B1 blogcsaládA Fidesz véletlenül elismerte, hogy Sorosnak semmi hatalma nincs

2019. november 25. - nickgrabowszki

Bár nem ez volt a cél, de sikerült összedönteniük az évek szorgos munkájával felépített összeesküvés-elméletüket. sor.jpgÉvek óta építgeti párhuzamos univerzumát az Orbán-kormány, amelyben gonosz, ún. háttérhatalmak manipulálják a világot. Az Ördögnek arcot is adtak: Sori Gyuri bácsit, a Magyarországról elszármazott kőgazdag amerikai üzletember lett az, aki nemcsak ösztöndíjat adott a Fidesz-politikusoknak és egyetemet, valamint civil szervezeteket finanszíroz, hanem

  • kormányokat tart a markában,
  • bejáratos a fontos emberekhez,
  • a kulisszák mögött meghatározó befolyással bír a politikai döntésekre
  • és érvényesíteni tudja az akaratát mindenkivel szemben.

(Kivéve persze Orbán Viktort, a kormányát és a Fideszt, mert ők hősiesen ellenállnak.)

Soros újabb gaztettét még pénteken vezette fel Orbán. Hogy ti.

tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen akarta megakadályozni Várhelyi kinevezését.

Aztán kiderült, hogy tények ugyan nincsenek, meg nem is személyesen, de valami azért van. A kormányzati üzenőfüzet hétfőn 2 cikket is szentelt annak a meg nem erősített információjuknak - el lehet képzelni, milyen, ún. megbízható forrásokból jutottak hozzá -, hogy Soros felhívott valakit Németországban, hogy hívja fel Merkelt, de az illető - nem Merkel, hanem akit felhívott - elhajtotta.

A kormánypropaganda zászlóshajója így plankolta fel a címlapsztorit:

November elején Soros György felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és a milliárdos azt kérte tőle, járjon közbe Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

Amit aztán így összegzett egy másik cikkben:

Most újabb konkrét, kézzelfogható bizonyítékát láthatjuk a gátlástalanságnak, a dollármilliárdoktól és ezen keresztül a saját hatalmától megrészegült ember meggyőződésének, hogy neki joga van a társadalmak életének átformálására. Soros György úgy gondolta, elég, ha odaszól Berlinbe, az egyik emberével üzen a német kancellárnak, vétózza meg a magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér kinevezését. 

(Abban egyébként semmi kivetnivaló nincs, ha valaki nem hisz Várhelyi ígéretének, hogy független lesz Orbántól. Például maga Orbán se hisz neki. Pénteken úgy nyilatkozott, hogy ez csak egy "balos trükk", szimpla hazugság.)

A bombasztikus sztoriból (amit vagy elhiszünk vagy nem, és bár az előzetes ismeretek birtokában hajlunk az utóbbira, most tegyük fel, hogy ebben az esetben kivételesen nem hazudnak) viszont az derül ki, hogy

  • Soros Györgynek nincs annyi hatalma, hogy irányítani tudja a német kancellárt.
  • Még csak annyi befolyása sincs, hogy tanácsot adjon adjon neki.
  • Sőt, még találkozni sem tud vele.
  • Csak annyit tud tenni, hogy felhív másvalakit, hogy hívja fel Merkelt.

De az meg elhajtja:

Schwarzer magán a telefonhíváson nem csodálkozott, mivel személyesen ismeri Sorost, pár havonta beszélni is szoktak egymással telefonon, már csak azért is, mert a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata a DGAP egyik támogatója. A kérés ugyanakkor meglepte őt, és próbálta elmagyarázni Sorosnak, hogy „a dolgok nem így működnek”. Közölte, hogy felhívni még fel tudná a kancellárt, de az teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon neki. 

Ráadásul egy olyan ember mond neki kategorikusan nemet, és tagadja meg a közvetítést, aki Soros pénzéből él. Noha a Fidesz-propaganda azt sulykolja, hogy a Soros-támogatott civil szervezetek a milliárdos katonásan szervezett és fegyelmezett végrehajtó apparátusa.

Szóval bár alighanem észre sem vették, sikerült összedönteniük az évek óta építgetett konteót. Közöltek egy történetet, ami az ellenkezőjét igazolja annak, mint amit szerettek volna. Azt  bizonyították be, hogy a 90 éves üzletembernek semmilyen érdemi befolyása nincs a dolgok menetére. Nemcsak a kormányokat nem tartja a markában, de még saját támogatottjait sem.

Nemhogy nem irányítja a világot, de még csak annyit se tud elérni, hogy javaslatot tehessen.

Hát hová jut ez a világ, ha még a háttérhatalom fejének sincs semmi hatalma?!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7615324156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.11.26. 09:55:28

@morph on deer:

"ez egy hivatalos közlemény a DGAP részéről, válaszul orbán kijelentésére. "

ÉS?

2019.11.26. 10:19:16

@eszti.....: Szerintem ön nem sokat tud a svábok kitelepítéséről csak a háttérhatalmi propagandát fújja.
Gyöngyösi /Fkgp/ mindent megpróbált, hogy mentse a csehszlovákiai magyarokat és az itthoni svábokt, de a megszálló szovjet csapatok mindkettőhöz ragaszkodtak.
A komcsiakink ugyaolyan alapon támogatták a svábok kitelepítését, mint a magyarok Szibériába hurcolását, vagy, hogy időszerű legyek, mint most a nemzeti kormányt.
A kigazdák a végén már úgy voltak vele, hogy a kitelepítéssel a svábok is jobban járnak, mint, ha a szovjet munkatáborokba vinnék őket adhoc, még 1946-ban is, ekkor már a nőket és gyerekeket is.
Volt több olyan sváb szállítmány, akiket hónapokig parkoltattak Ausztriában, abban bízva, hogy itthon változik a helyzet és visszajöhetnek.
A komcsaink örömujjongva a többiek kényszerből vagy mentési szándékkal támogatták.
Ha valóban tejes a támogatottsága lett volna dolognak, akkor az történt volna velük, mint a németekkel, magyarokkal Csehszlovákiában, ahol a nyílt utcán mészárolták le oket vagy a morvaországi lágerekben ahol kedvenc szórakozása volt a cseheknek, szlovákoknak, hogy gúzsba kötve egész családokat ánctalpas traktorokkal tapostak szét. Jugoszláviában is szerették ezt a módszert, de a kedvencük a fűrészmalmokban ketté vágás volt. Ennek a mészárlásnak a legitimációjához kelett később Benes teljes büntethetetlenséget biztosító törvénye, igy a csehek és a szlovákok törvényesen irthatták őket és ezt a primitív csehe és szlovák nép a mai napig is így gondolja.
A kisgazda külügyminiszter ezkről tudott és ez ugymond engedékennyé is tette, hogy hamarabb belemenjen az át és kitelepítésekbe.
A lényeg, hogy a komcsikat ebben azért nem lehet felmenteni, mert ők ezt nagyon élvezték, míg a többiek igyekeztek a kevésbé rosszat választani.

2019.11.26. 10:27:44

@morph on deer: Az egyes próbálkozásokon lehet vitatkozni, de az tény, hogy az EB magasrangú tisztségviselői közül senki sem találkozott annyiszor a tagállami vezetők közül, mint Soros, aki elvileg egyik országot sem vezeti, ezt Timmermans is elismerte többször.
Persze erre lehet azt mondani, hogy csak seggre pacsit játszanak mindig, de szerintem ennek azért kicsi az esélye.

konrada 2019.11.26. 10:32:35

@morph on deer:
Na végre megéltük azt is, hogy morfondír egy hír esetén megelégszik annak cáfolatával, megköveteli a bizonyítékokat, és addig nem is hajlandó a cáfolattal ellentétesen állást foglalni!!

...reménykedhetünk abban, hogy ez már egy új - realista tényszerű - morfondír, és ne a szokásos szálka-gerenda szemléletű?

;))
;-P

Oxica 2019.11.26. 11:31:10

Hát elvtársak.

A szlovák elnök már rég megmondta, hogy aki elhiszi, hogy sorosgyuribácsi 90 évesen világuralomra tör, az elmegyógyintézeti eset.
Az önkormányzati választás is bebizonyította, hogy már lápi hülyemagyarországon is egyre kevesebb embert lehet átbaszni a sorosozással, viszont a felcsúti cigány maffiának nincs más mondanivalója a társadalom felé, csak az hogy soros és migráns.
Nincs más fegyver és ez jó, mert ezt még a lápi hülyemagyarok is unják, ez már visszafele sül el, mindig elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, EB nélküled geci.

morph on deer 2019.11.26. 11:51:01

@Tényelek:
“ Persze erre lehet azt mondani, hogy csak seggre pacsit játszanak ”

Eszemben sincs.
Tőlem mindenki arról ábrándozik, amitől nagyobb eséllyel lesz neki jó, szabad a gazda.

Én mos erről az egy eseményről beszéltem, és kíváncsian várom orbán cáfolhatatlan bizonyítékait, amelyek ráadásul kézzelfoghatóak.

Ilyenkor ám az igazán megnyugtató érzés, hogy bölcs vezérünk - saját állítása szerint - sohasem hazudott..!
Mert az azért kellemetlen lenne, ha kiderülne, hogy azóta meggondolta magát... :)

morph on deer 2019.11.26. 11:54:49

@Cycmen:
“ Csak hát akkor miről tárgyalhat rendszeresen az EU-s vezérkarral?”

El akarja érni, hogy a csirke farhát világpiaci ára kedvezőbb legyen...
Csak az lehet!

Cycmen 2019.11.26. 11:56:11

Holnap lopni fogok egy nicket, nem bírom tovább. Még nem tudom, hogy a lenin legyen vagy az a magázódó geci.

Sir Bates dö Hól 2019.11.26. 12:15:00

@Cycmen : a magázódó gecire szavazok...

Sir Bates dö Hól 2019.11.26. 12:15:51

Skacok! Gratulálok az eddigi brainstorminghoz;-)...

2019.11.26. 12:50:01

@morph on deer: Az már nyilvánosságra került, hogy Merkelt az amcsik lehallgatjár bár becsszóra utána már nem, hogy lebuktak,......
Aztsenki sem godolhatja komlyan, hogy ugyanezt a franciák, britek, roszok, kínaik nem teszik meg, persze viszont is.
Az a tippem,, hogy a hír igaz és ezt a németek is alapból tudják, de illik cáfolni.
Arra meg hiába vár bárki, hogy ezt bizinyítsák, mert akár az izraeliek, oroszok vagy bárki más adta ki az infót, nem fog se ön, se más elé odaállni, hogy én voltam.

morph on deer 2019.11.26. 12:50:23

Na nem kell aggódni, alakul ez:

“Egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját, és megbénítja a karjait”

Na ki mondta?
Na ki?

Hát ki mondhat ekkora baromságot nyílt színen, de most komolyan!
Igen!
De még ez elég sem volt, oh no!

“Fajtaidegenek és kultúridegenek vagyunk a környéken, tanaink, irodalmunk, táncaink csak ránk jellemzőek – mondta Orbán”

Szegény!
Azóta is találgatom, ő milyen “fajta” lehet, ha itt “kultúridegen”.
Csak mert “nekünk magyaroknak” ilyen problémánk soha nem volt.
A “tanaik” különösen érdekelnének, mire gondolhatott, amikor ezt mondta?

Aztán jött a kegyelemdöfés:

“Az első magyar király könyvéről azt mondta a miniszterelnök, hogy meg kell fogadni a benne foglaltakat, le kell horgonyozni mellette. Ez a könyv a mai magyar politika kézikönyve is, eszerint indulat és dölyfösség nélkül kell kormányozni; ehhez tartja magát a kormány is – jelentette ki Orbán.”

Az a plafon az építőipar csodája, de komolyan!
Mert az, hogy zagyva képzavarok halmaza, az még csak hagyján lenne, - le kell horgonyozni a könyvben foglaltak mellett - na de az “indulat és dölyfösség” nélküli kormányzás, amihez tartja magát a kormány..!

Ráadásul EZ a kormány!
!!!
Na milyen?

index.hu/belfold/2019/11/26/orban_viktor_keresztenyuldozes_konferencia/

Ki viszi karigeri után a biciklijét ? 2019.11.26. 12:52:05

@Cycmen: "ez a lényegük, ki is használják ezeket az ösztönlényeket a libsi háttérhatalom zsoldosai! "

Valoban az ugynevezett belpolitikai mostanra mar ugy mukodik, hogy a modern kommunikacios eszkozoket felhasznalva, egy adott orszag primitiv csocseleket kulfoldrol iranyitjak, felhasznaljak a sajat orszaguk ellen. Nalunk is ez van, magyarul jol beszelo kulfoldi ugynokok hergelik, a primitiv, barmire felhasznalhato csocseleket. Ez ma az ellenzekiseg.

morph on deer 2019.11.26. 12:55:31

@6.Lenin:
“ ÉS?”

És ez helyből 50%-kal csökkenti az orbáni kijelentés igazságtartalmát.
Ahogy ez két ellentmondó állítás esetén lenni szokott.

morph on deer 2019.11.26. 13:04:42

@Tényelek:
“ nem fog se ön, se más elé odaállni, hogy én voltam.”

Ezért kellett volna talán akkor kevesebb csinnadrattával tálalni a nem-hivatalos, nem bizonyítható értesülést, és nem “kézzelfogható“ bizonyítékokról beszélni, nem?

Diplomáciai fogalmazásmód szerint, - ha egyáltalán megemlítik, - ilyenkor “meg nem erősített információk szerint” és/vagy “állítólag” felvezetéssel hangzik ilyesmi el, nyitva hagyva a lehetőségét a visszavonulásnak.
Na de miről is beszélek! Még hogy diplomácia...

morph on deer 2019.11.26. 13:06:18

@Ki viszi karigeri után a biciklijét ?:
“Nalunk is ez van, magyarul jol beszelo kulfoldi ugynokok hergelik, a primitiv, barmire felhasznalhato csocseleket.”

Na te akkor nem az ügynök vagy, ez már biztos..!

6.Lenin 2019.11.26. 13:07:21

@morph on deer:

Vagyis a cáfolat értéke is pontosan annyi.

6.Lenin 2019.11.26. 13:10:59

@morph on deer:

Miről is szól már 10. éve az ellenzék kampánya? kiket is igyekeztek meggyőzni, és miről is?

Arról biztosan nem, hogy mit is szeretnének csinálni a győzelmük után. A lopást tuti, hogy kifelejtették.

ugyanis mindenhol, és mindegyik a közpénz lopásával kezdte.

sZulamith 2019.11.26. 13:57:37

@6.Lenin: Köszönöm. elolvastam, és elmentettem még átrágom magam rajta. Csak azután sorosozok, vagy nem:)

2019.11.26. 13:58:40

@morph on deer:
Mnjuk az indulat nélküli kormányzás az igaz, mert a deviáns ellenzéki képviselők viselkedését is a szellemi fogyatékosoknak kijáró türelemmel kezelték, Gyurcsényék már a pulpitus mögé is géppuskafészket állítottak volna, a képviselőket meg azonosító nélküli, rendőrnek és embernek látszó egyenruhások verték volna félholtra.
Nem is értették, hogy miért sajátmagukon sérülést okozni, hogy látleletet vetethessenek róla, pedig a liberálbolsevik média a világ minden részéről itt volt, hogy legalább egy pofonról tudosítson.
Szóval a birka türelmet, visszafogottságot látványosan bizonyították.

2019.11.26. 14:19:05

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: mintha Trócsányi esetében pedig Orbán(illibsi) esett volna pofára. Persze nem jól láttam, Orbán ezt természetesen így tervezte.

Tényelek 2019.11.26. 15:01:24

@Sir Bates dö Hól: ön csak ne verje a más faszával a csalánt!

6.Lenin 2019.11.26. 15:08:41

@sZulamith:

Nem kell sorosozni, Soros egy lelkiismeretlen spekuláns.

idézet a videóból:

"Én alapvetően pénzt akarok keresni....és ezután jön egy lényeges kijelentés tőle...

Nem tehetem, és nem is fogom vizsgálni a társadalmi következményeit annak, amit teszek."

A másikból:
"Én zseninek tartottam magam, messiásnak. Teljesen más volt a véleményem magamról, mint a világ véleménye. Szerencsére a valóság közelebb állt az én fantáziámhoz, mint az akkori világnak az ítéletéhez. Elégtétel, hogy nekem volt igazam. Az utóbbi tíz–tizenöt évben létrejött az egység. Nem voltam megelégedve a helyemmel a világban. Most felszabadultam. Nekem többet jelentene, ha a filozófiámat jobban ki tudnám bontani. "

Az ő filozófiája pedig a nyitott társadalom-amit valakik, valahonnan irányítanak. A totális diktatúra. Amit az identitás, és gyökér nélküli tömegek felett.

Nem olyan bonyolult az öreg, csak, mint messiás eleve egy gazember. Ennyi.

De nyugodtan nézd meg, olvasd el, és alakíts ki magadban egy véleményt róla.

2019.11.26. 15:28:23

@Tényelek : Kedves Klón!
Ez már nekem is eszembe jutott csak önnel kapcsolatban
Azért érdekes dolog ez a liberálbolsevik kultúra, amit ön képvisel
Az a szerencsénk, hogy annyira egoisták, hogy az esetek többségében nem szaporodnak!

morph on deer 2019.11.26. 15:36:01

@6.Lenin:
“ Vagyis a cáfolat értéke is pontosan annyi.”

Szó szerint!
Ezért javasoltam, hogy a “kézzelfogható bizonyítékot” akár be is illene mutatni, a másik 50% fejében.
Ha már...

morph on deer 2019.11.26. 15:41:54

@6.Lenin:
“ ugyanis mindenhol, és mindegyik a közpénz lopásával kezdte.”

Ó, hogyne!
Azóta sorra veszik a kastélyokat, kapják rájuk a vissza nem térítendő támogatásokat, a gombvarró-szakkör színvonalú “akadémiáik” meg a milliárdos TAO-kat...
A rohadt bolsevikok, ja...

6.Lenin 2019.11.26. 15:42:34

@morph on deer:

A cáfolat a bizonyíték, hogy valami volt. A többi lényegtelen (is lehet).

6.Lenin 2019.11.26. 15:46:22

@morph on deer:

Első a magas fizu a semmiért, a többi csak ezután, szép sorban. Van 5 évük, gondolhatják talán joggal. Első ami kéznél van.
Eddig 2 év alatt loptak el szinte mindent, aztán válságkezltek, ami további lopás. Ebben már van rutin.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.26. 17:13:03

@Cycmen: "Viszont egy percig sem vitatták a Soros telefonálást!"

De vitatták. A DGAP valamilyen vezetője vitatta, csak te ilyeneket nem olvasol, vagy ha olvasod, azt is letagadod, hogy tudsz olvasni.

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.26. 17:20:34

Mellesleg Putyinka, meg Gruevszki meg Erdogan nem szólnak bele abba, amit Orbán csinál? Soros legalább magyar. Ő magyaroknak ad pénzt, pl. Orbánnak is adott, hogy Oxfordban tanulhasson ( meg más fideszesnek is jutottatott ). A másik három mit adott?;D

eszti..... 2019.11.26. 19:18:10

@alöksz róz:

"ne a tótokból indulj ki, nekünk nem kell azon görcsölni h rendes igazi nép vagyunk :-)"

:D :D :D

nem épp erre vall a kényszeres ellenségkép keresés/építés, ahogy a múltbéli sérelmek folytonos emlegetése sem. mintha saját hazátokban, többségi nemzetként is elég bizonytalanok lennétek.

taga20 2019.11.26. 19:21:56

@eszti.....: te, én, és a többi magyar ötszáz éve szopóágon vagyunk.

nézz rá rözsére! a kisebbségi érzés kvintesszenciája a csóka:)))

eszti..... 2019.11.26. 19:23:30

@Tényelek:

"Ezért 1945 tavaszán az FKGP is beszállt abba a németellenes kampányba, amelynek dinamikáját az NPP és az MKP határozta meg. "Nemzetpolitikai szempontból nem kétséges, hogy Magyarországnak érdeke, minél nagyobb számban hagyják el a németek az országot. Soha nem lesz ilyen alkalom, hogy megszabaduljunk a németektől. Ma még egy csomó igényjogosultnak nem tudtunk földet adni" - fogalmazta meg (az etnikai és a szocioökonómiai aspektusok összefonódását tükröző) álláspontját id. Antall József kisgazdapárti politikus, a Tildy-kormány újjáépítési minisztere a kitelepítési rendelet vitájában. "
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/kitaszitottsag_a_magyarorszagi_nemetek_sorsa_a_masodik_vilaghaborut_koveto_evekben/

eszti..... 2019.11.26. 19:30:00

@Cycmen:

Egy tetűvel riogatja a többszörös kétharmad az ország polgárait évek óta? :D

nincs1itt 2019.11.26. 19:45:18

@eszti.....: ezt nem fogja megérteni, főleg elfogadni olyasvalaki, aki ilyen földeket kapott, kitelepített svábok házaiért, hátrahagyott "vagyontárgyaiért" verekedett.

eszti..... 2019.11.26. 19:50:58

@morph on deer:

"táncaink csak ránk jellemzőek..."

Erről a kultúridegenségről talán ki kellene kérni a néprajzosok véleményét, vagy legalább megismerni Kodály , Bartók munkásságát.

Kodály írja 1903-ban

Idegen zenei elemekről: „…ilyenek nélkül alig van példa műtörténeti fejlődésre; nálunk
is találni bőven.
Így népdalunk egy egész rétege úgy, amint van, szláv; részben délszláv, de főként északi, tót eredetű. Nem egy dalt vett át népünk a németségtől és oláhságtól is… ma még nem vonható meg egész biztosan határvonal ősi vagyonunk és a kölcsönvétel közt; valószínű, hogy elmosódott marad az mindig; akármilyen fényt vessen is a népdal összehasonlító vizsgálata erre a kérdésre…
real.mtak.hu/72733/1/EMKlara_Kodaly_szlovak_Kisebbsegkut_u.pdf

eszti..... 2019.11.26. 19:55:07

@nincs1itt:

akkor ne fogadja el. viszont korabeli dokumentumok alapján kiderül, hogy az önfelmentés és a történelem átírása bizonyos értelmi szint fölött nagyon kínos.

eszti..... 2019.11.26. 19:59:34

@taga20:

elég nevetséges ez a magyarságverseny, ahogy a többi nemzet lenézése is.
Gőg és Magőg fiai....

sZulamith 2019.11.26. 20:49:56

@6.Lenin: A videón nem látok magyar feliratot, Viszont amit mondott - ahogy irtad - beteg ember képét mutatja. A filozófia rögeszméje szerintem az agyára ment. Bizonyára a pénze feledteti ezt, még azoknál is akiknek szintén hatalma, és pénze van. Érdekes.

kunzoo 2019.11.26. 21:07:08

Gyuribá ha nagyon akar valamit, elmondja személyesen. Juncker papa is hogy gazsulált neki mikor fogadta. Nyilván jelentéktelen senkiket fogad a hivatalában az EU vezetője.

2019.11.26. 21:12:36

@eszti.....: Mindenre lehet példát találni, de attól, hogy volt már olyan, aki kiugrott a kilecedikről és csak bokaficama lett, még nem érdemes kipróbálni.
Az, amikor egy~rtelmű lett, hogy egyik csoportot sem tudják menteni, akkor már azzal kellett foglalkozni, hogy miként helyezzék el, a kiüldözött magyarokat.
Ha valóban egységes akarat lett volna a svábok kitelepítésére, akkor nem marad itt a fele, hanem teljes söprés lett volna, mint a cseheknél vagy Jugoszláviában.
Egyébként olyanra is volt példa, hogy egész családokat etettek a magyarok pincében két évig, pedig akkora szegénység volt, hogy senki sem lakott jól a pártvezet~éoen kívűl.

eszti..... 2019.11.26. 21:25:20

@Tényelek:

...és magyarázod!

1947-ig tartott a kitelepítés, Csehországban 70 ezer német maradt, Szlovákiában 2 ezer.
A korabeli dokumentumokat próbálod elferdíteni?
Vagy sportból csinálsz hülyét magadból?

2019.11.26. 21:42:33

@eszti.....: A réteg jelző azt jelenti, hogy egy kicsi része, nem azt, hogy az egész!

2019.11.26. 22:20:22

@eszti.....:
Csehszlovákiából 3 millió németet űztek el vagy telepítetettek ki, most a két utódállamban 25 ezer
német él összesen.
Pozsony lakosságának 60 százaléka német volt.
Magyarországon 380 ezer német élt, most 185 ezren vannak.
Ezek nagyságrendi eltérések és bármit mondanak a szlovákok vagy a csehek, ez azt jelenti, hogy sokkal kevesebb esélye volt egy németnek ott maradni, mint a zsidóknak a német megszállás, illetve a fasiszta szlovák uralom idején.
Jelenleg több zsidó él ott, mint német, pedig a németek tizenötször többen voltak, mint a zsidók.

alöksz róz 2019.11.27. 00:23:28

@eszti.....: a sok öngólod után komolyan ezzel a mellédumával jössz? levontad a nagy következtetésedet a tótokból kiindulva és közbe nem láttad az egymillió kisebbségit, ez mekkora már :DD
ha leírod h ti tótok hogy viselkedtek, az a tótokra vonatkozik a tót helyzetben, de nálunk más a pálya, tanárnéni, mint nálatok, évezredes az identitás :-)

6.Lenin 2019.11.27. 10:24:45

@sZulamith:

A jobb sarokban ( a videón) van egy lehetőség a felirat kijelölésére.

Cycmen 2019.11.27. 11:26:43

@eszti.....: Egy tetűvel riogatja a többszörös kétharmad az ország polgárait évek óta? :D.................

Igen és jobb lenne, ha máshol is jobban felvilágosítanák a jónépet, hogy ki ez a világszerte utált szarkavaró spekuláns zsidó, aki ahol felbukkan, ott kő kövön nem marad!

2019.11.27. 11:41:12

@eszti.....:
Azt kifelejtettem, hogy szlovákok egységesen megszavazták a zsidók deportálását,..., ilyen szavazás Magyarországon nem volt, mert megszállt ország voltunk,.., az egyetlen ellenszavazatot a szlovákoknál egy magyar adta le, de azt is börtönbe zárták a háború után, ahol később agyonverték.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.27. 12:52:12

@Tényelek: "megszavazták a zsidók deportálását,..., ilyen szavazás Magyarországon nem volt, mert megszállt ország voltunk"

A háború utáni első zsidó törvényt Magyarország hozta, faszfej.

Cycmen 2019.11.27. 13:04:14

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: A háború utáni első zsidó törvényt Magyarország hozta, faszfej.................................

Ami szintén a háború után bekövetkezett események, úgy mint Tanácsköztársaság, az abban játszott zsidó szerep és a vezetőség színtiszta összetétele, azok elkövetett bűnei, teljesen érthetővé is tesznek! Szintén igazolja a numerus clausust az a tény, hogy a mai napig vannak teljesen elzsidósodott szakmák, ahonnan a nem zsidókat kitúrják, vagy be sem engedi a "bennfentesek" . Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezeknek az összefüggéseknek a felismerése és kimondása kimeríti az antiszemitizmus fogálmát, úgy is mondhatnám, hogy ezek amolyan antiszemita tények!

2019.11.27. 13:18:45

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Az első zsidó törvényeket az USA alkotta meg az újkorban, ezt hsználták mintának Horthiék.
Egyébként, ha a Tanácsköztársaság idején nem fordultak volna a magyar nemzet ellen egységesen a tanúlt zsidó közalkalmazottak, akkor ez itt fel sem merűl volna, ugyanezért nem mertek fegyvert adni a kezükbe, ezért lettek munkaszolgálatosok.

sZulamith 2019.11.27. 13:49:47

@6.Lenin: Jó a videó nagyon. Véleményem, hogy  Soros György megtapasztalta az élet legrosszabb oldalát, ezért az élet számára egy játék. Ha nyer, ad belőle, ha veszit, tovább lép. Szóval nekem szimpatikus. Szerintem nekünk hivatalosan azért nem kedves, mert nem ismeri el a kormány eredményeit. Számára mi meg azért nem vagyunk kedveltek, mert nem kérjük a segitségét:)

6.Lenin 2019.11.27. 14:04:53

@sZulamith:

Csak van egy bibi a tevékenységében, azon kívül, hogy nem érdekli a társadalmi következmény, mégpediglen milliárdokat keres azon, hogy tönkre teszi milliók munkájának "eredményeit", és milliókat ad "jótékony" célokra, de milliárdokat arra, hogy újabb milliárdokat keressen mások tönkretételén.

Ez benne a legnagyobb aljasság. Ezen siklanak át sokan elég lazán. Ez benne az átverés.
Sokaknak a milliók, és a milliárdok összekeverednek.

eszti..... 2019.11.27. 17:59:36

@Tényelek:

"Jelenleg több zsidó él ott..."

Honnan tudod? Nálunk nem szokás listázni a zsidókat, mint jobb helyeken. Főleg nem a XXI. században.
A háború után masszív németellenes kampánnyal vezették fel a kitelepítést Csehszlovákiában és Magyarországon is. Bármennyire hadakozol ellene, a korabeli kormányok, politikai pártok kapva-kaptak az alkalmon, hogy létrehozzák az etnikailag tiszta nemzetállamot.

eszti..... 2019.11.27. 18:04:31

@alöksz róz:

lassan megközelíted a mindenszó színvonalát. :D

".....de nálunk más a pálya, tanárnéni, mint nálatok, évezredes az identitás :-)"

hát, igen! a XXI. században ez a legfontosabb perdöntő érv. :D

eszti..... 2019.11.27. 18:07:17

@Cycmen:

"jobb lenne, ha máshol is jobban felvilágosítanák a jónépet.."

Ajánlom, próbálkozz meg vele itt Szlovákiában. Igaz, a történelme állítólag elfér egy sms-ben, de az ország polgárai szemberöhögnek, amennyiben heves sorosozásba kezdenél.

2019.11.27. 18:57:34

@eszti.....:
Bárhogy erőlködik nem tudja párhuzamba állítani a Csehszlovákiában végbement embertelen öldöklést és a magyarországi eseményeket.
Addig, amíg a cseh és morva területeken a németek őshonos nép volt, régebben ott éltek az őseik, mint ahogy a csehek, mórvák megérkeztek, addig a mi németjeink /a felvidékiek is! / vendégként jöttek, ezért ők hűséges magyarok voltak és büszke németek
Ezért a Magyar Királyság területén soha sem volt gond a németekkel, ennél fogva németellenesség sem volt
Csehszlovákiában a csehek és szlovákok azt látták, hogy a németek és a magyarok jól élnek, miközben nekik ki van a seggük a gatyából.
A helyett, hogy ők is keményen dolgoztak volna, egyszerűbb volt elvenni a németek, magyarok vagyonát, ez okozta azt az elképesztő etnikai tisztogatást, amihez képest a szrebrenicai mészárlás babazsúr volt.
Értem, hogy ön már büszke szlovák lett, de ne hazudjuk már el azt a rövid történelmet is, ami a szlovákoknak van!!

2019.11.27. 19:01:40

@eszti.....: A nemzetiségi és vallási összetételről ön is tájékozódhat az eurostat honlapján.
Magyarországon nem divat listázni az embereket, bár volt erre próbálkozás régebben a Momentum és a DK szoros szövetségese részéről, de mivel nem ők vannak hatalmon ezért ebből nem lett semmi.

eszti..... 2019.11.27. 19:26:59

@Tényelek:

Aha! Szóval Magyarországot a nagyhatalmak kényszerítették a svábok kitelepítésére, de a csehek és szlovákok irigységből telepítették ki a szudétanémeteket.
Bravó!

Kicsihuszár! A felvidéki magyarokat azért telepítették ki, mert Horthy a németek oldalán elveszítette a világháborút és földijeim 1938-1945 között magyar állampolgárok voltak. Ezért nyilvánították őket kollektíven háborús bűnösöknek.

"Magyarországon nem divat listázni az embereket" - próbálj meg kisebbet hazudni! Vagy elfeledkeztél a Csurka-féle Magyar Fórum listájáról?

2019.11.27. 19:36:17

@eszti.....: A szlovák fasiszta állam a németek oldalán harcolt, mint a magyarok és ugyanúgy elvesztették a háborút.
A nagyhatalmak a magyarokat nem nyilvánították kollektíve bűnösnek.
Tanúlt ön egyáltalán történelmet, mert nagyon úgy néz ki, hogy még az sms tartalmát sem ismeri, amiben a szlovák történelmet oktatják?

Cycmen 2019.11.27. 19:45:52

@eszti.....: "Magyarországon nem divat listázni az embereket" - próbálj meg kisebbet hazudni! Vagy elfeledkeztél a Csurka-féle Magyar Fórum listájáról?

Milyen lista volt?? Az összes fórumot megvettem!

eszti..... 2019.11.27. 20:04:23

@Tényelek:

Komolyan??? :D

Viszont létezett cseh és szlovák antifasiszta ellenállási mozgalom, amely Csehszlovákia szétesése után azonnal elkezdett működni.
1940-ben Londonban a fasiszta szlovák és cseh államalakulat ellensúlyaként megalakult a Cseh-Szlovák emigráns kormány. Az I. Csehszlovák hadtest egyik része Ukrajnában a Vörös Hadsereg oldalán harcolt, másik része a francia idegenlégió oldalán részt vett Franciaország felszabadításában.
Mindezek után ne csodálkozz, ha Csehszlovákia szerepét másként ítélték meg a nagyhatalmak a II. világháború után.
Lehet, hogy sms tartalom, viszont tényekkel teli, amiről veled ellentétben nem most hallok először.

sZulamith 2019.11.27. 20:23:13

@6.Lenin: Ez a kapitalizmus.

alöksz róz 2019.11.27. 20:38:47

@eszti.....: ez tény, nekünk nem kellett "harcolni" érte (nekik meg még a csehekkel szemben is)

bár az ilyen sorosügynökök mint te az utóbbi időkben offenzívát indítottak ellene, szóval lehet éppen aktualitása ha nagyon akarja valaki. de én mondjuk nem hiszem h óriási jelentőséget kellene nektek tulajdonítani, mélyebben gyökerezik annál, hogy a nagy hangú de kis létszámú csoportotok meg tudja ingatni...
de azért résen vagyunk :-)

2019.11.27. 20:41:06

@eszti.....: Kedves Eszter!
Szó sem volt arról, hogy a csehek és a szlovákok bő 200000 német és több tízezer magyar polgárt, főként gyerekeket és nőket mészárolhatnak le.
Utólag a cshekkel szembenit a kiűzetés jelzővel illették és azóta is hazudozik róla mindkét nép, hogy felmentsék önmagukat.
Ilyen szintű népirtás a Magyar Kirlyságban ezer év alatt nem történt.
Egy a sokszáz helyszín közül:
mult-kor.hu/a-csecsemoket-az-egyik-kezukkel-a-levegobe-emeltek-ugy-lottek-agyon-oket-20150616

2019.11.27. 20:52:06

@Tényelek: A nétekkel szembenit nevezték a csehek, finoman kiűzetésnek

eszti..... 2019.11.27. 21:06:32

@Tényelek:

Mondtam már? Köszönd meg Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnak hogy ebbe a helyzetbe kormányzott minket.
Mert az akkori magyar kormányzat bűne minden attrocitás. A pogromok, a kitelepítés és a több tízezer felvidéki elesett katona is, akiket a visszacsatolás után vágóhídra küldtek.
Kezdheted!

eszti..... 2019.11.27. 21:12:54

@Tényelek:

A csehek, szlovákok történelmi bűneit visszafelé fújod, de a magyar politikusokéiról szívesen elfeledkezel.
Szerinted miért tüntettek helyi lakosok néhány éve, mikor a budapesti Horthy baráti kör szobrot állított neki az egyik felvidéki faluban?
Mert az emberek nem felejtenek.
Ahogy egyik bácsi mondta: A saját népét pusztította el. Nincs bocsánat!

eszti..... 2019.11.27. 21:14:54

@alöksz róz:

na, bakker! szerinted rajtad kívül ez kit érdekel?
bocs! a mindenszó fan klubot kihagytam.:D

2019.11.27. 21:31:57

@eszti.....: Tömegmészárlásra nincs elfogadható magyarázat, a magyarok nem rendeztek vérengzést Felvidéken, amit meg kellett bosszúlni.
Mi az ön szerint, ami indokolta a csehek és a szlovákok olyan szintü vérszomlyát, ami az elmúl évszázadok egyik legtöbb áldozatával járt a lakosságszámhoz viszonyítva.
Ilyen szintű mészárlásra csak a a holodomor idején volt példa Ukrajnában.
Egyszerűen nincs még egy hasonló barbárság az európai történelemben mit, amit a szlovákok és a csehek elkövettek.

eszti..... 2019.11.27. 21:34:47

@Tényelek:

Horthy szolgáltatta ki nekik a felvidéki magyarságot. Miatta haltak meg.

2019.11.27. 21:44:31

@eszti.....: Mi az, hogy kiszolgáltatta, ilyen érv nem létezik népirtásra?

eszti..... 2019.11.27. 21:51:31

@Tényelek:

Odadobott minket nekik, mint a rongyot. Több tízezer felvidéki magyar vére szárad a kezén.

alöksz róz 2019.11.27. 22:00:10

@eszti.....: sokakat zavar, ne az 1-2 ezres táborotra alapozz :D
nem véletlen h pár fanatikuson kívül senki nem vállalja be, még az érdekszövetségeseitek se...

2019.11.27. 22:13:07

@eszti.....: Észétvet kértem, ami népirtást elfogadhatóan indokol.
Horthy senkit sem dobott sehova, a nagyhatalmak visszaadták a Felidék egy részét, ahol 15 százalék főként német nemzetiségű ember élt, kevéske szlovák.
A magyarok senkit sem bántottak, mindenki kapott nyugdíjat, orvosi ellátást.
Mivel sértette meg a szlovákokat, cseheket, amiért egy nagyvárosnyi embert kellett lemészárolniuk?
De mint kiderűlt itt nem sima gyilkosságokról volt szó, hanem rablógyilkosságokról, mert gyilkosoké lett az áldozatok minden vagyona.
Ezért írtam, hogy ilenre egy nép esetében sincs példa ilyen mennyiségben, ráadásul állami szervezésben.
Ez a cselekedet a szlovák és cseh népet Európa legaljasabb népévé tette, az meg, hogy a mai napig ragaszkodnak a Benes dekrétumokhoz, olyan, mintha a zsidó törvények mindegyike élne Magyarországon,..., de mi kultúr nép vagyunk, itt ilyen nem lehetséges.

alöksz róz 2019.11.27. 22:41:02

@Tényelek: "az meg, hogy a mai napig ragaszkodnak a Benes dekrétumokhoz, olyan, mintha a zsidó törvények mindegyike élne Magyarországon" - ez nem rossz analógia

alöksz róz 2019.11.27. 22:48:20

@eszti.....: mondták ezek, hogy tót vagy, eddig nem hittem, de most már elhiszem

"Odadobott minket nekik, mint a rongyot. Több tízezer felvidéki magyar vére szárad a kezén."
"Horthy szolgáltatta ki nekik a felvidéki magyarságot. Miatta haltak meg."

má nem is horthy volt hatalmon, hol tanultál te történelmet, ceu-ba?
jaja, az ő kezén szárad, és még véletlenül se a tótokén akik megölték őket...

alöksz róz 2019.11.27. 22:50:54

@eszti.....: "Odadobott minket nekik, mint a rongyot. Több tízezer felvidéki magyar vére szárad a kezén." - hát minek mentetek oda

kb ez a szint amit most produkálsz

2019.11.27. 23:03:57

@alöksz róz: Na mondjuk a magyar zsidó törvények sokkal humánusabbak voltak, mint a Benes dekrétumok, mert Horthyéknak meg sem fordult a fejükben, hogy a zsidójaikat a kényszermunka után nem kapja vissza Hitlertől, ezért nem is vonták meg senkitől az állampolgárságot, mint szlovákok a németektől, magyaroktól.
Ráadásul itt sok embert felakasztottak, börtönbe zártak, míg Szlovákiában a mai napig büszkén vállalják, hogy államilag támogatott népirtás és rablás volt az országban, és ezt bármikor megismételhetik, mert törvényadta joguk van rá, erről szólnak a Benes dekrétumok.
Európa legaljasabb népe a szlovák, ráadásul papírjuk van róla, ők állították ki és sértésnek veszik ha valaki kifogásolja.

eszti..... 2019.11.27. 23:39:53

@Tényelek:

Kultúrnép, ühüm!
A visszacsatolás után elzavarták a cseh és szlovák hivatalnokokat. A budapesti anyások kifosztották a felvidéki boltok árukészleteit. Utánpótlás nem jött, az emberek a saját készleteikből éltek.... volna, ha a bevonuló magyar hadsereget nem lett volna muszáj ellátniuk.
A felvidéki értelmiségi réteg is hoppon maradt, mert a hivatalokba nem helyezték vissza
őket. Brutális munkanélküliség vette kezdetét, az előnytelen árfolyam csak rontott a helyzeten. A vidéki termelők nagy része tönkrement, a magyarországi piaci árak sokkal alacsonyabbak voltak, mint azelőtt.
Hosszú hónapok után indult meg a Felvidék élelmiszerellátása, de ide csak silány minőségű gabona jutott. Kis időn belül elkezdődött a mozgósítás, aztán minden munkaképes férfit besoroztak. Vidéken asszonyok és gyerekek dolgoztak a földeken.

Mivel sértette meg a szlovákokat, cseheket?
Bazmeg, Horthy Hitlerrel szövetkezve szétverte Csehszlovákiát. Hitler eredeti követelése csak a szudétanémet terület átadásáról szólt. Ebbe egyezett bele Chamberlain hatására a francia és a brit kormány, mivel 1938-ban még abban bíztak, hogy a háború elkerülhető.
Amennyiben Magyarország nem támaszt területi követeléseket, Csehszlovákia egyben marad, hisz csak 39 végén darabolták fel véglegesen.
Tévedsz, nem a nagyhatalmak adták vissza a Felvidéket, hanem 1938 november 2-án egy Bécsben ülésező német–olasz döntőbizottság. Anglia és Franciaország a döntésben nem vett részt.

44-ben a magyar nyilaskeresztes párt tagjai bevonultak a Felvidékre. Egy év alatt több mint 700 embert végeztek ki, nagyrészt partizánokat. De zsidók, cigányok, kommunisták és katonaszökevények is voltak az áldozatok között, szlovákok és magyarok vegyesen. 1600 személyt haláltáborokba küldtek.
Kassa főterén naponta lámpavasra akasztották a megkínzott foglyokat. Vagy megtizedelték egy-egy község lakosságát, köztük gyerekeket is, amennyiben bújtattak valakit.
Mindennek következménye a pozsonyligetfalusi mészárlás / tudomásom szerint ez volt az egyetlen /.

Inkább ne értekezzünk arról, ki is a legaljasabb nép Európában.

eszti..... 2019.11.27. 23:51:19

@alöksz róz:

mit ugatsz bele a felvidéki magyarok történelmébe ezzel a tudásszinttel?
vagy csak kiszemelgetitek a nektek megfelelő "tényeket", aztán szartok a többire?

tót vagy- neked tót. de a te véleményed vajmi keveset számít.
miért ölték meg őket?
mert Horthy, majd Szálasi a végsőkig kitartott Hitler mellett.
a cseh, szlovák katonák ugyanúgy ellenségként kezelték a német és magyar civil lakosságot, mint a német és magyar katonák a cseh és szlovákot.
Tiso nagy barátságban volt főként Szálasival, hisz az kassai származású volt, beszélt szlovákul. időnként a Hlinka gárdisták együttműködtek a nyilasokkal. a németek velük végeztették el a piszkos munkát.

Horthy volt a visszacsatolás fő kezdeményezője Szálasinak is ő adta át a hatalmat.
ő a fő vétkes.

alöksz róz 2019.11.27. 23:59:15

@Tényelek: "Horthyéknak meg sem fordult a fejükben, hogy a zsidójaikat a kényszermunka után nem kapja vissza Hitlertől" - hát persze, ugyan honnan is gondolhatták volna

"Európa legaljasabb népe a szlovák" - te még nem hallottál a románokról, ez érdekes, azt hittem onnan jöttél

eszti..... 2019.11.27. 23:59:38

@Tényelek:

hát, nemzetvédő Orbán Viktornak kilenc év alatt egyszer sem sikerült kifogásolnia, ezek szerint őt nem zavarja. :D
pedig évente többször is találkozik a szlovák miniszterelnökkel.

eszti..... 2019.11.28. 00:04:15

@alöksz róz:

azt hittem onnan jöttél

ja! a sok mellveregető fajmagyar mind átszaladt Magyarországra, onnan osztja az észt.
pl. nekem, a tótnak.
a sok sunyi, gyáva, áruló!

eszti..... 2019.11.28. 00:06:20

@Tényelek:

hülyegyerek!
a Benes-dekrétum már rég történelem. uniós polgár vagyok, nem baszakodhat velem senki.
max. a hozzád hasonlók, szájkaratéban. :D

alöksz róz 2019.11.28. 00:10:32

@eszti.....: "miért ölték meg őket?" - hát minek mentek oda? ha nem mennek oda akkor nem ölték volna meg őket, nem?
eleve nem kellett volna odamenni, akkor nem lett volna magyar felvidéken, akkor nem lettünk volna benne az első világháborúban, nem csatolták volna el a területeket, nem lett volna mit visszavenni
vagy hova akarsz visszamenni, akkor ennyi erővel mé nem mondod hogy clemeceau a fő vétkes?
ja hogy az nem passzol az ideológiába, aminek a terjesztésére kiképeztek :-)

ha megölsz valakit akkor te vagy a vétkes

eszti..... 2019.11.28. 00:17:58

@alöksz róz:

te is minden felelősséget másra akarsz kenni?

mert most nagyon úgy néz ki.

bakker! csakis és kizárólag a "tótok" kegyetlenségeivel foglalkoztok. de azt már figyelme kívül hagyjátok, amit a magyarok követtek el.
miért nem szólsz rá elek kollégádra, hogy némiképp nagyon túl lőtt a célon a több tízezer áldozattal is?
ja hogy az nem passzol az ideológiába? :D

alöksz róz 2019.11.28. 00:26:15

@eszti.....: "te is minden felelősséget másra akarsz kenni?" - hát éppen te kened a ti felelősségeteket, buta tót, te tényleg nem vágod, hogy mit írsz? :D

"miért nem szólsz rá elek kollégádra" - te kollégád, szólj rá te

2019.11.28. 01:02:24

@eszti.....: Már többször felvetettem, hogy szerintem önnek semmi köze Szlovákiához, annyi hülyeséget hord össze velük kapcsolatban
A Benes dekrétumokat a szlovák parlament nemhogy nem törőlte el, hanem a szlovák nemzet büszkeségeként 2007-megerősítette.
Ez olyan, mintha mi 2007-ben újra törvénybe iktattuk volna a zsdó törvényeket.
Benes köszöni szépen, napi szinten alkalmazzák a dekrétumait ma is Szlovákiában.
ma7.sk/kozelet/aktualis/pozsonypuspokin-is-tovabb-hatnak-a-benes-dekretumok

2019.11.28. 01:24:39

@eszti.....: Hogy tanulhasson, bár ez a mészárlások közül csak kettőt említ, de az időren, szándék a rablásra, magyar mentesítésre benne van.
forumszemle.eu/2000/06/02/popely-arpad-a-csehszlovakiai-magyar-kisebbseg-torteneti-kronologiaja-1945-aprilis-13-1946-december-27/

2019.11.28. 01:34:25

@eszti.....: Attól tartok nem fogja végigolvasni, ezért kiemelném, hogy a szlovákok rablásra rendezkedtek be, amit mi sem biizonyít jobban, a fasiszta kormányuk által meghagyott kevés zsidó közül, aki németűl beszélt németnek, aki magyarul beszélt magyarnak sorolták be., ami ugye teljes vagyon elkobzással járt, csak a falusi zsidóság maradhatott, aki rákényszerűlt a szlovák nyelv használatára.
Döbbenet, hogy ennyire primitív népek is élnek Európában.

eszti..... 2019.11.28. 16:13:10

@Tényelek:

grat! pulikutyából jeles! :D
milyen felelősségem????
kiscsillag! amennyiben ne adj isten újratöltenék a dekrétumokat az etnikailag tiszta nemzetállam hívei, én leszek az, akit elsősorban érintenek a retorziók. te max. a fotelból sápítozva figyelheted, tenni ellene úgysem tudsz.

max. ronthatsz a helyzetemen a melldöngető magyarkodásoddal, a tótozással, a múlt elferdítésével. komolyan nem értem, mikor lett ennyire bizonytalan identitásában az "anyaország", hogy percenként igazolni kell, különbek vagytok a szomszédos népeknél?

eszti..... 2019.11.28. 16:17:22

@Tényelek:

te elek! elgondolkodtál már azon, hogy ezekkel a " primitív népekkel" alkottok érték és érdekközösséget a V4-ben? :D
hogy is van ez?

2019.11.28. 16:41:04

@eszti.....: Milyen feleősségről beszél a saját részéről, amire nekem reagált?

2019.11.28. 16:44:47

@eszti.....: Nem teljesen világos, hogy miért vált rendszeresen többesszámra velem kapcsolatban, amikor kizárolag egyedül irom, amit gondolok.
Kifejtené!

eszti..... 2019.11.28. 18:35:01

@Tényelek:

bocs, a felelősséges az alexé, csak félrement.

eszti..... 2019.11.28. 18:38:36

@Tényelek:

a V4-ről írtam, s benne Magyarország polgárairól. ezért a többes szám.
süti beállítások módosítása