B1 blogcsaládTörténelemhamisítás a Parlamentben

2019. november 06. - b1 blog

„adjátok is tovább, de kizárólag általatok ismert, megbízható címekre” – írja a levélíró, többek között a „Tormay Cecile Kör” képviselője. És, hogy miért csak megbízható, ismerős címekre szabad továbbküldeni egy tudományos(nak látszó) konferenciára szóló meghívót, még ha azt demonstrative a parlament üléstermében rendezik is? A magyarázat szerint, mert

„ Az ellenérdekek komoly aknamunkát fejtenek ki, hogy bebizonyítsák, nincs erre a témára érdeklődő, mert szerintük nem is bizonyított. Ne hagyjuk annyiban! „

Miről is van szó. Tudományos értekezlet, vagy politikai demonstráció?

koszorus_plakat_2_1.jpg

Jelentős részben a történelemhamisításban, illetve a történelmi bűnök tisztára mosásában érdekelt, nagyrészt orbánista szervezetek, személyek részvételével „Embermentők sorsa a diktatúrában A Koszorús akció 75-ik évfordulója tiszteletére” szervezik az akciót.

Ez az a konferencia, amit pár héttel ezelőtt még lefújtak. Akkor a házelnök védnökségével tartották volna meg, most az ismétlésre már csak Hende Csaba volt honvédelmi miniszter jutott.

De miért ez a nagy politikai izgalom egy történelmi vitával kapcsolatban?

A magyar jobboldali, illetve az orbáni emlékezetpolitika régóta szeretné bebizonyítani, hogy a magyarországi zsidók meggyilkolásához a ”magyaroknak” nincs köze, minden a németek bűne.

Hende Csaba egyébként 1994-ben már emléktáblát is avatott Koszorús tiszteletére, akkor a korszak kutatója, Karsai László történészprofesszor ezt úgy minősítette, „hemzsegett a tárgyi tévedésektől, tele volt durva történelem hamisításokkal a beszéde "

Mindegy. A magyarok ártatlanságát bizonyítandó  elő kell állítani, olyanokat, akik védték, mentették a zsidókat. Kétségtelen, akadtak ilyen hősök, olyanok is, akik addig valóban a horthysta rendszer szolgálatában álltak.

S bár Koszorús Ferencről is régóta szeretnék ezt bebizonyítani, a történelmi tények ezt nem tűnnek alátámasztani.

Természetesen, mindig akadnak új felfedezések, előkerülhetnek új források, amelyek árnyalhatják, megváltoztathatják az eddigi ismereteinket. De Koszorús esetében egyelőre úgy fest, hogy 1944 júliusában nem azért rendelték fel Budapestre, hogy a pesti zsidók deportálását megakadályozza katonai erőkkel. Hanem ezért, mert Horthy Miklós attól tartott „hűséges szegedi embere” Baky László államtitkár – aki a zsidók deportálásának egyik legfőbb felelőse volt – puccsot szervez ellene. Több szerző, így Lévai Jenő is azt állítja Eichmann közreműködésével szervezték volna ezt az akciót. Horthy tehát, amikor Koszorúst és egységét Pestre rendelte magát védte és nem a Budapesten még életben lévő zsidókat. (Addigra már a vidéki zsidóság nagy részét, többszázer embert meggyilkoltak, újszülöttől az öreg emberig. Méghozzá a magyar hatóságok közreműködésével, az átlagemberek nagy részének részvétlen közönye mellett.)

Ráadásul Baky még csak puccsot sem szervezett Horthy ellen, minden valószínűség szerint a német megszállás után helyén maradt kormányzó felült valami pletykának. Bakyt még államtitkári pozíciójából sem menesztették. Horthy megparancsolta a csendőröknek, hogy hagyják el Budapestet és azok elmentek. Mire Koszorús megérkezett, már itt sem voltak.

Ráadásul a zsidók deportálása a Budapest környékű településekről folyt tovább, több tizezer embert fosztottak ki, aláztak meg, gyűjtöttek össze majd vittek a biztos halálba.

Koszorús történetével persze Horthyt próbálják mentegetni, hiszen a régóta, hosszan építgetett legenda szerint mégiscsak ő adott utasítást arra, hogy megvédjék legalább a budapesti halálraítélt zsidókat, ha már 400 ezer ember meggyilkolásában közreműködtek. A cél világos. S mindebben részt vesz annak a Milton Friedman Egyetemnek az egyik képviselője is, amelyik tulajdonosi szálon kötődik a Sorsok Háza névre hallgató korrnányzati intézmény létrehozásához. Amelynek eredeti célja szintén az, hogy minél inkább segítsen a történelmi felelősség eltussolásában. Szembenézés helyett tisztára mosás. A történelmi tények helyett igazolása az orbánista világnak.

Most a parlamentben. Hol máshol.

Igazság Tormay Cecile védjeggyel?

Nehéz elképzelni.

img_3139.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5915292470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.06. 21:47:41

@R.V.J.: remélem nem akartok bosszút állni az 1 millio dunában lőtt zsidrákért

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.11.06. 21:53:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
A bosszút meghagyjuk Adonájnak. Mi megelégszünk az áldozatok utáni kamatos-kamatok végtelenségig való beszedésével.

2019.11.06. 22:00:39

@6.Lenin: Egy kívűlálló nem biztos, hogy tudja ki leszbikus, nemrég láttam egy naggggyon libsi ripotot egy fickóról, aki nőnek képzeli magát, leszbikus és azon belül férfi szerepet tőlt be.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.11.06. 22:11:03

@Tényelek:
"naggggyon libsi ripotot"

Aham, Explosiv az RTL-en?

2019.11.06. 22:28:40

@R.V.J.: Hűha, szakember van a cspatban, de ezt nem ott a svédek sem kutyáka kettesen
Olyan jó látni néha, hogy hiba van több pénzük :-)

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.11.06. 22:37:00

@Tényelek:
Émmeg azt hittem a jobbosok a mindentudás szentkoronaegyetem hittanján okosodnak, de ezekszerint jó a bulvár is.

morph on deer 2019.11.06. 22:41:55

@6.Lenin:
“...azért most nekem is kéne valamit dugni nekik?”

Erről kérdezd inkább Borkait...ha már a dugáson jár az eszed, te kis hun-cut, te!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.06. 22:50:47

mi Urunk add meg a sémi népségnek mi nekik jár
az extraprofitot, az pozitív diszkriminációt, az uzsorát, az tévedhetetlenséget, az láblóbálást, az mosdatlanságot
ájvék

morph on deer 2019.11.06. 22:53:38

@Hova fogják elásni KariGerit?! :
:))
Végre egy emberi mondat!
Egészségedre!

eszti..... 2019.11.06. 22:54:47

@morph on deer:

Borkaizni már nem ér! A Szent Lyukas Zokni Rend tagja visszavonult.

Gábris szomszéd 2019.11.07. 07:29:27

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Ezt a youtube csatornát hamarosan törölni fogják. :)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 08:22:03

Horthyról 2 szélsőséges vélemény van, mindkettő marhaság.

A valóság: rossz, gondolkodni képtelen politikus volt, se sose akarta a zsidókat legyilkolni. Egyszerűen sodródott.

Cycmen 2019.11.07. 09:20:50

Én messzemenően támogatom a népirtások és történelmi bűnök feltárását, amit népcsoportok követtek el népcsoportok ellen, természetesen megbánást nem fogadunk el és bocsánat sincs! Kezdhetjük!
TANÁCSKÖZTÁRSASÁG!

Cycmen 2019.11.07. 09:23:24

Hogy állnak a holokauszt papírjai mostanában a tőzsdén? Gondolom emelkedőben vannak! Egyszer ki kéne számolni, hogy mennyit hozott a konyhára!

2019.11.07. 09:53:38

Sok érdekes kédést meg kellene beszélnie a két közösségnek Magyarországon, mert addig, amíg az egyik oldal szerint erről még zárt körben sem szabad beszélgetni, marad az acsarkodás, pedig ehhez már csa egy nagyon szűk körnek van kedve, illetva kizárólag nekik van belőle haszna.
De, ha már arról nem lehet, érdemes megnézni a magyar numerus classus törvény mintáját, és elgondolkodni azon, hogy nekik miért juthatott eszükbe bevezetni?!

www.szombat.org/politika/numerus-clausus-az-usaban

2019.11.07. 10:02:02

@eszti.....: Hadházy is lemondott, mint a szent lyukaszokni rend nagymestere?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.07. 10:15:18

kohn elmegy a rabbihoz tanácsot kérni
rabbi, mit tegyek? hiányzik a kasszából 1000 ejro
tedd vissza

kropulax 2019.11.07. 10:30:28

@közíró MAXVAL bircaman: Háperszehogy nem,sosenem:"egész életemben antiszemita voltam.."....majd levél a Klesheimi találkozóról :"a zsidók kikapcsolására vonatkozó intézkedésekben mi mindig élenjártunk ....amint lesz elegendő vagon végre is hajtjuk..." és lett...

6.Lenin 2019.11.07. 10:37:15

Végre!!!

Egy darabig nyugalom lesz a Földön, nyugtázta az utolsó ember, miután agyoncsapta az utolsó előttit.
Csodálatos ez a béke.....de kurva unalmas.....aztán leugrott a székről, kötéllel a nyakán.

Balfaszok, mormolta maga elé egy csótány, miután szemtanúja volt eme történelmi eseménynek, aztán kényelmesen tovább sétált. De sokáig nem tudott örülni a nyugalomnak, mert egy nagytestű valami agyontaposta. A balfasz nem nézett maga elé, el volt ájulva a saját nagyságától ezért nem volt szokása maga elé nézni. Aztán........
x. Big Bang, megszűnt minden.
Valahol megcsörrent egy ébresztő óra.... a Teremtő lazán leugrott az ágyról....munka van, és megropogtatta a csontjait....

István Tamasi 2019.11.07. 10:42:24

@CSOKKI MÁLNA:
A hollandok kollaborációja a hollandok szégyene.
Az viszont a mi szégyenünk, hogy magyar belügyi szervek aktívan részt vettek több, mint félmillió magyar halálba deportálásában.

Womb Rаider 2019.11.07. 10:45:09

@Oxica: "Hát mossák csak a szaros gatyát elvtársak és elvtársnők de sajnos a múltat nem lehet eltörölni."

Jókor szólsz!
www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I

"A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!"

Internacionálé :)

Európai téridő 2019.11.07. 10:46:52

Már megint csak a német megszállás alatti holokauszta, "vészkorszakra" fókuszál a poszt történelemhamisító írója, az Anschlusstól odáig terjedő időszakról nem szól. És még mindig elvtársias tabu a II. vh. alatti magyar politika azon "mellékszála", hogy bizony meg akarták úszni a német megszállást, amelynek fenyegetését egyes történészek 1939. szeptember 1-jétől már el-elismergetik, de az Anschlusstól odáig tartót nem, mert állítólag nincsenek arról (meg) a dokumentumok. Miért is nincsenek meg azok a dokumentumok, amelyek hiánya az 1960-70 körüli szaktörténészeknek és levéltárosoknak még feltűntek? Persze akkor még nem mélyült el a barátság (Nyugat)-Németországgal.

ZX 2019.11.07. 10:48:21

@Cycmen: Az biztos, hogy bizonyos zsidó emberek némi túlzásba esnek és minden szir-szarra kártérítést kérnek. Az meg megint tény, hogy milyen vagyon raboltak össze a nácik és sokszor nem maradt egyetlen túlélő sem még a tág családban sem aki kártérítést kérjen. A svájciak tudnának mesélni erről.

2019.11.07. 10:48:37

@közíró MAXVAL bircaman: Birka ! Ő --mármint Horthy nem gyilkolt, gyilkoltatott ! És nem csak zsidókat, hanem magyar katonák százezreit is ! Talán ha válaszolnál arra hogy mit is kerestek a magyar katonák a Don.kanyarnál, akkor biztosan megérteném hogy mit beszélsz ostobaságot.
Arról nem is beszélve, hogy a harctéren harcoló katonák családtagjait költöztette ki a neki tetsző, vadászatra kijelölt területekről, nem érdekelve, hogy mi lesz a fronton harcolók családtagjaival. Ha lehet, ne vakits, és ne kormolj. Mert ez valóság !!!

@Cycmen: De A FEHÉRTERRORT is lehetne vizsgálni, amikor a vitéz lovastengerész a francia , a román, csehszlovák fegyverek árnyékában kormányzóvá választatta önmagát. Mert ha már Trianon--akkor a Prónay--Héjjas Gárda--a Rongyos Gárda volt az egyetlen, aki még harcolt a Trianon ellen, amikor Horthy urizált és hadurat játszott. Nekik volt köszönhető az egyetlen akkori szavazás, hogy a"leghűségesebb város " a mai Sopron lett !

És egy mondat. Azt hallottam a Don kanyart megjárt , kevés hazatért katonák egyikétől--gyerekkoromban--hogy Horthy csak azért maradt életben és azért száműzték, mert " sztalinjóska "--ahogy az öregek mondták--nem morcosan kelt fel és inkább a gazdasági jóvátételt és a "malenkij robotot" helyezte előtérbe. A többit már az idő megoldotta.

István Tamasi 2019.11.07. 10:49:38

@közíró MAXVAL bircaman:
A te valóságod az, hogy agyatlan buleszbirka vagy.
A rohadék, nemzegyilkos horthy valósága az, hogy ő már akkor antiszemita törvényeket hozott amikor bajszos adolf még hajléktalanként tengette szaros életét.

morph on deer 2019.11.07. 10:50:11

@kropulax:
“ ....amint lesz elegendő vagon végre is hajtjuk..."

Hmm... Állítólag most fogunk gyártani 1200 vagont az oroszokkal karöltve Egyiptomnak. (Vagy valami ilyesmi.)
Vajon orbán ellentengernagy mit fontolgat?

2019.11.07. 10:51:34

@István Tamasi: Magyarszágon a csatolt területeken élőkkel együtt 486 ezer zsidó élt a népszámlálási adatok szerint.
Abban igaza van, hogy a magyar belügyi csapatok simán kiverhették volna a megszálló nemet hadsereget a helyett, hogy együttműködnek velük.

6.Lenin 2019.11.07. 10:52:12

@István Tamasi:

Kik azok a mi?

Ugyan azok, akik a komcsi vagy mások népirtásáért szégyenkeznek (?)
Vagy azok az ők? Vagyis mindig lesznek mi, és ők?

Létezik kollektíven bünös nép?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 11:01:45

@jános515:

Belesodródott egy helyzetbe, mert se nem gondolkozott hosszú távon, se nem volt elég bátor. Kiállt egy szövetség mellett teljes erővel, mindent egy lapra tett. Innen a hibái.

Ezért nem példakép számunkra Horthy.

Orbán sokat tanult hibáitól, pl. az, hogy nem követi agyatlanul a NATO-t, mely ma Mo. ugyanúgy kényszertagja, ahogy aznnak idején Horthy volt Hitler kényszerszövetségese.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 11:03:41

@kropulax:

Antiszemitának lenni és kiirtani akarni a zsidókat 2 különböző dolog.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 11:05:19

@István Tamasi:

Nme igaz. Az első magyar zsidókat diszkriináló törvány 1938-ban szletett, 5 évvel a hasonló német tv. után.

2019.11.07. 11:10:42

@jános515: A magyar hadsereg doni keresnivalójára elég ésszerű magyarázat lehet, hogy az oroszok 1914-ben hódítóként lépett fel, Krakkóig jutottak
Később a szovjet csapatok kishíján megszerezték Magyarország területét a Szovjetunió részére a Kun Bélával kötött egyesség alapján.
Szerencsére a két vöröshadsereg egyesítését sikerült megakadájozni.
A fronton lévő katonák még emlékeztek erre, ezért gondolták, hogy a hazájukat védik ott kint.
Egyébként meg ebben igazuk volt, mert a szovjet meszállássa hatalomra juttatott Rákosi különítmént több embert pusztított el, mint a háború a holokauszttal.

_atpijkamo_ 2019.11.07. 11:24:58

@6.Lenin: Boldog október 25-ét, faszfej! :))

Cycmen 2019.11.07. 11:27:14

@jános515: :" De A FEHÉRTERRORT is lehetne vizsgálni, "

Jókomám, egy időrendben későbbi történetet, ami ráadásul válasz volt az előzőre, ne kavarjuk már bele a Tanácsköztársaság közismert problémájába!
Egyébként a következő vádam az ÁVO, Rákosi és bandája, a Kossuth téri és egyéb sortüzek lennének! Ha szemétkedsz, ne panaszkodj, ha pofán vágnak! A Tanácsköztársaság előtt a lófasz se bántotta a zsidókat! Az antiszemitizmus más tészta, az előtte is volt, de azért nem furcsa, hogy ez a világon mindenütt így van? Ahova a zsidók beteszik a lábukat, ott a helyiek fasza nagyon hamar tele lesz velük!

2019.11.07. 11:29:57

@ZX: Az kimradt, hogy a svájci bankok csak nemrég adták ki a holokausztban meghalt emberek ott tartott pénzét, eddig meg szabadon üzletelhettek vele, de a kamatos kamattal együtt is megtöbszörözték azt a pénzt,.... Persze ilyenekről nem illik beszélni, mert Svájc a demokrácia nagy bajnoka,.

_atpijkamo_ 2019.11.07. 11:29:59

@Womb Rаider: "Internacionálé"

A liberális internacionálé hogy szól? Amit Ondó Viktor énekelt. :))

_atpijkamo_ 2019.11.07. 11:30:58

@Tényelek: "Svájc a demokrácia nagy bajnoka"

Ondó Viktor gazdádhoz viszonyítva mindenképp. :))

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 11:34:06

@Tényelek:

Don magyarázata: német érdekek kiszolgálása. Mint mondjuk 15 éve a magyar részvétel Irak leigázásában, csak az utóbbi szerencsére szinte nyom nélkül maradt. A doni ügy nem, mert ott az "irakiak" nyertek az "amerikaiak" ellen.

2019.11.07. 11:35:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Azt nem tudtam, hogy a sxájciakon kívül is van olyan ország, amelyik még a kétezres évek második évtizedeiben is a zsidoktól elszedett pénzeken élősködött..
Adjon legyenszíves erre egy hiteles forrást!

ZX 2019.11.07. 11:36:02

@Tényelek: Ezt mondom, hogy nem kevés pénz tűnt el, legtöbbjük svájci bankban. Így könnyű volt nekik az egyik legszegényebb országból az egyik leggazdagabbá válniuk. És attól, hogy van néhány faszfej zsidó attól még a többség követelése tényleg jogos.

6.Lenin 2019.11.07. 11:37:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Rohamod van, seggfej? Nincs ott senki, aki orvost tudna hívni?

2019.11.07. 11:40:02

@közíró MAXVAL bircaman: Azért 1914-ben csak egy hajszálon múlt, hogy nem tudtak Budapestnek fordulni az oroszok, sok magyar és lengyel halt meg, hogy megakadájozzák.
Eleven emléke volt az akkori katonáknak csak a szovjet megszállással kitörölték a történelemkönyvekből.

_atpijkamo_ 2019.11.07. 11:41:36

@Tényelek: "a sxájciakon kívül is van olyan ország, amelyik még a kétezres évek második évtizedeiben is a zsidoktól elszedett pénzeken élősködött."

Nem ország, hanem maffia. Ondó Viktor gazdád a magyaroktól elszedett pénzeken élősködik, a zsidókén is, meg az árja magyarokén is.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 11:43:48

@jános515:

"Horthy csak azért maradt életben és azért száműzték"

Nem. Sztálin egyszerűen nem szívesen ölette meg azokat, akik teljesítették akaratát. Horthy pedig a Moszkvába 1944-ben küldött embereivel bioznyította, hajlandó elfogadni Sztálin akaratát.

Plusz elem: csak Tito akarta háborús bűnösként elítélni Horthyt, Sztálinnak pedig esze ágában se volt a már úgyis túl erős Titót erősíteni.

Alapvetően az általános vélemény az volt, hogy Horthy nem volt háborús bűnös, hiszen nem sértette meg a hadviselés szabályait, s az elkövetett kegyetlenségek is inkább helyi túlkapások voltak, nem Horthy utasításai.

A HIVATALOS szovjet történelem narratíva se állította, hogy a magyar megszállók a SZU-ban központilag követtek volna el bármit is, ezt csak a német SS-egységekről állítottak, s egyes más német különleges német egységekről, még anémet hadseregről se mondták, hogy kollektíven háborús bűnös lenne. Szovjet iskolába jártam, hihetsz nekem. Olyan volt, hogy magyar csapatok kegyetlenkedései (akkori szóhasználattal "a horthyfasiszta megszállók"), de helyi esetekként.

2019.11.07. 11:44:50

@ZX: Nekem sok zsidó ismerősöm van, abaráti körben is van közülük, de már hócipőjük tele van az állandó ellenségkép képzéssel, amit a szélsőséges zsidók művelnek, .

ZX 2019.11.07. 11:48:17

@Tényelek: Megértem őket, 2 tűz közé szorultak. Egyik oldalról a szélsőségek zsidók, másikról meg a szalonnácik akikkel a blogokon is sűrűn találkozunk.

2019.11.07. 11:48:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A cikket újra olvasva sem tudom értelmezni amit ír.
Kifejtené a kapcsolódási potokat!

2019.11.07. 11:52:51

@közíró MAXVAL bircaman:
Aki nem ismeri a történelmet, nem tanul belőle, az arra ítélik, hogy újra elszenvedve ugyanazt.
Ennyi köze van hozzá, akkor még nem ilyen liberális világ volt, működtek az éleben maradási ösztönök az emberekben.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.07. 11:59:44

Befingtam a szobába, félek észrevették. Megorroltak.

6.Lenin 2019.11.07. 12:06:13

@Tényelek

Amíg nem lesz egységes az emberek felfogása a világról, addig az evolúciós ösztön fogja vezérelni, mint eddig is.
Minden más nagyon szórakoztató, de a valóságban, rizsa.

Mekkora az esély, hogy csak liberálisok, vagy csak konzervatívok fognak élni a Földön?
(akkor majd lesz más ok egymás legyilkolására, mert ez az evolúció lényege)

2019.11.07. 12:24:15

@6.Lenin:
Szerintem fejlődni csak akkor lehet hatékonyan, ha van ellepólus, ellenvélemény okkal, indokkal együtt.
Nem lenne előnyös számunkra ha ugyanúgy gondolkodnánk, a rákényszerítéssel van probléma, mint pl. Amit mostanában a liberális értékrenddel kapcsolatban tapasztalunk.

6.Lenin 2019.11.07. 13:16:20

@Tényelek:

Pontosan ezt írtam. Kiváló időtöltés egymás baszogatása, de ne legyünk már akkora seggfejek, hogy bedumáljuk magunknak valaki egyszer is ennek a végső győztese lesz.

Kinyírunk egy párat a másik táborból, aztán ők közülünk, és ezekkel jól elcsesszük az időnket. Fejlődünk, gondoljuk, pedig közben esetleg csak néhány érdektelen dolog változik. Nyíl, puska, atombomba. Valaki mindig marad, hogy legyen kinek elölről kezdeni, ki tudja hányadszorra már.
Itt is pontosan követhetők ezek a folyamatok. Van valami előrelépés egy végleges megoldás felé?

Sir Bates dö Hól 2019.11.07. 13:23:21

@Cycmen: "Jókomám, egy időrendben későbbi történetet, ami ráadásul válasz volt az előzőre, ne kavarjuk már bele a Tanácsköztársaság közismert problémájába!"

mely tanácsköztársaság, mint későbbi történet, ami ráadásul válasz volt az elnyomott, nincstelen, s a háborúba belekényszerített tömeg részéről;-)... sz'al ne keverjük ide azt a dicsőséges százvalahány napot;-)...

2019.11.07. 13:26:08

@6.Lenin:
Két dologért szoktam vitázni, azért, hogy én több oldalról is információt véleményt gyűtsek, ezáltal magam fejlődjek, illetve adott esetben azért, hogy meggyőzzek másokat.
Ez a fórum egyyikre sem alkalmas, itt csak a liberális kultúrával ismerkedem.

2019.11.07. 13:30:50

@Sir Bates dö Hól:
A Tanácsköztársaság kizárólag a hatalmi vákumra adott válasz volt, választáson soha nem került volna hatalomra Kun csürhélye. De kellett hozzá Károlyi és Kun háttérazonossága, hogy finoman fogalmazzak

morph on deer 2019.11.07. 13:39:29

@közíró MAXVAL bircaman:
“ de helyi esetekként.”

Így mindjárt más...!
Gondolom a helyiek is így gondolták, nem?
Az még nem tűnt fel neked, hogy igazából minden eset “helyi eset”?

morph on deer 2019.11.07. 13:41:05

@6.Lenin:
“ Van valami előrelépés egy végleges megoldás felé?”

Nocsak, eljutottál az endlösunghoz..?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 13:50:42

@morph on deer:

Tehát pl. Hitler nem üldözte a zsidókat?

Sir Bates dö Hól 2019.11.07. 13:51:58

@Tényelek: "Két dologért szoktam vitázni, azért, hogy én több oldalról is információt véleményt gyűtsek, ezáltal magam fejlődjek, illetve adott esetben azért, hogy meggyőzzek másokat.
Ez a fórum egyyikre sem alkalmas, itt csak a liberális kultúrával ismerkedem."

alapvetően a gondolkodási alapokat kellene elsajátítani www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/kepessegfejlesztes_az_also_tagozaton/44_gondolkodsi_mveletek.html, majd utána nekiugrani a vitakultúra magadévá tételének... madtrka...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.11.07. 13:52:07

@Tényelek:

Miben ösztön a doni akció? Mire ösztön?

6.Lenin 2019.11.07. 14:01:31

@Tényelek:

"Két dologért szoktam vitázni, azért, hogy én több oldalról is információt véleményt gyűtsek, ezáltal magam fejlődjek, illetve adott esetben azért, hogy meggyőzzek másokat. "

Mindenki ezért vitázik, hogy meggyőzze a másikat, hogy CSAK ő lát mindent jól.
És, sikerült ez már valakinek?

Tényleg igaz lenne, hogy a zsidókat Isten kiválasztotta? És ez még egy ateistának is világos?
Dokument jeszt?

6.Lenin 2019.11.07. 14:03:18

@morph on deer:

Miért, te mit látsz, ha kinézel az ablakon?

2019.11.07. 14:07:09

@6.Lenin:
Amiről írás van azt nem illik vitatni, a kiválasztást írásba folalták.
Van egy ilyen a magyarokról Mária sajátkezű aláírásával, magam láttam azr, aki látta.

2019.11.07. 14:10:35

@Sir Bates dö Hól:
A vitakultúra sokkal könnyebben elsajátítható, mint a hozzá való tudás megszerzserzése, zóval nekem még mindig könnyebb dolgom van, mint önnek.

2019.11.07. 14:15:47

@közíró MAXVAL bircaman:
A Tanácsköztársaság rémuralma és a Szovjetúnióból, főként az ukrán területekről érkező hírek alapján, próbálták megvédeni magukat a komcsiktól.
Elbuktak és jött a komcsi rémuralom, ennél logikusabban ezt nem lehet értelmezni.
Meg kell nézni a korabeli újságokat, ez nem egy utólagos fikció!

Sir Bates dö Hól 2019.11.07. 14:20:51

@Tényelek: "A vitakultúra sokkal könnyebben elsajátítható, mint a hozzá való tudás megszerzserzése, zóval nekem még mindig könnyebb dolgom van, mint önnek."

ezt tekinthetjük kámingáutnak is: csak egy váz vagy, mindenféle tartalom nélküli felvett manír;-)...

Womb Rаider 2019.11.07. 14:26:43

@ZX: "másikról meg a szalonnácik akikkel a blogokon is sűrűn találkozunk. "

Nofene..Sub rosa? ... és van titkos kézfogásotok is?

2019.11.07. 14:48:32

@Sir Bates dö Hól:
Ez nagyon rabbis félremagyarázás.
Eddig mindig önről derült ki, hogy nulla tárgyi tudása, van, ilyenkor szokott jönni a deszka anyukájával, ....., és, ha visszanézi, akkor nagyon sokszor kell deszkáznia.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.07. 15:38:51

Olyat szartam, mint a kecske.
Pedig én a birka vagyok.

_atpijkamo_ 2019.11.07. 15:43:29

@MAXVALL bircaman közíró: "Pedig én a birka vagyok."

Arab faszok után vágyakozó idióta fideSSfasszopó vagy. Hozzád képest a Birca egy zseni.

_atpijkamo_ 2019.11.07. 16:30:57

@MAXVALL bircaman közíró: "Nem jön a széklet?"

Erre sajnos nem tudok válaszolni, nem tudom, hogy mi történik a széklettel, ha farba dugjátok egymást, fideSSfasszopók. Egy orvost kérdezz meg.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.11.07. 20:07:23

Most majd mindenki megláthatja, hogyan emelkedik ki a FŐváros a fideszes mocsokból, tehettséggel, transzplantenciával!!!
Ibolya Tomi táskahordozójaként csak kapkodom a fejem, hogy milyen óriási formátumú szakemberek atyáskodnak az új vezetés sikere felett!!!!

index.hu/belfold/2019/11/07/budapest_fovaros_cegek_igazgatosag_felugyelobizottsag_partok/

Cycmen 2019.11.07. 20:39:43

@Sir Bates dö Hól: "mely tanácsköztársaság, mint későbbi történet, ami ráadásul válasz volt az elnyomott, nincstelen, s a háborúba belekényszerített tömeg részéről;-)... "

Volt a faszt! A zsidrákok kihasználták a hasznos hülye prolikat, hogy megragadják a hatalmat! Ugyebár a vezetőség összetétele nagyon nem a háborúba belekényszerített tömeget reprezentálja és a tevékenységük sem a békére vágyó építő, jobbá, szebbé varázslásról szólt!

István Tamasi 2019.11.07. 20:43:41

@Tényelek: Nem csak zsidó vallású magyarok vére szárad a rohadék nemzetgyilkos horthy kezén.

István Tamasi 2019.11.07. 20:45:42

@6.Lenin:
Mi, magyarok.
Nem azonos a szégyenérzet és a bűnösség, mások bűnei miatt is lehet/kell szégyenkezni.

István Tamasi 2019.11.07. 20:47:19

@közíró MAXVAL bircaman:
Megbocsátható, hogy nem ismered a magyar történelmet hiszen nem vagy magyar.

2019.11.07. 20:59:07

@István Tamasi: Mi értelme annak, amit?
Olvassa el ön is, írjon egy olyat, amiben értelem is van!

_atpijkamo_ 2019.11.07. 21:01:03

@Tényelek: "Mi értelme annak, amit?"

Figyu, faszfej! Értelmes magyar mondatot nem tudsz kinyögni? :))

István Tamasi 2019.11.07. 21:04:14

@közíró MAXVAL bircaman:
Ennyit tudsz, meg a neved: agyatlan birka.

Sir Bates dö Hól 2019.11.08. 08:36:55

@Cycmen: ekvivalens a fehérterrorra adott magyarázatod egyszerűségével: ne nekem reklamálj, hanem annál, aki a fehérterrorra ilyen óvodás magyarázatot adott;-)... ki volt az?;-)...

6.Lenin 2019.11.08. 09:41:02

@István Tamasi:

Kik azok a "mi, magyarok"? Hányféle magyar él ma Mo-on?

Hungry horse 2019.11.10. 09:46:27

@Oxica: befagyott folyó esetén max. lelőtték őket és a jégre zuhantak.
A Duna a rekord hideg tél miatt anno be volt fagyva.
Mást hazudj.
4milliót ausvitzba.

Hungry horse 2019.11.10. 09:52:49

@István Tamasi: hatályos törvényeket hajtottak végre, mint a hollandok, belgák, franciák, dánok, norvégok, észtek, litvánok, lengyelek, csehek, tótok, oláhok, ukránok, lettek, litvánok, luxemburgiak, észtek, fehéroroszok, osztrákok, olaszok.
No meg a németek.

Tudod, mint rosenfeld ávósai és a csemetéik, csermanek és a pufajkásai, no meg elqró szemkilövői 2006-ban.
No nekik pampogj.
A magyarokat meg hagyd békén.
Közöd nincs hozzájuk.

Hungry horse 2019.11.10. 09:57:01

@Tényelek: egyik komisszár zsidó se volt a fronton.
Ahhoz gyávák voltak, löwingertpl, kohnon át sámuelig.

Hungry horse 2019.11.10. 09:59:23

@István Tamasi: összekevered őt kohnnal, sámuellel, löwingeerrel, rosenfelddel, eisenbergerrel, appellel.
Rossz kommunista szokás.
Magyarokat a kommunista hittestvéreid irtottak.
Ez is a rossz szokásuk, amióta ideette őket a rosseb galiciából.

István Tamasi 2019.11.10. 13:02:30

@Hungry horse:
Igen, tudom: a rohadék nemzetgyilkos horthy törvényeit és parancsait hajtották végre a rá felesküdött csendőrök amikor bevagoníroztak és megsemmisítésre átadtak a németeknek több mint félmillió magyar állampolgárt.
A rohadék nemzetáruló horthy küldte ki százezerszám a magyar bakákat, munkaszolgálatosokat többezer kilométerre Magyarországtól meghalni, megfagyni, hadifogságban elpusztulni.

Hungry horse 2019.11.10. 13:22:30

@István Tamasi: nem az ávós apádról és anyádról, löwingerről, kohnról, sámuelről, rosenfeldről, eisenbergerről, appelről, csermanekről értekezel te trágár ávósfattyú!
Keresd meg az emberálarcodat!

A magyar honvédek elegáns társaságban harcoltak a magadfajta tömeggyilkos bolsevikok ellen, az oldalukon ukránok, grúzok, tatárok, románok, olaszok, németek, észtek, lettek, litvánok, fehéroroszok, tótok, osztrákok, horvátok, rácok, bolgárok, franciák, hollandok, vallonok, flamandok,, norvégok, luxemburgiak harcoltak a szabadságukért és haltak hősi halált, ha a sors úgy hozta.

Európa szabad fiai küzdöttek velünk, magyarokkal együtt - a gyilkos bolsevik fajtád ellen.

István Tamasi 2019.11.10. 14:51:15

@Hungry horse:
Most, hogy sikerült a gatyádba ejakuláni, megnyugodhatsz.
A rohadék nemzetáruló horthy a tömeggyilkos nácik alá vezérelte a magyar katonákat akik közül sajnos többen szintén tömeggyilkosokká lettek.

Hungry horse 2019.11.10. 15:15:33

@István Tamasi: nem az ávós apádról és anyádról, löwingerről, kohnról, sámuelről, rosenfeldről, eisenbergerről, appelről, csermanekről értekezel te trágár ávósfattyú!
Keresd meg az emberálarcodat!

A magyar honvédek elegáns társaságban harcoltak a magadfajta tömeggyilkos bolsevikok ellen, az oldalukon ukránok, grúzok, tatárok, románok, olaszok, németek, észtek, lettek, litvánok, fehéroroszok, tótok, osztrákok, horvátok, rácok, bolgárok, franciák, hollandok, vallonok, flamandok,, norvégok, luxemburgiak harcoltak a szabadságukért és haltak hősi halált, ha a sors úgy hozta.

Európa szabad fiai küzdöttek velünk, magyarokkal együtt - a gyilkos bolsevik fajtád ellen.
süti beállítások módosítása