B1 blogcsalád



Kamusztorival próbálta lejáratni a propagandasajtó Baranyi Krisztinát

2019. november 03. - nickgrabowszki

De kiderült, nem az új polgármester cenzúráz, hanem a fideszes apparátus. bk.jpg

Igen dicséretes módon fellázadt a cenzúra ellen az Fidesz agitációs és propagandaosztálya. A történetnek csak 2 kicsi hibája van:

  • nem a saját cenzúrájukkal van bajuk (azzal semmi);
  • és megint hazudtak.

A Mandiner nevű, a Kesma-propagandaholdinghoz tartozó orgánum írta meg először, majd a Pesti Srácok nevű revolverlap is nagy erőkkel követte a sztorit, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros új, ellenzéki polgármestere cenzúrázni kívánja a kerületi önkormányzati lapot.

A főszerkesztő kapott ugyanis egy üzenetet, hogy a polgármester emailcímére kell elküldeni a betördelt újságot a nyomda előtt: pm1.jpg

A Pesti Srácok még - Tényi István hivatásos feljelentő útján - a Médiahatóságot is értesítette a súlyos esetről, amiről azonban kiderült, hogy nem az új, hanem a leváltott régi rezsim sajátja.

Baranyi szombat esti Facebook-posztjában tagadta, hogy neki lenne szándéka cenzúrázni a kerületi lapot, bár - mivel azt egy korábbi Fidesz-képviselő, az előző polgármester kiszolgálója főszerkeszti - akár rá is férne:

Természetesen nem utasítottam senkit, hogy a Ferencváros újságot megjelenés előtt mutassák meg nekem, bár ilyen főszerkesztő mellett indokolt is lehetett volna.

A levelet - miszerint az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester@ferencvaros.hu e-mail címre küldjék meg -

a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte

neki, a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek.

Úgy látszik, korábban ez volt a szokás, a régi reflexek még működnek.

Ez is meg fog változni hamarosan

Nem Baranyi szándékozott cenzúrázni tehát, hanem az előző polgármestertől megörökölt apparátusa. Mondhatni rutinból. Amely rutinnal eddig a propagandasajtónak nem volt semmi baja.

A Fidesz-sajtó megpróbálta lejáratni az ellenzéki polgármestert, hogy úgy működik, ahogy az a Fidesznél megszokott. De kiderült, hogy csak az apparátus működik úgy, ahogy az a Fideszben megszokott.

Az is megszokott a Fidesztől, hogy Baranyi cáfolatát a kormánypropaganda-nyúlványok nem értek rá közölni, mert nem illik a koncepcióba.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5515284880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 22:46:36

@Gábris szomszéd: ebben egyébként az a szörnyű, hogy kancsalgyurka jól összeszedte a részeket, majd abból egy teljesen elmebeteg konklúziót vont le, mely az begombászolt eurázsiai dumájával pont párhuzamba állítható: saját magát cáfolja a ft-ben

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.03. 23:05:22

minek ezt a szerencsétlent lejáratni, nem elég ahogy kinéz?
mi baja van ennek, rosszul sikerült anyjának az abortusz?

eszti..... 2019.11.03. 23:11:59

@Gábris szomszéd:

nemcsak ezt. :)))
érdemes elolvasni Apáti Bence kirohanását a Magyar Nemzetben.
magyarnemzet.hu/velemeny/a-kulturalis-elet-totalis-kisajatitasa-7453616/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201911

annyi pénzt öltek a kultúrkampfba, ezek szerint eredménytelenül. becsületesen olvasok kormánysajtót, most találkoztam először a betyár kedvenc független-objektív jelzőjével. csaknem....????. :)))))

eszti..... 2019.11.03. 23:13:33

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

az egy dolog, hogy családi fotóalbumot nézegetsz. de miért itt kommentálod?

BUTApest te csodás 2019.11.04. 00:16:40

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Tenyleg felhaboritoan ocsmany. Birosagnak kene megtiltani, hogy a fejet eltakaro zacsko nelkul az utcara menjen. Nem szabadna hagyni, tuntetest kene szervezni ellene.
Ilyenkor hol van a Helszinki bizottsag, es egyebb emberjogi szervezet hogy felszolaljon ez ellen, es kepviselje az emberek jogait ? Vagy az ENSZ miert nem vedi meg a nemzetet az ilyen banyaremektol ??
Persze hasznalhatnank is, ezt a not ki kene allitani a Gorog es Olasz tengerpartokra, es garantalt, hogy nem jonne tobb migrans europaba. Es a mar itt levok is hazaig usznanak az biztos.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 01:27:05

ez az izé még cenzurazott is!
a képeit az újságokból, ne lássák az emberek az ocsmány fejét!
de a net nem felejt

Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben. 2019.11.04. 04:30:52

Uuuristen, ez még madárijesztőnek is csunya. Ha mégis kitennek, az már állatkinzás lenne.

Cycmen 2019.11.04. 06:06:35

@nincs1itt: "drága fidesz-tálibok, most komolyan ennyit tudtok? a külsejével foglalkoztok?"

Kb. ötezer esetet tudnék citálni dagattorbán, dagattsziszi, dagattráhel, ilyen nadrág olyan mackóalsó (ami már a mellékelt képen is egyértelműen egy farmergatya volt, de azért csak megíródott a poszt). Akkor a récsölesküvő kapcsán nyújtott teljesítménye libsiéknek, mert semmi sem szent Lovas halála......... így a teljesség igénye nélkül a hiperaljas geciségeitek!
Tehát tisztelettel kérlek, ne tarts illemtanórát, ne tartsatok illemtanórát! TI NE!
A nő egy ronda állat!

Cycmen 2019.11.04. 06:10:20

@eszti.....: érdemes elolvasni Apáti Bence kirohanását a Magyar Nemzetben...................

Kirohant? Assztabassztafaszomat!

Cycmen 2019.11.04. 06:46:41

@Thomas Grande:
" Szerintem óriási segítség lesz. Aki kéri annak szívesen elmagyarázom. "

Tudom hogy a hétfő a meeting ideje, de ha análról szeretnéd tartani, arra nem lesz nagy kereslet! Te valami bennfentes vagy a témában?

Gábris szomszéd 2019.11.04. 06:59:31

@eszti.....: Mi mást is várhatnánk egy megélhetési fidesz propagandistától? :)

rallus 2019.11.04. 07:01:09

A rossz hír az, hogy a GKI legújabb tudományos kutatása szerint súlyos visszaesés várható a magyar gazdaságban.
A tapasztalatok szerint ez a NER hatalmas gazdasági sikereiben fog megnyilvánulni, mert P.M.Zitánál és társainál senki nem vuduzik sikertelenebbül...

Gábris szomszéd 2019.11.04. 07:05:28

@eszti.....: Érdekes jelenség, ahogy a Fidesz rágyúr a mártíromságra :)

"A Lokál címmel terjesztett propagandaharsona sajtószabadságról hisztizik, mert Budapest új főpolgármestere nem akarja engedni az állami milliárdokból nyomtatott vécépapírt a BKV járatain és állomásain terjeszteni. Az arrogáns országurak ott tartanak dagályosan hömpölygő önsajnálatukban, hogy Karácsony Gergely máris diktátor, a Lokál meg a sajtószabadság kicsiny szigete a kegyetlen zsarnokság elleni harcban.

Jelzem, hogy ez esetben a Lokál elődjét, a Metropolt Tarlós István szintén diktátor módjára tiltotta ki, amikor annak tulajdonosa, Simicska Lajos g*cizésbe menően b@szott össze korábbi cimborájával, Ország Viktorral. Nagy kár, hogy erről akkortájt szó sem esett a sajtószabadságra oly kényes H@bony Árpád egyik l@pjában sem. Jelzem továbbá, hogy egy sajtóterméknek a BKV infrastruktúráját használni cseppet sem a sajtószabadság része – és azt most ne is firtassuk, hogy ez a szennylap megállás nélkül h@zudozik, nem a piacról, hanem az adófizetők pénzéből él, tulajdonosa pedig maga a két lábon kokainozó h@zugság és gyűlöletkeltés.

A jelenség egyetlen valóban érdemleges és viszonylag szokatlan vonása, hogy a hatalmi gőgjét nap mint nap példás fölényességgel gyakorló Fidesz miként gyúr rá az áldozatok mártíromságának álságos metoo-pózára. Készül az új szabadságharc ezúttal nem Brüsszel, hanem a veszélyes Főpolgármesteri Hivatal ellen. Lesz-e Ország Viktorban elég erő és elszántság, hogy megvédje a keresztény szabadságot? Minden eszköze megvan hozzá: a tömegközlekedést éppúgy elveheti a fővárostól, ahogy korábban elvette az iskolákat és a kórházakat."

hvg.hu/itthon/20191103_Puzser_Erdekes_jelenseg_ahogy_a_Fidesz_ragyur_a_martiromsagra

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.04. 07:33:21

Vigyázni kell, mert ma rettenetest fingok.

Európai téridő 2019.11.04. 09:12:42

Talán el kéne mesélni azt is, hogy a bemutatott, kitakart levélre hogy került az a keltezés, hogy lehet így megbuherálni egy informatikusnak a dokumentumot, hogy bőven az önkormányzati választás utánra eső legyen a dátum.

Gábris szomszéd 2019.11.04. 09:52:44

@eszti.....: Úgyhogy nem leszünk holland gyarmat, de Oroszországgal karöltve védjük a keresztény kultúrát. Ezt Szijjártó Pétertől tudjuk, meg azt is, hogy Szíriában Putyin elvtárssal közösen építünk újjá egy kolostort és szintén felesben finanszírozzuk egy péküzem felépítését is. Zsír. De akkor most az van, hogy amit Erdogan lerombol, azt tetszenek újjáépíteni? Mert ha Erdogan háborús pusztítása magyar nemzeti érdek, akkor ez így nem öntökönszúrás? Mert azt értem, hogy van pénz lóvéra, meg 1300 orosz-magyar vasúti kocsira is Egyiptomnak, de van egy kis probléma, kakadu úr. A Direkt36 a minap arra utaló jeleket talált, hogy a beruházás kifejezetten az oroszoknak kedvez majd, miközben a kocsik gyártásához szükséges hitelt a magyar állam biztosítja. Vagyis holland gyarmat nem leszünk, de orosz gyarmat örömmel, bármikor? :)

www.direkt36.hu/egyre-kedvezobb-az-oroszoknak-a-kormany-altal-tamogatott-egyiptomi-gigauzlet-amibol-egy-magyar-ceget-furtak-ki/

Womb Rаider 2019.11.04. 10:10:25

@Gábris szomszéd: Hopp... csak nem eladósorba kerül a GGMD :))) A fák nem nőnek az égig..

rallus 2019.11.04. 10:27:16

@Gábris szomszéd: Ha Gyurcsány kormányzása idején hitelezhettünk az IMF-nek és a Világbanknak, akkor most az oroszoknak miért ne?

Oxica 2019.11.04. 10:39:30

Akkor talán szólni kéne a felcsúti kipcsak cigányoknak, hogy már vége a választásnak.
A lejárató kurmánypropaganda csúfosan megbukott.

Nem érdemes már lejáratással próbálkozni elvtársak, mert ez már visszafele sül el elvtársak. Most már valami újat kellene kitalálni elvtársak, mondjuk normális párbeszédre törekedni elvtársak és bácskai elvtárssal ellentétben elfogadni a békejobbot.
Na meg végre beletörődni a vereségbe elvtársak, mert 2022 ben még ennél is nagyobb zakó jön ha így folytatják elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 3:0

Eltiltott Vélemény 2019.11.04. 11:03:43

@eszti.....: érdekes cikk, tele van féligazsággal. DE ez legalább 100%-ig igaz:Ű

" ... A magyarországi színházi világ egyébként sem önfenntartó, a működési költség nagy részét a fővárostól, az adott várostól vagy az államtól kapja. Ha pedig nem kapná, azonnal be kellene zárnia az összes színháznak. ... "

Ezt azért ki kellene próbálni, hátha tényleg éhen hal a sok "művészúr" és tényleg csak a tehetségesek maradnak...

Eltiltott Vélemény 2019.11.04. 11:12:16

@Momentum beelőzte a románokat magyargyűlőletben.: Mit fanyalogtok? A csaj már majdnem 50, pár éve már a "B" oldalon játszik... Örülnél, ha az elhízott slampos feleséged így néznek ki 50-hez közel....

Ami a politikai munkásságát illeti, majd kiderül, hogy mi lesz a beharangozott elszámoltatásból... Mert szerintem szépen elalszik a történet, és belesimul a hétköznapok NER kompatibilis, korrupt mindennapjaiba. Egy fecske nem csinál nyarat, még akkor sem ha eleinte nagyon hangosan csicsereg...

Eltiltott Vélemény 2019.11.04. 11:21:15

@Oxica: " ... Nem érdemes már lejáratással próbálkozni elvtársak, mert ez már visszafele sül el elvtársak. ... "

Hát ez nem olyan biztos... Sajnos a koherens lejárató kampány működik, még akkor is, ha elsőre nem feltűnően sikeres... A 2022-es választásig még majdnem 2,5 év van hátra. Annyi idő alatt az ellenzéki polgik apróbb botlásaiból is felépítenek egy virtuális valóságot, amiben elvesznek az ellenzéki szavazatok....

Eltiltott Vélemény 2019.11.04. 11:31:15

@Kitiltott Vélemény: Ja igen és egy ilyen BP-i, a Csuti Csüngőhasú Napóleon Veretes Kompániája által bemutatott égés után már nem hangzik majd hitelesen az sem, hogy "elcsalták a választásokat" ....
Tegyenek is bármit, ott a regnáló bizonyíték, hogy bizony "ők maguk a Szent Grál", "Magyarországon szabad és tiszta választások vannak" és "valódi demokrácia" ...

Miközben tudjuk amit tudunk, de ez a magánvéleményünk...

És mint tudjuk, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, és (a perverzeken kívül) senki nem kíváncsi a másikéra! :-)

morph on deer 2019.11.04. 11:41:05

@Gábris szomszéd:
“miközben a kocsik gyártásához szükséges hitelt a magyar állam biztosítja”

Miközben nem csak arra veszünk igénybe hitelt, csak éppen pártunk és kormányunk nem köti az állampolgár orrára.

Például: “ A Hirtenberger Defence Systems-ért titkos árat fizettünk, annyit tudni, hogy hitelt vettük fel rá egy nem megnevezett banktól.“

Közben már megint rohadt nagy véletlenek szállnak el a fejünk fölött, úgy látszik. Véletlenül idetelepül egy/az orosz bank, véletlenül beugrik Putyin egy teára, véletlenül Erdogan is szereti a teát...
miközben a magyar kormány által is támogatott geciség miatt fegyvereladási embargó van a törökökkel szemben, mi meg véletlenül aknavetőgyártó céget veszünk, hitelbe...

Hogy mik vannak, mi?

index.hu/gazdasag/2019/11/04/vettunk_egy_osztrak_aknaveto-gyarat/

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 12:27:38

@Kitiltott Vélemény: a színház, a kultúra azért nem tud önfinanszírozó lenni, mert nincs meg moon a FIZETŐKÉPES kereslet rá, a kultúrális tao-rendszer nem megfelelően működik; nyilván a hoffman-parragh-takaró oktatási "reform" sem segít a pezsgő kulturális élet fellendítésében; apáti semmi más, csak egy kiöregedett, karriert csak moon felmutatni képes, a nemzetközi térben nem befutott táncos, aki sajtómunkás-prostinak állt, s az írásában tendenciózusan csúsztat, miközben habzó szájjal hergell a gazdái érdekében, de a lényeget - a strukturális hibákat - meg sem próbálja érinteni; nem több, mint kancsalgyurka cikke az ft-ben, sőt, még annyi sem, hisz ott az mnb-elnök legalább a valós kritikáját adta részben az eurónak, bár egy futóbolond konzekvenciájával és következetlenségével...

morph on deer 2019.11.04. 12:38:34

@Kitiltott Vélemény:
“ és tényleg csak a tehetségesek maradnak...”

Itt?
Hány éves is vagy, királyfi..?
:)
Szerintem ezt az ötletet majd dobd be legközelebb a lovagkeresztek kiosztása előtti időben is, hátha megszívlelik a tippet, ki tudja!

Jó, hát én, de mégis vicces lenne, ha komolyan vennék, hogy csak a tehetségesek kaphassanak támogatást. :)

Ugyanakkor azt is érdemes lenne javasolni, hogy az esetlegesen tehetségesek valóban a tehetségüknek megfelelő területen kaphassanak csak lehetőséget! Mert például nem kétséges, hogy Szőcs Géza kiváló irodalmár, erre ő dönt a világkiállítás magyar pavilonjának kinézéséről, (a ”sámándob” megvan?) vagy hogy például hajdan Kerényi Imre tehetséges rendező volt, de csapnivalóan rossz ízléssel volt megáldva pl a képzőművészetek és/vagy az irodalom terén, - erre mit tesz isten, azon a területen kapott szabad kezet, hogy kiélje agymenéseit.
De itt van, velünk él és alkot Kásler doktor, aki kiváló onkológusból leküzdötte magát botcsinálta magyarságkutatóvá, pártunk és kormányunk milliárdos nagyságrendű támogatásával!

Agyrém. Persze ehhez az is kell, hogy a döntéshozó egy olyan faragatlan, félművelt parvenü legyen, mint amilyen, aki biztos benne, hogy ehhez is ért, mivel fogalma sincs a saját tudása határairól.
Nyilván ő sem a tehetségének megfelelő támogatásban részesült, de legalább megkapta a lehetőséget! De jó.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 12:39:10

index.hu/sport/uszas/2019/11/04/hosszu_katinka_fina_bp2017_duna_arena_szerzodes_vb/

ez mo, ez a ner: így húzunk le mindenkit a sárba, így épült kádár országa is, s így épül a ner is: ebből sosem lesz élhető ország, provinciális, szervilis, sunyi félművelt parasztok országa marad ez mindig, miként Ady is írta "Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték." moon semmit sem lehet létrehozni így...

rallus 2019.11.04. 12:44:31

@Sir Bates dö Hól: Adná isten, hogy a saját bölcsességetek mellett a magatok választotta vezetők irányítása alatt kellene élnetek! Bokros,Surányi, Veres, Gyurcsány, Sasjózsi...Farkasházy.... de szép is lenne, ha elég messziről tudnánk nézni. Sajnos mindig volt és van olyan külföldi érdek, ami életben tart benneteket......ezekkel együtt...

látjátok feleim szümtükkel 2019.11.04. 12:51:43

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Hát a komány környékén egykét férfiú(?) is rakhatna magára fátyolt.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 13:06:06

@rallus: akarsz valamit mondani faszparaszt?! ha igen, akkor mondd, ha nem, akkor meg menj a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba sírni, baribaszó ner-cseléd!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.11.04. 13:09:26

Akár jó nő is lehetne, de hát nem az. Azért sunáznám, biztos ami biztos.

Womb Rаider 2019.11.04. 13:33:24

@Sir Bates dö Hól: Szerintem lapozhatnánk már.. kezdesz egysíkú lenni.. ötszázhetvenkétszer olvastam már az Adys panelodat.

(A baribaszó nercselédest is, a deszkán telibebaszottat is, .. mielőtt kérdeznéd..)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.04. 14:16:18

hát ez a lény ma is kurva ronda
valaki szedje már le

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 14:19:00

@Womb Rаider: diszkreditáltad magad, te is mehetsz a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba, a kádár-elithez tartozóba... itt nem kell disztingváltan mosolyogni egy ner-kurvára, ez nem egy decens polgári szalon; sz'tem ne olvasd a hozzászólásaim, nem kötelező...

morph on deer 2019.11.04. 14:26:30

@rallus:
“ Sajnos mindig volt és van olyan külföldi érdek, ami életben tart benneteket......ezekkel együtt...”

Mire gondolsz, szivi?
Netán az, hogy elköteleződtünk Putyinnak, benyalunk Erdogannak, és hülyeségeket beszélünk Azerbajdzsánban?
Esetleg bevisszük a szabad Tibetért tüntetőket, ha a kínaiak talpát kell nyalni kis lóvéért?
Megvan! Te a macedón bűnöző kicsempészésére gondolhatsz!
Hacsak nem a baltás gyilkos eladására...
Azt a pár tízezer külföldit meg, akiket szemrebbenés nélkül beengedünk, vagy lóvé fejében, mint a kötvényesek, vagy munkaerőként, mint az ukránok, mongolok, mexikóiak, stb., már szóba sem hozom...

Szóval melyik külföldi érdekre is gondolsz, kis kedves?

Eltiltott Vélemény 2019.11.04. 14:59:59

@Sir Bates dö Hól: " ... a színház, a kultúra azért nem tud önfinanszírozó lenni, mert nincs meg moon a FIZETŐKÉPES kereslet rá ... "

Azért ez érdekes, minden szaros "MŰŰŰŰVÉSZ" a fizetőképes kereslet hiányára hivatkozik... DE valahogy elfogynak a koncertekre 30-60 ezres belépők, valahogy megtelik a Sziget is napi kb 25ezer, heti 100ezer forintos belépőkért ... Szóval, nagy parasztvakítás, hogy nincs fizetőképes kereslet. A műsor és az előadó a szar, különben megélnének piaci alapon is! Az, hogy jelenleg néhány ezer szarházi beképzelt takonygerincű "MŰŰŰŰVÉSZ" többet keres, mint egy mérnök egy multinál, ez azért gáz, mert ezt állami támogatással teszi, miközben értéket nem állít elő. HA nem lenne a "MŰŰŰŰVÉSZET" szarrá dotálva államilag, könnyen kiderülne, hogy érdeklődés hiányában eltűnnek a "MENŐ" hölgyek és urak a süllyesztőben, mert amit csinálnak, senkinek sem kell, hulladék.

@morph on deer: " ... Hány éves is vagy, királyfi..? ... "
Félreértesz, sem az állam, sem állami tulajdonú vállalat, sem önkormányzat sem önkormányzati tulajdonú vállalat nem támogathatna semmiféle "MŰŰŰŰVÉSZETET", léhüttő hölgyek és urak éljenek meg piaci alapon.... Egy éven belül kiderülne, ki a tehetséges, ki pedig nem. A szar műsorok megszűnnének, egy csomó senkiházi "MŰŰŰŰŰVÉSZ" elmenne dolgozni, vagy éhen döglene.

ZX 2019.11.04. 15:27:33

@Kitiltott Vélemény: A vallással is ugyanez a helyzet.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 15:38:20

@Kitiltott Vélemény: azt hiszem, mást értünk kultúra alatt (amennyiben te szinonimaként a "művészet" kifejezés alatt a kultúrát érted); a sziget, a 30-60ezres belépődíjas koncertek és a beach fesztiválok azért nem feltétlenül az általam használt "kultúra" kategóriába tartoznak, s nem is a színházakhoz, melyről szólt a kommentem;-)... nekem feleslegesen háborogsz, s veszed át az apáti-féle moi alt-right stílusát, attól még a probléma adott, a struktúra a nem megfelelő...
(ha terápiás okokból írsz így, az persze más;-))

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 15:39:21

@ZX: ritka az ilyen frappáns reponsz; gratulálok...

eszti..... 2019.11.04. 15:53:45

@Gábris szomszéd:

Konkrétan arra figyeltem fel, mennyire fosnak attól, hogy a színházak reflektálnak az aktuálpolitikára.

morph on deer 2019.11.04. 16:00:46

@Kitiltott Vélemény:
” Félreértesz”

Valóban.
Valamilyen szintű állami támogatás természetesen szükséges, mivel a kultúra - általában - nem nyereséges, igazából sehol.

A gond akkor kezdődik, amikor a teljesen hozzá-nemértő párfunkcionáriusok politikai alapon döntik el, hogy ki a jó művész, vagy melyik az értékes alkotás! Még rosszabb, ha ez valamilyen műkedvelő dilettantizmussal is társul, mert abból szó szerint borzalmak születnek. (Lásd megszállási emlékmű, vagy ha bírod röhögés nélkül, akkor a legutóbbi Hunyadi János szobor.)

Én pályázati rendszerben támogatnék, és kizárólag szakmai kuratórium(ok) dönthetnének a dologban.
És olyan messze üldözném a politikusokat a kultúra környékéről, amennyire csak lehet, mindegyik pártból, kivétel nélkül!!
Ezért nem is lesz ez az én dolgom soha, ahogy kinéz. :)))

eszti..... 2019.11.04. 16:00:48

@Kitiltott Vélemény:

és miért pont a művészeken kellene elkezdeni ezt a kísérletet?

maxvall baribaszó 2019.11.04. 16:13:31

@Sir Bates dö Hól: mit mondtam én neked a baribaszásról?!

eszti..... 2019.11.04. 16:57:19

@morph on deer:

jó a kérdés:
"A beszélgetésből egy határozott fegyverkezési folyamat képe rajzolódik ki. Miért költ az ország ennyi pénzt haditechnikára, hadiipari beruházásokra?" - kár, hogy sablonválaszt kaptunk rá.

maxvall baribaszó 2019.11.04. 17:04:22

@Sir Bates dö Hól: mit mondtam én neked a baribaszásról?!

Womb Rаider 2019.11.04. 17:22:39

@eszti.....: "Jó a kérdés"

A kérdés meglehetős tájékozatlanságról árulkodik, így érthető, neked miért is tűnik jónak :)

www.portfolio.hu/gazdasag/20180518/felelmetesen-keveset-kolt-magyarorszag-a-hadseregere-285896

Ló..szt (elég liberális voiltam?) sem költünk a hadseregre , pedig vannak bizonyos kötelezettségeink is a NATO-tagságunk kapcsán.

A tótok vajh' miért fegyverkeznek ily őrült tempóban?

Womb Rаider 2019.11.04. 17:31:37

@Sir Bates dö Hól: "diszkreditáltad magad, te is mehetsz a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba, a kádár-elithez tartozóba... itt nem kell disztingváltan mosolyogni egy ner-kurvára, ez nem egy decens polgári szalon; sz'tem ne olvasd a hozzászólásaim, nem kötelező... "

Nem, tényleg nem kötelező.. De egyrészt mindig jó játék apportírozni a kis korcsot.. másrészt meg az ilyentén kirohanásaid rólad festenek hű képet.. a 'kulturádról' ;)
Édi, amikor már nem bírod tovább és a nagy igyekezetben, hogy eltartsd a kisaujjad, rád jön a görcs és felszínre tör önnön valód. Oda a magadra kent kifinomultság mimikrije, és az sem menthet meg, ha enyves kezeddel hadonászva nagy hangon kiáltasz tolvajt.. elbasztad, babám, amikor egy beszívott pillanatodban 'otthon' érezted magad, barátaid között és olyasmivel dicsekedtél, ami csak bandatagok közt számít dicsőségnek. Üvöltözhetsz, mocskolódhatsz de ezt már le nem mosod magadról ;)

eszti..... 2019.11.04. 17:52:47

@Womb Rаider:

Frissebb adatot hozz, ha már annyira tudálékoskodni vágysz! Mondjuk tavalyit.

mgdé 2019.11.04. 17:54:42

@Kitiltott Vélemény:

Az Összefogást (vagy mit?) alkotó szervezeteknek, ha van egy csepp eszük és némi egészséges túlélési ösztönük, ahol nyertek, ott meg kell próbálniuk, ha csak egy ujjnyival is, de egyértelműen és az átlagember számára is jól láthatóan jobbnak lenniük a fideszes elődöknél, kisebb arrogancia, kisebb alkotmányos költség, jobban hasznosított tényleges elköltés (teszem azt, pl. világít is az új közvilágítás), több közmunka, jobb közlekedés, mittudomén hol mire fogékony a helyi nép, különben - 'na, igaz lett, ezek se jobbak', a mindenféle erőfölény meg tényleg a Fidesznél, így az aláduma végig menni fog ... - 22-ben eltűnnek! (Nyilván nem feltétlenül mindegyikük, a Momentum a korosztályos kötődés miatt valószínűleg maradna, de a többi már veszélyben, a hajdan leginkább pénzhez szokott szocik a leginkább, tehát indokolt (lenne) az ő visszafogottabbságuk is, a Momentum meg, csak egyedül maradva nem tud alternatíva lenni, tehát ő sem engedheti el a gyeplőt.) Azaz, komoly érdekük, akár számukra élet-halál kérdése is, hogy mindennemű állami s egyéb ellenszél ellenére megpróbálják csak azért is "jobban". Ebből még sülhetnek ki érdekes dolgok, akár jó, akár rossz is, komoly bukfencek is, sőt, idiótaságok, meg még olyan változatok is, amik ma eszünkbe sem jutnak, fel sem merülnek. S persze igazad van, HA talpon maradnak, sőt, netán erősödnek, az mindenféleképpen egy idegenben elért, házi bíróval nehezített döntetlen/győzelem lesz. Ám még akkor sem biztos, hogy 22-ben ez a patkóban elért győzelemre is konvertálható lenne, s Laca bajsza térdig konyul. De - láttuk - a fidesz is tud hibázni, ráadásul használhatatlan házihülyéjük is egyre csak több van. Szóval, lehet, hogy érdekes pár év lesz.
Csak az a nagy feneség, hogy bármi lesz is, át is kell élnünk, ahelyett hogy hbo-sorozat formájában nézhetnénk végig ...

mgdé 2019.11.04. 17:59:09

@Womb Rаider:

Már ha jól tudom ..., jelenleg éppenséggel kézifegyver gyárat építünk.
Amit az majd gyárt, azzal biztosan tudunk majd védekezni, ha Brüsszel megindul! :)

Vagy már nem Brüsszel a főellenség??? Lemaradtam volna az új plakátokról?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.11.04. 18:35:22

Magukhoz tértek az efftársak.
Megy tovább a kampány ezerrel!

Womb Rаider 2019.11.04. 18:41:45

@mgdé: Tehát vagy F-35-öst gyártunk..vagy semmit.. sima ügy. Akkor már meg se álljunk az atomfegyverig..nem?
Vagy most hová is akartál kilukadni? ( A hazai pályán mindig tuti poén 'brüsszelezésen' túl)
Szlotákia ki ellen fegyverkezik ?

@eszti.....: Sajnos el kell keserítselek, de a szlotákok nagyobb tempóban növelik a katonai kiadásaikat :) és nagyjából mindig többet költöttek GDP arányosan is.. szóval? Tele a gatya?

mgdé 2019.11.04. 18:43:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ha majd a törökök Szíriában véletlenül lelőnek néhány orosz katonát, s hirtelen választani kell, ki oldalán dübörgünk szóban (a fránya türk mégiscsak nato-s ...), még megismétlődhet a zavar ...

mgdé 2019.11.04. 18:52:49

@Womb Rаider:

Hová máshová, mint hogy végre-végre adjuk már Tiborczpifti kezébe a magyar kiberhadászat fejlesztését! :D

- Amúgy meg a türk tavaszhoz! -

(Minthogy te majd mindig a költségvetés teherbírásával jössz, s mivel mindenre nincs pénzünk, valóban időben el kell dönteni, hogy kővárakat építünk a tatárok ellen, vagy vízi flottát a Duna ellenőrzésére Szabácsig (hogy valós példáknál maradjunk).)

eszti..... 2019.11.04. 18:55:58

@Womb Rаider:

nagyobb tempóban? évek óta a gdp 1%-át fordították védelmi kiadásokra. 2026-ig szeretnék elérni a 2%-t.
ami szerintem irreális egy ilyen kis államnak, bár ez NATO követelmény.
azért ne felejtsd el, hogy Szlovákiában öt fegyverüzem van, mindegyikük NATO beszállító, minimum 15 éve működnek.

Womb Rаider 2019.11.04. 18:56:04

@mgdé: Lőttek azok már szuhojt is arrafelé.. oszt azon is sikerült hamar túltenni magukat ..persze azért meghalt néhány török is..meg gazdasági következményei is voltak..de már megint puszipajtások :) ..és a NATO sem indított nyílt támadást az oroszok ellen. Erre is jó az atomfegyver..

mgdé 2019.11.04. 19:04:00

@Womb Rаider:

Szóval szerinted legvégül a nevető Irán fog bevonulni mind az iraki, mind a szír Kurdisztánba!? :)

PuniValdes 2019.11.04. 19:04:25

Na mi van t.i. ródat szemetek? Visszatértem sztrájkba nyomni újé. Engem nem lehet elhallgattatni.

Womb Rаider 2019.11.04. 19:06:23

@eszti.....: Jó, hogy említed :) Szlotákia messze nagyobb mennyiségben ad el fegyvert :) Vagy az most jó dolog? Segíts eligazodni...
Na..figyu:

Szlovákia 2018: 1168mill USD $212/c $23 500 /km2
Magyaro 2018: 1568mill USD $160/c $16 850/km2
:)

mgdé 2019.11.04. 19:07:32

@Womb Rаider:

(Amúgy akkor - repcsi-affér - az igazodni vágyóknál volt is pár nap kommunikációs zavar errefelé. Keresd vissza nyugodtan.)

Womb Rаider 2019.11.04. 19:08:19

@mgdé: Ne rohanjunk annyira előre :)

Womb Rаider 2019.11.04. 19:11:48

@mgdé: Amúgy.. komolyan gondolod, hogy nekünk kell a mérleg nyelvének lenni két jelentős katonai tömb/hatalom közti perpatvarokban? Jó az nekünk?

mgdé 2019.11.04. 19:20:44

@Womb Rаider:

Dehogy gondolom! Csakis a trollszféra dilemmáiról elmélkedtem. :D

(Azt viszont komolyan gondolom, hogy a kézifegyver gyártás komolyabb katonai célokra nem a legjobb megoldás. Önkénteseket meg csak nem küldünk a Donbassba ...
Afrikában üzletelni vele biztos jó - már aki szerint ... -, nagy kár, hogy Szeremley úr, a nigériai piac régi bennfentese egy ideje már szolgálaton kívül.)

eszti..... 2019.11.04. 19:21:14

@Womb Rаider:

Ne erőlködj, szivi! )))
A teóriád, miszerint Szlovákia nagyobb tempóban növeli katonai kiadásait, mint Magyarország, téves.
Fegyveripar pedig mindig is volt és lesz is. Ezen az alapon akár Csehországot is bactathatnád. ))))

Womb Rаider 2019.11.04. 19:54:10

@mgdé: És??? A tótok gyárthatnak kézifegyvert eladásra, mi nem?? Mert? A fegyver is csak egy 'iparcikk'.. Eszti szerint.. ha más boltolhat effélével, úgy számunkra ez miért is tiltott?

@eszti.....: "Fegyveripar pedig mindig is volt és lesz is. Ezen az alapon akár Csehországot is bactathatnád. )))) "
Ja..látod, akkor most mi is beszállunk..baj?

"A teóriád, miszerint Szlovákia nagyobb tempóban növeli katonai kiadásait, mint Magyarország, téves. "
Jó.. akkor lécci.. igazold az állításod! Mert nálam nem ez láccik, az utolsó elérhető adatokat összevetve.
hu.tradingeconomics.com/hungary/military-expenditure
hu.tradingeconomics.com/slovakia/military-expenditure
(ha ügyes vagy, a két görbét, max időtávon, össze tudod hasonlítani, de, ha nem sikerül, akkor barátilag elárulom: Szlovákiáé, az bezony 6-7 éve MEREDEKEBB ;)

mgdé 2019.11.04. 20:16:46

@Womb Rаider:

Ki mondta, hogy "tiltott"???

Ha olvasnál is, nem csak írnál, pont azt írtam, hogy eladható iparcikknek éppenséggel jó lehet, a saját hadseregünk komolyabb megerősítésére viszont kevéssé alkalmas.

Persze, ha ide is beszállító vagy, úgy egészen más! :D

Womb Rаider 2019.11.04. 20:34:14

@mgdé: Nem vagyok beszállító.. de te nem tudom, honnan veszed, hogy a saját 'seregünknek' kívánunk kizárólagosan ezt-azt gyártani?
Mindegy is..

eszti..... 2019.11.04. 20:39:02

@Womb Rаider:

"Ja..látod, akkor most mi is beszállunk..baj?"

Na, végre! Ezt hamarabb is kibökhetted volna. Kíváncsi voltam, merre terelgetsz kommenteken keresztül gráfjaiddal , adathalmazaiddal, hogy minél távolabbra kerüljünk az eredeti témától / figyu! a szlotákiázás több éve tárgytalan, Slota már nincs a politikában/.
Hová is akartok beszállni? A cseh, szlovák, lengyel fegyveripar mellett -V4- szerinted milyen piacot sikerül meghódítani? /majdnem kipcsakoltam, bár...../
Hisz a három ország fegyvergyártását folyamatosan össze kell hangolni, hogy megéljenek a fegyverüzemek. Egyrészt közös projekteket indítanak, vagy szigorúan behatárolt területekre szakosodnak, mert így tudják értékesíteni termékeiket. Ez csak három kelet európai ország, az évtizedes tradíciójával, szakembergárdájával /oktatásával.
Az igazán nagy fegyvergyártó országokat már nem is sorolom.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 21:54:20

@mgdé: figyú, moon a híradókban foglalkoznak a világ történéseivel? mert én nem látom, igaz, nem is nagyon érem el azokat. mert As netet olvasva, mintha teljesen más univerzumban létezne mo innen nézve (angol, francia, amerikai, meg al jazeera adásait nézem (aj jó riportokat közöl), néha az rt-t, bár az '11 óta szimpla agitprop). bár sosem volt erős a külpolitikai újságírás moon, aczél, chrudinák óta meg pláne (ugye a tudományos műhelyeket meg a ner az elsők között verte szét)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 22:04:31

@Womb Rаider: "kívánunk kizárólagosan ezt-azt gyártani?"

Tök mindegy, mit akarunk. Amire Ondó Viktor ráteszi a kezét, azt vagy ellopja, vagy elrontja.

Egyszer azt mondta: "ne mi lopjuk a legtöbbet". Na, ez régen volt, azóta mindig ő lopja a legtöbbet.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.05. 00:00:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @eszti.....: @mgdé:
NA MI VAN , GYEREKEK , EGÉSZ NAP ITT LÓGTOK ?!

REMÉLEM GYURI BÁCSI FIZETI AZ ESTI PRÉMIUMOTOKAT IS !!!

mindenszo.hu/wp-content/uploads/2019/11/vampirok-balja.jpg

SZÉGYEN !!!!

mgdé 2019.11.05. 00:34:55

@Sir Bates dö Hól:

Hm. Amennyit és amikor én tv-t nézek, az nem jogosít fel, de alkalmi mintavételes alapon: nem, nem, nem igazán ...

Királyvár felégetéséről, meg a három sárkányról azért már tudunk, s new yorki képsorokat is láthatunk a kései Stark utód valóban frappáns, csilivili hadiipari találmányairól, valamint a bátor Amerika Kapitánynak a beözönlő (űr)migránsok elleni harcairól. A szintén nagyon bátor Trumpot sokkal kevésbé mutogatják, gondolom túl sokat kért, ráadásul - Hulkkal ellentétben - nem is elég fotogén. De hát, Löim helyett is Kaszatibi van már, Nyíl feje vagy Döme lába helyett meg a Dzsudzsi.

Újabban már Sorosról sincs semmi. :(

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 01:59:54

fujj de ocsmány ez a lény
és még cenzurál is
köpedelem

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.05. 07:34:56

hú de rusnya, legalább a fejét takarjátok ki

Womb Rаider 2019.11.05. 08:09:58

@eszti.....: Hopp.. aranyanyám.. te terelsz. Ne keverd már a fegyverkezést (katonai kiadásokat) és a fegyvergyártás volumenét.
Tény: Szlovákia nagyobb tempóban növeli hadi kiadásait (vagy védelmi..ha eufemizálni akarod)
Tény: Szlovákia nagyobb volumenben kereskedik fegyverrel, mint kétszer akkora deéli szomszéda..
most jösz te: Mi a bajod azzal, hogy Mo. a NATO elvárásoknak megfelelő szintre emeli a hadi kiadásait??? Mert ugye innen indult a polémia.
Ha nincs válaszod, akkor nincs, leszarom.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.05. 08:34:15

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "hú de rusnya"

Igen, politikusoknál sokat számít a szépség. Lásd a vágósúlyt elért csúti csüngőhasút. :))

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 12:29:40

@mgdé: mo már most egy skanzennel kombinált rezervátum...

mgdé 2019.11.05. 14:36:08

@Sir Bates dö Hól:

Akkor mi leszünk az új Monte Carlo és Las Vegas?

Végül is Nagyon Előrelátó Ferkó Sukorónál majdnem lerakta az alapokat, tehát az ötlet már megszületett, a Pifti ért a szállodákhoz, diplomás pincéreink és katalógusból választható hölgyeink már most is vannak, a kockázat meg nulla, hisz Castrónk meg úgysem lesz.

eszti..... 2019.11.05. 14:45:25

@Womb Rаider:

Mi a bajod azzal, hogy Mo. a NATO elvárásoknak megfelelő szintre emeli a hadi kiadásait??? - pont egy osztrák fegyvergyár felvásárlásával? :D :D

... a többit nem kommentálom...

Womb Rаider 2019.11.05. 15:07:59

@eszti.....: Ugye nem kell a te személyes hozzájárulásod, sem összecsórt kis hazád bólintása ahhoz, hogy Mo. tegye amit érdekeivel egyezőnek gondol?

Ti miért fegyverkeztek oly bőszen? Nem kommentálni kellene, hanem válaszolni..érdemben..

(mellesleg, a hadi kiadások közé a gyár megvásárlása nem feltétlenül illeszkedik.. szóval megint igyekszel összemosni szart, szappant, szalámit..

eszti..... 2019.11.05. 15:34:58

@Womb Rаider:

összecsórt kis hazád .... bakker! Horthy apánknál apellálj, aki legutóbb is elveszítette :D

szóval megint igyekszel összemosni szart, szappant, szalámit.....-olvasd el a Magyar Nemzet cikkét és annak a kormánytisztviselőnek címezd felháborodásod, aki az interjúalany volt.
érdemben kb ennyi.

Cycmen 2019.11.06. 08:00:43

@mgdé: (Azt viszont komolyan gondolom, hogy a kézifegyver gyártás komolyabb katonai célokra nem a legjobb megoldás.

A kézifegyvereket minden ország maga gyártja, mi a problémád?
A cseh licensz sem gond, az usákok is bevezették a Berettát és azt otthon gyártották!
Vágod?? Berettát, pedig azért ott tudnak fegyvert gyártani!

mgdé 2019.11.06. 09:44:05

@Cycmen:

Nem olvastál eléggé vissza. :D
Semmi problémám nem volt azzal hogy legyen egy ilyen gyárunk, de a Nato megkívánta fegyverkezésre költésnek megfelelés, valamint a hadseregünk modernizálása, valahogy nem hinném, hogy a XXI. sz.-ban egy kézifegyver gyártó gyár megvásárlásában manifesztálódhat legeslegesleginkább. Mint esetleges import kiváltás valósabban hangzik. (-> S hát, így már államilag a tulajra szabható lesz a cuccok vételi ára, hisz ilyen a ner ...)

Beretta ... Ha egyszer van piaca, annyi ott már a - mondjuk - albán maffiózó.
Vagy olyan, ami semmiképpen nem maradhat ki egy átlagos texasi fegyvergyűjtő vitrinjéből, mer' ha nincs, fel sem mennek hozzá szobára a gyűjteményét nézegetni a helyi tehenészlánykák ....

mgdé 2019.11.06. 09:47:08

@Cycmen:

Ja, Beretta: Neked is az van? :) Ami jó, az jó! :D

Womb Rаider 2019.11.06. 09:48:10

@mgdé: "valahogy nem hinném, hogy a XXI. sz.-ban egy kézifegyver gyártó gyár megvásárlásában manifesztálódhat legeslegesleginkább."

Aszondod, vagy drónokat gyártunk, vagy alább nem adjuk?
Válaszd szét a kettőt.. veszünk helikoptert, löveget a 'szakértőktől', Kruppék unokáitól.. és ez jó.. vagy legalább addig nem baj, amíg az IG Farben M-zárolt készleteiből nem kezdünk el felhalmozni.

mgdé 2019.11.06. 09:54:10

@Womb Rаider:

én mégis azt mondom, szakosodnunk kéne, méretünknél fogva abban több a ráció ...

Womb Rаider 2019.11.06. 10:15:40

@mgdé: Kicsit konkrétabban? A
( ... talán nem hadititok, amit kikotyogok, de ismerek olyan céget, aki harckocsik reaktív páncélzatának elemeit, meg önjáró lövegek tornyainak bizonyos alkatrészeit gyártja..:))

Cycmen 2019.11.06. 11:02:17

@mgdé: Beretta? Láttam már aki evett olyat, de nekem sajnos nem volt.
A gyártást megint rossz felől közelíted meg, nem a NATO költségekhez van köze, sőt így több marad egyébre, ha saját magunk gyártjuk, kézifegyver, lőszer, hadiruházat egyéb kisebb befektetést igénylő de alapvető dolgokat itthon kell elkészíteni, marad bőven más, amit meg jobb, ha veszünk! Elméletileg harckocsit is tudnánk gyártani, de inkább ne!

Cycmen 2019.11.06. 11:06:11

@mgdé: Beretta ... Ha egyszer van piaca,.............................

Az ARMY tenderét nyerte el a Beretta, hadipisztoly kategóriában!

mgdé 2019.11.06. 12:14:01

@Womb Rаider:

Akkor máris megvan a jobb irány ... !!! :D

Amúgy, én nem vagyok hadász, tehát csak érzésre:
vegyiparban, gyógyszeriparban viszonylag jók vagyunk, képzett vegyészmérnökeink is vannak, én inkább erre az irányra alapoznék hadi célokra is, mint a vasra. Én nem tudom, te lehet, hogy jobban, mennyi és milyen jellegű az import igénye a leendő kézifegyver gyártásunknak? (A dunaújvárosi vasmű magyar/állami kézbe való jutása megcélzása is az önellátó fegyverkezési terv része?)

mgdé 2019.11.06. 12:22:24

@Cycmen:

Tehát úgy gondolod, azonos minőségű, de az államnak olcsóbb beszerzésű lesz a hazai gyártású Beretta, ugyanakkor a magyar tulajdonú gyár nyereséges lesz.
Legyen így!

Cycmen 2019.11.06. 12:34:07

@mgdé: US Army maga marha! Azok gyártanak Berettát, mi a CZ gyárral szövetkeztünk!

Womb Rаider 2019.11.06. 13:42:50

@mgdé: Nem hiszem.. de ezzel az erővel már csak igen kevesen engedhetnék meg maguknak a saját fegyvergyártást..Az acélipar leseggelt, úgy en bloc Európa szerte
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/valsaghelyzetben-az-europai-aceltermeles-2-1573583/

(bár volt már vicces időszak 2008. előtt is, amikor Kína mindent felvásárolt, kikötőből, hajóstól, matrózostól.. Most fordult a kocka egy kicsit, meg ugye a ződ terroristák is azon vannak, hogy Európából kiszorítsanak minden, a műkörmözésnél és a flabélos-nál környezetszennyezőbb tevékenységet.. gyakorlatilag a teljes nehézipart , meg amit még csak lehetséges. Csak a vegánok maradhatnak, ha aláírnak egy nyilatkozatot a fényevővé átképzésük vállalásáról.
Tehát lehet, igazad lesz, rá kell állni a b/c fegyverek fejlesztésére és gyártására. Mivel a méhészek úgyis panaszkodnak a méhek pusztulása miatt, felvásároljuk tőlük a Kaptárakat, a Kisvakond Kft beássa azokat a Vértes alá, Tarlós meg összebarizik Mila Jovovich-el.. Hajrá!

mgdé 2019.11.06. 13:50:15

@Cycmen:

Maga a - természetesen igazi texasi - vadmarha! :) Tőlem aztán Colt is lehet vagy Smith & Wesson vagy Walther vagy ..., én csak - tuti ami tuti - luparát és drónt tartok. :D

mgdé 2019.11.06. 13:52:52

@Womb Rаider:

Milla Jovovich, mint vegyifegyver ... Ez tetszik! Pl. Feromon bomba? :)

Womb Rаider 2019.11.06. 14:00:34

Milla? Jól felment az ára ;)
Alice egy egyszemélyes hatsereg.. a női Csáknorrisz..
süti beállítások módosítása