B1 blogcsalád



Putyin elküldte Orbánt Kijevbe, hogy Ukrajna felosztásáról tárgyaljon

2019. október 31. - nickgrabowszki

A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban.
orpu_4.jpg

Az a diplomáciai tárgyalások utáni sajtótájékoztatók művészete, hogy úgy kell olyan statementeket tenni a nyilvánosságnak, amiből nem derül ki semmi, hogy közben nem hazudtolják meg magukat a tárgyalópartner előtt, és nem rúgják fel máris a megállapodást.

Néha ez sikerül, néha nem. Ha nem jön létre megállapodás, akkor könnyű tagadni, sőt, akkor le kell tagadni, hogy egyáltalán volt kísérlet erre.

Az biztosan nem igaz - és soha nem is volt igaz -, hogy Putyin csak azért tartana rendszeres időközönként nagyszabású flottafelvonulást Budapesten, hogy mutassa: megteheti.

Ha így volna, akkor nem rendelné Orbánt magához szintén rendszeresen; továbbá elég lett volna csak egyszer-kétszer Magyarországra jönnie, abból úgyis mindenki értené, hogy jöhet, amikor akar.

Ugyanakkor az sem igaz, hogy az orosz-magyar államközi találkozók a hagyomány miatt ilyen rendszeresek. Különösen, ha elhisszük, amit Orbán néhány éve mondott, amikor éppen meghiúsult a Trumppal való találkozó. Hogy ti. azért nem kap meghívót a Fehér Házba, mert magyar-amerikai viszonyban nincsenek olyan sürgető kérdések, amit mindenképpen meg kellene oldani, és mindenképpen az elsőszámú vezetők ügye lenne.

Ennek analógiájára biztosra vehetjük, hogy ha Putyin meghívatta magát Budapestre, akkor orosz-magyar viszonyban vannak ilyen ügyek.

Tehát az orosz elnök azért jött, mert akart valamit.

Általában mindig ugyanazt akarja. A kipcsak kán és az orosz cár találkozóinak meglehetősen egyforma a napirendje. Legfeljebb azért nem vehetjük teljesen biztosra, hogy mi az, mert hiába állapodnak meg, nem valósul meg belőle - szinte - semmi.

A mostani statementek is arra utalnak, hogy a tárgyalások napirendjét Putyin uralja, és 3 témát vet fel rendszeresen:

  1. Paksot,
  2. az uniós szankciókat,
  3. Ukrajnát.

Az első ügy esetében az empirikus nyomok arra utalnak, hogy Orbánnak messze nem olyan (vagy egyáltalán nem) fontos az ügy, mint az orosz autokratának, ezért megpróbálja húzni az időt. Ti. a szerződést már majdnem 6 éve aláírták, és azóta egyetlen kapavágás se történt, még az engedélyeket se kapta meg az erőmű bővítése. Leghamarabb jövőre kerülhet erre sor. De inkább majd két év múlva. Esetleg három. Az új erőmű már egészen biztosan nem áll üzembe a jövő évtizedben. Talán az azt követőben.

Ha szerencsénk van, esetleg soha.

Az elmúlt években alighanem Putyinnak is feltűnt, hogy Orbán csak az időt próbálja húzni az újabb és újabb ígéretekkel, ezért a paksi bővítést csak ürügyként használja, hogy újabb és újabb pénzekkel fejje meg a Fidesz elnökét, pl. újnak eladott, ám használt metrókocsik ürügyén, vagy kémközpontot telepítsen Budapestre fejlesztési banknak álcázva.

Azaz Putyin idejön, és mindig egy zsák pénzzel távozik.

Mostanra minden bizonnyal Orbán is észrevette a putyini taktikát, ezért mondhatta azt a sajtótájékoztatón, hogy az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok egyoldalúvá váltak az oroszok javára. Ezért magyar közpénzek helyett ezúttal mást volt kénytelen adni a paksi időhúzás ellentételezéseként.

Orbán a tárgyalás arról is beszélt, hogy Magyarország érdekelt az orosz-NATO kapcsolatok javulásában, ami alighanem annyit jelent, hogy Putyinnal megállapodtak arról, Brüsszelben ismét felveti majd az ukrán háború és a Krím megszállása miatt uniós kereskedelmi szankciók eltörlését.

Mivel a szankciókat konszenzusos döntéssel hozták, Orbán akár egymaga meg is vétózhatná, de addig soha nem merészkedett. Viszont legalább fenyegetett vele.

Ez hatásos is volt abban a tekintetben, hogy az Orbán-rezsim azért kapta 2014-15-től a legnagyobb egy főre jutó kohéziós támogatást, hogy - legalább ebben az ügyben - ne bontsa meg az Unió és a NATO egységét. Azonban ezek a pénzek elfogytak, ezeket elosztották a klientúrában, újabb forrásokra van szükség a rezsim finanszírozásához.

Fizessék meg, hogy nem áll az oroszok mellé.

Még szerencse, hogy éppen zajluk az EU következő költségvetésének előkészítése, azaz a pénzeken való marakodás, ezért Orbán Putyin mellől voltaképpen Brüsszelbe üzent. Nem is abban érdekelt feltétlenül, hogy az Unió vonja vissza a szankciókat, neki pont elég lenne, ha vétójának elmaradását megvásárolnák tőle a németek.

2014-ben Merkel ezt bevállalta, most ismét a német kancellár van döntéskényszerben, enged-e a zsarolásnak.

Mivel Paks ügyében nincs előrelépés és a kereskedelmi szankciókat Orbán inkább saját tárgyalási pozícióinak javítására próbálja használni, ezért Putyinnak is kapnia kellett valamit. Alighanem ez lesz Ukrajna, ahová - mint az oroszokkal való tárgyalás után közölte - Orbán meg akarja hívatni magát.

Gyakorlatilag Putyin követeként menne Kijevbe.

Hogy pillanatnyilag mennyit puhult az orosz álláspont, azt nem lehet tudni. 5 évvel ezelőtt onnan indultunk, hogy Putyin fel akarta darabolni Ukrajnát Orosz-, Fehérorosz-, Magyar- és Lengyelország, valamint Románia között.

Ebben - a beregszászi járásért cserébe - Orbán is partner lett volna. Sőt, mivel a lengyelek közvetlenül nem tárgyalnak az oroszokkal, a Fidesznek viszont jó kapcsolatai vannak a jelenlegi varsói vezetéssel, Orbán Putyin követeként próbálta rávenni arra őket, vállaljanak részt a hullarablásból.

Most meg Ukrajnába megy, hogy megtegye Putyin - egyelőre nem tudható, milyen - ajánlatát. Ugyanakkor bizonyos jelek arra utalnak, hogy Orbán az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódására számít. 

  • Például az, hogy csurig töltötték a magyarországi gáztározókat. Amivel büszkélkednek is, pedig erre nem volna semmi szükség, ha Ukrajna felől akadálytalanul jöhetne a gáz. Továbbá tárolni nyilvánvalóan drágább is, mint az azonnal felhasználás.
  • Vagy az, hogy Orbán támogatja egy alternatív orosz gázszállítási útvonal - az ún. Török Áramlat - kiépítését. Amire szintén nem lenne semmi szükség, illetve a bekerülési költségek miatt szintén drágább, mint az ukrán vezeték.
  •  Vagy az, hogy elküldte Szijjártót Katarba, próbáljon gázt szerezni szükség esetére. Noha szállítási okokból azért is - jóval - többet kell fizetni, mint azért, ami most Ukrajnán át jön.

Mindez együtt egyáltalán nem arra utal, hogy Orbán úgy tudja, puhult volna Putyin álláspontja, és megelégszik az oroszajkú területek Ukrajnán belüli autonómiájával. A Krím visszaadása értelemszerűen szóba se jöhet. Viszont a konfliktust le akarja zárni, de anélkül hogy engedne.

Ami alkalmasint háborút jelent.

Egyáltalán nem kizárható, hogy Orbán éppen ezt az üzenetet viszi Kijevbe, és a németek és franciák kizárásával próbálja meggyőzni Zelenszkijt, menjen bele országa feldarabolásába, hogy elkerülhető legyen a háború.

Azt Orbán  már tavaly ősszel megüzente Kijevbe, hogy a maga részéről nem tekinti érvényesnek a magyar-ukrán alapszerződést. Azaz nem tekinti sérthetetlennek a szomszédos ország területi épségét. Azóta bele is állt a konfliktusba a kárpátaljai magyarok nyelvhasználatának ürügyén, noha az simulékonyabb eszközökkel hatékonyabban kezelhető volna.

De alighanem nem is cél volt ez, csak ürügy. Orbán arra számít, Ukrajna nem marad egyben, mert se Trump, se az EU nem áll bele egy Putyinnal való háborúba, ezért ő is lecsíphet egy kisebb darabot a koncból.

Ha téved, és mégis, akkor arra mindannyian nagyon ráfaragunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr615274594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 11:36:03

@Cycmen: nomen est omen;-)... miért vagy ily' feszült, kedves Mirmur? a nap süt, az ég kék, orbánod még nem bukott, sz'al mi a gond?;-)...

Cycmen 2019.11.03. 11:36:06

Én is jobb vagyok mint az eredeti!

Csak nem kapok érte fizetést.

eszti..... 2019.11.03. 11:38:22

@Orbán veje:

Borkai segge lett a fidesz új arca!- a lyukas zoknija sokkal kifejezőbb lenne.

eszti..... 2019.11.03. 11:49:15

@morph on deer:

....legalább dobszóra... :D :D :D

morph on deer 2019.11.03. 11:51:07

@Cycmen:
“... de a Wittinghoff cigányasszonyánál kellemesebb!”

Nem kétlem, mivel nem láttam, csak olvastam róla. Egyébként ‘elég’ öreg vagyok, csak még az kérdéses, hogy mihez.;)

(Mert még a régi -‘76-os - Jethro Tull sem stimmel teljesen, mármint a “ Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!”, legalább is nem mindig.)

De legalább vagyok annyira lusta, hogy a kényelmesebb megoldást válasszam!

Ahhoz meg mennyire kell bénának lenni, hogy valaki több száz kilométernyire vigyen magával hazulról egy/több olyan ribancot, akiktől ugyanazt pár utcával arrébb is megkapja, nyugiban? Vagy akkor nem látják annyian a “teljesítményét”, hogy ő milyen fasza gyerek??

Szerintem az bizonygat, aki rá van szorulva, ez már csak ilyen műfaj. :))

morph on deer 2019.11.03. 11:53:48

@eszti.....:
Lehet, hogy lyukas zokni alakú zászlókat kéne kitűzni Győrben, mint Borkaimentesítő forradalmi jelkép..!

eszti..... 2019.11.03. 11:57:22

@morph on deer:

karácsonyra küldhetnénk néhány száz pár zoknit a győri városházára.

taga20 2019.11.03. 11:59:59

@Sir Bates dö Hól: ne tedd migráncs, mert jó olyan kommentet olvasni, amiről fingom nincs.

tudod ilyenkor elmegyek a könyvtárba, és utána nézek:)))

viszont így, hogy ketten vagytok, mindig rá kell kattíntanom a nicknevetekre, hogy tudjam, hogy mennyi az annyi:)))

zenét bírod? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=HVdh-kysytc&list=RDHVdh-kysytc&start_radio=1

morph on deer 2019.11.03. 12:03:14

@Cycmen:
“ kicsit gyanús volt ”

Á, dehogy! Ez csak egy új, természetgyógyászati módszer a deréktáji merevedés enyhítésére. Semmi vegyszer, gyógyszer, meg ilyesmi: csak a természet erejével!
Jót is tesz, komolyan, próbáld ki!

(Egyébként a megfelelő módon kivitelezett dugás segít lumbágó esetén, legalább is egy nőismerősöm szerint vele ez történt!)

morph on deer 2019.11.03. 12:07:16

@eszti.....:
“ néhány száz pár”

Hatalmas!
Érdemes lenne gyűjtést rendezni, és megadni a címüket, hogy hová lehetne küldeni a zoknikat addig is!
Képzeld el, hogy mekkora médiavisszhang lenne!
Tuti kampányfogás!

taga20 2019.11.03. 12:13:16

@eszti.....: cica, te nagy borkaizokni szakértő lettél.

szerintem többször ne nézd meg, me nincs benne annyi:))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:29:36

@nincs1itt: Nem én ködösítek. Láthatóan nem érted a hitel és a hitelkeret közötti különbséget. Ahogy a kötbér fogalmával sem voltál egészen tisztába. fentebb. Ezért kellene kissé tisztába kerülnöd ezekkel a fogalmakkal, hogy értelmesen tudjunk beszélgetni..:)

Orbán veje 2019.11.03. 12:34:25

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Szia Cycmen effendi! Énszerintem ezen a nickeden is úgy szét fognak szopatni, mint a közpénzen finanszírozott Borkai kurvákat!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:37:40

@Sir Bates dö Hól : Az állami beruházásokon nemigen szokott financiális haszon lenni, nem azért épülnek ugyanis..

De hogy tovább borzoljam a kedélyeket atomerőmű ügyben (amit ugye csak a mucsai Zorbány építtet állítólag)

Itt van rögtön Hollandia:

www.energiainfo.hu/meghosszabbitjak_a_holland_borssele_atomeromu_elettartamat-10377/

"A Borssele atomerőmű élettartamának 20 éves meghosszabbításáról írtak alá egyezményt Hollandiában június 16-án."

És a "sötét" kanadaiak sem értik az idők szavát:

www.energiainfo.hu/epulhet_az_uj_kanadai_atomeromu-28042/

"A kanadai nukleáris biztonsági bizottság (Canadian Nuclear Safety Commission – CNSC) közös felülvizsgálati testülete (Joint Review Panel) kiadta az Ontario Power Generation (OPG) cég kérelmére a tervezett atomerőmű telephelyének előkészítési engedélyét. A telephely a Toronto közelében lévő Darlington mellett található.

Az új Darlington projekt keretében négy, összesen 4800 megawatt villamos kapacitású atomerőművi blokkot kívánnak létesíteni és üzemeltetni a kapcsolódó építményekkel együtt. A telephely előkészítési engedély az új nukleáris létesítmény építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges három engedély közül az első."

Különös nem..? ;)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:40:42

@taga20:@Orbán veje: Anyád bűzös valagából kommentezel mostmár ? Azt hittem, oda nem ér el a wifi. Tévedtem..:(

Cycmen 2019.11.03. 12:45:16

@Orbán veje: Te utoljára anyádat szopattad szét, de az is csak a szülinapod miatt engedte, hogy sikerélményed lehessen egyszer az életedben! :D Vágod proli?

alöksz róz 2019.11.03. 13:17:35

@eszti.....: látom függetlenobjektívként csak a fideszes lyukas zokni zavar

alöksz róz 2019.11.03. 13:22:24

@Orbán veje: az igen messze van a szopatástól, hogy anyázódsz és cigányozol egyet, majd elkezdesz ordítani a taga haverod vállveregetésével megerősödve, hogy te hogy szopatod a népet.

taga20 2019.11.03. 13:28:06

@alöksz róz: rözse, a kecskédet baszogasd!

alöksz róz 2019.11.03. 13:30:26

@taga20: büfögsz egyet oszt melledet döngetve ordítasz, mekkora szopatást hajtottál végre

Cycmen 2019.11.03. 13:31:32

@alöksz róz: " anyázódsz és cigányozol egyet, majd elkezdesz ordítani a taga haverod vállveregetésével megerősödve, hogy te hogy szopatod a népet."

Tartják egymásban a lelket! :D

eszti..... 2019.11.03. 13:49:13

@alöksz róz:

miért? ki dugott még lyukas zokniban?

eszti..... 2019.11.03. 13:51:54

@morph on deer:

ezeregy hasonló ötletem van. ha bárkit is érdekelne, jelezzen!

eszti..... 2019.11.03. 13:58:13

@taga20:

csak a fotókat láttam. borkainak még mindig jó segge van. szerintem fasírtban volt a nejével, ezért a zokni blama. okos asszony tudja, hogy csak hibátlan alsóneműben lehet elhagyni a házat.

eszti..... 2019.11.03. 14:03:03

@Cycmen:

pont te szólalsz meg ez ügyben!

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 14:21:15

@Veszéjben a lyogállamiság !: kalapálós cicafiú, ne kezdj el baromságokat beszélni, miszerint "Az állami beruházásokon nemigen szokott financiális haszon lenni, nem azért épülnek ugyanis..", mert ez így nettó faszság... miként azt te is tudod;-)... mely állami beruházásoknál nincs financiális haszon? a közparkok létesítésénél? a stratégiai nemzetbiztonsági létesítményeknél? ásványkincsekhez kötődő beruházásoknál? a mol pakett megvételekor? atomerőmű létesítésekor? stadionépítéskor? bérlakások építése során? mikor nincs megtérülési számítás?... picit pontosabban, körültekintőbben, mert falnak rohansz, s az adja a másikat;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 14:24:30

@alöksz róz: mi vagy te? mely a bangbros-nál?;-)...

magándemokrata 2019.11.03. 14:28:21

@Cycmen: kicsit olvasgass...
viszkisdoboz.blog.hu/page/2

hvg.hu/itthon/20150312_A_BKVvezer_visszavonta_a_Nokiadobozos_v

egy, két jól irányzott "döfésed" cáfolata!
kicsit szerényebben kéne tolni a propagandát!

alöksz róz 2019.11.03. 14:44:43

@eszti.....: sőt, melyik borkai nevű fideszes polgi dugott még lyukas zokniban, hogy teljesen függetlenobjektívek legyünk

alöksz róz 2019.11.03. 14:49:00

@Sir Bates dö Hól: nem is mondasz hülyeséget, megpályázom az állást

alöksz róz 2019.11.03. 14:50:02

@magándemokrata: nektek az is komoly cáfolat volt, hogy "mi az hogy!"

eszti..... 2019.11.03. 14:52:54

@alöksz róz:

sőt! kreáljunk egy fogalmat és kérjük számon mindazoktól, akik számunkra nem tetsző kommenteket írnak. úgy, hogy ők sosem vallották magukénak
aztán lobogtassuk minden nap

alöksz róz 2019.11.03. 15:03:16

@eszti.....: haggyad má magad, ismerjük ezt, vagy függetlenobjektív valaki, vagy fideszes. még a lyukas zokniról is külön kategóriát görcsöltél össze... alaptalanul senki nem kér rajtad számon semmit :-)

Cycmen 2019.11.03. 15:04:37

@magándemokrata: Mi van kis szőrös zsidó? Persze tudjuk, dobozok nem léteztek!
Mondjuk érdekes, hogy valaki nem csak elismer egy el sem követett lopást, hanem különböző dobozokat is kitalál hozzá! Mindkét esetben kibaszott sok pénz tűnt el, de ez nem a bíróság baja, elég arra koncentrálni,, hogy a doboz bizonyítható e, vagy sem!
Nem a lófaszt nem voltak dobozok!

magándemokrata 2019.11.03. 15:33:55

@Cycmen: mint az oviba, linket kérnék az állításodról! vádaskodsz, bizonyítsd!

a zsidózásod után, viszont, nem vagy vita képes!
tudod, még mindig igaz az, hogyha eltűnne az országból a zsidó kultúra, nem maradna semmi más csak a bő gatya, és a pálinka! köszönöm, hogy igazoltad!

Cycmen 2019.11.03. 15:41:18

@magándemokrata: Hát eltűnhetne már a kurva anyjába!

Cycmen 2019.11.03. 15:42:59

@magándemokrata: ja, bocs a zsidózásért, de geci ocsmány az avatarod, olyan mint egy ápolatlan buzi vén zsidó!

Cycmen 2019.11.03. 15:45:09

@magándemokrata: "tudod, még mindig igaz az, hogyha eltűnne az országból a zsidó kultúra, nem maradna semmi más csak a bő gatya, és a pálinka!"

Ja! A többit ellopnák a kultúráltak!

magándemokrata 2019.11.03. 15:52:12

@Cycmen:

frappáns válasz! mindenki megirigyelhetné ezt a szellemi fölényt amit bemutattál!

Cycmen 2019.11.03. 16:55:23

@magándemokrata: "frappáns válasz! mindenki megirigyelhetné ezt a szellemi fölényt amit bemutattál!"

Hát azért te sem vagy topon, mert rájöhettél volna, hogy csak lepattintottalak, ugyanis nem vagy érdekes! Benyomtál egy linket, meg előadtad a fölényeskedő agyadat! Régóta kommentelek, ezek a tudálékos libsi ismérvei, hiába írnék bármit is, a huszonhatodik körben ugyanitt tartanánk! Csak rövidre zártam!

magándemokrata 2019.11.03. 17:16:07

lepattintottál? @Cycmen: miért? mert nem tudod alá támasztani a "dobozokat"? amíg nincs cáfolat, addig tényleg csak a felesleges körök vannak. ha cáfolsz, én megkövetlek! a szellemi fölényed, a kurvaanyázásodra volt válasz! de látom, hogy a válasz erre , neked mint régi kommentelőnek, magas!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 17:20:58

@Sir Bates dö Hól: Pl. a metróberuházásokon. Biztos újdonság a számodra,de a tömegközlekedés szinte sehol sem nyereséges közvetlenül financiálisan a világban. A haszon az, hogy lehet vele mozgatni a munkaerőt,ami elengedhetetlen a gazdaság működéséhez. Pl. ezokból államosította Baross Gábor a magán vasúttársaságokat a 19. század második felében, és nyomta le a jegyárakat.
Annak azért örülök, hogy a fentebb mellékelt linkek hatására a "niccsértelme a zatomnak" témáról lejöttél..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 17:22:35

@Orbán veje: Vigyázz Tanga, anyád spenótot ebédelt, és működésbe lép benne a zöld energia..:)

eszti..... 2019.11.03. 17:27:18

@alöksz róz:

ezek a te kategóriáid, használd egészséggel!
még szép, hogy szórakozom a magánrepülő, magánjacht, lyukas zokni kombón.

alöksz róz 2019.11.03. 17:45:46

@eszti.....: én meg rajtad. így megy ez

eszti..... 2019.11.03. 17:50:49

@alöksz róz:

csak nyugodtan!

ez kölcsönös, főleg hasonló kinyilatkoztatások esetén: alaptalanul senki nem kér rajtad számon semmit :-)

alöksz róz 2019.11.03. 17:51:18

@magándemokrata: most minek erőlteted, papám, ezt már unalomig ismerjük, csak a megszokott lippsi kettős mérce

nincs1itt 2019.11.03. 17:57:22

@Veszéjben a lyogállamiság !: figyelj, engem nem érdekel, hogy szerinted miről, mit tudok. szemmel láthatóan olyasmiről próbálsz beszélni, amiről lövésed sincs. véded azt, amit nem lehet, mert nem jó ez az üzlet sem. mindegy ki kötötte. mo.-nak nem jó.
eddig egyetlen érvet sem olvastam tőled. csak azt, hogy nekem mit kéne csinálnom. ostoba fidesz-tálib vagy, aki szerint a titanic sem süllyedhetett el, mer' sós vízbe nem lehet...

hoplita 2019.11.03. 18:16:48

@Cycmen: @magándemokrata:

Uramisten.....héroszok ütközése..:DDDDDDD

hoplita 2019.11.03. 18:20:26

@Veszéjben a lyogállamiság !:

"....Veszéjben a lyogállamiság !
0 bejegyzést írt és 1380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2017.01.24. óta tag...'

Többet mond az adatlapod ezer szónál, segglik.:))))))

Cycmen 2019.11.03. 19:09:11

@hoplita: Na előkerült a túrkevei előltöltős cigány! Mi van komám, hogy szavaztál? Felvetted fideszes krumplit, a kocsmában becserélted pálinkára és beikszeltél a DK-s zsidrákokra?

hoplita 2019.11.03. 19:21:09

@Cycmen:
Anyád cumizott matyómintát a faszomra, köcsög, meg a riherongy nejed.:DDDDD
Nekik adtam a krumplitokat, azóta le sem tudom vakarni a két némbert...

hoplita 2019.11.03. 19:23:05

@Cycmen:
Amúgy meg ne zsidózzá', mer' meghámozza a csoffadt pöcsöd a csuti gecigány gazdád, te nyomi.:)

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 19:32:20

@alöksz róz: én is gondolkodtam ezen, nem előírás a nagy bré...

mgdé 2019.11.03. 19:41:17

@morph on deer:

A kipcsakokat te csak hagyd békén, én is délceg középkipcsak vagyok, a nagykipcsakok és kiskipcsakok ősi véreink keveredése révén még örökös háromkipcsak is, s bizony, Nazarbajev az elnököm, Cicus pedig az örök barátom, ahogy Palmerston Brexit úr is megmondta!
Mondjuk az jogos, hogy Cicus a váltótársait jobban is megválogathatná ...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 19:45:37

@Veszéjben a lyogállamiság !: pubi, nem velem beszélgettél az atomról;-)... (bár az én véleményem csupán annyi, hogy nem vagyok oda az atomért, igaz, hogy nem is értek hozzá; ellenben paks esetén nem ártott volna egy szélesebb, valódi társadalmi vita, s a hatástanulmányokat titkosítani megengedhetetlennek tartom -miként az olajügyeket is, s az ügynökaktákat is-, valamint hiányolom a tendert is)
a metróberuházásoknál is van költségszámítás, s minden ilyen beruházásnál legalább a működési és amirtizációs költségek nullszaldóssá tétele a cél; ellenben a pakshoz hasonló beruházásoknál mindenhol a világon financiális megtérüléssel számolnak;-)...
mondjuk egy várost elkerülő körgyűrű esetén igazad van (s azt én sem gondolom, hogy azt feltétlenül koncesszióba kellene adni)

eszti..... 2019.11.03. 19:52:50

@mgdé:

Ilyen felhozatal mellett kétlem, hogy lenne miben válogatni. De mindjárt jön valaki,aki elmagyarázza, hogy tévedek, mint Kuszaszem a németeknek az euró bevezetését.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.03. 20:13:38

hijába hörögtök vén szatócsok
Viktor felossza galiciát gradlopszky megmondta

n_dy 2019.11.03. 23:12:06

ti már annyira hülyék vagytok a találgatásaitokkal, hogy az már fáj ...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:05:33

@Sir Bates dö Hól: Dehogynem..Te kötöttél bele, amikor elkezdtem sorolni, hogy hol is épülnek atomerőművek.. Aztán megkaptad a holland és kanadai linket, és elhallgattál..

"valamint hiányolom a tendert is"

hvg.hu/gazdasag/20160114_Csehorszag_is_tender_nelkul_epittet_atome

" Kovacovska azt is elmondta, hogy a tavaly törölt temelíni tender nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „Gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen ország a világon, amely nyitott versenyeljárás keretében keresett partnert az atomerőmű építéséhez” - magyarázta. "

:))

"ellenben a pakshoz hasonló beruházásoknál mindenhol a világon financiális megtérüléssel számolnak;-)..."

Az ekkora beruházásoknál nemzetgazdasági szempontok alapján vizsgálják a megtérülést..

"a metróberuházásoknál is van költségszámítás, s minden ilyen beruházásnál legalább a működési és amirtizációs költségek nullszaldóssá tétele a cél; "

Amely költségek törvényszerűen brutálisan elszállnak. A metróépítés sosem lesz nyereséges egy magáncég számára. Egy nagyváros vagy ország számára viszont nemzetgazdasági szempontból lényeges. Ezért is építik..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:07:32

@nincs1itt: Mondom, olvass már el egy kurva számviteli kisokost, hogy a mi különbség egy hitel és egy beruházási hitelkeret között, meg hogy mi a kötbér, és hasonlók..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:11:01

@hoplita: És ezekből a számokból mi következik seggfejkém, áruld már el?

nincs1itt 2019.11.04. 12:50:01

@Veszéjben a lyogállamiság !: olyan bájos, amikor a védhetetlen védi, egy teljesen alkalmatlan valaki. mondtam már, egyszer próbálj meg egy beruházást megismerni. kigógliztad, melyik mit jelent. ettől mindjárt kisokosokat kezdesz ajánlgatni másoknak.
nyugodj meg, egy hitelkeret amit egyik állam a másiknak nyújt, általában sokkal rosszabb feltételeket tartalmaz, mint egy snassz hitel. továbbá mint ahogy a neve is mutatja egy keret összeget foglal magában, ami hitel. tehát ez nem az amikor megvetted a 10 éves autódat hitelre és ott konkrét árat hitelezett meg neked a pénzintézet. persze, hogy az életben nem találkoztál még a hitelkeret fogalmával és gyakorlatával. de azért itt pattogsz.
szerintem fejezd be, mert egyre inkább kellemetlen ez neked.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 12:53:13

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Az ekkora beruházásoknál nemzetgazdasági szempontok alapján vizsgálják a megtérülést.."

Igen, ha vizsgálják, akkor rájönnek, hogy nemzetgazdasági szempontból kurvára nem éri meg. A világ legdrágább erőművét építi az EU legszegényebb országa.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 15:05:51

@Veszéjben a lyogállamiság !: mondom, nem velem diskuráltál előtte;-)... az nem én voltam (kattints rá a nickre)

a többihez: én írtam valamit, te erre azt, hogy az nem úgy van, s most itt állunk; értelme nincs folytatni (arról nem is beszélve, hogy én láttam ilyen beruházást megtervezni, elindulni, majd elszállni, sz'al van ebben tapasztalatom, ami nem jelenti azt, hogy neked nem lehet ugyanilyen hozzáértésed; a továbbiakban már konkrétumokat kellene nézni, de azokkal nem rendelkezünk)

Away From Keyboard 2019.11.04. 18:41:11

Egy magyarnak csak az lehet az érdeke, hogy fellépjen az érdekei mellett.
Ami azt jelenti, hogy igenis kell a területünk. Igenis kellenek a városaink falvaink, minden magyar akiknek szüleit elszakították a hazától erőszakkal!
Nem érdekel minket Ukrajna. Minket Magyarország érdekel.
Beregszász magyar volt és az is marad. A ruszinok pedig nem ukránok, ők ugyanúgy el nem ismert többség Kárpátalján mint a magyarok.
Az "ukrán" egy mesterséges nép. Oroszok, kozákok, lengyelek, tatárok, kunok és magyarok. A ruszinok az a népcsoport ami a Magyar Királyság területén élt, és közösek az érdekeink! Mi elismerjük a ruszinokat az ukránokkal ellentétben, ha Magyarországhoz tartoznak. És így EU-s állampolgárok is lehetnek, teljeskörűen. Magyarok csak így támogathatják az "ukránok" integrációját az EU-ba.

Megjegyzem, 2006-ban a románokat is meg kellett volna vétózni. Székely közigazgatás nélkül nincs EU a bocskornak!

Remélem érthető voltam mindenki számára. Mert láttam néhány magyarellenes kommentelőt akik a sajátjaikat utálják!
Ez minden magyar érdeke, Pártállástól függetlenül! Ilyen fontos ügyekben mint a magyarság egzisztenciája, NEM pártpolitizálunk!
Üdv, egy ellenzéki.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:44:01

@nincs1itt: Itt az alkalmatlanság problémája sokkal inkább veled kapcsolatban merül fel, aki még a kötbért is fordítva értelmezte..Ok, akkor segítek. A hitelkeret egy lehetőség, hogy lehívj hiteleket egy konkrét beruházáshoz. Vagyis nem kötelező lehívni az egészet, hogyha egy adott fizetési időpontban találsz annál a bizonyos kialkudott 3,95 %-nál kedvezőbb kamatozásút (amely adatról egyébként hetekig arról pofázott a ballib sajtó, hogy nem lesz nyilvános), akkor azt is választhatod. Így képes vagy már felfogni?

"ott konkrét árat hitelezett meg neked a pénzintézet."

Továbbra sem vagy képes felfogni, hogy egy ekkora beruházásnál nem lehet konkrét árat mondani előre. A francia Areva sem képes rá, ahogy az Finnországban kiderült.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:45:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vizsgálta a Rotschild elemzőház, és megtérülő beruházásnak nyilvánította..De halljuk, mit építenél helyette??

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:51:36

@Sir Bates dö Hól: Arról beszéltél, hogy a külföldön épülő erőművek költségei durván elszálltak:

"Na kispofám: az angol erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül.

A finn erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül. Plusz a tervezéssel is baj van.

A szlovákról nem sokat tudok, majd más utána néz."

Mégis mit akartál ezzel mondani? Engem akartál igazolni, hogy -ahogy azt korábban többször írtam- az ekkora beruházások költségei bizony durván el szoktak szállni, nemcsak nálunk, hanem külföldön is.
Esetleg azt azt akartad sugallni, hogy ne építsünk atomerőművet?
Nem tűnik fel, hogy minden probléma ellenére a világ számos országa számít az atomenergiára energiatermelésének bizonyos hányadéban. Kanadától Hollandián és Anglián át Csehországig és Szlovákiáig?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:58:12

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Vizsgálta a Rotschild elemzőház, és megtérülő beruházásnak nyilvánította.."

:))

Akkora farok vagy! Az atomenergia 15 éve leszálló ágban van, a megújulók minden évben kétszámjegyű növekedést produkálnak, de a fideSSfasszopók a legdrágább pénztemetőre szavaznak, erőn felül, 80 évre, hogy a gazdájuk minél többet lophasson. És ezt egy lefizetett "szakértő" befolyásolt és elavult véleményére alapozzák. Kurva szar hazaárulók vagyok.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 22:07:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: nézd, ha azt mondom, hogy nem én voltam, akkor nem én voltam;-)... kattints rá a nickekre, látni fogod a különbséget;-)... komolyan gondolod, hogy letagadom amit én mondtam? ha baromság, akkor is felvállalom, hogy hülye voltam/vagyok;-)...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 23:14:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkora farok vagy! Az atomenergia 15 éve leszálló ágban van,"

www.energiainfo.hu/epulhet_az_uj_kanadai_atomeromu-28042/

"A kanadai nukleáris biztonsági bizottság (Canadian Nuclear Safety Commission – CNSC) közös felülvizsgálati testülete (Joint Review Panel) kiadta az Ontario Power Generation (OPG) cég kérelmére a tervezett atomerőmű telephelyének előkészítési engedélyét. A telephely a Toronto közelében lévő Darlington mellett található.

Az új Darlington projekt keretében négy, összesen 4800 megawatt villamos kapacitású atomerőművi blokkot kívánnak létesíteni és üzemeltetni a kapcsolódó építményekkel együtt. A telephely előkészítési engedély az új nukleáris létesítmény építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges három engedély közül az első."

Hihihihihihihiháháháháhhhááááááááááááááá..:))))))))))))))))))))))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 23:17:17

@Sir Bates dö Hól: Ezt nem te írtad?

"Na kispofám: az angol erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül.

A finn erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül. Plusz a tervezéssel is baj van.

A szlovákról nem sokat tudok, majd más utána néz."

Dehogynem..Akkor tehát miért is írtad ezeket? Miért is fogalmaztad meg ezeket a mondatokat?

nincs1itt 2019.11.05. 00:05:22

@Veszéjben a lyogállamiság !: sötét vagy mint az éjszaka! a hitelkeret valóban azt jelenti, jól gógliztad ki. ügyes vagy, már majdnem elégtelen. de azért segítek. a hitelkeret az valóban nem konkrét összeg. ezt ki is fejtettem neked, de nem értetted. nem csoda.
az orosz állam adja ezt a nem konkrét összegről szóló hitelt(de azért a 10 milliárd eur, csak egy konkrét összeg, de nem zavarlak össze), a magyar államnak. a kivitelező a roszatom, mindenki más csak alvállalkozó a buliban.
a roszatom orosz cég? naná! szóval csekély értelmű barátom, ezt a "keret összeget" az orosz állam fogja kifizetni a roszatomnak, aki ebből fizeti az összes alvállalkozót. amikor átadták a 2 új reaktor blokkot, akkor elkezdi a végösszeget (várhatóan 10 milliárd eur.-nál magasabb lesz) törleszteni a magyar állam, majd 4%-os kamaton 30 évig.
na most jön aza része, amiről végképp fingod sincs. ugyanis a szerződés megköttetett 2014-ben, gondolom benne van, hogy mo.-nak mit és mikorra kell teljesítenie, hogy elkezdődjön az építkezés, pl. az engedélyek beszerzése, ami több száz engedélyt jelent, ebből sokat még el sem kezdetek beszerezni. na, ezért kell kötbért fizetnie mo.-nak, az oroszok felé, mert rögzítették ezeket. mindkét felet szankcionálhatják ezzel a módszerrel.

és kérlek fejezd be, mert egy szakadt 10 éves suzuki hitelszerződését sem érted...

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 00:34:57

@Veszéjben a lyogállamiság !: nagyon érthetetlen vagy, azt ellenben megérted, hogy menj a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba;-)...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.05. 13:44:38

@nincs1itt: Sajnos kisfiam, itt nem én gugliztam, hanem te, csak kissé későn. Így sikerült jó nagy méretes hülyeségeket írnod.

" a magyar államnak. a kivitelező a roszatom, mindenki más csak alvállalkozó a buliban."

Fú te ,már kezdesz kissé fárasztó lenni. Most meg a kivitelezőt kevered a finanszírozással ,meg a hitel formával. Baszod a Roszatommal kötöttük a szerződést!! Hát ki a jó faszom lenne a fővállalkozó te fogyatékos??
Azt próbáld meg felfogni, hogy a finanszírozás szempontjából nagyobb mozgásteret biztosít a megrendelő számára egy hitelkeret hosszútávon, mint egy lehívott hitel..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.05. 13:59:44

@Sir Bates dö Hól: Ok elfogadom a fehér zászlót te balfasz. Egyszerűen letagadod, hogy te írtad.(2019.11.02. 20:40:19-kor írtad egyébként..)Hazudsz reggel délben meg este, ahogy nagy vezéred mondotta Őszödön..A szájbabaszott mocsok kurva anyád retkes valagába mikor kalapálhatlak vissza, ahogy ígértem? Nem akarok váratlanul betoppanni..:)

mgdé 2019.11.05. 18:17:54

@Veszéjben a lyogállamiság !:

:DDD

A szélmalmos Sir azt magyarázza, hogy akire te hivatkozol,
az ez:
0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt

ő viszont ez:
0 bejegyzést írt és 21279 hozzászólása volt

Nincs mit! :)

nincs1itt 2019.11.06. 00:02:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: te ostoba bér-troll, mi nem világos? nem a roszatommal kötötte a szerződést a magyar állam, hanem cárevics putyin vezette orosz állammal. tehát a roszatom tendereztetés nélkül lett a kivitelező (fővállalkozó), mert nem egy bank adott hitelkeretet, hanem az orosz állam, természetesen egy bank (ez is orosz) bevonásával.
a hitelkeret az nem jelent egyebet ebben az esetben, csak azt, hogy a roszatom mondott egy összeget. 10 milliárd euróból megvan és slussz. a feltételek pont olyanok mint egy mezei hitelnél, sőt esetenként(ahogy most is) rosszabbak annál. semmiféle extra finanszírozási mozgásteret nem ad a hitelkeret. ez csak annyit jelent, hogy a roszatomnak joga van lehívni készültséggel arányos összegeket az orosz állam adta hitelkeretből, amit mo.-részletekben fizet be az orosz államkasszába jó magas kamattal 30 éven keresztül. csak a kamatos kamatát számold ki a 10 milliárdnak 30 évre, 3,5%-al...
a kötbér(nevezzük annak), pedig keményen felszámítódik a magyar államnak(megrendelő), ha nem teljesíti a szerződésben vállalt feladatait. mert bizony a magyar államnak(megrendelő)is vannak kötelezettségei, nem is kevés. ha késik az engedélyekkel(ahogy ezt teszi, már ötödik éve), akkor a roszatom kötbérezheti a magyar államot, mivel kára keletkezik a késedelemből. pl. az alapanyagok ára emelkedik, alkalmazottakat vett fel, akiket fizetnie kell és sok-sok egyéb indoka lehet.
jó lenne, ha visszavennél a magyarokra jellemző orbitális pofából, mert szemmel láthatóan fingod sincs miről beszélsz. hajtogatod, hogy hitelkeret, hitelkeret.... ettől nem fogsz okosabbnak látszani, mert olyan szavakkal dobálózol, amiket nem ismersz.
a lényeg az, hogy o.v. és kuszaszemű pénzsámán megint faszságot művelt. nem az atomerőmű a probléma, hanem a hogyan... te fizeted meg az árát

Sir Bates dö Hól 2019.11.06. 09:13:35

@mgdé: köszönöm;-)... most már van címerpajzsom, hátha így könnyebben megérti (b+ leírtam neki háromszor, mit kellett volna még tennem?;-))

mgdé 2019.11.06. 18:00:43

@Sir Bates dö Hól:

elszámolni tízig

aztán jól elfenekelni a nevelőnőjét ...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.07. 22:31:21

@nincs1itt: Figyelj kistáska, elmondom, hogy eddig mikkel jöttél elő:

"Az atomenergia tévút, sokkal olcsóbb a zöld energia. "

Erre belinkeltem jó pár országot Kanadától Hollandián át Csehországig, akik rohadtul nem így gondolják. Lehet, hogy a szakembereik jobban értenek hozzá ,mint te?

Második hülyeséged, hogy 10 milliárd eurós hitelt vettünk fel, amelyre meg leírtam neked, hogy ez egy hitelkeret, amelyről le lehet hívni összegeket a fizetési időpontokban, de akár más forrásból is finanszírozható az adott tétel.

Aztán elkezdtél hőbörögni a paksi beruházás csúszása miatt, amire belinkeltem, hogy a francia Areva 11 évet csúszott egy atomerőmű kivitelezésével Finnországban..

Ezenkívül igazi balfasz módjára úgy gondoltad, hogy nem a kivitelezőnek, hanem a megrendelőnek kellene kötbért fizetnie beruházás késése miatt..

Tömören így foglalnám össze csúfos beégésedet..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.07. 22:41:26

@mgdé: Nyilván ő csinálta azt is..Ügyes kis provokáció volt. De nagyon ráérnek a nyugdíjasok..

nincs1itt 2019.11.08. 06:51:05

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom még mindig nem érted. sőt. én azt mondtam, hogy az atomenergia minden veszélye ellenére is fontos és kell. a hitelkeret amit egy másik állammal kötött szerződésben rögzített a magyar állam, valóban azt jelenti amit mondtál, de csak a nevében és a folyósítás módjában tér el a hiteltől. de nem hívhatod le akárhonnan máshonnan, csak onnan ami a szerződésben szerepel.
ezenkívül a megrendelőnek is vannak szerződésben vállalt feladatai - igaz ezt a te képességeiddel nem nagyon fogod megérteni - amelyekért anyagi felelősséggel IS tartozik - ezt a szűkre szabott világodban nevezhetik akár kötbérnek is - tehát. a sokadik nagypofájú, ostoba válaszoddal eljutottunk odáig, hogy szépen elismételed amit mondtam és amit te hülyeségnek tartasz. igaz, vannak pontok amiket magad költesz hozzá. de ennyit megengedhetek egy ilyen szerény képességűnek.
tényleg nem kéne tovább égetned magad, mert ez már nekem kellemetlen, hogy ismét szembesülök azzal, milyen gyökér is az átlag magyar... szakértő vagy te is, meg még 10 millió magyar bármiben és az ellenkezőjében is.
buta, nagyképű jobbágy vagy. ez a helyzet.

mgdé 2019.11.08. 08:21:19

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Akkor foglaljuk össze:
Ha tehetnéd, sunáznád Kipcsakhalmit.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.10. 20:28:22

@nincs1itt: Hogyne finanszírozhatnád akárhonnan máshonnan. A hitelkeret lényege épp az, hogy a finanszírozás szempontjából sokkal több a mozgástere a hitelből finanszírozónak.Nincs olyan megegyezés-amit sugallsz- hogy a jövőben kizárólag ebből a hitelkeretből finanszírozható a beruházás. Ez egy hülyeség..

Bámulatos egyébként a mellébeszélési képességed ezzel a csekély ismeretanyaggal, ami a fejedben van .Elképesztő mennyiségű terelődumát vagy képes írni..

"én azt mondtam, hogy az atomenergia minden veszélye ellenére is fontos és kell"

Ezt például hol írtad?

"ezenkívül a megrendelőnek is vannak szerződésben vállalt feladatai - igaz ezt a te képességeiddel nem nagyon fogod megérteni "

Persze kis hülyém, csak hát ugye a kivitelezés időbeli késésről volt szó.Ez esetben pedig ugye a kivitelező fizet kötbért. De persze beszoptad, mert amikor a késéssel kapcsolatban behoztam a kötbér fogalmát, rögtön elkezdtél őrjöngeni, hogy a magyar félnek kell fizetni az adófizetők pénzéből..Szép öngól, gratula..! :))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.10. 20:29:14

@mgdé: A Kohnberger Ágikára gondolsz? Naná, hogy sunáznám..:) (Miért te nem..?)

nincs1itt 2019.11.10. 21:22:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom ennyi idő kellett, hogy összelapátolj valamit.
kezdjük az elején, mert szerinted(eddig) a hitelkeret az NEM hitel, erre mit olvasok most a tőled? "A hitelkeret lényege épp az, hogy a finanszírozás szempontjából sokkal több a mozgástere a hitelből finanszírozónak."
kérlek mesélj olyan államközi megállapodásról, ami egy hitelkeretet rögzít, jelen esetben orosz-magyar viszonylatban és azt mondjuk a hitelt felvevő(mától már az, szerinted is) usa hitelből fedezi. azért ezt nem gondolod komolyan még te sem.

hol írtam? én keressem vissza neked? ne erőlködj, már az első mondatoddal bizonyítottad, hogy a magyarok 90%-hoz tartozol, akiknek fingjuk sincs a pénzügyekről.

látod fogyatékos, nagyarcú? ennyire nem vagy képben: "csak hát ugye a kivitelezés időbeli késésről volt szó.Ez esetben pedig ugye a kivitelező fizet kötbért."
ez az "időbeli késés", nem a roszatom "hiábja", hanem a magyar államé, mert a roszatom nem kezdheti el a kivitelezést a megfelelő engedélyek hiányában. pedig a roszatom felkészült, pénzt fektetett bele, tehát ha a késedelem nem neki róható fel, akkor bizony azért kötbért számíthat fel, a költségei miatt.
te nem hoztál fel semmit, legfeljebb a krumplit a pincéből. mert a kötbért azt én erőltettem, te pedig mellédumáltál, hogy a megrendelőnek sosem kell kötbért fizetni. miután levezettem, de előfordulhat ilyesmi is, ez pedig ebben az esetben a magyar állam kasszájából megy, ami = adófizetők pénze, most ezzel kezdesz el "érvelni".
nagyon nevetséges vagy.

mgdé 2019.11.11. 00:23:50

@Veszéjben a lyogállamiság !:

De. Csak nekem nem összesen ennyi a lényegem. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.16. 22:39:36

@nincs1itt: Tudod én nem lopom napot, mint te, aki láthatóan az egész napodat ezen a szar blogon baszod el. Ahhoz képest, hogy "nincs1itt" a neved, te állandóan itt vagy..

"a hitelkeret az NEM hitel"

Soha nem írtam, hogy ne lenne hitel. Te vagy fogyatékos , vagy szándékosan érted félre ,amit írok. Hogy te is felfogd, a hitelkeret a hitel egy speciális formája. Alapesetben a hitelösszeget átutalják egy összegben a hitelszerződés megkötése után, míg a hitelkeret szerződés esetén a kedvezményezett dönt arról, hogy mikor , mennyit hív le,de semmi nem kötelezi erre.Dönthet úgy is, hogy más hitelből finanszíroz, vagy akár saját forrásból. Ezt képes vagy felfogni?? Ez simán előfordulhat majd, hogyha a nemzetközi hitelpiacon hozzá tud jutni a magyar fél 3,95%-nál kedvezőbb kamatozású hitelhez. Ezt csak egy hozzád hasonló totálisan fogalmatlan közgazdaságtani analfabéta nem képes felfogni.Döglött lovon ülsz. Száll le róla!:)

Hogy a faszomban bizonyítsam neked, hogy NEM írtad, hogy "az atomenergia fontos és kell" te balfasz? Linkeljem be az összes eddigi ócska fos kommentedet, amit írtál, hogy nem szerepel benne? Neked kell mutatni egy olyan kommentet, amelyben ez szerepel. Persze nem tudsz, mert valszeg egyszerűen behazudtad, miután láttad, hogy atomerőművek épülnek Kanadától, Anglián át Finnországig..

"ez az "időbeli késés", nem a roszatom "hiábja", hanem a magyar államé, mert a roszatom nem kezdheti el a kivitelezést a megfelelő engedélyek hiányában."

Hát ezt is kurvára rosszul tudod. Semmilyen szerződéses kötelezettsége nincs a magyar félnek, hogy az engedélyeket mikor adja ki.Ezt hivatalok adják ki. Ez nem része a szerződésnek..Ezzel a húzásoddal most az idiotizmus egy újabb szintjére léptél Gratulálok hozzá te balfasz..:)))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.16. 22:40:32

@mgdé: Hanem mi, kedves kis két mondatos barátom?

nincs1itt 2019.11.17. 22:00:43

@Veszéjben a lyogállamiság !: menni fog, menni fog! mert eddig a hitelkeret az nálad nem volt hitel, majd később jobb volt mint az egyszerű hitel. mára eljutottál odáig, nem kis erőfeszítésembe került, hogy kiderítetted ez is hitel, de speciális formája. de azért ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted a roszatom bárhonnan lehívhatja, vagy a magyar állam. ennek csak a két állam közötti szerződés mond ellent. de ilyen apróságok téged nem zavarnak meg...
tudod, ha a magyar állam az elmúlt 5 évben minden szükséges engedélyt benyújtott VOLNA, akkor igazad lenne. de nem tette, sok engedély kérelmet be sem nyújtott ezért fennáll a mulasztás esete. amiért bizony kötbérezhet a kivitelező.
szóval te ostoba fidesz-tálib, megint tátott szájjal a faszerdőben rohangálsz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.24. 20:38:47

@nincs1itt:Hol írtam te gyengeelméjű, hogy a hitelkeret nem hitel?? Azt írtam, hogy képes vagy e az egyszerű hitel és a hitelkeret közti különbséget felfogni.. Mit nem vagy képes felfogni azon, hogy egy speciális hitelforma, amelynél eldöntheted, hogy mikor hívhatod le az adott összegeket??
Persze te hülye pöcs módjára nem tudtad, hogy ez egy hitelkeret, hanem azt hitted, hogy mi lehívtunk tíz milliárd eurót az oroszoktól, és a gonosz Putyinhoz kötöttük magunkat. Fingod nem volt arról, hogy ez egy hitelkeret szerződés, azt se tudtad, hogy van ilyen, te idióta barom..:)))

" de azért ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted a roszatom bárhonnan lehívhatja"

Ó te istenbarma.. A hitelkeretről a magyar fél hív le hitelösszegeket,aztán ebből elégíti ki a Roszatom követeléseit,HA úgy dönt, hogy ebből akar finanszírozni.. Mondom ,hogy olvass már valami valami számviteli kisokost, mert tényleg kurvára fogalmatlan balfasz vagy..

"tudod, ha a magyar állam az elmúlt 5 évben minden szükséges engedélyt benyújtott VOLNA, akkor igazad lenne. "

Figyelj te idióta barom! Elmagyarázom még egyszer , hogy a hivatalok által kiadandó engedélyek nem lehetnek egy beruházási szerződés témái. Hogyha azt hiszed,hogy igen, akkor kurva nagy gáz van a fejedben az állam működésével kapcsolatban..

nincs1itt 2019.11.24. 23:20:24

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom a lelkedbe tapostam és így kénytelen vagy elismerni, hogy lövésedsem volt az egészről. Ahogy most is fordítba érted. Mert NEM a magyar állam hívjatja le, hanem a roszatom, mivel ő a kivitelező. A magyar állam fizeti, te sötét gyökér a HITELT, RÉSZLETEKBEN, ráadásul kibaszott magas kamattal. Az egészet félreértetted és most pont azt mondod, amit én csak.még mindig n világos számodra ki, kinek fizet. Bizony az ostoba gazdád, a lehető legszarabb üzletet kötötte. Bármit is próbálsz belemagyarázni!
süti beállítások módosítása