B1 blogcsalád



Putyin elküldte Orbánt Kijevbe, hogy Ukrajna felosztásáról tárgyaljon

2019. október 31. - nickgrabowszki

A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban.
orpu_4.jpg

Az a diplomáciai tárgyalások utáni sajtótájékoztatók művészete, hogy úgy kell olyan statementeket tenni a nyilvánosságnak, amiből nem derül ki semmi, hogy közben nem hazudtolják meg magukat a tárgyalópartner előtt, és nem rúgják fel máris a megállapodást.

Néha ez sikerül, néha nem. Ha nem jön létre megállapodás, akkor könnyű tagadni, sőt, akkor le kell tagadni, hogy egyáltalán volt kísérlet erre.

Az biztosan nem igaz - és soha nem is volt igaz -, hogy Putyin csak azért tartana rendszeres időközönként nagyszabású flottafelvonulást Budapesten, hogy mutassa: megteheti.

Ha így volna, akkor nem rendelné Orbánt magához szintén rendszeresen; továbbá elég lett volna csak egyszer-kétszer Magyarországra jönnie, abból úgyis mindenki értené, hogy jöhet, amikor akar.

Ugyanakkor az sem igaz, hogy az orosz-magyar államközi találkozók a hagyomány miatt ilyen rendszeresek. Különösen, ha elhisszük, amit Orbán néhány éve mondott, amikor éppen meghiúsult a Trumppal való találkozó. Hogy ti. azért nem kap meghívót a Fehér Házba, mert magyar-amerikai viszonyban nincsenek olyan sürgető kérdések, amit mindenképpen meg kellene oldani, és mindenképpen az elsőszámú vezetők ügye lenne.

Ennek analógiájára biztosra vehetjük, hogy ha Putyin meghívatta magát Budapestre, akkor orosz-magyar viszonyban vannak ilyen ügyek.

Tehát az orosz elnök azért jött, mert akart valamit.

Általában mindig ugyanazt akarja. A kipcsak kán és az orosz cár találkozóinak meglehetősen egyforma a napirendje. Legfeljebb azért nem vehetjük teljesen biztosra, hogy mi az, mert hiába állapodnak meg, nem valósul meg belőle - szinte - semmi.

A mostani statementek is arra utalnak, hogy a tárgyalások napirendjét Putyin uralja, és 3 témát vet fel rendszeresen:

  1. Paksot,
  2. az uniós szankciókat,
  3. Ukrajnát.

Az első ügy esetében az empirikus nyomok arra utalnak, hogy Orbánnak messze nem olyan (vagy egyáltalán nem) fontos az ügy, mint az orosz autokratának, ezért megpróbálja húzni az időt. Ti. a szerződést már majdnem 6 éve aláírták, és azóta egyetlen kapavágás se történt, még az engedélyeket se kapta meg az erőmű bővítése. Leghamarabb jövőre kerülhet erre sor. De inkább majd két év múlva. Esetleg három. Az új erőmű már egészen biztosan nem áll üzembe a jövő évtizedben. Talán az azt követőben.

Ha szerencsénk van, esetleg soha.

Az elmúlt években alighanem Putyinnak is feltűnt, hogy Orbán csak az időt próbálja húzni az újabb és újabb ígéretekkel, ezért a paksi bővítést csak ürügyként használja, hogy újabb és újabb pénzekkel fejje meg a Fidesz elnökét, pl. újnak eladott, ám használt metrókocsik ürügyén, vagy kémközpontot telepítsen Budapestre fejlesztési banknak álcázva.

Azaz Putyin idejön, és mindig egy zsák pénzzel távozik.

Mostanra minden bizonnyal Orbán is észrevette a putyini taktikát, ezért mondhatta azt a sajtótájékoztatón, hogy az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok egyoldalúvá váltak az oroszok javára. Ezért magyar közpénzek helyett ezúttal mást volt kénytelen adni a paksi időhúzás ellentételezéseként.

Orbán a tárgyalás arról is beszélt, hogy Magyarország érdekelt az orosz-NATO kapcsolatok javulásában, ami alighanem annyit jelent, hogy Putyinnal megállapodtak arról, Brüsszelben ismét felveti majd az ukrán háború és a Krím megszállása miatt uniós kereskedelmi szankciók eltörlését.

Mivel a szankciókat konszenzusos döntéssel hozták, Orbán akár egymaga meg is vétózhatná, de addig soha nem merészkedett. Viszont legalább fenyegetett vele.

Ez hatásos is volt abban a tekintetben, hogy az Orbán-rezsim azért kapta 2014-15-től a legnagyobb egy főre jutó kohéziós támogatást, hogy - legalább ebben az ügyben - ne bontsa meg az Unió és a NATO egységét. Azonban ezek a pénzek elfogytak, ezeket elosztották a klientúrában, újabb forrásokra van szükség a rezsim finanszírozásához.

Fizessék meg, hogy nem áll az oroszok mellé.

Még szerencse, hogy éppen zajluk az EU következő költségvetésének előkészítése, azaz a pénzeken való marakodás, ezért Orbán Putyin mellől voltaképpen Brüsszelbe üzent. Nem is abban érdekelt feltétlenül, hogy az Unió vonja vissza a szankciókat, neki pont elég lenne, ha vétójának elmaradását megvásárolnák tőle a németek.

2014-ben Merkel ezt bevállalta, most ismét a német kancellár van döntéskényszerben, enged-e a zsarolásnak.

Mivel Paks ügyében nincs előrelépés és a kereskedelmi szankciókat Orbán inkább saját tárgyalási pozícióinak javítására próbálja használni, ezért Putyinnak is kapnia kellett valamit. Alighanem ez lesz Ukrajna, ahová - mint az oroszokkal való tárgyalás után közölte - Orbán meg akarja hívatni magát.

Gyakorlatilag Putyin követeként menne Kijevbe.

Hogy pillanatnyilag mennyit puhult az orosz álláspont, azt nem lehet tudni. 5 évvel ezelőtt onnan indultunk, hogy Putyin fel akarta darabolni Ukrajnát Orosz-, Fehérorosz-, Magyar- és Lengyelország, valamint Románia között.

Ebben - a beregszászi járásért cserébe - Orbán is partner lett volna. Sőt, mivel a lengyelek közvetlenül nem tárgyalnak az oroszokkal, a Fidesznek viszont jó kapcsolatai vannak a jelenlegi varsói vezetéssel, Orbán Putyin követeként próbálta rávenni arra őket, vállaljanak részt a hullarablásból.

Most meg Ukrajnába megy, hogy megtegye Putyin - egyelőre nem tudható, milyen - ajánlatát. Ugyanakkor bizonyos jelek arra utalnak, hogy Orbán az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódására számít. 

  • Például az, hogy csurig töltötték a magyarországi gáztározókat. Amivel büszkélkednek is, pedig erre nem volna semmi szükség, ha Ukrajna felől akadálytalanul jöhetne a gáz. Továbbá tárolni nyilvánvalóan drágább is, mint az azonnal felhasználás.
  • Vagy az, hogy Orbán támogatja egy alternatív orosz gázszállítási útvonal - az ún. Török Áramlat - kiépítését. Amire szintén nem lenne semmi szükség, illetve a bekerülési költségek miatt szintén drágább, mint az ukrán vezeték.
  •  Vagy az, hogy elküldte Szijjártót Katarba, próbáljon gázt szerezni szükség esetére. Noha szállítási okokból azért is - jóval - többet kell fizetni, mint azért, ami most Ukrajnán át jön.

Mindez együtt egyáltalán nem arra utal, hogy Orbán úgy tudja, puhult volna Putyin álláspontja, és megelégszik az oroszajkú területek Ukrajnán belüli autonómiájával. A Krím visszaadása értelemszerűen szóba se jöhet. Viszont a konfliktust le akarja zárni, de anélkül hogy engedne.

Ami alkalmasint háborút jelent.

Egyáltalán nem kizárható, hogy Orbán éppen ezt az üzenetet viszi Kijevbe, és a németek és franciák kizárásával próbálja meggyőzni Zelenszkijt, menjen bele országa feldarabolásába, hogy elkerülhető legyen a háború.

Azt Orbán  már tavaly ősszel megüzente Kijevbe, hogy a maga részéről nem tekinti érvényesnek a magyar-ukrán alapszerződést. Azaz nem tekinti sérthetetlennek a szomszédos ország területi épségét. Azóta bele is állt a konfliktusba a kárpátaljai magyarok nyelvhasználatának ürügyén, noha az simulékonyabb eszközökkel hatékonyabban kezelhető volna.

De alighanem nem is cél volt ez, csak ürügy. Orbán arra számít, Ukrajna nem marad egyben, mert se Trump, se az EU nem áll bele egy Putyinnal való háborúba, ezért ő is lecsíphet egy kisebb darabot a koncból.

Ha téved, és mégis, akkor arra mindannyian nagyon ráfaragunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr615274594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 10:41:33

Hát ez a poszt most különösen "erősre" sikeredett. Minden van benne, csúsztatás, sült marhaság, minden alap nélküli spekuláció...

Remélem, ezekért legalább valaki fizet, és nem önszorgalomból gyártotok ekkora marhaságtengert.

"Az új erőmű már egészen biztosan nem áll üzembe a jövő évtizedben. Talán az azt követőben.

Ha szerencsénk van, esetleg soha."

És akkor milyen alaperőműt állítunk szolgálatba, amikor lejár a jelenlegi paksi blokkok hasznos élettartama?

Ha elmegy otthon az áram, majd tekerjük a szobabiciklit?

"újnak eladott, ám használt metrókocsik ürügyén"
m.origo.hu/itthon/20180403-keddtol-mar-csak-felujitott-szerelvenyek-szallitjak-az-utasokat.html

Ez egyszerűen hazugság! Sosem adták el újnak, és a magyar fél se reklámozta őket annak!

Szégyellje magát a posztíró!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 10:42:07

Miért lenne olyan nagy baj,hogy Kárpátalja visszakerül Magyarországhoz? Mutatis mutandis!

Cycmen 2019.10.31. 10:42:52

"A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban."

Ez az aljaskodó gúny egyértelművé teszi, hogy az ellenzékkel képtelenség szót érteni, Kun Béla leszármazottaival állunk szemben, megvadult állatias bolsevikokkal csak másképp nevezik magukat. A szokásos rombolás, az idegen érdekek szervilis számonkérése (még több külső támogatás reményében) tehát a szokásos hazaárulás minden mennyiségben!

eszti..... 2019.10.31. 10:46:41

@Veszéjben a lyogállamiság !:

úgy gondolod Ukrajna önként lemondana Kárpátaljáról?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 10:46:42

@Szergej Szergejevics Szergejev: Máskor meg épp azzal jönnek,hogy valójában nem felújítás történt,hanem újakat kaptunk felújítottként feltüntetve..Csiki-csuki ,ahogy éppen előnyösebb hazudozni..:)

Cycmen 2019.10.31. 10:48:03

@Veszéjben a lyogállamiság !: El kéne felejteni ezt a visszacsatolásról álmodozást, mert szemernyi realitása sincs! Az összes nagyhatalom támogatása, vagy legalábbis hallgatólagos belegyezése kellene hozzá, plusz egy meggyőző haderő!
Gondolom nem hiszed, hogy visszafoglalja nekünk bárki is az elvett területeket?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 10:49:27

@Cycmen: Nem nagyon,de politikában ,szerelemben soha ne mondd,hogy soha..:)

eszti..... 2019.10.31. 10:51:44

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Ukrajna el fog veszíteni egy háborút? Már megvan a forgatókönyv?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 10:53:01

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Miért lenne olyan nagy baj,hogy Kárpátalja visszakerül Magyarországhoz?"

Cikkíró mégcsak nem is ezzel inszinuál, hanem csak a beregszászi járásról ír...

Ilyesfajta területi követeléssel egyébként a magyar kormány sosem lépett fel, "csak" a magyar kisebbség korábban élvezett nyelvi-oktatási-kulturális jogainak visszaállítását követelné meg.

Ami egyébként a hatályos egyezmények alapján is teljesen jogos követelés lenne, ezért nem is ezzel jön a grabovszki, hanem a minden alap nélküli irredenta váddal.

Cycmen 2019.10.31. 11:01:19

"A Krím visszaadása értelemszerűen szóba se jöhet. Viszont a konfliktust le akarja zárni, de anélkül hogy engedne.
Ami alkalmasint háborút jelent.
Egyáltalán nem kizárható, hogy Orbán éppen ezt az üzenetet viszi Kijevbe, és a németek és franciák kizárásával próbálja meggyőzni Zelenszkijt, menjen bele országa feldarabolásába, hogy elkerülhető legyen a háború."

Bazmeg Grabovszki,, ilyet normális ember le nem írna, még ha fegyvert is fognának rá, te teljesen elmebeteg vagy!
Egy ilyen tetves uszításért egy jogállamban börtön, vagy zárt osztály járna, nagy szerencséd van neked, meg a hozzád hasonlóknak ezzel a gyengekezű jogrenddel!

eszti..... 2019.10.31. 11:04:31

@Szergej Szergejevics Szergejev:

"a minden alap nélküli irredenta váddal."

ahhoz be kellene fejezni a folyamatos trianonozást.

illaim 2019.10.31. 11:04:47

A fidess SA csürhéje megint osztaná a nem létező eszét! LOL

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 11:05:14

@eszti.....: Melyik román gondolta volna komolyan 1910-ben,hogy Erdélyt tíz év múlva hozzájuk csatolják? A történelem alakulása nem mindig számítható ki előre..

eszti..... 2019.10.31. 11:09:00

@Veszéjben a lyogállamiság !:

mihez kezdene Magyarország egy etnikailag vegyes területtel?

Cycmen 2019.10.31. 11:12:24

@illaim: "A fidess SA csürhéje megint osztaná a nem létező eszét! LOL"

Anyád nem tanított meg kiskorodban, hogy kussolj, mert fejre ejtett és hülyeségeken kívül nem vagy képes semmire?
Az SS például vetélytársa volt, illetve a leváltója az SA-nak, tehát ez a szokásos fordulatod, amivel a többi baromságodat szokásod felkonferálni helyből egy debil agyrém!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 11:14:04

@eszti.....: "be kellene fejezni a folyamatos trianonozást"

Milyen "folyamatos" trianonozásról beszélsz?

Egyébként a trianoni békeszerződés következményei továbbra is itt vannak velünk – nem csak Magyarországgal, hanem az utódállamokkal is.

Ezekben az utódállamokban még mindig jelentős magyar kisebbség él, amelynek (az európai értékek, egyezmények szellemében) lehetőséget kell adni a többségitől elkülönülő kultúrája, nyelve megőrzésére; és ez az, aminek Ukrajna nem akar eleget tenni.

Én azt gondolom, hogy a magyar kormányzatnak joga, sőt kötelessége ezen nyelvi, kisebbségi jogok érdekében minden lehetséges diplomáciai eszközzel fellépni.

Cycmen 2019.10.31. 11:17:13

@eszti.....: "mihez kezdene Magyarország egy etnikailag vegyes területtel?"

Jaj, hogy basszalak téged is szájba, másra úgy sem jó a lepénylesőd!
Ez milyen érv, te nagyon hülye, most az az ország amelyikhez tartozik, mit csinál az etnikailag vegyes területekkel?

GNDL 2019.10.31. 11:19:00

@Veszéjben a lyogállamiság !: A kérdés az, hogy mihez kezdenétek vele?! :)

Az elmúlt években rekord mértékben kapott támogatásokat Magyarország az EU-tól, évente átlagosan 1.5-1.75 ezer (!!!) milliárdot... mégsem tudott ezzel a támogatással élni az ország, a Közép-magyarországi régiótól eltekintve a magyarországi régiók folyamatosan az EU 20 elszegényedő és leszakadó régiók között vannak, sőt, még az említett Közép-magyarországi régió felzárkózását is sikerült stagnálásba fordítani.

Egyelőre ott tartunk, hogy ezzel a jelenlegi Magyarországgal sem tud mit kezdeni a rendszerváltás hiánya miatt nyakunkon maradt posztkommunista politikai „elit”... akkor hova még nektek Kárpátalja?! Az ott élő magyaroknak jelenleg legalább van esélyük a felzárkózásra... de magyarországi régióként az elmúlt egy évtized statisztikai adatai alapján leszakadás és további elszegényedés várna rájuk.

Cycmen 2019.10.31. 11:23:44

@eszti.....: "ahhoz be kellene fejezni a folyamatos trianonozást."

Meséld már el nekünk, hogy miről szabad beszélnünk!
Trianon jó példa a nagyhatalmak szenvtelen aljasságára és kötelező észben tartani, pláne néhány állandóan ilyen, meg olyan "barátainkról" agyalgó kollaboráns féreg ellni érv gyanánt!

eszti..... 2019.10.31. 11:25:34

@Cycmen:

mirr-murr! azt baszd szájba, akit szoktál!
Magyarországnak nincs számottevő nemzeti kisebbsége. a németek nagy részét kitelepítették a háború után, a szlovákoktól lakosságcserével szabadultak meg. csak mutatóban maradt néhány tízezernyi fő.
mit kezdenétek egy százezres vagy több százezernyi nem magyar ajkú magyar állampolgárral, aki folyamatosan jogokat követel magának?
autonómiát, önrendelkezést stb?

eszti..... 2019.10.31. 11:30:53

@Cycmen:

fantasztikus álláspont. főleg, ha a hangzatos V4 összefogás következik utána. :D :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 11:38:56

@GNDL: "hova még nektek Kárpátalja?! Az ott élő magyaroknak jelenleg legalább van esélyük a felzárkózásra... de magyarországi régióként az elmúlt egy évtized statisztikai adatai alapján leszakadás és további elszegényedés várna rájuk."

Nem tudom, hogy mikor jártál utoljára Kárpátalján, és hol tapasztaltad azt az irtó gyors felzárkózást, hihetetlen prosperitást, amit az ottani magyarok és ukránok a közelmúltban (szerinted) élveztek.

Esetleg időnként érdemes lenne megnézni a nemzetközi statisztikákat is, mielőtt baromságokat hordotok össze-vissza:
data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD?locations=HU-UA

eszti..... 2019.10.31. 11:41:49

@Szergej Szergejevics Szergejev:

tegnap már futottam egy kört a témában. az ukrán nyelvtörvény 2023-ban lép hatályba. 2018-ban volt egy kormányközi egyeztetés, magyar részről Szijjártó és Kásler részvételével. az akkori híradások szerint megnyugtatóan rendezték a kérdést.
mi változott azóta?

br17 2019.10.31. 11:50:35

@Szergej Szergejevics Szergejev:
A jelenlegi paksi erőmű 2032-2037-ig meghoszabbítva üzemelhet.
A felújítottnak mondott, visszaérkező metrószerelvények valójában újak voltak...

Cycmen 2019.10.31. 11:53:01

@eszti.....:" Magyarországnak nincs számottevő nemzeti kisebbsége. "

Assztakurvaistenit! Hurrá! Érdekes módon másfajta viták esetében meg azt hallom, hogy a zsidókok, meg a ciggányok és magyar az meg tudvalevőleg igazi egy szál se nincs, mindegyik valami szar keverék!
Szórakoztató ez a buzi libsi dialektika, csak figyelnie kell az embernek és lát ám csodákat!

Cycmen 2019.10.31. 11:55:58

@eszti.....: "mirr-murr! azt baszd szájba, akit szoktál!"

A virtuális orálszex felhívásaim nem minősülnek ajánlattételnek, szerintem nem nyúlnék hozzád vasvillával sem!

GNDL 2019.10.31. 11:56:47

@Szergej Szergejevics Szergejev: Esetleg legközelebb megpróbálhatnád értő olvasással feldolgozni a hozzászólásokat, legalább azokat amelyekre válaszolsz is, és akkor nem esel újra abba az ostoba hibába mint most, hogy olyan véleményt tulajdonítasz nekem amit nem írtam. :)

Egy szóval sem említettem, hogy milyen faszán zárkóznak fel az ukrajnai régiók az EU-s átlaghoz, mindösszesen annyit említettem, hogy Kárpátaljának magyarországi régióként viszont borítékolt lenne a leszakadása más EU-s régiókhoz képest, szerencsés esetben is csak a további stagnálása...

Viszont akkor már vásárlóerő-paritáson nézzük az adatokat, ha az ukránok lennének EU tagok és ők kapnák meg éves szinten a GDP-jük akár 4-5%-át is EU-s felzárkóztatási forrásként, akkor akár ők is tudnának hasonló adatokat produkálni mint Magyarország: data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD?locations=HU-UA

Mindenesetre az a kurva nagy „gazdasági dübörgés” ami Orbánék szerint megy az országban évek óta, valahogy nem igazán jelenik meg a régiók felzárkózásán: www.portfolio.hu/img/upload/2018/03/regionnn-20180321.png Annyit sikerült elérni, hogy még a Közép-magyarországi régiót is sikerült lerántani. :) Jó kezekben az ország, na... :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 11:58:27

@eszti.....: Nos, ez így ebben a formában nem fedi a valóságot.

Ami tény, hogy 2017-ben elfogadtak egy oktatási törvényt, ami a középiskolai oktatásban kötelezővé tette az államnyelven való oktatást.

A diplomáciai nyomásgyakorlásnak köszönhetően az államnyelvről szóló tavaszi törvényben annyi engedményt tettek, hogy ez az EU hivatalos nyelveinek egyikét beszélő kisebbségekre, így a magyarokra csak 2023-tól fog vonatkozni.

Ez kétségtelenül részsiker (legalább elodázza a negatív intézkedéseket), de önmagában édeskevés.

Ha számodra nem érthető az, hogy összességében mégis mi a baj az ukrán nyelvi politikával, a kisebbségi nyelvekhez valő hozzáállással, akkor erre válaszként az EBESZ kisebbségügyi főbiztosát idézném röviden:
"Kijevnek jogában áll államnyelvként beszélnie az ukrán nyelvről, de három dolog is aggodalomra ad okot az új nyelvtörvényben. Egyrészt egy szóval sem tér ki a kisebbségi nyelvek védelmére. Másrészt az államnyelv használatával kapcsolatos minden kérdést meglehetősen keményen, büntetéssel oldana meg, és nem ösztönzőleg, bátorítással, ahogyan azt az EBESZ szeretné. Emellett a törvény úgy lett elfogadva, hogy egyáltalán nem konzultáltak róla a kisebbségek képviselőivel. A főbiztos célszerűnek tart egy rendszeres együttműködési mechanizmus kialakítását, amely révén lehetővé válna a kisebbségek aggodalmainak figyelembe vétele"
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ebesz-fobiztos-az-ukran-nyelvpolitika-serti-a-kisebbsegi-jogokat.688743.html

Cycmen 2019.10.31. 12:01:18

@eszti.....: A V4-ből egyedül Szlovákia érintett "trianonilag", majd tapintatosak leszünk velük, bár megsértődni talán inkább nekünk lenne okunk. Hogy is hívták a fővárosukat eredetileg?

GNDL 2019.10.31. 12:02:47

@Cycmen: A zsidó az vallási közösségnek számít, a cigány meg etnikainak... nemzeti kisebbségekről volt szó fentebb, egyik sem az. :) Kárpátalja „visszacsatolásával” viszont kapnátok a nyakatokba kb. 1 millió ukránt, mint „nemzeti kisebbség”... a visszacsatolás másnapján rendeznek egy önrendelkező népszavazást a régióban, hogy ők bizony Ukrajnához szeretnének tartozni, és ennyi, hónapokon belül kapnátok egy újabb Trianont a nyakatokba... :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 12:08:50

@GNDL: "Viszont akkor már vásárlóerő-paritáson nézzük az adatokat, ha az ukránok lennének EU tagok és ők kapnák meg éves szinten a GDP-jük akár 4-5%-át is EU-s felzárkóztatási forrásként, akkor akár ők is tudnának hasonló adatokat produkálni mint Magyarország: data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD?locations=HU-UA "

Nézheted vásárlóerő-paritáson is (amit linkeltél), akkor is látszik, hogy Ukrajna esetében az utóbbi tíz évben semmiféle érdemi felzárkózásról nem beszélhetünk (Ukrajna 2008: 8423,7 k$; 2018: 9233,15 k$; 10% alatti növekedés), sőt, relatív értelemben (pl. hozzánk képest) szépen leszakadtak (Magyarország 2008: 20678,68k$; 2018: 30673,15k$; közel 50% növekedés).

Esetleg időnként nézd is meg, hogy mi látszik azon a grafikonon, amit belinkelsz.

Édes jó Istenem, ezt a marhát...

GNDL 2019.10.31. 12:11:25

@Szergej Szergejevics Szergejev: Esetleg időnként tényleg megpróbálkozhatnál az értő olvasással... mert ez most megint nem jött össze... pedig még idézted is a lényeget, csak aztán mire belevágtál a hőbörgésbe el is felejtetted mit is idéztél. :D

Cycmen 2019.10.31. 12:12:00

@br17: "A felújítottnak mondott, visszaérkező metrószerelvények valójában újak voltak..."

Az ilyen ipari felújítások után az állapot gyári új szokott lenni, a felújított jelző inkább arra támpont, hogy egy elavultabb típusról van szó!
Ez nem az a felújítás, mint amikor a cigány nepper átfesti, meg szarrá gitteli a merdzsót aztán kilométeróra visszatekerés után kitolja az autópiacra! :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 12:17:31

@GNDL: Te meg időnként az értelmes hozzászólásokkal próbálkozhatnál meg a marhaságok összehordasa helyett.

Bár tudom, hogy neked nehéz feladat lesz, de biztos vagyok benne, hogy ha nekidurálod magad, az első értelmes hozzászólásod még azelőtt összejöhet, hogy Ukrajnát felvennék az EU-ba (feltehetőleg valamikor Kr. u. 2600 körül).

Cycmen 2019.10.31. 12:19:42

@GNDL: " A zsidó az vallási közösségnek számít, a cigány meg etnikainak... nemzeti kisebbségekről volt szó "

Vallási a faszt! Egyrészt váltogatják a fajit meg a vallásit ahogy helyzet hozza, másrészt államalapító nép, mint tudjuk! A cigánynál szintén baromságokat beszélsz, csak azért, mert nincs országuk (kemény hely lenne bizonyára) még egy népnek számítanak, velem ne szójátékozz légy szíves, nem vagyok kíváncsi, hogy egy fogalomra hány hasonló értelmű de félremagyarázó meghatározást tudsz előrángatni!

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 12:23:00

@br17: "A felújítottnak mondott, visszaérkező metrószerelvények valójában újak voltak"

1. Úgy tudom, ezt a BKV cáfolta, de az biztos, hogy a régi szerelvényeken sokmindent, akár szerkezeti elemeket is kicseréltek, hogy a vállalt működési időt biztosítsák.
2. A posztban láthatólag nem ez szerepel, hanem éppenséggel ennek a vádnak a fordítottja...

eszti..... 2019.10.31. 12:23:07

@Szergej Szergejevics Szergejev:

Tudom miről szól az ukrán nyelvtörvény. Számomra is megnyugtató lenne, ha uniós szinten törvénybe iktatnák mindazokat a jogokat, ami jár nekünk. Ezen kellene gőzerővel dolgozni.

GNDL 2019.10.31. 12:27:04

@Szergej Szergejevics Szergejev: Szerintem az hogy mi az „értelmes hozzászólás” egy elég szubjektív kategória... nem csak a hozzászólás megfogalmazójának-, de a hozzászólás olvasójának értelmi képességein is múlik ennek megítélése. :) A magam részről nem érzek hiányosságokat, főleg annak tükrében sem, hogy eleve idézted is a hozzászólásaidban az odavágó véleményem, majd sikerült ennek ellenére irreleváns véleményt megfogalmaznod. Szóval, itt ezekben az esetekben elég nyilvánvaló, hogy a te készülékedben lesz a hiba... :)

eszti..... 2019.10.31. 12:32:53

@Cycmen:

Nagyonhülye! A csehek is érintettek. Máig sikítófrászt kapnak Trianon/Benes dekrétumok említésétől. A 2013-as köztársasági elnökválasztás második fordulójában az addig nyerésre álló Schwartzenberg halványan utalt eltörlésére, aztán kitört a népharag.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 12:33:56

@GNDL: Te voltál az, aki azt jelentette ki, hogy Kárpátaljának ukrán régióként sokkal jobb esélyei vannak a felzárkózásra, mint magyarként (hivatkozva arra, hogy a magyar régiók EU28-hoz viszonyított _relatív_ fejlettsége viszonylag csekély mértékben változott); erre szerintem teljesen adekvát és releváns válasz az, hogy ezt a kijelentést az egyértelmű leszakadást mutató statisztikai adatok, vagy akár Ukrajna jelenlegi geopolitikai-gazdasági helyzete (az EU-tól messzebb vannak, mint Albánia) nevetségessé teszi.

eszti..... 2019.10.31. 12:36:49

@Cycmen:

nekem még a virtuális ajánlattétel sem jut az eszembe..... ami ott csüng a lábad között hivatkozási alapnak .. csekély :D

GNDL 2019.10.31. 12:43:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: ...és akkor most jönne az, hogy még hozzádobsz az Ukránokhoz az éves GDP-jük 4-5%-át kitevő EU-s felzárkóztatási forrásokat, aztán próbálod meg lesajnálni őket. :)

Egyébként meg nyilvánvalóan jobb lenne az ukránok (illetve így a kárpátaljai magyarok) „geopolitikai-gazdasági” helyzete is, ha a társulási szerződésüket szorosabbra fűzhetnék az EU-val és ezzel együtt ehhez hasonló egyfajta NATO-s „társulási szerződést” is köthetnének... nem tudod véletlenül, hogy kik ássák alá folyamatosan Ukrajna és az EU/NATO közeledést?! :)

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 12:52:36

@GNDL: "és akkor most jönne az, hogy még hozzádobsz az Ukránokhoz az éves GDP-jük 4-5%-át kitevő EU-s felzárkóztatási forrásokat"

Jaja, merthogy amúgy ott vannak a csatlakozás kapujában, mi?

Meg úgy egyébként Nyugat-Európában a politikai vezetők körében jelenleg is ég a vágy arra, hogy új, koldusszegény tagokkal bővítsék az EU-t, és semmiképpen nem keresik az ürütlgyeket arra, hogy a bővítési folyamatokat megakasszák, ugye?
euobserver.com/enlargement/146267

Ami meg a NATO-ügyben gyakorolt magyar vétót illeti, a magyar kormányzat világosan megmondta, hogy mit vár azért, hogy hajlandó legyen támogatni az ukránokat ebben a folyamatban.

E követelések megvalósulása aligha fájna a kárpátaljai magyaroknak; ha viszont már betették a lábukat, akkor keresztet vethetnénk arra, hogy a kisebbségi nyelvi jogok ügyében bármi is változna.

morph on deer 2019.10.31. 13:00:07

@Cycmen:
“ Az ilyen ipari felújítások után az állapot gyári új szokott lenni”

Az bassky, gyári új.
És hajszálpontosan olyan, mint 50 éve volt, új korában!

Azaz “vadonatúj” gyártású ötven éves szarokat sikerült jó pénzért megvásárolnunk a drága barátainktól!
Annyiért, amennyiért már normális metrókocsijaink is lehetnének, csak nem szovjet tervezésűek, a francba!

Igaz, azokhoz nem járt volna fakocka...

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 13:00:44

@GNDL: a "gazdasági dübörgéshez": 27€-s (3x9€) rezsiutalvány és max.10kg krumpli (8€) és eladó a szavazat; milyen gazdasági dübörgésről beszélhet egy ország, ahol ennyiért szavazatot lehet venni? 8-9€ között van egy doboz cigaretta a rothadó, haláltusáját vívó nyugaton, ilyen ajánlattal még egy koldus is kiröhög itt...

GNDL 2019.10.31. 13:09:26

@Szergej Szergejevics Szergejev: „merthogy amúgy ott vannak a csatlakozás kapujában”

Ehelyett inkább arra próbáltam utalni, hogy ha már Magyarország GDP adataihoz méred az ukránokét, akkor tegyük mellé, legalábbis említés szintjén, hogy az ukránokkal szemben a magyarok bizony évente több kamionnyi „zsebpénzt” kapnak az EU-tól... :) És ennek tükrében azért már nem olyan kirívóan jók a magyar adatok az ukránokhoz képest.

„koldusszegény tagokkal bővítsék az EU-t”

Egyrészt ezek a társulási szerződések nem EU-s csatlakozásról szólnak, hanem csak egyfajta védőernyőről (illetve szabadkereskedelmi egyezményekről), amire az oroszok agressziója miatt pont szüksége is van Ukrajnának. Másrészt meg nem pont a „koldusszegénység” miatt ellenzi pár EU-s tagállam a további bővítését az EU-nak, hanem a korrupciós- és jogállamisági hiányok miatt, amelyek még egyes EU-s tagállamokban is pusztítanak, és egyelőre ezek kezelésére sincs meg (vagyis eddig nem volt meg) az EU eszköze... ééééés akkor itt kanyarodhatnánk vissza megint a történet magyar érintettségéhez. :D

„a magyar kormányzat világosan megmondta, hogy mit vár azért, hogy hajlandó legyen támogatni az ukránokat ebben a folyamatban”

Hát, mondjuk annyira nem világosan, mivel lásd Ukrajnában a magyarokénál jóval nagyobb arányú nemzeti kisebbséggel rendelkező lengyelek és románok is képesek a helyén kezelni az ukrán oktatási- és kisebbségi törvényeket, és nem mossák össze ezeket gyakorlatilag az EU egészére nézve egyfajta „nemzetbiztonsági” kérdésekkel... tehát a kisebbségi jogok nem a NATO nagykövetek tanácsára tartozik, mint ahogy például klíma- és környezetvédelmi vállalásokhoz sincs szorosan köze mondjuk migrációs kérdéseknek... szóval, összességében a magyar kormányzattal kapcsolatban csak az világos, hogy semmi nem az. :D

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 13:10:50

@Cycmen: a zsidóságot érintő problémát sikeresen abszolválta a magyar társadalom '44 folyamán (tudom, a magyaroknak közük sem volt ahhoz, mint látszik az emlékművön), a cigánysággal kapcsolatban meg majd csak lesz valami, voltak ígéretes projektek, pl. tatárszentgyörgy, de a "gyengekezű jogrend" félresiklatta... miközben bayer magyar népviseletben békemenetel, s "a mi honfoglaló őseinkről" értekezik a ius sanguinis alapján álló nemzetfelfogás nevében;-)... tényleg, georg spöttle már színmagyar lett?;-)...

GNDL 2019.10.31. 13:11:19

@Sir Bates dö Hól: Hékás, hékás, Újpesten száraztésztát, filteres teát és mézet is osztogattak!!4! :D

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 13:14:56

@GNDL: az ukránok csupán az oroszok miatt hozták a törvényüket, azon oroszok ellen, akik, ha kérted, ha nem, dobálják az orosz állampolgárságot az oroszajkúaknak, majd erre hivatkozva lépnek fel "saját állampolgáraik" érdekében, miközben azok a másik állam polgárai is...

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 13:19:35

@GNDL: akkor máris más a helyzet!;-)... (itt elmeséltem a helyieknek, csak néztek rám, majd egyikük megjegyezte "mint ha meghívtad volna őket egy kávéra és adtál nekik egy szál cigit is"... nyilván, hogy nem is értik a szavazatvásárlás ilyen módját, nekik ez inkább egy bevezetendő termék promóciós kampányára hajaz vagy a szupermarketben egy kóstoltatás ilyen)

Cycmen 2019.10.31. 13:32:15

@morph on deer:" Igaz, azokhoz nem járt volna fakocka..."

Kedves kecske! Pont azt írtam amit magyarázol, hogy az "elavult konstrukció gyári állapotban" a megfelelő kifejezés! A vadi újnál meg olcsóbb, arra nem volt pénze a városnak, igaz erre sem, de az Orbánkormány ennyit besegített! Már régen ki kellett volna cserélni őket, még a biboldó városvezetés alatt, de akkor le volt szarva a kérdés, gondolom a kényelmes ellenzéki fikázás állapotára vártak, amikor minden általuk elmulasztott szarért verhetik a nyálukat! Most itt van az általatok felszopott Karácsony, basszátok ki a szar kocsikat és vegyetek újakat! Ahhoz tényleg nem lesz fakocka, ami nektek jó hír,, ugyanis egyszerűek vagytok mint a faék, a fakockából viszont kijön két faék, ami már leköröz benneteket, mert vetekedni csak egy faékkel tudnátok, a kettő már sok lenne! :D :P

Bryan élete 2019.10.31. 13:34:12

@Veszéjben a lyogállamiság !: Miért lenne olyan nagy baj,hogy Kárpátalja visszakerül Magyarországhoz?
Azért, mert a legszegényebb borsodi településeknél is rosszabb állapotban van Kárpátalja nagy része. Előbb talán az itt született és itt élő hazánkfiait kellene felzárkóztatni - húsz év? - majd el lehet gondolkodni, hogy akarunk-e költségvetési milliárdokat beruházni egy teljesen idegen kulturájú kevert népcsoport felemelésébe. Tévedsz, ha azt hiszed, ők ugyanolyan magyarok, mint te. Volt szerencsém hozzájuk.

Cycmen 2019.10.31. 13:45:12

@Sir Bates dö Hól: Leírtad a kötelező penzumodat most is demagógiából látom!
Baszki, nem érdekes azért, hogy a zsidóknak is és a cigányoknak a története kizárólag arról szól, hogy világszerte ahova betették a lábukat, a helyieknek kisvártatva nagyon tele lett a fasza velük?

Bryan élete 2019.10.31. 13:49:21

@Cycmen:
és b+ ugyanez lenne kisvártatva az ukránokkal is. Kérdezd a Jászberényieket.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 13:51:40

@GNDL: "ha már Magyarország GDP adataihoz méred az ukránokét, akkor tegyük mellé, legalábbis említés szintjén, hogy az ukránokkal szemben a magyarok bizony évente több kamionnyi „zsebpénzt” kapnak az EU-tól"

Hozzáteheted.

Ez is csak azt erősítené a te korábbi "Ukrajnában legalább a remény megvan a felzárkózásra" kijelentésed cáfolataként, hogy Kárpátaljának jelenleg és a belátható jövőben, ukrán régióként még annyi esélye sincs a felzárkózásra, mint a magyar régióknak, hiszen ilyesfajta "zsebpénzt" sem kaphatnak.

"a társulási szerződések nem EU-s csatlakozásról szólnak, hanem csak egyfajta védőernyőről"

Aha, gondolom a nyugat-európaiaknak más se kéne, minthogy belerángassák magukat egy ukrán-orosz háborúba. Baromi jó ötlet lenne...

"nem pont a „koldusszegénység” miatt ellenzi pár EU-s tagállam a további bővítését az EU-nak"

Ürügynek mást kell találni, mert az "uniós értékek" melletti kiállással jobban eladható a dolog (másik, még átlátszóbb ürügyként az EU saját reformjainak sürgetőbb volta szokott előjönni).

A közvélemény viszont egyértelműen a saját pénztárcája miatt aggódik a nettó befizető államokban...

"Belgium has maintained its position as the country with the lowest support for the enlargement of the European Union. The latest polls show 28% average support in favour of applicant countries, with 20% of the population having no clear opinion. Both figures fell from 32% and 22% respectively, compared to Spring 1998. (...) A clear concern that enlargement should not be too costly has increased by 16% compared to Spring 1998."
"There is widespread consensus among the German political, economic and academic elite for the need to reform EU structural policy. The public debate on enlargement, however, has focused more on Agenda 2000, with particular emphasis on the budgetary implications. Public concern that applicant countries pay their share of the EU budget has increased. 92% of respondents want the enlargement not to be costly. "
www.europarl.europa.eu/enlargement/briefings/41a2_en.htm

"mondjuk annyira nem világosan, mivel lásd Ukrajnában a magyarokénál jóval nagyobb arányú nemzeti kisebbséggel rendelkező lengyelek és románok"

1. Te már megint honnan a rákból szeded ezeket az adatokat? Friss adat a kisebbségek abszolút számáról ugyan nem nagyon van, a régi népszámlálási adatok viszont egyenesen ellentmondanak ennek.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy Románia és Lengyelország geopolitikai helyzete pedig objektíve is eltér a miénktől...

Nem mellesleg, az, hogy ebben az ügyben véleménykülönbség van a magyar és a lengyel, román kormány között, nem jelenti azt, hogy a magyar kormány nem kommunikálta volna egészen világosan, egyértelműen a feltételeit.

És innentől a labda már nem a mi téfelünkön pattog...

Cycmen 2019.10.31. 14:04:17

@Bryan élete: Ezt miért nekem magyarázod? Nézd vissza mit írtam a visszacsatolásról. Másrészt ugye ukrán ukránokról pofázol és nem ottani magyarokról ugye? És ugye az is, hogy ha az "ukrán" nem tetszik, akkor mi lesz az arabbal és a négerrel, ugye, ugye, ugye?
Pirézezni most nem akarsz? :DDDDDDD

2019.10.31. 14:11:38

Nono!

Azért a Fletó regnálása során is volt ám itt a törpe cár igen sűrűn!
Asszem 12 alkalommal. Volt olyan év, hogy kétszer is.

Az akkor a fityisz szemét szúrta, most meg a D(obrev) K(lára) szemét szúrja.

Egyébként az meg szarjancsik, hogy a CEU elzavarása után idehozatja a csúti takony a kínai Fudan egyetem egyik campusát?

Amíg a CEU igen tekintélyes a nemzetközi egyetem között, és a brit QS rangsorban a 42. helyen áll, addig a kínai Fudan éppen 50 szinttel lejjebb.

Jó csere volt, gratulálok!
(hja nem, csak vicceltem.)

6.Lenin 2019.10.31. 14:13:08

Amikor a EEÁ réme lebeg a fejünk felett, ki az a marha, aki területi visszacsatolásokról álmodozik? És minek is kéne?
Itt csak arról van szó, hogy ma még imás országok területén lévő kisebbségek használhatják (még egy darabig) az anyanyelvüket (?), és a kultúrájukat, szokásaikat.

Ebből a szemszögből nézv, akik ezt akadályozni próbálják, azok a nácik, magyarul a balfszok, nem a nemzetállamok rémével riogatók.

Ez a probléma is tökéletesen mutatja a ballibák balfaszságát, ezek sose voltak, lesznek 100asok. Ja, meg a rokonságukhoz tartozó neonácik.

kalapácstollú 2019.10.31. 14:13:17

"...akkor nem rendelné Orbánt magához szintén rendszeresen..."

nem Putyin jött most is Budapestre?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 14:25:13

foglyunk össze a szláv tengerben a rumánokkal meg a labanczokkal

vót már?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 14:27:01

@kalapácstollú: ha már itt járt putin budán, berendelte magáho azorbant

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.10.31. 14:33:52

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nagyon úgy tűnik, Putyin járkál Orbánhoz. Ha már muszáj ilyen ki rendelt magához kit viszonylatban szemlélni a dolgokat.

2019.10.31. 14:36:29

@GNDL: Nehéz lehet az ön tudásával vitatkozni, Ukrajnáról, siralmas.
Megmutatná azt az adatbázist, ahol a lengyel kisebbség létszáma jóval nagyobb, mint a magyar, de ha már azt megteszi, szívesen megnézném ugyanezt a románokkal kapcsolatban.
Ukrajna egy fasisztoid állam, amelyik minden nem ukrán közösséget elnyom.
Az 1,2 milliós ruszin nemzetiséget el sem ismeri nemzetiségként, nem használhatják a nyelvüket, nem lehet újságjug, stb.
De hozzájuk hasonló helyzetben van több népcsoport is Ukrajnában.
Ha Ukrajna ilyen szinten sérti az emberi jogi egyezményeket és, mint látható ezt tartja természetesnek, akkor szét kell osztani a területeit olyan országok között, ahol nem csak az ukrán számít embernek.
Náluk még az oroszokkal is jobban járnának a nemzetiségek.

csüngőhasú norvégbáró 2019.10.31. 14:40:15

zorbánc megy kijevbe, és felszoppja a kicspakokat. :D

Budapestet bukta a czziggánmy mocsok.

Oxica 2019.10.31. 14:47:48

Ahol háború van, ott bizony menekültek is vannak.

Még csak akkor lesz igazán lakosságcsere elvtársak, ha háború esetén a rengeteg ukrán menekült beözönlik az országba elvtársak.
Már így is van itt legalább 100 ezer ukrán. Ha putler háborút indít Ukrajna feldarabolásáért, azt nem kicsit szívja meg lápi hülyemagyarország, mert kibaszott sok ukrán fog beözönleni a határon.
Nem pár ezer szír, hanem sok százezer ukrán.
Aztán akkor a tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, a hajára kenheti a kereszténységet.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 3:0

2019.10.31. 14:51:44

@csüngőhasú norvégbáró: Jól tolod more! Jöcce gádzsó parasztot fejni.

2019.10.31. 14:55:30

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Nem akarom elkeseríteni, de az ötlet nem új, ugyanis megállapodásuk van a románokkal, hogy az ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatban mi balhézunk, ezzel az ottani románokért, bolgárokért, lengyelekért is.
Cserébe az érintett országok magyar ügyeket is visznek más frontokon.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 14:56:34

@Oxica: "Ahol háború van, ott bizony menekültek is vannak."

Ez így van, de mondjuk Kelet-Ukrajnában eddig sem volt különösebben nyugis a helyzet.

"Már így is van itt legalább 100 ezer ukrán."

Látom, te is szeretsz hasraütéses alapon statisztikákat gyártani – mégis honnan a fenéből veszed ezt a számot?

(Gondolom ukrán alatt a te fajtád a ukrajnai születésű kárpátaljai magyarokat is érti, de ez még így is WTF.)

"Nem pár ezer szír, hanem sok százezer ukrán."

És ki mondta neked, hogy minden Ukrajnából menekülő polgár itt Magyarországon fog menedékjogért folyamodni?

Mellesleg az ukránokra (keresztényekre) legalább az kevésbé jellemző, hogy karácsonyi vásárokon teherautókkal hajtanak a tömegbe (vagy felrobbantják magukat, esetleg lőfegyverrel, fejszékkel támadnak a gyanútlan járókelőkre)...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.10.31. 15:01:23

@GNDL: "tehát a kisebbségi jogok nem a NATO nagykövetek tanácsára tartozik"

Ja, amúgy veled ellentétben az ukrán fél végül megértette, hogy mit is kell tennie, hogy Magyarország ne vétózzon...

"Elfogadták a magyar javaslatot a NATO–Ukrajna-nyilatkozathoz (...)

Csütörtök délelőtt aztán a miniszter azt közölte, hogy a tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után fogadták el a magyar javaslattal kiegészített dokumentumot.

"Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia" – írta közleményében Szijjártó."
hvg.hu/vilag/20191031_nato_ukrajna_kozos_nyilatkozat_szijjarto_peter

Persze tudom, Medgyessyék mennyivel jobb fejek, meg européerek, ők gondolni se mertek volna arra, hogy a magyar közösség jogaiért kiálljanak...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 15:09:11

@Tényelek: Ön a statisztika embere. Hány bulgár lakik ukraineban?

Cycmen 2019.10.31. 15:20:56

Azért ne zárkózzunk el néhány ténylegesen ukrán betelepítésétől sem! A Szocsi-i téli olimpián a kancsukás kozákok szimpatikusan kezelték a performanszozó félmeztelen libsi némbereket, a pridera meg a cigány negyedeinkbe elkelne pár ilyen legény és egy laza pogromnál is jól jönnének!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.10.31. 16:10:02

Mindig jó hír, amikor a keresztény világ vezére Mo-ra látogat. Minden ilyen látogatást hatalmas erkölcsi töltetet hordoz. Plusz öröm a ballibak elvadult vinnyogása ilyen alkalmakkor.

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 16:10:10

@Cycmen: "Baszki, nem érdekes azért, hogy a zsidóknak is és a cigányoknak a története kizárólag arról szól, hogy világszerte ahova betették a lábukat, a helyieknek kisvártatva nagyon tele lett a fasza velük?"

azért szerintem 2019-ben érdemes lenne ezen valóban elgondolkodni, de nyilván moon, ahol a társadalomtudományok művelői a "romkocskmákban világmegváltó ötletekkel egymást fárasztó szódásszifon szemüveges, kigyóvállú, tyúkmellű ruhatár-büfés szakos hülyegyerek", erre nincs nagyon igény

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 16:12:30

BALLIBERÁLIS KETTŐS MÉRCE : GYURCSÁNYINAK PERSZE SZABADOTT PUTYINNAL PAROLÁZNI ?!

"Sivalkodik a libsi sajtó, az ellenzéki agyhalott pártok, vonulgatnak, PAKSKETTŐZNEK, Putyinoznak. Karácsony G. is okoskodik, pedig fingja sincs a nemzetpolitikáról, meg úgy általában semmiről. A legutolsó, akinek bármilyen ügyben joga lenne kinyitnia a pofáját, az Karácsony G."
Részletek és képek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/ellenzeki-agyhalottak-tiltakoznak-az-orban-putyin-talalkozo-miatt/

SZÉGYEN !!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 16:14:22

HA MÁR "KARI GERI" :

EGY HÓNAPJA SINCS HIVATALBAN , DE MÁR A SOKADIK ÍGÉRETÉT SZEGI MEG AZ ALKALMATLAN BALLIBERÁLIS FŐPOLGÁRMESTER !!!!

"Újabb kamuígéret? A napirendi pontok között sincs egyelőre a fővárosban a beígért 20 ezer Forintos fűtési támogatás. Pedig a fűtési szezon elkezdődött. Támogatás meg sehol.

Csak a szokásos átbaszás. Karácsony G. megint segget csinált a szájából."
mindenszo.hu/karigeri-segget-csinalt-a-szajabol-sehol-a-20-ezer-forintos-futestamogatas/

SZÉGYEN !!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 16:16:47

BAYER ZSOLT KIOSZTOTTA A MOMENTUMOS BERG ÜGYNÖKÖT !!!

"Olyan jó lenne tudni, hogy Berg ügynök szerint például Macron, Merkel, Trump, Conte és a pápa kire tekint példaként, ha Putyinnal tárgyal? És vajon például Merkel milyen érdekeket tart szem előtt, amikor magasról téve az EU szankciókra, saját gázvezetéket épít Németországnak az oroszokkal közösen?

Esetleg a német nemzeti érdekeket?

Na, hát éppen ez, a nemzeti érdek ismeretlen fogalom a Berg-féle ügynök gazemberek számára."
Részletek Bayer Zsolt blogján: badog.blogstar.hu

ÉS MÉG HÁNY ILYEN IDIÓTA VAN ABBAN A PÁRTBAN ?!

csüngőhasú norvégbáró 2019.10.31. 16:24:36

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Kabrio vagyok Győr városából,
mely lábam alatt a fisdess mélybe vész,
most méterhosszal lógok egy nyárfaágról,
s nyakamon érzem, lelkem mily nehéz.

fasszopó fidessnyik

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.31. 16:30:22

@Sir Bates dö Hól: ....Utolérjük Ausztriát..!:))
Miért,ott kétszer ennyi utalványt meg krumplit osztanak?XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.31. 16:36:04

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
Jaja.Magyarország meg Németország ugye ugyanaz a kategória.
Esetleg egy mindenszo link?

csüngőhasú norvégbáró 2019.10.31. 16:37:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Budapestet bukták a fidessnáczik, most még kapálóznak. :D

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 16:46:15

@csüngőhasú norvégbáró: TÖBBSZÖRÖS OLIMPIAI BAJNOKUNK KIOSZTOTTA " KARY GERYKÉT "

"VOLTAM OLYAN SZERENCSÉS, HOGY ÚSZÓPÁLYAFUTÁSOM SORÁN VB-T NYERHETTEM HAZAI KÖZÖNSÉG ELŐTT. SOSE FELEJTEM EL EZT AZ ÉRZÉST! KÍVÁNOM, HOGY MINÉL TÖBB MAGYAR SPORTOLÓ ÁTÉLHESSE A HAZAI KÖZÖNSÉG ELKÉPESZTŐ SZURKOLÁSÁT!"
Üzente olimpiai bajnokunk "Gerynek", aki meg akarja vétózni a budapesti vb-t. Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/breking-hosszu-katinka-nekiment-karacsony-gergelynek/

JÓL MEGKAPTA A MAGÁÉT !!!

2019.10.31. 16:51:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ausztriát nehéz lesz utoléni, mert ott pár év azért ellett megismételni egy választást, mert szocik által előtte 25 évvel kitalált országon belüli szavazási rendszernek köszönhetően, volt olyan település, ahol a lakosság 180 százaléka szavazott a szocikre. Ezt az arányt még egyetlen diktátornak sem sikerült produkálni a világon

csüngőhasú norvégbáró 2019.10.31. 16:55:58

@korgóhasú csávó váró:

Kabrio vagyok Győr városából,
mely lábam alatt a fidess mélybe vész,
most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,
s nyakamon érzem, lelkem mily nehéz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 17:08:28

@Cycmen: Én maszájokat telepítenék az Ormánságba nyaranta szezonálisan a két méteres lándzsáikkal együtt..:)

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 17:10:39

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem, ott még a hazaáruló nejét is kibasszák a nácikok a pártból;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 17:14:42

látom, a lendvay rendesen beszart, stratégia kidolgozva, a horda a gépek előtt, '22-ig egyre nagyobb faszságokat kell írniuk

taga20 2019.10.31. 17:23:16

@Veszéjben a lyogállamiság !:

mocsadék fityesz faszszopó, a ruszki metró egy ipari hulladék.

A CSÚTI ÉS TARLÓS NETTÓ HAZAÁRULÓ EZÉRT A SZARÉRT!

Cycmen 2019.10.31. 17:37:36

@Veszéjben a lyogállamiság !: Én maszájokat telepítenék az Ormánságba nyaranta szezonálisan a két méteres lándzsáikkal együtt..:).........................

Az orrmányság a Dohány utca kódolt antiszemitául, vagy ne kombináljak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.31. 17:37:52

@csüngőhasú norvégbáró:
@Sir Bates dö Hól:
Kezdenek magukhoz térni a sistergős (kitől is hallottam ezt?) pofon után.:))
Jó volt,hogy lefőtt ez a kávé,mert finom volt.
Még több ilyet!XD

Cycmen 2019.10.31. 17:42:24

@Sir Bates dö Hól: "látom, a lendvay rendesen beszart, stratégia kidolgozva, a horda a gépek előtt, '22-ig egyre nagyobb faszságokat kell írniuk

eszti..... 2019.10.31. 17:46:54

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Van annak némi bája, mikor az etnikailag homogén erős nemzetállamokért kardoskodók támadják az ukrán nyelvtörvényt, ami az államnyelv védelmében lépett érvénybe.

2019 október 25-én a Európa Tanács Velencei Bizottságának szakértőit fogadta az ukrán külügyminiszter helyettes. ott hangzott el a következő kijelentés:

"A miniszterhelyettes felhívta a küldöttség figyelmét arra, hogy Ukrajna őslakos népei és nemzeti kisebbségei számára anyanyelvük használatát a társadalmi életben, valamint jogaik szélesebb értelemben vett biztosítását egy nemzetiségi kisebbségekről szóló új törvény határozza majd meg. Ezt a jogszabályt a parlament elé kell terjeszteni - tette hozzá."

Szijjártó vétója több is okból érthetetlen:
1. A Velencei Bizottság még vizsgálódik, állásfoglalását decemberben fogadja el a testület.
2. Az ukrán államnyelv működéséről szóló törvényt még az előző parlament fogadta el és a leköszönő államfő írta alá.
3. Zelenszkij még áprilisban a törvény parlament általi megszavazásakor ígéretet tett arra, hogy hivatalba lépése után megvizsgálja a nyelvtörvényt abból a szempontból, hogy tiszteletben tartja-e minden állampolgár jogait.

Toller Béla 2019.10.31. 17:54:48

@Szergej Szergejevics Szergejev: Hazug te vagy, szergej ! Paksi bővítés nélkül vagyunk jelenleg is, és van legalább hat évünk arra, hbgy valami kitaláljunk a bővítés helyett ! Nem egy ördöngősség errefelé, hat év az nagy idő ! És nem vagyunk egyedül, mint ti ott a birodalomban. Tőlünk csak ti akartok valamit állandóan, mások már régen leírtak bennünket. Legfeljebb kiegyensúlyozottan kereskednek velünk - amire ti egyszerűen nem vagytok képesek. Veletek kapsolatban meg mi sem. Erre példa a metrokocsikügye, Más már régen visszaküldte volna az egész aszrpakkot ! Ahogy meglátta volna ! Hiszen az nem felújított, hanem új, és nem valami modern, hanem egy nyugati elemekkel feldúsított szecessziós hetvenéves konstrukció volt ! A ti technológiátok csúcsa, persze, de errefelé nem jegyzik az ilyent (az érdemes tarlóson kívül) ! A fene sem érti ezt ! Illetve, aki érti, az gyűlüli ezt a mostani bagázst ott is, itt is ! Bennetek is több van, bennünk meg még több (vagy fordítva, mindegy) !

taga20 2019.10.31. 17:56:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Ez nagyon gáz!XD"

mirmur nagy ciklonbé szakértő:)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 17:59:17

@Toller Béla: nem azt mondta rabbi, hogy a fogalmazásgátlót vedd be
fogamzásgátló volt az

Ekrü 2019.10.31. 18:09:41

@eszti.....:
"mit kezdenétek egy százezres vagy több százezernyi nem magyar ajkú magyar állampolgárral, aki folyamatosan jogokat követel magának?"-Talán pont ugyanazt,mint Anglia az Észak-Írekkel,vagy Skóciával,esetleg Spanyolország a katalánokkal és lehetne még jócskán folytatni a sort.Vagy esetleg úgy gondolod nekik szabad nekünk meg kuss?
Ha mindenki így gondolkodott volna,hogy minek nekem ,meg jaj háború akkor még most is két különálló Németország lenne és nem lenne Horvátország,Szlovénia,Koszovó,Ukrajna,Szlovákia Stb.Félreértés ne essen,nem akarok egy háborút, de nem kéne azért lemondani arról,hogy egyszer talán eljön egy olyan alkalom,hogy Kárpátalja újra magyar lehet vagy akár Székelyföld autonóm terület.

taga20 2019.10.31. 18:12:02

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

csókos, remélem a kágébésputyinképére háromszor kiverted tegnap és ma!

szegény kecskéd! van neked szíved?:))

eszti..... 2019.10.31. 18:14:08

@Ekrü:

A jelenlegi határok nem változnak meg fegyveres konfliktus nélkül. Ezt kellene tudatosítani!!!

taga20 2019.10.31. 18:18:17

@eszti.....: szerintem ekrü túsznak jó lenne egy háborúban:)))

Ekrü 2019.10.31. 18:18:42

@eszti.....:
1. A Velencei Bizottság még vizsgálódik, állásfoglalását decemberben fogadja el a testület.-Tehát Szijjártónak bizony igaza van,tényleg nam kóser a törvény.Ha pedig ez így van ,akkor miért is ne lehetne tiltakozni?
2. Az ukrán államnyelv működéséről szóló törvényt még az előző parlament fogadta el és a leköszönő államfő írta alá.-Tehát az új parlament sem nem vonta még vissza.Éppen ezért kell folyamatosan tiltakozni és minden lehetséges eszközzel rákényszeríteni őket ,hogy megtegyék.
3. Zelenszkij még áprilisban a törvény parlament általi megszavazásakor ígéretet tett arra, hogy hivatalba lépése után megvizsgálja a nyelvtörvényt abból a szempontból, hogy tiszteletben tartja-e minden állampolgár jogait.-Zelinszkitj május 20-án választották meg.Tehát már fél éve a hivatalában van ,azt mégsem tett semmit.Ideje emlékeztetni az ígéretére.

havrilla 2019.10.31. 18:19:43

Tényleg ennyire szar ez az elmebeteg cikkíró? Döbbenet.

havrilla 2019.10.31. 18:20:42

@taga20:
Megbasztad már a kurva anyádat? Ennyire hülye fasszopó nem lehet egy ember, mint te.

eszti..... 2019.10.31. 18:22:22

@taga20:

lófaszt! túszok mi leszünk, kisebbségben élő magyarok. míg a két ország politikusai szájkaratéznak, fellángol a nacionalizmus. minket fognak vegzálni, de ez ugye senkit sem érdekel.

Ekrü 2019.10.31. 18:25:44

@eszti.....:
"A jelenlegi határok nem változnak meg fegyveres konfliktus nélkül. Ezt kellene tudatosítani!!! "-Aha ,kicsit sem...Áruld már el milyen fegyveres konfliktus volt az NDK megszünésénél vagy Szlovákia megalakulásánál,vagy Ukrajna vagy Fehéroroszország megalakulásánál,de még Koszovónál sem igen emlékszem fegyveres harcra.

eszti..... 2019.10.31. 18:28:39

@Ekrü:

Keménykedjetek csak, mások bőrét viszitek vásárra. Aztán lehet sírni, mert elnyomják a magyarokat, mert ugye ez a standard eljárás.
Lásd a kettős állampolgársági törvény hatását Szlovákiában.

Ekrü 2019.10.31. 18:29:15

@havrilla: Szerintem kár idegesítened magad miatta.Aki ennyire buta azzal nem érdemes vitatkozni.

morph on deer 2019.10.31. 18:29:43

@Cycmen:
“Kedves kecske!”

Ne becézgess, öreg vagyok már hozzá! (Tényleg, hol is az a só!)
Tehát kecs! (úgy mint macs, ha majd felnősz.:))

A helyzet az, hogy eredetileg hozzávetőleg fele akkora költségvetésről volt szó, annyiért valóban nem volt eladó metró, így felújításra kértek ajánlatot.
Aztán hogy, hogynem, Putyin egyik aktuális látogatása után véletlenül az orosz megoldás tűnt a legjobbnak, ha jól emlékszem, végül 67 milliárd lett a számla, légkondi nyema!

Na most ennyiért már bizony van modern, európai légkondicionált metró, nem is egy, ahogy kiderült, csak éppen pártunk és kormányunk csak az orosz megoldást támogatja, ki tudja miért... Ezért aztán megkaptuk az addig elfekvő, már az oroszoknál is eladhatatlan szerelvényeket!

Majdnem úgy, ahogy 2002-ben megvettük a feleslegessé vált, kizárólag svéd belföldi használatra gyártott Gripeneket, - amelyeket egyébként bontóba vittek volna, ha nem sikerül valahogy eladni...
De azokat legalább sikerült modernizáltatni, - felárért, persze, - a metrókocsikat viszont cseszhetjük, még vagy egy újabb 30 évig!

Na ez van.

eszti..... 2019.10.31. 18:30:47

@Ekrü:

kevered a szezont a fazonnal.

Cycmen 2019.10.31. 18:31:50

@eszti.....: lófaszt! túszok mi leszünk, kisebbségben élő magyarok. míg a két ország politikusai szájkaratéznak, fellángol a nacionalizmus. minket fognak vegzálni,..........

Az eddigi leírásaidból azt hittem, hogy abban a csodálatos országban kizárt a nacionalizmus és csak minálunk van ilyesmi! :D
Neked egyébként nem kell aggódnod, mert annyira szervilis vagy, hogy magyarként a sajátjaidat baszogatod onnan is, gondolom majd gyorsan a homlokodra tetováltatod a szlovák címert, vagy ilyesmi, amit kinézek belőled!

taga20 2019.10.31. 18:35:54

@havrilla:

mi van ibrahim, nagyon befeszültél szutyok.
gondolom a kurvaanyádat már megbasztad, de nem múlt el.
szerintem a kecskédet is vágd partiba!:)))

Ekrü 2019.10.31. 18:36:08

@eszti.....:
"Lásd a kettős állampolgársági törvény hatását Szlovákiában. "-A kettős állampolgárság szerte a világon egy teljesen törvényes és elfogadott dolog.Nyugat -Európában teljesen természetes és demokratikus joga az embereknek.Itt nem az az hibás aki bevezeti,hanem aki vélt vagy valós félelmében megpróbálja megakadályozni .Pont ebben a kérdésben látszik az EU képmutatása,hogy miközben EU-s értékekről meg jogállamiságról papol egy ilyen nyilvánvaló jogtiprásnál nem emeli fel a hangját.
A többi része a hozzászólásodnak egyszerű félelemkeltés,azzal érdemben nem kívánok foglalkozni.

taga20 2019.10.31. 18:36:46

@Ekrü: cica, ne pucsitcsá má mindenkinek, te céda!:))

Ekrü 2019.10.31. 18:37:16

@eszti.....: Szerintem meg nem.Inkább te próbálsz terelni,miután nem tudod megcáfolni azt amit leírtam.

Ekrü 2019.10.31. 18:38:32

@taga20: Nézd,az ilyen típusú ,hozzászólásokra én nem szoktam válaszolni.Ha értelmeset nem tudsz írni engem hanyagolj mert nem válaszolok.

Cycmen 2019.10.31. 18:39:42

@morph on deer: Kurva érdekes ez a metró ügy is meg a Gripen is, bele sem megyek, csak azt mondd meg, hogy a libsik miért nem vettek meg semmit, még valami szart sem, miért csak elbaszták a pénzt és lerohasztottak mindent! Amúgy tudom a választ, színésznek nehezebb lenni, mint szakértő kritikusnak!

Cycmen 2019.10.31. 18:43:56

@Ekrü: ".Ha értelmeset nem tudsz írni engem hanyagolj mert nem válaszolok."

Ne légy már ilyen tagával, írd neki hogy szopjon le egy arabot tevéstől az ilyen dumát csípi, még zenét is küld hálából! :D

eszti..... 2019.10.31. 18:51:15

@Ekrü:

Pont a szlovák parlamenti választások előtt fogadta el a magyar országgyűlés. Pedig a szlovákiai magyar politikusok kifejezetten kérték, hogy várjanak vele egy kicsit.
Fico és Slota természetesen meglovagolta a kínálkozó alkalmat. A nagy magyarellenes hisztéria átlökte Slotáékat a parlament küszöbén.
Több mint száz felvidéki veszítette el szlovák állampolgárságát.

Az első Orbán-Fico találkozón szóba sem került az ügy, ahogy azóta sem. Ugyanez érvényes a Benes-dekrétumokra.
Így áll a magyar kormány a kisebbségekért.

eszti..... 2019.10.31. 18:52:07

@eszti.....:

jav. Így áll ki a magyar kormány a kisebbségekért.

eszti..... 2019.10.31. 18:56:28

@Cycmen:

cicus! taníts, hogyan kell itt magyarként élnem! nyilván jobban tudod ezt is. :D

6.Lenin 2019.10.31. 18:56:49

"Több mint száz felvidéki veszítette el szlovák állampolgárságát."

Így működik egy 21. századi liberális (náci) ország, és ebből egy tót picsa minket kritizál.
Van a pofátlanságnak határa?

taga20 2019.10.31. 18:59:32

@Cycmen: má csak te hiányoztál, te anyaszomorító!:)

azé mekkora már, hogy beszól a hátam megett ez az ekrüdroid, asztán ha visszaszólok, akkor sír, mint egy kibaszott fürdőskurva.

bakker, a végén mék megkedvellek retek, me te nem ajvékolsz állandóan:)

zenét bírod? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=oIrcycV_mK0

taga20 2019.10.31. 19:04:34

@6.Lenin: nigger, az unokádat totpicsázd le faszkalap!

Cycmen 2019.10.31. 19:06:36

@taga20:

:DDDDDDDDD! Kicsi tacsi!

6.Lenin 2019.10.31. 19:09:17

@taga20:

Szeretnél neki benyalni. Tudod milyen büdös lehet egy több hónapos bryndza egy kutyaólban?
Ha eltudod képzelni, hajrá!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 19:11:31

@eszti.....: jártál te már tótországban valaha?
gyanús a közelkeleti ip-d

Cycmen 2019.10.31. 19:13:07

@taga20: "bakker, a végén mék megkedvellek retek, me te nem ajvékolsz állandóan:)"

Nem hát! Van a mondás, hogy ami nem öl meg az megerősít, én átalakítottam, hogy amitől nem sértődök meg, attól még bunkóbb leszek! :D

taga20 2019.10.31. 19:15:36

@6.Lenin: munkásőr, te el sem tudod képzelni nyalás szópás nélkül az életedet?

én tisztelem esztit, hogy magyarként szlovákiában meg tudott maradni igaz szabad magyarnak.

petőfi, ady, radnóti büszke lenne rá, ahogy én is rá.

Cycmen 2019.10.31. 19:16:00

@6.Lenin: Tudod milyen büdös lehet egy több hónapos bryndza egy kutyaólban?..........

Milyen kutya? Rövidszőrű, vagy komondor? :D Eszti már nem pincsit tart! Háháháháhá!

Volt tüzér 2019.10.31. 19:18:11

@Veszéjben a lyogállamiság !: És mit csinálnánk azzal a sok nacionalista orosszal és ukránnal? Mert amelyik esetleg még nem az, visszacsatolás után azonnal azzá válna!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 19:19:45

@taga20: gyuribá is büszke rá
rád nem, para zita

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 19:21:05

@Volt tüzér: Volt tüzér

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2010.10.06. óta tag.

6.Lenin 2019.10.31. 19:21:36

@taga20:

Tévedsz. A tótok nem fogadják be, magyarnak meg már nem magyar.

A felsorolt urak csak annyiban hasonlítanak rád, hogy néha ők se vetették meg az alkohol tartalmú italokat, a magyarságuknak ezen kívül semmi köze hozzád sem, hozzá sem.

taga20 2019.10.31. 19:24:17

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

rád senki sem büszke. anyád má azelőtt beadott a lelecbe, hogy megszülettél fityeszork!

taga20 2019.10.31. 19:29:23

@6.Lenin:

neked viszont semmi közöd a magyarsághoz, me egy kibaszott munkásőr vagy, aki boldogságosan feküdt le, me itt volt az isten putyinevtárs.

szardarab! nálad egy tót ezerszer többet ér. és ezt valahol te is érzed, ezért támadsz esztire állandóan.

egy szar alak vagy, ami egész életedben mindig is voltál!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 19:32:55

még az a panel hátravan tagácska hogy ki helyett szégyelled magad
azt még böfizd ide szépen, oszt húzz el a barna hercegeddel

6.Lenin 2019.10.31. 19:35:32

@taga20:

Láttál már élő tótot? Nekem barátaim is vannak köztük.

Taga20 olvastam néhány verset az általad felsorolt uraktól, de egyben se tettek említést, hogy találkoztak volna akkora bunkóvak, mint te vagy pedig nem voltak otthon ülő típusok. Tudod te 1általán, hogy ki a magyar?

taga20 2019.10.31. 19:36:21

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

mi van csókos, te szerelmes vagy belém?

nem foglak mekbaszni, ne reménykedj!:)))

u.i.: és ti vagytok a fityeszmaffia ökle! döbbenet, hogy mennyi hülyét alkalmaz a ner!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:40:05

@Volt tüzér: A bécsi döntések után mit csináltak velük..?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:41:33

@taga20: Prágában is felújított orosz szerelvények vannak Sorosnyalonc..Óccó, sz jó..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 19:43:15

@eszti.....: Jobban kellett volna igyekezni az ígéret beteljesítésével.. EZ.. az üzenet..:)

eszti..... 2019.10.31. 19:44:46

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Gyuri bácsi küldte. Azzal az üzenetettel, hogyha egy faszkalap, aki firtatni kezdi eredetét küldjem el nyugodtan a búsba!

eszti..... 2019.10.31. 19:47:38

@6.Lenin:

Te tartod magad igaz magyarnak?
Öreg! Hisz még ezt sem mered bevallani, milyen nációhoz tartoztál, mielőtt beálltál magyarnak.
Gondolom, az elején összeröhögtek a hátad mögött. Ezért van ez az ide se, oda se tartozok fóbiád. :D :D

eszti..... 2019.10.31. 19:53:37

@Cycmen:

Aranyapám! A szájba baszástól a büdös pináig tart a képzelőerőd? Gondolom, a nők a hibásak mindenért. :D

6.Lenin 2019.10.31. 19:55:59

@eszti.....:

Írtam már, hogy az őseim is már itt születtek. Én is. Magyarnak lenni nem genetikai kérdés. Nekem semmi bajom az itt élő nemzetiségiekkel, Mo-on ez nem probléma.
Nekem azokkal van bajom, akik nem tudják eldönteni, hogy hová is szeretnének tartozni, és ezért váltogatni szeretnék időnként.

eszti..... 2019.10.31. 19:56:12

Na, haladjunk!

"Korábban úgy tűnt, hogy a X. kerület 5-ös számú választókerületben, ahol Itt Huszti csak 1 szavazattal nyert a fideszes Gerstenbrein Györggyel szemben. Most az eredmény mindössze annyit változott, hogy

a képviselőjelöltként induló Huszi nem 987, hanem 995 szavazattal zárta a választást,ezért a Momentum helyi szervezete külön posztban köszönte meg a megtalált szavazatokat az újraszámlálást kiharcoló Fidesznek. "

444.hu/2019/10/31/az-ujraszamolas-utan-hivatalos-az-ellenzeki-tobbseg-kobanyan

Így már érthető a NAV vizsgálat. :D :D

eszti..... 2019.10.31. 19:59:50

@6.Lenin:

Gondolom, magadból indultál ki, hisz váltottál már. Nekem ezzel nincs gondom mindaddig, míg nem TE akarsz másokat kioktatni magyarságból.
Mert ugye, köztünk maradjon, nincs sok jogod e témában felszólalni. Főleg olyanoknak nem, akik annak születtek és úgy is halnak meg egyszer.

taga20 2019.10.31. 20:00:42

@6.Lenin: láttam. amikor motoroztam 2000 környékén, sokszor megfordultam kemencén egy tot házaspár panziójában. náluk melegebb szívű embereket nehezen találtam azóta is.

egyszer még a kulcsot is odaadták vasárnap délután, mert nem volt kedvem aznap hazamenni. hétfő reggel ötkor beraktam az ereszbe a kulcsot, ahogy megbeszéltük. utána irány volt a meló.

szummaszummárum, ne a származás szerint ítélj.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 20:00:51

@eszti.....: ti tótok fürödtök ti eleget?
penetráns tagaszagot árasztatok

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.10.31. 20:04:24

@taga20: eztet már írtad a múltkor

igaz akkor izreliek voltak azok a tótok

eszti..... 2019.10.31. 20:06:04

@Cycmen:

remélem, csíki! bár, nekem egyáltalán nem ízlett.

taga20 2019.10.31. 20:08:44

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ne hazugy csókos! tucc te viccesebbet is. kapd össze magad!

taga20 2019.10.31. 20:09:23

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ne hazugy csókos! tucc te viccesebbet is. kapd össze magad!

morph on deer 2019.10.31. 20:17:34

@eszti.....:
“ Gondolom, a nők a hibásak mindenért. :D”

Az utóbbi esetben még ki lehet?
Na jó, aki hazahordja a kórokozót, de nő azért kell ahhoz is, ha jól emlékszem...

6.Lenin 2019.10.31. 20:19:00

@eszti.....:

Te egy szar provokátor vagy. Mi köze ennek bármilyen más kérdéshez?
A NAV vizsgálat nem azért volt, hanem mert nem tudnak elszámolni sok millió közpénzzel, ami lopásnak számít, amíg nem igazolják a szabályos felhasználást.

Pont ők hirdettek zéró toleranciát, miközben esetleg......hiába próbálsz itt terelni.
Én senkit nem akarok kioktatni, csak meg tudom különböztetni azokat, akik váltogatják az elveiket (ami nincs is) a divatnak megfelelően. Vagy a hovatartozásukat.

Ki tudja igazolni, hogy genetikailag magyar? Ki volt az ősmagyar? Vagy az őstót?
Közép-Európában, ahol az összes létező, és nemlétező nemzet átdübörgött az évszázadok során, vagy még útközben. Mikor néhány más nép is itt volt évszázadokig.

Ne akarjál magyarabb lenni senkitől sem. Na, őket utálom igazán.

Aki verte a mellét, hogy "mi slováci", Szentirmai névvel az igazolványában, Szlovákiában. Talán ő is vallhatja magát szlováknak, de ne akarjon szlovákabb lenni.
Vagy Durák János, mint igazi magyar (magyar lehet, de nem "igazi", ha érted)

6.Lenin 2019.10.31. 20:21:21

@taga20:

Te akkor is bunkó lennél, ha hohentottának hívnák a kecskét, ahonnan kipottyantál.

eszti..... 2019.10.31. 20:29:42

@6.Lenin:

Most mentetted fel magad. :D :D

Mint már említettem, engem nem zavar mások identitása. Csak ne olyan titulálgasson minden alap nélkül, aki .... hogy is mondjam ... al-kal-mat-lan az ítészi szerepre.
Főként azért, mert a nemzethez való tartozás egy érzés. Mindenki másképp éli meg, nincs sablon rá.

eszti..... 2019.10.31. 20:32:42

@morph on deer:

szóval mégiscsak a nők.
mindaddig, míg égető szükség nem lesz ránk. mert ugye, akkor a csillag is le van ígérve az égről. :D :D

nincs1itt 2019.10.31. 20:33:50

csak mert: o.v. szíjjártót és matolcsit a "keleti nyitás atyamestereinek" nevezte.
ez a két név a biztosíték arra, hogy minden el lesz cseszve, amennyire csak lehet.

6.Lenin 2019.10.31. 20:36:55

@eszti.....:

Látom nem értetted, vagy nem akarod megérteni.

"Főként azért, mert a nemzethez való tartozás egy érzés. Mindenki másképp éli meg, nincs sablon rá. "

És ez az érzés hová köt? A nemzethez, vagy egy politikai oldalhoz? Vagy mihez is?
Csak bizonyos politikai oldal lehet a nemzet? Akkor mi különböztet meg azoktól, akiket itt ócsárolni próbálsz? Ezért tartalak egy szar provokátornak.
Na, én ezt kritizálom, és ehhez miért ne lenne jogom? Amikor látom a szándékot. Miért gondolod, hogy nem venni észre?

taga20 2019.10.31. 20:37:12

@6.Lenin:

szarjál sült hulladék. veled nem lehet értelmesen beszélgetni.
neked és a családodnak a kaszás má megváltás lesz.

morph on deer 2019.10.31. 20:38:25

@eszti.....:
“Így már érthető a NAV vizsgálat. :D :D”

Az már ez előtt us érthető volt!
Ugyanis valamilyen felmérés szerint a Momentum erősen avanzsál a második hely irányába, és annak a lehetőségét még azelőtt el kell folytatni, mielőtt “momentumhoz” jutna.

A déká azért nem idegesíti őket annyira, mert az orbáni felfogás szerint még mindig hatásos az őszödi duma felidézése...

Szóval most a Momentumot kell kicsinálni, mert a fideszes agytröszt úgy ítélte meg, hogy hosszú távon ők a veszélyesek.
Ez a helyzet.

Szépséghiba csupán annyi, hogy orbán azt hiszi, abban reménykedik, vagy csak azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy van hosszú táv. Én meg nem vennék erre mérget a helyében.

(Közben tulajdonképpen jobb is, ha ő mégis csak vesz, ha jobban belegondolok..! :))

Ha egy csepp esze lenne az “ellenzék” nevű népségnek, akkor már most megállapodnának egy semleges szakértői kormány összetételéről, és ezt a vonalat nyomnák a lakosság tudatába a párttagok helyett, és mernék fogadni az eredményre!

Azt viszont ezennel kijelentem, hogy a Mikulásban nem hiszek, szóval kár próbálkozni..!

6.Lenin 2019.10.31. 20:43:48

@taga20:

"veled nem lehet értelmesen beszélgetni."

Hazudsz kutya, én már többx is próbáltam veled. Ki kezdte a munkásőrözést, és miért is?
Mert ezzel a hazugsággal próbálsz hiteltelenné tenni. B+, pont te próbálsz másokat hülyére venni?
Tőled itt még nem olvastam egy értelmes hozzászólást.

morph on deer 2019.10.31. 20:48:25

@6.Lenin:
“hanem mert nem tudnak elszámolni sok millió közpénzzel”

Nem figyelsz.
Azért volt, mert megváltozott a székhelyük címe, és ezt - állítólag - nem a megfelelő módon és időben tudatták az ÁSZSZ-szal.

Ez komoly, nézz utána!
Emiatt nem úgy, akkor, ott és olyan módon történt az elszámolás, ahogy kellett volna, - a szervek szerint.
Mindez “véletlenül” Putyin látogatásának előestéjén derült ki!
Számukra!
Mert én például hónapok óta hallom, hogy ugyan elküldték párszor a címváltozást a hivataloknak, de nem akkor és úgy, ahogy azok szerették- vagy kellett volna, ezért nem vették figyelembe!

Na erről szól a történet.
Gondolom teljesen jogszerű, hisz mi más lehetne, nem?

taga20 2019.10.31. 20:48:26

@6.Lenin:

Tőled itt még nem olvastam egy értelmes hozzászólást.

totkurvarulez, mi?

unokádnak picsogjál munkásőr!

6.Lenin 2019.10.31. 20:50:54

@morph on deer:

"Ha egy csepp esze lenne az “ellenzék” nevű népségnek, akkor már most megállapodnának egy semleges szakértői kormány összetételéről, és ezt a vonalat nyomnák a lakosság tudatába a párttagok helyett, és mernék fogadni az eredményre!"

..semleges szakértői kormány...

B+, nagy vagy. Mi lenne az eredménye? 2010, csak nagyobb. Magasra tettétek a mércét, most már tényleg mutatni is kéne valamit.

Nem úgy, mint a momentum, eltapsoltak (egymásnak osztogatott magas fizetéssel) fél milliárdot, és még ki tudja milyen külföldről kapott jogtalan támogatást. Ez mind törvénytelen, még nekik is.

eszti..... 2019.10.31. 20:52:12

@6.Lenin:

Mihez köt? Kultúrához. Pl ahhoz, hogy félig szítt cigarettát érzek a számban a csókod íze helyett...
Nincs másik nyelv, amin ennyire érzékletesen kifejeződhetek. Én így élem meg.

Olvastam amit írsz, mintha szanszktitül lenne. Gondolj amit akarsz, a te dolgod.

6.Lenin 2019.10.31. 20:52:28

@taga20:

Elmagyaráztam, ha nem értetted, az nem az én (születési) hibám.

6.Lenin 2019.10.31. 20:55:56

@eszti.....:

Ez világos volt eddig is, neked a nemzet egy értékrendhez való elvtelen alkalmazkodás.
Nem mondtál ezzel semmi újat. Mások kiszolgálása egy kockacukorért.

6.Lenin 2019.10.31. 20:58:27

@eszti.....:

Vagy jobban mondva szeretnél valakiknek nagyon megfelelni, hátha....

Ekrü 2019.10.31. 20:59:22

@eszti.....:
Pont a szlovák parlamenti választások előtt fogadta el a magyar országgyűlés. -Teljesen mindegy mikor fogadta el.Mint írtam a kettős állampolgárság egy demokratikus jog szerte a világban,itt ne az a hunyó aki bevezeti hanem aki megpróbálja megakadályozni.
Fico és Slota természetesen meglovagolta a kínálkozó alkalmat. -Na nehogy már Orbán Viktor tegyen arról,hogy a szlovákok nacionalisták.Elég szégyen az EU-ra nézve,hogy nem tett ellene semmit.
Több mint száz felvidéki veszítette el szlovák állampolgárságát.-Miután pontosan tudták,hogy ez lesz az ára ha felveszik a magyar állampolgárságot,és ennek ellenére mégis felvették,gondolom számukra ez fontosabb volt mint a szlovák állampolgárság.Ráadásul szerinted mi bajuk lesz ,ha onnantól kezdve csak magyar állampolgárok?Sokkal inkább Szlovákia veszített,hisz lett egy csomó olyan ember aki ott él,ott van tulajdonjoga/birtoka de semmi köze a szlovák államhoz.Ezzel pedig nem tud mit tenni,hisz el nem üldözheti őket,mert abba azért már az EU is beleszólna.
Az első Orbán-Fico találkozón szóba sem került az ügy, ahogy azóta sem.-Nem volt értelme,hisz 2010 júniusában jöttek a szlovák választások ,ami után nem is Ficoék alakítottak kormányt,mert nem lett meg a többségük.

taga20 2019.10.31. 21:00:40

@6.Lenin: a pofádat belekúrtam a saját szarodba, ha nem érted az nem az én hibám.

ennyike munkásőr.

eszti..... 2019.10.31. 21:02:23

@morph on deer:

mikor akartalak megtéríteni? :D :D

annyi szarvashibát vét a fidesz, hogyha ezzel sem élnek a fiatalok, akkor valóban megérdemlik a sorsukat. ti a nyolcvanas években viszonylagos szabadságban éltetek. itt nálunk kemény diktatúra volt. azokra az időkre emlékeztet pl. a fenti hír is.

6.Lenin 2019.10.31. 21:12:09

@taga20:

Mit tudsz te rólam? Neked ez milyen érzést vált ki, hogy gyalázni próbálod a másikat te szerencsétlen? Éltél te akkor? Szarházi, nyomorult söpredék.
Milyen szaromba verted a pofám?

Abba, hogy 1948-ban elvettek tőlünk mindent? A komcsi barátaid.
Nálam jobban nem hiszem , hogy utálná ezt a moslék bandát, akik szeretnének most is mindenkit megint meglopni, elvenni azoktól, akik dolgoztak. Azért mert te bunkó vagy és voltál is mindig? Nyomorult féreg vagy .
De nyugodtan munkásőrözz, ha neked ennyi az örömöd a nyomorult kis szar életedben. Ezt az örömet nem sajnálom tőled.

eszti..... 2019.10.31. 21:13:01

@Ekrü:

de 2012-től újra Fico lett a miniszterelnök és Orbánnal való barátsága töretlen volt a lemondásáig.

Ráadásul szerinted mi bajuk lesz ,ha onnantól kezdve csak magyar állampolgárok.

A hitük elveszítése. Potápi és Semjén ígéretei alapján azt hitték, az anyaország majd harcba száll az őket ért jogtalanság miatt. De nem történt semmi. 2012-ben először Varsóban találkozott Fico és Orbán.
Aztán csak gazdasági kérdésekről volt szó. Róluk elfeledkeztek.

eszti..... 2019.10.31. 21:15:22

@6.Lenin:

Mondtam már, ne magadból indulj ki!
Ha nem érted, hát nem érted.

6.Lenin 2019.10.31. 21:18:48

@eszti.....:

Mit nem értek? Állandóan bizonyítod, hogy egy szar provokátor vagy. Beleszólsz olyan dolgokba, amikről talán halvány fingod sincs. Állandó megfelelési kényszerrel küzdesz.

Ekrü 2019.10.31. 21:29:54

@eszti.....:
"de 2012-től újra Fico lett a miniszterelnök és Orbánnal való barátsága töretlen volt a lemondásáig"-Ja,csak közben Slota eltűnt a süllyesztőbe,és furcsa mód Fico is egészen más hangokat kezdett megütni. :))))
"A hitük elveszítése."-Na ,ez már olyan lózung aminek nincs semmi valóságalapja.Sok ismerősöm él ott,mi is sokat járunk,de egyikük sem említette ,hogy elvesztették volna a hitüket. :))) Ráadásul a magyar állampolgárság megadása nem csak a szlovákiai magyarságra vonatkozik,hanem a kárpátaljai vagy az erdélyi magyarságra is,akiknek ez bizony nagy segítség hisz így az EU teljes jogú tagjai lehetnek.Ne akard őket ettől megfosztani.
Amúgy ha ennyire rossz döntés a kettős állampolgárság akkor mit sírtok állandóan,hogy a határon túli magyarság csak az Orbánra szavaz?Hisz ha az csak bajt hozott,akkor biztos nem szavaznak rá,nem igaz? :)))

taga20 2019.10.31. 21:30:15

@eszti.....:

na most jó lebuktál. véged van!:)))

Sir Bates dö Hól 2019.10.31. 21:45:16

@6.Lenin: hogy lehet valaki ekkora herekongató buzi seggfej?!

Európai téridő 2019.10.31. 21:50:46

Jól be lehetett tépve a szerző eme förmedvény írása közben.

eszti..... 2019.10.31. 21:51:28

@Ekrü:

a kettős állampolgárság intézményével semmi bajom. ezt már néhányszor leírtam ebben a blogban is.
a szavazati joggal van. nem kicsi, nagy.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 22:10:37

@eszti.....: "Így már érthető a NAV vizsgálat. :D :D"

HA NEM ÉRTED , ELMAGYARÁZZUK !!!!

mindenszo.hu/oktatovideo-a-hazaarulokrol-igy-nem-szamolt-el-a-momentum-az-500-millaval-video/

TÖBB MINT 500 MILLIÓ FORINTTAL NEM SZÁMOLTAK EL !!!!

FÉLMILLIÁRD FORINTOT LOPTAK !!!

SZÉGYEN !!!!

morph on deer 2019.10.31. 22:23:09

@6.Lenin:
“és még ki tudja milyen külföldről kapott jogtalan támogatást.”

Tényleg, ki tudja?
Te tudod, drága Iljics Uljanov?

Vagy csak regélsz a vakvilágba, ahogy egy rendes fideszeshez illik, hátha ráugrik a csorda, és holnaptól már tényként közli a lakájmédia?

Vagy arra gondolsz, hogy mivel a fidesz is külföldi támogatásokkal indult, akkor a Momentumnál sem lehet másképp?

Ezért gondolom neked az is evidens, hogy mivel az elnyomás elleni szervezkedést Soros szponzorálta a fidesz esetében is, akkor ez most is így történik?

Vagy hogy is van ez?

Csak nem úgy, ahogy én gondolom, hogy a lakosság jó részének tele van már az összes töke a felcsúti ganajtúró és élősködő pereputtya uralmával, és szívesebben látna már valaki emberszabásút a disznófejű nagyúr helyén, aki végre a közért dolgozik, ahogy a munkaköre kívánja, és nem személyes kedvtelése, valamint famíliája és vazallusai gyarapodása az egyetlen célja?

Mert ha tetszik, ha nem, ez lesz s vége!
És akkor még szerencsésnek mondhatja magát orbán, a sorosverő végvári Putyin-fasszopó, ha csak leváltják...

Akár meg is barátkozhatsz a gondolattal, hogy a folyamat elindult, és ezen még az sem változtat, ha viktorunk bevonul Ukrajnába és annektálja Munkácsot, vagy mittudomén mit!
Ugyanis, ha tetszik, ha nem, az ország nagyobbik részét totál hidegen hagyja, hogy azt a részt hogy hívják, és hogy az a néhány százezer nyomorult most éppen milyen útlevéllel nyomorog!
Ha meg arra gondolsz, hogy hányan örülnek annak, ha a gyerekük iskolája helyett majd az újonnan megszerzett területek iskolája kap új tetőt, akkor nem fogsz beleszakadni a számolásba, ígérem!

Ez csak a fejlődésben visszamaradott, és így következésképpen fideszes falkának lesz öröm, és annak a néhány betelepültnek, akinek van családi kötődése az ottaniakhoz.
Na meg a cigaretta- és embercsempész bandáknak, akiknek könnyebb lesz az élete.

Szóval viktorod napjai meg vannak számlálva, és ezt ő is tudja, bár igyekszik tagadni!
Ahogy te is. ;)

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.10.31. 22:30:02

@Sir Bates dö Hól : Hello, 4 hozzászólásos, frissen regisztrált troll barátom...

Mondanám, hogy érdekel a véleményed, de hazudnék.

Bújjál inkább vissza te Gyuri bácsi seggébe...

morph on deer 2019.10.31. 22:37:53

@6.Lenin:
“...neked a nemzet egy értékrendhez való elvtelen alkalmazkodás.
Nem mondtál ezzel semmi újat. Mások kiszolgálása egy kockacukorért.”

Te nem szoktál ennyire degenerált lenni, mi történt?

Kapuzárási pánik, fideszes módra?

Te olyanról még nem hallottál, hogy valaki a sajátjával egybevágó, vagy ahhoz leginkább hasonló értékrendet befogadja, így aztán ahhoz a csoporthoz közelinek/tartozónak érzi/vallja magát?
Azaz pontosan azért, mert az elveivel egybevág!

Milyen “elvtelen alkalmazkodásról” hablatyolsz?

Nehéz tudomásul venni, hogy valakinek az elvei eltérnek a tieidtől?
Tudod, nem mindenki vágyik az egyenruhás, egyengondolkodó, egyszerre lépő létformára, mint te, például!
Ezért aztán nem ugyanazon normák alapján él, mint te, nem ugyanúgy építi fel a saját világát, mint ahogy te ezt elképzeled!

Képzeld el, hogy a nemzet nekem is elsősorban egy azonos értékrendhez való tartozás, és nem a turultojásból való pirospöttyös seggű származás jelenti, na mit szólsz?

Nem lehet, hogy te tudod rosszul?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 23:00:16

@eszti.....: De mi bajod vele? A tíz év óta Londonban élő magyar is szavazhat, pedig nem itt él..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.31. 23:03:52

@morph on deer:

"Csak nem úgy, ahogy én gondolom, hogy a lakosság jó részének tele van már az összes töke a felcsúti ganajtúró és élősködő pereputtya uralmával"

Ehhez képest a Fidesz-Kdnp október 13-án is több szavazatot kapott országosan mint az ellenzék, ahogy ezt már az utóbbi 13 év választásain megszokhattuk..:)

morph on deer 2019.10.31. 23:20:52

@Ekrü:
“ de semmi köze a szlovák államhoz”

Ott fizet adót, ez azért némi “köz,” nem gondolod?

morph on deer 2019.10.31. 23:24:08

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“ október 13-án is több szavazatot kapott”

És ez változtat - min is?

eszti..... 2019.10.31. 23:30:00

@Veszéjben a lyogállamiság !:

A 10 év óta Londonban élő magyar állampolgárnak született. Ott nőtt fel, ott szocializálódott, ott él a családja. S ha egyszer úgy dönt, oda költözik haza.
A kettős állampolgárok csak a médiából ismerik a magyarországi viszonyokat. Átmennek szavazni, aztán hazamennek. Nem ők viselik döntésük következményeit. A magyar politikának csak egy szeletét látják. Mások a prioritásaik, mint az anyaországban élőknek.

eszti..... 2019.10.31. 23:44:28

@morph on deer:

pl. vannak munkahelyek, ahol feltétel a szlovák állampolgárság. de parlamenti képviselő sem lehet külföldi állampolgár.

BUTApest te csodás 2019.11.01. 00:10:19

@eszti.....: "mihez kezdene Magyarország egy etnikailag vegyes területtel? "

Akar maradhatnak is, de akit lehet, azt meg kell gyozni, hogy huzzon el magyarorszagrol. Erdelyben is sok a roman, de ha viszacsatoljuk, akkor valoszinuleg a nagyreszuk onkent tavozik. Venni kell nekik lakast romaniaban, es ingyenes koltozest biztositani.

BUTApest te csodás 2019.11.01. 00:14:37

sot nem is romaniaba, mert oda nyilvan a franc se akarna koltozni, meg a romanok se, hanem mondjuk Franciaorszagba. (es akkor egyuttal a franciak is megkapnak amit erdemelnek trianon miatt)

eszti..... 2019.11.01. 00:22:20

@BUTApest te csodás:

pompás ötlet! Benes-dekrétum újratöltve. nagyszüleimet is ingyen szállították - marhavagonokban, 50 kilós csomaggal annak idején.

BUTApest te csodás 2019.11.01. 01:37:47

@eszti.....: Nem volna ott semmilyen dekretum, mindenki onkentesen tavozna. Nem azonnal, hanem amikor akar, 5 ev mulva 10 ev mulva is jo, lenyeg hogy menjenek.
Es nem egy 50 kilos csomaggal, hanem a lakas komplett berendezeset igyenesen elszallitanank az uj lakasaba. HA maskepp nem megy, akkor az egesz lakast megfogjuk, leemeljuk az alapokrol, es Franciaorszagig szallitjuk. Nem leszunk kicsinyesek, ha egyszer visszafoglaljuk Erdelyt.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 04:29:58

@eszti.....: bízzuk a lippsikre

hvg.hu/vilag/20081006_goncz_kinga_jan_slota

kemény ez a kingus, gerike elpityeregte volna magát

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 07:01:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: a szíjjártó, az ellenben sose kócos. És nekifutásból kurvaanyázott volna egyet.

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 07:19:35

@Hova fogják elásni KariGerit?!: Nekem ugatsz, kicsi troll?

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 09:07:19

@Sir Bates dö Hól : "a deszkán telibaszott retkes kurva anyád" az autentikus, de a többi is jó... nem tiltakozom a kommentjeid tartalma miatt, akár én is írhattam volna;-)...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 09:10:43

@morph on deer: Könnyen felmented a Momentumot. Persze, elvileg tényleg nem kizárt, hogy politikai nyomás a vizsgálódás ellenük. De ez kívülről szemlélve inkább hitbéli kérdés. A NAV vizsgálódását megelőzte az ÁSZ-é. Pontosabban az alapján történik az egész. És nem most találták ki, már a 2018-as választás óta húzódik. Akkor pedig nem volt második erő a Momentum (igaz, most sem az).

6.Lenin 2019.11.01. 09:11:23

@morph on deer:

Miről hablatyolsz?

A haza= egy politikai elvtelenséggel? Ne bassz!
Pláne azokkal vállalsz közösséget, akit kiszolgálnak külföldi érdekeket a saját látszólagos hatalmukért cserébe?
Ennél a moslék koalíciónál hol számított is valamit az ELV? Egy számított, a lopás lehetősége. De majd az idő megint dönteni fog, mint 98-ban, 2010-ben is döntött.

kalapácstollú 2019.11.01. 09:16:47

@morph on deer: Nem most derült ki. Ez egy januári videó: youtu.be/XMoBKJPrEbI

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 09:20:54

@eszti.....: Állampolgár lehet, választójoga ne legyen?

eszti..... 2019.11.01. 09:25:38

@Fermentátor:

ez mondták először. Semjénék hónapokig bizonygatták, hogy nem adnak választójogot. aztán mégis....

6.Lenin 2019.11.01. 09:27:04

@kalapácstollú:

Kit érdekelnek-náluk-ilyen apróságok? Ők mindig törvényen kívül álltak. Sőt elszaladtak Brüsszelbe feljelenteni Mo-ot, hogy bánccsák őket, mert már most loptak.

6.Lenin 2019.11.01. 09:28:29

@Fermentátor:

Lehetne választójoga, ha rájuk szavaznak, ha nem, akkor coki.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 09:31:16

@eszti.....: De lyan nincs, hogy valakinek állampolgársága van, de választójoga nincs (eltekintve, ha az illető kiskorú, jogerősen el van tiltva a közügyek gyakorlásától)!

Cycmen 2019.11.01. 09:34:18

@Sir Bates dö Hól: A mexikóiak Budapesten tiltakoznak a körülmények miatt, ebben az esetben Karácsony Geri a hibás, ez hozzá tartozik!
Szólni kell a Los Zetas-nak, azok helyre teszik őket!

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 09:48:14

@Fermentátor: a kettős állampolgárság kiterjesztése előtt évtizedekig így volt! Az szavazhatott, akinek van Mo.-i címe. Az I. Orbán alatt is így volt.

Cycmen 2019.11.01. 09:48:57

Visszajött az összes buzi, huj de jó.

Cycmen 2019.11.01. 09:50:20

"Putyin elküldte Orbánt Kijevbe, hogy Ukrajna felosztásáról tárgyaljon"

Még mindig nem térek magamhoz ettől a barom posztertől!
Putyin nem meri megmondani, hogy fel akarja darabolni Ukrajnát (bármit jelentsen is ez)
Így a tizennégy vadászgéppel rendelkező Magyarország miniszterelnökét kéri meg hogy ijesszen rá a kozákokra!
Baszdmeg Rübi!!!!!!!!!!!!!!!!!

PuniValdes 2019.11.01. 09:50:54

Rólam se feleskettünk meg. Trafóvá nyúzatva.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 09:51:29

@eszti.....: De már rohadt régen nem él itt, és mégis szavazhat. Sőt akár egyéni képviselőre is ,ha itt van bejelentett lakcíme. Úgy hogy egy napot nem tölt itt az év során.
Éppúgy a sajtóból tájékozódik, ahogy egy határon túli magyar, vagyis kb. annyira van képben..Nehogy már születési előjogként kezeljük, hogy ki szavazhat..

Cycmen 2019.11.01. 09:52:36

@Cycmen : Ne káromkoggyá bazmeg, szégyent hozol rám!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 09:52:54

@eszti.....: "A kettős állampolgárok csak a médiából ismerik a magyarországi viszonyokat."

Van Londonban élő magyar ismerősöm, és ő is csak a médiából ismeri a hazai viszonyokat.

2019.11.01. 09:53:58

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nem teljesen világos, hogy miért hír az, hogy egy caliciai közösség számára Szent István nem a legmegfelelőbb dekoráció egy köztérre, amikor ott van Lukács Gyuribá, aki aktívan növelte az életterüket a magyarok népsűrűségének ritkításával.
Ez a csürhe 1945-ben megszerezte a hatalmat Budapest felett, kicserélte a lakosság nagyrészét a deportálásokkal, betelepítésekkel, ezért lehetséges az, hogy azóta csa kilenc évig volt magyar vezetése a városnak.
Még vagy 10-15 év kell mire sikerülhet újra magyar kézbe venni a saját fővárosunkat.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 09:54:27

@morph on deer: Most sem voltatok képesek többséget szerezni, hiába próbáljátok győzelemként beállítani 13-át..

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 09:55:08

@Cycmen: dübörög a haderő reform, bassza meg!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 09:59:43

@Sir Bates dö Hól : Igen, ez az alapvető, az állampolgárságtól el nem idegeníthető választójog. eszti.....-t valószínűleg az zavarhatja, hogy nálunk is bevezettek egy listás lehetőséget, mint sok más országnál hasonló helyzetben (pl. a cseheknél). Ez valóban egy véleményes könnyítés, de olyanokat érint, akik nem adták fel kötődésüket az anyaországhoz.

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 10:05:58

@Fermentátor: esztit szerintem az zavarja, bár néha nem értem őt se, hogy magyaroszági lakcim nélkül is lehet már szavazni. És aki nem lakik itt annak azért kisebb a kötődése.

PuniValdes 2019.11.01. 10:07:08

Puhább kapuja traccs nyúzatva. Gyertek gyesetek madarékká dáliák!

Cycmen 2019.11.01. 10:11:37

@Tényelek: " Nem teljesen világos, hogy miért hír az, hogy egy caliciai közösség számára Szent István nem a legmegfelelőbb dekoráció egy köztérre, amikor ott van Lukács Gyuribá, aki aktívan növelte az életterüket a magyarok népsűrűségének ritkításával."

Természetesen Szent Istvánnak mára nincs létjogosultsága, hiszen rengeteg metéltfaszú hősünk lett az utóbbi száz évben, de esetleg egy allegorikus szoborkompozíció formájában még megemlékezhetünk eme nem állampusztító alakunkról is, "Szent István moslékos vödörrel a kezében, bő gatyában tiszteleg a holokauszt áldozatai előtt" Grűnsteinerfeldenberger Manó szobrászművész alkotásában!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:14:39

@Sir Bates dö Hól : Tehát a hajlékonyak se szavazhattak?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:16:14

@Sir Bates dö Hól :Attól, hogy van lakcíme valakinek itt még simán lehet, hogy nem itt lakik. Ezrével akadnak ilyen londoni mosogatók..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:17:29

@Cycmen: Te csak ne adjál ötleteket! :)) Soros már készíti a pénzt..:)

Cycmen 2019.11.01. 10:22:46

@Veszéjben a lyogállamiság !: Levésik a koronát és a szakállat, az orrához hozzátoldanak és kész is lesz a Heller Ágnes szobor!

2019.11.01. 10:26:50

@Sir Bates dö Hól : Aki nem lakik itt annak valóban kisebb a kötődése, felelőssége, ezért a szavazati joga is, mert csa listára szavazhat, mint pl. A spanyoloknál.
Ezért lehetséges az, hogy londoni mosogató magyar nem, a vajdasági meg szavazhat levélben, mert nem azonos jogokkal rendelkeznek alapból.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 10:29:12

@Sir Bates dö Hól : Szerintem ugyanezt írtam csak pepitában.
Két fő csoportba osztanám azonban azokat, akik magyarországi lakcímmel nem rendelkeznek:
a) saját döntésből kifolyólag veszítették el azt és külföldre költöztek.
b) nem hoztak ilyen döntést, helyben maradtak és megmaradt a kulturális kötődésük annak ellenére, hogy esetleg már a nagyszüleik sem Magyarországon születtek.
Szerintem a b)-csoportba tartozónak erősebb a kötődése. Igen, azt elfogadom, hogy közvetlenül, a befizetett adókon át ők sem érzik (vagy nem úgy) a döntéseiket. De az ország nem csak egy költségvetési terület, hanem egyúttal egy nemzetállam is. Értem azt is, ha valaki inkább csak az egyiket látja a kettőből, de szerintem mindkettő létező dolog.

2019.11.01. 10:39:00

@Cycmen: Ezt az ötletet gyorsan törölni kellene, amíg be nem viszik a megvalósítan dók listájára, ráadásul spórolni lehet vele, ami nekik mindig is fontos volt! Igy meg, hogy közpénzről van szó mehet az évi nett 100 millióba képviselőként.

morph on deer 2019.11.01. 10:39:18

@Fermentátor:
“ Könnyen felmented a Momentumot”

Menti a fene. Nem is szeretem őket, csak hogy tudd.
Csak éppen nem hiszek a véletlenekben.
Ha odafigyelsz láthatod, hogy én elsősorban az időzítésről beszéltem. Azt meg a jobbik kivéreztetése óta elég nehéz lenne cáfolni, hogy a kormány az ÁSZ-t és a NAV-t bunkósbotként használja az ellenzéki pártok kivégzésére, közben hagyják a kamupártok százait elszámolás nélkül sunnyogni.
Mondom: nem a véletlenek műve, hogy épp most és épp így estek nekik.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 10:43:36

@morph on deer: Nem látom az időzítést. Tavaly nyár óta húzódik ez a dolog. Egyébként pedig nem is értem azt az "éppen most"-ot. A NAV az ÁSZ feljelentése nyomán szállt ki. Bármikor lépték volna ezt meg, az "éppen most" lenne.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 10:44:07

@Tényelek: Ja,és ugye ezek azok a mosogató fiúk és lányok,akik kicserepesedett mancsaikkal nem ritkán azt püfölik a klaviatúrába,hogy „ebbe a szar országba húsz évig nem megyek vissza”.Na ez aztán a kötődés kéremszépen..:)

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 10:46:29

@Veszéjben a lyogállamiság !: hát régebben a mosogató se szavazhatott, neki sem engedném egyebkent ma se.

2019.11.01. 10:47:45

@morph on deer: Szerintem sem a véletlen műve, hogy csak most mentek a Momentumhoz, mert ha választási kampányban tették volna, akkor befolyásolták volna a választást, amiért az E BESZ balhézott volna.
Most már lehet.
Egyébként szerintem megint az lesz, mint legutóbb, amikor hisztiztek, hogy ők aztán nem, a végén kiderült, hogyde, de csak elfelejtették, nem akartak semmi rosszat csinálnni.

morph on deer 2019.11.01. 10:51:29

@Fermentátor:
“ Nem látom az időzítést.”

Én meg igen, ahogy az elején írtam.
Most kell keménykedni, hogy el ne bízzák magukat, tanulják meg szépen, hogy hol a helyük.
A parlamenti pártokat személyesen osztotta ki derék vezetőnk, a momentumosokat meg megmotozhatják, stb.

Én így látom, te meg nem, so what? :)

2019.11.01. 10:51:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: Valahogy meg kell magyarázni sajátmagának, hogy miért mosogat a világvégén, amikor Austriában ugyanezért a munkáért másfélszer annyit kapna.

Cycmen 2019.11.01. 10:54:44

@morph on deer: "ÁSZ-t és a NAV-t bunkósbotként használja az ellenzéki pártok kivégzésére,"

Be kell mutatni minden iratot és nem lesz kivégzés! Ha meg gond van az iratokkal, akkor még idejében fel kell gyújtani az irodát, ahogy a Fletó csinálta! Látszik hogy a momentumosok még kezdő politikusok!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 10:56:59

@morph on deer: Ez konteó, alátámasztás nélkül, feltételezéssel. Tavaly indult a történet ÁSZ-vizsgálódással, amit feljelentés követett. Az ÁSZ feljelentése januárban született, előtte semmiképp nem mehetett a NAV, csak utána. Hogy mi a pontos ügymenet (fellebbezések, haáridők) azt nem tudom. Tehát januártól el kellett telnie valamennyi időnek. Mikor kellett volna kiszállnia a NAV-nak, hogy ne láss bele "éppen most"-ot. Mondjuk három hete? Egyhónapja? Májusban? Vasgy még várniuk kellett volna, hogy ne legyen "éppen most" Karácsonyig? (Itt most nem a főpolgármesterre gondoltam...)

morph on deer 2019.11.01. 11:28:05

@Fermentátor:
“ Ez konteó, alátámasztás nélkül, feltételezéssel.”

Mert ugye alátámasztással már nem lenne konteó.
Szóval te úgy gondolod, hogy szépen, rendesen, az ügymenetnek megfelelően zajlanak a dolgok, ahogy illik, és bő tíz hónap után jött el az ideje a következő lépésnek.

Én meg úgy, hogy az önkormányzati választások után megerősödött Momentumnak ideje volt már kissé letörni a szarvát, ráadásul épp molinózni merészeltek azok a pernahajderek szeretett testvérünk, az ex KGB-s V.V. Putyin (a V.V. itt nem Való Világ!) látogatása alkalmával, - így “épp most” vált aktuálissá a pofáncsapás.

Ja, konteó. Ne hidd el, ha nem akarod, a te dolgod. De a jelek szerint elmerengtél rajta, és ez bíztató! :)

Willkommenskultur 2019.11.01. 11:30:35

Ez sem a lipcsyk napja vazeg

Willkommenskultur 2019.11.01. 11:32:04

@morph on deer: Kutyat nem erdekli a momentum. Ha nem viritjak a papirokat mennek a momo es a moma utan a szemetdombra.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 11:44:15

@morph on deer: Hogy most a koneteó után vessző van vagy kettőspont abba nem hiszem, hogy érdemes belekötni. Ha nem is precízen fogalmaztam, szerintem érthető.
A történet nem az önkormányzati választáshoz kötődik, hanem a tavalyi országgyűlésihez. Egyébként pedig aztí rod, hogy a megerősödött Momentum szarvát akarják ezzel letörni. Gondolod, hogy emiatt ksiebb lesz a támogatoittságuk?
Egyébként is, a Momentum a májusi ep-választáson erősödött meg, nem most.
Apropó, molinózás. Azt sem tartom valószínűnek, hogy a Párbeszéd szerdai molinózása miatt még aznap reggel ki is szállt a NAV - a Momentumhoz. Tehát hamarabb kellett indulniuk, minthogy eljutott hozzájuk ez a hír.

ui: Persze, elgondolkodom rajta, igyekszem nyitott lenni. Viszont nem tekintem ténynek a feltételezéseket csak azért, mert jól illik esetleg a pártszimpátiámhoz vagy -antipátiámhoz. Igazból ez utóbbi a bíztató. ;)

kalapácstollú 2019.11.01. 12:06:59

@morph on deer: Konteo alátámasztással is létezhet. Ha az alátámasztás hibás vagy az abbal levont következtetés téves.

morph on deer 2019.11.01. 12:21:12

@kalapácstollú:
Kösz a hírt!

De ez most akkor konteó, vagy elhihetem ? XD)

kalapácstollú 2019.11.01. 12:33:13

@morph on deer: Örülök, hogy segíthettem. Láttam, szükséges volt: elhiheted. :)

Cycmen 2019.11.01. 12:37:17

@morph on deer:" De ez most akkor konteó, vagy elhihetem ? XD)"

Csináld azt, amit én! Ami nem konteo, azt el sem hiszem!

2019.11.01. 13:28:08

@Fermentátor: Valószíleg a Momentumnak az okoz gondot, hogy jogállaban élünk és be kell tartani a törvényeket, nemcsak a jogokat megadni.
Persze nem csoa, hogy így állak hozzá, kisgyerekként mindig arról meséltek nekik nagyik, hogy ők voltak a tőrvény.

2019.11.01. 13:28:08

@Fermentátor: Valószíleg a Momentumnak az okoz gondot, hogy jogállaban élünk és be kell tartani a törvényeket, nemcsak a jogokat megadni.
Persze nem csoa, hogy így állak hozzá, kisgyerekként mindig arról meséltek nekik nagyik, hogy ők voltak a tőrvény.

2019.11.01. 13:30:55

@Tényelek: szorry a motoros duplaázott, pedig nem reszket a kezem!

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 13:36:28

Az azért priceless, mikor egy baribaszó ner-cseléd kezd el nagyhangon óbégatni, miszerint " jogállamban élünk, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak!"... főleg, mikor látszik eleve, hogy semmi alapja nincs egy hatósági eljárásnak...

PuniValdes 2019.11.01. 13:37:19

Szokatlanul marffy a pinám.

GNDL 2019.11.01. 13:45:02

@Szergej Szergejevics Szergejev: „Elfogadták a magyar javaslatot a NATO–Ukrajna-nyilatkozathoz”

Aha, ez remek, tehát akkor ügy elintézve, mindenki mehet a dolgára, és Szijjártó sem fog soha többé hőbörögni Ukrajna miatt... igaz?! :D

Cycmen 2019.11.01. 13:48:52

@Sir Bates dö Hól: Az azért priceless, mikor egy migribaszó libsi-cseléd kezd el nagyhangon óbégatni, miszerint "vizsgálni merik egy törpepárt pénzügyi stiklijeit, ez kérem diktatúra"! Baszki írod, hogy semmi alapja nincs a vizsgálódásnak, akkor mi is az izgalom tárgya? Azt azért ne próbáld már elvitatni, hogy a NAV és az ÁSZ jogosult vizsgálódni akár csak azért, mert úgy tartja a kedve!
Egyébként ajánlanám Orbán Viktort példaképnek, mert a szocik alatt nagypofával elkezdték vizsgálgatni, amire nem vonyított mindenféle elnyomásról, meg revansról hanem azt mondta, hogy "HAJRÁ NAV"!

Cycmen 2019.11.01. 13:49:57

@Cycmen: Akkor még APEH volt. A többi stimmel.

Cycmen 2019.11.01. 13:58:34

@GNDL: "Szijjártó sem fog soha többé hőbörögni Ukrajna miatt... igaz?! :D"

Nem tetszik mi komám?? :D Ezért szavaztunk többek között rájuk, mert hőbörgősek és nem itthon győzködik az ország népét, hogy merjünk kicsik lenni!
Ti vagytok kicsik! Szarok, szolgák, gyávák, sunyik, nem értek egy kalap szart sem!

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:01:43

@Cycmen: ez koncepciós eljárás, aki ismeri a jogszabályokat, a fenti hivatalok működését, az tudja, látja ezt, ez most szintén nem vita tárgya, miként az sem, amit művelt az ügyészség az mtva székházának ügyében vagy a demeter-ügyben, vagy az elios-ügyben... ezeken kár rugózni, moon nincs jogbiztonság, ezt a ner járatja a csúcsra, de előtte sem feszült meg egyik kormány sem, hogy elérje azt...

Cycmen 2019.11.01. 14:03:26

@Sir Bates dö Hól: Persze kurvára megértem a visítást az ellenőrzés miatt, a libsik most kerültek a konc közelébe, kibaszott kényelmetlen lesz úgy lopni, hogy sarkukban az ÁSZ, meg a NAV!

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:04:45

@Cycmen: neked szóltak 13-a után, hogy hülye legyél? baszom, ha így folytatod, akkor eléred az itteni fő ner-cselédek szintjét lassan! én speciel sajnálnám... már úgy összemelegedtünk...

Cycmen 2019.11.01. 14:09:57

@Sir Bates dö Hól: ez koncepciós eljárás,........................................

Puff a szar demagógia! Apád faszát, már megbocsáss!

2019.11.01. 14:10:58

@Sir Bates dö Hól:
Elnézést, ha ffélreérthető voltam, én nem Franciországról írtam, hogy jogállam van, ahol liberális módon lövöldöznek a tüntetők közé. Itt is volt olyan, de 2010 óta szerencsére újra jogállamban élünk, nem kell félni egyik nemzeti ünnepen sem, hogy kardlappal verik a nőket és a gyerekeket is válogatás nélk<l.

Cycmen 2019.11.01. 14:14:32

@Sir Bates dö Hól: neked szóltak 13-a után, hogy hülye legyél?..............

Ti lettetek a hatalmas "győzelmetek" ellenére még bunkóbbak és arrogánsabbak, azt meg gondolom már tudod rólam, hogy taplóság detektálása esetén nem fakadok sírva, hanem felveszem a harcot!

GNDL 2019.11.01. 14:14:58

@Cycmen: Ööö... nem a te frusztrált hőbörgésedre voltam kíváncsi, hanem a kérdésem az volt, hogy mi lesz ha Szijjártó megint nekiáll rázni az öklét Ukrajnával szemben?! Mert ugye akkor elég nyilvánvaló lesz, hogy az eddigi hőbörgéseivel és a futsal-diplomáciai érzékével sem ért el semmit, tehát mondjuk, khm, de talán, izé, nem kéne annak a retardált pöcsnek majd lemondania ha ez a hőbörgése sem jött be?! :)

„ezért szavaztunk többek között rájuk, mert hőbörgősek”

Nem, ti azért szimpatizáltok a fideszes pöcsökkel mert ugyan olyan kulturálatlan barmok vagytok mint ezek a felkapaszkodott műveletlen parasztok... :D A nemzetközi diplomácia nem a hőbörgésről szól... mármint civilizált országokban, ugye... :)

„Szarok, szolgák, gyávák, sunyik, nem értek egy kalap szart sem!”

Hát, amikor a Fidesz zsák krumplival próbálja felvásárolni a prolijaik szavazatait, akkor nem úgy tűnik, hogy mi a szabad magyarok lennénk szarok... de csak úgy mondom. :D

Cycmen 2019.11.01. 14:17:28

@Sir Bates dö Hól: én speciel sajnálnám... már úgy összemelegedtünk...

Ez kölcsönös, a virtuális buzulásunkat nem árnyékolhatja be néhány pillanatnyi probléma.

2019.11.01. 14:20:10

@Cycmen: Annyiban van benne koncepció, hogy a Momentum eddig, mindig sumákól, a sokadik felszólításra, határidő után adta le a beszámolóit, közben meg telekürtölték a sajtót, mint most is, hogy őket elnyomják. A végén mindig kiderűlt, hogy csak simám sumákolni akartak, de nem jött be.
Ez a jogállam.

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:20:32

@Cycmen: Mirmur, fogalmam sincs, hogy mi a szakmád, de nyilván vannak ott is senki_által_meg_nem_kérdőjelezett sztenderdek; amit feljebb jeleztem, azok is ilyenek: az ügyészség úgy lépett vagy nem lépett, hogy ezeket a sztenderdeket hanyagolta látványosan...

GNDL 2019.11.01. 14:20:43

@Tényelek: „2010 óta szerencsére újra jogállamban élünk”

Aha, gondolom ezért kaptátok a nyakatokba a hetes cikkes eljárást is... meg ezért fogják jogállami normákhoz kötni az EU-s források folyósítását, ami ellen kézzel lábbal tiltakoztok... :)

Egyébként ezt a jogállami dolgot már tényleg egyeztetnetek kéne az agitprop központban, mert az egy dolog hogy te most azt szajkózod, hogy jogállamban élünk, de ezt pont te mint trollfarmos fideszes pöcs honnan a francból tudnád, mikor Varga elvtársnő - aki csak azért lett igazságügyi miniszter mert jól tud dekázni - annak ellenére hogy állítólag jogász rendre azt szajkózza, hogy a jogállamiságot nem lehet definiálni... szóval, érted ugye hogy mi a baj a propagandáddal?! :)

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:21:49

@Tényelek: jobbágynak kuss a neve! anyádat inszinuáld a megszólítással!

GNDL 2019.11.01. 14:27:03

@Tényelek: Jogállamban költhet a kormányzat napi 100+ milliót a kormánypártok politikai kampányaira? Jogállamban ez nem tiltott pártfinanszírozás tök véletlenül? :)

Egyébként a Momentum már többször cáfolta a propagandátokat... de ha nekik nem hiszel, akkor talán a Magyar Közlönyben megjelent információkat esetleg elfogadhatnád, ugyanis még abban is közzétették a Momentum tételes elszámolását:
www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/12/PDF/2018/42.pdf

Szóval, valahogy másként kéne összeraknotok az agitprop kampányaitokat, lehetőleg ügyeljetek arra, hogy ne lehessen másodpercek alatt szarrá cáfolni. :)

2019.11.01. 14:28:47

@Sir Bates dö Hól:
Kifejezettem nyomós érv, ha már ellenérv nincs:-)!

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:30:30

@Cycmen: volt egy kis fellélegzés és az orrotok a saját szarotokba nyomása, de azért prímer paraszt te nem voltál eddig... nézve a műsorokat az agitprop adásaiban, látva a ner-cselédek itteni ámokfutását, olvasva a lakások "publicisztikáit", látszik a mindenkit eltaposni vágyó gyűlölet, melyet a 13-a utáni vonalkódos alsók okoztak; ember, te nem a ner-től függsz, lehetnél független is;-)... különben is, orbán most a námbör ván cionista, hogy az a picsába csápolhatsz neki?

Sir Bates dö Hól 2019.11.01. 14:36:22

@Tényelek: faszparaszt, egyszerűen ahhoz is gyenge teljesítményt mutatsz, hogy az orrod a saját szarodba verjem... praeanthropus, egy 70 alatti iq-val rendelkező süketnéma is lesöpörne egy verbális vita során is... sz'al paraszt, kussolj és tűrd a sorsod..

Cycmen 2019.11.01. 14:42:52

@GNDL: "Nem, ti azért szimpatizáltok a fideszes pöcsökkel mert ugyan olyan kulturálatlan barmok vagytok mint ezek a felkapaszkodott műveletlen parasztok... :D A nemzetközi diplomácia nem a hőbörgésről szól... mármint civilizált országokban, ugye... :)"

Például úgy, mint ahogy a kultúrdiplomáciát folytató szocikkal meg merték tenni a tótok, hogy a patkányárpi külügyminiszter kislányát kócos asszonynak nevezték, egyébként teljes joggal, mert úgy nézett ki mint egy zsidó háziasszony hanukai konyhai nagyüzemmódban! Ráadásul nem nagyon hallottam, hogy kikérték volna maguknak!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 14:46:28

@morph on deer: időzítés: mekkorát őrjöngtetek volna egy október eleji vizsgálaton he?
különben: mindenki magából indul ki

Cycmen 2019.11.01. 14:47:10

@Sir Bates dö Hól: különben is, orbán most a námbör ván cionista, hogy az a picsába csápolhatsz neki?

GNDL 2019.11.01. 14:48:23

@Cycmen: „szocikkal meg merték tenni a tótok”

Hát, ez a történet is köbö olyan mint Szijjártó ostoba hőbörgése, mivel a szlovák fasiszta Slota nevezte Göncz Kingát „kócos asszonynak”... szóval, arról nem Göncz Kinga tehet hogy ezek a nacionalista pöcsök egytől egyig kulturálatlan parasztok. :) Ugyan ez a Slota nevezte Szent Istvánt „lovas bohócnak”, szóval, legyél rá nagyon büszke hogy a magadfajta fasiszták ekkora parasztok...

6.Lenin 2019.11.01. 14:52:00

@Cycmen:

Meg nem engedték be a madaras Ke-t. Ott állt beszarva a komáromi hídon.
Óriási diplomáciai siker. Meg a Benes Dekrétum, és még sorolhatnánk, vagy a románokat, szarba se vették a szoci diplomáciát.

Ezek csak segget nyaltak világ életükben.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 14:59:23

@6.Lenin: még taga is szégyellte magát a kócos asszony helyett
csaknem szepukut követett el az oldalkocsiján

Cycmen 2019.11.01. 15:02:10

@Sir Bates dö Hól: de azért prímer paraszt te nem voltál eddig......

Azt magyaráztam pont, hogy szekunder paraszt vagyok. Adjonisten-fogadjisten! :DDDD

Cycmen 2019.11.01. 15:04:34

@6.Lenin: Nem akartam nagyon sorolgatni, a Kinga amúgy is mindent vitt!

6.Lenin 2019.11.01. 15:06:14

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Újabban tag20 a hülye picsák védőszentje lett.
Ez a kannásbory következménye.

Cycmen 2019.11.01. 15:08:28

@GNDL: , szóval, legyél rá nagyon büszke hogy a magadfajta fasiszták ekkora parasztok...

Nekem elég, ha nem vagyok olyan hülye és paraszt mint te.

PuniValdes 2019.11.01. 15:19:03

O miért vagyok tű oly fások!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 15:34:33

@PuniValdes: gyuribá segíccs! szargentini kócos Asszony ájvék!

taga20 2019.11.01. 15:38:40

@Sir Bates dö Hól: bakker sír, neked még klónból is a legjobb jutott!

egy brancs maguk:)))

taga20 2019.11.01. 15:41:04

@Cycmen: egy hazug paraszt vagy nyilasházmester.
ez a valóság, atöbbi csak a gőz, ahol még buzulsz is:)))

taga20 2019.11.01. 15:46:07

@Tényelek: A TELIBEBASZOTT KÉPMUTATÓ KURVAANYÁDAT BASZD TELIBE!

és még kulturális is voltam fityeszretek!

taga20 2019.11.01. 15:48:41

@Cycmen: miapálya csutiánuszápoló? látom egyre lejjebb teszed a lécet magadnak:))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 15:55:38

@Cycmen: amikor taga 2 arab leszopása közt lebuzizz...

taga20 2019.11.01. 16:06:40

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: csókos ménem szopsz má le?
utána meknyugodnál fityeszmajom, és mindenkinek jobb lenne:)))

Cycmen 2019.11.01. 16:09:57

@taga20: A saját szintetek miatt aggódj, a vakond nektek a kőszáli sas!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 16:14:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "taga 2 arab leszopása"

Kevered Tagát a fideSSfasszopókkal, azok vágyakoznak arab fasz után. :))

Mind buzik vagytok, látszik. Nem is ez a bajom veletek. :))

taga20 2019.11.01. 16:18:27

@Cycmen: baszod, hülye vagy, mint a segg, de legalább humorod van.

vagy várjácsak!:)))

ne toljad má kosalalásan, te pokolfajzat!
arra itt van a többi kollegád. pl. tényelek.

taga20 2019.11.01. 16:22:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

hallod haver! ezek előadják a keményfaszú katolikuspapot, de minden melegfelvonuláson ott vannak az elsősorban:)

érdekes, nekem semmi gondom a homárokkal, és soha még nem is voltam köztük.

ja és semmi bajom velük. ugyan olyan emberek, mint te vagy én.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 16:49:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"
MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.06 12:53:47

Egyre rokonszenvesebbek nekem a tangás buzik. :))"

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 16:53:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2019.08.06 12:53:47

Egyre rokonszenvesebbek nekem a tangás buzik. :))

Cycmen 2019.11.01. 16:54:39

@taga20: :" baszod, hülye vagy, mint a segg, de legalább humorod van."

Humorom?????? Ti azt hiszitek, hogy viccelek?

taga20 2019.11.01. 16:55:40

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ibrahim, kezdesz szétcsúszni. iszol te rendesen fityeszretek?:)))

Gábris szomszéd 2019.11.01. 16:57:50

@taga20: "Mától a Mi Hazánk Mozgalomnak saját kezűen aláírt papírja van arról, amit eddig is sejtettünk: nem mások ők, mint a Fidesz csicskái." :)

alfahir.hu/2019/11/01/mi_hazank_mozgalom_jaszbereny_budai_lorant_fidesz_szabo_tamas_dobran_gyula_jobbik

taga20 2019.11.01. 16:58:43

@Cycmen: bazdmeg, te aszt hiszed, hogy komolyan beszélek more!?

ennél azé többet néztem ki belőled nyilasparaszt!:)))

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 17:06:56

EZEK MÉG MAGYARUL SE TUDNAK ?!

EGY MONDATBAN KÉT SÚLYOS HIBÁT IS VÉTETTEK A MOLINÓN !!!

"Megint nem ment a helyesírás a belpesti proliknak!

Analfabéták"
Kép a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/megint-nem-ment-a-helyesiras-a-belpesti-proliknak/

SZÉGYEN !!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 17:12:23

@Sir Bates dö Hól: @GNDL: LÁTOM ITT AJVÉKOL MA AZ EGÉSZ BANDA , DE SAJNOS HIÁBA !!!!

A JÁTÉKNAK VÉGE !!!

"ÁSZ: A Momentum 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum Mozgalom mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta. Ezért az ÁSZ 2019 januárjában a törvényi kötelezettségének eleget téve feljelentést tett. Az ÁSZ hangsúlyozza: amennyiben egy döntő mértékben közpénzekből működő párt megsérti a közpénzek felhasználására és elszámolására vonatkozó előírásokat, akkor a gazdálkodása nem átlátható az adófizető állampolgárok, valamint a saját párttagsága felé sem."
mindenszo.hu/hoppa-500-millat-lopott-el-a-momentum/

HÁT ÍGY JÁRTATOK , BÜDÖS LIPSIK !!

" FEGYŐR " BANDIKA CSUKLÓJÁN HAMAROSAN CSATTAN A BILINCS , AKÁRHOGY SIVALKODTOK !!!

taga20 2019.11.01. 17:17:52

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

na bazdmeg, téged is ide evett a fene?!

az mé van nálatok a nerben, hogy mindig a legnagyobb kreténnek van a legnagyobb pofád!

A KURVAANYÁDAT MEGBASZHATOD FITYESZJOBBÁGY, AZTÁN LESZOPHATOD A GAZDÁDAT A CSUTISZARDARABOT, AKI MA ENNEK A SZERENCSÉTLEN ORSZÁGUNKNAK A
MAFFIAFŐNÖKE!

nincs1itt 2019.11.01. 17:21:57

na! egy kicsit nem figyelek, oszt' tessék! lemaradok a lényegről! a keletinyitás egyik atyamestere a fuccál legenda(nagypályán eltévedt volna) megint kapott egy tockost, hogyaszongya: eriggyé séróbáró hüjjegyerek, asztán mostmár ügyes legyé', valamit eszeljél ki a ukrajna ellen!
mert a másik atyamester kuszaszem pénzszőkítő helyettes dakota, annyira remekül esőtáncikál, hogy 320 felett van az ájró...

taga20 2019.11.01. 17:32:14

@nincs1itt: most a bajod haver? mi itt kipcsákföldön így szállunk le a binyigliről:)))

nincs1itt 2019.11.01. 17:34:48

@taga20: de ha tényleg érdekel! mert a fidesz-tálibok mindent elmagyaráztak már és az ellenkezőjét is vadul hiszik...
már csak a poszt témája érdekelne. mert ennyire nem lehet valaki ostoba, mint o.v.+szíjjártó.

taga20 2019.11.01. 17:36:41

@Gábris szomszéd: ártu bazdmeg! anno gondoltad volna, hogy egyszer a barikád ugyanazon a felén leszünk? és majdnem haverock:)))

www.youtube.com/watch?v=DMi_Bu4PesA

taga20 2019.11.01. 17:40:36

@nincs1itt: na figyejj migráncs, me olyan vagyok, mint a kámikáze oktató, csak egyszer mutatom meg:)))

ti ott dájsclandban pusztultok 45 óta, mi meg szárnyalunk itt orbánisztánba!

ja és, most nem lennék a helyedben!:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 17:40:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "Egyre rokonszenvesebbek nekem a tangás buzik"

Bizony. Ha fideSSfasszopókat felismerik és kipellengérezik. :))

Nekem semmi bajom a buzikkal, van is egy kedves barátom közülük. Veletek, fideSSfasszopókal se az a bajom, hogy mind buzik vagytok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 17:43:22

@taga20: "előadják a keményfaszú katolikuspapot"

Nem érted, mi az a "keresztyény sazbadság". Az azt jelenti, hogy lehet tolvajkodni, közpénzen jahtozni, kurvázni, kokózni, ha egyébként elég szemforgató kersztyénnyek mutatod magad.

nincs1itt 2019.11.01. 17:43:36

@taga20: akkor te azt is érted, hogy a kamikazék miért kaptak majrékalapot!
pont most miért nem akarsz a helyemben lenni? mert tegnap még értettem volna...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 17:44:03

@taga20: "mi itt kipcsákföldön így szállunk le a binyigliről"

:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 17:46:06

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "a Momentum Mozgalom mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta."

De, igazolta, csak a fideSSjobbágy főszámvevő baszott elolvasni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.01. 17:49:00

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "SÚLYOS HIBÁT".

:))

Egy betű elírás súlyos hiba? Hát ti, fideSSfasszopók percenként súlyos hibát vétetek magatok szerint is. :))

@Kubatov_baszod_anyád: Ne ilyen szardarabokat kűggyé má, ezek magukból csinálnak mindig hülyét.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 17:51:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @taga20: NA MI VAN , GYEREKEK , BEINDULT A CIFRA FOSÁS ?!

"Nektek Kamu Geri kellett! Budapest mostantól a tagadás, a rombolás, a proliság és a primitívség fővárosa lesz….

Így választott Budapest"
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/nektek-kamu-geri-kellett-budapest-mostantol-a-tagadas-a-rombolas-a-prolisag-es-a-primitivseg-fovarosa-lesz/

SZÉGYEN !!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 17:52:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: KÉT HIBA !!!!!!!!

EGYETLEN MONDATON BELÜL !!!!

"“MAGYARORTSZÁG”.

“HELYTARTOJÁT” rövid O-val. Megy ez gyerekek!"
mindenszo.hu/megint-nem-ment-a-helyesiras-a-belpesti-proliknak/

SZÉGYEN !!!!

taga20 2019.11.01. 17:53:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

500milcsi?

most röhögött fel lölö, tiborc, récsöl és a többi szardarab fityeszbűnöző, me ők naponta beszippantanak ennyit lét, és még csak meg sem vakargatják őket. sőt kossutdíjat kapnak!BROÁF!

bakker, gáspárt támogatni fogom, me ő tuti, hogy nem érti, hogy az isten(csutgeci), mé csinált olyanokat:)))

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 17:55:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "De, igazolta, csak a fideSSjobbágy főszámvevő baszott elolvasni. :))"

NEM ELÉG , HOGY HÓNAPOKKAL A HATÁRIDŐ UTÁN KÉSZÍTETTÉK EL AZ ELSZÁMOLÁST , DE AKKOR SEM SIKERÜLT ELŐÁSNIUK A SZÜKSÉGES ALÁTÁMASZTÓ DOKUMENTUMOKAT !!!

ITT MINDEN KIDERÜL A KIS KEDVENCEIDRŐL :
youtu.be/XMoBKJPrEbI

EJNYE , LIPSIKÉIM , 500 MILLIÓT LOPNI NEM SZÉP DOLOG !!!

EZÉRT VALAKIT NAGYON SEGGBE FOGNAK RAKNI OTT A BÖRTÖNBEN !!!!

TALÁN " FEGYŐR " BANDIKÁT ?! ESETLEG AZ EGÉSZ PÁRTVEZETÉST ?!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 17:55:57

@taga20: ezért biztosan megkapod az agnesz heiler emléktrófeát
vagy legalább a gyuribá megcirógatja hülye kis buksid
ilyen szépen felbüfizni a cöveget!
bückék vagyunk rád potrohos traktoros

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 18:02:36

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "
EZÉRT VALAKIT NAGYON SEGGBE FOGNAK RAKNI OTT A BÖRTÖNBEN !!!!

TALÁN " FEGYŐR " BANDIKÁT ?! ESETLEG AZ EGÉSZ PÁRTVEZETÉST ?! "

ha ez így megy, zázrivecz gabriella is feljelenti salyát magát

taga20 2019.11.01. 18:09:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ibrahim, szerintem te má a kecskédnek is gáz vagy!

emlékszel mit mondott bencsikevtárs az elemi sorosozásról?!

ja és nem vagyunk rád büszke, szargerincű fityeszparaszt!

u.i.: azé remélem nincs harag faszparaszt, me én azé kedvellek:)))

Greccsi Zsot 2019.11.01. 18:42:34

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "
EJNYE , LIPSIKÉIM , 500 MILLIÓT LOPNI NEM SZÉP DOLOG !!!"

Menjetek a francba, Meszaros Lorinc, ennek a tizszereset lopja el mindennap, es akkor van pofatok szaros 500 milliot keresni. Ennyi jar nekik, akarmire is koltottek.

PuniValdes 2019.11.01. 19:12:44

Kúra hangtompítókat puttók.

morph on deer 2019.11.01. 19:30:36

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
“MAGYARORTSZÁG”.
“HELYTARTOJÁT” rövid O-val.

Hát helytartónak valóban elég rövid, valljuk be, de amúgy tévedsz, mert ez már a jövőbe mutató kipcsák helyesírási szabályokat követi, nem tudtad?
Látod, látod...

nincs1itt 2019.11.01. 19:31:44

@Hova fogják elásni KariGerit?!: neked az fel sem tűnik, hogy paksII-ből nem lesz semmi, bár szerződés is van. most éppen azért hajolt be fuccallegenda atyamester szijjpubi de csak a főnök után, mert megint átbasztak valakit? az a valaki éppen putyin volt legutóbb, ezért "kedvesen kérni" fog egy szívességet, amit nem lehet visszautasítani. ez a te/ti gazdátok és sleppje. ostoba, tanulatlan, felkapaszkodott parvenük gyülekezete, akiknek csak az számít, hogy a hozzád/-tok hasonló jobbágyok felett uralkodhassanak. te meg lelkesen tapsolsz hozzá, ez csak arra bizonyíték, hogy még náluk is ostobább vagy, pedig az már valami!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 19:32:06

@Gábris szomszéd: Ádehogy..A legnagyobb Fideszcsicska Gyurcsány..
Miatta nem nyertek 13 éve semmit..:)))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 19:37:40

@nincs1itt: Figyu..Arról tudsz,hogy mennyi ideig húzódott Finnországban az olkiluitoi atomerőmű építése a francia Areva kivitelezésében? Kurva sokáig..Ez egy ilyen műfaj..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 19:40:20

@nincs1itt: Humorizálni próbál szegény,csak nem veszed a lapot..

nincs1itt 2019.11.01. 19:42:08

@Veszéjben a lyogállamiság !: akkor minden a legnagyobb rendben. vagy mégsem... de mindegy ha finneknél is sokáig tartott, akkor csak arra kell várni, amíg nemstrómanék összegründolják a 3 fős 3 milliós kájeftét, ami építhet halálcsillagot is.

morph on deer 2019.11.01. 19:42:28

@Fermentátor:
“Tehát hamarabb kellett indulniuk, minthogy eljutott hozzájuk ez a hír.”

Te most viccelsz, ugye?
Csak nem azt akarod mondani, hogy az érdekeltek nem tudtak erről előre semmit, és csak akkor hökkentek meg, amikor meglátták?
“- Hány éves is vagy, királyfi..?”

nincs1itt 2019.11.01. 19:42:58

@Veszéjben a lyogállamiság !: meg ne haragudj, de én nem vagyok fideszes, aki csak a fődakota humorát érti...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.01. 19:46:11

@nincs1itt: de jól megaszontad, paraszt. Hogy rohannál meg!

morph on deer 2019.11.01. 19:49:26

@morph on deer: te nekem te ne ugass be!

A nickedet meg köszönöm szépen.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 19:50:18

@nincs1itt: Minden gigaberuházás elhúzódik időben,nem csak az atomerőmű építések..Ott van rögtön a 4-es metro..:)

nincs1itt 2019.11.01. 19:56:30

@Veszéjben a lyogállamiság !: ááá, jó hogy mondod! aranyos tőled. mi közöm a 4-es metróhoz? igaz valamikor fészkesfővárosi lakos voltam, de az a város az elmúlt 25 évben nem sokat változott, legfeljebb más párt színeiben ígérgetnek.

PuniValdes 2019.11.01. 19:57:39

Ez kresz bazdmeg, te érre buszuké vagy? Magad nickjét átlőni, mez meg sajátos diver!

PuniValdes 2019.11.01. 19:59:27

Meg mappák a return a -knek vitázok,
Még -todék a nyárfás az ablak előtt,
De latos már ottan a téli vulkános,
Már jó tagjára épp a bérci terror.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 20:10:36

@nincs1itt: Tudod a dolgok nem mindig az előzetes elképzelések,menetrendek szerint alakulnak a világban.Ezt az ember már úgy 10 éves kora körül felfogja-jó esetben..:)

nincs1itt 2019.11.01. 20:17:55

@Veszéjben a lyogállamiság !: tréfálkozni próbál! de bájos... tudod a "dolgokkal" előfordulhat, hogy nem alakulnak az előzetes tervek szerint. viszont a szerződésben rögzített kötelezettségek, ha nem alakulnak a szerződésben rögzítettek szerint, súlyos következményeket vonhatnak maguk után.
lehet, hogy te piros vödör+sárga lapátra gondoltál, a homokozóból. de akkor elszaladt melletted a világ.
ne próbáld kidumálni. főleg ilyen gyengén ne!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 20:22:42

@morph on deer: Ezt a konteót sztem te magad sem hiszed. Hogy egy ilyen jelentektelen dolog (raadasul a fenysebessegnel gyorsabban) legyen az indok arra, ami egyebkent törvényi kötelezettsége is a NAV-nak?
Arról már nem beszélve, ha olyan profik, hogy már a molinózás megtörténte előtt büntiznek a molinózásért, akkor maga a büntetési szándék eljut-e a Momentumhoz? Merthogy a Párbeszéd molinózott.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 20:31:49

@nincs1itt: Bizony..Pl. Van olyan is,hogy kötbér.

taga20 2019.11.01. 20:34:51

@Veszéjben a lyogállamiság !:

te tényleg ilyen patkány vagy, vagy csak így születtél?

a gazdád négy évig blokkolta a 4metrót, és te pofázol rohadék.

egyébként, menyél a hármassal utána a négyessel.

mintha nem ugyanabban a városban lennél.

KURVAANYÁDAT!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 20:35:09

@nincs1itt: A kislapátos homokozó világa inkább azoké,akik egy gigaberuházás csúszása esetén nagy,csodálkozó szemekkel néznek..

nincs1itt 2019.11.01. 20:36:20

@Fermentátor: figyelj haver, látom képben vagy! kérlek világosíts fel arról, hogy az adó hatóság és egyéb pénzügyi szervek, mikor loholtak nyakukat törve mészáros és mészáros-hoz, esetleg tiborcz+co-hoz? sorolhatnánk tovább a nemstrómank és saját lábon állók névsorát.
csak azért kérdezem, mert a fent nevezettek is a közpénzt alakítják át magánvagyonná. nem is értem, hogy az adóellenőr miért nem pattant a suzuki swiftbe, esetle opel astra-ba és száguldott mészároshoz, amikor kiderült, hogy az a yacht, amiről nem is tudja kié, megint óránként annyi dieselt használt el, amennyiből az ellenőr évekig elautózgatna?
vagy csak nem látom a londoni meki, papírpohár mosogatójától a híreket rendesen?

nincs1itt 2019.11.01. 20:41:26

@Veszéjben a lyogállamiság !: ööö, tudod 1-2-3 év csúszás OK, de itt már lassan évtizedekről beszélünk... 2014-ben született a szerződés, 2023-as tervezett átadással, tavaly kellett volna elkezdeni az építést. jelenleg ott tart, hogy talán 2030 után egyszer csak...
szóval, maradjunk annál a verziónál, hogy megint vakon véded o.v.-t, közben lövésed sincs az egészről.
ne fáradj a válasszal.

nincs1itt 2019.11.01. 20:44:11

@Veszéjben a lyogállamiság !: és szerinted azt ki fizeti? el ne hidd, hogy az adófizetők! az csak libsibolsi propaganda! neeem, azt is a bölcs vezéred kuszaszemű pénzsámánja fizeti, saját tarsolyból! téged nem is érint... hiszen azt a kormány intézi. húúú, jóbarát kemény cuccot osztottak most a pártközpontban. csak óvatosan vele!

PuniValdes 2019.11.01. 20:45:59

Mánfa csípőből türtőztetik. Hűidén vastagon mint a -bírja.

Nem kis teljesítmény.

eszti..... 2019.11.01. 21:19:15

@Fermentátor:

"Ez valóban egy véleményes könnyítés, de olyanokat érint, akik nem adták fel kötődésüket az anyaországhoz."

Látod? Ez zavar. 9 év alatt elértünk oda, hogy a határon túli magyarságtudat egyik fokmérője a magyarországi szavazáson való részvétel.
Amíg nem volt kettős állampolgárság, nálunk az számított magyarnak, aki magyar nemzetiségű volt, magyar iskolába járt.
A kisebbségi magyar lét elég kacifántos. Magyarságod mindent felülír. Még a párválasztásnál is lényeges szempont, hisz szeretnéd, ha gyermekeid magyar anyanyelvűek legyenek,a magyar kultúra legyen számukra az elsődleges, magyar iskolába járjanak. Nemcsak ők, az unokáid is. És ez így öröklődött generációról generációra.

"nem adták fel kötődésüket az anyaországhoz."
Gyermekkoromban évente 2x mehettünk Magyarországra. Hidd el, nem attól voltunk-maradtunk magyarok, hogy éltünk ezzel a lehetőséggel.

Sok mindent mondhatnék még, de nem teszem. Helyette hoztam egy 46 perces dokumentumfilmet. 2010-ben készült.

www.youtube.com/watch?v=tXI3Bz7abEY

eszti..... 2019.11.01. 21:31:05

@taga20:

"mi itt kipcsákföldön így szállunk le a binyigliről:)))" :D :D :D

eszti..... 2019.11.01. 21:33:07

@nincs1itt:

" főleg ilyen gyengén ne!"

legjobb tudása szerint teszi. ne várj tőle csodát.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:33:18

@eszti.....: nézegessen 46 percig tótokat a fekete fene.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:34:26

@nincs1itt: A kötbért a kivitelező szokta fizetni késedelem esetén, okoska.. Látom túl sok volt a kender ma este (is).. :)

taga20 2019.11.01. 21:34:35

@eszti.....: és tudod, mennyire zavar? és nem röhögök, maksz kínomban.

és ilyenkor ilyet hallgatok. és nem segít.

www.youtube.com/watch?v=xOzgft37uGY&list=RDxOzgft37uGY&start_radio=1

eszti..... 2019.11.01. 21:34:39

@Cycmen:

"sarkukban az ÁSZ, meg a NAV"

csak az övékben?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:35:56

@nincs1itt: Ilyen mértékű csúszás egyáltalán nem szokatlan egy ekkora beruházás esetén.

eszti..... 2019.11.01. 21:36:42

@Veszéjben a lyogállamiság ! :

grat, hogy legalább a számokat sikerült dekódolni. ez is valami.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:36:56

@eszti.....: Látom mindketten Hócipő előfizetők vagytok..

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 21:37:10

@eszti.....: Bocs, tényleg ne vedd sértésnek, de fordítva ülsz a (dakota) lovon. Ők ugyanis nem attól magyarok, hogy részt vesznek a választáson, szavaznak, hanem azért teszik ezt, mert idetartozónak érzik magukat. Attól magyarok, hogy evszazadnyi elvalasztottsag után is Magyarorszagot tartják az anyaorszagnak és magyar kultúrájúak. Hogy itt voksolnak az nem alapja, hanem folyománya ennek.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:40:22

@Veszéjben a lyogállamiság ! : Végre, végre nekem is van nicktolvajom ! Sikerült valakinek végre felkúrni ennyire az agyát ! :))

taga20 2019.11.01. 21:43:06

@nincs1itt: és ez a jobbágy még 2022-ben is ezt fogja a pofánkba szarni.

és ha megkérded, hogy ez hogy, akkor a cinikus pofájával belehazudik a szemedbe, ahogy ma is teszi.

ennyike a ner!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:45:08

@Fermentátor: Ezt most éppen egy nem magyarnak próbálod elmagyarázni. Tudod, egy olyannak, aki ha véletlenül válogatott focimeccsre kapcsol, akkor az ellenfélnek kezd el szurkolni. Vajon más országokban is vannak ilyenek? Nem hinném.. Eszti ! Hungaricum vagytok baszd meg..! :)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 21:47:26

@nincs1itt:

index.hu/techtud/2019/03/07/finnorszag_atomeromu_olkiluoto_nukleraris_reaktor_mukodesi_engedely_2020/

"A Portfolio szerint az atomerőmű az eredeti tervek szerint már 2009-től működött volna, de a beruházás jelentősen csúszott, a költségek pedig folyamatosan emelkedtek."

--

taga20 2019.11.01. 21:49:06

@Veszéjben a lyogállamiság !:

fityeszfaszszopó, te osztod ki, hogy ki a magyar?

bazdmeg, hozzád képest saolinsanyi egy fajmagyar!

A KURVAANYÁDAT ÉS A PURDÉDAT MINŐSÍTS SELEJT FITYESZKURVA!

eszti..... 2019.11.01. 21:51:46

@Fermentátor:

és mire is voksolnak Magyarországon?
az erős szlovákiai magyar parlamenti érdekképviseletre ?

eszti..... 2019.11.01. 21:53:04

@taga20:

hagyd! :D
ennyit ért belőle...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 21:56:21

@eszti.....: Nem vagyok a helyükben, nem válaszolhatok helyettük.

eszti..... 2019.11.01. 22:02:36

@Fermentátor:

kár, pedig eddig olyan szépen megfogalmaztad helyettük, mintha olvasnád a gondolataikat.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 22:09:56

@eszti.....: Nekem úgy tűnik, kettőnk közül csak Te vetted a bátorságot, hogy megfogalmazd, mire is szavazhatnak.

eszti..... 2019.11.01. 22:10:09

@Veszéjben a lyogállamiság !:

véletlenül sem kapcsolok válogatott focimeccsre. két másodperc alatt felforr az agyvizem, a falábúak bénázása láttán.

eszti..... 2019.11.01. 22:12:34

@Fermentátor:

talán azért, mert tisztában vagyok a prioritásokkal.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.01. 22:15:59

@eszti.....: "véletlenül sem kapcsolok válogatott focimeccsre. két másodperc alatt felforr az agyvizem, a falábúak bénázása láttán"

Elég szigorú vagy – pedig az a Hamšík gyerek fénykorában még egész penge volt, a hádvédsorban meg azon a Škriniar srácon sem könnyű átjutni...

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.11.01. 22:18:59

@eszti.....: "és mire is voksolnak Magyarországon?
az erős szlovákiai magyar parlamenti érdekképviseletre ?"

A szlovákiai magyar parlamenti érdekképviseletre maximum ott kint tudnak szavazni.

Itt nálunk arra szavazhatnak, hogy szeretnék-e ha az anyaország továbbra is erkölcsi, anyagi támogatást adna a nyelvük, kultúrájuk megtartásához, vagy inkább azt szeretnék, hogy a kormány szarba se vegye a határon túliakat (lásd "23 millió román").

mgdé 2019.11.01. 22:19:03

@Szergej Szergejevics Szergejev:

No de mi lesz a FRADIval, ha összerúgjuk a port az ukránokkal????

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 22:20:38

@taga20: Baszd szájba a repedtsarkú, migránsszopó retkesvalagú büdös kurva anyádat még utoljára, aztán visszakalapállak oda, ahonnan születésed napján előmásztál te véglény..

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.11.01. 22:21:39

@eszti.....: Ezzel szemben nekem szerencsére csak véleményem van. Persze, bevallom, régebben én is volt, hogy azt hittem, az én igazságom valamiféle egyetemes igazság. Szerintem Te is kinövöd majd ezt.

PuniValdes 2019.11.01. 22:24:17

Nézhessél deep gale pokornit. Ha már alulfizetőről van szó.

eszti..... 2019.11.01. 22:26:24

@Fermentátor:

helyismeret. talán a helyismeret teszi.

eszti..... 2019.11.01. 22:29:18

@Szergej Szergejevics Szergejev:

bakker! erről teljesen elfeledkeztem! :D

taga20 2019.11.01. 22:34:20

@Veszéjben a lyogállamiság !:

miről ugatsz fityeszállat? ja hogy a pofádba basztam a tükröt fityeszretek, és ez nem tetszik?

a fityeszáltal szétkurtanyádnak sírjál ánuszrózsa!

taga20 2019.11.01. 22:38:13

@eszti.....: talán igazad van. de azé azt megtanultuk a történelemórán, hogy ha kussba maradunk, akkor se ússzuk meg!

ennyi. remélem világos voltam, mint a hó!;)

taga20 2019.11.01. 22:52:08

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

te köcsög fityeszes féreg rég megadtad magad.
és akkora retek vagy, hogy észre se vetted!:))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.01. 23:12:40

@taga20: toporzékojj rázd az öklöckéd arra felébred a gondozód és megkapod az álommanó szurid

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.01. 23:48:11

@taga20: Kihegyezem a buzi fejedet és visszakalapállak a mocsok kurva anyád bűzös valagába te patkányember..

DonáldTrámppp 2019.11.02. 01:42:18

@taga20: BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.
BAZDSZÁJBA A MOCSKOS ARABSZOPÓ BÜDÖS KURVAANYÁD TE TETVES SOROSBÉRENC FASSZOPÓ GECILÁDA.

PuniValdes 2019.11.02. 07:50:50

@DonáldTrámppp: termékeiden idiótánkat kopp ki nélkülem az éjszaka. Kitagadjon, ha frissíteni sorsú dolgán vegyél példáért!

Cycmen 2019.11.02. 08:07:26

Látom ment a proliműsor ezerrel!
Nagyon szarok vagytok libsik!

Sir Bates dö Hól 2019.11.02. 08:10:22

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "EZÉRT VALAKIT NAGYON SEGGBE FOGNAK RAKNI OTT A BÖRTÖNBEN !!!!

TALÁN " FEGYŐR " BANDIKÁT ?! ESETLEG AZ EGÉSZ PÁRTVEZETÉST ?!"

azért az mindent elmond rólad és vágyaidról, hogy mindig ez az erőszakos buzulás jut eszedbe

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.02. 10:09:15

@Sir Bates dö Hól: Hallod, az óvodában is terryblack volt a jelem.

Paráss 2019.11.02. 10:23:32

@eszti.....: A helyismeret még senkit nem tett dölyfössé. Eddig. :XD

Ekrü 2019.11.02. 10:32:44

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
Ne humorizálj liberókám, ez már szánalmas!

eszti..... 2019.11.02. 11:38:31

@Paráss:

Ismeretek /pl. helyismeret/ birtokában próbáljuk /nem mindig sikerül/ mellőzni a frázisok puffogtatását.

kalapácstollú 2019.11.02. 13:05:47

@eszti.....: Ki dönti el, hogy egy gondolat valóban frazis-e? Nem lehet, hogy csak azért tekinted némelyiket annak, mert nem érted és csípőből elutasítod azt?

eszti..... 2019.11.02. 13:35:41

@kalapácstollú:

remélhetőleg mindenki önállóan dönt. nálam egy gondolat akkor éri el a frázisküszöböt, mikor unos-untalan ugyanaz a sablonválasz egy kérdéskörre.

kalapácstollú 2019.11.02. 14:05:58

@eszti.....: Tehát, ha sokszor megkérdezed, hogy kettő meg kettő az mennyi és folyton azt mondjak, hogy négy, akkor az frazis. Bezzeg, ha néha hármat vagy ötöt hazudnanak, az mennyivel hitelesebb lenne....

eszti..... 2019.11.02. 14:12:17

@kalapácstollú:

miért kérdezném, pláne sokszor?
keress más indokot, amivel kötözködhetsz.. :D

kalapácstollú 2019.11.02. 14:38:46

@eszti.....: Ha ugyanarra mindig ugyanaz a válasz, akkor nem feltétlen a válaszban a hiba. Talan túl sokszor tetted fel a kérdést. És, mint kiderült, már te sem tudod, hogy miért... :))

PuniValdes 2019.11.02. 16:53:22

Nézős azt hiszel, megsarcoltéi ellen, grafikusak!

BUTApest te csodás 2019.11.02. 17:49:01

@PuniValdes: Allits a gogli forditon, mert nem erteni amit irsz.

nincs1itt 2019.11.02. 19:30:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom lakás festésen kívül, nem nagyon találkoztál "giga beruházással"... ugyanis a magyar állam(értsd a te nevedben is) felvett o.v. 10 milliárd euró hitelt, arra hogy a roszatom kivitelezésében további blokkokkal bővüljön paks.
ez egy kétoldalú szerződés, amiben nem csak az orosz fél vállalt kötelezettségeket, hanem mo. is.
pl az engedélyek beszerzését, ez több száz engedélyt jelent, ebből sokat még sem nyújtott a magyar kormány. első szerződés szegési pont.
az igaz, hogy nemstróman mészáros már felvásárolt 3-4 olyan céget, ami benne lenne a buliban, ha lesz egyáltalán.
mert jelen pillanatban az a helyzet, hogy az eu azért utasította el az osztrák tiltakozást, mert az új blokkok áram termelésének 30%-át a szabadpiacon értékesítené. de! kuszaszem pénzsámán és fodbalista főnöke, olyan okosan, előrelátóan vállalta ezt a piszlicsáré szerződést, hogy mára a "zöld" áram ára, annyira lecsökkent, hogy versenyképes az atomenergiával. ergo, nagyon úgy néz ki, hogy a bonsai duce megint baszott nagy bótot csinált. most meg majd lehet aggódni, hogy putyin és a roszatom, hol fog olyat alárúgni, hogy fönt büdösödik meg. o.v.-ért és az elvtelen csicskáiért nem kár, viszont te és veled együtt mo. megint rábaxik! nem kicsit...
kellemes estét.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.02. 20:26:16

@nincs1itt: Beruházási hitelkeretet bocsátott rendelkezésére az orosz fél. Gondolom tudod mi a különbség hitel és hitelkeret között. (Bár lakásfestésre nem hinném, hogy kaptál volna ilyet..:)

" arra hogy a roszatom kivitelezésében további blokkokkal bővüljön paks."

A régi blokkok folyamatosan kivezetésre kerülnek majd..

" hogy mára a "zöld" áram ára, annyira lecsökkent, hogy versenyképes az atomenergiával. ergo, nagyon úgy néz ki, hogy a bonsai duce megint baszott nagy bótot csinált. "

Érdekes mégis atomerőművet épít Finnország, Anglia, Szlovákia.. Különös nem? Biztos nem gondolták át.

És mit tesz isten? Svájcban ismét hálózatba kötnek egy régi egy régi atomerőművet..Amely országban a hegyi tisztásokon bocik és szélkerekek legelésznek..Skandallum!

www.villanylap.hu/hirek/4804-ujra-halozatba-kotik-az-oreg-svajci-atomeromuvet

"A svájci atomenergia felügyelet, az ENSI szerint az atomerőmű üzemeltetője, az Axpo bebizonyította, hogy a reaktorblokk nyomásálló acélburkolatában felfedezett anyaghibák már nem jelentenek biztonsági kockázatot, így a cég március végén tervezi ismét hálózatra kapcsolni a világ egyik legrégebben működő atomerőművét. "

:)

taga20 2019.11.02. 20:28:19

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

fityeszretek, ő 90 évesen patentabb, mint te most moszat!:)))

nyúlj má bele a bugyidba köcsög!

taga20 2019.11.02. 20:30:18

@Veszéjben a lyogállamiság !:

fityeszfaszszopó retek, mi a kurvaanyádról pofázol, te hazaáruló köcsög???

PuniValdes 2019.11.02. 20:32:02

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: cézárékkal nem az agyalván van, grandén a segélnem. Meg a tizedében is.

taga20 2019.11.02. 20:33:02

@Gábris szomszéd:

ártu bazdmeg, jófej lettél!:)

a végén még tényleg megütjük a nyári zsidó fesztivált együtt!:))

PuniValdes 2019.11.02. 20:33:47

@taga20: hétrét is megválaszolásuk egy csiripeltek.!

Gábris szomszéd 2019.11.02. 20:39:01

@taga20: Erről vajon mennyit pofáznak a fityeszkullancsok?

"A százezer lakosra számított megelőzhető halálozás nálunk a legtöbb: 385. A 9,7 milliós lélekszámra vetítve ez azt jelenti, hogy mostanában évente mintegy 37 ezren halnak meg úgy Magyarországon, hogy megelőzhető lett volna a haláluk."

24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-halalozas-statisztika/

nincs1itt 2019.11.02. 20:39:04

@Veszéjben a lyogállamiság !: megint mellébeszélsz. de ez amolyan fideszes "sport".
10 milliárd euró hitel, ami lehet több is, de kevesebb biztosan nem. a szerződésben foglalt kötelezettségek megszegése esetén, mo.(tehát te is) fizetni köteles a kivitelezőnek. szar az élet, de bizony ha pénzt adnak valamire, akkor azért teljesíteni is kell. igen épülnek atomerőművek a világban, sőt európában is. de azok épülnek... ha csúszással is de üzemelni fognak(várhatóan). mindemellett a "zöld" áramba és szépen invesztálnak. de nem vagy te annyira okos, hogy megértsd. megpróbált ez a fogyatékos(o.v.) benyalni putyinnak, úgy, hogy közben az eu se rúgja szét a seggét. megint nem jött össze, mert olyan szerény képességű, hogy a fal adja a másikat.
most meg megy a pávatánc, hogyan keveredjen ki a maga építette csapdából.
te meg megpróbálsz itt jópofizni, meg okoskodni: "hitelkeret" na figyelj nemzetthy(+sch) kötschög: ez a pénz a roszatomé, a roszatom és az orosz kormány is durva mérges lesz, ha nem tudja felhasználni a termelésből visszafolyó összegeket. mert itt ez a lényeg! lehet, hogy ez neked magas, de azért hidd el, van aki érti.
XD ha már szmájli kell

Sir Bates dö Hól 2019.11.02. 20:40:19

@Veszéjben a lyogállamiság !: na erről ismerkszik meg az igazi, pártközpontba bedrótozott fidesztroll, hogy ilyen okosnak tűnő adatokra emelt nerkonform tereléssel próbálkozik.

Na kispofám: az angol erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül.

A finn erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül. Plusz a tervezéssel is baj van.

A szlovákról nem sokat tudok, majd más utána néz.

Szóval a) a példáid hazugok

b) máshol is vannak hülyék, mi lenne, ha az ország egyszer nem őket követné?

PuniValdes 2019.11.02. 20:46:43

Így döntöttem mama szirákivá nyomon. A tárásképp meg riogatóbb meg.

PuniValdes 2019.11.02. 20:47:34

@Sir Bates dö Hól: @nincs1itt: kérve amazok, szokóit nektek! Xd

nincs1itt 2019.11.02. 20:49:34

@Veszéjben a lyogállamiság !: ja még annyit, hogy én pártolom az atom energia felhasználást. mert jelenleg nem ismer az emberiség jobbat(értsd: hatékonyabbat, minden veszélye ellenére). talán a fúziós reaktorok megjelenésével változik a helyzet.

nincs1itt 2019.11.02. 20:52:02

@PuniValdes: te vagy az aktuális félnótás a fideszes troll-farmról? esetleg smitt pálhoz van szerencsénk? ááá, megvan! te vagy a fuccál legenda sérópubi szijjártó! na az tud ilyen okosakat mondani diplomaták között.

BUTApest te csodás 2019.11.02. 20:53:11

@nincs1itt: Gyurcsanyod 21 milliard dollar hitelt vett fol, amibol egesz pontosan SEMMI SEM EPULT, csak siman eltunt. Es a Gyurcsanyod altal ELOPOTT 21 milliard dollart, meg evtizedekig fogja fizetni az orszag.
Orban meg atomeromuvet epit a felebol.

eszti..... 2019.11.02. 20:54:47

@Sir Bates dö Hól :

2008 - 2,8 milliárd euró- ekkor kezdődött a bővítés
2019 - 5,4 milliárd eurónál tart ... és még nincs vége.

ma7.sk/piac/gazdasag/ahol-az-ido-es-a-penz-nem-szamit

BUTApest te csodás 2019.11.02. 20:55:24

@nincs1itt: PuniValdes egy atlagos szellemileg leepult DK-s elmebeteg, vagyis pont olyan mint te is.

nincs1itt 2019.11.02. 20:56:11

@BUTApest te csodás: így is van! gy.f. a hibás! teljes erőből! te figyelj, nem az van most, hogy már nincs is hitele mo.-nak? még a következő emúttnyóccévet is kifizette kuszaszemű pénzsámán?
eredj már a 3,14csába! ostoba narancs ködös.

Gábris szomszéd 2019.11.02. 20:56:25

@taga20: Orbán még külön meg is köszönte Nyerges Zsoltnak, hogy nagylelkűen támogatja a sportot. Itt mondta el azt is, hogy szerinte az a fokmérője annak, hogy jól működik-e egy település, hogy... :)

www.facebook.com/groups/rtlklubhirado2/permalink/513936552491563/

nincs1itt 2019.11.02. 20:57:26

@BUTApest te csodás: elbaxtad kiskötschögh(thy), mert csu-s vagyok. de ezt nem érted.

nincs1itt 2019.11.02. 20:58:52

@Gábris szomszéd: öööö... ez teljesen épeszű?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.02. 21:07:57

@Sir Bates dö Hól Van egy nagy hírem kispofám..A nagyberuházások költségei durván el szoktak szállni.Ez nemcsak az atomerőműveknél van így.Példának okáért rögtön itt van a 4-es metro..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.02. 21:10:55

@nincs1itt: Te egyszerűen kevered a hitel,a hitelkeret és a költségek fogalmát..Olvass el egy számviteli kisokost,utána majd beszélgetünk..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.02. 21:14:30

@taga20: Bújj vissza anyád sötét, bűzös valagába! Mindössze ennyi a társadalom elvárása veled szemben..:)

nincs1itt 2019.11.02. 21:17:44

@Veszéjben a lyogállamiság !: persze, persze. mindig valaki más a hülye. figyelj, ne ködösíts, meg számviteli kisokosozz. a gúglis "műveltséged" átüt, mint a dögszag.
egyszerű a dolog, már annak aki látott már beruházást. neked meg bonyolult, mert megpróbálsz hazudni(csak az érthetőség kedvéért írtam).
ennyi... szerintem megszolgáltad a zsoldot, elég lesz. mert már a főnökeidre is rossz fényt vetsz, olyan buta vagy.

taga20 2019.11.02. 21:19:29

@Veszéjben a lyogállamiság !:

te lennél a társadalom szardarab, vagy a gazdád a csutigeci?

bazdmeg, te beteg vagy, ha ilyeneket írogatsz másoknak!

taga20 2019.11.02. 21:23:24

@Veszéjben a lyogállamiság !:

"A nagyberuházások költségei durván el szoktak szállni."

a fityeszes lopást, ilyen szépen körülnyalni még nem olvastam virágevtárs.

te eszednél vagy faszszopó hulladék szardarab fityeszork?

a szaros nyelvedet a seggedbe sincs kedvem visszatolni, me undorító, amit itt művelsz!

Sir Bates dö Hól 2019.11.02. 21:40:08

@Veszéjben a lyogállamiság !: A szabvány fidesztroll-geci másik általános ismérve: ha végképp lopáson vagy valami egyéb megmagyarázhatatlan ocsmányságon kapnak, mutogass az ellenzékre, hogy de ő még nagyobb rohadék, főleg a gyurcsány, bibibí.

Sir Bates dö Hól 2019.11.02. 21:45:04

@Veszéjben a lyogállamiság !: de ha egy gondolatkísérlet kedvéért komolyan vennélek: úgy számol a befektető ( az állam, gyk.), hogy X forint a beruházás, 1.5 X lesz a bevétel, 50 % a haszon, minden fasza.

Na most ha "mindehol elszállnak az árak" alapon mondjuk 2X lesz a beruházás költsége, akkor attól még a bevétel továbbra is 1.5 X, és máris -25 %-bam vagyunk.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2019.11.03. 00:08:03

LÁTOM , MA NAGYON AKTÍV VOLT A SOROS-OSZTAG . . .

LEGYEN A NAP VÉGÉRE VALAMI KÖNNYEDEBB TARTALOM IS !

"Ömlenek a Kamu Geris mémek, meg is érkezett a legújabb.

Viccesnek vicces tulajdonképpen, de valahol szomorú is, hiszen a valóságot mutatja be.

Ez vár most Budapestre is."
Részletek a mindenszo.hu-n: mindenszo.hu/a-nap-memje-kamu-gerirol/
A kép maga: mindenszo.hu/wp-content/uploads/2019/11/zuglo-m%C3%A9m.jpg

Cycmen 2019.11.03. 07:54:11

@Sir Bates dö Hól : " A szabvány fidesztroll-geci másik általános ismérve: ha végképp lopáson vagy valami egyéb megmagyarázhatatlan ocsmányságon kapnak, mutogass az ellenzékre, hogy de ő még nagyobb rohadék, főleg a gyurcsány, bibibí."

A "lopáson" kapásotok minden esetben kivérzik ha részletes vádiratot kérünk, leredukálódik a "közpénz, közpénz, nem erre meg arra kéne költeni és rossz volt pályáztatás is, mert magyar nyerte és nem izraeli befektetőcsoport" !
A "visszamutogatás" meg arról szól, hogy az akkori kormányzó,, meg polgármesterkedő ballib, mindenféle pályáztatás helyett nokiás, meg piásdobozokban aktatáskában hordta ki az önkormányzat, a BKV, meg valamelyik bank lóvéját, majd a nyakába varrta Dagatt Eleonórának, Hagyónak,, meg a bankos csávónak, akinek most nem jut eszembe a neve, de nem is fontos, ő csak a balhét vitte el, ahogy azt most Gerike fogja! Majd lesz ebből is egy tizenöt-húsz évig tartó tárgyalás váltott libsi bírókkal, akik gyilkosokat, meg szoci tolvajokat mentenek fel, engednek a nép nyakára!

taga20 2019.11.03. 08:02:57

@Cycmen: mi a meggyőző ebben nyilasházmester?

hogy primitív állatok vagytok? na arra jó ez a felvétel!

Cycmen 2019.11.03. 08:04:14

@Sir Bates dö Hól : " de ha egy gondolatkísérlet kedvéért komolyan vennélek: "

A gondolatok gyártását és az alkalmazását lassan átültethetnéd a gyakorlatba is és nem csak kísérleti szinten kéne foglalkoznod vele!
Elképesztőek tudnak lenni a nyögvenyelős álfeltételezéseken alapuló következtetéseid, amik után horpadtfejű hülye Pistikeként ünnepeled magadat!

Cycmen 2019.11.03. 08:11:40

Na felriadt az evolúció zsákutcája is! @taga20: fiam, ne told túl a filoszemitizmust, mert nem egy hálás nép hidd el és csak állatnak tekint (goj) !

taga20 2019.11.03. 08:45:07

@Cycmen: mi van rohadtlelkű nyilas? mi volt ebben filoszemita, te terhelt?

ne legyél má csurkább a csurkapistánál, me nem áll jól. hidd el nekem!

Cycmen 2019.11.03. 09:02:07

@taga20: Csurkát te mellőzd! Nem a súlycsoportod, jópofizz a sziszin, aki meglökte Hadházyt úgy, hogy ott sem volt!
A filoszemitizmus pedig egy régebbi vallomásodnak szólt.

Cycmen 2019.11.03. 09:02:07

@taga20: Csurkát te mellőzd! Nem a súlycsoportod, jópofizz a sziszin, aki meglökte Hadházyt úgy, hogy ott sem volt!
A filoszemitizmus pedig egy régebbi vallomásodnak szólt.

Cycmen 2019.11.03. 09:04:01

@taga20: Amúgy mi volt tegnap, mindenkit elvitt a dögvész? Idenéztem, de elment a kedvem az élettől is amikor láttam hogy mit bénáztok!

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 09:18:28

@Cycmen: pont erről beszélek, csekély értelmű troll komám, és lám jössz azzal, hogy a szocik loptak. Segítek: igen, loptak.

Csak egyszer ebbe a kurva életbe magyaráznád meg valamelyik álneveden, hogy ettől még nektek miért szabad lopni?!

És nem álfeltételezést írtam, hanem egy olyan egyszerű számtanpéldát, amit egy alsós is megért. Talán még neked is sikerül. Én nem mondtam sehol, hogy Paksnál pont ezek a számok, hanem arra mutattam rá, amire a trollközpont vidáman legyint, hogy mennyire nem mindegy, hogy szállnak el azok a költségek.

És visszatérve a példára, mert attól, hogy te nem tudod, vagy nem akarod érteni, más még értheti. A fenti egyenlet akkor mutat ismét nyereséget, ha a bevétel is több lesz, ezt talán még te se tudod vitatni.

Csak mivel ugye Paks 2 áramot fog eladni a magyar embereknek, ezért azt a csodás megtérülést mi fogjuk megfizetni a villanyszámlában.

taga20 2019.11.03. 09:18:55

@Cycmen: magasról leszarom raszkolnyikov ügynökevtársat.

filoszemita vagyok, de a fenti kommentedben felesleges volt betenni, mert a drezdaináciknál egy szót sem ejtettem a zsidókról.

amúgy tegnap halottak napja volt, talán azé nem volt akkora zuzás.

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 09:20:09

@Cycmen: sz'tem igaza van, a felelősségre vonás csupán azért marad el, mert a ner elfoglalta a közvádló funkcióját... ez már tiszta feudalizmus, nemsokára a rendiséget is törvényesíteni fogják;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 09:21:34

@Sir Bates dö Hól : tényleg megtiszteltetés, hogy ilyen jól nyomod;-)... semmi kivetnivaló a tartalmakban;-)...

Cycmen 2019.11.03. 09:30:59

@Sir Bates dö Hól : A lopnakozásotok egy rakás szar ebben a formájában, az egész személyiségetek alapja az elvakult fidesz-orbán fóbia, mindent ebből az alapállásból néztek és úgy mantrázzátok a faszságot! Annyira aljas barom tetvek állnak ugrásra készen az ellenzék részéről, hogy ott foltassák, ahol abbahagyták, hogy a Fideszen kívül nincs alternatíva!
Ezzel a buzi lopnakozással bele akarjátok rángatni az országot egy sokkal rosszabba és ez már részben sikerült is, a barmok megválasztották Karácsonyt és a libsi bagázst, már megy is a "mit baszunk szét, hogy duplázzuk meg az alpolgik számát, hogy emeljük a fizetést, mit vizsgálunk meg" duma, de érdeimi tervekről egy szó sincs!
ÚGY MONDD VALAMIRŐL HOGY NEM JÓ, HA TUDSZ JOBBAT ÉS AZT MEG IS TUDOD INDOKOLNI? NEM CSAK A LEVEGŐBE SZÓFOSNI ÉS MAJD LESZ VALAMI ALAPON CSAPKODNI ÉS ELÉGEDETLENKEDNI PROLI MÓDRA!

morph on deer 2019.11.03. 09:31:07

@Cycmen:
“Meggyőző“

Úgy látom, egy orbán beszédre igyekeztek a fiatalok ilyen kulturáltan, frissen füstölve...
Ez lehetett a helyiek válasza az amazóniai erdőtüzekre?
Vagy megint egy stadionavatás?
Csak addig néztem, míg bezúdulnak, ugyanis qrvára unalmas.

Viszont most már az is világos, hogy nálunk mihez kell az a rengeteg stadion, mikor nincs is focinak nevezhető tevékenység ebben az országban!
Hát hogy legyen hová vonulnia a csordának, ha összejönnek!

Gondold csak el, milyen szar lenne , ha sehol egy stadion, a barmai meg csak cirkulálnak a füstben, végkimerülésig..!
De legalább dobszóra, hogy valahogy tudják, hogy merre van előre, hát már az is valami!
Ugyanezért van kolomp a legtöbb hozzájuk hasonló kognitív képességekkel megáldott falka vezetőjének a nyakában is, hogy legyen mit követni. (Lásd: főkolompos.)

Gratulálok, valóban meggyőző!
:D)))

taga20 2019.11.03. 09:38:53

@Sir Bates dö Hól:

szerintem még mi-mur is beszopta.

ja és, ha geci akarnék lenni, néha jobb(direktebb), mint az eredeti:)))

Orbán veje 2019.11.03. 09:39:22

@Cycmen:

Haver! Egyre szánalmasabb vagy! Énszerintem a velejéig korrupt bűntársaidat akkor szolgálhatnád a legjobban, ha a bukott fideszes körzetekben segítenél darálni az iratokat!

Közben meg zabálhatnál a választásokból rátok rohadt krumpliból, ha már a borkai féle kokóból nem kaptál.

:)))))))

Cycmen 2019.11.03. 09:40:01

@Sir Bates dö Hól : "Csak mivel ugye Paks 2 áramot fog eladni a magyar embereknek, ezért azt a csodás megtérülést mi fogjuk megfizetni a villanyszámlában."

A büdös gecibe már, legyen ingyen, vagy miről ugatsz? Ez a Paks buzilibsi hisztéria is nettó hazaárulás, az energiára szükség van és az atomerőműnek van egy ki nem mutatható de legfontosabb haszna, amit függetlenségnek hívnak! Tudod, a nagy piacbarát libsi értékközösséged mit mond, minden annyit ér, amennyit adnak érte,, akinek nincs árama az kiszolgáltatott, lehet zsarolni és jól lehúzni! Majd olcsón vesszük az áramot külföldről ugye? Ahogy a gázt is Ukrajnán keresztül aztán lesz valami helyi kavarás és felszöknek az árak, meg mehet a fejvakarás ugye? Majd veszünk palaáramot!

taga20 2019.11.03. 09:43:08

@Orbán veje: :))))))))))))))

azé eszt nem érdemli mir-mur, ennél rendesebb ember.

vagy várjá csak!

a lónak a faszát!:))))

Cycmen 2019.11.03. 09:45:45

@Sir Bates dö Hól:" sz'tem igaza van, a felelősségre vonás csupán azért marad el, mert a ner elfoglalta a közvádló funkcióját.."

NER! Felugrottál a hülye kis kopott szőrű hintalovadra? Ki az a NER pontosan, hely, időpont, eset konkretizálásával kérnék példát a közvádlásra, mint mondott ott az a csúnya gonosz, de testet soha nem öltő NER?

Orbán veje 2019.11.03. 09:49:46

@Cycmen:

Effendi! Én szerintem te jó fideszes keresztény vagy, csak a szopott fasznak a rossz végén állsz, inkább vettél volna példát Borkairól!

:))))))

www.facebook.com/penztaroslorinc/photos/a.1539880809363691/2835601376458288/?type=3&theater

:))))))))

Cycmen 2019.11.03. 09:49:49

@taga20: Nehogy már elkezdj örülni te szerencsétlen proli, hogy megsértett ez a szellemi toprongy, elárulom, hogy el sem olvasom, hanem a nicknévre írom az anyábaküldést! Te is közel jársz ehhez egyébként! Ez persze nem fenyegetés, nem is feltételezem hogy rendelkezel azzal az értékrenddel, amivel fel tudnád mérni ennek az üzenetét.

morph on deer 2019.11.03. 09:56:16

@Sir Bates dö Hól
“ Csak mivel ugye Paks 2 áramot fog eladni a magyar embereknek,”

Hát ha még lesznek addigra.
Ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy viktorunknak esze ágában sincs Pakssal komolyan foglalkozni, ez az egész csak a lóvéért kellett!
Ahogy a nagy kínai vasút is Belgrádig.
Ezek csak az orbán-matolcsy testvérek nagy piramisjátékához (- vagy inkább a Ponzi scheme egy variánsa -) kellenek, mindenféle komolyabb szándék nélkül. Vagyis az újabb hitelekből fizeti a korábbiakat, ezért kell kitalálni mindig újabb meg újabb pénzcsináló megoldásokat. Legújabb az államkötvény nevű hitel volt, mert épp nem ugrott be senki a ‘magyar csodának’.

Ezért aztán már egyre messzebbről próbálnak egyre fantasztikusabb ötletekkel pénzt szerezni, erről szólnak azok a baromságok, amire nemigen van más magyarázat.
Lásd pl Bolsonaro ajnározása, vagy a hazai kipcsak törzsek, akiknek örökös elnöke Nurszultan Nazarbajev, B+!!

Cycmen 2019.11.03. 09:59:20

@Sir Bates dö Hól: " tényleg megtiszteltetés, hogy ilyen jól nyomod;-)... semmi kivetnivaló a tartalmakban;-)..."

Azért az már maga a mentális halál, ha valaki a saját karikatúráját megdicséri, mert jobbnak látja önmagánál!

taga20 2019.11.03. 10:12:41

@Cycmen:

rá se ráncs haver! kapd fel a borkais zoknid, asztán agyá a kecskédnek!:)))

egyébként, normális lelkületű nick, már csak röhög a mindennapi vergődéseden itt!

taga20 2019.11.03. 10:23:04

@Orbán veje: ne csináld má!

a végén még megsajnálom eszt a szerencsétlen nyilast!:)))

Orbán veje 2019.11.03. 10:28:07

@taga20:

Igazad van taga! Abba is hagyom! Mert ez a kipcsak barom, még a végén felfüggeszti magát mint a gazdája, oszt itt fog himbálódzni nekünk az ablak előtt!

Különben is, jobb ha itt van, hadd lássa az utókor hogy milyen szaremberek szolgálták ezt a mocskos orbán rendszert.

Cycmen 2019.11.03. 10:35:34

@taga20: "egyébként, normális lelkületű nick, már csak röhög a mindennapi vergődéseden itt!"

Persze. Ilyen orbánveje szintű fenomén, meg te a kecskekúrós humorizálásoddal, ti lennétek a normális lelkület? Gondolod, hogy zavar a nagy röhögésetek? Amúgy is fenntartásaim vannak ezzel a röhögéssel kapcsolatban, néhány jólirányzott döfésem után amikor felhangzik a dühödt röfögőkórus nem a jókedv cseng ki a válaszokból, meg aztán a tapasztalataim szerint a nagy erőkkel bizonygatott jókedv már a fehér zászló kitűzése fantáziátlanságotok várromjaira, mert végképp elfogyott az a kevés muníciótok is!

morph on deer 2019.11.03. 10:45:26

@Cycmen:
“...néhány jólirányzott döfésem után...”

“...már akár én is lehetnék a győri polgármester!“

Bizony, az oda elég is..!

morph on deer 2019.11.03. 10:52:37

@Cycmen:
“ már a fehér zászló kitűzése fantáziátlanságotok várromjaira”

Aha! Lebuktál!
:)
Szerintem te írod orbán beszédeit is!
Hiába is tagadnád: ugyanaz a fennkölt, szárnyaló színvonal!
:)
Ha már így összefutottunk, elárulhatnád az ország házszámát végre, mert a viktor azt kifelejtette legutóbb mikor erről beszélt, gondolom megkérdezem direkt így egyenesben. Léccilécci, naaa!

Cycmen 2019.11.03. 10:52:38

@morph on deer: Én leszek a győri polgi, te meg a budaörsi!

morph on deer 2019.11.03. 10:54:45

@Cycmen:
Megbeszéltük!
Nekem egyébként is jobban kell a masszázs, mint a lyukas zokni a yachton, - ez a tiszta win-win megoldás!
:)

taga20 2019.11.03. 10:55:25

@Cycmen:

bakker, tényleg már csak röhögni tud rajtad az ember:)))))))))))

döbbenet, hogy nap-nap után lemész kutyába, és még büszke is vagy magadra!

Orbán veje 2019.11.03. 10:57:59

@Cycmen:

Effendi haver! Ennek a mocskos rendszernek, már csak a hozzád hasonló gerinctelen szaralakok a kiszolgálói.

www.facebook.com/JobbikIT/photos/a.150538131639160/3706994689326802/?type=3&theater

alöksz róz 2019.11.03. 11:01:14

@taga20: "bazdmeg, te beteg vagy, ha ilyeneket írogatsz másoknak!" - mert akkor te mi vagy?

alöksz róz 2019.11.03. 11:05:46

@morph on deer: "Vagyis az újabb hitelekből fizeti a korábbiakat, ezért kell kitalálni mindig újabb meg újabb pénzcsináló megoldásokat." - hát ezzel a szöveggel nem is késtél sokat, csak úgy 10-15 évet :D

Cycmen 2019.11.03. 11:10:44

@morph on deer:""Nekem egyébként is jobban kell a masszázs, mint a lyukas zokni a yachton,"

Na, Wittinghoff kettő! Masszázs mi? Nem reumatológus volt? Mondjuk kicsit gyanús volt hogy leszopott! :D :P Háháhá! A családom már tudja és mellettem áll, a fiam is elkezdett oda járni! :DDDDDDDDDDDD
Elég öreg lehetsz hogy ezt választod, bár nekem még Borkai plázapicsa nője sem jött annyira be, de a Wittinghoff cigányasszonyánál kellemesebb!

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 11:32:02

@taga20: el is gondolkodtam azon, hogy leteszem a lantot;-)... de nem hagyhatom cserben rajongóim sokaságát;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 11:33:04

@Cycmen: az elios-ügynél kell jobb példa?;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 11:36:03

@Cycmen: nomen est omen;-)... miért vagy ily' feszült, kedves Mirmur? a nap süt, az ég kék, orbánod még nem bukott, sz'al mi a gond?;-)...

Cycmen 2019.11.03. 11:36:06

Én is jobb vagyok mint az eredeti!

Csak nem kapok érte fizetést.

eszti..... 2019.11.03. 11:38:22

@Orbán veje:

Borkai segge lett a fidesz új arca!- a lyukas zoknija sokkal kifejezőbb lenne.

eszti..... 2019.11.03. 11:49:15

@morph on deer:

....legalább dobszóra... :D :D :D

morph on deer 2019.11.03. 11:51:07

@Cycmen:
“... de a Wittinghoff cigányasszonyánál kellemesebb!”

Nem kétlem, mivel nem láttam, csak olvastam róla. Egyébként ‘elég’ öreg vagyok, csak még az kérdéses, hogy mihez.;)

(Mert még a régi -‘76-os - Jethro Tull sem stimmel teljesen, mármint a “ Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!”, legalább is nem mindig.)

De legalább vagyok annyira lusta, hogy a kényelmesebb megoldást válasszam!

Ahhoz meg mennyire kell bénának lenni, hogy valaki több száz kilométernyire vigyen magával hazulról egy/több olyan ribancot, akiktől ugyanazt pár utcával arrébb is megkapja, nyugiban? Vagy akkor nem látják annyian a “teljesítményét”, hogy ő milyen fasza gyerek??

Szerintem az bizonygat, aki rá van szorulva, ez már csak ilyen műfaj. :))

morph on deer 2019.11.03. 11:53:48

@eszti.....:
Lehet, hogy lyukas zokni alakú zászlókat kéne kitűzni Győrben, mint Borkaimentesítő forradalmi jelkép..!

eszti..... 2019.11.03. 11:57:22

@morph on deer:

karácsonyra küldhetnénk néhány száz pár zoknit a győri városházára.

taga20 2019.11.03. 11:59:59

@Sir Bates dö Hól: ne tedd migráncs, mert jó olyan kommentet olvasni, amiről fingom nincs.

tudod ilyenkor elmegyek a könyvtárba, és utána nézek:)))

viszont így, hogy ketten vagytok, mindig rá kell kattíntanom a nicknevetekre, hogy tudjam, hogy mennyi az annyi:)))

zenét bírod? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=HVdh-kysytc&list=RDHVdh-kysytc&start_radio=1

morph on deer 2019.11.03. 12:03:14

@Cycmen:
“ kicsit gyanús volt ”

Á, dehogy! Ez csak egy új, természetgyógyászati módszer a deréktáji merevedés enyhítésére. Semmi vegyszer, gyógyszer, meg ilyesmi: csak a természet erejével!
Jót is tesz, komolyan, próbáld ki!

(Egyébként a megfelelő módon kivitelezett dugás segít lumbágó esetén, legalább is egy nőismerősöm szerint vele ez történt!)

morph on deer 2019.11.03. 12:07:16

@eszti.....:
“ néhány száz pár”

Hatalmas!
Érdemes lenne gyűjtést rendezni, és megadni a címüket, hogy hová lehetne küldeni a zoknikat addig is!
Képzeld el, hogy mekkora médiavisszhang lenne!
Tuti kampányfogás!

taga20 2019.11.03. 12:13:16

@eszti.....: cica, te nagy borkaizokni szakértő lettél.

szerintem többször ne nézd meg, me nincs benne annyi:))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:29:36

@nincs1itt: Nem én ködösítek. Láthatóan nem érted a hitel és a hitelkeret közötti különbséget. Ahogy a kötbér fogalmával sem voltál egészen tisztába. fentebb. Ezért kellene kissé tisztába kerülnöd ezekkel a fogalmakkal, hogy értelmesen tudjunk beszélgetni..:)

Orbán veje 2019.11.03. 12:34:25

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Szia Cycmen effendi! Énszerintem ezen a nickeden is úgy szét fognak szopatni, mint a közpénzen finanszírozott Borkai kurvákat!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:37:40

@Sir Bates dö Hól : Az állami beruházásokon nemigen szokott financiális haszon lenni, nem azért épülnek ugyanis..

De hogy tovább borzoljam a kedélyeket atomerőmű ügyben (amit ugye csak a mucsai Zorbány építtet állítólag)

Itt van rögtön Hollandia:

www.energiainfo.hu/meghosszabbitjak_a_holland_borssele_atomeromu_elettartamat-10377/

"A Borssele atomerőmű élettartamának 20 éves meghosszabbításáról írtak alá egyezményt Hollandiában június 16-án."

És a "sötét" kanadaiak sem értik az idők szavát:

www.energiainfo.hu/epulhet_az_uj_kanadai_atomeromu-28042/

"A kanadai nukleáris biztonsági bizottság (Canadian Nuclear Safety Commission – CNSC) közös felülvizsgálati testülete (Joint Review Panel) kiadta az Ontario Power Generation (OPG) cég kérelmére a tervezett atomerőmű telephelyének előkészítési engedélyét. A telephely a Toronto közelében lévő Darlington mellett található.

Az új Darlington projekt keretében négy, összesen 4800 megawatt villamos kapacitású atomerőművi blokkot kívánnak létesíteni és üzemeltetni a kapcsolódó építményekkel együtt. A telephely előkészítési engedély az új nukleáris létesítmény építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges három engedély közül az első."

Különös nem..? ;)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 12:40:42

@taga20:@Orbán veje: Anyád bűzös valagából kommentezel mostmár ? Azt hittem, oda nem ér el a wifi. Tévedtem..:(

Cycmen 2019.11.03. 12:45:16

@Orbán veje: Te utoljára anyádat szopattad szét, de az is csak a szülinapod miatt engedte, hogy sikerélményed lehessen egyszer az életedben! :D Vágod proli?

alöksz róz 2019.11.03. 13:17:35

@eszti.....: látom függetlenobjektívként csak a fideszes lyukas zokni zavar

alöksz róz 2019.11.03. 13:22:24

@Orbán veje: az igen messze van a szopatástól, hogy anyázódsz és cigányozol egyet, majd elkezdesz ordítani a taga haverod vállveregetésével megerősödve, hogy te hogy szopatod a népet.

taga20 2019.11.03. 13:28:06

@alöksz róz: rözse, a kecskédet baszogasd!

alöksz róz 2019.11.03. 13:30:26

@taga20: büfögsz egyet oszt melledet döngetve ordítasz, mekkora szopatást hajtottál végre

Cycmen 2019.11.03. 13:31:32

@alöksz róz: " anyázódsz és cigányozol egyet, majd elkezdesz ordítani a taga haverod vállveregetésével megerősödve, hogy te hogy szopatod a népet."

Tartják egymásban a lelket! :D

eszti..... 2019.11.03. 13:49:13

@alöksz róz:

miért? ki dugott még lyukas zokniban?

eszti..... 2019.11.03. 13:51:54

@morph on deer:

ezeregy hasonló ötletem van. ha bárkit is érdekelne, jelezzen!

eszti..... 2019.11.03. 13:58:13

@taga20:

csak a fotókat láttam. borkainak még mindig jó segge van. szerintem fasírtban volt a nejével, ezért a zokni blama. okos asszony tudja, hogy csak hibátlan alsóneműben lehet elhagyni a házat.

eszti..... 2019.11.03. 14:03:03

@Cycmen:

pont te szólalsz meg ez ügyben!

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 14:21:15

@Veszéjben a lyogállamiság !: kalapálós cicafiú, ne kezdj el baromságokat beszélni, miszerint "Az állami beruházásokon nemigen szokott financiális haszon lenni, nem azért épülnek ugyanis..", mert ez így nettó faszság... miként azt te is tudod;-)... mely állami beruházásoknál nincs financiális haszon? a közparkok létesítésénél? a stratégiai nemzetbiztonsági létesítményeknél? ásványkincsekhez kötődő beruházásoknál? a mol pakett megvételekor? atomerőmű létesítésekor? stadionépítéskor? bérlakások építése során? mikor nincs megtérülési számítás?... picit pontosabban, körültekintőbben, mert falnak rohansz, s az adja a másikat;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 14:24:30

@alöksz róz: mi vagy te? mely a bangbros-nál?;-)...

magándemokrata 2019.11.03. 14:28:21

@Cycmen: kicsit olvasgass...
viszkisdoboz.blog.hu/page/2

hvg.hu/itthon/20150312_A_BKVvezer_visszavonta_a_Nokiadobozos_v

egy, két jól irányzott "döfésed" cáfolata!
kicsit szerényebben kéne tolni a propagandát!

alöksz róz 2019.11.03. 14:44:43

@eszti.....: sőt, melyik borkai nevű fideszes polgi dugott még lyukas zokniban, hogy teljesen függetlenobjektívek legyünk

alöksz róz 2019.11.03. 14:49:00

@Sir Bates dö Hól: nem is mondasz hülyeséget, megpályázom az állást

alöksz róz 2019.11.03. 14:50:02

@magándemokrata: nektek az is komoly cáfolat volt, hogy "mi az hogy!"

eszti..... 2019.11.03. 14:52:54

@alöksz róz:

sőt! kreáljunk egy fogalmat és kérjük számon mindazoktól, akik számunkra nem tetsző kommenteket írnak. úgy, hogy ők sosem vallották magukénak
aztán lobogtassuk minden nap

alöksz róz 2019.11.03. 15:03:16

@eszti.....: haggyad má magad, ismerjük ezt, vagy függetlenobjektív valaki, vagy fideszes. még a lyukas zokniról is külön kategóriát görcsöltél össze... alaptalanul senki nem kér rajtad számon semmit :-)

Cycmen 2019.11.03. 15:04:37

@magándemokrata: Mi van kis szőrös zsidó? Persze tudjuk, dobozok nem léteztek!
Mondjuk érdekes, hogy valaki nem csak elismer egy el sem követett lopást, hanem különböző dobozokat is kitalál hozzá! Mindkét esetben kibaszott sok pénz tűnt el, de ez nem a bíróság baja, elég arra koncentrálni,, hogy a doboz bizonyítható e, vagy sem!
Nem a lófaszt nem voltak dobozok!

magándemokrata 2019.11.03. 15:33:55

@Cycmen: mint az oviba, linket kérnék az állításodról! vádaskodsz, bizonyítsd!

a zsidózásod után, viszont, nem vagy vita képes!
tudod, még mindig igaz az, hogyha eltűnne az országból a zsidó kultúra, nem maradna semmi más csak a bő gatya, és a pálinka! köszönöm, hogy igazoltad!

Cycmen 2019.11.03. 15:41:18

@magándemokrata: Hát eltűnhetne már a kurva anyjába!

Cycmen 2019.11.03. 15:42:59

@magándemokrata: ja, bocs a zsidózásért, de geci ocsmány az avatarod, olyan mint egy ápolatlan buzi vén zsidó!

Cycmen 2019.11.03. 15:45:09

@magándemokrata: "tudod, még mindig igaz az, hogyha eltűnne az országból a zsidó kultúra, nem maradna semmi más csak a bő gatya, és a pálinka!"

Ja! A többit ellopnák a kultúráltak!

magándemokrata 2019.11.03. 15:52:12

@Cycmen:

frappáns válasz! mindenki megirigyelhetné ezt a szellemi fölényt amit bemutattál!

Cycmen 2019.11.03. 16:55:23

@magándemokrata: "frappáns válasz! mindenki megirigyelhetné ezt a szellemi fölényt amit bemutattál!"

Hát azért te sem vagy topon, mert rájöhettél volna, hogy csak lepattintottalak, ugyanis nem vagy érdekes! Benyomtál egy linket, meg előadtad a fölényeskedő agyadat! Régóta kommentelek, ezek a tudálékos libsi ismérvei, hiába írnék bármit is, a huszonhatodik körben ugyanitt tartanánk! Csak rövidre zártam!

magándemokrata 2019.11.03. 17:16:07

lepattintottál? @Cycmen: miért? mert nem tudod alá támasztani a "dobozokat"? amíg nincs cáfolat, addig tényleg csak a felesleges körök vannak. ha cáfolsz, én megkövetlek! a szellemi fölényed, a kurvaanyázásodra volt válasz! de látom, hogy a válasz erre , neked mint régi kommentelőnek, magas!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 17:20:58

@Sir Bates dö Hól: Pl. a metróberuházásokon. Biztos újdonság a számodra,de a tömegközlekedés szinte sehol sem nyereséges közvetlenül financiálisan a világban. A haszon az, hogy lehet vele mozgatni a munkaerőt,ami elengedhetetlen a gazdaság működéséhez. Pl. ezokból államosította Baross Gábor a magán vasúttársaságokat a 19. század második felében, és nyomta le a jegyárakat.
Annak azért örülök, hogy a fentebb mellékelt linkek hatására a "niccsértelme a zatomnak" témáról lejöttél..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.03. 17:22:35

@Orbán veje: Vigyázz Tanga, anyád spenótot ebédelt, és működésbe lép benne a zöld energia..:)

eszti..... 2019.11.03. 17:27:18

@alöksz róz:

ezek a te kategóriáid, használd egészséggel!
még szép, hogy szórakozom a magánrepülő, magánjacht, lyukas zokni kombón.

alöksz róz 2019.11.03. 17:45:46

@eszti.....: én meg rajtad. így megy ez

eszti..... 2019.11.03. 17:50:49

@alöksz róz:

csak nyugodtan!

ez kölcsönös, főleg hasonló kinyilatkoztatások esetén: alaptalanul senki nem kér rajtad számon semmit :-)

alöksz róz 2019.11.03. 17:51:18

@magándemokrata: most minek erőlteted, papám, ezt már unalomig ismerjük, csak a megszokott lippsi kettős mérce

nincs1itt 2019.11.03. 17:57:22

@Veszéjben a lyogállamiság !: figyelj, engem nem érdekel, hogy szerinted miről, mit tudok. szemmel láthatóan olyasmiről próbálsz beszélni, amiről lövésed sincs. véded azt, amit nem lehet, mert nem jó ez az üzlet sem. mindegy ki kötötte. mo.-nak nem jó.
eddig egyetlen érvet sem olvastam tőled. csak azt, hogy nekem mit kéne csinálnom. ostoba fidesz-tálib vagy, aki szerint a titanic sem süllyedhetett el, mer' sós vízbe nem lehet...

hoplita 2019.11.03. 18:16:48

@Cycmen: @magándemokrata:

Uramisten.....héroszok ütközése..:DDDDDDD

hoplita 2019.11.03. 18:20:26

@Veszéjben a lyogállamiság !:

"....Veszéjben a lyogállamiság !
0 bejegyzést írt és 1380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2017.01.24. óta tag...'

Többet mond az adatlapod ezer szónál, segglik.:))))))

Cycmen 2019.11.03. 19:09:11

@hoplita: Na előkerült a túrkevei előltöltős cigány! Mi van komám, hogy szavaztál? Felvetted fideszes krumplit, a kocsmában becserélted pálinkára és beikszeltél a DK-s zsidrákokra?

hoplita 2019.11.03. 19:21:09

@Cycmen:
Anyád cumizott matyómintát a faszomra, köcsög, meg a riherongy nejed.:DDDDD
Nekik adtam a krumplitokat, azóta le sem tudom vakarni a két némbert...

hoplita 2019.11.03. 19:23:05

@Cycmen:
Amúgy meg ne zsidózzá', mer' meghámozza a csoffadt pöcsöd a csuti gecigány gazdád, te nyomi.:)

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 19:32:20

@alöksz róz: én is gondolkodtam ezen, nem előírás a nagy bré...

mgdé 2019.11.03. 19:41:17

@morph on deer:

A kipcsakokat te csak hagyd békén, én is délceg középkipcsak vagyok, a nagykipcsakok és kiskipcsakok ősi véreink keveredése révén még örökös háromkipcsak is, s bizony, Nazarbajev az elnököm, Cicus pedig az örök barátom, ahogy Palmerston Brexit úr is megmondta!
Mondjuk az jogos, hogy Cicus a váltótársait jobban is megválogathatná ...

Sir Bates dö Hól 2019.11.03. 19:45:37

@Veszéjben a lyogállamiság !: pubi, nem velem beszélgettél az atomról;-)... (bár az én véleményem csupán annyi, hogy nem vagyok oda az atomért, igaz, hogy nem is értek hozzá; ellenben paks esetén nem ártott volna egy szélesebb, valódi társadalmi vita, s a hatástanulmányokat titkosítani megengedhetetlennek tartom -miként az olajügyeket is, s az ügynökaktákat is-, valamint hiányolom a tendert is)
a metróberuházásoknál is van költségszámítás, s minden ilyen beruházásnál legalább a működési és amirtizációs költségek nullszaldóssá tétele a cél; ellenben a pakshoz hasonló beruházásoknál mindenhol a világon financiális megtérüléssel számolnak;-)...
mondjuk egy várost elkerülő körgyűrű esetén igazad van (s azt én sem gondolom, hogy azt feltétlenül koncesszióba kellene adni)

eszti..... 2019.11.03. 19:52:50

@mgdé:

Ilyen felhozatal mellett kétlem, hogy lenne miben válogatni. De mindjárt jön valaki,aki elmagyarázza, hogy tévedek, mint Kuszaszem a németeknek az euró bevezetését.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.11.03. 20:13:38

hijába hörögtök vén szatócsok
Viktor felossza galiciát gradlopszky megmondta

n_dy 2019.11.03. 23:12:06

ti már annyira hülyék vagytok a találgatásaitokkal, hogy az már fáj ...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:05:33

@Sir Bates dö Hól: Dehogynem..Te kötöttél bele, amikor elkezdtem sorolni, hogy hol is épülnek atomerőművek.. Aztán megkaptad a holland és kanadai linket, és elhallgattál..

"valamint hiányolom a tendert is"

hvg.hu/gazdasag/20160114_Csehorszag_is_tender_nelkul_epittet_atome

" Kovacovska azt is elmondta, hogy a tavaly törölt temelíni tender nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „Gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen ország a világon, amely nyitott versenyeljárás keretében keresett partnert az atomerőmű építéséhez” - magyarázta. "

:))

"ellenben a pakshoz hasonló beruházásoknál mindenhol a világon financiális megtérüléssel számolnak;-)..."

Az ekkora beruházásoknál nemzetgazdasági szempontok alapján vizsgálják a megtérülést..

"a metróberuházásoknál is van költségszámítás, s minden ilyen beruházásnál legalább a működési és amirtizációs költségek nullszaldóssá tétele a cél; "

Amely költségek törvényszerűen brutálisan elszállnak. A metróépítés sosem lesz nyereséges egy magáncég számára. Egy nagyváros vagy ország számára viszont nemzetgazdasági szempontból lényeges. Ezért is építik..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:07:32

@nincs1itt: Mondom, olvass már el egy kurva számviteli kisokost, hogy a mi különbség egy hitel és egy beruházási hitelkeret között, meg hogy mi a kötbér, és hasonlók..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 12:11:01

@hoplita: És ezekből a számokból mi következik seggfejkém, áruld már el?

nincs1itt 2019.11.04. 12:50:01

@Veszéjben a lyogállamiság !: olyan bájos, amikor a védhetetlen védi, egy teljesen alkalmatlan valaki. mondtam már, egyszer próbálj meg egy beruházást megismerni. kigógliztad, melyik mit jelent. ettől mindjárt kisokosokat kezdesz ajánlgatni másoknak.
nyugodj meg, egy hitelkeret amit egyik állam a másiknak nyújt, általában sokkal rosszabb feltételeket tartalmaz, mint egy snassz hitel. továbbá mint ahogy a neve is mutatja egy keret összeget foglal magában, ami hitel. tehát ez nem az amikor megvetted a 10 éves autódat hitelre és ott konkrét árat hitelezett meg neked a pénzintézet. persze, hogy az életben nem találkoztál még a hitelkeret fogalmával és gyakorlatával. de azért itt pattogsz.
szerintem fejezd be, mert egyre inkább kellemetlen ez neked.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 12:53:13

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Az ekkora beruházásoknál nemzetgazdasági szempontok alapján vizsgálják a megtérülést.."

Igen, ha vizsgálják, akkor rájönnek, hogy nemzetgazdasági szempontból kurvára nem éri meg. A világ legdrágább erőművét építi az EU legszegényebb országa.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 15:05:51

@Veszéjben a lyogállamiság !: mondom, nem velem diskuráltál előtte;-)... az nem én voltam (kattints rá a nickre)

a többihez: én írtam valamit, te erre azt, hogy az nem úgy van, s most itt állunk; értelme nincs folytatni (arról nem is beszélve, hogy én láttam ilyen beruházást megtervezni, elindulni, majd elszállni, sz'al van ebben tapasztalatom, ami nem jelenti azt, hogy neked nem lehet ugyanilyen hozzáértésed; a továbbiakban már konkrétumokat kellene nézni, de azokkal nem rendelkezünk)

Away From Keyboard 2019.11.04. 18:41:11

Egy magyarnak csak az lehet az érdeke, hogy fellépjen az érdekei mellett.
Ami azt jelenti, hogy igenis kell a területünk. Igenis kellenek a városaink falvaink, minden magyar akiknek szüleit elszakították a hazától erőszakkal!
Nem érdekel minket Ukrajna. Minket Magyarország érdekel.
Beregszász magyar volt és az is marad. A ruszinok pedig nem ukránok, ők ugyanúgy el nem ismert többség Kárpátalján mint a magyarok.
Az "ukrán" egy mesterséges nép. Oroszok, kozákok, lengyelek, tatárok, kunok és magyarok. A ruszinok az a népcsoport ami a Magyar Királyság területén élt, és közösek az érdekeink! Mi elismerjük a ruszinokat az ukránokkal ellentétben, ha Magyarországhoz tartoznak. És így EU-s állampolgárok is lehetnek, teljeskörűen. Magyarok csak így támogathatják az "ukránok" integrációját az EU-ba.

Megjegyzem, 2006-ban a románokat is meg kellett volna vétózni. Székely közigazgatás nélkül nincs EU a bocskornak!

Remélem érthető voltam mindenki számára. Mert láttam néhány magyarellenes kommentelőt akik a sajátjaikat utálják!
Ez minden magyar érdeke, Pártállástól függetlenül! Ilyen fontos ügyekben mint a magyarság egzisztenciája, NEM pártpolitizálunk!
Üdv, egy ellenzéki.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:44:01

@nincs1itt: Itt az alkalmatlanság problémája sokkal inkább veled kapcsolatban merül fel, aki még a kötbért is fordítva értelmezte..Ok, akkor segítek. A hitelkeret egy lehetőség, hogy lehívj hiteleket egy konkrét beruházáshoz. Vagyis nem kötelező lehívni az egészet, hogyha egy adott fizetési időpontban találsz annál a bizonyos kialkudott 3,95 %-nál kedvezőbb kamatozásút (amely adatról egyébként hetekig arról pofázott a ballib sajtó, hogy nem lesz nyilvános), akkor azt is választhatod. Így képes vagy már felfogni?

"ott konkrét árat hitelezett meg neked a pénzintézet."

Továbbra sem vagy képes felfogni, hogy egy ekkora beruházásnál nem lehet konkrét árat mondani előre. A francia Areva sem képes rá, ahogy az Finnországban kiderült.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:45:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vizsgálta a Rotschild elemzőház, és megtérülő beruházásnak nyilvánította..De halljuk, mit építenél helyette??

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 19:51:36

@Sir Bates dö Hól: Arról beszéltél, hogy a külföldön épülő erőművek költségei durván elszálltak:

"Na kispofám: az angol erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül.

A finn erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül. Plusz a tervezéssel is baj van.

A szlovákról nem sokat tudok, majd más utána néz."

Mégis mit akartál ezzel mondani? Engem akartál igazolni, hogy -ahogy azt korábban többször írtam- az ekkora beruházások költségei bizony durván el szoktak szállni, nemcsak nálunk, hanem külföldön is.
Esetleg azt azt akartad sugallni, hogy ne építsünk atomerőművet?
Nem tűnik fel, hogy minden probléma ellenére a világ számos országa számít az atomenergiára energiatermelésének bizonyos hányadéban. Kanadától Hollandián és Anglián át Csehországig és Szlovákiáig?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.11.04. 21:58:12

@Veszéjben a lyogállamiság !: "Vizsgálta a Rotschild elemzőház, és megtérülő beruházásnak nyilvánította.."

:))

Akkora farok vagy! Az atomenergia 15 éve leszálló ágban van, a megújulók minden évben kétszámjegyű növekedést produkálnak, de a fideSSfasszopók a legdrágább pénztemetőre szavaznak, erőn felül, 80 évre, hogy a gazdájuk minél többet lophasson. És ezt egy lefizetett "szakértő" befolyásolt és elavult véleményére alapozzák. Kurva szar hazaárulók vagyok.

Sir Bates dö Hól 2019.11.04. 22:07:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: nézd, ha azt mondom, hogy nem én voltam, akkor nem én voltam;-)... kattints rá a nickekre, látni fogod a különbséget;-)... komolyan gondolod, hogy letagadom amit én mondtam? ha baromság, akkor is felvállalom, hogy hülye voltam/vagyok;-)...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 23:14:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkora farok vagy! Az atomenergia 15 éve leszálló ágban van,"

www.energiainfo.hu/epulhet_az_uj_kanadai_atomeromu-28042/

"A kanadai nukleáris biztonsági bizottság (Canadian Nuclear Safety Commission – CNSC) közös felülvizsgálati testülete (Joint Review Panel) kiadta az Ontario Power Generation (OPG) cég kérelmére a tervezett atomerőmű telephelyének előkészítési engedélyét. A telephely a Toronto közelében lévő Darlington mellett található.

Az új Darlington projekt keretében négy, összesen 4800 megawatt villamos kapacitású atomerőművi blokkot kívánnak létesíteni és üzemeltetni a kapcsolódó építményekkel együtt. A telephely előkészítési engedély az új nukleáris létesítmény építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges három engedély közül az első."

Hihihihihihihiháháháháhhhááááááááááááááá..:))))))))))))))))))))))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.04. 23:17:17

@Sir Bates dö Hól: Ezt nem te írtad?

"Na kispofám: az angol erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül.

A finn erőmű költségei durván elszálltak és nem látni mikor készül el, és nem valószínű, hogy valaha megtérül. Plusz a tervezéssel is baj van.

A szlovákról nem sokat tudok, majd más utána néz."

Dehogynem..Akkor tehát miért is írtad ezeket? Miért is fogalmaztad meg ezeket a mondatokat?

nincs1itt 2019.11.05. 00:05:22

@Veszéjben a lyogállamiság !: sötét vagy mint az éjszaka! a hitelkeret valóban azt jelenti, jól gógliztad ki. ügyes vagy, már majdnem elégtelen. de azért segítek. a hitelkeret az valóban nem konkrét összeg. ezt ki is fejtettem neked, de nem értetted. nem csoda.
az orosz állam adja ezt a nem konkrét összegről szóló hitelt(de azért a 10 milliárd eur, csak egy konkrét összeg, de nem zavarlak össze), a magyar államnak. a kivitelező a roszatom, mindenki más csak alvállalkozó a buliban.
a roszatom orosz cég? naná! szóval csekély értelmű barátom, ezt a "keret összeget" az orosz állam fogja kifizetni a roszatomnak, aki ebből fizeti az összes alvállalkozót. amikor átadták a 2 új reaktor blokkot, akkor elkezdi a végösszeget (várhatóan 10 milliárd eur.-nál magasabb lesz) törleszteni a magyar állam, majd 4%-os kamaton 30 évig.
na most jön aza része, amiről végképp fingod sincs. ugyanis a szerződés megköttetett 2014-ben, gondolom benne van, hogy mo.-nak mit és mikorra kell teljesítenie, hogy elkezdődjön az építkezés, pl. az engedélyek beszerzése, ami több száz engedélyt jelent, ebből sokat még el sem kezdetek beszerezni. na, ezért kell kötbért fizetnie mo.-nak, az oroszok felé, mert rögzítették ezeket. mindkét felet szankcionálhatják ezzel a módszerrel.

és kérlek fejezd be, mert egy szakadt 10 éves suzuki hitelszerződését sem érted...

Sir Bates dö Hól 2019.11.05. 00:34:57

@Veszéjben a lyogállamiság !: nagyon érthetetlen vagy, azt ellenben megérted, hogy menj a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba;-)...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.05. 13:44:38

@nincs1itt: Sajnos kisfiam, itt nem én gugliztam, hanem te, csak kissé későn. Így sikerült jó nagy méretes hülyeségeket írnod.

" a magyar államnak. a kivitelező a roszatom, mindenki más csak alvállalkozó a buliban."

Fú te ,már kezdesz kissé fárasztó lenni. Most meg a kivitelezőt kevered a finanszírozással ,meg a hitel formával. Baszod a Roszatommal kötöttük a szerződést!! Hát ki a jó faszom lenne a fővállalkozó te fogyatékos??
Azt próbáld meg felfogni, hogy a finanszírozás szempontjából nagyobb mozgásteret biztosít a megrendelő számára egy hitelkeret hosszútávon, mint egy lehívott hitel..

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.05. 13:59:44

@Sir Bates dö Hól: Ok elfogadom a fehér zászlót te balfasz. Egyszerűen letagadod, hogy te írtad.(2019.11.02. 20:40:19-kor írtad egyébként..)Hazudsz reggel délben meg este, ahogy nagy vezéred mondotta Őszödön..A szájbabaszott mocsok kurva anyád retkes valagába mikor kalapálhatlak vissza, ahogy ígértem? Nem akarok váratlanul betoppanni..:)

mgdé 2019.11.05. 18:17:54

@Veszéjben a lyogállamiság !:

:DDD

A szélmalmos Sir azt magyarázza, hogy akire te hivatkozol,
az ez:
0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt

ő viszont ez:
0 bejegyzést írt és 21279 hozzászólása volt

Nincs mit! :)

nincs1itt 2019.11.06. 00:02:31

@Veszéjben a lyogállamiság !: te ostoba bér-troll, mi nem világos? nem a roszatommal kötötte a szerződést a magyar állam, hanem cárevics putyin vezette orosz állammal. tehát a roszatom tendereztetés nélkül lett a kivitelező (fővállalkozó), mert nem egy bank adott hitelkeretet, hanem az orosz állam, természetesen egy bank (ez is orosz) bevonásával.
a hitelkeret az nem jelent egyebet ebben az esetben, csak azt, hogy a roszatom mondott egy összeget. 10 milliárd euróból megvan és slussz. a feltételek pont olyanok mint egy mezei hitelnél, sőt esetenként(ahogy most is) rosszabbak annál. semmiféle extra finanszírozási mozgásteret nem ad a hitelkeret. ez csak annyit jelent, hogy a roszatomnak joga van lehívni készültséggel arányos összegeket az orosz állam adta hitelkeretből, amit mo.-részletekben fizet be az orosz államkasszába jó magas kamattal 30 éven keresztül. csak a kamatos kamatát számold ki a 10 milliárdnak 30 évre, 3,5%-al...
a kötbér(nevezzük annak), pedig keményen felszámítódik a magyar államnak(megrendelő), ha nem teljesíti a szerződésben vállalt feladatait. mert bizony a magyar államnak(megrendelő)is vannak kötelezettségei, nem is kevés. ha késik az engedélyekkel(ahogy ezt teszi, már ötödik éve), akkor a roszatom kötbérezheti a magyar államot, mivel kára keletkezik a késedelemből. pl. az alapanyagok ára emelkedik, alkalmazottakat vett fel, akiket fizetnie kell és sok-sok egyéb indoka lehet.
jó lenne, ha visszavennél a magyarokra jellemző orbitális pofából, mert szemmel láthatóan fingod sincs miről beszélsz. hajtogatod, hogy hitelkeret, hitelkeret.... ettől nem fogsz okosabbnak látszani, mert olyan szavakkal dobálózol, amiket nem ismersz.
a lényeg az, hogy o.v. és kuszaszemű pénzsámán megint faszságot művelt. nem az atomerőmű a probléma, hanem a hogyan... te fizeted meg az árát

Sir Bates dö Hól 2019.11.06. 09:13:35

@mgdé: köszönöm;-)... most már van címerpajzsom, hátha így könnyebben megérti (b+ leírtam neki háromszor, mit kellett volna még tennem?;-))

mgdé 2019.11.06. 18:00:43

@Sir Bates dö Hól:

elszámolni tízig

aztán jól elfenekelni a nevelőnőjét ...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.07. 22:31:21

@nincs1itt: Figyelj kistáska, elmondom, hogy eddig mikkel jöttél elő:

"Az atomenergia tévút, sokkal olcsóbb a zöld energia. "

Erre belinkeltem jó pár országot Kanadától Hollandián át Csehországig, akik rohadtul nem így gondolják. Lehet, hogy a szakembereik jobban értenek hozzá ,mint te?

Második hülyeséged, hogy 10 milliárd eurós hitelt vettünk fel, amelyre meg leírtam neked, hogy ez egy hitelkeret, amelyről le lehet hívni összegeket a fizetési időpontokban, de akár más forrásból is finanszírozható az adott tétel.

Aztán elkezdtél hőbörögni a paksi beruházás csúszása miatt, amire belinkeltem, hogy a francia Areva 11 évet csúszott egy atomerőmű kivitelezésével Finnországban..

Ezenkívül igazi balfasz módjára úgy gondoltad, hogy nem a kivitelezőnek, hanem a megrendelőnek kellene kötbért fizetnie beruházás késése miatt..

Tömören így foglalnám össze csúfos beégésedet..:)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.07. 22:41:26

@mgdé: Nyilván ő csinálta azt is..Ügyes kis provokáció volt. De nagyon ráérnek a nyugdíjasok..

nincs1itt 2019.11.08. 06:51:05

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom még mindig nem érted. sőt. én azt mondtam, hogy az atomenergia minden veszélye ellenére is fontos és kell. a hitelkeret amit egy másik állammal kötött szerződésben rögzített a magyar állam, valóban azt jelenti amit mondtál, de csak a nevében és a folyósítás módjában tér el a hiteltől. de nem hívhatod le akárhonnan máshonnan, csak onnan ami a szerződésben szerepel.
ezenkívül a megrendelőnek is vannak szerződésben vállalt feladatai - igaz ezt a te képességeiddel nem nagyon fogod megérteni - amelyekért anyagi felelősséggel IS tartozik - ezt a szűkre szabott világodban nevezhetik akár kötbérnek is - tehát. a sokadik nagypofájú, ostoba válaszoddal eljutottunk odáig, hogy szépen elismételed amit mondtam és amit te hülyeségnek tartasz. igaz, vannak pontok amiket magad költesz hozzá. de ennyit megengedhetek egy ilyen szerény képességűnek.
tényleg nem kéne tovább égetned magad, mert ez már nekem kellemetlen, hogy ismét szembesülök azzal, milyen gyökér is az átlag magyar... szakértő vagy te is, meg még 10 millió magyar bármiben és az ellenkezőjében is.
buta, nagyképű jobbágy vagy. ez a helyzet.

mgdé 2019.11.08. 08:21:19

@Veszéjben a lyogállamiság !:

Akkor foglaljuk össze:
Ha tehetnéd, sunáznád Kipcsakhalmit.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.10. 20:28:22

@nincs1itt: Hogyne finanszírozhatnád akárhonnan máshonnan. A hitelkeret lényege épp az, hogy a finanszírozás szempontjából sokkal több a mozgástere a hitelből finanszírozónak.Nincs olyan megegyezés-amit sugallsz- hogy a jövőben kizárólag ebből a hitelkeretből finanszírozható a beruházás. Ez egy hülyeség..

Bámulatos egyébként a mellébeszélési képességed ezzel a csekély ismeretanyaggal, ami a fejedben van .Elképesztő mennyiségű terelődumát vagy képes írni..

"én azt mondtam, hogy az atomenergia minden veszélye ellenére is fontos és kell"

Ezt például hol írtad?

"ezenkívül a megrendelőnek is vannak szerződésben vállalt feladatai - igaz ezt a te képességeiddel nem nagyon fogod megérteni "

Persze kis hülyém, csak hát ugye a kivitelezés időbeli késésről volt szó.Ez esetben pedig ugye a kivitelező fizet kötbért. De persze beszoptad, mert amikor a késéssel kapcsolatban behoztam a kötbér fogalmát, rögtön elkezdtél őrjöngeni, hogy a magyar félnek kell fizetni az adófizetők pénzéből..Szép öngól, gratula..! :))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.10. 20:29:14

@mgdé: A Kohnberger Ágikára gondolsz? Naná, hogy sunáznám..:) (Miért te nem..?)

nincs1itt 2019.11.10. 21:22:50

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom ennyi idő kellett, hogy összelapátolj valamit.
kezdjük az elején, mert szerinted(eddig) a hitelkeret az NEM hitel, erre mit olvasok most a tőled? "A hitelkeret lényege épp az, hogy a finanszírozás szempontjából sokkal több a mozgástere a hitelből finanszírozónak."
kérlek mesélj olyan államközi megállapodásról, ami egy hitelkeretet rögzít, jelen esetben orosz-magyar viszonylatban és azt mondjuk a hitelt felvevő(mától már az, szerinted is) usa hitelből fedezi. azért ezt nem gondolod komolyan még te sem.

hol írtam? én keressem vissza neked? ne erőlködj, már az első mondatoddal bizonyítottad, hogy a magyarok 90%-hoz tartozol, akiknek fingjuk sincs a pénzügyekről.

látod fogyatékos, nagyarcú? ennyire nem vagy képben: "csak hát ugye a kivitelezés időbeli késésről volt szó.Ez esetben pedig ugye a kivitelező fizet kötbért."
ez az "időbeli késés", nem a roszatom "hiábja", hanem a magyar államé, mert a roszatom nem kezdheti el a kivitelezést a megfelelő engedélyek hiányában. pedig a roszatom felkészült, pénzt fektetett bele, tehát ha a késedelem nem neki róható fel, akkor bizony azért kötbért számíthat fel, a költségei miatt.
te nem hoztál fel semmit, legfeljebb a krumplit a pincéből. mert a kötbért azt én erőltettem, te pedig mellédumáltál, hogy a megrendelőnek sosem kell kötbért fizetni. miután levezettem, de előfordulhat ilyesmi is, ez pedig ebben az esetben a magyar állam kasszájából megy, ami = adófizetők pénze, most ezzel kezdesz el "érvelni".
nagyon nevetséges vagy.

mgdé 2019.11.11. 00:23:50

@Veszéjben a lyogállamiság !:

De. Csak nekem nem összesen ennyi a lényegem. :D

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.16. 22:39:36

@nincs1itt: Tudod én nem lopom napot, mint te, aki láthatóan az egész napodat ezen a szar blogon baszod el. Ahhoz képest, hogy "nincs1itt" a neved, te állandóan itt vagy..

"a hitelkeret az NEM hitel"

Soha nem írtam, hogy ne lenne hitel. Te vagy fogyatékos , vagy szándékosan érted félre ,amit írok. Hogy te is felfogd, a hitelkeret a hitel egy speciális formája. Alapesetben a hitelösszeget átutalják egy összegben a hitelszerződés megkötése után, míg a hitelkeret szerződés esetén a kedvezményezett dönt arról, hogy mikor , mennyit hív le,de semmi nem kötelezi erre.Dönthet úgy is, hogy más hitelből finanszíroz, vagy akár saját forrásból. Ezt képes vagy felfogni?? Ez simán előfordulhat majd, hogyha a nemzetközi hitelpiacon hozzá tud jutni a magyar fél 3,95%-nál kedvezőbb kamatozású hitelhez. Ezt csak egy hozzád hasonló totálisan fogalmatlan közgazdaságtani analfabéta nem képes felfogni.Döglött lovon ülsz. Száll le róla!:)

Hogy a faszomban bizonyítsam neked, hogy NEM írtad, hogy "az atomenergia fontos és kell" te balfasz? Linkeljem be az összes eddigi ócska fos kommentedet, amit írtál, hogy nem szerepel benne? Neked kell mutatni egy olyan kommentet, amelyben ez szerepel. Persze nem tudsz, mert valszeg egyszerűen behazudtad, miután láttad, hogy atomerőművek épülnek Kanadától, Anglián át Finnországig..

"ez az "időbeli késés", nem a roszatom "hiábja", hanem a magyar államé, mert a roszatom nem kezdheti el a kivitelezést a megfelelő engedélyek hiányában."

Hát ezt is kurvára rosszul tudod. Semmilyen szerződéses kötelezettsége nincs a magyar félnek, hogy az engedélyeket mikor adja ki.Ezt hivatalok adják ki. Ez nem része a szerződésnek..Ezzel a húzásoddal most az idiotizmus egy újabb szintjére léptél Gratulálok hozzá te balfasz..:)))

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.16. 22:40:32

@mgdé: Hanem mi, kedves kis két mondatos barátom?

nincs1itt 2019.11.17. 22:00:43

@Veszéjben a lyogállamiság !: menni fog, menni fog! mert eddig a hitelkeret az nálad nem volt hitel, majd később jobb volt mint az egyszerű hitel. mára eljutottál odáig, nem kis erőfeszítésembe került, hogy kiderítetted ez is hitel, de speciális formája. de azért ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted a roszatom bárhonnan lehívhatja, vagy a magyar állam. ennek csak a két állam közötti szerződés mond ellent. de ilyen apróságok téged nem zavarnak meg...
tudod, ha a magyar állam az elmúlt 5 évben minden szükséges engedélyt benyújtott VOLNA, akkor igazad lenne. de nem tette, sok engedély kérelmet be sem nyújtott ezért fennáll a mulasztás esete. amiért bizony kötbérezhet a kivitelező.
szóval te ostoba fidesz-tálib, megint tátott szájjal a faszerdőben rohangálsz.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.11.24. 20:38:47

@nincs1itt:Hol írtam te gyengeelméjű, hogy a hitelkeret nem hitel?? Azt írtam, hogy képes vagy e az egyszerű hitel és a hitelkeret közti különbséget felfogni.. Mit nem vagy képes felfogni azon, hogy egy speciális hitelforma, amelynél eldöntheted, hogy mikor hívhatod le az adott összegeket??
Persze te hülye pöcs módjára nem tudtad, hogy ez egy hitelkeret, hanem azt hitted, hogy mi lehívtunk tíz milliárd eurót az oroszoktól, és a gonosz Putyinhoz kötöttük magunkat. Fingod nem volt arról, hogy ez egy hitelkeret szerződés, azt se tudtad, hogy van ilyen, te idióta barom..:)))

" de azért ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted a roszatom bárhonnan lehívhatja"

Ó te istenbarma.. A hitelkeretről a magyar fél hív le hitelösszegeket,aztán ebből elégíti ki a Roszatom követeléseit,HA úgy dönt, hogy ebből akar finanszírozni.. Mondom ,hogy olvass már valami valami számviteli kisokost, mert tényleg kurvára fogalmatlan balfasz vagy..

"tudod, ha a magyar állam az elmúlt 5 évben minden szükséges engedélyt benyújtott VOLNA, akkor igazad lenne. "

Figyelj te idióta barom! Elmagyarázom még egyszer , hogy a hivatalok által kiadandó engedélyek nem lehetnek egy beruházási szerződés témái. Hogyha azt hiszed,hogy igen, akkor kurva nagy gáz van a fejedben az állam működésével kapcsolatban..

nincs1itt 2019.11.24. 23:20:24

@Veszéjben a lyogállamiság !: látom a lelkedbe tapostam és így kénytelen vagy elismerni, hogy lövésedsem volt az egészről. Ahogy most is fordítba érted. Mert NEM a magyar állam hívjatja le, hanem a roszatom, mivel ő a kivitelező. A magyar állam fizeti, te sötét gyökér a HITELT, RÉSZLETEKBEN, ráadásul kibaszott magas kamattal. Az egészet félreértetted és most pont azt mondod, amit én csak.még mindig n világos számodra ki, kinek fizet. Bizony az ostoba gazdád, a lehető legszarabb üzletet kötötte. Bármit is próbálsz belemagyarázni!
süti beállítások módosítása