B1 blogcsalád



Trump magához rendelte Orbánt, de nem tudta átállítani Kínától

2019. május 14. - nickgrabowszki

A magyar autokrata repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, és szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni. ortru.jpg

A Fidesz valami óriási sikerként kommunikálja, hogy Trump hétfőn fogadta Orbánt, de valójában az történt, hogy egyik fél sem járt jól a találkozóval.

  • Trump nem tudta kiszakítani Orbánt a kínai szövetségből.
  • Orbánnak viszont rá kellett jönnie, hogy az a világméretű illiberális-populista koalíció, amelyre vágyik, nem létezik: nemcsak az amerikai diplomácia, de az elnök se tekint rá szövetségeseként.

Trump azonban nem ismerhette be a kudarcot, Orbánnak pedig elemi érdeke, hogy azt propagálja, kiváló a kapcsolata az amerikai elnökkel.

A látszat azonban csal, a helyzet ennek éppen ellenkezője.

A jelek arra utalnak, hogy a Fidesz-kormány már  vizit előtt tisztában volt vele, szó se lesz a kerítésgyártók és -alkalmazók nemzetközi szervezetének megalakításáról. Ahelyett, hogy ünnepelték volna a közelgő látogatást, hűteni igyekeztek a várakozásokat. (Szokásától eltérően Orbán se posztoltatott a Facebookra a látogatás előtt, csak UTÓLAG próbálják emelni a dolog jelentőségét, miután megúszta.)

Ünnepelni mondjuk nehéz is lett volna. Orbán ugyanis a 23. európai vezető volt, akit Trump fogadott, noha a Fidesz elnöke az első akart lenni: már az elnöki beiktatásra elvárta volna meghívást. Némi túlzással azonban elmondható, Trump a délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkárát is hamarabb fogadta, mint Orbánt, aki egyszerűen nincs rajta a horizontján.

  • Az antiiberális magyarországi rezsimmel nem lehet megtartani a redneck/whitethras szavazókat.
  • Orbánnak semmilyen világpolitikai súlya nincs.

Az utóbbiban azonban változást állhatott be. De nem olyan értelemben, hogy Trump az EU egyik potens vagy potenciális vezetőjének tekintené a magyar kormányfőt, hanem egyszerűen azért, mert ki akarta vásárolni az ellenséges koalícióból.

Hogy Orbánt nem az amerikai külügyön keresztül, hanem a Habony-Cornstein kapcsolaton keresztül hívták meg, az arra utal, az elnök ki akarta venni a dolgot a State Department kezéből, és megmutatni, hogy az impotens adminisztráció nem tud eredményt felmutatni akkor majd jön ő, és megteszi helyettük.

(A külügy erre válaszként fogadta ugyanaznap Kész Zoltánt és Márki-Zay Pétert.)

Trumpnak  Amerikában a demokraták és a liberálisok az ellenségei, nemzetközileg pedig Kína és Irán. Más egyszerűen nem érdekli. Észak-Korea is csak Kína befolyásának csökkentése érdekében, az Európai Unióra nem is bagózik, a NATO-val, Oroszországgal, meg Ukrajnával pedig csak annyit foglalkozik, amennyit feltétlenül muszáj.

Orbán meghívását is ebben a vonatkoztatási rendszerben, Trump Kína elleni gazdasági háborújának tekintetében kell értékelni:

egyszerűen magához rendelte Orbánt, hogy átállítsa Kínától.

Amit a tárgyalás előtt-alatt a nyilvánosságnak mondtak, annak semmi jelentősége. A szavak ingyen vannak.

  • Az amerikai elnök felemás dicséretei csak Orbán hiúságára próbáltak hatni.
  • A Fidesz elnök pedig hangzatosan hitet tett a magyar-amerikai stratégiai szövetség mellett.

De csak szavakban. Mert a tárgyalás utáni bejelentések elmaradása egyértelműen jelzi:

semmilyen megállapodás nem történt.

Orbán csak verbálisan szövetségese Amerikának, konkrétumokban nem volt hajlandó engedni. Például nem mondta fel Washingtonból az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezést, amellyel beengedi Kínát Európa közepébe (és közben magyar közpénzt játszik át neki, meg persze saját magának).

Trumpot alighanem megvezette Cornstein nagykövet (akivel pedig alighanem Habony tanácsadó tette ugyanezt), aki elhitette vele, hogy a magyar kormányfőre a hiúságán keresztül lehet hatni.

Orbánnak rengeteget számít a saját egója, de még többet a hatalom és a pénz.

Amit pedig a Kínával kötött szövetség garantál számára hosszútávon, arra az esetre, illetve arra az időre, amikor elapadnak a rezsimjét finanszírozó brüsszeli források. A magyar kormányfő saját autokráciájának felszámolása nélkül nem mondhatja fel a kínai szövetséget.

Erre még Trump se tudja rákényszeríteni. Legalábbis csak szavakkal nem.

A próbálkozások nyilván folytatódnak, a hétfői csak egyetlen állomása volt a sorozatnak. Orbán majd szavakban továbbra megígér mindent, hangoztatja az elkötelezettségét, de érdemben semmit nem tesz. Amerika jóindulatáért cserébe csak pénzt akar majd ajánlani. Ti. fegyvervásárlást azért, hogy békén, illetve hatalmon hagyják.

Innentől kezdve Washingtonon múlik, hogy beéri-e ezzel, és hagyja, hogy a kínaiak embere belülről bomlassza saját szövetségi rendszerét. Most az történt, hogy az elnök és saját külügyi adminisztrációja meccselt egymással.

Trump előnyt akart szerezni a játszmában, de nem jött ki belőle jól.

Aki jól járt, az Hszi Csin-ping, aki elmondhatja, a szövetségi rendszere szilárd, a demokratikus-liberális északatlanti-nyugati világba beépített 5. hadoszlopa jó működik. (Ezek olyan árulók, akik újraírják az árulás fogalmát, mert ők maguk fizetnek azért, hogy feladhassák az érdekeiket.)

Orbán repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, de elmondhatja, hogy végül is nem jött ki rosszul belőle. Mert ugyan szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5214826372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:25:28

@Törpvadász: Tátrai,és Császi lopása kapcsán jogerős bírósági ítélet van,és letöltött börtönévek.A jéghegy csúcsa..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:28:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 2002-ben nem merték kritizálni a gazdaság helyzetét a szocik ,nem lett volna értelme..

nemecsekerno_007 2019.05.15. 20:28:06

@taga20 : Ha nem találsz arabot, vizibivaly is megteszi :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:28:28

@6.Lenin: "Mikor virágzott?"

Mi van szenilis vénember? Már elfelejtetted a 1996 utáni egy évtizedes fejlődést? Régiós éllovasok voltunk. Most meg hála Ondó Viktor munkásságának, a legszegényebb államok közt vagyunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:29:38

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "2002-ben nem merték kritizálni a gazdaság helyzetét"

Már miért kellett volna kritizálniuk? Mit kellett volna kritizálniuk? Magadnál vagy?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:33:34

@taga20 Azért ezt nem kellene ennyire nyíltan..

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 20:35:00

@taga20 : ezaz buzi taga copd csak az arablyaidat
legalább addig sem szaporodnak
mitől vagy néha ilyen ő szinte? kannásbor?

rallus 2019.05.15. 20:36:11

Nem ennek a két jelentéktelen politikusnak az üres dumájával kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy mit intézett Amerikában a ballib oldal két nagyágyúja, Márki-Zay és Kész!
Ott dőlnek el a fontos kérdések!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:36:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem tudtak belekötni komolyan semmilyen gazdaságot érintő kérdésbe a kampányban,mivel Orbánék jól kormányoztak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:46:03

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Nem tudtak belekötni komolyan semmilyen gazdaságot érintő kérdésbe "

Már miért kellett volna bármibe is belekötniük? Magadnál vagy?

"Orbánék jól kormányoztak."

Ondó Viktor már akkor se tudott kormányozni, nem azóta felejtett el. A Bokros csomag - amit baszott szarul hajtott végre a fasz Bokros - egy évtizedes fejlődésnek ágyazott meg. A gecinek semmi tennivalója nem volt más, minthogy ne bassza nagyon el.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 20:54:29

szerintem ezt a bocskoros bokrost be kéne dobni a kampányba
hátha összejön a fidesz 5/6 az emlékek hatására

6.Lenin 2019.05.15. 20:58:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Abba buktak bele az éllovasok 2010-ben, a Megyó, meg a Fletó, és a libás semmihez nem értő?
Ne bassz! Vagy a Bokros, akit mindenhonnan elzavartak?

enrikokaruszo 2019.05.15. 21:20:57

örülök, hogy nem ez az impotens balfsz banda vezeti az országot
kizárólag a toporzékolás megy

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 21:36:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A Bokros csomag mítosza..

„Bokros azt a feladatot kapta,hogy törje fel a diót ,és ő gőzkalapáccsal állt neki a feladatnak.”
/A rendszerváltás gazdaságtana sz:Nagy Gusztáv a Világbank szakértője/

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 21:43:53

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: miként orbán is a 13.-16. havi nyugdíjjal;-)... bokros kényszerpályán volt, rendberakta a büdzsét, a fidesz pedig osztogatni kezdett.

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 21:50:55

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: egyébként mindegy, a múlton már nem lehet változtatni (bár a ner az megpróbálja átírni azt, miként horthy és rákosi, kádár is), inkább a jövőre kellene koncentrálni. az, hogy ne jöjjön vissza a 2010 előtti csapat, azzal majd'mindenki egyetért. de ezek is menjenek a picsába! aki ennyit tud csak felmutatni -olyan lehetőségek mellett, melyet a jószerencse adott neki, mert tenni semmit sem tett érte!- az elmúlt kilenc év viszonylatában, az bebizonyította, hogy alkalmatlan a közjó/a társadalom többségének érdekében kormányozni! ez a gond. egy mindennél súlyosabb katasztrófába vezeti az országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 22:24:13

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "gőzkalapáccsal állt neki a feladatnak"

Látod, okos ez a Nagy Gusztáv, ugyanazt mondja, mint én az előbb. Példát vehetnél róla, fafej. :))

taga20 2019.05.15. 22:48:35

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

te szerencsétlen ostoba fityeszpatkány, az nem én vagyok, hanem valamelyik szargerincű elvtársad, vagy lehet, hogy te voltál rohadék.

taga20 2019.05.15. 22:52:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

hallod milyen retardált fityeszpatkány az ilyen, aki a másik nickjét és avatarját is felhasználva akar lejáratni.

a sok fogyatékos full szargerincű fityeszjobbágy meg itt örömködik.

lásd: lenin, nemecsek, nikolics, csókosszájú kisgeci.

luis5 2019.05.15. 22:55:38

Egyszerűen annyi hulyeseget osszehord a poszter hogy már fáj

Neo07 2019.05.15. 23:28:24

"(A külügy erre válaszként fogadta ugyanaznap Kész Zoltánt és Márki-Zay Pétert.)"

Álhír! Álhír!

A ma este nagy szenzációja, hogy kiderült: a nagy álhírellenes Index a legnagyobb álhírterjesztő!
A két bohóc nem is a külügyben járt, hahaha! Nézzetek utána!

Világít a torony 2019.05.15. 23:37:14

A fideszmaffia agyhalott szavazóiban semmi erkölcsi tartás nincs. Mint majom a farkának örültek, hogy Trump ikrének érzi szinte Orbánt. De csak szinte és ezek az agyatlanok nem gondolnak arra, hogy az Észak-koreai gyilkost jó barátjának becézte az USA elnöke.
Ennyire rossz dolog lenne gondolkodni? Ti fityeßfaß rajongók egy jelen és egy jövendő Magyarországot aláztok meg agyhalál képezte agóniátokban.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 00:11:22

@rallus: Megkérdezték Készéket, bízhatnak-e a geciben. Ők azt a választ adták, hogy nem, így krumplifejű trumpli nem is állapodott meg semmiben a csuti páviánnal.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 00:19:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Mi van szenilis vénember?"
Lenin egyszerűen már múmia. Egy oszló, foszló, a krasznaja panoptikumában mutogatott hulla, aminek az oldalához járnak a moszkvai hajléktalanok hugyozni meg szarni.

Ménár Atya 2019.05.16. 06:59:02

Szánalmas erőlködés volt ez az írás is, a buta ellenzéki szavazók csordájának egyben tartására.
Érdekes példa volt az egy övezet egy út emlegetése, amelyet elítél az ellenzéki gittegylet, miközben maga is részt vesz azért a folyamatban , igaz titokban, persze annyira hülyék hogy azért még kétmilliárd kínai között sem tudnak elbújni :)
www.origo.hu/itthon/20190508-toth-bertalan-kina-ut-titok.html
És hát persze az ellenzéki egyszerű birka közben veri a tamtamot :)
youtu.be/qPcDymUo8dU

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:00:15

@Világít a torony:

"A fideszmaffia agyhalott szavazóiban semmi erkölcsi tartás nincs. Mint majom a farkának örültek.."

nem agyhalottak, primitív buta emberek. annak tapsikolnak, hogy
a nemzet t
rafikos staddionos kaszinós médiacézár czzzigggggánya a klánjával, haverjaival, strómanjaival kifosztják az országot.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:04:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

"szerintem ezt a bocskoros bokrost be kéne dobni a kampányba
hátha összejön a fidesz 5/6 az emlékek hatására "

meg kéne ismételni a fidess 3000 milliárdos nyugger pénzlopását is, de tapsikolhatunk a kafeteria megnyirbálásának, a rabszoga törvénynek is, tulajdonképpen örömhír a lakhatási válság is, és a bruttó 140e ft minimálbér is igen jó teljesítmény, egy staddionctiggánytól. :D

csak a népért, csak a népnek.... az euró kupacok csak nekem és lölő haveromnak.

éljen a staddioncziggányság és nemzeti trafikos banánköztársaság!!

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:12:41

@Ménár Atya:

"Szánalmas erőlködés volt ez az írás is, a buta ellenzéki szavazók csordájának egyben tartására."

nem a nemzeti O1G jének szavazóbázisa 700e fő, krumplin, utalványon, közmunkaprogramos éhbéren megvásárolt "egyetemista túlképzett" roma?

Flóriánunk szépen felzárkóztatta őket...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.05.16. 07:16:34

egyre szanalmasabb a ballib féregkommandó.
nyonjatok mint suket a csengot.igazan szorakoztato ez az igyekezet.
maj.26....valasztas
ennyikehh...
majd kuldunk zsepit.

2019.05.16. 07:32:27

@csüngőhasú norvégbáró: Ne ezen zsizsegj.. kis rasszista..(amúgy a szám sem jó..) hanem azt magyarázd meg, hogy miért veszít alkalomról alkalomra szavazókat az erkölcsi-szellemi fölényt kommunikáló bal-lib horda??? Miért?

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:11:46

@Womb Raider: Mert aki tud az menekül a rothadó nyugatra 3-szeres pézér dolgozni. Így fogy az értelmes jónép, marad a seggnyaló, korrupt, fosós hulladék.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:14:35

@Womb Raider: Ennek a fosós hulladéknak pedig sok választást nem hagy a verőlegényekkel fenyegető csuti fasiszta pondró ondó.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:17:36

@Womb Raider: Van választása a hulladéknak: mehet önkormnyzathoz fideszseggnyalónak, közmunkásnak, multihoz rabszolgának harmadpénzért.

2019.05.16. 08:26:40

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ez még akár elfogadható magyarázat is lehetne.. de akkor miért is nő kb ugyanennyivel a fideszre szavazók száma???

Ja..(de lehet, ez neked már bonyi lesz.) olvasd el BB kollégád véleményét is ezzel kapcsolatosan.. amiben kifejti, hogy a többszörös bér milyen jól fedezi a többszörös költségeket (bár nyilván a megtakarítások lehetnek némileg magasabbak))
Igazából nem erőltetném a veled való kommunikációt, hozzád taga20/Beverneky illik..

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:04:15

@Womb Raider: Mit nehéz ebben megérteni? Aki marad, annak fele fidesz szimpatizáns, az erkölcsei ugyanúgy a béka seggén vannak, mint a führerüknek. Nekik a lopás, hazudozás, politikai ellenfelek elnyomása, középkori nemesi és hűbérrendszer, maffiaverőlegények garázdálkodása szimpatikus, ezért maradnak, és führerük seggét nyalják, mert azonosulni tudnak vele, hiszen azonos a mentalitásuk. És mivel ezek csak ebben a fertőben tudnak érvényesülni, nem a személyes képességeikkel, így maradnak. Ezek a fideszélősködők egy demokratikus rendszerben hullák lennének. Elég csak megnézni lőrinczke pépdáját végigvenni, mielőtt nem volt a führer pénztárnoka, egy utolsó gázszerelő senki volt. Miután kellően kinyalta führere seggét, m@ris bizalmat kapott, függetlenül attól, hogy egyébként egy agyhalott, szerintem 2 gázcsövet nem tud összehegeszteni gázszerelő létére.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:16:19

@Womb Raider: Értem. Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. Szerintem meg semmi különbség nincs a korábbiakhoz képest amikor stagnáltak egy világválság közben az árak is meg a bérek is, a hitel meg 7% volt. Sőt szerintem most sokkal nehezebb frekventált helyen lakást venni. Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig munka nélkül megélek. És mindezt a nem magas fizetésemből tettem úgy, hogy mostanra egy fillér hitelem sincs. Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát, aztán amikor a csuti tetű a korrupt, seggnyaló kizsákmányoló sleppjével 10-20 év múlva eltakarodik meg hazajön.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:16:20

@Womb Raider: Értem. Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. Szerintem meg semmi különbség nincs a korábbiakhoz képest amikor stagnáltak egy világválság közben az árak is meg a bérek is, a hitel meg 7% volt. Sőt szerintem most sokkal nehezebb frekventált helyen lakást venni. Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig munka nélkül megélek. És mindezt a nem magas fizetésemből tettem úgy, hogy mostanra egy fillér hitelem sincs. Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát, aztán amikor a csuti tetű a korrupt, seggnyaló kizsákmányoló sleppjével 10-20 év múlva eltakarodik meg hazajön.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:32:19

@Womb Raider: Ezek a lakások és ház természetesen sokkal kevesebbet értek korábban, de mostanra az orbándúlás hatására sokkal többet érnek. Látszólag így nagyon jól jártam, mivel tripla áron ki tudom őket adni, és van három triplaárú ingatlanom az orbáncdúlás eredményképp. Lehetnék akár orbáncseggnyaló is ha fideszes csóringer korruptaggyal gondolkodnék. De én nem csak azt nzem, nekem mi a jó, hanem azt is, hogy az országnak mi a jó a jövőben. Az meg, hogy az összes jóképességű magyar már nyugaton van az ország szempontjából katasztrofális. Mire orbánc a korrupt sleppjével eltakarodik, nem marad semmi, amiből építkezni lehet. A támogatásokat felélik, a konjuktúra pluszjövedelmét stadionra költik, a nyugdíjmegtakarítást felélik, egyszóval 20-30 év múlva ennek az országnak gatter, mint kádár idejében. Már én sem vagyok otthon, csak távolról figyelem, ahogy porlik szét erkölcsileg szeretett hazám, s lopja el a nemzeti vagyont egy erkölcstelen, becstelen maffiabanda.

2019.05.16. 09:38:42

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. "

Ha tudsz venni lakást.. az már magában nagyon pozitív.. mert a rémesen gazdag, messze előttünk járó gazdag sógorok háromnegyede szociális bérlakásokban él Bécsben.. (hogy ebben most az a rossz, hogy a nagyon impozáns béreik ellenére sem engedhetik meg maguknak..vagy az a jó, hogy mások pénzéből támogatják a lakhatásukat, azt nem tudom..)
A reálbér növekedés tehát mindenképpen pozitív..a felzárkózás alapja. A mértéke lehet vita tárgya..de amikor olyat olvas az ember, hogy a nagyon jól kereső német autóipari munkások bércsökkentéséből tervezi az egyik autós multi fejleszteni a termelését..akkor könny szökik a szemembe.

"Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig "
Vannak így egy páran.pl. azok, akik a rendszerváltást követően gombokért vehették meg a tanácsi lakásokat :) amik közül most nem kevés ára a csillagos égbe szökött.. :)
Ugye? A lakótelepi 7.-en 500kHUF/nm ár elég rendesen megemelte a családi vagyont..és ha a mama kihal a belvárosi lakásából..az egyenesen Krőzussal egy polcra emelik a családot.

"Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát,"
Nem menekül..mert ugye ott kevés esélye van a fizetéséből saját ingatlanhoz jutni, hanem kihasználja a munkaerő mozgási lehetőségét.. ezért erőlteti az EU a folyamatos terjeszkedését, mert a piac szélesedésénél messze többet remél az elérhető és használható (nem kell évekig integrálgatni..) munkaerőtől.
Azon vekenghetsz, hogy milyen szar a szegény fiataloknak, hogy nem tudnak farzsebből venni penthouse /loft lakásokat..de ez sajnos nem teljesen fedi a valóságot..mert vannak támogatások (nyilván nem önzetlenül) és mint már írtam, ez külföldön sincs így..

2019.05.16. 09:40:17

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "Ezek a lakások és ház természetesen sokkal kevesebbet értek korábban, de mostanra az orbándúlás hatására sokkal többet érnek. "
Lófaszt, mama.. a megnövekedett kereslet tolja-emeli az árakat. Nézd meg, mennyi külföldi vesz lakóingatlanokat (és remek párhuzam látható a földek árának emelkedésében is)

Cycmen 2019.05.16. 09:45:49

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ennek a fosós hulladéknak pedig sok választást nem hagy a verőlegényekkel fenyegető csuti fasiszta pondró ondó..............

Jól van alzheimeres DK-s nyugger, rövidesen pofára estek az EU-s választáson és utána gigatüntetésen a másik száz bolonddal meghallgathatjátok a tök részeg Gyurcsány forradalmi felhívását, meg üthetitek az Orbán képes műanyag hordót! És nem lesznek a környéken verőlegények és rajtatok kívül fasiszták sem, mert ártalmatlan komolytalan nímandok vagytok!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:46:20

@Womb Raider: Most ha építkezni akarsz kaparj össze 40-50 milliót és vegyél még 20 millióért telket. Miből teszed? A 600 ezres fizetésedből? Ok, a telek megvan az eladott lakásodból, és a többi? Felveszel 20-30 millió hitelt? Egyik rokonom keres vagy 700 ezret, de mindene elmegy havonta, annyira megnőttek a kiadások. Igaz van hitele is meg megtakarítása is pár tízmillió de abból kitörölheti a seggét, mert nem kap belőle semmit. Egy jó autó 10 milliónál kezdődik, az elektromosak meg 15. Egy jó lakás vagy ház 30-50milló, egy nívós üdülés itthon 5 csillagos szállodában félmillió. Vagy vehetsz használt prémium autót 5-6ért, ha nem akarsz szutyok új suzukiban zötykölődni ugyanannyiért. Nagyon felment minden a vilgbajnok áfának köszönhetően, nyugaton sokkal könnyebb az élet a tripla fizetésből, mert az árak meg kedvezőbbek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:48:10

@Cycmen: Nyugger az anyád kisköcsög, kilóra megveszem a csóringer magyar balkáni fajtád.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:50:55

@Cycmen: Leszarom kire szavazol köcsög, tőlem akár hitler elégett koponyájára is leadhatod a szavazatod. Az én életem ez nem befolyásolja, a magyar éhező bajtársaiddal meg majd akkor elszámolhatsz amikor a bitó előtt álltok hátratett kezekkel.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.16. 09:56:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem ugyanazt mondja. Nincs ugyanis sok értelme gőzkalapáccsal feltörni egy diót. A szerző egyáltalán nincs jó véleménnyel Bokros sokkterápiájáról.

György Csaba Nagy 2019.05.16. 09:59:42

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Te a tegnapi csirketolvajt pofozod, miközben a mai kipakolja a lakásod.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:00:36

@Womb Raider: Az a kereslet nem az átlagmagyartól származik és nem átlagjövedelemből. Az árakat nemcsak a kereslet nyomhatja fel, hanem a túlzott állami beavatkozás is. Hitelek, támogatások stb. Ma már oda jutottunk, hogy ahhoz hogy egy 40 milliós lakást megvehess fel kell venned 20 milliót. Mivel az árak egyre jobban emelkednek, sokkal jobban mint a bérek, így egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a saját tulajdont. Hiába 3% a kamat baszhatod ha az árak miatt több hitelt kell felvenned, sokkal rosszabbul jársz. A pesti lakásárak hasonlóak a nyugati lakásárakkal, viszont a jövedelmek jóval kevesebbek.

Cycmen 2019.05.16. 10:10:24

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Nyugger az anyád kisköcsög, kilóra megveszem a csóringer magyar balkáni fajtád..................

Ne fárassz már, a megnyilvánulásodból egyértelmű, hogy egy megkeseredett nincstelen sikertelen nulla vagy! Aki anyagilag és mentálisan rendben van, annak van valamennyi tartása még egy neki nem tetsző kormányzat regnálása idején is! Te egy szerencsétlen testi lelki nyomorék vagy és maximum a csirke farhátat tudod megvenni kilóra!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:16:02

@Womb Raider: Nem kisfiam, nem tanácsi lakást vettem fillérekért akik ezt megtehették már rég kihaltak, mert a 60 as években kapott lakást vették 90 ben. Ne nézz 80-100 évesnek, annyi még nem vagyok. Először telket vettem a 80-as évek végén olcsón az aglomerációban, utána a 90-es években építkeztem vért verejtékkel, amikor 30%-os kamatok voltak, s majdnem ugyanolyan fizetéshez viszonyított építőanyag árak, mint most(140 forintos bramac cserép ár 20 ezres fizetés) . Habár szerintem most sokkal jobb az arány, mert a fizetések húszszorosára az építőanyagok meg csak a két-háromszorosára emelkedtek. A lakásokat meg akkor vettem amikor olcsók voltak alacsony futamidejű devizahitelre, 15 évvel ezelőtt. Aki most vesz az már rábaszott. Ilyen árak mellet akkor érné meg, ha a bank fizetne nekem 10 % kamatot, hogy felveszem a több tízmilliójukat.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:16:02

@Womb Raider: Nem kisfiam, nem tanácsi lakást vettem fillérekért akik ezt megtehették már rég kihaltak, mert a 60 as években kapott lakást vették 90 ben. Ne nézz 80-100 évesnek, annyi még nem vagyok. Először telket vettem a 80-as évek végén olcsón az aglomerációban, utána a 90-es években építkeztem vért verejtékkel, amikor 30%-os kamatok voltak, s majdnem ugyanolyan fizetéshez viszonyított építőanyag árak, mint most(140 forintos bramac cserép ár 20 ezres fizetés) . Habár szerintem most sokkal jobb az arány, mert a fizetések húszszorosára az építőanyagok meg csak a két-háromszorosára emelkedtek. A lakásokat meg akkor vettem amikor olcsók voltak alacsony futamidejű devizahitelre, 15 évvel ezelőtt. Aki most vesz az már rábaszott. Ilyen árak mellet akkor érné meg, ha a bank fizetne nekem 10 % kamatot, hogy felveszem a több tízmilliójukat.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:27:48

@Cycmen: Ne tévesszen meg soha a külső megnyílvánulás, kinézet. Einsten is vagy doki is úgy nézett ki mint egy utolsó hajléktalan éhenkórász, a link, nyelvmutogató külső viszont egy agytrösztöt takart. Rosszul neveltek. Orbánt is biztos azért tiszteled, mert folyton öltöny nyakkendőben vigyorog mint egy hülyegyerek, és szépeket mond. Ez rossz megközelítés, mindig az a lényeg mi a tartalom. Egyszerűen vond ki a csúnya szavakat az agyacskádból, mint egy robot, tálas n akkor átlátodxa lényeget. Igaz ehhez megfelelő individuális intellektuális képességekre is szükség van, amit egy agynélküli fideszbirkától nem tudok elképzelni.

Minden ballib bérretteg 2019.05.16. 10:30:09

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Szar lehet a magadfajta hivatásos ballib bérrettegő élete..
A folyamatos hazudozás, és álhírgyárak álhíreinek szajkózása elvette a maradék eszedet is..
A Gyurcsány csicskák mélyrepülésben.

444.hu/2019/05/15/minden-idok-legnagyobb-fidesz-gyozelme-erik
Minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme érik

Minden ballib bérretteg 2019.05.16. 10:32:45

@Cycmen:
Ez az "Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög',
egy szerencsétlen lelki nyomorék aki Gyurcsány poszterrel a falon, Apró-Dobrev Klárika videókra rejszol néha, és felveszi a szánalmas 100 rugós fizetését, az agynélküli bérrettegésért cserébe.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:40:55

@Cycmen: Nehogy azt hidd hogy csak az lehet megkeseredett aki szegény és nincs egy vasa sem. Ne fideszes jobbágyaggyal gondolkozz, habár tudom nehéz, amikor az vagy. Lehet olyan hogy valaki szolidáris és utálja az elnyomást, és a pöffeszkedő paprikajancsikat, mint orbánc, de nagyon. Hosszú életem során találkoztam sok ilyen pénzhajhász kreténnel, mind a pöcegödörben végezte. A vagyonomat a szerető családomnak, saját megfontolt cselekedeteimnek, kitartó áldozatkész munkámnak, nem pedig politikusok seggének nyalásának köszönhetem. Azt mindig is rühelltem s ezután is rühelleni fogom. És ezt kellő drasztikussággal ki is nyílvánítom. Habár ez a pár kretén fideszes aki olvassa ezt sok vizet nem zavar. Nem is nekik írom, ezeket, hanem azért mert kurva szar idő van és unatkozom. Ha kisüt a nap már jobb idő lesz, az összes fideszes barom száját teleszarom.

Cycmen 2019.05.16. 10:44:54

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ne tévesszen meg soha a külső megnyílvánulás, kinézet. Einsten is vagy doki is úgy nézett ki mint egy utolsó hajléktalan éhenkórász, a link, nyelvmutogató külső viszont egy agytrösztöt takart......................

Látod ezt sem tudod levezetni, mert idióta vagy. A külsőre hivatkozol, holott én sosem láttalak. Mire támaszkodjak, ha nem a megnyilvánulásokra? Azok pedig barátom közel sem agytrösztöt sejtetnek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:47:41

@Minden ballib bérretteg: Ne magadból indulj ki. Semmi közöm a politikusokhoz, csak jól szórakozom, amikor irogatok. Jó érzéssel tölt el amikor szép magyar választékos anyanyelvemen gyakorolhatom a káromkodás művészetét. Ilyet más nyelven nem lehet, 5 nyelven beszélek, de ez a magyar sajátja, hogy tízféleképpen elküldhetlek titeket az anyátokba a tolvaj vezetőtökkel együtt.

Cycmen 2019.05.16. 10:50:36

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: ezt kellő drasztikussággal ki is nyílvánítom. ...............

Aha, a képességeidhez mérten.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:55:20

@Cycmen: Ez bizony kisbarátom külső megnyilvánulás. Pedig ezt ismerhetnéd führeredtől, aki ugyanezt teszi csak ellentétesen. Mézes mázos dumájával félrevezet mint egy cukrosbácsi, majd megszivat. Én viszont szivatlak, de ha bajba lennél rám jobban számíthatnál mint a fosós, hazudozó tolvaj vezetődre. Én kimondom, leírom, amit gondolok, orbánc viszont sunyin lapít. Sose abban bízz abban, aki szépeket mond és ír. Ez egy örökös életvezetési tanács.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 11:05:22

@Cycmen: A külső megnyílvánulást nem nevezném annak hogy milyen hosszú épp a szakállam. Sajnos az a baj bennetek fideszbirkákban, hogy még a saját anyanyelveteket sem értitek, valószínűleg annyira buták vagytok, hogy gyerekkorotokban nem sikerült kellően elsajátítani. Csak az egyszerű szavakat értitek, amiket a hazudozó orbánc beszél: migráns, soros.

Cycmen 2019.05.16. 11:18:16

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Tanulj kisöreg magyarul:....................

Nem szoktam emiatt kötözködni, de ha ilyen pofátlan vagy akkor belenyomom a képedbe a szart, a megnyilvánulás nem hosszú í! Jobb lesz ha visszaveszel és nem oktatgatsz itt senkit mert arrogáns vagy és primitív. A többi szarodat meg sem néztem gondolom van még egy pár! Ha már magyar tanulás...

2019.05.16. 12:14:09

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Túltolod..
Nem kell (miért is kellene) minden huszonéves gyereknek, egyedülállóként főleg.. családi ház? A családi ház..a nevében is kódoltan.. családi műfaj..az meg minimum 2 ember (jobb helyeken 1 férfi+1 nő ;)
Az autó nem alanyi jogon jár, nem létszükséglet... és a prémium kategória végképp nem..
Szóval én azt gondolom, hogy nem bevállalhatatlan projekt 2 fiatal, normális munkával és az ehhez dukáló párszáz ezer forintos fizetéssel egy új LAKÁS ..nem kúria, rezidencia, birtok, hanem egy 50-60nm-es LAKÁS

A VB győztes áfáról meg annyit, hogy a relatíve jól működő ellenőrzéssel egy egészen tisztes állami bevételt produkál, úgy, hogy talán a legigazságosabb módon teszi.Pluszbónusz: a 27% a max kulcs, de akad nem kevés termék/szolgáltatás, ami azért ennél kedvezőbb áfa kulcs alá esik.:)

2019.05.16. 12:15:36

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: A személyes nyomorod/sikereid nem érdekelnek..és egyéb anekdotáid sem. Én sem mesélem a sajátjaimat. Csak, ha megkérsz ;)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.16. 17:41:25

@Sir Bates dö Hól: Hülyeség, nem volt kényszerpályán. Bokros az a dilettáns orvos volt, aki egy gyógyulófélben lévő betegen sokkterápiát kezdett alkalmazni..

"- az elmúlt kilenc év viszonylatában, az bebizonyította, hogy alkalmatlan a közjó/a társadalom többségének érdekében kormányozni! ez a gond. egy mindennél súlyosabb katasztrófába vezeti az országot. "

Nem igaz, az ország gazdasági mutatói soha nem voltak ilyen jók:

novekedes.hu/interju/patai-mihaly-ennel-jobb-allapotban-meg-soha-nem-volt-a-magyar-gazdasag

"A mostani növekedési ciklus a magyar gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként fog bevonulni. Nem csak azért, mert hosszú ideje, már 7 éve növekedési szakaszban van az ország. Azért különleges ez a mostani helyzet, mert most fordul elő először, hogy van egy tartós növekedési ciklusunk, 7-10 év minimum, és a legfontosabb makro mérlegek rendben vannak. Az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben. Ebből az következik, hogy a következő leszálló ágba a magyar gazdaság úgy fog belemenni, hogy nincsenek egyensúlyi problémái. Vagyis a következő válságot sokkal kisebb problémákkal fogjuk átvészelni, mint eddig bármikor az elmúlt száz évben"

Te úgy akarnád elhajtani Orbánékat, hogy nem tudod megmondani, hogy kit szeretnél helyettük. Súlyos felelőtlenség..

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 21:37:30

@Womb Raider: ad1/ mert a ner mindenkit karaktergyilkol; ad2/mert akit nem, az alkalmatlan lenne a feladatra; ad3/mert mo népessége megalkuvó és szervilis, s annyira nem katasztrófális a helyzet, hogy a többség ne tudna elvegetálni, nem élni, vegetálni. ez a helyzet, sz'al itt azért nem igazán találsz olyan nem_ner kommentelőt, aki szívesen szavazna az ellenzékre;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 21:50:11

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: aki azt állítja ma, hogy bokros nem volt kényszerpályán, az vagy nem élt még akkor felnőttként, vagy vak és ostoba;-)...

a hurráoptimista jelentések nem érdekelnek, mivel azt, hogy miből áll össze ez a növekedés, azt prekoncepció alapján magyarázza, szubjektíven. egy mutatót kiemelni, s az alapján véleményt mondani, nem igazán korrekt. itt beszélgetünk (én legalábbis), s nem pártpropagandát osztunk meg.

bárki, aki a jelenlegi valóban vállalhatatlan ellenzék tagja, jobban tudná vezetni az országot, ha a köz érdekét nézzük (orbán is tudná jobban vezetni, de nem ez a célja, se neki, se környezetének). persze, nem a legjobb választás a fost lecserélni szarra, de ez van. a ner-t jelen pillanatban semmi sem veszélyezteti, erről fölösleges vitát nyitni, okkupálta a teljes államot, de ettől még a katasztrófa felé vezeti moot.
ellenben azt, hogy ki miért szavaz a ner-re, azt mindig érdemes megvizsgálni. nem mindenki baribaszó ner-cseléd, aki oda húzza az ikszet;-)...

2019.05.17. 09:22:48

@Sir Bates dö Hól: Baazzz.. nem az elsőáldozók báljáról beszélünk. A magányos harcosok elbuknak.. és ha vannak szeplők a múlton, az semmiképpen nem előny.

Másfelől.. az ellenzék sem idegenkedik ezektől a móccerektől, de még ezt is hülyén csinálják. A fidesz oldalon egy rakás manifeszt elmebeteg éli világát, töretlen népszerűséggel, mert azzal nem lehet valakit ma, Mo.-n elásni, hogy nem szereti a buzikat, vagy éppen kikapálja a vadkendert a rózsalugas mellől.

Laciii 2019.05.17. 15:52:14

"Orbán ugyanis a 23. európai vezető volt, akit Trump fogadott, noha a Fidesz elnöke az első akart lenni: már az elnöki beiktatásra elvárta volna meghívást. Némi túlzással azonban elmondható, Trump a délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkárát"
Az EU-ban több ország van, mint 23, tehát SZERINTED sok EUs ország vezetője annyit se számít, mint a "délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkára".
Miért nézed le ennyire az EU-t?

Laciii 2019.05.17. 15:54:31

@Sir Bates dö Hól: "bárki, aki a jelenlegi valóban vállalhatatlan ellenzék tagja, jobban tudná vezetni az országot"
Az MSZP meg az onnan kiszakadtak már bizonyították, hogy NEM.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 16:05:41

@Laciii: "Az EU-ban több ország van, mint 23"

Ha nem is az első, mint Ondó Viktor remélte, de talán nem is az utolsó. A sok kis fideSSgyökér éljenzik, és tapsol, végre valami, amiben nem vagyunk tökutolsók, köszönet érte a Nagy Geci Vezetőnek!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.17. 22:08:35

@Sir Bates dö Hól: Bájos,ahogy egy átlag Hócipő olvasó tájékozottságával,szellemi felvértezettségével,és hitbuzgóságával ostbázol le olyan közgazdászokaz,mint Nagy Pongrác Gazdag László vagy Pogátsa Zoltán,akik Bokros csomag komoly kritikusai közé tartoznak..
Téged nem a „győzelmi jelentések” nem érdekelnek,hanem a tiédtől eltérő vélemények.Patai korábbi bankvezérként fogalmazta meg fenti véleményét.
A kedvező világgazdadági konjunktúrával pedig tudni kell élni is,amire nem volt képes a ballib kormányzat 2002-2008 között amelynek az lett az erefménye,hogy a válság bekövetkeztekor a magyar volt a térség egyik legsebezhetőbb gazdasága..

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:03:25

@Womb Raider: miért kell elfogadni azt, (legalább itt, a neten, egymás között ne tegyük ezt!), hogy nemtelen eszközökkel elért eredményeket (⅔) hájpolunk? "a cél szentesíti az eszközt" az egyik legcinikusabb hozzáállás, s ennek piedesztálra emelése minden esetben visszaüt. s az így elért eredményeket csakis erőszakkal lehet fenntartani.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:05:25

@Laciii: miért, mit bizonyítottak? mi a cél? hogy csupán egy vélemény jelenhessen meg? mert, ha ez a cél, akkor a ner valóban jól teljesít...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:13:19

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: akkor és ott kényszerhelyzetben volt, antallék kijelölték a mozgásteret, a lehető legjobbat hozta ki abból, amit lehetett; a kritikák megfogalmazása pontosan miként, milyen szempontok alapján (mi az elérendő cél/ mik a kritikus szempontjai) és mikor is történt? s milyen más alternatívát kínált a kritikus akkor, abban a helyzetben?
lehet szarkasztikus megjegyzésekkel inszinuálni engem, de általában görbül az elkövető szája lefelé: lehet, hogy én hócipőt olvasok, s onnan tájékozódom, ellenben azt egyedül teszem, s nem kupaktanácson vitatom meg az élet nagy kérdéseit az apámmal, ki egyben a bátyám is;-)...

Cycmen 2019.05.18. 12:19:13

@Sir Bates dö Hól: hogy nemtelen eszközökkel elért eredményeket (⅔) hájpolunk? "a cél szentesíti az eszközt" az egyik legcinikusabb hozzáállás, s ennek piedesztálra emelése minden esetben visszaüt. s az így elért eredményeket csakis erőszakkal lehet fenntartani.......

Bocs, de hol van erőszak? A pár hónapja rohamrendőröket lökdösőknek sem lett szétbaszva a pofája, pedig a világ bármely országában ilyet tenni az álmosköny szerint sem szerencsés. A 2/3? Azt még akár hájpolni is lehetne, mert igazából tarolás, 106 szavazókörzetből 91-ben fideszes győzött ez több mint a 2/3 és ezt is győzelemre játsszák mint ahogy a focit gólra.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:59:42

@Cycmen: ;-) mondom, felfordult a világ, azok egyike vagy, akivel konstruktív eszmecserét lehet folytatni;-)

erőszak alatt ne csak közvetlen fizikai atrocitást érts, annak számtalan formája van, de tán helyesebb kényszert/kényszerítést írni (most nem a büntetőjog által meghatározott tényállás értelmében)
a ⅔? bármilyen nyilvánosságra hozott program nélkül? egy protesztszavazáson elért felhatalmazást erkölcstelen módon felhasználva egy szűk csoport (orbán és közvetlen köre) átírja az alkotmányt? megváltoztatták a választási rendszert? okés, de hagyjanak arra időt felkészülni a többieknek is, s ne a totális state capture véghezvitelével pillanatnyi erőfölényüket kihasználva betonozzák be számukra előnyös helyzetüket, megakadályozva ezzel a további mozgást, a pillanatot az örökkévalóság szintjére emelve! hatalomtecnikai szempontból valóban helyes döntésnek tűnik, de ez csupán az egyik kis érdekcsoport/klikk érdeke, nem az ország lakosságáé! ez nem demokrácia, ez semmiben sem különbözik csák mátéék kicsinyes hatalmi harcától;-)... s nem hiszem, hogy támogatni és elfogadni kellene a ner vagy az előzőek által gyakorolt kamarillapolitikát! átláthatóságot szeretnék a közéletben...

Cycmen 2019.05.18. 13:22:54

@Sir Bates dö Hól:
erőszak alatt ne csak közvetlen fizikai atrocitást érts, annak számtalan formája van, de tán helyesebb kényszert/kényszerítést írni (most nem a büntetőjog által meghatározott tényállás értelmében)
a ⅔? bármilyen nyilvánosságra hozott program nélkül? egy protesztszavazáson elért felhatalmazást erkölcstelen módon felhasználva egy szűk csoport (orbán és közvetlen köre) átírja az alkotmányt? ..............

Igazad lehetne, de a kétségtelen protestszavazás után bukásnak kellett volna bekövetkeznie legkésőbb a harmadiknál. Így viszont visszamenőleg igazolható sokminden, az érdemi programról meg csak annyit, hogy volt már több példa egészen jó programokra, amikből lófütty sem lett! Az alkotmánymódosítás ravasz érv de ha belegondolsz, az indokaid alapján soha senki ne módosíthatná "erkölcsösen" az alkotmányt, mert olyat hogy száz százalékos egyetértés elképzelhetetlennek tartok, az úgynevezett konszenzusosnak meg nem lenne értelme, mert egy jelenlegi felállás mellett úgy ki lenne herélve hogy szarabb lenne a végén mint amit le akarnak váltani.

Cycmen 2019.05.18. 13:29:48

@Sir Bates dö Hól: Ja és ezért már neveztél cinikusnak, de az Orbáni hatalomtechnikában nincs semmi egyedi, ezt az erkölcsösnek tényleg nem mindig nevezhető játékot nem ők találták ki, mindenki.... érted(?) MINDENKI ezt játssza, ezek a szabályok, lehet hogy nekik sem tetszik mindez, azzal együtt most ők benne a legjobbak és ballib oldalon ez fáj a legjobban. (ezzel most nem ballibeztelek le természetesen)

Cycmen 2019.05.18. 13:35:49

@Sir Bates dö Hól: Ja és még az alkotmányról annyit, hogy a hétköznapi szavazónak fogalma sincs róla, ha nem emelkedik tőle a farhát ára akkor leszarja, a mezei "ellenzékieknek" is csak az jött le hogy "Magyarország" lettünk köztársaság nélkül és nagy okosan kirakták a fészre hogy akkor hogyhogy van köztársasági elnök? Erről ennyit.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:50:33

@Cycmen: pontosan a state capture miatt nem következik be a bukás, csakis külső tényezők miatt (gazdasági válság/visszaesés, orbán hirtelen halála, külső, független (a ner-től nem függő) tájékoztatás, a valós helyzet/tények ismertetése a lakossággal), ez a lényege;-)...

a programok ismertetése azért szükséges, hogy tudjam, mire adok felhatalmazást, s azt számon is tudjam kérni; ez az egyik legfontosabb/legerősebb legitimációs alapot adja, sz'tem.
az alkotmányt konszenzussal módosítom, lehetőleg társadalmi vita lefolytatása után, s azt népszavazáson legitimálom, de olyan népszavazáson, mely előtt mindenki véleménye megjelenhet a közmédiában, nyilván ehhez szükséges lenne egy közmédia is;-)...

nem orbánék találták ki a hatalomtechnikai eljárást, ellenben pontosan az ilyen gyakorlása vezetett a száz évvel ezelőtti nagy háborúhoz (I. majd II. vh): tájékozatlan, megvezetett tömegek hangos ováció közepette küldték saját maguk és szeretteik a vágóhídra.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:53:52

@Cycmen: mivel a funkcionális analfabéták aránya a ⅔, így abból mindenkinek jut. ezért nem akarja emelni a közoktatás színvonalát semelyik nem demokratikus elkötelezettségű elit, hiszen az önálló, kritikus és komplexitásban gondolkodni tudó az veszélyezteti a status quot;-)

Cycmen 2019.05.18. 14:50:17

@Sir Bates dö Hól: nem orbánék találták ki a hatalomtechnikai eljárást, ellenben pontosan az ilyen gyakorlása vezetett a száz évvel ezelőtti nagy háborúhoz ...........

Egyes bölcsek szerint ami most folyik az pont a 3. vh. csak gazdaságilag. Ha a dolgok mögé nézel megláthatod a globális háttérhatalmat és annak a tipikus befolyásszerző technikáit, csak jóval aljasabban és erőszakosabban mint amit Orbán szemére vetsz. Ha tetszik ha nem, hülye lenne letenni a kezéből a fegyvert, pláne az ugyanazt a fegyvert használók követelésére.

Cycmen 2019.05.18. 14:57:26

@Sir Bates dö Hól: : mivel a funkcionális analfabéták aránya a ⅔, így abból mindenkinek jut. ezért nem akarja emelni a közoktatás színvonalát semelyik nem demokratikus elkötelezettségű elit, hiszen az önálló, kritikus és komplexitásban gondolkodni tudó az veszélyezteti a status quot;-).........

Csürhe mindig lesz, jó duma a sötétségben tartás, de azért manapság még egy igen szegény sorban tengődő gyerek is elérhet bármit ha igazán akarja. A sötétség mára fakultatív és amúgy is a tanultakkal van a fő probléma, a kemény felforgató őrültek mindig okosak voltak, Robespierre, Lenin, etc. kivéve a bankrabló Sztálint, úgyhogy itt sem egyértelmű hogy mi az igazán jó.

Cycmen 2019.05.18. 15:00:07

@Cycmen: Az okost tanultra javítom, mert Sztálin a pályafutása alapján sokmindennek nevezhető, de hogy buta lett volna az kizárt!

taga20 2019.05.18. 15:02:44

@Cycmen: "megláthatod a globális háttérhatalmat"

ezek hol élnek, vagy hol lehet megtalálni őket, vagy kik ők?

u.i.: móricka, izraelt vagy sorost nem tudom elfogadni:)

na meséjj!

Cycmen 2019.05.18. 15:19:08

@taga20: Nem mesélek tanguci, Sírbatesszel eljutottunk oda, hogy alapvető tényeken nem molyolunk. Ha szerinted nincs globális háttérhatalom, akkor ennyi, nem foglak győzködni.

taga20 2019.05.18. 15:25:36

@Cycmen: sír szerint is van globális háttérhatalom? én nem olvastam ilyet tőle.

na meséjj akkor az ufokról legalább!:))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 15:32:55

@Cycmen: "Ha szerinted nincs globális háttérhatalom"

:))

Bazmeg, hogy ne lenne. A gyíkemberek köztük élnek, és ők irányítják a világot. Ezt minden kemtrél hívő tudja. :))

taga20 2019.05.18. 15:39:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

bakker, most kurvára kifecsegted a titkunkat XXL18 robottársam!
aszt vágod, hogy ezért egy év kényszermunka lesz a jutalmad a tatuinon!

:)))

uploads.disquscdn.com/images/e30894269bc0acd8e5bacd1ea7d8995f63243fe3edfcd104428ff17f102c2c0e.gif

Cycmen 2019.05.18. 16:29:05

@taga20: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Látom formában vagytok fiúk, de nem a taga féle ufoktól tartok, mert azok csak elrabolnak hogy megkúrassanak velem egy UFO lányt, a gyíkemberek meg csótányt fogni jönnek, úgyhogy másfelől jön a baj.

taga20 2019.05.18. 16:34:31

@Cycmen: na áruld má el!

ígérem, cserében egy napig nem szopatlak:)

na áll az alku?:)))

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 23:37:59

@Cycmen: ezt nagyon másként látjuk. sz'tem meg éppen, hogy mindenhol bezáródnak a társadalmi mobilitás csatornái. az internet amilyen hasznos a tudás szempontjából, épp annyira káros is, hiszen minden szemét/blődség is felkerülhet oda.
az, ha valakinek felsőfokú végzettsége van, még nem garancia arra, hogy tud is gondolkodni. az emberek döntő többsége nem tud szelektálni a net által rázúdított állítások között, mivel nem tanították meg önállóan és kritikusan gondolkodni. s ez, pl. moon, nem is cél;-).

amennyiben a háttérhatalmon a kizsákmányoló és döntéshozó elit egy nagyon szűk csoportját érted, akkor igen, véleményem szerint van, mely független a látható és megválasztott elittől, sőt, az utóbbi inkább az előbbitől függ, szoros szimbiózist alkotva azzal (tisztelet a kivételnek), miközben érdekcsoportjaik folyamatosan konkurálnak egymással, s együttműködnek egy időben. amennyiben a kipás, pajeszos tiszaeszlári gyereklányvért a pászkába sütők leszármazottaira gondolsz a háttérhatalom alatt, akkor sz'tem nincs. sz'tem osztálytársadalom és -harc van, s jelenleg a tőke képviselői abban nyerésre állnak.
abban viszont feltétlen egyetértünk, hogy a cionizmus nem igazán hozott jót eddig a világnak. de ez nem jelenti azt, hogy az antiszemitizmus mellé állnék (bár, mint jeleztem volt egy párszor, az a szociókulturális környezet, mely moon megtalálható, semmiképpen sem tesz filoszemitává).
@taga20: sz'al ennyi. amennyiben a háttérhatalom definíciója az, amit jeleztem, akkor létezik, bár én inkább nem használnám azt a kifejezést, mivel a ⅔ funkcionális analfabéta azonnal a kampós orrú gyíkemberekre asszociál, mert erre kondicionálták évszázadokon keresztül a "keresztény" európában;-)...

Cycmen 2019.05.19. 10:38:35

@Sir Bates dö Hól:
amennyiben a háttérhatalmon a kizsákmányoló és döntéshozó elit egy nagyon szűk csoportját érted.........................

Azt értem és ugyanúgy egymás foglyai a politikusokkal ahogy te írtad, bár újabban vannak a feltűnően rossz képességű jobban irányítható, de állandóan baromságokat csináló politikai kreatúráik, akik miatt kezdenek a mohóságuk áldozatául esni és politikailag egyre többször veszteni, mert a nép nem annyira hülye mint szeretnék.
A gyíkemberekben és a pajeszos arcokban senki sem hisz szerintem, ezt a háttérhatalom dobja be azok lejáratására és hülyének beállítására akik szóba merik hozni a létüket.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 10:49:10

@Cycmen: dehogynem! mennyi elmeroggyant van, aki valóban hisz a pajeszos kreaturákban! megjegyzem az olyan pitiáner pszichiátriai esetek is, mint orbán az ő partnerük, lásd csak a német nagytőke kiszolgálása.
ellenben nem hiszem, hogy jobbról kellene választ adni a kizsákmányolására, inkább egy balos válaszban hiszek.

Cycmen 2019.05.19. 11:18:00

@Sir Bates dö Hól: nem hiszem, hogy jobbról kellene választ adni a kizsákmányolására, inkább egy balos válaszban hiszek..............

Ezt így kijelenteni manapság nem elég, határozd meg pontosan kik azok akiktől a fordulatot várod. Miért is mondom? Nézd meg a jobb és a bal oldalt, egyik sem hozza mára a szokásos paramétereket, hogy mást ne mondjak, több okos is rámutatott arra, hogy az Orbáni Fidesz több balos jellemzővel rendelkezik mint az MSZP.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 11:33:51

@Cycmen: pontosan ez a tragédia: a jelenlegi ner-garnitúra elfogadhatatlan, az ellenzék szintén. azt most ne feszegessük, hogy mennyire balos a fidesz (nem minősítem birca kifejtését arról, hogy mi a bal- vagy jobboldal elsődleges jellemzője, már megtettem a másik blogon), de hasonló hazugságokra építenek a populista demagógok, mint száz éve, s a recept ismert: mussolini, pilsudsky, gömbös, hitler, dolfuss, schuschnigg nem megoldás. a tekintélyelv nem megoldás, főleg a mai mindenre kiterjedő manipulatív médiában.
a fidesz nem baloldali párt. baloldali nem lehet rasszista. lehetnek baloldalinak tűnő vonásai, de nem baloldali. de ennek megértéséhez emelni kellene az oktatás színvonalát, már a közoktatás során is. a konstans ⅔ mindenkinek jó, aki a hatalmat akarja megszerezni, de ezt már jeleztem;-)...

Cycmen 2019.05.19. 14:25:43

@Sir Bates dö Hól: a fidesz nem baloldali párt. baloldali nem lehet rasszista..........

Mint párt nem rasszista, rasszisták mindenütt vannak, tudok pár rasszista zsidóról és négerről is, csak valahogy azoknál nem veszik úgy, ahogy egyébként szokás.
A jobb meg bal polémiát is hagyhatjuk, jeleztem hogy mára teljesen megszűnt ennek a tartalma, időpocsékolás molyolni vele.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 15:40:06

@Cycmen: igazad van, ellenben a támogatói, tagsága jellemzően etnicista, rasszista (bár ez mo teljes népességére is igaz, bennünket is beleértve;-)).
a jobb és bal pedig sz'tem nem polémia, de valóban megváltozott a jelentéstartalma;-), ám abban konszenzus van köztünk, hogy nem ez a leglényegesebb probléma moon... vagy a világban;-)...
(látom, a másik poszt alatt lubickolsz, egyszer még agyvérzést fog kapni valaki miattad;-))

Cycmen 2019.05.21. 09:04:59

@Sir Bates dö Hól: (látom, a másik poszt alatt lubickolsz, egyszer még agyvérzést fog kapni valaki miattad;-)).................

Ez egyébként nem célom, jópofizni járok ide, meg a meglátásaimat megosztani. Persze ha megtalál néhány orbitális marha az sem baj, azokkal is "szót" tudok érteni. :D
süti beállítások módosítása