B1 blogcsalád



Trump magához rendelte Orbánt, de nem tudta átállítani Kínától

2019. május 14. - nickgrabowszki

A magyar autokrata repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, és szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni. ortru.jpg

A Fidesz valami óriási sikerként kommunikálja, hogy Trump hétfőn fogadta Orbánt, de valójában az történt, hogy egyik fél sem járt jól a találkozóval.

  • Trump nem tudta kiszakítani Orbánt a kínai szövetségből.
  • Orbánnak viszont rá kellett jönnie, hogy az a világméretű illiberális-populista koalíció, amelyre vágyik, nem létezik: nemcsak az amerikai diplomácia, de az elnök se tekint rá szövetségeseként.

Trump azonban nem ismerhette be a kudarcot, Orbánnak pedig elemi érdeke, hogy azt propagálja, kiváló a kapcsolata az amerikai elnökkel.

A látszat azonban csal, a helyzet ennek éppen ellenkezője.

A jelek arra utalnak, hogy a Fidesz-kormány már  vizit előtt tisztában volt vele, szó se lesz a kerítésgyártók és -alkalmazók nemzetközi szervezetének megalakításáról. Ahelyett, hogy ünnepelték volna a közelgő látogatást, hűteni igyekeztek a várakozásokat. (Szokásától eltérően Orbán se posztoltatott a Facebookra a látogatás előtt, csak UTÓLAG próbálják emelni a dolog jelentőségét, miután megúszta.)

Ünnepelni mondjuk nehéz is lett volna. Orbán ugyanis a 23. európai vezető volt, akit Trump fogadott, noha a Fidesz elnöke az első akart lenni: már az elnöki beiktatásra elvárta volna meghívást. Némi túlzással azonban elmondható, Trump a délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkárát is hamarabb fogadta, mint Orbánt, aki egyszerűen nincs rajta a horizontján.

  • Az antiiberális magyarországi rezsimmel nem lehet megtartani a redneck/whitethras szavazókat.
  • Orbánnak semmilyen világpolitikai súlya nincs.

Az utóbbiban azonban változást állhatott be. De nem olyan értelemben, hogy Trump az EU egyik potens vagy potenciális vezetőjének tekintené a magyar kormányfőt, hanem egyszerűen azért, mert ki akarta vásárolni az ellenséges koalícióból.

Hogy Orbánt nem az amerikai külügyön keresztül, hanem a Habony-Cornstein kapcsolaton keresztül hívták meg, az arra utal, az elnök ki akarta venni a dolgot a State Department kezéből, és megmutatni, hogy az impotens adminisztráció nem tud eredményt felmutatni akkor majd jön ő, és megteszi helyettük.

(A külügy erre válaszként fogadta ugyanaznap Kész Zoltánt és Márki-Zay Pétert.)

Trumpnak  Amerikában a demokraták és a liberálisok az ellenségei, nemzetközileg pedig Kína és Irán. Más egyszerűen nem érdekli. Észak-Korea is csak Kína befolyásának csökkentése érdekében, az Európai Unióra nem is bagózik, a NATO-val, Oroszországgal, meg Ukrajnával pedig csak annyit foglalkozik, amennyit feltétlenül muszáj.

Orbán meghívását is ebben a vonatkoztatási rendszerben, Trump Kína elleni gazdasági háborújának tekintetében kell értékelni:

egyszerűen magához rendelte Orbánt, hogy átállítsa Kínától.

Amit a tárgyalás előtt-alatt a nyilvánosságnak mondtak, annak semmi jelentősége. A szavak ingyen vannak.

  • Az amerikai elnök felemás dicséretei csak Orbán hiúságára próbáltak hatni.
  • A Fidesz elnök pedig hangzatosan hitet tett a magyar-amerikai stratégiai szövetség mellett.

De csak szavakban. Mert a tárgyalás utáni bejelentések elmaradása egyértelműen jelzi:

semmilyen megállapodás nem történt.

Orbán csak verbálisan szövetségese Amerikának, konkrétumokban nem volt hajlandó engedni. Például nem mondta fel Washingtonból az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezést, amellyel beengedi Kínát Európa közepébe (és közben magyar közpénzt játszik át neki, meg persze saját magának).

Trumpot alighanem megvezette Cornstein nagykövet (akivel pedig alighanem Habony tanácsadó tette ugyanezt), aki elhitette vele, hogy a magyar kormányfőre a hiúságán keresztül lehet hatni.

Orbánnak rengeteget számít a saját egója, de még többet a hatalom és a pénz.

Amit pedig a Kínával kötött szövetség garantál számára hosszútávon, arra az esetre, illetve arra az időre, amikor elapadnak a rezsimjét finanszírozó brüsszeli források. A magyar kormányfő saját autokráciájának felszámolása nélkül nem mondhatja fel a kínai szövetséget.

Erre még Trump se tudja rákényszeríteni. Legalábbis csak szavakkal nem.

A próbálkozások nyilván folytatódnak, a hétfői csak egyetlen állomása volt a sorozatnak. Orbán majd szavakban továbbra megígér mindent, hangoztatja az elkötelezettségét, de érdemben semmit nem tesz. Amerika jóindulatáért cserébe csak pénzt akar majd ajánlani. Ti. fegyvervásárlást azért, hogy békén, illetve hatalmon hagyják.

Innentől kezdve Washingtonon múlik, hogy beéri-e ezzel, és hagyja, hogy a kínaiak embere belülről bomlassza saját szövetségi rendszerét. Most az történt, hogy az elnök és saját külügyi adminisztrációja meccselt egymással.

Trump előnyt akart szerezni a játszmában, de nem jött ki belőle jól.

Aki jól járt, az Hszi Csin-ping, aki elmondhatja, a szövetségi rendszere szilárd, a demokratikus-liberális északatlanti-nyugati világba beépített 5. hadoszlopa jó működik. (Ezek olyan árulók, akik újraírják az árulás fogalmát, mert ők maguk fizetnek azért, hogy feladhassák az érdekeiket.)

Orbán repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, de elmondhatja, hogy végül is nem jött ki rosszul belőle. Mert ugyan szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr214826372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2019.05.14. 16:49:33

Valójában Trump Gyurcsánnyal akart találkozni, hogy szőlőművelési és szónoklati ügyekben a tanácsát kérje, de Ferenc a táncórája miatt nem ért rá...

Cycmen 2019.05.14. 16:52:53

Látom nem örülsz poszter a legújabb diplomáciai sikernek. Orbán kielégíti az amcsik pénzéhségét, vesz pár fegyvert és mint tudjuk, ez csillapítja az USA aggodalmait. Ha valahol demokráciahiányt lát, ott csak üzletelni akar. És hogy most fogadták Orbánt? Hát ha nehezen is de rájöttek, hogy az emellett az ellenzék mellett még sokáig fog maradni.

FCUK5 2019.05.14. 16:53:01

évekig azt nyomtátok, hogy hú, nem találkoznak. most megtörtént, most ez a baj. szar érzés lehet minden reggel úgy ébredni, hogy minden szar, nem irigyellek benneteket :)

Cycmen 2019.05.14. 16:56:05

@rallus: Már megint jól megelőztük a libsiket haver! :D Ennyit érnek, az első kommentek mindig Fideszesek!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:05:41

@MOTHERFCUK5: "évekig azt nyomtátok, hogy hú, nem találkoznak."

Így van, a kis seggdugasz mehetett az orális irodába legutoljára, még a szlovák is előtte ment.

"most megtörtént, most ez a baj."

Szerintem éppen, hogy jó. Most hogy Ondó Viktor elvtárs leszophatta végre a Trumpot, talán lenyugszik kicsit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:09:42

@rallus: "Valójában Trump Gyurcsánnyal akart találkozni"

Gyurcsánnyal találkozott, csak akkor az amerikai elnököt nem Trumpnak, hanem Dubja Bushnak hívták.

"2005. októberében Gyurcsány Ferencet fogadta George W. Bush. Bush néhány hónappal később, 2006. júniusában, részben az 1956-os forradalom 50. évfordulójának tiszteletére Budapestre is ellátogatott."

www.atv.hu/belfold/20190514-14-ev-utan-fogadott-magyar-kormanyfot-amerikai-elnok-mi-a-jelentosege

Jobban kéne ismerni a világot, tudatlan fideSSfasszopókám. :))

2019.05.14. 17:13:54

@Cycmen: USA a legjobb barátunk lett tegnap óta. Gondolom orbán nem azért ment oda mert olyan nagyon utálják egymást. Hoppá, várjál kicsit, az USA nem nyugat véletlenül? Akkor most dekadens meg rohad is? Mi meg oda mentünk? Talán közelről szerettük volna látni, ahogy összeomlik? Te meg pénzéhesnek nevezed és azt mondod, nem érdekli őket a demokrácia? Ez nem hangzik valami jól, olyan ellentmondásos. Honnan tudod, hogy fegyver vásárlás lesz? Mert semmit de semmit nem lehet (még) tudni, hogy mi volt az igazi látogatás tárgya. Ezt a diplomáciai sikert elmagyarázhatnád nekem vagy nekünk. Biztos bennem van a hiba, mert nem látom sehol. Azt azért megemlíteném, hogy a "később lesz ez kifizetődő" szöveg nem játszik. "Már megint jól megelőztük a libsiket haver! :D Ennyit érnek, az első kommentek mindig Fideszesek!" Ha te akarsz lenni az első, akkor elég sok időt tölthetsz gép előtt. Ennek örülök, de tényleg. Komolyan. Gondolom tudod miért.

Cycmen 2019.05.14. 17:19:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Így van, a kis seggdugasz mehetett az orális irodába legutoljára, még a szlovák is előtte ment..........

Nincs nagy jelentősége a sorrendnek, ott senkit sem barátságból fogadnak, fegyvereladás, amerikai cégek érdekei és a palagáz a kulcs. Emlékeztetnélek hogy Merkel anyót és Sárközit is lehallgatták, ezeknek nem barát senki, úgyhogy elmehetsz a szlovákoddal a picsába.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:20:03

"egy szűk félórás találkozóért"

Baszki, 45 perc lett volna! Na, ez a Trump is gyorsan elment. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:21:11

@Cycmen: "Nincs nagy jelentősége a sorrendnek"

:))

Ez meglepő annak fényében, hogy Ondó Viktor az ELSŐ akart lenni. :))

taga20 2019.05.14. 17:23:44

@Cycmen:

az a baj köcsög, hogy a szlovákok egy normális nép mostanában, a magyarok meg egy szargerincű gyökér nép lett.

te és a többi patkányfityeszes rohadék, a gecivel az élen, az élő példa!

GNDL 2019.05.14. 17:29:25

Egyrészt a találkozónak erősen Bannon- és Gorka-szaga van, annak ellenére hogy már eltávolították őket a kormányzat környékéről továbbra is jó elvtársak Trumppal, és ők győzhették meg „fehér felsőbbrendűség” haverjukat arról (valószínűleg a külügyi adminisztráció határozott ellenvetése mellett), hogy így kéne beszállnia az EP választási kampányba és segíteni nekik egy kicsit tovább szítani a feszültséget Európában.

Másrészt meg Trump egy egoista barom, szerinte ő a tárgyalások istencsászára és senki nem tud ellent mondani neki. Írt is erről könyvet a fasz a sokat mondó „The Art of the Deal” címmel. :D Szóval azt hiszi, hogy ha találkozik koreai vagy kínai diktátorokkal, akkor majd ő meg tudja beszélni velük hogy legyenek jófiúk, és ne bántsák a jenkiket...

Nem kell túlgondolni, Trumppal kapcsolatban ma már semmiféle tudatos jenki diplomáciáról nem beszélhetünk.

Cycmen 2019.05.14. 17:30:27

@Thomas Grande: Nem tudom miért örülsz, hiszen semmi okod rá, csak egy nímand vagy. Amit pedig írtam, azt majd meglátod. Lesz fegyvervásárlás, nyugodj meg, nem képzeled hogy csak kerítésépítők klubtalálkozója volt. Amit a dekadens nyugatról hablatyolsz, abból egy kukkot sem értek, sosem beszéltem ilyesmiről, azokat gondolom a hangok mondták a fejedben, a doktor bácsinak mesélgesd szerintem. :D Szóval az irónia nem a te tereped, ne erőlködj, mert csak még hülyébbnek tűnsz, mint eddig.

Eltiltott Vélemény 2019.05.14. 17:30:41

@taga20: " ... a magyarok meg egy szargerincű gyökér nép lett ... "

tudod cimbi, az a baj, hogy minket is ide sorolnak, sehol nem tesznek különbséget fidesz-nemfidesz alapon a lakossággal kapcsolatban....

Cycmen 2019.05.14. 17:32:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez meglepő annak fényében, hogy Ondó Viktor az ELSŐ akart lenni. :)).....

Ezt mikor mondta neked?

taga20 2019.05.14. 17:34:47

@Kitiltott Vélemény: tudom cimbi, de a tény az tény.

ez van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:36:28

@taga20: "magyarok meg egy szargerincű gyökér nép lett."

Azon gondolkodom, hogy Ondó Viktor tett sok magyart gyűlölködő szargerincű gyökérré, vagy eleve azok voltak, és csak felszabadította bennük?

Komolyan nosztalgiám van Kádár iránt, akkor úgy hittem, egy rendes nép vagyunk, csak egy egymás seggét túró (ál)komcsi 10% uralkodik rajtunk a ruszkik segítségével.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 17:39:03

@Kitiltott Vélemény: "minket is ide sorolnak, sehol nem tesznek különbséget fidesz-nemfidesz alapon"

Mert nincs nagy eltérés. A migráncsszavazáson valami 90% volt a gyűlölködő, és csak valami 4% normális adott le érvénytelen szavazatot.

Eltiltott Vélemény 2019.05.14. 17:40:12

@GNDL: " ... találkozónak erősen Bannon- és Gorka-szaga van ... "

Ajjaj, eriggy és beszélj a grabovszki kollégával, mert szerinte meg " ... a Habony-Cornstein kapcsolaton keresztül hívták ... "

Jussatok valami konszenzusra, mert ez így egy kicsit gázos.

Egy dolog biztos, kölcsönösen leszopták egymást a nyilatkozatokban, a többi amiről pedig nincs hír, egyelőre csak találgatható, hiába mondja meg grabovszki magiszter a posztjában a tuttit, ő sem tud semmit, csak a szokásos "wishful thinking" az egész poszt.

GNDL 2019.05.14. 17:40:44

@Cycmen: „lesz fegyvervásárlás”

Jó, de kinek?! :) A magyar haderőnek csak a harmada úgymond „hadra fogható” rátermett katona, a kétharmaduk a tiszti állomány és az adminisztráció... mondjanak bármit ennek ellenkezőjéről a fideszes elvtársak, de nincs katonánk bahahaszdki... :D

Egyébként ugyan az mint az egészségügy, oktatás, rendvédelem, ésatöbbi, hogy előbb a béreket kéne rendezni, majd a munkakörülményeket, megteremteni egy tisztességes megélhetést, kiszámítható jövőt és nyugodt nyugdíjas éveket biztosító „hivatást”, így vonzóvá téve a pályát... aztán jöhetnek az eszközök, mint egészségügyben CT, oktatásban a digitális tábla, és a honvédelemben a fegyver... már csak hogy legyen aki használja is az eszközöket, érted... :D

De neeeeeem, fideszes „szakemberek” szerint mindent pont fordítva kell csinálni... :D Ha lehet ez válasz a folyamatos kudarcaikra.

Cycmen 2019.05.14. 17:50:37

@GNDL:
De neeeeeem, fideszes „szakemberek” szerint mindent pont fordítva kell csinálni... :D Ha lehet ez válasz a folyamatos kudarcaikra......

Hát az biztos hogy szakítottak a sikert sikerre halmozó ballib hagyományokkal. A ballib hiába adja ellenzékből a zseniális tanácsait, egyik fülükön be, a másikon ki ugye?
Itt van ez a poszt is, nem is tudják hogy miről volt szó, de már fikázzák, az Orbán meghívása a másik hatalmas kabaré, ez intézte, az intézte, de lehet hogy meg sem hívták, csak bemászott a kerítésen!

Cycmen 2019.05.14. 18:01:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A migráncsszavazáson valami 90% volt a gyűlölködő, és csak valami 4% normális adott le érvénytelen szavazatot..

Ja ilyen Taga féle agyhalottak adták ki a 4 százalékot, azt hitték hogy tippmix és döntetlenre fogadtak.

GNDL 2019.05.14. 18:01:20

@Cycmen: „szakítottak a sikert sikerre halmozó ballib hagyományokkal”

Nem igazán úgy tűnik, mivel Gyurcsányék is költségvetési megszorításokkal és adóemelésekkel operáltak válság idején, ahogyan Orbánék is, lásd a 2010-től harmadával csökkentett eü-s és oktatási forrásokat, vagy a 2010-től 48 (!!!) esetben bevezetett vagy megemelt rekord adóterheket. Valljuk meg őszintén, strukturális reformokhoz szakemberekre lenne szükség, de pont a jól képzett és gyakorlott szakemberek hiányoznak a posztkomcsik mellől... legyenek azok fideszes posztkomcsik vagy emeszpés posztkomcsik, csak a magadfajta megszállottaknál van különbség a posztkomcsik közt, aszerint hogy éppen melyiküknek csápoltok... :D

De attól függetlenül hogy te sem tudod kidugni a fejed a több évtizedes Fidesz-MSZP posztkomcsi lövészárokból, még nem lesz több katonánk, vágod, töki?! :D

„nem is tudják hogy miről volt szó, de már fikázzák”

Hát igen, alapvetően ilyesféle találkozók _előtt_ szokták bejelenteni, hogy mi lesz a téma, és közvetlenül a (személyes és kormányközi) megbeszélések _után_ hozzák nyilvánosságra, hogy konkrétan miről állapodtak meg... te biztosan most láttál először ilyen elnöki vizitet a Fehér házban, szerintem nézzél meg párat és akkor látni fogod, hogy ezzel az Orbán-találkozóval szinte semmi nem stimmel. :)

taga20 2019.05.14. 18:03:54

@Cycmen: hát nem lehet mindig 127%-ra felfuttatni, mint anno a krím szavazásnál is.

mi, te szargerincű fityeszpatkány?

2019.05.14. 18:06:44

@Cycmen: Eléggé paranoid dolog valakit "nímand"-nak nevezni ismeretlenül. Komoly önértékelési problémáid lehetnek, de majd a pszichológusoddal ezt megbeszéled. A te dolgod. Mutass rá örömködő írásomra, hogy hol vélsz felfedezni ebben örömöt. "Amit a dekadens nyugatról hablatyolsz, abból egy kukkot sem értek, sosem beszéltem ilyesmiről, azokat gondolom a hangok mondták a fejedben,".....azt elhiszem, hogy egy szót sem értesz ebből és igaz, nem te mondtad, viszont orbán és sleppje annál többet emlegeti, szó szerint, ahogy írtam. (bár én sehol sem említettem, hogy te írtad, mondtad volna, benézted, nem baj, olvass figyelmesebben, értőbben) Keress rá, könnyedén meg fogod találni. Nem olvasod kinyilatkoztatásaikat? Ejnye, bajba fogsz kerülni! Ha nekem ezeket hangok mondták, akkor a gazdáidnak is? Nem fogsz bajba kerülni...már benne vagy nyakig. Elmebetegnek nevezni megannyi főméltóságot, ráadásul a "mi kutyánk kölyke"-t...nem lennék a helyedben. Szóval fegyver vásárlás lesz? Mennyiért adnak egy stukkert? Azt is tudod? Darabra vagy kilóra eladó?Hehehe...Iróniából neked elég lenne annyi amennyit én felejtettem. Az utolsó négy mondatomra meg azért nem reagáltál mert nem érted, pedig egyszerű. Annyit meg nem érsz, hogy elmagyarázzam. Ha pedig még ezt sem érted akkor, hogy mersz véleményt mondani a fenti cikkről? Hehehe...mutatom, mit írtál nekem és mennyit ér. Amit írtál: 0000000000 Amennyit ér: 0000000000

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 18:18:45

@taga20: "a focit azé szereted"

:))

Eddig azt hittem, nem szeretem.

Cycmen 2019.05.14. 18:46:27

@Thomas Grande: Jaj térj már magadhoz, nem azért nem válaszolok a baromságaidra mert nem tudok. Most is jól belehúztál ezzel a bajom lesz dumával, meg hogy kilóra veszik e a stukkert. Ha meg nem én írok valamit és ennek te még a tudatában is vagy ezek szerint, akkor miért szembesítesz vele? Itt neked van paranoiád kisfiam, öszehordasz minden ökörséget..

2019.05.14. 18:51:51

@Cycmen: 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.05.14. 18:56:26

"A külügy erre válaszként fogadta ugyanaznap Kész Zoltánt és Márki-Zay Pétert.)"

Es ki a faszom ez a ket hulye ??????

morpho 2019.05.14. 19:00:45

@Épüljön STADION a CEU helyére..: Es ki a faszom ez a ket hulye ??????

Na ez az. Meghívják egy ország miniszterelnökét Washingtonba, miközben az USA külügyminisztériuma ugyanaznap meghív két magyar ellenzéki politikust. Ezt minden országnál így csinálják szerinted? Segítek: Nem!

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.05.14. 19:03:30

"Mert ugyan szerzett egy újabb ellenséget, de a "

Hiába szépítitek büdös lipsik, már megint szoptatok. 3 hete mást se mondtok, mint hogy Orbánt levátják, és már vissza se jön Magyarországra, ehhez képest, már megint nem bukott meg. Pedig ráadásul még kedd is van.

rallus 2019.05.14. 19:07:59

@Épüljön STADION a CEU helyére..: Egyáltalán nem két hülye! Most, hogy Bangóné egy kicsit háttérbe vonult Arvalint keresni, ők lettek az ellenzék legjobbjai....

taga20 2019.05.14. 19:12:37

@rallus: hozzád képest még tállai evtárs is egy polihisztor.

rallus 2019.05.14. 19:39:12

@taga20: Azt nem értem, hogy téged nem vittek magukkal Márkyék! Tökéletesen beillettél volna a csapatba és akkor az USA Külügyminisztériuma téged is, mint hatalommal bíró és tekintélyes embert, megkérdezett volna, hogy mit tegyenek Orbánnal!
Ilyen apróságokon múlik a világ sorsa... Talán már bombáznák Pestet....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.14. 20:13:18

@morpho: "Az origo hiába csinál Trumpból hülyét. Mindneki tudja róla, hogy az!"

:))

Sokkal unalmasabb lenne, ha Putyin nem lép közbe, és Klintonnét választják meg.

rasztaszív 2019.05.14. 20:13:24

@morpho: nem érted a fideszes iróniát.

6.Lenin 2019.05.14. 20:19:17

@morpho:

A helyzet az, hogy még sokáig szopó ágon lesztek. Ennyi.
Ez most jó, vagy rossz? Nektek biztosan rossz.

taga20 2019.05.14. 20:32:33

@rallus: felcsútot, te istenbarma:)

taga20 2019.05.14. 20:34:38

@6.Lenin: te egy vicc vagy fityesznyugger bazdmeg!:)))

te erre a két faszra vagy büszke?

taga20 2019.05.14. 20:47:22

@6.Lenin: akkor legyél erre a két faszra, te fasz.

6.Lenin 2019.05.14. 20:57:18

@taga20:

Nálad biztosan értelmesebbek, de ezen kívül nem nagyon van közöm hozzájuk. Megélek nélkülük is.
Elismerném a te tehetségedet is, ha mutatnál belőle valami iciri-picirit is, de jól titkolod.
Bennem nincs irigység, soha nem is volt.
Én annak örülök, ha mások jól élnek, mert akkor meg tudják fizetni azén munkám is.
Nekem ilyen 1xű a világ, örülök mások sikerének, mert abból nekem is hasznom van.

A hozzád hasonló pöcsök nekem is csak veszteség.

rasztaszív 2019.05.14. 20:59:35

@6.Lenin: témánál vagyunk.
mindenki rád kíváncsi...:)ne fogd vissza magad.

6.Lenin 2019.05.14. 21:07:12

@rasztaszív:

Szar a magányosak élete, a tiéd is.
Most inkább megnézem a köménymagot, jót nevetek rajtatok.

www.youtube.com/watch?v=IMZo-aBp9OQ

Neked megy már? igaz, ezt fújni kell, nem szívni.

Jó8!
Mindenkinek.

rasztaszív 2019.05.14. 21:10:03

@6.Lenin: vagy foglalkozz másokkal,persze.ez a két fő témád.

morpho 2019.05.14. 21:45:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja , unalmasabb lenne. Még Orbánt se fogadná...

@rasztaszív: "nem érted a fideszes iróniát"

Miért, van olyan, hogy fideszes irónia? Az milyen? Bayer Zsoci cigányvicceket mesél egy melegbárban?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.14. 22:04:25

vártam már a lúdas matyiba való firkálmányt
késett egy napot, de megkaptuk
szerintem jól sikerült, egy kis nácizás még belefért volna

rasztaszív 2019.05.14. 22:13:42

@morpho: ők így hívják a valóság kifacsarását.

morpho 2019.05.14. 22:14:56

@rasztaszív: A csókolom a Miniszterelnök Úr kezit néven író egyed hsz-e az fideszes irónia? vagy a nickneve az fideszes irónia? Csak hogy tudjam.

rasztaszív 2019.05.14. 22:34:02

@morpho: az a gyanúm,ők ezt is annak tartják.

morpho 2019.05.14. 22:49:08

@rasztaszív: Értem. (Asszem) Akkor a fideszes irónia, az kb olyan, mint a napelemes zseblámpa?

rasztaszív 2019.05.14. 23:02:20

@morpho: inkább olyan mint az illiberális demokrácia.van annak más rendes neve is,de ez jobban hangzik.

taga20 2019.05.15. 04:58:03

@6.Lenin: Elismerném a te tehetségedet is, ha mutatnál belőle valami iciri-picirit is, de jól titkolod.

Az én tehetségem, hogy IMÁDOK arabokat leszopni. Senki nem szopja le őket nálam jobban az biztos, akár két arabot is letudok egyszerre szopni.
Az arabok nem olyan szargerincüek, mint a magyarok, ezért imádom leszopni őket. Ha a geci Orbán nem épített volna kerítést, akkor egész nap arabokat szopnék. Most kénytelen vagyok Bécsbe járni, ha arabokat akarok leszopni. Ott szerencsére rengeteg van.

szepipiktor 2019.05.15. 08:03:53

Remek, amikor sokadszorra írja meg valaki a fikcióit - tényként.
Pontosan ugyanazt olvashatjuk negatív előjelekkel, amit a kormánymédiában pozitívval.
De ez IS csupán egyéni vágyak, a valóság "odaát" van, és arról talán egyszer megtudhatunk valamit.

Sir Galahad 2019.05.15. 08:16:05

Azért a legrosszabbul mégiscsak az ellenzék járt, mert Orbánt mégiscsak fogadták a Fehér Házban.

2019.05.15. 08:25:39

White trash, már ennyire nyíltan rasszista a "szabad", "demokrata" "elit", huh.
Az, hogy nem leszünk Kína-ellenesek és nem szakítunk meg minden kapcsolatot velük az nem jelenti azt, hogy nem vagyunk usa szövetségesek; a világ ma nem így működik, szerencsére, másként készülhetnénk háborúra. Kínával mindenki bizniszel, Usa legfőképp, még ha le is akarják építeni a dolgot valószínűleg sosem történik meg.
Usában (sem) azok a liberálisok akiket annak hívtok. Manapság valamiért a kommunistákra látom használni a jelzőt, pedig az pont az ellenkezője.

István Tamasi 2019.05.15. 08:43:07

@SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl.................:
"három hete mást se mondtok minthogy orbánt leváltják" Be tudná idézni, hogy ki és hol mondta ezt?

Európai téridő 2019.05.15. 08:45:24

Cirka két héttel az EP-választás előtt...Nem is rossz időzítés.

Európai téridő 2019.05.15. 08:47:21

@István Tamasi: Ön sem tudja idézni ezt a gagyi dumát? Ön is meg akarja spórolni a kutakodást? Talán mert tudja, hogy az ilyen sarkos kijelentések utólag milyen gyorsan, pik-pak képesek eltűnni a csűrés-csavarásoknak hála?

6.Lenin 2019.05.15. 08:51:15

@taga20

Szerintem se vagy alkalmas másra.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:00:11

A parókás bohóc szép sorjában veszi elő a világ diktátorait hivatali idejének utolsó hónapjaiban. Kim dzsong után ment hozzá a másik köpcös kretén, a csuti törpe.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:00:11

A parókás bohóc szép sorjában veszi elő a világ diktátorait hivatali idejének utolsó hónapjaiban. Kim dzsong után ment hozzá a másik köpcös kretén, a csuti törpe.

nnnnnnnn 2019.05.15. 09:01:46

a b1 blogot olvasva mindig megerősödik bennem, hogy a ballibeket a hatalom közelébe se szabad engedni

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:03:35

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Lehet hogy éppen arról kért tanácsokat, hogyan kell diktatúrát építeni. No, az USA-ban nem hülyék laknak, többszázéves alkotmányukat tisztelik, így ott azért valamivel nehezebb lesz az embereket hülyíteni, mint az elmaradott, feudális orrbanisztánban.

Andy73 2019.05.15. 09:08:10

Trump: Orbán jó munkát végzett
"Trump megköszönte Orbánnak, hogy ott van. Szerinte Orbánt Európa-szerte tisztelik. Azt mondta, hogy hozzá hasonlóan „egy kicsit ellentmondásos személyiség", de ezzel nincsen baj. Szerinte a magyar miniszterelnök jó munkát végzett, biztonságban tartotta Magyarországot. "

index.hu/kulfold/2019/05/13/orban_viktor_megerkezett_trump_donald_feher_haz_targyalas/

"A látszat azonban csal, a helyzet ennek éppen ellenkezője."

Ja, a blogger és a baloldal álmaiban nyilván egészen más történt és más hangzott el.

6.Lenin 2019.05.15. 09:08:16

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Persze, hogy nem hülyék, hiszen az oroszok választottak helyettük is, mert ők még arra se alkalmasak.
Az okosak ott is késésben vannak, hosszú időre.

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 09:08:49

Röhejes olvasni a ballib geciket ahogy próbálják a diplomáciai sikert átpörgetni agyatlan fröcsögésbe, ahogy zsokták.. :DDD

A Gyurcsnyista fizetett trollok beszopták ma is a bránert.. Monsjuk ezért a pofonért ők futottak sokat..
Aki a B1 napi hírhamisító faszságát löketi az így jár.. :DDD

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 09:09:44

@Andy73:

A valóság soha nem érdekelte a ballib hírhamisító Gyurcsnyista előszopókat.. :DDD

sírjatok 2019.05.15. 09:14:13

Öreg, most vagy én nem jártam erre két hete és nem vagyok ehhez hozzászokva, vagy tényleg ennyire le van épülve az átlag ellenzéki kommentelő... Fú de szomorú látvány, hogy a valaha az Indexen az intellektuális fölényt képviselő oldal most itt gecizik, orbanisztánozik meg cigányozik.

Mint egy teljesen leépült csöves, aki már maga alá szarik, járni sem bír, de ordibál, hogy "megbaszlak titeket!". Hangos is, idegesítő is, de azért egy kicsit sajnálja is az ember.

akakukk 2019.05.15. 09:15:44

@GNDL: Jol mondod, igazad van. Csak ez nem lesz addig amig Orban a miniszterelnok, mert o haragban van az osszes kozalkalmazottal, miota Medgyessy megverte az 50%-os kozalkalmazotti beremelessel. Ez most a bosszu ideje.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:17:47

@6.Lenin: Más az ha valaki meggyőződésből elmaradott és hülye, mint az orbánc birkák, és megint más ha becsapják. Mellesleg az orbánc birkát minden nap folyamatosan átbassza führere és még észre sem veszi, az USA állampolgár meg max akkor lett átbaszva amikor választott, és legalább észrevette. A kettő között nagy különbség van. Az orbánc birka alapból hülye úgy ahogy van, és még változtatni se lehet rajta, mert még nem találták fel az agysejttermelést és fideszbirkába ültetést.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 09:18:14

@Andy73: De ennél sokkal lényegesebb,hogy Márki-Zayt fogadták az izé..vészkijáratnál ,magukat megnevezni nem kívánó,de nagyon fontos emberek..:)

akakukk 2019.05.15. 09:19:28

A posztolo jol latja. A politikusokat es a politikai mozgalmakat sohasem a jelszavak alapjan kell megitelni, hangoztassak azokat barmely hangosani s, hanem csak es kizarolag a tettek alapjan. Azok meg hianyoznak.

nemecsekerno_007 2019.05.15. 09:21:16

Viccesek vagytok egyébként.
Egyre csak azt erősítitek, hogy a hatalom közelébe sem szabad engedni benneteket.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:23:56

Hamarosan készül az orbántrumpli üveg is ennek mintájára a mié szaros üvegfúvó kft gyáregységében.
privatbankar.hu/data/cikk/32/47/55/cikk_324755/kim_dzsong_un_uveg_kicsi_.jpg

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:27:32

"Trump magához rendelte Orbán pincsit"
Valahogy így:
Gyere ide, Takarodj!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:30:12

@nemecsekerno_007: Kiket? Szerintem az itt posztolóknak semmilyen főhivatású politikai szándéka nincs. Az csak az idiótáknak és az orbánchoz hasonlatos semmirekellő fasiszta hazudozó tolvajoknak való.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 09:31:05

@nemecsekerno_007: Titeket meg a pénz közelébe, akár hatalmon vagytok, akár nem.

6.Lenin 2019.05.15. 09:32:06

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

", és megint más ha becsapják. "

És kiket lehet becsapni? Azokat akik képtelenek gondolkodni is. Aki meggyőződésből támogatja a Fideszt, gondolkodik, hiszen nem lát jobbakat maga körül.

Neked is óriási tehertételt jelenthet a gondolkodás, nem is nagyon élsz ezzel.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:35:40

@6.Lenin: Ahogy egy páviánból sem lehet Einsteint faragni, ugyanúgy a fideszbirkából sem lehet gondolkodó intellektuális emberi lényt. A fideszbirka az fideszbirka marad örök életében nyakán az élősködő, semmirekellő beképzelt megmondóembereikkel, a csuti führerrel és maffiahaverjaival.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:45:23

@6.Lenin: Aki meggyőződésből támogat valakit, az nem gondolkodik, hanem az a valaki meggyőzte. Mivel ennek a támogatónak meggyőzésre van szüksége mások által, így nem beszélhetünk önálló gondolatokról sem, hanem a meggyőző győzelméről. Az elmúlt évezred feudális társadalmaiban mentek így a dolgok, amikor meg kellett győzni a jobbágyot a földesurának az elvei helyességéről. A modern társadalmakban a felvilágosult intellektuális ember azonban már önállóan gondolkodik a tudása alapján, nincs szüksége meggyőző vezérre, mert maga is tudja mi a helyes és erkölcsös.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 09:47:29

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Tudtommal Kim Dzsongnak már van atombombája, és hát ezért muszáj vele tárgyalni. Lehet, hogy a zorbányi rezsim is kifejlesztette a maga nukleáris arzenálját? :)

6.Lenin 2019.05.15. 09:48:29

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Erőlködj csak, semmire se jutsz vele. Nektek befellegzett hosszú évekre.

Mo az elmúlt években soha nem volt ilyen jó állapotban, mint most. Még néhány év, és révben leszünk. Ti meg a történelem szemétdombján.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 09:48:33

@nemecsekerno_007: Már csak maguknak báboznak. Legaláb a keménymagot egyben kell tartani..:)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:49:13

@6.Lenin: Egyébként tovább nem fáradozom, az előbb leírtam, hogy ameddig nem lesz feltalálva az agysejtbeültetés, felesleges fáradozás mindez. Ilyen alapon egy páviánnal is vitatkozhatnék, aminek semmi értelme se lenne.

6.Lenin 2019.05.15. 09:50:46

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Meggyőzni csak azt lehet, aki gondolkodik, aki nem, azt becsapják.
Macerás ez neked, felesleges még reklámoznod is.

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 09:53:37

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Röhejes nézni, ahogy a magadfajta Gyurcsnyista előszopók, fröcsögnek, ahoyg agyatlan gyűlölködő ballibek bélyegeznek meg más tisztességes embereket.

Dehát tudjuk.. A karaván halad, az agyatlan ballib kutya parancsra ugat ! :DDDD

6.Lenin 2019.05.15. 09:55:05

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Nem tudsz meggyőzni, hiszen nem kínálsz jobbat. Miért szavaznék a hozzád hasonlókra?
Még becsapni sem tudsz, annyira bárgyú amit te "vitaként" említesz. Nincsenek komoly érveid.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:55:14

@6.Lenin: Ne beszélj többes számban, egyedül vagyok, nem egy birkaólban a nyájammal, ahogy te. A másik meg hogy nekem semmi célom politikailag nyerni, mivel az élet minden területén sikerem van. Nincs szükségem politikai seggnyalásra hogy érvényesüljek, ahogy neked és fideszes birkartársaidnak. Ez, amit itt leírok pusztán a saját véleményem és semmi célom vele.

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.15. 09:56:21

"Orbán repült oda-vissza egy napot egy szűk félórás találkozóért, de elmondhatja, hogy végül is nem jött ki rosszul belőle. Mert ugyan szerzett egy újabb ellenséget, de a propagandája által generált látszat-valóságban ezt is komoly eredményként lehet eladni."

Biztos, hogy nem rosszul jött ki? Kinek is lehet ezt ar eredményt eladni?

Ez a vélemény egy kicsit lenézi az USA elnökét, pedig nem kére.

Én speciel sajnálom Orbánt, mert szerencsésen benavigálta magát az USA, Kína és Oroszország közé. Most aztán nem tudja, hogy mikor, ki, és mivel fogja megszorongatni a mogyoróját.

Egy biztos, amíg az únióban van az ország, addig a kenyéradó nem orosz, és nem is kínai. Lásd a híreket, miszerint az USA-ban szankciókat fontolgatnak Mészáros, Rogán és vejem Pisti ellen. Ez szerintem nagyobb jelentőségű üzenet Orbánnak, mint amit ő üzenget az itthoni magyaroknak. Mert Orbánt nem a magyar nép, hanem ez a három hatalom fogja felőrölni, és neki nagy veszteni valója van. Nagyobb, mint a népnek. Mert az ország Orbán nélkül is megy tovább, de mi lesz majd vele az ország nélkül? Netán csauvá válhat?

nemecsekerno_007 2019.05.15. 09:56:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na a pénz közelébe még kevésbé szabad engedni az ellenzéket mert abból adóemelés lesz az tuti...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 09:59:45

@6.Lenin: Rám nem kell szavaznod, leírtam, semmi közöm a politikához. Párttársaim sincsenek, önállóan és családban gondolkodó ember vagyok.

Eltiltott Vélemény 2019.05.15. 09:59:53

@6.Lenin: " ... Aki meggyőződésből támogatja a Fideszt, gondolkodik, hiszen nem lát jobbakat maga körül ... "

Hát, ezt buktad, én meggyőződésből NEM támogatom a Csuti Rablóbandát, ahogyan a kurcsányita és a maszopita 2006-os ártányokat sem. Nekem az a meggyőződésem, hogy a mai magyar politikai elit hatalmon levő része korrupt és kleptokrata, a 2010-ben leváltott és utána kettéosztódott része gerinctelen, korrupt és kleptokrata, a többi pedig senkiházi buzeránspártok gyülekezete!

Így marad a MKKP mint protest szavazási lehetőség.

IGEN, fasiszta, náci, homofób, antiklerikális, antiszemita, reakciós, korrupt, rasszista, vérkomcsi, fityeszpatkány stb... vagyok :-)

DE engem ez egyáltalán nem zavar, mint ahogy Taga20-at sem, hogy hosszú tömött sorban várják őt bécsben az arabok :-)

6.Lenin 2019.05.15. 10:03:59

@Kitiltott Vélemény:

Aki az MKKP-t támogatja, vagy bármelyik jelenlegi ellenzéki pártot, az tulajdonképpen a Fideszt betonozza be a hatalomba. tudtam, hogy te se szoktál gondolkodni.

6.Lenin 2019.05.15. 10:05:06

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Remélem az ápolási díjból megél a családod (eltartod őket, nemes cselekedet)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 10:09:24

@6.Lenin: Meggyőzni bárkit lehet, kérdés mennyire tud gondolkodni. Ha nem tud, akkor könnyen félre lehet vezetni, ahogy orbánc teszi. Orbánc csak a tudatlanokat tudja félrevezetni, mert azoknak bármit lenyomhat a torkán. Még azt is hogy milyen migránskaravánok haladnak felénk. Ezt nap mint nap láthatjuk is. Most éppen Brüsszel támad, igen, persze. Ezt csinálja már 25 éve, csak ehhez ért, a zavarkeltéshez. A tudatlanok persze nem látják, hogy amit mond az köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 10:09:25

@6.Lenin: Meggyőzni bárkit lehet, kérdés mennyire tud gondolkodni. Ha nem tud, akkor könnyen félre lehet vezetni, ahogy orbánc teszi. Orbánc csak a tudatlanokat tudja félrevezetni, mert azoknak bármit lenyomhat a torkán. Még azt is hogy milyen migránskaravánok haladnak felénk. Ezt nap mint nap láthatjuk is. Most éppen Brüsszel támad, igen, persze. Ezt csinálja már 25 éve, csak ehhez ért, a zavarkeltéshez. A tudatlanok persze nem látják, hogy amit mond az köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 10:12:04

@6.Lenin: Anyád, te fasiszta féreg, az él ápolási díjból. Hányok az ilyen mocskoktól.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 10:12:49

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Kire szavaztál tavaly április 8-án? (Az átvert, majd megvilágosodott Fidesz szavazó szöveget hagyjuk, ha kérhetem..)

MACISAJT 2019.05.15. 10:17:44

" de valójában az történt, hogy egyik fél sem járt jól a találkozóval."

Valójában az itthon és kint őrjö9ngő hiszterolibsik jártak rosszul a találkozóval. Igaz, ők nagyon.
Hát milyen világ az amikor a washington postban hiába is őrjöngenek néhányan?
Hát milyen az amikor már csak nyolcan "tiltakoznak":
168ora.hu/kulfold/az-utolso-pillanatban-kilenc-amerikai-kongresszusi-kepviselo-kerte-meg-trumpot-hogy-inkabb-ne-talalkozzon-orbannal-168083
( a kíváncsiság kedvvért , megszámoltam közölű hány zsidó van, illetve sorosos zsidó bérenc? Na? Hát az összes).

És még csak le se szarták őket.
A tgm nevű megmondóember joggal óbégat:
hvg.hu/velemeny/20190514_tgm_trump_orban_europa_ellenzek

Sebaj elvtársak. Az effajta manifeszt hazaárulásoktól remélik a győzelmüket:
index.hu/kulfold/2019/05/14/marki-zay_kesz_washington_orban/

Muhaha

6.Lenin 2019.05.15. 10:18:02

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

OK! Megpróbállak 1 mp-re komolyan venni. Elfogadom, hogy az utólsó 10 évben mindent szarul csinált ez a kormány, jelenleg az emberek az éhhalál küszöbén, az ország a szakadék szélén.
Mit kellett volna jobban csinálni, és kiknek (neveket kérek).
Nyitott vagyok, győzzél meg.

(nehogy azzal gyere, hogy a nyugat azért rágta éjjelenként a körmét, hogy a magyar Porbafingó Jánosok jobban éljenek, mint sógorék Bécsben)

Eltiltott Vélemény 2019.05.15. 10:20:48

@6.Lenin: " ... Aki az MKKP-t támogatja, vagy bármelyik jelenlegi ellenzéki pártot, az tulajdonképpen a Fideszt betonozza be a hatalomba. ... "

Szerinted akkor mit kellene tennem? Ne menjek szavazni és ezzel erősítsem a fideszt, vagy szavazzak egyenesen a fideszre?

Nóóóóórmális maga? Azért nem árt ha tudja kend is, hogy maradok az elveimnél, és amíg alkalmasabb jelöltet nem látok, továbbra is a MKKP-t fogom támogatni.

György Csaba Nagy 2019.05.15. 10:21:07

Akkora a homály, hogy sejteni sok mindent lehet, tudni semmit. Nos, én úgy sejtem, Trump nem hogy nem tudta eltéríteni Orbánt a kínai üzleteléstől, hanem meg sem próbálta. Az esemény hangulata kizárt minden konfrontálódást, egyáltalán minden érdemi megbeszélést. Trump letudta Orbánt, mint kutya az oszlopot, dicsérte azért, amiiben hasonlítanak, oszt jónapot. Kis pont a térképen, kicsit fehér, kicsit vörös, de leginkább színjátszó, adtunk neki 3/4 órát, hadd kavarja tovább Európát.
Pihenjünk. Munkája csak a Rogán-Habony Műveknek, na meg a trollseregnek van: a semmit eladni valamiként. Na de edzésben vannak.

6.Lenin 2019.05.15. 10:22:46

vtutiblog.com/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/markizaykesz-660x330.jpg

Kinagyították a táblát, hogy a ballibák ne lássák a takarító néni milyen ideges, mert szeretné már felmosni az előteret, de ez a két köcsög sehogy nem akart elmenni.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:23:15

ami tény : a köpcös cigányt Európa szerte csak "fasiszta geci"-ként aposztrófálják

6.Lenin 2019.05.15. 10:26:06

@Kitiltott Vélemény:

Szavazz nyugodtan az MKKP-re, nem sok vizet zavartok, nem is fogtok, ha ez téged megnyugtat. Jobb, mintha a Tescóban robbantgatnál, vagy késsel szaladgálnál a Blahán.

konrada 2019.05.15. 10:26:23

@morpho:
Az USA-ban hagyománya van a közintézményekben a látogatók beengedése. (Ezért van a Fehérháztól kezdve a Capitoliumon át a Pentagonig nagyon sok állami intézményben visitor's area.)
Mivel ezek kapacitása korlátozott - illetve a terrorveszély miatt - a meglátogatásukhoz előzetes regisztráció szükséges.
Amennyiben azt kiadják, erről levélben tájékoztatják az érintetteket: bejelölve az időpontot, amikor várják. Ezt meg "kis jóhiszeműséggel" nyugodtan - hiszen funkciójában az - lehet meghívónak tekinteni. (Így meg nem csodálható, ha nem nevesítik a meghívó személyét, mert nem akarták az idegenvezetőt zavarba hozni!;)

Eltiltott Vélemény 2019.05.15. 10:30:23

@György Csaba Nagy: Valszleg inkább disznó vicceket meséltek egymásnak, és jót röhögtek az erőlködő ellenfeleiken, lehet, hogy a Csuti megmutatta neki okostelón a nagysikerű magyar ellenzéki bohóckommandót akció közben (ajtónindzsa, kurvaerőskép), aztán nagy röhögések közepette mindenféle bevándorláspárti politikusok fényképeire szakállat és bajuszt rajzoltak :-)

Utána a sajtótájékoztatón kölcsönösen verbálisan leszopták egymást, a többi meg említésre sem méltó.
A Csuti Fényességes Führer megkapta amit akart, lepacsizhatott az amcsi elnökkel. Készült róluk vigyoris fotó, amit majd 10 nm-es óriásplakáttal kitapétázhat a hálószobájában, hogy a vén és rusnya feleségére könnyebben rágerjedhetjen... :-)

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:30:30

@6.Lenin: A Teféléket a régi szép időkben Gulagra vitték vagy Recskre még előbb a Dunába lőtték.....
Alte schöne Zeiten...

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:32:19

@Kitiltott Vélemény: A vén amerikai szarfaszúnak kurvajó a felesége... igaz utálja is mint a szart :) mármint a férjét

rallus 2019.05.15. 10:34:50

Szegény ballibek! Ennyi savanyú szőlőt régen láttak... (Mielőtt Bangóné, vagy Kunhalmi kilyavítaná: tudom, hogy szöllőnek kell írni!)

nemecsekerno_007 2019.05.15. 10:37:17

@6.Lenin: Jájjjjjj... :)

Peti vagyok segíthetek?

6.Lenin 2019.05.15. 10:37:24

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:

Szerintem a hozzád hasonló kis hangoskodó pöcsöket szokták néha kidobni a IV. osztályú becsületsüllyesztőkből, amikor két hosszúlépéstől bezsonganak.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:40:40

@6.Lenin: Te rohadt senkiházi mocskos fideSS bérenc Te !
Az aranyfogat is kilopja a pofádból a csúti ccigány,de te csak szopd a faszát bátran !
Baszd meg anyádat a ravatalán !

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:41:49

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Nem én mondom ,hogy fasiszta, szerintem egy szar senkiházi lopós cigány...

konrada 2019.05.15. 10:41:55

@György Csaba Nagy:
...szerintem is annak van igazsága, hogy a találkozó időpontja az EU választásokhoz volt igazítva.
Trumpban, illetve az EU frontállamaiban ugyanis az a közös, hogy egyik sem akar egy erősen központosított EU-t.
(Trump azért, mert egy USA-hoz hasonló - központosított -EU államnak - ha hozzájuk hasonlóan egybe számítják, irányítják - már most nagyobb a gazdasági ereje...
A frontországoknak meg azért, amiért annak idején az USA déli államainak: egy olyan egységes kulturális-gazdasági elit kezébe kerül a hatalom (USA-ban a puritán-anglikán, Európában a német-frank), melyek eltapossák, és lokal-color's-á teszik a nemzeti erőket, és kultúrájukat...)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 10:45:43

@György Csaba Nagy: "adtunk neki 3/4 órát"

Annyi volt betervezve hivatalosan, ehhez nem hivatalosan még egy órát hozzácsapnak, hátha találnak majd mondanivalót. De fél órára való mondanivalójuk se volt, hamarabb végeztek.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.15. 10:47:59

Na további jókat, dolgozzatok a pénzért szarfaszú fideSS bérenc gecik !
Hogy a rák egye ki a beleteket, fossatok vért a szemeteken, szar follyon a fületekből
és így tovább :D :D :D

Kivlov 2019.05.15. 10:56:01

"Orbánnak rengeteget számít a saját egója, de még többet a hatalom és a pénz."

:D
Az ellenzéknek pedig csak egy dolog számít: Orbán. 1000szer annyi cikket írnak róla, mint arról, hogy a f*szért szavazzon rájuk az esetleg bizonytalan vagy elégedetlen szavazó.

konrada 2019.05.15. 10:57:50

@György Csaba Nagy:
Annak van igaza, aki szerint a mostani meghívás ténye inkább szól az EP választásról, mint az amerikaiak magyarországi problémáiról, illetve az arról szóló egyeztetésről.

...mert az USA-nak és az EU frontállamoknak nem érdeke egy amerikai rendszerben -erősen központosított -működő Európai Egyesült Államok.
Az USA-nak azért, mert az EU-nak egybeszámolva már most is nagyobb a gazdasági ereje...
A frontállamoknak meg azért, mert olyan gazdasági-kulturális elit kezében lenne ez esetben a döntési jog gyakorlatilag mindenre, ami elsorvasztaná a nemzeti gazdaságokat-kultúrákat gyakorlatilag local-color's-á silányítva azt. (Ahogyan az USA-ban is megtörtént: ott a polgárháború után puritán-anglikán elit határozza meg az összes tagállamban a gazdaság és kultúra menetét, Európában erre a német-frank kultúrkör érzi felhatalmazva magát...)

morph on deer 2019.05.15. 11:25:01

@6.Lenin:
“Aki meggyőződésből támogatja a Fideszt, gondolkodik, hiszen nem lát jobbakat maga körül.”

Ez nagyon szépen hangzik, csak nem igaz.

Aki nem lát jobbakat maga körül az mérlegel, összehasonlít, stb, és az eredmény alapján dönt.
Ehhez gondolkodni valóban kell, meggyőződésre viszont egyáltalán nincs szükség, hiszen a számszerű eredmény elég a döntéshez. Ez azt is jlenti, hogy ha az eredmény nem a fideszt hozza ki legjobbnak, akkor automatikusan képes a pályát korrigálni és odébbáll.

Aki viszont meggyőződésből fideszes, annak (mindenek előtt
részvétem!) teljesen mindegy, hogy mi az eredmény, hogy van-e jobb, vagy nincs, ő hisz, és minden körülmények között kitart orbán bármekkora mocsoksága mellett is, meggyőzve magát, hogy az úgy van jól!

Tehát itt mérlegelésről, gondolkodásról szó sem lehet, meg ugye szükség sincs rá, mert még megzavarna...

Azaz ahhoz, hogy fideszes légy csak hinni kell, a gondolkodás kifejezetten akadály!
Mert ehhez már épeszű ember nemigen adná a nevét, ehhez már szektás elhivatottság kell, az is a durvább fajtából...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.05.15. 11:26:32

@morpho: USA-ban nagyon erős a Nemzetközi Rabló-Kapitalista Maffia, ugyanis az a támaszpontja. Ezek ölették meg a Kennedy fivéreket, ezek robbantják ki a közel-keleti válságokat, puccsokat, polgárháborúkat, háborúkat. Obamáékkal, Bushékkal kéz a kézben, teljes egyetértéssel működtek. - Trump a nép elnöke, aki 3 év alatt már jelentős eredményeket elért, fellendítette az USA gazdaságát, de a Maffia államapparátusa még mindig nagyon erős, a külügyminisztérium egészen Pompeo-ig a kezükben volt és most is befolyásolni próbálják az eseményeket - Trump ellenére is.

MACISAJT 2019.05.15. 11:28:21

index.hu/gazdasag/2019/03/27/gki_magyar_gazdasag_novekedes_2019_elorejelzes/
"
GKI: Visszaesik a magyar növekedés 2019-ben
CsD
2019.03.27. 14:09

A GKI Gazdaságkutató Zrt. a tavalyinál lényegesen alacsonyabb, 3,5 százalékos GDP-növekedésre, hosszabb távon pedig további visszaesésre számít - írja az MTI.

A GKI szerdán nyilvánosságra hozott előrejelzése a korábbi 3,2 százalékosról fölfelé módosította az idei GDP várakozását"

És ma, alig két hónapra rá:

"Virovácz Péter, az ING elemzője szerint az ezredforduló óta nem volt példa arra, hogy a magyar GDP 5,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, ez csaknem két évtizedes rekord."

Bejött ez is, eftársak, mint az IMF hitel..

Muhaha

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.05.15. 11:33:55

Szerintem rossz a cím, mert mini szterelnökünk mindenkinek mindent megígér. :-( Az egy másik kérdés hogy ebből mit tart be. :-(

Amúgy tudjátok mit kérdeztek a sajtájon az újságjrók mini szterelnökünktől?

Semmit.

Majd miután a trampli mondta hogy mini szterelnökünktől is lehet kérdezni?

Pont azt kérdezték utána is. Semmit. :-)

Ők ugyanis tudják hogy kivel érdemes szóba állni. :-)

6.Lenin 2019.05.15. 11:36:57

@morph on deer:

Talán valóban nem a megfelelő jelzőt használtam. Nálam a meggyőződés azt jelenti, hogy meg vagyok győződve, hogy jelenleg nincs jobb kínálat. Talán a vakhit az, amire te gondolsz, mert még az elhivatottságot se tartom jónak, de nem is töröm az agyam a lehető legmegfelelőbbön, hiszen ha jól értem, te is értetted, hogy mire gondoltam valójában, de ez csak játék a szavakkal, de elfogadom, hogy így félremagyarázható.

Mind1, a lényegen, hogy jelenleg valóban nem látszik a jobb megoldás, kár rugózni, mert tényleg nem látszik, és ezt csak gondolkodással lehet eldönteni.
Szerintem.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.05.15. 11:37:12

1. Milyen rakéta rendszert fog venni Magyarország? Oroszt, kínait, izraelit vagy amerikait? (Amerikait)
2. Fog-e a kínai kémcég, Huawei 5G-t építeni Magyarországon? (Nem fog.)
3. A Fekete-tengeri gáz-lelőhelyről szállít-e az EXXON gázt majd Magyarországra? (Igen.)
4. Megépítjük-e a paksi bővítést az oroszokkal? (Igen.)
5. Megépítjük-e a Belgrád-Budapest vasútvonalat? (Igen.)
6. Milyen vadászgépeket fog venni Magyarország, oroszt, kínait, svédet, (hálából azért, hogy folyamatosan alaptalanul rágalmaznak bennünket), vagy amerikait? (Amerikait.)
- Minden esetben azt tesszük, ami nekünk hosszú távon a legcélszerűbb.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.05.15. 11:37:47

Olyan jó nézni ahogy vergődtök és faszságokat írjátok, és közben elhiszitek hogy labdába rúghattok.. Olyan kis buták vagytok, a következő EP választást is bukjátok, aztán az önkormányzatit és az országgyűlési választást is. Relaxáljatok, sok időtök van és lesz rá.

Secnir 2019.05.15. 11:39:21

@MACISAJT:
nem tudom, mit nevetgélsz? a GKI a 2019-es év TELJES egészére vetítette le a 3,5%-ot, a hvg-n meg az első NEGYEDÉVES adatot mutatja meg (megjegyezve, hogy a másik három negyedév bukó lesz)...

6.Lenin 2019.05.15. 11:39:48

@rdos:

Vagy féltek, hogy nem az lesz a válasz, amire ők vannak rácuppanva. Senki nem szeret szembesülni a hazugságaival. Vagy kénytelenek lettek volna leírni a választ, az meg ciki, hiszen nem egyezik az eddig nyomott süketeléssel.

John Doe3 2019.05.15. 11:41:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: (migránsszavazáshoz): mennyi volt a részvételi arány?

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 11:44:22

@morph on deer:

A tapasztalat azt mutatja, hogy a Gyurcsányos MSZP-s elkúrók az egész EU legbénább leginpotensebb kormányzását produkálták.

A Fidesz pedig az EU közép és élmezőnyében van a gazdasági mutatók tekintetében.

Azaz lehet hogy van olyan aki a Fidesztől ügyesebben kormányoz, de az nem a ballib elkúró banda az teljesen bizonyos.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.05.15. 11:46:40

Tegnap este és ma hajnalban végigolvastam a "nemzetközi" sajtót. A döntő többsége a Nemzetközi Rabló-Kapitalista Maffia, Rothschild-Soros tengely birtokában van, az ő aljas, hazug szócsövük. Az esetek 80%-ban nem lehet hozzászólni a förmedvényeikhez, vagy ha lehet, csak "őfelsége ellenzékének", de nem nekem, vagy más kívülállónak. - Ennyit a liberál-fasiszták által biztosított "szólásszabadságról"...A legutóbbi irányzatuk, hogy tehetetlen dühükben már Sztálinhoz és Pol-Pothoz hasonlítgatják a négyszer demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnököt. - A jövő hónapban már nagy bajban lesznek, lassan kifogynak a hasonlatokból, - talán Néró császár, Dzsingisz kán vagy a maori kannibálok maradnak még...:)))

konrada 2019.05.15. 11:47:20

@rdos:
Jaja!
Na végre egy amerikai sajtószakértő is megmagyarázza!;))

(...bár kicsit jobban oda kéne figyelni, hogy a valóság - ti. az USA-ban qrvára lesajnálják, mi történik a világ többi részén (ha őket nem érinti), csak a belpolitika - ne érintkezzen azon értekezésekkel, mely szerint még pittsburghi klotyósnéni is a patás illiberalizmusáról eszmecserél két felmosás közt...;)

Secnir 2019.05.15. 11:48:12

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
"Minden esetben azt tesszük, ami nekünk hosszú távon a legcélszerűbb."

-akkor légyszíves számokkal indokold meg a belgrád-budapest vasútvonalat, hogy miért éri meg nekünk kínai hitelből kínának kínaiakkal megépíttetni?
-akkor légyszíves számokkal indokold meg, hogy orosz hitelből oroszokkal miért éri meg paks2-t felépíttetni, úgy, hogy sosem fog elkészülni, de már a hitelt törlesztjük?
-"Fog-e a kínai kémcég, Huawei 5G-t építeni Magyarországon? (Nem fog.)"
magyarázd akkor el nekem légyszíves, hogy a telekom és a vodafone miért épített huawei 5G-s bázisállomásokat szerte az országban, amik már használatban is vannak? miért mondta varga mihály, hogy elkötelezett a huawei mellett?

György Csaba Nagy 2019.05.15. 11:49:43

@konrada: Érdekes a véleményed, nem szólom le, de sztem nem ilyen egyszerűen sarkos a világ. Az USA-nak nem Európa a fő vetélytársa, hanem gazdaságilag Kína, katonailag Oroszország. Orbán pedig nem tudja Európát érdemben meggyengíteni, legfeljebb lassítani az egységesülést, vagy bennünket kivezetni. Ezt a 2 szempontot tehát sztem túlértékelted.
Európa további egységesülését, a nemzetállamok hatáskörének visszaszorulását én üdvözölném, mert szerepünk a világban ezáltal erősödne. A szembeállítás hamis, a gazdaság máris nem nemzeti keretek közt működik, ma kultúra sokszínűségét pedig semmi nem veszélyezteti. A nemzetállam elégedjen meg a kultúrával, a gazdaság-szabályozás, külügy, biztonságpolitika hatékonyabb egységesítve. Az USA jó példa, de nem az a helyzet, ahogy írtad: a puritán anglikán elit a gazdaságban sem meghatározó már, sokkal inkább a bankelit, ami ugye egészen más összetételű és erkölcsű, a kultúra pedig tarka (a Mardi Gras résztvevői csodálkoznának megállapításodon, de sokan mások -latinok, indiánok, német és lengyel utódok, de akár az ír katolikusok- is). Az USA kulturálisan végtelen sokszínű, csak innen ez nehezen látható.

morph on deer 2019.05.15. 12:08:55

@Minden ballib bérretteg:
“Azaz lehet hogy van olyan aki a Fidesztől ügyesebben kormányoz”

Bárki, aki egyáltalán kormányozni fog valaha is.
Ez ugyanis még nyomokban sem emlékeztet kormányzásra... Kormányzás nem arról szól, hogy kijelöljük a legújabb gyűlölnivaló személyt, csoportot, miegyebet, és “harcolunk” meg “küzdünk” ellene, körömszakadtáig, mert csak.

De ez mindegy is, mivel én csak a meggyőződéses- versus érdek-fideszest hasonlítottam össze.
Van aki vakon hisz a feudalista hűbéri rendszer XXI. századi magyar változatában, van aki meg csak ki akarja venni a legtöbbet amíg tart ez a bódulat.
Szerintem ebben nincs több.

Cycmen 2019.05.15. 12:11:07

@morpho: Értem. (Asszem) Akkor a fideszes irónia, az kb olyan, mint a napelemes zseblámpa?.............

Hasonló, mert ingyen próbál fényt gyújtani a kis debil fejedben.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 12:12:28

@morph on deer: Orbán alatt jók a gazdasági mutatók, épül az ország, fejlődik a haderő. A ballibsi országrontók alatt a gazdaság a szakadék felé haladt, semmi nem épült, a haderőt bomlasztották.

putris72 2019.05.15. 12:14:25

Ja!Biztos,hogy most minden nyugati állam bezárja a Kínai gyáraikat,egyeztetnek a magántulajdonban álló cégeikkel,és mindenki haza költözik!Természetesen Oroszországból is! Valahogy ezekben az országokban inkább nyugati,és Amerikai cégek dominálnak,és az ott olcsón előállított árut eladják máshol,valamint az autók,és a műszaki,és mobil cuccok is inkább a fejelt nyugatról jönnek!

konrada 2019.05.15. 12:25:13

@György Csaba Nagy:
A mostani nem.
...s nem is szeretnék, ha ez megváltozna.
...és ehhez meg minden eszközt fel is használnak, még az olyan jelentéktelen figurákat is, mint zorbán, akivel senki nem foglalkozik (na jó, a spitzenkandidatok, vagy a francia listavezetők, de ezek is jelentéktelenek)...

...a kulturális tarkaságról meg: Azért ha Európában ledobnának vakon valahová - még ha nyelvi jeleket nem is látnád-hallanád - azért nagyon hamar rájönnél, hogy nagyjából hol vagy.
Ezt azért az USA-ban jóval tovább tartana, mert az utcaképből, a kulturális jellemzőkből nem nagyon tudnád megállapítani merre vagy.
...és ezért írtam a local color's-ról is: 1-2 napra - meg a skanzenekben - persze mutatnak neked egy kis helyi ízelítőt is, de egyébként...
(S tudom, az európai utcakép is egyre amerikalizáltabbá válik. De én már túl vagyok azon a koron, amikor még az uniformizált egyenlőséget csodáltam. Ma már ott tartok: virágozzék száz virág...

Cycmen 2019.05.15. 12:26:09

A libsi ugat az Orbán meg halad. Fura módon elfelejtettek belekötni, hogy az új HUAF Falcon harci repülővel röppent ki Trumphoz és ne turistaosztályon két átszállással!
Figyeljetek szarrágók, ha van valami magas labda! :D
Még érdekelne hogy az amerikai nagyokosok akik Orbán szívatásból kihívták azt a hülye Hódmezővásárhelyi polgármestert, levágták hogy egy balfasz?

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 12:27:03

@Secnir:

Paks 2-re szükség van.. Ezt egyként mondta 2007-ben még minden párt, minden kormány és minden szakember leszámítva néhány sötétzöldet.
A ballibek agyatlanságát jól jelzi, hogy parancsra milyen gyorsan képesek politikai alapon véleményt változtatni, és kihátrálni szükséges beruházáok mögül.

Ha lesz egy rajtunk keresztülmenű vasúti forgalom, amin keresztül a kínai cuccok EU-ba hozatalát intézik, akkor azt hiszem nem is kell részletezni mennyire megéri ez nekünk.
Te megintcsak parancsra politikai alapon vonod kétségbe azokat a fejlesztéseket, amit számos más ország meglép, hogy a hatékony és gyors kereskedelemből ne maradjon ki.

Az 5G-vel kapcsolatban ugyanez a helyzet. Éppeszű ember nem gondolhatja, hogy megállhatunk a technológia fejlettségben.
Hogy kivel és mit csináltatnak az ár érték arénytól függ, mint minden projekt esetén.

Egyébként melyik az a vezető 5 kormány közül, amelyik nem próbál meg lehallgatni mindenkit ?
Mikor a google, és facebook, vinyón küldik a CIA-nak az adatforgalmadat, és Merkel-t meg mindenki mást lehallgatnak ?

konrada 2019.05.15. 12:31:14

@Cycmen:
...hát amilyen nagy kuss van az ő útjukról, elég valószínű, hogy kaptak egy Visitor's Area jegyet a külügybe, azzal meg nem nagyon van mit dicsekedni...;)

konrada 2019.05.15. 12:32:02

@Cycmen:
...hát amilyen nagy kuss van az ő útjukról, elég valószínű, hogy kaptak egy Visitor's Area jegyet a külügybe, azzal meg nem nagyon van mit dicsekedni...;)

Secnir 2019.05.15. 12:47:20

@Minden ballib bérretteg:
"Paks 2-re szükség van.. Ezt egyként mondta 2007-ben még minden párt, minden kormány és minden szakember"
ne terelj. kormányhatározat született arról, hogy megvizsgálják paks jelenlegi helyzetét, működését, a bővítés feltételeit, és széleskörű szakmai s társadalmi egyeztetés lesz róla.
erre a határozatra úgy hivatkozni, hogy "mindenki aszonta hogy kő" hazugság.

"Ha lesz egy rajtunk keresztülmenű vasúti forgalom, amin keresztül a kínai cuccok EU-ba hozatalát intézik, akkor azt hiszem nem is kell részletezni mennyire megéri ez nekünk."
nem éri meg nekünk. sem az üzemeltetés, sem az építés. az üzemeltetés azért nem, mert szerbiában feltankolnak a vonatok, átrobognak az országon, majd németországban megállnak. és ennyi. csak (csak) a vasúti hálózatot kell karbantartanunk, saját pénzből.
az építése meg végképp nem éri meg, lásd mombasa, srí lanka vagy a zambiai reptér sztoriját. az esetek röviden: a fent említett országok felvettek kínától hitelt (és a kínaiakkal építtették meg), hogy a kínaiak tudják használni. azoban a kihasználatlanság és a magas üzemeltetési költségek miatt nem tudták fizetni a brutál törlesztőt, a kínaiak meg azonnal vittek kikötőt, repteret, mindent, most a fent említett országokban van egy kis kína.
makronom.mandiner.hu/cikk/20190210_kenya_nem_tudja_fizetni_a_kinai_hitelt_a_kinaiak_viszik_a_kikotot
nem tudni, hogy a magyarok mit ajánlottak fel a gigahitel fedezeteként, de biztos nem a felcsúti stadiont.

"Az 5G-vel kapcsolatban ugyanez a helyzet. Éppeszű ember nem gondolhatja, hogy megállhatunk a technológia fejlettségben."
senki nem arról beszélt, hogy ne fejlődjünk, arról van szó, hogy a huawei szoftveresen/hardveresen lehallgat mindenkit. nagyobb elővigyázatosságra van szükség, ami nálunk nincs meg, csak széttárt lábak...

bgp 2019.05.15. 12:50:09

@rallus: itt most a mi pocakos politikusunkról és b. nejéről volt szó.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 12:53:32

@Secnir: "a huawei szoftveresen/hardveresen lehallgat mindenkit"

Tiszta szégyen, ilyet az amerikai hálózatieszköz-gyártók sosem csináltak volna...
www.theguardian.com/books/2014/may/12/glenn-greenwald-nsa-tampers-us-internet-routers-snowden

György Csaba Nagy 2019.05.15. 13:04:38

@Cycmen: Nos kedvetlen siccman, az látszik, hogy te vagy az ugató balfasz. Az út egy semmi smúzparti volt, Orbán nem halad vele sehová, igen nehéz belőle történetet habonyálni. Az USA külügyének pedig nyilván fő tevékenysége Orbán szívatása, látszik a béka alól. A "hódmezővásárhelyi" pedig kis kezdőbetűvel írandó, mert melléknév.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 13:04:57

Orbánék folyamatosan szigetelődnek el. (Most épp a cseh államfő van látogatóban Ádernál..:)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 13:05:46

Az amerikai külügy nemrég lemondta a Merkellel leegyeztett találkozót..:)

morph on deer 2019.05.15. 13:08:17

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
“jók a gazdasági mutatók”

Persze. De ez távolról sem a kormányzás eredménye, és ezt nem nehéz átlátni, azt hiszem. Ha körülnézel, szinte mindenhol jók a gazdasági mutatók a régióban, nem csupán nálunk.
Ami nálunk történik az ezer szálon függ a német gazdaságtól, különösen az autóipartól, ami azért eléggé nyilvánvaló, pláne most, hogy pl a Mercedesnél ráléptek a fékre.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a magyar gazdaság erős, hanem az európai konjunktúra, és csak reménykedni tudunk, hogy még kitart egy ideig, mert befolyásolni nem tudjuk, sajnos.

antiinternáci 2019.05.15. 13:09:36

@MACISAJT:

Ez a másik kedvencük a minden napi "ma má' biztos megbukik a Zorbán" mellett: "csökkenik a GDP"... És képesek minden héten újra elmondani, nem zavarja őket, hogy évek óta minden héten hülyének bizonyultak.

Az meg főleg nem zavarja, hogy egy 5% növekedési ütem után az általuk imádkozott "csak" 3,5% az nem csökkenés ám. Hanem az is növekedés.
Szándékosan azt sulykolják, hogy "csökken a gazdaság", ki akarják használni, hogy az egyszerű emberek többsége még fogékony a tódításaikra.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 13:10:58

@Kivlov: "Az ellenzéknek pedig csak egy dolog számít: Orbán."
Ja, ezt én sem értem minek foglalkoznak állandóan ezzel a magamutogató politikainfluencer celeborangutánnal. Pedig csak át kéne rajta nézni mint egy szardarabon, akkor a valós helyére kerülne.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.15. 13:14:32

@antiinternáci: Nem azt kell nézni, hogy ma mennyit nőtt, hanem azt hogy az orbáncdúlás alatt 10 év alatt összesen mennyit nőtt, és hogy a nemzeti klotyópapír, a forint mennyit vesztett értékéből ezalatt. No hát ebben lassan Albánia is lehagyja a Kárpátok pöcegödrét.

bkkzol 2019.05.15. 13:14:50

Egyenlőre az usa se tud leszállni kínáról.... a gigantikus költségvetési hiányukat a kínaik finanszírozzák.

antiinternáci 2019.05.15. 13:17:15

@Secnir:

Megvan! Leshoto-i szoftvereket, meg hálózatot kell használni.
Amerika is ezt tervezi, hogy a Huawei ne tudjon mindent lehallgatni. Kína meg azért, hogy az NSA ne tudjon...

konrada 2019.05.15. 13:20:03

@morph on deer: "De ez távolról sem a kormányzás eredménye, és ezt nem nehéz átlátni, azt hiszem. "

Valóban. Az a jó, ha nem a kormányzat eredménye, ellentétben azzal, amikor a kormányé volt az, hogy körül nézve szinte mindenhol jók voltak a gazdasági mutatók a régióban, csupán nálunk volt a béka feneke alatt.
(S az zorbán qrva nagy szerencséje, hogy a szavazólapon mint legnagyobb ellenzéki erő azok szerepelnek szövetségben, akiknek a kormánya érte ezt el a valóban feltűnő eredményt...)

antiinternáci 2019.05.15. 13:24:31

El kell ismerni, szar ez az írás, szerzője hozza a szokásost, de egy valami nagyon hiányzik belőle. Nem fejti ki azt az epizódot, amikor Trump arról beszélt, hogy a CEU...

Eeeftááasak, há' mé' nem beszélitek meg eztet?

Cycmen 2019.05.15. 13:26:37

@György Csaba Nagy: Az út egy semmi smúzparti volt, Orbán nem halad vele sehová, igen nehéz belőle történetet habonyálni. Az USA külügyének pedig nyilván fő tevékenysége Orbán szívatása, látszik a béka alól. A "hódmezővásárhelyi" pedig kis kezdőbetűvel írandó, mert melléknév...............

Ha smúzparti, ha nem, az ellenzéknél kiverte a biztosítékot, mert egyfolytában próbálják kicsinyíteni a jelentőségét, ahogyan te is. Emlékeztetnélek hogy itt volt Pompeo, nagyjából nyilvános hogy gázról és fegyverekről volt szó, tehát az lehetett a téma meg Kína és a ruszkik, nem a smúz. A külügy szívatása világos mint a nap, hiszen amúgy mi indokolja a hódmezővásárhelyi polgármester meghívását. Próbáltak egy ellenzéki arcot keríteni, de ez is egy senki, bár legalább még nem szaladt a falnak. A helyesírásért meg bocsi, tudom hogy kell írni, nem is értem miért basztam el, általában helyesen írok. Mindazonáltal leszophatsz nyelvtannácikám, ami amúgy megtisztelő is lenne, hiszen normálisabb vagy a mezei lippshitz kommentelőknél.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 13:36:32

@Cycmen: Azért sokat elárul ha valaki direkt lenyomja a caps lockot. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.05.15. 13:37:30

@bkkzol: "hiányukat a kínaik finanszírozzák" - róka fogta csuka

antiinternáci 2019.05.15. 13:40:33

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Hazánk borzalmas helyzetbe került 2010-re a förtelmes szadeszmp-s 8 év mind anyagilag, mind erkölcsileg messze a térség utolsó helyére taszította az országot. Már 2007-re mélypontra juttatta az országot. Volt olyan negyedév, amikor Szlovákia GDP-je 13%-kal nagyobbat nőtt, mint az itteni nulla volt.
Magyarországtól tehát a Gyurcsány-dúlás után senki sem várta, hogy 20 évnél hamarabb bármilyen kicsi növekedés lehet.
Ezzel szemben a szadeszmp-s leszakadás után az utóbbi években a magyar mutatók a környező országokéval párhuzamosan alakulnak, az utóbbi két évben pedig jobbak.

Nézd meg, mikorra tudtak a gyurcsányi csődhöz hasonló helyzetbe került görögök felkapaszkodni annyira, hogy már szarosgödör peremébe kapaszkodhassanak.
Ettől mentette meg Orbán az országot. És ha nem ilyen aljas, elvetemült gyűlölködő és hazudozó bolsevista ellenzék lenne a haza ellenzéke, ennél többet is el lehetett volna érni.

Persze, tudjátok ti ezt nagyon jól...

midnightcoder2 2019.05.15. 13:49:50

"Az antiiberális magyarországi rezsimmel nem lehet megtartani a redneck/whitethras szavazókat"

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Megint oda a bögre.

Cycmen 2019.05.15. 13:51:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mizu buzi te vagy a gyuri is meg a csabi is ugye? :D
Egyértelmű volt hogy valamelyik régi féreg lehet.

Secnir 2019.05.15. 13:51:48

@antiinternáci:
"Megvan! Leshoto-i szoftvereket, meg hálózatot kell használni. "
mikrotik? lett. ubiquiti? félig nyílt amcsi.
linux? bármikor.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 13:58:25

@antiinternáci: "Hazánk borzalmas helyzetbe került 2010-re a förtelmes szadeszmp-s 8 év mind anyagilag, mind erkölcsileg messze a térség utolsó helyére taszította az országot."

Ha nem is az utolsó helyre, de az elkúró kormányzása az élbolyból a középmezőnybe taszított 2010-re. Ondó Viktor kormányzása kellett ahhoz, hogy az EU legszegényebb országai közé kerüljünk. A legeslegutolsó hely eléréséhez kell még pár év a gecinek.

midnightcoder2 2019.05.15. 14:01:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A gazdasági helyzetünk a térségen belül korántsem romlott olyan látványosan mint a szocik idején. Nem is lett jobb, de az a különbség ami a GDP-nkben van Pl. a szlovákokhoz képest, nagyrészt a szocik mûve.

Kivlov 2019.05.15. 14:02:03

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
Odakerül. Kormányon van 9 éve. És még lesz neki kb. 7. :D

György Csaba Nagy 2019.05.15. 14:02:50

@Cycmen: OK, te is normálisabbnak mutatkozol az átlag illibsi kommentelőknél, ha kicsit összekapod magad, mint most. Sztem a felsorolt érdemi témákról nem volt szó, egyrészt mert az idő nem erre mutat, másrészt ezekről nem lehetett volna barátságosan beszélni, harmadszor a sajtótájékoztatón utalás sem történt rájuk. Éljünk soká, vmi csak kiderül, vagy nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:03:41

@antiinternáci: "csökkenik a GDP"

Hogy a faszba tudna csökkenni? Egy soha nem látott hosszúságú és erősségű világgazdasági konjunktúra közepette. Bár sikeresen lecsúsztatta az országot, de erre még Ondó Viktor se képes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:04:36

@midnightcoder2: "A gazdasági helyzetünk a térségen belül korántsem romlott olyan látványosan"

Hát ha neked az nem látványos, hogy a legszegényebb országok között vagyunk, akkor nem tudom, mi az.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:06:25

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Most épp a cseh államfő van látogatóban Ádernál."

Nebassz. A Nagybefolyású Bajszos Szarnál? Horgászleckéket vesz? :))

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 14:09:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Hát ha neked az nem látványos, hogy a legszegényebb országok között vagyunk, akkor nem tudom, mi az."

Pl. a leglátványosabb az a trükk volt, amikor a D-209–elkúró páros a maastrichti limit alatti adósságszintről már a válság előttre adósságbéklyóba verte az országot, minden évben túlzott hiányt csinálva, a GDP-arányos adósságrátát szaporítva.

Teljesítményük páratlan a térségben, azóta is nyőgjük a következményeit:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 14:11:17

Érdemes elolvasni a B1 nevű hírhamisító blog állításait, és összevetni azt a valósággal, amit pl az USA magyarországi nagykövete állít.
Látható, hogy ez a gyűlölködő hírhamsisító írás kupacot csak a teljesen agyatlan ballib talpnyalók szopják be.

index.hu/belfold/2019/05/15/az_usa_budapesti_nagykovete_biztos_benne_hogy_orban_inkabb_a_nyugattal_van/
„Trump és Orbán nagyon hasonlóan látják a világot, úgyhogy okkal remélem, hogy a kapcsolatuk nagyon jó irányba fog fejlődni. Biztos vagyok abban, hogy a magyar miniszterelnök testestül-lelkestül a NATO-val és a Nyugattal van, inkább mint bárki mással.”
...
Beszéltek a bevándorlásról, amit hasonlóan látnak, a határellenőrzésről, és szóba került a fegyvervásárlás, a kereskedelmi kapcsolatok bővítése is, de inkább csak általánosságok szintjén, most nem mentek bele az apró részletekbe
...
A kérdésre, hogy Trump kötött-e valamilyen alkut Orbánnal – hiszen Trump külpolitikája az alkukról szól –, Cornstein azt mondta, ez a találkozó nem erről szólt, majd idézte is az amerikai elnököt, hogy mit mondott a magyar kormányfőnek a beszélgetés végén:

Olyan, mintha ikrek volnánk (...) nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket.

----
A mai nap is csúnya szopás a ballibeknek, mint mindegyik.. :DDD
A karaván halad, a ballib kuyta ugat.. :DDDD

György Csaba Nagy 2019.05.15. 14:12:20

@antiinternáci: Nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy egy feudális kliensgazdaság sosem fog utolérni egy versenyalapú kapitalista gazdaságot. Továbbá azt is, hogy egy feudális kliensgazdaságot működtető vezér soha nem képes arra, hogy ezt belátva teljesen irányt váltson.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:15:38

@Szergej Szergejevics Szergejev: "a D-209–elkúró páros"

Nem elegáns 9 év elteltével még mindig elmútnyócévezni. Fókuszálj inkább arra, hogyan csúsztunk le a 9 év alatt Európa legszegényebb államai közé.

"túlzott hiányt"

A geci a hiányt egy huszárvágással oldotta meg, 3-3%-ot (GDP arányos) levett az oktatásból és az egészségügyből. Persze a fideszbirkák tapsolnak, nem veszik észre, hogy butul és hullik a magyar. Így a sarki fűszeres is le tudja vágni a hiányt.

Kukubenko 2019.05.15. 14:16:31

@taga20:

Nem az a baj veled, te senkiházi, hogy anyád akkora kurva volt, hogy kalapáccsal verte ki a saját fogait, hogy 14Ft-al többet kapjon egy szopásért, és azt sem róvom fel hitvány testednek, hogy csepeli kukatárolókban kerested a betevőre valódat dupla análszex-szel, hanem az a baj veled, bogy olyan buta vagy mint a faszom.
Itt vergődsz a kommentjeiddel, ahelyett, hogy termelnéd a GDP-t, és azáltal egy darab kiflivel több jutna az éhenkórász családodnk is.

konrada 2019.05.15. 14:17:34

@György Csaba Nagy:
...ha ezt tudják a szingapúriak, meg a dél-koreaiak, biztos nem próbálkoztak volna vele...;)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:19:04

@György Csaba Nagy: "egy feudális kliensgazdaság sosem fog utolérni egy versenyalapú kapitalista gazdaságot."

Nebassz. Csak nem azt akarod mondani, hogy megint hazudott a Kedves Vezető, és nem érjük utol Ausztriát 2030-ra? :))

Az ne vezessen félre, hogy eddig csak távolodtunk tőle. A nagy ugráshoz hely kell. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:20:21

@konrada: "a szingapúriak, meg a dél-koreaiak"

A vakok. Bezzeg, ha lett volna egy Ondó Viktoruk, ma füvet ennének. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 14:22:07

@Kukubenko: Mi van fideSSfasszopó? Kibukott belőled a kultúra? :))

Cycmen 2019.05.15. 14:24:15

@György Csaba Nagy: . Sztem a felsorolt érdemi témákról nem volt szó, egyrészt mert az idő nem erre mutat, másrészt ezekről nem lehetett volna barátságosan beszélni, harmadszor a sajtótájékoztatón utalás sem történt rájuk. ..........

Erre írtam, hogy Pompeo bedobta az ittlétekor, gondolom azóta agyaltak rajta és most szóban létrejöhetett valami megállapodás. A részleteket pedig nem teregetik ki, szerintem csak később kerül nyilvánosságra. Orbán ezzel időt nyer, mert asz ellenzék fúrja erősen és ha komolyabb üzletek vannak kilátásban, akkor az USA kormány bekussoltatja az ottani demokrácia bajnokokat (lásd szaúdi újságíró darabolás, azok is túl jó üzletfelek hogy ilyen apróság miatt nagyon szarakodjanak velük)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 14:24:49

@Minden ballib bérretteg: Olyan, mintha ikrek volnánk

ja, ez a trump is egy nazi
ő is megeszik reggelire egy ártatlan zsidó csecsemőt mint a Miniszterelnök Úr

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 14:27:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ugynamár.. A magadfajta Gyurcsanyista előszopók személyeskedéseihez képest ezek csak símogatások, amit a bugyuta és hazudozós gyerekek kapnak büntibe... :DDDD

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 14:29:38

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

És természetesen fasiszta antiszemita is mindkettő, akik megbuknak minden másnap, ahogyan azt a B1 és a többi Soros bérenc akár Nyugaton is (akik most nem győzték ezt a találkozót agyonhallgatni) leírja..
;)

György Csaba Nagy 2019.05.15. 14:30:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azannyát, a rozzant alkoholista hálnijárbeléalélek kirándult. Most oldják meg Áderrel a klímavisszaváltoztatást, a fúziós energiatermelést, az ausztrál bennszülöttek földvisszaigénylésének problémáit, valamint a jetik libidóserkentését. Várakozásunk feszültsége kiakasztja a voltmérőket.

Cycmen 2019.05.15. 14:37:55

@György Csaba Nagy: Továbbá azt is, hogy egy feudális kliensgazdaságot működtető vezér soha nem képes arra, hogy ezt belátva teljesen irányt váltson.............

Te nagyon nem figyelsz. 2002 után levonta a tanulságot, hogy saját gazdasági klientúra és saját sajtó nélkül nem lehet kormányozni és ezt kezdte el kiépíteni. Erről nyíltan beszélt.
A ballibnek mindez megvolt, bár a klientúra az külföldi volt, de nekik is volt, a sajtót pedig nem kell részleteznem ugye? Most mindenki ugat emiatt, de ezeket a szabályokat a ballib vezette be és most nagyon fáj nekik, hogy Orbán átvette és náluk sokkal jobban játssza.

Cycmen 2019.05.15. 14:42:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Most épp a cseh államfő van látogatóban Ádernál."
Nebassz. A Nagybefolyású Bajszos Szarnál? Horgászleckéket vesz? :)).................

Bissztossan smúzolás lesz, meg Áder megmutatja hogy kell bajuszszálakból házilag bojlit készíteni! Bazzzdmeg!

György Csaba Nagy 2019.05.15. 14:49:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Leginkább azt akarom mondani, hogy egy egyszemélyi diktatúra igen htékony akarat-érvényesítő, de ha az az egy személy sok ügyhöz, így a gazdasághoz semmit nem konyít, ugyanakkor ezt nem látja be, e mellett nem csapatjátékos, viszont túlmozgásos, akkor igen hatékonyan viszi népét tök rossz irányba. Azt is akarom még , hogy a személyiségzavar szükségszerűen rossz módszerek alkalmazását hozza, azok pedig rossz eredményeket. Lehet a rendszeren erőszakkal lökni egyet-egyet, de az ártalom annál inkább előjön utóbb. Következésképp azt akarom mondani, hogy vesztegetjük drága időnket egy beteg ember beteg rendszerében, báván remélve jobb időket.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 14:52:32

@morph on deer: Egyrészt szar kormányzás mellett kedvező körülmények esetén is lehet szar a gazdaság, pl. a 2002- 2008 közötti Magyarország ("a világgazdaság pénzbősége"). Másrészt pl. Szlovákia talán méginkább függ a német autóipartól, és ugye a Skoda is a Volkswagen csoport tagja, de az egész k-Európára általánosságban elmondható ,hogy összeszerelő gazdaság.

konrada 2019.05.15. 14:54:50

Megalázták Orbánt Washingtonban!

by: Kabai Domokos Lajos

;))
(Nem csoda, hogy nem hagyja kommentelni...;)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 14:55:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szigetelődik el a Zorbány bizony. Az utóbbi évben Merkel, Putyin, Salvini ,Trump találkozók. De a liberálnáci svéd vezető valóban negligálta. Van már svéd kormány egyébként?

konrada 2019.05.15. 14:57:20

@György Csaba Nagy:
Képzeld el mi lenne, ha mindezt még megtetézné az mszpszdsz kormány hatékonyságával is...;))

Secnir 2019.05.15. 15:01:18

@Szergej Szergejevics Szergejev:
gyönyörű ez a ksh-táblázat; most kifejtenéd az alsó részét is, hogy mire lehet következtetni belőle?
:D

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 15:03:05

@konrada: Azóta meg se nyitom. Elvből nem nyitok meg olyan blogot, amely nem kommentelhető, vagy pofátlanul cenzúráz a szólásszabadság nagyobb üdvére..

Cycmen 2019.05.15. 15:06:27

@konrada: A Kabai egy buzi. Azért őt láttam párszor a Zöldinél kommentelni, arra van pofája, de nála nem lehet. Monnyuk engem tuti elsőre tiltana. :D

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:07:22

@Cycmen: Figyelek, mint a sasmadár. A külföldi beruházók mint klientúra? Ez a feje tet5ején áll. A Merci, Audi, BMW, stb. pénzt árul, mi csak azegyik ácsingózó voltunk és vagyunk, ami Orbánnál még kifejezettebb: soha annyi támogatást és kedvezményt nem adtunk, mint mostanában. A belföldi klientúrával pedig nem az a bajom, hogy narancsosak, hanem hogy nem versenyképesek, minél több termelő-szolgáltató céget kapnak, annál nagyobb veszteséget halmoznak fel, amit újabb közpénz-fosztogatásból fedeznek. Az új udvaroncok mélyen megvetik a maradiakat, akik a piaci teljesítményből akarnak megélni. Mészit eladni gazdasági szakembernek, na ne! A beteg rendszer fő ártalma, hogy a teljes vállalkozói társadalmat igyekszik félrevezetni azzal, hogy piaci teljesítmény helyett az udvar kegye éltető. Amit nemzeti burzsoázia-építésnek próbálnak eladni, az út a pokolba.

Cycmen 2019.05.15. 15:10:08

@György Csaba Nagy: Következésképp azt akarom mondani, hogy vesztegetjük drága időnket egy beteg ember beteg rendszerében, báván remélve jobb időket..................

Neked mitől van időkomplexusod? Valamelyik leleted rossz volt nagyon?

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.05.15. 15:11:01

@Secnir: Ha az alsó rész alatt az euróban denominált (nominális) adósságtömeg értékéről szóló táblázatra gondolsz, akkor abból igazság szerint nem sokra. Ez segédtáblázatként használható más fontosabb, pl. GNI-arányos adósságmutatók számításához.

Nem véletlen az sem, hogy a maastrichti kritériumok is a GDP-arányos hiány és adósság mutatóját helyezik a középpontba, hiszen alapvetően ettől az aránytól (a gazdasági teljesítményhez viszonyított adósságszinttől) függ az, hogy a nemzetgazdaságra mekkora terhet ró az adósság visszafizetése. Ha a nominális adósság nő, de ennél a nemzetgazdasági teljesítőképesség gyorsabban nő, akkor ezzel az adósságszolgálattal kapcsolatos relatív terhek, a gazdaság sebezhetősége csökkenhet.

Megjegyezném egyébként azt is (amit ez a táblázat nem tartalmaz), hogy az Orbán-kormány alatt az adósság egyre nagyobb része van hazai (rezidens) hitelezők kezében, és egyre kisebb része van euróban denominálva, ami szintén hozzájárul a sebezhetőségünk csökkenéséhez (ami egy esetleges válság esetén még igen fontos tényező lehet).

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:15:11

@konrada: Áldás lenne. Most roppant hatékonyan haladunk a versenyképesség tagadását, a közpénz-fosztogatás rendszerét tökélyre vivő gazdasági modell alkalmazásában.

Cycmen 2019.05.15. 15:18:09

@György Csaba Nagy:. A külföldi beruházók mint klientúra? Ez a feje tet5ején áll. A Merci, Audi, BMW, stb..................

Nanana! Hátrébb a demagóg agarakkal! Nyilván nem ezek a nagyok a baj, hanem a vízműves, étkezési jegyes, földvásárlós, kaszinóépítős, meg a tököm tudja még milyen szarok, ahova a szocik beengedtek feleslegesen külföldieket. Tipikus ellenzéki vagy aki nem ismer arányokat, csak túlzásokat. A multi jó a maga helyén, abban amit mi nem tudunk megoldani, de nem szabad engedni őket garázdálkodni.

konrada 2019.05.15. 15:20:49

@György Csaba Nagy:
Neked.
...másnak meg qrvára nem hiányzik a kvázi álamcsődbe terelés a világ pénzbősége idején...

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:22:51

@Cycmen: Ja, öreg vagyok, több leletem rossz. Ráadásul még annak sem tudok örülni, hogy utol akarjuk érni Ausztriát, azt hallom, már látni a fényt az alagút végén, de jaj!..-az út egyre lejt, a fény vörösen villózik, és mintha egy szarvas alakra esne, kezében háromágú villával.

konrada 2019.05.15. 15:25:28

@György Csaba Nagy:
...azért akkoriban nem csak (sőt némelyik még egyáltalán nem) Audi, BMW, Mercedes volt itt, de volt Suez, Ederned, és egyéb olyan cég, aminek nem a munkaerőt, hanem a monopolpiacot és a működéshez szükséges eszközöket adtuk el garantált haszonnal...
..abból azért tellett egy szép becsületrendre...

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:30:01

@konrada: A japánokat miért hagyod ki? Le a kalappal előttük, ma sem érti a világ, hogy ugrottak ekkorát, én sem teszek úgy, mint ha érteném. De az más kocsma. Te reméled Viktortól, hogy erre képes?

Cycmen 2019.05.15. 15:30:52

@György Csaba Nagy: Mészit eladni gazdasági szakembernek, na ne! ............

Hát ez elég érdekes és összetett probléma tényleg. Elvileg nem lehetne, bár lettek sokan milliárdosok hat elemivel is és koldusok több diplomával is tehát ez nem érv. Nézz meg néhány privatizáló rendszerváltó zsenit, ha nem is gázszerelők voltak, de gazdasági szakemberek semmiképpen, aztán ők is gazdagodtak. Ilyen a popszakma, akarom mondani a holdudvari karrier. :D

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:51:12

@Cycmen: Te pedig elvakult kormánypártinak mutatkozol. Az autókat ugye nem a pöttöm magyar piacra gyártjuk, meg sok egyebet sem, tehát nem érv, hogy "ahol olyat tudnak, amit mi nem". Nem tudunk ivóvizet gyártani, mert az arzénmentesítésre és a vezetékrendszer karbantartására külső tőke kell. De nem tudunk cukrot, konzervet, műzlit. macskaeledelt sem gyártani, mert nincs gazdaságpolitikánk, ami az élelmiszeripart súlyponti ágként támogatná. Nincs programunk a horroráron importált sokféle fogyasztási cikk hazai gyártóbázisának kiépítésére.
A privatizációt nem védem, nincs rajta mit. De azt a szocik nyakába varrni csőlátás. Jobban zavar, hogy semmit nem tanultunk, most is unhatékony gazdaságot működtetünk, téves, hamis és hazug ideológiával fűszerezve.

MACISAJT 2019.05.15. 15:53:43

@konrada: "Megalázták Orbánt Washingtonban!
by: Kabai Domokos Lajos "

Cseppet sem baj, ha manifeszt elmebetegek ilyen sületlenségekkel etetik stabilan az index címoldalát:P

Oszt utána nagyob bírnak csodálkozni, hogy nű, Orbán már megint agyonverte a ballibákat és erősebb mint valaha...:P
Az idióták ugyanis még Rejtő Jenőt sem olvasnak, hogy Fülig Jimmyt akkor utálták meg a cimborái mikor a Kapitány( azzal a rengeteg eszével) elkezdte őt dicsérni..:-)

Muhaha

Muhaha

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 15:57:11

@György Csaba Nagy: ezt ugyan korrektül kifejtetted, csak az a probléma, hogy a nagy többség (nem megfelelő iskolázottsága okán) nem képes felismerni ezt, s az erős és hatékony vezér mítosza tovább él.

György Csaba Nagy 2019.05.15. 15:59:03

@Cycmen: Ezzel talán nem kéne a problémát elintézettnek venni. Tegyük fel, közel 10m honfitársunkból akadna olyan, aki jövedelmezően tudná működtetni a vagyont, nem a közpénz tőgyét szopni örökkévalóságig. Mi gazdagítja az országot: a piaci versenyben megélés, vagy az amatőr harács?

György Csaba Nagy 2019.05.15. 16:02:55

@Sir Bates dö Hól: Nincsenek népvezéri ambícióim, többet nem tehetek. Ha páran elgondolkodnak rajta, már öröm.

MACISAJT 2019.05.15. 16:05:25

@György Csaba Nagy: "A privatizációt nem védem, nincs rajta mit. De azt a szocik nyakába varrni csőlátás. "

Na vazze, de megváltozott ez a mese is..:-)

Hát ugyan ki adta el a komplett energiaipart, a bankokat( feltőkésítve !), a repteret, az autópályákat, a tévéfrekvenciákat, a nemzeti olajtársaságot?
Tán nagyanyám?

morph on deer 2019.05.15. 16:08:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“nem veszik észre, hogy butul és hullik a magyar”

Csodálom is, hogy nincs még egy nemzetthy temetkezési vállalkozás a Mészáros(orbán) család birtokában!

Pedig felfutó iparág, a legtutibb biznisznek néz ki mostanában.:(

György Csaba Nagy 2019.05.15. 16:08:53

@konrada: Elhagyott a humorérzéked. Ennél többet nem mondok, te is talányos rövideket eregetsz, hát gondolkozz most ezen,.

morph on deer 2019.05.15. 16:09:53

@MACISAJT:
“a bankokat( feltőkésítve !)”

Most, hogy mondod: az MKB megvan?

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 16:12:30

@Cycmen: sz'tem nincs igazad. egyrészt a nagyoktól való ilyen függés a nemzetállami létben megengedhetetlen, hiszen ún. monokultúrát hoz létre, s ráadásul a piacra semmi hatása nincs, hiszen nem más, mint egy összeszerelő üzem, valamint a közműveket működtetni, felújítani kellett, ehhez pedig nem volt tőke (ebben persze nagy antal hibája, hogy "fizetünk, mint a katonatiszt: az egyik legjelentéktelenebb és legkártékonyabb volt, mint me!). az, hogy rosszul kezelték a privatizációt, az tény, de most már ez van. ezt azonban nem lehet úgy helyrehozni, hogy einstandolom/zabrálom a felhalmozott vagyont, mint a ner teszi! s abban meg abszolút igaza van @György Csaba Nagy: -nak, hogy egy egész generáció nő úgy fel, hogy az egzisztencia megteremtését a lojalitástól és a számára kedvező redisztributiciótól várja! s mindezt minden valós tevékenység vagy felmutatható eredmény nélkül!
márainak igaza lett, mind az "aladárkodás", mind a "félművelt sunyi parasztok" tekintetében...

MACISAJT 2019.05.15. 16:14:20

@morph on deer: " az MKB megvan? "

Hogyne. 1994-ben privatizálták. Ezután a Bajorország 94%-os tulajdonában lévő Bayerische Landesbank (BayernLB) magyarországi leánybankja volt. 2014 júliusában megvásárolta a magyar állam.

morph on deer 2019.05.15. 16:14:29

@Cycmen:
“...kaszinóépítős, meg a tököm tudja még milyen szarok, ahova a szocik beengedtek feleslegesen külföldieket.”

Ez az!
És mindezt monopóliumként egy Andrew G Wajna nevű külföldi kezére sikerült játszaniuk! A getzyk..!

rallus 2019.05.15. 16:14:32

@György Csaba Nagy: Az a baj, hogy rajtad és az általad leírtakon elgondolkozókon kívül a gonosz Orbán már az egész világot megtévesztette! Legutóbb a negyed éves GDP adattal.. Nem könnyű nektek, fékezhetetlen agyvelejűeknek...

konrada 2019.05.15. 16:15:26

@György Csaba Nagy: hidd el, jókat tudok az itteni kínlódásokon röhögni... ;))

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 16:17:19

@György Csaba Nagy: nem rád gondoltam, mint népvezér!;-) csupán egyetértésemet fejeztem ki az általad leírtakkal...

morph on deer 2019.05.15. 16:18:00

Na most akkor vettünk atomtengeralattjárót, meg repülőgéphordozót, rakétarendszert meg vadászrepülő flottát?

Vagy Trump mégsem akarja felfegyverezni Putyint?
Vagy hogy is van ez most?

György Csaba Nagy 2019.05.15. 16:24:39

@MACISAJT: Hát nagyanyád biztosan tudna neked néhány új mesét. Ugye semmit nem privatizált Antall, sem Boros, sem Viktor? Ferihegy hány kormány után esett el? A "nemzeti olajtársaság", a MOL mintha élne és virulna.
Ne engedd, hogy nyelved megelőzze elmédet, mondta Kheilón Spártából.

midnightcoder2 2019.05.15. 16:25:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mondjuk az, ahogy a szlovákok elhúztak mellettünk 2002 és 2010 között. 2002-ben Megyó még 2006-os magyar euróról álmodott. És akkor a szlovákok még mögöttünk voltak. 2010-ben viszont nekik volt eurójuk, nekünk céldátumunk sem, annyira messze voltunk minden makrogazdasági mutatóban az elvárásoktól. Plusz a megduplázott államadósság két ciklus alatt, stb. Na, ezt nevezem én látványosnak.

Cycmen 2019.05.15. 16:26:12

@György Csaba Nagy: Te pedig elvakult kormánypártinak mutatkozol. Az autókat ugye nem a pöttöm magyar piacra gyártjuk, meg sok egyebet sem, tehát nem érv, hogy "ahol olyat tudnak, amit mi nem". Nem tudunk ivóvizet gyártani, mert az arzénmentesítésre és a vezetékrendszer karbantartására külső tőke kell. ................

Vegyük sorba. Nem vagyok elvakult kormánypárti, reálisan látom a dolgokat, viszont az itteni libbantak vitaképtelenek, neked is írtam, hogy nálatok nincsenek arányok csak végletek, tehát ha látok is esetleg részigazságokat, felettébb óvakodom igazat adni egy elvakult vitapartnernek, mert jellemzően nem hajlandóak kölcsönösségre és továbbra is az elfogult, tárgyilagosságot messze elkerülő szövegüket mantrázzák.
Itt van a te autógyártós dumád is. Nem mondod hogy nem ide gyártják az itt összeszerelt kocsikat!!!!!!!! Tééényleeeeg????????
Látod, nem szégyelled játszani az ostobát és kijelented ezt, holott csak egy iparág amiben eddig nullák voltunk és nem az autó a lényeg, hanem a munkahely és az esetleges beszállítási lehetőség fejlesztőereje a hazai kis és közepes gyártókra bármilyen komoly termék előállítása során
A vizes cégnek pedig ha utánanézel, akkor megláthatod hogy baszott befektetni, nem fejlesztett, csak kasszírozott..

Cycmen 2019.05.15. 16:34:58

@György Csaba Nagy: Ezzel talán nem kéne a problémát elintézettnek venni.............

Én pedig mégis elintézem. Mészárosozzatok tovább, nekem tele van ezzel a tököm, sem nem védem sem nem támadom nem izgat hogy mit csináltok. Az ellenzék proli részének elég nagy mágnes a milliárdos gázszerelősége, rágódjatok bátran, én meg röhögök meg szörnyülködök a pitiáner hisztiteken felváltva ahogy eddig is!

Cycmen 2019.05.15. 16:40:47

@Sir Bates dö Hól: sz'tem nincs igazad. egyrészt a nagyoktól való ilyen függés a nemzetállami létben megengedhetetlen, hiszen ún. monokultúrát hoz létre, s ráadásul a piacra semmi hatása nincs, hiszen nem más, mint egy összeszerelő üzem,...........

Ez igaz lehetne ha lenne valami saját erős iparágunk, amire rossz hatása lenne, de nincs, így szvsz. jó az összeszerelés mint munkahely és beszállítási lehetőség.

György Csaba Nagy 2019.05.15. 16:55:30

@Cycmen: Ezen kívül fizeted a számlát, mindegyikünkkel. A különbség az, hogy te unottan lapozol, én pedig élő sebként veszem. Nem gondolod, hogy egy problémát nem tud megoldani akárhány strucc sem?

erkölcsi hulla 2019.05.15. 16:55:56

redneck/whitethras ?

Azok kik?

konrada 2019.05.15. 16:57:26

@György Csaba Nagy: Nézz utána azért a privatizációnak, ki mit, mennyiért, mikor.
Szvsz. Nagyon meg fogsz lepődni, figyelembe véve, miket sorolsz fel a privatizáltakból.

erkölcsi hulla 2019.05.15. 16:58:33

Ja, az összes fehér embert aki nem niggerfasszopó libsi, leszemetezted :D

taga20 2019.05.15. 17:00:41

@Kukubenko: mi van munkásőr, csillog már a dodtárasod?

szépen elmesélted a családod életét, így most már értem, hogy miért vagy ilyen fogyatékos.

komolyan mondom megsajnáltalak fityesz patkány, nehéz gyerekkorod lehetett:)))

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3284/1036/original.gif?w=800&h=180

pioneer2016 2019.05.15. 17:04:12

Orbán azt se veszi észre, hogy hülyére veszik a nagyhatalmak.
- Putyin barátsága egy Paks 2-be kerül neki, amit orosz hitelből épít meg.
- A kínai vezér barátsága a Szerbia vasút felújításába kerül, kínai hitelből.
- Az amerikai elnök barátsága, amerikai fegyverek vásárlásába kerül.
- A németek barátsága, olcsó autó összeszerelő műhelyé alakult Magyarország,
rabszolga törvény kedvezménnyel.
Ezt tudja Orbán. Erre én nem vagyok büszke.

Alick 2019.05.15. 17:07:55

@pioneer2016: Mondjuk az eddigi kormányzatok se hoztak be többet...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 17:10:03

@György Csaba Nagy: A nagy szektorokat a szocik privatizálták.Plusz a 90 előtt lezajlott spontán privatizáció is hozzájuk köthető.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 17:11:32

@midnightcoder2: "a szlovákok elhúztak mellettünk 2002 és 2010 között"

Szuper. És ennek most miért kell örülni? 2010-ben 6%-kal voltak magasabbak a bérek. 2010 után még jobban elhúztak, 25%-ra.

A balti államok meg Ondó Viktor uralkodása alatt hagytak le.

"2002-ben Megyó még 2006-os magyar euróról álmodott."

Ondó Viktor még csak nem is álmodik. Most akkor megyót imádod vagy a gecit?

9 év elteltével már kurva unalmas az emútnyócévezésetek. Találjatok már ki jobb indokot, miért tette tönkre a geci az országot.

Cycmen 2019.05.15. 17:13:30

@taga20: Gratulálok, gyönyörűszép zsidó gyerek van a GIF-eden, nektek a kurva anyátokat! Mire nem vagy képes egy csomag pászkáért,szörnyű!

György Csaba Nagy 2019.05.15. 17:14:43

@Cycmen: Mint szerényen megállapítod, reálisan látod a dolgokat. Ez az alapállás nem alkalmas bárminek érdemi megvitatására. Amit az autóiparról írtam, arra a tételedre válasz, hogy azt engedjük be, akire szükség van. Ha az autót nézzük, arra alig van szükség, ha a foglalkoztatást, akkor mindenkire. Nem tetsző válasz nem meggondolt kérdésre. Úgy látom, fáradsz (én is) és vagdalkozni kezdesz.
Az autóipari beszállítóink pedig végletesen kiszolgáltatottak. De ez már egy másik kövér történet.

pioneer2016 2019.05.15. 17:15:52

@Alick: "Mondjuk az eddigi kormányzatok se hoztak be többet..."

... de volt oktatás és működött az egészségügy.
Attól félek, hogy legközelebb az országot is eladja, csakhogy szóba álljon vele valaki.

Cycmen 2019.05.15. 17:16:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
9 év elteltével már kurva unalmas az emútnyócévezésetek. Találjatok már ki jobb indokot, miért tette tönkre a geci az országot.....................

Már most unalmas? Akkor nehéz pillanataid lesznek a következő kilenc évben!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 17:16:20

@Minden ballib bérretteg: "símogatások"

Simogat, rövid i. Tanuld meg az alsó tagozatos nyelvtant, mielőtt felnőttek közé jössz trollkodni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 17:17:33

@Cycmen: "a következő kilenc évben!"

Gondolod a trolloktól több nem telik? Lehet, hogy igazad van. Szánalmas egy banda. :))

György Csaba Nagy 2019.05.15. 17:18:03

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Ha te így láttad, lelked rajta. Befolyásolni viszont csak a jövő hagyja magát. Ez volt az induló téma is.

Cycmen 2019.05.15. 17:22:48

@György Csaba Nagy: Mint szerényen megállapítod, reálisan látod a dolgokat..........

Jaj ne szopass már, ez nem a spanyol etikett ideje, lehet hogy nem szerény, de őrült lennék ha saját magamról azt feltételezném hogy nem reálisan látom a dolgokat!
Próbálom úgy látni haver, még akkor is ha nem tetszik amit látok.

MACISAJT 2019.05.15. 17:25:09

@György Csaba Nagy: " A "nemzeti olajtársaság", a MOL mintha élne és virulna. "

Az a kurva anyját...Lássuzk hogy:

1995-től az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. bonyolította a vállalat privatizációját. 1998-ig a vállalat 75%-át privatizálták, további privatizációra 2002-ben a választások után került sor.
2005-ben az ÁPV Rt. már csak a részvények 11,78%-val rendelkezett. Ezt a 11,78%-ot is 2006 decemberében eladta a Budapesti Értéktőzsdén keresztül.

2011. május 24-én a második Orbán-kormány felvásárolta az orosz Szurgutneyftyegaz részvényeit, így az állam 21,2%-nyi részvényhez jutott összesen 1,88 milliárd euró értékben.

Hát így. A szokásos forgatókönyv: a ballibák mindent eladnak, a befolyt pénz pedig eltűnik.
Orbánék meg visszavásárolnak amit csak lehet/tudnak.

taga20 2019.05.15. 17:29:02

@Cycmen: mi van móricka, neked mindenről a zsidók jutnak eszedbe?:))

bazdmeg, te beteg vagy!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 17:29:59

@MACISAJT: "a ballibák mindent eladnak, a befolyt pénz pedig eltűnik."

Ja. Ja. Milyen jó, hogy Ondó Viktor az utolsó fillérig el tud számolni, mire tapsolta el a manyup 3000 milliárdját. ... Ja, nem.

"Orbánék meg visszavásárolnak amit csak lehet/tudnak."

Ja. Ja. Pl. Mészaros nevére az egész Balatont.

nemecsekerno_007 2019.05.15. 17:30:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ilyen ellenzék mellett minek kitalálni bármi újat?! Még 9 évig símán működik...

2019.05.15. 17:40:41

Tényleg.. mi a bánat van most ezzel a Mediaworks-Facebook meccsel?

taga20 2019.05.15. 17:41:47

@nemecsekerno_007: az ilyen ostoba fityeszpatkányoknak, mint te, pont megfelelő ez!

vigyázz, ott van a hátad mögött egy migráncs, nehogy beakasszon!:)))

2019.05.15. 17:43:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ja. Ja. Milyen jó, hogy Ondó Viktor az utolsó fillérig el tud számolni, mire tapsolta el a manyup 3000 milliárdját. ... Ja, nem."

Buta cica.. majd akkor reklamálj, ha a befizetett és az államhoz visszaterelt befizetésekkel szemben nem lesz nyugdíj kifizetés. Addig: psssszt!
(és egyébiránt az elszámolás a promt felhasználást illetően meg elérhető, ha másként nem, hát úgy, hogy megkérsz valakit, olvassa fel, lassan, tagoltan)

taga20 2019.05.15. 17:44:35

@Womb Raider: szerintem eszt is vegye meg a mészaroslölö.

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 17:46:37

@Cycmen: nem akarod érteni, nagyon beleálltál;-)...
csupán csak azt ecsetelem/lik neked, hogy a nepotista szpáhigazdálkodás semmilyen politikai rendszerben nem fenntartható a modern korban. természetesen a rabszolgatartó és a feudális társadalmakban igen.

nemecsekerno_007 2019.05.15. 17:49:58

@taga20: Ami nekem pont megfelelő az a jelenlegi ellenzék helyzete. De ahogy nézem elég sokaknak, mert nem akarnak rájuk szavazni...

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.15. 17:50:38

@Womb Raider:

nyilván arra is van válaszod te rakás fidesszar, hogy mi indokolja fostos lölő 500+ milliárdos magánvagyonát (előtte szotyira se futotta neki), hogy tudott ennyit lopni közpénzből, és ki segítette, csak nem a csutti staddion cziggányod?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 17:51:05

@György Csaba Nagy: Talán tanulmányoznod kellene a hazai privatizáció történetét, akkor nem beszélnél hülyeségeket..

taga20 2019.05.15. 18:00:34

@nemecsekerno_007: "Ami nekem pont megfelelő az a jelenlegi ellenzék helyzete."

szerintem van még hova fejlődnie a nernek. fénylő tekinteteteket vessétek putyinlandra vagy kazahsztánra!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 18:04:38

@taga20: buzi taga melyik fasz ízlik jobban a szír vagy az ilyen lópofájú zsidóké?

flydomi 2019.05.15. 18:11:42

Ez a szerencsetlen Grazi nyelvcsapkodos elmebeteget kioktattak az amcsik,ha jon a sajtotajekoztato,hogy vigyorogjon,mint egy elmebeteg. :))) Ezt teljesitette.Bent az irodaban,"negyszemkozt" meg kicsit anuszrozsaba nyomtak neki. :D Raport,az raport. :D A kis pszihes csicskak erre kepesek. :D De legyunk buszkeke,hogy a 23-ik helyel beerte a 28-bol. :DD Jelentektelen kis bolhafing lett a csuti az usa szemeben. :DD Nagy megtiszteltetes szamara. :))

taga20 2019.05.15. 18:12:04

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: mi bajod van fityeszpatkány? teljesen meghülyültél?

te inkább csókolgasd a geci kezét!:)))

Cycmen 2019.05.15. 18:17:41

@Sir Bates dö Hól: nem akarod érteni, nagyon beleálltál;-)...
csupán csak azt ecsetelem/lik neked, hogy a nepotista szpáhigazdálkodás semmilyen politikai rendszerben nem fenntartható a modern korban..............

Nem álltam bele semmibe, azt meg értem amit magyaráztok csak nem értek egyet.
Ha nem ugatnak bele a "nagyok" és nem teszik tönkre akkor fenntartható, a működésről meg csak annyit, hogy jobban szuperál mint amikor a sehonnan nem kritizált liberális zsenik regnáltak. Akkor ha jól emlékszem "dübörgött a gazdaság, meg lassan mondták hogy nem lesz gázáremelés" aztán rendre Bokros csomagolt nekünk meg nem kellett félni mert nem fogott fájni! Bazmeg visszatekintek, meg megnézem ezt és szarok a stadionozásra meg Lölözésre!

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 18:25:00

Az a baj a ballib bérrettegőkkel, hogy lépten-nyomon a saját kakijukba verődik a fejük.
Hazudnak Trumpról a gazdaságról, és általában mindenről.
Barom egy banda ez a Gyurcsnyista csürhe.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyar-gdp-eu-euroovezet-v4.684255.html
Kilőtt a magyar gazdaság, az idei első negyedévben mind éves, mind negyedéves bázison - a már rendelkezésre álló adatok alapján - az élre került Magyarország az EU-ban.

Minden ballib bérretteg 2019.05.15. 18:27:08

@flydomi:

Szerencsétlen marha.. :DDD

Még a saját hírhamisítóidat se olvasod el, mint 444, index ?

index.hu/belfold/2019/05/15/az_usa_budapesti_nagykovete_biztos_benne_hogy_orban_inkabb_a_nyugattal_van/
„Trump és Orbán nagyon hasonlóan látják a világot, úgyhogy okkal remélem, hogy a kapcsolatuk nagyon jó irányba fog fejlődni. Biztos vagyok abban, hogy a magyar miniszterelnök testestül-lelkestül a NATO-val és a Nyugattal van, inkább mint bárki mással.”

A kérdésre, hogy Trump kötött-e valamilyen alkut Orbánnal – hiszen Trump külpolitikája az alkukról szól –, Cornstein azt mondta, ez a találkozó nem erről szólt, majd idézte is az amerikai elnököt, hogy mit mondott a magyar kormányfőnek a beszélgetés végén:

Olyan, mintha ikrek volnánk (...) nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket.

flydomi 2019.05.15. 18:36:42

@Minden ballib bérretteg:

:DD

A birkak mindig es mindent bexopnak,amit a Grazi mond es csinal. :DD A raport,az raport. :DD Weber is parszor magahoz rendelte a kis Grazi csicska elmebeteget. :)) Akkor is hangoztatva volt a csuti reszerol,hogy a haversag megvan. :)) Most mar a Neppart 90%-a a parton kivul akarja latni. :DD Ennyit a nagy haversagrol. :)) Gondolom,hogy Trump apo is egy Grazi elmebeteg bolhafinget tart peldakepnek es tarsnak. :DD Nemhiaba vigyorgot a kevert csuti,aki idegesegeben nyaldosta a szaja szelet. :DD Hamarosan jon a kovetkezo raport. :DD

flydomi 2019.05.15. 18:41:17

@Minden ballib bérretteg:

hamar a haveri portalodt nyomod,akkor ezt is nezd meg :DD
1:24 a legjobb. :DD

index.indavideo.hu/video/orban_brusszel_vidamsag_es_magany

György Csaba Nagy 2019.05.15. 18:42:19

@MACISAJT: A tények: A MOL privatizációja az Antall-Boross kormány idején kezdődött, majd zömmel szoci időkben folytatódott. A foldhozragadt sziocik még nem találták ki, hogy a privatizáció során a költségvetésbe befolyt pénzeket hogy lehet magánosítani, így a lenyúlást te léátod csak tisztán, ismertesd golyóálló infóidat. A tőzsdén jegyzett cég

Che21 2019.05.15. 18:47:59

Uncsi ez már elvtársak, de rohadtul.

György Csaba Nagy 2019.05.15. 18:48:25

...vagyonának ma 25,2 %-a az államé. Ez elég sovány muníció az ítéletedhez.

antiinternáci 2019.05.15. 19:01:57

@Cycmen:

Az LQrók nem tudnak mást mondani, mint "Mészáros". Meg "a Zorbán".
Ennyire egysíkú, ostoba népség vajon mit akarhat? (Mármint a lopáson és korrupción kívül..) Minek akarják ezek átvenni a hatalmat? Hogy lenne egyáltalán ennek a mérhetetlenül sötét, buta internacionalista gittegyetletnek képe ahhoz, hogy nulla tudással, nulla elképzeléssel hatalomra akar kerülni megint?
Olyan most a helyzet, mint amikor a korcs Károlyi megerőszakolta az országot, undorító gyűlölködésével meggyilkoltatta az egyetlen komoly és tehetséges politikust, hogy aztán elveszejtse, hatalomra segítve a bolsevista patkányrezsimet.
Most Gyurcsány és bandája tervezi ugyanezt: semmi elképzelés (vagy ami mégis van az förtelmes), csak bármi áron meg akarják semmisíteni az országot tőlük megmentő kormányzást
Ezt meg kell akadályozni!

nemecsekerno_007 2019.05.15. 19:02:40

@taga20:

Az ellenzéknek meg már nincs nagyon lejjebb fejlődni...

midnight coder 2019.05.15. 19:04:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nézd, az életszínvonalat alapvetően elég könnyű növelni, ha a többi mutatót, Pl. államadósság leszarjuk. Ilyet láthattunk már a történelemben.

Amúgy annyira vészesen nem alakul az átlagkereset sem rosszul:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli042.html

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 19:12:42

@midnight coder: "az életszínvonalat alapvetően elég könnyű növelni"

Nosza, növeljük! Nem kell Ausztria szintjére, mint ahogy Ondó Viktor hazudta. Megelégszünk a nyomorult, lenézett szlovákok életszínvonalával. Csak hagyjuk már abba a Bulgáriához való közeledést!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.05.15. 19:21:57

Reménykedtem, hogy ott fogják orbánt, mint Török Bálintot az Egri Csillagokban és végre átvehetjük a hatalmat!!!! Sajnos hazajön :(( Sebaj majd az EUs választás után mehet Rodostóba az a Erdoganhoz!!!!!!
GYÖZELLEMM!!!!

Törpvadász 2019.05.15. 19:33:14

Tartok tőle, hogy igaza van a posztnak.
Mellesleg nyílt titok, hogy a lopás nagymestere Orr bán és kormánya. A döbbenet, hogy ezt évi 200 migráncs szépen elfedi. Ennyit lopni.... szegyen, hogy hagyja az ország.

6.Lenin 2019.05.15. 19:38:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" Megelégszünk a nyomorult, lenézett szlovákok életszínvonalával. "

Neked javasolnám Gálszécs (Kassa felé, a város végén) van egy luxus negyed, talán be is fogadnának. Mo-on ilyet már nem találnál. De keleten sok hasonlót találsz Szlovákiában.
Voltál már Te Szlovákiában? Beszéltél szlovákokkal?

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 19:42:41

@Cycmen: jelenleg egyrészt a "nagyok" segélyéből és a nekik lefekvésből él mo.
egyébként senki sem mondta, hogy -így utólag látva- jók voltak a meghozott döntések (bokros már kényszerhelyzetben volt, az általa feltöltött büdzsét meg elosztogatta orbán '98-02 között), lehet, sőt kell is kritizálni azokat, de legfőképpen TANULNI KELLENE AZOKBÓL, s nem arra visszamutogatni még húsz év múlva is;-)...
senki sem állítja, hogy mo nincs jobb helyzetben bizonyos kiragadott mutatók alapján, mint volt, de orbán legutóbbi éveit azzal kell összevetni, hogy negatív kamat, ingyenpénz kamionszám, példátlan lehetőség a ⅔-oknak köszönhetően, "sohasem látott" világgazdasági konjuktúra. s ehhez képest a teljesítményük konvergál a nullához, de nem a pozitív tartományból!
amennyiben ha valaki azt állítja, hogy ez a rendszer fenntartható, s a népesség többségének felemelkedést hoz, az vagy vak, vagy ostoba, vagy hazudik. természetesen, ha az a cél, hogy a neri mo feudális zrt-t hozzuk létre, akkor helyes az irány, csak így tovább!

most csupán a gazdaságról beszélgettünk, nem az izmusokról;-)

taga20 2019.05.15. 19:46:29

@nemecsekerno_007:
Ez nem igaz, mert van fejlődés. Én például idén már kétszer annyi arabot szoptam le, mint tavaly egész évben. És ha nem lenne ez a kibaszott kerítés, hanem az arabok szabadon jöhetnének, mint Auszriában, akkor még ennél is többet szopnék le.

morph on deer 2019.05.15. 19:51:09

@antiinternáci:
“Ezt meg kell akadályozni!”

Szerintem feküdj eléjük keresztbe!
Aztán vagy megállnak, vagy meg nem, - majd meglátjuk. :)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:15:39

@György Csaba Nagy: Gyurcsányék eladták az állami tulajdonhányadot az oroszoknak..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:16:52

@6.Troll: "javasolnám Gálszécs"

Egy ilyen faszfej csak ne javasoljon nekem semmit. Szépen megkapom a magyarországi bérnél 25%-kal magasabb szlovákot, és majd saját magam ügyesen találok megfelelő lakóhelyet.

élhetetlen 2019.05.15. 20:17:40

@Minden ballib bérretteg: Off, azaz nem a témához. Rendszeres szöveged: “A karaván halad, a ballib kuyta ugat..“. Tudod, a kutyákat egész okos állatoknak tartják, míg a tevéket nem. Nem is azok. Te pedig büszkén vallod magad a karaván tagjának, azaz tevének. Igazad van, teve vagy, nagyon buta haszonállat. Csak így tovább!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:19:01

@taga20 : Na, a másik faszfej. Mi van, felzaklattak Taga beszólásai? Csak vergődj. :))

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:21:25

@Sir Bates dö Hól: Pont,hogy 2002-ben volt feltöltve a büdzsé.Jellemző,hogy a szocik 2002-ben elismerték a gazdaság jó helyzetét,és inkább a „több pénzt az embereknek” szlogennel kapányoltak..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:21:53

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Gyurcsányék eladták az állami tulajdonhányadot az oroszoknak."

Ondó Viktor meg az egész országot.

Akkor virágzik fel megint ez az ország, ha a gecit meg az elkúrót szépen egymás mellé lógatják.

6.Lenin 2019.05.15. 20:22:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Miért nem migrálsz oda? Uniós tagállam.

Te seggfej, Amerikában is seggfej lennél, sőt bárhol a világon. Aki hülye, az mindenhol hülye.

6.Lenin 2019.05.15. 20:24:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Akkor virágzik fel megint ez az ország,"

Mikor virágzott? A 3x kétharmad előtt? Akkor miért is? A jólét hülyít?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:25:16

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "a „több pénzt az embereknek” szlogennel kapányoltak."

Bezzeg Ondó Viktor a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" szlogennel kampányolt 2006-ban, mikor mindenki jól láthatóan jobban élt. El is bukta a geci.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:25:28

@Törpvadász: Tátrai,és Császi lopása kapcsán jogerős bírósági ítélet van,és letöltött börtönévek.A jéghegy csúcsa..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:28:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 2002-ben nem merték kritizálni a gazdaság helyzetét a szocik ,nem lett volna értelme..

nemecsekerno_007 2019.05.15. 20:28:06

@taga20 : Ha nem találsz arabot, vizibivaly is megteszi :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:28:28

@6.Lenin: "Mikor virágzott?"

Mi van szenilis vénember? Már elfelejtetted a 1996 utáni egy évtizedes fejlődést? Régiós éllovasok voltunk. Most meg hála Ondó Viktor munkásságának, a legszegényebb államok közt vagyunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:29:38

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "2002-ben nem merték kritizálni a gazdaság helyzetét"

Már miért kellett volna kritizálniuk? Mit kellett volna kritizálniuk? Magadnál vagy?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:33:34

@taga20 Azért ezt nem kellene ennyire nyíltan..

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 20:35:00

@taga20 : ezaz buzi taga copd csak az arablyaidat
legalább addig sem szaporodnak
mitől vagy néha ilyen ő szinte? kannásbor?

rallus 2019.05.15. 20:36:11

Nem ennek a két jelentéktelen politikusnak az üres dumájával kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy mit intézett Amerikában a ballib oldal két nagyágyúja, Márki-Zay és Kész!
Ott dőlnek el a fontos kérdések!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 20:36:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem tudtak belekötni komolyan semmilyen gazdaságot érintő kérdésbe a kampányban,mivel Orbánék jól kormányoztak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 20:46:03

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Nem tudtak belekötni komolyan semmilyen gazdaságot érintő kérdésbe "

Már miért kellett volna bármibe is belekötniük? Magadnál vagy?

"Orbánék jól kormányoztak."

Ondó Viktor már akkor se tudott kormányozni, nem azóta felejtett el. A Bokros csomag - amit baszott szarul hajtott végre a fasz Bokros - egy évtizedes fejlődésnek ágyazott meg. A gecinek semmi tennivalója nem volt más, minthogy ne bassza nagyon el.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.15. 20:54:29

szerintem ezt a bocskoros bokrost be kéne dobni a kampányba
hátha összejön a fidesz 5/6 az emlékek hatására

6.Lenin 2019.05.15. 20:58:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Abba buktak bele az éllovasok 2010-ben, a Megyó, meg a Fletó, és a libás semmihez nem értő?
Ne bassz! Vagy a Bokros, akit mindenhonnan elzavartak?

enrikokaruszo 2019.05.15. 21:20:57

örülök, hogy nem ez az impotens balfsz banda vezeti az országot
kizárólag a toporzékolás megy

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.15. 21:36:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A Bokros csomag mítosza..

„Bokros azt a feladatot kapta,hogy törje fel a diót ,és ő gőzkalapáccsal állt neki a feladatnak.”
/A rendszerváltás gazdaságtana sz:Nagy Gusztáv a Világbank szakértője/

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 21:43:53

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: miként orbán is a 13.-16. havi nyugdíjjal;-)... bokros kényszerpályán volt, rendberakta a büdzsét, a fidesz pedig osztogatni kezdett.

Sir Bates dö Hól 2019.05.15. 21:50:55

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: egyébként mindegy, a múlton már nem lehet változtatni (bár a ner az megpróbálja átírni azt, miként horthy és rákosi, kádár is), inkább a jövőre kellene koncentrálni. az, hogy ne jöjjön vissza a 2010 előtti csapat, azzal majd'mindenki egyetért. de ezek is menjenek a picsába! aki ennyit tud csak felmutatni -olyan lehetőségek mellett, melyet a jószerencse adott neki, mert tenni semmit sem tett érte!- az elmúlt kilenc év viszonylatában, az bebizonyította, hogy alkalmatlan a közjó/a társadalom többségének érdekében kormányozni! ez a gond. egy mindennél súlyosabb katasztrófába vezeti az országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.15. 22:24:13

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "gőzkalapáccsal állt neki a feladatnak"

Látod, okos ez a Nagy Gusztáv, ugyanazt mondja, mint én az előbb. Példát vehetnél róla, fafej. :))

taga20 2019.05.15. 22:48:35

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

te szerencsétlen ostoba fityeszpatkány, az nem én vagyok, hanem valamelyik szargerincű elvtársad, vagy lehet, hogy te voltál rohadék.

taga20 2019.05.15. 22:52:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

hallod milyen retardált fityeszpatkány az ilyen, aki a másik nickjét és avatarját is felhasználva akar lejáratni.

a sok fogyatékos full szargerincű fityeszjobbágy meg itt örömködik.

lásd: lenin, nemecsek, nikolics, csókosszájú kisgeci.

luis5 2019.05.15. 22:55:38

Egyszerűen annyi hulyeseget osszehord a poszter hogy már fáj

Neo07 2019.05.15. 23:28:24

"(A külügy erre válaszként fogadta ugyanaznap Kész Zoltánt és Márki-Zay Pétert.)"

Álhír! Álhír!

A ma este nagy szenzációja, hogy kiderült: a nagy álhírellenes Index a legnagyobb álhírterjesztő!
A két bohóc nem is a külügyben járt, hahaha! Nézzetek utána!

Világít a torony 2019.05.15. 23:37:14

A fideszmaffia agyhalott szavazóiban semmi erkölcsi tartás nincs. Mint majom a farkának örültek, hogy Trump ikrének érzi szinte Orbánt. De csak szinte és ezek az agyatlanok nem gondolnak arra, hogy az Észak-koreai gyilkost jó barátjának becézte az USA elnöke.
Ennyire rossz dolog lenne gondolkodni? Ti fityeßfaß rajongók egy jelen és egy jövendő Magyarországot aláztok meg agyhalál képezte agóniátokban.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 00:11:22

@rallus: Megkérdezték Készéket, bízhatnak-e a geciben. Ők azt a választ adták, hogy nem, így krumplifejű trumpli nem is állapodott meg semmiben a csuti páviánnal.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 00:19:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Mi van szenilis vénember?"
Lenin egyszerűen már múmia. Egy oszló, foszló, a krasznaja panoptikumában mutogatott hulla, aminek az oldalához járnak a moszkvai hajléktalanok hugyozni meg szarni.

Ménár Atya 2019.05.16. 06:59:02

Szánalmas erőlködés volt ez az írás is, a buta ellenzéki szavazók csordájának egyben tartására.
Érdekes példa volt az egy övezet egy út emlegetése, amelyet elítél az ellenzéki gittegylet, miközben maga is részt vesz azért a folyamatban , igaz titokban, persze annyira hülyék hogy azért még kétmilliárd kínai között sem tudnak elbújni :)
www.origo.hu/itthon/20190508-toth-bertalan-kina-ut-titok.html
És hát persze az ellenzéki egyszerű birka közben veri a tamtamot :)
youtu.be/qPcDymUo8dU

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:00:15

@Világít a torony:

"A fideszmaffia agyhalott szavazóiban semmi erkölcsi tartás nincs. Mint majom a farkának örültek.."

nem agyhalottak, primitív buta emberek. annak tapsikolnak, hogy
a nemzet t
rafikos staddionos kaszinós médiacézár czzzigggggánya a klánjával, haverjaival, strómanjaival kifosztják az országot.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:04:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

"szerintem ezt a bocskoros bokrost be kéne dobni a kampányba
hátha összejön a fidesz 5/6 az emlékek hatására "

meg kéne ismételni a fidess 3000 milliárdos nyugger pénzlopását is, de tapsikolhatunk a kafeteria megnyirbálásának, a rabszoga törvénynek is, tulajdonképpen örömhír a lakhatási válság is, és a bruttó 140e ft minimálbér is igen jó teljesítmény, egy staddionctiggánytól. :D

csak a népért, csak a népnek.... az euró kupacok csak nekem és lölő haveromnak.

éljen a staddioncziggányság és nemzeti trafikos banánköztársaság!!

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.16. 07:12:41

@Ménár Atya:

"Szánalmas erőlködés volt ez az írás is, a buta ellenzéki szavazók csordájának egyben tartására."

nem a nemzeti O1G jének szavazóbázisa 700e fő, krumplin, utalványon, közmunkaprogramos éhbéren megvásárolt "egyetemista túlképzett" roma?

Flóriánunk szépen felzárkóztatta őket...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.05.16. 07:16:34

egyre szanalmasabb a ballib féregkommandó.
nyonjatok mint suket a csengot.igazan szorakoztato ez az igyekezet.
maj.26....valasztas
ennyikehh...
majd kuldunk zsepit.

2019.05.16. 07:32:27

@csüngőhasú norvégbáró: Ne ezen zsizsegj.. kis rasszista..(amúgy a szám sem jó..) hanem azt magyarázd meg, hogy miért veszít alkalomról alkalomra szavazókat az erkölcsi-szellemi fölényt kommunikáló bal-lib horda??? Miért?

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:11:46

@Womb Raider: Mert aki tud az menekül a rothadó nyugatra 3-szeres pézér dolgozni. Így fogy az értelmes jónép, marad a seggnyaló, korrupt, fosós hulladék.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:14:35

@Womb Raider: Ennek a fosós hulladéknak pedig sok választást nem hagy a verőlegényekkel fenyegető csuti fasiszta pondró ondó.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 08:17:36

@Womb Raider: Van választása a hulladéknak: mehet önkormnyzathoz fideszseggnyalónak, közmunkásnak, multihoz rabszolgának harmadpénzért.

2019.05.16. 08:26:40

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ez még akár elfogadható magyarázat is lehetne.. de akkor miért is nő kb ugyanennyivel a fideszre szavazók száma???

Ja..(de lehet, ez neked már bonyi lesz.) olvasd el BB kollégád véleményét is ezzel kapcsolatosan.. amiben kifejti, hogy a többszörös bér milyen jól fedezi a többszörös költségeket (bár nyilván a megtakarítások lehetnek némileg magasabbak))
Igazából nem erőltetném a veled való kommunikációt, hozzád taga20/Beverneky illik..

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:04:15

@Womb Raider: Mit nehéz ebben megérteni? Aki marad, annak fele fidesz szimpatizáns, az erkölcsei ugyanúgy a béka seggén vannak, mint a führerüknek. Nekik a lopás, hazudozás, politikai ellenfelek elnyomása, középkori nemesi és hűbérrendszer, maffiaverőlegények garázdálkodása szimpatikus, ezért maradnak, és führerük seggét nyalják, mert azonosulni tudnak vele, hiszen azonos a mentalitásuk. És mivel ezek csak ebben a fertőben tudnak érvényesülni, nem a személyes képességeikkel, így maradnak. Ezek a fideszélősködők egy demokratikus rendszerben hullák lennének. Elég csak megnézni lőrinczke pépdáját végigvenni, mielőtt nem volt a führer pénztárnoka, egy utolsó gázszerelő senki volt. Miután kellően kinyalta führere seggét, m@ris bizalmat kapott, függetlenül attól, hogy egyébként egy agyhalott, szerintem 2 gázcsövet nem tud összehegeszteni gázszerelő létére.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:16:19

@Womb Raider: Értem. Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. Szerintem meg semmi különbség nincs a korábbiakhoz képest amikor stagnáltak egy világválság közben az árak is meg a bérek is, a hitel meg 7% volt. Sőt szerintem most sokkal nehezebb frekventált helyen lakást venni. Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig munka nélkül megélek. És mindezt a nem magas fizetésemből tettem úgy, hogy mostanra egy fillér hitelem sincs. Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát, aztán amikor a csuti tetű a korrupt, seggnyaló kizsákmányoló sleppjével 10-20 év múlva eltakarodik meg hazajön.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:16:20

@Womb Raider: Értem. Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. Szerintem meg semmi különbség nincs a korábbiakhoz képest amikor stagnáltak egy világválság közben az árak is meg a bérek is, a hitel meg 7% volt. Sőt szerintem most sokkal nehezebb frekventált helyen lakást venni. Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig munka nélkül megélek. És mindezt a nem magas fizetésemből tettem úgy, hogy mostanra egy fillér hitelem sincs. Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát, aztán amikor a csuti tetű a korrupt, seggnyaló kizsákmányoló sleppjével 10-20 év múlva eltakarodik meg hazajön.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:32:19

@Womb Raider: Ezek a lakások és ház természetesen sokkal kevesebbet értek korábban, de mostanra az orbándúlás hatására sokkal többet érnek. Látszólag így nagyon jól jártam, mivel tripla áron ki tudom őket adni, és van három triplaárú ingatlanom az orbáncdúlás eredményképp. Lehetnék akár orbáncseggnyaló is ha fideszes csóringer korruptaggyal gondolkodnék. De én nem csak azt nzem, nekem mi a jó, hanem azt is, hogy az országnak mi a jó a jövőben. Az meg, hogy az összes jóképességű magyar már nyugaton van az ország szempontjából katasztrofális. Mire orbánc a korrupt sleppjével eltakarodik, nem marad semmi, amiből építkezni lehet. A támogatásokat felélik, a konjuktúra pluszjövedelmét stadionra költik, a nyugdíjmegtakarítást felélik, egyszóval 20-30 év múlva ennek az országnak gatter, mint kádár idejében. Már én sem vagyok otthon, csak távolról figyelem, ahogy porlik szét erkölcsileg szeretett hazám, s lopja el a nemzeti vagyont egy erkölcstelen, becstelen maffiabanda.

2019.05.16. 09:38:42

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "Tehát akkor az fejlődés, ha tudsz venni 3%-os hitelre 50%-kal megemelkedett árú lakást a 30%-al megemelkedett béredért. "

Ha tudsz venni lakást.. az már magában nagyon pozitív.. mert a rémesen gazdag, messze előttünk járó gazdag sógorok háromnegyede szociális bérlakásokban él Bécsben.. (hogy ebben most az a rossz, hogy a nagyon impozáns béreik ellenére sem engedhetik meg maguknak..vagy az a jó, hogy mások pénzéből támogatják a lakhatásukat, azt nem tudom..)
A reálbér növekedés tehát mindenképpen pozitív..a felzárkózás alapja. A mértéke lehet vita tárgya..de amikor olyat olvas az ember, hogy a nagyon jól kereső német autóipari munkások bércsökkentéséből tervezi az egyik autós multi fejleszteni a termelését..akkor könny szökik a szemembe.

"Én mindhárom lakásomat korábban vettem most hitel nélkül van egy 50 milliós házam és két 30 milliós lakásom, amiket kiadok, amiből életem végéig "
Vannak így egy páran.pl. azok, akik a rendszerváltást követően gombokért vehették meg a tanácsi lakásokat :) amik közül most nem kevés ára a csillagos égbe szökött.. :)
Ugye? A lakótelepi 7.-en 500kHUF/nm ár elég rendesen megemelte a családi vagyont..és ha a mama kihal a belvárosi lakásából..az egyenesen Krőzussal egy polcra emelik a családot.

"Most próbáld meg ugyanezt 30 év alatt úgy, hogy a semmiből indulsz. Szerintem képtelenség, ezért menekül minden fiatal nyugatra, ahol megszedi magát,"
Nem menekül..mert ugye ott kevés esélye van a fizetéséből saját ingatlanhoz jutni, hanem kihasználja a munkaerő mozgási lehetőségét.. ezért erőlteti az EU a folyamatos terjeszkedését, mert a piac szélesedésénél messze többet remél az elérhető és használható (nem kell évekig integrálgatni..) munkaerőtől.
Azon vekenghetsz, hogy milyen szar a szegény fiataloknak, hogy nem tudnak farzsebből venni penthouse /loft lakásokat..de ez sajnos nem teljesen fedi a valóságot..mert vannak támogatások (nyilván nem önzetlenül) és mint már írtam, ez külföldön sincs így..

2019.05.16. 09:40:17

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "Ezek a lakások és ház természetesen sokkal kevesebbet értek korábban, de mostanra az orbándúlás hatására sokkal többet érnek. "
Lófaszt, mama.. a megnövekedett kereslet tolja-emeli az árakat. Nézd meg, mennyi külföldi vesz lakóingatlanokat (és remek párhuzam látható a földek árának emelkedésében is)

Cycmen 2019.05.16. 09:45:49

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ennek a fosós hulladéknak pedig sok választást nem hagy a verőlegényekkel fenyegető csuti fasiszta pondró ondó..............

Jól van alzheimeres DK-s nyugger, rövidesen pofára estek az EU-s választáson és utána gigatüntetésen a másik száz bolonddal meghallgathatjátok a tök részeg Gyurcsány forradalmi felhívását, meg üthetitek az Orbán képes műanyag hordót! És nem lesznek a környéken verőlegények és rajtatok kívül fasiszták sem, mert ártalmatlan komolytalan nímandok vagytok!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:46:20

@Womb Raider: Most ha építkezni akarsz kaparj össze 40-50 milliót és vegyél még 20 millióért telket. Miből teszed? A 600 ezres fizetésedből? Ok, a telek megvan az eladott lakásodból, és a többi? Felveszel 20-30 millió hitelt? Egyik rokonom keres vagy 700 ezret, de mindene elmegy havonta, annyira megnőttek a kiadások. Igaz van hitele is meg megtakarítása is pár tízmillió de abból kitörölheti a seggét, mert nem kap belőle semmit. Egy jó autó 10 milliónál kezdődik, az elektromosak meg 15. Egy jó lakás vagy ház 30-50milló, egy nívós üdülés itthon 5 csillagos szállodában félmillió. Vagy vehetsz használt prémium autót 5-6ért, ha nem akarsz szutyok új suzukiban zötykölődni ugyanannyiért. Nagyon felment minden a vilgbajnok áfának köszönhetően, nyugaton sokkal könnyebb az élet a tripla fizetésből, mert az árak meg kedvezőbbek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:48:10

@Cycmen: Nyugger az anyád kisköcsög, kilóra megveszem a csóringer magyar balkáni fajtád.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 09:50:55

@Cycmen: Leszarom kire szavazol köcsög, tőlem akár hitler elégett koponyájára is leadhatod a szavazatod. Az én életem ez nem befolyásolja, a magyar éhező bajtársaiddal meg majd akkor elszámolhatsz amikor a bitó előtt álltok hátratett kezekkel.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.16. 09:56:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem ugyanazt mondja. Nincs ugyanis sok értelme gőzkalapáccsal feltörni egy diót. A szerző egyáltalán nincs jó véleménnyel Bokros sokkterápiájáról.

György Csaba Nagy 2019.05.16. 09:59:42

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Te a tegnapi csirketolvajt pofozod, miközben a mai kipakolja a lakásod.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:00:36

@Womb Raider: Az a kereslet nem az átlagmagyartól származik és nem átlagjövedelemből. Az árakat nemcsak a kereslet nyomhatja fel, hanem a túlzott állami beavatkozás is. Hitelek, támogatások stb. Ma már oda jutottunk, hogy ahhoz hogy egy 40 milliós lakást megvehess fel kell venned 20 milliót. Mivel az árak egyre jobban emelkednek, sokkal jobban mint a bérek, így egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a saját tulajdont. Hiába 3% a kamat baszhatod ha az árak miatt több hitelt kell felvenned, sokkal rosszabbul jársz. A pesti lakásárak hasonlóak a nyugati lakásárakkal, viszont a jövedelmek jóval kevesebbek.

Cycmen 2019.05.16. 10:10:24

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Nyugger az anyád kisköcsög, kilóra megveszem a csóringer magyar balkáni fajtád..................

Ne fárassz már, a megnyilvánulásodból egyértelmű, hogy egy megkeseredett nincstelen sikertelen nulla vagy! Aki anyagilag és mentálisan rendben van, annak van valamennyi tartása még egy neki nem tetsző kormányzat regnálása idején is! Te egy szerencsétlen testi lelki nyomorék vagy és maximum a csirke farhátat tudod megvenni kilóra!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:16:02

@Womb Raider: Nem kisfiam, nem tanácsi lakást vettem fillérekért akik ezt megtehették már rég kihaltak, mert a 60 as években kapott lakást vették 90 ben. Ne nézz 80-100 évesnek, annyi még nem vagyok. Először telket vettem a 80-as évek végén olcsón az aglomerációban, utána a 90-es években építkeztem vért verejtékkel, amikor 30%-os kamatok voltak, s majdnem ugyanolyan fizetéshez viszonyított építőanyag árak, mint most(140 forintos bramac cserép ár 20 ezres fizetés) . Habár szerintem most sokkal jobb az arány, mert a fizetések húszszorosára az építőanyagok meg csak a két-háromszorosára emelkedtek. A lakásokat meg akkor vettem amikor olcsók voltak alacsony futamidejű devizahitelre, 15 évvel ezelőtt. Aki most vesz az már rábaszott. Ilyen árak mellet akkor érné meg, ha a bank fizetne nekem 10 % kamatot, hogy felveszem a több tízmilliójukat.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:16:02

@Womb Raider: Nem kisfiam, nem tanácsi lakást vettem fillérekért akik ezt megtehették már rég kihaltak, mert a 60 as években kapott lakást vették 90 ben. Ne nézz 80-100 évesnek, annyi még nem vagyok. Először telket vettem a 80-as évek végén olcsón az aglomerációban, utána a 90-es években építkeztem vért verejtékkel, amikor 30%-os kamatok voltak, s majdnem ugyanolyan fizetéshez viszonyított építőanyag árak, mint most(140 forintos bramac cserép ár 20 ezres fizetés) . Habár szerintem most sokkal jobb az arány, mert a fizetések húszszorosára az építőanyagok meg csak a két-háromszorosára emelkedtek. A lakásokat meg akkor vettem amikor olcsók voltak alacsony futamidejű devizahitelre, 15 évvel ezelőtt. Aki most vesz az már rábaszott. Ilyen árak mellet akkor érné meg, ha a bank fizetne nekem 10 % kamatot, hogy felveszem a több tízmilliójukat.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:27:48

@Cycmen: Ne tévesszen meg soha a külső megnyílvánulás, kinézet. Einsten is vagy doki is úgy nézett ki mint egy utolsó hajléktalan éhenkórász, a link, nyelvmutogató külső viszont egy agytrösztöt takart. Rosszul neveltek. Orbánt is biztos azért tiszteled, mert folyton öltöny nyakkendőben vigyorog mint egy hülyegyerek, és szépeket mond. Ez rossz megközelítés, mindig az a lényeg mi a tartalom. Egyszerűen vond ki a csúnya szavakat az agyacskádból, mint egy robot, tálas n akkor átlátodxa lényeget. Igaz ehhez megfelelő individuális intellektuális képességekre is szükség van, amit egy agynélküli fideszbirkától nem tudok elképzelni.

Minden ballib bérretteg 2019.05.16. 10:30:09

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Szar lehet a magadfajta hivatásos ballib bérrettegő élete..
A folyamatos hazudozás, és álhírgyárak álhíreinek szajkózása elvette a maradék eszedet is..
A Gyurcsány csicskák mélyrepülésben.

444.hu/2019/05/15/minden-idok-legnagyobb-fidesz-gyozelme-erik
Minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme érik

Minden ballib bérretteg 2019.05.16. 10:32:45

@Cycmen:
Ez az "Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög',
egy szerencsétlen lelki nyomorék aki Gyurcsány poszterrel a falon, Apró-Dobrev Klárika videókra rejszol néha, és felveszi a szánalmas 100 rugós fizetését, az agynélküli bérrettegésért cserébe.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:40:55

@Cycmen: Nehogy azt hidd hogy csak az lehet megkeseredett aki szegény és nincs egy vasa sem. Ne fideszes jobbágyaggyal gondolkozz, habár tudom nehéz, amikor az vagy. Lehet olyan hogy valaki szolidáris és utálja az elnyomást, és a pöffeszkedő paprikajancsikat, mint orbánc, de nagyon. Hosszú életem során találkoztam sok ilyen pénzhajhász kreténnel, mind a pöcegödörben végezte. A vagyonomat a szerető családomnak, saját megfontolt cselekedeteimnek, kitartó áldozatkész munkámnak, nem pedig politikusok seggének nyalásának köszönhetem. Azt mindig is rühelltem s ezután is rühelleni fogom. És ezt kellő drasztikussággal ki is nyílvánítom. Habár ez a pár kretén fideszes aki olvassa ezt sok vizet nem zavar. Nem is nekik írom, ezeket, hanem azért mert kurva szar idő van és unatkozom. Ha kisüt a nap már jobb idő lesz, az összes fideszes barom száját teleszarom.

Cycmen 2019.05.16. 10:44:54

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ne tévesszen meg soha a külső megnyílvánulás, kinézet. Einsten is vagy doki is úgy nézett ki mint egy utolsó hajléktalan éhenkórász, a link, nyelvmutogató külső viszont egy agytrösztöt takart......................

Látod ezt sem tudod levezetni, mert idióta vagy. A külsőre hivatkozol, holott én sosem láttalak. Mire támaszkodjak, ha nem a megnyilvánulásokra? Azok pedig barátom közel sem agytrösztöt sejtetnek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:47:41

@Minden ballib bérretteg: Ne magadból indulj ki. Semmi közöm a politikusokhoz, csak jól szórakozom, amikor irogatok. Jó érzéssel tölt el amikor szép magyar választékos anyanyelvemen gyakorolhatom a káromkodás művészetét. Ilyet más nyelven nem lehet, 5 nyelven beszélek, de ez a magyar sajátja, hogy tízféleképpen elküldhetlek titeket az anyátokba a tolvaj vezetőtökkel együtt.

Cycmen 2019.05.16. 10:50:36

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: ezt kellő drasztikussággal ki is nyílvánítom. ...............

Aha, a képességeidhez mérten.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 10:55:20

@Cycmen: Ez bizony kisbarátom külső megnyilvánulás. Pedig ezt ismerhetnéd führeredtől, aki ugyanezt teszi csak ellentétesen. Mézes mázos dumájával félrevezet mint egy cukrosbácsi, majd megszivat. Én viszont szivatlak, de ha bajba lennél rám jobban számíthatnál mint a fosós, hazudozó tolvaj vezetődre. Én kimondom, leírom, amit gondolok, orbánc viszont sunyin lapít. Sose abban bízz abban, aki szépeket mond és ír. Ez egy örökös életvezetési tanács.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.16. 11:05:22

@Cycmen: A külső megnyílvánulást nem nevezném annak hogy milyen hosszú épp a szakállam. Sajnos az a baj bennetek fideszbirkákban, hogy még a saját anyanyelveteket sem értitek, valószínűleg annyira buták vagytok, hogy gyerekkorotokban nem sikerült kellően elsajátítani. Csak az egyszerű szavakat értitek, amiket a hazudozó orbánc beszél: migráns, soros.

Cycmen 2019.05.16. 11:18:16

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Tanulj kisöreg magyarul:....................

Nem szoktam emiatt kötözködni, de ha ilyen pofátlan vagy akkor belenyomom a képedbe a szart, a megnyilvánulás nem hosszú í! Jobb lesz ha visszaveszel és nem oktatgatsz itt senkit mert arrogáns vagy és primitív. A többi szarodat meg sem néztem gondolom van még egy pár! Ha már magyar tanulás...

2019.05.16. 12:14:09

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Túltolod..
Nem kell (miért is kellene) minden huszonéves gyereknek, egyedülállóként főleg.. családi ház? A családi ház..a nevében is kódoltan.. családi műfaj..az meg minimum 2 ember (jobb helyeken 1 férfi+1 nő ;)
Az autó nem alanyi jogon jár, nem létszükséglet... és a prémium kategória végképp nem..
Szóval én azt gondolom, hogy nem bevállalhatatlan projekt 2 fiatal, normális munkával és az ehhez dukáló párszáz ezer forintos fizetéssel egy új LAKÁS ..nem kúria, rezidencia, birtok, hanem egy 50-60nm-es LAKÁS

A VB győztes áfáról meg annyit, hogy a relatíve jól működő ellenőrzéssel egy egészen tisztes állami bevételt produkál, úgy, hogy talán a legigazságosabb módon teszi.Pluszbónusz: a 27% a max kulcs, de akad nem kevés termék/szolgáltatás, ami azért ennél kedvezőbb áfa kulcs alá esik.:)

2019.05.16. 12:15:36

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: A személyes nyomorod/sikereid nem érdekelnek..és egyéb anekdotáid sem. Én sem mesélem a sajátjaimat. Csak, ha megkérsz ;)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.16. 17:41:25

@Sir Bates dö Hól: Hülyeség, nem volt kényszerpályán. Bokros az a dilettáns orvos volt, aki egy gyógyulófélben lévő betegen sokkterápiát kezdett alkalmazni..

"- az elmúlt kilenc év viszonylatában, az bebizonyította, hogy alkalmatlan a közjó/a társadalom többségének érdekében kormányozni! ez a gond. egy mindennél súlyosabb katasztrófába vezeti az országot. "

Nem igaz, az ország gazdasági mutatói soha nem voltak ilyen jók:

novekedes.hu/interju/patai-mihaly-ennel-jobb-allapotban-meg-soha-nem-volt-a-magyar-gazdasag

"A mostani növekedési ciklus a magyar gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként fog bevonulni. Nem csak azért, mert hosszú ideje, már 7 éve növekedési szakaszban van az ország. Azért különleges ez a mostani helyzet, mert most fordul elő először, hogy van egy tartós növekedési ciklusunk, 7-10 év minimum, és a legfontosabb makro mérlegek rendben vannak. Az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben. Ebből az következik, hogy a következő leszálló ágba a magyar gazdaság úgy fog belemenni, hogy nincsenek egyensúlyi problémái. Vagyis a következő válságot sokkal kisebb problémákkal fogjuk átvészelni, mint eddig bármikor az elmúlt száz évben"

Te úgy akarnád elhajtani Orbánékat, hogy nem tudod megmondani, hogy kit szeretnél helyettük. Súlyos felelőtlenség..

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 21:37:30

@Womb Raider: ad1/ mert a ner mindenkit karaktergyilkol; ad2/mert akit nem, az alkalmatlan lenne a feladatra; ad3/mert mo népessége megalkuvó és szervilis, s annyira nem katasztrófális a helyzet, hogy a többség ne tudna elvegetálni, nem élni, vegetálni. ez a helyzet, sz'al itt azért nem igazán találsz olyan nem_ner kommentelőt, aki szívesen szavazna az ellenzékre;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 21:50:11

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: aki azt állítja ma, hogy bokros nem volt kényszerpályán, az vagy nem élt még akkor felnőttként, vagy vak és ostoba;-)...

a hurráoptimista jelentések nem érdekelnek, mivel azt, hogy miből áll össze ez a növekedés, azt prekoncepció alapján magyarázza, szubjektíven. egy mutatót kiemelni, s az alapján véleményt mondani, nem igazán korrekt. itt beszélgetünk (én legalábbis), s nem pártpropagandát osztunk meg.

bárki, aki a jelenlegi valóban vállalhatatlan ellenzék tagja, jobban tudná vezetni az országot, ha a köz érdekét nézzük (orbán is tudná jobban vezetni, de nem ez a célja, se neki, se környezetének). persze, nem a legjobb választás a fost lecserélni szarra, de ez van. a ner-t jelen pillanatban semmi sem veszélyezteti, erről fölösleges vitát nyitni, okkupálta a teljes államot, de ettől még a katasztrófa felé vezeti moot.
ellenben azt, hogy ki miért szavaz a ner-re, azt mindig érdemes megvizsgálni. nem mindenki baribaszó ner-cseléd, aki oda húzza az ikszet;-)...

2019.05.17. 09:22:48

@Sir Bates dö Hól: Baazzz.. nem az elsőáldozók báljáról beszélünk. A magányos harcosok elbuknak.. és ha vannak szeplők a múlton, az semmiképpen nem előny.

Másfelől.. az ellenzék sem idegenkedik ezektől a móccerektől, de még ezt is hülyén csinálják. A fidesz oldalon egy rakás manifeszt elmebeteg éli világát, töretlen népszerűséggel, mert azzal nem lehet valakit ma, Mo.-n elásni, hogy nem szereti a buzikat, vagy éppen kikapálja a vadkendert a rózsalugas mellől.

Laciii 2019.05.17. 15:52:14

"Orbán ugyanis a 23. európai vezető volt, akit Trump fogadott, noha a Fidesz elnöke az első akart lenni: már az elnöki beiktatásra elvárta volna meghívást. Némi túlzással azonban elmondható, Trump a délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkárát"
Az EU-ban több ország van, mint 23, tehát SZERINTED sok EUs ország vezetője annyit se számít, mint a "délkelet-máltai földalatti ellenzék másodtitkára".
Miért nézed le ennyire az EU-t?

Laciii 2019.05.17. 15:54:31

@Sir Bates dö Hól: "bárki, aki a jelenlegi valóban vállalhatatlan ellenzék tagja, jobban tudná vezetni az országot"
Az MSZP meg az onnan kiszakadtak már bizonyították, hogy NEM.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 16:05:41

@Laciii: "Az EU-ban több ország van, mint 23"

Ha nem is az első, mint Ondó Viktor remélte, de talán nem is az utolsó. A sok kis fideSSgyökér éljenzik, és tapsol, végre valami, amiben nem vagyunk tökutolsók, köszönet érte a Nagy Geci Vezetőnek!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.17. 22:08:35

@Sir Bates dö Hól: Bájos,ahogy egy átlag Hócipő olvasó tájékozottságával,szellemi felvértezettségével,és hitbuzgóságával ostbázol le olyan közgazdászokaz,mint Nagy Pongrác Gazdag László vagy Pogátsa Zoltán,akik Bokros csomag komoly kritikusai közé tartoznak..
Téged nem a „győzelmi jelentések” nem érdekelnek,hanem a tiédtől eltérő vélemények.Patai korábbi bankvezérként fogalmazta meg fenti véleményét.
A kedvező világgazdadági konjunktúrával pedig tudni kell élni is,amire nem volt képes a ballib kormányzat 2002-2008 között amelynek az lett az erefménye,hogy a válság bekövetkeztekor a magyar volt a térség egyik legsebezhetőbb gazdasága..

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:03:25

@Womb Raider: miért kell elfogadni azt, (legalább itt, a neten, egymás között ne tegyük ezt!), hogy nemtelen eszközökkel elért eredményeket (⅔) hájpolunk? "a cél szentesíti az eszközt" az egyik legcinikusabb hozzáállás, s ennek piedesztálra emelése minden esetben visszaüt. s az így elért eredményeket csakis erőszakkal lehet fenntartani.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:05:25

@Laciii: miért, mit bizonyítottak? mi a cél? hogy csupán egy vélemény jelenhessen meg? mert, ha ez a cél, akkor a ner valóban jól teljesít...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:13:19

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: akkor és ott kényszerhelyzetben volt, antallék kijelölték a mozgásteret, a lehető legjobbat hozta ki abból, amit lehetett; a kritikák megfogalmazása pontosan miként, milyen szempontok alapján (mi az elérendő cél/ mik a kritikus szempontjai) és mikor is történt? s milyen más alternatívát kínált a kritikus akkor, abban a helyzetben?
lehet szarkasztikus megjegyzésekkel inszinuálni engem, de általában görbül az elkövető szája lefelé: lehet, hogy én hócipőt olvasok, s onnan tájékozódom, ellenben azt egyedül teszem, s nem kupaktanácson vitatom meg az élet nagy kérdéseit az apámmal, ki egyben a bátyám is;-)...

Cycmen 2019.05.18. 12:19:13

@Sir Bates dö Hól: hogy nemtelen eszközökkel elért eredményeket (⅔) hájpolunk? "a cél szentesíti az eszközt" az egyik legcinikusabb hozzáállás, s ennek piedesztálra emelése minden esetben visszaüt. s az így elért eredményeket csakis erőszakkal lehet fenntartani.......

Bocs, de hol van erőszak? A pár hónapja rohamrendőröket lökdösőknek sem lett szétbaszva a pofája, pedig a világ bármely országában ilyet tenni az álmosköny szerint sem szerencsés. A 2/3? Azt még akár hájpolni is lehetne, mert igazából tarolás, 106 szavazókörzetből 91-ben fideszes győzött ez több mint a 2/3 és ezt is győzelemre játsszák mint ahogy a focit gólra.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 12:59:42

@Cycmen: ;-) mondom, felfordult a világ, azok egyike vagy, akivel konstruktív eszmecserét lehet folytatni;-)

erőszak alatt ne csak közvetlen fizikai atrocitást érts, annak számtalan formája van, de tán helyesebb kényszert/kényszerítést írni (most nem a büntetőjog által meghatározott tényállás értelmében)
a ⅔? bármilyen nyilvánosságra hozott program nélkül? egy protesztszavazáson elért felhatalmazást erkölcstelen módon felhasználva egy szűk csoport (orbán és közvetlen köre) átírja az alkotmányt? megváltoztatták a választási rendszert? okés, de hagyjanak arra időt felkészülni a többieknek is, s ne a totális state capture véghezvitelével pillanatnyi erőfölényüket kihasználva betonozzák be számukra előnyös helyzetüket, megakadályozva ezzel a további mozgást, a pillanatot az örökkévalóság szintjére emelve! hatalomtecnikai szempontból valóban helyes döntésnek tűnik, de ez csupán az egyik kis érdekcsoport/klikk érdeke, nem az ország lakosságáé! ez nem demokrácia, ez semmiben sem különbözik csák mátéék kicsinyes hatalmi harcától;-)... s nem hiszem, hogy támogatni és elfogadni kellene a ner vagy az előzőek által gyakorolt kamarillapolitikát! átláthatóságot szeretnék a közéletben...

Cycmen 2019.05.18. 13:22:54

@Sir Bates dö Hól:
erőszak alatt ne csak közvetlen fizikai atrocitást érts, annak számtalan formája van, de tán helyesebb kényszert/kényszerítést írni (most nem a büntetőjog által meghatározott tényállás értelmében)
a ⅔? bármilyen nyilvánosságra hozott program nélkül? egy protesztszavazáson elért felhatalmazást erkölcstelen módon felhasználva egy szűk csoport (orbán és közvetlen köre) átírja az alkotmányt? ..............

Igazad lehetne, de a kétségtelen protestszavazás után bukásnak kellett volna bekövetkeznie legkésőbb a harmadiknál. Így viszont visszamenőleg igazolható sokminden, az érdemi programról meg csak annyit, hogy volt már több példa egészen jó programokra, amikből lófütty sem lett! Az alkotmánymódosítás ravasz érv de ha belegondolsz, az indokaid alapján soha senki ne módosíthatná "erkölcsösen" az alkotmányt, mert olyat hogy száz százalékos egyetértés elképzelhetetlennek tartok, az úgynevezett konszenzusosnak meg nem lenne értelme, mert egy jelenlegi felállás mellett úgy ki lenne herélve hogy szarabb lenne a végén mint amit le akarnak váltani.

Cycmen 2019.05.18. 13:29:48

@Sir Bates dö Hól: Ja és ezért már neveztél cinikusnak, de az Orbáni hatalomtechnikában nincs semmi egyedi, ezt az erkölcsösnek tényleg nem mindig nevezhető játékot nem ők találták ki, mindenki.... érted(?) MINDENKI ezt játssza, ezek a szabályok, lehet hogy nekik sem tetszik mindez, azzal együtt most ők benne a legjobbak és ballib oldalon ez fáj a legjobban. (ezzel most nem ballibeztelek le természetesen)

Cycmen 2019.05.18. 13:35:49

@Sir Bates dö Hól: Ja és még az alkotmányról annyit, hogy a hétköznapi szavazónak fogalma sincs róla, ha nem emelkedik tőle a farhát ára akkor leszarja, a mezei "ellenzékieknek" is csak az jött le hogy "Magyarország" lettünk köztársaság nélkül és nagy okosan kirakták a fészre hogy akkor hogyhogy van köztársasági elnök? Erről ennyit.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:50:33

@Cycmen: pontosan a state capture miatt nem következik be a bukás, csakis külső tényezők miatt (gazdasági válság/visszaesés, orbán hirtelen halála, külső, független (a ner-től nem függő) tájékoztatás, a valós helyzet/tények ismertetése a lakossággal), ez a lényege;-)...

a programok ismertetése azért szükséges, hogy tudjam, mire adok felhatalmazást, s azt számon is tudjam kérni; ez az egyik legfontosabb/legerősebb legitimációs alapot adja, sz'tem.
az alkotmányt konszenzussal módosítom, lehetőleg társadalmi vita lefolytatása után, s azt népszavazáson legitimálom, de olyan népszavazáson, mely előtt mindenki véleménye megjelenhet a közmédiában, nyilván ehhez szükséges lenne egy közmédia is;-)...

nem orbánék találták ki a hatalomtechnikai eljárást, ellenben pontosan az ilyen gyakorlása vezetett a száz évvel ezelőtti nagy háborúhoz (I. majd II. vh): tájékozatlan, megvezetett tömegek hangos ováció közepette küldték saját maguk és szeretteik a vágóhídra.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:53:52

@Cycmen: mivel a funkcionális analfabéták aránya a ⅔, így abból mindenkinek jut. ezért nem akarja emelni a közoktatás színvonalát semelyik nem demokratikus elkötelezettségű elit, hiszen az önálló, kritikus és komplexitásban gondolkodni tudó az veszélyezteti a status quot;-)

Cycmen 2019.05.18. 14:50:17

@Sir Bates dö Hól: nem orbánék találták ki a hatalomtechnikai eljárást, ellenben pontosan az ilyen gyakorlása vezetett a száz évvel ezelőtti nagy háborúhoz ...........

Egyes bölcsek szerint ami most folyik az pont a 3. vh. csak gazdaságilag. Ha a dolgok mögé nézel megláthatod a globális háttérhatalmat és annak a tipikus befolyásszerző technikáit, csak jóval aljasabban és erőszakosabban mint amit Orbán szemére vetsz. Ha tetszik ha nem, hülye lenne letenni a kezéből a fegyvert, pláne az ugyanazt a fegyvert használók követelésére.

Cycmen 2019.05.18. 14:57:26

@Sir Bates dö Hól: : mivel a funkcionális analfabéták aránya a ⅔, így abból mindenkinek jut. ezért nem akarja emelni a közoktatás színvonalát semelyik nem demokratikus elkötelezettségű elit, hiszen az önálló, kritikus és komplexitásban gondolkodni tudó az veszélyezteti a status quot;-).........

Csürhe mindig lesz, jó duma a sötétségben tartás, de azért manapság még egy igen szegény sorban tengődő gyerek is elérhet bármit ha igazán akarja. A sötétség mára fakultatív és amúgy is a tanultakkal van a fő probléma, a kemény felforgató őrültek mindig okosak voltak, Robespierre, Lenin, etc. kivéve a bankrabló Sztálint, úgyhogy itt sem egyértelmű hogy mi az igazán jó.

Cycmen 2019.05.18. 15:00:07

@Cycmen: Az okost tanultra javítom, mert Sztálin a pályafutása alapján sokmindennek nevezhető, de hogy buta lett volna az kizárt!

taga20 2019.05.18. 15:02:44

@Cycmen: "megláthatod a globális háttérhatalmat"

ezek hol élnek, vagy hol lehet megtalálni őket, vagy kik ők?

u.i.: móricka, izraelt vagy sorost nem tudom elfogadni:)

na meséjj!

Cycmen 2019.05.18. 15:19:08

@taga20: Nem mesélek tanguci, Sírbatesszel eljutottunk oda, hogy alapvető tényeken nem molyolunk. Ha szerinted nincs globális háttérhatalom, akkor ennyi, nem foglak győzködni.

taga20 2019.05.18. 15:25:36

@Cycmen: sír szerint is van globális háttérhatalom? én nem olvastam ilyet tőle.

na meséjj akkor az ufokról legalább!:))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 15:32:55

@Cycmen: "Ha szerinted nincs globális háttérhatalom"

:))

Bazmeg, hogy ne lenne. A gyíkemberek köztük élnek, és ők irányítják a világot. Ezt minden kemtrél hívő tudja. :))

taga20 2019.05.18. 15:39:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

bakker, most kurvára kifecsegted a titkunkat XXL18 robottársam!
aszt vágod, hogy ezért egy év kényszermunka lesz a jutalmad a tatuinon!

:)))

uploads.disquscdn.com/images/e30894269bc0acd8e5bacd1ea7d8995f63243fe3edfcd104428ff17f102c2c0e.gif

Cycmen 2019.05.18. 16:29:05

@taga20: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Látom formában vagytok fiúk, de nem a taga féle ufoktól tartok, mert azok csak elrabolnak hogy megkúrassanak velem egy UFO lányt, a gyíkemberek meg csótányt fogni jönnek, úgyhogy másfelől jön a baj.

taga20 2019.05.18. 16:34:31

@Cycmen: na áruld má el!

ígérem, cserében egy napig nem szopatlak:)

na áll az alku?:)))

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 23:37:59

@Cycmen: ezt nagyon másként látjuk. sz'tem meg éppen, hogy mindenhol bezáródnak a társadalmi mobilitás csatornái. az internet amilyen hasznos a tudás szempontjából, épp annyira káros is, hiszen minden szemét/blődség is felkerülhet oda.
az, ha valakinek felsőfokú végzettsége van, még nem garancia arra, hogy tud is gondolkodni. az emberek döntő többsége nem tud szelektálni a net által rázúdított állítások között, mivel nem tanították meg önállóan és kritikusan gondolkodni. s ez, pl. moon, nem is cél;-).

amennyiben a háttérhatalmon a kizsákmányoló és döntéshozó elit egy nagyon szűk csoportját érted, akkor igen, véleményem szerint van, mely független a látható és megválasztott elittől, sőt, az utóbbi inkább az előbbitől függ, szoros szimbiózist alkotva azzal (tisztelet a kivételnek), miközben érdekcsoportjaik folyamatosan konkurálnak egymással, s együttműködnek egy időben. amennyiben a kipás, pajeszos tiszaeszlári gyereklányvért a pászkába sütők leszármazottaira gondolsz a háttérhatalom alatt, akkor sz'tem nincs. sz'tem osztálytársadalom és -harc van, s jelenleg a tőke képviselői abban nyerésre állnak.
abban viszont feltétlen egyetértünk, hogy a cionizmus nem igazán hozott jót eddig a világnak. de ez nem jelenti azt, hogy az antiszemitizmus mellé állnék (bár, mint jeleztem volt egy párszor, az a szociókulturális környezet, mely moon megtalálható, semmiképpen sem tesz filoszemitává).
@taga20: sz'al ennyi. amennyiben a háttérhatalom definíciója az, amit jeleztem, akkor létezik, bár én inkább nem használnám azt a kifejezést, mivel a ⅔ funkcionális analfabéta azonnal a kampós orrú gyíkemberekre asszociál, mert erre kondicionálták évszázadokon keresztül a "keresztény" európában;-)...

Cycmen 2019.05.19. 10:38:35

@Sir Bates dö Hól:
amennyiben a háttérhatalmon a kizsákmányoló és döntéshozó elit egy nagyon szűk csoportját érted.........................

Azt értem és ugyanúgy egymás foglyai a politikusokkal ahogy te írtad, bár újabban vannak a feltűnően rossz képességű jobban irányítható, de állandóan baromságokat csináló politikai kreatúráik, akik miatt kezdenek a mohóságuk áldozatául esni és politikailag egyre többször veszteni, mert a nép nem annyira hülye mint szeretnék.
A gyíkemberekben és a pajeszos arcokban senki sem hisz szerintem, ezt a háttérhatalom dobja be azok lejáratására és hülyének beállítására akik szóba merik hozni a létüket.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 10:49:10

@Cycmen: dehogynem! mennyi elmeroggyant van, aki valóban hisz a pajeszos kreaturákban! megjegyzem az olyan pitiáner pszichiátriai esetek is, mint orbán az ő partnerük, lásd csak a német nagytőke kiszolgálása.
ellenben nem hiszem, hogy jobbról kellene választ adni a kizsákmányolására, inkább egy balos válaszban hiszek.

Cycmen 2019.05.19. 11:18:00

@Sir Bates dö Hól: nem hiszem, hogy jobbról kellene választ adni a kizsákmányolására, inkább egy balos válaszban hiszek..............

Ezt így kijelenteni manapság nem elég, határozd meg pontosan kik azok akiktől a fordulatot várod. Miért is mondom? Nézd meg a jobb és a bal oldalt, egyik sem hozza mára a szokásos paramétereket, hogy mást ne mondjak, több okos is rámutatott arra, hogy az Orbáni Fidesz több balos jellemzővel rendelkezik mint az MSZP.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 11:33:51

@Cycmen: pontosan ez a tragédia: a jelenlegi ner-garnitúra elfogadhatatlan, az ellenzék szintén. azt most ne feszegessük, hogy mennyire balos a fidesz (nem minősítem birca kifejtését arról, hogy mi a bal- vagy jobboldal elsődleges jellemzője, már megtettem a másik blogon), de hasonló hazugságokra építenek a populista demagógok, mint száz éve, s a recept ismert: mussolini, pilsudsky, gömbös, hitler, dolfuss, schuschnigg nem megoldás. a tekintélyelv nem megoldás, főleg a mai mindenre kiterjedő manipulatív médiában.
a fidesz nem baloldali párt. baloldali nem lehet rasszista. lehetnek baloldalinak tűnő vonásai, de nem baloldali. de ennek megértéséhez emelni kellene az oktatás színvonalát, már a közoktatás során is. a konstans ⅔ mindenkinek jó, aki a hatalmat akarja megszerezni, de ezt már jeleztem;-)...

Cycmen 2019.05.19. 14:25:43

@Sir Bates dö Hól: a fidesz nem baloldali párt. baloldali nem lehet rasszista..........

Mint párt nem rasszista, rasszisták mindenütt vannak, tudok pár rasszista zsidóról és négerről is, csak valahogy azoknál nem veszik úgy, ahogy egyébként szokás.
A jobb meg bal polémiát is hagyhatjuk, jeleztem hogy mára teljesen megszűnt ennek a tartalma, időpocsékolás molyolni vele.

Sir Bates dö Hól 2019.05.19. 15:40:06

@Cycmen: igazad van, ellenben a támogatói, tagsága jellemzően etnicista, rasszista (bár ez mo teljes népességére is igaz, bennünket is beleértve;-)).
a jobb és bal pedig sz'tem nem polémia, de valóban megváltozott a jelentéstartalma;-), ám abban konszenzus van köztünk, hogy nem ez a leglényegesebb probléma moon... vagy a világban;-)...
(látom, a másik poszt alatt lubickolsz, egyszer még agyvérzést fog kapni valaki miattad;-))

Cycmen 2019.05.21. 09:04:59

@Sir Bates dö Hól: (látom, a másik poszt alatt lubickolsz, egyszer még agyvérzést fog kapni valaki miattad;-)).................

Ez egyébként nem célom, jópofizni járok ide, meg a meglátásaimat megosztani. Persze ha megtalál néhány orbitális marha az sem baj, azokkal is "szót" tudok érteni. :D
süti beállítások módosítása