B1 blogcsaládSegítünk Novák Katalinnak: milyen lenne egy igazi családbarát ország?

2019. április 21. - Mr Flynn Rider

Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt.

csaladbarat.jpg

Nagyon sok területen lehetne az országot családbaráttá tenni, amitől – elképzelhető – hogy több gyerek születne. Azért nem használjuk a „több nő szülne gyereket”-kifejezést, mert a nők nem szülőgépek. Íme néhány olyan pont, ami tényleg segítene Novák Katalinékon. hogy ne csak kritizáljunk, hanem javasoljunk is.  

  1. A szemlélet

Mindenki utálja, ha a magánéletében vájkálnak, néhány szerencsétlen valóságshow-szereplőn és celeben kívül, akik ebből élnek. Az ideális szemlélet valószínűleg az lenne, ha meghagynák a lehetőséget mindenkinek, hogy akar-e gyereket vállalni, vagy sem. Attól még ugyanis, hogy a kormány most éppen ezt tűzte ki célul és a kormány (gyk Orbán Viktor) most éppen ezt akarja, attól nem biztos, hogy mások is ezt akarják. Túl banális? Ezek szerint nem az: ha banális lenne ez a kijelentés, nem dugnák minden lehetséges csatornán az emberek arcába, hogy TÖBB GYEREK KELL, meg, hogy SZÜLJÉL MÁR!

Az állam elősegítheti, hogy több gyerek szülessen, de az újabb és újabb kampányok inkább szolgálnak fideszes politikai célokat, mintsem igazán hatékonyak. Az államnak nem feladata szemléletet formálni. Az államnak nem feladata tájékoztató kampánynak hazudott politikai kampányt folytatni, főleg nem egy párt (gyk a Fidesz) politikai haszonszerzése céljából. Vegyük észre, hogy a családbarát-kereszténydemokrata vonal csak egy újabb póz, egy újabb politikai kampány, semmi több.

  1. Egészségügy

Köszörüljük meg a torkunkat és gondoljunk arra, hogy Magyarországon milyen egészségügyi állapotok vannak. Vagy csak arra a statisztikára, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb a császármetszéssel világra jövő babák aránya. Vagy a kórházi fertőzések aránya. De, ha elengedjük azt a gondolatot, hogy mennyivel csökkentette a „családbarát kormány” az egészségügyre fordítható kiadásokat, nincs orvos, nővér, műszer, gyógyszer, budipapír, fertőtlenítő, szappan, elég, ha csak ránézünk az omladozó kórházakra. Vagy arra gondolunk, hogy a „családbarát országban” az anyukáknak külön harcot kell vívniuk a kórházakkal, hogy ágyban aludhassanak a gyerek mellett, ha annyira beteg, hogy ott kell tölteni az éjszakát. Ez csak egy apróság, nem is igazán pénzügyi tétel. Az is durva, hogy az embernek a magánegészségügybe kell elmennie, ha valami problémája van és nem akar hónapokat várni arra, hogy kiderüljön, mi a baja és azt meg is gyógyítsák.

  1. Oktatás

Igen, pont most üldözték el a CEU-t (a világ egyik legjobb egyeteme), a kormány harcot vív az ország Tudományos Akadémiájával, közben államosítja a tankönyveket, központosít mindent.  Kontraszelektált, alulfizetett, agyonadminisztrált, agyonstresszelt, kiégett pedagógusok, iskolabezárások, ötvenszer átszerkesztett tananyag, ami egyre rosszabb lesz. Egy ismerősnek azzal magyarázták, hogy nem elég érett az iskolához, hogy nem elég jó a kudarctűrő képessége. Megintcsak, tekintsünk el a lehetetlen körülményektől, tegyük csak fel a kérdést: azért járjon a gyerek iskolába, hogy kudarcok sorozata érje? Azért szüljön valaki több gyereket, hogy annak a gyereknek ne legyen jó? Ráadásul a magyar iskola szegregál és elzárja a felemelkedés útját a szegényebbek elől – vagyis pont az ellenkezőjét csinálja annak, amire hivatott lenne. De már az is nagy dolog lenne, ha elég férőhely lenne a bölcsődékben, óvodákban.

  1. Szociális támogatások

Az egy dolog, hogy nem kell többet adót fizetni, ha valakinek van négy gyereke. Ez rohadtul igazságtalan, mondjuk ki. De a másik dolog, hogy a családi pótlékot évek óta, sőt, lassan több mint egy évtizede (2008 óta) nem emelték. Akkor kap valaki 25 ezer forintot a gyereke után, ha az súlyosan beteg, fogyatékkal élő, egyébként meg 12 ezer forintot kap. Akinek három, vagy négy gyereke van, annak meg utána dobnak 10 milliót (nem kell visszafizetni), meg 15 millió hitelt. Meg külön pénzt autóra. A kormány büszkén lobogtatja a családi adó- és járulékkedvezményt (kedvező a gazdagoknak, a szegények nem tudják kihasználni), a GYED extrát és a CSOK-ot, de ezek mind olyanok, amik a szegényeket nem igazán érintik. Aki szegény, magára vessen – annyit is ér, üzeni a kormányzat. Viszont közben a másik oldalon verik a mellüket, hogy mennyire családbart az ország. Családbarát lenne, ha a szegény gyerek ugyanannyi, vagy több támogatást kapna az élethez, mint az, akinek eleve van. 

  1. Gyerekvédelem

Maradjunk abban, hogy árva gyerekeket kirúgni a saját otthonaikból úgy, hogy fogalmunk sincs, hogy hova mennek, az nem igazán családbarát kormányzást jelent. Megy ugyan a himihumizás, meg a mismásolás, hogy mennyire jó lesz majd a gyerekeknek, de a B1 blog például arról értesült, hogy más fogyatékos intézetek is hasonlóképpen járnak (pl a diósjenői szociális otthon): az állam elveszi tőlük azokat a kastélyokat, ahová beköltöztették ezeket az intézményeket és után a haveroknak odaadja, hogy azok felújítsák és luxusszállodává alakíthassák őket. Mindez inkább arra utal, hogy a nyers, rövidtávú haszonszerzés mellett folyik egy álságos kampány, ami igazából eltakarja a valóságot a magyarok szeme elől. De tíz év kormányzás után mit vártunk a Fidesztől: ugyanezt csinálják a társadalom és a gazdaság minden területén.

  1. Nők munkavállalása

Mindenki szembesült már azzal az intim kérdéssel, hogy az első kérdés egy fiatal nőnek egy állásinterjún, hogy mikor megy szülni, meg hányat. Aztán mindenki szembesült már azzal a problémával, hogy egy nőnek kötelező választani a karrier és a család között, a kettőt együtt szinte lehetetlen megoldani. Márpedig Magyarországon egykeresős családnak lenni egyet jelent a szegénységgel, hacsak a papa nem éppen Tiborcz, vagy Mészáros vezetéknevet visel. Ha pártunk és kormányunk valóban elő szeretné segíteni a gyerekvállalást, ezeken a területeken hozhatna olyan törvényeket, amelyek védik a nőket és anyákat, amelyek lehetővé teszik, hogy a nők ne szenvedjenek hatalmas hátrányt a munakerőpiacon amiatt, mert gyereket vállalnak. Vagy elég arra gondolnunk, hogy sokan betegen is elmennek dolgozni, félve a kirúgástól és félve attól, hogy nem lesz elég pénzük a hó végén, mert a táppénz nem elég. Emiatt elküldik a beteg gyereket is óvodába, iskolába, ahol aztán szépen megfertőzi a többit.

 7. Diszkrimináció

A magyar kormány előszeretettel mondja meg, hogy mi a család. Azzal viszont, hogy önkényesen kijelölik, mi a család, ezzel automatikusan diszrkiminálnak egy csomó embert, akik ugyanolyan értékes tagjai lehetnének a társadalomnak - ha hagynák őket. A diszkrimináció és a gyűlölet terjesztése (a menekültek nem családok, hanem gonosz migráncsok, a menekült gyerekek szüleit lehet éheztetni a tranzitzónában, a melegek nem család, stb.) nem igazán családbarát dolog, sőt: kifejezetten ellenséges azokkal szemben, akik szintén családként gondolnak magukra. És miért ne tehetnék. 

(Kép: Marabu rajza a Magyar Nemzetben)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1814778034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakatos Rodolfó 2019.04.21. 11:52:58

"a menekültek nem családok, hanem gonosz migráncs"

Haha, mert persze minden agysebész családostul jön, mi?

"A probléma az, hogy a bevándorlók között rendkívül nagy a huszonéves fiatal, nőtlen férfiak száma, akik nem tudnak megnősülni, családot alapítani."
demokrata.hu/magyarorszag/fiatal-ferfiak-invazioja-90587/

A magyar kormány, nagyon helyesen a MAGYAR családokat támogatja, nem a betolakodó egyedülálló férfiakat. Utóbbiak támogatása tenné a kormányt családbaráttá?

Ki az, aki nektek ezt elhiszi?

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 12:09:59

Elolvastam hogy miért nem jó a családtámogatás és szerintetek hogy kéne. Megerősített hogy jól döntöttem amikor nem rátok szavaztam!

csobi2011 2019.04.21. 12:31:42

Hűha, nem semmi ez a cikk. Ez a barom libsi író a leghatékonyabban kampányoló személy a fidesz mellett. Pontosan leírja azt libsi gondolkodást a családpolitikáról ami miatt sosem szabad visszengedni a hatalomba a libsiket. Remélem minden nap ír egy ilyen cikket.

rallus 2019.04.21. 12:36:48

Az igazán nagy családosoknak a "megélhetési bűnözés" összeghatárának emelése és a családi pótlék iskolába járáshoz kötésének megszüntetése volt! Természetesen ez nem jutna a gonosz fideszesek eszébe, ehhez ballib kormány kellett!

Gödör Pöce 2019.04.21. 12:45:13

Majd ha a szülésznő és szülészorvos annyit keres, hogy magától kiírja a szülészet ajtajára nagy betűkkel, hogy "Tilos a hálapénz, és amúgy sem fogadnánk el", na akkor kezdhetünk családbarátságról beszélni...

GNDL 2019.04.21. 13:05:17

Ez nagyjából így van, de simán hozzá lehetne még dobni plusz 7 pontot...

Például ugye amit szociológusok szoktak hangoztatni, hogy a magyar családmodell évtizedek óta az 1 + 1 gyermek, vagyis a magyarországi családok döntő többségükben legfeljebb két gyermeket nevelnek fel... ezzel szemben Orbánék „családtámogatási rendszerében” kínosan ügyelnek arra, hogy ez a döntő többség kimaradjon a támogatottak köréből, vagy a lehető legkevesebb támogatást tudják igénybe venni. Holott ha nem a 3+ gyermek vállalását próbálnák ösztönözni (vagyis nem a társadalmat akarnák átnevelni saját, egyébként nem létező, vagyis mondhatjuk „társadalom idegen” fideszes családmodelljükre), hanem inkább minden akadályt elhárítanának a legalább az első gyermekhez jutás elől, akkor valószínűleg konkrét eredményeket is képesek lennének elérni.

Említhetném még ezt a szocializmust idéző kádári mentalitást is, hogy az egymást váltó posztkommunista kormányok úgy képzelik el a „családtámogatást” hogy majd az állam ad, többnyire valami pénzt... holott egyik oka a népességfogyásnak az, hogy a fiatalok egyre később tudják megteremteni azon feltételeket maguknak (biztos egzisztencia, jól- vagy aránylag jobban fizető állás, némi megtakarítás, kiszámítható jövő), amelyek alapján a gyermekvállalás már nem elviselhetetlen/megoldhatatlan anyagi teher, így egyre idősebb korukban vállalnak gyermeket, emiatt pedig legfeljebb két gyermeknél többet már csak a koruk miatt sem leszek képesek felnevelni. Szóval ahogyan fent említettem, az első gyermekhez jutás elől kellene egyelőre minden akadályt elhárítani, például hogy egy pályakezdő fiatalember ne azzal szembesüljön, hogy napi akár 12 órás munkával lényegében csak a lakhatására és a megélhetésére tudja elkölteni alacsony bérét, de ebből jövőt nem tud magának építeni.

Illetve munkám során volt alkalmam átlátni, hogy milyen elképesztő feltételeket kell teljesíteniük azoknak, akik mondjuk egy kis helyi közösségben más lehetőség híján magánbölcsit és/vagy magánovit akarnának létrehozni... olyan feltételeket amelyeknek még az állami bölcsik/ovik sem felelnek meg sok esetben. :) Pedig ha adott néhány lehetőség egy helyi kis közösségben, például van megfelelő ingatlan, található helyben (akár a szülők közt is) megfelelő képzettségű munkaerő, és esetleg még a szülők közt más vállalkozók is vannak akik biztosíthatnának szolgáltatásokat a magánbölcsinek/ovinak, akkor a szülők számára már nem lenne elviselhetetlen anyagi teher, ráadásul a további munkavállalásukat is megkönnyíti ha a munkaidejükre biztonságba tudják helyezni gyermekeiket, a lakóhelyük közelében. Tehát az ilyesféle lehetőségek elől is el kéne hárítani minden akadályt, nem feltétlenül az államnak kell mindenbe belekotnyeleskednie ha a helyiek képesek az ilyesféle problémáik megoldására.

De hát órákon át lehetne mindezt sorolni, mindenkinek vannak elképzelései, akár tapasztalatai... egész egyszerűen arról lenne szó, hogy olyan kormányra lenne szükség amely nem a társadalmat akarja „átnevelni”, tehát ebben a formában nem a társadalom ellenében kormányoz, hanem a társadalom valós problémáira ad megoldásokat, a polgárok boldogulását segíti elő, mindezt a polgárokat (civileket, szakembereket, érintetteket és érdekelteket) meghallgatva, javaslataikat megfogadva, velük együttműködve. Erre mind az eddigiek (MSZP-DK), illetve mind a jelenlegiek (Fidesz-KDNP) tökéletesen alkalmatlanok, mert a nem így lenne akkor már évtizedekkel ezelőtt elkezdték volna kezelni ezeket a problémákat, és nem eszkalálódott volna oda a helyzet, hogy mára egyrészt valamiféle civilizált egészségügy hiánya okozta értelmetlen halálesetek, másrészt a tarthatatlan és riasztó közállapotok, a rekord adóterhek és alacsony bérek okozta kivándorlás miatt kisvárosnyi emberrel fogy évente a magyar társadalom...

A fideszes „családfogalom” meg a legmesszebb van attól amit akár európainak, úgymond „polgárinak”, vagy akár civilizáltnak lehetne nevezni. Az én ismertségi körömben is számtalan olyan barátom van, illetve a családomban is vannak olyan emberek, akiket csak az egyik szülő nevelt fel, vagy az egyik szülő és az egyik nagyszülő, tehát sok esetben előfordult hogy két férfi (apa és nagyapa) vagy két nő (anya és nagyanya)... és érdekes módon egyikük sem lett ettől homoszexuális, vagy valamiféle gonosztevő, ugyan olyan értékes tagjai lettek a társadalomnak mint bárki más aki elvégzi iskoláit majd becsülettel elvégzi a munkáját.. szóval csak ezért, mert ezeket az (és itt jön az én családfogalmam) egymást feltétlenül szerető és egymásról feltétlenül gondoskodó közösségeket „egy apa és egy anya” híján nem ismerik el családnak, egyszer óvatosan fel fogok pofozni egy fideszes pöcsöt, aztán megpróbálom majd elmesélni neki hogy mi a baj a vallási fundamentalista szélsőséges és embertelen hozzáállásával, majd még egyszer felpofozom de akkor már durvábban, mert további mondanivaló híján már nem fog érdekelni ha eközben eszméletét veszti... :D

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 13:26:42

@Gödör Pöce: Majd ha a szülésznő és szülészorvos annyit keres, hogy magától kiírja a szülészet ajtajára nagy betűkkel, hogy "Tilos a hálapénz, és amúgy sem fogadnánk el", ...........

Hát miattad biztosan nem fogadtak el hálapénzt, hanem inkább elnézést kértek! :D :P

jajdehülyevagyok 2019.04.21. 13:29:13

Baromság. A családbarátság nem az, hogy a szegényebbnek tartott néprétegek felemelkedésére szórunk hatalmas összegeket, ami eliminálódik a különféle programok, tanulmányok, szakértők, szervezetek hálójában, majd a végén a maradék egy két jól helyezkedő mercijébe kerül beforgatásra.

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 13:35:14

@GNDL: egyszer óvatosan fel fogok pofozni egy fideszes pöcsöt, .....................

Te szerintem egyszer mertél felpofozni valakit, az is csak a feleséged volt, annak basztál le egy fülest az MSZP majálison sorban állva az ingyen virsliért amikor rádszólt hogy ne igyál több kőbányait, mert megint behugyozol! Aztán azt is megbántad, mert egyrészt igaza lett és bepisáltál, másrészt nem kaptál se pinát, se főtt ételt hónapokig és csak egy karácsonyra vett műszálas télikabáttal tudtad kiengesztelni! :D :P Faszfej!

GNDL 2019.04.21. 13:44:33

Érdekes, hogy az általam leírt 5 bekezdésből, több mint 1000 szóból és közel 5000 karakterből kizárólag csak egyetlen szó ragadta meg az idevezényelt fideszes/muszka trollok fantáziáját, az sem kontextusában hanem csak jelentésében... :D

Vagyis, nem is annyira érdekes, mert ugye miért különbözne egy hivatásos fideszes/muszka troll egy átlag, szellemileg jellemzően igen erősen korlátolt fideszes hívőtől, akikkel már évek óta kizárólag egyszerű mondatos kampányszlogenekkel „kommunikál” az állampártjuk, bármiféle nyilvánosan elérhető, ellenőrizhető és számonkérhető programok híján?! :)

A központ 2019.04.21. 13:47:09

Felhívjuk az 5/b. műszak dolgozóinak figyelmét, hogy a napi utasításnak megfelelően 16 óráig ne kommenteljenek a B1 bolgon.
A 2/a. műszakhoz hasonlóan, az átcsoportosításnak megfelelően és a KBSZ.20120707/4579 a. és c. pontjait szigorúan betartva járjanak el.

Köszönjük és további jó munkát kívánunk.

GNDL 2019.04.21. 13:49:41

@GNDL: Na jó, nincs 1000 szó, csak 6-700... de egy plakátra akkor is nehezen férne ki a mondanivalóm, emiatt pedig hát nem túl fideszhívő-kompatibilis a szöveg... :)

Greccsi Zsot 2019.04.21. 13:49:52

"Segítünk Novák Katalinnak: milyen lenne egy igazi családbarát ország?"

Legelso sorban, a mocskos magyar fasiszta csaladokra elpazarolt penzeket, a szegeny menekultek bankkartyaira kellene feltolteni.

Helga Beauty Salon. 2019.04.21. 13:56:33

@taga20: Majális nektek való, én tegnap ünnepeltem, szülinapja volt egy híres embernek! :D

elismert felhasználó 2019.04.21. 13:57:07

@GNDL: há pasztmek, perze, hoty szartung asz öt bekeszdésedre, mer már asz apád is fosta a szót anno...feleslegesen...mek amikó felolvazstam a kecskés sanyinak a felpofoszos résztet, akor úty röhögöt, hoty lefordult a székrül. tudud, sanyi haferja a hofmann laci, asz a csávó, aki kezelgette a nejedet....amivel amuty nem lene propléma, mer boszubol például asz enyim is félrekurt, amikó megelékelte hoty mindik mekcsalom. sajnáltam is a mészár ferit, mer neki kelett harangosznia abban a nagy hangárban...hehehehe.....de a tijed azé ment balra, mer ety fasz vagy...egy kicsi fazs....szóval asz van, hoty kicsinyt meklepőttünk, hoty ety oljyan kigyóválu fazjancsi keménykedik, akit mék a momentumos buszigyerekek is kiröhöknek...
bocsesz, de esz van....pasztmek....

elismert felhasználó 2019.04.21. 13:59:59

@A központ: busziarczuak! tezek róla, hoty eszt a blogod netuggyátog töngreteni!

taga20 2019.04.21. 14:01:03

@Helga Beauty Salon: gondolom nagy ünnepet rittyentettél, ahogy téged ismerlek!:)

www.youtube.com/watch?v=12CMrzKuN0I

élveteg 2019.04.21. 15:09:55

" Az ideális szemlélet valószínűleg az lenne, ha meghagynák a lehetőséget mindenkinek, hogy akar-e gyereket vállalni, vagy sem. "

Tééényleg? Aztán ugyan hol vették el ezt a lehetőséget ?

Semper Fidelis 2019.04.21. 16:03:34

Ennek a 7 pontnak egy fél szavával sem értek egyet.

2019.04.21. 16:20:14

Majd az idő eldönti, hogy mennyire családbarát ez a kormány. Nem kell mást csinálni, csak az évenkénti népszaporulat adatait kell minden évben megtekinteni.
Ha nem emelkedik, akkor az bukott családpolitika.
Ne legyen kétségünk a számok mögé nézni.

taga20 2019.04.21. 16:21:29

@Semper Fidelis: nem is gondolta senki, hogy te vagy a legélesebb kés a fityesz kredencben!

mennyé aztán szopd le bájert, vagy a geci gazdádat!

2019.04.21. 16:21:33

Illetve még egy adatot kell figyelni. Az élve születések számát.
Úgy gondolom ezek az adatok nem hazudnak, a többi pedig akárkinek is a szájából jön, na az csak porhintés.

GNDL 2019.04.21. 16:52:25

@Pár dollárral többért: „Majd az idő eldönti, hogy mennyire családbarát ez a kormány.”

Amikor kilenc évnyi kétharmados többségű „kormányzás” után vezetnek be újabb és újabb „családvédelmi akcióterveket”, az számodra mit sugall az eddig elért eredményekről, az aktuális helyzetről valamint a távolabbi kilátásokról?! :) A tavalyi választási kampányban plakátolták tele az országot azzal, hogy „jobban teljesít” és hogy soha senki nem támogatta még ennyire a családokat... akkor mi történt az elmúlt egy évben, hogy a tavalyi „sikerek” után idén újabb „akciótervekre” van szükség de sürgősen?! :)

„Nem kell mást csinálni, csak az évenkénti népszaporulat adatait kell minden évben megtekinteni.”

Ennyi?! Tehát számodra teljesen mindegy, hogy azok az új csecsemők milyen környezetben fognak felnőni, és mi lesz belőlük ha nagyok lesznek? Az is mindegy, hogy a jelenlegi fiatalabb generációk milyen körülmények közt tanulnak, szocializálódnak, és mi lesz belőlük pár éven belül?! Az is mindegy, hogy a kivándorolt magyarok miért „aktívabbak” a gyermekvállalás terén mint a magyarországi magyarok? Lásd a legutóbbi adatokat: www.portfolio.hu/img/upload/2019/04/nemet190416hat-20190416.png

Nagyjából erről is szól a fenti poszt, hogy a „családpolitika” jóval sokrétűbb dolog, mint mindösszesen annyi, hogy „szülj még egy gyereket, adunk pénzt”. Ráadásul a jelenlegi kormányzati kommunikációban összekötik ezt a dolgot a szakképzett munkaerő kegyre kínzóbb hiányával, holott egy ma született csecsemőből legalább 18-22 éves korára lesz „bevethető” munkaerő, nem egy emberöltőnyi idő múlva kell majd kezelni a szakképzett munkaerőhiány problémáját hanem már ma is késő, mivel lásd hogyan eszkalálódik a dolog.

Illetve egyáltalán nem mindegy egyébként, hogy a jelenlegi fiatalabb generációkból mi lesz a közeljövőben (ez is „családpolitika” kérem szépen): például önálló gondolkodásra, (tovább)tanulásra, további fejlődésre és a helyét változó gazdasági/technológiai környezetben is megállni képes remek termelőerőt képviselő fiatalember, vagy kizárólag csak betanított segédmunkára alkalmas, semmiféle termelőerőt nem képviselő szalagmunkás.

Tehát a „családpolitika” egyáltalán nem csak arról szól, hogy „szülj, szülj, szülj”. Az ugyan úgy szól egészségügyről, oktatásról, munkaügyről, szociális kérdésekről mint gazdasági kérdésekről, pénzügyekről, sőt, rendvédelemről és közbiztonságról is. Ezzel szemben pont milyen minisztériumaink nincsenek?! Többek közt egészségügyi-, oktatási-, munkaügyi- és szociális-, valamint gazdasági minisztérium. Akkor hogyan lehet „családbarát” egy kormányzat, ha a családpolitika legfőbb elemeinek nincs legmagasabb szintű minisztériumi fóruma a kormányzatban???

Szóval ha már „porhintés”... próbáljátok már kicsit szélesebb látókörrel megítélni a dolgot, de tényleg. Nehéz elképzelni, ha már állítólag az ország szavazóinak fele fideszes, hogy így az ország szavazóinak fele képtelen az orránál tovább látni... :)

taga20 2019.04.21. 17:20:33

@Gábris szomszéd: ártu, a vallási fanatizmus, gyűlölködés a pokolba vezet egyenesen.

egyébként mi van veled? régen aktívabban toltad, mint ez a kibaszott kágébés bulgár birka máig!:))

2019.04.21. 18:12:40

@GNDL:

Majd az idő eldönti...
Már ebben az időben vagyunk, ahol egyértelműen látszik az adatokból a helyben toporgás ténye.

Pontosan tisztában vagyok azzal amit mondani akarsz. A "porhintést" nem is a te magvas, kivelőzött gondolataidra értettem.
Azaz tisztában vagyok azzal, hogy 9 év alatt mi történt és mennyit ért az a fajta családtámogatás. Az csupasz adatok egyértelműen elárulják azt, hogy ez egy bukott családpolitika amelyet évről-évre toldoznak-foltoznak, de ebből nem lesz évi 110-120 ezer élveszületés soha.
Említettél olyat, hogy öngondoskodás. Magyarországon ezt el lehet felejteni.
Az ingatlan ára elszállt, elinflálják a forintot azaz elértéktelenítik a forintot, ahelyett, hogy az Eurót bevezetnék. Tehát aki az elmúlt 10-15 évben próbált öngondoskodás céljából összegyűjteni egy lakásra való összeget az hoppon maradt, mert felpörgették a befektetőknek az ingatlanpiacot és két és fél - háromszorosára drágult.
Ehelyett több évtizedig tartó hitelfüggőséggel próbálnak meg párokat saját lakásba invesztálni.
Lelke rajta aki belevág abban az esetben, ha beleesik a leszűkített keretbe.
Nyugdíjjal kapcsolatba a saját véleményem, hogy teljesen felesleges Önyupot nyitni, egyrészről azért, mert a nyugdíjkorhatárt emelhetik majd akár 100 évig is. Mindig elképedek amikor egy ügynök felvázolja a lehetőségeket, csak az nem jut eszébe, hogy az átlagéletkor az alig haladja meg a nyugdíjkorhatárt és az sem jut az eszébe, hogy ha tényleg emelik pl.: 75 évre akkor egy csomó embert a munkahelyéről visz el a tepsiskocsi. Ilyen 70-75 éves korhatárra emelni a nyugdíjas kort meg egyszerűbb lenne kimondani a mindenkori kormánynak, hogy nincs nyugdíj. Igazából nem sok különbség van a kettő között.
Másrészt meg a megtakarított összeget lehet másba is fektetni nem csak ÖNYP-be, ha nem vered el a pénzed az még jól jöhet.
Jól jöhetne. Ugyanis az ÖNYP-re is és más befektetésre (amennyiben magyar) is vonatkozik az elinflálás, elértéktelenítés.
Szinte ott vagyunk ahonnan elindultunk.

Tangooo 2019.04.21. 18:15:28

@elismert felhasználó: Túl elnéző és empatikus vagy ezzel a f@szfejjel! :)

taga20 2019.04.21. 18:25:34

@Tangooo: mondod te, az egyik legnagyobb faszfej! mi fityeszfaszfej?!

Gábris szomszéd 2019.04.21. 18:33:06

@taga20: Jaja igazad van. Mostanában egyre kevésbé szakítok időt a fityeszkullancsokra. Annyi sok szép dolog van az életben, pláne rajtuk kívűl. :)

taga20 2019.04.21. 19:30:15

@Gábris szomszéd:

Azt mondtam már, hogy ahogy öregszel vén klerikális, egyre jobb fej leszel?:)

a végén még haverok leszünk!:))

zenét bírod retek? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=Qd9-uY_7mDQ

Semper Fidelis 2019.04.21. 19:32:59

@taga20: A választások után napokig kussoltál. Nem akarod folytatni? A stílus maga az ember, ezen gondolkozzál, és nem, nem kell válaszolnod.

Amúgy meg képzeld, nincs gazdám, csak egy normális állásom, és annyi eszem, amennyi neked sose lesz. Ha erőlködsz, akkor se. Talán - mondom - talán, ha megmondod, hogy a BSEG transzparens tábla-e és ha nem, akkor melyik tábla van alatta a valóságban, akkor majd beszólhatsz, addig pont magasról teszek rád. Általában nem olvasom a hozzászólásaidat, és az elvtársaidét sem, mert ömlik a szátokból a mocsok, trágárkodni tudtok, értelmes gondolatotok egy fél sem. Gyalázkodni, káromkodni, azt vég nélkül tudtok, de ennyi.

Amúgy meg, ha lenne egy csepp agyad is, rájönnél, hogy sokan vagyunk, akik NEM SZERETIK AZ ORBÁNT, SE A FIDESZ-t. Csak a többi még rosszabb, pedig 2010-ig sajnos én is a baloldalra szavaztam. Ez a fenti 7 pont meg egy nagy nulla. Zéró.

taga20 2019.04.21. 19:40:33

@Semper Fidelis: "A stílus maga az ember, ezen gondolkozzál, és nem, nem kell válaszolnod.

Amúgy meg képzeld, nincs gazdám, csak egy normális állásom, és annyi eszem, amennyi neked sose lesz. Ha erőlködsz, akkor se. Talán - mondom - talán, ha megmondod, hogy a BSEG transzparens tábla-e és ha nem, akkor melyik tábla van alatta a valóságban, akkor majd beszólhatsz, addig pont magasról teszek rád. Általában nem olvasom a hozzászólásaidat, és az elvtársaidét sem, mert ömlik a szátokból a mocsok, trágárkodni tudtok, értelmes gondolatotok egy fél sem. Gyalázkodni, káromkodni, azt vég nélkül tudtok, de ennyi."

meséjj még fityeszdroid, pl. a keresztényi értékek a geci és bandátok relációjában.

fityeszork, maradjunk annyiban, hogy tíz témából hétből megennélek.

eszt csak így látatlanból mondom.

Philip F. Queeg 2019.04.21. 19:50:05

@taga20:

"...maradjunk annyiban, hogy tíz témából hétből megennélek..."

Baszki taga, nem mondj ilyeneket, mert azok, akik ismernek még a varánuszos időkből, most halálra röhögik magukat!

:))

elismert felhasználó 2019.04.21. 19:56:10

@taga20: te iljyen sapis csávó vaty? öszehoszhetlag egy furi csaljyal asz edittel, oszt baszás közbe etymás fülibe sutoghattyátok, hoty bsidbsegbkpfasapbsasbsisbsibsak....
pasztmek, hoty teis milyen keves vagyol....

taga20 2019.04.21. 20:11:18

@Philip F. Queeg: szétbasztátok a subbát, és most itt vagánykodsz fityeszork?

egyébként, hiányoztál te is, és wikus is:)))

taga20 2019.04.21. 20:13:45

@elismert felhasználó: az vagyok. és szeretlek is.

tudom, hülye vagyok:)

zenét bírod droid? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1

Philip F. Queeg 2019.04.21. 20:15:14

@taga20:

Hiányoztam...mint púp a hátadra, mi?
A Subba behalásához semmi közöm. Vicusnak talán.
:)

taga20 2019.04.21. 20:29:48

@Philip F. Queeg: "Hiányoztam...mint púp a hátadra, mi?"

mindig bírtam a sunyi rohadék pofádat!:)))

www.youtube.com/watch?v=oCnDHbO4Vxk

Tangooo 2019.04.21. 23:25:22

@taga20: neked nem osztottam lapot. Kuss!

GNDL 2019.04.21. 23:47:40

@Semper Fidelis: „sokan vagyunk, akik NEM SZERETIK AZ ORBÁNT, SE A FIDESZ-t. Csak a többi még rosszabb”

Van a „többi oldalon” olyan faszfej mint Mészáros Lőrinc aki soha az életében nem vett még részt semmiféle konferencián, vitafórumon, soha nem szervezett semmiféle szakmai, befektetői fórumot, soha nem is vett részt ilyesmin és nem is hívják oda, soha nem adott még interjút gazdasági/pénzügyi szaklapnak, soha nem adott ki semmiféle tanulmányt, cikket, bármiféle írást, tehát a szakma, a befektetői körök gyakorlatilag nem is ismerik a faszt, ennek ellenére az ország leggazdagabb embere, mindezt azután hozta össze hogy Orbán összeveszett Simicskával, az előző Mészérosával?!

Mégis hogy a faszomba, bazmeg?! :D Magyarázd már meg...

Ez egy annyira nyilvánvaló tolvaj történet hogy tényleg pofám leszakad hogy ennyire sudribunkók vagytok... a te pénzedet is lopják te pöcs, nem csak a „baloldalét”...

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 00:53:49

@GNDL:
"soha az életében nem vett még részt semmiféle konferencián, vitafórumon, soha nem szervezett semmiféle szakmai, befektetői fórumot, soha nem is vett részt ilyesmin és nem is hívják oda, soha nem adott még interjút gazdasági/pénzügyi szaklapnak, soha nem adott ki semmiféle tanulmányt, cikket, bármiféle írást"

Emmeg mán milyen bizonyíték bármilyen "lopásra", ember???

Mészáros nem jegybankelnök, hanem üzletember.

Ugyan mi a francért kéne neki tanulmányokat publikálnia?

Az alatt az idő alatt, ami alatt te megírod a CEU-s PhD-hez a húsz szaros tanulmányodat, addig ő nyélbe üt húsz olyan üzletet, amelyeken egyenként jobban keres, mint te egész életedben.

Tudod: aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja; és aki tanítani se tudja, abból lesz a CEU-s "professzor".

"a te pénzedet is lopják te pöcs"

Aha, ja, például a jogerősen elítélt Hunvald György is lopta a te pénzedet is

Aki ettől a baloldal legnagyobb pártjában még simán lehet VII. kerületi elnök, de ha nem lenne divat a szövetségesdi, akár még polgármester-jelölt is. A Dohány utcai nyuggereket úgyse zavarja, a lényeg, hogy metélt farkú legyen.
index.hu/belfold/2019/02/03/hunvald_gyorgy_mszp_erzsebetvaros_polgarmesterjelolt/

excep 2019.04.22. 05:03:21

Teljesen egyet értek ezzel a bloggal ki hány gyereket vállal rohadtul magánügy

megamedve 2019.04.22. 05:35:46

Az érem másik oldala az, hogy a sok gyerek mellett a dolgozó szülőket támogatja.
Tehát nem az a cél, hogy Kolompár Winettou csináljon a 6 (soha életében nem fognak dolgozni) purgyé mellé még ötöt, hanem az olyan családok gyerekvállalását akarja támogatni, ahol olyan nevelést kapnak, amitől a társadalom hasznos ( adózó robot) tagjává válnak.
Ezt nem mondják így ki, de egyértelmű.

megamedve 2019.04.22. 05:49:26

@Anatolij Ubijca: nem kell erőlködni.
Mészáros most is csak az a gázszerelő, aki az elektromos gyújtasú konvektort tartja a világ legfrankóbb találmányának.
Az hogy lop, csal, hazudik és harácsol mégcsak nem is az ő "érdeme".
Azért van elszigetelve a szakmától, nehogy rájöjjenek, hogy mennyire hülye.
Neki is van egy strómanja (gyk egy kapocs aki be van kötve a zacskóhoz) aki intézi helyette ezeket a dolgokat.

megamedve 2019.04.22. 05:57:49

@Pár dollárral többért: így van.
Amíg itt fidesz lesz, nem lesz euro.
A gazdaságpolitikájuk alapja, hogy azzal tolják a külföldi cégeket, hogy a költségeid forintban, a bevételed euroban!

Amint hatalomra kerültek felbaszták az euro árfolyamát 250-röl 300-ra.
Elég volt hozzá annyi, hogy bebrekegték könnyes szemmel: Magyarország csődközeli helyzetben van...

rallus 2019.04.22. 06:43:06

@megamedve: Azzal a rémhírrel , hogy"Magyarország csődközeli helyzetben van..." nem csaphatták be a hozzáértőket, mert a 2010-es kormányváltásig remek helyzetben volt az ország! Kölcsönt adtunk az IMF-nek, Irina Ivaschenkó Budapesten próbálta kitanulni Bajnai zseniális pénzügyi trükkjeit és mélyen lenéztük a Pannon puma hátáról azokat, akik nem tartoztak folyamatosan a túlzott deficit eljárás alá..
Aranykor volt.....

GNDL 2019.04.22. 09:19:30

@Anatolij Ubijca: „Emmeg mán milyen bizonyíték bármilyen lopásra”

Mindez egészen konkrétan arra bizonyíték, hogy Mészáros _nem_ üzletember hanem csak egy stróman. Azok a valódi üzletemberek akik nála még kisebb vagyonnal is rendelkeznek, azért rendszeresen fel-feltűnnek olyasféle eseményeken amiket említettem. Mert tudod, te a fideszes trollokra/hívekre jellemzően szellemileg igen erősen korlátolt pöcs, ez egészen konkrétan így működik... :)

GNDL 2019.04.22. 09:26:24

@rallus: Varga Mihálynak kellett kijelentenie 2010 júliusában, hogy a gazdaság konszolidált és a hiánycél tartható, mivel a fideszes elvtársak „csődközeli helyzet” kampánya miatt majdnem valóban csődközelbe került az ország... holott ugye bár nem csődközelben, de nehéz helyzetben 2008-ban volt a gazdaság, 2010-re már közel 1%-os volt a gazdasági növekedés a Bajnai-kormány válságkezelésének köszönhetően. (Amely növekedést már Orbánék „unortodoxnak” nevezett egyébként dilettáns ámokfutásukkal fordítottak ismét recesszióba 2011-13 közt)

Tényleg nem értem hogy van ez, hogy ha valaki fideszes troll/megszállott, annak szinte kötelezően alapvetően tájékozatlan pöcsnek is kell lennie?! :D Kicsit azért szimpatikusabbak is lehetnének a fideszes emberszabásúak, ha legalább jelét mutatnák annak hogy maradt még bennük valami emberi... mondjuk néha, egyszer, akárcsak elvétve, de kételkedni is lehet a fasiszta fideszes propagandában, még fideszesként is... :D

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 09:31:48

@GNDL: Aha, hátte biztos tudod, hogy hogy működik, hiszen te is csak egy unatkozó milliárdos vagy!

Tudod, a helyzet az, hogy te akàrhány befektetői fórumon és CEU-s konferencián részt vehetsz, üzleti érzék és értékes kapcsolati tőke hiányában így is csak egy csóró lipsi pöcsfej maradsz, aki egész életében Mészárosra és más sikeres üzletemberekre fog irigykedni

Hát ez van, neked sajnos marad a senki által nem olvasott cikkek és tanulmányok írogatása marad, meg az utálkozás, miközben az állítólagos Mészáros-féle "lopásokra" bizony továbbra is éppen nulla bizonyítékot tudtatok felmutatni.

Ennyikeh.

GNDL 2019.04.22. 09:37:44

@Anatolij Ubijca: „biztos tudod, hogy hogy működik, hiszen te is csak egy unatkozó milliárdos vagy”

Vagy esetleg egy tájékozott polgár aki figyelmesen szokta olvasni a híreket?! Ez nem lehetséges, te málészájú pöcs?! :D

„üzleti érzék és értékes kapcsolati tőke hiányában”

Érdekes, hogy Mészáros Lőrincnek is egészen pontosan akkor kezdett megjönni az „üzleti érzéke” és „kapcsolati tőkéje” amikor Orbán összeveszett Simicskával... :D Hát nem érdekes: infogram.com/meszaros-teszt-1hmr6gyx8q8q6nl

Szóval mi lenne ha a magadfajta emberszabásúak is néha megpróbálnának tájékozódni?! Hm, tökfej?! :)

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 09:41:11

@GNDL: "Hát nem érdekes: infogram.com/meszaros-teszt-1hmr6gyx8q8q6nl x

De, baromira, hogy még egy normális grafikont se tudtok szerkeszteni.

Ti. ez teljesen alkalmatlan arra, hogy Mészáros 2013 előtti tevékenységét megítéld, mivel nem logaritmikus skála szerepel a függőleges tengelyen.

rallus 2019.04.22. 09:43:53

@GNDL: Konkrétan két eldugott helyen elhangzott, hogy rossz helyzetben van a gazdaság, aminek hatására (nyilván nem a Gyurcsány-Veres -Bajnai csapat országpusztításából jelentős profitot zsebre tevők kezében levő..)a nemzetközi sajtó hatalmas kavarásba kezdett. Tekintve, hogy 84% fölé küzdötték fel az adósságot, aminek a törlesztését azonnal meg kellett kezdeni, Vargának enyhíteni kellett a feszültséget és januárra ígérte a konkrét adatokat. Ez a mai napig nem történt meg, de már 70% körülire csökkent az adósság, amiben jelentősen csökkent a külföldi tőke hányada. Egyszer aztán majd megismerhetjük a tényeket mi is...

GNDL 2019.04.22. 09:48:43

@Anatolij Ubijca: „nem logaritmikus skála”

Muhaha... :D De azért arra még képes vagy enélkül is, hogy leolvasd Mészáros 2010 előtti konkrétan jelentéktelen „0 milliárdban” mérhető vagyonát, majd lásd hogy előbb Orbán hatalomra kerülésével kezdett „gazdagodni” az egyébként elképesztően iskolázatlan és műveletlen fasz, majd a G-nap után őt ki a vagyona.

De egyébként teljes lényegtelen hogy a magadfajta degenerált trollok mit hőbörögnek ennek kapcsán, mind Orbánnak és mind Mészárosnak hamarosan minden fillérrel el kell számolniuk, amit az adófizetőktől loptak...

GNDL 2019.04.22. 09:56:06

@rallus: „két eldugott helyen elhangzott, hogy rossz helyzetben van a gazdaság”

Ti honnan az anyátok picsájából szeditek ezeket az arcpirító faszságokat?! :D

Orbánék 2008-tól folyamatosan azzal kampányoltak bazmeg minden felületen és minden hullámhosszon, hogy olyan csődben van a magyar gazdaság mint a görögök és itt az összeomlás... aztán amikor megnyerték 2010-ben a választást, nem tűnt fel a fideszes elvtársaknak hogy kormányra kerültek és már jóval nagyobb a felelősségük mint ellenzékben, és folytatták ezt az „államcsődözést” amit el is hittek a befektetők és hitelezők, mert miért ne hittek volna egy új kormánynak, és gyakorlatilag ennek köszönhetően döntötték be Orbánék a forintot is, többek közt... és ezért kellett Vargának sürgősen beavatkoznia azzal, hogy kijelentette „nem voltak szerencsések a kampányban az államcsőddel kapcsolatos kijelentések, a gazdaság konszolidált és a hiánycél tartható”... tehát amikor államcsődöztök bazmeg Vargával vagytok vitában. :)

„két eldugott helyen elhangzott”, muhahaha, degenerált pöcsök vagytok. :D

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 10:16:38

@GNDL: "mind Orbánnak és mind Mészárosnak hamarosan minden fillérrel el kell számolniuk, amit az adófizetőktől loptak"

Reaktiváljátok Keller Laci bácsit?

Reméljük a Karácsony Geri féle zuglói parkolómaffia-ügyben is jól az illetékesek körmére néz majd.

Mondjuk mindehhez nem ártana előbb esetleg választásokon is nyerni. :)))

"Mészáros 2010 előtti konkrétan jelentéktelen „0 milliárdban” mérhető vagyonát"

Most az a baj, hogy Mészárosnak nem volt gazdag nagybácsija, akitől örököljön, így az első millárdja nem jött össze 20 évesen?

Sok vállalkozás párszázezer forinttal indul; a magadfajta béna lipsikék örökre meg is maradnak ezen a szinten, az ügyesebbek meg gyarapítják.

Arról nem Mészáros vagy Orbán tehet, hogy te nem tartoztál az ügyesebbek közé, de az MLM-bizniszben ettől akár még szép jövőd lehet...

GNDL 2019.04.22. 10:52:48

@Anatolij Ubijca: „Reaktiváljátok Keller Laci bácsit?”

Miért, ő elért bármiféle eredményt?! :)

Nem, a helyzet a korrupt fideszes pöcsök számára egyre csak rosszabb és rosszabb lesz. Az már biztos, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban jogállami feltételekhez fogják kötni az EU-s források folyósítását, és annak is igen nagy a valószínűsége, mivel annak a javaslatnak is hasonlóképpen nagy a támogatottsága - még a fasiszták közt is - a nyugati uniós tagállamok vezető pártjainak részéről, hogy az uniós ügyészséghez való csatlakozás lesz egy újabb feltétele az EU-s források folyósításának.

Innentől pedig gyakorlatilag vége is lesz Orbán Patyomkin-gazdaságának, és az ingyenélő hívek eltartásának... márpedig ez a fajta proli siserahad amely döntő többségét teszi ki Orbán híveinek, elképesztő módon hálátlan tud lenni, ha az állam már nem tartja el. :)

„Karácsony Geri féle zuglói parkolómaffia-ügyben”

Én ismerem az egész sztorit, láttam az ebben az ügyben készült tényfeltáró dokumentumfilmet is, nekem inkább MSZP-Fidesz parkolási-maffia ügynek tűnik. :) De talán próbáld te is megérteni: www.youtube.com/watch?v=yY6AQnx1V2U

„nem ártana előbb esetleg választásokon is nyerni”

Egy szabad és tiszta választáson már egészen biztosan nem szereznének semmiféle többséget a fideszes elvtársak, ezért csalják el évek óta, lásd a tavalyi „választásról” készült OSCE jelentés szerint is a kormányzat demokráciában egyébként nem csak szokatlan de elfogadhatatlan eszközökkel is befolyásolta a választásokat: www.osce.org/hu/odihr/elections/hungary/391616

Tehát addig semmi értelme bármiféle választásokról beszélni, amíg nincsenek meg ennek a legalapvetőbb demokratikus feltételei. Lásd a Fidesz egyik ideológiai elődjének számító MSZMP idején is voltak választások... és?! Amikor elfogyott az elvtársak pénze, és a muszka haverjaik még náluk is csóróbbak lettek, szépen szedniük kellett a kommunista elvtársaknak a sátorfáikat... bármiféle választások nélkül. :) Vagy lásd ki váltotta le Gyurcsányt (segítek: EU-IMF). Ahogyan fent említettem, amikor elfogy az EU-s manna és Orbán már nem számíthat az évi közel 2 ezer milliárdos segílyre, akkor lehet tankolni a lopott közpénzből szerzett luxusrepcsiket, mert nem túl valószínű hogy a vezető fideszes elvtársak egy karcolás nélkül megúsznák majd ezt a fajta „rendszerváltást”... :) Hidd el, Orbán ugyan ott fog kikötni ahol jelenleg is a hozzá hasonlóan korrupt muszkabarát Janukovics elvtársa van... tudod, az arany vécékefés pöcs... :)

„az a baj, hogy Mészárosnak nem volt gazdag nagybácsija, akitől örököljön”

Igazság szerint az a baj, hogy Mészáros csak egy retardált idióta, ő csak egy stróman, a fideszes elvtársai a korrupt tolvaj pöcsök... már csak úgy „körösztyéni” módon, ugye. :)

A folyamatos hőbörgés meg az exmunkásőr suttyó stílusban előadott frusztrált magyarázkodás helyett hidd el tényleg ideje lenne annak, ha a magadfajta muszka trollok vetnének pár pillantást a realitásokra... nincsenek olyan számítások amely szerint megúszhatjátok azt a fasiszta ámokfutást és azt a közpénzfosztogatást, amit az elmúlt években műveltetek, pöcsök... ráadásul a magadfajta talpas parasztnak egészen biztosan nincs bérelt helye Orbán luxusrepcsijén, tehát míg ők elmenekülnek, addig ti maradtok majd, és hát valakin le kell majd verni ezt a kilenc évnyi ámokfutást amit elvtársaid műveltek... :D

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 11:09:45

@GNDL: "blablabla"

Unalmas. Egy frusztrált irigykedő libsiproli hőbörgése.

"luxusrepcsijén, tehát míg ők elmenekülnek, addig ti maradtok majd, és hát valakin le kell majd verni ezt a kilenc évnyi ámokfutást amit elvtársaid műveltek..."

Végre egy jó ötlet!

Add meg a lakcímedet, lipsikém, hogy a haverokkal meglátogathassunk, és leverhesd rajtunk az "ámokfutást" a közel 5%-os GDP-növekedéssel, 10%-kal csökkenő államadóssággal, a biztos pártválasztók között 50%-nál is magasabb Fidesz-támogatottsággal.

Az is lehet, hogy nem csak az én haverjaim, hanem még néhányan mások is felkeresnének, hogy leverhesd rajtunk ezt a sok méltánytalanságot.

GNDL 2019.04.22. 11:26:45

@Anatolij Ubijca: „a haverokkal meglátogathassunk”

Hosszú táv lenne az a magadfajta exmunkásőr nyuggereknek az eldugott leszakad zsákfalvatokból a járókereteitekkel... :D

„közel 5%-os GDP-növekedéssel”

Ha kivonod belőle az ezer milliárdos nagyságrendben EU-s forrásokból finanszírozott állami beruházásokat, akkor szerinted mi marad a Nagy Gazdasági Növekedésetekből, matekzseni? :)

A tavalyi évben egészen konkrétan 1.875 ezer milliárdot utalt az EU amiből a szocialista típusú állami tervgazdálkodást finanszírozták Orbánék, a tavalyi gazdasági növekedésetek meg 4.8% volt... ha tudjuk, hogy közel 35 ezer milliárd az össz GDP-je az országnak, akkor szerinted mi fog maradni a Patyomkin-gazdaságotokból ha csökkennek vagy teljesen elapadnak az EU-s források? :D

„10%-kal csökkenő államadóssággal”

Biztos hogy annyi? Mert legutóbb az Eurostat a kormányzati trükközések miatt 4+ százalékpontos korrigálásra szólította fel a fideszes elvtársakat. :) Valamint nem tudod véletlenül hová tűntek az ellopott manyup-vagyonok? Hol vannak a beígért egyéni nyugdíszámlák?

Említettem, ugye, hogy ha a fideszes elvtársaid le is lécelnek, maradtok majd itt még elegen akiknek mindezzel el kell majd számolnia... :)

„a biztos pártválasztók között 50%-nál is magasabb Fidesz-támogatottsággal”

Az egyik ideológiai elődeitek idején volt hogy 102%-kal nyertek az MSZMP-s elvtársaitok „választásokat”... és?! Amikor elfogyott a pénz azonnal bajba kerültek.

Szóval majd térjünk vissza erre a „támogatottság” dologra, ha nem lesznek EU-s források és nem tudnak majd az elvtársaid napi 100+ milliót költeni fasiszta agitrpop kampányokra: uploads.disquscdn.com/images/86e59b10ca7254f5d6f0262609ec51d3b7e2518c774063869a33fb01dc228694.jpg

Hidd el, nem viccből említettem fentebb, hogy ideje lenne ha végre szembe néznétek a realitásokkal.

Uni1002 2019.04.22. 11:39:15

@Anatolij Ubijca: Mészáros nem ügyes, hanem jó szomszéd, aki a miniszterelnök befektetéseit intéző arctalan háttércsoportnak az arca.

Anatolij Ubijca 2019.04.22. 13:25:04

@GNDL: "Ha kivonod belőle az ezer milliárdos nagyságrendben EU-s forrásokból finanszírozott állami beruházásokat, akkor szerinted mi marad a Nagy Gazdasági Növekedésetekből, matekzseni? :)"

Ha hirtelen minden pénzcsapot elzárnának (amire a jogi alap jelenleg még nincs meg), akkor visszaesés jönne, ami egy jó alkalom lenne, hogy utánamenjünk, a kedvenceitektől, Soros bácsitól, a Helsinky, Amnesty, Transparency hármastól hogyhogy nem érkezett be mindmáig egyetlen fillér bevándorlási különadó se?

Nyilván, ha az adós nem fizet, akkor az állam kénytelen lesz keményebb eszközökhöz nyúlni, végrehajtást kérni az adóhátralékkal elszámolni nem tudó szervezetekkel szemben.

"Biztos hogy annyi? Mert legutóbb az Eurostat a kormányzati trükközések miatt 4+ százalékpontos korrigálásra szólította fel"

Ha az Eurostatnak igazat adnak, és kénytelenek lesznek korrigálni, az nyilván szomorú, de egy 5%-os csökkenés is messze jobb annál a 2002-2010 közötti katasztrófánál, ami a maastrichti szintet sem elérő államadósságot 80%-ra lökte fel. (És mielőtt a válsággal jönnél, az adósság már 2002-2007 között is nőtt.)

"Említettem, ugye, hogy ha a fideszes elvtársaid le is lécelnek, maradtok majd itt még elegen akiknek mindezzel el kell majd számolnia... :)"

Így van, égünk a vágytól, hogy elszámoljunk veled, szóval nyugodtan add csak meg a lakcímedet, mert szeretnénk, ha gyorsan el tudnánk számolni ezekkel a súlyos bűnökkel.

"Hosszú táv lenne az a magadfajta exmunkásőr nyuggereknek az eldugott leszakad zsákfalvatokból a járókereteitekkel... :D"

Ne aggódj, a nyuggerek ingyen utazhatnak a MÁV-on/Volánon, mi aktívak pedig egy retúrjegy árát azért még csak ki tudjuk köhögni.

"ideje lenne ha végre szembe néznétek a realitásokkal"

Hát, ez egy nagyon jó tanács, csak éppen magadnak kéne tanácsolnod.

GNDL 2019.04.22. 13:58:12

@Anatolij Ubijca: „Ha hirtelen minden pénzcsapot elzárnának (amire a jogi alap jelenleg még nincs meg)”

Egyrészt a fideszes elvtársak már felélték és előre kifizették a jelenlegi uniós költségvetési ciklusra jutó források szinte egészét (90% fölött), tehát a továbbiakban már a következő uniós költségvetési ciklusra előlegezik meg a forrásokat (egyébként igen szokatlan módon a magyar állam 100%-ban előfinanszírozza ezeket a projekteket), nem véletlenül jósolta már Varga és Matolcsy is a „növekedés” visszaesését a 19-es évre. Tehát lásd még el sem kellett zárni a pénzcsapokat, hogy komoly gondba legyenek a fideszes elvtársak a számmisztikai elméleteikkel. :)

Másrészt pedig lásd hogy a magyar ügyészség semmittevése miatt hogyan vette kezébe az ügyet a bizottság (kartellgyanú miatt iratok lefoglalása Orbán és családja uniós források ellopására szakosodott kamucégeitől), már idén várható hogy több százmilliárdos nagyságrendben fognak visszatartani forrásokat az elindult vizsgálatok lezárultáig. Ajánlom figyelmedbe a tavalyi évi költségvetési hiány alakulását, amíg az EU november közepén, december elején nem kezdte több százmilliárdosával utalgatni az említett 1.875 ezer milliárdot, addig közel akkora bajban volt a költségvetés a hiányt illetően mint 2006-ban. Ugye emlékszel, hogy még önkormányzati forrásokat is zároltak Vargáék, ha esetleg tömködni kellene a lyukakat a költségvetésében. :)

Illetve mint említettem, a következő költségvetési ciklustól kezdve jogállamisági hiányosságok és az EU-s ügyészséghez csatlakozás híján maga a kormányzat várhatóan egyetlen eurocentnyi uniós forrást sem fog látni, és ezt ők is nagyon jól tudják, lásd miért akarják még az MTA kutatóhálózatának finanszírozására is rátenni enyves tolvaj kezüket.

Úgyhogy csak ismételni tudom magam, igen erősen a végéhez közeledik Orbán és tolvaj családjának meg posztkommunista haverjainak a fasiszta ámokfutása... :)

„egy jó alkalom lenne, hogy utánamenjünk, a kedvenceitektől, Soros bácsitól, a Helsinky, Amnesty, Transparency hármastól hogyhogy nem érkezett be mindmáig egyetlen fillér bevándorlási különadó se”

Ehhez sok sikert... :D Csak annyit említenék, hogy pont az ilyesféle moszkovita hozzáállás és a civil szervezetek vegzálása miatt is indult el a hetes cikkes eljárás a magyar állam ellen... idén júliustól már a finnek veszik át az EU soros elnökségét a jelenlegi „béna kacsa” románok után, és ott most nyertek választást a szocdemek, ráadásul a finn jobboldal azok közt volt akik egyenesen ki akarták zárni a Fideszt a néppártból. Tehát júliustól várhatóan felgyorsulnak majd az események a hetes cikkes eljárást illetően is. Amennyiben akkoriban még kormányon lesznek a fideszes elvtársak, Orbán főtitkár elvtársnak igen sok számára kellemetlen és kínos kérdésre kell majd választ adnia az EU közvéleményének nyilvánossága előtt. :)

„egy 5%-os csökkenés is messze jobb annál”

2010 óta gyakorlatilag csak a lenyúlt manyup vagyonnal és a szinte teljes egészében EU-s forrásokból finanszírozott GDP növekedéssel tudták a fideszes elvtársak csökkenteni kizárólag a GDP arányos államadósságot, de nominális értéken közel ugyan olyan arányban nő tovább az államadósság mint 2010 előtt, és így amennyiben uniós források híján nem lesz értékelhető GDP növekedés, az államadósság GDP arányos száma is úgy fog újra kilőni mint egy kibaszott rakéta. :D Ugye, értelem szerűen, mivel az államadósság csökkentéséhez strukturális reformok kellenének, az államnak kellene jóval kevesebbet költeni magára, de ez kurvára nem történt meg 2010 után sem, tehát mégis mi a fészkes fenétől várjátok hogy csökkenjen az államadósság? :) Akkor fog csökkenni, ha rendbe teszi valaki a közigazgatást, leépítik ezt az elképesztő, szocializmust idéző rekord bürokráciát (amit a fideszes elvtársak tovább hizlaltak ugye az államapparátus megnégyszerezésével és egy újabb közigazgatási szint bevezetésével), és legfőképp gátat szabnak a korrupciónak ami már egyes becslések szerint eléri az évi akár ezer milliárdos tételt is, mindamellett hogy mára a korrupció gyakorlatilag az egyetlen hivatalos kormányprogrammá vált (ami így nem kis mértékben amortizálja az ország versenyképességét is).

„ez egy nagyon jó tanács, csak éppen magadnak kéne tanácsolnod”

Mert?! Nekem úgy tűnik hogy te nem tudsz elvonatkoztatni az ostoba és alaptalan fideszes sikerkampányoktól, és te élsz abban a fideszes álomvilágban hogy már megint „dübörgünk” meg „jobban teljesít”... holott, látod, ennek nincs semmiféle alapja, tényszerűen és bizonyíthatóan egyre lejjebb csúszik Magyarország. Lásd Gyurcsányék is milyen faszán elvoltak a manipulált adataikkal, még újra választást is nyertek 2006-ban, ráadásul jóval nagyobb támogatottsággal mint 2002-ben... aztán egyszer csak eljött az a pont, amikor el kellett számolniuk, az EU-nak be kellett nyújtaniuk a valós adatokon alapuló konvergencia programot mert lejárt minden határidő. :)

Aranka1973 2019.04.22. 15:57:56

@GNDL: "mára a korrupció gyakorlatilag az egyetlen hivatalos kormányprogrammá vált"

Hivatalos kormányprogrammá?

Érdekes, én úgy tudtam, a hivatalos kormányprogram még mindig a "Nemzeti Együttműködés Programja", ami éppen ennek ellenkezőjét mondja ki:

"A Nemzeti Együttműködés Rendszere gyökeres, alapvető változásokat követel a
kormányzás minden fontos területén. A jövőben a politikának magáncélok és
-érdekek helyett a közös célokat és érdekeket kell szolgálnia. Olyan kormányra és
kormányzásra van szükség, amely ismét az emberek és a mindennapi élet problémá i
felé fordul, és közös nemzeti ügyeink képviseletén alapul."
www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf

Lehet, hogy te valójában nem a kormányprogramot ismerteted itt az olvasókkal, hanem hazugságokat, rágalmakat akarsz terjeszteni Magyarország Kormányáról?

Ugye ti liberálisok sosem vetemednétek ilyen aljasságra?

Sir Galahad 2019.04.22. 15:59:20

Először is, bármit gondol a szerző ezügyben, szülni bizony továbbra is a nők fognak.

A javasolt intézkedésektől nem lesz több gyerek. Ettől függetlenül más szempontok miatt egy részüket érdemes lehet megfontolni, pl. hogy javuljon az egészségügyi ellátás színvonala. Más részük viszont se a gyerekszámot nem növeli, se más értelme nincs (pl. hogy az oktatás legyen liberális szemléletű, vagy a homoszexuális párokat is tekintsük családnak).

Ami viszont kifejezetten káros, az a családi pótlék emelésének követelése. Ahelyett legyen akár a mainál is nagyobb családi adókedvezmény. Azt a szülőt kell támogatni, aki dolgozik. Aki nem hajlandó rá, az ne vállaljon gyereket, mert az úgy nő fel, hogy nem tanulja meg a munka fontosságát és őt is el kell majd felnőttként tartani.

Aranka1973 2019.04.22. 15:59:37

@Aranka1973: Az idézet helyesen, szerkesztési hibák nélkül (elnézést a random sortörésekért az előzőekben):
"A Nemzeti Együttműködés Rendszere gyökeres, alapvető változásokat követel a kormányzás minden fontos területén. A jövőben a politikának magáncélok és -érdekek helyett a közös célokat és érdekeket kell szolgálnia. Olyan kormányra és kormányzásra van szükség, amely ismét az emberek és a mindennapi élet problémái felé fordul, és közös nemzeti ügyeink képviseletén alapul."
www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf

midnight coder 2019.04.22. 15:59:57

1. "A szemlélet". Ez nem szemlélet kérdése. Vagy van következő generáció, vagy nincs. Ha nincs, akkor előbb-utóbb az életteret betöltik azok a népek, akik viszont szaporodnak mint a nyúl. Csak tudod, ez azzal is jár, hogy azokat a bizonyos európai értékeket mint Pl. szekularizáció, emancipáció, emberi jogok és más hasonlók elfelejtheted. Mert hogy Kunta Kinte a határon nem fogja eldobni a saját értékrendjét, vallását, kultúráját, nyelvét csak azért, hogy elsajátítsa a tiedet.

2-3. Ez igaz.

4. "Szociális támogatások". Az a kérdés, hogy a normálisan dolgozó, vagy a segélyből-lopásból élő társadalmi rétegek reprodukcióját akarjuk-e elősegíteni. Ha ez utóbbit, akkor még javaslom a csomagba hogy a negyedik gyerek után felezzük a szülők börtönbüntetését. Amúgy ez utóbbi már működik a gyakorlatban: nem rég olvastam itt az indexen, hogy egy hasonló büntetett előéletű nősténypatkány azért kapott csak hat évet miután leütött egy öreget aki belehalt a sérülésébe, mert van egy rakás gyereke.

5. "Gyerekvédelem". Ja. Miközben megy a sírás, hogy a bentlakásos intézmények milyen korszerűtlen megoldások. El kellene dönteni hogy mit akarunk.

6. "Nők munkavállalása". Ezzel is egyet lehet érteni.

7. "Diszkrimináció". Az afrikai/közel-keleti családok éljenek csak szépen afrikában és a közel-keleten. Lásd első pont.

Anna Major 2019.04.22. 16:09:42

@Greccsi Zsot: és hol vannak azok a menekültek?
Látta őket valaki?

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 16:11:04

@GNDL: ", egyszer óvatosan fel fogok pofozni egy fideszes pöcsöt, aztán megpróbálom majd elmesélni neki hogy mi a baj a vallási fundamentalista szélsőséges és embertelen hozzáállásával" majd elmagyarázod neki, hogy miért kellene több muszlim európába.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 16:12:04

Egyébként meg

FOLYTASSÁTOK!

lehet még ennél kisebb is az ellenzék, csak így tovább.

Anna Major 2019.04.22. 16:14:01

Úgy látom a kommentelők nagyon elégedettek a kormány tevékenységével. Csak szólok, hogy a leírtak megoldatlansága esetén NEM fog több gyerek születni. Legkisebbik unokámnak pulmonológusra lett volna szüksége. 6 hétre kaptak időpontot. Vagy elmehettek pénzért 50 km-re. (természetesen megtették, de akinek nincs pénze?) Csak tudnám minek az állami egészségügy?

GNDL 2019.04.22. 16:18:22

@Aranka1973: „még mindig a "Nemzeti Együttműködés Programja", ami éppen ennek ellenkezőjét mondja ki”

Nem csak a korrupció ellen „felejtettek el” fellépni a fideszes elvtársak, lásd amióta kormányra kerültek Magyarország lassan már a balkáni országoknál is rosszabbul teljesít a korrupció megakadályozása és felszámolása terén: transparency.hu/adatok-a-korrupciorol/korrupcio-erzekelesi-index/

De volt még pár „gondolat” abban a 2010-es választási programban aminek aztán pont az ellenkezőjét csinálták a fideszes elvtársak.

Ilyen elfelejtett ígéret volt ugye, hogy radikálisan csökkentik majd a bürokráciát, ennek ellenére nem csak hogy egy újabb szinttel bővítették a közigazgatást (a járásokkal, ezzel gyakorlatilag felszámolva a szubszidiaritást is), így olyan ötszintű közigazgatása van a zsebkendőnyi területű Magyarországnak amilyen jellemzően német- vagy francia méretű államokban szokott lenni, de még a közvetlen államapparátust is sikerült a négyszeresére duzzasztaniuk, így csak ezekkel a „megoldásokkal” több tízezer fővel sikerült növelniük a közigazgatásban dolgozók egyébként is szokatlanul nagy számát... szinte hihetetlen, hogy akad még olyan fideszes családtag vagy haver aki nem a közigazgatásban dolgozik... khm, vagyis hát ott van az állami bérlistán, ha nem is dolgozik... :)

Aztán a beígért radikális adócsökkentésről nem is beszélve, először is gyorsan 25-ről 27%-ra emelték a fideszes elvtársak az áfát, annak ellenére hogy a 2010-es kormányváltás előtt szerintük ez a „szegények és családok” igazságtalan túladóztatása, mindemellett elfelejtették ígéretük szerint csökkenteni legfőképp az üzemanyag adóterhelését valamint elfelejtették bevezetni az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfáját is. De aztán az szja egykucslosításával is odabasztak finoman fogalmazva, mert mindamellett hogy csak az igen magas keresetűek adókulcsait csökkentették, emellett eltörölték az alacsony keresetűek (jellemzően a magyar munkavállalók több mint 60%-a) adókedvezményeit is, így a 2010-es 46.6%-ról 49.5%-ra emelték a bérek adóékét, ami ekkor az EU-s TOP 3 szinthez bőven elég volt. Azt már csak úgy mellékesen említve, hogy mindemellett számolatlanul kezdték bevezetni a fideszes elvtársak a szektor- és egzotikus fogyasztási adókat, 2010 óta 48 (!!!) esetben emeltek vagy vezettek be új adóterheket Orbánék. Ennyit akkor a radikális adócsökkentésről is, ugye... :) Soha nem adózott még olyan magas számban és mértékben a magyar mint 2010 óta.

De említhetném hogy a fideszes elvtársak 2010-es ígérete szerint majd rendbe teszik az egészségügyet is, kilenc évvel később ma meg már ott tartunk, hogy tízezrével halnak meg középkort idéző nyavajákban a magyarok a kórházakban bármiféle civilizált egészségügyi ellátás híján.

Vagy lásd az oktatás rendbetételét, Orbánék idén már negyedszer vagy ötödször ugranak neki a közoktatás „reformjának”, mindeközben fizika-, kémia-, biológia- és matekórákat lassan már csak tesitanárok fognak tartani, arról nem is beszélve hogy a közoktatás színvonala és hatékonysága olyan mértékben romlik (tovább egyébként) kilencedik éve, hogy ma már szakmányban kerülnek ki a legfeljebb betanított segédmunkára szalag mellé alkalmas digitális- és funkcionális analfabéták az iskolákból.

Szóval lehet lobogtatni a 2010-es fideszes választási programot, csakhogy annak mind az ellenkezőjét hajtották végre a fideszes elvtársak az elmúlt években. Így már bocsánat, de azt egyáltalán nem lehet hivatalos programnak tekinteni. :D

2019.04.22. 16:20:00

@Pár dollárral többért:

De. Ezek az adatok kifejezetten hazudnak, mert nem jelentenek semmit. Ha zuhanásszerűen csökken a szülőképes korúak száma, akkor, azok, akik szülnek, hiába szülnek akár 3-4 gyereket is, összességében mégis folyamatosan csökkenni fog az élveszületési szám, hiszen a termékenység emelkedése messze nem fedezi a szülőképes korú nők számának a csökkenését. A szülőképes korú nők száma meg igencsak csökken, hiszen teljesen lecsengett a Ratkó-korszak hatása, ideértve a ratkó unokákat is, másrészt a nők egyre később kezdik megszülni az első gyereküket, és ha egy nő 32-33-34 évesen szüli az első gyerekét, a további gyerekek megszülése vagy meg nem szülése sajnos, nem elhatározás, hanem a biológia része.

Csak megemlítem, hogy a felvidéki nagyanyám (aki vagy 10 évvel a kiegyezés után született), amikor 18 éves korában végre megkérték a kezét, az egész falu szemében már vénlánynak számított! 18 évesen.) Hét gyermeke született, ebből 4 maradt életben, egy a mai napig él. Nos, ha ő is 34 évesen szülte volna az elsőt, nem lett volna 4 élő gyermeke. (A másik hármat azért nem említem, mert az orvostudomány mai állása szerint valószínűleg nem haltak volna meg.)

Tehát a családpolitika hatékonyságát az élveszületések számán mérni tudatlanság, ostobaság vagy szándékos politikai csúsztatás. Csak a termékenységi ráta (sajnos, jellegéből adódóan mindig lassú) változása a mérvadó. mérvadó.

A mostani családpolitikai intézkedések hatását elvileg sem lehet elmérni úgy 2025 előtt.

GNDL 2019.04.22. 16:24:00

@eßemfaßom meg áll: „majd elmagyarázod neki, hogy miért kellene több muszlim európába”

Erre csak a magadfajta fasiszta pöcsök verik magukat... én személy szerint jobban szeretném ha legalább a kivándorló magyarok számát lenne képes csökkenteni a kormányzat az intézkedéseivel (vagy a fasiszta és korrupt ámokfutásuk megszüntetésével), illetve emellett azt sem tartanám túl rossz dolognak ha a magyar munkaerőnél jelenleg még olcsóbb ukrán/moldáv/szerb „vendégmunkások” tízezrével történő betelepítése helyett inkább a több mint félmillió kivándorolt magyarból csábítanánk haza pár százezret... :)

Ugyanis lehet hogy a fasiszta propagandaszemeteitek nem számolnak be róla, de Magyarország „migránsproblémái” nem a bevándorlást jelentik, hanem épp ellenkezőleg, a kivándorlást. Emiatt is vezettek be a fideszes elvtársak hatnapos munkahetet, ugye, mivel gyakorlatilag már nincs olyan szektor ahol 30% alatt lenne a szakképzett munkaerő kínzó hiánya...

2019.04.22. 16:24:28

@Anna Major:

"és hol vannak a menekültek?"

Van egy olyan televízió Magyarországon, hogy M1 vagy MTVA. Na ott mindig vannak menekültek. Nem is értem, hogy miért Magyar Televízió, amikor 1,5-2 évente véletlenül odakapcsolok, mindig a migránsokról beszélnek.
Migráns Televízió Budapestre kellene átnevezni.
Komolyan, véletlenül rossz gombot nyomok vagy rákönyökölök a távirányítóra 1,5-2 évente és az M1-en köt ki, akkor mindig a migráns és a migráns és a változatosság kedvéért a migráns ömlik belőle.
:D
Nálam már mindig migráns TV lesz az MTVA!

nemecsekerno_007 2019.04.22. 16:26:33

" Segítünk Novák Katalinnak: milyen lenne egy igazi családbarát ország?"

Senkit nem érdekel, nektek nem osztottak lapot... már lassan 10 éve...

2019.04.22. 16:30:25

@eßemfaßom meg áll:

Ha egyre kisebb az ellenzék, akkor tulajdonképpen az nem demokrácia! orbán (szigorúan kisbetűvel), amúgy is kommunista családból származik, azaz nem esik messze az alma a fájától.
Egyébként fidesz addig lesz amíg orbán él, ha megboldogul, az csak a javát fogja szolgálni a magyar nemzetnek.
Én úgy vagyok ezzel, hogy bánná már a fene, inkább szerepelne már a történelem könyvekben az orbán és nem a közéletben az már egy jó dolog lenne Magyarországnak.

Gyorgy007 2019.04.22. 16:30:37

Beleolvastgattam ebbe a moslék cikkbe és eldöntöttem, hogy nem csak a következő, hanem az azutáni választáson is a fideszre fogok szavazni :)

Ennyit hazudni, ez még egy ballibsitől is teljesítmény, lassan már az önparódia kategória.

Gyorgy007 2019.04.22. 16:32:12

@Pár dollárral többért: Szóval tényleg nem látod a muszlim térhódítást?
Akkor sem, ha egy 30 éves időszakon nézel végig? BAL-fos

2019.04.22. 16:37:11

@nemecsekerno_007:

Itt szerintem nem pártokról van szó, hanem a nemzet többségéről.
Lehet támogatni gazdagokat, csak az nem sokat ér a nemzet megmaradása terén, amit a fidesz szajkóz állandó jelleggel.
Tudod az élve születettek statisztikája. Azon belül is, azok akik Magyrarországon születnek, mert akik kivándorolnak és ott szaporodnak azok aligha fognak ide vissza jönni. Őket nem is kellene beleszámolni.
Ők a nyugati életszínvonalon, a nyugati értékrendek szerint szocializálódnak és nem a keleti barbár, keleti önként kinevezett egyszemélyes diktátorok megmondása alapján vegetálnak.

GNDL 2019.04.22. 16:38:50

@Sir Galahad: „vagy a homoszexuális párokat is tekintsük családnak”

Nem csak ezzel a fideszes hozzáállással van probléma egyébként, mert lásd Novák Katalin (egyébként rá jellemzően meglehetősen ostoba) nyilatkozatait, a fideszes elvtársak gyakorlatilag az egyszülős családokat sem tekintik családnak... vagy éppen lásd a támogatásokat nem mondjuk gyermekek taj száma alapján adják, konkrétan a gyermek részére (szülő által felhasználva természetesen), hanem „házaspároknak”. Tehát ez alapvetően egyfajta középkori vallási fundamentalista szemlélet, ezért sem fog működni a 21. században, egy valamiféle modern államban...

Tehát alapvetően a vallási fundamentalista dogmáktól kellene eltekinteni, és nem „házassághoz” vagy „egy férfi egy nő” dologhoz kötni a támogatásokat, hanem a kölykökhöz. Van nekik tajszámuk ahogy megszületnek, tessék, lehet azt használni. Beazonosítható hogy ki a felügyeletével ellátott szülő/személy, mehet is neki a támogatás zsákszámra. És innentől fogva teljesen mindegy, hogy férfi-nő házaspár, férfi-nő élettárs, férfi vagy nő egyedülálló személy, vagy éppen férfi-férfi esetleg nő-nő pár neveli fel, ott van tessék egy vagy több fő kölyök, akikből egy szerető és gondoskodó család (mert ezt jelenti a család) remek jó magyar embert nevelhet... :)

Egyébként az miért annyira elképzelhetetlen, hogy egy férfinak vagy egy nőnek a heteroszexuális házasságából született gyermekét egy válás (vagy bármi más után) már a férfi vagy nő a meleg párjával neveli tovább? Az ugyan úgy az ő kölyke, csak mert változott a szexuális szokása...

Szóval lehetne napokon át családpolitikáról, családtámogatásról beszélni, de két dolgot kéne elfogadni:

- Egyrészt a képzett és gyakorlott szakemberek véleményét és javaslatait nem lehet kihagyni a döntéshozatalból, tehát amikor a kormányzat családtámogatási intézkedéseket akar hozni, azt lesz szíves szakemberekkel, az érintettekkel és az érdekeltekkel megvitatni, megtárgyalni, javaslataikat megfontolni vagy elfogadni. Így működik egyébként a parlamentáris demokrácia is, és egyébként csak így működik, amennyiben a kormányzat az érintettek és érdekeltek feje felett hoz döntéseket azt már diktátumnak nevezzük, és az a hatalomgyakorlás a diktatúra.

- Másrészt pedig ebből a történetből ki kell zárni a vallást és a vallási fundamentalista dogmákat. Itt szociológusoknak van helyük, társadalomtudósoknak, gyermekvédelmi szakembereknek, gazdasági- és pénzügyi szakembereknek, oktatáspolitikai szakembereknek, többek közt... de megszállott bármilyen zsidó/muszlim/keresztény vallási fanatikusoknak nincs helyük ebben a vitában, mert semmiféle módon nem köthető hozzájuk a „családpolitika” egyetlen eleme sem.

2019.04.22. 16:39:16

@Gyorgy007:

Mi az a BAL fos?
Ha ilyen van, akkor van jobb fos is.
Muszlim térhódítás?
Hol b+?
Görögország már muszlim?
Spanyolország már muszlim?
Szerbia?
Olaszország?
Szállj már ki orbán végbeléből!

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 16:39:46

@Pár dollárral többért: Hány %-ot kell elérnie a választásokon az ellenzéknek, hogy a fogalmaid szerint demokrácia legyen?Pl demokrácia-e az amikor 72%-os többsége van a kormánypártoknak?

GNDL 2019.04.22. 16:44:35

@Sir Galahad: „Azt a szülőt kell támogatni, aki dolgozik.”

Ja a másik dolog... Magyarországon a 2011-es népszámlálás adatai szerint a családok 20%-a „egyszülős”, ráadásul a válások számának növekedése miatt ez az arány jól láthatóan növekszik, mivel a 70-es években még 10% alatt volt, a 90-es években pedig 12-13% környékén.

Tehát alapvetően nem csak arról lenne szó hogy „azt támogassuk aki dolgozik”, a gyermeket nevelő szülők egy nagy része kerülhet olyan élethelyzetbe hogy nem tud dolgozni...

2019.04.22. 16:51:53

@Nyírjeslakó:

@Pár dollárral többért:

De. Ezek az adatok kifejezetten hazudnak, mert nem jelentenek semmit. Ha zuhanásszerűen csökken a szülőképes korúak száma, akkor, azok, akik szülnek, hiába szülnek akár 3-4 gyereket is, összességében mégis folyamatosan csökkenni fog az élveszületési szám, hiszen a termékenység emelkedése messze nem fedezi a szülőképes korú nők számának a csökkenését. A szülőképes korú nők száma meg igencsak csökken, hiszen teljesen lecsengett a Ratkó-korszak hatása, ideértve a ratkó unokákat is, másrészt a nők egyre később kezdik megszülni az első gyereküket, és ha egy nő 32-33-34 évesen szüli az első gyerekét, a további gyerekek megszülése vagy meg nem szülése sajnos, nem elhatározás, hanem a biológia része.

Csak megemlítem, hogy a felvidéki nagyanyám (aki vagy 10 évvel a kiegyezés után született), amikor 18 éves korában végre megkérték a kezét, az egész falu szemében már vénlánynak számított! 18 évesen.) Hét gyermeke született, ebből 4 maradt életben, egy a mai napig él. Nos, ha ő is 34 évesen szülte volna az elsőt, nem lett volna 4 élő gyermeke. (A másik hármat azért nem említem, mert az orvostudomány mai állása szerint valószínűleg nem haltak volna meg.)

Tehát a családpolitika hatékonyságát az élveszületések számán mérni tudatlanság, ostobaság vagy szándékos politikai csúsztatás. Csak a termékenységi ráta (sajnos, jellegéből adódóan mindig lassú) változása a mérvadó. mérvadó.

A mostani családpolitikai intézkedések hatását elvileg sem lehet elmérni úgy 2025 előtt.

Nem hazudnak az adatok.
Ez a kormány 9 éve van hatalmon. harmadik ciklusát nyomja. Ok rendbe az előtte lévő is egy rakás sz@r volt. Viszont orbán és kormányai is egy rakás sz@r.
Ha orbán 100 évig ülne a nyakunkon és a 99-ik évben is a családpolitikát fejlesztené, akkor is egy rakás sz@r lenne.
Nincs olyan, hogy valaki 9 éve van hatalmon és azt várjuk még, hogy a 9 éve kezdődött intézkedéseinek még 6 év múlva 2025-ben lesz eredménye.
Azaz az eredménye pontosan egyenlő lesz 2025-ben a NULLÁVAL!
2025-ben majd azt mondja, hogy ennek 2032-ben lesz érzékelhető eredméyne.
Ez kb. olyan, mint a magyar foci, hogy majd a következő generáció. Eljön a következő generáció amely már Luxemburgtól is kikap, de fogadkozunk, hogy majd az ezt követő generáció. Nincs ilyen, ha nincs mögötte munka. Márpedig a családtámogatás mögött sincs munka, csak és kizárólag egy nagyon leszűkített kör kap támogatást, azok akiknek nem is volna rá szüksége.
10 millió euróban fogadnék veled, hogy 2025-ben nem éri el az élve születések száma Magyarországon a 100 ezret.
Állod?

2019.04.22. 16:55:44

@eßemfaßom meg áll:

Lesz@rom a %-ot.
Akkor amikor a fidesz átrajzolja a választási körzeteket a saját érdeke szerint?
Szerinted ez már átlépi a demokratikus határokat?
Ha szerinted nem akkor továbbra is térdelj orbánod elé.

GNDL 2019.04.22. 16:56:33

@eßemfaßom meg áll: A demokrácia hatalom ellenőrzéséről szól, a fékek és ellensúlyok rendszeréről, a hatalmi ágak szétválasztásáról és többek közt a jogállamiságról.

Magyarországon 89-90 előtt is voltak választások, amiken az MSZMP elvtársai nem egy esetben 102%-ot szereztek... de csak választásoktól önmagában még nem lesz demokratikus egy rendszer, mert lásd ugye 89-90 előtt nem lehetett ellenőrizni a hatalmat, nem voltak fékek és ellensúlyok, nem voltak a hatalmi ágak szétválasztva és nem volt jogállamiság sem, mindent, a törvényhozástól igazságszolgáltatáson és közigazgatáson át egyetlen párt uralt bármiféle transzparencia és elszámoltathatóság nélkül. Ezért nevezték azt a rendszert egypártrendszernek, és ezért nem voltak meg sem a demokrácia, sem egy szabad és tiszta demokratikus választás legalapvetőbb feltételei sem.

Ma Magyarországon ugyan ez a helyzet, ma sincsenek szétválasztva már a hatalmi ágak, felszámolták a fékek és ellensúlyok rendszerét, a törvényhozást és a közigazgatást megszállták a fideszes elvtársak csakúgy mint minden olyan intézményrendszert amely a kormányzatot, vagy éppen a választások tisztaságát hivatott ellenőrizni és a törvények betartását és betartatását megkövetelni, így nincsenek meg a demokrácia legalapvetőbb feltételei sem... tehát szabad és tiszta választásokat sem lehet már tartani.

Tehát ti verhetitek magatokat az elcsalt választási eredményeitekre, de lásd Oroszországban is vannak választások, Észak-Koreában is... ennek ellenére nem tartjuk ezeket az államokat demokratikusnak. :) Mint ahogyan lásd a Sargentini-jelentés elfogadása és a hetes cikkes eljárás elindítása óta hivatalosan már Magyarországot sem...

taga20 2019.04.22. 16:57:32

@eßemfaßom meg áll: látom bazdmeg, te még nem heverted ki az óra átállítást!

neked rendben van az, amit a hvg-vel művel a fityeszmaffiád, te szargerincű?

Gyorgy007 2019.04.22. 17:06:23

@Pár dollárral többért:
Nyomod a hazaáruló propagandát ? :)
Németország,Franciaország, Svédország már keményen viseli a térhódítás következményeit.

taga20 2019.04.22. 17:11:29

@Gyorgy007: gyuri a kurvaanyádat! te és a fityeszhordád a geci gazdáddal az élen, a legnagyobb hazaáruló, mert szétbasszátok az országot!

Gyorgy007 2019.04.22. 17:13:32

@taga20: Fel kell ismerned, hogy ez nem a te országod :D
Hajrá migrálj tovább, a fejlett nyugat tárt karokkal várja az ilyen felvilágosult faszfejeket pont ezekre van szüksége :) Mehet

Gyorgy007 2019.04.22. 17:15:24

@taga20: a hvg egy gazdasági lap álcája mögé bújt balprogpaganda oldal.
Minden cikkének a mondanivalója, hogy a probléma oka a fidesz.
Pnt az olyan hugyagyú állértelmiségi balfaszoknak való mint te!

szepipiktor 2019.04.22. 17:15:32

Hú öreg... Hú bzdmeg...
Az ELSŐ mondatoddal tetted hazuggá, hiteltelenné írásodat!
Ugye a babaprogram bejelentése idején ez a közösség, ez az indexes, blog.hu-s, 444-es közösség azért köpködött, hogy a magyar nők kurvák, tenyészállatok, pénzért fognak unokát szülni a köteleslacinak...
Most, amikor az nem jött be, 180 fokos fordulattal a másik irányból indul a hazugságzuhatag.
Mit is írsz, barátom?
"mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt"
Hát nem sok odd lenne arra, hogy ezt bármivel alá tudod támasztani, hiszen a program pont az ellenkezőjéről szól.
Hát azért kurváztátok a nőket! Hogy szüni FOGNAK pénzért...
Most azt hazudod, hogy gazdag sokgyerekesek kapnak pénzt?????
.
Tudod öreg, ez a lett a fidesz csodafegyvere és nektek erre nincs válaszotok.
Hiszen a társadalom többsége (a fideszesek, a passzívak jelentős része és a jobbikosok is) alapból "elavult mocskos lények", akik a klaszikus modellt támogatják, a férfi-nő vonalat, a gyerekeket, a nagymamát és unokákat és nem a ti beteg világképeteket követi.
Tehát akkor is ők fognak dönteni, ha tudjuk, ez a szokásos kamu, propaganda, jönnek a választások, azaz ezért lett bejelentve.
De sok-sok szülő fogja azért odahúzni az X-et, mert a gyerekük saját lakáshoz juthat, előre és nem piaci alapú banki hitelekből.
Na AZ volt a gazdagok privilégiuma, mert az átlagfiatalok elég kicsi százalékban rendelkeztek sokmilliós megtakarítással, megfelelő családi háttérrel (ingatlanfedezettel, hitelképes kezesekke) és ha mégis, akkor egy szar garzonért dugták a fejüket a bank hurkába, kockáztatva a kezesek vagyonát is.
Szerencsére engem nem érint a dolog, minden gyerekem egyenesbe van, de a környzetemben rengeteg olyan család van, ahol a fiatalok otthon laknak vagy albérletben élnek, most mind örül és reménykedik, hogy nem 40 évesen jutnak saját egziszteniájuk.
És nem vagyon kell hozz, hanem kefélni kell és gyerekekkel törleszteni.
Ahogy a mai Y generációs neoliberális hangadók szülei is tették a kádári világban, hiszen az ő családjuk is gyerekvállalással juthatott lakáshoz...
Szóval ez az a bomba, emire nincs ellenszer, akkor sem, ha tudjuk, csak propaganda és választási ígéret.
Egy a társadalom többségének jó dolog köpködésével, tagadásával meg nem lehet választót szerezni.

szepipiktor 2019.04.22. 17:17:43

@taga20: Te, ezt már megbeszéltük ám korábban.
Nem mindenki fideszes, aki nem neoliberális!
A társadalom jelenlegi többsége semleges, passzív pártnélküli.
Tudom hogy fáj, de a többség sem a fideszt, sem titeket nem szeret.

Visceroid 2019.04.22. 17:21:26

"a menekültek nem családok, hanem gonosz migráncsok"

Azok. Mondjuk a Orbán a "magyar" családok közül is csak egyet támogat, a sajátját, de ti liberók meg leállhatnátok már ezzel a "menekültes" témával. Kontraproduktív. Furcsa 2015 előtt nem voltak "menekültek", pedig addig is jöttek a Balkánról meg innen/onnan, csak gondolom akkor Gyuri bácsi még nem adta a szátokba, hogy mit kell mondani.

Sir Galahad 2019.04.22. 17:23:46

@GNDL: Ez egy szemléletbeli kérdés. Ma Magyarországon a többség például úgy gondolja, hogy nem lenne helyes, ha homoszexuális párok gyermeknevelését az állam külön támogatná, s mivel demokrácia van, a családpolitikában a többség szándéka érvényesül. Mi a baj a demokráciával?

Egyébként vannak olyan támogatások, amelyeket nem csak házasok vehetnek igénybe. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy a gyed. Én nem látok problémát azzal sem, hogy bizonyos támogatásokkal ösztönzik a házasodást. Ez is megfelel a demokráciának.

törppicur 2019.04.22. 17:24:15

@Pár dollárral többért: kis butus, szerinted hány többletszavazot hozott a fidesznwk a ballib ellenzéktől a választási körzetek létszámarányos korrekciója?
A fideszes oda szavazott, a dks meg a saját karokájába, hogy lesz ebből tobbletmandátum és miért pont a fidesznél?

szepipiktor 2019.04.22. 17:24:23

@GNDL:
OK, akkor ezt megmagyaráznád?
" A demokrácia hatalom ellenőrzéséről szól, a fékek és ellensúlyok rendszeréről, a hatalmi ágak szétválasztásáról és többek közt a jogállamiságról."
Hogyan jön akkor ebbe a feministák kvótaelve, a #metoo, és számtalan kisebbségi dolog, amit az érintett aktivistamozgalmak a törvények tudatos leszarásával művelnek? Említhetném a cigányok pozitív diszkriminációját is, ahol a többségi érdekeket áldozzák be a kisebbség érdekei miatt.
Most akkor a demokrácia nem a többségi akarat tükre?
Mégis jobb a kisebbségi agresszív diktatúra?
Vitatkozhatunk, hogy mi a többség, meg hogy a fidesz csak 1/3-ot kapott, de ezt nem azoknak kellene erőltetniük, akik a parlamenti küszöböt is csak tűzoltólétrával képesek átlépni.
Ma azok, akik itt a leghangosabbak, összesen nem kapnak 6-7%-ot.
Akkor mi is a jogállamiság, a demokrácia?
A lenini bolsevizmus? Az ifjúkommunista erőszak?
Ha nem értenéd - és tudom, hogy nem érted -, ennek semmi köze orbánhoz, a fideszhez.
Ez hozzátok köthető, kisebbségből végzett nemzetrombolás, árokáás, idegen érdekek kélpviselete.

Blogolo Blogi 2019.04.22. 17:24:39

@Nyírjeslakó: "A mostani családpolitikai intézkedések hatását elvileg sem lehet elmérni úgy 2025 előtt."

A CSOKot 2015ben vezettek be, ha a politikai haszonszerzesen kivul valos ertelemmel birna, akkor, 3-4 ev alatt trendfordulasnak kellett volna tortennie. Nem tortent. A helyzet, hogy hiaba vagsz hozza csilliardokat a fiatalokhoz, ha ezekkel az osszegek egyedul az ingatlanpiac felfutesere jok. Ellenorizd mekkora aremelkedesek voltak vilagviszonylatban Budapesten. Nyilvan duborog a gazdasag (is), de a 3%os bovules valoban 20%os aremelkedest kell genearaljon az ingatlanpiacon?
Plusz teljesen hibas felfogas fiatalokat sajat tulajdon fele nyomni, mikor a munkapiacra belepesuktol szamitott elso 5-10 evuk a mobilitasrol kellene szoljon, epp annak erdekeben, hogy kvalitasainak leginkabb megfelelo munkahelyet talaljanak.

törppicur 2019.04.22. 17:25:53

@Sir Galahad: plusz még a homopárok gyermeknevelésevel nem nő a születésszám sem

taga20 2019.04.22. 17:27:49

@szepipiktor: "Tudom hogy fáj, de a többség sem a fideszt, sem titeket nem szeret."

akkor kit szeretsz, te ostoba fityeszork? a gecit a gazdádat?

anyádnak hazudozzál fityeszparazita!

2019.04.22. 17:28:09

@Gyorgy007:

Milyen hazaáruló propaganda?
Melyik imám uralkodik Németország,Franciaország, Svédország fölött?
Vagy még mindig pedofil katolikus papok buknak le?

2019.04.22. 17:29:59

@törppicur:

Meg az utaztatott szavazók egyik körzetből a másikba.
Mindent kihasználnak és felhasználnak, hogy a se.ggdugó orbánt hatalmon tartsák.

taga20 2019.04.22. 17:30:37

@Gyorgy007: "Fel kell ismerned, hogy ez nem a te országod :D"

ebben tök igazad van szargerincű fityeszdroid. ez az országunk egy pöcegödör lett, miattad és a csúti geci miatt pl.

menyé asztán örüljél ostoba állat, hogy szétbasztátok az országunkat!

Gyorgy007 2019.04.22. 17:33:13

@taga20: Tényleg ne szenvedj! Holnap kijózanodsz és már neki is láthatsz tervezni a kiutazást! Jó utat!

taga20 2019.04.22. 17:36:34

@Gyorgy007: te szerencsétlen fityeszork, te a kurvaéletbe nem fogsz kijózanodni a két oldalú geci seggébe beleállt nyelvedből!

szenvedj jobbágy, ez az életed!

szánlak, te szerencsétlen jobbágy!

apro_marosan_petergabor 2019.04.22. 17:37:16

Ritka agyatlan(hozzá nem értő) és rosszmájú poszt.

Sir Galahad 2019.04.22. 17:39:48

@törppicur: Ezt én is jeleztem az első hozzászólásomban.

Gyorgy007 2019.04.22. 17:41:39

@taga20: Nekem jó itt, annyira jó, hogy nem szeretném, ha megváltoztatnád. Szóval ha nem bánod én maradnék. Viszont neked segítek, parancsolj:
http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/uf?language=1&i=BUDAPEST*&e=M%C3%9CNCHEN*&d=2019.04.25&mikor=-1&u=1156&go=

Vagy tessék: www.bravofly.hu/flight/shopping/results/1dkyrl122720w

Remélem nem csak enni, inni és szarni tudsz külföldiül, te kretén!

törppicur 2019.04.22. 17:46:56

@Pár dollárral többért: értem, hogy kerülöd a választ, de meg egy marhaságot böffentettél
Ha voltak utaztatások, az mennyiben fogyasztotta a ballib és mennyivel novelte a fidesz szavazatszámát? És ezt hogy lehetett kisakkozni választás előtt?
Azért kérdem, mert kisakkoztátok, hogy nektek jo a magas reszvetel, ami azután lett is, de hogy ez mitöl volt jó?
Nem azon kellene vergődnötök, hogy több szavazótok legyen? Tudod többletszavazatok szerzéséről beszélek

GNDL 2019.04.22. 17:48:07

@szepipiktor: „ezt bármivel alá tudod támasztani, hiszen a program pont az ellenkezőjéről szól”

Már a családi adókedvezménynek nevezett szemfényvesztés is jellemzően a magasabb keresetűeknek kedvez, mert ugye nem nehéz kiszámítani hogy mennyit tud az adóterheiből érvényesíteni a kedvezményekre egy fő kereső, ha tudjuk hogy a medián bruttó átlagkereset az több mint harmadával alacsonyabb mint a mára fideszesített KSH által rendre benyögött bruttó átlagkeresetek.

Ugyan így az szja „egykulcsosítása” is az átlagnál jóval magasabb keresetűeknek kedvezett, mivel a magasabb keresetűek szja adókulcsai csökkentésével együtt az alacsony keresetűek adókedvezményeit is eltörölték. Ezt sem nehéz kiszámolni, csak gondolj bele mikor adózol kevesebbet, ha mondjuk 300 ezres bruttó béred van:
- egykulcsos 15%-os szja esetén a 300 ezer bruttód szja terhe 45 ezer forint
- többkulcsos szja mondjuk 150 ezerig 0%, 150 ezer fölötti részre 25% esetén a 300 ezer bruttód szja terhe 37 500 ezer forint
Tehát hiába magasabb a második kulcsa az szja-nak, az alacsony keresetűek kedvezménye miatt 7 500 forinttal kevesebbet adózol.

Ezt a szemfényvesztést szopták be a magyarok 2011-ben, a melósok bő 70%-ának nőttek az adóterhei. :D

Ezek a csok, meg ilyen-olyan tízmilliós hitelek pedig nem „családi kedvezmények”, ezek hitelek bazmeg amit ha bármilyen feltétel nem teljesül jókora kamatokkal fizethetnek majd vissza (és mivel lassan inflációba fullad a lakosság, hidd el lesznek itt fasza kamatok hamarosan). Ráadásul melyik bank fog osztogatni 10+ milliós hiteleket a medián átlagkereseten tengődőknek? Vagy akkor amikor KHR-es a lakosság fele? Még akkor sem ha az állam garanciákat vállal, bár egyelőre nem tudjuk mert szó sincs semmiféle komolyabb, hosszabb távú, kiszámítható garanciavállalásról.

Szóval de, elég alaposan alá lehet támasztani azt, hogy Orbánék gondosan ügyelnek arra, hogy a lehető legszűkebb kört érjék el ezekkel a támogatásoknak nevezett kampányszarokkal. Mármint konkrétan a támogatásokkal, mert a kampányokat azt azért nyomják rendesen. :)

„Tudod öreg, ez a lett a fidesz csodafegyvere és nektek erre nincs válaszotok.”

A Fidesznek az egyetlen „csodafegyvere” az agymosás és a propaganda. Ezért számolták fel az objektív és kiegyensúlyozott tömegtájékoztatást, ezért számolták fel a médiapluralizmust, ezért korlátozzák a sajtószabadságot, mindemellett ezért hozták létre (lopott közpénzekből) a saját agitprop médiabirodalmukat, és mindemellett ezért költenek ma már napi 100 milliót ostoba kampányokra: uploads.disquscdn.com/images/86e59b10ca7254f5d6f02

A lakosság egy igen jelentős része ma sajnos semmi mást nem kap tömegtájékoztatás címszó alatt mint fideszes álhíreket, migránsos rémisztgetéseket, az ellenzék lejáratását és alaptalan sikerkampányokat. Nem csoda, hogy 50% körül van a Fidesz támogatottsága, bár ezt is szarul csinálják és a minőség helyett (korlátlan kampánybüdzsével megtámogatva) inkább a mennyiségre mennek, mert ugyan ilyen körülmények és lehetőségek mellett az MSZMP-nek 102% volt a támogatottsága anno. :D

„De sok-sok szülő fogja azért odahúzni az X-et, mert a gyerekük saját lakáshoz juthat, előre és nem piaci alapú banki hitelekből.”

De ez nem igaz, mert azokat a hiteleket bankok fogják adni, és olyan nincs hogy bármiféle jövedelemigazolás nélkül mert azt meg az EKB (pontosan a 2008-as válságot megelőző felelőtlenségek miatt) fogja elkaszálni. Márpedig jövedelemigazolással nem fognak 10+10 milliókat osztogatni a bankok alapvetően az EU-s szinten egyik legalacsonyabb fizetéssel rendelkező magyaroknak.

Nézz már utána, hogy a csok-nak nevezett lófaszt mennyien vették igénybe eddig, a célközönség pár százaléka... :D Ezért egy bankban még ügyfélszolgálatot sem érdemes fenntartani. :D

Szóval térjünk már vissza a realitások kőkemény talajára. Amit Orbánék bejelentettek „családvédelmi eszemfaszom” néven az nem más csak kampány, nem fogja orvosolni a népesedési problémákat, nem fogja orvosolni a lakhatási problémákat, nem fogja elősegíteni a családalapítást. De a kádárista nyuggerek könnyes szemmel hallgatják meg nézik ezeket a reklámokat, és mondják hogy „hát milyen jó is ez a kormány”... na, egészen konkrétan erről szól, kizárólag nekik szól. :D

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 17:48:31

@Pár dollárral többért: Az, hogy te nem %-ban méred az arányokat még nem változtat a valóságon. A parlament csökkentését évtizedek óta igérte MINDEN kormány (utoljára 2010 előtt 2009-ben GYF tervezett 199fős parlamentet) . A fidesz volt amelyik nem csak ígérte hanem megcsinálta. Kevesebb képviselő kevesebb körzet. Ráadásul már régóta alkotmánysértő volt a Parlament az aránytalan körzetek miatt (alkotmánybírósági döntés) szóval azokat meg KELLETT változtatni.

Ha te azt hiszed, hogy a körzethatárok változása miatt nyeri egy évtizede szarrá magát a fidesz akkor hülyébb vagy mint az átlag ellenzéki nagyonhülye.

nemecsekerno_007 2019.04.22. 17:52:43

@Pár dollárral többért: Ja persze. De azért ebben a keleti barbár országban fizetik a külföldön dolgozók, nyugger családtagjainak a nyugdíját. Helyettük is ...

Amúgy amit írtam az változatlanul igaz. Nem osztottak nektek lapot...

törppicur 2019.04.22. 17:55:35

@GNDL: azért ha za utolso kétkulcsost nézed az18 és 36 százalék volt, nem 0 és 25
ket kezdő szakmunkás fő 200/ho bérének adója 30/ho/fő, az ? gyermek adojováírására elég

2019.04.22. 17:55:36

@törppicur:

Marhaságot ?
Hallod migránsoztok éjjel-nappal és észre sem veszitek, hogy boldog-boldogtalannak adtok Magyar Állampolgárságot. Akkora a korrupció, hogy észre sem veszitek, hogy egy ingatlanra több százan vannak bejelentkezve magyar lakcímre ami követelmény a szavazásnál.
Olyanok ikszelnek akik jó ha meg tudnak szólalni magyarul. Mert ukránok, románok, magyar állampolgársággal.
Nem, nem a határon túli magyarokról van szó.
Viszont a határon túli magyaroknak sem lenne szabad szavazniuk. Nem róluk szól a dolog.
Nem baj, egyszer minden ember meghal. orbán sem él örökké és akkor összedől a rendszere ennek a ganénak.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 17:56:03

@GNDL: "Magyarországon 89-90 előtt is voltak választások, "

Akkoriban hány induló párt között választhatott szabadon a választópolgár?

Komolyan nem érzed milyen szánalmas ezzel jönni?

Illetve örülök, hogy nem érzed/érzitek az eszmetársaiddal, nyomjátok csak tovább az ingyenkapányt orbánnak :) nélkületek garantáltan kevesebben éreznék elfogadhatatlannak veletek egy platformon lenni.

FOLYTASSÁTOK!

törppicur 2019.04.22. 17:57:59

@Pár dollárral többért:
Már másodszor terelsz és dobsz be egy 3. legendát
Mennyivel lett több szabazoja a fidesznek az állitolagos átrajzolástól utaztatástol?

2019.04.22. 17:59:14

@eßemfaßom meg áll:

hülye az anyád 3,14csája.
Egyébként meg lehetett volna azt tovább csökkenteni. Még mindig sok az ingyenélő képviselő. Arról nem is beszélve, hogy az államtitkárokkal és egyéb semmittevőkkel ezres nagysángrenddel növekedett az ingyenélő siserehad.

GNDL 2019.04.22. 18:01:16

@szepipiktor: „Hogyan jön akkor ebbe a feministák kvótaelve, a #metoo, és számtalan kisebbségi dolog, amit az érintett aktivistamozgalmak a törvények tudatos leszarásával művelnek?”

Ha a törvények leszarásával művelnék akkor már nem művelhetnék, nem igaz?! :) A kvótaelvvel lehet vitatkozni, de ez csak egy elv, ilyen törvényt viszont nyugati-típusú jogállamiságban nem lehet hozni. Irányelvet persze szabhatnak, de nem érhet senkit retorzió, ha nem tartja be. Ugyan így a #metoo egy mozgalom, ha valaki úgy érzi hogy alaptalanul vádolják (egyébként nem jellemző), akkor bírósághoz fordulhat, teljesen függetlenül attól hogy ki vádolt kit, a bíróság pártatlanul fog eljárni.

Tehát van egy olyan érzésem hogy te inkább csak rákattantál a fasiszta propagandára, de egyébként alapvetően lövésed sincs arról mit jelent a demokrácia. :)

„Említhetném a cigányok pozitív diszkriminációját is, ahol a többségi érdekeket áldozzák be a kisebbség érdekei miatt.”

Említs egy konkrét esetet, aztán megbeszéljük hogy az mennyire törvénytelen, vagy mennyire megy szembe a demokratikus elvekkel. Az nem „többségi érdek” hogy te gyűlölöd a cigányokat, és igazság szerint egyet sem szeretnél látni, ezt azért szögezzük le...

„Most akkor a demokrácia nem a többségi akarat tükre?”

Egy választáson a többség ad felhatalmazást kormányalakításra, például, de aztán a kormányzat az intézkedéseit már az érintettekkel és érdekeltekkel történő egyeztetések során hozza meg. Lásd, hiába szavazott az összes legfeljebb 6 elemis exmunkásőr kádárista nyugdíjas Orbánra, az Orbán-kormány egészségügyi intézkedéseit az egészségügyi szakmai és társadalmi szervezetekkel kell egyeztetnie a kormánynak, mert ebben az esetben ők az érintettek és érdekeltek, az ő többségük fogja meghatározni az irányt (vagyis nekik kéne), teljesen függetlenül attól hogy Orbán képzetlen és demenciás nyugdíjasai többen vannak mint az egészségügyi dolgozók. Vágod?! Nem sokat tennék rá... :D

„Ma azok, akik itt a leghangosabbak, összesen nem kapnak 6-7%-ot.”

Én szavazni sem voltam, mert 2012 óta az alapvetően önkényes fideszes választási rendszerben nem veszek részt, pontosan azért mert ahogy fent említettem nincsenek meg a szabad és tiszta demokratikus választások alapvető feltételei... tehát 2012 óta elcsalják a választásokat, pofátlanul. Na, akkor most ilyenkor mi van? Azért a véleményemet még leírhatom, nem, töki?! Előre is kösz a lehetőséget. :)

„Akkor mi is a jogállamiság, a demokrácia?”

Fentebb elég pontosan összefoglaltam neked a hivatalos, tankönyvi definíciót: jogállamiság, hatalmi ágak szétválasztása, fékek és ellensúlyok, mert csak így lehet ellenőrizni, számon kérni a hatalmat.

„kisebbségből végzett nemzetrombolás, árokáás, idegen érdekek kélpviselete”

Muhaha, akkor itt beszéljünk már kicsit a KGB/FSZB bankról, aPaks2-ről, tízezrével osztogatott kamuállampolgárságokról magyarul még tüsszenteni is képtelen orosz és ukrán maffiózóknak, a letelepedési kötvényekről például, vagy Orbán olyan arab haverjairól akik közvetlen kapcsolatban állhatnak vagy állhattak iszlamista terrorszervezetekkel (lásd Pharaon)... ez mind konkrétan nettó hazaárulás a Fidesz és Orbán részéről. Nemzetrombolás, idegen érdekek, mi te kis pöcs?! :D

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:03:51

Nem vagyok sem muszka, sem fidesztroll. (Megjegyzés: ha valaki nyilvános posztot ír, az kissé reagálhatna visszafogottabban a kritikákra....)
Vnnak részigazságok a posztban, de valóban a szélsőséges liberalizmus minden állítását tartalmazza. Csak nénány megjegyzés:
"Azért nem használjuk a „több nő szülne gyereket”-kifejezést, mert a nők nem szülőgépek." Te annak tekinted őket? Én elismerésre, megbecsülésre méltó édesanyának! Azon a tényen meg nem tudsz változtatni, hogy a gyermekeket nők szülik..
"Az államnak nem feladata szemléletet formálni." A jelenlegi demográfiai ráta mellett a kihalás felé menetelünk. Épeszű vezetőnek, sőt közembernek emiatt nem kéne aggódni? Nem kéne próbálni változtatni? Legyünk polt korrekt liberálisok, ha ki is pusztulunk?
Császármetszés: nem mutatja az egészségügy hatásfokát, az igény növeli főleg a számát.
Kórházi fertőzés: a multirezisztens kórokozók kérdése éppen a fejlett országok problémája. Várólisták nyugaton is vannak.
Az oktatásban sok a probléma, de komolyan állítod, hogy a rossz tananyag miatt nem vállal valaki gyereket?
Szegregáció ellenesség sok esetben: cinikusan tönkretenni antiszociális gyerekek "beintegrálásával" sok jól szocializált tanuló gyerekkorát.
Az önhibájukon kívül (pld betegség miatt) elszegényedettek magukra hagyását én is bírálom. Van felelősséggel (tudatosan) és felelősség nélkül sokgyermek-vállalás. Ez előbbit kell szelektíven támogatni. Ez nem könnyű, és szülhet igazságtalanságokat is, ez tény.

taga20 2019.04.22. 18:04:30

@eßemfaßom meg áll:

"Magyarországon 89-90 előtt is voltak választások, amiken az MSZMP elvtársai nem egy esetben 102%-ot szereztek... de csak választásoktól önmagában még nem lesz demokratikus egy rendszer, mert lásd ugye 89-90 előtt nem lehetett ellenőrizni a hatalmat, nem voltak fékek és ellensúlyok, nem voltak a hatalmi ágak szétválasztva és nem volt jogállamiság sem,"

a kurvaanyádat vezesd meg rohadék fityeszszar!

undorító amit műveltek evvel az országgal szargerincű!

GNDL 2019.04.22. 18:05:21

@eßemfaßom meg áll: „Akkoriban hány induló párt között választhatott szabadon a választópolgár?”

Teljesen lényegtelen hány párt indul egy olyan választáson, amelynek tisztaságát nem lehet garantálni... :D Orbánék is azért hozták létre a saját kamupártjaik rendszerét, mert számíthattak arra, hogy az önkényes választási rendszerük miatt az ellenzéki pártok esetleg bojkottálhatják a választásokat (bár nem voltak sajnos ennyire tökösek), és akkor szajkózhassák ugyan ezt a faszságot.

De ismétlem, teljesen lényegtelen hogy hány és miféle párt indul egy választáson, ha egyébként az alapvető feltételei hiányoznak egy szabad és tiszta demokratikus választásnak. Pont.

GNDL 2019.04.22. 18:11:18

@törppicur: „azért ha za utolso kétkulcsost nézed az18 és 36 százalék volt, nem 0 és 25”

De volt alacsony keresetűek kedvezménye, most pontosan nem tudom de ha szeretnéd utána olvasok, azt hiszem 18%-os adójóváírás volt évi 3 millió forintig. A lényeg viszont és ezt pontosan tudom, hogy 2010-ben 46.6% volt az adóék mértéke, az szja egykulcsosításával 2011-re 49.5%-ra emelték ezt az adóéket. Tehát az egykulcsos szja bevezetése egészen konkrétan komoly adóemeléssel ért fel.

rallus 2019.04.22. 18:19:11

@GNDL: Jó természeted van, mert rólad még az "Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!" is lepattant....

axolotl77 2019.04.22. 18:26:55

@csobi2011: "Mindenki szembesült már azzal az intim kérdéssel, hogy az első kérdés egy fiatal nőnek egy állásinterjún, hogy mikor megy szülni, meg hányat."
Csak egy kiragadott példa.
Te meg lépj ki a burokból!

GNDL 2019.04.22. 18:31:47

@miketbeszéltek: „Nem vagyok sem muszka, sem fidesztroll.”

Azt majd eldöntjük a véleményed alapján. Ha a fideszes ostobaságokat hangoztatod az vagy, ha képes vagy önállóan tájékozódni és képes vagy a kritikus gondolkozásra, akkor nem fogod a fideszes ostobaságokat hangoztatni és akkor nem vagy az. Ez a kacsateszt... :)

„a szélsőséges liberalizmus”

Fideszes szlogen, először.

„Te annak tekinted őket? Én elismerésre, megbecsülésre méltó édesanyának!”

A Fidesz-KDNP tekinti „szülőgépeknek” a nőket, több szempontból is, mivel ugye mindig csak arról van szó a fideszes „családpolitikában” hogy szüljenek a nők, de a nők helyzetével semmit nem foglalkoznak: leszarják az egyenlőtlenséget a nők és férfiak bére között, leszarják a szülők (főleg anyák) munkahelyi diszkriminációját, leszarják a családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvénymódosításokat (ami túlnyomó részt nőket, anyákat ér), többek közt, pedig hát valljuk meg őszintén ez mind a „családpolitika” része.

„Azon a tényen meg nem tudsz változtatni, hogy a gyermekeket nők szülik.”

Látom neked is meséltek kiskorodban virágokról és darazsakról. :D Csakhogy nem mindegy milyen körülmények vezetnek a szülésig, és mi történik utána mind a gyermekkel, mind az anyjával. Ez is családpolitika lenne, ugye.

„Épeszű vezetőnek, sőt közembernek emiatt nem kéne aggódni? Nem kéne próbálni változtatni?”

A kommunistáknak és a náciknak sem ment a társadalom „átnevelése”, Orbánnak sem fog menni, hidd el. Egy kormányzatnak nem a társadalmat kell átnevelnie, hanem a társdalom boldogulását kell elősegítenie. Tehát értsd, azzal kell főzni ami van, a társadalmat - bár Orbán próbálkozik vele a választási csalásaival - leváltani márpedig nem lehet. Szóval ideje lenne ha a családpolitikai intézkedéseit a kormányzat már csak a parlamentáris demokrácia alapvető normái szerint is magával a társadalom érintettjeivel beszélné meg.

„Kórházi fertőzés: a multirezisztens kórokozók kérdése éppen a fejlett országok problémája. Várólisták nyugaton is vannak.”

Nincs még olyan ország az EU-ban ahol tízezrével halnának meg betegek éves szinten a civilizált egészségügy hiánya miatt. Elég jól mutatja a helyzet súlyosságát, hogy a kormányzat - annak ellenére hogy közérdekű adatokról van szó - titkolja a kórházi fertőzések miatti halálesetek számát.

Várólista pedig nyugaton is van, de többnyire olyan betegségekkel kapcsolatban amelyek nem, vagy nem nagyrészt gátolják a beteg munkavégzését, életét. Magyarországon daganatos (!!!) betegségek szűrése esetén is több hetes, hónapos várólista van, ahol azért valljuk meg őszintén a betegség felfedezése és a megkezdett kúra közti idő rövidsége alapvetően meghatározza a gyógyítás sikerét és így a beteg életbenmaradásának esélyeit.

„Az oktatásban sok a probléma, de komolyan állítod, hogy a rossz tananyag miatt nem vállal valaki gyereket?”

Ez pontosan így van egyébként, ráadásul nem csak a rossz tananyag, nem csak a fideszes politikai agitrpop már a közoktatásban is, hanem az hogy a jelnelegi oktatási rendszer nem készíti fel a következő generációkat a 21. század kihívásaira. Vannak olyanok akik nem akarnak úgy családot alapítani, ha tudják hogy a gyerekeikből legfeljebb közmunkás vagy szalagmunkás lehet... vagy nem Magyarországon akarnak családot alapítani, lásd arányaiban már jóval több gyermek születik a kivándorolt magyarok közt mint a magyarországi magyarok közt... na, őket kéne megkérdezni, hogy külföldön miért jutnak el hamarabb a magyar fiatalok a gyermekvállalásig?! :)

„cinikusan tönkretenni antiszociális gyerekek "beintegrálásával" sok jól szocializált tanuló gyerekkorát”

Attól lesz antiszocális ha kirekesztik. Ehhez a témához elég nyilvánvalóan nem értesz, hidd el ebbe jobb ha nem mész bele. :)

Tehát az a nagy büdös helyzet, hogy fentebb hiába állítottad hogy nem vagy fideszes troll, azért elég szépen felmondtad az aktuális fideszes fasiszta propagandát. :)

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:45:30

"Tehát az a nagy büdös helyzet, hogy fentebb hiába állítottad hogy nem vagy fideszes troll, azért elég szépen felmondtad az aktuális fideszes fasiszta propagandát. :)"
Ejha, de könnyen lefasisztázol mindenkit, aki nem ért veled egyet! Ez nem kirekesztés, nem liberálfasizmus?
Egészségügyben dolgozom, tehát személyesen látom, hogy mi a két oldalon az igazság, és a demagógia.
"Attól lesz antiszocális ha kirekesztik. Ehhez a témához elég nyilvánvalóan nem értesz, hidd el ebbe jobb ha nem mész bele. :)"
A feleségem tanított kisegítő iskolában, úgyhogy van némi rálátásom....Csak úgy szigorúan elvileg: kizárod, hogy a családjában nem kapja meg a megfelelő szocializációt? Mert a feleségem a-és antiszociális tanítványai közül egy sem a kisegítőben vált azzá.....
A demográiai ráta meg nyugaton is rossz, és egyenes arányú a fejlettséggel (sőt), tehát igenis számít a szemlélet.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:46:15

@JTU: Felénk 5 ig van nyitva, és akkor se mehet haza a gondozó hamarabb, ha nincs gyerek. Ennek az oka, hogy ne nézzen csúnyán a szülőre aki fél 5 re érkezik.
Továbbá addig nem mehet haza, ameddig gyerek van az intézményben.

Szabványok 2019.04.22. 18:46:25

Nem állítom, hogy minden pontjával egyetértek a cikknek. Sőt.

De a a 2.-vel és a 3.-mal nagyon.
2.) Az egészségügyi helyzete Magyarországon tragikus. Minden adat szerint évi 10000+ ember hal meg ma Magyarországon, akinek nem kellene. Sajnos ismerem a magyar, különösen a budapesti egészségügyet. Sírni, üvölteni tudnék. A prioritásokkal nagyon nagy baj van. 200Mrd-ot elköltünk az új Népstadionra, közben meg nézzétek meg, hogy nézz ki a János kórház! Régebbi, mint a régi Népstadion, de még sem építenek a helyére másikat, hanem a betegek fagyoskodnak a 70(!) éves rosszul záródó alakok miatt. De lehetne sorolni vég nélkül a példákat, szerintem mindenki ismeretségi körében van olyan, aki rászorult már az egészségügyre,akár egy szűrővizsgálatra.
Gyerekvállalás?
Gyerekorvos hiány van. Ennek ellenére nem írnak ki elég gyerekorvos rezidensi helyet. Normális?? Egy SOTE-n végzett doktor hova menjen gyerekorvos rezidensnek? 200e-ért Nyíregyházára, vagy 5000EURO-ért Grazba?

3) Oktatás. Az is tragikus, amit azzal művelnek. Ezernyi hibát követnek el. KLIK egy nagyon rossz ötlet volt. Tanárok fizetése? Iskolaigazgatók kontraszelekciója? Ami az egyetemekkel történt az utóbi 9 éven, attól kinyílik a zsebemben a bicska. Nincs még egy olyan ország, amelyik GDP arányos ilyen keveset költ felsőoktatásra. Emlékeztek, amikor a térítésmentes jogászoktatást fel akarták számolni? Egyetemi autonómiát a komisszárok ("kancellárok") odaküldésével kezdték felszámolni. A CEU cseszegetése, meg az ELTE BTK és TTK oktatóinak elbocsájtása 0,5Mrd miatt csak két csúcsa a jéghegynek.
Egyre kevesebb fiatal akar Magyarországon továbbtanulni és, ha egyszer kimegy, nem valószínű, hogy hazajön negyed fizetésért, hanem odakint választ magának párt, alapít családot.

Nem szólamokkal lesz családbarát az ország, hanem azzal, ha a szülők látják, hogy a gyerekeik boldogulni fognak Magyarországon.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:48:22

@axolotl77: A párom még nem találkozott a kérdéssel, viszont nem rég szólt a felettese, ha szeretne gyereket menjen nyugodtan és szeretettel várják vissza.

miketbeszéltek 2019.04.22. 18:52:12

@Szabványok: A 3. pontoddal szinte teljesen egyetértek. (A CEU azért ennél komplikáltabb.)
Az egészségügyben sok a probléma, sok a demagógia, de a poszt császármetszéses érve is demagógia.

sakkosfx 2019.04.22. 18:53:42

Az a baj, hogy az átverős nép vallása a világ uralom. Azt még megértenék az emberek, ha csak vezetni akarnák, de nem uralkodni! Uralkodni azt jelenti, hogy élet-halál urai akarnak lenni amit a világ soha nem fog meg engedni nekik! A Magyar nép saját bőrén tapasztalhatja meg uralkodásukat! A gengszter váltás óta mindig rosszabb volt népünknek! És a sok átverésről ne is beszéljünk, mint a Svájci frank átverés, posta bank és bróker átverések! És életünk minden apró részében átvernek! De nemcsak minket, az egész világon mindenkit akit csak lehet! Az EU teljes egészében és az Észak-Amerikai föl drészt! És nem lehetünk büszkék magunkra sem, hogy így át tudtak verni és mi hagytuk! És reméljük, hogy a világ többi országának megjön az esze!

axolotl77 2019.04.22. 18:53:47

@Gyorgy007: A mi családunkban és ismeretségi körünkben viszont már gyakran elhangzott. Én szoktam mondani, hogy állásinterjúra, főnök színe elé csakis hangfelvevőre kapcsolt mobillal megyünk be.

Gyorgy007 2019.04.22. 18:56:16

@axolotl77: A mobillal kapcsolatban igazad van!
Manapság nem nehéz munkahelyet találni, de hatalmukkal visszaélőket lehet nyugodtan munkaügyibíróságra vágni. Tisztuljon a közélet, elég már a posztkomcsikból!

GNDL 2019.04.22. 19:16:24

@miketbeszéltek: „de könnyen lefasisztázol mindenkit, aki nem ért veled egyet! Ez nem kirekesztés, nem liberálfasizmus?”

És akkor folytatod a fideszes troll hozzáállást, annak ellenére hogy fentebb azzal nyitottál hogy neeeem, te nem vagy az... mintha már előre mentegetőztél volna. :D

Nézd, elég világosan fogalmaztam fentebb, elég alaposan megcáfoltam a véleményeidet, nem arról van szó hogy „aki nem ért veled egyet” hanem arról van szó hogy „akinek megcáfolod az ostoba és alaptalan véleményét amely meglehetősen kísértetiesen hasonlít a jelenleg hatalmon lévők fasiszta propagandájához”.

Ráadásul a Fidesz-KDNP és híveik a tankönyvi definíció szerint fasizták: nacionalizmus, rasszizmus, antiszemitizmus, vallási fundalmentalizmus, nyugatellenesség, a liberális és polgári értékek elutasáítása, és még a vezetőben/generalissimóban való feltétlen hit, ugye... nem az a baj hogy lefasisztázom a fasiszta fideszeseket, hanem az hogy a 20-as és 40-es évek után újra fasiszták vannak hatalmon, pedig már akkoriban sem volt túl jó ötlet... :)

„Egészségügyben dolgozom ... A feleségem tanított kisegítő iskolában”

Igen, ez is a jellemző fideszes troll hozzáállás, legyen szó oktatásról, kiderül hogy ők pedagógusok és szerintük minden a legnagyobb rendben az oktatásban. Legyen szó egészségügyről, ők ott fognak dolgozni, és persze minden a legnagyobb rendben szerintük. Ha gazdasági kérdések jönnek akkor ők vállalkozók, akik soha nem nem voltak még ilyen jó helyzetben, ha devizahitelekről akkor ők persze nagyon jól jártak azzal hogy a Orbánék „megmentették” őket, és így tovább.

Azért abban egyezzünk már meg, hogy ha nem lenne gond Magyarországon a kórházi fertőzésekkel akkor egyébként alapvetően közérdekből nyilvános adatokat nem titkosítanának egyébként ebben a formában törvénytelenül, és abban is egyezzünk már meg hogy nyugaton a daganatos betegségeket illetően kibaszottul nincsenek várólisták mert ez nem így működik. :D Nem véletlenül vezeti Magyarország a daganatos betegségek miatti halálozási listákat világszerte, ezt azért ne szépítsük.

„kizárod, hogy a családjában nem kapja meg a megfelelő szocializációt?”

Ha be akarod integrálni például a cigányokat (mert ez bassza a csőröd, de te nem vagy fasiszta, ugye) a társadalomba, akkor már az iskolában beintegrálod őket a „fehér keresztény” (copyright by Parragh) diákok közé. Ha szegregálod őket, akkor ott elbasztad, kész, vége.

„demográiai ráta meg nyugaton is rossz, és egyenes arányú a fejlettséggel (sőt), tehát igenis számít a szemlélet”

Vannak olyan államok ahol rosszabb, vannak olyanok ahol jobbak. A magyar demográfiai ráta elég hitvány, de figyelembe kellene venni ugye azt is, hogy itt már kifutott egy nagyobb merítésű „Ratkó korrszak és leszármazottaik”, tehát érteem szerűen nem is lehet olyan demográfiai rátát elvárni mint a 70-80-as években. Illetve bár van némi köze az életszínvonalhoz és a gazdaság fejlettségéhez, de akkor hogy magyarázod meg a kivételesen jó francia vagy néhány skandináv adatot? Ők azért nem kongói életszínvonalon tolják. :) Tehát ezt sem kellene jobban továbbgondolni mint amennyi egyébként.

A szemlélet meg teljesen más dolog, megint csak ismételni tudnám magam, hogy a társadalmat nem lehet nevelni ilyen formában. Persze gyűlöletet lehet szítani, lásd mit műveltek Orbánék pár év alatt éves szinten 20-40+ milliárdos fasiszta kampányokkal, de ez is más meg az is hogy „vállalj 3+ gyereket”, miközben a magyar családmodell alapvetően 1 + 1 gyerek, évtizedek óta.

Szóval, mondom, ha folyamatosan a fasiszta fideszes propagandával jössz azt elég könnyű egyébként cáfolni... :)

midnight coder 2019.04.22. 19:16:53

@Szabványok: Az egészségügynek ráadásul csak az egyik baja a forráshiány. Nagyobb baj a struktúra. Kb. az utolsó szocialista nagyvállalat. Már rég privatizálni kellett volna az egészet, és csak a biztosítót állami kézben tartani, de maguknak az intézményeknek profitorientált, egymással versengő cégeknek kellene lennie, akiknek fontos a betegek megszerzése illetve a krónikus betegek megtartása. Ehhez persze a kezeléseknek is nyereségesnek kell lennie.

Az oktatásban a KLIK alapvetően nem lenne baj, ha nem szarul csinálják. És persze ha nem lenne forráshiányos az egész. Az biztos, hogy a következő választásoknál a pártok programjainál nagy plusz lenne a szememben, ha valamelyik megígérné hogy az élsport támogatását teljes mértékben megszünteti. Támogatni a tömegsportot kell, nem a szórakoztatóipart.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:24:04

@taga20: csak így tovább, ne lassíts egy percre se.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:26:02

@GNDL: "Teljesen lényegtelen hány párt indul egy olyan választáson, amelynek tisztaságát nem lehet garantálni..."

Szerencsére az EU tagjaiként a választások tisztaságát senki nem vonja kétségbe. Na jó persze azokon kívül akikkel a padlót mossák ezeken a választásokon.

Folytasd kérlek.

GNDL 2019.04.22. 19:31:15

@eßemfaßom meg áll: "az EU tagjaiként a választások tisztaságát senki nem vonja kétségbe"

Ööö... a tavalyi "választásokkal" pont ez történt az EBESZ részéről, konkrétan és több példán keresztül részletezve leírják, hogy a kormányzat befolyása miatt alapvetően nem volt tiszta: www.osce.org/hu/odihr/elections/hungary/391616

Szabványok 2019.04.22. 19:33:11

@midnight coder: Tökéletesen igazad van, az egészségügynek csak egyik baja a forráshiány. Szocialista vállalat? Hát inkább feudalizmusra, hűbériséghez hasonlítanám. Amikor az ifjú orvosokkal "csendőrpertut" tart a prof... Amikor a pénzek és posztok uram-bátyám rendszerben vannak elosztva... Fentről jönnek a teljesen átgondolatlan intézkedések, amiket vagy elszabotálnak, vagy még rosszabbá torzítanak. Protekció, várólisták, nővérhiány, közbeszerzés, stb.
Egynémely (budapesti!) osztályon olyan állapotok vannak, amiről azt hiszi az ember, hogy csak a 3. világban lehetséges. És nem csak azért, mert a két éve kitört ablakot nem javítják meg.

Szerintem törvényszerű, hogy a KLIK-et rosszul csinálják. Amit felülről, politikailag meghatározottan irányítanak, abból mindig ez lesz, akár a baloldal, akár a jobboldal csinálja.

1000 pontot adok arra, amit az élsportról írtál. Én is fontolóra venném annak a pártnak a támogatását.
Valahol összeszámolták, hogy az elmúlt években 1500Mrd-ot költöttünk élsportra. Falusi stadionokra, 3milliárdos ugrótoronyra, nagypocakú szakvezetőkre, idióta, külföldi játékosok vásárlására, fociakadémiákra határon innen és határon túl. Az uszodák az embereknek épüljenek, ne pár sportolónak.

eßemfaßom meg áll 2019.04.22. 19:48:42

@GNDL: Semmi olyan nincs benne ami megkérdőjelezné, hogy a választás demokratikus volt és az EU számára ne lenne elfogadható az eredménye.

GNDL 2019.04.22. 19:53:07

@eßemfaßom meg áll: Majd akkor legközelebb figyelmesebben olvasod (vagy egyáltalán elolvasod) és megtalálod benne... :D Lásd az előbb még azt sem tudtad hogy egy olyan szervezet mint az EBESZ alapvetően megkérdőjelezi a tavalyi "választás" tisztaságát. :)

törppicur 2019.04.22. 19:57:52

Figyu, poszter,
Itt van ez a szakmailag szinte hibátlan családpolitikai ötlet
kérem, ne pazarold Novák Katalinra, építsétek beaz eukampányba, az önkoris kampányba és ha még léteztek 22ben, akkor az ottaniba is
Annyira franko, hogy mindenki csak nyer vele, a fidesz szavazokat, ti meg tapasztalatot (ismét )

Estevez atya 2019.04.22. 20:13:40

1és 7 kivételével egyetértek, ez egy hazug kampány, gazdagokat támogatva.

Estevez atya 2019.04.22. 20:19:12

@JTU: igen, ez is fontos pont

Behajtó70 2019.04.22. 20:50:39

Segítünk a B1 blog fizetett hazugságcunaminak: 1-7-ig mindnhazugság:
1: nincs itt semmi politika, csak a józan ész. Akinek egy csepp esze van a pnzt nem migránsokra, ingyenélőkre fordítja, hanem a családra
2: ami szemetet a balliberálisok itt hagytak, azt mára majdnem mindenhol sikerült kijavítani. Nincs minden kész, de kb 300 kórház felújítása megtörtént. Állami egészségügyben nincsmit szégyelni a nyugati országok előtt sem. A többi hazugság.
3: a CEU nem egyetem az USÁ-ban, hogy elmentek? Nem mentek. Csak a székhelyet tették át. Megint hazudtok.

Behajtó70 2019.04.22. 20:57:31

4: szociál juttatás? Kinek? Aki dolgozik, az az EU-ban a legmagasabb a családi adókedvezménye. Henyélőknek, lustáknak kisebb a segély. Ez a munka becsülete, hogy ne lehessen munka nélkül is vidáman megélni!
5: 1-2 esetből általánosítani, megint nettó hazugság.
6: a nők sosem voltak jobban megbecsülve mint most. Ismét hazudtok!
7: nem a magyar kormány mondja meg mi a család, hanem a józan ész! Ezzel mentek szembe.

Szánalmasak vagytok!

nyiktonyeatszusztvujet 2019.04.22. 21:14:16

@GNDL: olvashatod Te ezt akárhogyan.Ha az EBESZ kehésnek itélte volna meg erről lett volna visszhangos minden.Igy csak a tákolt ,nulla valóságtartalmú szöveget toljátok :)Nullák voltatok a választáson...,és most is azok vagytok.Sanszos ,hogy 3 év múlva is azok lesztek...ennyike

miketbeszéltek 2019.04.22. 21:22:34

@GNDL:
"„Egészségügyben dolgozom ... A feleségem tanított kisegítő iskolában”
Igen, ez is a jellemző fideszes troll hozzáállás, legyen szó oktatásról, kiderül hogy ők pedagógusok és szerintük minden a legnagyobb rendben az oktatásban. Legyen szó egészségügyről, ők ott fognak dolgozni, és persze minden a legnagyobb rendben szerintük. "
Na ácsi , bácsi. Azért nem fogom magam "nem egészségügyben dolgozónak" hazudni, és nem fogom azt hazudni, hogy a feleségem nem doldozott kisegítő iskolában, hogy ne minősítsél fiesztrollnak! És az milyen mentalitás, hogy hazugnak rágalmazol, ismeret nélkül, szimplán előítéletből!? Illetve világosan leírtam, hogy sok gondot látok az egészségügyben és az okatatásban (ezt észre sem veszed, csak hajtod a "mindent rendben találó fidesztroll"-os előítéletedet, de konkrét állításokkal viatatkoztam, saját usmereteim, és nem a propaganda alapján!
Demográfiai ráta: Ausztria, Németország ugyanott áll, mint mi, a legnagyobb Írországban, de ott is gyakorlatilag 2, tehát még ez sem elég a populáció fenntartásához.
Franciaország, Nagy-Britannia jó helyezésében talán már benne van a migráció, Németország statisztikáját meg a nagyobb rátájú jelentős török populáció is csak ennyire tudja feljavítani.
Az iskolai integrációnál én nem beszéltem rasszokról, csak szociális helyzetről, te igen, mégis ismételten lefasisztázol.
Egyébként te milyen területen dolgozol? Láttál már antiszociális gyereket? Vagy családokat, akik nem is akarnak integrálódni?

GNDL 2019.04.22. 21:22:49

@nyiktonyeatszusztvujet: "erről lett volna visszhangos minden"

Mindamellett hogy remek fogalmazási és helyesírási készségeid vannak, egy alsós is megirigyelhetné, egyébként a Sargentini-jelentést az EP kétharmados többsége megszavazta, többek közt a 18-as fideszes választási csalások miatt is, ez alapján indult a hetes cikkes eljárás a magyar állam ellen... először az EU történetében... szóval ez elég "visszhangos" dolog, paraszt, annak ellenére is hogy hozzátok zsákfaluba nem "visszhangzik"... :D

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.22. 21:33:51

@GNDL: "egyébként a Sargentini-jelentést az EP kétharmados többsége megszavazta"

Az EP többsége megszavazta a migránsvízumot is, nem kell ehhez más, csak jó kis Soros-lobbi, szóval ez elég gyenge érv.

Fogadni mernék, hogy ha átvettünk volna Görögországból és letelepítünk 20000 szerecsent, akkor a magyar jogállamisággal és választásokkal minden a legnagyobb rendben lett volna.

Mint a szemkilövető Fletó idején, amikor a tömegbe lövető Gergényit kitüntették...

nyiktonyeatszusztvujet 2019.04.22. 21:47:31

@GNDL: Ostoba libbant duma ,megy a terelás ezerrel.(többek közt a 18-as ...) ..többek közt a tetves családodat parasztozd le te falusi tahó

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:50:55

@Kigyozo kigyok:

Aztán a felcsúti Putyin bérencednek miért nincs lobbija az EU-ban? Mert szégyellik mint a leprát?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:52:16

@nyiktonyeatszusztvujet:

illiberált, te csak ne szidd a falusi tahókat, hiszen azok adják a fidesz szavazók 90%-át!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.22. 23:59:27

Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG. Majd ha ez a családbarát maffia eltakarodik és a magyar gyerekere a birka magyar sors helyett m´ás jövő várna rájuk, akkor talán visszajönnek.
Tehát sose.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 00:01:39

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "miért nincs lobbija az EU-ban"

Természetesen Magyarország Kormánya is – a lehetőségeihez mérten – lobbizik Brüsszelben, de ez nehéz falat egy dollármilliárdos spekulánssal szemben, hiszen az ő emberei vannak beépítve minden brüsszeli főigazgatóságon és az EP is tele van velük, ráadásul emberünknek nincsenek erkölcsi gátlásai; ha a piszkos céljai eléréséhez meg kell kenni valakit, szemrebbenés nélkül megteszi.

Vajon miről tárgyal a dollármilliárdos spekuláns a nyilvánosság kizárásával, sőt a sajtó kicselezésével? Mi lehetett a téma?
24.hu/kulfold/2017/04/27/cselesen-ment-junckerhez-soros-brusszelben/

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 00:04:59

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG"

Aha, és vajon a románok és a lettek körében mekkora ez az arány?

Tekintve, hogy a kivándorlás mértéke a népesség arányában kb. 2-3*-os, feltehetőleg ennél is nagyobb. De biztosan azért, mert a román miniszterelnök utálja a családokat, más ok nem lehet.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.23. 00:10:19

Te tökfej, orbánod is Soros fizetett embere! Soros kaparta ki orbánt a felcsúti koszfészekből és csinált belőle Liberális Internacionálé alelnököt, Sosos taníttatta meg reptette orbánt külföldre (a komcsik engedélyével, mert orbán a komcsik kettős ügynöke volt), így tehát orbán is Soros által megvásárolt ügynök akik csak játssza a Soros ellenességet csak azért hogy így telejesítse a Soros Tervet.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.04.23. 00:12:39

@Kigyozo kigyok:

T román vagy hogy ennyire érdekelnek t´éged a románok? Akkor takarodj le a magyar fórumokról, írjál a rom´án hazád fórumaira és éltesd ott a Ceaucdescu diktátorodat te szőröstalpú seggfej!

GNDL 2019.04.23. 00:15:16

@Kigyozo kigyok: „ha átvettünk volna Görögországból és letelepítünk 20000 szerecsent”

Egy nagy részük ateista/világi, másik nagy részük keresztény egyébként... de Magyarországnak mindösszesen ennek tizedét, 1200+ menedékkérő adminisztrációtját kellett volna ellátnia... ha képesek lettek volna rá.

„akkor a magyar jogállamisággal és választásokkal minden a legnagyobb rendben lett volna”

Nem, mert már 2014-ben is hasonlóan kritikus jelentést adott ki az EBESZ... de akkor még ugye nagyon a néppárti haver volt Orbán, na ma már nem az, tehát ha a következő EP választáson is csalnak a fideszes elvtársak (mint ahogyan már elkezdték), akkor nem olyan biztos az hogy az EP elfogadja majd Orbán választási csalásait... főleg ha Orbán a fasisztákkal akar majd koalíciózni a végén. :)

Írtam már párszor, de biztos még nem olvastad, hogy kibaszott vékony jégen ugrálnak ma már a fideszes elvtársak... :)

GNDL 2019.04.23. 00:19:28

@Kigyozo kigyok: „vajon a románok és a lettek körében mekkora ez az arány?”

Az anyád, a szeretteid és a családod Romániában vagy Lettországban él? Ha nem akkor miért nem azzal az országgal foglalkozol ahol a szánalmasan hitvány családod él, hm?! Gondolod az anyádnak megnyugvást jelent majd, ha mellette még más nyugdíjasok is meghalnak a magyar kórházakban a civilizált egészségügy hiánya miatt? Neked elfogadható lesz, paraszt?!

darlacko 2019.04.23. 02:57:09

A végére, a 7. pontban csak kibújt a szög a zsákból, tehát a családbarát ország megteremtéséhez korlátlan bevándorlás kell, lehetőség szerint muszlim országokból. Meg persze homoszexuálisok.

Elmondom mi kellene: az osztrák bérszínvonal fele, esetleg kétharmada. Nem az osztrák életszínvonal, hanem annak fele, kétharmada. Ennyi.

A kivándorlás egy pozitív dolog, erre csak a magyarok tekintenek negatívumként. Az írek lengyelek, olaszok, románok a kivándorlást egy lehetőségként élik meg.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.23. 06:26:37

A ballibek képtelenek megemészteni. hogy Sorosék terve az ország muszlimosításáról és homokosításáról elbukott végleg.

anyo05 2019.04.23. 06:28:49

Köszönjük Emese, de Katika jobban tudja, hogy mi kell nekünk, hogy több magyar gyerek születhessék:))))

Jenő jenő 2019.04.23. 07:06:40

@nemecsekerno_007: mantrázol agyhalott. Lehet nekünk nem osztottak lapot , de nektek észt nem. Sötétek vagytok , primitív bayer utánzatok.

midnight coder 2019.04.23. 07:07:06

@Szabványok: A KLIK-et szerintem lehetne jól is csinálni. Alapvetően nem ördögtől való, hogy az alsó és középfokú oktatás közös irányítás alatt van, azonos követelményekkel, központi erőforrás elosztással, és nem attól függ az egyes iskola ellátása az adott önkormányzat anyagi helyzetétől. Anno kb. két olyan dolog volt, ami a Kádár-rendszerben jól működött: az egyik az oktatás, a másik a közbiztonság. Persze az is igaz, hogy az még a mostani túltolt liberalizmus előtt volt.

Jenő jenő 2019.04.23. 07:08:35

@közíró MAXVAL bircaman: már hiányoltalak. Nem kéne már mást kitalálni ,mint soros, meg migráns? Mondjuk ahhoz ész kéne , az nektek nincs , bunkó csürhe.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.04.23. 07:08:43

@GNDL: "Az anyád, a szeretteid és a családod Romániában vagy Lettországban él?"

Ez a nyuszika, van rajtad sapka kérdés? Ha azt írom, hogy igen, persze lebüdösrománoznának a kedves elvtársaid, mint ahogy az MSZP is szívesen uszított az erdélyiek ellen a 23 millió románnal. Maradjunk annyiban, hogy semmi közöd hozzá, jó?

Ellenben egy kelet-európai válságjelenségről nem illik speciális magyar betegségként írni, ez hazug bolsevik tempó lenne, azt meg mégsem akarhatjátok, ugye?

"Írtam már párszor, de biztos még nem olvastad, hogy kibaszott vékony jégen ugrálnak ma már a fideszes elvtársak"

Ja, olvastam, írtad ezt már szerintem tavaly is, meg fogod 2022-ben is, meg kell hagyni ez az optimista agresszív kismalac stílus a maga nemében még szórakoztató is, egyfajta sajàtos Sas Józsi kabaré-szerű trash comedy.

Kivlov 2019.04.23. 08:45:20

"Az egy dolog, hogy nem kell többet adót fizetni, ha valakinek van négy gyereke. Ez rohadtul igazságtalan, mondjuk ki. De a másik dolog, hogy a családi pótlékot évek óta, sőt, lassan több mint egy évtizede (2008 óta) nem emelték"

Nagyon helyes. Nem a megélhetési gyerekgyártókat kell támogatni alanyi jogon, hanem azt aki munkából akarja eltartani a családját (és egyúttal az országot).

Minden ballib bérretteg 2019.04.23. 09:05:07

@Gyorgy007:

A B1 nevű szennyblognak sok szavazatot köszönhet Orbán.

A hazudozásnak, és gyűlöletkeltésnek ezt a fokát kevesen művelik, még az agyhalott ballib oldalon is.

Sok-sok egészségesen gondolkodó embert tántorítanak el a ballib elkúróktól szerencsére.

2019.04.23. 09:45:58

Figyelmesen végigolvastam a listát de vagy olyan dolgok voltak amik mindig minden ellenzék által elmondottak a világ minden országában (oktatás, egészségügy) vagy olyanok amik teljesen rendben vannak (ne támogassuk azt aki nem áll olyan anyagi helyzetben, hogy gyerekeket neveljen). Ehhez nem kell gazdagnak lenni csak kell egy normális szakma és állás.

n3spr3ss0 2019.04.23. 09:46:07

Egy biztos, nem ez a geci fészek az.

Ballib vagyok mert rettegek 2019.04.23. 09:48:42

@GNDL:

Orbán Viktor csak azért volt a Soros ügynöke hogy belülről ismerje meg és számolja fel a liberális világuralmat. Tehát valójában Orbán nem a Soros fizetett ügynöke volt, hanem ezt az iliberális szövetségeseink érdekében (Putyin, Erdogán, Azerbajdzsán) pénz nélkül teljesítette mert ez egy egészségesen gondolkodó társadalom érdeke hogy ne 10 millió ember legyen aki mindent mondhat és abból csak káosz van és ne 5-6 parlamenti párt legyen akik csak vitatkoznak, hanem az az egészséges hogy egy megválaszott vezér megmondja hogy mi legyen és 10 millió ember követi. Mert hát ezért választották őt meg, mert ő tudja a legjobban hogy mi kell a magyar embereknek.
Épp ezért semmi szükség nincs a liberalizmus találmányára hogy egynél több párt üljön a parlementben, mert csak a megválasztott korm´ányzó idejét rabolják el attól hogy addig is fojtassa a szabadságharcát az EU ellen.

Erre már minden egészségesen gondolkodó országban rájöttek (Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán, Kína, Kazahsztán, Zöld foki szigetek), de nálunk a lippsik egy beteg gondolkodó nép, akik nem is gondolkdnak csak követik az SZDSZ-es vezéreik minden szavát.
Ez különböztet meg minket gondolkodó fideszeseket a nem gondolkodó lippsiktől.

2019.04.23. 10:10:23

a gondolkodó fidesznyik gondolkozzon ezen:

"A 24.hu vette észre, hogy a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatása szerint Orbán Viktor a 2018-as év során

1 032 421 FORINTOT ADOMÁNYOZOTT A FIDESZNEK.
ORBÁN 2019-ES ADÓBEVALLÁSA SZERINT A VAGYONA 1 395 000 FORINT. "

kocsisj 2019.04.23. 10:17:22

@nemecsekerno_007: Seggfejkém! A nyugaton dolgozó emberke nyugdíjas családtagja 35-45 évet dolgozott ebben az országban. Ezért jár neki a nyugdíj (vagyis a csúti óta "adható"). A mostaniak a saját nyugdíjukért dolgoznak - állítólag - de abból már nem sok minden lesz, ha ezek a sz.rháziak még sokáig regnálnak. Talán a Mészárosnak meg a Tiborcznak...

Cycmen 2019.04.23. 10:25:02

@Szóra kész Szókratész: Svájcban Ausztriában is 1,5 körüli a szaporodási ráta..---

Ezen mindig elmosolyodok. Elképzelem hogy van egy normális gyerekük, meg egy olyan ballib kommentelő féle!

Pipas 2019.04.23. 10:33:56

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Annyira családbarát ez a kormány, hogy MINDEN HATODIK magyar gyerek inkább KÜLFÖLDÖN SZÜLETIK MEG. Majd ha ez a családbarát maffia eltakarodik és a magyar gyerekere a birka magyar sors helyett m´ás jövő várna rájuk, akkor talán visszajönnek."

Látom te sem vetted észre, hogy az orbán kormány mintegy egymillió külföldön élő magyarnak adott állampolgárságot.

titáti 2019.04.23. 11:08:24

Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt törvényhozók mikor veszik észre, hogy a gyerekvállaláshoz nemcsak pénz szükséges. Bizony szükség van mellette stabil családi háttérre is. Egy nagyszülőre, aki vigyázni tud a gyerekre, ha szükséges. Egy apukára, aki nemcsak akkor látja a gyereket, amikor már megfürdetve az álom manók kerülgetik. Hogy egy gyerek nemcsak 3 éves korig gyerek, hanem bizony mellette kell lenni 6-8-10 éves korában is.
Hogy az anyukákat ne a gyerek három éves koráig lehessen részmunkaidőben foglalkoztatni, hanem kapjon munkaidő kedvezményt a legkisebb gyerek 10 éves koráig. Vagy apuka addig, amíg anyuka cseden-gyeden-gyesen van otthon. Ismétlem: munkaidő kedvezményt, és nem részmunkaidőt! Az így foglalkoztatott munkavállalók után a munkaadók járulék kedvezményt vehetnének igénybe.
Készülhetne egy felmérés, hogy az egy-két -három vagy több gyereket vállaló anyukák mellett mekkora segítség volt.

Pipas 2019.04.23. 12:00:23

@titáti: "kapjon munkaidő kedvezményt a legkisebb gyerek 10 éves koráig. Vagy apuka addig, amíg anyuka cseden-gyeden-gyesen van otthon. Ismétlem: munkaidő kedvezményt, és nem részmunkaidőt! Az így foglalkoztatott munkavállalók után a munkaadók járulék kedvezményt vehetnének igénybe."

Persze, kapjanak pénzt, adókedvezményt, szabadságot, pénzt lakásra, pénzt kocsira, bankgaranciákat, ingyenes óvodát, ingyenes iskolát, ingyenes tankönyvet, ingyenes étkeztetést és... és? Hát még kevesebbet is kelljen dolgozniuk, majd a többiek robotolnak helyettük.

Tudod mit? Ne szaparodjál! Ne vállalj gyereket, hagyd a fenébe.

A hócipőm is tele van, hogy egyesek elvárják, hogy kinyalják a seggüket csak azért, mert szaporodnak. A macskám és a szomszéd kutyája is szaporodik, nem nagy érdem, ne várd, hogy a világot a lábad elé pakolják, mert hajlandó vagyok gyereket csinálni!

"Kíváncsi lennék, hogy a tisztelt törvényhozók mikor veszik észre, hogy a gyerekvállaláshoz nemcsak pénz szükséges."

Nemcsak? B+, leírod, hogy "nemcsak", de arról okoskodsz, hogy a "tisztelt" törvényhozók nem veszik észre? Észreveszik öregem, észereveszik. Csak amikor neked a kölköd miatt odaadnak valamit, azt másoktól kell elvenni. Észrevehetnéd és abbahagyhatnád ezt az állandó "aggyanak-aggyanak-aggyanak" nyavajgást. Tanultál volna valami normális szakmát és akkor nem azt várnád, hogy a gyerekeidet mások tartsák el.

titáti 2019.04.23. 12:18:04

@Pipas: Látom szöveg értési problémád van a "nemcsak pénzre van szükség" mondatnál....

titáti 2019.04.23. 12:36:40

Mellesleg hol írtam azt, hogy egyetértek a számolatlanul öntött 10 millió forintokkal? Az anélkül adott támogatásokkal, amelyek gazdasági hatása nincs rendesen felmérve? (építőipar túlfűtöttsége, indokolatlan lakásárak stb.)
De igazad, van B+ olj csak, ennyit tudsz.

Pipas 2019.04.23. 13:58:54

@titáti: "Látom szöveg értési problémád van a "nemcsak pénzre van szükség" mondatnál...."

Az. Nem pénzt akarnál, hanem azt, hogy kevesebbet kelljen dolgozni ugyanannyi fizetésért. Nagy trükk, nem pénzt kérsz, mi? És énnem értem!

Pipas 2019.04.23. 14:00:10

@titáti: "gazdasági hatása nincs rendesen felmérve?"

Nincs olyan, hogy egy döntés gazdasági hatását "rendesen felmérik". Ha a gazdaságot ki lehetne számolni nem lenne tőzsdézés.

Pipas 2019.04.23. 14:02:04

@titáti: "építőipar túlfűtöttsége, indokolatlan lakásárak stb."

Az építőipar nem túlfűtött, most tér magához a válság után. A lakásárak meg magyarországon baromi alacsonyak, mindig is azok voltak. Nézd meg, hogy mennyi szokott lenni egy lakás/ház európában és csodálkozz!

titáti 2019.04.23. 17:37:34

Lassan kérdezem, hogy megértsd: hol írtam azt, hogy a munkaidő kedvezmény plusz támogatás lenne? Hol írtam olyat, hogy egyetértek a 10 millió forintos támogatásokkal, és ezekkel mind?" adókedvezményt, szabadságot, pénzt lakásra, pénzt kocsira, bankgaranciákat, ingyenes óvodát, ingyenes iskolát, ingyenes tankönyvet, ingyenes étkeztetést és.." ??
Mert ezt csak beleképzelted.

megamedve 2019.05.03. 05:51:39

A cél látható:
Nem azt akarják, hogy még több Kolompár Rikárdó szülessen, aki azt az egyet tanulja meg (és alkalmazza majd ő is az életében), hogy hogyan lehet megélhetési szaporodóként elevickélni munka nélkül, hanem bio-robotokra van szükség, akik megtermelik a (orbán)Család betevőjét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.03. 06:00:29

@megamedve: "Nem azt akarják, hogy még több Kolompár Rikárdó szülessen"

Akkor rossz hírem van nekik. Amíg szegregáltságban, szegénységben tartják a cigányokat, azok messze túlszaporodják a magyarokat. Az egyetlen lehetőség az lenne, hogy a szegény és gazdag gyerekeknek egyenlő esélyt adnak a tanulásra, felemelkedésre. A mostani iskolarendszer ellentettje kellene.
süti beállítások módosítása