B1 blogcsaládA magyar miniszterelnök ugyanazt hangoztatja, mint a christchurchi mészáros, vagy a norvég tömeggyilkos

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 15. - Szelestey
  • Orbán simán megszegte a Néppártnak adott ígéretét;
  • Lehűlt a német-francia viszony, miközben erősödnek Európában a populisták, ám azok aligha tudnak közös frakciót létrehozni Strasbourgban;
  • Az unió saját magának tesz keresztbe, noha az EP-választás előtt éppen hogy fokozottan kellene készülnie a jobboldal külső-belső dezinformációs hadjáratára.

orban-hitler-bajusz-kerites_1.jpg

FT

financial_times.jpg

Véget ért a német-francia szerelem, a két ország érdekei immár eltérnek egymástól. Erre hívja fel a figyelmet az elemzés, amely a legfrissebb bizonyítékként azt hozza fel, hogy a múlt heti EU-csúcson Macron váratlanul, de igen határozottan elutasította a brit kilépés meghosszabbítását, ami viszont felháborodást váltott ki Merkel kíséretében. Bár az is igaz, hogy a kancellár javarészt megfúrta az államfő európai reformterveit. Ráadásul a CDU új elnök asszonya egészen más irányban akarja vinni az uniót, ami megrázta a francia vezetést. Így most az a nagy kérdés, miként alakulnak a jövőben a kétoldalú kapcsolatok. Alighanem most új, időszakos válság közeleg Berlin és Párizs között. Pl. kereskedelmi kérdésekben teljesen mások a törekvések.

Másik ütközési felület, hogy Macron valószínűleg ellenzi Webert, a Bizottság új elnökeként. A középjobb jelöltjének előélete bepettyeződött, mert sokáig támogatta a nyíltan antiszemita Orbán Viktort. De a legnagyobb próbatétel az volna, ha újabb válság robbanna ki az euróövezetben, és itt egyáltalán nem valamiféle távoli fenyegetésről van szó. Növekszik a veszélye, hogy át kell ütemezni az olasz államadósságot, és ez érzékenyebben érintené a franciákat, mint a németeket. Macronnak alighanem szembe kell szállnia Németországgal, mert a tét vagy a reform, vagy az, hogy szétesik az eurozóna. Nehéz évek jönnek az EU számára.  

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A német konzervatív lap nem tartja valószínűnek, hogy bármi is lesz Le Pen tervéből, vagyis hogy létrejönne a jobboldali populisták nagy összefogása az Európai Parlamentben. A politikus szerint pártja már azért nem kampányol a kilépés mellett, mert van remény arra, hogy az EU-t belülről alakítsák át. Merthogy mindenütt feljövőben vannak a nacionalista, euroszkeptikus erők, és azok a Nemzeti Gyűlés elnök asszonyának reményei szerint egyetlen jelentős frakcióban egyesülnek majd Strasbourgban, a jelenlegi három helyett. Ám aligha képzelhető el a fúzió. Az olasz bal- és jobboldali populisták közt túl nagyok az ellentétek. A PiS sem igen fog összeállni olyanokkal, akik oroszbarát jelszavakat hangoztatnak, ráadásul ellenzik a keleti tagoknak adott brüsszeli pénzeket. Azt Le Pen is elismeri, hogy nem könnyű a lengyelekkel.

Hogy a múlt héten miért nem volt jelen Milánóban az új nacionalista szövetség zászlóbontásakor, arról Le Pen most azt mondta, hogy Salvini a nevében is beszélt. Azt ő sem vitatja, hogy az EP-ben a többség továbbra is az integrációbarát pártok kezében marad, de szerinte így is teljesen új lesz a politika, mert a lényeg a nyomásgyakorlás és a befolyás. És a Tanácsban is új viszonyok alakulnak ki, mert egyre több országban jutnak hatalomra az EU-val szembenálló körök.

 

Deutschlandfunk

deutschlandfunk.png

Közös program nélkül vág neki a nemzeti-konzervatív, illetve jobboldali-populista szövetség a jövő hónap végén esedékes európai választásoknak. Ezt a német AfD elnöke közölte, hozzátéve, hogy az egész terven még dolgoznak, ezért nincs még közös platform. Ebből az következik, hogy minden tagpárt a maga elképzelése szerint vívja meg a kampányt és igyekszik annyi voksot szerezni, amennyit csak tud – tette hozzá Meuthen. A politikus ott volt a múlt héten Milánóban, amikor Salvini a hasonszőrű dán, illetve finn párt képviselőjének társaságában hivatalosan is bejelentette az összefogást. Ő a maga részéről arra számít, hogy hamarosan Le Pen is csatlakozik hozzájuk.

 

Tagesspiegel

tagesspeiegel_logo.png

Timmermans lehet a nyertese, ha Nagy-Britanniában is megrendezik az EP-választást, mert a Munkáspárt akár két tucat mandátumot is elvihet. Ez esetben pedig lényegesen javulnak a szociáldemokraták jelöltjének esélyei a Bizottság elnöki tisztére. A legutóbbi előrejelzések értelmében a konzervatívoknak 176 hely jutna az új strasbourgi felállásban, viszont a szocialisták – a Labour közreműködésével – 154 mandátumot hódíthatnak el. Ebből elvileg még az következne, hogy a konzervatív Weber lesz a befutó, csakhogy a királycsináló liberálisok még nem álltak oda mellé. Azon kívül a kereszténydemokratáknál hírek szerint a Brexit főtárgyalója, Barnier sem dobta még be a törülközőt. Szóval még a pártcsaládon belül sem dőlt el véglegesen, hogy ki indul, bár Weber jelöltségét már jóváhagyták.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

Orbán Viktor összeesküvés elméletekkel száll harcba az EP-választás közeledtével, noha azt ígérte a Néppártnak, hogy nem korteskedik az EU ellen. Most azonban azzal vádolja a „brüsszeli bürokráciát”, hogy az Európa iszlamizálására készül. Az ilyen elméleteket normális körülmények között a szélsőjobb terjeszti, de megtalálhatók olyan tömeggyilkosok agyszüleményeiben is, mint a christchurchi terrorista, illetve norvég kollégája Breivik is írt ilyesmiket a pamfletjében. Ám ezúttal az egyik tagállam miniszterelnöke vádolja ilyen forgatókönyvvel az unió végrehajtó testületét. Kampánynyitójában nem kevesebbet állított, mint hogy a keresztény európai civilizáció jövője forog kockán. Legutóbb pedig – éppen egy iszlám kutató intézet avatásakor – kijelentette, hogy az Iszlám civilizációs válságot okoz.

Hétpontos programjából több elem is vagy hamis kiinduló ponton nyugszik, vagy teljesen képtelen állításokat tartalmaz. Hiszen a határvédelem, a bevándorlás és a menekültpolitika kérdéseiben a legtöbb jogkör továbbra is a tagállamok kezében van, nincs közös menedékpolitika. Valótlan az is, amit a Görögországban kiadott és csak ott felhasználható migránskártyákról mond. Nem létezik a migránsvízum sem, az pedig tilos, hogy bárkit diszkrimináljanak a vallása miatt. Amikor a lap megkereste Kovács Zoltán, az úgy válaszolt, hogy nyugati sajtóorgánumok évek óta dezinformációs kampányt folytatnak Magyarország ellen. Majd megismételte a hivatalos magyar vádakat, bár szerinte a migránsvízumot ez EU hosszú távon akarja csak bevezetni. Az unió már hetekkel ezelőtt tényekkel cáfolta a budapesti állításokat.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Alig egy hónap van hátra az európai választásig, csak éppen egy friss tanulmány szerint az unió továbbra is tehetetlen a jobboldal fenyegető internetes dezinformációs kampányával szemben. Ez a feladat az EU Külügyi Szolgálatára hárulna, ám mint az Investigate Europe újságíró szervezet megállapította: az azzal van elfoglalva, hogy valahogy kivédje az oroszok trollkodását.  Pedig mint az ENSZ Migrációs Csomagjának sorsa mutatja: igencsak nagy veszélyt jelentenek a belülről kiinduló kampányok. A bevándorlás jobbos ellenfeleinek ez esetben sikerült elbizonytalanítaniuk a közvélemény jelentős részét, mégpedig olyan jelszavakkal, hogy az egyezmény „halálos ítélet a nemzetállam ellen”, és hogy az „soha nem látott népvándorlást indítana be”.

A tanulmány szerint az álhírek a német szélsőjobbos AfD, illetve az osztrák Identitárius Mozgalom környékéről származnak. Az egész felhajtás azután odavezetett, hogy Magyarország és Ausztria nem írta alá a megállapodást, noha közreműködött annak kidolgozásában. Most ismét csak hasonló kommunikációs hadjáratra kell felkészülni, csakhogy annak kiszűrését nem lehet az olyan szereplőkre hárítani, mint a Google és a Facebook, mert az a cenzúra privatizálását jelentené – mutat rá az elemzés. Ráadásul nemrégiben éppen a cenzúrára hivatkozva szűkítették azoknak az uniós egységeknek a jogkörét, amelyek a célzott dezinformáció elhárításával foglalkoznak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3714764470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2019.04.16. 07:55:17

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Hülye vagy. A "nagyorosz imparializmus" azt jelenti, hogy az amcsi olajcégek szeretnék ha Putyin helyett egy Jelcin-szerû figura állna az oroszok élén, és persze ez ellen az oroszok is megteszik amit tudnak. Európa pedig lelkesen fizeti a számlát, hogy nehogy odaát Joe-nak át kelljen ülni a napi munkába járásnál használt kisterherautójából egy személyautóba.

Ettől független az afrikai népességrobbanás, a radikális iszlám terjedésével fűszerezve, amit ideiglenesen ugyan lefékeztek Merkelék azzal, hogy megegyeztek pár illiberális országgal (Törökország, Líbia) a migrik visszatartásáról, de ez nem fog örökké tartani.
Ma 1.3 milliárd kicsi néger van Afrikában. A demográfusok szerint 2050-re kétszer annyi lesz. Kaja meg nem lesz ott több. Az EU pedig öregszik, mind gazdaságilag mind politikailag, mind kulturálisan egyre gyengül a világ többi részéhez képest. Szóval, ennek a sztorinak nehezen lehet jó vége. Százmilliós nagyságrendben nem lehet sok száz év kulturális lemaradással érkezõ tömegeket integrálni.

midnight coder 2019.04.16. 07:59:58

@MUIE Orban: 30 éven belül eléggé másképp fog ez az 50 lelõtt iszlamista kinézni itt Európában. Anno a török idõkben sem hullattak volna értük könnyeket. És ezek az idõk ismét itt kopogtatnak.

yourmomtits 2019.04.16. 08:00:03

ez tuti egy fideszes blog, ennyire ostoba nem lehet az ellenzéknél senki

chrisred 2019.04.16. 08:30:33

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "A magyar kormány elsőként ajánlhatna pénzügyi támogatást az újjáépítéséhez!"

Mi már megtettük a hozzájárulásunkat, azok a magyar szakemberek, akik értenek ilyen jellegű műemlékek restaurálásához, már régen nyugaton dolgoznak.

chrisred 2019.04.16. 08:32:06

@midnight coder: "A "nagyorosz imparializmus" azt jelenti, hogy az amcsi olajcégek szeretnék ha Putyin helyett egy Jelcin-szerû figura állna az oroszok élén, és persze ez ellen az oroszok is megteszik amit tudnak."

De ettől még az európai átlagpolgárnak is ez az érdeke.

bandiras2 2019.04.16. 08:35:55

"Ilyen Orbán mégse mondhat..."
Akik rosszul gondolkodnak, azokat meg kell büntetni. Gulág, koncentrációs tábor, vagy a mai modern megfelelőik: a doxing, kirúgatjuk a munkahelyéről, utcaseprőnek se veszik fel, a lelkes aktivisták mindig mindenhova utánanyúlnak...

Ki dönti el hogy ki gondolkodik rosszul?--> Akinél az erő van.
Ha másvalaki megerősödik és úgy dönt hogy ezek akik eddig mondták meg hogy mit szabad és mit tilos gondolni rosszul gondolkodtak... Na akkor félre fog állni a szája egyeseknek ahogy ráharapnak majd az AK csövére. Mert ha nekik lehetett, akkor a hatalomváltás után az új hatalomnak is lehet.
Vagy olyan világot építünk ahol mindenkinek szabad a vélemény, vagy nem kell meglepődni mikor a tömeg rágyújtja az épületet az ÁVÓ/ÁVH unokákra, mint annak idején nagyszüleiket húzták csapatostul lámpavasra.
Van is egy ideillő tomcat idézet, amit esetleg megfogadnak majd a lelkes forradalmárok:
"ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni. Ugyanis ők szívbaj nélkül irtják máris a mi gyerekeinket, lásd például "egészségügyi reform" "

vitéz Beverneky 2019.04.16. 08:39:33

@chrisred:
na azé várjáááá...
mészi lölő, még nyerhet oda egy kis vízgázcsatorna felújítási lehetőséget.
meg a díszvilágítás is tönkrement...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.04.16. 08:51:39

Biztos forrásból tudom, hogy a nyíltan antiszemita Zorbán szereti a kutyákat.

Elgondolkoztató... cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/secondary/Adolf-Hitler-dog-Blonda-884196.jpg

gyurmicsek 2019.04.16. 09:01:39

@Helga Beauty Salon: "Noha nyílt titok, de mégis érdekes leírva látni, hogy nem is az EU vezetők irányítják az EU-t."
Eddig úgy tudtuk Soros irányít mindent. Most akkor mi van?

vitéz Beverneky 2019.04.16. 09:07:22

@gyurmicsek:
soros most nem ér rá, szervezi a katedrális-égetéseket, hogy legyen hely a müezzineknek.
ez veszélyes (!)
de majd ad a pofájának a keresztényvédelmi mnisztériumunk!

konrada 2019.04.16. 09:08:18

@gyurmicsek:
4=2+2
Eddig úgy tudtuk 2+2=4. Most akkor mi van?

kgaba82 2019.04.16. 09:08:24

@törppicur: Úgy csökkent, hogy lenyúlták a manyupokat. Szóval veled és velem fizetteték meg. Még így is a 81-ről csak 72%-ra ment le tavaly év végéig az államadósság, miközben a manyupok 13%-nyi GDP -t értek. Ok. A MOL-t pakettet is ebből vették.
A családi adókedvezményük meg a másik átverés. Jó kis ingatlan árrobbanást csinál, amivel a nyerészkedők járnak a legjobban. Ne játszák a nagy arcot, ha van miből csökkentsék a személyi jövedelemadót. Elvégre az segít a legjobban és azonnal a fiatal munkavállalókon. Nem az, hogy családra kötelezik a szerencsétleneket. Épphogy csak megszabadultak az egyikből, most rögtön azt várják, hogy menjenek a másikba.
Vagyunk elegen. Mindenki gondoskodjon magáról.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.16. 09:10:02

Öröm nézni ahogy agybajt kapnak a Gyurcsány fasszopó majmok megint.

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

Csak már senkit nem érdekel a B1 szintű Soros csicskák hazudozása vinnyogása. :DDDD

Rettegek mert ballib vagyok 2019.04.16. 09:14:28

@kgaba82:

Ha a manyupot hozzászsámoljuk, akkor is az jön ki, hogy az államadósság nem nőtt.

A balfasz ballib elkúrók meg 54%-ról 82% fölé adósították az országot, úgy hogy közben több ezer milliárdésrt privatizáltak mindent gyáraktól, kórházastul, MOL részvényestül.
És közben még el is kúrták.

Devizában rommá adósították az embereket, és országot, munkanélküliséget egekbe lökték, kétszámjegyű infláció és banki kamat volt.

Akinek 10 évnél hosszabb a memóriája, az már a ballib elkúrókat már soha nem fogja visszaszavazni !

vitéz Beverneky 2019.04.16. 09:21:48

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Csak már senkit nem érdekel a B1 szintű Soros csicskák hazudozása vinnyogása. :DDDD"

akkor miafaszér nem a fideszcsőcselék blogján ugatsz köcsög kábeltolvaj, a vajdád farpofái közül??

nem is érted, mi?

törppicur 2019.04.16. 09:25:09

@kgaba82: nincs olyan mondatod, ami nem vitathato
A manyup egyszeri, az adossagcsokkenes 7 eve tart, osszesen lenyegesen több, meg a kamatteher folyamatosan kevesebb
Nem csak mol lett belőle, hanem hitelvisszafizetés, stb
A csaladi adokedvezmeny elviszi a lakásárakat? Miért? Hogyan?,
Nem jo az adokedvezmény - de legyen alacsonyabb az szja? 15%-tól?
Kötelezik a szerencsetleneket családra? Nem - csak támogatják - lehet 82-ben te sem születsz meg támogatás nélkül

midnightcoder2 2019.04.16. 09:26:06

@chrisred: Ja. Nekünk úgy kellett az orosz embergó mint egy falat kenyér.

vitéz Beverneky 2019.04.16. 09:29:05

@Rettegek mert ballib vagyok:
ti ahhoz is hülyék vagytok, hogy blogot indítsatok magatoknak?

midnightcoder2 2019.04.16. 09:29:28

@bandiras2: Szerencsére nemigen van olyan forgatókönyv ahol a baloldal megerõsödne belátható idõn belül.

midnightcoder2 2019.04.16. 09:35:21

@vitéz Beverneky: Szerintem nem a blog indítása a kihívás, hanem a felkerülés az index címlapjára. És ugye ez a legolvasottabb magyar hírportál.

Nem mellesleg pedig, a bloggolás mûfajába beletartozik a kommentelés is, méghozzá akár a blogger üzenetét cáfoló kommentekkel is. Ettõl blog a blog, és nem sima újságcikk az indexen. Ezt mondjuk sajnos sokan elfelejtik.

Toportyán Zsóti 2019.04.16. 09:42:15

@Rettegek mert ballib vagyok: !00 forintos benzinár nevetségessé teszi fajtádat,memóriáról nem kéne másokat oktatni mert nektek komoly gondotok van ezen a téren idegeneknek baksisért bármit elkövettek a magyar emberek ellen audimercedesbmw csicskák.

Toportyán Zsóti 2019.04.16. 09:45:14

@midnightcoder2: putingazda hátsójából kommentelni nagy szellemi kihívás.

felső határ nincs 2019.04.16. 09:50:12

Konnyen lehet, hogy Orban gyujtotta fel a Notredamot, ahogy Hitler a Rejsztagot.

Most fel fog ajanlani Zorban 100milliardot es Meszaros Lolot az ujjaepitesre, ha Parizsbol elkergetik az arabokat.
Iszlamofob!

Helga Beauty Salon. 2019.04.16. 09:56:30

@Toportyán Zsóti: putingazda hátsójából kommentelni nagy szellemi kihívás...............

Neked meg már a négyszázat leírni is szellemi kihívás volt! Teccett! :D

chrisred 2019.04.16. 09:59:37

@midnightcoder2: Ahogy mondod, talán egy Jelcin tipusú vezető nem hozott volna olyan embargós rendelkezéseket, amik kárt okoztak a magyar gazdaságnak.

N. Barbie 2019.04.16. 10:02:43

@Helga Beauty Salon: En huztam fel magam te szerencsetlen? :D Nem nalad szakadt fel a kultura a valogatott tragarkodasoddal? Hat de.
Ja, el is felejtettem, ez az atlaghulyefidesznyik vitakultura, amit o csinal, azt probalja a masikra fogni, jol megtanultad a gazdadtol.
Majd azt azert aruld mar el, hogy egy fidesznyik nevetseges jovobelato riogatas kirohogesehez milyen sajat gondolat is kellene, vagy egyaltalan hogy is jon ez ide? Ja, sehogy, csak jol hangzik es kinkeservesen probaltal valamivel visszavagni csak nem jott be. :)

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.16. 10:11:40

@élhetetlen: Szerintem a cigányozás kifejezésével nem vagy tisztában. Arról van szó, amikor valakinek a cigány származását negatív kontextusban említik, ahogy azt a kedves ellenzéki kommentelők rendszeresen elkövetik: "csúti kancigány" mag hasonlók. Hogyha ezektől a megnyilvánulásoktól nem határolódsz el, rasszista vagy..

vitéz Beverneky 2019.04.16. 10:16:45

@midnightcoder2:
mellesleg, ha nekem ez a véleményem
"Csak már senkit nem érdekel a B1 szintű Soros csicskák hazudozása vinnyogása. :DDD"
egy blogról, azt el sem olvasom, nem, hogy kommentálnám...

ne csak olvass, érts is!

Helga Beauty Salon. 2019.04.16. 10:17:43

@N. Barbie: En huztam fel magam te szerencsetlen? :D Nem nalad szakadt fel a kultura a valogatott tragarkodasoddal? Hat de...........................

Tényleg trágárkodtam, ugyanis aki játssza a hülyét, értetlenkedik, azt hiszi hogy nyolcvankétszer elismétlem ugyanazt, azt egyszerűen elküldöm a picsába! Kerüld ezeket a hibákat és ne te magyarázd el nekem hogy én mit írtam és akkor viszont csodát látsz!

N. Barbie 2019.04.16. 10:18:00

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
"Véletlenül nem az izraeli állampolgársággal is rendelkező képviselők listázására célzott?"
Idezd mar szo szerint akkor azt a mondatot, amibol erre vilagosan lehet kovetkeztetni.
A felszolalas tenyszeruen a kettos allampolgarsagu kepviselokrol szolt, nem volt kizarolagosan kiemelve, hogy csak az izraeli allampolgarokra gondol.
Most akkor jatszunk olyat, hogy melyik part kepviselojenek melyik mondataba mit lehet belemagyarazni? Hozzak en is par peldat fidesznyikek egyaltalan nem is kodolt zsidozasara?
Csak hogy a legujabbat emlitsem, a fideszes Echo TV-ben Jakab Peter tobbszori Jákob Peterezese?

N. Barbie 2019.04.16. 10:24:48

@Helga Beauty Salon: Ne tereljel, vilagosan megertettem elsore is mit irtal. Hogy, habar az EU mar minden szinten lemondott a kotelezo kvotarol, te akkor is tudod, hogy ez a jovoben be lesz vezetve. Ami rohejes, es ugy allitod be, hogy az a hulye, aki ezt nem hiszi el, nem pedig te, aki terjeszti.
Annak fenyeben meg kulonosen nevetseges a kotelezo kvotaval riogatas, hogy mar az elso korben MO-ra juto migriszamot is azonnal teljesitette a gazdad es jelenleg 86 ezer beengedett migrinel jarnak. Maguktol, nem az EU parancsara.
Ertem en, hogy kinos ez az atlaghulyefidesznyiknek, de ne en legyek mar a hibas erte, ha hazudozik a gazdad te meg ismetelgeted a lazalmait, mint egy papagaj.

konrada 2019.04.16. 10:32:09

@N. Barbie:
...akkor most mire fel megy a per??

felső határ nincs 2019.04.16. 10:33:11

@N. Barbie: "Hogy, habar az EU mar minden szinten lemondott a kotelezo kvotarol, te akkor is tudod, hogy ez a jovoben be lesz vezetve. "

Lemondott? Eddig azt hazudta a baloldal, hogy kvota nem is volt.

Itt egy tegnapi hir, latszik hogy lemondtak rolllllla: "Svédország erősen bevándorláspárti miniszterelnöke, a szociáldemokrata Stefan Löfven vasárnap nyilatkozott a Dagens Nyheter című liberális lapnak. Az interjú témája a migráció és a magyar kormány ehhez való viszonya volt. Löfven ezzel kapcsolatosan kijelentette, hogy ha rajta múlna, akkor megvonná az európai uniós forrásokat hazánktól, mivel nem vagyunk hajlandóak befogadni migránsokat."

ha ha ha

"Szerinte az Iszlám Állam katonáit vissza kell integrálni a társadalomba."

Na errol ennyit.

www.origo.hu/nagyvilag/20190415-megvonna-az-eu-s-forrasokat-haznktol-a-sved-miniszterelnok-ha-nem-fogadunk-be-migransokat.html

N. Barbie 2019.04.16. 11:24:34

@felső határ nincs: Az ugye megvan, hogy eppen azt erositetted, amit en irtam?
Az hogy a kormanypropaganda hazugsaggyar origobol idezel csak egy dolog.
Amiket irtal az a problema.
Svedorszag miniszterelnoke ezt meg azt mondta. Mar bocs, de o nem az EU vezeto tisztviselojekent nyilatkozott, merthogy nem az. A sajat velemenyet mondta el.
Arra tudsz irni idezeteket, hogy ki mondta, hogy nem is volt kvota?

Helga Beauty Salon. 2019.04.16. 11:54:37

@N. Barbie: Hogy, habar az EU mar minden szinten lemondott a kotelezo kvotarol, te akkor is tudod, hogy ez a jovoben be lesz vezetve. Ami rohejes, es ugy allitod be, hogy az a hulye, aki ezt nem hiszi el, nem pedig te, aki terjeszti..................................

Máig naponta visszatérő téma a szétosztásuk te idióta! Nem kell nekem semmit beállítani és nem kell senkinek sem semmit hinni, mert ezek tények! És mellé ez az idióta meghatározhatatlan hazudozás megy, mert az egyik nap a menekültek átvételéről és szolidaritásról ugatnak, másnap meg arról, hogy nincs is migránsveszély, harmadnap a faszszopó ENSZ ünneplése megy mert migránsbarát határozatot hozott negyednap meg Soros egy egyszerű bácsi!
De hogy még egy kicsit fikázzalak és szétszedjem a gyerekes szar szövegedet, megkérdezném, hogy mit is nevetsz ezen a szerinted fiktív kvótázáson amit én állítok be ok nélkül? Hol vagyunk? A B1-en! Lapozz vissza gyökér, hány Szelestey posztban van kigyűjtve sajtócikkekben, szakértők, politikusok nyilatkozataiban annak a taglalása, hogy Brüsszelnek el kell zárni Magyarország felé a pénzcsapokat, mert nem akar befogadni menekülteket! Ugyanezt írják Csehországról és Lengyelországról! Van vagy tíz poszt, de inkább több! Téged meg itt esz a fene te tetű, látnod kellett, ne hazudozz és ne nézz magadnál hülyébbnek másokat! Röhögni meg magadon kéne, hogy mekkora nímand vagy!

N. Barbie 2019.04.16. 11:59:33

@konrada: Az altalad linkelt cikkben minden kerdesedre ott a valasz.
Kiemelem, hogy ne kelljen faradnod vele, felkialtojelek kozott a valaszok:
"Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben folyik eljárás, amiért nem vettek át menedékkérőket a görögöktől és az olaszoktól !!!!!2015-2017 között.!!!!"
"ez a három tagállam nem vett át menedékkérőket Görögországtól és Olaszországtól !!!!!!2015 és 2017 között egy rendkívüli menekült-áthelyezési művelet keretében!!!!!!."

Tehat 2015-17 kozott rendkivuli athelyezesi muveletttel kapcsolatos. Azota nincs uj kotelezo kvota es nem is lesz az EU vezetoi szerint. Orulok, hogy segithettem.

felső határ nincs 2019.04.16. 12:03:20

@N. Barbie: "Tehat 2015-17 kozott rendkivuli athelyezesi muveletttel kapcsolatos. Azota nincs uj kotelezo kvota es nem is lesz az EU vezetoi szerint. Orulok, hogy segithettem."

Hat lehet, mert az ENSZ migrancspaktum azota legalissa tette az illegalis bevandorlast.

ha ha ha

N. Barbie 2019.04.16. 12:07:03

@Helga Beauty Salon: Mondtam mar atlaghulyefidesznyik, a tragarkodasod nem helyettesiti az eszt es a vitakeszseget, csak kinevetteted vele magad.

Igen, visszatero problema a szetosztasuk. Mondtam olyat, hogy nem? Dehogy mondtam. Te kotelezo kvotarol hazudoztal, hogy majd a jovoben ugyis lesz.
Az ossze tobbi rizsad meg csak tereles.
Gyerekes szar szoveg, hogy bizonyitek kene a jovobelato vadaskodasaidra? Lehet, elmeroggyant fidesznyik korokben biztosan.
Kiemelem neked is, az hogy mit ir a B1, szakertok, vagy egyes orszagok politikusai stb., az nem az Eu hivatalos allaspontja. En elhiszem, hogy csak ezzel probalod izzadtsagszaguan alatamasztani a mondandod, konkret bizonyitekok hianyaban, de attol ezek meg csak nevetseges vagdalkozasok maradnak. Ha nem erted a kulonbseget a ket dolog kozott, az a te bajod, de ne mast mocskoljal a sajat ostobasagodert.

N. Barbie 2019.04.16. 12:10:17

@felső határ nincs: "Hat lehet, mert az ENSZ migrancspaktum azota legalissa tette az illegalis bevandorlast."

Esetleg erre egy hiteles forrast dobhatnal. Tehat nem origos linket, hanem ahol konkretan meg lehet nezni azt a reszt ebbol az allitolagos paktumbol ahol legalizaljak az illegalis migraciot. Kivancsian varom.

vitéz Beverneky 2019.04.16. 12:28:43

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: attól is elszoktál határolódni, a keresztény konzervatív testvéreid zsidóznak, buziznak, libsiznek, komcsiznak?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.16. 12:29:22

@N. Barbie: Pár éve Gyöngyösi parlamenti felszólalalása tizedéért "kódolt zsidózás"-ról ajvékoltatok volna. De hát változnak az idők..

De vannak egyéb kellemetlen felvételek is Gyöngyösiről:

hirtv.hu/ahirtvhirei/gyongyosi-ujabb-videon-hangoztat-antiszemita-szolamokat-2478118

"„Ezt odaadják zsidó szervezeteknek, akik azt szétosztják a fene tudja kinek, ha egyáltalán szétosztják. Tehát ezt, ha ugye nem a zsidó-kárpótlásról lenne szó, akkor ezt a világban úgy neveznék, hogy intézményes korrupció, intézményesített korrupció, hiszen ez az”

"Gyöngyösi Márton számos alkalommal kelt ki a hazai zsidóság ellen, a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát, az „izraeli térhódításról” pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon.

"Csak hogy a legujabbat emlitsem, a fideszes Echo TV-ben Jakab Peter tobbszori Jákob Peterezese? 2

A két illetőt el is küldték a csatornától, míg Gyöngyösi a mai napig a Jobbik tagja. Mellesleg egy másik videón Jakab jóízűen nevet a háttérben Pörzse zsidózós poénján. Apropó Pörzse a Jobbik tagja még? Csak tovább kellemetlenkedjek..:)

Helga Beauty Salon. 2019.04.16. 13:04:05

@N. Barbie: Mondtam mar atlaghulyefidesznyik, a tragarkodasod nem helyettesiti az eszt es a vitakeszseget, csak kinevetteted vele magad...........

Akkor be is fejezhetjük, részemről leírtam amit akartam a témáról, általánosságban meg veled meg nem nagy élmény beszélgetni. Nevetni meg ugyebár egyedül is tudsz, bár az hülye látvány lehet! :D

Pipas 2019.04.16. 13:26:22

@N. Barbie: "Svedorszag miniszterelnoke ezt meg azt mondta. Mar bocs, de o nem az EU vezeto tisztviselojekent nyilatkozott, merthogy nem az. A sajat velemenyet mondta el."

Már hogy a francba ne lenne az! Hiszen éppen a miniszterelnököket tömörítő Európai Tanács fogadott el a határozatot a bevándorlók EU-n belül történő áthelyezéséről. Öregem, te nem tudod miket beszélsz!

chrisred 2019.04.16. 13:39:43

@Pipas: Ilyen határozatot az Európai Tanács soha nem fogadott el, csak az Olaszországban és Görögországban regisztrált menedékkérők kérelmének más országok idegenrendészeti hatóságaihoz való áthelyezéséről szólót.

N. Barbie 2019.04.16. 13:51:55

@Helga Beauty Salon: Azt elhiszem, hogy egy propagandapapagajnak kellemetlen velem beszelgetni, mert en ellegge el nem itelheto modon bele szoktam kerdezni az ostoba propaganda ellentmondasaiba/hazugsagaiba, de ha nem haragszol, ezert nem kernek elnezest. :DD

konrada 2019.04.16. 14:03:56

@N. Barbie:
Aham.
Szóval az EU szerint sem volt jó, meg nem is akarnak precedensügyet csinálni, csak hát valami munkát is kell adniuk az ügyvédeknek, arra kell a per...

felső határ nincs 2019.04.16. 14:11:35

@vitéz Beverneky: "attól is elszoktál határolódni, a keresztény konzervatív testvéreid zsidóznak, buziznak, libsiznek, komcsiznak?"

inkabb a zsidoktol, buziktol, lippsiktol es komcsiktol hatarolodom el

felső határ nincs 2019.04.16. 14:20:30

@chrisred:" Ilyen határozatot az Európai Tanács soha nem fogadott el, csak az Olaszországban és Görögországban regisztrált menedékkérők kérelmének más országok idegenrendészeti hatóságaihoz való áthelyezéséről szólót."

errol ugylaccik a sved szoci nem tud

"Stefan Löfven vasárnap nyilatkozott a Dagens Nyheter című liberális lapnak. Az interjú témája a migráció és a magyar kormány ehhez való viszonya volt. Löfven ezzel kapcsolatosan kijelentette, hogy ha rajta múlna, akkor megvonná az európai uniós forrásokat hazánktól, mivel nem vagyunk hajlandóak befogadni migránsokat."

ha ha ha

chrisred 2019.04.16. 14:26:03

@felső határ nincs: Szerintem a migráns, menekült, bevándorló szavak értelmezése során következnek be nálad az értelmezési problémák.

felső határ nincs 2019.04.16. 14:26:59

@chrisred: "nem vagyunk hajlandóak befogadni migránsokat."

megin hazudsz te dzsihadista kutya

felső határ nincs 2019.04.16. 14:27:46

BEFOGADNI vs. "menedékkérők kérelmének más országok idegenrendészeti hatóságaihoz való áthelyezéséről "

ha ha ha

vitéz Beverneky 2019.04.16. 14:34:35

@felső határ nincs:
akkor meg nwsértőggyetek meg, dróttolvajok, ha cigányozzák a vajdátokat!

felső határ nincs 2019.04.16. 14:38:47

@vitéz Beverneky: Levagjuk a fejed es kitomjuk ha kell, a tobbi hulladek okulasara, te nyomorult dzsihadista ballib kutya!

Helga Beauty Salon. 2019.04.16. 14:40:48

@N. Barbie: Jaj túl ne értékeld már magad! Egyszerűen nem szórakoztató hogy játszod a hülyét és összevissza hadoválsz! Komolyan azt képzeled magadról hogy kemény vitapartner vagy?

Pipas 2019.04.16. 14:51:46

@chrisred: "Ilyen határozatot az Európai Tanács soha nem fogadott el, csak az Olaszországban és Görögországban regisztrált menedékkérők kérelmének más országok idegenrendészeti hatóságaihoz való áthelyezéséről szólót."

Én ezt írtam: "fogadott el a határozatot a bevándorlók EU-n belül történő áthelyezéséről"

Amit te írsz az ugyanaz. Annyit segítek, hogy amit írtam az nem jelenti azt, hogy a határozat *minden* országból *minden* bevándorló áthelyezéséről szólt, azt írtam. jphy a határozat bevándorlók áthelyezéséről szól. Ha például olyan határozatot hoztak volna, hogy egyetlen bevándorlót sem lehet áthelyezni, akkor is a bevándorlók áthelyezéséről fogadott volna el határozatot.

Nem igaz tehát, hogy egy eu miniszterelnök nem illetékes a bevándorlók áthelyezésének kérdésében, hiszen a tanács pont nem így gondolja.

N. Barbie 2019.04.16. 14:54:24

@Helga Beauty Salon: Mint mar irtam, egy hozzad hasonlo propagandapapagajnak igen, nagyon kellemetlen vitapartner vagyok, mert a hozzad hasonlo elvakult birkaknak nincs onallo gondolata. Kinyiltakoztatjatok az epp aktualis propagandat es kesz. Ha mas belekerdez vagy kirohog, akkora hulyeseg, akkor hebegtek habogtok, tereltek, nem valaszoltok, irrelevans valaszt irtok es hasonlok, mint ahogy te is tetted ezeket most. De persze akkor is nektek a masik a hulye, nyilvan.
Hogyne, en jatszom a hulyet meg hadovalok. Na ne nevettesd ki magad.
Visszaolvasva mindenki lathatja, hogy egy minden alapot nelkulozo legbolkapott joslast tettel, innen indult az egesz. Amit en kinevettem. Erre te elovetted az igazi fidesznyik ened, es jottel a tragarkodassal, ahelyett, hogy legalabb megprobaltal volna par idevago linket kuldeni ami alatamasztja a joslatod. Ilyen nincs, igy nyilvan jott a vitakeptelen nimandok ilyenkor szokasos fegyvere, a semmitmondo szemelyeskedes.
Ennyi vagy.
Csurheted csavarhatod a dolgot ameddig jolesik, a lenyeg akkor is az marad, hogy nem tudtad megvedeni az allaspontod semmivel, de szerinted akkor is en vagyok a hulye.

chrisred 2019.04.16. 15:13:14

@felső határ nincs: Még lila fejjel sem sikerült megkülönböztetni egymástól ezt a három fogalmat.

chrisred 2019.04.16. 15:13:51

@Pipas: Nem, amit én írtam, az teljesen más.

vitéz Beverneky 2019.04.16. 15:38:35

@felső határ nincs:
embör köll oda nem nadrág, te pedofil szoknyáscsődör!
elébb gyónd meg a ministráns fiúval történt eseted és fizesd be az adód, hogy a gazdád átutalhassa az araboknak kórházra, a mexikóiaknak templomra...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.16. 15:48:10

@vitéz Beverneky: Te elhatárolódsz önmagadtól amikor cigányozod Orbánt?Vagy amikor a zsidólistázós Jobbikkal szavazol együtt?

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.16. 15:54:03

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "cigányozod Orbánt?"

Mindig röhögök, mikor lecigányozzák a csúti lótolvajt. Maga a cigányozás nem lenne buli, de ahogy a rasszista fideSSfasszopók ugranak rá, az priceless.

felső határ nincs 2019.04.16. 16:54:25

@vitéz Beverneky: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Levagjuk a fejed es kitomjuk ha kell, a tobbi hulladek okulasara, te nyomorult dzsihadista ballib kutya!

felső határ nincs 2019.04.16. 16:55:24

@chrisred: Levagjuk a fejed es kitomjuk ha kell, a tobbi hulladek okulasara, te nyomorult dzsihadista ballib kutya!

N. Barbie 2019.04.16. 17:14:47

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
Es te elhatarolodsz a zsidozo, ciganyozo es amugy tomeggyilkos viktorodtol?
Kitalalni en is tudok dolgokat.

kgaba82 2019.04.16. 17:24:10

@törppicur: A feleslegesen és rossz időben élénkített keresletet, ami a kínálat hiánya miatt megnyomja az áremelkedést.
Milyen adósságcsökkentés?
9% (államadósságcsökk.) + 2-3% (önkorm.adssag)+2% (MOL) = 13%

Ugyanannyi mint amennyit a MANYUP vagyon tett ki.
A cégek és állampolgárok adósság csökkentése a saját érdemük, nem a fideszé.

2008-12 között minden állam adóssága nagy mértékben nőtt.
Magyarországé nem volt kiugró. Annyi, hogy nálunk korábban kezdődött.
2003-tól 2007-ig kb. 56-ről 63-ra nőtt. Az csak 7%. Aztán már főleg a gazdasági válságnak köszönhetően további 18%-ot.

1994-1998 as mszp kormány 90% körüliről vitte le 63%- ra. NYilván a privatizáció és nem a saját érdemük.
Az az összeesküvéselmélet, amely szerint az mszp totál szervezetten lopta szét az országot nettó baromság. Az általános képlet a szocik folyamatos viszálya, a kor oligarchiának szabad utas politikája, ami csak lazán kötötte őket bárhova is. A mai elit java továbbra is a szocializmus jött, vagy ott, ill. azon elemek között szocializálódott.
Ezért van, hogy "nemzeti elit" épp olyan korrupt bagázs, mint a kommunista. Az utóbbiak jelentős része amúgy is szint váltott már a haszon reményében. A fidesz pedig tárt karokkal várta sokukat. Főleg a koránjövőkkel szemben nem volt válogatós.

vitéz Beverneky 2019.04.16. 17:33:56

apropos, valaki nem tudja véletlenül, ki fizette meg farkas flórián 1,6 milliárd forint kárt okozó Híd a munka világába programját?
vagy erről nem beszélhetünk, mert ez is cigányozásnak számít?

vitéz Beverneky 2019.04.16. 17:36:19

(cuslág kevesebbért került börtönbe)

törppicur 2019.04.16. 17:39:15

@kgaba82: eleg szelektiven nezed az idősorokat
A 2002-t kihagytad ami magában 5%, ugy hivtak megyo 100 napos programja
A 2008-at is kihagytad, a válság hatása 2009-2010

Sz volt a problémád, hogy pénzkiáramlást okoz a családi kedvezmény, meg hogy sok az szja, keves a netto. Akkor az alacsonyabb szja nem okozna pénzkiáramlást, szerinted. Ha nem okozna kár vele foglalkozni

A gyerekvállalásba kényszeritos családalspitosdit temélem ujraértelmezted.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.16. 17:40:37

@N. Barbie: Mikor zsidózott, cigányozott, te szerencsétlen hülye? Őt szokták cigányozni az elvbarátaid..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.16. 17:41:46

@vitéz Beverneky: Gondolom , akkor elítéled azokat, akik Orbánt cigányozzák.. (Vagy mégse?)

N. Barbie 2019.04.16. 17:45:10

@kgaba82: Azt kell latni, hogy a ballib kormany az akkori kornyezo orszagokbeli kormanyokhoz kepest valamivel rosszabb teljesitmenyt nyujtott, a fidesz meg, a sikerprogandaval ellentetben semmivel sem nyujt jobbat, mint a kornyezo orszagok kormanyai az elmult evekben. Sot.

Nem volt akkor sem meglepetes, hogy a gazdasagi valsag minket jobban erintett, mivelhogy akkor is attol fuggott az orszag csodbejutasa, hogy hany autot gyartat itt Nemetorszag. A kornyezo orszagok nem voltak ennyire kiszolgaltatottak egy orszag egy termekere, igy valamivel kevesbe erintette oket a valsag.
vikike egyetlen szerencseje, hogy o most kormanyoz, kivalo gazdasagi kornyezetben. ha o lett volna akkor, vagy most jonne egy valsag, ugyanugy letolt gatyaval varnank, mert a gazdasag szerkezeten az allitolag zseni fidesz se valtoztatott semmit. Ugyanugy az autogyarakra epul, ha nem meg jobban, mint akkor.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.16. 17:46:45

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "Ha a cigányozáson röhögsz"

Rajtad röhögök, fideSSfasszopó. :))

És az öszes bolsevik rasszista fideSSes haverodon. :))

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.16. 17:49:53

@N. Barbie: "semmivel sem nyujt jobbat, mint a kornyezo orszagok kormanyai az elmult evekben. Sot."

Inkább sőt. A geci lecsúsztatta Magyarországot az EU legszegényebb államává. Ezt még az elkúró se volt képes megtenni. Bár lehet, hogy csak ideje nem volt rá. A geci addig marad a nyakunkon, míg Banglades szintjét el nem érjük. Akkor talán már a fideSSfasszopók szeme is kinyílik. Vagy még akkor sem.

N. Barbie 2019.04.16. 18:26:21

Nem ehhez a temahoz, de az ember gyomra fordul ki mikor meglatja a jelenlegi origo propagandaoldal cimlapot. Na nem magamtol megyek ra soha, de nincs valasztasi lehetoseg freemailbol kilepve.
Hogy ezek a sajtofekaliak meg a parizsi tuzbol is kepesek hazug propagandat gyartani, azert az mar nem semmi. Az ember minden ilyen gyalazatos habonymuvek hanyas utan azt hiszi, hogy ennel nincs lentebb, aztan bizonyitjak, hogy de van.
Merthogy cimlapon vadaskodnak, hogy lenyegeben azert egett le az epulet mert a csunya ballib macron nem adott penzt a felujitasra. Aham.
Meg hogy a meg csunyabb ottani muszlimok orulnek neki, hogy leegett.
Es ebbol a fekaliabol linkelgettek ti, fidesznyik agyhalottak.

vitéz Beverneky 2019.04.16. 18:59:03

@N. Barbie:
mégis mit vársz tőlük?
a hulye gyúrcsány már ott elkúrta, hogy átengedte nekik a sajtót.
most szíhatja a faszt az ellenzék.
a sajtó=hatalom a fideszmaffia okos volt,lenyúlta.
nem játszik demokráciásat, mint ahülye fecó aki még azt is bevallja hogy hazudtak éjjel nappal.
afidesz lop , hazudik de nem vallja be ez kell a magyar tolvaj bunkónak és rájuk szavaz

élhetetlen 2019.04.16. 20:44:46

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: „a cigányozás kifejezésével nem vagy tisztában”. Ez van, nem kívánok vitába szállni a magyar nyelv hivatalos képviselőjével, mert minek. Szerintem a cigányozás ugyanolyan képzett szó, mint a botozás. A botozás is jelentheti a jobbágyverést is, és a néptánc egyik eleme is lehet. De ne gondold át, a magyarban mindennek csak egy jelentése van, az, amit te gondolsz, és ez így van jól, szerinted.

élhetetlen 2019.04.16. 22:31:24

@törppicur: „A gyerekvállalásba kényszeritos családalspitosdit temélem ujraértelmezted.”. Nincs itt mit újraértelmezni, csak neked kéne egy törppicurit gondolkodnod. CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény). A 10+10-et az tudja igénybe venni, akinek már van induláskor 25, 30 millája. Őket kell támogatni, bár a pénzükből vehetnének egy kezdő lakást. Egy kezdő tanár házaspár, akinek nincs ennyi pénze, az milyen támogatást kap? Vagy ők kevésbé család, mint a gazdagok? Nem tudom eldönteni, hogy ennyire süsü vagy (bár voltak már erre utaló jelek), vagy csak érdekelt vagy csak érdekelt vagy a propaganda támogatásában.

élhetetlen 2019.04.16. 22:50:12

@Rettegek mert ballib vagyok: „A karaván halad, a ballib kutya ugat.”. A kedvenc szöveged, sokszor elsütötted már. Tudod, hogy a karaván merre halad? Oázis, vagy szakadék felé? A kutyának legalább van annyi esze, hogy csak megugatja a karavánt, de nem megy utána a nem tudni hova. Liberális karavánút? Tekintsük úgy, hogy sokan bejárták, bevált. Illiberáris? A karavánvezető azt hiszi, hogy tudja, hova vezet. Csak ennyi.

törppicur 2019.04.16. 23:03:36

@élhetetlen: nincs olyan csok kitétel, hogy legyen 20-30 millád. Ha te mást tudsz virítsd ide, vagy ne hazudj.
nem csak kezdő tanár párnak, de kezdő mérnök, vagy kezdő szakmunkás párnak sincs, hacsak otthonról nincs.
olyan balfax vagy ezzel a gazdagokkal, te szikkadt kivénhedt pedagógus, hogy el sem tudod képzelni, hogy másnak sincs. Ha sok gazdag lenne, igazad lenne, de nem az a többség.
A csok nem megoldani akarja a problémádat, hanem támogatni, ha már megpróbálod megoldani.
Ki mondta a szutyok kezdő pedagógusházaspárnak, hogy nem mehetnek tanítani vidékre? Ezelőtt sem volt kötelező Budapesten lakni, a mostani csomaggal meg még kevésbé. Vidéken még értelmiséginek is érezheti magát. Senki nem mondta, hogy néhány év albi nem szükséges köztes megoldás. Van olyan település, ahol még szolgálatit is kaphat.
Amióta van családtámogatás (mikor több, mikor kevesebb), az mindig csak a vásárlás, vagy az induló lakás feljebb cseréléséhez kiegészítés volt. Rohadt szarul esne, ha minden fiatal ajándéklakást kapna, ugyanúgy mint a kötelező alapjövedelem, de arra ne menjünk tovább

törppicur 2019.04.16. 23:07:15

@élhetetlen: amúgy nem vagyok propaganda-érdekelt. Van 2 huszonéves gyermekem. És nem érzem úgy, hogy lehetetlen küldetés előtt állnak. Mindkettő albiban kezdte - az amúgy a szabadság egy módja is, könnyebb költözni. Nem kell 25 évesen valahova lecövekelned, még ha párod van akkor sem feltétlenül.

élhetetlen 2019.04.16. 23:41:13

@törppicur: „nincs olyan csok kitétel, hogy legyen 20-30 millád.”. Ilyen tényleg nincs, csak olyan sincs, hogy ennyi kezdő tőke nélkül meg tudnál venni a 10+10-ből egy CSOK képest lakást, ami 50, 60 milla. A logikáddal sajnos nem tudok mit kezdeni. (Ja, és jön a fidesz szöveg, „hazudsz”). „olyan balfax vagy ezzel a gazdagokkal, te szikkadt kivénhedt pedagógus, hogy el sem tudod képzelni, hogy másnak sincs. Azt hiszem, mégis csak ostoba vagy. Egyik dolog, hogy miből gondolod, hogy pedagógus voltam, csak, mert azt hoztam fel példának? „Ha sok gazdag lenne, igazad lenne, de nem az a többség.”. Ez a legjobb érved. Meg tudnád mondani, hogy miért a kevés gazdagot kell támogatni az adóból? „Ki mondta a szutyok kezdő pedagógusházaspárnak, hogy nem mehetnek tanítani vidékre?”, de te említetted a kezdő mérnököt is, az is mehet vidékre, akár zsákfaluba is, csak minek. És a kezdő tanár is, a mérnök is, a szakmunkás is kap szolgálati lakást is. Jól vagy? „az mindig csak a vásárlás, vagy az induló lakás feljebb cseréléséhez kiegészítés volt”. Nos, a CSOK konstrukcióból a vásárlás kimaradt, mert abból vásárolni nem tudsz.
„Nem kell 25 évesen valahova lecövekelned, még ha párod van akkor sem feltétlenül.”. Nagyon sikeresek lehetnek a gyerekeid, ha harminc éves korukra összegyűjtenek az albérleti díj mellett egy lakásra valót. Vagy vesznek 26 nm-t, és oda szülik az egy, két gyereket, és közben istenítik a CSOK-ot, mint te? Na, erről ennyit.

Pipas 2019.04.17. 06:15:26

@élhetetlen: "meg tudnál venni a 10+10-ből egy CSOK képest lakást, ami 50, 60 milla."

Mivan?!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.17. 07:48:25

@felső határ nincs: Minden jel arra mutat, hogy a Reichstagot mégis a kommunisták, Sztalin gyújtatta fel.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.17. 07:55:11

Ami szomorú, a hozzászólók köpködős, egymást becsmérlő stílusa. - Nem tudják megbecsülni az indexet, hogy itt néha szabadon kifejthetik a véleményüket, amit már máshol nem nagyon tehetnek meg. - Mi értelme van a köpködésnek? Kinek használ, kit gondolkodtat el?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.17. 08:00:08

V4 országokban a nemzet- és Európa ellenes liberál-fasisztáknak nincsen jövőjük. Nyugat- és Észak Európában is felzárkóztak melléjük az antilibsi erők. A következő EP a liberál-fasiszták teljes csődjéről fog szólni, folyamatos válsággal, működésképtelenséggel.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.17. 10:28:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt írtad, hogy röhögsz ,amikor Orbánt cigányozzák. Vagyis egy rasszista féreg vagy, mert együtt röhögsz a cigányozóval. Vigyázz, Soros apád beutal egy kis érzénykenyítésre a Spinozába, kapsz egy antirasszista kúpot a retkes valagadba...:)

élhetetlen 2019.04.17. 13:04:44

@Pipas: A 10+10 feltétele a minimum 60 nm-es új lakás. Igazad van, Nagytétényben már 36,5 milláért is van, 8, 9 nm-es szobákkal.
ujepitesu.com/elado-budapest-xxii-ingatlan-haz-360071030-175
A VIII kerületben ennyiért már csak 35 nm-t kapsz. www.oc.hu/ingatlanok/lista/hely-ertek:budapest/hely-id:budapest,/oldalszam:12/rendezes:relevance/projekt:k8
VI. ker. www.oc.hu/ingatlanok/U0036015?c=7b0ba36b
www.oc.hu/ingatlanok/P3451-1-01-04-009?c=d5a03604
Ez van.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.17. 13:23:22

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: "röhögsz ,amikor Orbánt cigányozzák"

Nem a cigányozáson röhögök, abban nincs semmi poén. Azon röhögök, ahogy a fideSSfasszopó rasszista férgek vergődnek, hogy a gazdájuk cigány. Hogy most a geci ereiben mennyi cigány vér folyik, az teljesen lényegtelen, a rasszista fideSSfasszopókat még a gondolatára is kirázza a hideg. :))

vitéz Beverneky 2019.04.17. 15:43:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
a komcsizásról is leszoktak, mióta szembesítve lettek vele, hogy több mszmp-s van a pártjukban mint bármelyik másikban...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.18. 11:12:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azután tehetnél így-hogyha nem volnál egy utolsó ócska náci féreg-miután a cigányozót elítélted. De te nem teszed, hanem vele röhögsz rasszista poénjain.

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.18. 11:42:49

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Még mindig nem érted. A te vergődéseden röhögök, te rasszista féreg fideSsfasszopó. :))

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.18. 17:19:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ettől még egy rasszista féreg vagy.Soha egyszer nem láttam, hogy Orbán cigányozását követően az illetőt elítélted volna,vagy felszólítottad volna, hogy a politikai tevékenységét minősítse, ne a bőrszínét. Együtt röhögtél vele ,cinkosan. Mert csak egy üres szólam a fejedben az antirasszizmus.
Feltételezel egy hülyeséget, hogy engem zavar Orbán származása. Nem zavar,mert nem a te rasszista, fajgyűlölő fejeddel gondolkodok. Sőt örülök, hogy épp egy cigány származású ember küldte temetőbe azt a szocliberál oldalt, amely a kisebbségek védelmét, és az e körül keltett hisztériát politikai fegyverként használta. El lettetek hajtva, és ott rohadtok a történelem szemétdombján, mocsok, hazug, álszent liberális férgek!
süti beállítások módosítása