B1 blogcsalád



Salvini nagy valószínűséggel elkalkulálta magát a nagy EU-ellenes tömb ügyében

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 08. - Szelestey

• A populisták számára az egyetlen közös nevező a Brüsszellel szembeni utálat, és Orbán aligha lép ki a saját jószántából a Néppárt jelentette védernyő alól 

• Még a német kereszténydemokraták legfelső szintű vezetői közt is van olyan, aki továbbra sem fogja fel a magyar veszélyt 

• A Porgy és Bess körüli vita a magyarországi kulturkampf szerves része 

The Times

the_times_1.jpg

A vezércikk úgy találja, hogy Nagy-Britanniában is erősödik a populista nyomás, mert a Brexit kudarca folytán az emberek gyorsan elvesztik bizalmukat a politikusok iránt, és inkább az egyszerű megoldásokat kínáló erős emberek felé fordulnak. Vagyis a politika hitelessége nagy árat fizetett a zűrzavarért. A populizmus az USA, Olaszország és Magyarország után megfertőzte a szigetországot is. Minden héttel fokozódik a feszültség, egyre nagyobb a türelmetlenség a kormánnyal szemben, napi ügyekben is. De Trump győzelme már megmutatta, hogy a szavazópolgárok elidegenedhetnek a hatalomtól a fejlett demokráciákban is. Le Pen kihasználhatja a sárga mellényesek mozgalmát. Orbán Viktor bizonyította, hogy a kommunizmus bukásával még nem tűnik el az étvágy az intoleráns állami ellenőrzés iránt. Az olasz politika radikálisan megváltozott, Mussolinit csendesen rehabilitálják. Németországban nem szabadult el az AfD, de azért a veszély fennáll.

A populizmust a cinizmus táplálja, ami viszont a hozzá nem értésből született. Amikor a politikusok alkalmatlannak bizonyulnak, az emberek olyan intézményekhez pártolnak át, amelyek több tekintélyt sugároznak, pl. a hadsereghez. Vagy erős vezetőt akarnak, hogy az söpörje el a törvények, vagy a megszokások jelentette korlátokat. Így indul az az érzékcsalódás, hogy vannak jobb alternatívák a demokráciával szemben. Nagy-Britanniában új energiával kell megtölteni a demokráciát, az sokkal jobb, mintha a működése folytán érzett elégedetlenség miatt elhagynák a demokratikus hagyományokat.

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Az olasz Liga elnöke ma ugyan bejelenti, hogy egyesülnek az unió euroszkeptikus pártjai, csak éppen azok a köztük lévő ellentétek miatt valószínűleg megosztottak maradnak és továbbra is legalább két tömörülésben működnek: az egyik Salvinival, a másik Kaczynskival a középpontban. Orbán Viktor úgy döntött, hogy távol marad az új tömbtől, mert felfüggesztés ide vagy oda, a néppárti tagság olyan tekintélyt kölcsönöz neki, ami után más populisták csak vágyakoznak. A PiS egyik EP-képviselője azonban éppen abban bízik, hogy a választások után erős frakciót tudnak alkotni az EU-ellenes erők, így gátolhatják, vagy legalábbis lassíthatják a munkát az unióban.

Ám Milánóban ma csak három ilyen párt képviselteti magát. Nem lesz ott sem Le Pen, sem Kaczynski. Salvini ugyan a jövő hónapra sokkal nagyobb megmozdulást ígér, ám a vezető szélsőjobbos, illetve nacionalista vezetők távolmaradása árulkodik az egységet akadályozó véleménykülönbségekről, illetve rivalizálásról. Mert abban ugyan egyetértenek, hogy korlátozni kell a szervezet általuk liberálisnak tartott irányvonalát és vissza kell adni a jogkörök jelentős részét a nemzetállamoknak. Ám egy csomó más, fontos kérdésben eltérő nézeteket vallanak. Úgy hogy a köztük meglévő kapcsolatok javarészt személyes szintre korlátozódnak. De az biztos, hogy ezek a pártok jóval elszántabbak az európai választás előtt, mint a politikai fő áramlat körei. Ugyanakkor a későbbiekben ellenük szól, hogy a pártfegyelem nemigen jellemző rájuk, tehát egyáltalán nem biztos, hogy képesek lesznek közösen fellépni Strasbourgban.

Libération

liberation_1.jpg

Lehetetlen küldetésre vállalkozik Salvini, amikor egyesíteni próbálja a szélsőjobbos populistákat, mert azokat a Brüsszel elleni gyűlöleten kívül az égadta világon semmi sem köti össze. A pártvezető mégis arról álmodik, hogy nagy euroszkeptikus pártcsaládot alapít, amely  radikális, nacionalista biztosok útján beszivárog a Bizottságba és onnantól kezdve meghatározza az EU irányvonalát. Ennek érdekében szorosra fűzi a kapcsolatokat olyan pártokkal, amelyekről úgy gondolja, hogy közel állnak hozzá: az FPÖ-vel, a Fidesszel és a PiS-szel. Csakhogy az álma messze van a beteljesüléstől, bár a specialitása az, hogy főként a közösségi hálón kirohan olyan vezetők ellen, mint Macron, Merkel és főként Juncker, akit alkoholizmussal vádol. Ily módon akarja leplezni, hogy mérlege meglehetősen soványka.

A menekültek befogadását elveti Lengyelország, Magyarország és Ausztria is, de még Le Pen is. És ezt az érdekkülönbséget tetten lehet érni a demagóg pártok között nagyjából minden területen. A keleti tagok ragaszkodnak az uniós pénzügyi támogatásokhoz, szemforgató nyugati partnereik ezzel szemben szeretnék megszüntetni a szubvenciókat. És akkor még nem beszéltünk a szociális, illetve pénzügyi dömpingről. De a törésvonalak nem csak a Kelet és a Nyugat között húzódnak. Vagyis csak papíron lehetséges a szövetség az összes euroszkeptikus, illetve nacionalista tömörülés bevonásával. De Salvininak szembesülnie kell azzal is, hogy Orbán nem kívánja elhagyni a Néppártot, mert az befolyáshoz juttatja és védelmet nyújt neki. Ráadásul az alternatíva egy kisebbségi frakció lenne. Nem véletlen, hogy a radikálisan jobboldali, demagógok négy külön csoportra tagozódnak Strasbourgban.

Ennélfogva csakis a hagyományos szélsőjobbos pártok lesznek ott ma Milánóban: Le Pen Nemzeti Gyűlése, az FPÖ, a Vox és az AfD. És ha Olaszország vagy Lengyelország a jövőben euroszkeptikus biztosokat delegál a Bizottságba, az sem borítja fel az erőviszonyokat. Hiszen ott a döntéseket egyszerű többséggel hozzák.

Washington Post

washington_post_1.jpg

Európában nyomulnak a szélsőjobbos, liberálisellenes nacionalisták, illetve tekintélyelvűek és nincs egy haladó szövetség, hogy a nyílt társadalom védelmében megálljt parancsoljon nekik. Erre figyelmeztet a Pennsylvaniai Egyetem egyik professzora, hozzátéve, hogy idén ünnepeljük a Berlini fal leomlásának 30 évfordulóját, ám időközben a nacionalizmus erőteljesen visszatért Magyarországra és Lengyelországba, illetve jobbos soviniszta és bevándorlás-ellenes öltözékben az olyan, bejáratott demokráciákba, mint Nagy-Britannia és az USA.  Hogy mennyire a nacionalizmus és a demokrácia küzdelméről van szó, azt jól mutatja az olasz és a francia kormány viszálya, hiszen legutóbb Mussolini idején fordult elő, hogy az egyik állam hazarendelte nagykövetét a másik országból.

Az európai társadalmak igencsak széttöredezettek, egyik-másik hagyományos párt erősen tart lefelé. Az identitáspolitika súlyosbítja a globalizáció hatásait, a politika jobbra tolódik. Veszélyes irányzat rajzolódik ki a nemzetközi színtéren: egyes körök nemzetek fölötti, rendszer- és EU-ellenes koalíciót igyekeznek létrehozni, benne a tiltakozó tömegekkel, továbbá Orbán Magyarországával és Putyin Oroszországával. Céljuk, hogy lebontsák az uniót, illetve Brüsszel helyett a nemzetállamok jogkörét szélesítsék ki. Ezek a hálózatok előnyt húznak az integráció sokrétű megosztottságából, így abból, hogy a nagy pártoknak nincs kiforrott véleményük az identitásról és a bevándorlásról. És hiába Marcon minden erőfeszítése, az euroszkeptikus erők befolyása erősödik a közelgő választásokon. Ez persze részben a neoliberális gondolkodásmód kudarcának következménye.  

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A szélsőjobbos német AfD egyetlen EP-képviselője leszólta az Európai Parlamentet, ám arról is beszélt, hogy pártja nincs egyedül, mert mellette áll Le Pen, Salvini, az osztrák alkancellár, valamint Orbán Viktor. Meuthen – a Dán Néppárt és az Igazi Finnek képviselőinek társaságában ma ott lesz Milánóban, amikor a Liga vezére bejelenti az euroszkeptikus összefogást. Mindazonáltal a német párt szeretne minél több helyet megszerezni Strasbourgban, ám mint elnöke közölte: csakis azért, hogy eltörölje az intézményt. Azzal érvelt, hogy az EU nem állam, ily módon nincs szüksége törvényhozásra. Gauland azonban nem szorgalmazza, hogy Németország lépjen ki az unióból. Amúgy a párt olyan, jól bevált témákkal igyekszik áttörni az előrejelzések által meghúzott 10 %-os plafont, mint a migráció megállítása.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A CDU egyik viszonylag magas rangú politikusa szerint nem okvetlenül antiszemita a Soros elleni magyarországi kampány. Sven Simon, aki a nemzetközi és az európai jog professzora a marburgi egyetemen, azon kívül a hesseni kereszténydemokraták listavezetője az európai választásokon, Frankfurtban egy nyilvános vitában igencsak megértőnek mutatkozott a magyar és a lengyel kormány iránt. Abban sem lát különösebb gondot, hogy pártja együttműködik olyan, Európa-ellenes erőkkel, mint a Fidesz. Szerinte a vádak nem igazolódnak be automatikusan. Pl. Soros ügyében nem lehet készpénznek venni a zsidóellenességet, csak azért, mert az üzletember családja zsidó. A lap hozzáteszi, hogy a befektető ellenség a jobbos összeesküvés elméletek hívei szemében, mert állítólag támogatja a migrációt és így a nagy népességcserét. A szálakat mozgató zsidó képe nemigen lehet ennél egyértelműbb, de érdekes, hogy a német honatya ebből nem érzékel semmit.

Reuters

reuters.jpg

Ausztria legalább novemberig meghosszabbítja az ellenőrzést a magyar és a szlovén határon. Erről a szélsőjobbos osztrák belügyminiszter értesítette a Bizottságot, éspedig arra hivatkozva, hogy szerinte újabb migránshullám várható a Balkánon, illetve hogy továbbra is nagy a terrorveszély, mert az Iszlám állam harcosai visszatérhetnek a Közel-Keletről.

Guardian

guardian.png

A Magyar Állami Operaház kétes módszert választott, hogy kicselezze a Porgy és Bess örököseinek kikötését, miszerint a darabban csakis fekete bőrű énekesek szerepelhetnek. Úgy tudni, hogy az énekeseknek alá kellett írniuk egy nyilatkozatot, miszerint ők az identitásuk és származásuk alapján egytől egyig afroamerikaiak. Egyes források szerint egy páran csupán azért csatlakoztak a dokumentumhoz, mert féltették a karrierjüket. Ugyanakkor az Erkel előcsarnokában árusított programfüzeteken van egy piros felirat, amely arra figyelmeztet, hogy az előadás illegális és nem felel meg az előírásoknak, amiket a szerző jog tulajdonosai támasztottak. A vita a liberalizmusról folyó kulturális háborúskodás része lett az Orbán irányította nacionalista Magyarországon, ahol a liberalizmus szitokszónak számít. Idetartozott az is, hogy a legutóbbi idényben törölték a Billy Elliot 15 előadását, mert a jobboldali média megtámadta a darabot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9714747877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2019.04.09. 15:09:46

"A populisták számára az egyetlen közös nevező a Brüsszellel szembeni utálat.."

A magyar ellenzék számára meg az orbán-utálat. És még csodálkoznak a folyamatos cumizáson.
Amúgy a populizmus nem egy rossz jelző, a népért való cselekvést takarja. kapísi?

2019.04.09. 15:16:05

@ember100: rossz példa, mert jogilag az égadta világon semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 15:23:44

@ember100:

Szivecském az csak egy példa volt arra az esetre ha nem értenéd hogy a darab magántulajdon és a tulajdonos azt csinál vele amit akar és meghatározhat dolgokat :)........

Nem is vitattam, tényleg azt csinál, szerintem a gyöngyhajút is csak szőke parókában szabadna engedni elénekelni! Egyetértünk teljesen!

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 15:28:10

@ember100:
Szivecském az csak egy példa volt arra az esetre ha nem értenéd..........................

Jaj imádom a példákat, csak van amikor azokat sem értem, mint pl. most! :D

Helga Beauty Salon. 2019.04.09. 15:31:06

@Eugene Horse: rossz példa, mert jogilag az égadta világon semmi köze a kettőnek egymáshoz.................

Jogilag nem is, de mindkettőben zenéről van szó. Szoktak rosszabb példák is lenni, ez úgy hármas egy tízes skálán. Az meg egész jó!

Semper Fidelis 2019.04.09. 16:13:18

Ezek a szemét populisták! Keddenként már nem csak a Patás bukik, hanem Salvini is :)

morph on deer 2019.04.09. 16:17:46

@Kivlov:
“Amúgy a populizmus nem egy rossz jelző,...”
- Jelző em tényleg nem rossz. És?

“...a népért való cselekvést takarja.”

- Bizony! Olyannyira, hogy számodra nem is látszik tőle az, hogy a szó mást jelent!

“...kapísi?”

- Nem, a szó ‘capisci’. “Fogod?”

Aranka1973 2019.04.09. 16:27:54

@morph on deer: Fonetikusan írta le, kapisgálod már?

@Semper Fidelis: "Keddenként már nem csak a Patás bukik, hanem Salvini is"

Kár, hogy a választások nálunk mindig vasárnapon vannak.

2019.04.09. 17:58:07

Nem értem, hogy a fideszes bérkommentelők hogy tudnak ennyi szarral a nyelvükön enni? Ennyi liberális szar, amennyit ezek megesznek, az őslibsi Orbánhitler szara mellett, totál gyomorfekélyt okoz, a kutyáik szara már csak desszert mellette. Ez a Salvini Mussolini-palánta hogy tudja összehozni azt, hogy egy bolsevik Putyin pincsivel (kommunista palánta, szotyiköpő cigány) haverkodik? Náci a komcsival haver? Tiszta fideszbenda.

2019.04.09. 18:00:24

@Kivlov: "A magyar ellenzék számára meg az orbán-utálat."

Hülye vagy, fideszbolsi: a magyar ellenzék a gecit utálja, ellentétben a családoddal.

2019.04.09. 18:03:28

@Helga Beauty Salon: "Annyira bírom ezt a libsi érveléstechnikát"

Senki nem kötelez rá, hogy olvasd, de főleg hogy megjegyzést fűzz hozzá. Ha nem tetszik, takarodj a fideszesek blogjára, szarcsimbók.

enrikokaruszo 2019.04.09. 18:26:45

@dohányzó majmok országa: mégis itt van látod, hiába szarod körül, mégse a te országod ez;)

morph on deer 2019.04.09. 18:50:34

@nemecsekerno_007:
“A patás egyik legnagyobb ballib kritikusa épp most beszélt vele és most már megérti.”

Mi ebben a furcsa?
Az ápolói is megértik, csakúgy mint a többi hasonló pácienst.

Amúgy 2,5 órás beszélgetés után mondta, hogy ugyan nem ért vele egyet, de most már JOBBAN megérti!

Ezek szerint csak azon múlik, hogy mindenki beszélgessen vele 150 percig, és máris jobban megértené.

Talán még én is. “Jól van viktorka, ne óbégass, megkapod a hintalovat meg a papírcsákót, és játszhatsz huszárosat...egye fenee..!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.09. 18:52:21

sokszor kifejtettem. szerencsére a nácik egymás országait is utálják, ezért nácik. így nehezen tudnak összefogni. Salvini kvótát akar, Orbán nem. hogy tudna ez a két idióta, geci fasz megegyezni ebben?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.09. 19:01:31

@Kivlov: nem fogod fel.

a különbség az, hogy Salvini és Orbán nácik, tehát utálják egymás népét is, Salvini egyébként is kvótát akar, Orbán meg nem. Ezzel szemben a DK és az MSZP között program szintjén csak némi különbség van. A Párbeszéddel sincs nagy különbség, az LMP-vel már lehet, a Jobbikkal nyilván.

De például a demokráciában egyetértenek, még a Jobbik is belátta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.09. 19:03:08

@nemecsekerno_007: "A patás egyik legnagyobb ballib kritikusa épp most beszélt vele és most már megérti."

Az analfabéta Fidióta megint nem tudta végigolvasni a mondatot, amely úgy szólt: "megérti, hogy a fiatal Orbán Viktor halott".

Nem Orbánt érti meg, hanem egy tény vált világossá számára: hogy Orbán őszintén idióta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.09. 19:04:10

@nemecsekerno_007: A francia filozófussal Orbán 2 órán át beszélgetett. Kiderült, hogy szerinte Orbán tényleg őszintén náci, és totál az ellenkezőjére változott annak, ami volt. Én azt mondom, hogy ha valaki tényleg ilyen, az nagyon idióta kell, hogy legyen. Hogy teljesen megtagadja 25 éves magát, amikor szintén már értelmes felnőtt volt?! Akkor 25 évesen volt idióta, vagy most? Nyilván mindkét esetben idióta volt, csak 25 évesen még véletlenül hasznos idióta.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 19:06:21

Porgy és Bess csak amerikai négerekkel adható elő! - Mi ez, ha nem a legdurvább rasszizmus? - Hogy hogy ezt nem ítéli el a címlapon hozva a Jew York Times?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 19:10:13

Miért nem találkozik OV liberál-fasiszta újságírókkal? - Most két órát szentelt ennek a Lévynek, de mi értelme volt?

2019.04.09. 19:11:03

@enrikokaruszo: "mégis itt van látod, hiába szarod körül"

Miről beszélsz, cunci?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 19:15:27

A new yorki és európai liberál-fasiszták fortyognak a saját levükben, mert a közeli vesztüket érzik...A százmilliókat megrabló Sörös Ördög nem plakátolható ki, mert a nagyszülei zsidó vallásúak voltak? - Mi ez, ha nem a legdurvább diktatúra, rasszizmus? - Egy zsidó származású nem lehet köztörvényes bűnöző?

2019.04.09. 19:19:21

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Porgy és Bess csak amerikai négerekkel adható elő!"

Eddig nem tudtad vagy ezt most kellett előrángatni a kalapból Szargyártó Petikének, hogy legyen mivel visszavágni a Nagy Sátánnak, aki a török, iráni, észak-koreai, palesztin és orosz testvéri népeink ellensége?
Szerinted, ezt a darabot tegnap írták? Eddig fogalmad sem volt róla, hogy létezik, te szerencsétlen fideszproli.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 19:21:33

A brüsszeli liberál-fasiszta diktatúrának két ellenfele van. Az egyik a magyar FIDESZ-KDNP és a lengyel PIS, a másik a KGB kamupártok tábora, (Le Pen, Afd, osztrák Szabadság párt, SNS, Romania Mare, Ukip, stb.), amihez a keresztény magyarok és lengyelek nem akarnak csatlakozni. - Salvini a kettőből próbál egyet összehozni, ami nem fog menni. - KGB kamupártokkal nem tervezünk összefogást, legfeljebb, ha nagyon muszáj, egy-egy alkalomra...

2019.04.09. 19:22:43

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Egy zsidó származású nem lehet köztörvényes bűnöző?"

Miért, te láttál olyan fideszest, aki nem köztörvényes bűnöző? Név, link?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 19:23:49

@dohányzó majmok országa: Megfordítom a dolgot, hogy a majmok jobban megértsék: Ha a magyarok előírnák, hogy a Csárdáskirálynőt csak europid fehér bőrű emberek adhatják elő, abból nem lenne világbotrány?

2019.04.09. 19:25:41

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Nyomorék, mekkora szerencsétlenség, hogy az osztályodon internethez férhetnek az ápoltak. Nem a doki gépén partizánkodsz, orbán-szutyok?

dohányzó majmok országa (törölt) 2019.04.09. 19:30:16

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: "Megfordítom a dolgot"

Ne fordíts semmit, büdösgyökér, hanem a kérdésre válaszolj: szerinted, tegnap írták a darabot? Ne add a hülyét, mert azzal smmi újat nem mondasz.
Szóval, mióta ismered a néger darabot?

dohányzó majmok országa (törölt) 2019.04.09. 19:32:42

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Egy kis segítség, Orbán-bunkó: nem arról a néger darabról kérdezlek, amit anyádból szedtek ki, hanem a Porgy és Bess címűről.

dohányzó majmok országa (törölt) 2019.04.09. 19:33:55

Hova lettél, te büdös fideszes disznó troll?

élhetetlen 2019.04.09. 19:49:04

@John Brennan: Látom, megint érted a lényeget. „Az operaház kitűnő megoldást választott”, a hazugságot, de csak a szarkavaró Index a hibás. Egy film Árpád vezérről, de az olasz színésznek ehhez nem kellett aláírnia, hogy ő ősmagyar. Nem érted, ugye?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.09. 20:04:57

@dohányzó majmok országa: Látom, hogy Önnek valamiért nem tetszik, hogy mostanában a magyarok nyernek a közbeszerzéseken, nem úgy mint azelőtt, amikor az etnikai alapon szerveződő Nemzetközi Rabló-Kapitalista Maffia cégei nyertek szinte minden közbeszerzést. - Miért nem tiltakozik a Maffia, hogy ők jobb ajánlatot adtak, mint a magyarok? - Elárulom, azért mert nem tud alámenni a magyarok árainak...

Blogolo Blogi 2019.04.09. 20:18:27

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: ".A százmilliókat megrabló Sörös Ördög nem plakátolható ki, mert a nagyszülei zsidó vallásúak voltak?"

Azt meg ki hazudta neked, hogy nem lehet Sorost kiplakátolni? A legutóbbi EU ellenes kampányban ő volt az a táskás szemű faszi Juncker mellett. Tényleg nem vetted észre? Létezhet, hogy folyamatosan segg volt a szemeden?

élhetetlen 2019.04.09. 20:21:05

@Sir Galahad: Az operaelőadás jogtulajdonosainak kikötése egy baromság”, ez magánvélemény, de szívűk joga, hogy mit, milyen feltételekkel adnak el. De hogy te egy konkrét , leírt hazugságot szellemes fricskának látsz, az azért nem semmi. Gratulálok!

Blogolo Blogi 2019.04.09. 20:33:29

@Semper Fidelis: "Ezek a szemét populisták! Keddenként már nem csak a Patás bukik, hanem Salvini is :)"

Már nem kedd, legutóbb áttette szerdára. 190:3, gondolom megsirattad aznap este. Szegény, mindenki őt bántja.

BiG74 Bodri 2019.04.09. 20:37:12

Azt a leborult szivarvégit! Megint nagyot futottatok!

élhetetlen 2019.04.09. 20:43:34

@nemecsekerno_007: „A patás egyik legnagyobb ballib kritikusa épp most beszélt vele és most már megérti.„ Elolvastad, hogy mit írt?
„Hogy az a fiatalember, aki tetőtől talpig antifasiszta volt, aki hitt az emberi jogokban, az már egyáltalán nem létezik. A fiatal Orbán Viktor már halott. Ezt értettem meg tegnap.”. Érted, te tehetséges?

élhetetlen 2019.04.09. 21:12:27

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Csak egy dolgot nem értesz. Mikor azt a darabot megírták ez volt a feltétel. Mikor a Csárdáskirálynőt írták, nem tettek kitételt. Ha most arról beszélsz, hogy ha ma döntenének visszamenőlegesen, ahogy szokták, az lehetne világbotrány, de itt nem erről van szó, akkor sem, ha nem érted.

Blogolo Blogi 2019.04.09. 21:25:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "@élhetetlen: Komolyan azt gondolod @nemecsekerno_007: -ről hogy egy bővített mondatott megért?"

Így is helyes, de helyénvalóbb lett volna, ha "@nemecsekerno_007:" helyett "tetszőleges fideszbirka"-t írsz.

ember100 2019.04.09. 22:34:50

@AZ IGAZI HUNGAROFIL:
Helló !

Azért érdekes lenne pl. a Bánk Bán négerekkel elénekelve :)
De lenne még ötletem :)

ember100 2019.04.09. 22:38:04

@Helga Beauty Salon:
Helló !

Így van .
Ha a Kóbor azt mondja hogy CSAK szőke parókában lehet elénekelni akkor biza...

ember100 2019.04.09. 22:45:08

@Eugene Horse:
Helló !

A magántulajdon és védelme EZ a közös a kettő esetben .

Blogolo Blogi 2019.04.09. 22:45:21

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: nemisbiztos, hogy magyarok. Most derult ki, hogy pl. az Operahazban is jatszik 15 neger, pedig kivulrol magyarnak neznek ki. Szoval lehet, hogy negerek nyertek magyarok helyett es kitalicskazzak a penzt, raadasul meg a fideszbirkak sem veszik eszre. Mert magyarok, de negerek.

Sir Galahad 2019.04.10. 08:34:17

@élhetetlen: Ismered a Monty Python csoportot? Ha igen, akkor légy szíves ezt olvasd el, és döntsd el magadban, hogy az idióta, erőltetett faji előírásokra szellemes válasz-e, ha egy művész kijelenti magáról, hogy néger.

444.hu/2018/07/05/terry-gilliam-mostantol-fekete-leszbikus-vagyok

Kivlov 2019.04.10. 09:08:04

@morph on deer:
f*sztarisznya, kicsit komolyabb olasztudásom van, mint neked, az fix.
Ettől függetlenül én szándékosan fonetikusan írtam, hogy a hozzád hasonló nímand parasztok is ki tudják ejteni a szót. :D

nemecsekerno_007 2019.04.10. 10:31:45

@math0: Olvasd már el a címet te kretén...

"Már jobban értem Orbánt, mondja a miniszterelnök neves francia kritikusa"

index.hu/kultur/2019/04/08/orban_viktor_bernard-henry_levy_talalkozo_francia_filozofus/

nemecsekerno_007 2019.04.10. 10:33:14

@élhetetlen:

"Már jobban értem Orbánt, mondja a miniszterelnök neves francia kritikusa"

index.hu/kultur/2019/04/08/orban_viktor_bernard-henry_levy_talalkozo_francia_filozofus/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.04.10. 13:41:56

@nemecsekerno_007: olvasd már el a címet, de Fidióta, elmebeteg, agyhalott, debil, kretén állat!

"Most rákérdeztünk arra, mit jelent ez a megértés. Azt felelte: „Azt értettem meg, hogy Orbán mai, a harminc évvel ezelőttivel gyökeresen ellenkező pozíciója nem opportunizmus, nem kalkuláció eredménye, hanem ő tényleg illiberális lett. Ő tényleg hisz abban, hogy a demokrácia nem feltételezi az emberi jogok tiszteletét és a liberalizmust. Megértettem, hogy bizonyos értelemben tényleg egy relatíve új utat képvisel a politikai paradigmák között: az illiberális demokrácia nemcsak egy kampányszöveg, hanem olyasvalami, amiben tényleg hisz. És tényleg hisz a demokrácia redukálhatóságában is, amelyben a politika pusztán csak megteremti a lehetőséget a választások megtartására.

Ez lepett meg a legjobban: hogy Orbán tényleg populistává vált. Hogy az a fiatalember, aki tetőtől talpig antifasiszta volt, aki hitt az emberi jogokban, az már egyáltalán nem létezik. A fiatal Orbán Viktor már halott. Ezt értettem meg tegnap."

index.hu/kultur/2019/04/09/bernard-henry_levy_orban_viktor_talalkozo_illiberalizmus_putyin_rendszervaltas/

Na most ez nem olyan értelemben megértés, hogy Orbán álláspontja bármilyen szinten elfogadható, vagy elfogadhatóbb lenne, nem tolerancia Orbán álláspontja iránt, nem közelítés.

Ez annak a ténynek a megértése, hogy Orbán tényleg egy idióta, kretén, náci állat, akárcsak például te is.

Ezt kitenni az ablakba dicséretnek további idiótaság részedről.

Bernard-Henry Lévy nyilatkozatai bírálatok. Kemény bírálatok.

morph on deer 2019.04.10. 14:11:36

@Kivlov:
“...én szándékosan fonetikusan írtam”

Hiszi a PC..!
XD

élhetetlen 2019.04.10. 22:44:43

@Sir Galahad: Akkor nézzük. Egészem más dolog egy poén, és más dolog egy darab színpadra állításának joga. Ha jogi útra terelődne a dolog, ott nem az érv, hogy de már volt egy ilyen poén, és milyen szellemes. Egy dolog biztos, a jog a Gershwin örökösöké. Kiegyezhetnek, de ez az ő döntésük lesz, nem Ókovács Szilveszteré. Az aláíró énekesek. Azt mondanak a büfében, amit akarnak, de ők aláírtak valamit. Nem hazudtunk, mondják, „Nem hazudtunk arról, hogy genetikailag fekete lenne a származásunk: ilyesmiről szó sem volt a nyilatkozatban”. Csak közben lehozták a nyilatkozatot, és nem csak a tudat szerepel benne. „Én, alulírott kinyilvánítom, hogy identitásomnak elválaszthatatlan részét képezi az afro-amerikai eredet (EREDET, általam kiemelve) és tudat.”. Tehát hazudtak, de lehet , hogy ők sem olvasták el, mit írtak alá, mint a devizások. index.hu/kultur/2019/04/05/opera_okovacs_szilveszter_porgy_es_bess_afro-amerikai_jogvita/
Én így látom.

Sir Galahad 2019.04.10. 23:21:21

@élhetetlen: Persze, lehet jogászkodni, és ilyen alapon akár azt is lehetne mondani, hogy igazad van. Csakhogy a történet nem erről szól. Ha valaki faji alapon megszabja, hogy bizonyos dolgot megtehet, más meg nem, az rasszizmus. A rasszizmus ellen pedig igenis fel lehet lépni iróniával, még ha az a formális joggal nem fér össze.

Én meg így látom. És ha szerinted a rasszizmus rendben van, akkor nem sok mindenről van ez ügyben megbeszélni valónk.

élhetetlen 2019.04.11. 00:17:12

@Sir Galahad: Nézzük. „Ira Gershwin, az opera 1983-ban elhunyt szövegírója, a zeneszerző öccse hagyta meg a végrendeletében, hogy kizárólag “all-black cast”, vagyis csak fekete énekesek adhatják elő a darabot. Akkortájt komoly küzdelem folyt azért, hogy minél több fekete énekes léphessen fel az operaszínpadokon, így Ira Gershwin egy fontos gesztust gyakorolt azon közeg felé, amelyről a Porgy és Bess szólt – hangsúlyozta.”. Ez is egy szempont, az meg tény, hogy, mint már mondtam, a jog a Gershwin örökösöké, ők döntenek, hogy eladják, nem adják, vagy milyen feltételekkel. „A rasszizmus ellen pedig igenis fel lehet lépni iróniával”, de hazugsággal nem. „És ha szerinted a rasszizmus rendben van, akkor nem sok mindenről van ez ügyben megbeszélni valónk.”. Nem tartozik rád, de az öcsémnek van egy félcigány lánya házasságon kívül. Nevére vette, fizette a gyerektartást, érintkezik vele, találkoznak. Az unokahúgom júniusban megy férjhez Manchesterben egy fekete sráchoz, 1 milla nászajándékot adok nekik, hogy ennyivel könnyítsem a lakáshoz jutásukat, tehát rám, vagy a családomra azt mondani, hogy rasszisták vagyunk, elég abszurd. De a szerzői tulajdonjog, az nem rasszizmus kérdése. Vagy érted, vagy nem.

Sir Galahad 2019.04.11. 07:16:42

@élhetetlen: Az egyértelműen rasszizmus, hogy faji hovatartozás alapján akarják a darab jogtulajdonosai megszabni, ki léphet fel benne. Azt, hogy te magad is rasszista vagy-e, ha ezzel egyetértesz, döntsd el magad a logika eszközét használva. Lehet, hogy nem értünk egyet, de szerintem a rasszizmus ellen az erőszakon kívül minden eszköz megengedett. Hogy a jog mit mond erről a helyzetről, más kérdés - jogilag a rabszolgatartás vagy az apartheid meg a náci fajvédö törvény is rendben volt a maga idejében, de ez nem teszi elfogadhatóvá.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 13:02:18

@Blogolo Blogi: Weber nem ezek miatt a plakátok miatt ajvékolt?

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 13:07:48

@élhetetlen: Honnan tudható,hogy azt jelenti,hogykizárólag afrikai származású színészek adhatják elő a darabot?A „fekete” vonatkozhat másra is..

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 13:18:43

@élhetetlen: Nekem van olyan ismerősöm,aki annak ellenére,hogy az anyja cigány,külsőre egyáltalán nem néz ki cigánynak.Akkor ő pl. szerepelhetne egy olyan darabban,amelyben a szerző meghagyása szerint csak cigány származásúak szerepelhetnek?

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 13:26:30

@ember100: Tényleg,mekkora botrány lenne abból,hogyha arra való hivatkozással,hogy a középkori magyar főurak között nemigen voltak négerek,egy fekete énekes nem kapna meg egy szerepet A Bánk bánba.Übercirkusz lenne a köbön a ballibsi sajtóban..:)

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 13:39:06

@élhetetlen: De a szerzői tulajdonjog, az nem rasszizmus kérdése. Vagy érted, vagy nem...............

Hogy mi a rasszizmus kérdése az érdekes dolog. Ennél kisebb szarokon is tud menni az ajvék, a konkrét esetről meg annyit, hogy cseréld fel a szereplőket, plusz a szerző, illetve az örökösök ne legyenek zsidók és azt el lehet képzelni hogy abból mi lenne!
De a rasszizmust nem számítva is egy agyrém, honnan vegyenek egyes országok megfelelő mennyiségű és minőségű fekete énekest? Ez mindenképpen egy baromság, bár én elvagyok Gershwin nélkül is egészen jól, úgyhogy nekem nyóc!

élhetetlen 2019.04.11. 14:33:51

@Sir Galahad: „jogilag a rabszolgatartás vagy az apartheid meg a náci fajvédö törvény is rendben volt a maga idejében, de ez nem teszi elfogadhatóvá.”. Így van, de nem erről van szó. Menjünk csak a náci vonalon. Voltak, akik egyetértettek vele, voltak, akik nem, ezért bújtattak, mentettek, a maguk módján tiltakoztak. A párhuzamod azért nem jó, mert a zsidók sohasem voltak a nácik tulajdona, míg ez a darab magántulajdon. Lehet tiltakozni úgy is, hogy nem játsszuk a darabot. Lehet pereskedni, nyomást gyakorolni, sőt, ha a tulaj magyar lenne, lehetne hozni gyorsan egy törvényt, és államosítani. Engem nem érdekel, hogy mi lesz, csak a tényeket foglaltam össze, az, hogy ebből te arra következtettél, hogy rasszista vagyok, az sem érdekel.

élhetetlen 2019.04.11. 14:59:14

@Helga Beauty Salon: Nem cserélek fel semmit, csak a mostani tényeket nézem. Most van egy darab, aminek van tulajdonosa, és van egy feltétele a „bérbeadáshoz”. Ezt is csak a sajtóból tudom. (Lehet, hogy nyomással meg lehet változtatni, de ez most nem tartozik ide). Ha nem tudom teljesíteni a feltételt, nem bérlem a jogot. Tudod, ha bérelni akarsz egy ferrarit, de nincs jogsid, nem hiszem, hogy megkapod.
„honnan vegyenek egyes országok megfelelő mennyiségű és minőségű fekete énekest?”. Nem kötelező minden országnak játszani a darabot. Nagyon jó DVD-k vannak. A másik, leírtad a szót, vegyenek. Ez kellene, hogy menjen Ókovácsnak, mert mikor igazgató lett, azzal kezdte, hogy kirúgott egy csomó állandó tagot, hogy majd világsztárokat hoz helyettük. Ez meg, hogy aláíratja az énekesekkel, hogy afro-amerikai eredetűek…..

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 15:10:03

@élhetetlen: Nem vitattam hogy azt csinál a darabbal a tulajdonos amit akar. Abbnan is egyetértek veled, hogy mi a túrónak kellett így műsorra tenni.
Emellett látok egy kárörömöt a "fideszes" Ókovács ellen, ami a téma indexes túltolásában látható most és azt fenntartom, hogy fordítva lenne csak rasszizmus a mai állás szerint, így csak érthető kívánság a tulaj részéről!
Persze én nem tekintem rasszizmusnak, megvan nekem a saját értékrendem és abban nem is igazán fajok vannak hanem embertípusok, sokszor fajilag keveredve, sokszor fajtajellegesen! :D

Sir Galahad 2019.04.11. 15:26:25

@élhetetlen: Meg lehet tiltakozni úgy is tiltakozni, hogy egy ironikus fricskával kijelentem, hogy márpedig akkor én is néger vagyok és menjetek a fenébe, rasszisták. Itt most pontosan ez történt. És ha nem érdekel, hogy rasszista vagy, ne érdekeljen, a te dolgod.

élhetetlen 2019.04.11. 15:27:30

@engedélyes pinaellenőr: Tudsz valami bőrszín megkötésről a Bánk bánnál, vagy csak hablatyolsz és ballibsizel? Maradj a pinaellenőzésnél, hátha az jobban megy.
A másik kommented. „ő pl. szerepelhetne egy olyan darabban,amelyben a szerző meghagyása szerint csak cigány származásúak szerepelhetnek?”. Magyarországon nincs eredet nyilvántartás. Biztosan szerepelhetne. Ha valamelyik riválisa beperelné, hogy csak a szerep kedvéért hazudott, akkor a riválisnak kéne bizonyítani, ami necces lenne, főleg, ha még az anya családjából élnek páran. Ez nem ugyanaz, minthogy 15 magyar énekes aláírja, hogy afro-amerikai eredetű. De koptasd csak tovább a billentyűt lelkesen, okosan!

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 15:33:06

@élhetetlen: De a fekete rabszolgák gazdáik tulajdona voltak..

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 15:36:14

@élhetetlen: Csak kérdezek. A középkori magyar főurak között egész biztosan nem voltak négerek. Ez alapján el lehet utastani egy fekete énekes aspirációját mondjuk Petur bán szerepére?
A külsőleg nem cigány de cigány anyától született ismerősömet el lehet utasítani egy kizárólag cigány szereplőkkel játszató darab kapcsán?

élhetetlen 2019.04.11. 15:47:34

@Helga Beauty Salon: Látsz egy kárörömöt… Nekem nem a „fideszes” Ókováccsal volt bajom (nem személyesen), hanem azzal az emberrel, aki kirúgta az állandó tagokat. Ha egy énekesnek csak 8-10 előadása van egy évben, akkor is vigyáznia kell a hangjára, akkor is naponta gyakorolnia kell, mert nem az van, hogy két nappal előadás előtt elég elkezdeni skálázni. És közben fizetni kell a rezsit. Időnként szoktál nem éppen szalonképes kifejezéseket használni, (köszönöm, hogy most nem), de most én teszem ezt. Ókovács egy szar alak.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 15:56:26

@élhetetlen: "Magyarországon nincs eredet nyilvántartás. Biztosan szerepelhetne. 2

Akkor honnan tudod, hogy a Bánk bán szereplőiben nincs afrikai vér?

élhetetlen 2019.04.11. 15:57:22

@Sir Galahad: Ez nem megy. Ha 15 énekes a színházi büféban akár kórusban elmondja, hogy afro-amerikai eredetűek, az fricska. Az, hogy 15-en aláírják, hogy azok, az nem fricska, hanem valami egészen más. És valamit félreértettél, olvasd újra. Az nem érdekel, hogy te rasszistának tartasz. Mit nem értesz?

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 16:04:55

@élhetetlen: Nekem nem a „fideszes” Ókováccsal volt bajom (nem személyesen), hanem azzal az emberrel, aki kirúgta az állandó tagokat. Ha egy énekesnek csak 8-10 előadása van egy évben, akkor is vigyáznia kell a hangjára, akkor is naponta gyakorolnia kell, mert nem az van, hogy két nappal előadás előtt elég elkezdeni skálázni. És közben fizetni kell a rezsit. ...................................

Ez tényleg nem szép, nem jó, nem helyes, de te mint vérlibsi gondolom ismered a piacgazdaságot. Itt most leépítés, ésszerűsítés volt és ha első hallásra talán nem is, de igazából ugyanolyan munkavállalók mint a teszkós eladó, akit kivágnak mint a macskát szarni, ha úgy alakul! Ott is van rezsi, gyerek anyámpicsája, aztán mégsem nagyon hőbörög értük senki. Emellett utálhatod Ókovácsot, nem a rokonom.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.11. 16:08:08

@élhetetlen: Mit szólnál ahhoz, hogyha a Sütő András jogutód kikötné, hogy ez Advent a Hargitánt csak a fehér rasszba tartozó emberek játszhatják a továbbiakban?

Helga Beauty Salon. 2019.04.11. 16:10:25

@élhetetlen: Ha 15 énekes a színházi büféban akár kórusban elmondja, hogy afro-amerikai eredetűek, az fricska. Az, hogy 15-en aláírják, hogy azok, az nem fricska, hanem valami egészen más. .........................

Ha itt valaki magyarkodik, akkor az itteni libsik figyelmeztetik, hogy kevert nemzet vagyunk, nem lehet tudni hogy milyen vér lakozik bennünk! Ezek néger eredetűek, nem jobb mintha magyarkodnának?

élhetetlen 2019.04.11. 16:16:24

@engedélyes pinaellenőr: Utoljára válaszolok, mert únom a hülyeséget. „Ez alapján el lehet utastani egy fekete énekes aspirációját mondjuk Petur bán szerepére? A külsőleg nem cigány de cigány anyától született ismerősömet el lehet utasítani egy kizárólag cigány szereplőkkel játszató darab kapcsán?”. Erre már válaszoltam. Vagy olvasni nem tudsz, csak írni? „De a fekete rabszolgák gazdáik tulajdona voltak..”. Ha nem tudsz különbséget tenni az erőszakkal „tulajdonná” tett ember, és egy erőszakmentesen létrehozott szellemi termék tulajdonjoga között, akkor sajnálom, nem tudok mit mondani.

élhetetlen 2019.04.11. 16:41:31

@Helga Beauty Salon: Úgy látszik, eddig tartott a normális stílus. Már vérlibsi lettem. „de igazából ugyanolyan munkavállalók mint a teszkós eladó, akit kivágnak mint a macskát szarni, ha úgy alakul!”. Mert, gondolom, a tescós eladó, ha csak minden második hétvégén vállal műszakot, akkor a köztes időben otthon minden nap gyakorolja az eladást. Lépjünk tovább. Az a focista, aki évente csak párszor kerül be a tétmeccsen a keretbe, nem kapja meg az akár millás fizetését havonta? Csak meccsenként fizetik? Ja, a foci az más!
„Ezek néger eredetűek, nem jobb mintha magyarkodnának?„. Nem néger eredetűek, hazudnak. És előadják a devizahiteles hülyét. Az eredet nem is volt benn, és nem tájékoztattak kellő alapossággal. 24.hu/kultura/2019/04/09/operahaz-gershwin-porgy-bess/ . Erről ennyit, ne folytassuk.

Sir Galahad 2019.04.11. 16:45:56

@élhetetlen: Bocs, nem én tartalak rasszistának. Van egy rasszista, azaz faji megkülönböztetésen alapuló rendelkezés, amit te elfogadhatónak tartasz, helyeselsz. Ebből - az én véleményemtől teljesen függetlenül - logikusan következik, hogy rasszista vagy. Ennyi.

élhetetlen 2019.04.11. 22:48:35

@Sir Galahad: Azt hiszem, te meg fafejű vagy. Ha egy zömmel cigánylakta településre lemegy pár kezdő pedagógus, hogy megadják az első három évben azt a segítséget a gyerekeknek, amit a család nem tud, vagy nem akar megadni, akkor ők rasszisták? Mert nem azoknak segítenek, akik otthon is megkapják a segítséget? Itt ugyanez volt, segíteni akarták a színpadra egyébként fel sem jutó feketéket. De szerinted ez rasszizmus. Ennél egyszerűbben már nem tudom elmondani, hogy mi a különbség aközött, hogy segíteni próbálunk egy rétegen, és a rasszizmus között. Viszonyokat nem látó, szavakon lovagoló fafej vagy, semmi érzelmi intelligenciával. És, ha elfogadok egy 1935-ös feltételt, akkor nem hazudozok, nem lopom el sztorit. Mert szerinted ez a megoldás a rasszizmus ellen. Nagyon „logikus” vagy szerinted.

Blogolo Blogi 2019.04.11. 23:03:56

@engedélyes pinaellenőr: Annyit hallottam erről a plakát ügyről, hogy Viktor azt mondta, hogy épp Weber látogatása előtti napon lett vége a kampánynak és pár ilyen tájékoztatót már este le is szedtek, mert minek hagynák fent, ha már nekik nem volt aktuális? Fizethetted volna az árát feleslegesen.

Sir Galahad 2019.04.11. 23:38:14

@élhetetlen: 1935-ben, amikor a feketék törvény előtti egyenlősége Amerikában még nem volt biztosított, valóban lehetett ennek a rendelkezésnek ilyen olvasata. Ma, amikor a feketék deklaráltan egyenlő jogokat élveznek a fehérekkel, nincs. Ma ez közönséges faji alapú diszkrimináció, azaz rasszizmus, aki pedig ezt pártolja, az rasszista. Szerintem ez nem fafejűség, hanem egyszerűen logika.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.12. 17:52:14

@Blogolo Blogi: Weber egyik követelése volt a plakátok eltávolítása. Ugyanolyan libsicsicska áljobboldali patkány, mint Juncker..

engedélyes pinaellenőr 2019.04.12. 17:54:11

@élhetetlen: Abban a jogrendszerben legális tulajdonnak számítottak.. A Sütő Andrásos kérdésemre pedig nem válaszoltál..

élhetetlen 2019.04.12. 18:31:47

@engedélyes pinaellenőr: „:Abban a jogrendszerben legális tulajdonnak számítottak.”. Megismétlem: Ha nem tudsz különbséget tenni az erőszakkal „tulajdonná” tett ember, és egy erőszakmentesen létrehozott szellemi termék tulajdonjoga között, akkor sajnálom, nem tudok mit mondani. Miért válaszoltam volna a Sütő Andrásos kérdésedre. Volt valami feltététel, kitétel részészéről? Nem volt. Ha most arról akarsz vitatkozni, hogy ha sok kereked lenne, és áramszedőd, és sínen futnál, akkor villamos lennél-e? Maradj már magadnak.

élhetetlen 2019.04.12. 18:37:07

@Blogolo Blogi: „Viktor azt mondta, hogy épp Weber látogatása előtti napon lett vége a kampánynak”. Te tényleg ennyire együgyű vagy?

Blogolo Blogi 2019.04.12. 22:32:39

@engedélyes pinaellenőr: és Viktornak kutya kötelessége teljesíteni, amit Weber kér/követel tőle? Weber Vikornak anyukája vagy osztályfőnöke vagy apukája vagy kije egyáltalán, hogy csak egyet füttyent, emez meg ugrik?

Blogolo Blogi 2019.04.12. 22:44:17

@élhetetlen: Igazad van, mégsem Viktor mondta:
"Az eredeti terveknek megfelelően március 15-ig tart a kormány Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampánya - közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren."

Nade ebből mégis hogy jön ki az, amit @AZ IGAZI HUNGAROFIL állított, hogy Soros nem plakátolható ki, mikor maga Kovács Zoltán állította, hogy dehogynem plakátolható ki. Bár a faszi épp Soros CEU egyetemén kapott diplomát, vagyis nem feltétlenül mond igazat vagy tudja, hogy miről beszél.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.13. 10:05:48

@Blogolo Blogi: Nem, de látni kell, hogy Weber Soros érdekében lépett fel. És a plakátok kérdését egyik ponttá tette a kizárási kérdés eldöntése szempontjából. Pár napja Alex Soros Macronnal ebédelt. (Az egyik legnagyobb európai ország vezetőjével, akinek mostanában a kampány és a Brexit miatt egyébként igen sok dolga van. Mégis szakított időt a kis trónörökösre. Beszédes tény..:)

engedélyes pinaellenőr 2019.04.13. 10:07:08

@Blogolo Blogi: "Weber Vikornak anyukája vagy osztályfőnöke vagy apukája vagy kije egyáltalán, hogy csak egyet füttyent, emez meg ugrik? "

Weber helyére írd be Sorost. Viktor helyére Webert..:))

engedélyes pinaellenőr 2019.04.13. 10:08:55

@élhetetlen: De ha lenne ilyen kitétel az író,vagy jogtulajdonos részéről, ahhoz mit szólnál. Biztos el tudod képzelni ezt ,ha nem vagy teljesen hülye..:)

engedélyes pinaellenőr 2019.04.13. 10:10:44

@élhetetlen: "Megismétlem: Ha nem tudsz különbséget tenni az erőszakkal „tulajdonná” tett ember, és egy erőszakmentesen létrehozott szellemi termék tulajdonjoga között"

Az amerikai telepesek erőszakkal szerezték meg az indiánok területeit.Amely területek ma utódaik tulajdonát képezik Ehhez mit szólsz?

Blogolo Blogi 2019.04.13. 13:16:07

@engedélyes pinaellenőr: be lehetne helyettesiteni sok nevet sok helyre, de minek? Itt Viktor ment le kiscsicskaba. Szerintem kar volt, itthon nyilvan god modeban maradt, de a nemzetkozi porondon sikerult kijelolnie sajat helyet es szerepet a vilagban.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.13. 19:19:01

@Blogolo Blogi: Itt nem Orbán a csicska, ez a lényeg..Egyre valószínűbb, hogy május 26 után a Fidesz Salviniékkel tart, de meg kell várni az eredményeket.

Blogolo Blogi 2019.04.14. 09:10:28

@engedélyes pinaellenőr: epp ez a fura: ha igazabol nem kell a neppart, akkor miert vette le a plakatokat, miert kert bocsanatot es miert jon vissza CEU is? Mivegre csicskult be nekik? Szerintem ket lehetoseg van. Az egyik, hogy bukik a neppart es Viktor beviszi a fideszt a nacionalistak internacionalejaba, aztan majd Salvinivel (kvotabarat) vitatkozhat, hogy mennyi migrans jon hozzank. A masik lehetoseg, hogy a neppart eros marad, igy Viktor is marad a neppartban (lent, kutyaban).
Ott baszta el, hogy hiaba a szep szolamok, megint kiderult, meg mindig engedelyt kell kernie Brusszeltol.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.16. 10:33:13

@Blogolo Blogi: Ez még nem eldöntött kérdés. Nyilván politikai taktika van mögötte. Egyébként nem vették le a plakátokat, csak nem folyatódik a tervezett második lépcsőfok, amelyet Timmermans szerepelt volna. Valszeg még nem döntött a kérdésben. Mindenesetre egy kizárás semmiképpen nem jött volna jól a kampányhajrában, függetlenül a jövőtől.

Blogolo Blogi 2019.04.16. 19:36:41

@engedélyes pinaellenőr: "csak nem folyatódik a tervezett második lépcsőfok, amelyet Timmermans szerepelt volna"

Ezt hívják úgy, hogy megfosott, lement kutyába, becsicskult, stb. Félre ne érts, magam részéről nem örülök neki teljes szívemből, mert miatta az ország összes lakosa is szív.

engedélyes pinaellenőr 2019.04.17. 09:29:31

@Blogolo Blogi: Egy háborúban néha vissza is kell vonulni. Nem a bátraké a győzelem..
süti beállítások módosítása