B1 blogcsalád



Economist: Orbánnak immár nincs helye a Néppártban!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 08. - Szelestey
  • A Néppárt és a Fidesz is igyekszik elkerülni a kizárást, hogy mentse az arcát;
  • Ha ez európai szociáldemokraták végre szankcionálnák román tagpártjukat, azzal lépéskényszerbe hoznák az EPP-t is a magyar kormánypárttal szemben;
  • Az európai demokrácia megmentése érdekében meg kell állítani Orbán Viktort! 

orbstras.jpg

Economist

economist_1.jpg

A lap legtekintélyesebb véleményrovata azon a nézeten van, hogy itt az idő kirúgni Orbán Viktort a Néppártból, mert a konzervatív pártcsalád már így is túl sokáig elnézte a magyar vezető tekintélyelvűségét. A politikus 2010 óta egyfolytában bombázza a demokráciát, megfirkálja a választásokat, antiszemita összeesküvések elméleteket terjeszt Sorosról. Immár rutinszerűen lép át az európai konzervatívok által lefektetett vörös vonalakon, a csoport mégis simogatja. Az előzetes figyelmeztetés ellenére sem történt semmi, amikor korlátozta a civil szervezetek függetlenségét, továbbá elűzte a CEU-t. Az ok az, hogy az EPP úgy gondolja: minél több pártot egyesít, annál könnyebben boldogul Brüsszelben.

Csak éppen Orbán úr a végén túl messzire ment a plakátkampánnyal. A gúny és az, hogy ezek a hirdetések az egész országot elárasztották, sokkolta a kereszténydemokratákat. Fokozta az aggodalmat, hogy ha Weber továbbra is összeáll a miniszterelnökkel, akkor nem kapja meg a szociáldemokraták és a liberálisok támogatását, így nem lehet a Bizottság elnöke. Hogy mi lesz a Fidesszel, azt valószínűleg a CDU és a CSU határozza meg. Kramp-Karrenbauernél a minap nem jöttek be a szokások magyar magyarázkodások, és a bajor keresztény szociálisok is a magyar vezető ellen fordultak.

A köztes megoldás a felfüggesztés lehet számukra. Ám az immár nem elegendő. Eljött az ideje, hogy kizárják a Néppártból. Hiszen hogy idáig cirógatták a szövetségesek, az legitimálta az illiberális jogsértéseket. Ha most Weber nyitva hagyja az ajtót Orbán számára a visszatéréshez, az megerősíti a véleményt, hogy baj van a bajor politikus gerincével. Az tény, hogy ha kirakják, akkor a Fidesz új frakciót hozhat létre szélsőjobbos pártokból, vagy csatlakozik ezekhez az erőkhöz. Ám megfizetné az árát az uniós befolyás, illetve idehaza a hitelesség csökkenése folytán. Az EPP-ben pedig a Momentum léphetne a helyére. Mert a pártcsaládnak a pozitív jellemzőket kell erősítenie Magyarországon, erről nem mondhat le arra hivatkozva, hogy sokféle erőt egyesít.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A magyar kormánypárt nyilvánosan visszautasítja ugyan, hogy teljesítse az Európai Néppárt feltételeit, ám mindkét oldalról látni a törekvéseket, hogy elkerüljék a végső szakítást. Brüsszelben úgy hírlik, hogy Daul , az EPP elnöke a hogyan továbbot igyekszik kipuhatolni a tagpártoknál. Főként azt a megoldás került előtérbe, hogy átmenetileg fagyasszák be a Fidesz tagságát, és csak akkor tegyék lehetővé a visszatérést, ha a párt teljesíti Weber három feltételét. Bennfentesek azonban nem látnak túl nagy esélyt arra, hogy Orbán hajlandó volna teljes mértékben beadni a derekát, hiszen Kovács Zoltán máris visszautasította az ultimátumot. De azért a plakátokat leszedik és a miniszterelnök nyugalomra és józanságra szólított fel, miután a Magyar Nemzet azt sürgette, hogy a kormánypárt hagyja ott az EPP-t. Az ügy a jövő szerdai frakcióülésen kerül legközelebb terítékre.

 

Yahoo/Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Egy amerikai szakértő szerint a Weber által adott ultimátum megfogalmazása eléggé bizonytalan, ezért van esély a kompromisszumra, mármint hogy ne kelljen kizárni a Fideszt. Mujtaba Rahman, az Eurasia Csoport kockázatelemző európai igazgatója éppen ezért hajlik arra, hogy a vita nem jut töréspontig, a döntés a felfüggesztés lesz. A Néppárt ugyanis szeretné elkerülni a magyar párt elvesztését az európai választás előtt.  Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy Orbán Viktor igyekszik megmenteni a tagságot, megpendítve, hogy az elmúlt héten közeledtek az álláspontok nacionalisták zászlóvivőjének számító magyar kormányfő és az EPP között.  Ennek jele az is, hogy leszedik a kifogásolt plakátokat.

 

Le Monde

le_monde.jpg

A két nagy pártcsaládnak sok bajt okoznak a keleti szövetségesek, egészen pontosan a Fidesz és a román szocialisták, de még egyiket sem büntették meg érte. Ám Orbán Viktor már ott tart, hogy kirakják az EPP-ből. A politikus éveken át megúszta a provokációkat, de a Juncker-ellenes plakátokkal kiváltotta a szövetségesek haragját. Nem biztos, hogy eltávolításához meglesz a többség, azonban az ügy beárnyékolja a kampánynyitányt a kereszténydemokraták számára.

A helyzet igencsak zavaró mind a konzervatívok, mind a szociáldemokraták számára. A belső ellentétek gyengítik őket, rontják a róluk alkotott képet, miközben az előrejelzések arra utalnak, hogy az új parlamentben igencsak töredezettek lesznek az erőviszonyok. Weber tekintélyének sokat árt, hogy a magyar kormány visszautasítja az általa támasztott három feltételt. Így lehet, hogy támogatnia kell a párt eltávolítását, noha annak 12 képviselője van Strasbourgban. De ha megtörténik a kizárás, akkor a szociáldemokratáknak is lépniük kell Romániával szemben, illetve ez fordítva is érvényes. Ugyanakkor mindkét csoport fél az újabb kelet-nyugati törésvonaltól. A Néppárt ezen felül tart attól is, hogy Orbán átáll az euroszkeptikusokhoz.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Orbán Viktor a szabadság felszámolásával kísérletezik, de aki meg akarja menteni az európai demokráciát, annak meg kell fékeznie a miniszterelnököt. Így látja a helyzetet vendégkommentárjában Karl-Markus Gauss, osztrák író. Mint írja, legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia adott ki segélykérő jeleket, de úgy néz ki, hogy annak semmilyen eredménye nem lesz. Pedig sok mindennek kellett történnie ahhoz, hogy ez a tekintélyes intézmény ilyen kétségbeesett lépéssel forduljon a földrész nyilvánosságához. Ám a tömeges támogatás elmaradt. Úgy tűnik, Magyarország nem annyira fontos az európaiaknak, hogy ragaszkodjanak az értékeikhez, miközben az Orbán-kabinet fokról fokra leépíti a sajtó, a kultúra és a tudomány önállóságát, illetve a végén egyszerűen bedarálja azt.

Orbán Viktor állami kísérleti laboratóriumot alakított ki a kontinens kellős közepén és ott semmiképpen sem titokban, de a polgári demokrácia lerombolásával próbálkozik. A termék az illiberális demokrácia, és azt ezen a néven szerzői jogvédelem alá helyezték, ami zseniális szólelemény a propaganda gépezet részéről. Épp olyan, mintha Algériában a liberális diktatúrát dicsérnénk. A Néppárt csak lassan ismerte fel, hogy belátással nem lehet rávenni a magyar vezetőt a demokratikus és civilizált szokások betartására. Éppen ellenkezőleg a gyengeség jelének tekinti a kompromisszumkészséget, mint az autoriter jellemek általában. Ennélfogva az engedmények arra ösztökélték, hogy terveiért még megszállottabban  küzdjön.

A szociáldemokraták hasonlóképpen küszködnek a román tagpárttal, de mindkét frakció megfizeti az árát: anyagilag (a magyar és a román vezetők ellopják az EU pénzét), politikailag, valamint erkölcsileg is. Egy néppárti illetékes nemrégiben azzal érvelt a magyar párt kapcsán, hogy aki meg akarja tartani a polgári többséget, annak időnként be kell csuknia a szemét. Ebből az következne, hogy a Fidesz polgári erő és nem megy szembe olyan normákkal, mint a bíróságok, a média és az egyetemek önállósága. De aki ezt gondolja, az pontosan azt semmisíti meg, amit meg akar védeni!

Az MTA kezdeményezése pusztába kiáltott szónak bizonyult és ez mutatja, miként lehet lopakodva lebontani a demokráciát. A hatalom olyan akadémiát akar, amely parírozik a pártnak és a kormánynak. Természetesen a nagyobb hatékonyság jelszavával. És közben már mindent elural a félelem, hogy aki tiltakozik, az elveszti az állását, hogy a színházak nem kapnak több állami támogatást, a rádió nem jutnak sugárzási engedélyhez. Magyarország ezzel együtt még nem fasiszta állam. Mert ahogy Dalos György megfogalmazta: ha kimondhatod, hogy fasiszta az az ország, amelyben élsz és ezért nem vesznek őrizetbe, akkor tényleg nem fasiszta a rendszer – egyelőre.

 

Washington Post

washington_post_1.jpg

Miközben nyugati vezetők sora várakozik, hogy bejusson a Fehér Házba, addig Trump ezúttal a cseh miniszterelnököt fogadta Közép-, illetve Kelet-Európából. De hát Babis is olyasmit akar, mint a házigazda: feltörni a jelenlegi politikai rendszert, továbbá olyan programot visz, amelynek része a migrációellenes nacionalizmus. Az amerikai politikus már jó pár jobboldali populistával és nacionalistával tárgyalt a térségből, legutóbb az osztrák kancellárral, mert a hivatalos programban előnyben részesíti azokat, akik osztják a világnézetét.  Így pártolja a lengyel, magyar és olasz populista vezetőket is, miután azok szintén borúlátóak az EU ügyében, ám ezalatt egy sor hagyományos szövetséges újabban fölöttébb óvatos az Egyesült Államokhoz fűződő viszony kapcsán.

Ennélfogva jelképes, hogy Trump olyanokhoz fordul, akik szintén megkérdőjelezik a nyugati status quo-t.  A Brookings Intézet egyik szakértője úgy látja, hogy a közép-európai demagógok körében népszerű az elnök, mint ahogy a rokonszenv fordítva is érthető, hiszen az USÁ-nak is súlyos vitái vannak az öreg földrész nyugati részével. Továbbá pl. a műkedvelő politikusnak számító Babis hasonló bírálatoknak van kitéve, mint az amerikai vezető és még a bajaik is nagyon emlékeztetnek egymásra, beleértve a csalás és érdekütközés vádját.

 

Guardian

guardian.png

A francia elnök az európaiakhoz fordult a demokratikus pillérek megerősítésére, ám cserében csupán gúnyt kapott, noha dicséretet érdemel. Ez az első alkalom, hogy egy vezető a földrész mind az 510 millió lakosát igyekezett mozgósítani. Rajta kívül ilyesmivel csak Obama próbálkozott 3 éve Hannoverben, de a mostani eset azért különleges, hiszen manapság igen sok szó esik arról, hogy át kell hidalni az árkokat a polgárok és az intézmények között. A válaszokat azonban leginkább belpolitikai tényezők befolyásolták az egyes országok részéről. Magyarországon Orbán Viktor cinikusan megint csak arról beszélt, hogy Macron terve a migránsok behozataláról szólt.

A populisták nem sajátíthatják ki a népet és az európaiak nagy számban tiltakoznak a tekintélyelvűek, illetve az olyasfajta korrupt hálózatok ellen, amelyek televényt jelentenek az illiberális vezetők számára. A múlt héten Milánóban 200 ezren vonultak fel Milánóban a rasszizmus ellen, de idetartoznak a rabszolga törvény elleni magyarországi tiltakozások is. A demonstrálók közül sokan azt remélik, hogy az EU többet tesz értük, azaz egyáltalán nincsenek a szervezet ellen. És Macron pontosan az emberek bevonását célozta meg a demagógok visszaszorítására, az egység érdekében, még mielőtt túl késő. A felhívás egyben emlékeztető volt, mármint hogy az igazi demokrácia túléléséhez a tömegeknek biztonságban kell érezniük magukat. A populisták nem a többséget képviselik, sokkal inkább harsány, felbátorodott és romboló kisebbséget alkotnak. A francia államfő példátlan gesztussal arra szólított fel, hogy meg kell őrizni a veszélyeztetett értékeket.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Orbán Viktor azt szeretné, ha többet szülnének a magyar nők, ám aligha válik valóra demográfiai vágyálma. Hogy a hiányzó munkaerőt migránsokkal pótolja, azt a jobboldali populista vezető határozottan elveti. Ezért jelentett be hétpontos családösztönző tervet, és az az elején alaposan meg is mozgatta az érintettek fantáziáját, csakhogy amint az Gulyás Gergely sajtótájékoztatójából kiderült: a kedvezményekkel nem mindenki élhet. Alaposan megnézik a hitelfeltételeket, azaz a rendszer azoknak jó, akik viszonylag rendezett anyagi körülmények között élnek. A szegények, a gyengék, a leszakadtak és a munkanélküliek hoppon maradnak. Nekik marad a család pótlék, amelynek összege csaknem 10 éve változatlan. Szakértők épp ezért nem számolnak a születések számának ugrásszerű növekedésével. Dupcsik Csaba, az MTA szociológusa úgy véli, a felső középosztályon belül várhatóan több gyerek jön majd világra, de az ilyen ösztönzők egyébként még ennél a társadalmi rétegnél is csak rövid távon fejtik ki hatásukat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6514676472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.03.08. 07:17:58

Economist
A lap legtekintélyesebb véleményrovata azon a nézeten van, hogy itt az idő kirúgni Orbán Viktort a Néppártból........................

A nemzetközi, meg a hazai tekintélyes véleményrovatokat is szembesíteni kellene a régebbi tekintélyes véleményeikkel, illetve azzal, hogy azok mennyiben váltak valóra!
Azután megkérdezni, hogy tekintélyesnek tartják e a véleményüket. Ez is csak egy szar újság bértollnokokkal.

Helga Beauty Salon. 2019.03.08. 07:25:49

@az EU pénzek zsákolója: Ezzel a Lölő képpel tutira megbuktatod Orbánt haver! :DDDDD

Helga Beauty Salon. 2019.03.08. 07:50:00

• Ha ez európai szociáldemokraták végre szankcionálnák román tagpártjukat, azzal lépéskényszerbe hoznák az EPP-t is a magyar kormánypárttal szemben..................

Ha a szocdemeknél van elég Soros ügynök, akkor az is megoldható! Minden csak pénz és aljasságra kapható emberek kérdése!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 09:03:31

" ... És közben már mindent elural a félelem, hogy aki tiltakozik, az elveszti az állását, hogy a színházak nem kapnak több állami támogatást, ... "

Azért ez milyen gáz már, minden szarházi az államon élősködik, mitöbb elvárja, hogy az állam biztosítsa a jólétét... Szir-szar csepürágóék éljenek meg abból a bevételből, amit képesek megtermelni, mint bármely más szolgáltató...

Egyébként meg kezd uncsi lenni a hisztéria a fidesz körül. Vegyék már észre a szarházi újságírók is, hogy azzal, hogy a Csutcsi Csürhéjét a napirenden tartják, ingyenreklámot csinálnak neki. Azzal, hogy állandóan a fideszről nyilatkoznak a liberálfasiszta megrendelők kedvére a nemzetközi sajtótermékekben, pont azokat a lehetőségeket mutatják meg a választóknak, hogy van alternatíva, lehet másként is gondolkodni. Aki elégedetlen a liberálfasiszták által nyújtott jövőképpel, az látni fogja, hogy van másik oldal, és lehet hogy rájuk fog szavazni. Nem véletlen, hogy erősödik az AfD a németeknél, mert vannak olyan problémák, amit a mainstream politika szépen a szőnyeg alá söpör, és jó PíCí módon elhallgatja azokat az ottani sajtó a kormánypártokkal karöltve, DE ez még nem jelenti azt, hogy az emberek nem fognak róla beszélni.

élveteg 2019.03.08. 09:21:40

Böeeehhheeeeee Aszongya :

"A lap legtekintélyesebb véleményrovata azon a nézeten van, hogy itt az idő kirúgni Orbán Viktort a Néppártból, mert a konzervatív pártcsalád már így is túl sokáig elnézte a magyar vezető tekintélyelvűségét"

Ez tekintélyelvűsééééég pfuj ez tűrhetelen Mondja ezt a LEGTEKINTÉLYESEBB véleményrovat

6.Lenin 2019.03.08. 09:30:49

@élveteg:

Hát nem 1xű dolog, ha arról a tekintélyről kiderül, hogy másoknak nagyobb van, és valódi, nem önmaguk által kreált hamisítvány.
Kemény lehet szembesülni ezzel.

Helga Beauty Salon. 2019.03.08. 09:40:14

@6.Lenin: Hát nem 1xű dolog, ha arról a tekintélyről kiderül, hogy másoknak nagyobb van, és valódi, nem önmaguk által kreált hamisítvány................

És ez egyértelmű már az elején, amikor fényezik a véleményezőt! A jó vélemény általában önmagában megállja a helyét.

6.Lenin 2019.03.08. 09:47:32

@Helga Beauty Salon:

Mindig arra hivatkoznak, hogy....
Tekintélyes nyugati..politikusok, lapok, véleményformálók stb, akiknek valójában csak önmaguk által kreált tekintélyük van legjobb esetben.
Akinek meg tényleg van, mert több esetben előre lát olyasmiket, amiket ezek a köcsögök még utólag se látnak, akkor meg sivalkodnak a tekintélyre.

De eleve tévedés logikát keresni a bukásra állók mondandójában. Ez a logikátlanság a lefele csúszás biztos jele.

Helga Beauty Salon. 2019.03.08. 09:52:28

@Magánvéleményem: azzal, hogy a Csutcsi Csürhéjét a napirenden tartják, ingyenreklámot csinálnak neki. Azzal, hogy állandóan a fideszről nyilatkoznak a liberálfasiszta megrendelők kedvére a nemzetközi sajtótermékekben, pont azokat a lehetőségeket mutatják meg a választóknak, hogy van alternatíva, lehet másként is gondolkodni. ...............................

Pontosan! És fura hogy ezt nem látják! Itt van a plakátos balhé is, Orbánt szidják hogy miatta szakad a párt! Kérdezem én, ha ők nem vergődnek, akkor mi is lett volna? Az országon belül marad a plakátügy, így meg néhányan elgondolkodnak a plakát mondanivalóján és beugrik hogy Juncker tényleg egy részeges barom és tényleg Sorossal szövetkezik!

István Tamasi 2019.03.08. 09:56:03

Tessék mondani hol volt a fenenagy mimagyarok önérzet amikor a csúti suttyó beengedte az országunkba az orosz titkosszolgálatok előretolt támaszpontját - fedőneve beruházási bank - és abszolút immunitást, mentességet adott neki mindenféle magyar jogszabály, törvény és hatósági ellenőrzés alól, ahol akármilyen titkosszolgálati eszközt, lehallgatót, fegyvert, mérget (novicsok és társai) tárolhatnak, ellenőrzés nélkül bejöhet akárki legyen az terrorista, bérgyilkos???

Tessék mondani hol a fenenagy nemzetthy szuverenitás akkor amikor o1g engedélyezte hogy amerikai tisztségviselők, katonák úgy randalírozhatnak hazánkban hogy rájuk semmilyen magyar törvény, jogszabály nem vonatkozik??? Migráncs néger büntethetetlenül erőszakolhat magyar lányokat asszonyokat ha amerikai zászló van rajtuk.

6.Lenin 2019.03.08. 09:58:54

@István Tamasi:

Orvos látott már? Ideje lenne.
Ezt vedd egy jóindulatú érdemi hsz-nek.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 10:14:28

@István Tamasi: " ... Migráncs néger büntethetetlenül erőszakolhat magyar lányokat asszonyokat ha amerikai zászló van rajtuk. ... " Aztán a migráncs néger nézhet nagyot, ha a "somogyi bicskások" kiherélik...

rallus 2019.03.08. 10:36:56

Amin amerikai zászló van és az amerikai katona hozzáférhet, az nem magyar lány, vagy asszony, hanem lőszeres láda! Amennyiben még nem tartozik a gender tárgykörébe, a láda beleegyezése nélkül dughatja!
Remélem ez így lenyugtat...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.08. 10:42:15

@rallus: " ... Amin amerikai zászló van és az amerikai katona hozzáférhet, ... "

Hát, a ruszki laktanyák közelében élők erről tudnának mesélni, nem hiszem hogy az amcsi katonák otthon hagynák a pöcsüket :-)

FCUK5 2019.03.08. 11:49:14

@István Tamasi: ugyanazokat a jogokat és mentességeket kapják meg, amit Európában a többi nemzetközi befektetési bank is, mint pl EBRD. ha kussoltál volna, kisebbet égtél volna. ejnye.

chrisred 2019.03.08. 12:21:35

@FCUK5: Vagyis Putyin bankja ugyanazokat a kedvezményeket kapja nálunk, mint a Unión belül az Unió által alapított befektetési bank?

Secnir 2019.03.08. 12:30:24

@FCUK5:
"ugyanazokat a jogokat és mentességeket kapják meg, amit Európában a többi nemzetközi befektetési bank is, mint pl EBRD."
az EBRD alapdokumentumai: www.ebrd.com/news/publications/institutional-documents/basic-documents-of-the-ebrd.html
ez csak a székhelyről szóló:
www.ebrd.com/documents/comms-and-bis/pdf-basic-documents-of-ebrd-2013-headquarters.pdf

itt, az Article 5-6-7-8-9-10 szól az épületről és a kapcsolódó jogokról. az EBRD épülete hiába érinthetetlen, nem nyújt menedékjogot az oda beszaladóknak, míg az orosz bank épülete hermetikus lesz, ha valakit keresünk, külön kiadatási egyezmény alapján lehet kikérni valakit. az EBRD épületét brit rendőrök védik, nem orosz fegyveresek, akiket megszólítani sem lehet. az EBRD nem adhat vízumot más országbeli állampolgároknak, hogy be tudjanak jutni az épületbe, míg az orosz banknak lesz joga. az EBRD dolgozóinak nincs diplomáciai mentessége az épületen kívül. még sorolhatnám, de lusta vagyok...

"ha kussoltál volna, kisebbet égtél volna.
igen, ez pontosan illik rád...

Secnir 2019.03.08. 12:33:22

@chrisred:
nem, többet. pénfelügyeleti mentesség(!), teljes diplomáciai mentesség(!), nem kell bemutatnia semmilyen engedélyt senkinek a működéséhez, sem papírokat. és van még, szóval lesz itt az oroszoknak egy érinthetetlen pénzmosodája.

István Tamasi 2019.03.08. 13:21:16

@rallus: Az amerikai zászló a migráncs néger egyenruha zubbonya karján van. Annak a négernek aki - "hála" a csúti suttyónak - büntethetelenül garázdálkodhat, erőszakolhat Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban.

István Tamasi 2019.03.08. 13:23:28

@Magánvéleményem: A ruszki katonák nem kaptak kimenőt, csak csoportosan, szervezetten, parancsnoki irányítás és felügyelet alatt hagyhatták el a laktanyáikat.

sZulamith 2019.03.08. 13:24:23

Szerintem ilyen miniszterelnöke Magyarországnak még nem volt. Tényleg pávatánc, nélkülünk:)

István Tamasi 2019.03.08. 13:26:33

@FCUK5: Ez az FSZB bank vagy 30 évig (a KGST és a Varsói Szerződés összeomlása óta) jól el volt Moszkvában. Ugyan miért kellett most átköltöztetni Budapestre hacsak nem azért, hogy az fszb-sek még az eddiginél is lazábban kóricálhassanak Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban és az EU-ban?

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.08. 13:44:41

Akárhogy verik magukat a libbantak, Orbán már most gyözött azzal, hogy sikerült az egész világ figyelmét ráirányitani arra, hogy a valamikori kereszténydemokrata néppárt, milyen katasztrofális álapotban van. Mert az egy abszurd vicc, hogy a szélsöbaloldali liberális pártok akiknek a néppárt közelében sem szabadna lenniük, akarják a valodi keresztény alapokon nyugvo fideszt kizárni a valamikori keresztény gyüjtöpártbol.
Orbán már gyözött, ha kizárják, még nagyobb lesz a gyözelem.

István Tamasi 2019.03.08. 14:00:01

@6.Lenin: Kiváló mentális és fizikális állapotban vagyok.

István Tamasi 2019.03.08. 14:01:24

@Orbán 1 GÉNIUSZ: A csüngőhasú suttyó egy dologban valóban géniusz: abban, hogy évtizedek óta képes demagóg hazugságaival megvezetni a birkáit.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.03.08. 14:01:28

"Magyarország ezzel együtt még nem fasiszta állam."

MICSODA ?? Mi az hogy nincs fasizmus ?
A hazai libbantak szerint már 9 éve fasizmus van, csak nem hazudtak már megint ??

6.Lenin 2019.03.08. 15:15:49

@István Tamasi:

Mivel ez saját magadról alkotott vélemény, inkább megbíznék egy szakember véleményében.
(tudod vannak olyan intézmények ahol tucatjával vannak olyan emberkék akik meggyőződése, hogy ő sz igazi B. Napoleon)

6.Lenin 2019.03.08. 15:17:58

@rasztaszív:

Látod, ezek szerint semmi gond a magyar plakátokkal sem. Sőt ehhez képest semmi sértő nincs rajtuk. Ez viszont hazug és primitív is.

cleanwater 2019.03.08. 15:50:43

@6.Lenin: Persze!Mert nem gumicsizmában van és nem köpköd szotyolát....

Orbán Viktor 2010.......2030 2019.03.08. 15:57:57

Kormany megint zsenialis volt. Eleg volt csak nehany plakatot kitenni az orszagban, es az Orban altal emlitett HASZNOS IDIOTAK segitsegevel egesz Europaban kampanyolnak.
Olyan mintha ingyen korbe plakatoltak volna a 28 orszagot.
Az egesz vilag errol beszel. 100 milliardokert sem tudtak volna ekkora hirverest csinalni.

6.Lenin 2019.03.08. 15:57:57

@cleanwater:

Sokkal valósághűbb lenne, ha Weber egy pórázon vezetett pincsi, amelyik éppen levizel egy részeg, isiászos faszkalapot, a póráz pedig egy Soros nevezetű vigyorgó gazember kezében van.
Az tökéletesen lefedné a valóságot.

rasztaszív 2019.03.08. 16:02:48

@6.Lenin: viszont nem egy hatalmon lévő párt készíttette közpénzből,hanem egy karikatúra egy újságban.ráadásul tökéletesen találó:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:06:14

@rasztaszív:

Egy lakájmédiában. Ők meg ezért kapják a közpénzt. Ne légy már ennyire idióta.

rasztaszív 2019.03.08. 16:10:41

@6.Lenin: barátom,az az idióta,aki a magyar viszonyokból kiindulva próbálja a világ jelenségeit megmagyarázni...:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:17:45

@rasztaszív:

Vagyis M L King, vagy M. Gandhi a gyöngyöt adó gazdi asztalára szaró kutyák voltak csupán, akiket nem basztak ki idejekorán.
Köcsög vagy.

rasztaszív 2019.03.08. 16:22:20

@6.Lenin: jöhetsz buddhával,vagy zarathustrával is,pont annyi köze van hozzájuk az orbánodnak:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:26:23

@rasztaszív:

Hülye vagy barátom, nem is kicsit. Vagy a gyűlölettől már teljen begolyóztál. Egyik eset se pozitív a számodra.

rasztaszív 2019.03.08. 16:27:45

@6.Lenin: nem is értem a helyzetet.te,aki sosem személyeskedsz...?:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:32:31

@rasztaszív:

Te nem ismerted fel a helyzetet, az összefüggést. Én csak erre egy tény közöltem, minek tartalak. Hazudni mégsem akartam, hogy ezek után téged a legnagyobb lángelmének tartalak. Akkor az lenne a baj, hogy hazudozok, hazug vagyok.

rasztaszív 2019.03.08. 16:35:38

@6.Lenin: ha lenne ilyen értelmes összefüggés,nem személyeskednél,és félrebeszélnél...:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:36:35

@6.Lenin:

Ja, és a lényeg, nem vontam ebbe bele egy kívülálló vétlen, 3. személyt. Vagyis megint félrementél. Én se a szemtől-szembe dolgokat hoztam szóba, hanem a retkes kurvaanyázást. Ezt soha nem fogod rám kenni, bármennyire is görcsölsz ezen.
Megint nem értetted a lényeget.
Hülye köcsög vagy.

rasztaszív 2019.03.08. 16:39:54

@6.Lenin: a frusztrációid eredetét nagyjából ismerem,de most nem ez a téma...:)

6.Lenin 2019.03.08. 16:41:06

@rasztaszív:

Az összes forradalom az asztalra szarásról szól? Vagy a gyarmatok szabadságmozgalmai?
Ne csinálj már magadból tényleg hülyét, bár semmi közöm hozzá, ha neked ez a szándékod, tedd. De ne csodálkozz, ha tudatom veled, rendben, elfogadom, hogy tényleg hülye vagy.
Ennyi, ezt szerintem túlbeszéltük.

rasztaszív 2019.03.08. 16:44:14

@6.Lenin: és ez hogyan is függ össze a hazai,és a nemzetközi média viszonyával,helyzetével?:)))

6.Lenin 2019.03.08. 16:55:06

@rasztaszív:

Bocs, de én képtelen vagyok a te hülye agyaddal gondolkodni. Közöltél egy képet a mai helyzetet illusztrálandó. Erre én megemlítettem, hogy miért nem valós a helyzetértékelése a képnek.
Most ezt ne akard félrevinni a "szabad, független media" baromságba. Mert ott is beégnél, hogy mennyire változik a függetlenség, ha változik a tulaj, vagy a tulaj világnézete.

rasztaszív 2019.03.08. 16:58:59

@6.Lenin: próbáld a sajátoddal.kezdd azzal,hogy tudd,miről van szó...:)

merthogy a kép okán a médiáról volt szó,bizony.

taga20 2019.03.08. 17:14:41

@rasztaszív: te képes vagy evvel a fogyatékossal értelmesen vitázni?

vagy csak szopatod ezt a szerencsétlen fityeszzombit?

azt tudod, hogy sérülteket nem szabad rugdosni:)))))

6.Lenin 2019.03.08. 17:22:11

@taga20:

Te vagy a hülyék védőszentje, védelmezője?
B+, ez óriási!!!!
Én már képtelen vagyok csodálkozni bármin is, ezek után.
(még jó, hogy rendben a székletem, mert most egyszerre jött volna ki még a jövő heti is)

taga20 2019.03.08. 17:28:50

@6.Lenin: "Te vagy a hülyék védőszentje, védelmezője?"

na meséjj, mi a baj fater? megvédjelek?:)))

taga20 2019.03.08. 20:23:53

@illaim: túl magas volt a labda. kénytelen voltam:))))

2019.03.08. 20:49:42

@Helga Beauty Salon: "Ez is csak egy szar újság bértollnokokkal." Mondanál nekem kérlek úgy kb. 3-4 hazai újságot amiből objektíven, tényeket olvasva tudnék tájékozódni? Például ebben a témában, amiről a fenti írás szól.

6.Lenin 2019.03.08. 20:56:56

@Thomas Grande:

Ebben a témában tényeket a büdös életben nem fox olvasni, sehol. Mindenhol a saját rizsát nyomják.
A szemléző pacák is egyszínű szemüvegben válogatja a rizsát.

István Tamasi 2019.03.09. 05:51:25

@6.Lenin: Nyilván sok időt eltöltöttél bentlakóként az általad említett intézményekben, hogy ilyen jól ismered őket.

0dzsud0 2019.03.09. 13:14:19

@rasztaszív: igazad van, az én szememben is egy cirkusz ez a kóceráj, a karikatúra legalább ezt eltalálta.

Bambano 2019.03.09. 22:18:29

bagoly mondja...
orbánt kivágják a néppártból
az economistet meg az eu-ból.

Helga Beauty Salon. 2019.03.10. 08:40:34

@Thomas Grande: "Ez is csak egy szar újság bértollnokokkal." Mondanál nekem kérlek úgy kb. 3-4 hazai újságot amiből objektíven, tényeket olvasva tudnék tájékozódni? Például ebben a témában, amiről a fenti írás szól........................

Nem mondok újságot, hanem mondok jobbat! Én figyelem a híreket, tökmindegy honnan jön, majd feldolgozom, osztályozom a logika szabályai szerint, amihez hozzáteszem az élettapasztalatomat és így egy nagyjából világos képet kapok!

2019.03.10. 21:43:45

@Helga Beauty Salon: Mi a viszonyítási alap a nagyjából világos kép értelmében? Szerintem amit leírsz az csak egy bizonyos szintig működik. Szóval nem vagyunk tévedhetetlenek. Nem mondom, hogy tévedsz, csak azt, hogy a "józan parszti eszünk" egy bizonyos pontig elég csak.
süti beállítások módosítása