B1 blogcsalád



Március 20: üt az igazság órája a Fidesz számára?

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. március 05. - Szelestey
  • Úgy néz ki, hogy meglesz a többség két hét múlva Orbán Viktor kizárásához, bár a német uniópártok még nem tették le egyértelműen a garast;
  • Daul szerint Orbán végképp elvetette a sulykot, az meg még illúziónak is túlzás, hogy beléptesse az EPP-be a Ligát és a PiS-t;
  • • Gyurcsány Ferenc arra figyelmezteti a német politikusokat, hogy egyetlen autógyár érdeke, illetve a néppárti egység miatt sem szabad kockáztatni az európai értékeket, hiszen a történelemből tudnivaló, hová vezet az orbáni ideológia.

poster.jpg

                                                        

Yahoo/AFP

yah.png

Most már végleges, hogy az Európai Néppárt illetékes testülete március 20-án tárgyal a Fidesz kizárásáról, miután azt 9 országból 12 tagpárt hivatalosan is kezdeményezte. A hírt a pártcsalád elnöke jelentette be, hozzátéve, hogy lehetséges a felfüggesztés is, de a döntést mindenképpen  a tagoknak kell meghozniuk. Daul nem vállalkozott az eredmény megjóslására. Azt viszont közölte, hogy a magyar párt részére lehetőséget kell adni álláspontja kifejtésére. A hírügynökség szerint a fejlemény azt tükrözi: az európai konzervatívok, három hónappal a választások előtt, egyre rosszabb szemmel nézik, hogy a populista-nacionalista Orbán Viktor szembemegy az EU alapértékeivel. Ugyancsak felháborította őket a Juncker-ellenes kampány. Ha kiteszik a magyar politikust, akkor egy-két EPP-vezető szerint félő, hogy Orbán összeáll Salvinivel, de a plakáthadjárat miatt a Néppárt lépéskényszerbe került.   

 

Die Welt

die_welt.jpg

„Orbán Viktor átlépte a vörös vonalat!” – így értékelte a helyzetet az Európai Néppárt elnöke, Angela Merkel bizalmasa. Daul hozzátette, hogy a politikus külön kategóriát képez, ám a Néppárt minden tagjának tiszteletben kell tartania a közös értékeket. Azt pedig kerek-perec megmondta a magyar vezetőnek: arról még csak ne is álmodjon, hogy beviszi a pártcsaládba a Ligát és a PiS-t, legalábbis, amíg Daul a főnök.  A francia politikus egyáltalán nem tart a kizárás miatt küszöbön álló vitától.  Megerősítette, hogy megengedhetetlen a Juncker elleni hadjárat. Orbán itt már túllőtt a célon. Ugyanakkor nem gondolja, hogy a magyar hozzáállás megnehezíti Weber helyzetét a Bizottság elnöki tisztéért folyó versenyben. A politikusnak általában az a baja a populistákkal, hogy azok egyfolytában a gondokról regélnek, de nem kínálnak semmiféle megoldást.

Úgy ítéli meg, hogy a biztonság, az ellenőrizetlen bevándorlás, valamint az mindenféleképpen fő téma lesz a választáson, hogy mi legyen az illegális migránsokkal. Úgy értékelte: el kell érni, hogy az európaiak úgy érezzék, rendezett mederben haladnak a dolgok. Jelezte azt is, hogy az uniós apparátusnak jobban oda kell figyelnie a valóságra, ideértve, hogy mit gondol az átlagember, és miként megy a sora. Ugyanakkor aggódik Merkel közelgő visszavonulása miatt, de jó jelnek tartja, hogy a CDU új elnöke ugyanolyan híve Európának, mint a kancellár.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Egyelőre nem tudni, miről is szavaznak a részvevők március 20-án az EPP Politikai Gyűlésében. Az azonnali kizárás mellett lehetséges, hogy bizonyos feltételek kikötésével felfüggesztik a Fidesz tagságát, de az is benne van a pakliban, hogy a magyar párt minden további nélkül a pártcsalád tagja maradhat. A határozatnak mindenesetre abszolút többséggel kell megszületnie. Az erőviszonyok e pillanatban nem világosak. A mostani javaslatot két-két belga, portugál és svéd párt, továbbá a finn, görög, litván, luxemburgi, holland és norvég kereszténydemokraták nyújtották be. Döntő szava lehet a CDU-nak, amely messze a legtöbb képviselőt adja. A német uniópártok elhatárolódtak Orbántól, de még nem mondták ki, hogy mit gondolnak a politikus eltávolításáról. Bennfentesek szerint azonban már a jövő héten szóba kerülhet, hogy a Fidesznek távoznia kell a frakcióból.

 

Spiegel

der_spiegel.jpg

Beavatottak azzal számolnak, hogy március 20-án a 260 néppárti küldött nagy többsége megszavazza a kizárási javaslatot. Biztosra veszik, hogy Orbán jelen lesz és erősen védekezik majd. Daul azután tűzte napirendre a Fidesz tagságát, hogy körbetelefonálta a 16-fős elnökséget, így Junckert, Tuskot, Tajanit és Webert. A kormányfő az utóbbi években nem egyszerűen EU-ellenes kampányokat folytatott, hanem nyíltan tekintélyelvű politikát választott, mégpedig azzal a céllal, hogy illiberális demokráciát építsen ki. De a Juncker elleni támadás miatt sok tagpártnál elszakadt a cérna és azt követelik, hogy szabaduljanak meg a magyar vezetőtől. Ám Orbán még ettől sem tért jobb belátásra, lásd a Die Welt-nek adott interjút, amelyben az is benne áll, hogy Soros mellett most Timmermans lesz az új célpont. A Bizottság képviselője erre úgy reagált, hogy teljesen mindegy, kit szemel ki a magyar fél, Brüsszel válaszolni fog és megvédi magát a hazugságokkal, illetve a csalárd retorikával szemben.

Ily módon fokozódik a nyomás Weberre, még akkor is, ha a kizárás 13 hely elvesztését jelentené Strasbourgban az EPP számára. De Orbán személy szerint is bosszút állhat a politikuson, hiszen az a Bizottság új elnöke akar lenni és ahhoz a magyar miniszterelnöknek még lehet egy-két szava az Európai Tanácsban.   

 

Die Presse

die_presse.jpg

Fogy a levegő a Fidesz körül a Néppártban, mert vereségnek néz elébe a március 20-i szavazáson. Ugyanis egyre több párt támogatja, hogy rakják ki a pártcsaládból. A tanácskozáson az Osztrák Néppártot személyesen Kurz kancellár képviseli, pedig normális körülmények között referensek szoktak az ülésen részt venni. Orbán a Weltnek nyilatkozva csak olajat öntött a tűzre, amikor hasznos idiótáknak minősítette konzervatív bírálóit. Weber viszont törheti a fejét, mert ha a Fidesznek mennie kell, akkor egyfelől kisebb lesz az EPP-frakció Strasbourgban, másfelől csökkennek az esélyei, hogy Juncker utódja lehet. Ezzel párhuzamosan több tagpárt is kilátásba helyezte, hogy kilép, ha a magyar párt marad. Ugyanakkor a fiatal demokraták hónapok óta élénk párbeszédet folytatnak jobboldali-nacionalista szerveződésekkel, köztük az FPÖ-vel. Ezért arra lehet számítani, hogy kizárás esetén a magyarok azonnal átlépnek a Nemzete és Szabadság frakcióba.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Alighanem azok nevetnek utoljára az Európai Néppártban, akiket Orbán Viktor „lehasznosidiótázott”. Nem valószínű, hogy a kijelentés jó vért szül a legnagyobb pártcsaládban, amely éppen azon tanakodik, kirakja-e a Fideszt. Szóval a vicc még elsülhet nagyon rosszul is a kormányfő számára, hiszen Európában változnak az erőviszonyok, így nyitott, hogy ki nyeri meg a szóban forgó politikai lutrit. Hogy mi lesz a végkimenetel, az az EPP nagy pártjain, így a CDU-n múlik.

Stephan Lehne, a Carnegie Europe vendégkutatója azt mondja, hogy az Orbán-féle provokációk törést okoztak a Néppárton belül, és a hangulat most afelé tolódik el, hogy nincs szükség a Fideszre, illetve fölösleges, hogy retorikájával megfertőzze a közösséget. Megjegyezte, hogy a kormányfő megpróbálta liberálisellenes, keresztény irányba elvinni a Néppártot, de a jelek szerint visszafelé sül el ez a fajta szerencsejáték. Inkább az rajzolódik ki, hogy Orbán az európai populista jobboldalt vezeti. A konzervatívok soraiban pedig lassan úrrá lesz a meggyőződés, hogy a magyar  párt több szavazatot visz, mint amennyit hoz.

A bírálók azzal érvelnek, hogy minél tovább marad a miniszterelnök, annál tovább képes trójai falóként működni, éspedig azzal a céllal, hogy aláássa a közös célt, tehát hogy szembe  szálljanak az erősödő nacionalistákkal. Orbán egyáltalán nem csinált titkot abból, hogy a szélsőjobb felé igyekszik eltolni az EPP olyan kérdésekben, mint a bevándorlás. Egyébként a felmérések most azt mutatják, hogy májusban feljönnek ugyan a nacionalisták, de keresztény- és szociáldemokraták kényelmes többséghez jutnak Strasbourgban, ha szövetségre tudnak lépni a zöldekkel és a liberálisokkal. Így ha Magyarországon valóban Timmermans veszi át Juncker helyét a plakátokon, az csak tovább bonyolítja a Fidesz helyét a politikai főáramban.

 

Reuters

reuters.jpg

Az EP-választás közeledtével a Bizottság visszavágott a nacionalista Orbán Viktornak, rámutatva, hogy a magyar kormány eltorzítja az igazságot az unió bevándorlási politikája ügyében. A szóvivő kifejtette, hogy Brüsszel mindig is egyértelműen vélekedett a magyar kampányról, amely titkos tervről papol, utóbbinak állítólag a migráció gerjesztése volna a célja. Az állásfoglalás azt jelzi, hogy még tovább romlott az amúgy is bajos viszony Budapesttel. Az EU már jó ideje bírálja Orbán álláspontját a migránsok és a demokratikus szabadságjogok ügyében. A magyar fél azonban még rátett egy lapáttal az óriásplakátokkal, ráadásul a hét végén hasznos idiótáknak nevezte mindazokat, akik szabadulnának tőle a Néppárton belül. Novák Zoltán a Méltányosság Központtól úgy látja, hogy a vita már a választási hadjárat kezdetét jelzi és a miniszterelnök a politikai elit ellenpólusa kíván lenni.

 

FT

financial_times.jpg

Mivel Orbánnak nagy nehézségei támadtak a saját pártcsaládján belül, az euroszkeptikus szövetség máris udvarol neki, hogy lépjen át hozzájuk. Az Európai Konzervatívok és Reformisták társelnöke abban bízik, hogy meg tudják győzni a magyar politikust, így az felülvizsgálja a néppárti tagságot. A lengyel Legutko kijelentése előrevetíti a harcot a strasbourgi helyekért és befolyásért. Előreláthatólag egy sor EU-ellenes tömörülés most először kerül be az Európai Parlamentbe. Legnagyobb frakciójuk szövetségeseket pedig keres, hogy visszaszorítsa az unióbarát középerőket. Legutko, a PiS képviselőként arról beszélt, hogy az EPP sokáig védte Orbánt a baloldal rosszindulatú támadásaival szemben, de ennek most már vége. Így el tudja képzelni, hogy a Fidesz csatlakozik a konzervatívokhoz és reformerekhez, ha az kellőképpen feljön. De – függetlenül az Oroszország kapcsán fennálló ellentétektől - szemezik a Ligával is, és ha meg tudja szerezni ezt a két nagy skalpot, akkor a Néppárt mögött ők alkotnák a 2. legjelentősebb frakciót.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Gyurcsány Ferenc arra szólítja fel Németországot, hogy az Orbán kedvéért ne kockáztassa az európai értékeket. A konzervatív lapban megjelent vendégkommentárban a DK elnöke emlékeztet arra, hogy a magyar kormány meg akarta honosítani nálunk a gyűlölet kultúráját. Mert csak akkor lehetsz jó magyar, ha egyetértesz a hatalom politikájával, ízlésével, történelemértelmezésével, és általában mindennel, amit ő mond és tesz. Ha nem így van, akkor az illető esetleg nem is magyar, hanem hazaáruló. Utálni kell Brüsszelt, viszont Moszkva imádat tárgya. Macron ellenség, Erdogan jó barát. Keresztényként nem szabad segíteni a menekülteknek, de ha mégis, azért egy új törvény értelmében büntetés jár. Bűnözőknek minősülnek a hajléktalanok is. Civil szervezeteket az ország ellenségeinek nyilvánítanak. Elűzték a CEU-t. Most éppen a Tudományos Akadémia önállóságát akarják elvenni.

A Kúriát, a Legfőbb Ügyészséget és a Számvevőszéket Orbán barátai vezetik. Szabad sajtó  szinte már nem is létezik. Gyurcsány Ferenc nem azt várja a németektől, hogy azok a magyarok harcának élére álljanak. A Fidesz két és félmillió hívének legyőzéséhez itthon kell többséget összehozni, minden alattomos hátráltató tényező ellenére. Persze nem nehéz elvakítani egy népet, a lelkét és az erkölcsét túszul ejteni – ezt a németek pontosan értik a történelem miatt, csak éppen az idevágó ideológia markában tartja a mai Magyarországot. A német vezetés nagy része mégis elnéző Orbánnal szemben és ez bizony, több mint kiábrándító.  Taktikáznak, noha pontosan tudják, mi a helyzet, hogy amiatt egész Európa veszélybe kerül. De megéri mindent feladni a német autógyárak érdekeiért és a Néppárt többségéért? Itt az európai demokrácia és egység áll szemben a széthullással. Ám nem szabad játszani a történelemmel, mert mindenki tisztában van vele, hogy az hová vezet.

The Times

the_times_1.jpg

A Brexit miatt fenyegető válság elhárítására európai megújulásra szólít fel a francia elnök, aki a haladó tábor vezetője szeretne lenni az olyan populistákkal szemben, mint Orbán és Salvini. Macron a 28 tagállamban levélben hozta nyilvánosságra stratégiáját, amely együttműködést irányoz elő a védelemben, a bevándorlásban és a kereskedelemben. Ily módon elsütötte a rajtpisztolyt az EP-választás előtt. Az európai polgároknak küldött üzenet kiemeli, hogy az EU-t hazugságáradat és felelőtlenség fenyegeti, ezt már lehetett látni a brit népszavazásnál is. Ám szembe kell szállni az ilyen manipulációkkal. A földrészen eljött a reneszánsz ideje, szembe kell fordulni a bezárkózással és a megosztottsággal, a cél a szabadság, a védelem és a haladás.

Javasolta egyúttal, hogy hozzanak létre Európai Ügynökséget a Demokrácia Védelmére. Ennek feladata lenne a többi közt, hogy kivédje a választásokon a számítógépes rendszereken keresztül érkező csalási próbálkozásokat, illetve álhíreket, ami utalás az orosz beavatkozásra. Sürgette, hogy vizsgálják felül a schengeni rendszert, egyben állítsák fel az EU saját határőrségét az érkező migránsok ellenőrzésére. Külön hivatal foglalkozna a menedékkérelmekkel. Mint mondta, az uniónak meg kell védenie értékeit és határait.  

 

BBC

bbc.jpg

A magyar-szerb határra látogatott el a brit közszolgálati média egyik legközkedveltebb politikai tévéműsorának vezetője és ott azt hallotta Toroczkai Lászlótól a 170 kilométer hosszan futó, áthatolhatatlan kerítés értelmére rákérdezve, hogy a helyzet nem jó, de nincs más választás, meg kell védeni az országot. Továbbá, hogy a határzár védi az ő otthonát is. Stephen Sackur-nak arra a kérdésére, hogy az egész felhajtás mögött nincs-e véletlenül egy kis rasszizmus is, a szélsőséges nacionalistának minősített ásotthalmi polgármester úgy válaszolt, hogy meg kell óvni a keresztény nemzeti kultúrát.  Az EU nem működik, így képtelen arra. Viszont az érkező tömegek megsemmisítik a hagyományokat, a kultúrát, ennélfogva nem sokszínűség alakul ki, hanem uniformizálják a társadalmakat. Vagyis a kérdés az, ki fogja megvédelmezni a földrész népeit.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9514668879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.03.05. 07:22:11

Az EP-választás közeledtével a Bizottság visszavágott a nacionalista Orbán Viktornak, rámutatva, hogy a magyar kormány eltorzítja az igazságot az unió bevándorlási politikája ügyében.......................

Szánalmas hazudozás ez, mert az eltorzítatlan igazságot nagyszerűen tudnák kommunikálni a számos magyar ellenzéki médiában! Miért is nem teszik mindezt? Mert az az igazság igencsak kiverné itt a biztosítékot!

Helga Beauty Salon. 2019.03.05. 07:34:01

megéri mindent feladni a német autógyárak érdekeiért ........................

Ez aztán a fos képmutatás csúcsa! Mi van fiúk, autógyárak irányítanak benneteket, őket kell megkérni hogy megvédhessétek az "értékeiteket" ? Ez így nagy elszólás! A napnál is világosabb, hogy ez az elvtelen, mindent feladó öngyilkos politizálás amit az EU folytat, a globális pénztőke hatására, érdekében történik!

Secnir 2019.03.05. 08:50:42

@paraszthajszal:
"Ahelyett, hogy a neje körmére nézne inkább! 888.hu/article-elkapta-az-interpol-gyurcsanyek-uzlettarsat"

a 8 hivatkozik a ripostra, aki hivatkozik a ripostra, aki hivatkozik budai gyulára, aki hivatkozik a ripostra.
/taps
ez az a ripost, amelyik külön lapszámot kénytelen kiadni a helyreigazítási perek miatt? ha meg akarod tudni, mi folyik bulgáriában, kérd meg @közíró MAXVAL bircaman: -t, csapja fel a legfrissebb szófiai lapokat, mit írnak benne gyurcsányról és/vagy dobrevről. még le is fordítja neked.

"egy olyan új politikai erőre van szükség uniós szinten is, ami kérlelhetetlenül következetesen a muszlim migrációval szemben, mindenkor a keresztény európaiak érdekét szolgálja! A PiS ehhez a nemes küldetéshez egy ideális, méltó szövetséges lehetne."
azbazmeg, nemes küldetés, igen.

@Helga Beauty Salon:
"a Bizottság visszavágott a nacionalista Orbán Viktornak, rámutatva, hogy a magyar kormány eltorzítja az igazságot az unió bevándorlási politikája ügyében"
ez így van. mi a kérdés?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.05. 09:36:38

" ... Március 20: üt az igazság órája a Fidesz számára? ... "

Igazság? Hol? Lajos, Lajos, ne legyél már nevetséges! Az igazság órája majd akkor fog ütni, amikor meghozzák az ítéletet a korrupciós büntető eljárásokban...

Lássuk be, a Csuti Csüngőhasú Napóleon nagyon szívesen csatlakozna az EP szélsőjobb táborához, csak épp az nem mutat jól, ha önként teszi mindezt, DE kitalálta, hogy addig basztatja az EPP-t, hogy azok kiteszik, ezzel bekerül a hős szerepbe, hogy körömszakadtáig harcolt a migráncshordák ellen, de a sz@rf@szu liberálfasiszták belekényszerítették a szélsőjobb táborba...

Magyarán a pávatánc része ez is, és persze nincs garantálva az sem, hogy márc. 20-án instant kiteszik a szűrét, mert akkor csak a folyamat indul meg, és lehet, hogy vége sem lesz a választás előtt.

Ha kiteszik, még az is előfordulhat, hogy megy vele néhány kisebb párt néhány képviselője is, erősítve a szélsőjobb frakciót....

Helga Beauty Salon. 2019.03.05. 09:45:29

@Secnir: "a Bizottság visszavágott a nacionalista Orbán Viktornak, rámutatva, hogy a magyar kormány eltorzítja az igazságot az unió bevándorlási politikája ügyében"
ez így van. mi a kérdés?............................

Az a bajom, amit te is csinálsz, hogy egy állításra rávágod hogy így van, ez hazugság!
Akkor mi az igazság, hogy van, mi az igazi bevándorláspolitika, mi akadályozza meg őket hogy szépen pontról pontra elmagyarázzák, hogy miért jó??????
Csak azt hallom hogy nem így van, nincs is bevándorlás, nem veszélyes, kell, de mindig tőmondatokban, mintha egy megfellebbezhetetlen bölcs kinyilatkoztatásait hallanánk, akit megkérdőjelezni főbenjáró bűn!

Tangooo 2019.03.05. 11:29:25

Orbán mindkét esetben (kidobás, bent-tartás) csak nyerhet és erősödhet.

morpho 2019.03.05. 11:57:14

@Helga Beauty Salon: "Az a bajom, amit te is csinálsz, hogy egy állításra rávágod hogy így van, ez hazugság!"

Neked meg minden leírt betűd hazugság bértroll! Az se igaz, amit kérdezel cica, úgyhogy asszem nem te vagy itt a megfelelő ember, hogy másokat minősitgess! Már az is hazugság, hogy egyáltalán itt vagy és Orbánnak kommentelsz éjjelnappal.

rallus 2019.03.05. 12:32:27

@morpho: Mindenkinek sokkal egyszerűbb lenne, ha reggelenként összedugnátok a fejeteket tagával és moszkva felé menekültel, aztán tályékoztatnátok bennünket az egyetlen hiteles, igaz és törvényes igazságról...
(Mielőtt Übermenschnek éreznéd magad, tályékozódtam .....)

morpho 2019.03.05. 13:43:49

@rallus: Már bocs, de az etalon nálad van. Ezt már tisztáztuk. Ráadásul még pénzt is kapsz a hazudozásodért, úgyhogy inkább terjeszd a hülyeséget és ne engem baszogass!

Oxica 2019.03.05. 14:53:43

Önnek is joga van tudni, hogy

Felcsút földbuta gázszerelője, a világ 2057. leggazdagabb embere lett 8 év alatt. Mind lopott pénz.

Ennyike.

Amúgy, már 13 párt követeli, hogy zárják ki a tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigányt a Néppártból.
Nagy valószínűséggel a felcsúti mini duce, az olasz fasisztákhoz fog eltakarodni.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Helga Beauty Salon. 2019.03.05. 14:57:28

@morpho: Tudom, kétszer is megnyomtak a gőzben és azt mondtad elégedetten, hogy úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!

Helga Beauty Salon. 2019.03.05. 15:00:02

@morpho: terjeszd a hülyeséget és ne engem baszogass!......................

Kiktől veszed jónéven, a haverjaidtól, akikkel együtt röhögtetek?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.03.05. 15:09:23

@Oxica: " ... Nagy valószínűséggel a felcsúti mini duce, az olasz fasisztákhoz fog eltakarodni. ... "

Hát, másképp látjuk, nem eltakarodik, hanem összeáll velük és még jónehány szélsőséges párttal, és frakciót alakítanak...

Most még nem lehet tudni hogy pontosan mekkora lesz az a frakció, de ha a liberálfasiszta sajtónak van igaza, akkor az EP 1/3-át is elérheti a mérete... Az meg ugye már vetekszik a mostani EPP méretével.

Most kárörvendesz, hogy a fideszt kib@asszák mint macskát sz@rni, de ha összejön a 200 fő körüli "fasiszta" frakció, akkor majd ráfagy a nevetés a szádra.... Most az EPP-ben valamelyest moderálják a Csuti Törpe cselekedeteit, de a fasiszta frakcióban nem lesz ilyen lehetőség, ráadásul simán lehet, hogy az lesz a legnagyobb frakció, és akkor 5 évre lőttek az uniós rendeletalkotásnak....

chrisred 2019.03.06. 16:20:17

@Magánvéleményem: Putyin nem azért tartja Orbánt, hogy beüljön azok közé, akiket amúgy is ő irányít.

Kukubenko 2019.03.06. 16:39:58

@Magánvéleményem:

Vágyvezérelt senkiházi aki vagy. Ócska, faggyúszagú, kígyóvállú, kötött pulóveres tetű.

2019.03.06. 17:15:55

Természetesen a fityiszdroidok szerint itt mindenki hülye, csak ők a helikopterek.
Az összes EURÓPAI mérvadó médium véleménye egyöntetű - legyen az liberális vagy bal/jobb oldali újság -, miszerint a csúti takony ezúttal beszopta.

Az, hogy kizárják vagy nem zárják ki, az ország szempontjából teljesen mindegy.
A kenyér nem lesz drágább, a korrupció ugyanúgy dübörög, a gazdaság szárnyal.
(Bár ez utóbbi csak addig, amíg a német ipar továbbra is összeszerelő üzemként tekint ránk.)

Viszont Európa számára már nem mindegy.
Weber a hosszabb távú politikai karrierjét teszi kockára ha hagyja/nem jól méri fel, hogy a csúti csüngőhasú tajparaszt gyakorlatilag hülyét csinál belőle.

Március 20.-a után okosabbak leszünk, bár a NER-propaganda mindkét verzióra felkészülni látszik, értsd: Soros! Soros! Migráns! Brüsszel! és ennek végtelen permutációja.

nemecsekerno_007 2019.03.06. 17:26:21

Az igazság órája majd májusba üt. Az ellenzék és a mostani európai elit számára...

lenörd hofstadter 2019.03.06. 17:35:51

"De Orbán személy szerint is bosszút állhat a politikuson, hiszen az a Bizottság új elnöke akar lenni és ahhoz a magyar miniszterelnöknek még lehet egy-két szava az Európai Tanácsban. "

Elég szomorú, ha a csüngőhasú dagadt féreg kizárt kangecigánynak szava marad amit komolyan is vesznek. Ha folytatja a rombolást, max. azt éri el, hogy nagyon kurva gyorsan együttes határozattal átalakítják az EU törvényeit, hogy a hozzá hasonló mocskos férgek ne tudják önös érdekből és a sittől rettegve tönkretenni százmilliónyi európai normális ember akaratát. Lesz még gondja a kangecigánynak, ha kizárják putyin sem engedi többé a farkára mert nincs már haszna belőle oszt marad ami mindig is volt, egy ócska hazaáruló tetű migráns.

Orbán veje 2019.03.06. 17:35:56

@nemecsekerno_007:

Haver, énszerintem te egy geci orbáncsicska vagy. Vagyis egy szarember, mint a kenyéradó gazdád.
Remélem a nyomorult fajtádat kívágják a Néppártból! Nektek mint jogállamlebontó mocskos tolvajoknak semmi keresnivalótok ott.

nemecsekerno_007 2019.03.06. 17:54:26

@Orbán veje: A remény hal meg utoljára... Reménykehetsz, az legalább életben tart....

Persze reménykehetnél valami praktikusabb dologban is, de te tudod....

megvagyhadnagy 2019.03.06. 17:57:45

@Oxica:
"Nagy valószínűséggel a felcsúti mini duce, az olasz fasisztákhoz fog eltakarodni."
Ez ugye csak feltételezés, kitaláció, vágyakozás, remény...
Az igazság viszont? A hazai ellenzék összefog a nyíltan rasszista Jobbikkal. Ez gondolom nem zavar-.

megvagyhadnagy 2019.03.06. 17:58:44

Március 20.-a milyen napra esik? Kedd? Mert ugye akkor van a napja, hogy bukik Orbán. Minden kedden.

chrisred 2019.03.06. 18:37:38

@megvagyhadnagy: Miért, a Jobbik nem tartozik az ellenzékhez?

2019.03.06. 20:01:20

@megvagyhadnagy:

Nem zavar faszparaszt, hogy az szerda lesz?
A két bites agyaddal már a naptárt sem ismered...

megvagyhadnagy 2019.03.06. 20:19:41

@Látens Inszinuáció: Ember! Kérdeztem, nem állítottam. Egyébként irónia, mond valamit?

Che21 2019.03.06. 20:28:34

@Látens Inszinuáció: Az a baj, hogy szerdán nem a Zorbán szokott megbukni, hanem a Trump.

Nancsibacsi 2019.03.06. 21:08:28

És mi lesz március 20 után, mi fog változni, hogyha esetleg kizárják a fideszt az európai néppártból? Tényező eddig se volt, a fidesz érdekeit sose képviselte a néppárt, szóval miért is lesz ez fájdalmas?
Az emberek az EP választásra eleve csak megszokásból mennek el, mert az életüket ez semennyire se befolyásolja. Ez az egyetlen választás, ahol kevesebben vannak ha jó az idő, mert én is inkább a - fidesz kormányzás alatt vásárolt - nyaralóba megyek kertészkedni, vagy kirándulni a családdal ha jó idő lesz. Kurvára lényegtelen az európai parlament - nem befolyásol semmit se.

Blogolo Blogi 2019.03.06. 21:21:46

Viktorjugend.

Ezen besírtam ma és közben tényleg. Seggrepacsi is van gyűlés után, srácok? Wehehehehehehe.

Szerencsétlen faszok. Picsába:)

Blogolo Blogi 2019.03.06. 21:28:09

@Nancsibacsi: "Kurvára lényegtelen az európai parlament - nem befolyásol semmit se."

Magadnál vagy B+? Most akarják betelepíteni a nagycsomó bevándorlót. Különben is, köszönjed meg szépen a nyaralódat, oszt takarodjál a Fideszre szavazni, de mán!:)

morph on deer 2019.03.06. 21:36:04

@Tangooo:
“Orbán mindkét esetben (kidobás, bent-tartás) csak nyerhet és erősödhet.”

Nyilván ezért fognak a felfüggesztésük mellett dönteni.

Ugyanis akkor viktorunk kénytelen lesz felvállalni a nemzetiszocialista testvéreihez való tartozást, és saját erőből elhagyni a pártot, vagy meg maradhat, ha meghúzza magát, de hatalom nélkül!
Egyik lehetőség szebb, mint a másik...

Szóval NEM csak az általad említett két változat létezik.

Blogolo Blogi 2019.03.06. 21:37:24

@Che21: "A bbc az angliai késelésekkel nem akar foglalkozni?"

Majd nézzél bele mostanában bármelyik híradójukba. Az sem baj, ha nem tudsz külföldiül, a vágóképekből is rá fogsz jönni, mekkora fasz vagy. Vagy nem. Szerencsédre itt vagyok és felnyitom a szemed.

Fasz vagy.

morph on deer 2019.03.06. 21:55:19

@Che21:
“A bbc az angliai késelésekkel nem akar foglalkozni?”

Te, ez itt nem a BBC, nem zavar?
Gondoltam szólok, mert lehet, hogy nem tűnt fel, hogy itt magyarul megy a csevej.

morph on deer 2019.03.06. 22:03:47

@Nancsibacsi:
“Tényező eddig se volt, a fidesz érdekeit sose képviselte a néppárt, szóval miért is lesz ez fájdalmas?”

Mondjuk azon túl, hogy orbánról kimondják, hogy egy minősíthetetlen modorú tapló, akinek nincs helye civilizált emberek között, valóban nem sok minden változik.

De - gondolom, - az orbánhitűeknek ez csak még egy ok a büszkeségre, hiszen ő az ELSŐ, akit a gyökérsége miatt alkalmasint kirugnak, és elsőnek lenni a legfontosabb egy fideszesnek, mint tudjuk!

Hamarosan lehet örülni..!

moonlight777 2019.03.06. 22:08:00

Nem szívelem ov-t a belpolja miatt.... de.... a cikkek tejes tévedésben vannak, egyáltalán nincs meg a többség a kizáráshoz, nem fogják kizárni, sokkal többet nyom latba az, hogy ov-nak túl sok képviselője lesz ahhoz, hogy erről lemondjanak, továbbá a német gazdasági érdekek amik idehaza realizálódnak felette áll mindennek, ezt mutatja az elmúlt 30 évünk... most sem lesz másképp..

Amúgy meg ha kizárják akkor mi van? Na és aztán... ov akkor is megfogja találni a maga számítását és a maga érdekét....

Ha a most visítozó ep képviselők azt hiszik ezzel meg tudják állítani ov-t akkor nagyon tévednek...

bandiras2 2019.03.06. 22:24:28

De..de...de... Ugye most már tényleg két hét múlva megbukik a zórbán?
Lassan 10 éve már hogy 2 hét múlva megbukik...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.06. 23:04:58

@Che21: de, te faszkalap, a bbc erősen foglalkozuk a késelésekkel. Például May asszony felelősségét feszegetik, mondjuk minden nap. De mi köze a kábszer kereskedőknek Orbánhoz? Tudsz valamit?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.06. 23:08:48

@Nancsibacsi: " emberek az EP választásra eleve csak megszokásból mennek el, mert az életüket ez semennyire se befolyásolja."

Nebassz! Hát a migráncshordák betelepítése???

mindbender2 2019.03.07. 01:09:22

@Che21: A függetlenojjektív indeksz is megtalálta a megoldást a késelésekre.
Ugyan a muszlim bevándorlókat elfelejtette megemlíteni, de sebaj.
Ebben a témában elég megbocsátó és sokat téved.

Aquincum 2019.03.07. 05:11:52

@Látens Inszinuáció: “a NER-propaganda mindkét verzióra felkészülni látszik, értsd: Soros! Soros! Migráns! Brüsszel! és ennek végtelen permutációja.“ Tökéletesen egyetértek veled és végtelenül elszomorító, hogy ezt a primitív, bunkó “Soros! Migráns! Brüsszel! ” propagandát képes megenni kb. 2,5-3 millió magyar. Engem egyszerűen undorít.

Aquincum 2019.03.07. 05:33:50

@Nancsibacsi: “Kurvára lényegtelen az európai parlament - nem befolyásol semmit se.” A hozzászólásaid alapján valószínűleg teljesen felesleges veled vitatkozni, de azért teszek egy próbát. :-) A Fidesz szavazóknak nem tűnik fel, hogy Orbán és pártja - a Néppártból való kizárástól függetlenül, amely politikai erőviszonyok kérdése is - vállalhatatlanná vált az európai, mérsékelt jobb oldali, kereszténydemokrata(!) politikusok számára? Nem kezd egy vészcsengő megszólalni a számotokra? Nem gyanús, hogy a kulturált világban “mindenki szembe megy velünk az autópályán”? Nem ijesztő, hogy az úgymond keresztény Fidesz-KDNP számára már a pápa is ellenség, a fasiszta Bayer Zsótika szerint “szenilis vénember”, vagy “gazember”? És akkor hozzáteszem, amit úgyis tudsz, hogy Orbán gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár volt, az apja párttitkár. Utána Soros ösztöndíjas. Később, a 90-es évek elején a Liberális Internacionálé elnökhelyettese. Következőleg “polgári” politikus, akármit is jelentsen ez. Jelenleg szélsőjobboldali, populista, nacionalista, autokrata, a korrupciót támogató, a demokráciát és az Uniót szétverő személy. Nem gondolod, hogy egy teljesen jellemtelen, lelkiismeretlen, macchiavellista politikust és a hozzá igazodó, hasonuló sleppjét dicsőítetek kritikátlanul?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.07. 06:28:22

@Aquincum:

S nem jó hír, amikor egy téveszméket hangoztató politikus ráebred minderre, s új eszmék híve lesz? Mert Orbánnal ez történt: ultraliberálisként kezdte előbb átment a liberó-konzi oldalra, majd lassa rájött annak hamisságára is.

megvagyhadnagy 2019.03.07. 06:29:55

@Aquincum: Senki nem dicsőít senkit. Nálam ez a szó egészen mást jelent, minthogy nem értek veled egyet.
Aztán: gondolom a pufajkás, majd vasfüggönyt bontó Horn, mint miniszterelnök rendben volt? Vagy a D209 ügynökből lett miniszterelnök Medgyessy Péter? Esetleg a senki által meg nem választott, puccsal hatalomra kerülő, majd megbukó, az Apró klánba benősülő, DonElquró? Ezek rendben voltak? Innen nézve nincs semmi gond Orbánnal. Sőt!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.07. 06:31:54

@Nancsibacsi:

Azért ne túlozzunk. Én tudok az utóbbi 10 évből 1 darab értelmes EP-döntést, a nyári időszámítás eltörlését.

Egyébként az egész egy liberó sóhivatal, oligarchák és filantlopós gazemberek diktátuma alatt. A népi fordulat után az épületét átalakítjuk könyvtárrá.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.07. 06:35:39

@chrisred:

Lassan az egész irányítását átveszi a nép.

Harangoznak nemsokára a brüsszelita majmoknak, kizsákmányoló oligarcháknak, filantlopós gazembereknek.

Nietzsche_ 2019.03.07. 06:43:13

Néha győzhet a józan ész, az igazság és a többség érdeke is.

chrisred 2019.03.07. 06:45:57

@közíró MAXVAL bircaman: Vagyis Putyinnak és a többi posztszovjet diktátornak harangoztak? Bár igazad lenne...

tpl 2019.03.07. 06:48:15

A zindex még mindig azon a kedvenc műbalhéján csámcsog, miszerint a Fideszt kizárná a Néppárt. Ezzel nekem csak két problémám van. Az egyik, hogy nem fogja. Sőt, a Néppárt fog jelentős mértékben atalakulni majustól, amiben a Fidrsz mégnagyobb teret map. A második, hogy a zindex szegény Orbán-gyűlölő honfitártsainkbN hiú reményeket táplál. Csalódás lesz a vége és fásultság. Ha e miatt aztán kevesebb Orbán-gyűlölő megy el majd szavazni, az senkinek nem lesz jó. Illetve egyvalakinek igen: Orbánnak.

apro_marosan_petergabor 2019.03.07. 06:55:32

Az álbaloldal egyre mélyebbre süllyed. Gyurcsány a 2006-os lövető, irogat az EU-nak a demokrácia veszélyeztetéséről, az 56-os megtorló, Apró Antal villájából, melyet anno az AVH rekvirált zsidóktól... Az a Gyurcsány aki Apró poltikai örökségéből, mint Apró vej, az Apró klán és a kommunisták befolyásával lett milliárdos, aki az említett lopott villát még keresztbe-kasul lízingelte az allamnak, oda-vissza, mert az nem volt elég, hogy ellopták.Még egy kcsitkeresni akart rajta. Igaz ezért okirat hamisításért csak úgy úszta meg a bírósági büntető felelősségre vonást, hogy elévült az ügy...
No, hát ilyen emberek a baloldal iránytűi...
Másrészt ballib téglák próbálják átvenni az irányítást a néppártban, Soros féle távirányítással - talán nem is esélytelenül. A FIDESZ-KDNP szeretné megreformálni a néppártot, de Soros mégjobban.
A néppárt nem ad kenyeret, a szemetet se viszi le a kukába, idönként lehetne jó ernyő szervezet, de úgy, hogy kívülről rángatja az ellenfél, felszalámizza, az arcát vesztve nem sok haszna van, nem védi az európai kereszténységet, az európai így a magyar érdekeket sem.
Ha Weber okosabb lenne, mint ahogy gondolom, ezt felismerné. Meglátjuk.

HaD 2019.03.07. 07:00:08

napirend 20.-án:
1. fides fikázása
2. szavazás...fides marad(esetleg felfüggesztettet kap:))...így nincs arcvesztés és ki is bsztak velük:)
3. közös vacsora
4.kis böfi puki a takaró alatt

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 07:31:44

@HaD: :DDDDDDD Ha nem is ez lesz a pontos program, de vicces formában kiválóan rávilágít hogy milyen fajsúlyú emberek ezek!

Aquincum 2019.03.07. 07:48:18

@közíró MAXVAL bircaman: “Orbánnal ez történt: ultraliberálisként kezdte előbb átment a liberó-konzi oldalra, majd lassa rájött annak hamisságára is.” Egyrészt pontosítanék: kommunistaként kezdett, ahogy írtam, gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár volt. Másodszor nem “ultraliberális” volt, simán csak liberális. Harmadszor, olyan, hogy liberális-konzervatív, alapvetően nincs. Negyedszer - és nem tudsz az ellenkezőjéről meggyőzni - Orbán elveinek az állandó változása, a tegnapelőtti énjeinek a folytonos szembeköpése nem azt jelenti, hogy tanult a “tévedéseiből”, hanem azt, amit írtam: egy jellemtelen, lelkiismeretlen, szar alak. Úgy tudom, te is nagyon szereted az elveidet váltogatni, de ne érts félre, nem akarlak bántani, csak megjegyzem. Azzal, hogy itt esetenként hülyeségeket posztolgatsz, majd az ellenkezőjét is, ugyanolyan magabiztossággal, legfeljebb bosszantó, de nagy kárt nem okoz. Orbánék viszont az egész ország szellemi, erkölcsi állapotát fertőzték meg és az megbocsájthatatlan.

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 07:57:58

@Aquincum: Orbánék viszont az egész ország szellemi, erkölcsi állapotát fertőzték meg és az megbocsájthatatlan.....................

Hát a te szellemi állapotod jól meg van fertőzve az fix! Ilyen nagy szavakat pedig ne használj hogy megbocsájthatatlan, mert mit gondolsz, ki a fene tart igény a te (ti) bocsánatotokra?

Aquincum 2019.03.07. 08:30:00

@Helga Beauty Salon: "mit gondolsz, ki a fene tart igény a te (ti) bocsánatotokra?" Úgy látom, kölcsönös a nagyrabecsülésünk egymás iránt. Te nem tartasz igényt az "én", a "mi" megbocsájtásunkra - bár én csak általánosságban írtam a megbocsájthatatlant, természetesen nem "magunkra" gondoltam (kis szövegértelmezést kellett volna még tanulni az iskolapadban). Én viszont már láttam egy pár hozzászólásodat, van egypár közös bennük: kivétel nélkül bárdolatlanok és bunkók. Úgyhogy fifty-fifty, engem meg nem érdekel a te véleményed.

Sir Galahad 2019.03.07. 08:33:00

Pár hét múlva uniós választás. Akkor úgyis felborul, átalakul a mostani struktúra, addig meg nem mindegy, hogy hol van a Fidesz?

BiG74 Bodri 2019.03.07. 08:34:00

Március 20 ?
Nagyon jó, kár, hogy 2019.
Hogy is van a mondóka? Eső után köpönyeg, .......
Speciel, csak asszisztálnak a viktátornak.

chrisred 2019.03.07. 08:34:04

@Sir Galahad: Milyen struktúra alakul át?

Nancsibacsi 2019.03.07. 09:17:26

@Aquincum: De mindez mit számít? A gazdaság a lényeg, meg az hogy hogy élsz, nem? Szarok én az európai értékekre, ha megdughatom a nagymellű szőkét, mert leesik a bugyija a Porschémtól. Inkább nyomorognék, EU-konform módon? Hagyjuk már a hülyeségeket.
A kormány elsődleges feladata az ország felvirágoztatása. Ennek maximálisan eleget tesz. Lehet ezt populizmusnak nevezni, de szerintem a populizmus, vagyis a nép igényeinek figyelembe vétele JÓ! Aki nem populista, arra miért szavazna a nép? Mert hülye? Vagy mi a mesterterv?

törppicur 2019.03.07. 09:42:51

@Aquincum: nem volt egyetemi kisz titkár
Bizonyits! Vagy kérj elnézést
Természetesen, ha bizonyitasz én fogok

Aquincum 2019.03.07. 09:47:33

@Nancsibacsi: "A kormány elsődleges feladata az ország felvirágoztatása. Ennek maximálisan eleget tesz." Így látod? Én meg úgy, hogy jó pár millió embert magára hagytak, akik nagyon rosszul élnek. Csaknem minden intézkedésük nyertese egy ún. középréteg, akik, ha kussolnak, akkor jól élnek. Meg persze a NER-t tömik minden eszközzel, korrupt módon. Az oktatás, az egészségügy le van rohadva. A gazdaság számai valóban jók, de azok egész Európában jók, mert általános konjunktúra van (már a vége felé járunk). Az összes környező ország is prosperál jelenleg, plusz az EU-s kifizetések egyik legnagyobb nyertese vagyunk (nem sokáig tart már a pénzeső).

Aquincum 2019.03.07. 09:50:00

@Nancsibacsi: "A kormány elsődleges feladata az ország felvirágoztatása. Ennek maximálisan eleget tesz." Így látod? Én meg úgy, hogy jó pár millió embert magára hagytak, akik nagyon rosszul élnek. Csaknem minden intézkedésük nyertese egy ún. középréteg, akik, ha kussolnak, akkor jól élnek. Meg persze a NER-t tömik minden eszközzel, korrupt módon. Az oktatás, az egészségügy le van rohadva. A gazdaság számai valóban jók, de azok egész Európában jók, mert általános konjunktúra van (már a vége felé járunk). Az összes környező ország is prosperál jelenleg, plusz az EU-s kifizetések egyik legnagyobb nyertese vagyunk (nem sokáig tart már a pénzeső).

Sir Galahad 2019.03.07. 09:50:54

@chrisred: Az EP-ben részt vevő pártok szövetségi struktúrája.

Aquincum 2019.03.07. 09:52:40

@Nancsibacsi: "A kormány elsődleges feladata az ország felvirágoztatása. Ennek maximálisan eleget tesz." Így látod? Én meg úgy, hogy jó pár millió embert magára hagytak, akik nagyon rosszul élnek. Csaknem minden intézkedésük nyertese egy ún. középréteg, akik, ha kussolnak, akkor jól élnek. Meg persze a NER-t tömik minden eszközzel, korrupt módon. Az oktatás, az egészségügy le van rohadva. A gazdaság számai valóban jók, de azok egész Európában jók, mert általános konjunktúra van (már a vége felé járunk). Az összes környező ország is prosperál jelenleg, plusz az EU-s kifizetések egyik legnagyobb nyertese vagyunk (nem sokáig tart már a pénzeső).

Aquincum 2019.03.07. 10:04:02

@törppicur: "https://fontosmondatok.blog.hu/2017/11/29/napi_komcsi_789"

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 10:15:43

@Aquincum: - bár én csak általánosságban írtam a megbocsájthatatlant, természetesen nem "magunkra" gondoltam (kis szövegértelmezést kellett volna még tanulni az iskolapadban). .................

Szövegértelmezés konkrétan nincs a tantárgyak között, egyértelmű pontos fogalmazás esetén nem sok szükség van rá, ne írj "általánosságban" ha nem szeretnéd hogy általánosító következtetéseket vonjanak le a firkálmányodból!

konrada 2019.03.07. 10:20:39

@BiG74 Bodri:
...egyre gyanúsabb nekem is, hogy zorbán megismétli nagyban azt a játékot, amivel kicsinálta a legutolsó választáson a magyar ellenzéket is:
Tematizálja a közbeszédet, az emberek biztonságra vágyását átfordítva félelemmé.
Aki ebbe a játékába belép, az átengedi az irányítást neki.

Az köztudott, hogy az EP választás sokkal kisebb részvételű Európa szerte, mint az országokon belüli választások.
Azaz az azon résztvevők sokkal inkább átpolitizáltabbak, így még inkább - és sokszor a józan ész ellenében is - azok döntenek, akik valamerre elkötelezettek, vagy valami ellen szavaznak.
Azok, akik zorbánt felemelik az EU választások kulcsfigurájának, migránsellenességét a választás fő témájának, csak azt érik el, hogy még többen, még több országban láthatják bele vagy az ördögöt, ...vagy a megváltót:

Ez polarizálni fogja a szavazókat is, merre szavazzanak, s félek, hasonló lesz az irány, mint nálunk: többen fogják problémának érezni a migrációt Európa szerte, mint azt, hogy egy amerikai sufni-egyetem kara melyik városban székel, vagy hogy egy kiöregedett pénzmosót feltesznek a plakátokra.

...szóval zorbán nagy játékba kezdett, és nem tudom bejön-e, azt se hogy jó lenne-e ha bejönne, de azt látom, hogy megint 2 lépéssel előrébb van...

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 10:23:07

@Aquincum: Te nem tartasz igényt az "én", a "mi" megbocsájtásunkra - bár én csak általánosságban írtam a megbocsájthatatlant,...................

Itt nem az igényem megléte a megbocsájtásra az érdekes, "virágnyelven" arra utaltam, hogy libsikként nem a ti dolgotok eldönteni mi a bűn mi nem az, a választások megmutatták hol a helyetek, mi a súlyotok, mennyit értek, mit tehettek! Hát komám, nem sok lehetőségetek van,de a prédikálás, moralizálás, kioktatás pláne nem tartozik ezek közé!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.03.07. 10:26:37

@chrisred:

A "diktátor" szó jelentés liberóul = választott vezető, aki nem tiszteleg a nyugatnak.

68nyara 2019.03.07. 10:51:56

@Aquincum kicsit off, de egy állapotot nem lehet megfertőzni.

conchita wurst 2019.03.07. 11:09:26

Nehez idok jonnek a Neppartra. Aki eddig belekotott Zorbanba, annak annyi volt.

törppicur 2019.03.07. 11:18:33

@Aquincum: bizonyitékrol volt szo, nem Barandyrol
Mettől meddig milyen szintu kisztitkar?

Aquincum 2019.03.07. 11:33:24

@Helga Beauty Salon: "Hát komám, nem sok lehetőségetek van,de a prédikálás, moralizálás, kioktatás pláne nem tartozik ezek közé!" Semmi szín alatt nem vagyok a te komád. Csak azért szúrtam neked oda, ment láthatóan mindenkinek agresszíven nekimész, akinek nem teszik ez a rendszer és kritikát mer mondani a gazember vezetőire. Ráadásul teszed ezt primitív módon, úgy, hogy süt a stílusodból az egyszerűség, hogy finoman mondjam. Még egy dolog: te, ezzel a szellemi nívóval, kérlek, ne írd elő, hogy moralizálhatok-e, avagy nem. Fogok moralizálni, akkor is, ha a csúti disznónak és környezetének ez nem szokása. Ha kicsit általánosítva a magyar értelmiségben több lenne a morális tartás, akkor, ez a kormány már rég nem lenne hatalmon. Szóval ennyi, ne haragudj, de nem kívánok veled a továbbiakban vitázni.

conchita wurst 2019.03.07. 11:50:02

@Aquincum: "Ha kicsit általánosítva a magyar értelmiségben több lenne a morális tartás, akkor, ez a kormány már rég nem lenne hatalmon."

Na hagyjuk a butasagokat.
Az ertelmiseget leszarom, 1990 ota soha nem emeltek az eletszinvonalat olyan mertekben, mint 2010 ota. Mindezt ugy, hogy eron felul koltenek az adossag leepitesere is.
Ezen kivul, az ertelmiseg milyen alternativat tud mutatni? Kozepszeru lokupecek, megelhetesi bunozok mindenfele.

Az hogy a mostani kurzus is lop, na bumm. Ez az "alkotmanyos koltseg" azert hogy rend es fejlodes van. Mas az, ha valaki lenyul a haszonbol, s megint mas, ha tovestul vagja ki a cseresznyefat szuretkor, mint az oroszok.

1990 ota Orbanon kivul mindenki masnak csak az orosz szurethez volt esze, elmennek a picsaba, szerintem.

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 12:08:09

@Aquincum: Semmi szín alatt nem vagyok a te komád. ......................

Ez csak afféle szófordulat volt, nem kell komolyan venni, szívem szerint balfaszt írtam volna, de a stílusra is ügyelni kell ugyebár! :D

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 12:26:00

@Aquincum: Ha kicsit általánosítva a magyar értelmiségben több lenne a morális tartás, akkor, ez a kormány már rég nem lenne hatalmon..............

A magyar értelmiségnek nevezett tetűbanda a szőröspofájú szabad demokrata esztétákból áll, akiken semmi nem múlik hála istennek!
Erre a kormányra bőven szavaztak magasan képzett emberek is, csak persze ők nem valami alibidiplomával rendelkeznek, így orvosnak, tanárnak, mérnöknek nevezik elsősorban magukat és nem értelmiséginek!
Gondolom a moralizáláson kívül erre is fenntartod magadnak a jogot, de azért egy percig se hidd el azt az öncsaló libsi mítoszt hogy az ellenzék szavazói lényegesen magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek mint a kormánypárté, valamint az van kormányon akikre többen szavaznak és nem az akinek a szavazói értelmiséginek képzelik magukat! Hagy tippeljek, te értelmiségi vagy ugye? :DDDDDDDD

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 12:32:50

@Aquincum: Én is végignéztem a munkásságodat és láttam hogy a "Vincenten" az Orbán veje néven futó fullprimitív aljaprolival haverkodsz megértően! Zsák a foltját ugye cimbora? Nem baj, csak ne finnyáskodj meg primitívezz itt, mert könnyen lebuksz hogy kik közé is tartozol!

2019.03.07. 13:27:22

A jelen lévő fidesz szimpatizáns kommentelők bebizonyították, hogy a fidesz inkább egy vallás, mint politikai párt. Személyükben támadják az ellenvéleményen lévőket és semmilyen észérvet nem képesek felhozni, csak a kormánypropagandát ismételgetik.

Nagyorrú Barbi 2019.03.07. 13:45:11

És,ha nem jön bé a címben vizionált "igazság órája"? Akkor mi lészen blogger?

Kuglóf. Az 2019.03.07. 13:45:44

Orbán Egy Géniusz
Ez van.

Kuglóf. Az 2019.03.07. 13:49:29

@Nagyorrú Barbi: Akkor Orbán nem MÚLTHÉTEN fog megbukni, hanem tavaly.

conchita wurst 2019.03.07. 13:59:21

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Semmilyen eszervet...

egy fore juto realkereset eves atlagos novekedese 1990-2010 kb. 1%/ev

egy fore juto realkereset eves atlagos novekedese 2011-2018 kb. 6%/ev

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Mas esz ervre nincs is szukseg, persze van meg par.

törppicur 2019.03.07. 14:03:28

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: egy másik blogban érvelés helyett cigányoztál
Kértem igazold milyen fokon vigány a miniszterelnökünk - de te eltüntél mint a büdösség
Most megint itt vagy, frappánsan kollektive minősíted a veled egyet nem értőket
Mit gondolsz delelősen magadról, hány kaszttal vagy magasabban egy fidesz-szimpatizánsnál?
Picit javithatnál a megitéléseden, ha aláis támasztanád akár a ciganyos akár a mai elitélő soraidat

LebensraumamOsten 2019.03.07. 14:17:00

@paraszthajszal: Repültök Európáából gennyes fideszcsicskák! Utána már csak itthon kell levadászni a félzsidó félcigány bandátokat.

LebensraumamOsten 2019.03.07. 14:22:00

@Helga Beauty Salon: Nektek annyi! Amitek van, azzal kitörölhetitek a seggeteket és lehúzhatjátok magatokat a várbeli aranyklotyótokon. A cionista uszításotok nem jött be. Már Izraelben is kipicsázzák a nagy illibbant támogatótokat azt a Netanjahu nevű férget. Utána már csak Moszkvába mehettek. Éljen a liberalizmus, mert az emberek jogait és szabadságait nem lehet elvennetek semmilyen aljas nemzetközi illibbant összeesküvéssel. Mind úgy végzitek mint a nürnbergiek. Egy szót sem szólhattok majd amikor kirúhják alólotok a széket. A kivételes jogrenddel járó halálbüntetés lesz a saját köteletek amivel fellógatunk benneteket.

Killary Fucking Clingon 2019.03.07. 14:33:33

Istenem de szép lesz látni ahogy Orbán és Salvini beleszarik az EU liberális parlamenti tortájába. Minden egyes ellenzéki képviselő hazaáruló ha az EU és Brüsszel pártját fogja a vitánkban. Meg lesz a büntetés érte.

Killary Fucking Clingon 2019.03.07. 14:34:15

@LebensraumamOsten: Ahhh hogy tombol az antiszemitizmus a balos köcsögök közt..

Minden ballib bérretteg 2019.03.07. 14:50:15

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

Te olyan hülye vagy mint a segg. Minden észérv azt diktálja, hogy a ballib elkúrókat soha a büdös életbe ne engedjük a hatalom közelébe se.

Plussz a magadfajta Gyurcsnyista agyhalott banda az, aki folyamatosan csak és kizárólag személyeskedésben éli ki a frusztrációját, azért mert szopnak immár egy évtizede.

BiG74 Bodri 2019.03.07. 15:00:15

@Killary Fucking Clingon:
Az ellenzéki oldalon van a jobbik is, azok meg nem balosok, és nem zsidófilek.

@konrada:
Mindig ezt csinálja, tökéletes populista politikus.

törppicur 2019.03.07. 15:01:56

@LebensraumamOsten: ember, normális vagy?
Cionista - kötélhalál - liberalizmus - szabadság. Így összekapcsolva nem csak aljas de ostoba is a gondolatmeneted. Szerintem szégyelld magad

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 15:47:50

@LebensraumamOsten: :DDDDDDDD haver, a mentális állapotod büntethetőséget kizáró ok!

Helga Beauty Salon. 2019.03.07. 15:49:23

@törppicur: Sík hülye a csávó, hogy szégyellené már magát!

paraszthajszal 2019.03.07. 18:08:53

@LebensraumamOsten: „Repültök Európáából gennyes fideszcsicskák! Utána már csak itthon kell levadászni a félzsidó félcigány bandátokat” „Éljen a liberalizmus”

Ezt így együtt hogy? És főleg, miért? :-)))))

Egyébként ezzel a levadászással csak óvatosan, lippsikém! Nehogy az legyen a vége, hogy az Országgyűlési Őrségnek lippsi vérrel kell megöntöznie a Kossuth tér fáit!

BiG74 Bodri 2019.03.07. 19:00:03

@paraszthajszal:
Szerintem csak hülyére vett titeket.

paraszthajszal 2019.03.07. 19:09:31

@BiG74 Bodri: Leginkább magából csinált hülyét a bomlott elmére utaló megnyilatkozásaival.

BiG74 Bodri 2019.03.07. 19:24:26

@paraszthajszal:
Az is lehet, de ez igy túl meredek.

BiG74 Bodri 2019.03.07. 19:30:45

@paraszthajszal:
Megnéztem, ez a csávó akkor libsi, ha viktor meg olajsejk. Vagy provokatör, vagy egy széljobber, aki két legyet akar csapkodni egyszerre. Szidalmazni a fityiszt és táborát, leégetni a liberális oldalt.

paraszthajszal 2019.03.07. 20:18:42

@BiG74 Bodri: „ez a csávó akkor libsi, ha viktor meg olajsejk”

Igen, a neve speciel egy konkrétan Hitlerhez kötődő koncepcióra (Élettér Keleten) utal ( hu.m.wikipedia.org/wiki/Lebensraum ~ de.wikipedia.org/wiki/Lebensraum_im_Osten ), de ebből mondjuk az nem derül ki, hogy ennyire zavaros gondolatrendszert vall magáénak vagy simán csak trollkodik. De abból a szempontból tényleg nem számít, hogy ezzel csak magát égeti.
süti beállítások módosítása