B1 blogcsalád



Az új Magyar Nemzet főnök régi kalandjai az igazsággal

2019. február 07. - b1 blog

A most újraindult Magyar Nemzet címen megjelenő lap kalandos története során már minden volt. A viszonylag szabadabb hangú lap, amely a rendszerváltás előtt határozottan a változást szolgálta hamar a jobboldal, sőt a szélsőjobb birtokába került.

Ettől kezdve ismét nem hírlap volt a szó szakmai értelmében, hanem közlöny, propaganda faliújság és a Fidesz párt ökle és harci eszköze.

Innen folytatja most az újraindult lap Ballai Attila új főszerkesztő vezetésével.

Karaktergyilkosság, nemtelen hazudozás, lejáratás éppen úgy szerepelt a G nap előtti Magyar Nemzetben, mint a Fidesz gyűlöletpropagandáját szajkózó publicisztika.

ballai_attila_gajdics_otto_1.jpg

Sokan úgy emlékeznek, hogy amikor Simicska szakított Orbánnal (G nap) akkor azok az újságírók, akik a lapnál maradtak felszabadultak és ettől kezdve igazi újságíróként viselkedhettek.

Vagyis, hétfőn még verőember vagy (persze mi legalább legyünk igazságosak, ki lelkesen, ki csak parancsra a fizetésért, ki önkéntes szorgalmúként, ki talán csak úgy ímmel-ámmal. Ki relatíve magasabb színvonalon, megbirkózva alannyal állítmánnyal, ki a bunkósbot forgatása közben jó dilettáns módra – mert a pártnak ez is elég volt), kedden már szelíd szavú finom lélekké válsz, mert most éppen arra van igény.

Persze, azért akadnak komolyabb jellemek is.

Itt van rögtön az új Magyar Nemzet címen megjelenő lap főszerkesztője, Ballai Attila.

Ő tudta mi a kötelessége. A Simicska-Orbán vita kitörésekor azonnal az erő mellé pártolt.

Orbán.

S egész rovatával együtt (akkor éppen rovatvezetőként szolgálta a haza nagy ügyét) átállt az éppen akkor megszerzett Napi Gazdasághoz, amiből iziben durva hangú orbánista fórum lett – ebből fejlődött ki a Magyar Idők. Miután ezt a lapot általában nem ismeri senki, érdemes megemlíteni róla, hogy mostanáig itt tették közre, hogy a kormányzati akarat éppen kit tesz tönkre, lehetelenít el és a többi. (Jó, a sportrovat nyilván egy kis béke szigete maradt.)

Ballai egyébként rutinos ebben az átállásban. 1992-től 2004-ig a Népszava munkatársa volt (2000-től rovatvezető). Régi kollégái szerint, kedélyes, értelmes fickó, akit nem látszott zavarni, hogy egy igencsak baloldali és liberális lapnál dolgozik. Politikáról nem nagyon beszélt, belül persze nyilván forrongott.

Ennek hatására 12 év után egy szép napon rovatostúl felmondott és átment a Magyar Nemzethez.

Onnan akkoriban penderítették ki a magyar sportújságírás doyenjét, a régi-régi Magyar Nemzet-es Malonyai Pétert. Malonyai ellen a fő vád állítólag az volt, hogy nem bírálta elég keményen az akkori sportminisztert, Gyurcsány Ferencet.

Ballai és csapata jött és teljesítette a feladatot.

Hogy lelkiismerete miként számolt el a régi kolléga, Malonyaival történtekkel, az nem tudjuk.

Emlékeztetőül azért álljon itt egy fotó arról, amikor Malonyai és Ballai együtt bulizott.

ballai_nepszava_foto.JPG

A sport is politika. Aki a Magyar Nemzetnél szolgál(t), nem húzhatja ki magát a politikai feladatok alól.

A Magyar Nemzet címen megjelenő lap 2006. szeptember 23-i számában, Ballai rovatában megjelent egy levél Zádor Ervintől, aki az 56-os Melbourne-i olimpia egyik vízilabdás sztárja volt. A levél szerint a sportoló – akinek története részben ihlette a Szabadság, szerelem című filmet – azért nem jön Magyarországra, mert Gyurcsány és Öszöd és Gyurcsány és ’56 lábbaltiprása és Gyurcsány. Ha nem lesz Gyurcsány, akkor jön „A mihamarabbi viszontlátás reményében” stb.

Hamar kiderült, hogy Zádor nemhogy nem írt ilyen levelet, de még csak nem is tudott róla.

A levelet Kárpáti György vizilabdázótól kapták a lapnál.  (Kárpáti Halasi néven volt a III/III embere és jól hasznosította magát a fideszes világban is) És nyilván annyira megörültek a Nemzetnél a „jó kis gyurcsányozásnak”, hogy nem is ellenőrizték.

ballai_allevel_1.JPGHiba, hiba, de sajnos a napilapkészítésben előfordul.

Csakhogy korábban a Népszabadság tett közzé egy Teller levelet, amely nem Tellertől származott és akkor a fideszes sajtó majd elharapta a népszabadságos szerkesztők torkát, fejeket követeltek. Ballaiék tévedésére elnézően mosolygott.

Közéleti, politikai publicisztikát Ballai keveset írt.

Bár az Orbán Nagy Péterhez. Mátyáshoz, eiffelhez hasonlító azért elég erős írás. (Nehéz az archivumban megtalálni, mert most éppen a múlt eltörlése folyik, de azért segítünk. Itt elolvasható.)

Bár a 2014. március 6-i számban megjelent Kutyavilág-ot szokás a szemére hányni. Amelyben a holokausztot összeveti azzal, hogy egyszer gyerekkorában őt is megkergette egy kutya. Ezért akkor is fél a kutyáktól, ha nem kellene. És ezért Heller Ágnes se jöjjön a holokauszttal – bár családja jelentős részét meggyilkolták és őt is kétszer kivitték a Dunapartra, hogy agyonlőjék, csak valahogy megmenekült.) Szóval, mindenkinek annak sérelmei. Kinek kutya, kinek holokauszt. Lépjünk tovább.

„A közelmúltban egy zsidó barátom a szememre vetette az egyik írásomat. Szelíden kérdeztem tőle, intelligens és igazán jó emberként miért nem képes belátni, hogy vélt vagy valós antiszemitizmus ügyében ő nem ítélhet kívülállóként, hűvösen, pártatlanul, hisz a holokauszt miatt érintett, iszonyatosan az, ha nem is heted-, de harmadíziglen.” -írta ebben a cikkében.

Világos, a zsidók (a zsidó barátok?) ne foglalkozzanak a holokauszttal. Mert „érintettek”. (Magyarország egyből 600 ezer érintettet segített előállítani.)

Sokakkal szemben, megvédem Ballait. Nem gonosz, nem rossz ő. Talán még azt sem gondolja magáról, hogy érzéketlen. Egyszerűen csak az derül ki ebből a cikkéből, hogy nagyon, nagyon meg akar felelni egy politikai kurzus elvárásának – és édes Istenem, közgazdasági egyetemi végzettség ide vagy oda, intellektuálisan csak ennyi telik tőle.

Gajdics Ottó eddigi főszerkesztőhöz képest persze szellemi óriás. De a szerdán megjelent lap Boross Péter interjúja és többi írása után azért körülbelül árazzuk be: A Magyar Nemzet címen megjelenő lap ott folytatja a mélyrepülést, ahol abbahagyta a G napon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4214612204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.02.07. 09:06:14

Nem ballib újságot kiadni a szabad és független sajtó sárbadobálása, tiprása, megcsúfolása ajvé! A régi szép időkben még mennyi független Simicska újság vót!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.07. 10:52:33

Régen sem olvastam, most sem fogom olvasni. Seggtörlésre pedig kemény és drága :-)

GNDL 2019.02.07. 11:20:28

@Helga Beauty Salon: Jobboldali újsághoz meg azért hiányzik még egy-két „apróság”... mondjuk maga a jobboldal, hm?! :)

(Ne keverjük a jobboldallal ezt a nacionalista söpredéket ami van, állandóan trikolórt lengetni, határontúlizni meg látszólag kereszténykedni, vagy minden államosított szar elé odabiggyeszteni hogy „nemzeti” annak még nem sok köze van jobboldali ideológiákhoz... ez csak bolond fétis.)

John Brennan 2019.02.07. 13:21:52

@GNDL: sarokba sszorult patkány visitozása is különb ennél a primitiv fröcsögésnél, amit itt előadsz
Az ország méltóbb ellenzéket érdemelne

GNDL 2019.02.07. 13:25:55

@John Brennan: Na... tessék... kiírtad magadból a frusztrációd... most már jobb?! :)

Csaba Diósgyőri 2019.02.07. 14:39:49

@GNDL: Egyformák vagytok,egyszerűen senkik,jobblib,ballib.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.07. 15:24:09

megnéztem kik hányják ide ezeket az alantas firkálmányokat
háát már csak 4 igaz demokrata maradt ebben az országban

FCUK5 2019.02.07. 16:51:58

mindig fura, mikor a b1 valakin számon kéri az igazmondást.... de semmiképp nem váratlan, a gerinc nem a baloldal sajátossága.

rovid 2019.02.07. 22:36:09

gajdicsottókával kapcsolatban bármilyen összefüggésben "szellemi tevékenységről" szólni...na az nem is létezik!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.07. 23:20:14

@Helga Beauty Salon: @John Brennan: @FCUK5:

megint mi kényszerít téged, 32 nicken trollkodó fidióta barmot arra, hogy bemutasd, hogy ti fideszesek genetikai hulladékok vagytok?

Világít a torony 2019.02.08. 01:11:11

Nem ártana egy tisztességes napi lap, de arra sem kormányzati, sem pedig igazi ellenzéki igény nincs. A legszégyenletesebb azonban olvasói igény hiánya.

AKI ZSIDÓKAT LISTÁZ AZ NEM NÁCI !! 2019.02.08. 01:55:42

"Sokan úgy emlékeznek, hogy amikor Simicska szakított Orbánnal (G nap) akkor azok az újságírók, akik a lapnál maradtak felszabadultak és ettől kezdve igazi újságíróként viselkedhettek."

Vagyis végre szabadon leírhatták azt, amire Soros utasította őket.

Bloodscalp 2019.02.08. 03:28:36

@Helga Beauty Salon: na még egy kis hazugság és simicska az mszpben lopta össze magát 25 éven át, ügyes

dunántúli gyerek 2019.02.08. 08:11:11

Akkor venni fogom a lapot, mert a hollokauszt nekem sem tetszik

Európai téridő 2019.02.08. 08:17:04

Primitív, ellenőrizetlen állításokkal és csúsztatásokkal, szövegkörnyezetből önkényesen kiragadott mondatfoszlányokkal teli írás ez a förmedvény. Uncsi (a másik u-val kezdődő jelzőt most kihagyom) az, ahogy a médiamunkások és firkászok mostanában egymás torkát szorongatják.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 08:32:35

@AKI ZSIDÓKAT LISTÁZ AZ NEM NÁCI !!: "amire Soros utasította őket."

Persze. Az egész világot Soros György irányítja. Mint egy bábjátékos, láttam a plakáton. Téged is. :))

John Brennan 2019.02.08. 08:40:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
érdekes, hogy közismert tényeket tagadsz
konkrét és köztudott, hogy Soros dollármilliárdokkal támogat lobbista propagandaszervezeteket
ennek tagadása egyenlő az elmebaj beismerésével

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 08:44:07

@Európai téridő: "Uncsi"

Kubatovnál panaszkodj, fideSSfasszopó, hogy miért ide küldött. Mi nem hívtunk. :))

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 08:46:48

Szokásos ballib karaktergyilkosság, bérrettegés, és gyűlöletkeltés.

Ballai-nak teljeesen igaza van. A Holokausztért egyetlen ma élő magyar se felelős. A bűnmös nemzet tárgyköre a konnumista diktatúrától dotálva a ballib szarkeverők napi mantrája.

S mint ilyen magasról leszarható !

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 08:47:40

@John Brennan: Közismert tény, hogy Soros György magyar patrióta 35 éve támogatja a magyar tudomány és demokrácia fejlődését. A geci is többször elismerően nyilatkozott róla. Sőt, a támogatását is élvezte.

Közismert tény, hogy kampánycélból használták fel ellenségképnek, és a buta fideszesek beszopták. :))

index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/

Közismert ény, hogy hülye vagy mint a segg. :))

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 08:49:01

@John Brennan:

"Az ország méltóbb ellenzéket érdemelne"

Amíg a ballibek alapvetése a magyarság és nemzeti öntudat felszámolása, addig ez a mondat meglehetősen értelmetlen, annak ellenére hogy igaz.

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 08:51:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Soros egy spekuláns pöcs, aki zsidók vagyonelkobzásában segédkezett, aki politikusokat támogatott, és azok közül aki ma is hűen a seggét nyalja listát vezet, az Open Society nevű cégével.

Ezek közül a Soros seggnyalók közül 224 darab dolgozik az EP-ben Sargentinivel, és Verhofstadtal az élen, akik a magyarokat támadják, és a migrációt erőszakolják rá az Unióra.

Íme a lista:
legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

Európai téridő 2019.02.08. 09:17:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: El vagy tájolva, Popsikobak! Milyen "kötődésed" van ehhez a bloghoz, ha már többes szám első személyben fröcsögsz? És miért csak az "uncsi"-t emeled ki a szövegből amúgy gagyi genya firkász módra?

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.08. 09:31:48

Mégis miért, kihez kellene hasonlítani Orbán Viktort? Gyurcs´ányhoz? Vagy Merkelhez?

Nem ti Soros bérenc bértrollok, akik ontjátok magatokból a gyűlöletet a blogjaitokban, meg akik egész nap megszálljátok a trolljaitokkal a kommenteket. ORBÁN 1GOD!
Legal´ábbis nekünk nemzti keresztényül gondolkodó és újságolvasó magyaroknak.

A Holokauszt pedig köztudottan Soros irányításával történt, a Völkische Beobachter már akkor 1938-ban közzétette a Soros listát miszerint az európai vezetők 80%-a a Soros tervet hajtja végre, a Népszövetségben pedig 386 képviselőt Soros fizet a saját zsebéből akik valójában nekik dolgoztak:

volkischer-beobachter-soros-iranyit-386-nepszovetsegi-kepvislo.html

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.08. 09:43:57

@Európai téridő:

Te Gyurcsány csicska, Soros bérenc! Soros egy spekuláns pöcs, aki ellentétben Mészáros Lőrinccel nem egy munka alapú társadalomban halmozta fel becsületes kétkezi munkával a milliárdos vagyonát, hanem elspekulálta, ellopta, elpályázta a pénzt másoktól. Soros Open Society nevű cégével ma se hagy fel hogy hogy mindenhol megdöntse azokat a rendszereket ahol diktatúrát szagol, láttuk mit csinált a beszervezet ügynökeivel 89-ben Magyarországon: megdöntötte Kádárt!
Ezzel a beteges küldet´éstudatával hogy a diktátorokat mindenhonnan kiebrudalja ma se hagy fel, mára Orbán Viktort pécézte ki, azt se tudja az ember hogy miért, ráadásul eközben a magyar emberek akarják Orbán Viktor egyeduralmi illiberális demokráciáját és nem kérnek a lippsikk liberális fasizmusából.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.02.08. 09:50:36

Magyar Nemzet

Magyar Nemzet újabb gagyi,
Nem sugároz felém delejt.
Alszik tőle apu, nagyi,
Nem újság ez, csupán selejt.

Fentről diktált debil cikkek
Hazugok és sosem tiszták.
Így írnak a jobber klikkek,
Közpénzen vett zsurnaliszták.

Még hogy ők a keresztények?!
Megkönnyeztetik a Mennyet!
Nem zavarják őket tények.
Sose olvass ilyen szennyet!

(homlokránc!)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 09:58:57

@Minden ballib bérretteg: Asszem ideje lenne elhatátolódnod a Soros seggnyaló geci gazdádtól. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 10:01:35

@Európai téridő: "Milyen "kötődésed" van ehhez a bloghoz"

Semmilyen. Miért kéne bármilyen kötődésemnek lennie? Téged Kubatov küldött ide trollkodni, én szabadon olvasom a független hazai sajtót.

Európai téridő 2019.02.08. 10:09:28

@Ballib vagyok mert rettegek: Irónia ide, irónia oda, hülyeségeket írogat Ön.

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 10:26:06

@Európai téridő:

Te legalább felismered, a nickhamisító szarkazmusát.
Viszont a ballibek olyan hülyék mind, hogy 3-ból kettő simán beszopja. :D

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 10:32:39

@Frady Endre:

Frady Endre

Soros segget nyalni de jó,
Frady Endre jó nagy tahó.
Nem is rest ő lefetyelni,
Okádni és szart keverni.

Gazz 2019.02.08. 10:38:52

@Ballib vagyok mert rettegek: Az egészben az a legszebb, hogy a mostani történések azt jelzik, kezdik belátni, hogy az ilyen te általad is nyomott ócska propaganda ideje lejárt.
Kezdhetsz rettegni az állásodért fidesztroll. Rájöttek, hogy erre a szarra, amit nyomtok, kurvára nem kíváncsi senki sem. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Európai téridő 2019.02.08. 10:49:43

@Minden ballib bérretteg: A virágnyelven íródott iróniákat a sok okítás után már kezdem felismerni. Ráadásul az Ön szövegében még annak a dikciója is benne van és magam elé tudtam képzelni a handabandázó, ágáló barmot a pódiumon és a gurulva, fetrengve röhögő publikumot.

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 10:51:47

@Európai téridő:

Könnyen felismerjető, már bizonyos IQ szint felett. ;)
De látod..

A ballibek olyan hülyék, hogy így se veszik észre hogy erről beszélünk. Pl: @Gazz:

Európai téridő 2019.02.08. 10:55:43

@Minden ballib bérretteg: Az elvtárskáderek anno decibel még primkóbb dumákat is nyomattak a széles néprétegeknek és a cocilista kabarékban jobbítónak deklarált szándékkal jól ki is figurázták azokat. Meg a korabeli egyetlen vicclap és alkalmi mutációi...

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 11:10:29

@GNDL: (Ne keverjük a jobboldallal ezt a nacionalista söpredéket ami van, állandóan trikolórt lengetni, határontúlizni meg látszólag kereszténykedni, vagy minden államosított szar elé odabiggyeszteni hogy „nemzeti” annak még nem sok köze van jobboldali ideológiákhoz... ez csak bolond fétis.)....................

Nektek a jobboldal általában nacionalista, kivéve természetesen a mostani délceg jobbikot ugye? A többi meg fúj és a trikolor is meg a határon túliak is, persze csak ha magyarok, mert a románokkal koccintotok Erdély elcsatolására. A keresztény is gáz, de az iszlám meg bármi más kedvencnek számít nálatok!
Ezek után nekem panaszkodsz? Szarom le hogy mi tetszik nektek és mi nem!

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 11:37:01

@Helga Beauty Salon:

Bár minden magyar nacionalista lenne. Ha pl a ballibek is azok lennének, akkor bizonyos hogy nem kúrnák el, hisz az ország érdeke nekik is első lenne.

hu.wikipedia.org/wiki/Nacionalizmus
A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája.
Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely szélsőséges esetekben megelőz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (például társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra, értékrend és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi.

GNDL 2019.02.08. 11:48:26

@Helga Beauty Salon: „Nektek a jobboldal általában nacionalista...”

Nektek?! Én jobboldali vagyok. :)

Nálam a jobboldal elkötelezett a jogállamiság, az alkotmányosság valamint a független és hatékony igazságszolgáltatás felé (ez az amit „rendpártiságnak” lehet nevezni). A jobboldal a szabad piacgazdaságban, a szabad és tisztességes piaci versenyben valamint a magántulajdonban hisz (ez meg a „piacpártiság”). A jobboldal nem fosztja ki rekord adóterhekkel a lakosságot és a vállalkozásokat, nem tart fenn szocialista-típusú központosított, korrupt és rekord bürokratikus államot, hanem csak annyit vesz el amennyi egy hatékony állam működéséhez feltétlenül szükséges, de azt kíméletlenül behajtja legyen szó parasztról vagy akár politikusokról, miniszterekről is... a pénzt pedig azoknál hagyja akik azt megkeresték, mert azok jobban tudják hogy mibe kell fektetni, és értelem szerűen nagyobb felelősséget is éreznek/vállalnak saját munkájukkal megkeresett pénzükért. A törvényhozásnak el kell férnie a parlamentben, a kormánynak meg elég pár iroda, a többi a helyhatóságok dolga (ez meg részben a „kisebb állam kisebb adók” és a „szubszidiaritás” politikája).

Ezek a jobboldal legfőbb értékei, alapfilozófiái.

Na, akkor most már láthatod, hogy a Fidesz-KDNP korrupt kalandor söpredék, vagy a most éppen „néppártosodó” Jobbik mennyire áll távol ezektől a jobboldali értékektől... ezért mondom, lófaszt sem tudtok erről, Magyarországon még nem is volt ilyesféle jó értelemben vett européer jobboldal... :) Pedig ma már igencsak hiányzik, főleg hogy pont ezeket a fent sorolt jobboldali értékeket tiporják sárba Orbánék...

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 11:52:30

@GNDL:

Az adóterhek a Fidesz alatt folyamatosan csökkennek, a ballibek alatt folyamatosan nőttek.
A tisztességes piaci verseny soha nem létezett. A Fidesz magyar vállalkozásokat hoz helyzetbe, a ballibek külföldi multikkal tették ezt.
A jogállamiság, és alkotmányosság picit sem csorbult. A kommunista diktatúra maradványiat kisöpörték (pl 60+-os bírók), és ezért pattognak a ballibek.

Szóval a Fidesztől nincs jobboldalibb, csak ballib szarkeverők, és gyűlöletkeltők, akik kifejezetten a magyarok gyarmatosításáért küzdenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 11:59:58

@Minden ballib bérretteg: "Bár minden magyar nacionalista lenne."

Utálnám. Az az 5% náci bolsevik fideSSfasszopó kemény mag épp elég ártalmas a nemzetre.

"A nacionalista a legrosszabbat hozza ki belőlünk, majd elhiteti velünk, hogy mi vagyunk a legjobbak. (…) A nacionalizmus relativista, hiszen az egyetlen igazság a sértődöttség, amit másokat nézve érzünk. (...) a nacionalizmusnak „nincs egyetemes értékrendje, sem esztétikai, sem etikai”. A hazafi ezzel szemben azt szeretné, ha nemzete megfelelne az ideáljának, ami megköveteli, hogy a legjobbat adjuk. A hazafi a való világgal kell hogy foglalkozzon, amely az egyetlen hely, ahol az országa fenntartható és szerethető. A hazafi értékrendje, mércéi egyetemesek, és ezekhez méri a nemzetét, amelynek kívánja, hogy jól, sőt jobban teljesítsen."

Timothy Snyder: A zsarnokságról: Húsz lecke a huszadik századból

GNDL 2019.02.08. 12:00:49

@Minden ballib bérretteg: „ adóterhek a Fidesz alatt folyamatosan csökkennek”

Áfa: 2010-ben 25%, 2011-től 27%.
Adóék: 2010-ben 46.6%, 2011-től 49.5%, 2013-tól 49%, 2016 48.2%, 2017-től 46.2%.
Szektor- és egyéb fogyasztási adók:
- 2010-től: bankadó, energetikai-, kereskedelmi-, távközlési és telekom különadók.
- 2011-től: chipsadó, kommersz szesz büntetőadó, külföldi rendszám-adó, játékadó, dízeladó.
- 2012-től: baleseti adó, biztosítási adó, ingatlanadó, ingatlan-spekulációs adó, kamarai regisztráció, igazságügyi szolgáltatási pótdíj, nyugdíjadó, online szerencsejáték adó, pornóadó, tranzakciós illeték, mobiladó, élelmiszerlánc felügyeleti adó... és mivel szám szerint 28 (!!!) adóterhet vezettek be vagy emeltek meg a fideszes elvtársak 2010 óta, még ki is hagytam a felsorolásból jó néhányat.

Szóval ezek az ostoba fideszes kampányszlogenek egyébként jól hangzanak... mondjuk hogy „csökkennek az adók”... csakhogy ez kurvára nem igaz, épp ellenkezőleg, sosem adózott ilyen rekord mértékben a magyar. :)

„tisztességes piaci verseny soha nem létezett”

És ezt az OKJ-s targoncavezetői tanfolyamon hallottad?! :D

„Fidesz magyar vállalkozásokat hoz helyzetbe”

Gondolom azért szűnnek meg ezrével a magyar vállalkozások...

„jogállamiság, és alkotmányosság picit sem csorbult”

Az EP kétharmada ezt másként látja, ezért is szavazták meg a hetes cikkelyes eljárást a magyar állammal szemben. :)

„kommunista diktatúra maradványiat kisöpörték”

Ennek ellenére kétszer szavazták le a fideszes elvtársak a Jobbik lusztrációs törvényjavaslatát, 18 (!!!) alkalommal szavazták le az LMP állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát, és közel 70 (!!!) alkalommal akadályozták meg a fideszes elvtársak, hogy a parlament elé kerülhessen a Jobbik kommunista nyugdíj-privilégiumokat felszámoló javaslata. Mindemellett most éppen stadiont építenek közpénzből az egykori három per akárhányas szovjet/orosz besúgó Kiss-Rigó püspöknek, illetve Orbán és Áder pont egy 56-os megemlékezésen tartották jó ötletnek kitüntetni az egyik egykori három per kettes nettó hazaáruló orosz ügynöküket: 444.hu/2016/10/23/ader-janos-1956-alkalmabol-eloleptette-a-volt-iiiii-es-operativ-tisztet-tasnadi-laszlo-rendeszeti-allamtitkart

Mi. A. Faszról. Beszélsz. Te. Troll. Pöcs. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 12:01:56

@Minden ballib bérretteg: "Az adóterhek a Fidesz alatt folyamatosan csökkennek, a ballibek alatt folyamatosan nőttek."

Féknyúz. A geci ugyanúgy kiszipolyozza a népet, mint az elkúró. Valami 37%:38% az adók aránya. Szóval ugyanaz.

GNDL 2019.02.08. 12:09:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Valami 37%:38% az adók aránya.”

Csak számold ki: a munkaadód kifizet neked 400 ezer forintot, abból te 215 ezret kapsz konkrétan kézhez, miután levonták a béred összes adó- és járulékterhét (ez az ún. adóék, ami jelenleg 46.2% körül van). Fogod ezt a 215 ezret, és kifizeted a rezsit meg kajálsz belőle (többre egyébként sem elég): ha csak a 27%-os áfát számoljuk a fogyasztásra és nem csapjuk hozzá a szektoradókat amiket ugyancsak te fizetsz, akkor a 215 ezerből tulajdonképpen csak 156 ezret tudsz elkölteni, mert a többi adó. Ráadásul ahhoz, hogy a munkaadód kifizesse neked a fenti 400 ezret, neki 508 ezer bruttó árbevételre van szüksége.

Tehát egyik oldalon van az 508 ezer, a másik oldalon meg a 156 ezer.

Adócsökkentés kormánya, mi?! :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.08. 12:17:39

@Minden ballib bérretteg: " ... A kommunista diktatúra maradványiat kisöpörték (pl 60+-os bírók) ... "

Azért ez erős túlzás.... Amíg a parlamenti honatyák egy része MSZMP-s múlttal vagy felmenővel rendelkezik, addig "velünk él a múlt". Nincs az kisöpörve, nem volt rendszerváltás, csak a korábbi elvtársakból hirtelen tőkések lettek....

Minden ballib bérretteg 2019.02.08. 12:28:45

@GNDL:

Te kevered a multikat az emberekkel. A multik adója valóban nőtt, de az emberek és vállalkozások adója csökkent.
A ballibek éppen fordítva csinálták.

GNDL 2019.02.08. 12:29:57

@Minden ballib bérretteg: A nacionalizmusnak tulajdonképpen csak a 19. században volt jelentősége, amikor kialakultak a nemzetállamok. De utána már csak a bajt hozta (és hozza ma is) az emberek fejére, lásd a 20. század első felében két véres háborút robbantott ki a nacionalizmus világszerte, melyek 100+ milliónyi, főként civil áldozatot követeltek.

A nacionalizmus egy szélsőséges, idejétmúlt ideológia, a gyűlöletkeltésen és uszításon kívül ma már tulajdonképpen semmi más nem jellemzi.

Ráadásul ma már meglehetősen nevetséges is a nacionalizmus, főleg az EU-s egységes piacon, a nyitott határokkal, amikor egy-másfél órán belül elrepülhetsz Európa másik végére akár munkát is vállalni, vagy éppen amikor a „nemzeti” futball bajnokságokban EU-szerte a regisztrált játékosok fele nem az adott nemzethez tartozik, sőt, nagy részük nem is a kontinensen született... :D

A nacionalizmus manapság egy rossz buta vicc... annak még elmegy, mindig is lesznek ilyen ostoba fóliasisakos szélsőséges összeesküvés-elmélet hívők. Viszont a rasszista gyűlöletkeltés ellen sokkal hatékonyabban és a törvény erejével kellene fellépni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 12:31:00

@GNDL: "Tehát egyik oldalon van az 508 ezer, a másik oldalon meg a 156 ezer.
Adócsökkentés kormánya, mi?"

:))

Azt még add hozzá, hogy a minimálbéren a magyarok tudják a leglevesebbet* vásárolni, pedig 2010-ben még a középmezőnyben voltunk.

(* A később csatlakozott bolgárok még mögöttünk vannak, és a románok valahol mellettünk húznak el, talán idén, talán jövőre előznek meg.)

GNDL 2019.02.08. 12:37:14

@Minden ballib bérretteg: „multik adója valóban nőtt, de az emberek és vállalkozások adója csökkent”

Megint egy olyan faszság aminek köze nincs a valósághoz, épp ellenkezőleg: kizárólag a multik adóterheit csökkentették, mivel ugye a kettős adóztatásokat tiltó egyezmények és rendeletek szerint ezek a multik egyébként is arányaiban kevesebbet adóznak mint a helyi vállalkozások... ráadásul olyan mértékű szubvenciókkal tömi az állam a multikat, hogy ezek munkavállalóinak adóterheit gyakorlatilag a magyar adófizetők állják évekig, miután újból jön egy „stratégiai megállapodás”, és újból jönnek a vissza nem térítendő pénzeszsákok az államtól.

A magyar vállalkozások adóterhei pedig pont nem csökkentek, fent említettem hogy miért nem. Olvasgatnod kéne versenyképességi jelentéseket, tudod amelyek leírják annak az okait, hogy miért zuhan a magyar gazdaság versenyképessége évek óta. Többek közt nem csak a jogállamiság felszámolása nyomán keletkezett jogbizonytalanság miatt, vagy nem csak a mára intézményesített korrupció miatt, vagy nem csak a kormányzat dilettáns, ötletszerű és így kiszámíthatatlan, ráadásul senkivel nem egyeztetett (és így erősen antidemokratikus) intézkedései miatt, hanem pont a rekord adó- és bürokratikus terhek miatt hitványabb lassan a magyar gazdaság versenyképessége mint jó néhány balkáni államnak...

Ti a fideszes troll irodáitokban mi a jó fenét szedtek valóságérzékelés ellen? :D

Ballib vagyok mert rettegek 2019.02.08. 12:44:03

@Frady Endre:

Ne erőlködj hazátlan lippsii, olyan keresztényi Hiszekegyünk nektek sose lesz mint nekünk, nemzeti keresztényiül gondolkodó és újságolvasó magyaroknak

HISZEKEGY

Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,
Hiszem, hogy Orbán Viktor országa
A legboldogabb kontinens az egész világban

Hiszek a Matolcsiban,
Hiszem hogy kétszer-kettő öt,
Hiszem hogy a magyar gazdaság
Fényévekkel száguld az egész világ előtt

Hiszek a Rogánban,
Hogy megmérhetetlen a lakása,
Hogy az Ötkert saját zsebre el nem privatizálta,
Letelepedési kötvények offshore cégeibe a milliárdokat sose átjátszotta

Hiszek a Lázárban,
A családi összefogásban,
Még szép, hogy a dohányból jött dohányból
Egész Csongrád-megyét felvásárolta

Hiszek a Szíjjártóban,
Hogy a futsalosok hatalomra születtek,
A Tarsoly féle nemzeti keresztapák
Börtönbe nem mehetnek!

Hiszek a Kósában,
Minden makogásában,
Hogy neki is az égből pottyantak
A luxusingatlanok és a disznótelepek a két karjába

Hiszek a röghözkötésben,
Hiszek a tandíjban,
Hiszem hogy a magyar iskolás
a PISA tesztek koronázatlan királya!
(csak a Soros meghamisítsa)

Hiszek a Századvégnek,
Hogy nem is pénzmosoda,
Hiszem hogy 5 milliárd kell hozzá,
hogy a Fidesz népszerűséget kimutassa.

Hiszek a Ráhelban,
Hiszek a Tiborcban,
A Flieres haverokban,
Az önálló lábon álló nem is családi strómanokban.

Hiszek a Gázszerelőben,
Hogy keze-lába tiszta,
Akárcsak a műkörmösnek,
És az egész fidesz nagycsaládnak

Az utolsó leheletemig hiszek az Orbánban!
A kommunisták, az EU, az EP, a Juncker, az ellenforradalmárok, a CNN, a Tavares, a Velencei Bizottság, a Soros, a Simicska, a norvégok, a liberálisok, a Kun Bélák, a migránsok, az álcivilek, a háttérhatalmak, a külső erők, a szoft púderek, a kvóták, a CEU, a brüsszeliták, a Soros Terv, a Soros Párt, az ENSZ, az idegen ügynökök, az Európai Ügyészség Sargentini jelentés elleni harcában,
Hiszem hogy sose fog elfáradni,
Még a paradicsomba menetele előtti órákban.
Sem.

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 12:53:43

@GNDL: Nektek?! Én jobboldali vagyok. :)..................

Ez a meghatározás a mostani magyar körülmények között elveszítette az eredeti jelentését csakúgy mint a baloldali, de főleg a liberális meghatározás. Ha valaki összeveti a lexikonok címszavai alatt találtakat az itteni magukat illetve a másik felet így úgy nevezgetőkkel és a tetteikkel, hát dob egy hátast!
Na most pedig hogy ezt így elmondtam, azt a válaszom számodra, hogy a nagy lófaszt vagy te jobboldali, amit leírtál az színtiszta libsi álláspont a nemzet, magyarság, kereszténység vonatkozásában is! Engem már az ilyen szar vélemény hidegen is hagyna, de az isten áldjon meg, ne nézz már annyira hülyének hogy még ezek után a jobboldaliságodat bizonygatod!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 12:54:14

@Ballib vagyok mert rettegek: "Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,"

Hát igen. A bolsevik fideSS nem párt, hanem szekta. Nem szavazói vannak, hanem hívői. Szánalmasabb még a DK-nál is. :))

GNDL 2019.02.08. 13:01:13

@Helga Beauty Salon: „ez a meghatározás a mostani magyar körülmények között elveszítette az eredeti jelentését”

Lófaszt veszítette el, egyszerűen csak arról van szó, hogy a Fidesz ellenzékben könnyedén hazudhatta magát jobboldalinak mert ez nem került nekik semmibe és semmiféle felelősséggel nem tartoztak... de aztán amikor kormányra kerültek, újra mindenki előtt lelepleződtek, hogy a fenét jobboldaliak ezek, inkább csak korrupt tolvaj kalandorok akik a jobboldali és keresztény filozófiákat csak egyszerű politikai pajzsként tolják maguk előtt, kizárólag politikai kampányok és primitív szlogenek szintjén.

Ettől függetlenül, látod, én azért elég világosan definiálni tudtam, hogy mi a jobboldal... és akkor is ez a jobboldal, ha a magát jobboldalinak hazudó fideszes elvtársakra pont nem illenek ezek a jellemzők, vagy ha a magukat tökéletesen tévesen jobboldalinak tartó fideszes híveket igen erősen frusztrálja ha ezzel szembesítik őket.... :)

„amit leírtál az színtiszta libsi álláspont”

Gondolom a nyolc általánosod és a szalagmunkás tanfolyamod épp elég volt ahhoz, hogy ezt eldöntsd... :D

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.02.08. 13:16:00

@Ballib vagyok mert rettegek: :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Na, benned jól átszakadt valami... :)))))

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 13:29:56

@GNDL: Gondolom a nyolc általánosod és a szalagmunkás tanfolyamod épp elég volt ahhoz, hogy ezt eldöntsd... :D.................

Na elfogyott a tudomány, ez már a kitűzött fehér zászló lippsi vitatkozóéknál, amikor elérkezünk az iskolai végzettséghez! :D Csórikám! A négy általánosom elég a veled való kommunikálásra, valamint hogy biztonsággal beazonosítsalak mint libsiprolit, a szalagmunkás tanfolyamom már csak hab a tortán, a vitakultúrádat és a debil érveidet elnézve nálad egy okj-s végzettség elérhetetlen álom lehet csupán!

GNDL 2019.02.08. 13:42:26

@Helga Beauty Salon: „Na elfogyott a tudomány...”

Épp ellenkezőleg, ezidáig egyetlen érvemet nem sikerült megcáfolnod, egyébként magadfajta fideszes trollokra jellemzően, miközben én az összes fideszes kampányszlogenedet többször is tételesen cáfoltam.

Ha már a vitakultúránál tartasz, akkor szerencsés lenne ha legalább ezt a fogalmat értenéd, ha már lövésed nincs arról mint jelent például a jobboldal, a jogállamiság, a liberalizmus vagy éppen a nacionalizmus... :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.08. 13:58:02

@Helga Beauty Salon: "@GNDL: Nektek?! Én jobboldali vagyok. :)..................
Ez a meghatározás a mostani magyar körülmények között elveszítette az eredeti jelentését csakúgy mint a baloldali"

Attól, hogy Magyarországon egy jobboldali párt van csak, a Jobbik, és nincs baloldali párt, még a jobboldal és baloldal értékrendje köszöni jól van, európai pártok vallják maguknak.

A fideSS neoliberális gazdaságpolitikát és bolsevik parancsuralmat vezetett be, köszönőviszonyban sincs a jobboldali értékekkel. Hasonlóan a meggesi utáni érában nagyon kevés baloldali értéket sikerült felfedeznem a kormányzásban.

2019.02.08. 14:15:01

Milyen szép is lesz, amikor azt olvassuk majd hogy gajdicsgárdistát, kutyát és egyéb állatot bevinni tilos !
Az igénytelen lakájok, soroscsicskák, soroszsoldosok és udvar bértollnokok figyelmét felhívva, és jelezve--hogy nékik közlekedésre a hátsó lépcső használata van kijelölve .

GNDL 2019.02.08. 14:25:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én a Jobbikot sem tartom olyan jó értelemben vett jobboldalinak, a nacionalista kardcsörtetésen vagy a rasszista/antiszemita gyűlöletkeltésen hozzájuk sem köthető semmiféle konvencionális jobboldali érték... pedig mostanában, a bértárgyalások és a hatnapos munkahét bevezetése kapcsán lett volna igen komoly lehetőségük hogy képviseljék ezeket a gondolatokat, ha valóban jobboldaliak.

Aztán mivel jobboldali vagyok, azzal egyáltalán nem akarok foglalkozni, hogy jelentős támogatottságú és jó értelemben vett baloldal sincs Magyarországon, bár baloldali politikai szervezeteket, közéleti szereplőket és politikusokat nagyságrendekkel többet tudnék felsorolni mint általam jobboldalinak vélt vagy tartott szereplőket.

Jobboldalinak lehetne nevezni mondjuk Dávid Ferencet, a VOSZ egykori főtitkárát, aki valóban jobboldali nézőpontot képvisel(t) például az érdekegyeztetéseken, bár ha a politikai pályára lépne akkor szerintem jóval keményebben kéne ezeket a nézeteket képviselnie, mivel a szakszervezetekkel és a kormánnyal szemben többször is inkább megalkuvó volt... lásd mondjuk jogos volt a tiltakozása a 2017-18-as indokolatlanul nagymértékű minimálbér emelések kapcsán, mivel ehhez nem társult semmiféle munkaadói adó- és bürokratikus tehercsökkentés, de végül mégis megszavazta az érdekegyeztetéseken ezeket az emeléseket. Aztán ott vannak a Fidesz-MDF mellől kihullott arcok, Bod Péter, Chikán, Csaba László, Mellár, akik még képviselnek jobboldali gondolatokat, de ezek többsége már inkább visszavonult vagy visszavonulóban van, nem mondjuk politikai szervezetként/táborként egységben lépnek fel...

Szóval határozott jobboldali karakterű politikai szervezet és jelentős politikai/értelmiségi elit nem nagyon van Magyarországon... pedig lenne dolguk, bőven. :) Főleg hogy rekord az adóterhelés, rekord a bürokrácia, ötszintű a közigazgatás egy zsebkendőnyi területű országban, a szocialista-típusú bürokratikus és korrupt állam pedig a teljes súlyával fekszik bele a piacgazdaság gyomrába...

Ráadásul a Fideszre valamiféle neoliberalizmust ráfogni sem túl helytálló, mivel az hogy az előző kormányokhoz hasonlóan ők is azt a fajta posztkommunista időhúzást művelik, hogy a nem túl versenyképes gazdaság és a rekord magas adóterhek kompenzációjaként zsákszámra tolják a szubvenciót a multiknak, csak hogy meglegyen a munkahelyteremtés per fő, függetlenül ezen munkahelyek által előállított hozzáadott értéktől, nem feltétlenül klasszikus neoliberalizmus... az sem hogy random vezetnek be ostoba adóterheket tucatszámra... a szinte kényszeres államosítás és központosítás sem az... inkább ahogyan említettem, ez egyfajta posztkommunista időhúzás, amellyel azokat a strukturális reformokat odázzák el amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy Magyarországot átvezessék a kádárista lábszagú szocializmusból és állami tervgazdálkodásból a piacgazdaságba. :)

Szóval inkább jellemző a Fideszre az, hogy egy posztkommunista kalandor bűnszervezet, bármiféle politikai/emberi értékek híján, arcpirító populizmussal és aljas pártállami propagandával megnyerve magának az erre fogékony, intellektuális képességeiket tekintve igen hitvány szinten lévő társadalmi csoportokat... MSZP-DK dettó egyébként...

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 14:27:46

@GNDL: Épp ellenkezőleg, ezidáig egyetlen érvemet nem sikerült megcáfolnod, .........

Részint sikerül cáfolni amelyiket lehet de javarészt eleve hülyeségek voltak amiknek a hülyeség voltukra mutattam rá, debilségeket okos ember nem cáfol.
Az, hogy te libsi módra minderről nem veszel tudomást, újra elismétled ugyanazt, azon lamentálsz (egyébként folyamatosan idiótán viselkedve) hogy a másik fél hülye? :D Mindezek után rólam feltételezed hogy nem értek a vitakultúrához! Mondjuk annak a változatához amit te adsz elő, nem is akarok! :P

GNDL 2019.02.08. 14:30:51

@Helga Beauty Salon: „Mindezek után rólam feltételezed hogy nem értek a vitakultúrához”

Nem feltételeztem, hanem konkrétan utaltam rá, hogy többek közt erről sincs halvány lila fingod sem. :D Elég csak visszaolvasni azt a nem túl magasröptű ámokfutást amit itt is előadtál... legnagyobb szerencsétlenségedre itt van mindegyik öklendezésed, csak vissza kell görgetni... :)

Helga Beauty Salon. 2019.02.08. 20:58:08

@GNDL: Rendben, elfogadom hogy értesz a vitakultúrához és éppen ezért mert nagyra tartalak átveszem a jellegzetességeit a tudományodnak. Tehát akkor te egy terjengősen fogalmazó hatelemis segédmunkás vagy aki felhergelt bérproliként próbálja osztani az észt.
süti beállítások módosítása