B1 blogcsalád



A világ döbbenten látja, milyen mélyre süllyedt a magyar demokrácia

Nemzetközi sajtószemle

2019. február 06. - Szelestey

strorb.jpg

  • Magyarország világcsúcstartó: az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát. 
  • A trumpi Amerika rossz példával jár elöl a világ autokratái számára, módszereik nagyon is hasonlóak- 
  • Az ököljog az illiberalizmus alapja, ám utóbbi minden, csak nem demokrácia-

  Bloomberg

bloomberg_1.jpg

(Szó szerinti fordítás)

Magyarország az első uniós tagállam, amely „részlegesen szabad” minősítést kapott a demokratikus szabadságjogok éves értékelésében, aláhúzva annak következményeit, hogy Orbán Viktor illiberális államot akar teremteni.  A Freedom House, a Washingtonban bejegyzett elemző intézet idei összesítése, „Szabadság a világban” címmel azt hangsúlyozza, hogy a magyar demokrácia lebontása jelenti a legdrámaibb hanyatlást, amióta csak ilyen felmérések készülnek. Az összes többi EU-s tagállam megőrizte a „szabad” besorolást.

A magyar kormány visszautasította a jelentést, azt állítva, hogy a Freedom House Soros György” birodalmának része. A szervezet anyagi forrásainak legnagyobb hányadát az amerikai kormányzat fedezi. Orbán, aki 2010-ben tért vissza a kormányrúdhoz, a rendszerváltás óta a hatalom legátfogóbb központosítását hajtja végre. Korábban független intézmények élére szövetségeseket nevezett ki, kiterjesztette befolyását az igazságszolgáltatás bizonyos területeire, megszigorította a szabályokat az egyetemek és a civil társadalom számára, ily módon korlátozva az eltérő vélemények kinyilvánítását. Az EU most vizsgálja, hogy büntesse-e a jogállam észlelt megsértését Magyarországon és Lengyelországban.

Csáky Zselyke, a Freedom Housen európai és eurázsiai kutatási igazgatója úgy jellemezte a helyzetet, hogy Magyarország a demokrácia felszámolásának úttörője lett. Továbbá utánzókra talált az unión belül, valamint az atlanti térségben.

New York Times

new_york_times.jpg

A véleménycikk felhívja a figyelmet, hogy az Egyesült Államok már nem tartozik bele a demokratikus világ krémjébe. Ezt a Freedom House állapította meg, amelyet 1941-ben, a nácizmus ellen alapítottak, és amely a 70-es évek eleje óta minden évben közzéteszi felmérését a politikai és polgári szabadságjogok átfogó helyzetéről. Az USA tavaly és az idén érte el a legrosszabb eredményt, mert ugyan még szabadnak számít, de már Görögország, Lettország és Mauritius mögé szorult, és inkább olyanokhoz került közelebb, mint Horvátország, nem pedig Németország vagy Nagy-Britannia.  Trump elnökségének két éve azonban bizonyította, hogy az amerikai demokrácia meglehetősen ellenálló.

A jelentés azonban legalább két okból folyamatos riadalomra ad okot: az egyik annak megállapítása, hogy általában több mint két év szükséges, amíg összeomlik egy demokrácia. A cikk idézi a dokumentumból, hogy az olyan helyeken, mint Magyarország, Venezuela vagy Törökország azt éli át, hogy a demokratikus intézmények fokozatosan megadják magukat az antidemokratikus vezetés nyomásának, a gyakran nehézkes indulást követően. A szervezet elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrupció megerősödése és az átláthatóság gyengülése fémjelzi az ilyen kormányokat, és sokszor mindkettő már előrevetíti: gondok vannak demokráciával. Mindkettő aláássa a rendszer törvényességében vetett bizalmat.

A másik, ami nyugtalanító, az az, hogy az amerikaiak ugyan figyelmen kívül hagyják Trump megnyilvánulásait, a külföldi vezetők nagyon is odafigyelnek azokra. A tekintélyelvűség feljövőben van az egész világon. Az elnök rendszere ebbe irányzatba illeszkedik bele, ám fel is gyorsítja azt. Azt látni, hogy a mostani washingtoni adminisztráció alatt az USA teljesen amorálisan és kereskedelmi szemlélettel viszonyul a világban a demokráciához, ami kitermeli a maga veszélyeit. Az autokraták rájöttek, hogy nem kell súlyos árat fizetniük, ha újságírókat nyomnak el, sőt gyilkolnak meg. Remélhetőleg az Egyesült Államok 2020 után, egy új elnök alatt kidolgozza, miként lehet módszeresen visszaszorítani az illiberalizmust. Nem csupán az Amerikának lesz szüksége rá.

Washington Post

washington_post_1.jpg

A Freedom House vezetője úgy összegzi az idei jelentés legfőbb mondandóját, hogy Trump eltorzítja a demokráciát odahaza, de világszerte is. Szerkesztőségi véleménycikkében Abramowitz rámutat: két év elteltével nem sok kétség van afelől, hogy az elnök befolyása alapvető amerikai értékeket tesz tönkre, és külföldön is aláássa a demokráciát, valamint a szabadság ügyét. Hozzáteszi, hogy az általa irányított szervezet még soha nem aggódott ennyire a demokrácia Egyesült Államok-beli állapota miatt. Gondok persze már korábban is akadtak, ám Trump gyakorta támadja az alapvető normákat és intézményeket, így a független igazságszolgáltatást, a hatalmi ágak szétválasztását, a szabad sajtót és a választások törvényességét. Mindez azzal fenyeget, hogy felgyorsul a rendszer lebomlása, hiszen elkoptatja a fékeket és ellensúlyokat.

Másutt, így Magyarországon, Venezuelában és Törökországban azt látni, hogy egy megtévesztően lassú rajt után, a demokratikus intézmények egymás után maradnak alul a folyamatos nyomás hatására. Hogy az USÁ-ban mi történik, az azért fontos, mert más kormányok nagyon is nézik a fejleményeket, és Washington szerepét semmi mással nem lehet helyettesíteni, ha a politikai és szabadságjogok megvédéséről van szó. Ám hogy a helyzet rosszabbra fordult a tengerentúlon, az már eddig is felgyorsította a demokrácia hanyatlását a világban. Trump hasonló módszerekkel él, mint más autokraták és populista demagógok, akik megpróbálják megszüntetni hatalmuk korlátait.  Az ilyen vezetők erőt merítenek abból, hogy Trump keményen összecsap az USA hagyományos, demokratikus szövetségeseivel és nem hajlandó fenntartani a katonai szerződéseket, amelyek pedig segítenek megőrizni a nemzetközi biztonságot. Úgy tűnik, a Fehér Ház mostani lakója inkább bátorítja ezeket az erőket, semmint hogy szembeszáll velük. Tevékenységének eredménye jól látható az egész földtekén.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

Napjaink szélsőséges politikusaiban közös az a vonás, hogy számukra a politika egyenlő az erősebb jogával. Továbbá minden másnál előrébb való a saját ügy, de ez nagyon is tudatos részükről. Erre figyelmeztet egy ismert német professzor, a demokrácia szakértője. Alexander Görlach úgy látja, hogy ezeknél a vezetőknél, Trumptól az osztrák belügyminiszterig (a felső képen Orbánnal), fontos annak igazolása, hogy programjukat a nép akarataként jelenítsék meg. Az ő logikájuk szerint a többségi szándék szabja meg a törvényeket. És aki akadályozza a zavartalan kapcsolatot a tömegek és azok választott képviselői között, az idegenszívű, akinek nincs helye a társadalomban.

Az ilyen politikusok, akik erős emberekként ünnepeltetik magukat, megvetik a demokráciát. Azt állítják, hogy az ő köztársaságuk illiberális. Az osztrák belügyi tárca vezetője pl. nemrégiben feltetette, hogy a jogot alá kell vetni a politikának. Ám a demokrácia vagy liberális, vagy nem létezik. Nincs illiberális demokrácia! A mai demokrácia csak a jog és nem az erősebb uralmaként létezik. A demokráciák elismerik az emberi jogokat.

Mert milyen lenne az illiberális változat? Az emberi jogokat csak, mondjuk, a bioosztrákoknak szavatolnák? A muzulmánok korlátozott vallásszabadságot élveznének? A melegeket bizonyos negyedekbe vonnák össze? A populisták azt hangoztatják, hogy a kultúra homogén, ezzel szemben a sokszínűség a torzulás kifejeződése. Csodálják Putyint, akinek nem kell hadakoznia az emberi jogokkal. A magyar és a lengyel vezetés egészen el van ragadtatva az orosz elnök stílusától. Sok oka van annak, hogy a népek lépre mennek az ún. „erős embereknek”, miközben azok egyáltalán nem erősek. Hiszen igen sok kárt okoznak a gazdaságuknak, felzaklatják a társadalmat. Ezzel szemben a demokrácia jólétet és biztonságot hozott. Nem a bőrszíntől vagy a vallástól függ, hogy ki lehet a demokrácia része. Az olyanok azonban, mint az osztrák belügyminiszter, a törzsi hovatartozás és az ököljog világába akarnak visszatérni. De menjenek csak egyedül a Pokolba vezető úton!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3014610450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.06. 05:35:13

A FH jelentése csak egy dologra jó: bemutatja ki szeret vagy utál éppen Sorosék hálózata.

Szerintem örömteli hír, hogy Soros gazda végleg lemondott Mo-ról.

havrilla 2019.02.06. 06:19:13

Édes Istenem. És vannak, akik el is hiszik ezt a sok marhaságot?
A világ döbbenten nézi a magyar ellenzéket, mert ennyi hülyét még nem láttak együtt.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.02.06. 06:25:05

Éjszakás műszak végi nertársaknak mondom. Kapjátok magatokat össze fiúk! Értem én hogy fárasztó műszak vége, miazmás. De hol maradnak az "érvkészletből" a migráncshordák és az állandóan támadó Brüsszel? :-)

Fizu megvonás lesz a vége ennek a lazaságnak, meglátjátok! Minőségi bérkomment hol marad? :-)

2019.02.06. 06:59:31

köszönet O1G- nek,holnap elhallgat a music fm (89.5) is, de hála Istennek, az egyik kib@szott stómanja már nem fog fidessmédiát a frekvencián üzemeltetni.
majd másik...

O1G!!!

több stadiont, több migráncsot!

nekünk nem kell jogállam, a főczigány kell.

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 07:00:10

Magyarország világcsúcstartó: az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát .........................

Kéremszépen segítsen valaki nekem, hogy mit tegyek ha értelmezni akarom ezt a mondatot, mert egyenlőre csak ott tartok, hogy Orbán marha gyorsan tud demokráciát ásni!

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 07:03:25

@az EU pénzek zsákolója: Amiket itt írogatsz kora reggel az a reggeli merevedés helyett jön nálad?
Keres fel egy urológust sürgősen! :D

2019.02.06. 07:18:59

@Helga Beauty Salon:

aha, van egy kis baj a cerkával, kezelnéd?

s nálad mi az oka, hogy a főczigány, a strómanok fejedelmének, minden magyarok géniuszának, a gigamilliárdos stadion császárnak a zacskóját nyalod hajnalban?

szeretetnéd nagyon, hogy mindent felvásároljon az országban, a pénzünkön?

Secnir 2019.02.06. 07:19:11

@az EU pénzek zsákolója:
a rock radio is sláger lett. megint jöhet az MP3 dömping...

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 07:26:52

@az EU pénzek zsákolója: aha, van egy kis baj a cerkával, kezelnéd?..............

Azt nem hiszem hogy megköszönnéd! :DDDDD

Secnir 2019.02.06. 07:28:12

@közíró MAXVAL bircaman:
"A FH jelentése csak egy dologra jó: bemutatja ki szeret vagy utál éppen Sorosék hálózata. Szerintem örömteli hír, hogy Soros gazda végleg lemondott Mo-ról."

nem. rosszul látod: a fidesz az, aki az FH jelentésének örül, ha abban lát kapaszkodót, és fikáz, ha nem.
archiv.fidesz.hu/index.php?Cikk=80824&menu=nyomtathato
ez van akkor, amikor pölö balog üdvözölte az FH hasonló jelentését...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.06. 07:29:36

@Secnir:

Ez legyen Balog baja. Ő politikus, így nyilván kihasznál minden alkalmat.

rallus 2019.02.06. 07:37:45

A Simaszentgöröngyösi Arany Ebihal Horgászegylet felmérése szerint Soros György egy kártékony, visszataszító sz.rkeverő. Ezzel nagyon sokan egyetértenek, de valamiért nem kapta fel a világsajtó.
Az egylet tagjai senki fizetési jegyzékén nem szerepelnek ... Talán ez a baj....

Oxica 2019.02.06. 08:22:18

444.hu/2019/02/06/a-kotvenyprogram-lezarasa-ota-egyre-tobb-kulfoldi-erkezik-az-orszagba-akikrol-nem-tudni-miert-vannak-itt

"több mint 9 ezer embernek adott tartózkodási engedélyt „egyéb célból”. "

"Tavaly Iránból érkeztek a legtöbben ilyen módon (1223 fő" - ezek nem muzulmán migráns terroristák elvtársak?

Hát erről ennyit, hogy nem akarunk bevándorló ország lenni elvtársak.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.06. 09:22:13

@Oxica: Azért elég nagy a különbség a zöld határon érkező illegális bevándorlók, és a hivatalos utakat betartó "tartózkodók" között. A zöld határon érkezők 99%-a össze-vissza hazudozik, hogy bejusson, embercsempészek szolgálatait veszi igénybe stb. , addig a perzsák (iránbó) igazolják magukat, és lehetősége van a közigazgatásnak, hogy a beutazást eccerüen megtagadja tőle.

Csak nézd meg, milyen egyszerű kitennie a németeknek az oda bejutott illegális bevándorlót.... míg a ha a Magyarországon tartózkodó perzsával gond van, nincs azzal probléma, hogy az illető haza legyen toloncolva.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.02.06. 09:24:48

" ... Remélhetőleg az Egyesült Államok 2020 után, egy új elnök alatt kidolgozza, miként lehet módszeresen visszaszorítani az illiberalizmust. .... "

A nagy tesvír majd megoldja a problémát.... lásd: Arab Tavasz ... és annak a következményei.

John Brennan 2019.02.06. 09:44:54

"Mit csináljon egy bébielefánt, ha nem tudja az ujját szopni?"
"Orbántól óvja Timmermans a Néppártot"
"Magyar diplomáciai ámokfutásról beszél egy uniós diplomata"
"Timmermans: Akkor aggódnék, ha Orbán Viktor dicsérne"

Ezek a fontos külföldi hírek az Index szerint.

A román miniszterelnök hétfői interjújáról nem tudósítanak (Politiconak adta).

Kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugat-európai vezetőket Viorica Dancila román miniszterelnök, kifogásolva a korrupciót és a kormányellenes tüntetők elleni hatósági fellépést ért bírálatokat. Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Románia kormányfője hétfőn adott interjút a Politiconak.
A kormányfő szerint számos törésvonal van a nyugati és a keleti EU-tagállamok között, melyek csak szélesedtek az elmúlt években, ez pedig nehezebbé tette a közöttük való konszenzust. „Senki sem javasolja, hogy készüljön jelentés az Európai Parlamentben Franciaországról” – nyilatkozta Dancila, utalva a sárgamellényes tüntetések során kialakult erőszakos zavargásokra.
Dancila kitért rá, hogy az EU csak Románia és Bulgária esetében folytatja le a korrupcióellenes reformok hatályba léptetését monitorozó vizsgálatot. Hozzátette, „hatalmas korrupciós ügyeket” látott már Hollandiában, Franciaorszában és Németországban is. „Akkor senki nem kérte az ilyen mechanizmusok életbe léptetését”. „Nem gondolom, hogy bizonyos problémákat úgy kéne megoldani, hogy a falhoz állítunk valakit, és ujjal mutogatunk rá” – szögezte le a román miniszterelnök a Romániát ért vádakra reagálva.

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 09:56:28

az Egyesült Államok már nem tartozik bele a demokratikus világ krémjébe. Ezt a Freedom House állapította meg, amelyet 1941-ben, a nácizmus ellen alapítottak, ...............

Persze mert az USA annyi demokráciát exportál hogy otthonra nem marad!
A Freedom, meg a hasonló szervezetek elmehetnek az anyjukba, mert miután ebből élnek, ez a létük indoka, mindenhol nácizmusról óbégatnak, még ahol ennek nyoma sincs!

István Tamasi 2019.02.06. 10:18:07

@Helga Beauty Salon: Igen, tudjuk, hogy te csak O1G ánuszának nyelveddel történő kezeléséhez értesz.

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 10:33:25

@István Tamasi: Mi meg tudjuk, hogy az ilyen orbánfóbiás lumpenproliknak ennél tovább nem is terjed a látóköre!
Ugyanazt írod állandóan, szerintem állj le a tablettás borról ha még nem késő.

havrilla 2019.02.06. 10:38:42

@Oxica:
A kurva anyád és a szarszagú családod jól van?

rallus 2019.02.06. 10:50:31

" Magyarországról Körtvélyesi Zsolt segédkezett megírni az anyagot, mely leminősítette hazánkat.
Az országról jelentést író, a Freedom House honlapján függetlenként feltüntetett kutató a Soros-egyetemen tanult, Soros-szervezetek biztosítottak neki felületet a publikációra. Magyarországról tehát egyetlen egy ember készíti el azokat a dokumentumokat, ami alapján hazánkat kevésbbé demokratikusnak sorolják be, mint Indiát, vagy ugyanabba a státuszba helyezik el, mint Ukrajnát,"

Hát akkor tényleg lebuktunk, hiszen ki tudna többet a demokráciáról, mint egy ilyen hazafi....

FCUK5 2019.02.06. 11:07:35

a Freedom House pont olyan a szabadságfokvizsgálók között, mint a Moody's meg társai az adósságértékelők között: 2008-ban, pár nappal a LB csődje előtt a cég még elsőosztályú adós volt.
Mi, amikor Fletóék bedöntöttek, magasan befektetésre ajánlottak voltunk.

Az ilyen jelentéseknek két haszna van: tudja lobogtatni az ellenzék, meg a kormány is.

Az előbbinek semmi eredménye nem lesz, a másodiknak meg az lesz az eredménye, hogy még kicsit erősebb lesz a Fidesz. ennyi.

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 11:32:20

@FCUK5: Az ilyen jelentéseknek két haszna van: tudja lobogtatni az ellenzék, meg a kormány is.
Az előbbinek semmi eredménye nem lesz, a másodiknak meg az lesz az eredménye, hogy még kicsit erősebb lesz a Fidesz. ennyi................

Ezt nem értem én sem ezekben a "független" ilyen olyan vizsgálókban, hogy mit gondolnak, mennyit ér mára a szavuk? Annyiszor lebuktak az ócska hazudozásaikkal, hogy akiket meg akarnak győzni, azok elolvassák hogy mennyire rossz ez a kormány és utána elmennek szavazni Orbánra! Ők már tényleg a Piszkos Fred-i kategória, utálatot azok iránt keltenek akiket dicsérnek!

Populista Pista 2019.02.06. 12:23:10

Csak azért nem kapja Orbán a lehető legrosszabb osztályzatot a Felkelő Nap házától (a freedom house szabad fordításban), mert utána már nem lehetne évről évre tovább rontani és szörnyülködni. A világ alig várja hogy visszatérjen a szabadság arnykora amilyennek tapasztaltuk Gyurcsány idejében.

Populista Pista 2019.02.06. 12:40:03

Egy államot hiányolok az országértékelésből: Sorosisztánt. Tényleg, menyit adnának saját birodalmuknk ezek a szervezetek?
És menyit adnának a választók nekik ha lenne módjuk demokratikusan véleményt nyilvánítani? Hány százalékot kapna Magyarországon Soros?

John Brennan 2019.02.06. 13:21:39

@Helga Beauty Salon: majd jön a cunnesbery nyanya és kimutatja a FHra hivatkozva is, hogy tovább szakakad a Ner.

n_dy 2019.02.06. 13:32:03

na és ha egy ország éppenséggel nem akarna demokráciát, akkor ki kell őket írtani? tudtommal azonban a demokrácia eleptétele a szabad és egyenlő választás ... ez meg van és volt is már párszor ... mi kéne még?

John Brennan 2019.02.06. 13:38:55

@n_dy:
ráadásul a Freedom House nem a politikai intézményrendszer működésének demokratikus voltát vizsgálja, hanem a pc véleménydiktatúrát várja el, mint ideált; azokat az országokat minősíti fel, ahol a pc nevében teljes mértékű orwelli véleménydiktatúra tombol (Németország); ahol az elnök nem pc (Trump) ott azok már nincsenek a "demokrácia krémjében"

E1G ellenzék egy geci 2019.02.06. 13:39:03

"A világ döbbenten látja, milyen mélyre süllyedt a magyar demokrácia"

Annyira varom mar, hogy vegre megszunjon a demokracia. Mar kilenc eve szakad, zuhan, errodalodik, gyengul, sullyed, hanyatlik, bomlik, de meg mindig nem szunt meg.
Kivancsi lennek, ha egyszer vegre megszunne, akkor mit tudnanak irni, hogyan tudnak fokozni ? Minden evben leirnak, hogy "ujra megszunt", "hajaj most aztan mar nagyon megszunt", "ennyire meg sosem szunt meg", "mar ketszeresen megszunt".
Vagy csak beken hagynanak minket a picsaban ??

E1G ellenzék egy geci 2019.02.06. 13:47:39

"Magyarország a demokrácia felszámolásának úttörője lett. "
"a magyar demokrácia lebontása jelenti a legdrámaibb hanyatlást, amióta csak ilyen felmérések készülnek."
"az utóbbi csaknem 50 évben sehol sem ásták alá ilyen rekordsebességgel a demokráciát."
"Magyarország, Venezuela vagy Törökország azt éli át, hogy a demokratikus intézmények fokozatosan megadják magukat "

Nem hiszem el, hogy ezeket komolyan irjak, hogy nem rohognek sajat magukon amikor ezeket a kenyszeredett baromsagokat irjak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.06. 13:54:27

@O1G orbán egy geci: "Annyira varom mar, hogy vegre megszunjon a demokracia."

Nyitott kapukat döngetsz, már 2013-ban megszűnt, mióta O1G leválthatatlan lett.

A főnökeidet kérd már meg ott az FSZB-nél, hogy egy magyar billentyűzettel dobjanak meg. :))

Ja, most látom, már fejen dobtak. :))

John Brennan 2019.02.06. 13:59:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
attól még nem szűnik meg a demokrácia, ha az ellenzék néhány ostoba megélhetési politikusból álló fosrakás

Ellenzéki BOHOC kommandó 2019.02.06. 13:59:41

"Ezt a Freedom House állapította meg"

Komolyan mondom, válaszcsapásul a magyar kormánynak kikéne adnia egy éves értékelést, a "A világ legkomolytalanabb, legnevetségesebb civil szervezetei" cimmel.
És az első 10 helyre az amnesztit, a freedomot, meg a Soros hálozat többi szervezetét tenni. :)))))))))

Populista Pista 2019.02.06. 14:14:32

@Ellenzéki BOHOC kommandó :
Csak el kell olvasni az Amnesty International londoni központjáról készített saját értékelést: "Toxikus légkör, zaklatják és megalázzák az alkalmazottaikat részben a bőrszínük, származásuk alapján is, rossz menedzsment stb stb"

Ezek a civil szervezetek ugyanolyanok, mint a megvalósult szocializmus. Egy nagy utópia még rosszabb rendszert eredményezett, mint ami ellen eredetileg kitaláltak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.06. 14:14:48

@John Brennan: "az ellenzék néhány ostoba"

A geci gazdádnál panaszkodj, ő mondja meg, ki legyen az "ellenzéke", aki veszélyes lehet, azt kinyírja.

Populista Pista 2019.02.06. 14:18:55

@Oxica:
Eddig azon sírtatok, hogy Magyarországon gyűlölik az idegeneket, most meg az a gond hogy beengedi őket Orbán. El kéne dönteni végre hogy mi a faxt akartok, az állandó sírásríváson kívül.

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 14:40:19

A világ döbbenten látja, milyen mélyre süllyedt a magyar demokrácia.............

Ez a poszt cím is milyen!
Magam előtt látom a döbbent türkméneket és az elképedt grönlandiakat ahogy látják a sülyedést!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.02.06. 14:59:55

Hú de el van eresztve az egitPRop osztály bérkommerekkell :-) A kurmánypárti hsz-ek számából kiindulva kérdezem. Nincs itt véletlenül kurmánypárti vélemény-diktátum?

Nertársak! Rajtatok kívül nincs itt senki! Nem féltek egyedül? :-)

E1G ellenzék egy geci 2019.02.06. 15:13:01

Azon rohogok. hogy az ilyen fridom szervezeteknek az volt az eredeti celja, hogy gyengitsek megbuktasak a nekik nem tetszo kormanyokat. De mostanra, ugy lejarattak, nevetsegese tettek magukat, hogy mar erositik az altaluk megtamadott kormanyokat. Vagyis pusztan a letezesuk gyengiti a liberalis oldalt, tehat liberalis szemszogbol nezve a legjobb lenne megszuntetni oket. :)) Nagy dillema lehet.

neko1967 2019.02.06. 15:16:35

@E1G ellenzék egy geci:
Mi van ruszki, nem telik ékezetes billentyűzetre Moszkvában?

neko1967 2019.02.06. 15:21:24

444.hu/2019/02/06/karacsony-lathatoan-nem-keszult-fel-erre-a-hir-teves-szereplesre-rossz-vege-is-lett

Ilyen egy komoly sajtótermék! A politikus hibázott, felkészületlen volt, megírják!

Természetesen a csuti gecivel ilyen nem fordulhat elő, mert nem kerül a közelébe újságíró, csak bio-mikrofonálvány!

Karácsony oda is elmegy, ahol tudja, hogy nem bánnak vele kesztyűs kézzel, nem úgy mint a O "utcai harcos' 1G!

orbántrollirtó 2019.02.06. 16:05:48

@E1G ellenzék egy geci: Takarodj innen te nyomorult orbántroll a hazug, fideszes kurva anyádba. Ne szennyezd a szabad sajtót te orbán talpnyaló.

orbántrollirtó 2019.02.06. 16:07:40

@Helga Beauty Salon: Már megint az itt rohadsz te nyomorult orbánpropagandista? Takarodj vissza az orbán seggébe senki nem kíváncsi a hazug fajtátokra.

orbántrollirtó 2019.02.06. 16:08:10

@Helga Beauty Salon: Már megint az itt rohadsz te nyomorult orbánpropagandista? Takarodj vissza az orbán seggébe senki nem kíváncsi a hazug fajtátokra.

Populista Pista 2019.02.06. 16:10:43

@neko1967:
Karácsonyit felkente a maga vajaskenyerére a Maszop, meg is választotta őt a kenhető ételekhez szokott fogatlan Maszop törzsszavazó tábor polgimesterjelöltnek. Egy jópofa kamasz, iskolapadban volna még a helye, de kiengedték idejekorán.

Zuglóban is csak kinevették a háta mögött, aztán minden ment úgy mintha ott se lenne.

orbántrollirtó 2019.02.06. 16:10:48

@John Brennan: Te szarházi orbántroll. Mi a kurva anyádért nem a Magyar Nemzetnél vagy? Ez itt a szabad sajtó, neked mint orbánista hazug szennyalaknak itt semmi dolgod. Takarodj, amíg teheted.

putris72 2019.02.06. 16:30:04

@az EU pénzek zsákolója: Az el nem készült ETO stadion,Questor mond neked valamit? A Feri testvér 2 foci EB-re is pályázott,és olimpiára is szeretek volna pályázni! Na erre a nagy semmire több pénzt költöttek,mint az Orbán stadionokra!De tudod azok legalább felépültek!A Ferinek csak makett stadionra futotta ebből a lóvéból!

Nagykörúton túli magyar 2019.02.06. 16:38:17

@orbántrollirtó: "Ez itt a szabad sajtó"
Mármint ezt úgy szeretnéd érteni, hogy csak azt szabad, amit te jónak látsz. :)))
A többi takarodjon innen.

Ehh, már vége annak az általad annyira imádott rendszernek, vedd már észre!
A magyarok is hangot adnak a véleményüknek, nem csak nektek szabad!

Apád nagyon belédnevelhette ezt a jobb, ha kussolsz mentalitást. Otthon tele a polc a kiváló ÁVH dolgozó kitüntetéseivel, igaz? Büszke vagy rá?

Helga Beauty Salon. 2019.02.06. 16:45:18

@orbántrollirtó: Ne szennyezd a szabad sajtót te orbán talpnyaló.........................

Te mekkora bohóc vagy! :DDDDDDDDDDDDDDDD
Zavarja a szabad sajtót az igazmondásban és te sem tudsz zavartalanul a tőled megszokott Nobel díjas szinten gondolkodni!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.06. 16:49:41

@E1G ellenzék egy geci:

Nagy elismerés Mo-nak, hogy Soros lerontotta a pontszámát, ez scak egyet jelent: valamit jól csinál a kormányzat.

Nézd végig Oroszország osztályzatát. Amikor engedték magukat kirabolni, s nyugati liberális szabályok szerint próbáltak élni, nyomortíva a népet, még 2,5 pontjuk volt, aztán ahogy erősődött az orosz állam, lettek bebörtünözve az oligarchák, fejlesztve a gazdaság, le lett ronta 3,5-re, majd 4,5-re. Most már 6,5 - de lesz még 7 is az.

orbántrollirtó 2019.02.06. 16:51:07

@Ma is mentek gecizni?: Takarodj innen te mocskos troll, a hazug fideszes kurva anyádba. Menj a mészáros újságaira az összes nickeden , te nyomorult diktatűrapárti senkiházi.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.06. 16:59:33

@orbántrollirtó: 2018.12.25. óta tag.
Kicsifiú, te nickezel?? MUHAHA! Még karácsonykor is műszakba hívott gyuribá?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.02.06. 17:22:29

megtaníthatná már a Miniszterelnök Úr ezeknek a soros bérenceknek, merre kell elhúzni a picsába

MACISAJT 2019.02.06. 17:31:23

Freedom House-korrupció
Tanácsadónak vették fel Charles Gatit · A szervezet idei jelentésének magyarországi részét Miklósi Zoltán készítette

Lovas István-Magyar Nemzet

2001. augusztus 21., kedd

A világon a szabadságjogokat nyomon követő New York-i Freedom House nevű szervezet néhány nappal ezelőtt az átmeneti helyzetben lévő társadalmak korrupciójáról kiadott értékelésében térségünk 15 rendszerváltó országa közül Magyarországot a negyedik helyre csúsztatta vissza, míg a Transparency International rangsorában a rendszerváltók közül a 2. helyen állunk.
A Freedom House-t az Egyesült Államokban konzervatívnak tekintik. Az egyetlen volt, amelyik számos liberális szervezettel ellentétben Magyarország sajtóját pontosan akkor tekintette szabadnak, amikor az szabad is volt, és akkor nem – a Horn-kormány évei alatt –, amikor a médiát nemcsak kézi vezérléssel irányították, de egymás után tűntek el a konzervatív fórumok, „természetesen” „gazdasági” okokból.
A Freedom House-t a liberálisok világszerte nem igazán kedvelik. Magyarországon a balliberális oldalnak nem annyira a szervezet ideológiája nem volt az ínyére, hanem az zavarta, hogy szinte az egyetlen olyan jelentős szervezetet látták benne, amelyikben még nem volt ott emberük. Ugyanis az Adrian Karatnycky által vezetett Freedom House Magyarország esetében jobbról és balról is tájékozódott. Ami természetesen megengedhetetlen – a hazai balliberálisok és innen elszármazott azon külföldi segítőik szemében, akik mintha valamilyen, mesterségesen fenntartott traumát dolgoznának le minden magyar jobboldali kormányon. A Freedom House tehát stratégiai célponttá vált, amelyet „be kell venni”.
(folyt.köv)

MACISAJT 2019.02.06. 17:31:59

@MACISAJT: folytatás:

A harci feladatot teljes siker koronázta. A Freedom House tanácsadónak vette fel Charles Gatit. Gáti Károly pályáját 1953-ban kezdte Magyarországon kommunista újságíróként, oly monoton hasonlóságban a Soros Alapítvány itteni szekciójában befolyásos emberekhez. Gati ma egyetemi tanár, és egyik vezetője a globális pénzkezeléssel foglalkozó Interinvestnek.
Gati – az azóta elhunyt Vásárhelyi és a szintén elhunyt Völgyes Iván (General Electric, Lockheed, Budapest Bank elhíresültség) barátja – persze nem igazán barátja a Magyarországon demokratikusan megválasztott jobbközép kormányoknak. Így az Orbán-kormánynak sem. Kijelentéseinek jellegzetes SZDSZ-es nyelvezete (az Orbán-koalíció „MIÉP-pel kötött de facto szellemi paktuma”, mely miatt Washingtonban „foltos” az Orbán-kormány híre; sietős figyelmeztetései a totális kudarcot szenvedett brüsszeli, Bécs-ellenes szankciók nyomán, miszerint az amerikai fővárosban élénken figyelik, miként reagál az Orbán-kormány az ausztriai fejleményekre, mint például a Schüssel osztrák kancellár meghívása) egyértelművé teszik Gati nem különösen mélyen rejtett szimpátiáit még azok előtt sem, akik nem ismerik hátterét. Igaz ugyan, hogy egyik nyilatkozatában kijelentette, sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon egyetlen pártot sem támogat, a tények azért mást mutatnak. Mint Magyarországon a jobboldali sajtó kiderítette, Gati – kijelentésével ellentétben – kizárólag a demokrata párti Richard Swettet támogatta az általa és gyermekei mindegyike által Swett törvényhozási széke elnyerése érdekében átadott csekkekkel. Swett egyébként Tom Lantos veje.
Jonathan Sunley, a konzervatív Windsor-klub vezetője az amerikai konzervatívok egyik befolyásos hetilapjában, a National Reviewban még a Horn-érában írt cikkében (Tulajdonság nélküli emberek) azt írta Gatiról – Völgyes Ivánnal, von Ferenczyvel és másokkal emlegetve egy füst alatt –, hogy igen sok szolgálatot tett a Horn-kormánynak.
Nem sokkal Gatinak a Freedom House-hoz való csatlakozása után a New York-i szervezet média ügyekben már nem informálódott többé jobboldali újságíróktól is, amikor az itteni állapotok alakulására volt kíváncsi. E helyett forrásai Eötvös Pál, Füzes Oszkár, Rádi Antónia, Zalai Péter (valamennyi a Népszabadságtól), Molnár Péter, az SZDSZ volt médiaszakértője, Szikinger István, Vásárhelyi Mária és Bolgár György lettek, mint a szervezet honlapján is olvasható.
A Freedom House-nak a korrupcióról szóló mostani jelentését könnyű összetéveszteni egy SZDSZ-es parlamenti felszólalással. Nem véletlen. A Magyar Nemzet információja szerint ugyanis a szervezet idei jelentésének magyarországi részét Miklósi Zoltán készítette. Ő a tavalyi egyetemi évben Soros-ösztöndíjas volt a New School Universityn (Heller Ágnes és lukácsista barátai tanítási helye, amelyet még a II. világháború elől Németországból az Amerikába menekült Frankfurti Iskola tagjai alapítottak). Publikációinak a Beszélőben, az ugyancsak Soros-pénzen támogatott Élet és Irodalomban, a Magyar Hírlapban és a Népszabadságban adtak teret és – nem utolsósorban – közreműködött A korszakváltás programja c. SZDSZ-dokumentum megírásában is.
Talán érdemes megemlíteni, hogy Adrian Karatnycky a korrupcióról szóló jelentéshez írt bevezető tanulmányában kiemeli a Freedom House és a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézete közötti együttműködést az értékelés elkészítésében. Hogy Soros nálunk mennyire „igyekszik” egy nyitott társadalom létrehozására, azt ma már nálunk csak kevesen kétlik.
Igazi Freedom House-korrupció tehát a FH értékelése. A jövőben jelentéseit mindaddig, ameddig Charles Gati lesz a tanácsadója és informátorait csak egyetlen oldalról válogatja, értékén kell kezelni. "

No kérem. Eltelt 18 év azóta.
Mi változott? OK, Lovas István aki ezt 2001-ben megírta, tavaly meghalt, gati charles (aki éppen a népszagában kolumnista) &co. viszont vígan űzik ugyanazt a forgatókönyvet.

Bogomil 2019.02.06. 17:35:16

@közíró MAXVAL bircaman: Te ennél tájékozottabb vagy; pontosan tudod, hogy a Freedom House fő támogatói amerikai szövetségi/kormányzati alapok, tehát kár ezzel a Soros-dumával jönni.

István Tamasi 2019.02.06. 17:36:36

@Helga Beauty Salon: Nem tudsz te magadtól semmit, te kis csicska, csak azt amit a Lendvai utcából eléd hánynak a vályúdba.

István Tamasi 2019.02.06. 17:37:38

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Bezony példát mutathatna O0G hogyan kell elhúzni a picsába.

törppicur 2019.02.06. 17:57:03

@MACISAJT: hosszú volt, amit idetoltál, de legalább tanulságos.
Nem könnyű a civilek élete. Mindig kérnek tőlük valamit. Nem pont akkor, amikor a pénzt kapják, de KÉRNEK. Ők meg nem szeretnek lónélküli lófejjel aludni.

törppicur 2019.02.06. 18:00:58

Az ököljog az illiberalizmus alapja, ám utóbbi minden, csak nem demokrácia

Lajos B+, ahnnan ezt a gondolatot összeollóztad, ott az ököljog vélelme az osztrák belügy-miniszterre vonatkozik - és ő sem erősítette meg.
Mi köze ehhez Orbánnak?

A demokráciacsökkenés deriváltját miből számoltad ki? A másik 200 országé milyen? Nagyon nyerünk, vagy csak kicsit?

taga20 2019.02.06. 18:06:39

@törppicur: neked a ruszkikhoz kéne költöznöd, me ott nem kérnek semmit, csak kinyírnak. na az egy klasszik illiberalizmus.

MACISAJT 2019.02.06. 18:16:23

És akkor lássuk kinek köszönhetjük a 2019-es jelentést. Itt vannak felsorolva.

freedomhouse.org/report/freedom-world/freedom-world-2019/acknowledgements

A Magyarországi raportőr:
"Zsolt Körtvélyesi is an independent consultant specializing in Central and Eastern Europe."

Ajajj. Már kezdtem rosszat sejteni, mikor "függetlennek" állítanak be valakit....
Nem tévedtem:

archive.ceu.edu/node/17878

"Qualifications:
Jur. Doct., Szeged U.
MA, Nationalism Studies, CEU "

Hát, így készülnek ezek a borzasztó jelentések. Kaptafára. Kiválasztott(ak) által. Hülyéknek.

morph on deer 2019.02.06. 18:34:38

@törppicur:
”hosszú volt, amit idetoltál, de legalább tanulságos.”

És nagykorú!
Ez egy 2001-es idézet volt, tehát már akár dughatod is...
Már ha szereted a lejárt szavazosságú tizenyolc éveseket, persze.

2019.02.06. 18:36:20

@putris72:

" Na erre a nagy semmire több pénzt költöttek,mint az Orbán stadionokra!De tudod azok legalább felépültek!A Ferinek csak makett stadionra futotta ebből a lóvéból!"

nem érdekel mi volt, az érdekel mi van,
hogy a főczigány és a haverjai rommá zsákolják az országot. pénztáros lölőé az egész Balaton-is- lassan. Ekkora lopás rablás az ezredforduló óta nem volt, amit a fidess fasiszta párt és holdudvara mível.

Larry SiIverstein 2019.02.06. 18:40:17

@az EU pénzek zsákolója: Ha @Helga Beauty Salon: kezeli a cerkád, abban nem lesz köszönet, birca panaszkodott, hogy fogazik szopás közben. Viszont olcsó, egy csomag cigiért szop.

Che21 2019.02.06. 18:49:26

Szerencsére az FH Dél-Afrikát szabadnak találta.

Libsik irány a szabadság földje, Dél-Afrika!

2019.02.06. 18:49:34

@Larry SiIverstein:

"Viszont olcsó, egy csomag cigiért szop."

hát, akkor kb. ingyen nyalja O1G valagát itt?

nekem egy doboz cigit megérne ez a mocsok.
Helga, vetted?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.02.06. 18:55:58

@Bogomil:

Ugyanaz a kör, mindegy, hogy pont nem Soros.

BaitHrunner 2019.02.06. 18:56:18

@MACISAJT:
Mondanám, hogy hoppá, de semmi meglepő...
:)

Technika Magnatovics 2019.02.06. 18:56:36

Amerikában azt se tudják, hol van Magyarország... Ezeket mind az itteni baloldal állítja és iratja meg ezkkel a tudatlan ameriakkal.
A Fidesznek mi volt 2002-20010 között? Index, origo, MTV1-2, Napt TV, Néphazugság, Népf@sza,ATV....megyei lapok? Egyik se!!! Hirtv és a Magyar nemzet + később az echo TV.
Micsoda sajtószabaság volt, de tényleg. De mielőtt azt mondanák ez egy Narancs, de nem szimpatázálok velük sem.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.06. 19:05:34

@MACISAJT:

Te anyaszomorítóan seggfej, most soroljuk fel azokat a trollokat, hogy aki szerint Magyarországon fényes demokrácia van, az meg mind az Orbán embere? bajer, kerényi, bencsik, lovas, a bukott gajdics meg a többi orbán faszszopó? Veled együtt?

Na ugorjunk!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.06. 19:06:44

@Technika Magnatovics:

Amerikában többen tudják hogy hol van Magyarország, mint amennyi fideszes birka tudja, hogy hol van Amerika.

eloi 2019.02.06. 19:08:34

"A Freedom House vezetője ... Abramowitz..."

2019.02.06. 19:09:10

A szokásos hazudozás. Lapozzunk.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.02.06. 19:10:56

@törppicur: "A demokráciacsökkenés deriváltját miből számoltad ki?"

Na m´ár csak a te pöttömnyi fidióta eszed hiányzott ide. Te észlény, orbánod az illiberalizmus megvalósítását hirdette meg, annak meg már a nevében is benne van, hogy NIX liberalizmus!

Jó ég, ti fideszes köcsögök tényleg a társadalom legostob´ább fajzatai vagytok!

Brix 2019.02.06. 19:11:50

@MACISAJT: A lényeg szerintem nem az, hogy kinek köszönhetjük a Freedom House jelentését, hanem az, hogy alapvetően igazak a Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott állításokat. Nézzük a tényeket: a Magyarországnál 4 szer nagyobb, sokkal nagyobb súlyú, illiberális és antimigráns Lengyelország, sokkal kevesebb kritikát és magasabb pontszámot kapott, pedig ha ez egy politikai szándékok szerint megfogalmazott szubjektív jelentés lenne, akkor logikusan Lengyelországot kellene támadni inkább, mint ezt súlytalan, kis Magyarországot ...
A jogállamisággal ( fékek ellensúlyok rendszere, hatalmi ágak szétválasztása) , a médiával, a hatalomváltás demokratikus keretek közötti megvalósulhatóságával , az állampárti rendszerrel , az ideológiailag erőszakos vezérelvű, kvázi demokráciával , kvázi egypártrendszerrel van a probléma nálunk...
Ilyen nincs rendszerszinten kiépülve Lengyelországban. ahol a plurális demokrácia keretei, alapjaiban véve adottak, nálunk már nem... Példátlan az EU történetében , hogy " részben szabadnak " nyilvánítsanak egy országot! Itt nem a migrációról van szó, hiszen , máshol is vannak populista és antimigráns politikai vezetéssel országok, de a demokrácia alapját kizárólag nálunk ásták alá...
Orbán ostoba , ha nem figyel semmilyen külső kritikára és nem hajt végre semmilyen rendszer korrekciót, ha úgy tetszik konszolidációt...Így csak egyre nagyobb és szívósabb külső- és belső ellenségekre fog szert tenni...Igazából , barátai nincsenek: most az összes ellenzéki párt összefog ellene és a külpolitikában sincs igazi barátja...Trump nem fogadja , Ukrajna miatt, Putyin csak eszköznek használja...
Ennyi felesleges konfliktus felvállalásával nem lehet nemzetközi szinten barátokat szerezni, de ellenségeket annál inkább...

Nagykörúton túli magyar 2019.02.06. 19:28:22

Azt lehet tudni, hogy hány tüntetni merészelő szemét kell kilövetnie az aktuális kormánynak, hogy ismét teljesen szabad minősítést kaphasson az ország? Ezer elég, vagy azért több kell?

Fülig José 2019.02.06. 19:37:28

jajj, valaki megint szidta a vajdát... (hüpphüpp)...köcsög libsibolsikomcsi...köcsög mindenki....csak mink vagyuk a mindentudó zokosak...
te mondd: ha a zsírcigány pofára esik a hájas teste miatt, köcsög gravitáció mi?! azt is a soros fizeti!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.06. 19:44:23

@Fülig José: "ha a zsírcigány pofára esik a hájas teste miatt, köcsög gravitáció mi?! azt is a soros fizeti!"

:))

taga20 2019.02.06. 19:52:17

@colly002: nyolcvanadik tartalék nickked fityesztróger?

eloi 2019.02.06. 20:06:14

@Brix: Rosszul látod. Lengyelország stratégiai jelentősége az USA számára sokkal nagyobb, mint a miénk! Tehát sokkal finomabban lehet cseszegetni is. Lásd még: amerikai erők Lengyelországban...!

cönde 2019.02.06. 20:08:18

@Semper Fidelis: neked lehet hogy az, mert valószínűleg fel sem fogtad mit olvastál, olyan csekélyéertelmű vagy. És az a baj, hogy a világban egyre többen lesznek a hozzád hasonlók. Erről is szólt a cikk, csak hogy segítsek is neked.

eloi 2019.02.06. 20:10:21

@Brix: Konszolidáción azt érted, hogy visszaosztáskor legyen újra 70-30% az arány?
Vagy azt, hogy a vesztes ellenzéknek is adjon pozíciókat, mert csak? Mert akkor hiszti van, meg leminősítések?

eloi 2019.02.06. 20:19:31

@Brix: Az USA barátunk meg van sértve, hogy ne veszünk tőlük papagázt a piaci árnál 20%-al DRÁGÁBBAN! Szerintük ez stratégiai kérdés, ne üzleti!
De hát akkor miért nem adják ők 20%-al OLCSÓBBAN???
Szóval, ha ilyenek a barátaink...

Plusz Orbán elsők között gratulált Trumpnak, amikor elnök lett. Tudod, amikor a ti oldalatokon még mindenki fikázta, bunkózta...!
És ez a Trump nem ért rá három éve, hogy fogadja Orbánt. Aztán csodálkoznak, hogy másokkal keresi a szövetséget???
Érdekes, Putyin évente kétszer is ráér. Ráadásul onnan kapjuk a gázt, amivel lehet, hogy te is fűtesz. Ne tárgyaljunk vele? Merkel is tárgyal, meg mindenki más is. És nem lesz belőle pincsi. ... Szóval ti egy magatok alkotta világban éltek és abban a világban Orbánnak nem lehetnek jó húzásai. Pont.
Az USA meg elég lökött, hogy azokra hallgat, akikre. Miközben az igazi szövetségeseket meg ellöki magától. Trumpnak a magyar ballib a partner (nyilván mert őket nyomja ott az amerikai ballib, lásd a fenti médiumokat is!!!), akik bunkózták, gyűlölik, nem Orbánék, aki kezdettől kiállt mellette.
Erről ennyit.

Minden ballib bérretteg 2019.02.06. 20:25:32

@közíró MAXVAL bircaman:
Arra is jó a jelentés, hogy az újságok és média közül kiszűrje az ember a Soros bérenc bérrettegőket, akik csont nélkül veszik át a Soros szervezet hazugságait.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.06. 20:30:41

@eloi: "Trump nem ért rá három éve, hogy fogadja Orbánt."

Valaki igazén megbaszhatná úgy istenesen a gecit egy Trump álarcban, hogy lenyugodjon végre. :))

"Aztán csodálkoznak, hogy másokkal keresi a szövetséget?"

Te időhurokba kerültél? A csúti geci geci harcos ruszkiellenesből 2009-ben vált hirtelen Putyin pincsijévé. Akkor Obama volt a frissen hivatalba lépett amcsi elnök.

Minden ballib bérretteg 2019.02.06. 20:33:13

@Semper Fidelis:

"Üres lózungok."

Pontosan. A ballibek rendszerváltás óta bérrettegnek mikor nincsennek hatalmon. Náciznak, faisztáznak, autokráciáznak immár 29 éve ha szopórolleren állnak.

Ehez szolgáltat muniíciót a Soros brancs minden jobboldali és konzervatív kormány ellen az egész világban.

Vagy ténylegvan ember szerinted, akik szerint ahogy jobboldali kormány kerül hatalomra, a demokrácia deficit azonnal romlik, a baloldali kormányok esetén meg hirtelen megjavul ??

Dehogy. Ezt csak az agyhalott balfaszok hiszik el. A többi az csak üres lózung, másnéven hivatkozási alap a bérrettegésre.

eloi 2019.02.06. 20:38:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
És? Obama ideológia ellenfél is volt, szóval azon nincs mit csodálkozni, Trump szegény csak szimplán hülye, mert hagyja, hogy megvezessék.
Ámbár a korábbi republikánus kormányzatokkal sem volt erős a kapocs, miután nem tőlük vesszük a vadászgépeket, tankokat, palagázt... És hát egy dolog a szövetség, meg, hogy megyünk velük Afganisztánba - MINEK???, úgy se becsülik semmire -, másik az üzleti érdek. Utóbbi fontosabb.

Populista Pista 2019.02.06. 20:46:59

@Brix:
Lengyelországban van egy nemzeti minimum, amit az ottani ellenzék is be szokott tartani. Az a nagyon kevés holokauszt túlélő, aki még ott állomásozik, szintén óvakodik a hangos kritikától (nyilván ők tudják miért) vagy ha mégis akkor inkább Magyarországon köszörülik a nyelvüket (Applebaum & Michnik duó).

Magyarországon teljesen más a helyzet, az ellenzék azon verseng ki tud rosszabbat összehordani és hamarabb rohanni vele külföldre, ott pedig ezt kajálják. Az ellenzéknél a belépő az hogy meg kell tagadni a nemzeti jelképeket, lásd Vona allahozását.

Populista Pista 2019.02.06. 20:49:38

@Minden ballib bérretteg:
Emlékszünk még Árpi bácsira aki diktatúrát kiáltott 1991 - ben amikor

Brix 2019.02.06. 20:53:00

@eloi: Szerintem meg jól látom: Lengyelország EU szinten is kevesebb kritikát kap, mint Magyarország, holott- "balliberális szempontból" nézve, - már nagysága miatt is- sokkal veszélyesebb lenne, az európai alapértékekre... Szerintem, az alapvető különbség ott van , hogy a lengyeleknél a plurális demokrácia alapjai azért mégis megmaradtak..
Mi lenne a rendszer konszolidáció lényege?
1. Első lépésként fel kellene hagyni az ellenzéki pártok és a civil szervezetek állami szintű ellehetetlenítő hadműveleteivel. ASZ- vegzálás, civil- szférát sújtó törvények..
2. A médiatanácsot ebben a formában, ahogy most működik, fel kellene oszlatni, és a közmédia egyfajta konszolidáción menne keresztül, azaz: abba kellene hagyni az ellenzéki politikusok közpénzből történő karakter-gyilkolászását, illetve , az ostoba, unalmas, félelemkeltő migráns -kampányt és megbélyegző politikát ...
3. Csatlakozni az Európai Ügyészséghez- amivel a kormány bizonyítaná, nem fél a korrupciós ügyek feltárásától , nem lehet a Tiborc-ügyeket a szőnyeg alá söpörni...
Ehelyett inkább a kormány az eddig úgy ahogy független bírói hatalmat is kézivezérlés alá vonná...
Ezek lennének egy konszolidáció kiindulópontjai, hogy lassan visszatérjünk egy normális társadalomba, de úgy tűnik , Orbán erre képtelen... A bíráló közül nem mindenki balliberális és migránspárti ,( én sem..) el kellene felejteni ezt a hamis ellentétképző narratívát... Unalmas és lassan önlejárató szintű lesz ez a papagájként szajkózott narratíva... Sokunknak a kvázi egypártrendszer, a fékek ellensúlyok rendszerének felszámolása, a független hatalmi ágak megszállása , végső soron: a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló plurális demokrácia felszámolása nem tetszik... Másik fontos dimenzió: a kormányfő és családjának pofátlan , állami pénzekből történő gazdagodása. Erre nincs igazolás, semmilyen formában, ez erkölcstelen! Hol van itt a 10 éve beígért plebejus demokrácia??? Itt egy szűk, pártközeli elit kisajátította magának az országot és már a látszatra sem ügyelnek!

Populista Pista 2019.02.06. 21:01:02

@Populista Pista:
Európa segíts! - kiáltotta Árpi bácsi mint közt. elnök. Külföldi intervencióra való felhívása saját hazája (?) ellen. Simán ki kellett volna végezni hazaárulásért.

LebensraumamOsten 2019.02.06. 21:08:16

@Helga Beauty Salon: Te elsorvadt velőstekercs. Azt hiszed, hogy véleményt tudsz formálni szánalmas böfögéseiddel, hülye cigánygyerek. Azért mert gádzsódnak felvitte a dolgát a Devla, még nem leszel okos ember kicsi jószág.

LebensraumamOsten 2019.02.06. 21:11:49

@Populista Pista: Ez a kivégzés benneteket inkább fenyeget a hazaárulás miatt. Bár valójában nem is kell annak nevezni, mert ha megszabadulunk a NER csótányoktól, az egyszerű rovarirtás lesz, semmi egyéb. Remélhetőleg nyugaton kifejlesztenek rátok valami spéci szert ami maradéktalanul végez veletek és szennyes ideológiátokkal örökre. Nem szeretnénk, ha maradnának bújkáló kárpáti-ciszjordániai hibrid csótányok, mint például te.

LebensraumamOsten 2019.02.06. 21:12:28

@Populista Pista: Ez a kivégzés benneteket inkább fenyeget a hazaárulás miatt. Bár valójában nem is kell annak nevezni, mert ha megszabadulunk a NER csótányoktól, az egyszerű rovarirtás lesz, semmi egyéb. Remélhetőleg nyugaton kifejlesztenek rátok valami spéci szert ami maradéktalanul végez veletek és szennyes ideológiátokkal örökre. Nem szeretnénk, ha maradnának bújkáló kárpáti-ciszjordániai hibrid csótányok, mint például te.

Bogyó 2 2019.02.06. 21:16:37

@Brix: Figyelj! Ez ezeknek túl magas szint. Itt, ha nem lehet az mszp-re, gyurcsányra, sorosra, brüsszelre, migránsokra hivatkozni, szemkilövetésről beszélni, akkor végük. Nincsenek valódi érveik arra, hogy miért van baj itt a népakarat érvényesülésével és annak szabad kialakításával. Na, már ez is meghaladja a képességeiket. illetve lehet, hogy nem is. Szándékosan vezetik félre az embereket. Amiket leírtál azzal szemben vagy mellett érvelni kellene ésszel és nem lózungokkal. A történelem majd egyszer ítélni fog, hiszen egy kicsit is a politikához valóban értő ember számára nyilvánvaló, hogy a politikai szabadság erősen beszűkült. Egyértelmű kik nyernek el pályázatokat, pozíciókat, illetve kik veszítik el azokat. Egyértelmű a félelem légköre számtalan településen, ahol az emberek sokat tudnak egymásról. Az emberek nem mernek fennhangon már úgy politikai véleményt nyilvánítani, ha nem fideszesek mint 10-20 éve, mert tapasztalataik vannak a retorziókról. És nem igaz, hogy mert amazoknál is így volt. Nem volt így. Se erejük, se merszük nem volt hozzá, nekik meg van. Persze, hogy látják, hogy a "független" intézmények nem azok.Persze, hogy látják, hogy a közmédia kormánypropagandaeszköz. Persze, hogy látják, hogy nem véletlen az ellenzéki médiumok megszűnése, és az sem, hogy milyen érdekes, csak a fidesz tud szabályosan gazdálkodni, mindenki más hülye hozzá. Azok is akik már 20 éve csinálják ezt. Ők is tudják, ha a Jobbiknak szabálytalankodott Simicska, akkor a fidesznek is. Nemm hiszem, hogy legalább néha, ha a tükörbe néznek otthon, nem merül fel bennük a kétely, ahogyan felmerül néhány náciban, ahogyan felmerült 56-ban is számtalan kommunistában. DE a többség nem demokrata, hanem győzni akar, örökké uralkodni, meg tudják magyarázni, hogy miért legyen örökké egypártrendszer. Pedig ezt nem lehet megmagyarázni, erre nem lehet érv. Ők is tudják és büszkék is rá maguk között.Pedig szégyellniük kellene, mert az ő érdekeiket szolgálja ugyan, de az országét nem.

Bogyó 2 2019.02.06. 21:23:56

@Populista Pista: Persze, külföldi intervencióra szólított fel. ????Nem kellene hazudozni. hazaáruló az, aki a nemzetére támad és az a nemzetére támad, aki félrevezeti, magát leválthatatlanná teszi és elveszi a szabadságát. Ma egy magát nyíltan ellenzékinek valló embernek minden oka megvan a félelemre. Nem fizikailag veszélyeztetik egyelőre, de egzisztenciálisan igen. Ezt kár tagadni, ahogyan azt is, hogy ez csak 2010 óta van így. Aki felnőttként élte át 1989-et, az látja, hogy miképpen jönnek elő megint a régi reflexek az emberekből, hogy nagyobb társaságban ismét nem merik felvállalni az emberek, ha nem értenek egyet a kormánnyal, a sorosozás, migránsozás, nyugat szidalmazás, na az menő ismét.

törppicur 2019.02.06. 21:25:23

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: ne keverj fogalmakat, nem csereszabatosak
Most demokraciahianyrol szolt ez a csodaszervezet, te meg liberalizmushiany miatt vered magad
Szerinted mindegy? Az is egy allaspont, kisebbsegi ugyan, de az

Populista Pista 2019.02.06. 21:25:36

@Brix:
A pártod a jelenlegi támogatottsága alapján valószínű hogy be se jutna a Parlamentbe. És még csak azt se lehet mondani hogy Orbán gyilkolászta le, mert egymást gyilkolászták le, miután az egyetlen valamirevaló Schiffer Andrást nyilvánosan megkövezték. Azóta csak leszerepelt lyukaszoknis pókemberek és ripacs boszorkányok kibocsátójaként ismert, a noname vezetést jótékony homály lepi. Kifogást keresni mindig lehet, mindenesetre könnyebb mint az alkalmatlanságot beismerni.

Érdekes, hogy az ellenzéki pártok szabálytalan közpénz költéseit szőnyeg alá söpörnéd, a szigorú elszámoltatásra ebben az esetben szerinted nem volna szükség, de közben az európai úgyészség megtermékenyítette a fantáziádat. Minden párt a maga szemétdombján érzi jól magát, ti se vagytok kivételek. Aki hatalmon van az többet lophat, ez fáj az ellenzéknek, de csak ameddig hatalomra nem kerül.

törppicur 2019.02.06. 21:30:55

@morph on deer: azert irtam, hogy hosszu, mert az volt a macisajt 2 hsz-e
Annak lehetett tanulsagos, aki elolvasta, neked nem sikerult
Az eleje 18 eves, a vege aktualis - ha sikerul a ketsorosnal hosszabb szovegek ertelmezese folytathatjuk
El ne csabulj, kozben vannak szivarvanyos fiuk is

törppicur 2019.02.06. 21:33:16

@taga20: miert nyirnanak ki engem a ruszkik?

taga20 2019.02.06. 21:33:56

@Populista Pista: szerintem tedd le a csavarlazítót, me anélkül is egy fasz vagy fityeszdroid!

BaitHrunner 2019.02.06. 21:35:35

@Brix:
"Lengyelország EU szinten is kevesebb kritikát kap, mint Magyarország"
Ebben biztos vagy?
Folyamatosan kapják az ívet. Ellenük például a hetes cikk szerinti eljárást is jóval korábban megindították már.
Nyílván a hazai sajtó többet foglalkozik a magyar ügyekkel, de ebből azért ne vonjál le hibás következtetéseket.

Populista Pista 2019.02.06. 21:38:22

@Bogyó 2:
Rettegés üli meg az országot, már egy füstgyertyát se lehet csak úgy lazán a rendőrökre dobni. Igazhitű libsik tömegei menekülnek a Jobbik védő karjaiba a rasszizmus elől. A Sorosozás ellen már maga Soros is kerítést épített magának a háza köré. Ez is Orbán miatt van mert megfertőzta Amerikát pedig annyira jelentéktelen hogy az ötleteket is a körtefától kapja.

anyadmajma 2019.02.06. 21:38:43

@törppicur: mi van, te hazaáruló bolsevik geci birka, elfogytak az arabok? ide kellett megint jönnöd szopni, te gyökér?:D

Orion65 2019.02.06. 21:50:20

Igentiszelt elfogultak, bértrollok és mifenék! Ugye élvezitek a liberalizmusnak ezt a maradékát, amit az Index és az itteni blogok kommentelhetősége jelent, ahova lehet/kell (mert mondjuk épp erre tartanak benneteket) írogatni. Ez a demokrácia maradéka egyelőre, úgy hívják: szólásszabadság. Na, ha ez is megszűnik, mert a nagy vezér számára csak ez marad hátra, akkor lesz számotokra igazi ünnep: Mindenki befoghatja a pofáját! Igaz, az az ember, aki hajdanán "tüzes karrdal űzte ki az oroszokat" hazánkból a már újra orosz gyarmat Magyarország apostoli kormányzója lesz Putyin cáratyuska (volt kgb/stasi ügynök vérkommunista) jóvoltából. Nem lesz NATO meg EU meg Brüsszel és újra kötelező tanulandó nyelv lesz Magyarországon az orosz. De lesz orosz gáz meg olaj dögivel és újra eladhatjuk szarért-húgyért a magyar termékeket a világhírűen igényes nagy baráti orosz birodalomban... Tudom miről beszélek: 1965-től 1989-ig testközelből élvezhettem. Igaz, abba rendszerbe belekényszerítettek minket, ebbe meg a migráncsok/soros/brüsszel/cezaromán elmebaj/stb. miatt saját magunk vonulunk majd be. Akkor igazán büszkék lehettek majd magatokra, hogy annak idején milyen hűségesen is szolgáltátok a Nagy Célt!
Ja, és majd elfelejtettem: keresztény-konzervatív. Csakis!

John Brennan 2019.02.06. 22:03:50

@Orion65: ez ennek a blognak a gyenge paródiája

Fülig José 2019.02.06. 22:04:15

@Populista Pista: "A vádirat szerint az I. rendű vádlott azzal fenyegette a sértettet, hogy ha az adásvétel nem jön létre, érvénytelenné nyilvánítják azt a 17 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást, amelyre a kft. nyertes ajánlatot tett. A II. és III. rendű vádlottak e fenyegetést követően egyeztettek a sértettel a vételárról és az adásvétel részleteiről."
gondolom a sorooos, meg gyurcsány.... ja, nem, csak egy nerretek übermensch fitymaharcos, akinek mindent szabad..
figyi, de nagyon: amikor billen a trón, kezdjetek futni. javaslom a keletet, azerbajzsán, kazahsztàn, talán számíthattok a vajda régi spannjaira. mondjuk ott pont hozzátok hasonló "gerinces", "tisztességes" (pfuj) humanoidok vannak, úgyhogy könnyen lehet, hogy a csoportos nemi erőszak utàn egyszerűen belelőnek egy pöcegödörbe ( ahova való vagy egyébként, hetedíziglen), dehát még mindig sokkal jobb annál, ami rátok itthon vár... hidd el.... hát csak védd ezt a szép rendszert öcsi, köpködj, fröcsögj utasításra, ferdíts és hazudj mint a cigánykirályod, amíg teheted... szép estét.

törppicur 2019.02.06. 22:08:07

@anyadmajma: neveletlen vagy.
Miről mi a véleményed. amit megosztanál velem, ha már megszólítottál?
Nem igazán fogtam mondandód lényegét.

Populista Pista 2019.02.06. 22:10:31

@Fülig José:
Ezt a 4-es metró tenderből vetted?

anyadmajma 2019.02.06. 22:21:29

@törppicur: pedig könnyebb, mint az arabok faszát, ha nem fizetsz nekik:) Te hazaáruló bolsevik geci:)

morph on deer 2019.02.06. 22:25:42

@törppicur:
“El ne csabulj, kozben vannak szivarvanyos fiuk is”
:)
Semmi veszély, nem vagyok valláskárosult felházas, így “Jézus menyasszonyai” békésen élvezhetik akár a kézrátevést is, nem zavarom meg őket.

Úgy őszintén, nekem már meglehetősen elegem van a visszafelé mutogatásból!
Annál is inkább, mert orbánénál kacskaringósabb múltbéli pályát bajos lenne találni, de az a hívek szerint teljesen helyénvaló. Bezzeg a többiek..!

Szóval kábé a harmadik sornál gyanút fogtam, mert kissé avíttasnak tűnt a történet, és akkor néztem meg jobban, - merthogy volt dátum is. :)
Na akkor hagytam abba.
Hát evvvan.

anyadmajma 2019.02.06. 22:28:08

@morph on deer: nana! kikérem az anyaszentegyház nevében ezt a rágalmat!
Amelyik fiú elmúlt 10 éves , az bizony 110%-ban biztonságban van a papoktól!

morph on deer 2019.02.06. 22:29:37

@Fülig José:
“...érvénytelenné nyilvánítják azt a 17 milliárd forint értékű közbeszerzési eljárást,”

Ami meg is történt, az igérethez híven, gondolom nehogy csalódást okozzon...

Brix 2019.02.06. 22:34:23

@Populista Pista: Ne személyeskedj, ha nem tudsz érveket felhozni, akkor inkább hallgass! ASZ vizsgálódásai és büntetései egyértelműen politikai indíttatásúak, a fő cél: az ellenzéki pártok anyagi kivéreztetése és ellehetetlenítése, a belső zavarkeltés. Mondok egy példát: az LMP pl. azért kapott 9 milliós bírságot, mert a Hegedűs Gyula utcában található , "székházat"- egy dohos, lepukkant kb. 250 nm-es lakást, "csak" havi 400 ezer forintért bérelte... Az ASZ mondvacsinált okokból, jogtalanul büntetett...
A Fidesz eddig soha semmilyen büntetést nem kapott, mert az állampárt részrehajló intézményrendszere nem merné ezt a lépést megtenni.... Holott, náluk történnek csak valódi törvénytelenségek...Még a kiegyensúlyozottság látszatára sem ügyelnek, a pártemberekkel- , hithű káderekkel feltöltött intézményekben...

Fülig José 2019.02.06. 22:34:55

@morph on deer: ááá, nem így volt, ezt csak a libsibolsi zsindex állítja mert sorooooos... meeeeeeeeee meeeeee meeeee... ennyi debilt, ember...

morph on deer 2019.02.06. 22:36:17

@anyadmajma:
“az bizony 110%-ban biztonságban van a papoktól!”

Ezt nem is vitattam!
Merthogy nem a papokról volt szó. :))
Itt (is) olvashatsz róla:
168ora.hu/itthon/orban-viktor-fianak-egyhaza-eros-jellemu-sracokat-var-akik-nem-felnek-jezus-menyasszonya-lenni-155541

anyadmajma 2019.02.06. 22:40:23

@morph on deer: ja, akkor az azért a hazaáruló bolsevik geci birka az első bértroll, mert ő tudja hogy kell faszt szopni:)
De most komolyan, te ilyeneket olvasol, vagy csak engem akarsz szivatni?D

törppicur 2019.02.06. 22:44:38

@anyadmajma: tévedtem.
Nem neveletlen vagy, hanem károsult.
off.
Megnéztem az utóbbi pár hozzászólásodat. Komolyan nem értem. Ez már nem Móricka-effekt. Te tudod, hogy mihez szólsz hozzá, kinek írsz, vagy csak úgy random gyalázkodsz?
Veled befejeztem, majd ha valahova előbbre jutsz az egyedfejlődésben és értelmes gondolatokat írsz, visszatérhetünk. Az lehet más is, mint az enyém, csak vállalható legyen.
On
A többiektől elnézést, de mégsem tűnik teljesen butaságnak a moderálás

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.02.06. 22:49:34

www.napi.hu/magyar_gazdasag/koltsegvetes-ado-bevetel-afa-szja-nyugdij.678195.html

"Az uniós adatszolgáltatásban már megjelentek a 2018-as költségvetési bevételekre vonatkozó számok. A statisztika is bontásban hozza a cégektől és a magánszemélyektől származó összegeket. A vállalatok két éve csökkenő mértékben járulnak hozzá az ország fenntartásához, miközben a magánszemélyek sarca elképesztő mértékben, két év alatt 26,2 százalékkal, nőtt."

De a sok hülye beszopja hogy ne az emberek fizessék meg. :-))

anyadmajma 2019.02.06. 22:49:45

@törppicur: dehogynem érted, te hazaáruló bolsevik geci. Hiszen csak ezt érted, te gyökér.
A tények meg téged se zavarnak. De most már erre a kis időre ne is add fel ezt a téveszmédet se:)
Amúgy meg a faszár nem a prostisrácokon vagy a 666+áfa szennyoldalon rontod a levegőt?

anyadmajma 2019.02.06. 22:51:22

@törppicur: ja, mint a gazdád, hazudsz, mint a vízfolyás, és meg vagy sértődve, ha valaki lehazugozik érte.
Amúgy meg ti kezdtétek a gyülülködést, most meg visszanyal a fagyi, te balfasz:)

sZulamith 2019.02.06. 23:11:35

Szivesen olvasnám a rendszerváltók véleményét. Ezt akarták? Gondolom nem, mert nagyon csendben vannak:)

Populista Pista 2019.02.06. 23:29:36

@Brix:
Ne izélj már, 8 millió a Simicskánál pénznek számít? Még így kegyveszetten is van pár milliárdja. Menjetek el hozzá a lovastanyájára, oszt kérdjétek meg hogy ezt ígérte Szélházyéknak?

Ha mégse fizet aķor meg lesz mondva, hogy egy geci.
S1G

Látens Imszimuláció 2019.02.06. 23:59:49

Akkora már itt a diktatúra, hogy mikor legutóbb végigvonultunk a városon hogy "orbángeci diktatúravan", akkor pont semmi nem történt.

Látens Imszimuláció 2019.02.07. 00:02:26

@anyadmajma: "Amúgy meg a faszár nem a prostisrácokon vagy a 666+áfa szennyoldalon rontod a levegőt? "

Mer' mink jobbos trollok nem akarjuk bezárni magunkat egy szűk kis buborékba ahol csak a velünk egyetértő emberek véleményeit olvasni. Ez ugyanis azt eredményezné, hogy egy áprilisi este döbbenten-dühösen bámulunk a monitorra, hogy nahát, a magyar emberek mégsem egyenlőek az ötven facebookos ismerősünkkel.

Spiritmonger 2019.02.07. 00:02:58

Lajos pászmeh, ugye tudod, hogy a hírszedet ordas hazugság a magyarországi demokráciát tekintve?

Magyarország teljesen demokratikus állam, többek között az alábbiakért:
Szólásszabadság van
Abból a forrásból tájékozódsz, amelyikből akarsz
Arra költöd a pénzed, amire akarod
Büntetlenül akkor szidod a kormányt, amikor akarod
Akkor és az ellen/mellett tüntetsz, amikor akarsz, és aki ellen/mellett akarsz
A kijelölt határátkelőkön akkor és olyankor hagyod el Magyarországot és térsz vissza Magyarországra, ahogy akarsz
Arra szavazol, akire akarsz
Nem vegzál a hatalom a nézeteid miatt
Nem vegzál a hatalom, mert valamelyik kisebbség tagjaként azonosítod magad
Nincs kollektív felelősség
Van jogorvoslati lehetőség
Nincs cenzúra
Nincs rendőri/állami erőszak
Általános választójog van

Ezek együttesen jelzik azt, hogy a magyarországi demokrácia kicsattanó erőben van, él-virul, és nem szorul más országok tanácsaira és minősítéseire.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.02.07. 00:36:35

" A világ döbbenten látja, milyen mélyre süllyedt a magyar demokrácia "

Ilyen a vilagunk. Mar nem tankokat kuldenek, hanem lejaratassal, dezinformacioval probaljak megbuktatni a szamukra ellenseges kormanyokat.
Undorito es felhaborito, hogy bekeidoben megtamadjak az orszagunkat, de azert inkabb ez mint ha tankok es repulok 10 ezreit kuldenek.

szepipiktor 2019.02.07. 02:04:48

Ócska bulvárszemét retorika.
A "világ"...
A "világ ugyaúgy szarik ránk, ahogy szarik számtalan másik jelektéklen országra, de még az afrikai népirtások is csak sokadik hírek a nemzetközi médiában.
Persze az elvbarát sajtó a saját keserűségét mindig felerősíti és a hely kollaboráció meg érthetően ezeket szemlézi.
Ráadásul a magyae "demokrácia" nagyon régen a béka segge alatt van, mert 1990 előtt nem volt, utána meg csak a megélhetési szarakodás megy, ami nem demokrácia.
Utoljára antallllléknak és Hornnak volt társadalmi többsége, a többi ormány rendre a kisebbséget képviselte, csak ugye a nem szavazókkal senki sem foglalkozik.

szepipiktor 2019.02.07. 02:09:46

@Spiritmonger:
Teljesen igazad van!
Akik ezt ragadják, azok azok, akik képtelenek értelmes módon politizálni, jellemzően a szektaszerű aktivista alapú neoliberális pártok, mozgalmak - nekik a büdös életben nem lesz számottavő támogatottsága - és ugye a komcsi maradványok. Ők megszokták, hogy közpénzből élhetnek jól, most ez nincs így a demokráciát kérdőjelezik meg.
Ma az 1/3 fideszes nem mondja, hogy nincs demokrácia, a velük ma már azonos mértékű passzív halmaz meg az ellenzéket is tagadja, azaz nem állnak az ellenzéki hangadók mellé az ügyben...

Maradnak az ellenzékiek, akik egy részét meg eleve külföldről pénzelik vagy támogatják, ugye azt sem nevezhetjük demokratikusnak.,,

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 06:24:17

@szepipiktor: "az ellenzékiek, akik egy részét meg eleve külföldről pénzelik"

Sorold már fel lécci azokat az ellenzékieket, akiket külföldről pénzelnek.

HaD 2019.02.07. 07:39:14

A "világot" qrvára nem érdekli a magyar demokrácia....ami lényeges hogy az adott rezsim mennyire stabilizálja a népet...ha jól megy a főnöknek meg a sámánnak a feladat elvégzése akkor szupi,mindenki boldog:)....van 10(?)millió fogyasztó meg van 5(?) millió melós...ennyike:)

Fülig José 2019.02.07. 07:46:02

@Orbán 1 GÉNIUSZ: na menj vissza mosogatni, ahhoz lehet, hogy értesz. a politikát hagyd, csak összezavar oszt butábbnak tűnsz mint a valóságban (ha ez egyaltelán lehetséges) ... megtámadtak minket?! ki a faszom, teszerencsétlen egy agysejtű barom?!

sure_shot 2019.02.07. 08:25:29

Ez most komoly? Duna-híd tervdokumentációjára 4 milliárd. Menyjenek már a faszomba.

morph on deer 2019.02.07. 08:48:13

@szepipiktor:
“... és ugye a komcsi maradványok.”

Rosszul tudod, a fidesz nem ellenzéki párt, - annak ellenére sem, hogy a legtöbb “komcsi maradvány” náluk található!

Hacsak a józan észhez való viszonyukat nem számítjuk persze, mert annál “ellenzékibbet” keresve se lehetne találni...

A legutóbbi magyar vétó megvan?
Na látod!

Sütemény1975 2019.02.07. 08:56:37

A hírcsárda is megirigyelhetné ezt a sok baromságot

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.02.07. 09:17:03

Bezzeg Ferinél demokratikusan lőtték ki a szemed.

citrix 2019.02.07. 09:20:42

Nem volt nehéz összehozni a pártállamot, egyszerűen lemásolták Rákosiék hatalomra kerülésének sztoriját és regnálást. Nyilván korszerűsítették mert csak eltelt jó 60 év és egyelőre erősen függ az ország az EU-tól és nem szovjet "tanácsadók" segítenek. Lölő és a többbi stróman, pereputty kizárólag EU-s pénzből lett multimilliárdos. A pártállamot ügyesen visszahozta az Orbán rezsim.

n3spr3ss0 2019.02.07. 09:26:21

@putris72: Ezt a marhaságot honnan vetted? Nem nem vagy tisztában a számokkal.

n3spr3ss0 2019.02.07. 09:27:16

@enpera: Bizony úgy, nem kellett volna elé állnia. Az enyémet sem lőtték ki.

n3spr3ss0 2019.02.07. 09:30:45

@Populista Pista: Mi bajod a 4-es metróval, Ez legalább működik, ellentétben a Tiborc féle világítással. A metróra eddig még semmit sem sikerült ráhúzni, csak szövegelni.

Kukubenko 2019.02.07. 09:33:19

@n3spr3ss0:

Pedig megérdemelted volna, te okádék patkány ! Minden rokonoddal együtt.

ben2 2019.02.07. 09:36:52

Adott egy USA által alapított és pénzelt intézet, ami szubjektív szempontok szerint osztályoz más országokat.
Ha ehhez képest a magyar állam alapítana egy hasonlót és állítana ki lesújtó országjelentéseket mondjuk Németországról vagy Franciaországról, hogy a médiában hogyan hallgattatják el a migránsokat negatív színben feltüntető tényeket és véleményeket, akkor az egész nyugati világ azon hörögne, hogy mégis milyen alapon minősítgetnek más országokat.
Na ennyit kb. a Freedom House jelentések komolyságáról.
A többi idézet már csak a különböző liberális lapok borítékolható reakcióját összegzi az FH jelentésről.

Ami a liberális demokráciát illeti, erről már sokszor volt szó.
A természetes személyeket megillető szabadságjogokban nem lehet kompromisszum, ez eddig oké.
Csakhogy a modern neoliberalizmus a természetes személyeket megillető szabadságjogokat megpróbálja kiterjeszteni a jogi személyekre is, ezzel pedig ideológiai alapon akarja megfosztani az államot a jogi személyek szabályozásának lehetőségétől.
Ha ugyanis a jogi és a természetes személy szabadságjogai azonosak, akkor az állam nem avatkozhat be a jogi és a természetes személy konfliktusába, azaz nem szabályozhatja a bankokat, közműszolgáltatókat, kereskedelmet, kb. semmit, mert azzal alapvető szabadságjogokat sértene.
Az illiberális demokrácia a jogi és a természetes személyek jogainak különválasztását, a jogi személyek erős moderációját és nem a természetes személyek alapvető jogainak korlátozását jelenti.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 09:39:30

@enpera: "Bezzeg Ferinél demokratikusan lőtték ki a szemed."

Nagyon csúnya dolog volt a 2006-os rendőrségi fellépés, amikor az azonosítókat gergényi levettette. "lehullott"

Eltelt 13 év.

Évente magyar honfitársaink TÍZEZREI halnak meg kórházi fertőzésben (a nyugati átlag két és félszerese), mert a geci gazdád kilopta a pénzt az egészségügyből is.

TÍZEZER élet neked nem számít, 1 darab 13 évvel ezelőtti szemkilövetésen rugózol, hazaáruló fideSSfasszopó. Neked a magyarok élete NEM SZÁMÍT. SZAKADTÁL VOLNA ANYÁDBA!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 09:41:22

@ben2: "Adott egy USA által alapított és pénzelt intézet, ami szubjektív szempontok szerint osztályoz más országokat."

Hagyjuk az intézetet. A geci gazdád évente ezermilliárdokat lop a közpénzből. Ehhez mi a hozzáfűznivalód, fideSSfasszopó?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 09:44:24

@Populista Pista: @n3spr3ss0: A 4-es metróből loptak, az autópálya építésekből is loptak, szóval loptak a szocik százmilliárdokat, és lop a geci ezermilliárdokat. Az a kérdésem, hogy MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN?

ben2 2019.02.07. 09:52:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Hagyjuk az intézetet."

A cikk az FH jelentésről szól.
Ha te kínodban más témáról akarod hányni az epét, akkor egyeztess a B1 szerzőivel, hogy rakjanak ki több "ezermilliárdokat lopnak" témájú cikket.

Mellesleg pont azért lophatnak, mert a hozzád hasonlók érvek helyett csak ordenáré trágárságokat köpködnek. Persze tőlem fasszopózhatsz nyugodtan, csak nem árt ha tudod, hogy amit csinálsz, az erősen kontraproduktív.

Larry Silverstein 2019.02.07. 09:55:27

A Freedom Housnal verik es szexualisan abuzaljak az alkalmazottakat. Ezenkivul napi szinten alazzak oket, az ongyilkossag mindennapos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 10:13:03

@Larry Silverstein: "az ongyilkossag mindennapos"

Értem. Évi 365 öngyilkosság. Az egy sokmilliiós nagyvárosnak felel meg. Hülye. :))

Aggódsz a Freedom Housnál dolgozók egészségéért? Évente magyar honfitársaink TÍZEZREI halnak meg kórházi fertőzésben (a nyugati átlag két és félszerese), mert a geci gazdád kilopta a pénzt az egészségügyből is. Értük nem aggódsz, fideSSfasszopó?

Szólj a főnökeidnek ott az FSZB-nél, hogy adjanak már egy ékezetes billentyűzetet, mert így állandóan lebuksz. :))

Kuglóf. Az 2019.02.07. 10:13:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Figyelj ide te baszomszájú mocsadék, te ugye azt állítod, itt a balliberális időben, meg a Kádár alatt VILÁXÍNVONALÚ egészségügy volt és MOST a Fidesz kilopja onnan a pénzt, mi?
Én remélem hogy egyszer Mc Dögless és gutaütést kapsz, miközben fröcsögszesz.

Meghagyva azt az opciót, hogy sima kis gennyfika fidesztroll vagy akit azért fizetnek, hogy bizonyítsa, hogy az ellenzék szimpatizánsai segghülyék. Amit (akár fizetnek, akár nem) a legnagyobb tökéllyel csinálszasz.

Larry Silverstein 2019.02.07. 10:17:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igen, ez az alacsony szam a korhazi fejlesztesekbol adodik, Magyarorszag 1000 evebol a 2018as volt az, amikor a legkevesebben haltak meg korhazi fertozesben.

De azt megsem tartom helyenvalonak, hogy az Amnestynel, FH-nal verik es tuloraztatjak a lipsiket, akik ongyilkosok lesznek a nyomas alatt. Nem szeretem a lipsiket, de nem segit rajtuk a veres, sajnos.

Fejetol buzlik a hal, Soros kivetelesen eroszakos munkaltato hireben all.

444.hu/2019/02/06/borzalmas-mergezo-munkahelykent-jellemeztek-a-dolgozok-az-amnesty-international-londoni-kozpontjat

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 10:20:02

@Kuglóf. Az: "és MOST a Fidesz kilopja onnan a pénzt, mi?"

Így van. Nem most lopta ki, hanem 2010 óta folyamatosan kilopja. Előtte 8% GDP volt az egészségügy költségvetése, a geci levitte 5%-ra. Előtte se volt túl fényes a magyar egészségügy helyzete, de a geci uralkodása alatt tragikus lett. Vigyázz, fideSSafsszopó, ne betegedj meg, mert ha kórházba kerülsz, egy valódi hamisítatlan no-go zónába, megdöglesz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 10:29:05

@Larry Silverstein: "Magyarorszag 1000 evebol a 2018as volt az, amikor a legkevesebben haltak meg korhazi fertozesben."

Féknyúz.

"Soros kivetelesen eroszakos munkaltato hireben all."

Örüjjé, vazzeg, hisz úgyis gyűlölöd a civileket.. Én meg annak örülök, hogy Kubatov meg a gazdád olyan segghülyék, hogy érvek helyett csak féknyúzzal tudnak téged traktálni, és másodpercek alatt lebux. :))

Egyszer majd a havi fizetésed felén vegyél már egyékezetes billentyűzetet. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 10:33:18

@ben2: "Ha ehhez képest a magyar állam alapítana egy hasonlót és állítana ki lesújtó országjelentéseket mondjuk Németországról vagy Franciaországról"

Körberöhögnék, mint a féknyúz gyártás különösen szánalmas példáját. :))

"a modern neoliberalizmus"

Ha valamelyik demokráciában a szavazók többsége egy neoliberális pártra szavaz - ilyen még nem történt meg - akkor ők így szeretnek élni, fasz közöd van hozzá?

A geci gazdád évente ezermilliárdokat lop a közpénzből. Ehhez mi a hozzáfűznivalód, fideSSfasszopó?

Larry Silverstein 2019.02.07. 10:34:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Kubatovnak mi koze a 444.hu-hoz meg az Amnestyhez?

Koveteljuk, hogy Soros fejezze be a lippsik kinzasat, s ne kenyszeritse oket ejjel-nappal hazudozni, hogy a vegen csak az ongyilkossag jelentse a kiutat!

sas70 2019.02.07. 10:38:51

A fidesz, most olyan, mint a debil gyerek a homokozóban.
Szórja magára a homokot, előre-hátra billeg és közben azt mondogatja: -Nem vagyok hülye, nem vagyok hülye.
Nem hát, csak mindenki annak lát!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 10:40:44

@Larry Silverstein: "Kubatovnak mi koze a 444.hu-hoz meg az Amnestyhez?"

Én nem tudom. Kérdezd meg egyszer a reggeli eligazításnál. :))

"Koveteljuk, hogy Soros fejezze be a lippsik kinzasat"

Szólj a gazdádnak, hogy délután hozzon egy törvényt ez ellen. Vagy írja bele az alkotmányba. Ma még úgyse módosította a gránitszulárdságút. :))

morph on deer 2019.02.07. 10:46:10

@ben2:
Alapos magyarázat, kösz!
Kár, hogy a végére sikerült visszahozni a fogalomzavart a definicióval, ugyanis ez simán ‘illiberalizmus’ és ennél nem több.

Olyasmi ugyanis, hogy “illiberális demokrácia” NEM létezik!
Lásd fentebb is: “... a demokrácia vagy liberális, vagy nem létezik. Nincs illiberális demokrácia!”

Mondjuk viktorunk nem is beszélt eredetileg ilyesmiről, ő kizárólag az “illiberális állam” kifejezést használta, - akkor még helyesen. Aztán mivel ez világszerte felhördülést váltott ki, a mamelukok siettek megmagyarázni a szokásos “azt ő úgy értette, hogy..” kezdetű mondatokkal, - amivel sikerült azt a hatást megerősíteniük, miszerint a vezér nem tudja kifejezni magát világosan, - és akkor került elő a hatás tompítása érdekében az “illiberális demokrácia” nevű bullshit.

Nem véletlen, hogy amikor a Merkellel közös sajtótájékoztatón orbán már az “illiberális demokrácia” kifejezést használta, a kancellár úgy reagált, hogy ez “számára értelmezhetetlen”, merthogy valóban az. (Figyelem, nem azt mondta, hogy nem érthető, hanem nem értelmezhető!)

Szóval a szabadságjogokat az illiberális állam korlátozza, és NEM az illiberális demokrácia, mivel “olyan állat nincs is”.
A öbbi viszont szerintem korrekt..

Benoke2 2019.02.07. 10:47:25

@Larry Silverstein: "Magyarorszag 1000 evebol a 2018as volt az, amikor a legkevesebben haltak meg kórházi fertőzésben." Áhám. Hát tudod édesanyám kórházban dolgozott, kis híjján kórházban nőttem fel, kórházi ovoda, és társai párszor elmúltam már 10 szal nyugi... Olyan hogy kórházi fertőzést kapjon valaki hát az olyan ritka volt hogy ha egy évben egy pár összejött már fejek hullottak, nem halálról van szó, hanem emberi mulasztásból bekövetkezett felesleges fertőzésről. Most meg naponta többen is meghalnak benne. Ha ez csökkenés szerinted akkor én javaslom hogy újra kéne kezdeni az általános iskolát... Matekból igen vacakul állsz. A helyzet az hogy rohamosan nől a kórházi fertőzésekben meghaltak száma. A baj ezzel az hogy a halálozások legnagyobb része multi rezisztens baktériumtörzsek miatt történik amik a fertőtlenítés hiányára utalnak. Ugyanis ezekre nincs ellenszer. Mindennek ellenállnak, szépen megesznek belülről. Nekik magyarázhatod a propagandát ahogy tetszik... Rájuk mondhatod hogy soros meg migri, meg fenyegetőzhetsz joggal, alaptörvénnyel ami nincs hatályban. Leszarják csak megölnek.

Pár szösszenet, hogy az eszközök ki vannak porciózva és nem betegre hanem napra. Ha egy nap több beteg jön akkor megszívták. Erre van pár trükk. pl a következő napit is elkezdik fogyasztani. Csak hát nem minden napra van ugyan annyi pl. Hétvégére kevesebb van, és napi átlagos terhelésenként tud változni is. Szal a következő napit elhasználják. Másnap mi lesz? Megmondom. Meghalsz ha úgy adódik. Majd mész magánkórházba? Hát az szopacs, mert ilyen nincs Magyarországon. Ambuláns és egynapos sebészetek léteznek. Esetleg speciális intézmények. Ha baj van és mentőt hívsz akkor biza az alapellátási rendszerbe kerülsz. Mindegy ki a haverod, mindegy mennyi pénzed van a raktár üres, nincsenek ott a szükséges eszközök. Azért 149 milliárdért hallgatod hogy minden rendben van. Nekem vagy akárkinek magyarázhatod amit akarsz. A kórházi raktárból hiányozni fognak az eszközök akkor is. Majd te megveszed? Ó szuper ha hirtelen kell és fekszel valahol és várod a segítséget majd elrohansz a patikába... Ha éppen nem találják ki hogy vasárnap záróra és keresed melyik az ügyeletes patika és társai. Az egészségednek magyarázhatsz amit akarsz, fröcsöghet a nyálad is. A valóság a pofádba fog röhögni keményen és egyenesen, nem finomkodva...

Larry Silverstein 2019.02.07. 11:01:39

@Benoke2: Ahol en lakom, ott kifogastalan az egeszsegugy.

Igaz, fizetek erte de nem veszes. A fogorvos nekem tetszo zenet allit be, amig dolgozik. Igen kedves, profi a hozzaallas.

Nalunk a korhaz is zsenialis.

ben2 2019.02.07. 11:05:53

@morph on deer:

Szerintem az illiberális demokrácia igenis értelmezhető fogalom - már ha valaki hajlandó túllépni a politikai indulatain.
Az "illiberális" jelző körül jelenleg nyilván dúl az értelmezési háború, mint annyi más politikában gyakran használt fogalom körül általában, de ez magából a fogalomból adódik.

Ha az illiberálist a jelenlegi mainstream liberális dogmák antitéziseként fogjuk fel, akkor az pont azt jelenti, amit írtam: a jogi- és a természetes személyek alapvető jogainak különválasztását pont azért, hogy a demokrácia valódi népuralom lehessen. Ha ugyanis az állam kivonul a jogi- és természetes személyek konfliktusából mondván, hogy az két azonos jogokkal rendelkező entitás magánproblémája, azzal a népet gyakorlatilag kiszolgáltatja a nagyságrendileg erősebb érdekérvényesítő potenciállal rendelkező piaci szereplőknek.
Azaz a - jobb híján hívjuk így - neoliberális demokrácia valójában nem más, mint a vadkapitalista érdekérvényesítés győzelme a valódi népuralom fölött, az illiberális demokrácia pedig a piaci szereplők állami szabályozóinak visszaállítása pont a természetes személyek alapvető jogainak védelme érdekében.

Az értelmezési háború pedig pont azért alakult ki, mert a jelenlegi mainstream liberális elit abban érdekelt, hogy a jogi és a természetes személyek alapvető jogai összemosódjanak, azaz csak egyféle liberalizmus legyen: az övék.
Így aztán a szokásos politikai sárdobálásban a kérdést szándékosan leegyszerűsítik: ahol nincs az általuk definiált liberalizmus, ott demokrácia sincs, minden más politikai képződmény pedig csak átfestett fasizmus lehet.

Populista Pista 2019.02.07. 11:07:12

@n3spr3ss0:
A négyes metró mint a szoclib korszak sikersztorija ... én inkább azt mondanám hogy az állatorvosi lova.

Tíz éven keresztül csak fantáziáltak, aztán nekirohantak Hübelebalázs módra, félbehagyták, elcseszték, magyarázták. Végül az OLOF nevezte kapitális korrupciónak, még a Sargentini jelentésbe is bekerült mint első számú példa milyen nagy a korrupció Magyarországon. Ja, tényleg...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 11:08:31

@morph on deer: @ben2: "az illiberális demokrácia igenis értelmezhető fogalom"

Szerintem is. Nem demokrácia. Pont úgy, mint a népi demokrácia. Diktatúra, csak szebben hangzik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 11:14:01

@Larry Silverstein: "fizetek erte de nem veszes"

Amíg nem éred el az ötvenet, a fizetős egészégügy megoldást jelenthet, ha rendes fizetést kapsz. Ötven fölött jönnek a halálos betegségek, szív-érrendszeri, rák, stb. Erre nincs fizetős ellátás mert senki nem tud hosszú időn keresztül havonta többmilliót kipengetni. Ott fogod magad találni a kékgolyó omladozó vakolatú alagsorában, és ezerszer elátkozod a geci gazdádat, hogy valaha segítetted hazugságaiddal fenntartani az uralmát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 11:16:39

@Populista Pista: "Végül az OLOF nevezte kapitális korrupciónak"

Pont mint a Tiborc vő patkányságait. De hogy a Tiborcot és a többi fideSSpatkányt ne kelljen dutyiba dugni, futni hagyták a szocikat is.

conchita wurst 2019.02.07. 11:17:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Erre nincs fizetős ellátás mert senki nem tud hosszú időn keresztül havonta többmilliót kipengetni. "

Aki 50 evesen nem tud havi tobbmilliot kipengetni, az annyit is er.

Minden ballib bérretteg 2019.02.07. 11:21:39

Tényleg megdöbbentő látni, hogy a Soros által irányított szervezet, minden országot leértékel ahol jobboldali vagy konzervatív kormány van, és ugyanezeket azonnal fel is értékeli ha ballib Soros bérencek jutnak hatalomra.

Már a látszatra se adnak a Freedom Hause féle szarrágóknál.

Miközben durva szexuális visszaélések, zaklatások öngyilkosságok fémjelzik ezen Soros bérenc szervezeteket:

www.origo.hu/itthon/20190206-amnesty-international.html
a szervezet két munkatársa öngyilkos lett. A jelentés többek között azt állapította meg, hogy zaklatások, nyilvános megszégyenítések és diszkrimináció jellemzi Soros szervezetének mindennapjait.

Populista Pista 2019.02.07. 11:24:18

@morph on deer:
A liberális állammodell azt jelenti, hogy az állam legfeljebb egyenrangú, de valójában inkább alárendelt szereplője a közéletnek. A valódi irányítók a pénzzel és befolyással rendelkező láthatatlan érdekcsoportok.

Soros egy tipikus példája volna a liberális állam hatalmi tényezőinek. Csak abban különbözik, hogy egyszemélyes szereplőként exponálja magát, részben mivel Orbán erre rákényszerítette. De ha lehet fű alatt hozza be az újításait, és a végeredmény mindenki számára látható. Az EU egy liberális de nem demokratikus szervezet, Soros rögeszméinek a kiszolgálója. Saját vesztébe rohan akarat nélkül mint egy vágóhídra hajtott barom.

Én akkor már inkább az illiberális, demokratikus állammodellre szavazok.

moloy 2019.02.07. 11:29:37

@szepipiktor: Szerintem, ha a "nem szavazók" megmondanák, hogy mit akarnak, lehetne velük foglalkozni. Béna gyereknek az anyja...
Ámbár, az alábbiak valamelyike is lehet:
ad.1. Nincs véleményük
ad.2. Elfogadják a többségi akaratot
ad.3. Félnek vmilyen retorziótól

Populista Pista 2019.02.07. 11:31:46

@Minden ballib bérretteg:
Az Amnesty olyan, mint az a férj, aki világszerte küzd az elnyomás ellen, odahaza meg veri a feleségét és terrorizálja az egész családját. Nagy álmokból születnek a legdurvább valóságok, lásd még komenizmus.

ben2 2019.02.07. 11:33:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Szerintem is. Nem demokrácia. Pont úgy, mint a népi demokrácia. Diktatúra, csak szebben hangzik. "

Esetleg el is olvashatnád amire reagálsz, akkor nem írál ennyi hülyeséget, de gondolom a reflexből fröcsögés kényelmesebb.

moloy 2019.02.07. 11:35:26

@sure_shot: Igazad van. Elég lenne, ha csak 4 ezret fizetnénk.

conchita wurst 2019.02.07. 11:35:45

@Minden ballib bérretteg: Bekemenetelni kellene az Amnesty es mas lippsi szervezeteknel dolgozokert.

Igaz, onkent mentek oda, de mar nem tudjak elengedni, s a belso meghasonlottsagukra csak azt a megoldast latjak, hogy felkossek magukat.

Ez szomoru, mennyi elpazarolt fiatal!

Populista Pista 2019.02.07. 11:39:09

@moloy:
Azért nem menek szavazni, mert félnek a retorziótól! Máskülönben minden nem szavazó az egységes liberálszocialistaoperettnácimigrincspátyolgatóelzavaró platformra adná a szavazatát.

pizo 2019.02.07. 11:46:32

@közíró MAXVAL bircaman: Korán kezdődik a műszakod... ki sem tudod magadat aludni. Remélem jól megfizetik.

Zoli

John Brennan 2019.02.07. 11:48:30

@ben2: a hosszúnevű olyan hasznos hülye, mint Gyurcsány

Világít a torony 2019.02.07. 11:56:39

Nem értem, miért fáj elismerni, hogy ez egy roppant álságos és kontraproduktívan hatásvadász főcím. Mert az! Lehetetlen tartalmat hordoz.
Azt sem értem, miért nem kell az agyhalottaknak meghagyni a sorozozást? Meg kell hagyni a bennük kialakult ostoba dühöt amiatt, hogy Soros nem igazán méltatja válszra őket, elegánsan átlép felettük. Hagyni kell őket abban az elmebeteg gondolatban fetrengeni, hogy bár Soros a fél világot uralja szerintük, mégsem bír el egy gyenge gazdaságú, bérszolgaságban vergődő kis országgal. A city poszterek népe nem az eszéről híres.

Világít a torony 2019.02.07. 11:59:56

@Világít a torony: "...az agyhalottaknak meghagyni a sorozozást.."*
* ...az agyhalottaknak meg kell hagyni a sorosozást....
(* javított részlet)

Brix 2019.02.07. 13:00:53

@ben2: "Ha az illiberálist a jelenlegi mainstream liberális dogmák antitéziseként fogjuk fel "
DE, nem így fogjuk fel! Az "illiberális" demokrácia fogalmát Fareed Zakaria találta ki, azokra az országokra alkalmazva , amelyek már nem tekinthetők teljesen demokratikus államnak, ahol többé-kevésbé sérülnek az alapvető szabadságjogok. Az "illiberális demokrácia" , valójában oximoron-mert a demokrácia nem lehet valódi demokrácia, annak alapvető ismérvei nélkül... A liberális demokrácia konszenzuális demokráciát jelent- a liberális jelző pedig nem politikai irányultságot, hanem a szabadságot! Ha úgy tetszik: van a szabad demokrácia , és van a nem teljesen szabad- mindenféle jelzős köntösbe öltöztetve: irányított, vezér , szocialista, népi...Amikor egy szűk kör a népre hivatkozva kisajátítja a hatalmat, a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló plurális rendszer helyett...
Nálunk kvázi egypárt rendszer van: az állampárt mindent ellenőriz, a saját hatalmi érdekei szerint formálja a választási törvényeket, nincsenek fékek és ellensúlyok , a független hatalmi ágakat az állampárt kontrollálja , a közmédiát tanács ellenőri, a közszféra legkisebb vezető elemei is hatalompárti funkcionáriusok, mindamellett a pártközeli elit birtokolja a hazai gazdaság jelentős részét..
A miniszterelnök családja milliárdos állami megbízásokból gazdagodik, párt alapon szerveződő korrupciós háló szövik át az ország gazdasági életét..
A fideszes potentátok családtagokra íratják a vagyont, vagy vagyonkezelőkre bízzák , hogy elrejtőzzenek a társadalom haragja elől...
A fent felsoroltak miatt nem vagyunk nyugati -európai demokráciának tekinthetők, de diktatúrának sem...Valahol félúton vagyunk a demokrácia és a zsarnokság között... Az Orbán-rendszer, egy jól felépített és szofisztikált eszközökkel, sok pénzzel és manipulációval működő autoriter rendszer, kvázi egypártrendszer... Az explicit államcél: a fehér, keresztény, etnikailag homogén magyar állam megtartása ( átvették a modern al-right divatos közvéleményformáló trendjeit...
Az implicit államcél: párközeli nagytőke vagyongyarapítása, hogy a Mészárosok a Tiborcok mesebeli vagyonra tegyenek szert... Van itt 9%-os tánya, ingyen MNB hitel, és évi kb 5 millárd euró EU támogatás...

Brix 2019.02.07. 13:10:31

Orbán szerint már nem pusztán illiberális demokrácia vagyunk, hanem (illiberális ) kereszténydemokrácia, ahol " joga van az államnak bizonyos létformákat védeni, előnyben részesíteni " A kérdés csak az, hogy milyen " létformákat" akar előnyben részesíteni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 13:29:37

@Brix: "nem vagyunk nyugati -európai demokráciának tekinthetők, de diktatúrának sem"

Ha az állampárt leválthatatlan, akkor az diktatúra. Pont. Nem számít mennyi szépségtapasz van rajta. Magyarországon valójában nem állampárt uralkodik, hanem pártköntösbe bújtatott maffia. Mondhatjuk, hogy loptokrácia.

ben2 2019.02.07. 13:34:45

@Brix:

Ez is lehet egy definíció, de ha így fogjuk fel az illiberális demokráciát, akkor Magyarországon sosem volt szabad demokrácia.
A közszféra, az igazságszolgáltatás, a média, a jelentősebb piaci szereplők, szakszervezetek, stb. mindig is politikai kézben voltak, mert vagy az MSZMP-től direktben örökölték a pozícióikat vagy később politikai alapon cserélték őket.

Orbánék is csak a szoci-szdsz kádereket cserélték fideszesekre, az állami pénzt pedig szoci-szdsz vállalkozók helyett fideszesekhez csatornázták. Azaz nem csináltak semmit, amire ne lett volna precedens korábbi kormányok részéről, beleértve a médiatörvény, alkotmány, választási törvény módosítását és az összes korrupciós manővert.
Rendszer szinten viszont nem változott semmi, csak a szokásos politikai sárdobálás részévé vált, hogy mindig az a pártfüggetlen, akit kirúgnak és mindig az a pártkatona, aki a helyére kerül. Miközben az esetek 99%-ában már kb. 1948 óta mindenhol csak pártkatonák ülnek.

Orbán ugyanakkor az illiberalizmust nem ilyen kontextusban említette, hanem az állam társadalmi felelősségének visszaállításáról, azaz a neoliberális, elcsökevényesedett, az állampolgárait a piaci szereplőknek kiszolgáltató állam helyett egy piacot erőteljesebben szabályzó államról beszélt. A neoliberális állam antitéziséről.

ben2 2019.02.07. 13:39:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ha az állampárt leválthatatlan, akkor az diktatúra. "

Magyarországon a kormányzó párt nem leválthatatlan. Attól, hogy az ellenzék széttöredezett és hogy a társadalom jelentős része nem akarja leváltani a kormányt még nem lesz automatikusan diktatúra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 13:50:20

@ben2: "Magyarországon a kormányzó párt nem leválthatatlan."

Ezt miből következtetted ki?

"Attól, hogy az ellenzék széttöredezett"

Milyen ellenzék? Nincs ellenzék. Ha valaki kidugja a fejét, a geci rögtön eltapossa. Most éppen a jobbikot.

"a társadalom jelentős része nem akarja leváltani a kormányt"

Akit én ismerek, azoknak egyiknek se tetszik az ország lecsúszása. Ők is szeretnének igazi kormányt végre. A szavazók fele is a fideSS ellen szavazott. Biztos van egy pár százalékos kemény hazaáruló fideSS mag, talán a parlamenti küszöböt is át tudják lépni, mint a DK. A fideSS a szavazatait megtévesztett deprivált rettegő falusi nincstelenektől kapta. Dehogy akarnák ők a fideSSt. Csak elhitette velük a geci, hogy a migráncsok millióitól megvédi őket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 13:54:39

@ben2: "Magyarországon sosem volt szabad demokrácia"

1990-től 2006-ig nagyrészt demokrácia volt. Az elkúró választási csalásaival kezdődött az erodálódása, és a geci maga képére írt választási törvénnyel fejeződött be. Onnan már leválthatatlan volt a geci, szabadon lebonthatta a fékek és ellensúlyok szinte teljes rendszerét.

conchita wurst 2019.02.07. 13:59:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Milyen ellenzék? Nincs ellenzék. Ha valaki kidugja a fejét, a geci rögtön eltapossa. Most éppen a jobbikot."

Ez a dolga.

Nem diktatura van, hanem Orban magaslik ki a politikusmezonybol annyira, emberileg es szakmailag, mo-n es kulfoldon, hogy nem talalnak rajta fogast. 1848 ota Orban a legnepszerubb magyar politikus.

Igy inkabb fetrengenek, bofognek es diktaturaznak a bukott elit csicskasai, hogy ugy tunjon fogyatkozo hiveiknek, mintha csinalnanak valamit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 14:03:10

@ben2: "az állami pénzt pedig szoci-szdsz vállalkozók helyett fideszesekhez csatornázták"

Hány szoci-szdsz "vállalkozónak" lett 400000000000 forintja közbeszerzésekből? Mennyit kapott a leggazdagabb? Tényleg érdekel.

Azt tudom, hogy a Simonnál találtak párszáz milliót. Az kevesebb mint a fenti ezred része. Meg gyanítható, hogy az autópálya építésekből is jó pár milliárdot elloptak.

Miért van az, hogy az 50 leggazdagabb magyar között csak fidesz alatt meggazdagodottak és saját erőből meggazdagodottak vannak? Hova tűntek a szoci-szdsz tolvajok?

morph on deer 2019.02.07. 14:04:09

@ben2:
“az általuk definiált liberalizmus”

Épp ez az.
Mivel a liberalizmus nem azonos az orbáni definicióval - sem, - ahogy te a ‘neoliberális’ jelentését magyarázva egészen pontosan világossá tetted!
A neoliberalizmus egy kapitalista gazdaságszemlélet, ami elsősorban a gazdasági élettel kapcsolatos szabadságjogokat érinti, és annyiban valóban liberális, hogy a szabad vállalkozást, szabad versenyt, stb. propagálja, de a liberális demokráciához ennél nincs több köze.
A “liberális”, a “liberalizmus” ideolódiai-, míg a “neoliberális” gazdasági fogalom.

Ad absurdum ezért aztán nyugodtan létezhetne neoliberális gazdaság akár egy fasiszta diktatúrában is, hiszen a szabad versenynek nem feltétele az igazán demokratikus környezet, például.

Az a liberalizmus viszont amely a demokrácia jelzőjeként a demokrácia mellé rendelődött, az NEM erről szól!
Ez az ember, az egyén választási szabadságát jelenti, azt, hogy szabadságjogainak korlátozása nélkül élhet a választási szabadságával mindaddig, amíg másoknak - az övével egyébként mindenben azonos - jogait tiszteletben tartja.
A demokrácia pontosan ezen alapul, ahol minden szempont érvényesülése biztosított, és ugyan a többek által támogatott vélemény élvez prioritást, de a kissebség véleményének figyelembevételével.

Tehát demokráciában szó sincs arról, hogy a többség “diktál” a kissebbségnek, akiknek amúgy kuss, - ez a bolsevizmus, és NEM a demokrácia.

Tehát sajnos igaz, hogy ha van demokrácia, akkor az egyúttal liberális is, és igen, még a kereszténydemokrácia is az, meg a szociáldemokrácia is, a különbség mindössze a hangsúlyokon van, az alapja azonos.

Ezzel szemben az illiberalizmus pontosan azokat az alapvetéseket utasítja el, amik a liberalizmust - és így a demokráciát is - jellemzik.
Ahogy mondtad: például az egyéni és a közösségi jogok szétválasztása és korlátozása is jellemzi.
De itt van még az egyoldalú, sőt, egyszemélyi döntéshozatal, a vezérelvűség, az egyik “oldal” uralkodása mindenki más felett, a javak aránytalan újraelosztása, és még sorolhatnám napestig, ezek egyike SEM a demokrácia jellemzői, akárhonnan nézve sem.

Az egyetlen fügefalevél - ma még - a “szabad” választások megtartása, és a parlament működése, bár az egyiknek fele sem igaz, a másik meg egyre inkább egy bábszínházra emlékeztet, és nem egy demokratikus törvényhozó testületre.

Szóval szerintem ideje lenne szembenézni a valósággal, és nem erőltetni ezt az “illiberális demokrácia” nevű kitalációt, mert ennek se füle, se farka.

Ma Magyarország egy illiberális állam.
Ennyi.
Ráadásul ez legalább igaz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 14:06:55

@conchita wurst: "Orban magaslik ki a politikusmezonybol annyira, emberileg es szakmailag"

:))

Pont annyira, mint a strómanja emberileg és szakmailag. Az becsületesebb és okosabb a cukkerbergnél is. :))

Te meg hülyébb egy páfránynál, ha ezt elhiszed. :))

A geci gazdád olyan gyáva, hogy tíz éve nem mer kiállni vitatkozni. :))

Emberileg.

Inkább geciileg. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 14:14:01

@conchita wurst: "Orban a legnepszerubb magyar politikus"

Úgy érted, a leggecibb? Nem, az elkúró még előtte áll. :))

Az adott politikust “kifejzetten nem kedvelők” aránya:
elkúró 28,9
arogán 22,1
geci 21,8

republikon.hu/media/38236/republikon_politikusi-ne%CC%81pszeru%CC%8Bse%CC%81g_2016_augusztus.pdf

conchita wurst 2019.02.07. 14:18:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Meszaros a Fidesz kampany-penztarosa, a Fidesz Puch Laszloja, nem stroman.

Orban maga kifejezetten puritan, ha erdekelte volna a penz akkor azt csinalta volna 90ben mint Gyurcsany es Bajnai.
Ezert nem lehet fogast talalni rajta, mert jo peldaval vezeti a nepet. Ha korrupt volna, ugy jart volna mint az osszes tobbi miniszterelnok.

Vitatkozni Orban nem szeret, nala butabbakkal. Ez idopazarlas lenne, igy is a magyar gazdasag fejlodik Europaban a leggyorsabban.

Akkor, mirol kene vitatkozni, es kivel?

ben2 2019.02.07. 14:46:20

@morph on deer:

Egyéni szabadságjogok szintjén semmilyen lényegi változás nem történt 2010 óta. Sőt volt is némi elmozdulás pozitív irányba, első sorban EU irányelvek átvétele miatt.

"Tehát demokráciában szó sincs arról, hogy a többség “diktál” a kissebbségnek, akiknek amúgy kuss, - ez a bolsevizmus, és NEM a demokrácia."

A bolsevizmusban a kisebbség diktál és a többségnek kuss, de ez részletkérdés.

A magyar közéletet nem az jellemzi, hogy bármilyen kisebbségnek is kussolnia kellene, nálunk pont az a probléma, hogy a választások után a kisebbség kivonul az utcára "mi vagyunk a többség" táblákkal és elvárja, hogy a kisebbségi vélemény élvezzen prioritást, mert ha nem, akkor telekürtölik a világot, hogy itt diktatúra van. Külföldön meg vagy nem értik mi folyik itt, annyira abszurd az egész, vagy nagyon is értik és cinikusan asszisztálnak hozzá.

"De itt van még az egyoldalú, sőt, egyszemélyi döntéshozatal, a vezérelvűség, az egyik “oldal” uralkodása mindenki más felett, a javak aránytalan újraelosztása"

Magyarországon Fletó ámokfutásának köszönhetően megszűnt a ballib váltópárt, az MSZP viszont pont elég erős maradt ahhoz, hogy tönkretegyen minden komolyabb ellenzéki kezdeményezést. Emiatt kialakult az erős fidesz és széttöredezett ellenzék felállás, ami vitán felül rossz, de semmi köze sem a diktatúrához, sem az illiberalizmushoz.
A helyzet rákfenéje, hogy az ellenzék megosztottsága nem szervezeti jellegű, hanem maguk a szavazótáborok nem kompatibilisek egymással. Ezért van a Fidesz már 8 éve nyerő helyzetben, nem valamiféle diktatúra miatt.
Ezt az is pontosan tudja, aki napi szinten diktatúráról kajabál, mert ha diktatúra lenne, akkor ugyebár nem kajabálhatna diktatúráról.

Persze a Fidesz cinkelt lapokkal játsszik (és ez alól az sem mentség, hogy mindenki más is), csakhogy ha nem lenne mögötte valódi társadalmi támogatottság, akkor a leejtős pálya ellenére is rég elzavarták volna.
Így a felállás pont a fordítottja annak, mint amit felvázolsz: nem a diktatúrán fügefalevél a szabad választás, hanem az ellenzék sorozatos kudarcainak felelősségét próbálják rendszeresen elkenni a Fidesz gátlástalan nyomulására hivatkozva.

ben2 2019.02.07. 14:58:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ember, legalább olyan kutatást citáljál, ami nem téged aláz.

“És ön szívesen látná országos politikai döntéshozó pozícióban az adott politikust?”

Orbán: 37.6%
Fletó: 21.5%

Az adott politikust “kifejzetten kedvelők” aránya

Orbán: 11.2%
Fletó: 3.1%

Az adott politikust kedvelők százalékos aránya (kedvel + kifejezetten kedvel)

Orbán: 35.8%
Fletó: 23.9%

(Itt vannak egyedül ellenzéki politikusok a listán, akik megelőzik Orbánt)

És ez egy olyan kutatócégtől, akiktől rendszeresen szoktak "trendfordulós" kutatásokat rendelni a szocik a kongresszusaikra időzítve, hogy aztán egy hónappal később kiadjanak egy korrekciót, hogy a trendforduló csak ideiglenes kilengés volt.

Azaz általad citált negatív index mindössze arról szól, hogy az ellenzéki szavazók nem szeretik Orbánt.
Pont ezért nem szabad véleménybuborékban élni: ha csak a neked szimpatikus tényeket veszed figyelembe, akkor újra és újra megismétlődik a 2018-as eset, amikor az ellenzék kormányváltó hangulatba hergeli magát, a szavazók többsége meg nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:08:53

@ben2: "Itt vannak egyedül ellenzéki politikusok a listán"

El vagy tévedve.

A gecit annyira gyűlölik, hogy még a saját pártjából is csak arogán tudja legyőzni. A hazudós arogán. (Nem csak ő hazudik, csak ő bután hazudik, hogy azonnal le is bukik. :))

Kuglóf. Az 2019.02.07. 15:11:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
OK, nem csak gennyfika vagy, de még hülye is. Kb. mintha azt mondanád, a rablók a hajléktalanokat fosztogatják, onnan van pénzük.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:14:45

@ben2: "Magyarországon Fletó ámokfutásának köszönhetően megszűnt a ballib váltópárt, az MSZP viszont pont elég erős maradt ahhoz, hogy tönkretegyen minden komolyabb ellenzéki kezdeményezést. Emiatt kialakult az erős fidesz és széttöredezett ellenzék felállás, ami vitán felül rossz"

Idáig stimmel. Pontosítom annyiban, hogy az mszp-szdsz nem az elkúró ámokfutásáért vesztett 10-10% szavazót, hanem azért, mert az őszödi beszéd kipattanása után is hatalomban tartották.

"de semmi köze sem a diktatúrához, sem az illiberalizmushoz."

Nagyon is köze van. A geci az ország összes erőforrásának birtokában tartja életben a megszűnni akaró pártokat, és tapossa el a kiemelkedőket. Amikor az mszp nagyon meggyengült, azonnal behívták az m1-be adásba, amikor a jobbik megerősödött, ezermilliárddal zsarolták meg. A geci abszolút gátlástalan pszichopata.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:19:40

@ben2: "Egyéni szabadságjogok szintjén semmilyen lényegi változás nem történt 2010 óta."

Ja, nem. persze hogy nem. Mindössze az alkotmánybírósághoz nem fordulhatnak többet, népszavazást nem kezdeményezhetnek, ha nagyon erőlködnek, akkor verőemberekkel tartják tőle vissza. Te nem vagy magadnál.

Nincs szabad választás, kamupártokkal, és az ellenzéki pártok kinyírásával gátolják meg a szavazójog gyakorlását. A vélemény nyilvánítást is büntetik. A szabad tájékozódást is gátolják. Te egy akkora hazudós barom vagy, hogy a fal adja a másikat.

Kuglóf. Az 2019.02.07. 15:19:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja NEMRÉG voltam kórházban. KÉTÁGYAS szobában feküdtem, tévé volt, a kaja menza minőségű. Lefotóztam, szétküldtem az összes rokonomnak, te meg megb.
Azhatod magad, mivel járok külföldre is és VOLTAM MÁR szarabb ellátáson Németországban és Angliában is.
Egynapos sebészeten is voltam, INGYEN TB-re, szuper volt és a feleségem is volt egy ugyanilyen de nálam JÓVAL komplikáltabb egynapos sebészeten (szétvágták kb. az alkarját) ÉS UGYANEZT mondta.

És még az a getzi Index is azt írta, hogy HATVANSZOR többet költött 2015-ben a getzifidesz az egészségügyre, mint stadionokra.
És a getzi Index írta meg azt is, hogy a magyar egészségügy válságáért az ORVOSBÁRÓK felelősök, akik NAPI 100-500ezer Ft-ot keresnek és a 3,14csába nem keresnének ennyit sehol külföldön, ezért hülyék lennének elmenni itthonról.
És igen nekik van az irodában mahagóniasztal és kristálycsillár és sofőrrel BMW SUV, miközben a kórház VÉCÉPAPÍRÉRT könyörög és veled veteti meg a gyógyszert.
Bar. Omarcú kötsög. Csak mondom, csinálj kistestvért magadnak.

Tudod baromka, az úgy szokott lenni, hogy Amerikától Zimbabwéig NINCS olyan ország, ahol ne lenne BÁRMILYEN kampány része, hogy MI TÖBBET FOGUNK KÖLTENI az egészségügyre".

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:22:25

@Kuglóf. Az: "a rablók a hajléktalanokat fosztogatják, onnan van pénzük. "

Ha a GDP 8%-át ellopod, fideSSfasszopó, és csak 5% marad az egészségügyre, akkor ugyan koldust loptál meg, de azért a GDP 3%-ából elég sok Gundel somlóit lehet venni a geci gazdád különbejáratú menzáján. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:24:02

@Kuglóf. Az: "KÉTÁGYAS szobában feküdtem"

Amíg nem éred el az ötvenet, a fizetős egészégügy megoldást jelenthet, ha rendes fizetést kapsz. Ötven fölött jönnek a halálos betegségek, szív-érrendszeri, rák, stb. Erre nincs fizetős ellátás mert senki nem tud hosszú időn keresztül havonta többmilliót kipengetni. Ott fogod magad találni a kékgolyó omladozó vakolatú alagsorában, és ezerszer elátkozod a geci gazdádat, hogy valaha segítetted hazugságaiddal fenntartani az uralmát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:39:34

@conchita wurst: "Orban maga kifejezetten puritan"

:))

"ha erdekelte volna a penz akkor azt csinalta volna"

...hogy egy csomó ofsór számlára, meg sok strómanra dobja szét a vagyonát, mészaros, szíj, ... Ja, várj, PONT ezt csinálta. :))

A geci mint puritán. Tudsz még ilyen vicceseket? :))

dunántúli gyerek 2019.02.07. 15:42:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Orban Golfot vezetett elso miniszterelnoksege idejen, ma is VW-t vezet. Ugyanott el ma is, mint dicsoseges elso miniszterelnoksege idejen, a szulofalujaban.

Habar felesege sikeres ugyved, megelhetesi gondok azert nem fenyegetik.

ofsor, stroman, zoddosszie, unalmas. Minden korrupt politikus lebukott, pont ezert szereti as nep Orbant annyira, mert o nem olyan.

Kuglóf. Az 2019.02.07. 15:44:23

@morph on deer: Egyszer olvastam, hogy Achillesz KÉPTELEN utolérni a leglassúbb teknősbékát. És ezt marha egyszerűen "be is bizonyította" a görög zseni. Aztán Achillesz egyszerűen ÁTLÉPETT a teknősön.

Na, hát épp ilyen igazság az hogy NINCS illiberális demokrácia. érvelhetsz, számolhatsz, pattoghatsz, aztán ránézel Magyarországra és hopp. Itt van.
Itt annak a liberalizmusnak, amit te képviselsz, a homoklobbi meg az QWERTZUIOPŐÚ fazonok, a mindenfehérférfi getzi és a többi LIBERALIZMUSNAK nincs helye. Ki hány tuk és még le is hu gyoz tuk.

Nincs illeberális demokrácia, persze. Ha te mondod, úgy is van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:48:05

@dunántúli hülyegyerek: "ma is VW-t vezet"

:))

Az olyan kampányvideókban, amiket a hozzád hasonló fideSSfasszopók egy az egyben beszopnak.

A Kádár elég sikeresen fenntartott magáról egy puritán lépet. Persze nem volt puritán, nagy házat kapott, királyi ellátást, luxusvonatot, üdülőt. persze a geci gazdádhoz képest még ez is puritánnak tűnik. Mellesleg Kádár betonnal kiöntette a kerti úszómedencét, hogy ne zavarja vele a Népet.

"szulofalujaban"

... ahol a budi mellé épített magának egy kurvanagy stadiont. A világ röhög rajta, de van aki el se hiszi, hogy ilyen lehetséges. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 15:49:26

@Kuglóf. Az: "aztán ránézel Magyarországra és hopp"

... itt egy jólfejlett diktatúra. Na, fideSfasszopó, hova jutottál? :))

dunántúli gyerek 2019.02.07. 15:56:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nincs olyan videod, ahol Orban nem a VWjen kozlekedik

Orbannak nincs a budi mellett stadionja.

Azaz puritan, neked folyik a szar a szadbol...

Kuglóf. Az 2019.02.07. 16:04:16

@Benoke2: Nézd, IGAZAD az van, csak azon gondolkodom, hogy a 3,14csába ÉLÜNK még. AMENNYIRE, mondom AMENNYIRE szar a helyzet SZERINTED, itt már MINDENKI meghalt minden kórházban. Szóval nem értem, most vagy nagyon gyorsan születünk, vagy valahol valami MÉGSEM stimmel.

Egyszer volt, hol nemvolt, NÉMETORSZÁGBAN valami dioxin mérgezésben meghalt három ember, és fúúúú, és fölháborodás meg minden. Aztán az ÚJSÁGÍRÓ közölte, hogy (Németországban) öregek otthonában évente úgy 4000 (négy EZER) ember hal meg q.rvaegyszerű SZALMONELLAFERTŐZÉSBEN. csak hát a dioxin az dioxin, a szalmonella meg szalmonella.

Hát valahogy EZ jutott az eszembe, amikor a feketére mázolt Halálgyárakról olvasta nálad, minden bizonnyal a tisztesség és a becsület vezetett, amikor ezeket a papírra vetetted. Azt nem tudom KI OLVASSA, hiszen ha IGAZAD van (miért ne lenne igazad?) már MIND meghaltunk:

Aztán ott van még pl. a BRITTTTTT rendszer, ahol hazaküldték az agyhhártyagyulladásos (vagymijevolt, szegénynek) magyar fitneszedzőt aztán meghalt, ismerősöm NYOLC hónapra kapott időpontot a bőrgyógyászhoz valami durva segg-pattanás-sipoly (mittomén mi) miatt (a hülyének ELMÚLT MAGÁTÓL mire orvoshoz jutott). Az orvos MINDENRE paracetamolt ír fel, hagy pusztuljon a májad (cserébe olcsó) és azt mondja, ha be akarsz kerülni a kórházba 1. vizezd be a hajad, 2. fusd körbe a kórházat, akkor lázasnak tűnsz és izzadtnak, egyébként ESÉLYED nincs bekerülni.
De tudok neked Németországban két-és-fél-év-múlva (!) orvosi szemvizsgálatta időpontot szerezni, na persze csak akkor ha te általános biztosított vagy. Ötven euróért meg holnapra.

Szóval igen, tudom, mindenhol minden jobb és egyebek, és valóban, igazából már mind meghaltunk valamelyik kórházban és itt sincs senki.
Tudok neked német látásvizsgálatot általános

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:05:02

@dunántúli hülyegyerek: "nincs olyan videod, ahol Orban nem a VWjen kozlekedik"

www.youtube.com/watch?v=-p9QX61riDc

"Megújult a Multivan Business. A Volkswagen mobil konferenciaterme még exkluzívabb belsővel, internettel és 26 millió forintos bruttó vételárral üzletel."

www.autonavigator.hu/cikkek/ilyen-luxusauto-var-orban-viktorra/

A geci, mint puritán. Toljad még a kreténséget hülyegyerek. :))

Egyébként a konferenciabusz a legkevesebb, ha elkezdene kormányozni, nem is sajnálnám tőle.

dunántúli gyerek 2019.02.07. 16:08:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez nagyon puritan Orban szintjen.

Meg puritanabb lenne persze, ha nem lenne muszaj testort cipelnie magaval, de sajnos a torveny az torveny.

Kuglóf. Az 2019.02.07. 16:09:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Gennyfika, hát oda jutottam hogy itt ILLIBERÁLIS demokrácilya van és téged emiatt meg megüt a guta.

Mondom, illiberális demokrácilya, meg kétharmad, meg 2010 óta és még egy csomó mindent is mondanék, csak hát miért kéne az embernek gennyfikákkak beszélgetni? Egyébként én MIHAZÁNK fasz szopó vagyok, de ne zavarjon, hiszen bináris világodban vagy izé valaki, vagy bigyó, esetleg még valami más.

Illiberális demokrácilya.
Kétharmad.
Vesztettetek.
2010 óta.
OrbánEgyGéniusz
Sorosgyörgy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:10:09

@Kuglóf. Az: "Szóval nem értem"

Nem csodálom. 20-szal több lenne az IQ-d, lehetnél akár páfrány. :))

"most vagy nagyon gyorsan születünk"

Gyorsabban halunk, mint születünk, olyan évi negyvenezerrel.

Hasonló nagyságrendben halnak meg magyarok gyógyítható betegségekben. A nyugati átlag 2 és félszeresén.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:12:48

@Kuglóf. Az: "illiberális demokrácilya, meg kétharmad"

Diktatúra, és elcsalt választások. De erre a geci gazdádnak kéne büszkének lennie, nem egy ilyen hazaáruló fideSSfasszpónak. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:17:05

@dunántúli hülyegyerek: "Ez nagyon puritan Orban szintjen."

Na ugye! Amennyit tolvajkodott, járhatna ezzel is:
www.youtube.com/watch?v=VDsSomdFFIE
"Donald Trump ridding in his golden car woth $750million to the white house."

:))

dunántúli gyerek 2019.02.07. 16:20:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hat tulajdonkeppen megerdemelne.

De: Orban mindennel fontosabbnak tasrtja a peldaval vezetest

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:23:47

@dunántúli gyerek: "Orban mindennel fontosabbnak tasrtja a peldaval vezetest"

Hogy mindenki fosztogassa az országot, ahogy bírja? Hát ha ez a célja, mindent bevet, hogy példázza a tolvajlást.

ben2 2019.02.07. 16:30:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"El vagy tévedve.

A gecit annyira gyűlölik, hogy még a saját pártjából is csak arogán tudja legyőzni. A hazudós arogán. (Nem csak ő hazudik, csak ő bután hazudik, hogy azonnal le is bukik. :)) "

Bakker Te linkeled be a közvélemény kutatást és még csak el sem olvasod.

Az általad citált szám a "Az adott politikust “kifejzetten nem kedvelők” aránya" címen szerepel a dokumentumban.
Értsd: megkérdezik a zembereket, hogy mondok egy nevet, te meg mond rá, hogy:

- kifejezetten kedveled,
- kedveled,
- nincs véleményed,
- nem kedveled,
- kifejezetten nem kedveled

Aki Fidesz szimpatizáns, annak a véleménye eleve nem szerepel ezen a listán, ahogy a DK-sok véleménye se ad hozzá Fletó pontszámához, mert ők eleve nem ixelik a "kifejezetten nem kedveli" opciót.
Azaz ez a szám azt mutatja, hogy a másik szekértáborból mennyire utálják az adott politikust, nem azt, hogy általában mennyire népszerű.
Azt is megkérdezték, ott van a dokumentumban és azon a listán Orbán az élbolyban van, Te is látnád, ha nem ignorálnál minden tényt, ami ellentmond az indulataidnak.

ben2 2019.02.07. 16:34:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A vélemény nyilvánítást is büntetik. "

Nem zavar, hogy már a nicked is az ellenkezőjét bizonyítja?
Na meg az alpári fröcsögés, amit a fórumokon rendszeresen előadsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:37:05

@ben2: "Az általad citált szám a "Az adott politikust “kifejzetten nem kedvelők” aránya" címen szerepel a dokumentumban."

Ügyi vagy, hogy megtaláltad. 20-as IQ-val azon ois csodálkozom, hogy lélegzetet tudsz venni. Namindegy. Én is pont ezzel írtam ki, hányan gyűlölik a geci gazdádat:

"Az adott politikust “kifejzetten nem kedvelők” aránya:
elkúró 28,9
arogán 22,1
geci 21,8"

Még a saját pártjából is csak arogán tudja megelőzni. Pedig erős a verseny. :))

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.02.07. 16:40:38

Jujj ne, egy Dzsordzs bácsin keresztül fedett CIA- fedőintézet megint leszólta Magyarországot...

Gyurcsány szemkilövetése idején 96 volt a 100ból elérhető pontszám...

torró 2019.02.07. 16:42:38

Külföldön már mindenki agyturkászhoz jár a Magyar demokrácia miatt! Ebből mi lesz?! A rettegés foka! Van egy ilyen film is! Nem tudjátok véletlenül Orbán mikor bukik meg? Ezt a bizonytalanságot! Azért szóljatok, hogy Kari Geri mikor ül fel a trónra! Mert Pesten már legyőzte a fideszt! Jó ez a ritmus!:DDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:43:51

@ben2: ""A vélemény nyilvánítást is büntetik. "
Nem zavar, hogy már a nicked is az ellenkezőjét bizonyítja?"

Mi köze van az ügyészség kollaboráns létének a vélemény nyilvánítás szabadságához?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 16:51:30

@ben2: "Aki Fidesz szimpatizáns, annak a véleménye eleve nem szerepel ezen a listán"

Dehogynem. Azok régen az elkúróba voltak szerelmesek, most meg a gyűlölködők táborát gazdagítják.

"ahogy a DK-sok véleménye se ad hozzá Fletó pontszámához"

Ez így van. Az szekta, nem párt.

torró 2019.02.07. 16:52:38

Na! Szórakozzatok is egy kicsit! Nézzétek Pityingert!
www.youtube.com/watch?v=lKlfQ5RonAY

MIx 2019.02.07. 18:19:42

Olyan nyelvtani kifejezés, hogy "magyar demokrácia" nem létezik!
Olyan még van, hogy "látszat demokrácia", de az meg igazából a diktatúra egy bizonyos szintjének szinonímája.

morph on deer 2019.02.07. 18:25:06

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt:
”Gyurcsány szemkilövetése idején 96 volt a 100ból elérhető pontszám...”

Mert párszor mellélőttek.
Amúgy meglett volna a 100 pont, de elcseszték. Például te is megúsztad...
Ne búsúlj, majd legközelebb!:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.02.07. 18:56:40

@morph on deer: "96 volt a 100ból elérhető pontszám...”
Mert párszor mellélőttek.
Amúgy meglett volna a 100 pont"

:))

torró 2019.02.07. 20:32:39

Ha még olvassa valaki! Legfrissebb hír!!!! Az elő választáson csaltak bazd meg! na erre varjatok gombot! Egy teljesen semmit mondó eseményt sem tudnak tisztességesen levezényelni? És ezek akarnak vezérek lenni? Az MSZP ki van akadva! Innentől hiteltelenek, és semmi joguk a fideszen bármit számon kérni!

taga20 2019.02.07. 20:48:25

@torró: te egyébként magyar vagy, mert ugatod a magyar nyelv szabályait.

morph on deer 2019.02.07. 22:38:40

@ben2:
“Ha az illiberálist a jelenlegi mainstream liberális dogmák antitéziseként fogjuk fel...”

De mire fel?
Az, hogy ‘kék’ egy szín megjelöléseként “fogjuk fel”, mivel az!

Ezért aztán az a kifejezés, hogy “illiberális” ugyancsak azt jelenti, ami a szótárban áll, nevezetesen:

illiberal
/ɪˈlɪb(ə)r(ə)l/Submit
adjective
1.
opposed to liberal principles; restricting freedom of thought or behaviour.
"illiberal and anti-democratic policies"
synonyms: intolerant, narrow-minded, unenlightened, puritanical, fundamentalist; More
2.
ARCHAIC
uncultured or unrefined

Azaz:
A liberális elvek ellenzője, korlátozója a szabad gondolkodásnak és viselkedésnek. Intoleráns, szűk látókörű, nem felvilágosult, a puritánizmust kedvelő fundamentalista.

A korábbi értelmezés szerint még a kulturálatlan és faragatlan jelzők is ide tartoznak.

Szóval EZT jelenti az ILLIBERÁLIS, és teljesen feleslegesen próbálod akár te, akár orbán meggyőzni a világot arról, hogy ez valami nagyon fasza, ez bizony ezt jelenti, és NEM mást!

Tehát ezt nem kell valahogy felfogni, ennek a jelentése ismert világszerte!
Szóval NEM szabadon választott mellébeszélés társul az “illiberális” kifejezéshez, hanem az, amit fentebb olvashatsz!
A jelentését én forsítottam le a fideszesek kedvéért, ha jobbat tudsz, lehet javítani..

A lényeg az, hogy a szavaknak NEM tetszés szerinti a jelentése, tehát NEM tőled, vagy a te értelmezésedtől függ, hogy mi mit jelent!
(Mondjuk etekintve a “cowfefe” jekentésétől.)

Szóval ne magyarázd meg, kérlek, mert ez úgy marhaság, ahogy van.
Unkább maradjunk annyiban, hogy Magyarország - jelenleg - illiberális, miközben ugyan kormánya igyekszik a demokrácia látszatát kelteni, - még ideig-óráig, - de már mindenki átlát a szitán, szóval akár fel is lehetne vállalni, mert úgy kevésbé tűnne takonygerincűnek a kormányfő, mint ahogy most éppen kinéz.

Ahogy én látom, még ez az állapot is csak az EU-s választásokig tart, mivel egy esetleges győzelem esetén orbán már nyiltan elő mer(ne) jönni egy (fasiszta) authoriter modellel, mivel az lenne a végső megoldás (endlösung) Soros meg a menekültek ellen.

Miközben se Soros, se menekült, meddig a szem ellát! What a shame..!

John Brennan 2019.02.08. 07:00:23

@morph on deer: nem értesz te ehhez.
A liberális szó is teljesen mást jelent ma, mint a 18. században. Akkor az állam szerepkörére vonatkozó tantétel volt. Ma az abnormalitás és deviancia állami támogatását, privilegizálását jelenti.

John Brennan 2019.02.08. 07:31:55

@torró: nem az indexen olvastál a csalásról; ezt a csalást is elhallgatják, mint a román miniszterelnök interjúját meg oly sok mindent
süti beállítások módosítása