B1 blogcsalád



Saját táborában támadták meg Orbánt

2019. január 27. - nickgrabowszki

Az egyenirányúsított Fidesz-propagandamédia egyik tagjában jelent meg egy, a NER-rel és az Orbán-rezsimmel, sőt, magával a miniszterelnökkel szemben kritikus interjú. gyj.jpg

A Mandiner máskülönben a rendszerszolga médiumok egyike, nemhiába került a Kesma nevű propagandaholdinghoz. Általában szervilisen teljesíti az agitációs kabinetiroda által kirótt feladatokat, talán kevésbé durván, mint mondjuk az Origo, de felmondja a propagandaleckét, ideológiai vonalon pedig még az élen is jár, és maga igyekszik muníciót szolgáltatni, sőt, irányt mutatni a kormánynak.

Most azonban váratlan dologra ragadtatták magukat: egy Orbánnal szemben kritikus jobboldali szereplőt szólaltattak meg

  • Jobboldalit, tehát nem ab ovo ellenzéki liberálist, hanem olyat, akinek van hitele a Fidesz-táborban.
  • Viszont erősen kritikust, akinek a véleményére a rezsimről a propagandaoldalon eddig nemigen voltak kíváncsiak.

Ami nem is nagy csoda, mivel Gyurgyák János, az Osiris kiadót igazgató, elvi konzervatív történész olyanokat mond egykori szövetségeséről és eszmetársáról, hogy 

Orbán ugyanis szerintem senkit sem képvisel, senkit sem követ – legalábbis hosszú távon –, csak saját magát

Mindezt annak kapcsán, hogy szerinte Csurka örökségét "kisebb részben" a Fidesz viszi tovább. (Nagyobb részben Toroczkaiék.) Gyurgyák szerint tehát nem képviseli, de használja Csurka nézeteit, ami azért köztünk szólva sem jelent érdemi distinkciót.

A rezsimről meg egyenesen keményen nyilatkozik

most megszilárdulóban lévő, Orbán személyiségére szabott 

autentikus autokrata rendszernek

nevezi, ami azért meglehetős fejlemény a jobboldalon, ahol eddig egyáltalán nem volt szokás diktatúrázni a NER-t, sőt a propaganda - már-már szólamszerűen - minden demokráciák etalonjaként ünnepli az Orbán-rezsimet.

És mindezt egy olyan közéleti szereplőtől, aki közismerten konzervatív, bevallottan antiglobalista és tagadja, hogy Orbán-fóbiás lenne. Mert nem csak az számít, hogy mit mond, hanem az is, ki mondja.

Azt csak elképzelhetjük, hogy mi lenne akkor, ha még Orbán-fóbiás is volna, miközben a migrációt veszélynek tekintő Gyurgyák is kritizálja Orbán ezirányú lépéseit, a probléma felnagyítását, eltúlzását és az erre épített propagandát:

Kell a migráció, de szabályozottan, szigorúan ellenőrizve. A mai magyar politika ezzel kapcsolatban nem helyes.

Gyurgyák kritizálja a kormány migráns- és Brüsszel ellenességét, továbbá egyenesen zavaros kulturális átépítésről beszél. Azonban ennél is tovább megy: élesen elhatárolódik a rezsimtől.

Az egész gondolkodásomat, angolszász beállítódásomat, oxfordi éveimet, mindent, amit a politikáról, szociológiáról, történelemről tudok, el kellene felejtenem ahhoz, hogy

én egy autokratikus rendszert akár még részlegesen is elfogadjak. Ilyen nincsen, ilyen nem létezik, s nem is lesz! 

Továbbá azt is prognosztizálja, hogy hamis Orbánnak az az igénye, hogy az autokratikus átépítéssel hosszútávú pályára tudja helyezni Magyarország sorsát:

Rövid időn belül – legalábbis történelmi értelemben – azaz néhány év, esetleg egy-két évtizeden belül ki fog derülni, hogy

ez a rendszer nem fenntartható.

Hiszen hová lehetne innen még tovább menni? Rendben, válhat még jelentéktelenebbé az ellenzék, lehetnek még gazdagabbak az oligarchák és a politikai elit, koncentrálhat a miniszterelnök még nagyobb politikai és gazdasági hatalmat a kezében, de én úgy látom, hogy ez már a hübrisz. 

Ennél keményebb kritikát aligha kaphatott volna Orbán a saját - vélt - táborából. Gyurgyák megszólalása világosan mutatja, hogy miért pártoltak el a szavazók a Fidesztől a klasszikus, hagyományos, jobboldali polgári területeken, mint a budai hegyek, ahol tavaly áprilisban csak az ellenzék összefogás-képtelensége akadályozta meg, hogy a kormánypártok elveszítsék a képviselői mandátumokat.

Két eset lehetséges.

  • Az egyik, hogy a Mandiner egy kormánypárti, propagandainterjút ment el készíteni Gyurgyákhoz. Azt hihették, Európa alkonya című könyvének mondandója egybevág majd a Fidesz agitációjával. Ebben az esetben nagyon nem azt kapták, amit vártak, hanem kemény bírálatot és autokrácia-, meg hübriszkritikát.
  • A másik lehetőség az, hogy pontosan tudták, mit foga mondani Gyurgyák, aki eddig se titkolta a véleményét. Ebben az esetben teljesen tudatos és szándékos a támadás Orbán ellen. Hiába próbálta ezt megelőzni a Fidesz elnöke azzal, hogy elvette az oligarcháktól a médiájukat.

Némi befolyást még megőrizhettek egykori tulajdonukban. Itt akkor esetleg újabb oligarchaháború kitörésének lehetünk tanúi a kormányoldalon. Szórakoztató lesz majd figyelni.

Akármelyik eshetőség igaz, Orbánnak semmiképpen nem eshet olyan nagyon jól, hogy már a konzervatív oldalon is felmerül lecserélésének igénye. Gyurgyák szerint ugyanis 

ahhoz, hogy az orbáni politikai fordulatot ebben a formában végre lehetett hajtani, nos ahhoz igenis kellett a közeg, a nálunk mindig is erős „jobbágyi” mentalitás. Ezt szerintem nem kihasználni kellett volna, hanem megváltoztatni, de ehhez

nem zseniális hatalompolitikus kellett volna, hanem államférfi.

Hatalompolitikus és nem államférfi. Saját szemében és saját tábora előtt ennél jobban már nem is lehetett volna lerántani magának ácsolt talapzatról Orbánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914591572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2019.01.27. 14:20:58

Orbánt nem nevezném semmiféle zseniális hatalompolitikusnak, vagy akár csak politikusnak sem, illetve semmi zseniális nincs benne egyébként... egyszerűen csak egy politikai kalandor aki körbevette magát olyasféle haszontalan és erkölcstelen apparatcsikokkal, akik a hitvány életükben önerejükből gyakorlatilag semmire nem vitték volna, így kiszolgáltatottá váltak mivel ha Orbán nincs akkor ők sincsenek, és velük együtt megszállták az országot a fideszes elvtársak. Kezdve a tömegtájékoztatással, majd a hatalmi ágakkal és a közigazgatással... míg egy megszálló hadsereg ezt tankokkal tette volna pontosan ugyan így, addig Orbánék „belülről”, a jogállamiság felszámolásával vitték véghez.

De most komolyan... százmilliárdos nagyságrendű lopott közpénzekből gründolt és fenntartott-, milliók megtévesztésére és befolyásolására felhasznált propagandamédiával, illetve ezzel párhuzamosan ugyancsak százmilliárdos nagyságrendű állami kampányokkal, valamint a „nem kormánypárti” politikai- és civil társadalmi szervezetek véleményének gyakorlatilag kirekesztésével és/vagy utóbbiak lejáratásával, bemocskolásával még egy nehezen kezelhető hátrányos helyzetű kamaszból is „karizmatikus politikai vezetőt” lehet faragni hetek alatt. Orbán ezzel szemben egy évtizede szóba sem áll a „nem fideszes” sajtóval, több mint egy évtizede nem vállal nyilvános politikai vitát (posztkommunista pártjában egyébként sem volt jellemző soha a vita), publicisztikái, cikkei, tanulmányai nincsenek (honnan a francból is lennének mikor semmihez nem ért), konferenciákon vagy bármiféle szakmai vitafórumokon soha nem vett részt, politikai beszédeket kizárólag előre jól összeválogatott híveinek tart többnyire alaposan zárt körben.

Orbánnak semmiféle politikusra utaló jellegzetessége nincs, inkább olyan mint egy fundamentalista vallási vezető, akiben híveinek feltétlenül hinniük kell, kinyilatkoztatásait megkérdőjelezni eretnekség, vallási dogmáit követni az egyetlen törvény. Orbán egy kibaszott tálib törzsi vezető... :D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 15:02:57

"A Bács-Kiskun megyei bisztró, a fokozott migránsveszély és Brüsszel folyamatos támadása miatt 2019. február 1-től csekély áremelésre kényszerül. – írta ki a kocsma hirdetőjére a tulaj, majd a hivatalos információt facebookon is megosztotta a falu népével." :-)

hirhugo.hu/2019/01/26/ezen-besirsz-gunyt-uzott-a-falusi-kocsma-a-mindenert-brusszelre-mutogato-kormanypropagandabol/

Csak "pereg a vakolat"? Vagy már a "fal omlik"?

Oxica 2019.01.27. 15:09:21

Na meg az is nagy kérdés, ki kaparintja meg a hörcsög kaszinóit. Úgyhogy az oligarcha háború elkerülhetetlen.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.27. 15:11:45

Orbánfobiás sorosbérenc diktaturázik.

ÁÁÁÁÁÁsit.

Kuglóf. Az 2019.01.27. 15:52:03

#mindmeghalunk
Orbán meg tegnap megbukit.
Ha nem, akkor tavaly.

azigaziraptor 2019.01.27. 16:08:09

@Kuglóf. Az:
Üdvözöllek újabb dicső NER-lovag!
Azé' az első hsz.-ed lehetne jobb is!
Mind helyesírásilag, mind értelmesebb!
Nem volt más szabad troll, akinek több esze van és ráér? :-)

morpho 2019.01.27. 16:10:50

@Kuglóf. Az: Orbán már többször megbukott. 2002-ben és 2006-ban egymás után két választást veszített el, mégis pártelnök maradt. Demokratikus pártokban az elnök ilyenkor lemond. Egyébként előbb-utóbb minden politikus megbukik. Ez azért megvan, ugye?

morpho 2019.01.27. 16:12:26

@azigaziraptor: Szerintem ez csak egy túlbuzgó szimpatizáns.

havrilla 2019.01.27. 17:48:42

@morpho:
Ja, nem mondott le és bele is bukott. vagy nem..
Te tényleg ilyen hülye vagy, hogy egy nyerő és sikeres lépés miatt szólod le Orbánt.
geci idióta vagy édes fiam. A szomorú, hogy az is maradsz.

Behaton 2019.01.27. 17:58:34

Végre egy okos ember kritizálja a rendszert és nem a tévészékházban bohóckodó balfék ellenzéki képviselők marhaságait kell hallgatni...

látjátok feleim szümtükkel 2019.01.27. 18:20:25

@Behaton:

Én azért nem örülnék a ner részéről ennek az okos kritikának. Mert ha a nert a ner imádói is rossznak látják, akkor az nem az ellenzéki, nem soros, és nem brüsszeli huba.;Ds

látjátok feleim szümtükkel 2019.01.27. 18:22:52

Az viszont üdító, hogy a nert védő bértollnokok most sem a nyilatkozatot tevő állításait vitatják/ tagadják, hanem az ellenzékkel foglalkoznak. Azért a nép ennyire nem hülye, még ha úgy is tesznek ott a nerben.

John Brennan 2019.01.27. 18:30:42

@Oxica: az is nagy kérdés, hogy anyád picsája mennyire halszagú

6.Lenin 2019.01.27. 18:44:31

Nem tudom, hogy ki ez a fószer, miből hagyhatták ki, de a szöv3ege szerint a mai magyar helyzethez, és általában a politikához nem sokat érthet. Így viszont könnyű kritizálni.

" ahhoz, hogy az orbáni politikai fordulatot ebben a formában végre lehetett hajtani, nos ahhoz igenis kellett a közeg, a nálunk mindig is erős „jobbágyi” mentalitás. Ezt szerintem nem kihasználni kellett volna, hanem megváltoztatni, de ehhez
nem zseniális hatalompolitikus kellett volna, hanem államférfi."

Megváltoztatni egy adott közeget a környezetével együtt, hány évtized?
Nem egy nagy penge a pacák, az már tuti.

2019.01.27. 19:07:09

@GNDL: A gitler is így kezdte,neki azért volt szerencséje,mert káosz volt a világban és a munkanélküliség az egekben volt!01g.ci is a konjukturát lovagolta meg és ehhez talált hozzá hasonló drebileket!Akik szintén szerettek volna a "saját-lábukon" megállni!

Hungryhorse 2019.01.27. 19:11:40

@GNDL: meglehetősen kínos, hogy egy tehetségtelen üresfejű leszólt, lenácizott senki ver benneteket pépesre évtizedek óta a akivel, akivel nem mellesleg naponta foglalkozik a fél világ ballibbant sajtópatkány hada és a komisszárok serege, sorosról és a lefizetett sameszairól nem is szólva.

Ha ő egy ilyen nagy senki, akkor ti mik vagytok?

www.kozvelemenykutatok.hu

Peter Götz 2019.01.27. 19:27:44

@Hungryhorse: ezek szerint hitler egy zseni volt?!vagy csak tömeggyilkos,pedig sajátkezüleg nem nagyon ölt embereket.....

6.Lenin 2019.01.27. 19:32:04

@Hungryhorse:

Kik szoktak erőszakkal, vagy bármivel vádolni világhírű embereket? Ismeretlen senkik , akik 5 perc hírnévre vágynak..

GNDL 2019.01.27. 19:32:42

@Hungryhorse: Ahogyan említettem is csak a magadfajta trollok képtelenek az értő olvasásra:

„százmilliárdos nagyságrendű lopott közpénzekből gründolt és fenntartott-, milliók megtévesztésére és befolyásolására felhasznált propagandamédiával, illetve ezzel párhuzamosan ugyancsak százmilliárdos nagyságrendű állami kampányokkal, valamint a „nem kormánypárti” politikai- és civil társadalmi szervezetek véleményének gyakorlatilag kirekesztésével és/vagy utóbbiak lejáratásával, bemocskolásával még egy nehezen kezelhető hátrányos helyzetű kamaszból is „karizmatikus politikai vezetőt” lehet faragni hetek alatt...”

Ugyan így viccválasztásokat is el lehet csalni ennyi pénzből, megszállt közigazgatással és a szabad és tiszta választások alapvető feltételeinek gyakorlatilag megszüntetésével.

Ne viccelj, töki... szerinted miért védik a fasiszta agitprop ékkövének számító és ma már csak nevében közmédiát törvénytelen és önkényuralmi eszközökkel a fideszes elvtársaid?! :) Az objektív és kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás a legnagyobb ellensége az ilyesféle fasiszta söpredéknek...

Behaton 2019.01.27. 19:43:23

@GNDL:
"...miért védik a fasiszta agitprop ékkövének számító és ma már csak nevében közmédiát törvénytelen és önkényuralmi eszközökkel a fideszes elvtársaid?!"

Az alig nézett M1-re, a kimutathatatlan nézettségű Echo és HírTV-re gondolsz? Az Indexen, a legolvasottabb(!) internetes hírportálon, hetente jelennek meg cikkek arról, hogy mennyire veri tönkre ezeket az RTL...Hogy a TV2 híradóját lassan már az ATV is lehagyja...stb....
Miért fostok ezektől a nézetlen csatornáktól? Miért fostok az Origótól?

GNDL 2019.01.27. 19:54:49

@Behaton: Nem "fosásról" van szó, töki, hanem önkényuralmi eszközökről, a sajtószabadság és médiapiac korlátozásáról, nem utolsó sorban közpénzek módszeres fosztogatásáról, ami miatt minden szabadságszerető állampolgár felháborodik...

Egyébként meg összességében milliós nagyságrendű Orbán fasiszta propagandájának média elérése, és sajnos pont azokhoz a százezrekhez kizárólag csak ez a fajta agitprop jut el, akik a legjobban befolyásolhatóak ezáltal.

Azért ácsi, pöcsöm... legalább a ma már csak nevében közmédiának kéne a hatályos törvényeket betartania, főleg hogy az a 90+ milliárd amiből üzemeltetik ezt a fajta fasiszta propagandaszemetet az nem a ti pénzetek, hanem közpénz. Egy magatokfajta turbókereszténynek kéne magyaráznom hogy a pokolban fogtok égni az idők végezetéig ha ilyen pofátlanul loptok, csaltok és hazudtok?! :D

morpho 2019.01.27. 19:56:50

@6.Lenin: Az 15 perc. Fogalmad erről sincs.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 19:57:32

@morpho: Most is bukott volna, vagy nem lett volna kétharmada ha a választasi<del>csalási</del> bizottság nem nyúl bele a szavazatokba. :-( Magamat ajánlom. Régi gyűjtés, de most volt időm letisztázni.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/75.html

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 19:58:43

Az áthúzás attribútum itt nem műkszik, kérdés a <b>félvastag</b>?

morpho 2019.01.27. 19:59:04

@havrilla: A szomoru az, hogy nincs értelem kommented neki!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 19:59:29

Az se nem. :-( Többet nem csicsázom szövegem. Bocsika.

6.Lenin 2019.01.27. 20:04:14

@morpho:

Pubikám, még 5 percet se érdemelnének. A lényeg a senkiken van.

GNDL 2019.01.27. 20:04:19

@rdos: á̶t̶h̶ú̶z̶á̶s̶ ̶a̶t̶t̶r̶i̶b̶ú̶t̶u̶m̶ ̶i̶t̶t̶ ̶n̶e̶m̶ ̶m̶ű̶k̶s̶z̶i̶k̶ :D

Behaton 2019.01.27. 20:04:49

@GNDL:
"Egyébként meg összességében milliós nagyságrendű Orbán fasiszta propagandájának média elérése, és sajnos pont azokhoz a százezrekhez kizárólag csak ez a fajta agitprop jut el, akik a legjobban befolyásolhatóak ezáltal."

Orbán kétmillió fanatikus hívéhez. A kétmillió birkához...
És többiek? Az a több mint ötmillió választó, a "többség", aki "nem" szavazott Orbánra...akik, ha hihetünk a tüntetéseken felszólalóknak, nagyon elégedetlenek és változást akarnak. Velük mi van? Ők láthatóan szarnak a fideszes propagandára. Ők miért nincsenek még az utcán? Miért kell az ATV-ben Hadházynak és Szél Bernadettnek arról panaszkodnia, hogy hiába dolgozzák ők halálra magukat, hiába veszélyeztetik testi épségüket a NER elleni harcban, ha ez a több mint ötmillió otthon, a fotelban henyél, a facebook-on lájkolja a tüntetést, ahelyett, hogy az utcán vonulna tömeget és erőt demonstrálva?

morpho 2019.01.27. 20:08:15

@6.Lenin: Vicces amikor valaki úgy használ egy szállóigét, hogy fogalma sincs róla, honnan jött és mit jelent, ezért aztán rosszul használja. Aztán amikor felhívják a figyelmét, hogy rosszul használta, akkor elkezd magyarázkodni, hogy nem is az a lényeg :))) Vicces egy troll vagy te Iljics! Ez még nem elég ma a nap hülyéje címhez, úgyhogy húzzál bele! :))

morpho 2019.01.27. 20:10:25

@Behaton: Nem hiszem, hogy a tüntetések hatékonyak lennének Orbánék ellen. A két millió elért jobbágy meg bőven elég nekik.

Behaton 2019.01.27. 20:11:29

@morpho:
Feleslegesen tépik magukat az ellenzéki politikusok? Mit javasolsz nekik?

6.Lenin 2019.01.27. 20:12:37

@morpho:

Pubi, ez a saját szállóigém, most találtam ki. Tilos?

Tudom, hogy az a része a kellemetlen, hogy senkik vagytok, maradtok is. Nem 5, és nem is 15 percre, hanem végleg, szerintem.

2019.01.27. 20:12:54

Nem hiszem, hogy egy konzervatív értelmiségi Orbán "saját" táborába tartozna.
Érdekes, hogy a Mandiner kommentelői kizárólag Gyurgyák János migrációról tett kijelentéseivel foglalkoznak.
A magyar politikai élet kritikájáról mélyen hallgatnak.

GNDL 2019.01.27. 20:13:31

@Behaton: És a izéfaszom, meg a hozéfaszom, meg a faszomfaszom...

Miért lépsz túl ilyen könnyedén azon, hogy Orbánék százmilliárdokat lopnak az adófizetőktől, ezek nagy részét csak azért, hogy saját fasiszta agitprop szeméttel mérgezzék a közéletet és mossák az agyát azoknak akik erre alkalmasak, ráadásul még a saját kibaszott törvényeiket sem tartja be sem a médiatanács, sem a versenyhatóság, sem az ügyészség, illetve ezeknek a fideszes törvényeknek egyáltalán nem felel meg a ma már csak nevében közmédia a jelenlegi formájában?!

Ne lépj túl, pöcsöm, arra adj magyarázatot amit fent említettem... meg arra is, hogy ha eresztények vagytok, hogy a faszba lophattok és hazudhattok ennyit??? :D Nem félsz a pokoltól? :) Ott fogtok fáklyaként lángolni az idők végezetéig... többen közületek még annál is tovább. :)

GNDL 2019.01.27. 20:16:40

@GNDL: Lol, eresztények... :D Keresztények, ofkorsz...

John Brennan 2019.01.27. 20:18:27

@Ms.Cunnesburry: "Érdekes, hogy a Mandiner kommentelői kizárólag Gyurgyák János migrációról tett kijelentéseivel foglalkoznak.
A magyar politikai élet kritikájáról mélyen hallgatnak."

NA AZ ANYÁD PICSÁJÁBA ELMÉSUSZ, TE HAZUDOZÓ. 308 HOZZÁSZÓLÁS CÁFOL.

morpho 2019.01.27. 20:19:48

@6.Lenin: Ja, hogy rád jött az 5 perc? Úgy értem! :) De az "5 perc hírnév" az olyan, mint a "kocka el van dobva", vagy a "megmosom a kezeimet". Találj ki még ilyeneket és meg lesz a nap hülyéje cím. Ma elég gyenge a narancsos felhozatal, úgyhogy összejöhet. Én drukkolok neked, a hajrában mindig jó szoktál lenni! :))

Behaton 2019.01.27. 20:21:02

@GNDL:
Nem vagyok keresztény. És azért lépek túl a fideszes propagandagépezetbe pumpált milliárdokon, mert láthatóan csak és kizárólag a kétmillió fanatikus szavazó egyben tartásához kell, ahhoz elég. Ha az ellenzéki oldalról az általad felsorolt kifogásokat hallom, akkor nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy tehetetlenséget, tehetségtelenséget és reménytelenséget takargatnak vele.

morpho 2019.01.27. 20:23:30

@Behaton: Lenne egy csomó javaslatom, de az ellenzéki politikusok pont olyan tolvajok, mint a fideszesek, csak nem lopnak annyit. Sokkal egyszerűbb felvenni a két gurigát havonta, mint dolgozni. Maximum azon dolgoznak, hogy bejussanak a parlamentbe. Te merre látsz valódi ellenzéki képviselőket? Én semerre! Majd ha látok és megkérdeznek, adok nekeik tanácsokat. De erre nem sok esély van, úgyhogy ez az egész kibaszott elméleti.

6.Lenin 2019.01.27. 20:25:40

@morpho:

Pubikám, egy senki maradsz, meg a táborod is, az idő végezetéig. Ne aprózzuk, mint Marcsa a fingot (ez utóbbi rendben?). Bólints, ha az illata nem tetszik. (bár itt az aprózáson van a hangsúly, nem az illatán). Érted, pubikám?

GNDL 2019.01.27. 20:27:25

@Behaton: "tehetetlenséget, tehetségtelenséget és reménytelenséget takargatnak vele"

Nem, ezeket amit említettem a fideszes elvtársak kapcsán a legsúlyosabb korrupciós- és közigazgatás rendje elleni- valamint gyűlöletbűncselekmények... ki nem szarja le az ellenzéket amikor gyakorlatilag egy maffiaszerű bűnszervezet szállta meg az országot?!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 20:31:59

@GNDL: :-) Mégis csak műkszik? Tök jó. Nem mondanád el hogy miként? Köszi előre is.

morpho 2019.01.27. 20:34:03

@Ms.Cunnesburry: ELMÉSUSZ Bazmeg! ELMÉSUSZ! Érted!!!

@Behaton: "nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy tehetetlenséget, tehetségtelenséget és reménytelenséget takargatnak vele"

Volt néhány próbálkozás, de a fidesz nyilván szintén közpénzből működtet egy karaktergyilkos brigádot, akik azonnal rárepülnek egy kicsit is veszélyes jelöltre. Ez egészen onnan datálható, hogy Bajnai egyetlen sajtótájékoztatót sem tudott megtartani közterületen '13-'14-ben, mert szó szerint libákkal dobálták és mindenhol központilag tüntettek ellene, egészen odáig, hogy nekimennek egy 18 éves csajnak, mert a fiataloknak még a végén megtetszik és a következő választáson ez a korosztály már szavazni fog. De ugyanígy nyírták ki Juhász Pétert, Szigetváry Viktort, vagy éppen Botka Lászlót. Soha nem fog felemelkedni egyetlen ellenzéki politikus sem, mert nem hagyják neki. Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem, miközben előtte két-három évente felbukkant valaki valamelyik oldalon. A diktatúrák sajátja, hogy nincsenek ellenzéki politikusok és közben azt hangoztatják, hogy "csak mi vagyunk képesek vezetni az országot" Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál...

Behaton 2019.01.27. 20:35:12

@GNDL:
Ez a lázadás éve. Nem?
Hol vannak a lázadók? Hol az elégedetlen és felháborodott tömeg? Hol az országos sztrájk? Mert erről hallunk,olvasunk itt és a Fidesz által nem befolyásolt más felületeken. Leszarod az ellenzéket? Ők vállalták, hogy összefogva titeket, szétzúzzák a bűnszervezetet. Most vagy ők nem teszik azt amit ígértek, vagy ti, a NER ellenes többség nem áll az ellenzéki képviselők mögé. Melyik?
Mi kell szerinted ahhoz, hogy a NER építménye összedőljön?

6.Lenin 2019.01.27. 20:41:17

@morpho:

Baszki, te egy nem semmi pacák vagy.
Kinyírták a füttyös petit, de amikor ő fütyörészett egy Orbán gyűlésem, az mi?
A libásnak, libát mutattak, a szemetek. Mit kellett volna?

Báncsák a seggfejeket? Te ennyire sötét vagy?

morpho 2019.01.27. 20:43:06

@6.Lenin: Tudom, hogy te pontosan tudod, hogy miről beszélek! De nem mindenki a ner része aki jobber. Van aki ezt nem tudja.

paraszthajszal 2019.01.27. 20:43:46

@morpho: „egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem”

De, ki tudott termelni, mindenki tehetséges valamiben, csak az a baj, hogy a jelenlegi ellenzék igazi erőssége nem a demokratikus választásokon való eredményes szereplés, hanem a trash reality és a slapstick comedy. Abban viszont igazi óriások:
mindenszo.hu/ujabb-pusztito-memek-erkeztek-az-ellenzekrol-mutatjuk-szakadunk-a-rohogestol/

Behaton 2019.01.27. 20:46:47

@morpho:

"Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem, miközben előtte két-három évente felbukkant valaki valamelyik oldalon."

Ugye emlékszel még a méltán elhíresült MSZP-s miniszterelnöki castingra? Ott 2-3 hetente felbukkant egy új messiás. Mire is volt az jó? A mennyiség elfedte a minőségbeli hiányokat? Karaktergyilkosság? Orbánt mióta karaktergyilkolják? Most például a legötletesebb, legkivédhetetlenebb, leggyilkosabb O1G-vel....Simi bácsi atombombájával. És amúgy mi karaktergyilkolni való van olyan karaktereken, mint a RezsiSzilárd, Kósa Lala, Lézer Jani, Habony, Tóni, Tompika....stb...?
Mire számít az a Juhász Péter, aki mosógépre tarhál pénzt a szavazóitól?
Mire számít az a jobbikos politikus, akinek a neje viccből náci karlendítést gyakorol?
Mire számít az a Bajnai, aki képes olyan butaságot nyilatkozni, hogy "nem értettünk hozzá."?
Komolyan azt hiszed, hogy a NAGYBETŰS NYUGAT DEMOKRÁCIÁKBAN nem használják, nem alkalmazzák a politikai ellenfél lejáratásának, hiteltelenítésének eszközét?

6.Lenin 2019.01.27. 20:50:49

@morpho:

Van egy senki által nem nézett közszolgálati tv. Aztán van a legnézettebb RTL, ATV, nem kormánypárti tv-k. Van a net, baszki, vidéken is. Minden putrin kint a tényér, a kábel tv-k, ingyenes Mindig tv.Szinte mindenki egész nap a mobilját baszogatja, a faszbukot lesi éjjel-nappal.

Te ennyire hülyének nézed a választásra jogosult polgárokat?
Nagyon sok embert ismerek, akik reggeltől estig az RTl-t nézik, mégis a Fideszre szavaztak. és olyanokat is, akik az M1-et és a szocikra, vagy a Jobbikra, vagy más pártokra. Ez meg, hogy a faszba? Pubi, te nagyon sötét vagy.

GNDL 2019.01.27. 20:54:16

@Behaton: "Mi kell szerinted ahhoz, hogy a NER építménye összedőljön?"

Csak annyi, hogy elapadjanak az EU-s források amiből fenntartják azt. De sokkal előbb is véget lehetne vetni Orbán fasiszta ámokfutásának, ehhez csak annyi kell hogy álljatok hátrébb eggyel, és basszátok arcon magatokat... csak hogy klasszikust idézzek. :)

GNDL 2019.01.27. 20:58:10

@paraszthajszal: Újra megjegyzem hogy ez a "mindenszo" amit rendre idézel egy orosz állami álhír- és trollszemét... ha másként gondolod akkor idézd nekem az oldal impresszumát, ahol fel van tüntetve a tulajdonos cég illetve a főszerkesztő és a szerkesztőség stábja.

2019.01.27. 21:02:50

@Behaton:

"Mi kell szerinted ahhoz, hogy a NER építménye összedőljön?"

Csak annyi, hogy kevesebb legyen az ellopható pénz és a haveri kör összevesszen a koncon.

"Hol az elégedetlen és felháborodott tömeg?"
Otthon. Elhiszi, hogy jól él - bemondja a tv. Az már keveseket érdekel, hogy esetleg lehetne jobban is, vagy mások rosszabbul élnek.

Ne tegyél már úgy, mintha nem tudnád mindezt.

2019.01.27. 21:03:40

@morpho:

Nem, de már megszoktam. :D

Behaton 2019.01.27. 21:10:39

@GNDL:
Egy párszor leírtam már, mert sajnos igaz, hogy az ellenzék eljutott odáig, hogy a Fidesz leváltását és eltávolítását is a Fidesztől várja...

Elapadjanak az EU-s források? Külső segítség? Erről mindig ez jut az eszembe:

"- Mi az, amit itt még tenni lehet, Bornemissza Gergely?

- Segítségért megyünk, Felséges Asszonyom. Elmegyünk a császárhoz!

- Jobb orvosságot nem tudtok, ti magyarok? Valakihez mindig el kell menni?

Izabella özvegy királyné szavai Várkonyi Zoltán Egri csillagok c. filmjéből"

paraszthajszal 2019.01.27. 21:13:30

@GNDL: „ez a »mindenszo« amit rendre idézel egy orosz állami álhír- és trollszemét”

Ez nem egy napilap, hanem egy egyszerű blog illetve híraggregátor-oldal, ahol más hír- és Facebook-oldalak tartalmai jelennek meg, az eredeti forrásra való hivatkozással.
Jelen esetben az eredeti tartalom az az ELÉG Facebook-oldalon jelent meg:
hu-hu.facebook.com/Elegahazugsagokbol/

Most őszintén, azzal mennyivel lennél okosabb, ha látnád, hogy az ottani tartalmakat Mr. Fing Ryder vagy Nick Gagyiski osztja meg?

Orbán veje 2019.01.27. 21:13:39

Tulajdonképpen már a jobboldalon is azt mondják, hogy orbán egy geci. Csak hát kulturáltan becsomagolják.

De ha kicsomagoljuk az interjút, akkor a tartalmát tekintve azt látjuk, hogy orbán egy geci.

Az interjú egyébként remek. Fő üzenete, hogy normális ember nem lehet fideszes.

GNDL 2019.01.27. 21:13:41

@Behaton: "a Fidesz leváltását és eltávolítását is a Fidesztől várja"

Mert ilyesféle önkényuralmi rendszerben két lehetőség van: vagy a diktátor hátrál meg, vagy a diktátort falhoz kell állítani...

GNDL 2019.01.27. 21:15:04

@paraszthajszal: Tehát marad az hogy egy orosz állami álhír- és trollszemét.

morpho 2019.01.27. 21:18:05

@Behaton: Na erről beszélek. Amit most csinálsz. Simán prejudikálsz, mert valaki nem fideszes. Az nyilván gazember. Aki bírálni merészeli a nert az sorosbérenc, lipsi, buzi és egyébként is gazember, sőt hazaáruló! A karaktergyilkosság pedig bizony a ner szerves része és ne legyél már hülye , nyilván nem a ner karaktereit gyilkolják. Itt van például Simicska. Olvasd vissza aSimicskával kapcsolataos kommenteket a G-nap előtt és G nap után. Ugyanazok a propagandisták védték utolsó leheletükkel közgépes Lajost, akik másnap hírtelen a legnagyobb elllenséget látták benne. Így működik a rendszer, így van kitalálva. Erre meg érdemben nem reagáltál, bár beidézted. Próbáljuk meg még egyszer.

Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem, miközben előtte két-három évente felbukkant valaki valamelyik oldalon!?

2019.01.27. 21:18:19

@Behaton:

Ezen alapul a rendszer. Vagyis az okot kell megszüntetni.
Szerinted miért kampányol Orbán olyan eszeveszetten az uniós választásokra?
Ugye magad sem hiszed el, hogy a migráció megállítása miatt.
Az új parlamenti képviselők fogják eldönteni a 2020 után támogatások mértékét, arányát. Minél erősebb lesz a fidesz frakció, annál jobban tud alkudozni.
Az egész a pénzről szól, a többi rizsa.

Orbán veje 2019.01.27. 21:18:42

@GNDL: Haver! Én szerintem nagyon jó gondolatokat írtál. Minden szavad igaz, sokan látjuk úgy mint, te (csak nem tudjuk úgy megfogalmazni.)

A rohadék fidesztrollok meg mindjárt majd neked is esnek. Ja nem! Már neked is esett ez a paraszthajszál nickű. Ő egy geci orbánseggnyaló. Egy rohadék propagandista. Majd mindjárt hozza a többi nickjét is ez a hitvány fideszszolga, majd figyeld csak!

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.27. 21:20:51

Idézet a cikkből:

"Most azonban váratlan dologra ragadtatták magukat: egy Orbánnal szemben kritikus jobboldali szereplőt szólaltattak meg."

Idézet az interjúból, ami a cikkből kimaradt:

".........olyan ellenzékkel vert meg a sors bennünket, amelynek még véletlenül sem jutna az eszébe semmi. S egyébként is egyszer már zsákutcába vittek bennünket, csak erről elfeledkeztek megemlékezni. Nem nagyon mondták, hogy mea culpa, mea maxima culpa. Új nemzedékre lesz itt szükség."

Így teljes a kép!

Behaton 2019.01.27. 21:22:27

@Ms.Cunnesburry:
A kétmillió fanatikus fideszhívőn túl lévő több mint ötmillió is elhiszi? És ha igen, miért hiszi el, ha nem igaz? Ha szerinted nem igaz?
Ha ők nem hiszik el, akkor miért nincsenek az utcán? Mindenki a nézetlen M1-t, Echo-t és HírTV-t nézi? Mindenki az Origót olvassa?
Miért írja akkor az Index, hogy az előbb említettek kimutathatóan bukják a nézettségi versenyt?

"...haveri kör összevesszen a koncon..."

Ezt már eljátszottátok. Sokáig vártatok arra, hogy Simi bácsitól, Orbán régi haverjától megkapjátok az atombombát. Hogy a koncon való marakodásnak egy taktikai csapásmérő fegyver lesz a végeredménye, mely elsöpri a pockos focistát. Megkaptátok? O1G? Bevált?
Lézer Janitól nem valami hasonlót vártok? A cikkben olvasható Gyurgyáktól, kinek létezéséről eddig fogalmatok sem volt, nem valami hasonlót vártok. A belső körből kizuhant, talán sértett és bosszús fideszesektől nem valami hasonlót vártok?
Bejön?

Nem kellene egész véletlenül egy-két-három, kemény százezres tüntetéssel beszaratni a NER-t?

Behaton 2019.01.27. 21:24:03

@GNDL:
Kitől hátráljon meg a diktátor?
Ki állítsa a falhoz a diktátort?

Behaton 2019.01.27. 21:25:49

@Ms.Cunnesburry:
Az ellenzéki képviselők akciója akkor teljesen felesleges?
Vagy csak az EP választási kampány része? Az öt pont csak fedősztori?

John Brennan 2019.01.27. 21:26:18

@Ms.Cunnesburry:
TE SZEMÉTLDA, TÖBB MINT 300 MANDINERES HOZZÁSZÓÁS CÁFOLJA A HAZUGÁSGODAT

GNDL 2019.01.27. 21:27:42

@Behaton: "Kitől hátráljon meg a diktátor?"

Csak akad valaki körülötte akinek még nem ment el teljesen az esze és tud rá hatni...

"Ki állítsa a falhoz a diktátort?"

Ez legyen meglepetés. :) Mindig az egyébként...

6.Lenin 2019.01.27. 21:28:26

@Behaton:

Egy szelfibotra felszerelt stukkerrel lelövi saját magát, és természetesen utána minden Fideszes alkalmazza a góré megoldását.

morpho 2019.01.27. 21:28:53

@Behaton: Te mit jössz ezekkel a millókkal? Darabra többen szavaztak most is NER ellen, mint rá. (most ne gyere azzal, hogy ki tudott kormányt alakítani és ki nem, mert ezt én is tudom) Csak válaszoltam arra, hogy mi van azokkal, akik ezt a maszlagot nem szopják be. Azok nem a fideszre szavaznak.

morpho 2019.01.27. 21:30:07

@Ms.Cunnesburry: HOZZÁSZÓÁS baszod!!! HOZZÁSZÓÁS!!!! Kész vagyok!

GNDL 2019.01.27. 21:31:52

@John Brennan: Ha van a magyar internetnek pöcegödre akkor az a Pesti Srácok, a 888 és az Origo mellett a Mandiner is az...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 21:32:40

@GNDL: :-) Köszi. Unicode. Érteni vélem már a hibám okát. :-) -Á-t-h-ú-z-t-a-m-?-

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.27. 21:33:26

:-( Na. Ezt még gyakorolni de főleg tanulni kell. :-)

Behaton 2019.01.27. 21:35:18

@morpho:

"Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem, miközben előtte két-három évente felbukkant valaki valamelyik oldalon!?"

Juhász Pétert tehetséges politikusnak tartod,tartottad?
Karácsony Gergelyt, aki önjelöltként már több pozícióra és tisztségre jelentkezett, mint a témakör elismerten legnagyobbja, Fodor Gábor...őt tehetséges politikusnak tartod?
Hadházyt tehetséges és karizmatikus politikusnak tartod?
Szél Bernadett?
Bajnait tehetséges politikusnak vagy tehetséges technokratának tartod, tartottad?
Sorold azokat a szerinted tehetséges, karizmatikus és rátermett politikusokat, akiket lekaraktergyilkolt a Fidesz.

Simicska a lekaraktergyilkolása után nem tudott atombombát gyártani az ellenzéknek, vagy már előtte sem? A lekaraktergyilkolása után mi tartotta vissza Simi bácsit, hogy borítsa a bilit?

6.Lenin 2019.01.27. 21:37:31

@morpho:

Látod, hogy milyen sötétek vagytok.

Már régen megírtam, mi a megoldás...

1 párt, vagy pártszövetség
1 vízió, egy vezetővel
1 lista, hiteles személyekkel
106drb hiteles jelölt

És az 5 millióból többen szavaznak ezekre.

És!!

-Móricka mondjál mondatokat, amiben hattyúk is szerepelnek.
-Bukott a NER!
-Móricka, ebben hol vannak a hattyúk?
-Most már baszhattyúk, mondta Orbán.

2019.01.27. 21:38:52

@Behaton:

Szerinted miért lett ilyen pompásan felépítve a NER?
Az első ciklusban központosítottak mindent, amit lehetett. Megalakultak a járási hivatalok, a KLIK, stb.
Miért kellett átírni a sztrájktörvényt, a választási törvényt, a médiatörvényt az alkotmányt?
Miért épült ki a klientúra rendszer?
Játszásiból?

Szerinted vidéken miért nem merték kisgazdáknak, családi vállakozásoknak adni a földek nagy részét?

Mire valók az értelmetlen levékonzultációk? A vidéki lapok szerkesztőségeinek bedarálása?

Állambácsi napi szinten érezteti jelenlétét. Beköszön a magyar családokhoz, nehogy elfelejtsék kinek legyenek hálásak.

Ki tüntessen vidéken? A közmunkások, a szalag mellett dolgozók, a közalakalmazottak? Mindannyian kiszolgáltatott helyzetben vannak.

rasztaszív 2019.01.27. 21:40:03

@6.Lenin: hát persze.a fasizmus legyőzéséhez kell egy másik fasiszta párt.tök logikus.

Behaton 2019.01.27. 21:41:38

@morpho:
És hol vannak ezek a darabra többen szavazók? Hol az elégedetlen és dühös többség?
Az ellenzék szerint Magyarország szart sem teljesít, nemhogy jobban. És szerintük ezt nagyon érzik az ember a pénztárcájukon.
Miért néhány ezer ember tüntet csak? Miért kell Hadházynak és Szélnek erről az ATV-ben panaszkodnia? Hol van az országos sztrájkhoz elengedhetetlen demonstrálni szándékozó tömeg?
Miért áltatjátok magatokat olyasmivel ami nincs? És ezt miért a Fideszen kéritek számon?

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.27. 21:42:57

„Ahhoz, hogy az orbáni politikai fordulatot ebben a formában végre lehetett hajtani, nos ahhoz igenis kellett a közeg, a nálunk mindig is erős „jobbágyi” mentalitás.”

Meg kellett a 2002-től egyre sikertelenebbé váló magyar gazdaság. 2006 környékén leköröztek bennünket a régiós versenytársak. A balliberális vezető elit döntésképtelensége meghozta eredményét:

2008-ra egy felmérés szerint Magyarországon nagyobb volt az emberek csalódása a liberális demokráciában, mint Oroszországban vagy Ukrajnában. Egy 2009 es amerikai közvélemény kutatási eredmény szerint a térség országaiban nálunk volt a legnagyobb a csalódás a liberális demokráciában.

2019.01.27. 21:44:21

@Behaton:

Miért fedősztori?

Mindegyik jogos követelés:

a rabszolgatörvény azonnali visszavonása
kevesebb rendőri túlóra
független bíróságok
Európai Ügyészség
független közmédia

6.Lenin 2019.01.27. 21:46:50

@rasztaszív:

Na, itt egy másik fekete look. Mo-on az ellenzék is , és mindenki fasiszta?

Én azokról írtam, akik nem a Fideszre szavaztak, több, mint 5 millió választásra jogosult.

2019.01.27. 21:47:56

@morpho:

5 szót viszont helyesen írt le. Azt is értékelni kellene.

Behaton 2019.01.27. 21:48:08

@Ms.Cunnesburry:
Mi tartja vissza az elégedetlen, dühös és végletekig elcsigázott tömeget attól, hogy tüntessen, sztrájkoljon, törvények és szabályoktól függetlenül? Hisz azt halljuk tőletek, azt halljuk az ellenzéktől, hogy nincs hova hátrálni! Hogy itt már a puszta létezés a tét!
Azt mondjátok, hogy az emberek a saját bőrükön érzik a diktatúra minden elcseszett intézkedését, hogy messze rosszabb a helyzet, mint 2010-ben.
Akkor miért nem robog és lobog a lázadás éve?
Ki lőtt mellé már megint?

2019.01.27. 21:52:23

@Behaton:

Döntsd el, hogy vitázol, vagy ismétled önmagad. Mert az ugye nem fair, hogy csak én válaszoljak a kérdéseidre. :)

Behaton 2019.01.27. 21:55:50

@Ms.Cunnesburry:

Miközben szerinted Orbán azért gyúr az EU-s választásokra, hogy azokon jól szerepelve biztosítsa a 2020 utáni uniós pénzesőt.
És erre az ellenzék ezzel az öt ponttal válaszolt....
Úgy, hogy láthatóan kifulladt a dolog. Egyre kevesebben tüntettek. Az útlezárásokhoz kénytelenek voltak pártaktivisták, pici kis zászlóikkal kimenni....mert a választópolgár valamiért nem ment.
Azt mondjátok, hogy az ellenzék, ezekkel a tüntetésekkel amúgy sem érhetett volna el eredményt. Akkor miért csinálták? Az EU-s kampány része volt? És nem is nekünk, nem is itthonra szólt?

rasztaszív 2019.01.27. 21:57:15

@6.Lenin: az "egy a tábor,egy a zászló" színtiszta fasiszta alapvetés.lásd fasces - vesszőnyaláb.ugyanaz a kettő.egy párt,ami mindent összefog.
és mást el sem tudsz képzelni...

Behaton 2019.01.27. 21:59:07

@Ms.Cunnesburry:
Nem válaszoltál. Kifogásokat soroltál....ami ugye nem ugyanaz.
Amúgy nem kötelező válaszolnod. A te döntésed.

morpho 2019.01.27. 21:59:51

@Behaton: Simicska választott. Lóvé, vagy politika. A lóvét választotta. Azzal meg, hogy felsorolod az összes legyilkolt karaktert, mint alkalmatlan jelöltet, semmit nem mondasz, csak beállsz a karaktergyilkos brigádba. Vagy lehet, hogy mindig is ott voltál, csak hülyének nézel. A tüntetéseket meg miért hiányolod annyira? Csak akkor elégedetlenek az emberek, ha tüntetnek? Gyurcsány ellen sem voltak tömegtüntetések, Kb 100 focihuligán csinálta szeptemberben meg októberben az arénát. Nem többen. Az meg, hogy Orbán vidékről/Erdélyből/Felvidékről/Lengyelországból buszoztatja a a népet "békemenetelni", meg 5 ezret fizet a bértapsolóknak, az valóban úgy néz ki, mintha sokan lennének, de ez csak káprázat. Valószínűleg nem érte el a társadalmi elégedetlenség azt a fokot, hogy rájuk gyújtsák a Parlamentet. Aminek annyira nem örülnék. Mint ahogy annak sem, hogy egy gazdasági válság söpörje el Orbánékat, mert azt a lakosság is megszívja. Csak azért nem akarok szívni, hogy Orbán megbukjon. Talán más is hasonlóan gondolkodik.

morpho 2019.01.27. 22:02:04

@Behaton: "Mi tartja vissza az elégedetlen, dühös és végletekig elcsigázott tömeget attól, hogy tüntessen, sztrájkoljon, törvények és szabályoktól függetlenül?" Még párszor kopizd ezt ide légyszi! Köszi előre is! Nekem is van ilyen ám! Hátha egyszer válaszolsz:

"Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy 10 milliós ország az elmúlt 10 évben!!! nem tudott magából kitermelni egyetlen tehetséges politikust sem, miközben előtte két-három évente felbukkant valaki valamelyik oldalon!?"

morpho 2019.01.27. 22:04:36

@Ms.Cunnesburry: Ez valami republikánus lobbista nem? Biztos Goggle fordítót használ. Az mindig eltalál random 5 szót!

6.Lenin 2019.01.27. 22:04:54

@rasztaszív:

Te tényleg ilyen sötét vagy?

Van a Fidesz, közel 3 milliós, egységes táborral.

Le kéne győzni? Mi kell ehhez? Egy náluk nagyobb, egységes ( csak rájuk szavazzanak, lehet pártszövetség is)
Ehhez kell egy szavazó réteg is, 3 milliónál több, akik erre a szövetségre adják a voksukat.

Vagy mind a 20-an, egyenes kaszával nekimentek a falnak. Ettől ugyan az Orbán nem fog bukni, de ti legalább egy darabig csendben lennétek.

Vagy tavasszal, olvadáskor minden fideszes beugrik a Dunába, ez is 1 megoldás lenne.

John Brennan 2019.01.27. 22:05:06

@Ms.Cunnesburry: ÜDÉZÉSI MÁNIÁD VAN, TE HÜLYE PICSA?

morpho 2019.01.27. 22:05:53

@atomic power 1986DucaDuca: "2008-ra egy felmérés szerint Magyarországon nagyobb volt az emberek csalódása a liberális demokráciában, mint Oroszországban vagy Ukrajnában"

Ezt kevésbé hiszem el, úgyhogy kérnék szépen egy linket hozzá! Köszi!

John Brennan 2019.01.27. 22:06:24

@6.Lenin: RASZTASZÍVVEL NE TÖRŐDJ, Ő ELMEBETEG

2019.01.27. 22:07:12

@Behaton:

Jól összekutyulsz itt mindent. Közben olyan megállapításokat tulajdonítasz nekem, amik saját agyszüleményeid.
21:38-kor feltettem pár kérdést. Esetleg arra is reflektálnál?

Ez a többes szám is furcsa. Egyedül ülök a gépnél.

Amennyiben csupán igehirdetésre használod a nickkem, gyorsan végzünk. :D

morpho 2019.01.27. 22:07:24

@Ms.Cunnesburry: ÜDÉZÉSI!!!! Te figyu, az az ÜDÉZÉSI izé az nagyon fáj?

2019.01.27. 22:08:40

a főczigány országában tombol a jólét...

persze aki nem führerünk szent szavát harsogja, hogy minden faca és minden jó, az sorosbérenc.

hvg.hu/gazdasag/20181214_Eurostat_a_masodik_legszegenyebb_nep_a_magyar_az_EUban?fbclid=IwAR0jWyZfELAf8hpw5ydS-1WpBvQ38PWzN9aEbm8UE-Im09tlDIB4eEVAP6g

Behaton 2019.01.27. 22:09:54

@morpho:

Én NEM LÁTOK olyan tehetséges politikust akit gondolom te IGEN. 10 évre visszamenőleg sem.
Ha te tudsz ilyenről, vagy akár olyanról, akit a Fidesz lekaraktergyilkot, akkor kérlek írd meg. Lehet egy bővebb lista is.
És ha kérhetném írd le azokat a neveket is akiket társadalmunk, mint tehetséges politikust, évente kitermelt. Elég 2006-tól 2010-ig.
Köszönöm.

6.Lenin 2019.01.27. 22:11:36

@John Brennan:

Tudom, és nagyon magányos is, akár ez a morpho gyerek. Itt legalább úgy érezhetik, valaki törődik velük. Nem értenek semmit, de azt nagyon nem.

morpho 2019.01.27. 22:12:59

@Behaton: Úgy tűnik nem értettél meg! "Én NEM LÁTOK olyan tehetséges politikust akit gondolom te IGEN. 10 évre visszamenőleg sem" Én sem látok! Szerinted ez életszerű egy 10 milliós országban?

2019.01.27. 22:13:14

@morpho:

Tedd fel az alusisakot, szerintem földönkívüli. :D

rasztaszív 2019.01.27. 22:15:25

@6.Lenin: te tényleg ilyen sötét vagy?:) a fidesz helyett nem egy másik ugyanolyan kell,hanem valódi demokrácia.

6.Lenin 2019.01.27. 22:20:41

@rasztaszív:

Kicsi, olcsó, kínai?

B+, ha Mo-on mindenki fasiszta, mi a fenének ide demokrácia? Még összezavarodnának.

Szólj kannásborynak küldjön ide néhány drótos tótot, vagy üvegest, mind1, csak demokraták legyenek.

Na, ez már nekem sokk.
Jó8!

John Brennan 2019.01.27. 22:21:43

@Ms.Cunnesburry: AZT HISZED, BÜNTETENÜL HAZUDOZHATSZ, TE KURVA?

morpho 2019.01.27. 22:23:42

@Behaton: Tudod az lehet a háttérben, hogy elveszik a parlamentben a szót az ellenzéki politikusoktól, meg nem megy el a fidesz az ülésre és ezért az elmarad. Meg kitiltják az ellenzékieket az ülésről. Meg hiába szólal fel, ha a társadalom falvakban, kistelepüléseken élő hatalmas hányadához nem jut el az infó sem, hogy lett volna egy ülés, csak elszabotáltuk. Mint ahogy arról nem számol be sem a közmédia, sem a megyei propagandasajtó, hogy a NER-en kívül van más is az országban. Meg nehéz olyan választási törvénnyel hadakozni, ahol eleve esélytelen vagy. Már miért kéne összefognia a baloldalnak a jobbikkal? Jól ki van ez találva. Talán ezért nem tud érvényesülni egy ellenzéki politikus. Már 18 évesen betámadják, mert csúnyán beszélt a NER -ről. Talán ez lehet az oka. De te olyan szinten vagy elfogult, hogy más hangokat nem is akarsz meghallani. Inkább azt mondod, hogy nincsenek.

rasztaszív 2019.01.27. 22:24:22

@6.Lenin: a fasisztáknak nem hiányzik,nyilván.

morpho 2019.01.27. 22:25:02

@Ms.Cunnesburry: A kurvát le tudta magyarul írni. BÜNTETENÜL!!! Érted!!!????

Behaton 2019.01.27. 22:25:14

@Ms.Cunnesburry:

Hogyne válaszoltam volna. Felmondtad a kötelezőt. A kifogásokat, hogy miért verhetetlen a Fidesz, miért legyőzhetetlen a NER. De ez nem így van. Ha a januári tüntetéseken százezres tömegek lettek volna, a rabszolgatörvény már nem létezne. A kifogáshalmaz, amire hivatkoztok - választási törvény, médiatörvény, propaganda, klientúra rendszer...stb - csak arra jó, hogy a tehetségtelenségből, az ötlettelenségből fakadó tehetetlenséget elfedje.
Ha azt mondjátok, hogy lehetetlen, akkor ne csináljátok. Ha mégis látható szerintetek némi reménysugár, akkor viszont hanyagoljátok az utólagos magyarázatokat és álljatok bele a történetbe, ne siránkozzatok.

Orbán veje 2019.01.27. 22:25:51

@John Brennan: Haver! Ne mérgelődj. Inkább nyald ki tolvaj, diktátor orbán gazdád seggét, ahogy szoktad. Attól mindig megnyugszol.

Orbán veje 2019.01.27. 22:27:53

@6.Lenin: Haver! Te egy rohadék orbánista szaralak vagy. Mindenki tudja rólad hogy hazudsz, úgyhogy nyugodtan mehetsz az origóra. Vagy a kurva anyádba. Az is jó.

morpho 2019.01.27. 22:29:32

@Behaton: "Ha a januári tüntetéseken százezres tömegek lettek volna, a rabszolgatörvény már nem létezne." A multikat meg hagynák kivonulni. Aha...
Ami a fidesz verhetetlenségét illeti. Amikor 20 év múlva még mindig Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, akkor majd visszatérünk erre a kérdésre. Egyébként kétharmaddal bármikor átírják a választási rendszert, ahogy ezt Budapest esetében 5 éve is megtették. Hagyjuk is ezt az egészet, tök komolytalan. A fidesz azt csinál amit akar. Te meg itt bizonygatod, hogy dekurvanagydemokráciavan! Ami triviális, azt nem kell bizonygatni. Itt valami nem stimmel...

Behaton 2019.01.27. 22:31:13

@morpho:
Életszerű? Nem látok. Tehát valós.
Ha szerinted nem életszerű, akkor vissza a kályhához. Sorold azokat, akiket azért nem látok, mert még a láthatóság előtt lekaraktergyilkolták. Ha úgy gondolod, hogy te is azért nem látod és azért nem is sorolhatod őket, akkor viszont tájékoztatásul közlöm, hogy a NER ezek szerint jobb az Izraeli Vaskupolánál, mert még azelőtt lelövi a tehetséges rakétákat, mielőtt fellőnék őket. Na ez az, ami nem életszerű....

John Brennan 2019.01.27. 22:37:34

@Behaton: a szlovák FAPINÁNAK HIÁBA BESZÉLSZ, MONDJA CSAK A MAGÁÉT A SZOVÁK FAPINA

Behaton 2019.01.27. 22:39:34

@morpho:
Év végén visszatérhetünk arra, hogy mely multikat érinti a törvény, és hányan használják majd ki. A törvény él. Ha a gaz rabszolgatartó multi....és milyen furcsa ezt leírni egy EU-s tagország esetében...tehát a gaz rabszolgatartó multicégek érdekében hozott törvény hatásairól már februárban értesülniük kell a rabszolgáknak. És ha az van amit eddig vízionáltatok akkor februárban újraéledhet az ellenállás. Ha nem, akkor teljes az ellenzéki kudarc.

Ha májusban a Fidesz rosszabbul szerepel a választáson, mint az várható, és a szeptemberi önkormányzatin Tarlóst válthatja egy ellenzéki jelölt, akkor is ragaszkodtok majd a Fidesz verhetetlenségének mítoszához?

John Brennan 2019.01.27. 22:43:18

@Behaton: A Penny kisker cég sem emelte a túlórakeretet
valahogy erről elfelejtett beszámolni az index álhírportál

2019.01.27. 22:44:58

@Behaton:

Szerinted kifogáshalmaz, szerintem ok.
2010-ben a fidesz hatalmas fölénnyel megnyert egy választást. Aztán bebetonozta magát a hatalomba. Jószerivel minden törvényt megváltoztatott ahhoz, hogy a következő években a többpártrendszer keretei között ne lehessen leváltani.
Erre szerintem nem volt felhatalmazása.
Ragozhatod bárhogy, ezek a tények.
Érdekesmód a Magyarországgal szomszédos országokban időnként van kormányváltás, vagy kormányválság. Ott sem zseni az ellenzék, csak pártatlan a tájékoztatás, normális választási törvény van érvényben.

paraszthajszal 2019.01.27. 22:45:43

@morpho: @morpho: „Ami a fidesz verhetetlenségét illeti. Amikor 20 év múlva még mindig Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, akkor majd visszatérünk erre a kérdésre.”

Ez még logikailag sem stimmel. Miért kéne, hogy Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt 2039-ben ahhoz, hogy JELEN körülmények között, a jelenlegi ellenzékkel szemben a Fidesz verhetetlen legyen? (O.V. 2039-ben már 76 éves lesz, közel sem biztos, hogy ő nem akar már előbb, pl. 2034-ben nyugdíjba menni, átadni a stafétát az új generációnak.)

Egyébként az ellenzék a saját tehetetlenségét, reménytelenségét a közelmúltban már maga is felismerte, ezért kísérleteztek olyan „innovációkkal” a közelmúltban, mint az Országházban a transzparenses, fütyülős, házelnök-akadályozós performanszuk vagy a pancser tévészékház-foglalás. Apró üröm az örömben, hogy ezek persze mind házszabályt sértő vagy egyenesen btk-s tényállásokat kimerítő kis „csínytevések” voltak, így a pénztárcájuknak ez még sokba fog fájni.

Persze felvethető az is, hogy ha ennek ellenére (borítékolhatóan) májusban is szopóágra kerülnek, mert a csúnya választópolgárok nem díjazzák a „kreativitást”, akkor kínjukban még sok ilyen új színt hozhatnak a magyar politika világába:
mindenszo.hu/tul-nagy-a-csend-vajon-milyen-mokaval-keszul-megint-az-ellenzek/

Orbán veje 2019.01.27. 22:46:18

@John Brennan: Télleg? A Penny kisker cég sem? Haver! Mivel ilyen tündérien leszoptad a tolvaj orbán faszát, nyugodtan elmehetsz alukálni.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.27. 22:48:03

@morpho:

"2008-ra egy felmérés szerint Magyarországon nagyobb volt az emberek csalódása a liberális demokráciában, mint Oroszországban vagy Ukrajnában"

""Ezt kevésbé hiszem el, úgyhogy kérnék szépen egy linket hozzá! Köszi!""

www.pewglobal.org/2009/11/02/end-of-communism-cheered-but-now-with-more-reservations/

John Brennan 2019.01.27. 22:51:50

@Orbán veje: te meg kinyalhatod cunnest, ha van hozzá gusztusodf

Behaton 2019.01.27. 22:59:57

@Ms.Cunnesburry:
2010-ben kétharmaddal nyert a Fidesz. Ezzel jószerével mindenre volt fölhatalmazása. Mindenre...
Akkor még "abban" a választási rendszerben nyertek.
De...
A jelenlegi választási rendszerben is legyőzhető a Fidesz. Mert ugye nem azt akarod mondani, hogy 2018-ban az a 15 egyéni választókerület, amelyet nem fideszes jelölt húzott be, csak hiba a rendszerben. Ha 2018-ban, a nem megvalósult ellenzéki összefogás 91 választókerületet nyert volna, akkor most nekik lenne kétharmaduk.
Ezek a tények. A többi csak kifogáskeresés.
Ezért fogjátok még sokszor olvasni tőlem, hogy hol a többségetek? Mert nem a Fideszen múlik ennek a többségnek az összefogása és szavazásra bírása. Ha továbbra is azt mondjátok, hogy a körülmények és a Fidesz miatt ez szinte lehetetlen, akkor megérdemlitek a NER-t.

Behaton 2019.01.27. 23:00:42

Jó éjszakát mindenkinek!

Orbán veje 2019.01.27. 23:01:39

@atomic power 1986DucaDuca

Menj már a kurva anyádba, te hazug fidesztroll. Az ellenkezője van benne te szarházi.

GNDL 2019.01.27. 23:08:52

@Behaton: „Hol az elégedetlen és dühös többség?”

Amikor Szegeden tüntettek 2-3 ezren az olyan volt mintha Budapesten 60-80 ezres tömeg demonstrált volna. És ezzel egy időben nem csak Szegeden tüntettek, nem csak Budapesten, de minden megyeszékhelyen hasonló arányban... plusz még nagyjából két tucat nyugati nagyobb városban (!!!) az ott élő és dolgozó magyarok, erre így ebben a formában Gyurcsány beszédének kiszivárogtatása után sem volt példa egyébként. Sőt, ilyesmire soha ne volt példa Magyarország történelmében, hogy Európa-szerte tízezrek demonstráljanak...

Persze lehet matekozni a demonstrálók számával Rákay Philip-módra, de hidd el, nem érdemes.

A lényeg az, hogy az aktív, dolgozó, termelő, GDP-t felhajtó munkaerő és a diákság elkezdett szembefordulni a fideszes fasiszta önkénnyel...

Nézd, nem tudom hogy álltok ti ott a fideszes kávéházaitokban a magyar történelem ismeretével, de ha elfogadtok egy jó tanácsot: kezdjetek menekülni. :) Most komolyan, nem viccelek... már csak egy apró szikra hiányzik, mint anno 56-ban...

GNDL 2019.01.27. 23:14:19

@Behaton: „2010-ben kétharmaddal nyert a Fidesz”

Egészen konkrétan 52%-kal, úgy összesítve... nincs az a matek amely szerint ez kétharmad lenne.

„Ezzel jószerével mindenre volt fölhatalmazása. Mindenre...”

Lófaszt... az alkotmány szerint kizárólag a kormányalakításra volt felhatalmazásuk és a kormányprogram megalkotására, de semmi nem írta felül a parlamentáris demokrácia alapvető normáit sem akkor, sem mostanában.

„A jelenlegi választási rendszerben is legyőzhető a Fidesz.”

Valóban? Gondolom máris nyomoz az ügyészség, hogyan verhetett el csak a kormányzat a Fideszt támogató kampányokra 50+ milliárdot tavaly a választási kampányban. :) Ja, várj...

„Ezért fogjátok még sokszor olvasni tőlem, hogy hol a többségetek?”

51% az ellenzékre szavazott tavaly az alapjaiban elcsalt viccválasztáson... kérlek tedd ki a relációs jelet a 49 és 51 közé... amelyik felé harap a kiskacsa az a többség. :)

Anyádba takarodj az irracionális fideszes agitproppal te szemét...

GNDL 2019.01.27. 23:16:58

@paraszthajszal: Megint az orosz „mindenszo” propagandaszemetet idézed...

Hé @admin, nem lehetne kibaxni ezt az orosz gecit innen? Csak mondom, hogy ti is felelősek vagytok ha bárki az ilyesféle felületen terjesztheti az orosz propagandát...

2019.01.27. 23:17:17

@Behaton:

Tévedsz!
Ha jól tudom, nem szerepelt választási programjukban a mindenre felhatalmazást kérünk mondat.
Természetesen úgy alakították a törvényeket /bár ez nekem nem annyira természetes/, hogy csak ellenzéki összefogással lehessen őket leváltani.
De miért?
Miért nem merték magukat 4 év múlva is megmérettetni a régi módon?
Miért nem volt népszavazás a választási törvény módosításáról? Nem annyira fontos téma, mint a vizitdíj?
Vagy a határon túli magyarok szavazati jogáról.
Miért kell az ellenzéki pártoknak egy tömbbe tömörülni?

elismert felhasználó 2019.01.27. 23:29:27

@Ms.Cunnesburry: azé kel az elenzékies pártognak öszetömbe tömörülni, mer ahoty fenteb írta valaki, 51%-juk van a fiteszes 49-cel szenben.........oszt mán nyertek is. há ezé kel tömbösödnie........

elismert felhasználó 2019.01.27. 23:31:39

@Ms.Cunnesburry: ja aszt mek elfelejtetem, hoty a nyerés után mek viszalehet csinálni amita a fitesz odacsinált, oszt lehet visza-szét tömbösödni. érted?

GNDL 2019.01.27. 23:32:10

@elismert felhasználó: oszt vaddafak vit da frí és fer választás? :)

John Brennan 2019.01.27. 23:34:07

@Ms.Cunnesburry: hülye szlovák
bármilyen választási rendszerben abszolút többséget eredményezett volna a fidesznek a 2014-es és a 2018-as listás választási eredmény is
az angolszász rendszerben pedig 95%-ot eredményezett volna

elismert felhasználó 2019.01.27. 23:36:47

@John Brennan: pasztmek! esza kanásbori egy krumpliszabáló drotos tót? hát jonapot kivánok pasztmek! már mindeki belepofászhad a dógunkbae?

paraszthajszal 2019.01.27. 23:38:16

@GNDL: Nulla darab bizonyítékot sikerült arra mutatnod, hogy a mindenszo.hu-nak bármi köze lenne az oroszokhoz. :-)))

Te ha egy vitában rosszul áll a szénád, mert érvek helyett csak a ballib propagandaszövegeket tudod ismételgetni; akkor hívod az óvónénit?

Ez az üzenet nem csak Tordai Bencének szól, hanem neked is:
youtu.be/IKyChqsODg8

elismert felhasználó 2019.01.27. 23:39:47

@GNDL: pont szaromle, hoty fere. fri, mer elmehedek, oszt aszt ixelek akit akarjak.nem? de. amutyis mindik aszt mondom, hoty ara ixeltem aki nyert, mer hát ki akar szígyyenbe maradni, hoty a veztesre ixelt. nem? de.

GNDL 2019.01.27. 23:40:05

@John Brennan: „bármilyen választási rendszerben abszolút többséget eredményezett volna a fidesznek a 2014-es és a 2018-as listás választási eredmény is”

Konkrétan nem igaz, a legtöbb EU-s választási rendszerben úgy működik a dolog, hogy arányos választási rendszer: ahány százalék, annyi mandátum. Tehát 2014-ben is és még a 2018-as sokkal pofátlanabbul elcsalt eredmények szerint is a fasiszta Fidesznek a 40 vagy a 49 százalékos összeredményéhez koalíciós partnert kellett volna keresnie....

Bár Európa túlnyomó részén börtönben lenne a fideszes felső vezetés és bűntársaik, ha olyan módon akarják elcsalni a választásokat ahogyan Orbánék művelték...

„az angolszász rendszerben”

Nincs olyan hogy „angolszász rendszer”, faszságot beszélsz... brit választási rendszert akartál mondani, de az meg az évszázadok alatt alakult ki a brit politikai- és értelmiségi elit valamint a brit társadalom konszenzusával, nem pedig bazmeg egyetlen pár módosította a saját fasiszta érdekei szerint 2011-ben...

Úgyhogy pöcs vagy, ülj le, megbuktál... :D

GNDL 2019.01.27. 23:42:00

@paraszthajszal: „Nulla darab bizonyítékot sikerült arra mutatnod”

Fentebb kértem hogy idézd az impresszumot... hol is tartunk ebben a kérdésben?! :)

„ha egy vitában rosszul áll a szénád”

Hol. Van. Az. Impresszum. Muszka. Geci?!

paraszthajszal 2019.01.27. 23:45:33

@GNDL: Ott találod a mindenszo.hu impresszumát, ahol a b1 blogon Fing Rider és Nick Gagyinszki polgári nevét…

Persze bisztos ők is orosz propagandisták… (Vagy lehet, hogy az nem orosz, hanem Szorosz? A fene se emléxik…)

morpho 2019.01.27. 23:47:11

@atomic power 1986DucaDuca: pewglobal???? A közismert orosz álhírportál? :)))))) Nemá!

GNDL 2019.01.27. 23:47:51

@elismert felhasználó: Nadj gár hoogg. Irok neggedd. Merr issméttlem: 1-gy ló vaggy. Irrássogat? loppod dőlet a bosszorgánny. És elárulja minddet, amitt dőlet dud. Buccolljattok djorsan de isss!?: mek. A Senki Allvonsz iss. a tzr. s!2 la...

Tuddd gi:
A Dörrög Zuldán, te hűjje!

GNDL 2019.01.27. 23:48:36

@paraszthajszal: Bisztos, faszom, bisztos... na anyádba takarodj muszka geci... :D

morpho 2019.01.27. 23:52:25

@GNDL: A brit választási rendszer szerint az első választáson 2 db képviselője lett volna a fidesznek, a másodikon '94-ben pedig nulla. Oszt jónapot. Imádom, amikor erre hivatkoznak a buta narancskullancsok! :)

GNDL 2019.01.27. 23:56:11

@morpho: „brit választási rendszer szerint”

Börtönben lennének, mert a kormány arrafelé nem kampányolhat a kormányzópártok mellett.. ezek a pöcsök meg csak a választásra százmilliárdokat vertek el, szóval ha a briteknél művelték volna azt amit Magyarországon 2018-ban, akkor nagyjából mostanában kezdenék el a két-három évtizedes börtönbüntetésüket a fideszes pöcsök... már azok, aki túlélték volna a 2018 május elejei lincselési hullámot... :D

paraszthajszal 2019.01.28. 00:00:13

@GNDL: „anyádba takarodj muszka geci... :D”

Ez igen, ez ám a híres-neves ballippsi vitakultúra!

Ragyogó érvek, csillogó intellektus! :-))

Na, ez az üzenet neked is szól, kapaszkodj a párnádba éjjel:
mindenszo.hu/uzenet-a-tombolo-kisebbsegnek-tisztelt-tuntetok-ellenzekiek-agyhalottak-mi-csak-egyszer-indulunk-meg-de-akkor-nem-2-ezren-hanem-400-ezren-leszunk/

GNDL 2019.01.28. 00:03:56

@paraszthajszal: Khm... nekem kellemetlen már, de... izé... hogyismondjam... impresszum?! :) Csak egy cégnevet és egy főszerkesztő nevet szeretnék, legalább, hogy kik állnak az orosz álhíroldalad mögött amit rendre terjesztesz errefelé...

GNDL 2019.01.28. 00:10:09

@paraszthajszal: „ez ám a híres-neves ballippsi vitakultúra”

Mondjuk nem feltétlenül „ballipsi”, ha gondolod tudok idézni fotókat is, hogyan húzták fel lámpavasakra és zsigerelték kifelé a tökéletesen hazafi nagyszüleim-korosztály a magadfajta ávós és muszka geciket 56-ban... szeretnéd hogy végre lejátsszuk ezt a meccset, és befejezzük a rendszerváltást? :) A legjobb úton jártok errefelé... talán ha még egy picit erőteljesebben feszegetnétek a pofonos ládát a fideszes muszka geci haverjaiddal, akkor akár már most tavasszal pontot tehetünk ennek a több mint hat évtizedes sztorinak a végére... üröm az örömben a magadfajtának, hogy most már legfeljebb csak a kertek alatt számíthattok a muszka elvtársaitokra mert közben NATO tagok lettünk. :)

John Brennan 2019.01.28. 00:14:05

@GNDL:
tudatlan kis pöcs vagy, de okoskodni akarsz

1. van angolszász választási rendszer
2. a világ összes arányos rendszerében többséget jelent a fidesz 50%-os listás eredménye, még a hollandban is, ahol nincs bejutási küszöb.
3. A világ összes többségi rendszerében kétharmadot meghaladó eredményt ért volna el a fidesz.
4. A vegyes rendszerekben pedig, mint a magyar, a kettő eredmény közötti mandátumarány várható.

profilo 2019.01.28. 00:15:21

@GNDL:

A B1 bloghoz tudsz cégnevet és főszerkesztő nevet csatolni?
Mi áll itt az impresszumban?

profilo 2019.01.28. 00:19:02

@John Brennan:

A brit választási rendszerről:

Az egyszerű többségi egyéni kerületi rendszer stabil kormányt hoz létre, ám igazságtalan, mert aránytalan képviselethez vezet.Az egyszerű többségi rendszer egyben a legrégebbi is, amelyet ma már szinte kizárólag az angolszász országokban (Westminster-típusú demokráciákban) alkalmaznak. Európában pedig Oroszország kivételével sehol máshol nem találkozhatunk vele. Gyökerei a középkori területi képviselet elvére nyúlnak vissza, amely szerint a képviselők nem egy érdekcsoport, párt, nézet képviselői, hanem a város, a megye, vagy a tartomány küldöttei. A jelenleg alkalmazott egyéni választókerületi rendszer a 19. századra vált uralkodóvá Angliában. Azokban az országokban, ahol ezt a rendszert alkalmazzák, az állam területét annyi választókerületre osztják, ahány parlamenti hely van. Minden választókerület egy képviselőt választ, a választás egyfordulós. A mechanizmus egyszerű: a legtöbb szavazatot megszerző jelölt nyeri a mandátumot, a mögötte végzett jelöltek pedig kiesnek, függetlenül attól, hogy milyen magas szavazatarányt értek el. A szavazatmegoszlástól függően olyan helyzet is előállhat, hogy akár a szavazatok kevesebb mint egyharmadával is győztes mandátumhoz lehet jutni.A rendszer sajátossága, hogy előre nem lehet tudni, hány szavazat, milyen szavazatarány szükséges a mandátumhoz. További jellemző, hogy az egyszerű többségi rendszerekben hivatalos küszöbhatár nincs, ám az ún. implicit küszöb - az utolsó mandátum elnyeréséhez szükséges szavazatmennyiség - magas lehet. Azok a pártok, amelyek sehol sem kapják meg a szavazatok legalább harmadát, többnyire képviselet nélkül maradnak. A többségi rendszerek a kormányalkotás és kormányképesség szempontjait tartják szem előtt, ezért egyértelmű többséget kívánnak. E miatt kevésbé számít a megszerzett szavazatok és a mandátumok közötti arányosság.

John Brennan 2019.01.28. 00:51:26

@profilo: "Európában pedig Oroszország kivételével sehol máshol nem találkozhatunk vele."

Tévedés, Oroszországban a magyarhoz hasonló vegyes rendszer van.
450 képviselői hely fele egyéni választókerületi, másik fele pártlistás, az utóbbinál 5%-os küszöböt kell elérni.
Amúgy a csak egyéni körzetes (többségi rendszerű) európai ország az Egyesült Királyság mellett Fehéroroszország.

Róbert László 2019.01.28. 01:48:18

Sajnos minden szava igaz ! A belső ellenzéke fogja elsöpörni akik nem fértek a fazékhoz.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 02:11:58

@morpho:

"pewglobal???? A közismert orosz álhírportál? :)))))) Nemá!"

The Pew Research Center is a nonpartisan American fact tank based in Washington, D.C.

Így is elérheted a kutatási adatokat:

www.pewresearch.org/category/publications/2009/page/6/

A HVG és az Index is szokott idézni a kutatási anyagaikból.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 05:07:56

ugyan a vincentre írtam, de ott nem tudok kommentelni, nem tudom miért, de, ha már megírtam, ide is jó lesz, sőt, itt jobb is, mert innen nem tiltanak le, ha leírom, hogy ez egy lófasz, támadja ám a faszom orbánt, nem ez az elefántcsonttornyában biztonságban ülő szemellenzős "értelmiségi"... sz'al:

"De a migráció mellett van két legalább ekkora veszély, amely ránk leselkedik. Az egyik, hogy a ciklikusan változó világgazdaságban bármikor bekövetkezhet egy trendváltás. A kérdés nem az, hogy lesz-e válság, hanem hogy milyen mély lesz és meddig tart. A másik pedig a klímaváltozás, amely önmagában is hatalmas veszély, s mellesleg tovább tudja fokozni a migrációt. Mind a kettőre fel kéne készülni, ki kéne dolgozni megoldási terveket."

tényleg nagyon jó interjú: az ember jól látja az összefüggéseket (a migráció kiváltó okait, amely a globalizáció, a klímaváltozás, a transzatlanti térség által kiszipolyozott/kizsákmányolt maradéka a világnak, ahol ezeket lehetővé tevő és segítő, tőle függő rendszereket támogat, segít hatalomra, ám valahogy mindig háborús események következnek be a helyszíneken), és ezt a nagyinterjúban a fenti résszel letudja... és az ausztrál példa követésének propagálásával...
mégis, miféle veszély leselkedik ránk? az, hogy a fentiek előidézésével az egyetlen élhető hely maradt a transzatlanti térség és emiatt mindenki ide igyekszik? mégis, hova menne?
a másik az érvek követelése: az elég érv, hogy nincs víz, s ha nem akarom, hogy szomjan haljon a gyerekem, akkor vízet szerzek neki bármi áron? vagy ez már az érzelmek kategóriája?
tényleg ez az ünnepelni való konzervatívizmus, 20 év a 326-os olvasóhelyen és az oxfordi tanulmányok után?
és ezt ünnepli most a nem propagandasajtó?
végülis káslernál, szakálynál, schmidtnél, de még rezsiszilárdnál is akceptálhatóbb, sz'al akkor tőlem is kap egy hurrát. összeülnek a hozzá hasonló konzervatívok a nem konzervatív értelmiségiekkel, azt majd megalkotják a magyar jövőt.
ha szerencsém van, azt már nem érem meg...

(ja, morálisan totál vállalhatatlan a menekültekről szóló rész. racionális, de a mester szempontjából a rabszolgatartás is abszolút racionális. ahogy az is, hogy salvini akár ki is lövetheti az embercsempészek hajóit, ott aztán végképp nem vitatható sem a speciál-, sem a generálprevenciós cél elérése.)

végülis gajdics után tényleg felüdülés.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 05:50:34

@atomic power 1986DucaDuca: pubi, megint mi a lófaszt csinálsz? a democracy az szerinted a liberális demokrácia fordítása? baszom, elolvastad te egyáltalán azt a cikket? értelmezted az adatokat? azt értelmezted, hogy a legtöbben moon voltak azok, akik olyannagyonkúrvára csalódtak a demokráciában, hogy 72% vs. 8% arányban arra szavaztak, hogy a demokráciában jobb, mint az előző rendszerben volt , 16% szerint ugyanolyan szar mindkettő (4% meg a káló, mint a kisközértben leltárkor)?
bazmeg, mondtam már, hogy mielőtt belinkeled azt, amit kaptál neten, előtte ellenőrizd le, főleg, ha az eredeti linket is hozzácsapod! vagy nem beszélsz angolul? mit tanulsz te a kancsalgyurka kecskeméti egyetemén?!
látod, ezért mondtam, hogy hozzál inkább tíz kiló krumplit a sapkádban.
ne torkozz itt!

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 05:52:17

@morpho: tényleg nagyot ment ma;-) volt még egy SZOVÁK is;-DDD...

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 07:58:47

@morpho:

Idézet a Pew Research Center áttekintő összegzéséből:

" In Hungary, there is clear frustration with the current state of democracy, despite the public’s acceptance of the shift to a multiparty system. More than three-quarters of Hungarians (77%) are dissatisfied with the way democracy is working in their country. This may be due in part to an overwhelmingly dismal national mood: About nine-in-ten think the country is on the wrong track (91%) and that the economy is in bad shape (94%). Disenchantment with political elites is especially strong in Hungary, where only 38% believe voting gives them a say in politics. And even more than other publics included in the survey, Hungarians are frustrated by the gap between what they want from democracy — such as a free press, free speech and competitive elections — and what they believe they currently have."

A demokrácia itt természetesen liberális demokráciát jelent, mert a jelenlegi nyugati main- stream politika szerint és sze rinted isa demokrácia csak liberális lehet.

Tehát az "orosz" kutatóintézet közvélemény kutatási eredménye szerint a térség országaiban nálunk volt a legnagyobb a csalódás a ténylegesen akkor létező liberális demokráciában.

Ez nem keverendő a demokratikus értékek elfogadásának hajlandóságával.

paraszthajszal 2019.01.28. 09:05:14

@GNDL: „kezdjetek menekülni. :) Most komolyan, nem viccelek... már csak egy apró szikra hiányzik, mint anno 56-ban...” „hogyan húzták fel lámpavasakra és zsigerelték kifelé a tökéletesen hazafi nagyszüleim-korosztály a magadfajta ávós és muszka geciket 56-ban... szeretnéd hogy végre lejátsszuk ezt a meccset, és befejezzük a rendszerváltást? :) ”

Nagy a pofád lippsikém, ahhoz képest, hogy amúgy marha kevesen vagytok.

Arra nem gondolsz, hogy ha sokat ugráltok meg hőzöngtök, akkor esetleg a magadfajta önjelölt forradalmárok, szánkógyújtogatók is kerülhetnek a lámpavasra? (De a hűvösre mindenképpen.)

Az én véleményemet erről a pancserforradalomról Bayer Zsolt kitűnő írása tükrözi:
„Egészen nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha egy tízmilliós országban 12 ezer ember tüntet a kormány ellen, az eléggé távol áll a forradalomtól, és ezt talán még a kormány és a kormányfő is képes kezelni” magyaridok.hu/ahelyzet/a-nagy-kormanybuktatas-3868466/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 09:50:49

f@atomic power 1986DucaDuca: "A demokrácia itt természetesen liberális demokráciát jelent"

A demokrácia demokráciát jelent. A liberális jelzőt azért szokták elé tenni, hogy megkülönböztessék a demokráciának nevezett diktatúráktól, mint pl. népidemokrácia, illiberális demokrácia, apámfasza demokrácia...

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 10:09:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A demokrácia demokráciát jelent. A liberális jelzőt azért szokták elé tenni, hogy megkülönböztessék a demokráciának nevezett diktatúráktól, mint pl. népidemokrácia, illiberális demokrácia, apámf........a demokrácia..."

Milyen politikai rendszer volt Magyarországon 2009-ben?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 10:39:07

@atomic power 1986DucaDuca: "Milyen politikai rendszer volt Magyarországon 2009-ben?"

Demokrácia. A napnál is világosabb, hisz el lehetett kergetni a maszopot.

Nyilván az elkúró választási csalásaira gondolsz, meg hazugságokra, mint hogy ide fog jönni 43 millió román, meg a pártkeltére a tévében, meg ilyenek. Nem helyes, hogy ilyenek egyáltalán megtörténhetnek egy demokráciában, de az attól még demokrácia marad.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 10:47:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nem helyes, hogy ilyenek egyáltalán megtörténhetnek egy demokráciában, de az attól még demokrácia marad."

Köszönöm. Tehát, amikor a Pew Research Center a publikációjában a demokráciát emlegeti a Magyarországgal kapcsolatos kutatások során, akkor az a liberális demokráciáról szól. Mivelhogy szerinted DEMOKRÁCIA=LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA.

komiszár 2019.01.28. 10:47:54

Fing a porban ez a Gyurgyák vagy ki a f.....om?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 10:55:22

@atomic power 1986DucaDuca: "szerinted DEMOKRÁCIA=LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA."

Nem. Mint már említettem, DEMOKRÁCIA=DEMOKRÁCIA. Pont.

A modern demokráciákban liberális dolgok vannak. Például, hogy majdnem mindenki szavazhat. A nők is. Az öregek is. A félanalfabéta fideSSfasszopók is.

John Brennan 2019.01.28. 11:22:15

@atomic power 1986DucaDuca:
Ez az angol szöveg a magyarországi kiábrándulásról a 2009-es helyzetre, egy akkori felmérésre vonatkozik, a szemkilövető korszakra.

paraszthajszal 2019.01.28. 11:30:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „»Milyen politikai rendszer volt Magyarországon 2009-ben?«

Demokrácia. A napnál is világosabb, hisz el lehetett kergetni a maszopot.”

Neked lehet, hogy a napnál is világosabb, de jobb, ha tudod, hogy ezt a nyugati elemzők közül nem mindenki gondolta így:
„Tudományosan is bebizonyították, hogy Gyurcsány Ferenc történelmi léptékben is szörnyű hatással volt a magyar GDP-növekedésre kormányzása idején.
William Easterly, az egyik leghíresebb, gazdasági fejlődést kutató közgazdász és szerzőtársa, Steven Pennings nemrég jelentették meg új kutatásuk első verzióját, amiből egyrészt kiderül, hogy gyakran olyan diktátorokat magasztalunk fel országuk gazdasági teljesítményéért, akiknek valójában ehhez a teljesítményhez sokkal kevesebb közük van a valóságban, mint amennyit nekik tulajdonítanak, másrészt viszont a kutatásban használt három adatbázisból

KETTŐ ESETÉBEN GYURCSÁNY FERENC, AKI KORMÁNYZÁSA ALATT ÁTLAGOSAN NAGYJÁBÓL 1-1,5 SZÁZALÉKKAL RONTOTTA A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST ÉVENTE,
BEKERÜLT A VILÁG LEGROSSZABB VEZETŐI KÖZÉ. (…)

A táblázatban fura lehet, hogy Magyarország nem számít a kutatás módszertana alapján demokráciának (…) a Polity IV-es skálán 7,5 pontszám feletti országok számítanak eszerint demokráciának, amik ez alatt vannak, már autokráciának minősülnek”
index.hu/gazdasag/2017/12/22/gyurcsany_ferenc_vezeto_politikus_gdp_novekedes_tanulmany_kutatas_william_easterly/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 11:41:52

@paraszthajszal: "a nyugati elemzők közül nem mindenki"

Kurvára irreleváns, hogy néhány Magyarországot nem ismerő "elemző" mit képzeleg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 11:44:00

@paraszthajszal: "RONTOTTA"

Figyeled a múlt időt? Demokrácia van, hisz leváltottuk.

A geci viszont az EU legszegényebb államává tette Magyarországot, és tovább csúsztatja le Banglades irányában. Ennek ellenére leválthatatlan.

paraszthajszal 2019.01.28. 12:49:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Kurvára irreleváns, hogy néhány Magyarországot nem ismerő »elemző« mit képzeleg.”

Ja, persze, bezzeg ha az itteni beépített Soros-csicskák súgnak Almafa Anna néninek, és az jelenik meg a nyújork tájmzban, arra oda kell figyelni…

„Figyeled a múlt időt? Demokrácia van, hisz leváltottuk.”

Nem mi váltottuk le, hanem a sajátjai buktatták meg, ahogy előtte ő Medgyessyt. (Bár kegyből megengedték neki, hogy névleg ő mondjon le a miniszterelnöki tisztségről.)

Amikor nekünk lett volna lehetőségünk leváltani (2006-ban), akkor rossz döntést hoztunk, mert saját bevallásuk szerint is súlyosan félrevezettek minket („Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.” „Hazudtunk reggel, éjjel meg este.”) az államháztartás helyzetét illetően.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:40:40

@paraszthajszal: "Nem mi váltottuk le, hanem a sajátjai buktatták meg"

Eléggé nyilvánvaló volt, hogy nem tudja kezelni a helyzetet, tulajdonképpen mindegy, hogy maga vette a sátorfáját, vagy küldték. Ha marad, akkor a maszoppal együtt váltjuk le, de így ez az öröm nem maradt meg nekünk. De mindegy is, lényeg, hogy leváltható volt, mert demokrácia VOLT, a geci nem váltható le, mert NINCS demokrácia.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 13:43:34

@John Brennan:

"Ez az angol szöveg a magyarországi kiábrándulásról a 2009-es helyzetre, egy akkori felmérésre vonatkozik, a szemkilövető korszakra."

Igen, ezért írtam a hozzászólásomban csalódásról, amely a 2009-es felmérés idején megvolt a magyar társadalomban a politikai rendszert illetően.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:43:43

@paraszthajszal: "az itteni beépített Soros-csicskák súgnak Almafa Anna néninek"

Ha Soros-csicskák súgtak volna, akkor nem jelenik meg olyan sok butaság a jelentésben, és beleíratták volna a geci sok patkányságát, ami meg nincs benne. Az itt kommentelő hazafik egy hét alatt sokkal ütősebb és igzazabb jelentést írtak volna. :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 13:46:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha a demokráciát a leválthatósággal határozod meg, akkor hogy magyarázod a hódmezővásárhelyi polgármester váltást?

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 13:55:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A modern demokráciákban liberális dolgok vannak. Például, hogy majdnem mindenki szavazhat. A nők is. Az öregek is."

A keresztény demokráciában is megvannak ezek a jogok. Tudod, abban a demokráciában, amelyben keresztényi "dolgok" vannak. A keresztényi jelzőt jelzőt azért szokták elé tenni, hogy megkülönböztessék a liberális ideológiától.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 13:56:52

@atomic power 1986DucaDuca: "a demokráciát a leválthatósággal határozod meg"

Semmivel nem határozom meg a demokráciát. A leválthatatlanság a diktatúra egyik jellemzője. Leváltható volt Sztálin? Nem. Leváltható volt Hruscsov? Nem. Leváltható volt Brezsnyev? Nem. Leváltható volt Gorbacsov? Igen, mert szétesett a ruszki diktatúra. Leváltható volt Rkosi? Nem. Leváltható volt Kádár? Nem...

A leválthatóságot ne keverd azzal, hogy az elvtársai puccsolják meg, és egy hasonszőrűt tesznek a helyébe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:02:28

@atomic power 1986DucaDuca: "A keresztény demokráciában is megvannak ezek a jogok."

:))

Mi? Nincs olyan, hogy keresztény demokrácia.

Amire gondolsz, az a demokrácia.

A vallás és az állam szétválasztása már évszázadokkal ezelőtt megtörtént. Babonás hiedelmek, isteni csoda, örökmozgó, gyíkemberek, soros féle összeesküvés elméletek nem szabadna, hogy az állam részét képezzék.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 14:04:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Semmivel nem határozom meg a demokráciát."

" Figyeled a múlt időt? Demokrácia van, hisz leváltottuk."

Ezt írtad! A demokráciát a leválthatósághoz kapcsoltad.

"A leválthatatlanság a diktatúra egyik jellemzője."

Akkor magyarországon nincs diktatúra: Hódmezővásárhelyen megtörtént a váltás. És Budapesten, ahol az ellenzék győzőtt, az hogy történhetett meg?

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 14:08:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nincs olyan, hogy keresztény demokrácia."

Ha a liberális demokratáknak lehet demokráciájuk, akkor a kereszténydemokratáknak miért nem?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:13:57

@atomic power 1986DucaDuca: "Ha a liberális demokratáknak lehet demokráciájuk"

Nincs.

Van a demokrácia, és van a diktatúra, amit nevezhetsz népi demokráciának, illiberális demokráciának, apámfasza demokráciának, de az attól csak diktatúra marad.

Értsed már meg fafej, a liberális demokrácia nem a demokráciák egy válfaja, amit a liberális szóval jellemeznek. Egyféle demokrácia van, A demokrácia. Azzal, hogy elé teszed a liberális jelzőt, nem lesz több vagy kevesebb vagy más.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:16:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Hódmezővásárhelyen megtörtént a váltás."

Nem vagy egészen képben, a gecit nem váltották le Hódmezővásárhelyen . Jó lenne, ha geci csak Hódmezővásárhelyet tette volna tönkre. Azt mondanám, tőlem maradhat, nem kell leváltani, csak az egész ország meneküljön meg tőle.

Nincs közöttünk csicska 2019.01.28. 14:29:27

Hat ez nem kicsit lett izzadtsagszagu, de sebaj, lehet pont ettol bukik meg Zorban.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 14:33:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Egyféle demokrácia van, A demokrácia. Azzal, hogy elé teszed a liberális jelzőt, nem lesz több vagy kevesebb vagy más."

Akkor ugyanezen az alapon a demokrácia elé tehetem a keresztény jelzőt is.

A kereszténydemokrácia létezik és nagy történelmi múltja van. A második világháború után ennek az eszmerendszernek a jegyében történt Európa újjáépítése és fellendítése. Nemzetköziségben fejeződött ki ez a politikai eszmerendszer az egyetemes keresztény kultúra támogatásával.
Szembehelyezkedik a liberális individuummal és a közösségben történő egyéni fejlődést helyezi előtérbe.
Az 1980-as években visszaszorult, de akkor is létező demokrácia fellfogás és könnyen lehet, hogy újra megerősödik.

ljubityel 2019.01.28. 14:38:12

OV-t majd elkergetik a fideszesek, ha látnak valaki jobbat helyette. Egyelőre még ők sem tudnak jobbat.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 14:41:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ

"Nem vagy egészen képben, a g.......t nem váltották le Hódmezővásárhelyen"

Diktatúrában a győztes polgármester el sem indulhatott volna. Ha egy, a kormánypártok számára nagyon fontos városban megtörténhetett a hatalomváltás, akkor országos szinten is lehetséges lett volna.
A ellenzék szervezetlenségét ne magyarázzuk már a diktatúrával! De ez már lerágott csont, rengetegszer el lett magyarázva már, mit kell az ellenzéknek csinálni.
Csak hát ehhez hiányoznak a feltételek az ellenzéki oldalon.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 14:55:03

@John Brennan: te meg a seggemet, luvnyák hős lovagja;-)...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2019.01.28. 14:55:33

"Orbán ugyanis szerintem senkit sem képvisel, senkit sem követ – legalábbis hosszú távon –, csak saját magát"
Nem kell ám mindent elhinni amit valaki mond. Én legalábbis orbánt a tettei alapján ítélem meg, nem az alapján, hogy mit mond valaki. Mondani sokmindent lehet.
Mi az hogy hosszútáv? 40-50 év, vagy 10-20 év? Mert orbán már 15 éve putyint követi mint egy pincsikutya. Ugyanazokat az intézkedéseket hajtja végre amit az orosz torzszülött csinált az elmúlt évtizedben. Ha ránézünk az orosz államra meg a magyarra nem sok különbséget látunk. És ugyanúgy fognak elbukni Kínával együtt. Együtt, közösen, mint a komcsik.

vanRob 2019.01.28. 14:56:06

@atomic power 1986DucaDuca: Ferenc pápa és természetesen az általa képviselt keresztény egyház január 12-én, a menekültek világnapján nyilatkozott. Hogy mit, annak könnyű utánajárni. De bayerzsolt szerint: "...: A migránsok lábát mosó Ferenc pápa a legnagyobb farizeus". Ez jelent meg a pestisrácok oldalán. Mondjuk bayer nem keresztény, nem is nagyon ember, már amennyiben megáll az a kijelentés, hogy a stílus maga az ember. De ez egy másik történet.
Nem nagyon látok a kereszténydemokrata oldalról semmiféle elhatárolódást a bayeri kirohanásra. Vajon mit gondol ilyenkor magyarország miniszterelnök-helyettes, semjén-legnagyobbvadász-zsolt?
Szóval értem én, hogy kereszténydemokrácia, meg érték, meg ésatöbbi, de ha valóban azok volnának (mintahogy legalább annyira nem azok), akkor semjén már rárugta volna a luxusrepülő ajtaját orbánra azzal, hogy tetesen szájkosarat a pincsijére.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 14:57:15

@atomic power 1986DucaDuca: "a demokrácia elé tehetem a keresztény jelzőt is."

:))

Teheted, csak senki nem tudja, mire gondolsz.

Trollkodsz. Ilyen hülye ember, aminek megjátszod magad, nincs. :))

Nincs olyan, hogy keresztény demokrácia. A demokráciának nincsenek vallási tulajdonságai. Az állam ás a vallás szétválasztása már több száz éve megtörtént.

A teljes és egyenlő választójog nem keresztény tulajdonság, hanem liberálisnak nevezzük. A törvény előtti egyenlőség sem keresztény, hanem liberális dolog. Egy modern demokráciában megvalósul a tejes és egyenlő választójog, és a törvény előtti egyenlőség. Nem liberális demokrácia, hanem DEMOKRÁCIA. A liberális jelzőt azért szokták elé tenni, hogy megkülönböztessék a demokráciának nevezett diktatúráktól, mint pl. népidemokrácia, illiberális demokrácia, apámfasza demokrácia...

Az általad vizionált keresztény demokrácia egy olyan diktatúra lehetne, ahol a katolikus egyház uralkodik. (A keresztények közül róluk lehet ezt a legkönnyebben elképzelni.) Kötelező a misére járás, a pedofília, a kisfiúkat ministránasnak kell adni, rendőrség helyett szent inkvizíció tarja fenn a rendet... Elég beteges dolog lenne a te keresztény demokráciád. :))

Lehet, hogy a kereszténydemokrata eszmerendszer zavarja meg véglegesen az agyadat.

Ugye vannak kereszténydemokrata pártok, és vannak zöld pártok. A hülyeséged analógiájára el lehetne képzelni egy zöld demokráciát. Ebben a fasiszták betiltanák a belsőégésű motorokat, mindenki biciklivel vagy villanyautóval járna, mindenki a fején napelemes kalapot hordana, azzal töltené a telóját. Hús helyett füvet ennél, lerombolnák a városokat, mindenki földbevájt kunyhókban lakna... :))

vanRob 2019.01.28. 14:57:39

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Mások is a tettei alapján ítélik meg. Mert az már régóta világos, hogy amit mond az szinkronban sincs azzal, amit tesz.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 14:59:27

@John Brennan: és hosszú idő óta az első korrekt és tárgyilagos kommented...

Muzsikok közt 2019.01.28. 15:00:31

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Rossz hir, de a magyar valasztok ezt szeretik, ugyhogy ha nem tetszik csomagolhatsz paraszt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 15:01:36

@atomic power 1986DucaDuca: A demokráciában nem a liberálisok uralkodnak. Még ha elé tesszük a liberális jelzőt, akkor sem. A liberálisok az egy párt, vagy eszmerendszer, az egyén szabadságát teszi mindennek elébe.

Sokféle liberalizmus van. Van az ultraliberalizmus, a geci volt ennek pártján a kilencvenes évek elején, van a liberális gazdaságpolitika, a neoliberalizmus, ez a gecinek most az ideológiája. Ne keverd a liberalista jelzőket, mert ilyen hülyét csinálsz magadból. :))

vanRob 2019.01.28. 15:01:51

@atomic power 1986DucaDuca: Hódmezővásárhelyen a kormányoldal balfaszsága is kellett az ellenzéki jelölt győzelméhez. Vakon hittek a lejárató kampány erejében, csak azzal nem számoltak, hogy az ország azon részén a megkeseredettség is van olyan meghatározó, mint a gyűlölet. Meg aztán lázárjános látványos gazdagodása sem tett hozzá sokat a szimpatikus kormánypárti jelölt mítoszához.
DE. Kicsit több ellenzéki összefogással, ezt az eredményt is el lehetett volna baltázni. Ahogyan azt sok marakodó, pukkancs balos maradék el szokta baltázni.

vanRob 2019.01.28. 15:08:46

@Muzsikok közt: Nem szeretik. Csak van hozzád hasonlóan még jópár droid, akik elhiszik, hogy ez jó. Meg azt is elhiszik, hogy holdtalan éjjeleken migráncshordák húzkodják ki Ilonka néni veteményeséből a répát meg a krumplit.
Úgy lenne igazságos, ha lekerítenénk az országból egy darabot, és oda elvonulhatnátok mind az 2 millióan, és élvezhetnétek orbánt reggel meg délben meg este. Végtelenszer 4 évig. Nektek is jobb lenne, meg nekünk is.
A maradék 8 millió meg élhetne végre nyugalomban.

bgp 2019.01.28. 15:13:27

@ljubityel: 0 valószínűségű esemény. Amíg eszénél van, senki se fog lázadni a táboron belül. Ha feldobja a talpát, akkor meg szétszakad az életmű. Az ellenzéki politikusoknál csak a fideszes politikusok agyhalottabbak.

ételizésítő 2019.01.28. 15:15:37

Mi az az egyenirányúsítás? Olyasmi, mint az útelágazódás?
Mert van egyirányúsítás meg egyenirányítás a magyar nyelvben. Egyenirányúsítás nincs.

Aki ennyire hülye mind az íráshoz, mind a magyar nyelvhez, mi a faszért akar írásban észt osztani?

Populista Pista 2019.01.28. 15:21:31

Sokfajta vélemény létezhet, akár Gyurgyáké is. Bár én inkább csak igazodási kényszert látok a nyilatkozatában, hiszen semmi újat nem fogalmazott meg, csupán ismételgeti az ezerszer hallott libsi véleménykliséket. De miért ne, sose tartozott a nemzeti táborhoz, egy szabadúszó a zavaros magyar vizeken.

Muzsikok közt 2019.01.28. 15:24:37

@vanRob: Dehogynem szeretik.

2010, 2014, 2018 tavaszan nyaralni voltal? Nem vot internet?

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 15:27:04

@atomic power 1986DucaDuca: "Igen, ezért írtam a hozzászólásomban csalódásról, amely a 2009-es felmérés idején megvolt a magyar társadalomban a politikai rendszert illetően."

nem, azért írtad, mert egy fogalmatlan hülye vagy: a csalódás az pontosan annak szólt, hogy a társadalom nagy része diktatórikus jeleket vélt felfedezni a 2006-os események kormányzati kezelésében, s nem kívánta a pártállami elnyomást vissza, ezért szavazott a fideszre;-)...
a liberális jelző, ahol te használod, az a (főként az szdsz-t jellemző) neoliberális gazdaságpolitikára vonatkozik, szemben a te ideológiai tartalmaddal;
a demokrácia (mai meghatározásában) liberális alapokon áll (ám ez a liberalizmus a szabadelvűség megfelelője), miként a kereszténydemokrata- keresztényszociális német pártok is, ők is szabadelvű (liberális) alapokon politizálnak...
ha kihúznád a fejed kancsalgyurka és a ner seggéből, elkezdenél önállóan gondolkodni, akkor te is értenéd ezt, s nem röhögtetnéd ki magad ország-világ előtt... komolyan nem értem, miként juthatott oda a magyar oktatás, hogy ténylegesen funkcionális analfabéták államilag elismert felsőfokú végzettséggel rendelkezhetnek;-)... mert gondolom nem csupán te vagy az egyetlen egy ilyen fogalmatlan... neked nem megsütötte a napocska a fejedet, te nem elmeroggyant vagy, te tényleg egy fogalomzavaros, a definíciókat és a magyar nyelvet még készség szintjén sem birtokló igazi fidelitaszos szerencsétlen kis karrierista vagy, a fideszes kontraszelektált káderpolitika tipikus terméke: paraszthajszál, rallus "baribaszó ner-cselédek", érzelmi vagy egzisztenciális elkötelezettség okán írják azt, amit írnak, de legalább értik azt, amit írnak és azt is, amit elhallgatnak; te, velük szemben, azonban tényleg a hülyék konokságával bolyongsz a fogalmak világában, te ténylegesen funkcionális analfabéta vagy;-)... pubi, te tényleg így akarod leélni az életed?;-)...

vanRob 2019.01.28. 15:34:25

@Populista Pista: te meg a propaganda kliséket ismételgeted.@Muzsikok közt: Nem szeretik... Te, meg még páran. Sokan meg nem...
Egy kissé ősszetett matematikai képlettel akár számszerüsíthető is. Figyelj, példa:
Ha egy tetszőleges X település lakosainak száma 1784, ebből kereken (csak a példa kedvéért) 1000 a választásra jofosult, és ebből az 1000-ből elmegy 700. A 700 ból 300 a szavaz az "F" pártra, a maradék 400 szavazó pedig szavazatait megosztva a listán lévő "A-B-C-D-E" pártra, akkor:
1.) az nyeri a körzetet, akire a legtöbben szavaztak a megjelentek közül, ez a példában az "F" párt.
2.) az "F" pártra leadott szavazatok a teljes szavazásra jogosultak számára vetítve kereken 30%-a.

Ez a magyar választási rendszer működési elve... Egyik oldalon csak egy maradhat (ez az "F" párt) a másik oldalon pedig lehetőleg a legnagyobb legyen a megosztottság.

Populista Pista 2019.01.28. 15:36:40

Nehéz elhinni, hogy Gyurgyák magától, igazodási kényszer nélkül eljutna arra az álláspontra, hogy Csurka örökségét a Fidesz viszi tovább, és eszébe se jut megemlíteni a színfalak mögött masszívan tovább zsidózó, cigányozó Jobbikot. Ezzel csak asszisztál egy történelmileg abszurd és értelmezhetetlen politikai szemfényvesztéshez, ami a baller és jobber szélsőségek kölcsönös elvtelen igazolását szolgálja.

Egy szabadgondolkodótól azért nagyon gáz, hogy hülyének nézi az olvasóit, a politikusnak sokfajta mentsége lehet.

Populista Pista 2019.01.28. 15:45:41

Arról úgy látszik elfelejtették értesíteni Gyurgyákot, hogy a Fidesznek sose volt deklarált célja a zéró migráció, amire hivatkozva saját magával vív csörtét. Talán ezügyben is inkább a Jobbik házatáján kéne keresgélni. Csak az ugye mostanában nem trendi a libsi berkeken belül, és nem jár érte jópont a füzetecskébe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 15:48:35

@Populista Pista: "a Fidesznek sose volt deklarált célja a zéró migráció"

Lehet, hogy az vezette félre, hogy a geci PONT EZT propagálja. Persze tudjuk, hogy ne arra figyeljük, amit hazudik, hanem a kezét nézzük, hogy mit csal. :))

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 15:51:42

@Populista Pista: a kognitív disszonancia igazolási kisérlete az egész interjú egy olyan intellektus részéről, mely pontosan tisztában van azzal, hogy valótlant állít, tisztában van a világban zajló folyamatokkal, de érzelmi elköteleződése megakadályozza ennek bevallásában, az intellektus-emoció-morál feloldhatatlan konfliktusa átsugárzik a teljes interjún...

vanRob 2019.01.28. 15:55:09

@Populista Pista: Vicces vagy hallod-e... Amikor a Keleti mellől neki kellett indítani a migránsokat az M0-nak, vagy éppen átbuszoztatni őket mindenféle ellenőrzés nélkül, akkor pont az volt orbán érdeke.
Aztán építettet kerítést (EU-s pénzen...) mert a kerítéslobbinak az volt az érdeke.
A zéró migráció felvállalásával nyíltan menne szembe az Únió jelenlegi elveivel. Arról, hogy ezek az elvek helyesek vagy nem ne nyissunk vitát, mert sem én sem te nem látjuk, hogy mi és miért történik.
A nyílt szembeszegülést még orbán sem meri megtenni, persze aki csak az M1-ről vagy az origóból tájékozódik azt könnyen bokán ragadja a propaganda és elhiheti, hogy orbán sziklaként ár ellen a migráncsáradatban. Kisjátékos ő a nagyok asztalánál, csak neki még nem tűnt fel.

vanRob 2019.01.28. 15:56:13

@Sir Bates dö Hól: ...szerinted érteni fogja...? :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 15:58:21

"az SBC-ez tartozó fektetőben egyszerre több, rosszabb állapotú beteget helyeznek el (ami, valljuk be, nem életszerűtlen, inkább természetes egy sürgősségi esetekkel foglalkozó egységnél), akkor az oda osztott egyetlen orvos „késő délután jut el odáig (ha jobb esetben eljut), hogy a betegek nagy részét átnézze. Emiatt mindennapos, hogy a bent fekvő betegek későn kapnak meg valamilyen terápiát, vagy egy vizsgálat későn történik meg, esetleg elmarad, valamint betegek napokig a fektetőben ragadnak. Ez nyilvánvaló betegveszélyeztetés."

"Mi van akkor, ha én ennek a mintájára holnaptól szeretnék heti 1 napot a traumaműtőben dolgozni traumatológus szakorvosi beosztásban. Igaz, hogy soha nem csináltam ezelőtt nagy műtéteket, de most csípőprotézisre szeretnék ráállni. Meg amúgy is lesz ott még egy szakorvos a szomszéd műtőben szükség esetére, miért ne csinálhatnám? Ha ő tudja csinálni az én munkámat, szerintem én is csinálhatom az övét."

"A problémákat több mint négy oldalon soroló levélben az orvos kitér a katasztrofális mértékű, ugyancsak betegéleteket veszélyeztető eszközhiányra, az orvosokat terhelő, emiatt vagy a betegellátást késleltető, vagy többórányi kifizetetlen túlórát keletkeztető adminisztrációra, és egy a mindennapjaiból vett példával a más osztályokról átvezényelt, a sürgősségi végzettséggel és tapasztalattal nem bíró orvosok és ápolók jelentette (élet)veszélyre is"

"2018. szeptember 1-én egy működésképtelen SBC-t vettem át"

"Az ismert előzmények – nem mellesleg több beteg halála – után felvetődik-e a kórház vezetőjének és/vagy az intézményt fenntartó, valamint az ellenőrzésekért és a minimumfeltételek betartásáért felelős minisztérium és miniszter felelőssége?"

hvg.hu/itthon/20190128_Mindent_rendben_talalt_az_NNK_ellenorzese_a_Honved_surgossegijen_amikor_az_osztalyvezeto_szerint_is_mukodeskeptelen_volt_a_reszleg

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 16:00:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Látszik, hogy csak a másik hülyézéséhez értesz, de a kereszténydemokráciáról fogalmad sincs. Erről a korábbi hozzászólásaid adják a tanúbizonyságot. Javaslom tanulmányozd a kereszénydemokrácia történelmét, akkor talán nem írsz nyilvánvaló hülyeségeket.

"a demokrácia elé tehetem a keresztény jelzőt is."

""Teheted, csak senki nem tudja, mire gondolsz.""

A kereszénydemokrácia úgy jött létre, hogy választ kellett adni a szegénységből fakadó negatív társadalmi jelenségekre melyek a szabadversenyes kapitalizmus velejárói voltak.

Két viszonylatban pozícionálták magukat: a liberalizmushoz és a szocialista mozgalmak való kapcsolatukban.

A kezdetekben bírálták mind a forradalmi mozgalmkaat, mind a kapitalista gazdasági rendszert, de elfogadták a polgári berendezkedést és ösztönözték az állami szerepvállalást a gazdaságon belül. Graves de communi enciklikájának 1901. évi megjelenése óta vált elfogadható a kereszténydemokrácia kifejezés.
Elsősorban a szociális problémákra reagáló keresztényszociális eszme az, amit a mai értelemben vett kereszténydemokrácia előzményének tekinthetünk.

A XX. század elejére két irányzat alakult ki:

1, A Vatikánhoz szorosabban kapcsolódó, konzervatívabb és jobboldalibb irányzat. Ez főszerepet játszott a két világháború között

2. A másik az egyházi hierarchiával szemben autonómia igénnyel fellépő, az alkotmányossághoz és demokratikus értékekhez erősen kötődő áramlat, amely a második világháború után vált meghatározóvá.

A második világháború utáni Nyugat-Európai kereszténydemokrata pártok gyorsan komoly politikai erőkké váltak. A háború során diszkreditálódott szélsőjobboldal és a vele szövetkező konzervatív erők olyan politikai űrt hagytak maguk után, amelyet elfoglalhatott a kereszténydemokrácia.

Ezt azért tehette meg, mert:

- antifasiszta politikai múlttal rendelkezett
- a két világháború kőzötti csődért nem felelt
- a hagyományos erkölcsi értékeket testesítette meg

Nem véletlen tehát, hogy kereszténydemokrata pártok Olaszországban, Németországban, Hollandiában, Ausztriában és Belgiumban a háború utáni évtizedben jóval 40% feletti szavazati arányt tudhattak magukénak.

A második világháború után Európa talpra állása, és megerősödése nagy részben a kereszténydemokrata pártoknak és kiemelkedő történelmi személyiségeiknek köszönhető: Konrad Adenauer, Robert Schumann, Alcide de Gasperi mind kereszténydemokraták voltak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 16:14:23

@atomic power 1986DucaDuca: "hülyézéséhez"

Mit akarsz? Hazudjak? Mondjam a hülyére, hogy okos? :))

"a kereszténydemokráciáról fogalmad sincs"

Amit akarsz. Sose voltam híve a babonáknak. De te csúsztatsz, nem a kereszténydemokráciáról, mint eszmerendszerről volt szó, hanem egy általad kitalált, egyébként nem létező, kereszténynek nevezett államformáról. :))

Populista Pista 2019.01.28. 16:18:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Magyarország nettó bevándorlóország, ez a fogalmatlan Gugyerák meg fel akarja találni a spanyolviaszt, a szabályozott bevándorlással.

Menjen magyarázza el a libbant haverjainak. Lilaködös bölcsészeknek nem való a politizálás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 16:25:30

@Populista Pista: "Magyarország nettó bevándorlóország"

Igen, tudom, a letelepedési kötvényekkel sok kémet és terroristát migrált a geci Európába.

Csak ezt ne nagyon hangoztasd, mert megint nem kapsz Kubatovtól fizetést, hiába váltottál nicket. :))

mgdé 2019.01.28. 16:31:31

@John Brennan:

Johnny fiú, tulajdonképpen mi bajod van azzal, ha idézési mániája van?
Az egy teljesen ártatlan mánia. Idézhet pl. Adyt, az most úgyis épp teljesen aktuális.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 16:33:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"De te csúsztatsz, nem a kereszténydemokráciáról, mint eszmerendszerről volt szó, hanem egy általad kitalált, egyébként nem létező, kereszténynek nevezett államformáról."

Mondom én, hogy sokat kell még tanulnod! Különben nem kevernéd a politikai rendszer fogalmát az államformával.

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 16:33:14

@atomic power 1986DucaDuca: szerencsétlen, az, hogy bemásolsz ide egy főiskolai/egyetemi jegyzetet, egy kivonatot, az még nem elég, ha képtelen vagy felfogni annak tartalmát. alapfogalmakkal nem vagy tisztában, még csupán a felszínt sem kapirgálod, azt se tudom kijelenteni, hogy sekélyes tudású vagy: egyszerűen csupán egy más által összeállított írást kopizol, anélkül, hogy akár csak a névelőket is megértenéd abból...
s mindezt teszed egy olyan blogon, amit még a legelvetemültebb hívei sem merészelnének intellektuális terepként megjelőlni; ezt itt mindkét oldali trollok, fanatikus hívők és propagandisták gyűjtőhelye, valamint a felgyülemlett frusztráció gőzszelepe (ehhez konvergál a posztok minősége is), de még itt is kitűnsz azzal, hogy milyen hülye vagy... nem akarod inkább a gdp-t pörgetni egy kicsit?;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 16:34:54

@atomic power 1986DucaDuca: Csúsztatsz. Nem fogok a kereszténydemokráciára áttérni, érdektelen számomra.

inteligencs elenzeki 2019.01.28. 16:38:30

Tehát, a Mandiner, egy demokratikus, elfogulatlan, független sajtóorgánum, tessék ezentúl úgy kezelni. :)

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 16:45:09

@atomic power 1986DucaDuca: te szerencsétlen, azzal, hogy bemásolsz ide egy főiskolai/egyetemi jegyzetet, egy kivonatot, anélkül, hogy akár az abban szereplő névelőket megértenéd, tényleg kimaxolod hülyeséged, s mindezt teszed egy olyan blogon, melyet senki sem merne az intellektus jelzővel illetni, egy olyan blogon, mely a mindkét oldali trollok, fanatikus hívők, és propagandisták gyűjtőhelye, a frusztáció gőzszelepe, ahol a posztok minősége is ehhez konvergál láthatóan, ahol még a szerzők sem fektetnek bele semmit a minimálison kívül... idekopizol egy írást, anélkül, hogy bármit is értenél abból, bemagolhatod, de attól nem válsz még a birtokosává az abban foglaltaknak...
pubi! mégcsak a felszínt sem kapirgálod, a tudásod nem sekélyes, hanem nulla!... miért nem pörgeted inkább a gdp-t egy kicsit? mindenkinek jobb lenne;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 16:48:21

@vanRob: miért, ilyen nickkel? sz'tem a trollok nem hülyék mind;-)... bár mindegy, mert legalább egy kommenttárs (te) értette, így nem volt hiábavaló;-)...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.01.28. 16:49:06

@6.Lenin: szoktak erőszakkal, vagy bármivel vádolni világhírű embereket? Ismeretlen senkik , akik 5 perc hírnévre vágynak.."

Várj, te mondtad magadról, hogy nem vagy fideszcsicska. Orbánbérenc. Középen állsz, pont, mint a Gyurgyák. Erre le ismeretlen senkized...úgy tűnik, te is ismeretlen senki vagy, avagy mégiscsak NER harcos.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.01.28. 16:51:06

@Comte de Gippaud: mert ha a Mandíner egy fideszbérenc álhírterjesztő portál, a NER szolgálatában, akkor oké az Orbán bírálat???
Imádom ahogy szopatod magad a saját fordított érveléseddel!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2019.01.28. 16:54:44

@vanRob: Orbáncnak van kétésfélmillió szavazója az 500 milliós euban. Szerinted ér valamit? Ennek a hatökörnek csak a pofája nagy, egy gyenge szellő elsöpri.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 16:57:38

A 2009-es, Pew Research Center által végzett kutatás eredményei nem csak a GY.F. vezette kormányzat módszerei elleni ellenszenvből táplálkozott.

Az okok messzebbre és mélyebbre vezetnek. Magyarországon nem vált be a parlamenti váltógazdaság. A liberális demokrácia az első pillanattól kezdve gyanakodva fogadott, nem egy szeretett rendszer volt.

A 90. évi országgyűlési választáson csak 65 % volt a részvétel. A többi volt szocialista országban jóval magasabb volt a részvétel. Általában 95 %-os. Még Romániában is 88%. Már 2002-től fokozódtak az ellentétes érzelmek. Magyarország egyre sikertelenebbé vált.
2006 környékén leköröztek a régiós versenytársak. Az országon belül alapvető szakpolitikai döntéseket nem tudtak meghozni.
A rendszer nem hozott felzárkózást : nem kellett a nyugatos mintakövető, joguralomban és hatalommegosztásban hívő ember.

Mindez még az utcai zavargások előtt. A csalódás folyamatosan nőtt az 1990. évi állapothoz képest.
20 év kellet hozzá, hogy kiderüljön: a magyarok nem ezt kérik.

Gyurgyák János szavaival:

"..........ahhoz, hogy az orbáni politikai fordulatot ebben a formában végre lehetett hajtani, nos ahhoz igenis kellett a közeg..........."

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 16:58:41

@Comte de Gippaud: hogy mennyire útállak ilyenkor;-)... nem bírod nem lecsapni a magas labdát, mi?;-)...
(és bazmeg minden, egyébként nem debil szerző is beszopta ezt, a 168órától a vincentig, annyira kétségbeesettek! komolyan mondom, nem szakértői, hanem trollkormány vezethetné ki moot a jelenlegi válságból!;-)... ennek az interjúnak a fogadtatása a legsúlyosabb kritikája mo intellektuális állapotának! utolsó reményem tgm vagy valaki más kritikája az új baloldalról (nevezzük őket így), hogy van még egy halvány remény a hazámban;-)... a barbárok nem a kapuk előtt állnak, hanem már az íróasztalok fiókos oldalán üldögélnek;-)...)

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 17:00:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez a leghülyébbek egyike, hoppál hozzá képest egy tényleges akadémiai tag...

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 17:06:26

@atomic power 1986DucaDuca: ez az pubi, folytasd csak! csakazértis, mutasd meg, áttöröd hiteddel a falat! nem zsákutca az, hanem csak véletlenül befalazták, mi? remélem anyádnak egyetlen gyermeke vagy...

horvathviteztamas 2019.01.28. 17:10:31

Ennyi baromságot és csúsztatást...

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 17:15:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: dehogyis, ez tényleg ilyen hülye... és bazmeg ennek diplomája is van! mi a fasz történik moon?!...

(gazdaság, jog, eszmetörténet, történelem, filozófia: eddig ezen témákban játszotta el ezt; mindig hoz egy másolt cikket, amiből semmit, de semmit nem ért baz'meg!, majd szájzárat kapva egyre csak maxolja a faszságot;-)... hihetetlen... igazi fidelitaszos;-)... remélem az, aki odaadja neki a cikkeket elolvassa ezeket a kritikákat és cselekszik: új nicket ad neki és lefokozza a soros-migráns-brüsszel propagandára;-)... sz'tem valami ner-es főmufti hülyegyereke, azt a papa-mama miatt nem lehet picsán rúgni. ha én lennék a tartótisztje biztos az alkoholba vagy a drogba menekülnék;-)...)

lenörd hofstadter 2019.01.28. 17:18:27

Ez jóóóó, amikor a patkányok kezdenek menekülni, az mindig a hajó süllyedését jelzi....

lenörd hofstadter 2019.01.28. 17:21:05

Nem elfelejteni, ők is tudták, hogy

O1G = orbán egy GECI

, csak haszonélvezőként eddig leszarták. Most, hogy egyre jobban látszik, hogy eddig tisztelt vezérük a seggével együtt el fog menekülni ha baj van és a hithű seggnyalókat hátrahagyja, egyre többen mutatják meg, hogy ők valójában nem is szerették annyira azt a segget nyalintani. Elkezdik keresni a másik segget, az ő nyelvüknek kell a szar...

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 17:37:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hát igen, van egy olyan tulajdonságom, hogy a megszületésem előtti történéseket nem tudom fejből. De legalább tudom, hogy mi az államforma és a politikai rendszer közötti különbség.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 17:48:10

@atomic power 1986DucaDuca: "a megszületésem előtti történéseket nem tudom fejből"

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de az emberiség kultúrája a megszületésed előtti többezer évet felöleli. Szóval egy tudatlan faszkalap vagy. :))

Aki még vitázni se tud, és ha beég, akkor hazudik, terel, menekül. :))

teéjesenmindegy 2019.01.28. 17:48:37

"Két eset lehetséges.

Az egyik, hogy a Mandiner egy kormánypárti, propagandainterjút ment el készíteni Gyurgyákhoz. Azt hihették, Európa alkonya című könyvének mondandója egybevág majd a Fidesz agitációjával. Ebben az esetben nagyon nem azt kapták, amit vártak, hanem kemény bírálatot és autokrácia-, meg hübriszkritikát.
A másik lehetőség az, hogy pontosan tudták, mit foga mondani Gyurgyák, aki eddig se titkolta a véleményét. Ebben az esetben teljesen tudatos és szándékos a támadás Orbán ellen. Hiába próbálta ezt megelőzni a Fidesz elnöke azzal, hogy elvette az oligarcháktól a médiájukat."

Ja. Vagy van egy harmadik eset. Na figyelj b1.
Hülyeségeket írkáltok amikor lepártpropagandáztok mindenkit, akik nem ti vagytok, a sajtó arról ír amiről akar, mivel véleményszabadság van az és azt nyilatkozik aki és amit akar. Na bazmeg. Akkor ezek szerint nincs diktatúra, hiába hazudjátok évek óta folyamatosan?

Fóris Ákos 2019.01.28. 18:00:17

A Mandineren ellenzéki politikusokkal is készítenek interjút, nemrégiben pont Tordai Bencével: mandiner.hu/cikk/20190112_tordai_bence_interju
Szóval sok hűhó semmiért.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:13:14

@Fóris Ákos: "A Mandineren ellenzéki politikusokkal is készítenek interjút"

Látod, az a szomorú, hogy ezt külön ki kell emelned. Az 500 einstandolt médiából 1.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:15:21

@teéjesenmindegy: "lepártpropagandáztok mindenkit, akik nem ti vagytok"

Lassan propaganda szócsővé silányul minden média. Most szedte össze egybe őket a geci gazdád, valami 500-at. Velük szembe meg van független média egy fél tucat. RTL, HVG, Index...

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 18:41:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

„Nincs olyan, hogy keresztény demokrácia. A demokráciának nincsenek vallási tulajdonságai. Az állam ás a vallás szétválasztása már több száz éve megtörtént.”

Hogy merülhet fel ekkora idétlenség, még gondolatban is, hogy a demokrácia vallásos!
A „vallásos demokráciát” nem kell cáfolnod, mert ilyet senki nem állított és nem is létezik a gyakorlatban.
Már réges rég nincsenek un. vallásos pártok. Az ideológiájuk rég levált az egyháztól. A kereszténységhez ezeket a pártokat a keresztény hagyományok, erkölcs és értékek kötik.

A kereszténydemokrata pártok választói viszont már világnézetük szerint támogatják a pártot.

A következő gyöngyszem:

„Az általad vizionált keresztény demokrácia egy olyan diktatúra lehetne, ahol a katolikus egyház uralkodik. (A keresztények közül róluk lehet ezt a legkönnyebben elképzelni.)”

Ha tanultál volna történelmet, akkor tudnád, hogy a kereszténydemokrata pártok a politika közepet jelentik. Mi sem áll tőlük távolabb, mint a diktatúra.
Az állam szerepét korlátozzák, de törekszenek arra, hogy a közjó megvalósítása érdekében elég erős legyen. A kereszténydemokraták a parlamentáris rendszerben látják a jövőt.

A szubszidiaritás elterjesztése például a francia kereszténydemokraták érdeme. Ez az Európai Unió alkotmányos alapja lett.

„Kötelező a misére járás, a pedofília, a kisfiúkat ministránasnak kell adni, rendőrség helyett szent inkvizíció tarja fenn a rendet... Elég beteges dolog lenne a te keresztény demokráciád.”

Szerintem a te gondolataid a betegesek, ha ez a véleményed a kereszténydemokráciáról!

„A hülyeséged analógiájára el lehetne képzelni egy zöld demokráciát. Ebben a fasiszták betiltanák a belsőégésű motorokat, mindenki biciklivel vagy villanyautóval járna, mindenki a fején napelemes kalapot hordana, azzal töltené a telóját. Hús helyett füvet ennél, lerombolnák a városokat, mindenki földbevájt kunyhókban lakna... „

Tipikus troll hozzáállás! Hallottál már zöldenergiáról?

Populista Pista 2019.01.28. 18:42:29

@Comte de Gippaud:
A Mandiner szemléz erősen balos vagy libsi írásokat is, tartalmi változtatás és kommentár nélkül. Soha életében nem látott Mandinert a poszter ha azt állítja hogy azon csak az egyik oldal véleménye jön át.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 18:50:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Hogy merülhet fel ekkora idétlenség, még gondolatban is, hogy a demokrácia vallásos!"

Nem tudom, ezt a fasságot te találtad ki. :))

"kereszténydemokrata pártok"

Ne terelj a kereszténydemokrata ideológiához. Nem volt róla szó és nem is lesz :))

"ez a véleményed a kereszténydemokráciáról!"

Terelsz. Nem mondtam neked mi a véleményem a kereszténydemokráciáról. Csak annyit, hogy nem szeretem a babonaságot.

"Hallottál már zöldenergiáról?"

Hogy jön ez ide? Megint terelsz.

Beégsz, erre terelsz, terelsz, terelsz... :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 19:35:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nem mondtam neked mi a véleményem a kereszténydemokráciáról."

Ezt írtad:

„Kötelező a misére járás, a pedofília, a kisfiúkat ministránasnak kell adni, rendőrség helyett szent inkvizíció tarja fenn a rendet... Elég beteges dolog lenne a te keresztény demokráciád.”

Teljesen össze vagy zavarodva a sok sületlenségtől! Inkább pihenj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.28. 20:03:37

Magyarul,ő is látja, hogy O1G, csak jobban kifejtette. Orbánnak tényleg nincsenek elvei, nincs célja, nincs iránya, nem épít semmit, nem megy sehova. Csak a saját uralmát építi. Magyarországnak semmit nem adott, semmit nem tett Magyarországért, egy geci kis paraszt diktátor fasz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 20:06:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem mondtam neked mi a véleményem a kereszténydemokráciáról."

Így van. nem tárgyalok veled a kereszténydemokrata ideológiáról, hiába terelsz. :))

"Ezt írtad:

„Kötelező a misére járás, a pedofília, a kisfiúkat ministránasnak kell adni, rendőrség helyett szent inkvizíció tarja fenn a rendet... Elég beteges dolog lenne a te keresztény demokráciád.”"

Ezt az általad kitalált keresztény demokrácia államformára írtam. Mivel nem demokrácia, tehát diktatúra. Én így képzelem el a te általad kitalált keresztény diktatúrát. :))

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 20:14:09

@teéjesenmindegy: "Ja. Vagy van egy harmadik eset. Na figyelj b1.
Hülyeségeket írkáltok amikor lepártpropagandáztok mindenkit, akik nem ti vagytok,"
eddig ül, a vörös farkat fölösleges volt hozzátenni, ám nagy úr a reflex...

John Brennan 2019.01.28. 20:26:40

@lenörd hofstadter: a patkányban igazad van, a többiben nem

Minden ballib bérretteg 2019.01.28. 20:34:07

Mér ne kritizálnák Orbánt ?
Én is kritizálom. Mindenki kritizálja, akit ismerek.

De ettől még az elkúró ballibekre és össze-vissza fogásukra akkor se szavaznék, ha kínoznának. :DDD

John Brennan 2019.01.28. 20:34:48

@Sir Bates dö Hól:
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ
BARIBASZÓ

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 20:36:01

@Minden ballib bérretteg: "Én is kritizálom."

Kevered a fogalmakat, a fasszopást a kritikával. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 20:40:32

@John Brennan: Túl sok az aláírás. Pláne a nulla tartalomhoz képest. :))

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 20:43:07

@John Brennan: ? szerelembe estél? torkozni tudsz vagy fogazol?...

aztgondolom 2019.01.28. 21:01:48

na akkor NER fannok ez a cikk a balibek összeesküvése? Olvassátok csak az igazságot. Mert a király akkori is mesztelen ha ti azt mondjátok hogy nem az. minden úgy jó ahogy ez a geniális ember irányítja az országot . Előbb utóbb rá jösztök ti is hogy nem jó ez senkinek.

Dzseem 2019.01.28. 21:02:55

@Minden ballib bérretteg: mert sémákban éled az életed. Mert csak azt hiszed el amivel jó csúnyán kényszerpályára tereltek és kényszergondolkodásra ítéltek. Vagy inkább ítélted Magad. Sokkal jobb, sőt a legjobb dolog korlátok nélkül élni az életet. Ezek a dolgok nem léteznek. Minden nézetet el lehet nevezni valahogy “ballib” “jobbirka” .. nem sorolom. Van az élet meg az, hogy jónak érzed e vagy nem. Megtoldható azzal, hogy lehet e jobb annál, mint ami most van. A válasz .. lehet. Egy piramis az, aminek különböző rétegeiben helyezkedik el a mostani “társadalom”. Csúnyán sokan vannak, akik a piramisok kívül rekedtek. Akik meg apró téglaként kussolnak mert féltik amit összekapartak, csak idő kérdése, hogy teljesen kívül rekedtek legyenek ők is. Már fogynak és kopik a dolog. Minden elkopik és jön új, ami nem ilyen lesz. A pocakos tábornok öregszik, agyilag csúnya nyoma lett az elmúlt 30 évnek. 20 - 30 évet manapság már nem töltenek emberek politikában. Régi arcok .. na ok igen, de azok diktátor elődök voltak. A hajtóerő ugyan az. Kvázi a vége is ugyan az lesz. Sokan hitték már a történelemben, hogy egy ilyen rendszer tényleg és istenbizony fenntartható. Csak egyik sem maradt fenn. Úgyhogy balra vagy jobbra vagy hátra vagy keresztbe .. tök mindegy csak fain legyen. Ami meg most van az nem fain.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 21:09:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ

"Ezt az általad kitalált keresztény demokrácia államformára írtam. Mivel nem demokrácia, tehát diktatúra. Én így képzelem el a te általad kitalált keresztény diktatúrát."

Még mindig nem érted, hogy az államforma és a politikai rendszer nem ugyanaz!

Államforma: pl.: elnöki köztársaság
Politikai rendszer: pl.: demokratikus vagy diktatorikus, stb.

Nem baj, én így szeretlek, ilyen kis bután!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 21:19:17

@atomic power 1986DucaDuca: "az államforma és a politikai rendszer nem ugyanaz!"

Most komolyan, ennyire telik? Terelésre? Jobb híján ebbe kapaszkodsz bele? Taníts Mester, miért nem államforma a demokrácia? :))

"demokrácia (a gör. démosz, 'nép' és krateia, 'uralom' szavakból): népuralom. - Olyan államforma, amelyben a jogrendet az összlakosság teremti meg, v. közvetve, képviselők választásával, v. közvetlenül, népszavazás útján."

lexikon.katolikus.hu/D/demokr%C3%A1cia.html

"demokrácia [ë v. e] főnév ..iát, ..iája (régies írva: democratia, demokratia is) (politika, sajtónyelvi)
1. Olyan politikai rendszer, államforma, melyben a hatalmat a nép gyakorolja."

www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/d-23F4B/demokracia-243A2/

Mondd, Mester! Milyen érzés MINDEN kommentedbe beégni? :))

Sir Bates dö Hól 2019.01.28. 21:36:45

@Minden ballib bérretteg: simán leszavaznál az elqró ballibbekre amint orbán bukna... miként a legtöbb funkcionális analfabéta önállóságra és kritikai gondolkodásra képtelen ösztönlény;-)... ne áltasd magad, képtelen vagy a saját racionális érdekeid szerinti döntést hozni... lehet jó dolog az autokrácia, a diktatúra, de nem azon a szinten, ahol te vagy a táplálékláncban;-)...

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 22:00:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én nem lexikonokból tanulmányoztam az államforma fogalmát, hanem a modern politológia meghatározását vezsm figyelembe:

Eszerint:

Az államformát a hatalommegosztás módja határozza meg. Az a meghatározó, hogy ki és milyen elvek alapján birtokolja az állami főhatalmat.

Alapvetően két államforma van:

monarchia: a főhatalom birtokosa ténylegesen vagy névleg az uralkodó,monarcha.

köztársaság: a főhatalom birtokosa közvetlenül vagy közvetetten választott személy (köztársasági elnök) vagy testület.

Az államforma önmagában nem írja le a tényleges hatalomgyakorlást. A kiegészítő fogalom a kormányforma, amely azt jeleníti meg, hogy milyen a tényleges hatalomelosztás egy államban.

Így lehet abszolút és az alkotmányos monarchia, a prezidenciális és a parlamentáris (törvényhozási túlsúllyal működő) köztársaság.

Ezeknek további altípusai vannak.

Lehet az ókori demokrácia fogalmakkal is próbálkozni, de én inkább maradok a 21. századi, politika tudománya által használt meghatározásoknál.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 22:07:27

@atomic power 1986DucaDuca: "Én nem lexikonokból tanulmányoztam az államforma fogalmát"

Akkor ideje lenne elkezdened, és akkor legközelebb nem csinálsz magadból hülyét. Nem az a baj, hogy nem érted a fogalmakat, hanem hogy mást akarsz kioktatni, pláne hibásan. :))

Nade. A terelési próbálkozásodtól eltekintve akkor most megfutamodtál? :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 22:20:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azt állítod, hogy a demokrácia fogalom államformát jelöl. Rendben. Akkor ha így van, bizonyára megtudsz nevezni olyan országot, amelynek az alaptörvényében vagy bármilyen más adatbázisban az államforma megjelölésénél a "demokrácia" szerepel.

Ha ezt megteszed, akkor elismerem, hogy igazad van!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 22:47:55

@atomic power 1986DucaDuca: "Azt állítod, hogy a demokrácia fogalom államformát jelöl."

Nem. Azt állítom, hogy terelsz, mert megint beégtél. :))

A demokráciát tőlem nevezheted politikai rendszernek, politikai rendnek, társadalmi rendszernek, államformának, államalakulatnak, intézményrendszernek, hatalmi rendszernek, kormányzati formának, stb., tök mindegy.

A lényeg, hogy máskor ne keverd össze az általad kitalált, és a valóságban nemlétező keresztény demokráciát (politikai rendszert, társadalmi rendszert, államformát, államalakulatot, stb.) a létező kereszténydemokrata eszmerendszerrel (ideológiával, politikai irányzattal, stb.).

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 23:02:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezt írtad:

"Taníts Mester, miért nem államforma a demokrácia?"

Én meg azt válaszoltam, hogy a demokrácia nem államforma. Meg is indokoltam.

Te erre azt írtad, hogy" beégtem".

Miért is?

Akkor tudsz olyan országot, amelyiknek az államformája demokrácia vagy nem? Az alkotmány szerint! Pédául így: Francia Köztársaság helyett Francia Demokrácia vagy Német Szövetségi Köztársaság helyett Német Szövetségi Demokrácia.

Utána tárgyalhatunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.28. 23:06:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Akkor tudsz olyan országot, amelyiknek az államformája demokrácia"

Az összes EU állam politikai rendszere, politikai rendje, társadalmi rendszere, államformája, államalakulata, intézményrendszere, hatalmi rendszere, kormányzati formája: demokrácia, kivéve Magyarország és Lengyelország.

Terelésen kívül tudsz valamit? :))

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 23:22:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A demokráciát tőlem nevezheted politikai rendszernek, politikai rendnek, társadalmi rendszernek, államformának, államalakulatnak, intézményrendszernek, hatalmi rendszernek, kormányzati formának, stb., tök mindegy."

Hirtelen de megengedő lettél. történt valami?

"A lényeg, hogy máskor ne keverd össze az általad kitalált, és a valóságban nemlétező keresztény demokráciát (politikai rendszert, társadalmi rendszert, államformát, államalakulatot, stb.) a létező kereszténydemokrata eszmerendszerrel (ideológiával, politikai irányzattal, stb.)."

A kereszténydemokratáknak ugyanolyan joguk van kereszténydemokráciának definiálni a demokráciát, mint a liberálisoknak liberális demokráciának nevezni a demokráciát.
A kereszténydemokrácia is szerzett legalább annyi érdemet, mint a libearilzmus. a történelem folyamán. Ezt fentebb leírtam.

A kerszténydemokrata eszmerendszer a közjót a keresztény elvek szerint szolgálja. A liberalizmusnak is megvolt a történelemben a maga szerepe. A kereszténydemokrácia a 80-as években visszaszorult, de Adenauer idejében virágzott. Most esély van rá, hogy újjászületik. Mindkét eszmerendszer hasznos a maga korában. A történelmi kortól függ, hogy melyik a domináns.

atomic power 1986DucaDuca 2019.01.28. 23:35:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az összes EU állam politikai rendszere, politikai rendje, társadalmi rendszere, államformája, államalakulata, intézményrendszere, hatalmi rendszere, kormányzati formája: demokrácia"

Franciaország államformája köztársaság /5. köztársaság/
Németország: parlamentáris szövetségi köztársaság, stb.

Nem megy ez neked. Hagyjuk abba.
jó éjszakát!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.29. 01:09:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Hirtelen de megengedő lettél."

50 éve ilyen megengedő vagyok. Nem nevezném hirtelennek. :))

"A kereszténydemokratáknak ugyanolyan joguk van kereszténydemokráciának definiálni a demokráciát, mint a liberálisoknak liberális demokráciának nevezni a demokráciát."

Joguk van kiskutya demokráciának is nevezni a demokráciát, csak annak se lenne semmi értelme. :))

Akkor ha jól értem visszaszívtad a keresztény demokrácia víziódat:
"A keresztény demokráciában is megvannak ezek a jogok. Tudod, abban a demokráciában, amelyben keresztényi "dolgok" vannak. A keresztényi jelzőt jelzőt azért szokták elé tenni, hogy megkülönböztessék a liberális ideológiától."

Tehát a te általad kitalált "keresztény demokrácia" vagy "kereszténydemokrata demokrácia" nem egyfajta hipotetikus keresztény diktatúra, hanem a demokrácia alternatív megnevezése? Tehát jelentés és értelem nélkül csak a szavakon lovagolsz megint?

Mivel a modern demokrácia felfogás liberális alapokon, és nem keresztény alapokon nyugszik, elég félrevezető lenne az általad kitalált keresztény jelző. :))

Csak hogy egyértelmű legyen, idemásolom a wikipédiából a modern demokrácia Jellemzőit:
Általános választójog
Szabad választások
Többpártiság
A hatalmi ágak megosztása: törvényhozó, végrehajtó hatalom és igazságszolgáltatás elválasztása
A törvények kikényszerítésének állami monopóliuma (az állam erőszakmonopóliuma)
A fegyveres erők civil kontrollja: választott képviselők ellenőrző szerepe
Az ellenzék jogosítványainak tiszteletben tartása
Minden csoport pártot alapíthat, amelyik betartja az alkotmányos elveket.

Én még hozzátenném a fékek és ellensúlyok rendszerét, a jogállamiságot, a törvény előtti egyenlőséget, esélyegyenlőséget, emberi jogokat, magántulajdont, ééééééés, a szekularizációt, így különösen vicces lenne a keresztény címke. :))

Sajnálom, hogy visszakoztál, érdekes lenne megtudni, hogy a liberális alapokat hogyan cserélnéd ki keresztényi alapokra. :))

Még egy vicces dolog eszembe jutott a hülyeségedről. A csúti geci illiberális demokráciáról (vagyis nem liberális diktatúra) átváltott kereszténydemokráciára.

"mi nem vagyunk liberálisok, és nem liberális demokráciát építünk. (...) Mi itt egy kereszténydemokrácia fölépítésén dolgozunk"

Ami különösen vicces tőle, mert azon kívül, hogy az egész egy nagy baromság, még van egy nagy ellentmondás, hogy a kereszténység internacionalista, a geci meg náci nacionalista. A kettő rohadtul üti egymást. :))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.29. 06:14:00

@John Brennan: Frusztrált vagy. Senki se fogadja az udvarlásod? A fideszes haverjaid panaszkodnak rád, hogy szopás közben fogazol, persze h egy rendes liberális sem adja a farkát a szádba.

mihi4 2019.01.29. 07:23:39

Szerintem az útszéli anyádat támadták meg.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.01.29. 08:03:35

mind3nki nyugodj0n le a p1csába
k3dden buk1k a pattás
2036 keddén
ha cs4k a kedd3t 1s el nem l0pja add1g

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.01.29. 08:08:40

baszki vissza olvastam
ez az MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN olyan butus mint a vona vagy a zazrivecz gabóca

Minden ballib bérretteg 2019.01.29. 08:23:41

@Sir Bates dö Hól:

Dehogy.. A ballib balfaszokra éppeszű ember nem szavaz soha. Így én sem teszem.

Azt az örömöt rátok hagyom Gyurcsány seggnyalókra.

lenörd hofstadter 2019.01.29. 08:25:22

A lényeg

O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI

Minden ballib bérretteg 2019.01.29. 08:44:14

@lenörd hofstadter:

Ezt nagyon jól látod. Összefoglaltad a lényeget, mint az összes ellenzéki párt, összes programját, és mondanivalóját.

:DDDD

Kuglóf. Az 2019.01.29. 10:30:32

@Minden ballib bérretteg: Gondold csak meg. Az ellenzék EGYETLEN programja egy VOLT fideszes oligarha, maga alá vizelő bukott JOBBOLDALI ember, akiről biztonsággal még csak ki sem lehet jelenteni, nem egy színjáték zseniális szereplője...

Mert nézzük csak:
Minden pénz PL-hez került, ő háttérben van. Senki, de SENKI nem fogja már viszgálni az ŐŐŐŐŐ elmúlt 30 éves ügyeit! Még egyszer: SOHA. SENKI. S. MEGHALT a világ számára. Ehhez más maffiózó fönököknek életfogytig börtönbe kell ülni, vagy álnéven és átoperált arccal bújkálni.
Arra fogadnék, a PL finanszírozza ma is.
Továbbá a Jobbikot elzavarta a 3,14csába, adósságbörtönbe zárta, leszalámizta, meghagyta az igazi neonácik gyülekezetének. A Legolvasottabb ellenzéki lapot LENULLÁZTA, az oda gyűlt ballib keselyűket tönkretette. VELE kezdtek el foglalkozni, egy "árulót" ameltek piedesztálra az ellenzékiek.

Szóval az biztos, Orbán 1 GÉNIUSZ.

Utóirat:
EGYETLEN külföldi ember sem érti ezt a logót MÁSKÉPP, mint Only One Genius. Már EZ is egy gigantikus öntököbökés.

citrix 2019.01.29. 11:10:40

Semmi se tart örökké, Orbán személyi kultusza sem. Szeretné magát és sleppjét (de leginkább saját magát) évtizedekre bebetonozni, türannoszként uralkodni de ez aligha lehetséges. Nem arra gondolok hogy majd választás és veszít, nem. Demokratikus (az Orbán által naprakészre szabott választási szabályok és fideszes választóbizottság, média és ügyészség, rendőrség, levélben szavazás Ukrajnából ukránoktól és hasonló helyekről) választáson lehetetlen leváltani, akit esélyesnek tartana a pártállam azt azonnal bedarálja. Ismertek a módszerek. A fideszt csak külső körülmény vagy saját maga tábora tudja leváltani akiknek elegük lesz a személyi kultuszból, a korrupció vállalhatatlan szégyenéből, az ostoba fajankó Mészáros Lölő féle strómanokbó, a Bayer féle uszító mocskos szájú disznókbóll: a bolsevista pártállamból.

2019.01.29. 13:19:20

Bulgáriának alig van adóssága, a balti országok lassan a skandináv országok szintjén, mi pedig alulmúljuk Romániát is ennek a cigánynak a torz önképe miatt. De megérdemeljük, mert enek az elején kellett volna véget vetni. Ez egy hazudozó cigány, akinek egy ország ült fel és még midig ezt teszi. Már a rendőrség is ezeket a bűnözőket védi, hisz ők vannak kormányon.

Thunder_th 2019.01.29. 14:12:21

És ezek után azt állítani, hogy nincs jobboldali értelmiség. De igen is van. Csak azok már nem O1G birkanyájában. Nézzük csak meg ezt az urat itt a posztban. Milyen szépen és választékosan fogalmazta meg, hogy orbán egy geci. Az átlag mandiner olvasónak át sem jön az üzenet, ha ilyen szép köntösbe van burkolva.

Sir Bates dö Hól 2019.01.29. 14:55:24

@atomic power 1986DucaDuca: éreztem én, nemcsak kancsalgyurka kecskeméti népfőiskoláján, hanem a századvéges gyorstalpalón is stupid student vagy;-)... már csak lakitelek hiányzik;-)...

6.Lenin 2019.01.29. 15:16:35

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

/images/branding/googleg/1x/googleg_standard_color_128dp.png

6.Lenin 2019.01.29. 15:26:29

@6.Lenin:

Bocs, de ez így nem működik.
Írd be googliba: Magyarország adóssága.
süti beállítások módosítása