B1 blogcsalád



Mutatjuk, miért nem valósult meg Orbán régi álma

2019. január 22. - ashwood

orba_n-polt-e1431506038456.jpgA Fidesz – és személyesen Orbán Viktor is – már első kormányra kerülésekor dédelgette az ügyészség kormány alá rendelésének álmát. Mégsem valósította meg a szükséges kétharmad birtokában sem. Mutatjuk, miért mondott le erről a NER.

Az ügyészség integrálása az igazságügyi tárca alá nem kizárólag a Fidesz és Orbán mániája volt. Kísérletet tett rá az MSZP is, ahogy 1998 után a Fidesz is. Mindkét oldal a másik bizalmatlansága és ellenállása - praktikusan pedig a kétharmados többsége hiánya miatt nem tudta átvinni akaratát a parlamenten. A NER-nek azonban immár a harmadik ciklus óta rendelkezésére áll a szükséges többség a változtatáshoz - mégsem tette meg. Ugyanis többet vesztene rajta, mint amennyit a mostani helyzeten nyer.

Az ügyészség kormány alá integrálása valójában nem ördögtől való elképzelés. Elvégre az legfőbb ügyész vezette szervezet a kormányzati büntetőpolitika végrehajtója – így egyáltalán nem szokatlan (a világ meglehetősen sok államában ez a rendszer), hogy közvetlen kormányzati irányítás alatt áll.

Magyarországon azonban az ügyészség nem csupán a büntetőpolitika megvalósításáért felel - és itt jön az első és legkomolyabb érv a jelenlegi rendszer fenntartására. A fidesznyik Polt Péter vezette testület ugyanis számos jogfelügyeleti tevékenységet is ellát. Ezek közül a NER számára a legfontosabb: a civil szervezetek jogszerű működésének felügyelete is Poltékhoz tartozik. Ebben az esetben nem beszélhetünk a büntetőpolitikáról, hiszen mindössze törvényességi felügyeletet lát el. Bűncselekmény észlelése esetén ugyan azt az utat kell az ügyészségnek is bejárnia, mint bármely más szervezetnek.

Azonban a kormány alá rendelt szervezetnek például erről a jogköréről le kellene mondania – átadva azt a bíróságoknak. A NER immár nyolcadik éve próbálja minden eszközzel bekebelezni a bíróságokat is, ám minden ágazat közül itt ütközik a legnagyobb ellenállásba. (A közigazgatási, házi bíróságok megalkotásával és az oda kinevezendő vazallusokkal az eddigi legkomolyabb léket fogja ütni ugyan a hatalom a független igazságszolgáltatáson, azonban még így is csak korlátozottnak tekinthető a befolyása az ítélethozatalokra.)

Hasonlóan fajsúlyos érv: amennyiben az ügyészség a kormány egyik szervezete lenne, úgy létre kellene hozni egy olyan bűnüldöző egységet, amely ettől függetlenül vizsgálná a kormányzat munkáját. Ilyen például Romániában a kormányzati korrupciót vizsgáló, független ügyészség - amely minden gond nélkül nyomozott volt és aktív miniszterek ellen. Az eredmény látható: a politikai elit mindent elkövet e szervezet szétverése ellen.

Ennél jelentősen kényelmesebb helyzet Orbán számára, hogy egyik legközelebbi híve és lekötelezettje, a függetlenség látszatával nem csinál semmit az ordító NER-korrupcióval. Ilyenkor bőszen lehet hivatkozni az ügyészség törvényben deklarált függetlenségére. Épp csak azt nem szokás ehhez hozzátenni, hogy a magyar ügyészség ma annyira független, mintha Gyurcsány Ferenc Lendvai Ildikót nevezte volna ki a posztra

Ugyancsak létkérdés Orbán számára, hogy bukása után egyetlen parlament se legyen képes - legalábbis az elévülési időn belül - leváltani Poltot. A legfőbb ügyész kinevezése ma 7 évre szól, ám ha nem sikerül kétharmados többséggel a helyére jelölni mást, úgy akár élete végéig a székében is maradhat. A kormány alá rendelés esetén ellenben egy osztályvezetőt is nehezebb lenne kirúgni, mint a legfőbb ügyészt.

Orbánnak mindaddig nincs mitől félnie, amíg eljátszhatja: a független magyar ügyészség semmi kivetnivalót nem talál NER-oligarchái elképesztő gazdagodásában. Polt a rendszer legfontosabb lába, amelyet Orbán akkor sem fog kirúgni, ha ezzel saját, centralizáló, despotikus hajlamival kell szembe mennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7514581440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inteligencs elenzeki 2019.01.23. 10:39:38

@morpho:

"Aztán itt jönne egy kurva hosszú lista. "

Gondolom, arra gondolsz, hogy erre a listára fölkerülne a rendszerváltáskori, és az utána következő időszak története is. Egyetértek kurva hosszú lenne a lista. A gond számotokra az lenne, hogy kiderülne, hogy az ellenzék, néhány egzotikus formációt leszámítva szintén megszűnne.
Erről jut eszembe, Demszkinek most el kell (vagy már kellett?) adnia az Isztriai nyaralóját. Hiába, már 11 éve nem a ballibbantak kormányoznak. Kezdenek kopni a dolgok náluk. Ühümm.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.23. 10:46:44

@közíró MAXVAL bircaman: Egyébként meg amiket írok nem kell kényszeredetten válaszolgatnotok, nem nektek írom. Vagy akkor nem lesz a nap végén fizetés a fideszpártirodán mélyen tisztelt hölgyeim és uraim, ha nem válaszolgattok?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.23. 10:48:45

@közíró MAXVAL bircaman: Mivel nem értesz már megint egyet? A karácsonnyal, vagy a húsvéttal, mélyen tisztelt hölgyem és uram?

6.Lenin 2019.01.23. 10:50:21

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Már csak 1 kérdésem lenne: miért nem jössz már fel a pincéből?

A II. Világháborúnak vége, a komcsik is el lettek zavarva, 2010-ben végleg, a libsik is a szemétdombon. Kun Bélának már régen vége, Horthynak is. Kádár fejét vesztve tűnt el
Gyurcsány a maradék eszét alkohollal kezeli, eredményesen.

Gyere már ki a fényre! Igaz, még néhány agyament szaladgál néha, de veszélytelenek, csak a pofájuk nagy, ártalmatlanok.

Vagy berobbantották a pinceajtót 56-ban?

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 11:20:09

@paraszthajszal:

148 sort szenteltél annak Homo Fideszbirkuszom, hogy elhitesd, hogy miért is nem féltek ti Orbánjugend a néptől. Tényleg nagy már nálatok a pánik ti hazaáruló fideszbolsik!

Annyira hülyék azért nem lehettek, hogy elhiszitek, hogy itt Európában a tolvaj Ceuacescu maradvány Orbán diktátorod örökké a hatalmon fog maradni, mint kivétel a többi diktátortól akik mind lámpavason vagy golyó záorban vagy fegyházban végezték. Esetleg Putyinhoz elfutva. Nem, ez itt még mindig Európa, itt a diktátorokra hirtelen jön rá a bukás, de akkor nagyon gyorsan. Orbánodnak kevesebb napja van már hatalmon, mint amennyit eltöltött benne. Sokkal kevesebb.

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 11:26:41

@közíró MAXVAL bircaman:

Szar életed van neked Putyin ügynöke ott a legilliberálsabb nyomortelepen Bulgáriában. Tüzifára nem mindig futja, a troll beírásidra nem mindig fizeti Putyin a jutal´ékot, ha a liberalizmus győzne, akkor nem tudnál Putyinhoz futni, mert it kicsi hazsnos hülyék nem kelletek neki. Szóval, neked az a legjobb Homo Fidesz és Putyinbirkuszom, ha a bolgár nyomortanyád marad az ami, nem történik semmiféle fordulat, a liberális dolce vita világot meg kétezer kilométerröl pislákolod.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.23. 11:28:59

de szánalmas ez a libbant hörgés

paraszthajszal 2019.01.23. 11:42:44

@Homo fideszbirkusz: „Orbánodnak kevesebb napja van már hatalmon, mint amennyit eltöltött benne.”

Hát tekintve, hogy eddig (összesen) csaknem 13 évig volt hatalmon, ez még akár hihető is lenne. Könnyen lehet, hogy 2030-ban (67 évesen) már maga érzi majd úgy, hogy elég volt neki a kormányzás terhe, és a közügyek helyett az onokákkal akar majd foglalkozni, átadva a stafétát a következő generaciónak.

„Sokkal kevesebb”

Hát ehhez viszont nem ártana valamikor választást nyernetek, tény, hogy 2030-ig erre még kétszer (2022, 2026) is lesz alkalmatok, de ehhez nem ártana felkészültebben odaállni a rajtvonalra, mint tavaly vagy 2014-ben…

„mind lámpavason vagy golyó záorban vagy fegyházban végezték”

Csak úgy elméleti lehetőségként említhetném, hogy egyébként a tömegtámogatás nélküli, önjelölt forradalmárok, anarchista pöcsfejek is végezhetik a fegyházban (vagy ha kicsit sokat heveskednek, a mozgalom hőseként golyózáporban), ha az államrend megdöntésére szervezkednek (vagy abban vesznek részt).

Téged mondjuk ez szerencsédre nem érint, mert Te is csak egy gyáva fotelforradalmár vagy, aki lájkokkal küzd a gaz hatalom ellen. Nosza regelj még két nicket a facsén, és azokkal is lájkold az o1g-s képeket, hogy meglegyen a kéttucat lájk szombatra, mert megbízható értesülések szerint akkor már biztos bukik a zOrbán. De ha aznap még nem, akkor vasárnap már tuttifix!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 11:47:05

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: " ... az erőszakos megdöntésük után ... "

Ne röhögtess, az a 2000 balfasz tüntikéző fogja erőszakkal megdönteni a Maffiaállamot?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.23. 11:50:33

@Homo fideszbirkusz:

Mint félannalbéta, 5. osztályban megbukott, általlános iskolai végzettség nélküli embernek mi másra lenne esélyem, mint jutalékért nyalni a gonosz gyíkemberek seggét?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.23. 11:52:42

@morpho:

Nem feladta az ügyészégnek Soros, Brüsszel, s a budapesti ballib agytröszt vágyaiank teljesítése.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 11:53:02

@Homo fideszbirkusz: " ... Egyre nagyobb a fosásotok egy kijevi forgatókönyvtől, különösen most hogy egyre hangosabb az ellenzék hangja és egyre radikálisabbak. ... "

A mosdatlanszájú kiscsajra gondolsz, mint az egyre hangosabb ellenzéki hang? A radikális alatt pedig a megröptetett Varnyúra gondolsz, Kunhalmi "ajtónindzsa" Ágnesre vagy Bangóné "kurvaerőskép" Borbély Ildikóra?

Nevetséges. PONT.

invalid user name 2019.01.23. 11:57:22

nem is leváltani kell polt pétert, ő lemond magától ha rágyújtják a házát.

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 11:59:27

@szepipiktor: végre!
(annyi kiegészítéssel, hogy mint churchill is jelezte, akár az ördöggel (sztálinnal) is szövetséget kötne hitler ellen; nem kormányváltásban, hanem a ner leváltásában kell gondolkodni elsődlegesen, majd új választásokat kiírni!... bár én nem hiszem, hogy a macron-epigon fekete-győr vagy ungár "az én apukám becsületesen megdolgozott az örökségmért" péter és a jobbik nemzetiszocialista koalíciója valóban megoldás a végletekig megosztott moi társadalom bajainak orvoslására)

@Comte de Gippaud: így van! kerüljön fel minden arra a listára! nézzük meg az ügynöklistákat és pintér széfének tartalmát is! lássa végre mo kendőzetlenül a múltját! volt felelőssége az akkori népességnek a moi holokausztban? igen, de ez nem felróható a ma élőknek, akinek nyilas volt a nagyapja azt emiatt ne érje hátrány, de az se jelentsen előnyt, se hivatkozási alapot, hogy a másik nagyszülője deportálás során húnyt el! ráhel trónörököst sem az apja miatt rühellem, hanem önmagáért...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 12:03:31

@paraszthajszal: " ...
A magyar kormány és a hatóságok eddig türelmesek voltak, de azért nem árt tudni azt sem, hogy a könnygáz mellett azért a rendőrség kezében is vannak komolyabb eszközök, ha sokat tetszik ugrálni, akkor egy-kettőt akár meg is tetszhet kóstolni ezekből. ... "

Ismerjük őket 2006-ból, vipera és a többiek... DE egyelőre nincs akkora tömeg, hogy a Bonsai Duce bevesse a kurcsányiták és a maszopiták ellen, pedig szivesen megnézném, ahogy őket is szarrá verik mint a 2006.10.23-i tüntetőket. Az lenne ideális, ha a verést azok a maszopita és kurcsányita vezetők kapnák, akik 2006-ban kormánytagok voltak... Lehetne szemkilövés, hátbalövés 3 méterről, gumibotozás és rugdosás is... meg térdepeltetés a kapitányságon, fogvatartás jó sokáig mindenféle igazolás nélkül, és persze utána a főyardokat ki kellene tüntetni....

Girhes Joe 2019.01.23. 12:05:41

@Magánvéleményem:

Az még csak hagyján, de még azt is elhiszi, hogy ők vannak többen. Ebből aztán levonják szépen azt a következtetést, hogy ha eleget hergelik saját magukat, és telerajzolják a fél világot O1G-vel, azzal még választást is nyerhetnek...

Hááát, ekkora létszámmal, amekkorát a hétvégén felmutattak, ölég bajos lesz, még ha a Holdra festenék fel, hogy O1G, akkor is. Ennyi embert egy megyei fideszgyűlésre össze lehet trombitálni bármikor, talán még Dunaújvárosban vagy Miskolcon is.

Az a mi szerencsénk, hogy ezek képtelenek felfogni, hogy MINKET kellene meggyőzniük egy választás megnyeréséhez, nem a saját levükben főni, hogy milyen sz@rul érzik magukat. Nem fogják fel, hogy azok vannak többen, akik JÓL érzik magukat ebben a rendszerben!

hobb 2019.01.23. 12:10:24

@paraszthajszal: az államrenddel az a probléma, hogy nincsen, helyette "államkupleráj" meg "állambanda" van. A közjogi méltóságokkal ugyanaz a helyzet, csupa bolondot látni, csak csörgősipka nincsen rajtuk

lenörd hofstadter 2019.01.23. 12:16:55

Látszik, hogy két választás is közeleg. A NER férgei minden létező nevükön folyamatosan, mindenhol mocskolódnak.

Azért ne feledjétek:

O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI

Girhes Joe 2019.01.23. 12:21:26

@lenörd hofstadter:

Nem feledjük. :) Épp ezért nem is szavazunk rátok soha a büdös életbe'. Most eltekintve attól, hogy kinek van igaza, de SZERINTED EGY ORBÁN PÁRTIT MEGGYŐZ AZ O1G??? Mert szerintem inkább ellenetek zárunk össze a hatására... :D

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 12:22:39

@Girhes Joe: "Nem fogják fel, hogy azok vannak többen, akik JÓL érzik magukat ebben a rendszerben!"

erre azért ne legyél büszke!;-)... vagy akkor ne tiltakozz, ha szolgának hívnak;-)...

Girhes Joe 2019.01.23. 12:27:00

@Sir Bates dö Hól:

Ez nem büszkeség, hanem tények kérdése. És basszus, még nekem kell az észt osztanom, hogy a fideszesek meggyőzése nélkül SOHA nem kerültök hatalomra? Ha azt mondjátok, hogy O1G, meg a NER diktatúra, meg Áder egy bajszos sz@r, azzal egyetlen nyomorult fideszest nem fogtok átcsábítani az ellenzékhez, anélkül meg kevesek vagytok, mint kakaós tekercsben az önindukció!

Minden ballib bérretteg 2019.01.23. 12:30:54

@Sir Bates dö Hól:

Ti vagytok a szolgák marharépa. Soros szolgái, és a haza elárulói.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 12:41:30

@lenörd hofstadter: O1G ide vagy O1G oda, ettől még senki nem fog úgy dönteni, hogy újra a kurcsányitákra vagy a maszopitákra szavazzon. Én is maradok a MKKP-nál, mert a gazdáid 2006-ban lejáratták magukat, azóta csak kollaborálnak a Csuti Rablóval, és kiszorítják az ellenzékből azokat a hiteles és vállalható arcokat, akikre érdemes lenne szavazni. A történelem szemétdombján lenne a helyük, de a Csuti Patás Napóleon nagyon vigyáz rájuk, nehogy elvesszen az udvari bolondjának az 5% és az udvari színjátszó szakkörének 10% körüli támogatottsága, és felüthesse a fejét egy komolyabb és egységes ellenfél.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.23. 12:45:44

@6.Lenin: Kellemes pünkösdöt, a csuti pünkösdi királyotokkal az élen!

Girhes Joe 2019.01.23. 12:47:21

@Magánvéleményem:

Szerintem is lehet abban igazság (mondom ezt amúgy fideszesként), hogy Gyurcsányra és a DK-ra úgy vigyáznak, mint a hímes tojásra, nehogy eltűnjön az ellenség.

Girhes Joe 2019.01.23. 12:48:40

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

13 év már kicsit több egy pünkösdi királyságnál, hajrá hajrá, szabad utána csinálni. :D

6.Lenin 2019.01.23. 12:48:48

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

márc. 21-e, ápr. 4-et, és május 1-et kihagytad.

6.Lenin 2019.01.23. 12:53:36

@Magánvéleményem:

1et nem értek ebben. Hülyének néztek több millió választásra jogosult polgárt, miközben majd meg vesztek a szavazataikért. Mondjuk a viccpártra nem teljesen igaz, mert ők nem akarnak nyerni, még kiderülne, hogy pont olyan, vagy nagyobb hülyék, mit akiket szidnak.

Hogy is van ez?

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 12:55:51

@Girhes Joe: pubi, a szolga nem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester... ez a ti ars poeticátok;-)...

Girhes Joe 2019.01.23. 12:59:18

Egyébiránt, ha már osztom itt a fatökű ellenzéknek a stratégiai tanácsokat... nem félek attól, hogy meg is hallgatják... nem elég, hogy a fideszeseket kell meggyőzni. Orbánt leváltani CSAK JOBBRÓL LEHET. Egy Kunhalmival, egy Karácsonnyal, pláne egy Gyurcsánnyal nem fog menni. A Jobbiknak esetleg lehetett volna rá potenciálja, ha nem nyírja ki magát előbb a cukiskodással, aztán a ballibekkel való összebújással. Olyan párt kell, ami PONTOSAN A FIDESZ IDEOLÓGIÁJÁT KÖVETI, csak melléteszi, hogy a fideszes hibákat ki kell kerülni. Ennyire egyszerű lenne a recept, ezek meg idétlenkednek itt a balos "hülyeség a bevándorlás" meg "fizessenek a gazdagok" meg "jajjoktatásegészségügy" témákkal. Balf@szok!!!

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 13:01:26

@paraszthajszal: "Hát ehhez viszont nem ártana valamikor választást nyernetek,"

Szegény táborba befogott Homo fideszbirkuszom, én se többes szám nem vagyok, se a választáson nem indulok.

Viszint röhögve nézem végig, ahogy itt szenvedtek, önmagatokat hipnotizálva, hogy a felcsúti diktátorod az EU közepén Jobban fog teljesíteni túlélésben mint Ceaucescu kollegája. Ti tényleg nem csak játszáttok a hülyét, hanem azok is vagytok, nemkicsitnagyon!

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 13:06:35

@Magánvéleményem: "A mosdatlanszájú kiscsajra gondolsz, mint az egyre hangosabb ellenzéki hang? "

Te, fedett fideszes troll, ezt már megbeszéltük: az Orbánod pont ugyanilyen mosdatlanszájú kispöcs volt 1989-ben, ahogy akkor ordibált. Meg ahogy most is, ahogy a Kossuth rádió reklámjában visít minden nap a Soros meg migrik ellen.

Na szóval a mosdatlan szájú kispöcsből egy nap a gazdád lett, maga alá hajtva az egész országot. Mármint ez utóbbit csak szeretné, de mint tudjuk a történelemből, Európa nem az a hely ahol a diktátorok ágyban párnák közt végzik be, sokkal inkább vasipari termékek környékén.

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 13:09:11

@6.Lenin: "Hülyének néztek több millió választásra jogosult polgárt, miközben majd meg vesztek a szavazataikért. "

Igen, ezt csinálja Orbán ´és sikerül neki. Korábban Hornnak meg Gyurcsánynak sikerült. De lesz még neked újabb gazdád, ezen három után, meglátod. Mert úgy 20-30 évenként még ti a panelprolik is megvilágosodtok, hogy egy igazi keresztény fideszes közírót idézzek.

Girhes Joe 2019.01.23. 13:10:04

@Sir Bates dö Hól:

"a szolga nem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester"

Ja, és a legszebb az, amikor ez össze is jön. :) Az ellenzék mostani működését elnézve...

6.Lenin 2019.01.23. 13:16:08

@Homo fideszbirkusz:

Ha nem választasz, meg nem is szeretnéd, ha téged választanának. Gondolom, mert valamikor megmondták, hogy hülye vagy, és az is maradsz. Legalább ezt be is tartod, dicséretes.
De minek téped itt akkor a szád?

Én pl imádom, ha van gazdám, akit vakon szolgálhatok. Pont egy ilyen hülye kedvéért erről lemondanék?
Miért is?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.23. 13:16:37

@Magánvéleményem: Ellenzék nevű párt nem létezik húgyagyú, azonban egy jó vezető figyelembe veszi, hogy az ország többsége nem rá szavazott, és nem állandóan azt makogja, hogy ő és a birkái a többség. Ki kell hogy ábrándítsalak. A führerednek ezt a valós nemzeti többséget, aki nem rá szavazott, sikerült teljesen maga ellen fordítania. Ennyi rühellővel nem lennék a csuti helyében a jövőben. Nemhiába makog most már össze-vissza a kreténje és markolássza az öltönygombját, birizgálja a nyakkendőjét, és nyaldossa a pofáját. Kezd teljesen retardálttá válni. Ha jól emlkszem kádárék és hitler is makogta már a végén, hogy ők az ország, meg gaz imperialisták és hasonló kreténségek. Bármennyire is gölcsöl a csuti hatökör, csak nem akar neki összejönni, hogy a többség őt támogassa. Lehet itt hazudozni, meg baromságokat okádni éjt nappallá téve, a matek magáért beszél, a tolvaj csuti geci max. 2,5 millió birkának a pásztora, se több se kevesebb. Az nagyon messze van a nemzet egészétől, húgyagyú birkácskám.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 13:18:12

@Homo fideszbirkusz: " ... Te, fedett fideszes troll, ezt már megbeszéltük: az Orbánod pont ugyanilyen mosdatlanszájú kispöcs volt 1989-ben ... "

Ezt velem nem beszélted meg, és én nem fideszes, hanem kétfarkú troll vagyok, és főleg náci, mert a te kurcsányita haverjaidnak az tetszik a legjobban. Ami pedig az aláhajtást illeti, egész jól esne, ha az a kiscsaj hajtana maga alá engemet, sokkal jobban, mint neked, ahogy a Fényességes Vezetőnk téged hajtott maga alá. :-)

Ami pedig a Csuti Napcsi erőszakos vasipari termék általi végét illeti, kötve hiszem, hogy lenne rá lehetőséged, egyrészt nincs annyi spiritusz a maszopita-kurcsányita tengelyben, másrészt pedig hiányzik a sokat emlegetett tömegbázis...

Ha eddig lett volna tömegbázis, akkor tüntetésekről beszélnénk, és nem tüntikézésről, amit a kivezényelt maszopita és kurcsányita nyugger-diák tagozat mutatott be, és nem röhejes performaszokat láttunk volna megröptetett Varnyú, Kunhalmi "ajtónindzsa" Ágnes vagy Bangóné "kurvaerőskép" Borbély Ildikó előadásában.

Girhes Joe 2019.01.23. 13:26:43

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ha igaz, amit mondasz, akkor minimum százezrek mentek volna utcára most hétvégén, ha nem országosan 1-2 millió. Nyilván látnák, hogy ők csak a választási rendszer miatt nem tudnak érvényesülni, de egyébként ők a többség... és "ütnének, ahová köll".

Mivel ez nem így történt, kénytelen vagyok elkönyvelni, hogy mégiscsak a - szerinted - birkáké a többség. A közvéleménykutatóknak jelenleg úgy néz ki, igazuk van. 10%-kal meg nem lehet forradalmat csinálni.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 13:35:21

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: " ... egy jó vezető ... "

Hátvazze, itt van az a bizonyos eb elhantolva, Orbán olyan amilyen, ezen nem lehet változtatni. Mondhatsz akármit, hisztizhetsz a szavazás eredménye miatt, de erre csak az tudom mondani, hogy így jártál. Amíg ezen nem tudsz továbblépni, és csak imamalmi szinten ismételgeted az elvesztett választás című mantrát, nem lesz lehetőséged felkészülni a következőre, és ismét meglepetésként fog érni, hogy Csúti Napóleon megőrzi hatalmát.

Szánalmas vagy, és továbbra is hiszel a " ... valós nemzeti többség .... " nevű pártban, amiben szép számmal akadnak olyanok, akik inkább a fideszre szavaznak, minthogy a kurcsányita-maszopita tengely bármilyen formában visszakerüljön a húsosfazék közelébe. Nem titok, hogy hogy a JOBBIK (amelyik közel akkor táborral rendelkezik mint a maszopiták és kurcsányiták együttvéve) szavazóinak jelentős része inkább a fideszre és a Csuti Törpére szavazna, mint a 2006-os érintettségűekkel koalázó JOBBIK-ra.
Ezt valahogy úgy lehetne orvosolni, hogy a következő választáson nem indulna egyetlen maszopita vagy kurcsányita megélhetési politikus sem, és onnantól megnyílna az út a fidesz leváltására. Addig viszont marad a Csuti Napóleon uralkodása. PONT.

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 13:37:18

@Girhes Joe: pubi, van aközött különbség, hogy O1G és az ún. ellenzéket támogatni;-)... nem, nem szeretném azt, hogy ismét a 2010 előtti szintén nepotista elit kerüljön hatalomba, ellenben más olyan elitet sem nagyon szeretnék, amely magasról tesz azokra, akik nem tartoznak közéjük...

Csaba Preisz 2019.01.23. 13:39:46

@közíró MAXVAL bircaman: Ütős szöveg! Netán te vagy az új Nostradamus?

6.Lenin 2019.01.23. 13:47:58

@Sir Bates dö Hól:

" ellenben más olyan elitet sem nagyon szeretnék, amely magasról tesz azokra, akik nem tartoznak közéjük... "

Vagyis nagyon szerettél volna már valakik közé tartozni, de eddig ez valamiért nem jött össze. A gettóban sem?
A jelek szerint eddig semmi nem jött össze. Lassan kezdelek megérteni.
Szar ügy.

Girhes Joe 2019.01.23. 13:49:47

@Sir Bates dö Hól:

Az O1G-zás engem nem izgat, vagy ha igen, akkor mérsékelten taszít, vagy inkább csak ferde mosolyra késztet. De mivel a jelenlegi ellenzék nem az én asztalom, legfőképp ignorálom. Viszont másra szavazni csak akkor tudnék, ha nagyjából a jelenlegi fideszes ideológiát követve, megjelenne egy náluk tisztább párt. (Bemocskosulna az is 10-15 év után, tudjuk jól, ismerjük a politika működését.) És vagyunk így még jó pár (tíz, száz) ezren. Itt SEMMI nem fog változni, amíg a jelenlegi ellenzéki pártok megmaradnak a "bevándorlásnincsis", "orbánkorrupcióstadionok", "oktatásegészségügy" bűvkörében. Mi arra várunk, hogy mit lehetne Orbánnál VALÓBAN JOBBAN csinálni.

Pop40 2019.01.23. 13:58:59

Nem valósul meg??

Hogyan lehetne az ex-fideszes Polt elvtárs által vezetett ügyészséget ennél is jobban beapplikálni a fideszes maffiabanda seggébe??

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 13:59:47

@6.Lenin: Lajosom, most lélekbúvár leszel? Gondolod az jobban megy majd, mint az elemző szerepe?;-)...
(én mindig is tartoztam valahová... a póstás gyermekeihez, ahogy te is báttya;-DDD...)

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.23. 14:03:35

@Csaba Preisz:

Csak egy apró, nyomorult, szürke Nosztradamusz-bérenc vagyok...

6.Lenin 2019.01.23. 14:09:13

@Sir Bates dö Hól:

Már régen búvárkodom. És ki tudom várni (néha provokálni) a rejtegetni szándékozottat.
Csak meg kell tanulni kívülről figyelni a pacákot. Lassan összeáll a kép. Már nincs sok jelentősége. Megszokás.
Mind1

Pop40 2019.01.23. 14:18:30

@Girhes Joe:

"Nem fogják fel, hogy azok vannak többen, akik JÓL érzik magukat ebben a rendszerben!"

Ebben ne légy biztos, bolsi.
Értem én, hogy az ilyen tehetségtelen, semmihez nem értő szarhalmok jól érzik magukat a Geci maffiaállamában, de attól még messze nem lesztek többség, hogy fantasztikusan ügyesen csalja el a választást a vajdád.

Az igazi többség már lassan rég Nyugaton van, és onnan integetünk a magatokfajta faszfejeknek, akik a szétrohadó eü, szétvert oktatás, szétlopott ország-kombinációban érzik JÓL, meg többségnek magukat. :D

Remélem, mihamarabb bekerültök a vajdád világszínvonalú egészségügyébe is, hogy a temetkezési vállalkozások is jól érezhessék magukat egy kicsit.

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 14:37:12

@Girhes Joe: "Viszont másra szavazni csak akkor tudnék, ha nagyjából a jelenlegi fideszes ideológiát követve, megjelenne egy náluk tisztább párt."

ez felkeltette az érdeklődésemet. mit értesz "fideszes ideológia" alatt? (egészen közelről volt "szerencsém" látni kívülállóként, hogy mit tett a "tiszta" fideszes elit a saját maga jobb életkörülményeiért a '98-as kormányzati ciklusuk előtt, sz'al tényleg kíváncsi vagyok az ún. "ideológia" tartalmára: mert aki áfa- és hitelezési csalással valamint sikkasztással kezdte a karrierjét (ráadásul úgy, hogy mindig megbukott, hisz tökéletesen hiányzik az ahhoz szükséges finesz! ), az nem tudom, hogy miként lehet hiteles;-)..)

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 14:43:30

@6.Lenin: láttad a shrek1-t? mint a hagyma, olyanok vagyunk jónéhányan: több réteg van;-)... ezért vagy te is Lajos, a lángeszű szalonnasütő, s nem egy baribaszó ner-cseléd nálam;-)...

arabok balrol 2019.01.23. 14:45:27

@Pop40: fel evvel a bukott valasztasok utan mar nagy a pofa

par honap mulva EP valasztast buktok megint, nem kicsit, nagyon

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 14:49:27

Az azért tényleg érdekelne, hogy belegondoltak-e a "nemzethy" nemzetek európája hívei, hogy mi várna mora és népességére, amennyiben francia, német, osztrák, olasz, szerb, horvát, szlovák, ukrán és román etnicisták kerülnének valóban hatalomra a saját országukban? Én láttam, hogy milyenek az angol, német vagy francia etnicisták, láttam a szerbeket, horvátokat is. Ti is ismeritek őket?;-)...

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 14:54:57

@6.Lenin: "Én pl imádom, ha van gazdám, akit vakon szolgálhatok. Pont egy ilyen hülye kedvéért erről lemondanék?"

Végre egy igazi seghülye troll, aki nem rejti a véka alá hogy genetikailag mekkora cselédnek született!

Biztosíthatlak, hogy érdemedből semmit se von le, hogy Kádáért, Hornért meg Gyurcsányért ugyanígy nyálazdtál, amikor ők voltak a gazdáid.

Pop40 2019.01.23. 14:58:55

@arabok balrol:

"Bukott" választás?
Arra gondolsz, amit elcsalt a Geci gazdád, kékcédulás elődei mintájára?

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 14:59:48

@Magánvéleményem:

Na látod te kis agysejt amputált köcsög fidelitaszos Homo Fideszbirkusz, nem bírod te sokáig a felcsúti diktátorod kritikáját, rögtön hisztizel amint nem jön be a szereped, hogy Orbánt védő fedett fidióta troll legyél.

Hülyegyerekecske, rögötn lebuksz, amint elkezdel telepofával gyurcsányozni, amint a felcsúti gazdádból szart csinálnak. Meg persze belőled. Inkább menj és próbáld meg közmunka keretében elvégezni a nyolc osztályt, hátha egy nap még hasznát veszi neked a társdalom.

Homo fideszbirkusz 2019.01.23. 15:10:14

@arabok balrol: "par honap mulva EP valasztast buktok megint, nem kicsit, nagyon"

pöcörő, ez megvan, hogy a legnagyobbat 2010 óta ti NERetlen fidióta hülyegyerekek bukjátok?

A magyar a gazdasági növekedés elérte a csúcsát – az EU peremére sodródhatunk

„…Az Eurostat a múlt év (2017 – a szerk.) decemberében közzétette a tagországok egy főre jutó bruttó hazai termékének és a háztartások egy főre jutó fogyasztásának vásárlóerő paritás szerint számított 2017. évi adatait. Az Eurostat évenként elvégzett elemzése – sajnálatos módon – Magyarország lecsúszásának folyamatát tükrözi.

.. A környező országokhoz képest pedig még ez a magyar gazdaság uniós támogatás lehívástól függő, átmenetileg magasabb növekedési ütem sem állította meg a lecsúszásunk folyamatát, és a háztartások egy főre jutó fogyasztásában már Románia is megelőzte Magyarországot.

A háztartások egy főre jutó fogyasztásában az elmúlt öt év egyáltalán nem hozott változást: ez a fogyasztási mutató 2015-ben az Európai Unió átlagának 63%-a lett, de a következő évben 62%-ra csökkent, és 2017-ben is ezen a szinten maradt.
Ez a pozíció jól mutatja a magyar társadalom helyzetét: a korábbinál valamivel gyorsabb gazdasági növekedés csupán a kormányzati kommunikáció szerint eredményezett sikereket, az Európai Unió többi országához képest egyáltalán nem.

Azaz a háztartások egy főre jutó fogyasztásának alakulása a kormány torz társadalompolitikáját tükrözi.

Ez idő alatt a kelet-közép-európai térség országai közül csak kettőben volt a mienknél szerényebb ütemű felzárkózás: Horvátországban, amely hosszabb krízissel küzdött az utóbbi időszakban, és igen szerény volt az előrelépés hasonló okból Szlovéniában. Az összes többi országban eredményesebb volt a közeledés az európai centrumhoz, mint a magyar gazdaságban.

Mára oda jutottunk, hogy 2004-ig csatlakozott országok közül egyet sem, a legutóbb csatlakozott három balkáni tagország közül csupán kettőt előzünk meg az Európai Unió fejlettségi rangsorában.

2010-hez képest is romlott a pozíciónk: akkor a térség 11 államából a negyedik helyet foglaltuk el Szlovénia, Csehország és Szlovákia után. A múlt évben viszont a nyolcadikat.

Az egy főre jutó bruttó hazai termék vásárlóerőben mért értékét 2010 óta vizsgálva az uniós centrumhoz Litvánia 18, Észtország és Lettország 14, Románia 12, Lengyelország 8, Csehország 6, Bulgária 5, Horvátország és Magyarország 3, Szlovákia és Szlovénia 2 százalékponttal közelített. Ha a háztartások egy főre jutó fogyasztását vizsgáljuk, akkor Litvánia 22 ponttal, Észtország és Románia 15 ponttal, Lettország 13 ponttal, Bulgária 10 ponttal, Csehország és Lengyelország 8 ponttal, Horvátország 4 ponttal, Szlovákia 2 ponttal, Magyarország 1 százalékponttal került közelebb az Európai Unió átlagához.

Az Európai Unió tagállamaitól és a szövetség átlagától való lemaradásunkat jól jellemzi a háztartások egy főre jutó fogyasztása szerinti rangsor: 2017-ben Litvánia egy főre jutó háztartási fogyasztása az uniós átlag 88, Csehországé 82, Szlovéniáé 77, Lengyelországé és Szlovákiáé 76, Észtországé 73, Lettországé és Romániáé 68, míg Magyarországé 62%-a volt.
Azaz Litvániában és Csehországban a háztartások egy főre jutó fogyasztása meghaladja az uniós átlag négyötödét, Lengyelországban és Szlovákiában a háromnegyedét, két balti államban és Romániában a kétharmadát, Magyarországé viszont még a csatlakozáskor lényegesen nagyobb lemaradással indult román mutatónál is alacsonyabb.
A mutató időbeli változása ráadásul azt jelzi, hogy míg a kelet-közép-európai országok többsége érzékelhetően közeledik az uniós centrumhoz, addig a magyar átlag ehhez mérten alig mozdul. A magyar gazdaság helyzetét jól érzékelteti a mutató Törökországéval történő összehasonlítása is, ahol a háztartások egy főre jutó fogyasztása magasabb, mint nálunk, az Európai Unió átlagának több mint kétharmada, 68%-a…”

6.Lenin 2019.01.23. 15:19:13

@Homo fideszbirkusz:

Amennyiben nem érjük el a megfelelő szinte, akkor az EU-nak fizetnie kell.

Girhes Joe 2019.01.23. 15:38:14

@Pop40:

A trágárságtól (hallod, Blanka?) éppúgy nem lesztek többen, mint az alpesi sípályába életveszélyes (!!!) helyen beletaposott O1G-től. '14-ben, meg '18-ban is ment a mantra a rejtett többségről, oszt láthattuk, mi lett.

Majd a következő választás megmutatja. De én nyugodt vagyok, te meg frusztráltnak tűnsz. Szerintem belátható időben maximum a főpolgit sikerül leváltanotok, és már attól is a földhöz fogjátok verni a seggeteket.

rasztaszív 2019.01.23. 15:40:49

@6.Lenin: valakinek ezért fizetnie kell...

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 15:44:47

@Girhes Joe: amennyiben tarlós vesztene, az katasztrófa lenne a ner számára;-)...

6.Lenin 2019.01.23. 15:52:20

@rasztaszív:

Majd hívek perselyeznek.

martineden 2019.01.23. 15:55:18

@megamedve: ,,Egyrészt engem pl. nem érdekel a Gripen ügy (ugyanis letojom az MSZP-t is),"..igenhulye fidesztroll ! Mi koze ehhez az MSZP-nek.A gazdad o1g azon a beszerzesen tanulta meg,h lehet sokat lopni.A letargyalt ,fegyverzettel rendelkezo F 16-osok helyet ,sajat hataskorben ,egyk naprol a masikra,megvasarolta a fegyverzet nelkuli Gripeneket.

Girhes Joe 2019.01.23. 15:57:42

@Sir Bates dö Hól:

Nézd. Mindig van az ideológia, és vannak a politikusok. Az előbbi az eszme, az utóbbi az ember. Ez így volt már az ókorban is, de így működött példának okáért a francia forradalom, vagy épp a kommunizmus alatt is.

Az eszme adja a fílinget, hogy merre tartunk. A politikusok meg a csalódást, hogy na, ti is csak emberek vagytok...

És a választóban valahogy e kettőnek a keveréke jelenik meg. Jó-jó, lehetőség szerint ne lopjon lopjon túl sokat a slepp, de... azért mégse mindegy, mi a vezérfonal. Ha valaki nekem nekiáll vallásellenességgel, b*ziházassággal, bevándorlással, meg fizessenek a gazdagokkal kampányolni, még akkor se szavaznék rá, ha elhinném, hogy nem fog annyi közpénz félrefolyni, mint most (persze nem hiszem el, '02-'10 között se aludtam). Én már rég feladtam a hajdani LMP "tiszta politikás" jelszavát. A politika mocskos, és kész. Ha eleinte nem az, akkor azzá válik. Úgyhogy pragmatikus alapokon mérlegelek, hogy az elszórt közpénz aránya, és az adott pillanatban elfoglalt társadalmi irány között mi az optimális a véleményemhez képest (tökéletes persze nincs, mert az a Girhes Joe Párt lenne), és ebből a képletből jelenleg a Fidesz jön ki győztesen. Utcahosszal. Minden (általam is látott) stiklijükkel együtt!!! Aki meg ezért trágárkodik velem, már csak röhögni tudok rajta. Tetszene inkább jobb alternatívát nyújtani nekem, az O1G idiotizmusa helyett.

Girhes Joe 2019.01.23. 16:00:59

@Sir Bates dö Hól:

Nem tartom nagyon valószínűnek, de Tarlóst van esélyetek megverni (én se vagyok vak), amennyiben találtok egy alkalmas ellenjelöltet, és mind felsorakoztok mögé, majd el is mentek szavazni. Viszont az még nagyon messze van a katasztrófától a mi oldalunkról nézve.

2022 szerintem nem lesz 2/3, egyébként már 2018-ra is ezt jósoltam, de benéztem. Sima feles Fidesz többség lesz.

megamedve 2019.01.23. 16:04:27

@martineden: hülye az anyád, hogy a világrahozott

rasztaszív 2019.01.23. 16:06:31

@6.Lenin: éppen megtehetik,de nyilván nem a híveknek kell ezért fizetni.

martineden 2019.01.23. 16:30:27

@megamedve: Talan a tied az a repedtsarku,aki a kocsisoron szedett ossze es ilyen hazug fidesztrollt tanitatott ki,mint te.Egeszen 4 .osztalyig.Azota te vagy a csalad esze.

megamedve 2019.01.23. 16:35:46

@martineden: köszönjük, szép volt.
Vedd be a bogyódat, és eredj duzzogni a sarokba.
De ettől függetlenül anyád a hülye.

martineden 2019.01.23. 16:45:50

@megamedve: Terelj csak fidesztroll.De azert nem feledjuk, h og1 elso tobb milliardos lopasa a Gripen ugynel kezdodott.Ezen felbuzdulva verszemet kapott es maga is elhiszi,h megallithatatlan.Viszon tudva levo, h ,,addig jar a orso....akarom mondani a korso a kutra,mig el nem torik.

megamedve 2019.01.23. 16:54:19

@martineden: folytasd kérlek, ne hagyd abba!
Ott tartottál, hogy fidesztroll.
Tudsz te ennél jobbat is!

martineden 2019.01.23. 16:57:00

@megamedve: Blabla bla fidesztroll.Ne hagyd abba!
De ettől függetlenül anyád egy repdtsarku a kocsisoron.

megamedve 2019.01.23. 17:02:33

@martineden: na látom megakadt a tű.
Legközelebb légy jobban felkészült!

Azért ne haragudj anyádra, ő csak jót akart szegény....

martineden 2019.01.23. 17:18:19

@megamedve: na látom megakadt a tű,fidesztroll.
Legközelebb légy jobban felkészült!
Azért ne haragudj anyádra, h csak egy repedtsarku kurva.A fiabol azert 4 faiskolas fideszest (ertelmisegit)nevelt.

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 17:36:00

@Girhes Joe: ezt értem, de mi a vezérvonal? mert én nem látom az ideológiát...

"Ha valaki nekem nekiáll vallásellenességgel, b*ziházassággal, bevándorlással, meg fizessenek a gazdagokkal kampányolni" ez lenne az ideológia? képes vagy ezekről higgadtan beszélni, eszmecserét folytatni?

vallásellenesség? én nem vagyok a hit ellen, az intézményesített struktúra ellen vagyok, az ellen vagyok, hogy a struktúra megmondja, hogy miben hihetek, hogy mi legyen a prioritás!;

buziházasság? mondjuk inkább úgy, hogy az azonos neműek kapcsolatát miért ne fogadhatnánk el, miért ne keletkeztethetne ugyanolyan jogi védettséget, mint a hagyományos párkapcsolat? én is homofób vagyok, mint a többség, de mit árt nekem az, ha két férfi összeköti az életét? vagy nő? nálunk úgy se lenne esélyem;-)... ha az egyház nem szentesíti a kapcsolatukat, az az ő belső ügyük, az a klubjuk belső ügye, se nekem, sem az államnak ebbe nincs beleszólása...;

bevándorlás? erről is kell beszélni, de nem abból a primitív és hazug narratívából kiindulva, amit orbánék állítanak: soros-terv, keresztény kultúra védelme, magyar magyarország! ez tényleg egybites, miként az is, hogy mindenki jöjjön ide! (alapvetően nem kellene támogatni a migrációt kiváltó okokat, és akkor nem jönnek, de ez legalább olyan komplex és toleráns látásmódot igényel, mint az, hogy miként lehet megoldani a magyar-cigány együttélés problémáját, mely egy ketyegő bomba mo számára...)

fizessenek a gazdagok? egyrészt ki számít gazdagnak, másrészt pedig azért gondolom, hogy valóban nagyobb arányban kellene visszaadni a jövedelmükből a jobban keresőknek, mert az infrastruktúrát, a közszolgáltatásokat, a "gazdagok" jólétének alapjait mind a közösből finanszírozzuk, ezt nem nehéz belátni;-)... alapíthat itt a bmw egy gyárat, de az utakat, a tűzoltókat, a munkások tanítását, a rendere ügyelő karhatalmat, mindent a közösből finanszírozunk;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 17:41:06

@Girhes Joe: nem "esélyetek van", én maximum az O1G szintjén tudok a jelenlegiekkel azonosulni;-)... azután lássuk a programokat, hogy ki mit is akar és miként;-)...

megamedve 2019.01.23. 17:54:55

@martineden: csalódnom kellett, fantáziátlan, gyenge ez a produkció.
Már unalmas vagy, itt hagylak a szinteden.

martineden 2019.01.23. 18:09:23

@megamedve: Csalódnom kellett, fidesztroll,fantáziátlan, gyenge ez a produkció.
Már unalmas vagy, itt hagylak a 4,osztalyos szinteden.
Pedig mennyit gurizett anyad a kocsisoron,h ezt elerd.

Pop40 2019.01.23. 18:57:49

@Girhes Joe:

Annyiban kétségkívül frusztrált vagyok, hogy rossz nézni azt a pusztítást, amit a hordád az országban csinál, kb egy milla fogyatékos birka bégetése, és a többség közönye közepette.

Ettől eltekintve viszont biztosra veheted, hogy kettőnk közül nem én járok rosszul, ha a Geci elcsal még pár választást. A "hanyatló" Nyugaton dolgozom, kifejezetten jó fizuért, nem engem érint rosszul, ha a Geci meg a bandája tönkrevágja az országot, hanem a fogyatékos fideszes nyuggert, amelyik reszket a kétezres Bözsiért (mert ha nem kapja meg, nincs vacsora) és jó eséllyel beledöglik a vajda világszínvonalú egészségügyébe.

Előtte persze előtte még leszavaz a Gecire, legalább az hadd zabálja 260-ért a somlóit a Gundelben, ha már neki nem telik rá. :D

Szerinted ki jár rosszabbul a hordáddal? Én, vagy a magát győztesnek gondoló fogyatékos fideszes? :-)
Biztosra veheted, hogy én rohadtul kellemesen fogom kibekkelni Nyugaton azt a pár évet, míg a tolvaj gazdád, meg a sleppje eltakarodik. Jó esély van rá, hogy a saját csalódott szavazói lógatják föl, mikor valami válság, vagy elapadó eus pénz után nagy nehezen felfogják, milyen szarkupacot épített a "jobbanteljesít" helyett.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.23. 19:02:08

@Homo fideszbirkusz: Te csak egy kis kurcsányita fosköcsög vagy, még arra sem vagy alkalmas, hogy elolvasd amit írok. Nyugodj le, vedd be a gyóccert, ha elgurult keresd meg, ha nem találod kérj az ápolóktól másikat.

arabok balrol 2019.01.23. 19:07:16

@Sir Bates dö Hól: Mert magyarorszagon magyar etnicistak vannak hatalmon? Pedig tegnap azt irtak ezen a blogon hogy O cigany. Az exnacik meg a lipsikkel jarnak tuntizni.

arabok balrol 2019.01.23. 19:11:03

@Homo fideszbirkusz: Az, hogy a haztartasok fogyasztasa alacsony, mikozben a GDP novekedese az egyik legmagasabb Europaban, jo hir.

Sot nagyon jo, ertem hogy a masok penzen eloskodo ballib szavazok ezt nem ertik, de ez legyen az o bajuk.

arabok balrol 2019.01.23. 19:13:08

@Pop40: Tavasszal gondolom az lesz a mondasod, hogy elcsalta a valasztast Zorban, de mar a legutobb se jott be...:)

martineden 2019.01.23. 20:31:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hat ,ahhoz kepest elegge vedte o1g-t es a Gripen vasarlast is gyurcsanyra akarta kenni,holott azon a beszerzesen kapott verszemet a csuti torpe.Szoval ha valami kicsi,totyog es hapog,raadasul sarga is,abbol csak kacsa lesz elobb-utobb.

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 20:41:58

@arabok balrol: ;-)... én írtam volna ezt?... most komolyan a b1-re hivatkozol?... tegnap még arra hivatkoztál, hogy személyesen ismered poltot!;-)...

(pubi, inkább cseréld le a nicked,tegnap már épp eléggé hülyét csinátál magadból... ne szólíts meg, én nem froclizlak, miért keresed a bajt?)

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 20:45:46

@arabok balrol: " Az, hogy a haztartasok fogyasztasa alacsony, mikozben a GDP novekedese az egyik legmagasabb Europaban, jo hir."

te tényleg fidelitaszos vagy;-)... nem elég, hogy a joghoz vagy hülye, de még a gazdasági összefüggésekhez is, a statisztikák olvasásához is;-)... ellenben nagy pofával makszolod mindezt, azt, hogy tényleg hülye vagy;-)... a ner-ben sokra viheted...

alöksz róz 2019.01.24. 01:45:24

@Sir Bates dö Hól: pedig ez a statisztika így amit állítani/sugallni akartak vele, biztos hogy nem jó.

Sir Bates dö Hól 2019.01.24. 02:51:16

@alöksz róz: azaz (ki akarta sugallni?)... ez egy esetben lehetne kedvező, ha azért nem emelkedik, mert az árak csökkennek (bár ezt azért a számításnál figyelembe veszik, korrigálják), ebben az esetben viszont a háztartások megtakarításainak kellene nőnie, hiszen állítólag emelkedik a bérszint...

Pop40 2019.01.24. 16:55:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tudom. Csak már nem bírtam a baromságaikat szó nélkül hagyni.
süti beállítások módosítása