B1 blogcsaládOrbán vigyázz, a hübriszre gyorsan ráfaraghatsz!

Szelestey Lajos rendkívüli nemzetközi sajtószemléje

2018. december 17. - Szelestey

• A miniszterelnök beleittasult a hatalomba és a jelek szerint nem akarja/képes felfogni, hogy túllőtt a célon

• Új szintre lépett a rendszerellenes tiltakozás 

• Schöpflin György teljesen új magyarázattal állt elő a rabszolga törvény ügyében 

                           Rendkívüli nemzetközi sajtószemle, 2018. december 17.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A magyar miniszterelnök most annak a levét issza, hogy túlzottan is magabiztos, ám ha nem tesz egy lépést hátrafelé, arra könnyen rámehet az uralma. Erre figyelmezteti a politikust a kommentár, hozzátéve, hogy a kormányfő mostanság keresztülhajszolt egy sor népszerűtlen törvényt, amelyek tömeges tiltakozást váltottak ki, mi több, még némi erőszakot is. Ily módon az autokrata vezető a tűzzel játszik, és ez visszaüthet. Az áprilisi győzelem óta Orbán igyekszik még inkább kézbe kaparintani az egész ország ellenőrzését, gyors támadást indított a még megmaradt demokratikus intézmények ellen.

Egy ernyőszervezetbe tömörítette a szövetségesei tulajdonában lévő orgánumokat, elérte, hogy távozzon a CEU és végül külön bíróságokat hoz létre az olyan kényes kérdések megtárgyalására, mint a választások, a korrupció és a rendőri túlkapások. Az új intézményeket az igazságügyi miniszter felügyeli. Orbán megvetéssel tekint az ellenzéki képviselőkre, az újságírókra és aktivistákra, ha azok kifogásolják mindezeket az intézkedéseket. De lehet, hogy ezúttal taktikai hibát követett el, amikor átverte a Parlamenten a rabszolga törvényt – nyilvánvalóan azzal a célla, hogy enyhítsen a munkáskezek hiányán.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyarok nem egykönnyen gurulnak dühbe, ám ha mégis odáig jutnak, akkor a hatóságok csak nehezen tudják lecsillapítani őket. A miniszterelnök tanulhatna abból, mi történt 2006-ban a TV székházánál. Akkor az őszödi beszéd miatt kirobbant tiltakozások erőszakba fordultak. És onnan már csak idő kérdése volt, hogy a Fidesz mikor veszi át az ország irányítását. Orbán idáig sikeresen hárította el az unió kísérleteit, hogy visszafogják tekintélyelvű nekirugaszkodásait. A Fidesz minden bírálat ellenére a Néppárt tagja maradt. Ám a hazai tiltakozás elnyomása, amikor a kifogásolt törvények már az átlagember napi életét érintik, nos, az már nehezebb vállalkozás, még a viszonylag békés Magyarországon is. A miniszterelnök alighanem túlbecsüli saját magát, amikor azt gondolja, hogy több fronton képes egyszerre harcolni.

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2018-12-17/hungary-protests-viktor-orban-suffers-for-his-overconfidence

FT

financial_times.jpg

A tiltakozások gyorsan az eddigi legjobban összehangolt ellenállásba fordulnak át az ellen a mód ellen, ahogyan a nacionalista Orbán Viktor központosította a hatalmat az eltelt 8 évben. Csáky Zselyke, a Freedom House kutatási igazgatója azt mondja, hogy ilyen heves megmozdulásokat 2006 óta nem lehetett tapasztalni. Mert korábban mindenki nagyon visszafogottan viselkedett, még akkor is, amikor a Közép-Európai Egyetem jövőjéről volt szó. Pedig akkor 50 ezer ember gyűlt össze, de a hangulatot inkább szinte ünnepinek lehetett minősíteni. Ám most más a helyzet.

https://www.ft.com/content/92399baa-01d9-11e9-99df-6183d3002ee1

BBC

bbc.jpg

A mostanihoz hasonló megmozdulások meglehetősen ritkák Magyarországon, ahogy Orbán Viktor népszerű, noha európai szövetségesek többször is elítélték a politikáját. Vagy tucatnyi ellenzéki képviselő az MTVA székházában töltötte az éjszakát, hogy beolvastassák ötpontos követelésüket. Amikor Szél Bernadett és Hadházy Ákos megpróbálta kicselezni az őröket, azok kihajították őket a székházból. A képviselőnő a Facebookon végig közvetítette a fejleményeket. Azóta más ellenzéki törvényhozók vették át a helyüket az épületben, a patthelyzet folytatódik. A kerítésnél kormányellenes tüntetők gyülekeznek.

Az országban egyre csökken a születések száma és nagy veszteséget okoz a munkaerőpiacon az agyelszívás is. A Fidesz EP-képviselője, Schöpflin György úgy nyilatkozott a brit közszolgálati médiának, hogy az ellenzék igencsak kiforgatta a szóban forgó reformokat. Szerinte szó sincs arról, hogy bárkit túlórára kényszerítenének, a többletmunkáért járó bért pedig havonta fizetik ki, nem három év elteltével. Mindenesetre a kormánypárt az állítja, hogy a tiltakozások Soros külföldi zsoldosainak ármánykodásának hatására indultak be.

https://www.bbc.com/news/world-europe-46590474

Spiegel

der_spiegel.jpg

A folyóirat honlapja a címoldalon vezető hírként számol be a magyarországi tüntetésekről, úgy értékeli, hogy felkelés zajlik Orbán rabszolga törvénye ellen. Ezzel szemben a hatalom provokátorokat, külföldi bűnözőket lát a megmozdulások mögött, no, meg Sorost emlegeti. Nem túl sűrűn fordul elő, hogy a miniszterelnök defenzívába kényszerül. Legutóbb ilyesmi az internetadó miatt esett meg vele. Most újabb tiltakozó hullám kezdődött, olyan, amilyenre jó ideje nem volt példa. Demonstrációk zajlanak Budapesten és más városokban is. A rendőrség helyenként rendkívül brutálisan lépett fel, sűrűn vetett be könnygázt, válogatás nélkül vett őrizetbe embereket, ami csak még jobban feltüzelte az ellenállást.

A rabszolga törvény beleillik az eddigi munkavállaló-ellenes jogszabályok hosszú sorába. Újdonság, hogy a civil, illetve szakszervezetek mellett most először egységesen cselekszik a parlamenti ellenzék. Krekó Péter meglepőnek nevezi az egyetértést, mert a választási vereség után apátia uralkodott el a kormányellenes erőkön. Most viszont létrejött a sokat emlegetett összefogás. De hát a szóban forgó törvény szokatlanul nagy közfelháborodást váltott ki, hiszen olyan gondokat igyekszik orvosolni, amiket az orbáni rendszer hozott létre, ráadásul sok magyar megalázónak tartja az eljárásmódot.

De ennél többről van szó. Krekó úgy fogalmaz, hogy a hatalom egyre arrogánsabb a mind inkább tekintélyelvű, hibrid rendszerben. Még a Fidesz-hívek közül is sokan nem értenek egyet a „Stop, Sorossal”, a tüntetések korlátozásával, a hajléktalanok elleni kampánnyal. A széles körű korrupció szintén fokozza az elégedetlenséget. A hatalom eddigi reakciói azonban nem arra utalnak, hogy a kormány bármennyit is engedne. Fidesz-politikusok és közeli orgánumok úgy mennek neki a tüntetőknek, hogy az inkább Oroszországra vagy Törökországra jellemző.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/ungarn-proteste-gegen-viktor-orbans-sklavereigesetz-a-1244150.html

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5214496306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.12.17. 18:09:38

Bernike vigyázz, a hübriszre gyorsan ráfaraghatsz!

Ha azt hiszitek, a képviselői igazolvânyotok felhatalmaz titeket a tv-székház-foglalásra, akkor nagyot tévedtek.

Ne akarjatok az MTVA műsorelőkészítő helyiségeiben éjszakázni, mert akadályozzátok az ott folyó munkát. Ha kidobott az anyós hazulról, mert már megint részegen mentetek haza, akkor menjetek inkább a detoxba!

paraszthajszal 2018.12.17. 18:18:22

„Orbán megvetéssel tekint az ellenzéki képviselőkre, az újságírókra”

A közszolgálati újságírókat terrorizáló, randalírozó, hamis tűzriadót csináló, tévé-székház-foglaló képviselőkre én is megvetéssel tekintek, követelem a mentelmi joguk elvételét és a szigorú megbüntetésüket, mert szégyent hoztak a munkahelyükre és közüzem működését akadályozták.
magyaridok.hu/belfold/az-mtva-feljelentest-tett-ellenzeki-kepviselok-tevekenysege-miatt-3776114/

Hasonlóan megvetéssel tekintek a magukat forradalmárnak képzelő, garázdálkodó, szélsőbaloldali anarchista kisújságírókra is: m.origo.hu/itthon/20181213-forradalmarnakhitte-magat-a-kisujsagiro.html

Ezekkel szemben a hatóságoknak törvény lehető legnagyobb szigorával, kellő keménységgel kellene fellépnie!

azigaziraptor 2018.12.17. 18:34:06

@paraszthajszal:
Figyu segglyukszőr!
Ki a faszom vagy te suttyó paraszt, h követelőzöl?
..." követelem a mentelmi joguk elvételét"...

paraszthajszal 2018.12.17. 18:48:03

@azigaziraptor: Kihalt hüllőcském, én egy Felháborodott Kormánypárti Állampolgár vagyok, akinek már viszket a tenyere az ünnep szentségét bemocskoló, romboló anarchista csürhe, és a magukat menőnek képzelő, óvodásként viselkedő ellenzéki honatyàk, honanyàk miatt! És az a rossz hírem, lypschykém, hogy nem vagyok egyedül.
mindenszo.hu/bayer-zsolt-keszuljetek/

2018.12.17. 18:56:37

@paraszthajszal:
minden esetre gyáva féreg, nagyon eltűnt.
borzasztóan beszart a lipsikéktől.
nem baj majd meztelen csiga báyer elvtárs a népszabadság mszmp-s munkatársa megvédi!

Gandosz 2018.12.17. 19:22:52

@paraszthajszal: széléknek egy normális országban tömlöcben lenne a helye; ez az arrogáns, hisztérikus picsát már életfogytiglanira kellett volna ítélni, de politikai okokból nem nyúlnak hozzá, kímélik

MTA rendes tagja 2018.12.17. 19:28:00

A tüntetőkre megvetéssel tekint az ország 99,7%-a. Ez a parttalan erőszak és arrogancia a végső ellenzéki leamortizáláshoz vezet.

neko1967 2018.12.17. 19:29:19

@Gandosz:
Normális országban a csuti geci vajdád már a börtönben rohadna....

John Brennan 2018.12.17. 19:41:04

"Visszatérő elem lett a tüntetéseken a telefonok lámpáinak felkapcsolása, a Kunigundában összegyűlt tömeg ismét így mutatta meg a méretét."

162 lámpa volt, ennyien vannak a kunbélautódok.

John Brennan 2018.12.17. 19:44:33

A nemzetközi sajtó írt a szánkóégetésről is?

Gandosz 2018.12.17. 20:10:10

@John Brennan: A nemzetközi sajtó arról ír, hogy parlamenti képviselőket vernek félholtra Orbán pribékjei

rallus 2018.12.17. 20:12:14

Orbán most megint megalázva érezheti magát, mert ilyen ellenzéke van! Ezek meg sem közelítik Antal ellenfeleit, pedig azok között is volt néhány bunkó, na de nem mind volt az!

Gandosz 2018.12.17. 20:12:42

Bangóné: „Kapcsold már ki!” – fordult oda hozzá a szocialista Bangóné Borbély Ildikó, majd így folytatta: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket. Jó?”

_atpijkamo_ 2018.12.17. 20:47:03

@John Brennan: "A nemzetközi sajtó írt a szánkóégetésről is?"

A féknyúzt a Russia Today-nél keresd. :))

A legtöbb fasságot a gazdád is onnan veszi, te meg benyeled. :))

neko1967 2018.12.17. 20:47:46

Fidesspatkányok! Itt van a lényeg összefoglalása:

"Nem olvasták be a közleményüket, de nem maradtak tovább. Szerintük a botrány miatt sokkal több emberhez eljutott a túlóratörvény híre, mintha beolvasták volna az öt pontjukat. "

rallus 2018.12.17. 20:50:28

@neko1967: Látod! Ezért egyre nagyobb a tömeg!

azigaziraptor 2018.12.17. 20:58:19

@paraszthajszal:
Figyu segglyukszőr!
Idézz még ide anyád majma bayerzsocától, mert iszom minden szavát!
Ma még nem volt székletem, hátha ....

2018.12.17. 21:58:16

fideszprolik,
mikor megy már a low budget napóleonotok a tetves picsába???

2018.12.17. 21:59:41

bár most nagyon kusol valahol egy bunkerben...

Oxica 2018.12.17. 22:39:08

444.hu/2018/12/17/tobb-szazan-vonultak-at-a-hir-tv-szekhazahoz

Ezeket a fideSSes trollfészkeket mind fel kell perzselni, had fussanak a patkányok.
Ezek okádják a szennyet és mérgezik Magyarország levegőjét.
Amíg ezek a szarfészkek léteznek, normális levegő itt nem lesz. Itt békés úton már rendet nem lehet tenni.
Azt meg a faszse gondolta, hogy a közmédiát ilyen sok fegyveres őr védi. Legalább már tudjuk, hogy mire megy el évi 90 milliárd adóforintunk. Hát erre a zsoldos hadseregre, amelyik ezeket a fideSS patkányokat védi a székházban. Ezt is fel kell robbantani a faszba.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

2018.12.18. 06:40:17

@Oxica: "Ezeket a fideSSes trollfészkeket mind fel kell perzselni, had fussanak a patkányok."

Akasztani is kell? Vagy tömegbe lövetni? Melyik most aktuálisan az európai liberális demokratikus értékrenddel szinkronban lévő hatalomátvételi metódus?
Irritáló egy suttyó kend, hallja-e? Ne uszítson, ne fröcsögjön, menjen inkább, kaparja a gesztenyéjét.. csak előtte gondolkodjon el, hogy néhány száz ember (hivatásos tüntető..felforgató) még szimbolikusan sem belépő szint a Parlamentbe, a kormyányba meg végképp nem. Ennyi emberrel egy szülői munkaközösségi elnököt sem lehet győzelemre segíteni. Ennyi ember egyre viszont tökéletes: megmutatja, hogy egy amúgy fontos kérdésben sem képes az ellenzék emberi módon megszólítani és mozgósítani tömegeket. Egyre jó: az Orbán leváltásához nagyon-nagyon hiányzó ellenzék beszántott ugarára sót hinteni..

2018.12.18. 08:00:09

@Womb Raider: Bizony bizony, ha kell akkor ugyanazt kell tenni, mint a fideszes seggnyalók, lakájok és soros zsoldosok teszik. Mert lehet itt szépet, okosnak látszó dolgokat megfogalmazni, csak a lényeg siklik el a nagy nagy fideszes katyvaszban.
Én örülnék neki, ha a képviselők mentelmi jogát eltörölnék. Bizonyára, sokan--köztük én is-- megköszönnék a kedvenc képviselőjüknek és " tisztességes " maffia kormányunknak a munkáját. Ám ami késik az nem múlik, ugye kend tudja ezt !

Sajna nagyon téved kedves fideszes szimpatizáns vagy választó, hogy az a néhány száz tüntető felforgató lenne. Őket nevezte a fideszes szófosó sorosista bérenceknek, soros ügynököknek, ami --mondjuk meg öszintén --röhejes ! Őket ugyanis nem vették meg dekagrammra mint a lókupec vezetőt és a lakájait, seggnyalóit és csicskáit. Pedig nem kevesen vannak a baksisért megvett Tádé Júdások a fideszes vezetésben !

Mert egy dolgot nem kell elfelejteni, kicsi ez az ország és sokan sokakat ismernek. Igy hát jobb lenne, nem izzítani a gyűlöletet, nem melldöngető hőst játszani és nem a gyűlöletre apellálni--mert egy felszitott , a hatalom által felheccelt tömeget, nagyon nehéz megállitani. Ideig óráig lehet, de hogy annak mikor lesz vége--na ezt a dolgot senki, még kend sem tudja megjósolni. Mint ahogyan azt sem hogy nem -e a fidesz helyét fogják behinteni sóval és beszántani , megtartani ugarnak.

@Gandosz: Ha már patkánylázadásról beszélsz, akkor nyugodj meg , feküdj vissza és ne lázadj ! Ennyi! Ja és ne pattogj, mint birkaszar a deszkán, mert még leversz valamit.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 08:13:21

@Womb Raider: "európai liberális demokratikus "

Na, megint egy rejtőzködő liberálfasisztáról hullott le a lepel. :))

Nem látod milyen gáz, hogy fasisztaként a liberális értékeket kéred számon?

rallus 2018.12.18. 08:52:11

@jános515: Talán elkerülte a figyelmedet, hogy az ATV, amely pillanatnyilag a Смольный-t próbálja pótolni, az első Kossuth téri tüntetések óta ódzkodik a forradalmi munkástömegek alkotó tevékenységének realista ábrázolásától, mert nagyon kilógott a lóláb... Szerencsére valami kép kell, hogy a békébe és nyugalomba süllyedt franciák, belgák és egyebek lássák, hogy nálunk diktatúra van és így néha tisztán látszik, hogy melyik az a réteg, (kategória?) amelyik mindenre képes a távol levő munkásosztály érdekeiért...

Európai téridő 2018.12.18. 08:57:44

Hogy mennyi hülye újságíró van Nyugat-Mucsaröcsögén!

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 09:26:26

Ez megvan Vazzee... Ez Priceless:

badog.blogstar.hu/2018/12/17/csak-hogy-vilagos-legyen-/66480/
Kapcsold, kapcsold már ki !
Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra tesszük a kezünket !

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 09:29:58

Ideje lenne a libsik által jogosan követelt jogállamot helyreállítani és a bűncselekményeket és szabálysértéseket elkövető megvadult libbant hordát leverni!
Néhány patkány nem a nép, a képeken látható idióták legalábbis biztosan nem.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 09:32:30

@Helga Beauty Salon: "Ideje lenne a libsik által jogosan követelt jogállamot helyreállítani"

Na végre, hogy megjött az eszed. :))

Toportyán Zsóti 2018.12.18. 09:33:12

@rallus: Mosolyogtató miko 1 bunkó bunkózik,oviban van aki megtanulja,bunkó aki másokra mindja.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 09:34:00

@Minden ballib bérretteg: "Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra tesszük a kezünket !"

Az semmi. Emlékszel, mikor az elkúró becsusszant a gazdátlanul hagyott rendőrautó hátsó ülésére, mintha letartóztatták volna?

Toportyán Zsóti 2018.12.18. 09:35:22

@Helga Beauty Salon: Mosolyogtató mikor 1 idióta másokat leidiótáz jó bolsevik módra.Fajtád szintje a legalja,tőletek lejjebb csak holnapi tenmagatok van.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 09:35:40

@rallus: "meg sem közelítik Antal ellenfeleit, pedig azok között is volt néhány bunkó"

A csúti gecire gondolsz? Az már ultraliberális korában is kőbunkó volt. :))

Toportyán Zsóti 2018.12.18. 09:36:41

@Európai téridő: Összes bérrettegőnek riadólánc van a pestiprostisrácok buzibárban?

Toportyán Zsóti 2018.12.18. 09:40:05

@paraszthajszal: Mosolyogtató miket képzelsz magadról túlórázó bértrollocska.Fajtádnál többet még senki nem ártott a magyar embereknek félázsiai félművelt erőszakhívő félállat.

2018.12.18. 09:40:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Fasiszta az édesanyád, bunkókám..

Látom elfogyott a zsold, már nem tülekszel lerombolni Paksot, már nem aggódsz éjt nappallá téve aggódni a százezer évig sugárzó atomenergia okán.. Ha nincs pénz, nem rettegünk!

citrix 2018.12.18. 09:41:32

@Gandosz: Orbánnak és pereputtyának, Mészáros Lölőnek és a többi NER havernak akik közpénzből lettek multimilliárdosok röpke évek alatt, nekik kellene börtönben lenniük mert konkrétan bűnözők, tolvajok. Köztörvényes bűnözők, hasonlóan a jogerősen elítélt és általuk ide szöktetett Gruevszkihez és a börtönből kiszabadított baltás gyilkoshoz. Nekik van börtönben a helyük.

LebensraumamOsten 2018.12.18. 09:45:40

@paraszthajszal: Üsd vágd a fideszdroidokat! Erre születtek! Hajrá fiatalok! Éljen a demokráciánk, de csak a sajátunk!

2018.12.18. 09:46:39

@Minden ballib bérretteg: "Ez megvan Vazzee... Ez Priceless:

badog.blogstar.hu/2018/12/17/csak-hogy-vilagos-legyen-/66480/
Kapcsold, kapcsold már ki !
Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra tesszük a kezünket !"

Ezt bekeretezem!!! Ez hatalmas.. és ezek után mondja valaki, hogy a fidesz injektál provokátorokat a békés tüntetők tömegébe. Ócska sóbiznisz, bérrettegő felforgató tetvek. Ha nem megy demokratikusan, majd megy kajakra.. ha kell, hát az oroszokat is behívják, az régen is hogy' bevált. Az ember gyomra kifordul, amikor az ilywewnek , ezek után uszítják a tömeget és Európára, meg miegyebekre hivatkozással erőszakos hatalomátvételre buzdítanak.. kurva mázli, hogy a társadalmi támogatottság nulla. (Persze B tervnek még jó lehet, hogy a népet kell lecserélni :) )

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 09:47:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ideje lenne a libsik által jogosan követelt jogállamot helyreállítani"
Na végre, hogy megjött az eszed. :))"

Én régóta ezt mondom. Csak arra ti fogtok rábaszni, mert bevezetném a statáriális bíráskodást a jogállam védelmében és a Sorossal kapcsolatban lévőket, meg az utcán randalírozókat bevágnám a picsába a sittre! A jogállam az jogállam és nem arról szól hogy fékekről és ellensúlyokról ugattok ami közben az alkotmányos rendet támadjátok.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 09:48:55

@Womb Raider: "lerombolni Paksot"

Ne hazudozz, éppen fordítva, ti akarjátok lerombolni Paksot, hogy a ruszkikkal megépíttessétek Paks2-t, a világ legdrágább atomerőművét - ezt is ti mondtátok - ezer évre eladósítva és kiszolgáltatva Magyarországot a legnagyobb ellenségünknek.

_atpijkamo_ 2018.12.18. 09:50:43

@Helga Beauty Salon: "bevezetném a statáriális bíráskodást a jogállam védelmében"

Nagyon helyes! Az elkúró és a geci ott lógnának egymás mellett az akasztófán.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 09:53:44

@citrix: "Orbánnak és pereputtyának, Mészáros Lölőnek és a többi NER havernak akik közpénzből lettek multimilliárdosok röpke évek alatt, "

Meg a jó kurva anyádat! Ti ugattok? Még mindenki emlékszik nagy balszerencsétekre, mit művelt a ballib kormányon!
Én nem szeretem Hofit, de most idézem: "korrupció az, amit nem ti loptok el"! Ugye arany Lölözőm! Mészárosról hallottad egyszer is, hogy nem fizette ki az alvállalkozóit? Nektek ilyenből még miniszterelnököt is sikerült csinálnotok! Hogy a többi faszról ne is beszéljünk.

2018.12.18. 09:59:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: :)) A hazugságod ÖT másodperc alatt cáfolható.. légy már igényesebb.
(Az, meg hogy kinek-minek vagyunk eladósodva és, hogy az az ellenségünk, vagy a barátunk.. nos arról inkább hallgass. Soros haverodnak eladósodni ugye sokkal jobb lett volna:)

mno.hu/migr_1834/hendikep-243538

"hatalmas államadóssággal spékelt devizahiány megoldására aztán Soros Györgytől érkezett „mentő ajánlat”.
– Nyilvánvaló volt, hogy nagyon nehezen tudjuk tartani a fizetőképességet. Ekkor merült fel a latin-amerikai példa: az úgynevezett részvényt az adósságért programban néhány fizetésképtelen állam vállalatai részvényét átadta egy magánalapnak, amely cserébe átvállalta az adósságot – mondja Bod Péter Ákos. – Hasonló ötlettel állt elő Soros György is: az adósság egy részét átvállalta volna általa kiválasztott állami vállalatokért. "

citrix 2018.12.18. 10:01:58

@Helga Beauty Salon: Kedves Helga (vagy micsoda)! először is, figyelemre méltó a stílusod, és ugye a stílus maga az ember. Iskolázatlan, ostoba és trágár emberre utal akiből a hatalom iránti végtelen lojalitás és a tények ismeretének teljes hiánya sugárzik. Az illemet is az illemhelyen tanulhattad, a siker látható. Szomorú vagyok hogy a NER-ben és a köztévének csúfolt hazugsággyár hírein felcseperedve erre a szintre sikerült süllyedned. Még rosszabb hír számodra hogy nem csak, sőt javarészt nem ilyen ostoba fajankókból áll az ország akik a pártállamot tartják életelemüknek hanem a szabadságot, a jogállamiságot, a köztársaságot hozzák vissza. Ide.

paraszthajszal 2018.12.18. 10:03:21

@LebensraumamOsten: @Toportyán Zsóti: „Belgrádban sincs migránspárti kormány, ott is tüntetnek, na vajon kik szervezték? És Bécsben is tüntikéznek.
És nálunk is elkezdődött a patkánylázadás.
Csakhogy le fogjuk verni!
A patkányok meg hamarosan visszatakarodnak az odúba.
Készüljetek!”
mindenszo.hu/ellenzeki-patkanylazadas/

citrix 2018.12.18. 10:17:43

@paraszthajszal: Kérdés: a családban volt karhatalmista, pufajkás '56-ban? A fenti, igényesen megfogalmazott mondatok az ő szájukból hangoztak el és a Münnich elvtárs és pribékjei szájából ismerős. Ma, 2018 decemberében itt tartasz, ember?!

bpbp78 2018.12.18. 10:26:42

@Gandosz: a teljes FIDESZ börtönben rohadna egy normális országbak a családtagjaikkal együtt...Csak szép sorjában, ha lehet kérni...

bpbp78 2018.12.18. 10:29:24

@Helga Beauty Salon: Lopott pénzbői és többszörösen túlárazott projektek lefölözött részéből fizetni ott, ahol az alvállalkozók aprópénzért dolgoznak...hát nagy dolog...

Mi akadályozza meg hőn szeretett kormányodat, hogy a nem fizetőket lesittelje? Jah....semmi...csak nem akarja...vajon miért?

sga 2018.12.18. 10:57:02

@paraszthajszal @MTA rendes tagja: osszátok csak az észt. Ez a pökhendi arrogancia, és felsőbbrendűség-tudat lesz a rendszeretek halála. Hajrá, minden ilyen hozzászólás egy-egy szög a NER koporsójában. Ezúton is köszi!

_atpijkamo_ 2018.12.18. 11:06:45

@Womb Raider: Terelsz. Mi van a hazugságoddal?

_atpijkamo_ 2018.12.18. 11:13:38

@Helga Beauty Salon: "Mészárosról hallottad egyszer is, hogy nem fizette ki az alvállalkozóit?"

Mészaros a lopott közpénzen felül még az alvállalkozói is meglopta volna? Az nagyon csúnya dolog lenne. Nem, ilyet nem hiszek, Magyarország legbecsületesebb tolvajáról. Mészarost így szeretjük, hogy csak tőlünk lop százmilliárdokat. :))

"A kilenc pályázóból mindenkit kizártak, így nyerte el a tendert a legdrágább ajánlatot tevő Elios. Tiborczék ezután felvették az uniós támogatást, majd egyszerűen nem fizették ki az alvállalkozót"

index.hu/belfold/2018/01/24/orban_hozta_ossze_tiborczot_simicskaval/

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 11:23:29

@citrix: Ne kifogásold a stílusomat libsiszar, a tiétekhez igazítottam, olvasd vissza a hozzád hasonló férgek megnyilvánulásait, azokhoz képest ez semmi.
Az iskoláról is kussolj, nekem megvan ami kell ne aggódj, itt is inkább magatokkal törődj, mert lófasz sem látszik, nem az hogy neveltek benneteket bármilyen formában!
Ne sírj és ne vádolj tetves libsi, ha túlmentek a határon megkapjátok amit érdemeltek!

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 11:26:04

@Womb Raider:

Oszd meg facebook-on, és mindenki ossza meg.
Lássa mindenki a tetves ballibek hogyan gerjesztik a gyűlöletet !

badog.blogstar.hu/2018/12/17/csak-hogy-vilagos-legyen-/66480/
Kapcsold, kapcsold már ki !
Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra tesszük a kezünket !"

_atpijkamo_ 2018.12.18. 11:29:32

@bpbp78: "a teljes FIDESZ börtönben rohadna"

Minden szomszédos országban ítéltek már börtönre minisztert, csak nálunk nem. Mind hófehér galambok, itt nagyítóval se találsz korrupciót. :))

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 11:42:14

@Minden ballib bérretteg:

Ja és van folytatás is. Itt a teljes előadás látható :

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

"Kapcsold, kapcsold már ki !
Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra tesszük a kezünket !"

- majd a színház elkészülte után:

"Teljesen ki vagyok készülve, hogy valamikor majd a gyerekeim ezt a képet látni fogják!"

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 11:43:14

@Womb Raider: mennyivel jobb, mikor lezsák hagyja levezető elnökként bekapcsolva a mikrofonját, ugye?... azt miért nem keretezed be?... sz'al a korrektséghez, tisztességgel való viszonyod már tisztáztuk, most már csak az árról kell beszélnünk mucus;-)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 11:46:19

@Helga Beauty Salon: hájas testvér, végre megjött az eszed! arról beszélsz, amiért fizetünk! ma ne legyen vattacukor meg kisfiúk pöcse! még mindig nem tért magához a tartótiszted, pedofil barom!...

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 11:47:25

@Minden ballib bérretteg:

Ja és 1.157 ezer megtekintésnél jár már most !

De osszátok, mert az Index, 444, Hvg féle hírhamisítók, és uszítók melóját hagy röhögjék ki mások is !

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 11:48:58

@Helga Beauty Salon: már megint birkozószarral álmodtál hájas testvér? vagy lenyúltad az ötévesek vattacukrát? te, nagyonbátor nagyonbüszke:-)...

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 11:56:59

@Sir Bates dö Hól: Megjöttél te buzi franciákhoz menekült liberális szar? Mi van, látom jól beszopattalak a vattacukros ötéves dumáddal hogy egyfolytában azt ismételgeted!
Ennyi a műveltséged hogy amikor szorul a kapca csak visszamásolni tudod amit a fejedre olvastak?
Hiába lopta meg a fél világot Soros, csak ilyen szemétrevaló tehetségtelen pondrók állnak be hozzá a pénzéért! :D

citrix 2018.12.18. 12:11:37

@Helga Beauty Salon: Kedves Helga (vagy mi)!
A stílusodat a fideszhez igazítottad és az stimmel. Hozzám ugyan nem mert igen szégyellném magam ilyen alpári, faragatlan fajankóra utaló sorok után. Az iskolázatlanságod a te bajod, a butaság csak a fideszben erény, lásd Rezsi Szilárd és Kövér házmester, mindkettő az aminek látszik: tahó paraszt. Megértelek hogy jól elvagy velük, madarat tolláról embert barátjáról.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 12:36:41

@citrix: Nem azért amit rólam gondolsz és azért sem amit magadról, de nekünk tényleg semmi közünk egymáshoz! És ez így van jól!

citrix 2018.12.18. 13:03:16

@Helga Beauty Salon: Igen, ebben egyet értünk :-)
Karácsony jön, ami szeretet (nem a vásárlás) ünnepe, mindenki erre gondoljon.

István Tamasi 2018.12.18. 13:52:18

@Gandosz: Egy normális országban még egy ilyen csüngőhasú suttyó, mint ez a kis putyincsicska sem engedné meg magának, hogy iparszerűen csaljon lopjon hazudjon.

2018.12.18. 14:37:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nincs semmiféle hazugság. A tiéden kívül. Senki (az atomcsapdán) nem akarta Paksot lerombolni, főleg, hogy az üzemidő hosszabbítást nyert, de mivel sorra fognak leállni a fosszilis erőművek és az ország villamos energia igénye is növekszik, el fog jönni a pillanat, amikor majd lassan le kell váltani a Paksi blokkokat és fokozatosan beállítani Paks II reaktorait. mindig is erről volt szó, csak te ott is ugyanezen figurát erőltetted, a hazudós bohócét.. Atomerőművet építeni sehol nem egy hónap, szóval valamikor lassan bele kell kezdeni.. de tudod te ezt, csak más parancsot teljesítesz.. tudod, annak a csókának a csicskása vagy, akinek anno a pénzén bohóckodtál, amire oly büszkén emlékeztél vissza.

2018.12.18. 14:44:16

@Sir Bates dö Hól: "mennyivel jobb, mikor lezsák hagyja levezető elnökként bekapcsolva a mikrofonját, ugye?... "

Nyilván a két dologban van hasonlóság, csak a fajsúly más.. ha nem érzed, az nem baj, de most talán már tudod :) Tudod, ezek után nem lepődik meg az ember, hogy az országgal kapcsolatosan olyan híresztelések kapnak szárnyra, nem véletlen, hogy zsidóüldözésekről és roma-vadászatokról beszél a szélliberális-szélsőbal média. Az, aki nyilvánvalóan arra érzett késztetést (vagy parancsra tette volna???) hogy az országot hamis vádak alapján mocskolhassa, akinek semmi nem drága a hatalom megszerzéséért, annak semmi erkölcsi felhatalmazása, joga nincs a jelenleg regnáló kormány pozíciójára aspirálni, azt bírálni.

"sz'al a korrektséghez, tisztességgel való viszonyod már tisztáztuk, most már csak az árról kell beszélnünk mucus;-)..."
Tudod, éccsnyáddal, a ravatalon, miután túl vagy rajta.. szarházi gyökér

várom a levelet 2018.12.18. 14:44:43

@MTA rendes tagja: @Gandosz: orbánnál nagyobb arrogánst még lámpással sem lehetne találni. esett messze a fájáról,apja fia.

várom a levelet 2018.12.18. 14:46:00

@Helga Beauty Salon: mint az orbán,meg a többiek,akik pénzért benyaltak neki?

Gazz 2018.12.18. 15:01:31

@paraszthajszal: Úúú bazmeg, micsoda kifinomult humor.

marosy 2018.12.18. 15:20:07

Véleményem szerint a fasszopó kurva anyád vigyázzon.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 18:03:56

@vitéz Beverneky: És mint tudjuk, a linkelés a hülyék barátja, ezzel még egészen leépült sutyerák libsik is tudnak kommunikálni.

Nagy Anita Sv 2018.12.18. 18:05:58

@Minden ballib bérretteg: egyszeruen fel kell myitni az emberek szemet... es sem szarkupac, sem egyeb mas fekalia nem vagyok mert ellenzekben vagyok - kedves Bayer ur!

taga20 2018.12.18. 18:27:31

@Helga Beauty Salon: mi van cicman, látom ma is egy fityeszrerek vagy?!

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 18:32:45

@taga20: Ja, bocs,, rólad meg sem emlékeztem, mert az igazán nagy marhák még zenét is linkelnek!
Egyébként tényleg ilyen brutál szar elvont fost hallgatsz, vagy csak a gyanútlan áldozataiddal baszol ki?

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 18:34:14

@taga20: És ha én is megkérhetlek akkor a nickemet pontosan írd mert eltöröm a kezed!

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 18:40:20

@taga20: Zenét bírod? Nesze itt van, hallgasd és közben metéld meg magad hanukára, hátha bevesznek samesznek a libafüstölőbe!
www.youtube.com/watch?v=kCg3zLRork8

2018.12.18. 19:03:04

gecicsökkentést és fideszmentes karácsonyt mindenkinek!

taga20 2018.12.18. 19:03:07

@Helga Beauty Salon: melyikre gondolsz me van egypár?

ha feldugom a seggedbe, akkor mivel törnéd el?

hanukának vége idén, lemaradtál csanád. nem baj, majd jövőre előre szólok!:)))

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 19:21:22

@taga20: hanukának vége idén, lemaradtál .........

A többiről is le fogok, légy nyugodt.
Nem tagadom, leszarom! (részlet egy régi jobbikos pólóról)

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 19:27:57

@Nagy Anita Sv: az uszitas a fidesz alapelve...

Ehhez itt a B1-en elég vastag cipőtalpszerű pofabőr kell! :D minden ballib meg én is idejárunk, látjuk hogy mit művel az aljas libbant banda, nem szent neki se isten, se haza, sem család, a becsületet hírből sem ismeritek. Anita, vegyél vissza!

taga20 2018.12.18. 19:34:10

@Helga Beauty Salon:

"nem szent neki se isten, se haza, sem család, a becsületet hírből sem ismeritek"

te baromarc! a geci gazdád és maffiájanák semmi sem fontosabb, mint a pénz, a lenyúlás.

te/ti beszélsz becsületről, te gerinctelen féreg?

2018.12.18. 19:40:32

mér vanaz, hogy az aniták nagyrészt jó nők?

2018.12.18. 20:03:47

@taga20:
nem tudom azokból egyet sem ösmérek.
a vajna timea csak azóta néz jól ki mióta az öreg faszt nyeli.
az előző mentora nem tudta így kikupálni.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 20:12:16

@taga20: Figyu tanga. Ez egy jó nő. Azt én tudom hogy Vajna ribanca és az meg Orbános és ezek után ti inkább kúrnátok Heller Ágnest, de ez a ti bajotok. Az hogy kurválkodik az instán? Hát istenem, vannak így mások is és még mindig jobb mintha olyan video lenne róla mint Kunhalmi Ágnesről aki nekifut az ajtónak azután felborul mint a büdösbogár!
Inkább egy ribanc mint egy liba! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.18. 20:39:38

@Helga Beauty Salon: Mi van téged is aktivizáltak?

Amúgy tényleg jó a csaj.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 20:46:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @Helga Beauty Salon: Mi van téged is aktivizáltak?

Igen a Szelestey, mert letiltotta a macskásomat. Mit adod a meglepettet, te is tiltva voltál ha jól sejtem.
Jaj, a Timikét sunáznám, mindig buktam az ilyen paripafejű hölgyekre,.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.18. 21:00:24

@Helga Beauty Salon: Én a másik nevemen voltam .
Én vagyok a nagyanyó.
Timike meg jó bőr.:P
süti beállítások módosítása