B1 blogcsalád



A fideszes trágárság eredete

Spitz & Deutsch ezúttal Bayer trágárságáról

2018. december 04. - Spitz and Deutsch

Bayer Zsolt ismét szólt egyet. Megint csúnyát persze, ismét megszegi ígéretet, amit a meghatottság pillanatában, nagy állami kitüntetése kapcsán közhírre tett:

“Felhagy a trágár es durva politikai publicisztikák irásával. Ideje,hogy felnőljön a kitüntetéssel járó felelősséghez”- nyilatkozta.

szerb_antal.jpg

Arról is beszelt ,hogy ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Kíváncsi arra, mire jut majd az újabb nemzedék –mondta - de illúziói nincsenek.(Igazuk van. Befejezem - Stumpf András interjúja 2016. augusztus 26., Mandiner)

Ezzel el is jutottunk egy nagyon fontos témához: a generációk kérdéséhez. Ennek kapcsán talán ahhoz is támpontokat kaphatunk, hogy a „nemzeti publicista” uszító, a nyilas szellemet megidéző eszmeivel, gondolataival, a kutyapicsázást irodalmi értékként meghonosítani szándékozó felelőtlen hőzöngéseivel kitűnő es kitüntetett „fenegyerek”  mitől vadult meg ennyire?

 Az állami elismerés fényében meghatottan tett vallomásában  először beszélt nyilvánosan arról, hogy anyai nagyapja ex- nyilasként a Kádár rendszerben tehetős főorvos tudott lenni, de

 Ennek bizony ára volt. A nagyapámat beszervezték. III/III-as volt. Haláláig. Itt vannak a jelentései, kikértem őket a Történeti Hivataltól”  Mindezekkel együtt  „a Kádár kor gyermeke vagyok, de családi szerencsémnek köszönhetően mégiscsak háromezer kötetes könyvtárban nőttem fel”.

A védett, értelmiségi családi kör illúziója és a mélyben megbúvó titkok ébayers hazugságok között feloldhatatlan ellentmondás  megmérgezi a felnövő generáció realitás érzékét, aláássa a tájékozódás képességét. A széthasított ideális és valós világ közötti űrben a tehetetlen düh, a gyűlölet es a „másikkal” szembeni gyilkos indulatok kavarognak. A titkok fala között mindezt átdolgozni nincs mód, megosztani, méregteleníteni lehetetlen.Ezek a folyamatok társadalmi-történelmi transzformációkba ágyazottak, és mind az egyen, mind a csoport identitásának formálására közvetlenül hatnak.Néha-néha a külső erők által táplált, heroikus méretűre duzzasztott én-ideál és a belső megszeppent zavarodottság formálta identitás páncélján rés támad, amin keresztül bepillanthatunk  az értelmi-érzelmi talajvesztettség es zűrzavar  birodalmában. Valami ilyesminek lehettünk tanúi pár évvel ezelőtt, amikor a fékezhetetlen rasszista megnyilvánulásait meghazudtolva, egy kispapoknak tartott előadás keretében személyes vizekre sodródott és saját érzelmeitől meghatva  furcsa szentimentális hangot ütött meg. Így avatta be ifjú hallgatóit titkába, abba, hogy „bibliája”, melyet éjjeliszekrényen tart, hogy bármikor beleolvashasson  az Utas es Holdvilág, annak a Szerb Antalnak a regénye , akit 1945 telén munkaszolgálatosként, zsidósága miatt vert agyon Balfon puskatussal egy nyilas keretlegény.

 Hogy is van ez kérem szépen?

A kérdést elintézettnek vehetnénk Szerb Antal magyarázatával:

 „A Szépség aranyüledéke gyakran mocskos folyók iszapjából csapódik le, és ezért szeretjük a nagy zavaros folyót, a Történelmet.”

 (Mellesleg az Utas es Holdvilág varázslatos Cocteau-s ízű felnövés regényének a rendszerváltók belső körében befutott karriertörténete  - az első könyvek között  jelent meg rovásirásban (!) - önmagában is megérdemel egy, a „Nagy Magyar Abszurdok”  szellemtörténetét   feldolgozó analitikus fejezetet.)

 Bayer Zsolt tulajdonképpen leszerepelt… Lefele ívelő pályája tanulságain azonban mégis érdemes gondolkodni.

A vele közösséget nem vállalók  nem egyszerű  politikai állásfoglalásként utasítják el azt, amit a pionírok élcsapatának íródeákja szóban, írásban és viselkedésben megjelenít : egy mélyebb emberi szinten intellektuálisan és érzelmileg egyaránt taszít a kép.

 

 spitz_and_deutsc.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1714425392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.04. 09:07:18

Sokszor feleslegesen erősen fogalmaz, de lassan kezdi meglátni az igazságot Bayer. Ma már jóval messzebb lát, mint ami a Fidesz hivatalos propagandája.

Secnir 2018.12.04. 09:28:19

@balcán maxval bircaman:
bayer egy nímand. nem lát az semmit. portásból kéredzkedte be magát a fideszbe, újságíró akart lenni, de a népszabadságtól eltanácsolták. maradt neki a gyűlölködés és a köpködés.
volt szerencsém látni egy részt a tv-műsorából. kurva messze van jerry springertől vagy fábrytól.

azigaziraptor 2018.12.04. 09:47:06

Kloáka-szájú bayer csak orbán segglyukáig lát!
Nem tovább!
Mélyebbre csak aa nyelve ér!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.04. 10:01:39

@Secnir:

Egész más a tematika, mint Springer vagy Fábry. Bayer politikai közíró.

Secnir 2018.12.04. 10:28:29

@balcán maxval bircaman:
ne haragudj, de bayer nem közíró. már ha tudod, mi a jelentése. a politikai közíró meg végképp, mert akkor magyarul: "politikai politikai tényfeltáró újságíró".

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.04. 10:45:43

@Secnir:

A közíró nem oknyomozó újságíró, sőt egyáltalán nem újságíró.

Secnir 2018.12.04. 10:52:27

@balcán maxval bircaman: oroszországban semmiféleképp, viszont európában és a művelt világ másik felén igen.

LKerekes 2018.12.04. 11:16:16

Az ellenzék emelte hivatalos politika csúcsára a trágárságot, amikor választási "jelmondattá" tette egy miniszterelnökre a "geci" jelzőt. Ez után nincs olyan jelző/kifejezés, amit ne érdemelt volna ki az ellenzéki oldal és a szimpatizánsai.

Zoltan Hazafi 2018.12.04. 11:21:18

@balcán maxval bircaman: Sőt - egyáltalán nem író. Csak egy ripacs köpködő.

Zoltan Hazafi 2018.12.04. 11:25:43

@LKerekes: Ezt a nemes és szaporító szót egy ex-fideszes oligarcha emelte közszájra fideszes volt barátjára. Tehát - ugyanonnan eredeztetik. Az "eljárás" is megszokott arrafelé. Lásd: Orbán-Soros relációt...

rallus 2018.12.04. 11:40:37

@Zoltan Hazafi: A jobboldaliak és főleg Bayer trágár kifejezések használatával sokkolják ballib ellenfeleiket, mert tudják, hogy azok ilyen szavakat soha nem hallottak rózsaszín gyermekszobájukban szerető édesanyjuktól és a mozgalomban tevékenykedő édesapjuktól.
A Bayer nagypapa pedig, akit alattomosan érvként használ a cikk, bizonyára embereket gyógyított főállásban és nem a körmüket tépkedte le, vagy verte halálra őket. ...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.04. 11:53:43

@Zoltan Hazafi: Azér Dajcs magiszter örökbecsű kérdése is hatással volt a kommunikációra
"Ki a fasz az a Thomas Melia?"

Zoltan Hazafi 2018.12.04. 12:03:55

@rallus: És mindezt teszik úgy, hogy - bevallottan - kereszténynek tartják magukat. Meg lehet izélni az ilyen keresztényeket.

FCUK13 2018.12.04. 12:06:39

az az igazság, hogy Bayert lehet szeretni vagy szidni, de lába nyomába nem ér trágárságban a balos megmondóembereknek.

de pl itt a b1-en is, a kommentelők balliba része utolérhetetlen trágárságban. pl taga ma már klasszikus :)

rallus 2018.12.04. 12:12:42

@Zoltan Hazafi: Az az apró probléma, hogy ti a kereszténységből csak a „Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is!” (Mt 5,39). idézetet ismeritek és tartjátok ajánlatosnak... Nyugi, feltehetően néha fel fogják függeszteni...

Zoltan Hazafi 2018.12.04. 12:19:22

@rallus: - Ki az a "ti"?
Én - én vagyok. És én már régen túlléptem a kézzel való megütéses gyógyítás fogalmán, amin TE még nem.

Oxica 2018.12.04. 13:09:02

444.hu/2018/12/04/kosa-lajos-szerint-a-ceu-nem-tud-budapestrol-elkoltozni-hiszen-soha-nem-is-volt-itt

Ennyike.

Ehhez a sötétséghez már nem lehet hozzászólni.

Kósa "édesanyámnemstrómanjasenkinekse" (csak BMW motorokat lízingel a tökkelütött fiának) Alajos megmondta a tutit.

Ebből mindenki olyan következtetést vonhat le amilyet akar.
Szerintem még ennél is durvább, sötétebb évek jönnek, mert a felcsúti lótolvaj cigányok tudják még fokozni, ami még ma elképzelhetetlen, holnap már valóság lesz.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

6.Lenin 2018.12.04. 13:23:04

most majdnem igazat adok a B1-nek. Bayer Zs. tök feleslegesen trágár, sőt, feleslegesen ad támadási felületet az ellenzőinek.
Nem kéne trágárkodnia, nagyon nem, csak néven nevezni a gyereket.
Simán balfasz gazembereknek nevezni a ballibbantakat. Mert azok.
Ennyi lenne az egész, a többi felesleges szócséplés.

Cornel Marghiloman 2018.12.04. 13:52:02

Nos, te magadat még Deutshnak is aposztrofáló szardarab, kissé fordítva ülsz a lovon. Végtelen bunkóságodban és unintelligenciádban elmerülve azt hiszed, hogy a trágárság valamilyen "FIDESZ"-es privilégium, amelyet Bayer Zsolt jelenít meg. A belvárosi liberálfasiszta gőgődben tobzódva, magadat okosnak gondolván gyalázod és sértegeted Bayert, gondolom azért avval tisztában vagy, hogy hozzá képest még a cipője sarkáig sem érsz fel. Sőt! még az enyémig sem. Gyáva, sunyi patkány vagy, aki álnév mögé bújva a szólás és véleményszabadság jegyében (persze harsogva üvöltöd, hogy az orbáni diktatúra téged nem enged megszólalni) gyalázkodsz és köpködsz Bayerra. Ti liberálgörények azt hiszitek, hogy nektek mindent szabad (csak tudnám, hogy honnan ez a gőg), mert fő ideológusaitok (TGM,Heller,Bauer T.,Róna P.) minden baromságot elhitetnek veletek. A trágárság meg politikai szinten nem is nagyon kifogásolható, gondoljatok csak Campbronne marsallra, hogy mit is mondott Waterloonál...Szóval ennyit rólad "UNSER DEUTSCH", gondolom így hívnak liberálgenny körökben..

Hofipisti 2018.12.04. 14:05:43

@Cornel Marghiloman: E kedves román név mögé rejtőző Bayer-fan nagy tanítványa az imádottjának, ezt tükrözi stílusa egyértelműen. Annyira jellemző, hogy reagálni is kár reá.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.04. 14:11:29

Spiró György, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat):

"Jönnek a dúlt keblű mélymagyarok megint, / fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból, / csönd van. Senki se pisszen. Alantról / kevéske hűlt költő csontujja int. / Ó, ha gyilkolni szabadna újra, / csámcsogva, hersegve szívnák a vért – / miért is? Ki tudja. Trianonért? – / mered pár utcanév pici csontujja. / Ez olyan klíma: itt folyton beborul, / ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen, / hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél, / és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek, / hogy bebizonyítsuk, / nem csak a szemetek tudnak magyarul."
(Jönnek, Új Írás, 1984)

Vágvölgyi B. András, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje:

"Orbán lett a magyarországi cinikus keménykedés viselkedés- és politikai kultúrájának szimbóluma, tehát a fenti hasonlat alapján a (politikai) gecizmus oltárképén a főalak."
(A hónap üzenete, Beszélő, 1999. február 2.)

Eörsi István, József Attila-díj, Magyar Köztársaság Aranykoszorúval Díszített Csillagrendje, Kossuth-díj:

"És mit mondana sasváriszilárd? Ezt a nevet nem egy ember, hanem egy fajta megjelölésére használom, amely állatrendszertani értelemben – de csakis így – gerinces, és amelyet homo fidesziensisnek neveznék el, ha nem tartanék attól, hogy ezt nem mindenki érti (…). Persze Elek is egy sasváriszilárd, csak abban különbözik e típus példányaitól, hogy azt hiszi, írni is tud, és ezért kissé lassabban működik a többieknél."
(Isépy Tamás irigykedik, Mancs, 2000. március 9.)

Cycmen 2018.12.04. 14:34:05

Bayernek két baja van!
1. Túl finoman fogalmaz.
2. Nincs még száz belőle.

belaim7005 2018.12.04. 14:34:33

@LKerekes: Ezt a szót a fidesz egyik alapító, oszlopos tagja emelte be a politikai közbeszédbe egy párt társára vonatkoztatva. Ő már csak tudja miért, az ellenzék csak elfogadta ezt a véleményt.:))))))))))))))

azigaziraptor 2018.12.04. 14:52:50

@Cycmen:
Bayernek egyetlen baja van, h édesanyja csúnyája nem volt szecskavágó!
Mennyivel jobb lenne nekünk!

Cycmen 2018.12.04. 14:53:45

@belaim7005: "az ellenzék csak elfogadta ezt a véleményt."

És? Kit érdekel a véleményetek? Simicska a kukában, az ellenzék szintén a kukában.
Ez a történet pont így szép. Nagy "gecizés", a tahók hatalmas barátságba kerülnek és együtt "geciznek" majd bukás (szokás szerint), Simicska dobja a sajtót, ti meg szívtok.
Nézni is gyönyör.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.04. 15:12:45

@Cycmen: 2. Nincs még száz belőle.

Nem is értem, hogy te ( meg a többi 99 ) miért nem követed. Te érted?;D

taga20 2018.12.04. 17:57:38

@FCUK13:

bájerzsócának nem a vicsorgó mocskos pofája a legnagyobb baja, hanem ez, amit puzsér ebben a két percben elmondott róla. íme:

www.youtube.com/watch?v=Kq9TAoIFFlI

2018.12.04. 18:08:22

@balcán maxval bircaman: "Politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író, főleg újságíró; publicista." Magyar Értelmező Szótár. Nem tudtam volna én sem pontosan meghatározni ezért utána néztem. Őszintén, szerinted ő megfelel ennek a meghatározásnak? Nem kimondottan a trágár és alantas stílusára gondolok de akár azt is érthetném ez alatt.

2018.12.04. 18:17:41

@FCUK13: Csak az az apró kis probléma, hogy Taga és Bayer között van egy kis különbség. Amíg az előbbi ezt megengedheti magának (saját magával szemben támasztott követelmények figyelembe vétele mellett v agy annak figyelmen kívül hagyásával, a moderátorok, közolvasottság, vitapartnerek stb. tekintetbe vételével) addig utóbbinak igazodnia kell egy bizonyos szinthez, elváráshoz, igényességhez. Illetve kellene. Tetszik vagy sem, így kellene tennie. Nem nagyon sikerül neki.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.04. 18:26:19

@Thomas Grande:

A magas stílus nem feltétel, sőt. Már az ókorban léteztek trágár publicisták.

Sir Bates dö Hól 2018.12.04. 19:51:43

@atomic power 1986DucaDuca: pubi, a gazdasághoz nem értesz, a történelmet nem ismered, s most bebizonyosodott, hogy egy verselemzés is, mint a csomolungma, számodra túl magas: mégis mi a búbánatos lófaszt csináltál te tanulmányaid alatt?...

2018.12.04. 20:16:27

@rallus: "azok ilyen szavakat soha nem hallottak rózsaszín gyermekszobájukban szerető édesanyjuktól és a mozgalomban tevékenykedő édesapjuktól." De azért ez nem hátrány, már mint ha valakinek volt ilyen? Néminemű gúnyt érzek soraidban.

2018.12.04. 20:21:45

@balcán maxval bircaman: Politikai közírónak nevezted. Vagy nevezi ő magát. A szó szoros értelmében ez tévedés mert nem az. "magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író, főleg újságíró; publicista." Ez bizony feltétele egy politikai közírónak. Nem a magas stílus. Nem kekeckedem, csak jó tisztába lenni egy-egy kifejezéssel.

rallus 2018.12.04. 20:28:26

Mindig csodálattal töltött el , hogy balliberális barátaink még ma is olyan öntudatosan és felsőbbségesen tudnak kinyilatkoztatni bármilyen kérdésben, mintha Sztálin elvtárs- akinek a hatalmukat köszönhették- még mindig mögöttük állna rettenetes bajuszával. Az igazi "állatorvosi lovak" az ATV-n láthatók, ahogy a mindent is tudók gőgjével fikázzák a kormányt, miközben ők hatalmon még egy írásbeli érettségit sem tudtak zökkenő mentesen lebonyolítani... Na jó, csődöt tudtak teremteni...

topi15 2018.12.04. 20:47:18

Ez igen!A hozzászólások netovábbjai!Főleg arctalanul...

Nigel1992 2018.12.04. 20:54:08

Elmentek a "kommunisták" jöttek a negyed-művelt parasztok. Jaj de jó!!!

FCUK13 2018.12.04. 23:23:48

@Thomas Grande: tévedés, nem kellene. akinek nem tetszik, amit Bayer ír, ne olvassa. a lehetőség adott.

Gábris szomszéd 2018.12.04. 23:59:39

Ha már zsótika olyan marha nagy fideszkeresztény hallgassuk meg Máté evangéliumából a mi Urunk tanítását.

"Képmutatók! Találóan jövendölt rólatok Izajás: Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem. Hamisan tisztelnek, tanításuk csak emberi parancs.” Akkor odahívta magához a népet, és így szólt hozzájuk: „Figyeljetek ide és értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami a szájába kerül, hanem ami elhagyja a száját, az szennyezi be az embert.” Erre odamentek hozzá tanítványai, és megkérdezték: „Tudsz róla, hogy a farizeusok e szavak hallatára megbotránkoztak?” Így válaszolt nekik: „Tövestül kitépnek minden növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. Hagyjátok őket! Vakoknak vak vezetői! De ha vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik.” Péter megkérte: „Magyarázd meg nekünk ezt a példabeszédet!” „Még mindig nem értitek ti sem? – kérdezte. Nem értitek, hogy ami a szájba kerül, a gyomorba jut, onnan meg a félreeső helyre? Az ellenben, ami elhagyja a szájat, a szívből származik, s ez az, ami beszennyezi az embert. A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás. Ezek szennyezik be az embert."

szentiras.hu/SZIT/Mt15

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 03:28:32

@rallus: "Mindig csodálattal töltött el , hogy balliberális barátaink még ma is olyan öntudatosan és felsőbbségesen tudnak kinyilatkoztatni bármilyen kérdésben, mintha Sztálin elvtárs- akinek a hatalmukat köszönhették- még mindig mögöttük állna rettenetes bajuszával. Az igazi "állatorvosi lovak" az ATV-n láthatók, ahogy a mindent is tudók gőgjével fikázzák a kormányt, miközben ők hatalmon még egy írásbeli érettségit sem tudtak zökkenő mentesen lebonyolítani... Na jó, csődöt tudtak teremteni..."

nem a balliberális barátaidra jellemző az öntudat és felsőbbrendűség, hanem azokra, akik tudják hogy a jelen esetben a "zökkenőmentesen" a helyes kifejezés és nem a "zökkenő mentesen"...

megamedve 2018.12.05. 05:41:24

Bayer szellemi nagysága németh szilárd fejének intelligenciát sugárzó megjelenésével mérhető csak össze.
Teljesen jó!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.12.05. 06:44:12

lefele tarto.pálya?
megbukott?vagy fog?
bissztos.

Fülig José 2018.12.05. 07:16:07

kérem szépen, a béka segge alól van még lefele? hova?

Fülig José 2018.12.05. 07:24:20

@FCUK13: meséld már el bazmeg, hogy lehet a fideSS-propagandát elkerülni?! télleg érdekelne a megoldás, hogy ne kelljen a vasárnapi GYEREKFILM közben ötpercenként a pondróarcú göncitgecit vagy ezt a retekbajort nézni, ahogy remegve jelentik a migráncshelyzetet! neked szól agyhalott, hogy nehogy elfelejtsd, de NEKEM KELL NÉZNEM! érted már, miért gyűlölik a fideSSt 60 IQ felett??
(ui: nincs valami belső fideSS-lap, vagy sms, galamb, ilyesmi? amit csak a debilek kapnak pl. te, kurvakovács, fültő, rettegősballib, éheslófasz, stb..? nektek is jobb lenne, hiszen csak ti lennétek informálva a valós helyzetről a világban, nekünk viszont pláne...)

2018.12.05. 07:24:37

@Sir Bates dö Hól: Én sem szeretem, ha valakin messziről látszik, hogy fogalma sincs a helyesírásról, de aki ezen kezd el rugózni, amikor elfogyott az érv, az kurva hamar megbukik. Te például azonnal megbuktál. Mondatot NAGY betűvel kezdünk.

LebensraumamOsten 2018.12.05. 07:27:05

Ha csak a fele igaz annak amit ez a Bayer mondott, az is ékes bizonyítéka annak, hogy a világháború idején a németek milyen szörnyű mulasztásokat követtek és milyen felületesen végezték munkájukat.
Egy echte aszkenázi migráns zsidó család sarja akiről már messziről ordít (sic Bayer, a témával behatóbban foglalkozó történész, szociológus és nyelvész hozzáértők tudják, hogy efféle név hogyan keletkezhetett és mikor a Habsburg-birodalomban) származása, hogyan és milyen módon állhat be a nyilasok közé (bár anyai ágon, talán tiszta lehet - ki tudja? - ezért ösztönösen ráérezve is említettem korábban, hogy Bayer egy korcs félvér hibrid) magyarázza meg már valaki?
Szegény Bayer olyan görcsösen próbálja tiszta vérvonalú, eredeti magyar származású személyként feltüntetni magát, hogy ez a kétségbeesett, habár teljesen felesleges és hiábavaló igyekezet már-már mosolyt szülne a valódi magyar emberek ajkára, ha nem élnének pont az efféle júdás hebroni patkányok miatt olyan kilátástalan helyzetben vergődve.

apro_marosan_petergabor 2018.12.05. 07:42:17

Bayer teszi a dolgát, ahogy kell.
Néha egy kicsit vulgáris, de ez meg sem közelíti azt, amely általában jellemző a ballib sajtóra.

Cycmen 2018.12.05. 07:42:34

@Sir Bates dö Hól: " pubi, a gazdasághoz nem értesz, a történelmet nem ismered, s most bebizonyosodott, hogy egy verselemzés is, mint a csomolungma, számodra túl magas: "

Nem baj, itt vagy te, aki ezekben kiváló... saját elmondása szerint.....meg nagyképű viselkedése alapján. Az a baj, hogy másból nem derül ki sajnos, hozzászólásaid ostobák és arrogánsak, nélkülözik a konkrét mondanivalót.

Cycmen 2018.12.05. 07:46:12

Kedves libsik, nem kell itt háborogni, Bayer stílusának egyszerű a magyarázata, megértésében egy régi magyar mondás segít, "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten" ! :DDDDDDDDDDDDD

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 07:47:09

@LebensraumamOsten:

"Bayer olyan görcsösen próbálja tiszta vérvonalú, eredeti magyar származású személyként feltüntetni magát"

De mi a valóság? Bayer sose tagadta nem-magyar származását.

nu pagagyí 2018.12.05. 07:50:37

Nem csoda, hogy kudarcot vallott a fityesz a polgárosodással, ha emblematikus alakjai a bármilyen színű diktatúrák kiszolgálását tekintik hivatásuknak. Elvek és erkölcs nélkül nem lesz polgár senkiből, csak ilyen nyáladzó csaholó kutya, mint Bayer. Meg sem próbált saját tehetségéből boldogulni, egész életműve az aktuális hatalom elvtelen dicsőítése személyes előnyök fejében.

Cycmen 2018.12.05. 07:51:25

@Fülig José: "érted már, miért gyűlölik a fideSSt 60 IQ felett??"

Neked meg 61 van mi? :DDDDDDDD

Fülig José 2018.12.05. 07:52:17

@Cycmen: nna némá, téged meg kihagytalak a felsorolásból agyas...

Etniez 2018.12.05. 07:53:51

@LKerekes: Addigra Bayer már egy évtizednyit köpködött össze, ne ellenzékezzünk már, te szerencsétlen.

Fülig José 2018.12.05. 07:54:11

@Cycmen: ez a karakter a mai megmondó?? kivel van párban? éheslófaszfej régen vót....

Cycmen 2018.12.05. 07:58:45

@nu pagagyí:" Nem csoda, hogy kudarcot vallott a fityesz a polgárosodással,"

Örülj neki, ha az is összejön akkor még jobban szarrá lettetek volna verve! Háháháháhá!
A viccet félretéve van egy baráti javaslatom, a kudarc témát libsiként ne feszegesd, mert csak visszafelé sülhet el!

nu pagagyí 2018.12.05. 07:59:50

@balcán maxval bircaman: Nehezen tagadhatta volna nem magyar származását, már csak a neve miatt sem. A munkássága pedig egyértelmű: a nemzeti szolidaritás rombolása.

bpbp78 2018.12.05. 08:01:04

@balcán maxval bircaman:

Csak a teljesség kedvéért:

közíró (főnév)
Magas szintű újságíró; politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író; publicista.

Bayer nem az! A gyűlölködő, alpári stílus már eleve kizárja őt a közírok sorából. Arról nem beszélve, hogy egyértelműen a kiskirály szolgálatában áll, és célja a neki való megfelelés...így a hitelessége több, mint megkérdőjelezhető.

Az, hogy társadalmilag fontos témákban nyilvánul meg, az nem teszi közíróvá.
Arról nem is beszélve, hogy a nézeteivel ellentétes véleményt egyáltalán nem fogad el, nem hallgat meg, ha mégis bekúszik a fülébe, akkor annak mocskolódás a vége...

2018.12.05. 08:02:41

Én már csak azt várom az élettől, hogy mi történik majd, amikor a fityisz homo bircus azzal szembesül, hogy a gazdi - elhuny/végképp meghülyül/sittre megy/elmenekül Putyin seggébe/tetszés szerint - akkor ki a faszom lesz az imádott vezír?
Kinek a seggéből nyaljátok ki a meleg szart?

Hol lesz a Cycmenek, Lkerekesek, rallusok, birkák, fuckok hada?
Kinek fogjátok az agymenéseit szajkózni?

Előre borítékolom, hogy a fityisz annyira szétbaszta az ellenzéket - na meg az is saját magát, ez tény -, hogy ellenzék - és az csúti takony nélküli fityisz - híján nem lesz kormányzó képes erő az országban.

Mert ugye abban egyetértünk agyhalottak, hogy a csúti nélkül a fityisz úgy fog széthullani egy röpke év alatt, mint a kártyavár!

Elmentettem már magamnak a jövőre nézve néhány fidióta vadbarom böfögését, hogy majdan okulásul elővegyem, hogy akkor most mi van?

Ennyi.

Etniez 2018.12.05. 08:03:32

@FCUK13: Most akkor összehasonlítod egy újságíró és egy kommentelő stílusát.
Nem te vagy a legokosabb a csapatban, ugye?

BaGabi 2018.12.05. 08:04:23

"Ennek bizony ára volt. A nagyapámat beszervezték. III/III-as volt. Haláláig. Itt vannak a jelentései, kikértem őket a Történeti Hivataltól” Mindezekkel együtt „a Kádár kor gyermeke vagyok, de családi szerencsémnek köszönhetően mégiscsak háromezer kötetes könyvtárban nőttem fel”."

Vagyis egy kurva komcsigeci ivadéka, és arra büszke, hogy a gané, komcsi felmenői által összelopkodott könyvtárban csúzlizott és verte a farkát.
Köcsög kis fideszbuzi seggdugasz.

Etniez 2018.12.05. 08:05:34

@rallus: Igen, bizonyára. A nyilasok annak idején virágot szedni jártak a rétre, nem embereket lőttek a Dunába.

Apuka egy nyilas volt, és mint látjuk, a vér nem válik vízzé abban a családban.

torró 2018.12.05. 08:05:57

@Fülig José:
Nincs lejjebb! Csak van egy kis bökkenő, hogy ti ugyan ott vagytok! Tagával együtt. Olvassátok már néha vissza magatokat! Nincs mit Zsotti szemére hánynotok, mert nekünk van kedvünk hányni tőletek! Ha egyetlen egyszer nyilatkoznátok kulturáltan azt mondanám, na, fejlődnek! Amúgy van egy régi Magyar mondás: mennél jobban alázatos, annál inkább gyalázatos! És ha látom az ellenzéki emberkéket néha nyilatkozni, olyan álszent módon tudnak belenézni a kamerába, hogy kinyílik a bicska a zsebben. Nem szeretek trágárul beszélni, de inkább a Zsolt őszinte kirohanása, mint némelyik ellenzéki álszent dumája.

BaGabi 2018.12.05. 08:07:00

@Látens Inszinuáció: A " a fityisz homo bircus" féle szervilis gecik MINDIG találnak maguknak segget. Régen komcsisegget, majd fideszsegget, és holnapután ki tudja milyet. De hogy ugyanúgy nyalni fogják, az biztos! Meg bégetnek hozzá.

Etniez 2018.12.05. 08:07:02

@6.Lenin: "most majdnem igazat adok a B1-nek"
Már kezdtem aggódni, hogy nem fognak kifizetni.

Fülig José 2018.12.05. 08:08:06

@torró: +mert nekünk van kedvünk hányni tőletek"
hát öcsi, ebben az esetben húzz a k.va anyádba a zorigóra, neked írják( mi finanszírozzuk) az való neked. jó rettegést! szevasz.

BaGabi 2018.12.05. 08:08:34

@apro_marosan_petergabor: Anyád meg bárcás volt a Rákóczi téren.

nu pagagyí 2018.12.05. 08:09:06

@Cycmen: A nemzeti vagyon és a hatalom kisajátítása néhány bűnöző által nem nevezhető sikernek, a kudarc viszont a nemzeté lesz. A képlet ismerős, a magyar jobboldal ismét jó úton van, hogy újabb nemzeti tragédiával örvendeztessen meg minket, mert nem volt elég tanulságos Trianon és a második világháborúban viselt ostoba szerepük.

Etniez 2018.12.05. 08:10:44

@Cornel Marghiloman: Remek tanítványa vagy a Bayernek, magadba szívtad a "tudást".
Megvolt a napi két perc gyűlöleted, mehetsz utadra.

FCUK13 2018.12.05. 08:10:52

@Fülig José: nézz külföldi csatornát. ja, hogy ahhoz meg hülye vagy és nem érted? így jártál. marad a dvd :)

Etniez 2018.12.05. 08:12:12

@Cycmen: Egy baja van: hogy nem mentem inkább moziba a szülei aznap.

Cycmen 2018.12.05. 08:14:03

@nu pagagyí: " Nehezen tagadhatta volna nem magyar származását, már csak a neve miatt sem. A munkássága pedig egyértelmű: a nemzeti szolidaritás rombolása."

Valakinek a nevét és származását bolygatni, a nemzeti szolidaritásért aggódni fidesznyik szokás, ránk is szóltok miatta nácizás formájában, most meg ellopod??????
Vagy csak megvilágosodtál és át akarsz hozzánk állni? Ebben az esetben üdvözöllek a NER-ben, szilveszterkor lesz CÖF buli, gyere el!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 08:14:30

@bpbp78:

A közíró nem azt jelenti hogy ballib...

Fülig José 2018.12.05. 08:15:51

@FCUK13: szánalmas hülye fasz vagy, nyilávn nem tudsz válaszolni a kérdésre...de azé' felismerted magad, mi, debilke?!

Etniez 2018.12.05. 08:17:29

@taga20: Nem bírom Puzsért, de ez az elemzése tűéles.

Fülig José 2018.12.05. 08:17:32

@Etniez: lehet, mentek! de a végén kirázták, csak összekeveredett a szeméttel a székek alatt, azé' lett ilyen deli vitéz LOVAG....

torró 2018.12.05. 08:22:53

@Fülig José:
Szóval ez a Zsottit űberelő "úri" társaság bérelt oldala? Gratula! Ez tényleg nem normálisoknak való! Bocs! Már itt sem vagyok!

MACISAJT1 2018.12.05. 08:25:07

1993-ben jelent meg a Beszélőben a "liberális hitvallás", a közismert "mi jobban gyűlölünk titeket mint ti minket".
25 évvel ezelőtt Korniss Mihály előadta mint a liberális hitvallást:

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."
Megjelent: Beszélő hetilap, 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52

És hagyjuk kérem a púdert. A tetemcafatoktól a micisapkáig, a kiirtanám az összes keresztényt..napestig sorolhatnám a ballibák gyalázatait.

Végtére is: ki importált elsőként zsidó gyűlöletgyárost választási kampányra, ron werber személyében?

Etniez 2018.12.05. 08:26:48

@torró: "Bocs! Már itt sem vagyok!" Ámen.

MACISAJT1 2018.12.05. 08:27:37

2003. május 16., péntek 14:19
Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben. Tessék ilyenkor lövetni – írta Tóta W. Árpád, az Index" Pulitzer-emlékdíjas"(muhaha) újságírója a május 4-i Kendermag-demonstráció után.

"Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel "– kezdte a Kendermag Egyesület demonstrációjával kapcsolatos publicisztikáját Tóta W. Árpád.
„Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. (…) Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.” – írta Tóta W. Árpád

''Ha nem óbégat Hende Csaba körpásztor meg az MDF – nevezzük nevén különösen Pettkó Andrást –, és nem gyűjt maga köré még néhány idült polgárikörös háziasszonyt – régen az ilyenek horgolással foglalták el magukat, hej –, akkor ez a csürhe is inkább otthon issza le magát az Armageddon vagy a Titanic előtt, el se jutott volna hozzájuk, hogy mi lesz vasárnap délután.Nem lehet elégszer elmondani: a demokrácia, a teljes, válogatás nélküli választójog túlhaladott berendezkedés.”

A szeretet hangja, ugye...

Etniez 2018.12.05. 08:30:21

@MACISAJT1: Tudsz idézni ballib közírót, akinek _FOLYAMATOSAN_ ömlik a szar a szájából, mind Bayernek? Az érzed, hogy nem túl fair kiragadni egy-egy írást egy-egy személytől, miközben Bayer heti rendszerességgel, évtizedek óta locsolja szét gusztustalan stílusát?

Nagyon undorítóan csúsztatsz. Ahogy szoktál, kedves Mackó.

Hogy egyszerűsítsem: Mutass egy ballib írót, aki szerinted olyan, mint Bayer, csak a másik oldalon. Nem fogsz tudni, mert nincs.

Cycmen 2018.12.05. 08:34:11

@Etniez: Tudsz idézni ballib közírót, akinek _FOLYAMATOSAN_ ömlik a szar a szájából, mind Bayernek?

tóta w

Homyak 2018.12.05. 08:40:10

@balcán maxval bircaman:

"Sokszor feleslegesen erősen fogalmaz, de lassan kezdi meglátni az igazságot Bayer. Ma már jóval messzebb lát, mint ami a Fidesz hivatalos propagandája. "

A valóság, hogy Bayer nyelve mélyen benne van a fidesz seggében, majd az onnan kinyalt terméket fröcsögi alpári stílusban szerte a világba.

Etniez 2018.12.05. 08:40:54

@Cycmen: Tótának _voltak_ trágár írásai. Nem sok, de voltak.
Bayer a mai napig trágár, Tóta kinőtte szerencsére.
Szóval, a példád harmad részben, félig igaz.

Ismétlem: "Tudsz idézni ballib közírót, akinek _FOLYAMATOSAN_ ömlik a szar a szájából, mind Bayernek?"

Direkt kiemeltem valamit.

2018.12.05. 08:41:00

@Cornel Marghiloman: kedves professzor úrrrrrrrrr! Ugyan ha megkérem mondja már el nekem, hogy " Campbronne marsall, hogy mit is mondott Waterloonál." .
Annál inkább mint hogy Pierre Jacques Étienne Cambronne---másnéven Viskóni Cambronne dandártábornok volt csak . Marsall nem.

bayert pedig ne mosdassátok, mert egy nyilasivadék , majd a pálfordulás után, egy kommunista spicli, besúgó 3/3-as leszármazottja . Egy kurva@nyázós, genetikai hulladék, egy mocsadék, aki egykoron az mszmp pártpropagandistája volt. Hiába no, nem tesz ő semmit, csak követi a család ősi útját, és már jól halad.

Vajon hány család életét tették tönkre a bayerfajta nyilasok ősei, a véresszájú komcsi besúgók, spiclik és szellemi toprongyok ? És vajon az ilyen hősöknek, ellenállóknak honnan is van ekkora vagyonuk ? Talán csak nem a nyilaskor alapozta meg azt amivel most az 5 számú párttagkönyv tulajdonosa büszkén veri a mellét ? Vagy netán a spicliskedés a spionkodás is jól fizetett és tett hozzá sokat a vagyonhoz ?

Végül egy pár idézet a magas színvonalú munkásságának gyöngyszemeiből. A teljesség igénye nélkül:

1. Ehhez neked mi a kurva anyád közöd van, te geci fluffer?

2. Akkor mi a kurva anyádat csinálnak, te geci?

3. Hm? A kurva anyádat!

4. Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!

5. Úgyhogy az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!

6. Aki nem, az takarodjon a kurva anyjába!

7. Úgyhogy elmennek a törökök a büdös kurva anyjukba.

8. Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

9. És mindegyiknek egyenként a kurva anyját!

10. Ez rólatok szól. A kurva anyátokat.

11. De hát, a kurva anyátokat!

12. Neked meg a kurva anyád…

Valóban csodálatosak ! Ezek lesznek a világirodalom legszebb és legnagyobb gyöngyszemei. Ezt abból a 3000 kötetes könytárból olvasta, amivel a család rendelkezett.
Hiába no, művelt embernek nincs párja. A szókincse pedig szinte csodálatos !

MACISAJT1 2018.12.05. 08:49:30

@Etniez:

Egyet? Az összeset...A mai szamuely-klónokat, a 444.,24.mancs,hvg "közíróit"....

Hosszasan sorolhatnám még néhai eörsi istván, vágvölgyi b. andrás, szanyi tibor visszafogottnak aligha nevezhető megnyilvánulásait, hogy "doktor" kende péter korszakalkotó műveitől debreczeni jóska kései korszakáig valamint a Felcsút körüli mezőkön őrült Hamletként
bolyongó ferenczi krisztináig,az Orbán háza felett köröző népszava helikopterig...

Úgyhogy hagyjuk kérem a púdert.

Cycmen 2018.12.05. 08:51:55

@Etniez: Tótának _voltak_ trágár írásai. Nem sok, de voltak.
Bayer a mai napig trágár, Tóta kinőtte szerencsére.

Kötve hiszem hogy tóta kinőtte volna, meg ez a hosszabb ideje trágár vagy sem, polémia sem hoz lázba, mert nem vagyunk egy hullámhosszon ismét!
Én nem mentegetem Bayer trágárságát, mert helyeslem! Mondja is meg és mondja ugyanolyan stílusban ahogy beszélnek velünk, mert ez kell, ebből értenek!
Hajrá Zsóti!!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 08:52:02

@Homyak:

Egy közíró nem lehet fideszes?

Etniez 2018.12.05. 08:55:41

@MACISAJT1: Idéznél kérlek, 3-3 Bayer stílusú írást az általad felsorolt személyektől? Vádaskodsz a vakvilágba.

Továbbá Szanyi az kommancs, Eörsi István 2005-ben elhunyt, Vágvölgyi B. Andrásról meg azt sem tudom, hogy kicsoda. Csúsztatsz, csúsztatsz, hagyd már abba. Fogadd el, hogy ebben a kérdésben nem nektek van igazatok.

Egyébként még ebben is szarul álltok, mert a ti polgári(?), keresztényi(?) oldalatokba nem kellene beleférnie Bayernek, míg mondjuk a libsiknek a szólásszabadság az egyik alappillérük, szóval ők káromkodhatnának napestig

Etniez 2018.12.05. 08:57:22

@Cycmen: Ki bántotta a kicsi lelkecskédet bogaram, hogy ennyire traumatizált lettél?

@balcán maxval bircaman: Miért ne lehetne? De Bayer nem az. Az csak egy szarkiadó automata.

bpbp78 2018.12.05. 09:07:23

@balcán maxval bircaman: de azt sem, hogy paraszt, neveletlen, trágár, egysíkú, gyűlölködő...ha jobboldali konzervatív lenne, akkor eszébe sem jutna így megnyilvánulni...de mivel szélsőséges nézeteket vall, így ő egy fröcsögő, féligazságokat a szájából kihányó senki.
Ez sem jobb, sem baloldalon nem elfogadható kultúr körökben...

Jakab.gipsz 2018.12.05. 09:08:03

@jános515:

1. Háború van, egy teológiai-filozófiai háború kellős közepén állunk.

2, Márpedig az köztudott, "háborúban hallgatnak a múzsák", helyettük rikoltoznak a halas-kofák és a fűzfa poéták.

3, Bayer Zsolt mentségére szólva, önmagáról, nem hazudott, legfeljebb mondhatta volna szebben is!

Ámde kinek és mit, kellene Bayernek szebben mondani egy hazugság özönre?

Kertész Ákosok "örök becsű szavaira", hogy válaszoljuk szépen ?

4, Rendben meg kísérlem Ha érdekel Bayer Zsolt Te kérdezzed, meg !

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.05. 09:11:45

Nincs már Fidesz.
Többszörös átalakulással és pártösszeolvadásokkal.

F.MPSZ meg F.MPP van.

Aki továbbra is Fidesz-t ír, vagy mond az lényegében egy hamis propagandát támogat. Segíti az állammaffiát.

Európai téridő 2018.12.05. 09:15:22

Ma már csak olyanokat mond, hogy: "A fene vigye el", vagy: Ejnye-bejnye", vagy: "Irgum-burgum!" Őt a trágársága miatt most kritizálni, méretes spätreflex. Persze: Lúcsse pózzse, csem nyikagdá, azaz: Jobb későn, mint soha.

FCUK13 2018.12.05. 09:15:56

@Fülig José: milyen kérdésre, cica? ez itt nem az a hely, ahol te kérdezhetsz tőlem, egyébként meg ha valami nem tiszta, google, ott megtalálod a válaszokat.

Európai téridő 2018.12.05. 09:16:33

Jut eszembe, az ellenoldal és kommentelői holdudvara sem különb. A média trágársága a másik oldalon most rosszabb, szerintem.

MTA rendes tagja 2018.12.05. 09:17:13

Ez a poszt a szennyújságíráson belüli belharcról szól; burkolt fenyegetés az állandóan bazdmegező és mindenkit kitiltogató véleménydiktáor sixxnek, totawének és a többieknek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 09:18:12

@bpbp78:

Ha Bayer ma is ballib lenne, azt mondanák róüla a ballib megmondóemberek "kicsit karcos, de merész igazságmondó, civil kurázsival".

Fülig José 2018.12.05. 09:18:59

@FCUK13: nem meglepő módon egy fideSSfasz a KÉRDÉST sem érti... nnnna húzz az anyádba és töltsd szépen ki a kérdőívet droidkám, nehogy a gazdád megharagudjon. hopp-hopp!

Fülig José 2018.12.05. 09:20:00

@balcán maxval bircaman: ha te okos lennél, nem lennél ilyen hülye fasz. de sajnos hülye fasz vagy. evvan....

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.05. 09:22:23

Fidesz már nincs. Felfalta önmagát.

Ha egy párt teljesen átalakítja a céljait és többszörösen nevet is vált, az már nem lehet ugyan az, mint régen. Ahogyan MSZMP-nek, éppen úgy Fidesznek, ma már csak az utódpártja létezik.

A Fidesz felfalta egykori önmagát is, és nem csak más rivális pártokat és tömegszervezeteket. Fidesz már nincs, hiszen többszörös átalakulással megszűnt létezni. Fidesz --> FMPP --> FMPSZ.

Fiatal Demokraták Szövetsége
F. Magyar Polgári Párt
F. Magyar Polgári Szövetség

Tehát ma már csak Fmpsz van, aminek a céljai teljesen mások, mint a volt Fidesznek. Más európai pártszövetség tagja, mint a hajdani Fidesz. A volt Fideszre és programjára én még szavaztam, de a mai párt már szöges ellentéte hajdani önmagának. Már nem egy a köz, hanem hatalmi célokért küzdő ugyanolyan párt, mint az MSZP. Egyik írótársam használta a jelzőt hazánk államformájára; többpárti diktatúra. Az éppen hatalmon lévő párt diktatúrája. Tehát ne használjuk a Fidesz jelzőt, mert ezzel csak magunkat és másokat csapjuk be.

Még akkor sincs már Fidesz, ha úgy tekintünk rá, hogy felnőtt és egy felnőtt embert nem illik gyerekkori nevén becézgetni.

F.MPSZ van és Fideszke már nincs.

MACISAJT1 2018.12.05. 09:26:37

@Etniez: "t, Vágvölgyi B. Andrásról meg azt sem tudom, hogy kicsoda. "

Nesze:
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gv%C3%B6lgyi_B._Andr%C3%A1s

És engem nem csak a káromkodás érdekel.
Hanem az a stabil magyar- és/vagy keresztény gyűlölet amivel a ballibák elárasztják hagyományosan az összes létező médiumot.

Olyan ez a számuelys gyűlöletük hogy ha ráköpnének egy lóra, abból csak a patája maradna meg...

Én nem vagyok egy Bayer rajongó, sok marhaságot írt már amit kifogásoltam.(Nekem too much, felesleges ez a stílus, az Indexen is ha látok ilyen manifeszt elmebeteget-és van belőlük bőven- akkor átugrom). Viszont az is igaz, hogy Bayer sok esetben rátapintott a lényegre.

Ellemben mikor meglátom az agyonvert ballibákat hogy kiforgatják szemeiket, hogy ajvé de a cúúúna Bayer hogyan írkál...miközben ők lövetnének, akasztanának legszívesebben minden hullámhosszon...nos akkor kifordul a gálám.

CSOKKI MÁLNA 2018.12.05. 09:40:40

Nyomába se ér e tekintetben egyes ballibsi megmondóembereknek. Csak nekik ugye lehet..

CSOKKI MÁLNA 2018.12.05. 09:42:34

@TanNé: Miért a DK mennyiben koalíció? Semennyire. Egy módszerváltás környékén megtollasodott vörös báró szektapártja..

Homyak 2018.12.05. 09:46:59

@balcán maxval bircaman:

A közíró jelentése: politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író; publicista.

Bayer írásaira sem a magas színvonal, sem pedig az igényes stílus nem jellemzi, így ez a kifejezést rá használni elég meredek.
Csak egy bunkó nyalonc az ember, semmi más.

rallus 2018.12.05. 09:47:21

Szerencsére a ballib oldal nem maradi, nem begyöpösödött, hanem továbbra is dialektikusan szemléli a világot. Ha Vona Gábort meg tudták szeretni, akkor Bayer már sokkal könnyebben lemehet a torkukon...

vanRob 2018.12.05. 09:52:00

@MACISAJT1: Nana, azért kövér laca is kötelezetett annó... Erre ugye emlékezel. Lövetnének állandóan? Te tényleg ekkora fasz vagy? Egyszer volt bazdmeg, mert viktor az utcára uszította a hozzád hasonló barmokat. Kocsikat borogatni meg gyújtogatni azt lehet mi? Azt szabad, mi? HÜLYE FASZ!!!!
Áááá, nem is értem miért húzom fel magam. Birkát értem, mert pénzt kap a marhaságaiért. De, hogy valaki önerőből legyen ilyen 1 digites, azt még ma is nehezen bírom feldolgozni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 09:52:37

@Homyak:

Mint már mondtam, a magas stílus nem feltétele a közíróságnak.

vanRob 2018.12.05. 09:53:49

@pina noir: ballibsiknek lehet? Kiről beszélsz te nyomoronc? A te sajtód hazudik, még papírjuk is van róla. Te meg benyalod, mert gondolkodni sem bírsz már.

vanRob 2018.12.05. 09:55:33

@rallus: Vona Gábor, mint balliberális???? Jézus szíve... Hogy egy klasszikust idézzek: "...forogna a sírjában, pedig szegény még meg se hallt"

Fülig José 2018.12.05. 10:02:58

@MACISAJT1: csak nyugoggy meg, köcsög, kilégzés-belégzés... mondd má macisajt: lejött az utasítás fentről, hogy tegnaptól KERESZTÉNYEK vagytok, oksa, vettük. (MI MIND EGYXÉNISÉGEK VAGYUNK!...ismered a viccet, droid?) de azt is mondták, melyik felekezet? ortodox? reformata? vagy a fideSSes gyökér az MINDENKERESZTÉNY?

rallus 2018.12.05. 10:06:01

@vanRob: Még ballibhez méltatlanul is tájékozatlan vagy! A kötélről az ajánlott irodalom:Gyurcsány Ferenc: Útközben
Vona esetében pedig úgy tűnik, hogy szövegértési problémáid is vannak...

Cycmen 2018.12.05. 10:07:26

@Etniez: " Ki bántotta a kicsi lelkecskédet bogaram, hogy ennyire traumatizált lettél?"

Traumatizált? Nem tűnt még fel, hogy én nem indulatból kommentelek?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 10:08:52

@balcán maxval bircaman: az a baj, hogy a determinációk az emberek közötti kommunikációt segítő tézisek. Te csinálhatsz magadnak saját nyelvet, de azt mások nem értik.
A te Világod nem létezik.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 10:12:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Van egy kis gond, a nyelv általánosan elfogadott fogalmakkal dolgozik, nem egyének általiakkal.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 10:13:55

@balcán maxval bircaman: igen, pontosan ez a te problémád. Magadnak alkotsz fogalmakat, és csodálkozol, hogy mások nem értik.

vanRob 2018.12.05. 10:18:34

@rallus: Én ballib? Csak mert nem vagy fideszfan? Ugyan ugyan, túl 1 bitesként nézed a világot... Amúgy pedig de, a kövér-féle kötelezés (ami jelentős részben hozzájárult a 2002-es vereséghez): hu.wikiquote.org/wiki/K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3
De ha ügyesen forgatod a guglit, akkor te is könnyen rátalálsz. Csak óvatosan, mert más veszélyes tartalmak is vannk ám a weben. A gazdáid nem biztos, hogy örülnek neki, ha csak úgy mindenféle nem engedélyezett tartalmat olvasol.
Azt írtad, a ballib tábor meg tudta szeretni vona gábort. Te ezt honnan a francból szoptad ki? Vona a büdös életben nem közeledne semmilyen klasszikus baloldali eszméhez, viszont nyílvánosan szembe megy a fidesz féle új-kommunista iránnyal. De ettől még a "ballibsik" nem szeretik. Csak szimpatizál nekik, hogy a fidesztől vont el szavazókat, és jó pár alkalommal puhára verte őket időköziken.
Aztán viktor kiadta az ukázt, és beiundult a fidesz gépezet, és szépen módszeresen, ahogy mindenki mást a jobboldalon, a Jobbikot is elkezdték feldarálni. Nehogy már az a kevéske szavazó is kétfelé osztódjon... Szögegyszerű stratégia, aki nem egy kő alatt él, annak ez nem újdonság.

Cycmen 2018.12.05. 10:22:44

@TanNé: "Egyik írótársam használta a jelzőt hazánk államformájára; többpárti diktatúra. Az éppen hatalmon lévő párt diktatúrája. Tehát ne használjuk a Fidesz jelzőt, mert ezzel csak magunkat és másokat csapjuk be."

Ez a többpárti diktatúra fenomenális, tetszik! A diktatúra megfogalmazás alapján ugyan a vesztesek közé sorolja magát, de azt azért engedjük már meg hogy a győztes vezessen, azért vannak a választások. A fidesz nem jelző hanem név, a ballib oldal kreált belőle jelzőt, tök aranyosan hozzátéve még egy "nevet" így keletkezett a fideszesbirka, de nem haragszunk,mert látjuk a jelzőaggattók mentális állapotát. Az utolsó gondolatod is érdekes, aki másokat csap be az szar ember, de aki magát is, az már hülye! Mondjuk az önbecsapásra itt látok pár példát azzal súlyosbítva, hogy aztán még másokat is győzködnek egyesek halálosan megsértődve ha valaki nem partner a téveszméikben.
A Fidesz egy "brand" lett mára, nyilván nem fiatal, de megy az idő nézzük el nekik, a gyermekvasút is 70 éves! :DDDDDDDDDDD

Cycmen 2018.12.05. 10:27:33

@pina noir: Miért a DK mennyiben koalíció? Semennyire.

Jaj, az az asszony monogramja, csak ki kellett rá találni valamit! :D

Ken Adams79 2018.12.05. 10:28:24

Vicces dolog Bayer Zsoltot elővenni.
Az indexen már a főcímekben (ami vastagon ki van emelve) is van minimum 2-3 káromkodás.
Persze a legtöbbször idézőjelben.
Aztán ott van Tóta W, és a többi "véleményvezér", akik már csak káromkodva, gyűlölködve tudnak beszélni mindenkiről, aki nem azt gondolja, amit ők.

Fülig José 2018.12.05. 10:29:19

@Cycmen: látom, ma te vagy az ügyeletes, a "SOHANEMHALLGATTATJUKELAKINEMÉRTEGYETVELÜNK" osztály (önálló gondolatokra képes, egyéniséget sugárzó...) delegált tagja.
hajrá, hajrá

vanRob 2018.12.05. 10:43:09

@Ken Adams79: vicces, hogy az indexet hozod fel. Gondolom origót olvasol. Azokkal a szalagcímekkel minden rendben van, ugye...? Ott nem tüntetik fel negatív színben azt akire a párt kilövési engedélyt adott ki, ugye...? Nem manipulálnak ugye, kicsit sem...?

2018.12.05. 10:44:21

@Jakab.gipsz: Nem kell kérdezni, hiszen leirta mindazt amit tudni akartunk. De ha már fogadatlan prókátor szerepét játszod, akkor tudd, nálunk, a fogadatlan prókátoroknak szar a fizetése--mondja a népi mondás. Tudod, kérdés nélkül bunkó a felelet.És illene megtanulni helyesen írni, mert az sem árt !

De ugorj neki és olvass, értelmezz és utána hányd ide a baromságaidat. Azt amit leirtam, amit egykoron zsoca vezetőd,aki mint szellemi honvédő és lovag, leirt ,elmondott azt nem Kertész Ákos mondta, hanem bayerzsoca ! Segitek, azt amit én is írtam, az pedig az ő aranyszarszájú ömlengése, félrészegen és bunkó módon.

Bocs, de az én nagyapám nem volt nyilas, nem volt komcsi besúgó és 3/3-as spicli sem. Mint ahogyan az apám sem. Tudod, a nagyapám egykoron a fronton harcolt, a háborús bűnös lovastengerészért, Apámnak pedig 1956-ban, el kellett hagynia a hazáját, itt hagyni feleségét, gyerekét és szüleit, szülőföldjét !

Akkor most jön a kérdés : Szerinted ki a tisztességesebb ? Egy nyilasból lett komcsi spion, 3/3-as besúgó vagy azok akik akkor is tették a dolgukat, amikor a bayer-félék épitették a jövőjüket --mint " hős " besúgók, lakájok és seggnyalók. Nos ?

Ja és még egy kérés. Ha lehet, baromságokkal ne fárassz. Nem megy ez neked hidd el. És ne akarj háborúzni, pihenj meg és vedd be e gyógyszered. Meglátod , hamarosan érzed majd a hatását és lenyugszol.

vanRob 2018.12.05. 10:45:23

@Cycmen: a "ballibsi" jelzőt meg Mózes hozta le a hegyről, mi...? Ha képesek lennétek magatokba nézni (csak hát ugye úgy nehéz ha a fejetek folyton orbán seggében van), akkor hamar észrevennétek, hogy pontosan úgy viselkedtek, mint amit szapultok...

rallus 2018.12.05. 10:45:42

@vanRob: Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány

Jobb ha tudod, hogy ez és a többi baromság is az irigy, félművelt, logikus gondolkodásra képtelen ballib szavazótábornak szólt, ahogy a te példád is mutatja...

vanRob 2018.12.05. 10:47:51

@Ken Adams79: mondjál már' légyszi olyan főcímet, szalagcímet, amiben káromkodás van. Lécci, lécci.

vanRob 2018.12.05. 10:51:23

@rallus: Így, van, amit mond, az ellene fordítható. Nem ezt csinálja a fidesz az elmúlt 20 évben folyamatosan? Nem kell rá válaszolni. Ja, és mosdatják a pártvezért. Pénzt, időt energiát nem kímélve (most is ezt csinálod) óvják a kedves vezért. És meg is hálálja, beleszarik a világba, legfőképp a szátokba, hamár a fejetek úgyis ott van, miközben sértettségében nekimegy mindenkinek. Veszélyes ember, kár, hogy pont ő Magyarország miniszterelnöke.

rallus 2018.12.05. 10:54:45

@vanRob: Ha mind az ötvenen összefogtok, legyőzhetitek... Aztán újra jöhet a boldogság az IMF és a túlzott deficit eljárás képében...

Homyak 2018.12.05. 10:55:55

@balcán maxval bircaman:

"Mint már mondtam, a magas stílus nem feltétele a közíróságnak. "

Tudsz olvasni? Dehogynem, így viszont Bayer csak a bunkó szarfröcsögő. Ennyi erővel bárki lehet "közíró". Azt, hogy te a fogalmakat máshogy értelmezed, mint a tényleges jelentése, az a te szegénységi bizonyítványod.

vanRob 2018.12.05. 10:58:31

@rallus: elég erős kijelentés másokat félműveltnek és gondolkodásra képtelennek nevezni. Nem gondolod? Te is idejársz böfögni, meg vitatkozni, oktatóst játszani, és nem az origó oldalára. Vajon miért? Miről akarsz te itt bárkit is meggyőzni? Vagy csak fölényeskedni akarsz? A győztesek beképzeltségébe és sérthetetlnségébe kapaszkodsz? Emlékszem még viktor fejére, amikor gyurcsánnyal "vitázott" és világfájdalmas arccal hírdette, hogy rosszabbul él, mint 4 éve. Hát azóta nagyot változott a világ, ő a kis családja, a barátok, rokonok, oligarchák biztosan jobban élnek, mint 1 éve.
És tudod, az előtt állok teljesen értetlenül, hogy a milliárdok ellopása nektek teljesen normális, és megelégedtek azzal az indokkal, hogy hát mások is loptak. Mintha Európának ezen a részén, ez lenne a normális, és az ország irányításával megbízott felelős vezetők részéről teljesen rendben van, ha a saját zsebeket tömik.

vanRob 2018.12.05. 11:01:28

@rallus: IMF? Kicsit olyan érzésem veled kapcsolatban, hogy a jéghegyet is az alapján ítéled meg, ami látszik.
Ha volna merszed utánaolvasni, és volna merszed meg is érteni, akkor világossá lenne, hogy mi is volt az igazság az IMF hitellel kapcsolatban. De nem várom el tőled, úgy látom megelégszel azzal, amit a párt kiküld, és boldog vagy, ha bemásolhatod.

Etniez 2018.12.05. 11:07:41

@rallus: De uncsi már ez a Viktor vagy a nemzethalál kompozíció.

freelander1 2018.12.05. 11:15:20

Oszt' és ez akkor kérem itt miez volt? Dobálózik nekem az író úr ilyen mondatokkal, hogyaszongya: "A titkok fala között mindezt átdolgozni nincs mód, megosztani, méregteleníteni lehetetlen.Ezek a folyamatok társadalmi-történelmi transzformációkba ágyazottak, és mind az egyEn, mind a csoport identitásának formálására közvetlenül hatnak."
Érthelmisséghy lennék én is, de ebbe belefacsarodott-könnyezett az agyam. Kinek szánta ezt a drágám? S mikoron elindult volna a lényeg taglalása, hirtelen vége lett?? Hámiez???
Bayerzsóti karrierje amúgy akkor nullázódott le (ha egyelőre még csak borítékoltan is, mert amíg bajt nem csinál irkáljon csak), mikor a hódmezővásárhelyi fiaskó után kissé meginogva azt találta rebegni, hogy talán kicsit túltoltuk a Sorost... Ezek után gazdájának szemernyi kétsége sem lehet afelől, hogy amennyiben kitörne a kacsavész, akkor Zsótikánk jól nevelt patkány módjára elsőnek hagyná el a süllyedő hajót, hogy felkapaszkodjon a diadalmas másikra.

Cycmen 2018.12.05. 11:19:16

@vanRob: "pontosan úgy viselkedtek, mint amit szapultok..."

Csak mi nem kérjük számon. Ti vagytok ballibák a legnagyobb trógerek és most is jöttök a Bayer csúnyán beszél sztoritokkal, aztán amikor a kölcsönösség jegyében a pofátokba lesz dörgölve a saját szarotok akkor hápogtok.
Amint látom nem tetszik a kétkapus játék, úgy lett volna jó ha csak Bayert lehet fikázni mi?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 11:28:04

@Homyak:

Bárki lehet közíró, aki közzéteszi közéleti véleményét. Korábban - az internet előtti korban - minden közíró újságíró volt kényszerből. Ma már a kettő elvál egymástól, de ez - ritkábban - a korábbi korokban is megesett.

Pl. Ady csak közíró volt, igazi újságíró sose. (Most leválasztva költői tevékenységét.) Mi az eltérés? Az újságíró tudósít, interjút készít, oknyomoz, háttérkutatást végez. Míg a közíró véleménycikkeket ír. Nyilván a normál újságíró is tudatja véleményét, de nem direkt módon.

Bayer se igazi újságíró hosszú évek óta. Se nem tudósít, se nem oknyomoz, se más jellemző tevékenységet nem fejt ki. Csak a véleményét írja le.

De mondok a ballib oldalról is Bayer-féléket, igyekszem olyanokat, akiket szeretek: Friss Róbert, Hegyi Gyula, Ceglédi Zoltán.

A jobb médiák eleve meg is különböztetik a 2 kategóriát: a közírókat "vélemény" címszó alatt közlik, másokat meg "belpolitika", "külpolitika", stb. rovat alatt.

vanRob 2018.12.05. 11:33:18

@Cycmen: Nem-e? Baszki, az eredeti cikk bayerről íródott. Hát hadd lehessen már bayert fikázni, egy a fikázásáról írt blogban. De nem. Idejöttök, és véditek a védhetetlent, meg idecitáltok olyasmit, amivel szerintetek el lehet kenni, hogy bayer egy uszító ostoba barom. Nem kell, nincs rá szükség. Mennék én az origóra is írogatni, hogy hazudtok, csak ugye az oldalon a cikkekeket már nem lehet kommentelni, a fész oldalról meg azelőtt leszedik a negatív kommentet, mielőtt megjelenne. Az egymás faszát fényesre szopást meg meghagyom nektek, fidesznyikeknek.

Cycmen 2018.12.05. 11:44:13

@vanRob: Fikázd Bayert ahogy csak tudod, ki akar megakadályozni? Nekem pont ez szolgáltat alapanyagot amiket írtok, jól le lehet csapni a magas labdákat!
Amúgy az egymás faszát fényesre szopós mondatod után igazán nem értem, mi bajod van neked Bayerrel, tökre a te világod! :DDDDDDDD

moloy 2018.12.05. 12:03:24

@balcán maxval bircaman: Egy kicsit messzebbről kezdeném:
Mátyás királyunk, nem követve apja irányát, a török helyett Bécs felé kalandozott, s ennek is következménye lett a törökök 150 éves itteni tartozkodása. Mivel az általuk kiürített területekkel kezdeni kellett valamit, a feltöltését - német földről - Mária Terézia királynénknek köszönhetjük, s ez olyanyira sikeres volt, hogy a mai napig is, komplett falukat, városrészeket töltenek meg az akkortájt idetelepültek leszármazottai, (feltehetően ebből ered a németekhez fűződő erős kötődésünk is) kiknek legtöbbje nevét is megtartotta. Feltehetően ebből ered a németekhez fűződő erős kötődésünk is.

Homyak 2018.12.05. 12:15:33

@balcán maxval bircaman:

Továbbra sem megy neked a szövegértés. Idéznék ismételten a definícióból: "politikai kérdéseket, közérdekű társadalmi problémákat magas színvonalú, igényes stílusú cikkekben fejtegető író; publicista. "
Bayer cikkei hol igényesek? Hol magas színvonalúak? Ebbe a műfajba nem illik bele a kocsmaszintű vulgaritás. Egy szóval se mondtam, hogy az a baj, hogy fideszes kötöttségű. Hanem az, hogy egy idióta paraszt, aki csak fröcsögni tud úgy, ahogy a gazdái kívánják.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 12:16:20

@moloy:

A német kötödés már István óta megvan, egy rakás német embert hozott be.

A következő német betelepedést II. András engedélyezte, de aztán meggondolta magát, s kiűzte őket. Ezek anémetek a később Kelet-Poroszország nevű területre mentek át Mo-ról.

A harmadik hullám meg az, amit írsz: a török pusztítás miatt. Bayer is ebből a hullámból származik. De - kapaszkodj meg - az én anyai nagyapám anyai ága is innen van.

Mátyás mint a török megszállás oka? Elég vad elmélet...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 12:17:53

@Homyak:

A magas színvonal relatív. Olvass Bayer-cikkeket, kocsmai stílusról nemigen lehet beszélni. Az tény, hogy nem TGM-féle eszmei cikkek, hanem hétköznapi szintű nyelvezetűek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 12:18:41

@Homyak:

Ráadásul pont Bayer gazdátlan, abszolút autonóm típus.

2018.12.05. 12:27:53

Nem nézek és lehetőleg nem hallgatok fideszes hazugságokat. Így csak annyit mondanák hogy ránézésre is egy hathengeres büdös paraszt. Sötét elmével és beszólásokkal.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 12:31:21

@Tiktak58:

Akkor igazi ballibant vagy.

Annak idején a SZU-ban Szolzsenyicinnek a szovjet írószövetségből való kizárása idején az egyik tag meglepő őszinteséggel kimondta „не читал, но осуждаю” (nem olvastam, de elítélem) – e mondatból az orosz nyelvben szállóige lett.

bontottcsirke 2018.12.05. 12:54:50

Tompika tegnap azt mondja a karc fm-ben (vagy mi a lófasz az a fideszes szar) "....nálllam van füttés meg villággitt a lámpa....."

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 13:06:33

@torró: Hát még ha láttál volna minket régebben fideszgeci!:))

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 13:09:00

Amúgy akkoriban kezdtem megkedvelni bayerzsocát,mire megtudtam,hogy ő is csak egy fideszbirka.
Nyilvánvalóan viktor hűséges kutyusa,de neki is vannak jó észrevételei,gondolatai.

Homyak 2018.12.05. 13:10:42

@balcán maxval bircaman:

Na ne, birca. Ne akarj nekem kimagyarázni mindent. Olvastam Bayer cikkeket, és a stílusától elfogott a hányinger. Igenis színvonaltalan, ostoba fröcsögések.
Azt meg te sem hiszed el, hogy abszolút autonóm, független ember. Semmi köze a cöfhöz meg a fideszhez, ugye? Azért, mert megint leszerepeltél (szokásodhoz híven), abszolút hülyeségeket nem kell írogatni.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 13:12:39

@Látens Inszinuáció: Jaaaaaj már!Há' mér' bántod őket?!:))

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 13:19:12

@Homyak:

Néha túl kemény a stílusa, ez felesleges. Ezért se a kedvencem. De az utóbbi pár évben kifejezetten jók a meglátásai.

S igen, autonóm ember. Az, hogy valaki autonóm NEM azt jelenti, hogy nem támogathat pártot.

vanRob 2018.12.05. 13:35:48

@Cycmen: Nem az én világom. Homlokegyenest az ellentéte. Egy uszító sötét baromnak tartom.

6.Lenin 2018.12.05. 13:37:15

Lberálisnak magukat valló bunkókáim!

Miért ne írhatna Bayer azt, amit ő jónak lát, és úgy, ahogy az neki tetszik?
Miért is kéne kirekeszteni?
Mert ő patkány bunkónak lát titeket?
És , ha ez igaz?
Akkor most mi van?

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 13:46:46

@abcdefghijklmm: ez egy komment, nem a stílus a gond, hanem a tudatlan következetlenség, s az meg ne ugasson nekem nemzeti hagyományok védelméről, aki a saját anyanyelvét sem tudja helyesen használni, de tőled eddigi kommentjeid alapján nem is vártam, hogy megérted hozzászolásom tartalmi részét; aki, mint te, képtelen olyan egyszerű gondolati alaptevékenységekre, mint az asszociáció, az írja az általad írtakat;-)... olvass swiftef vagy dantét, baribaszó...

2018.12.05. 13:47:36

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"
nem a balliberális barátaidra jellemző az öntudat és felsőbbrendűség, hanem azokra, akik tudják hogy a jelen esetben a "zökkenőmentesen" a helyes kifejezés és nem a "zökkenő mentesen"... "

Hol láttál ez előtt a mondat előtt kettőspontot?

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 13:49:17

@Cycmen: hájas testvér, neked nincs hozzá enigmád, emiatt szaros a szád széle:-)...

vanRob 2018.12.05. 13:52:08

@6.Lenin: csak annyi kedves lenin, hogy ideológiai, sőt, inkább politikai alapon diszkriminál. Mondhatod, hogy vélemény nyílvánítás, de a hangneme és stílusa inkább a közösség elleni uszítás vétségét meríti ki.
Szerintel aki nem neres pláne nem fideszes, az elmehet a sunyiba. És ez az ember kapja 2016-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. Amire, korábban példátlanul értelmiségiek, tudósok tucatjai adják vissza az övükét, mondván a franc se akar egy társaságba tartozni bayerzsolttal.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 13:59:53

@balcán maxval bircaman: midig ezt teszed, de most például a közírót értelmezed szándékosan félre.

Homyak 2018.12.05. 14:01:02

@balcán maxval bircaman:

Akkor mit jelent nálad az, hogy autonóm? Nincsenek semmilyen meglátásai. A maga keresetlen stílusában fröcsögi annak a nézőpontját (fidesz) ahonnan a pénzt kapja. Egy igazi gerinctelen ember.

bpbp78 2018.12.05. 14:01:55

@pina noir: konkrétan kire gondolsz? Írj már példákat!

Az általad ballibnek titulált oldal sose nyilvánul meg így, mint Bayer, aki a magát keresztény, konzervatív jobb oldalhoz sorolja...Egyébként ha meg ideológiákat nézünk akkor ez a bagázs sem keresztény, sem konzervatív...Bayer meg aztán végképp nem.

6.Lenin 2018.12.05. 14:03:01

@vanRob:

Miért, ki em diszkriminál politikai alapon? Vicces vagy.

Bayer esetében nem azt tartom elfogadhatatlannak, hogy néven nevezi a ballibsiket, hanem már szinte általános a műsoraiban a baszkiz7ás, a szarozás, meg hasonló általánosan használt közönséges beszéd. Ezt minek. A vasárnapi műsorát már nem is nézem, a többit is inkább a vendégei miatt.
Más, ha valami nem tetszik nem nézem. Másnak is tudom ajánlani.

Minden magyar állampolgárnak jogában áll azt támogatni, akit ő jónak lát a saját szempontja szerint, neked is, elítélni is, aki nem tetszik.

Mi ezzel a gondod?

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 14:03:53

@torró: Hát mi emberek néha kiakadunk rajtatok,elvtelen szarházi gerinctelen tetveken!

2018.12.05. 14:05:23

@Sir Bates dö Hól: "ez egy komment, nem a stílus a gond, hanem a tudatlan következetlenség, s az meg ne ugasson nekem nemzeti hagyományok védelméről, aki a saját anyanyelvét sem tudja helyesen használni"

Stílusról én egy árva szót sem írtam. Te viszont ne ugass helyesírásról egy kommentben egy másik hozzászólónak, aki szintén kommentben írt, ha egyszer magad sem ismered az alapvető szabályokat!

"de tőled eddigi kommentjeid alapján nem is vártam, hogy megérted hozzászolásom tartalmi részét; aki, mint te, képtelen olyan egyszerű gondolati alaptevékenységekre, mint az asszociáció"

Írod te, aki stílusról kezd el nyekeregni nekem, miközben teljesen másról volt szó.
Ki képtelen, mire?

"olvass swiftef vagy dantét, baribaszó... "

Valószínűleg többet olvastam mindkettőt, mint te. Viszont abban biztos vagyok, hogy te legalább egyel több barit basztál meg, mint én!
A tulajdonnevek (Swift, Dante) egyébként nagybetűvel írandó, balfék! :-)

Most pedig nekiállhatsz, és lesheted, hogy én mikor fogok nyelvtani hibát véteni, és előbb-utóbb biztosan találni is fogsz, hiszen senki sem tökéletes!

A különbség az, hogy én nem kezdtem egy nyelvtan-náciskodni, mikor kifogyott a szegényes érvkészletem egy másik hozzászólóval szemben.

Homyak 2018.12.05. 14:06:10

@6.Lenin:
"Lberálisnak magukat valló bunkókáim!

Miért ne írhatna Bayer azt, amit ő jónak lát, és úgy, ahogy az neki tetszik?
Miért is kéne kirekeszteni?
Mert ő patkány bunkónak lát titeket?
És , ha ez igaz?
Akkor most mi van? "

Ő azt látja jónak, amit a fidesz mond, mert onnan kapja a közpénzt a semmire. Mindenkinek lehet véleménye, és kifejtheti, de ezt lehet normálisan is, és nem fröcsögve, bunkózva. Mert aki ilyen stílusban ír (vagy kommentelget, mint most te), az nem vall egy értelmes, tisztességes emberre.
Véleménye tehát mindenkinek lehet, de másét tiszteletben kell tartani és elfogadni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:08:05

@Cycmen: mi ez a buta relativizálás? Bayer káromkodik? Csúnya szavakat használ?
Ha a válasz igen, tök mindegy, hogy más is.
Eddig büszkén hirdettétek, hogy jól megmondta! Most azzal véded, hogy csak másokat utánoz?

6.Lenin 2018.12.05. 14:11:39

@Homyak:

Te tiszteletben tartod az én véleményem, bunkókám? Na, ugye.

Miért kéne nekem a te tisztességesnek, értelmesnek, stb tartottak közé?
Mi van, ha ezeket én másként értelmezem?

Baszki, te szeretnél mindenkit kirekeszteni, aki nem a te véleményedet tartja a maga számára is elfogadhatónak? Ne bassz!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:11:40

@abcdefghijklmm: miért, hány nyelvtan-náciskodni kezdtél? Mellesleg nyelvtannáci.

bpbp78 2018.12.05. 14:11:50

@Cycmen: mondj már példát, hol föröcsgnek a ballibák (ahogy te hívod a nem FIDESZ hívőket) Bayerhez hasonlóan?

Ezzel amúgy az a gond, hogy a liberális világnézetbe egyébként bele is férne, hogy a te fajtádat elküldök a búsba, és mindezt cifra káromkodások közepette; de a keresztény, konzervatív oldal ezt nem engedhetné meg magának...csak hát kérem itt még a látszatra sem adnak...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:13:12

@6.Lenin: igazad van, csak akkor mit keresel itt?

6.Lenin 2018.12.05. 14:17:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Szörnyülködöm, hogy még mindig mennyi balfasz van Mo-on, és érdekes módon mind az ellenzéki oldalon.
Ide járok reménykedni, hátha, de nem megy nekik.
Tilos?

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 14:18:09

@MACISAJT1: "És engem nem csak a káromkodás érdekel.
Hanem az a stabil magyar- és/vagy keresztény gyűlölet amivel a ballibák elárasztják hagyományosan az összes létező médiumot."

a patrióta mázba csomagolt primitív etnicizmust és a gondolati szabadságból eredeztethető belső meggyőződés szabadságát hatalmi érdekekből pajzsként tartó, ám teljesen intoleráns elnyomó szervezeteket gyűlölik, de például ferenc pápát egyikük sem gyűlöli... (bár nem remélem, hogy megérted)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:19:59

@abcdefghijklmm: "Most pedig nekiállhatsz, és lesheted, hogy én mikor fogok nyelvtani hibát véteni, és előbb-utóbb biztosan találni is fogsz"

Hú, ez aztán a logikai bukfenc!

Mondjuk a logika sem az erős oldalad.
Példa: feltéve, de nem megengedve, hogy van két fideszbirka, az egyik te magad, és van két sorosbérenc, az egyik Sir Bates, neki bizony kétszer annyi esélye van, hogy birkátba... mint neked.(-;

Homyak 2018.12.05. 14:21:23

@6.Lenin:

Kezdjük ott, hogy én mikor bunkóztalak le azért, mert más a véleményed? Nem fogok a szintedre süllyedni.
Lehet más a véleményed, mert nem vagyunk egyformák, de tudod a stílus maga az ember. Lehet normálisan is megnyilvánulni, akkor talán el is tudod adni másoknak a véleményedet, mert ha parasztként viselkedsz azzal nem fog menni.

Fülig José 2018.12.05. 14:21:55

@6.Lenin: válaszolok, pedig csak egy nick vagy a lendvaiból:
"Minden magyar állampolgárnak jogában áll azt támogatni, akit ő jónak lát"
ugye ez mindjárt nem igaz, tekintve hogy a fideSS-sleppet tokkal-vonóval KÖZpénzből támogatják, azaz a mienkből. az összes TV csatornát, újságot, rádióta milófaszt, ugyanis PIACI ALAPON NEM TUDNAK MEGÉLNI. És ne gyere a reklámokkal, mert kizárólag fideSS-közeli cégek reklámoznak a szennysajtóban.
"Más, ha valami nem tetszik nem nézem."
sajnos el kell keserítselek: ez sem igaz, 5 percenként belengeti a vezír a híveinek a migráncsosapokalipszist az összes fórumon (látod, még a g.ci vajdátok sem bízik bennetek, tökfejűekben, folyamatosan fent kell tartani a rettegéseteket), csak sajnos nekem is néznem kell(ene). pedig én megértettem már 3 éve is, hogy erre való hivatkozással hogyan lehet vegetatív (hogy ne írjak atomsötétet) embereket megtéveszteni és választást nyerni tízezer évre. nem akarom minden film minden szünetében 2x-3x meghallgatni.

2018.12.05. 14:22:42

@balcán maxval bircaman: nem vagyok ballibbant. Utálom azokat is. Inkább azt mondanám hogy próbálom reálisan pártoktól függetlenül nézni a dolgokat.
"sima" melósként ez a véleményem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 14:22:57

@balcán maxval bircaman: mindenhol, egy hangalaknak folyamatosan új jelentéstartalmat adsz: a szék betűsort az asztal jelentéstartalmával azonosítod, ez nem intellektuális teljesítmény, csupán primitív faszság...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:23:04

@6.Lenin:
Miért kéne nekem a te tisztességesnek, értelmesnek, stb tartottak közé?
Mi van, ha ezeket én másként értelmezem?

Baszki, te szeretnél mindenkit kirekeszteni, aki nem a te véleményedet tartja a maga számára is elfogadhatónak? Ne bassz!"

Tudod, ezek a fogalmak közmegegyezéssel kaptak jelentést. Ha neked más az elképzelésed a tisztességről, akkor nem vagy az.
Bizonyos formáit a törvény bünteti...

Fülig José 2018.12.05. 14:27:09

@Sir Bates dö Hól: bazz, te a birkát hülyézed miközben vitatkozol vele... én érzek itt egy kis áthallást :-)

2018.12.05. 14:28:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: Mi ezen a logikai bukfenc, te balfasz? :-)
Az, hogy leírtam, hogy előbb-utóbb fogok hibát véteni és vétettem is?

A "lesheted" szóval nem csak azt lehet kifejezni, hogy én biztos nem fogok hibázni, hanem azt is, hogy a másik balfasz, meg te is, te balfasz, most azzal tölti minden idejét, hogy hibát keressen, és kurvára örül, mert talált is, ettől azt hiszi, hogy tud valamit.

Na! Ez legyen a legnagyobb örömötök a büdös lyukban, ahol éltek, ostoba prolik!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:29:22

@balcán maxval bircaman: "n egy kis gond, a nyelv általánosan elfogadott fogalmakkal dolgozik, nem egyének általiakkal"

Látod, tudod te! Csak nem használod!

2018.12.05. 14:29:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nekem biztos nincs esélyem birkát baszni, mert nőkön kívül másra nem áll fel. Ellentétben veled és a másik hülyegyerekkel.

vanRob 2018.12.05. 14:30:14

@6.Lenin: már éppen válaszolni akartam, amikor láttam pár kommenttel lejjebb (illetve innen ugye feljebb) azt a választ, amit én is meg akartam fogalmazni. Az a baj, hogy ami és ahogy a száján kijön, az hűen tükrözi a fidesz hozzáállását és látásmódját az őket körülvevő helyzetről. És nem tetszik. Ahhoz pedig jogom van, ugyanannyi mint bayernnek fröcsögni, hogy elmondjam, leírjam, ahol és ahányszor csak tudom, a fidesz lop, csal és hazudik, és mindezt pökhendi arcátlan módon.

6.Lenin 2018.12.05. 14:30:37

@Fülig José:

Ez 1 drb elfogult és buta vélemény. Semmi értelme.
Ezt a véleményt csak a hasonlóan buta seggfejek osztják, ráadásul már vagy 10 éve, pedig totál eredménytelenül, de az istennek se jöttök rá erre.
A választók is nagy ívben tojnak rá, még azok is, akik nem a Fideszt támogatják, de még erre se jöttök rá.

Ez pedig már a butaság olyan szintje, amin már szörnyülködni se érdemes.

Alick 2018.12.05. 14:31:25

Az igazi liberalizmus számomra azt jelenti, hogy Bayer Zs. vagy akárki akármelyik politikai oldalról azt ír, amit akar.
A Charlie Hebdo provokatív szintjétől még úgyis eléggé távol vannak...
:)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:31:33

@abcdefghijklmm: hú, te tényleg csoda, hogy leérettségiztél! Nem az a bukfenc, hogy hibát fogsz véteni! Az, hogy: lesheted, hogy hibát vétsek, de fogok!
A magyar nyelv kifejezéseivel mennyire vagy tisztában???

Etniez 2018.12.05. 14:31:45

@pina noir: imádom ezt az alaptalan hülyeséget, 2. vagy aki felhozza.

6.Lenin 2018.12.05. 14:33:08

@vanRob:

Mikor vontam kétségbe ezt a jogodat? Nem értetted amit írtam eddig?
Sajnálom (írtam meggondolatlanul)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:33:21

@Alick: viszont itt illiberalizmus van. Tehát csak Bájer írhat, amit akar???

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 14:34:01

@Fülig José: Jaja.Valamelyik nap,Halálos Iramban majd összes szünetében "Tények" röviden.
Én meg csak mosolygok rajta.:))

vanRob 2018.12.05. 14:34:12

@6.Lenin: én is szörnyülködöm, hogy mennyi hozzád hasonló birka van még az országban. De egyfelöl megértelek. Ha nem vesztek tudomást a negatív dolgokról, és csak a szépet meg a jót ömlengitek, akkor valóban kialakulhat egy olyan kép, miszerint Mo-n minden szép és jó. Kábi, mint a kádári kommunizmusban.
Csak vannak ezek a ténynek nevezett makacs dolgok, és fordíts nyugodtan hátat, egyszercsak azt veszed észre, hogy azok a tények szépen jól seggberaktak.

6.Lenin 2018.12.05. 14:35:27

@Alick:

Nocsak, van még aki érti ezeket?
Kellemes meglepetés.

Etniez 2018.12.05. 14:35:44

@Ken Adams79: Tóta pont leszokott a káromkodásról. Azt sem tudod, miről beszélsz bm.

Fülig José 2018.12.05. 14:36:38

@6.Lenin: te érted amit írsz? mert sajnos én nem... hogy jön ez ahhoz, hogy hazugságokat irkálsz? hogy folyik a szar a szádból, mert a felejd meg a segged egy és ugyanaz. érted? ...dehogy érted.

vanRob 2018.12.05. 14:38:15

@6.Lenin: én sem értem, hogy mit nem értesz... Nem kezdesz te összekeveredni kissé?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:38:21

@Alick: ja, a Charlie Hebro a mérce? Katkónak libsi? Bájert egy vicclaphoz hasonlítod? Bájer a Lúdas Matyi?

6.Lenin 2018.12.05. 14:39:07

@vanRob:

Látom nem mérted, hogy miről is írtam. A te bajod.

Nem te döntöd el, hogy én kit támogathatok. Az én jogom, és egyben a felelősségem is.
Szerintem eddig-a régebbiekhez képest- nagyon is jól mennek a dolgok (a sok hiba ellenére is)
Mutass jobbat.

Fülig José 2018.12.05. 14:40:48

@kifordított nagyanyó: lárvaarcú göncigecin..? mi a vicces? nemértem.....
bazz, néha télleg fideSSesnek érzem magam, ahogy a vajda samesza magyaráz a világvégéről meg a cigány nagyságáról én meg ülök jó párttagként csurgó nyállal és próbálom felfogni miről van szó...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 14:41:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A közíró közeleti ügyben nyilvánosan író ember. Ez a definíció.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 14:42:29

@Homyak:

Az autonóm azt jelenti, csak saját gondolatai vezérélik, nem más megbízása, pénze.

Fülig José 2018.12.05. 14:42:49

@vanRob: mesterséges unintelligencia, by fideSS 1.0... sajnos kínai verzió, erre fussa, ennyit tud :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:43:18

@abcdefghijklmm:
A "lesheted" szóval nem csak azt lehet kifejezni, hogy én biztos nem fogok hibázni, hanem azt is, hogy a másik balfasz,"

Te jó ég! A lesheted azt jelenti, hogy balfasz???
Hát, téged sem az eszedért szeretünk.
Nem vagy te ner pozitív?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 14:43:18

@Tiktak58:

Én is pártfüggetlen vagyok 1999 óta.

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 14:43:52

@abcdefghijklmm: basszam anyádat, a "zökkenőmentesen" és "zökkenő mentesen" nem helyesírási, hanem nyelvhelyességhasználati kérdés; na ezért húzz a picsába faszkalap!

(by the way: a stílus szó több jelentéstartalommal bír, kontextustól függően, nyilván olvasottság és intellektus szükséges a helyes értelmezéshez; fasszopó, hol vétettem helyesírási hibát? mutass rá, ha tudsz!;-); dantétól, swiftől pontosan mit is olvastál, mert olyan nagy választék nincs, hogy azzal kérkedj "Valószínűleg többet olvastam mindkettőt, mint te."; érteni is kell azt, amit olvasol, de mivel erre képtelen vagy, így megnyerted a baribaszó mellé a funkcionális analfabéta eposzi jelzőjét is:-DDD)

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 14:45:57

@Fülig José: Most éppen a marsianikó volt benne.

Homyak 2018.12.05. 14:46:30

@balcán maxval bircaman:
"Az autonóm azt jelenti, csak saját gondolatai vezérélik, nem más megbízása, pénze. "

Persze ez teljes mértékben igaz Bayerre, aki a cöfön keresztül kapja a közpénzt, és valamiért mindig egy az egyben írja a fideszes propagandát mindenféle kritika nélkül.

vanRob 2018.12.05. 14:46:34

@6.Lenin: látom nem érted, hogy miről írok, és miről nem. Szándékos...? Faszom se akarja eldönteni, vagy megmondani, hogy kit támogass. De nekem se mondja meg senki. Se te, se más. Majd én eldöntöm azok alapján, amit látok (és igen, kiveszem a sok kormányzati hazugságot, de beteszem a lopásaikat, a trágya videlkedésüket, az arcátlanságukat), hallok, olvasok. Mert a saját bőrömön érzem, hogy mi a valóság, nem a kormányzati propagandából. Tudod, Marika néni meg Pista bácsi benyalja ennek a jóságos viktor királnyak, hogy éjszaka a migráncs majd kihúzkodja a répát meg a zellert a konyhakertben, és a soros az ördög. Mert nem hall és nem lát mást. Persze azon a Marika nénik meg a Pista bácsik is keseregnek, hogy mán megint drágább a kenyér, évről-évre kevesebben laknak a faluban, meg a kisunokákat is egyre ritkábban hozzák haza külföldről a Julcsiék. Az ő hibájuk lenne, hogy nem rakják össze a kirakost? Ugyan dehogy. Tudatos hülyítés megy, és ennek eklatáns példája vagy te is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:47:09

@balcán maxval bircaman: nem: "múlt század harmincas éveiben ketten dobták be a köztudatba: Bálint György budapesti publicista Magyarországon használta, Balogh Edgár kolozsvári publicista pedig Erdélyben.

Nehéz volna eldönteni, melyiküké az elsőség, talán nem is érdemes, mert elképzelhető, hogy egy harmadik publicistától származik a kifejezés. Mindenesetre egymástól függetlenül azt a tollforgatót nevezték közírónak, aki a publicisztikát művelte: „az újságírásnak a politikai és társadalmi kérdéseket magasabb, elvi alapon, irodalmi szinten tárgyaló ágát” (idézet az idegen szavak szótárából). A közíró tehát arról nevezetes, hogy írószemmel látja a világot, de sajtó-műfajokban fejezi ki magát. Akár azért, mert nem érez magában epikai-költői tehetséget, akár pedig azért, mert érez ugyan, ám a körülmények nem teszik lehetővé, hogy szépirodalommal kísérletezzék"

vanRob 2018.12.05. 14:49:01

@Fülig José: de én élvezem... :) Egy darabig bosszant, de olyan ez mint a Mátrix végén Smith ügynök és Neo harca. Kisimered, onnantól a tiéd. És még csak fel sem tűnik nekik, hogy kiismerted.

Fülig José 2018.12.05. 14:49:51

@kifordított nagyanyó: óóóóóó, roppppantul kedvelem, a gerinc humán megtestesülése, az igazi NŐ, a kitartás és intelligencia kvintesszenciája... nála már csak a férjeura nagyobb király... ja, meg a vezír női megtestesülése, az a címeres kurva... kökemény szalai vivike. pfuj.

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 14:50:30

@Fülig José: :-)... nem eszmecsere vagy vita, csupán szemantikai gyorstalpaló a napi jótétemény illiberális kereszténydemokrata követelményének jegyében;-)...

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 14:52:35

@Fülig José: Azé még mindig jó kis bőr.:P
Ha közben nem beszél az még jobb!:))

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 14:53:38

@Homyak:

Komolyan elhiszed, hogy Bayer semmiről nem gondolt semmit, aztán jött a CÖF, s elkezdte ismételgetni azt, amit mondtak neki?

6.Lenin 2018.12.05. 14:53:40

@vanRob:

Te 100x, de akár 1000x is leírhatod az elfogult véleményedet. Semmi értelme. Ezzel nem fox meggyőzni senkit. Már vagy 10 éve eredménytelen.

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2018/12/jelenlegi_trend-02.png

Amíg ezen a színek nem fordulnak, semmit sem ér a véleményed. Ha a narancs lesz a legvékonyabb, akkor visszatérhetünk a témára.

Fülig José 2018.12.05. 14:53:57

@Sir Bates dö Hól: jól van, ahogy érzed... ha téged ez kapcsol ki :-)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:55:06

@abcdefghijklmm: látom, gondjaid vannak a szövegértelmezéssel is. Hasonlat? Képes beszéd? Hallottál már ilyenről?

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 14:56:22

@abcdefghijklmm: azt láttam eddig is, hogy nem bírod anyanyelved még középiskolás fokon sem, ellenben bizonyságát adtad annak is, hogy a logika helyett a lógika talaján kimozdíthatatlanul két lábbal állva éled és szervezed életedet:-)...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 14:56:35

@balcán maxval bircaman: nem, Bayer elmondta, mit gondol: hol az mszmp alatt, a népszabadságban, hol

Fülig José 2018.12.05. 14:57:04

@vanRob: hát vlagyimír a legaljánál is lejjebb van, de ma neki jutott a cigánymosdatás, hááááát...tegnap a parasztgyerek meg a cicalány karakter volt, tegnapelőtt 666 meg fültő, azokat jobban szeretem, ez a szerencsétlen elég együgyű...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 15:00:03

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Így igaz, a 90-es évek közepéig ballib volt. Ezt ő maga is elmondta sokszor.

Homyak 2018.12.05. 15:02:18

@balcán maxval bircaman:

"Komolyan elhiszed, hogy Bayer semmiről nem gondolt semmit, aztán jött a CÖF, s elkezdte ismételgetni azt, amit mondtak neki? "

Bayer a pályafutása elejétől fogva mindig a fideszhez tartozott, függetlenül attól, hogy az most liberális, konzervatív vagy épp milyen elvet vallott. Innentől kezdve nincs miről beszélni.

6.Lenin 2018.12.05. 15:04:20

@Fülig José:

Kit mosdatok te szerencsétlen?

10 éve szaporodnak a különböző színű csíkocskák és közben vékonyodnak is.
Aki ezt nem képes értelmezni, az hülye.
Nem az érdekli a választókat ami ti itt előadtok, hanem várnak már egy elfogadhatóbbat.
Ehelyett ez a hülyítés megy, válaszok meg nincsenek.

Szaporodnak meg vékonyodnak a csíkocskák. Mi a fasznak?

Egy szín kéne, ami hosszabb a narancsszínűnél. Nem érted?

Homyak 2018.12.05. 15:04:32

@balcán maxval bircaman:
"Így igaz, a 90-es évek közepéig ballib volt. Ezt ő maga is elmondta sokszor. "

Ki is igazítom előző hozzászólásomat. Igen, 93-ban át is ment a népszabadsághoz. Épp a szocik kerültek hatalomra, egyből oda is dörgölőzött.

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 15:05:15

@6.Lenin: ezek szerint (mivel a legyek szeretik a tehénszart, s nagyobb számban is vannak, mint az emberek) a tehénlepény napi gasztronómiád része... Lajos, ne bassz'má'meg!...

delfin38 2018.12.05. 15:06:30

Bayer a Fidesz kloakája! Ennyi!

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 15:07:18

@Fülig José: igazad van, ellenben Lajosommal (6.Lenin) trafikálni nem a sajtreszelővel történő rejszolás esete:-)...

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:11:01

@Sir Bates dö Hól: Pontosan!A szar finom!Egymilliárd légy nem tévedhet!

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 15:12:52

@Igazamvanvagyigazamvan?: képes beszéd? most a divina commediát kezdi keresni a képregények közt, a gullivert már megtalálta...

vanRob 2018.12.05. 15:14:30

@6.Lenin: Leírhatod 100 vagy 1000 alkalommal is az elfogult véleményedet, de ez nem változtat azon, hogy tudatos butítás folyik, és ennek te egy nagyon jó példája vagy. Nem foglak meggyőzni, mert egyrészt esélytelen, másrészt meg esélytelen. Nektek a 27%os ÁFA is jó, és az EU a rossz, mert 25-ben akarja maximalizálni. Nektek a vasárnapi boltzár is jó, mert... a tököm tudja miért jó, de arra már nem tudtok válaszolni, hogy miért jó a kereskedelemben dolgozóknak. (Nem, nem jó nekik). Itt van a MT legújabb módosítása, de hozhatnám példának a gránitszilárdságú n+1-ik módosítását. Megkérdeztek bárkit? Volt egyeztetés a szakmai fórumokkal? Egy szart. Erőből letolják, mert megtehetik, és meg is teszik, mert a birkahad összezár. Az már nem érdekli őket, hogy ezzel szembeköpnek téged is, abban bíznak, és tök jogosan bíznak abban, hogy a birkahad van annyira vak, süket és ostoba, hogy az arcába csorgó köpetre azt hiszi, puszitól van.

vanRob 2018.12.05. 15:15:12

@balcán maxval bircaman: @6.Lenin: Leírhatod 100 vagy 1000 alkalommal is az elfogult véleményedet, de ez nem változtat azon, hogy tudatos butítás folyik, és ennek te egy nagyon jó példája vagy. Nem foglak meggyőzni, mert egyrészt esélytelen, másrészt meg esélytelen. Nektek a 27%os ÁFA is jó, és az EU a rossz, mert 25-ben akarja maximalizálni. Nektek a vasárnapi boltzár is jó, mert... a tököm tudja miért jó, de arra már nem tudtok válaszolni, hogy miért jó a kereskedelemben dolgozóknak. (Nem, nem jó nekik). Itt van a MT legújabb módosítása, de hozhatnám példának a gránitszilárdságú n+1-ik módosítását. Megkérdeztek bárkit? Volt egyeztetés a szakmai fórumokkal? Egy szart. Erőből letolják, mert megtehetik, és meg is teszik, mert a birkahad összezár. Az már nem érdekli őket, hogy ezzel szembeköpnek téged is, abban bíznak, és tök jogosan bíznak abban, hogy a birkahad van annyira vak, süket és ostoba, hogy az arcába csorgó köpetre azt hiszi, puszitól van.

vanRob 2018.12.05. 15:16:52

@balcán maxval bircaman: A fidesz is liberális pártként indult, csak azon az oldalon nagy volt a tolongás, kevés babér termett. Így aztán köpönyeget és világnézetet fordítva, jó érzékkel a biztos anyagi megtérülés felé fordultak.

6.Lenin 2018.12.05. 15:17:56

@Sir Bates dö Hól:

Ki a faszt érdekel a hülyeséged? Minek reklámozod itt (is).
Az ilyen hülyéktől csak a Macron fog bukni, nem Orbán, seggfejkém.
Ilyen kurva nehéz ezt belátni?

6.Lenin 2018.12.05. 15:23:35

@vanRob:

Engem nem kell meggyőznöd te balfasz, én is szeretném már valóban kiválasztani a legjobbakat, de kiket, te szerencsétlen.
Arra adjál már választ.
ezt a szerencsétlen balfasz bagázst kéne választanom? Még a sját pártjukat se tudják egyben tartani, B+.

Ezt írtam balfaszkáim:

"Egy szín kéne, ami hosszabb a narancsszínűnél. Nem érted? "

Mi a faszom olyan bonyolult ebben?

vanRob 2018.12.05. 15:23:37

@6.Lenin: na, azt viktor nem hagyná. Még hogy összeálljon a bal vagy akármilyen oldal? Nem, nem . Jobb az, ha az ellenség szét van aprózva, mint jelenleg a baloldal (mellék megjegyzés: pont ez a fidesz célja), a jobboldal meg a rettegés, a választások évében nagylelkűen adott 10000 forintos erzsiuti és az emútnyócévezés masszájából összegyúrt galacsinként 4 évenként a fülkéhez gurítható. Hogy aztán ott egy kis ikszecskével tovább legitimálja a lopást.
Szóval, lényeg a lényeg. A baloldal addig marad megosztott, amíg viktornak ez így jó. Primitív politikai eszköz, nem is értem a sok baloldali erő mi a francért marakodik még a nemlétező koncon...?

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 15:24:17

@6.Lenin: Lajosom, a tehénlepény nem képezi a francia gasztronómia részét, ellentétben a mai moi kormánypropaganda által szolgáltatott intellektuális menüvel... te meg azt habzsolod kétpofára...

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 15:25:27

@6.Lenin: az, hogy inkább virágozzék száz virág...

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:28:58

@6.Lenin:
@vanRob:
+ még akinek tele a töke az kimegy.
Így a legközelebbi választásokon még biztosabb a "siker".
Mármint nekik siker.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 15:29:43

@Homyak:

Amivel kisebbségben volt.

A korai Fidesz tagjainak, híveinek nagyobb része nem tartott a párttal. Ahogy ez az MDF és az SZDSZ esetében is lezajlott.

Bayer kifejezetten kritizálta a Fideszt 1995-ben.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 15:31:35

@Homyak:

S nem maradt ott, nem furcsa? Azaz saját gondolkodása vezérelte.

6.Lenin 2018.12.05. 15:31:37

@vanRob:

Gondolod, hogy csak tényleg ennyire hülyék vannak az országban?
Miért is szavaztok ilyenekre?
Van 5 millió nem a Fideszre szavazó, szavazásra jogosult polgár.
Külső támogatásban se lenne hiány, hiszen sokaknak lenne érdeke a Fidesz bukása.

Mi is akkor a probléma? Megoldhatatlan?

vanRob 2018.12.05. 15:31:59

@6.Lenin: Erre válaszoltam. Jó, kissé összetettebben, mint a kommunista propaganda egybiteseknek szánt üzenetei, de gondoltam, azért hátha megbírkózol egy-két többszörösen összetett mondattal. Na, mindegy. Akkor megpróbálom egybitessé konvertálni:
jobboldal: fidesz
baloldal: sok kicsi.
A sok kicsi együtt > fidesz. A sok kicsi egyesével < fidesz. Cél: sok kicsi a baloldalon.

Homyak 2018.12.05. 15:35:17

@balcán maxval bircaman:
"
S nem maradt ott, nem furcsa? Azaz saját gondolkodása vezérelte. "

Nem, hiszen hatalomváltás történt, és a másik oldalra kellett nyalni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 15:36:55

@vanRob:

Rossz dolog a 27 %-os ÁFA. De emiatt nem fogjuk a ballibeket támogtani.

Nincs semmiféle butítás.

S miért gond az alkotmányszöveg módosítása?

6.Lenin 2018.12.05. 15:38:38

@kifordított nagyanyó:

Én sok olyant ismerek, akik kint vannak, az inkább jobb az országnak, hogy ott vannak.
De, uniós polgárok vagyunk, mindenki oda megy, ahol ő jól érzi magát.
Ha valakinek tetszik, hogy koszos bevándorlónak nézik az őslakók, lelke rajta.
Néhányan meg már nem élnének a sok tartozás miatt, kimiskárolták volna itthon őket. Szinte minden eset más, talán van közte politikai ok is, és sok minden más is.
Általánosítani értelmetlen.

Nagyorrú Barbi 2018.12.05. 15:39:01

Örülnél blogger, ha fele oly olvasottságot mondhatnál magadénak, mint Bayer. De hát...

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:39:27

@vanRob: XD
Pálcika karika karika pálcika!:))
Rendőrosztag parancsnoka:
-Az akció 11:48-kor kezdődik!Akiknek kvarcórájuk van:Pálcika pálcika fordított szék hóember!

6.Lenin 2018.12.05. 15:39:44

@vanRob:
Te simán hülye vagy.

exterminador 2018.12.05. 15:42:49

Bayer meg a 3000 kötetes könyvtár? Szerintem akkor találkozott vele, mikor fejére szakadt a könyvespolc.

vanRob 2018.12.05. 15:43:22

@6.Lenin: Jaj, ne már... van kábé 1.5 nagyjából biztosan fideszre szavazó, meg olyan 300.000 határon túli, akiknek már az is örömöt okoz, ha látják a viktort szállító magánrepülőgépet elhúzni a házuk fölött.
Már csak olyan szabályokat kell hozni, amik garantálják, hogy a szavazásra jogosultak kevesebb, mint egyharmada olyan eredményt hozzon, amitől a parlamentben 2/3-ad lesz.
És nézd már... Csak nem így van Mo-n...? Ja, de.

Ha én lennék ennyire betegesen ragaszkodó a hatalomhoz és a vele járó nagyon sok pénzhez, hát én is ilyen szabályokat hoznék. Ja, hogy ez már kicsit olyan, mint a diktatúra? Kit érdekel? Majd azt mondjuk, hogy nem, meg ha valaki feszegeti, akkor majd elővesszük az éppen aktuális gonoszt, vagy a mások is loptak/csaltak/hazudtak kártyát (ott lesz a szabadon kijöhetünk a börtönből kártya mellett) és minden meg van oldva.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 15:43:38

@vanRob:

De mi a valóság? Egyszerűen lassan megváltozott a Fidesz-vezérkar véleménye, s aki mást gondolt, az meg kilépett.

S vedd észre, a Fidesz pont akkor kezdett átállni a nemzeti oldalra a liberális oldalról, amikor ennek nem volt sok értelme, azaz nemigen beszélhetünk köpönyeforgatásról.

1992-2000 között a Fidesz olyan helyzetben volt, hogy simán eshetett volna 2 szék közt a földre. A ballibek már kiátkozták Orbánt, de a nemzetiek számára továbbra is túl ballib volt.

Személyesen voltam 1998-ban egy korabeli jobboldali gyűlésen, ahová persze a "liberális Fidesz" nem volt meghívva, s az emberek arról tanácskoztak, hogyan lehetne legyűrni egyszerre a "komcsikat" és az SZDSZ-t, meg az álnemzeti liberális Fideszt.

A szomszédom volt a MIÉP egyik regionális vezére, s ő mondta: befogott orral a második fordulóban leszavaz a Fideszre, de csak, hogy Horn ne nyerjen.

vanRob 2018.12.05. 15:44:35

@kifordított nagyanyó: ahan, ez jó. Ó de rég volt már, amikor olyan fiatal voltam, hogy nevettem rajta...

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:47:48

@vanRob: Erről az egyszerűsítésről ez jutott eszembe.

vanRob 2018.12.05. 15:49:41

@balcán maxval bircaman: olyan irányban, ami a fidesz szándékait és lehetőségeit tágítja? Tényleg. Miért is lenne gáz. Saját képükre szabni a játékszabályokat, és addig maradni hatalmom, amig minden családtag, rokon, barát, szomszéd a saját erejéből a saját lábára áll? Komolyan kérdezed? Azt hiszem ezeket már nagyon sokszor nagyon sok helyen átbeszéltük már.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:50:13

@6.Lenin: Pár tízezer ember aki lehet szavazni sem fog,mert úgy gondolja nincs értelme.
ezzel szemben vannak a kézivezérelt pártkatonák,illetve meggyőződésesek.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:54:07

@vanRob: Most akkó' te bántod a viktort.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:55:29

@exterminador: Én mondtam régen olyat,hogy templomban csak akkor jártunk,mikor éjszaka kipakoltuk!:))

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 15:58:01

@vanRob:
@balcán maxval bircaman:
fidesz és a köpönyegforgatás?!
Ááááh,uuggyyan!
Az két teljesen különböző dolog!
Csak az utóbbi kábé 30 évben,hányszor is "változott" viktor?
Ez a magánrepülőgépezés biztos az agyára ment.

vanRob 2018.12.05. 16:04:08

@balcán maxval bircaman: na, a régi birca... :) Ezek már olyan gondolatok, amik egy objektív beszélgetés alapjai lehetnek. Ha lehámozod a propagandát, akkor ami marad, arról már lehet beszélgetni, a hazugsággyár mantráiról felesleges bármit is vitázni, mert csak érzelmeket szítanak.
Szóval.
Igen a fidesz irányt váltott, arra fordult, ahol stabilabban kiépíthető szavazói bázis van, ami nagyobb esélyt adhat a kormányzásban való részvételre. Nem tudom mikor és hol változott át a fidesz és személyesen orbán viktor egy olyan gépezetté, ami az egyéni célok érdekében mindent és mindenkit képes összezúzni. Talán a hatalom, talán csak a pénz ami megrészegítette, nem tudom. De amit és ahogyan tesznek legalább anyi kárt okoz az országnak és a benn élőknek, mint amennyi hasznot hajt. A legnagyobb kár a megosztás, és a megosztottság fenntartása.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:08:48

@vanRob: Ezt ők nem értik,hiába magyarázod.
Nincsnek elvek,nincsenek gátlások.

6.Lenin 2018.12.05. 16:11:03

@vanRob:

És a sok településsel mi van, ahol nem fideszes a vezetés?
Senkit nem lőttek agyon. Van, ahol szoci a polgármester, és fejlődik is a település. A polgi is nyíltan szidja a Fideszt, mégis nyernek pályázatokat, ő is lopikál belőle, mégis mindig újraválasztják, egy másik szomszédos településen detto, sose volt fideszes a pacák, de már talán 4x választották újra, mert épül, fejlődik a település. Pedig ő is lopikál, gazdagszik a rokonság. Ott se lőttek agyon senkit.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:15:23

@vanRob: Ami pedig bircát illeti...néha ilyet is tud.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:17:55

@6.Lenin: Lásd most Botka vagy Márki Zay Péter esetét.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:18:07

@vanRob:

Az alkotmányszöveg hogy jön ide?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:19:10

@kifordított nagyanyó:

Kevered a "változás" és a "köpönyegforgatás" szavakat.

Minden köpönyegforgatás változás, de a legtöbb változás nem köpönyegforgatás.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:20:17

@6.Lenin: Aki nem sok vizet zava azzal nem törődnek.
Mondjuk gyurcsány se de néha azért előveszik.

vanRob 2018.12.05. 16:23:05

@6.Lenin: polgármester és település vezetés két külön dolog. Nem érdemes kiszedni azokat, ahol a polgi mondjuk nem fideszes, a képviselőtestület többsége meg igen, mert ott az érdemi munkát bojkottálják. Nem érdemes Szegedet felhozni példának, mert egyetlen politikusnak sem lehet érdeke, hogy azért véreztesse ki, mert a polgi és a városvezetés nem fideszes. Szeged nagyváros, sok-sok szavazóval. Ügyesen húzogatták a kerületek határait, de még így sem lett fidesz bástya. HA viszont kivéreztetnék, mert a polgi MSZP-s, akkor lenne haddelhad, és azt a pici esélyt is elveszítik, hogy valaha is fideszes legyen.
Csak, hogy értsd, mi van a jéghegy azon részén, ami a víz alatt van: a vidéki polgik 80+%-a a 2010-es önkormányzati választások során került a székébe. az első 2/3 során viktorka olyan módon írták át és szabták személyre a választási törvényt, hogy abból, ha milliárdokat lopnának el évente (ja, mintha meg is tennék.. na, mindegy), akkor sem jöhetnek ki vesztesen. Kell még a képletbe egy X nagyságú fix csoport (a birkahadtest), akik tutira a fidesz mellé teszik az ikszet. A lényeg, hogy X minden esetben nagyobb legyen, mint az ABC egyes betűi mögött állok. Arra kínosan kell ügyelni, hogy az ABC tagozódást minden áron fenn kell tartani, az pedig, hogy az ABC meg a többi betű egy egységes Y-á álljon össze, azt meg egyenesen meg kell akadályozni. A legjobb, ha fentartják az ABC tagozódást, esetleg mellé tesznek még PQR-t is (=kamupártok).
A magyar választási törvényhez vezető út ilyen egyszerű. És azon csodálkozom, hogy ezen miért csodálkozik bárki is.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:26:01

@vanRob:

Én kiléptem a Fideszből még 1995-ben, s amikor tag voltam, akkor se voltam aktív, szóval ez nem az én bajom. Ráadásul nem is rájuk szavaztam akkoriban.

Nyilván van pragmatizmus is a dolgok mögött, de nehogy már valaki azt próbáélja állítani, hogy egy uktraliberális párt csak azért volt képes szinte mindenben változni, mert ez hozott népszerűséget! Ez tényszerűen se lehet igaz. Mert az nég csak-csak hihető, hogy az MDF összeomlásával üres tér lett, melyet el lehetett foglalni, de a későbbi változásokra már semmilyen pragmatikus ok nem volt.

6.Lenin 2018.12.05. 16:26:20

@kifordított nagyanyó:

Ha bukni fognak, az a Fidesz hibája lesz? Botka miért csak most, esetleg?
MZP-t azt értem, mert az egy faszkalap. Ha politikai ambíciói voltak, miért polginak indult,? Abban esélytelen (szerintem politikusként is, de ez most lényegtelen)

Jakab.gipsz 2018.12.05. 16:26:40

@jános515: Nyafi-nyafi, ne nyafogj gondolkozz !

Mert ha csak a saját sérelmeidet ismételgeted, és csak bűnösöket keresgélsz, egy helyben toporogsz.

Az anyázást Kertész Ákos kezdte el "A magyar genetikusan alattvaló". Miért is ?

Talán azért mert nem voltunk eléggé jók kommunistának ?

Vagy talán azért mert nem vagyunk eléggé jók, a globálisan nyitott politikailag korrekt liberális demokratáknak?

Bayer pontosan fogalmazott: elég volt belőletek.

vanRob 2018.12.05. 16:27:02

@balcán maxval bircaman: Mert csak addig "gránitszilárdságú", amíg az egyéni érdekek azt nem kívánják, mit kívánják, egyenesen követelik, hogy faragjanak rajta. Ez nem jó. Az ország alaptörvényeit ad-hoc jelleggel át meg átírni, csak azért mert csak, na, az nem a felelősen gondolkodó és döntő kormányzat képét vetíti elém. Sokkal inkább egy olyan tolvaj bandáét, aki a törvényesség látszatát kínosan fentartva igyekszik legitimálni a lopásait. De ettől a tolvaj még tolvaj marad...

6.Lenin 2018.12.05. 16:32:58

@vanRob:

Nem Szegedre gondoltam.
Ha kamu, és viccpártokra is szavaznak, akkor van lehetőség másokra is, de talán nem annyira hülyék a választók, ahogy itt gondolják sokan.
Túl magas a bizonytalanok tábora is, tehát a lehetőség adott lenne.
Valami más hiányzik.

Talán a hiteles emberek, hihető vízió. Szerintem, mert ahol van mind a kettő, ott másoknak is van simán esélyük. Nyernek is.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:34:37

@6.Lenin: Háátttőőő..azért megy a gyalázkodás eléggé.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:36:43

@balcán maxval bircaman: LOL!
Egyszerűen úgy váltottak olyan irányba ahol több hasznot reméltek.
Nem voltak és nincsenek elvek,irányzatok.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:37:40

@balcán maxval bircaman: Ahogy valakki fogalmazott.
A fidesznek nincsenek elvei,érdekei szerint cselekszik.

buszrajongó 2018.12.05. 16:39:56

@Sir Bates dö Hól: "fasszopó, hol vétettem helyesírási hibát?"

Bár nem tőlem kérdezted, ha nincs kifogásod ellene válaszolok én. Például az idézett mondatban vétettél helyesírási hibát. A "fasszopó" ugyanis helyesen faszszopó. Ezt mindig elrontod. Hasonló következetességgel baszod el mindig a "moon" és a "froban" szavakat is. Rövidíteni jogod van ugyan, de a rövidítéstől a tulajdonnév még tulajdonnév marad, tehát nagy kezdőbetű, a rövidítés miatt pedig a pont és a kötőjel használata is kívánatos. Így valahogy : Mo.-on, Fro.-ban.

Ha lusta vagy így írni, az se tragédia, csak akkor fogadd el, ha a vitapartner is beleszarik.
Neki is joga van hozzá.

6.Lenin 2018.12.05. 16:40:18

@kifordított nagyanyó:

Itt is, mégis a nem fideszesek nyertek.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:45:23

@Jakab.gipsz: az ilyenek ,mint "te" jók voltak nyilasnak,komcsinak,liberálisnak és keresztény konzervatívnak!
Mondjuk ezt így mind egymás után.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:48:01

@vanRob:

Lopáshoz pont nem kell alkotmányváltoztatás.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:48:45

@kifordított nagyanyó:

Ezzel alegtöbb irányváltást nem tudod kimagyarázni.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:48:51

@6.Lenin: Csak most indult be igazán a dolog.
De ilyen helyeken inkább az ember személye,mintsem pártállása a döntő.

Mondjuk mint én a két legutóbbi választáson.
Listán jobbik,egyéniben asszem együtt PM-es csávó.
Volt szoci de szerintem vállalható.
Most jöhet a hiszti.:))

taga20 2018.12.05. 16:49:21

@kifordított nagyanyó: hu haver! a mai nap itt van/volt az összes fityeszpatkány, és sírnak, mint a fürdős kurvák, hogy bántják a fosszájú bájert.

szakadok:)))

felucca02 2018.12.05. 16:49:58

@balcán maxval bircaman: Például állandóan. Már gondolkodtam rajta, hogy hogyan magyarázzam meg neked, mi veled a baj, de most az olvtárs nagyon ügyesen rátapintott, ennél jobban nem lehet elmondani.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.05. 16:51:12

@kifordított nagyanyó:

Ha így lenne, ma nem azt mondanák, amit mondanak.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:51:56

@balcán maxval bircaman: ????
Nézd már meg hol vannak,baszod!

Amúgy nem nekem kell magyarázkodni.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:55:22

@balcán maxval bircaman: Pont hogy így van.
Most még ezt mondják,de holnap...

6.Lenin 2018.12.05. 16:55:51

@kifordított nagyanyó:

Miért hisztiznék, éltél a jogoddal, ahogy mások is, csak kevesebben voltatok. Ennyi.
Tehát a lehetőség adott volt, valami máson bukott a dolog.
Szerintem erre kéne keresni az igazi válaszokat.

A magyarázkodás mindig a tehetségtelenség biztos jele. A saját hibák elfedése.
Sokkal könnyebb a hibákat másokra kenni, de nem is lesz sikere soha.
Szerintem.

taga20 2018.12.05. 16:56:40

@kifordított nagyanyó: hallod haver! az állatokat etetni szigorúan tilos!

különösen a kérődzőeket:)))

www.youtube.com/watch?v=q_1gjwBZvv0

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 16:57:13

@taga20: Szerintem még te is voltál említve az elején!

Egyébként leszarom bayert.Vannak jó gondolatai,a stílusa olyan amilyen meg amúgy egy seggnyaló.
Nem zavar nem is érdekel.

taga20 2018.12.05. 16:59:51

@6.Lenin: "A magyarázkodás mindig a tehetségtelenség biztos jele. A saját hibák elfedése.
Sokkal könnyebb a hibákat másokra kenni, de nem is lesz sikere soha.
Szerintem."

tökre igazad van fityeszork. itt egy eklatáns példa.

444.hu/2018/12/05/tobb-milliard-forintot-bukott-a-fovaros-a-bedolt-elektronikus-jegyrendszeren

taga20 2018.12.05. 17:02:29

@kifordított nagyanyó: "Szerintem még te is voltál említve az elején!"

remélem pozitív kontextusban, me én nem szoktam káromkodni.

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

6.Lenin 2018.12.05. 17:04:41

@taga20:

Te 444-et hozod ide? Rosszabbak, mint Bayer, 1000x. Meg is buktál.
Ők tényleg pénzért nyalnak segget.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 17:10:12

@taga20: Teeee olyat sosenem!

@6.Lenin: Beeeezeg a 888 aaaz igen!

taga20 2018.12.05. 17:13:13

@6.Lenin: akkor olvas te ostoba fasz 888-at, pestikurvákat, vagy magyar időket!

az való a gerinctelen testednek.

egyébként, arról nem pofázol te fityeszzombi, hogy tarlósék elbasztak egy rakat pénzt, és most úgy csinálnak, mintha semmi közük nem lenne hozzájuk.

na ezek vagytok ti paraziták!

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 17:24:11

@taga20: Csak a 16.kommentben van rólad szó.
Szerintem arról írnak,ahogy most beszélsz.:))

taga20 2018.12.05. 17:35:19

@kifordított nagyanyó: nem annak örültek a fityeszjobbágyok, hogy vége a piszinek?

egyébként, én nem kaptam vaskeresztet, mint ez a szargerincű bájer.

egyébként, én nem közpénzből élek több tíz éve, mint ez a szargerincű bájer.

egyébként, én nem vagyok olyan köpönyegforgató, mint ez a szargerincű bájer.

szerintem akik arról írnak, azok is olyanok, mint ez a szargerincű bájer!

:)

6.Lenin 2018.12.05. 17:48:17

@kifordított nagyanyó:

Hol mondtam, hogy a 888 az valami? Ne tulajdoníts nekem olyan dolgokat, amit nem írtam, lécci.
Ha neked lehet véleményed a 888-ról, akkor nekem miért nem lehet a 444-ről?

Basszátok meg, árulja már el valamelyik faszkalap, hogy miért lenne nektek több jogotok bármihez is?
És még itt pofáznak toleranciáról, meg liberalizmusról.

Annyi közötök van ezekhez, mint egy ........

Állandóan megy a kirekesztés, a másik oldal híveinek gyalázása, aztán, ha egy fasz Bayer ír valamit, sivalkodnak mint a patkányok egy döglött lovon.

Ébresztő, ballibák, meg resztli Jobbik és ezeknek is a resztlijei, semmihez sincs több jogotok, mint másoknak. Sőt a balfaszsággal sehol se jár több jog.

kifordított nagyanyó 2018.12.05. 17:54:10

@6.Lenin: Ha mindig mindenre válasz az ellenzék meg gyurcsány akkor miért ne lehetne ez válasz.
Nem azért beszélünk csúnyán,mert bayer szintű idióták vagyunk (bár mondom,nekem közömbös).
Csak ti,az ország jobbik fele kritika nélkül mindent mentegettek amit a vikiék csinálnak.
+ még van pofátok a másik félre fogni az aljasságotokat.

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 18:19:59

@buszrajongó: a fasszopó esetében tökéletesen igazad van, köszönöm, reflexszerűen, de nem konzekvensen; mo, fro és hasonló konzekvens, mert ez blog...

a faszszopó esetén mégegyszer köszönet; ellenben baribaszó a "zökkenőmentesen" vs. "zökkenő mentesen" felvetésre reagált, ami nem ugyanaz, mint ugyan az...

6.Lenin 2018.12.05. 18:21:11

@kifordított nagyanyó:

Gyurcsány Mo me volt, felelős ami a regnálása alatt történt. jogfolytonosság alapján. Orbán is felelős, és , ha utána jön valaki más, ugyan úgy fog-jogosan- hivatkozni rá.

A kormányon lévők mindig felelősek, visszamenőleg is az országban történtekért.
ezzel semmi gond, kivéve az elkúrónak hallani, hogy esetleg ő személyesen is felelős sok mindenért.
Nyilván szeretné, ha nem kerülne szóba, de ez nem kívánság műsor.

Az, hogy te mit gondolsz az ország jelenlegi állapotáról, az a te véleményed, 3 milliónak (vagy többnek) meg más. ezzel se szabadna, hogy gondot jelentsen.

Egy a lényeg, ha le szeretnétek váltani a jelenlegieket, jobbat, hihetőbbet, és hiteles emberekkel kell felkínálni a választóknak. Minden más duma 3,14csa.

A választók meg majd eldöntik.

@taga20:

Nem tetszik? Döntsd meg a rencert. Neked ez nyilván sima ügy. Teletankolsz, aztán hirig a rencernek. Tolatva is átmenni a patáson, ne szarozz.

2018.12.05. 18:27:59

@Sir Bates dö Hól: Te mekegsz itt nekem anyanyelvről, faszfej? Írni sem tudsz rendesen.

taga20 2018.12.05. 18:28:45

@6.Lenin: neked tetszik, te hülye barom? te azt akarod, hogy ilyen fos országban nőjön fel az unokád?

mégegyszer kérdezem, szerinted ez rendben van???

hvg.hu/kkv/20181205_Nemzetstrategiai_jelentoseguve_tette_a_kormany_a_fideszes_mediabirodalmat

2018.12.05. 18:31:53

@Sir Bates dö Hól: Látod, milyen balfasz vagy faszszopó! :-) Így helyes!

taga20 2018.12.05. 18:32:09

@abcdefghijklmm: fejezd már be, te faszszopó fityeszdroid a nyelvtannáciskodást!

szánalmas, ahogy vergőcc egész nap itt!

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.05. 18:32:54

@taga20: Húzz anyádba, DK-s troll!

Sir Bates dö Hól 2018.12.05. 18:38:39

@abcdefghijklmm: funkcionális analfabéta baribaszó! fasszopó voltod mellé most bizonyítottad jellemed szilárd voltát is;-)... van még két segítséged a helyes válasz kitalálásához á la vágó:-DDD...

taga20 2018.12.05. 18:38:52

@abcdefghijklmm: húzz a tetves kurvaanyádba, fityeszes parazita!

meg se állj, a geci gazdád segglyukáig, paksimogyoró!

6.Lenin 2018.12.05. 18:43:07

@taga20:

Az unokáim már a neten nőnek fel , mi közük Orbán médiabirodalmához. Én sem olvasok papíralapú újságokat, nem nézek olyan tv csatornákat, amit szarnak tartok RTL,TV2.
A többieken is csak néhány kiválasztott műsort.
Hamarább nézek meg egy hottentotta helyi tv-t a neten, mint néhány hazai műsort.
Van lehetőségem választani. és amíg van, nagy gond nincs.

Nekem tetszik ez az ország. Jelenleg az egyik legszebb részén lakom, körbe gyönyörű erdők, csend és nyugalom. Ezt is önként választottam, senki nem kényszerített rá.
Szerencsére ide nem hallatszik, amikor Orbán reszket a félelemtől az asztal alatt, hogy ez az ellenzék megbuktatja.
Forralt bor, zene, mi kell még? Ja, és jókat nevetek az erőlködéseiteken.

A blues örök, és mindenkié

www.youtube.com/watch?v=QJbOOm3p9s0&t=1044s
(2 órás)

taga20 2018.12.05. 18:50:34

@6.Lenin: "Nekem tetszik ez az ország. Jelenleg az egyik legszebb részén lakom, körbe gyönyörű erdők, csend és nyugalom. Ezt is önként választottam, senki nem kényszerített rá."

te strucc, húzd má ki a geci seggéből a fejed! te tényleg ennyire provinciális vagy?

6.Lenin 2018.12.05. 19:03:00

@taga20:

Mi közöm nekem bármelyik gecihez is? Túléltem néhányat Rákosi Pajtástól kezdve, ő se érdekelt, a többi se. Többségében a magam ura voltam, nem függtem a politikától (olyan nagyon). Ez a 7. hely, ahol lakom (volt benne 6,5 év külhon is). Most választottam egy szép és nyugodt helyet, minden van ami a kényelmes élethez kell. Az unokáim is élvezik, ha itt vannak. Imádják a helyet.
Te meg old meg a tiédet. Ha kell segítség, szívesen segítek, bár eddig eredménytelen volt minden kísérletem. Túl kemény a sisakod, bár nem tudom mikor van rajtad, és mikor nincs. Küzdjek érted is?

2018.12.05. 19:52:51

@taga20:

Nemzetstratégiai jelentőségű... :D:D

Vajon mitől retteg a többszörös kétharmad?

taga20 2018.12.05. 20:13:19

@Ms.Cunnesburry: a geciék attól rettegnek, hogy nehogy úgy járjanak, mint gruevszki.

pedig úgy fognak!:)

2018.12.05. 20:30:37

@taga20:

Nálunk, ha bármilyen hülyeséget mond bármelyik kormánytag
- megírja az összes újság
- faggatják a riporterek
- behívják a köztévébe, ahol ellenzéki képviselők kérdéseinek össztüzébe kerül
- ha megpróbál mellébeszélni, rendreutasítja a moderátor.
A fentiek érvényesek a miniszterelnökre is.

taga20 2018.12.05. 20:35:39

@Ms.Cunnesburry: a tótok hülyék, nem értik az illiberális faszságot.

egyébként, de nagy mákod van, hogy volt trianon.

soproniak meg átkozzák az elődeiket:)

2018.12.05. 20:45:36

@taga20:

Ja! :D

Tudtad, hogy bemutatták a Trianon rockoperát? Ha még nem éreznéd magad elég rosszul a napi faszságoktól, a két órás tömény bánat garantálja azt.

taga20 2018.12.05. 20:55:47

@Ms.Cunnesburry: nem tudtam szerencsémre, de gondolom olyan patent lett, mint a budapesti e-jegyrendszer:)

ja és!

uploads.disquscdn.com/images/29be700eff3c71f7fb917db6e5f487c923115b192c1a315d9102c21852a24c36.jpg?w=800&h=390

apro_marosan_petergabor 2018.12.05. 20:59:14

@BaGabi:
Miért oly primitív számos ballib megnyilvánulás - köztük BaGabié is?
(Valószínüleg esszenciális problémáról van szó - Esetleg nevelési kérdés? - Ilyen légkörben nőtt volna fel a családban - egyedülálló, mosónő mama, részeges, trágár, a mamát időnként eltángáló házibaráttal - na ez nem józsefattilai képlet - a panelben, vagy a Klauzál téren? - Na, de ezen segíteni szokott egy kis tanulás? - van akinél ez kevés, vagy elmarad.)

2018.12.05. 21:01:54

@taga20:

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.:D

Annak a millliárdos pénzkidobásnak ki a felelőse? Vádat emeltek már hűtlen kezelés miatt a hatóságok?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.05. 21:09:12

@apro_marosan_petergabor: "Miért oly primitív számos ballib megnyilvánulás"

Erre sajnos nem tudok, válaszolni, nem hallottam még ballib megnyilvánulást. Viszont úgy gondolom, az illib fideSSfasszopók primitívsége a 80 alatti IQ-jukból és általános gyűlöletükből ered.

taga20 2018.12.05. 21:12:44

@Ms.Cunnesburry: szerintem a jegyszedő volt, mert ha tarlósevtárs tudott volna róla, akkor biztos nem engedte vona:)

www.youtube.com/watch?v=xWcOBnDuF-E&list=RDxWcOBnDuF-E&start_radio=1

2018.12.05. 21:18:58

@taga20:

Gondolom, a jegyszedő a CEU-n tanult, vagy ismert valakit, aki látta Sorost, Gyurcsányt vagy Brüsszelt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 23:10:29

@balcán maxval bircaman: tudod, a köpönyegforgatás olyan hirtelen váltás, ami átmenet nélküli. Mi is lett a liberális fideszből?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 23:18:25

@balcán maxval bircaman: Bayer pedig következetesen kiállt elképzelései mellett: ahonnan hasznot remélt. Volt kádárkomcsi,
fideszbérenc, aztán kiugrott, de visszatántorgott, amikor kiderült, a fidesz mégse tűnik el a süllyesztőben a szar választási eredménye után 1994-ben.

Egy szép idézet:
Kenderesen veszett el végképp minden. A kormányzó sírjánál nyilvánult meg az új hatalmi elit azon szándéka, hogy az elmúlt negyven évet zárójelbe téve, Kádár diktatúráját Horthy embertelen és tisztára moshatatlan rendszerével »haladja meg«.”

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 23:21:05

@6.Lenin: nem, téged egyik sem érdekel, csak Orbán...majdnem elhittem. Trükkös vagy! Mint a hazug-igaz dilemma...
Akkor is hazudsz, ha azt hazudod, hogy hazudsz, tehát igazat mondasz!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.05. 23:24:23

@6.Lenin: lenin, te teljesen hülye vagy. Attól, hogy nincs Orbánnak (nem a fidesznek, mert olyan alakulat nincs) alternatívája, nem azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszer jó!

mgdé 2018.12.05. 23:53:36

@6.Lenin:

Bec@rás, egy valódi, igazi, megélhetési migráncs_ex. :D

No, és kalbászból volt, te kis kultúridegen?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.06. 06:35:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A köpönyögforgatás az érdekből való váltás. Ami lehet hirtelen vagy lassú.

A hirtelen váltás a pálfordulás.

A Fideszre egyébként pont nem jellemző a hirtelen váltás. Még ma is vannak liberális elemeik, pl. a "kereszténydemokrácia" szöveg is ezt jelzi.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.06. 06:36:34

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nézd meg hány éves Bayer. Rá fogsz jönni, miért nem lehetett "kádárkomcsi".

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.06. 06:44:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Horthyt illetően Bayer ma az ellenkezőjét mondja, mint 20 éve. De mi ezzel a gond?

Szoktam nézni a műsoraiat, ő jól képviseli azt a vonalat, melyet talán a fideszes holdudvar fősodrának lehet nevezni. Még ma is hisz pár abszurd dologban, melyet a liberális narratíva határoz meg. De lassan látszik, hogy kételkedik pár ügyben már.

Amiben kezdi meglátni a dolgokat, az a "nyugat" mint olyan, hogy van valamiféle jó nyugat, mely 50-100 éve még létezett, de a "kulturmarxisták" lerombolták elmélet - látni rajta, lassan rájön, hogy ez marhaság. Ezzel szembemenve a fideszesek zömének eszméivel.

Amit azonban továbbra se vesz észre az a nacionalizmus tarthatatlansága. Sajnos ezt - történelemi okokból - a magyar nemzeti tábor 99 %-a képtelen elfogadni.

MTA rendes tagja 2018.12.06. 07:19:10

@Ms.Cunnesburry:
hvg.hu/vilag/20181205_Annyira_rasszistak_Habonyek_szloveniai_mediumai_hogy_tarsadalmi_osszefogas_indult_ellenuk

Társadalmi összefogás=soros féle militáns szervezetek agresszív, goebbelsi propagandájáról van szó,

moloy 2018.12.06. 13:56:23

@balcán maxval bircaman:
1. Kapaszkodhatunk, akár egymásba is: az én nagyapai ágam is onnét való. (Stuttgard?)
2. A Wikipédiából: "Uralkodói teljesítménye már kortársai körében nagy vitákat váltott ki, az utókor történészei pedig máig sem jutottak egyetértésre. A kritikus nézet szerint Mátyás elhanyagolta a török veszélyt, és értelmetlen nyugati hódító hadjáratokra fecsérelte a rendelkezésére álló katonai, illetve az azt megalapozó, az ország kíméletlen adóztatása révén gyűjtött gazdasági potenciált."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.06. 14:13:28

@moloy:

Komolyan mondva, nem hiszem, hogy sokat változtatott volna a dolgokon, ha Mátyás "komolyan" vette volna a török veszélyt.

6.Lenin 2018.12.06. 14:14:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Most nincs, de elképzelhető, csak hatalmas fantázia kellene hozzá, meg élesklátás, hogy észrevedd, kik is lehetnének azok.

6.Lenin 2018.12.06. 14:36:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Akkor megpróbálom elmagyarázni.
Valóban egyik sem érdekel, abban az értelemben, hogy az életem/munkám/megélhetésem nem tőlük teszem függővé (már amennyire csak lehetséges)
Tehát Orbán sem érdekel ebből a szempontból.

Egy dologból viszont igen. Mélyről jött, mint Gyurcsány is, de Orbán sikeresebben megvalósítja, amit ő elképzel. Feri elbukott.

Az olyan emberek mindig érdekelnek, akik képesek megvalósítani az elképzeléseiket, és képesek-é felismerni a buktatóikat, és nagyon lentről indultak.

Orbán eddig jól csinálja. Mellesleg sok mindenben osztom a nézeteit, néhány dologban nem, de lehet, ezt én ítélem meg rosszul.
Pl nem tartom elfogadhatónak, hogy nem vitákban próbálja az elképzeléseit igazolni, de ezt talán megértem, mert nincs még elég felkészült, megbízható ember erre a célra a pártban-hiszen nem régi a párt.
Mellesleg én keményebben odabasznék a kerékkötőknek, hazudozóknak, de lehet nem látok minden infót. Mind1, nem is szeretnék a helyébe lépni.

A hülyéket, tehetségtelen hazudozókat soha nem kedveltem, bármit is képzelnek magukról. Hamar kiderül, hogy üresfejű seggfejek.
Ennyi a titok.

MTA rendes tagja 2018.12.06. 14:50:39

@moloy: Mátyás nem adóztatott, nem fecsérelte a katonai erőt, ennyit a wikipédia szokásos "hitelességéről".

MTA rendes tagja 2018.12.06. 14:51:54

@MTA rendes tagja: mármint kíméletlenül nem adóztatott

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.06. 15:20:08

@Sir Bates dö Hól: Az a válasz, ami szerinted helyes, engem kurvára nem érdekel, mert normális ember számára az biztos, hogy ordas nagy hülyeség.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.06. 15:21:15

@taga20: Kinek ugatsz, kiskutya?! Menj, pitizz egy kicsit! Lehet, hogy kapsz egy lerágott csontot!

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.06. 16:08:46

@abcdefghijklmm:

Egy haverod most árulta el másik posztnál, hogy a nertársak kapnak csak ugatási jogot, gondolom megkapjátok hozzá a csontot is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.06. 16:11:21

@6.Lenin:

Vaknak teccel lenni? Hiszen nem Orbán az erős ember, hanem a névtelen hátul sunnyogók.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.06. 16:17:10

@MTA rendes tagja: "Társadalmi összefogás=soros féle militáns szervezetek agresszív, goebbelsi propagandájáról van szó,"

Hát látod, hiába volt a sok nagyplakát, hogy álíccsuk meg a sorost ( meg a Brüsszelt is ), nem sikerült az ellenük folytatott nagy, és nagyon sokba került háború . Persze, ha azt nézzük kik jártak jól ezekből a propaganda pénzekből, akkor egyből más a leányzó fekvése, mert ők nyertek, de nem győztek.

6.Lenin 2018.12.06. 16:33:56

@látjátok feleim szümtükkel:

Ezek szerint Feri mögött gyenge emberek álltak?
Nyilván vannak mindegyik mögött valakik, de azt meg is kell valósítani, ahhoz pedig tehetség is kell.
Macron mögött is hülyék vannak? Vagy Bajnai mögött is azok voltak?
Annyiban igen, hogy téves helyzetértékelésre, tehetségtelen embert választottak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 16:43:55

@6.Lenin: egyetértek. A gond szerintem az, hogy a használható embereit leváltotta bólogatójánosokra. Ez sajna a rossz vezetők sajátja. Zseniálisan felfedezte, mi kell

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 16:49:08

@6.Lenin: egyetértek. A gond szerintem az, hogy a használható embereit leváltotta bólogatójánosokra. Ez sajna a rossz vezetők sajátja. Zseniálisan felfedezte, mi kell a plebsnek, de retteg a tehetséges emberektől. Ez olyan skizofrenoid vonás. Sajnos két szél között kell vitorláznia, ami megnehezíti a dolgát. Sem az EU, sem Putyin nélkül nem tud élni. Az a baj, hogy hiteltelenné válik ezáltal mindkét félnek. Ezért kellenek új barátok. Kérdés, a szélsőjobb mire lesz képes Európában, illetve mennyire megbízható egy nacionalista barát. Hisz a saját érdekét fogja előtérbe helyezni, nem lesz korrekt partner a nemzetközi kapcsolatokban. Lásd Trump.

6.Lenin 2018.12.06. 16:56:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Akkor belebukik, ha valóban ezt csinálja.
Nos pont ezért érdekelnek ezek a dolgok.

Történelmi példák sokasága áll rendelkezésükre sokaknak, és mégis elkövetik azt a primitív hibát, hogy elhiszik, nekik biztosan sikerülni fog, amibe sokan előttük belebuknak. Hol siklik félre a tehetség? Vagy mégsem annyira tehetséges, de akkor miért nem tanul az elődei által elkövetett hibákból?

Ő méri fel rosszul, vagy hamisan informálják, vagy a háttérben lévők vezetik félre valamilyen oknál fogva?
Érdekes kérdések ezek (nekem).

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.06. 17:17:56

@6.Lenin:

Igy van, Gyurcsány mögött gyenge emberek álltak. Mivel nem volt erős háttere, maga is gyenge volt.

Mert ha normális ésszel bee gondolsz, egyetlen miniszterelnök sem képes átlátni az gész országot, minden hivatalt, minden ügyet. Orbán sem. De szerintem nem is akar, hiszen sok fontos törvény megszavazásáan részt sem vett, és így bármikor tudja mondani ő ártatlan. Az persze más dolog, hogy ő ügyesen tud úgy csinálni, mintha képes lenne.

Aki járt már hivatalban, az tudja, hogy egy síma osztályvezető sem képes minden ügyet ismerni, mert sem ideje, sem lehetősége nincs arra. Szóval a "királyok" is mások által támogatottak. Ráadásul megvezethetők. Akik meg vezetik, azok egymással harcolnak a jobb poziciókért. Mint a Lázár, aki már halot(t volt), de hamvaiból feltámad(t).(?) Hamarabb, mint Jézus.

6.Lenin 2018.12.06. 17:24:12

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A Jobbik esete, hogy mindenki lehallgat mindenkit talán igazolhatja a bizalmatlanságot.

6.Lenin 2018.12.06. 17:44:56

@látjátok feleim szümtükkel:

Nyilván nincs olyan ember, aki mindent átlát, ért. Ezért vannak a tanácsadók, stb.
Aztán mivel nem vagyunk egyformák (szerencsére), lehetnek törtetők, beépített emberkék, akit csak később aktiválhatnak, vagy bizonyos helyzeteket előidézhetnek.
Vagyis van ok a bizalmatlanságra. Olyan sok hűséges harcostárs meg nem mindenhol áll készen.
Bonyolult játék ez.

2018.12.06. 18:32:05

@MTA rendes tagja:

"Maga Marjan Šarec szlovén miniszterelnök is megszólalt az ügyben, azt mondta, kéri a magukat társadalmilag felelősnek tartó vállalatokat, hogy tartsák be saját etikai szabályzatukat, és gondolják meg, melyik médiumokban hirdetnek, a fent említettek esetében ugyanis a gyűlöletbeszéd terjedését támogatják."

Aha! Szóval a szlovén miniszterelnök is a soros féle militáns szervezetek agresszív, goebbelsi propagandájának hirdetője? Vagy csak egy szuverén állam felelős miniszterelnöke, aki nem szívesen lát gyűlöletpropagandát az általa vezetett országban?

Tudod, vannak ám kelet-európai országok, ahol nem divat sorosozni és migráncsozni. S néhány nemzet meneszti miniszterelnökét, ha az hasonló útra lép.

Cycmen 2018.12.06. 18:58:10

@Ms.Cunnesburry: "
"Tudod, vannak ám kelet-európai országok, ahol nem divat sorosozni és migráncsozni. "

Elég hülye ország lehet ahol divatszempontok alapján nem beszélnek az egész Európát veszélyeztető migránsokról és Sorosról. Itt meg ugyebár a nagyon nem fideszesek is Orbánra szavaztak hogy ellenálljon.
És még megkérdeznélek téged mint szemmelláthatóan vérlibsit, hogy mi a f.szt gondoltok magatokról, hogy megmondjátok miről divat beszélni és miről nem?

2018.12.06. 19:22:19

@Cycmen:

El tudod képzelni, hogy egy miniszterelnök sorosozós nyilatkozata után emberek tízezrei vonulnak utcára " Engem nem Soros fizet" vagy " Ingyen vagyok itt" táblákat magasba tartva?
Csak azért, mert nem hagyják magukat megalázni, manipulálni. Mert tudják, minden gyűlöletbeszéd csak mellébeszélés, ami valós problémákról tereli el a figyelmet. Pl. a kormányszintű korrupcióról, az országot behálózó, uniós pénzeken hizlalt maffiáról, amely, ha veszélyben érzi magát, meggyilkoltathat egy oknyomozó újságírót is.

taga20 2018.12.06. 19:34:08

@Cycmen: te szerencsétlen barom, te és a gazdád, a csuti geci veszélyezteti európát!

Cycmen 2018.12.06. 19:38:41

@Ms.Cunnesburry: Ez a másik kedvenc libsipanel, hogy Soros, meg a migráció csak terelés! Akkor Soros nem is létező figura és migránsok milliói sincsenek részint már itt, részint a Balkánon, részint Líbiában? A hülye ENSZ is velük foglalkozik, gondolom azért mert addig is nyugszik a orbánveje téma.

Cycmen 2018.12.06. 19:40:36

@taga20: Na megjött a vezérbuzi teljes harci díszben! Mi van cimbi jól vagy? Nem agyilag kérdezem, mert azt látom hogy a szokásos! :D

taga20 2018.12.06. 19:52:13

@Cycmen: köszönöm köcsög cimborám a kérdésedet, de nem vagyok jól. sok a retardált fityeszdroid, és a geciék is szisztematikusan cseszik szét az országot!

gyereked jól van, voltatok ma a játszótéren?:)))

2018.12.06. 20:07:33

@Cycmen:

Nem tudom, milyen paneleket ismersz. Én arról beszélek, hogy nem lehet minden kérdésre válasz a sorosozás és a migránsozás.
És nem kérdőjelezem meg veled ellentétben a szlovének jogát arra nézvést, milyen hangnemben kívánnak értekezni a fennálló problémákról.
" Libsi" "vérlibsi" ezek a frázisok csak Magyarországon használatosak. Az ország határain kívül nem nagyon értik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 23:28:48

@6.Lenin: az Orbán helyzete teljesen megjósolható volt. Tanultál pszichológiát?
Nos, a következő lépés az árulás. Ehhez persze kell egy gazdasági sokk...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 23:35:45

@Cycmen: figyelj, cicafiú, kicsit gondolkozz el azon, hová költözött a sososista ügynökgyár, Bécs mely ország fővárosa, és annak milyen a vezetése. Ha rájössz, hogy egy nacionalista vezetésű ország , amelyik bevándorlásellenes és migrációellenes, mégis befogadja a libsiügynök gyárat, összeakad a két bit az agyadban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 23:41:02

@6.Lenin: Orbán gyenge emberekkel veszi magát körül, így akarja elkerülni a puccsot. Vargán kívül mondj egy értelmes embert körülötte.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.06. 23:56:27

@Cycmen: "CEU-ért nyilvánosan bejelentkezett Vilnius, Bécs és a lengyelországi Słupsk városa, az oktatók és hallgatók körében Berlin és Bonn terjedt el lehetséges B tervként"

Ezek a lengyelek milyen hülye nép! Igaz, cicafiú?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.07. 00:03:26

@6.Lenin: a történelem ismétli önmagát. Minden egyszemélyi vezető azt hiszi, okosabb a másiknál, amit tesz, azt önzetlenül teszi, a népért.
Cézár hogy meglepődött, Hitler csodával határos módon mindent túlélt, Sztálin rendszeresen cserélgette beosztottait.

ételizésítő 2018.12.07. 01:32:18

Az megvan, hogy a cocteau-s kisbetű, mert egytagú képzett melléknév, akkor is, ha kötőjellel kapcsolódik a képző?
Bár azt nem értem, hogy mivel kortársak voltak, miért Szerb Antal cocteau-s, és miért nem Cocteau Szerb Antal-os.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.07. 08:17:38

@ételizésítő: A hajdúk géniusza mire példa? Kiemelkedően tehetséges politikus, avagy egy beszélő dìsztök?
Én azt látom, hogy Navracsicstól Lázárig, aki a legkisebb veszélyt is jelenthetné Orbánra, parkolópályán van.
Maradnak a némethek, kòsák, szíjyártók

MTA rendes tagja 2018.12.09. 07:54:38

@Ms.Cunnesburry: "a szlovén miniszterelnök is a soros féle militáns szervezetek agresszív, goebbelsi propagandájának hirdetője?"

Igen.

ételizésítő 2018.12.11. 04:22:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Arra mindenképpen, hogy egy leamputált fasz annyira önjáró is lehet, hogy még Fidesz-képviselő is lesz belőle.
És ez még az egyik legokosabb a Fideszben.
süti beállítások módosítása