B1 blogcsalád



Orbán totális háborút indított Botka ellen

2018. november 27. - nickgrabowszki

Szintet lépett a kormánypropaganda a szegedi polgármester elleni támadásban. orbot.jpg

Az önkormányzati választásig még 10 hónap van hátra, de a kormánysajtó kijelölte az elsőszámú célpontot és ellenséget. Az Origo - amit már lakájmédiának sem lehet nevezni, mert nem média: közvetlenül a Rogán-féle propagandairodán írják és szerkesztik - minden egyes nap több vezető cikkben foglalkozik Botka László vélt ügyeivel, ami már önmagában is jelzi, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány mit tekint a fő feladatának.

Az elmúlt években felépítette párhuzamos valóság ismeretében az nem nagyon meglepő, hogy a Botka elleni vádjaikat semmivel nem tudják alátámasztani. A Fidesz belebukott az önkormányzati parkolóügybe (aminél már vádat sem lehetett volna emelni), majd a Szeviép-ügybe is (börtönbüntetésre ítélt cég esetében Lázár János érintettsége is hamarabb kimutatható, mint Botkáé), de nem adják fel.

  • Hiába volt már ítélethirdetés is a Szeviép-ügyben, a Fidesztől, az MSZP-n, Gyurcsányon és a DK-n át Lázárhoz és a Fideszhez visszataláló politikai szélhámos, Szabó Bálint újra feljelentést tett (és az MTI kötelességtudóan beszámolt a kalandor magamutogatásáról). Hátha ezúttal megállapítja a nyomozás a szegedi városvezetés érintettségét, vagy méginkább: hátha megragad valami a lejáratásból a választók fejében.
  • A kormánymédia ugyanezen ügyködik: az Origo egy olyan állítást is tényként hozott le címlapon, amit már 2 éve leírtak, és nemcsak jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy hazudtak, de le is hozták a helyreigazítást.

Ez azért mindenképpen nóvum még a Rogán-féle fakenews-univerzumban is:

nemcsak hazudnak, de tudomást se vesznek róla, hogy egyszer már lebuktak vele.

helyre.jpgNyilván lesz majd egy újabb per, aztán egy újabb bírósági ítélet, majd egy újabb helyreigazítás, de akkor már egy újabb hamis tölti ki a Fidesz-szavazók fejében a már megcáfolt helyét.

Úgy tűnik, a Fidesznek semmi sem drága az ügyben. Nem elégszenek meg azzal, hogy az országos propagandasajtó, a kormánytévé, Hír Tv, Echo TV szentháromság, az MTI, a kormányrádió, az Origo, Pesti Srácok, a 888, a Mészáros-féle megyei lapok öntik a lejárató hamis híreket, és még azzal sem, hogy hozzájuk került a Csongrád megyei napilap, a Délmagyarország, hanem

külön propagandamédiát állítanak fel a szegediek agyának átmosására.

A Narancs híre szerint

  • a szegedi Fidesz-média kiépítése a kormánymédiától néhány éve nyugdíjba ment, azóta Dunaújvárosban és Nagykanizsán is ugyanilyen projekttel összefonódott, a függetlenségre sokat sosem adó, vérjobber exújságíró, Belénessy Csaba feladata lesz,
  • míg a politikai komisszári feladattal Orbán korábbi fotósát és Facebook-szerkesztőjét, a kormánymédiától néhány hónapja elbocsátott Kobza Miklóst bízták meg. Az ő feladata lesz összehangolni az offenzívát. A dolgát olyannyira komolyan veszi, hogy H. Kovács László néven máris publikál az egyik helyi propagandaorgánumban, a Szegedma.hu-n.
  • De nemcsak Pestről, Pécsről is importálnak agitprop szakembert: Kapitány Gergely Páva Zsolt polgármester bizalmi embere volt Pécsen, most szintén a Szegedmán ír Arnold Lajos álnéven.

Felvonultatták tehát a nehéztüzérséget, a háború elkezdődött. Tekintve, hogy a választás csak 2019 őszén lesz, azt mutatja, hogy

a Fidesz számára mindent megelőz Szeged megszerzése.

Hogy pontosan miért kell ez nekik ennyire, és hogy pontosan kinek kell ez a Fideszben, arról csak feltételezéseink lehetnek, bár a minden erőt megmozgató offenzíva arra utal, hogy nem Lázár, nem a helyi Fidesz, hanem maga Orbán adhatta ki az utasítást Botka levadászására.

  • Egyfelől Budapestet biztosítottnak láthatja, mert hiába roppant meg a Fidesz támogatottsága a fővárosban, Tarlós népszerűbb, mint a pártja, és Puzsér meg az LMP biztosítani fogja az ellenzéki szavazatok megosztását.
  • Másfelől igazán bosszanthatja, hogy néhány fővárosi kerületet, mint Angyalföldet leszámítva, Szeged az egyetlen jelentős magyarországi település, amelyre 16 éve nincs befolyásuk.
  • Továbbá ott van az a lehetőség is, hogy közpénzjellegüket elveszített 1000 milliárdokat az Orbán-rezsim további balkáni befolyás- és vagyonszerzése kívánja felhasználni, Szeged pedig remek ugródeszka lehetne számukra Szerbia felé.
  • Valamint az sem zárható ki, hogy Orbán nem felejtette el Botkának, hogy tavaly kihívója volt a miniszterelnöki posztért, és a lehetőséget is meg akarja szüntetni, hogy esetleg ismét az legyen.

Alkalmasint az utóbbi lehetőségre utalt Botka is egy minapi Hvg-interjúban:

Néhány hónapja bejött hozzám egy fideszes képviselő azzal, hogy neki már most felfordul a gyomra, semmilyen módon nem tud azonosulni azzal, ami jön, és készüljek föl a legocsmányabb dolgokra. Visszakérdeztem:

„Ennyire kell Orbánnak Szeged?” Mondta, hogy igen, és „ennyire kell a te fejed is”.

(...) Két lehetősége van egy ellenzéki politikusnak vagy bárkinek az országban... az egyik, hogy vagy tudomásul veszik, hogy mi a szerepük a NER-ben, mivel nem hisznek a győzelemben, tudomásul veszik, hogy őfelsége jól fizetett ellenzékének vagy a rendszer alvállalkozójának lenni elfogadható, avagy nem hódolnak be, viszont akkor szembe kell nézni a legaljasabb támadásokkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7614396198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2018.11.27. 16:25:20

„bejött hozzám egy fideszes képviselő azzal, hogy neki már most felfordul a gyomra, semmilyen módon nem tud azonosulni azzal, ami jön”

És lemondott már a fideszes képviselő, kilépett a pártból?! Csak mert ez jelentené azt hogy „nem tud azonosulni”...

FCUK13 2018.11.27. 16:59:40

legyünk őszinték, nem csak a fidesznek kell Szeged, de a szociknak meg nem kell szeged botkával. kezdjétek szokni a gondolatot :D

Gábris szomszéd 2018.11.27. 17:23:30

Jó hír lehet az is, hogy a fideszbirkák mennyire "aggódnak", hogy a gazdijuk és a fidesz-maffia ismét patkány módszerekkel és hazugsággyárakkal operál. Nyilván azért mert sokkal különbek a cociknál (is). :)

mojszipupi 2018.11.27. 17:41:56

A szegediek garantáltan nem fogják az elmúlt 16 év fejlődését odadobni a fidesznek.
Minél jobban mocskolja a fidesz Botkát, ő annál nagyobb arányban fog nyerni jövőre

Magentax 2018.11.27. 17:44:22

@FCUK13: És ezt hol álmodtad meg? Vagy ezt is a Rogán féle fake news univerzumban olvastad?

rallus 2018.11.27. 17:46:07

Szegény Botka körül már mindenkit lecsuktak, de ő honnan a túróból tudná, hogy hova tűnt az a néhány milliárd? Az alvállalkozók meg örüljenek, hogy munkát kaptak, a jelenlegi kormány majd kifizeti a pénzüket. Ha Bajnai libásait ki tudta fizetni, most is megteheti...

taga20 2018.11.27. 18:09:06

@rallus: ha nem polt petya lenne a legfőbb ügyész, akkor a geci és bandája, má rég a gruevszki utat járná, te fogyatékos barom!

döbbenet, hogy te nap-nap után nyalod fel a fityeszgecit!

Gábris szomszéd 2018.11.27. 18:11:34

@rallus: "Rágalmazás miatt egy év próbára bocsátotta a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében Pesty Lászlót, mert megállapítása szerint a filmes, újságíró valótlanul állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy a Wallis korábbi vezérigazgatójaként tönkrement libatenyésztők haláláért felelős." :)

www.origo.hu/itthon/20111109-elsofokon-bunosnek-talaltak-a-bajnai-gordont-ragalmazo-ujsagirot.html
(valakinek még baja lesz az origónál, hogy ezt még nem törölték)

www.dehir.hu/belfold/bajnai-gordon-nem-felelos-a-hajdu-bet-karosultjainak-halalaert/2011/11/09/

taga20 2018.11.27. 18:40:44

@Gábris szomszéd: ne zavard össze a fityeszzombit, me a végén összeszarja magát zavarában:)))

Hofipisti 2018.11.27. 19:48:19

Nekem ezek a "gerinces", kiváló csepűrágók imponálnak, mint pl. Belénessy, akik még arra sem "bátrak", hogy saját nevüket írják "művük" alá. A gerinc bizony hiánycikk, avagy azért nem vállalják, mert tudják, hogy hazudnak, tudatosan hülyítik a népet. Magam bízom Szeged népében, okosabbak ők az "Öreg Bűnözők Szövetségénél" (ÖBSz)!

FCUK13 2018.11.27. 20:06:19

@Magentax: szerinted mennyire kő az MSZP-nek, ha egy beégett, megsértődött embere vezet egy várost, különutasan, ahelyett, hogy egy megbízható, jó káder kezében lenne az irányítás? Néha tényleg azt érzem, hogy balról csak a gondolkodásra képtelenek járnak ide.

Dickon 2018.11.27. 21:00:14

"Őfelsége jól fizetett ellenzékéről" lesz poszt?
:)

Gandosz 2018.11.27. 21:18:36

Botka szarkavaró. Rohadt undorító húzás volt tőle, hogy egy kitalált fideszes szájába adott lejáratónak szánt dolgokat. Taknyos meztelencsigára hasonlít ez a jellemvonása.

Secnir 2018.11.27. 21:18:44

@rallus:
"Ha Bajnai libásait ki tudta fizetni, most is megteheti..."
látom, a Bajnai-féle sztoriban nem vagy képben...

morpho 2018.11.27. 22:34:34

@Dickon: Persze! A 888-origo-pestisrácok arany háromszöget tudom javasolni! Másról sem írnak! Sőt bónuszként kapsz hat köbméter sorosozást, 40 tonna migráncsozást egy csipetnyi gyűlölettel meghintve! Remek móka lesz!

Gandosz 2018.11.27. 23:24:48

@morpho: gyűlöletet te hintesz

Énmégújvagyok 2018.11.28. 04:49:29

"---hogy H. Kovács László néven máris publikál..." Na, Kobza már bizonyítottan szintet lépett! Nem csak hazudik, lop is! Írói -bszdmeg, miket írok "írói", szóval álnevet lop, ráadásul Moldovától: "H. Kovács történetei": dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00256a_kv.html

rallus 2018.11.28. 07:33:55

@Secnir: Csak annyit tudok, hogy Bajnai ennyit mondott a libákról:. “Nem értettünk hozzá.”, ami igaz lehet, mert pénzügyi szakemberként a pénz kezeléséhez értett. Így aztán az nyomtalanul eltűnt...
A hasonlóság pusztán annyi, hogy a pénz most is eltűnt, nem jutott el azokhoz, akik megdolgoztak érte és Botka is csak néz azokkal az okos, de bánatos szemeivel...

Toportyán Zsóti 2018.11.28. 07:59:51

Valódi kormányzati teljesítmény híján más nem marad csak az ellenfelek levadászása a g csuti csüngőhasú maffiacsaládfőnek,fogy a magyar nem kicsit,ezt pedig nem tudja felülírni az 1000 milliárdos goebbelsi lakájmédia.Hódmezőn leckét kaptak millen vékony jégen járnak,zombikoknak köszönhetik hogy nem lettek elpicsázva durván.

rallus 2018.11.28. 08:12:22

@Toportyán Zsóti: Őszintén csodálkozom, hogy azzal az ésszel ami neked van, miért nem elemzel te is az ATV-ben Lendvai Ildikóval, Magyar Györggyel és a többi fensőbbségesen mosolygó mindentudóval együtt!

paraszthajszal 2018.11.28. 09:06:38

„A Fidesz belebukott az önkormányzati parkolóügybe (aminél már vádat sem lehetett volna emelni)”

Lemaradtam valamiről? Esetleg a vádlottakat másodfokon felmentették?

Vagy esetleg csak arról van szó, hogy az ügyészség vádat emelt, az elsőfok elmarasztalta a vádlottakat (ami azt mutatja, hogy annyira mégse lehetett megalapozatlan az a vád), de a B1 előkapart egy egyetemi tanszéken megbúvó meggyőződéses komcsi oktatót, mellesleg a védelem szakértőjét, aki vitatta a kérdéses cselekmény büntetőjogba ütköző voltát?

Fájdalom, kedves B1, hogy Magyarországon büntetőügyekben még mindig nem egy komcsi egyetemi oktató, hanem az ügyészség dönti el, hogy emel-e vádat, és a bíróság dönti el, hogy a cselekmény hogyan minősíthető és bizonyított-e.

Az utolsó, vékony szalmaszálat nektek itt a másodfok jelenti, ami akár hozhat felmentő ítéletet is, ha elfogadja a védelem érveit. Addig viszont ez a „belebukás” a libsi fake news-ok sorát gyarapítja.

2018.11.28. 10:22:25

@Gandosz: Tudnál esetleg a kormánypárti oldalról is mondani valami "Rohadt undorító húzás"-t? "nemcsak hazudnak, de tudomást se vesznek róla, hogy egyszer már lebuktak vele." "A Fidesz belebukott az önkormányzati parkolóügybe (aminél már vádat sem lehetett volna emelni), majd a Szeviép-ügybe is (börtönbüntetésre ítélt cég esetében Lázár János érintettsége is hamarabb kimutatható, mint Botkáé), de nem adják fel." Ez a lényeg ebben a cikkben, szerintem. Legalább annyi eszük lenne, hogy ne egy lerágott csontra próbálják rámagyarázni a húst. Ázsia...balkán...magyarország...annyi eszük sincs, hogy hazudni sem tudnak. Perszer ha nincs ész és értelem, majd menni fog erőből. Igaz?

Tangooo 2018.11.28. 12:06:25

"Néhány hónapja bejött hozzám egy fideszes képviselő..."
Ez majdnem olyan idióta hivatkozás valamire, mint az, hogy "brit tudósok kutatásai szerint..." és itt jöhet, ami belefér.

antiinternáci 2018.11.28. 18:29:40

Mikor volt olyan cím a B1-en, vagy bármely más bolsevista médiában, hogy :
"Az internacionalisták totális háborút indítottak Orbán ellen"?
Mert azt nem hiszem, hogy bárki is tagadná, hogy olyen elképesztően hazug és rosszindulatú rágalomhadjárat, mint amit a szélsőségesek Orbán ellen folytatnak, nem volt még soha. Talán esetleg a Tisza István elleni bolsevista kampány volt csak ehhez hasonló.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 18:37:53

@antiinternáci: "rágalomhadjárat, mint amit a szélsőségesek Orbán ellen folytatnak"

Annyi bűne van a magyarok ellen a geci gazdádnak, hogy tengerbe hord vizet, aki őt még rágalmazza is.

antiinternáci 2018.11.28. 18:39:35

Példátlanul aljas dolog ez a "bejött hozzám egy fideszes képviselő" ötlet.
De hát a kommunisták mindig hazudtak. Ahogy a klasszikus mondta: reggel, délben meg este...

Ez objektív tény ugye, nem úgy, mint Botka lázálma.

paraszthajszal 2018.11.28. 19:36:30

@Thomas Grande: „A Fidesz belebukott az önkormányzati parkolóügybe”

Miért is bukott bele? Mert nemcsak a vádemelés volt meg, hanem elsőfokon el is marasztalták Rolex Laci alvezéreit (a másodfokú ítélet pedig még meg se született)?

Hát, ha ez neked bukás, akkor milyen lenne a győzelem? :-)

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.29. 10:23:29

@rallus:

Már megint nem tudod mit is beszélsz. De ne lódts, nem kell a fiatalságot valótlanságokkal etetni.
A libák és a csirkék miatt a békéscsabaiak is tönkre mentek, oszt ahhoz semmi köze nem volt Bajnainak. Pont.

Azért ment csődba akkor a magyar mezőgazdaság, mert a szétvert tsz-k helyébe senki nem szervezte a termeltetést, és az értékesítést. A paraszt csak az állat neveléséhez értett. Ő nem keresett piacot, így nem is tudta eladni az állatait. A takarmány termelése a földek szétosztása miatt szintén nem úgy működött, mint a rendszerváltás előtt, ami bekavart az állattenyésztésbe is, növelve a takarmány árát. Még 8 ezer forint is volt egy mázsa búza, kukorica a kiskerben, mostanság meg már 4-5 ezer forintért is lehet kapni.

Azért ment csődbe a baromfi ágazat, amiért most akar a disznó. Nem fogy annyi a piacon, mert a nép már nem zabál annyi húst. Külföd meg kap olcsóbbat, és néha jobbat is, mint a magyar. Továbbá egyre több lesz nálunk is a modern állatnevelő telep, ahová nem kell ember, így csak a tulaj gazdagszik annak eredményéből, kevés munkásra van szükség.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.29. 10:24:40

@paraszthajszal:

Talán azért, mert a fidesz prominensei is kaptak az ingyen bérletekből, csak erről elfelejtesz szót említeni. Vagy szerinted a fidszeseknek ingyen jár minden?

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.29. 10:31:12

@antiinternáci:

Há b+!
elég béna a fidesz, meg az Orbán is, ha közel kilenc éves uralom után még le mered írni, hogy "... olyen elképesztően hazug és rosszindulatú rágalomhadjárat, mint amit a szélsőségesek Orbán ellen folytatnak, nem volt még soha. "

A kormányzati kézben lévő médiák száma, és a rájuk fordított közpénz mennyisége mellett vajon hogy a f*ban vannak túlsúlyban? Ja, a nép inkább a túlsúlyban lévő orgánumokat olvassa? Hát akkor baszdki a népet, mert nem kell az a fidesznek. Oppá, pont most konzultál velük? Hát ez pech, talán mégsem lehet kidobni?

Netán lódítottál egyet a túlsúlyról?;D

Gandosz 2018.11.29. 11:13:42

@látjátok feleim szümtükkel: te nem tudod, mit jelent a rágalomhadjárat
Összevissza zagyválsz.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.29. 13:04:19

@Gandosz:

Talán kicsit jobban is tudom, mint gondolnád. A rágalom köztörvényes bűncselekmény, Büntető Törvénykönyv 266.§. Ha tudsz olvasni, és érted is amit olvasol, tekintsd meg!

paraszthajszal 2018.11.29. 13:42:16

@látjátok feleim szümtükkel: „Talán azért, mert a fidesz prominensei is kaptak az ingyen bérletekből, csak erről elfelejtesz szót említeni. Vagy szerinted a fidszeseknek ingyen jár minden?”

Ja, kevésbé büdös a szar, ha másokra is rákened? Nice try.

„[I]itt nem az volt a bűn, hogy közfeladatot ellátó emberek kaptak bérletet, hanem az, hogy a városháza vezetői jogszabályi felhatalmazás nélkül olyanoknak is biztosítottak parkolóbérletet, akiknek nincs közük a városhoz, a város irányításához vagy a közügyekhez.”

Sem a gyanúsítottak, sem a bíróság által első fokon elmeszelt vádlottak között nem volt fideszes politikus – ők mint felhasználók sem erkölcsi, sem jogi értelemben nem felelősek a történtekért.
________________________________________________________

Azoknak a ballyppsyknek, akik „hiányolták”, hogy Botka még nem került a vádlottak padjára, egy jó hír: ez akár hamarosan meg is változhat.

„Büntetőfeljelentést tett a szocialista Botka László ellen a Szeviép-ügyben a károsultak képviselője. Szabó Bálint azt mondja, dokumentumokkal kívánja igazolni, hogy vezető szocialista politikusokhoz kerültek a Szeviép-milliárdok, ezért a tiltott pártfinanszírozás is felmerül az ügyben.” hirtv.hu/ahirtvhirei/botka-laszlo-ellen-buntetofeljelentest-tettek-2472403

Gandosz 2018.11.29. 14:39:20

@látjátok feleim szümtükkel:
Nem, a rágalom egy hazug , rosszindulatú, alaptalan vád.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.29. 14:47:26

@paraszthajszal:

Ügyvéd úr eddig miért nem adta elő farbát? Netán nem is volt a birtokában olyan bizonyítéknak, ami Botkára terhelő lett volna? Vagy megvárta, amíg eltelik a büntethetősége? Ne erölköjd, ügyvéd úr sem nem törvény, sem nem hatóság. Márpedig az ügészség elég jól vizsgálódott, akit kellett bíróság elé is állított. A szőlő meg attól még savanyú marad, hogy az ügyvéd mit beszél.A Szeviép meg még nem jogerős.

látjátok feleim szümtükkel 2018.11.30. 17:51:40

@Gandosz:

Hát pedig ez a rágalmazás polgári peres következménye. Az is rágalmazás, amit itt eddig a Botkáról írogattál.

Gandosz 2018.11.30. 18:43:56

@látjátok feleim szümtükkel: Botka más szájába ad véleményt, tehát Botka gerinctelen. Nincs ezen mit szépíteni. Mégha igaz is, amit négyszemközt beszélt egy fideszessel, ennek a definíciója: gerinctelenség.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.01. 21:42:13

@Gandosz:

Hát azért ha megmérjük, a Botkában nagyobb gerinc van, mint Orbánban.

Persze a poszt nem a Botka gerincéről íródott, és eddig sem erről szólt a diskurzus. Egészen jó terelő juhász lenne belőled, bár még lehetsz is, főleg ha akad gazda, aki fel is fogad ilyen gyenge teljesítmény után.

Gandosz 2018.12.01. 21:52:15

@látjátok feleim szümtükkel: Te komolyan elfogadhatónak tartod ezt:
Botka: "Néhány hónapja bejött hozzám egy fideszes képviselő azzal, hogy" stb.? És ezt egy folyóiratnak mondja, a nyilvánosságnak! Egy pletykafészekről ehhez képest a korrektség mintaszobrát lehet mintázni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.04. 10:59:24

@Gandosz:

Talán ilyenekre gondosz?

"A portál a hétfői tárgyaláson nem tudott bizonyítékokat bemutatni. A Fővárosi Törvényszék ezért a perköltség megfizetése mellett helyreigazítás közzétételére kötelezte az Origót."

Mintát meg Botkának maga Orbán miniszterelnök adta, mikor azt mondta, nem arra figyeljenek, hogy mit mond, hanem amt csinál.
hvg.hu/itthon/20181204_Helyreigazitasra_kotelezte_az_Origot_a_birosag?s=hk
süti beállítások módosítása