B1 blogcsaládNem véletlen, hogy egyszerre fogadták be Gruevszkit és jelentették be Paks2 csúszását

2018. november 21. - Mr Flynn Rider

Borotvaélen táncol Orbán az oroszoknál.

putyin_es_orban.jpg

Nem véletlen, hogy a két eset szinte egyidőben történt: Gruevszki ügye és Paks2 csúszásának bejelentése. Mindkettő üzenet az oroszoknak.

Korábban megírtuk (többször is), hogy Orbánék

valójában nem is akarják megépíteni Paks2-t.

(Erre tippel Hargitai Miklós is a Népszavában.) Bár a kommunikáció ennek az ellentétét sugallja, de a Fidesz-kormányzat valójában nem ostoba. Ők is kiszámolták, hogy a felvett orosz hitel visszatérítése, az erőmű megépítése csupán az orosz félnek iszonyatosan nagy biznisz, az országnak azonban maga a katasztrófa.

Ekkor jött a volt macedón miniszterelnök ügye, aki szintén Putyin nagy szövetségese, szintén sorosozik, nyomja az orosz propagandát, elnyomja a civileket, velejéig korrupt – ugyanabban a maffiában játszik, mint az orosz elnök, vagy a mi viktátorunk. Nyilván azzal, hogy Orbánék megmentik a macedón miniszterelnököt, kimenekítik, becsempészik az országba, tesznek egy szimbolikus gesztust Putyinnak. Macedónia ugyanis éppen most billen át az orosz érdekszférából a nyugatiba, tehát Putyin elvesztíhet egy csatlós országot, ha nem csinál valmait gyorsan. (Ezrért kellet tott is a sorosozás.). Orbánéknak mindez kapóra jött: megint visszatáncolhatnak egy kicsit az atomerőmű megépítésétől.

Szijjártó ma elismerte (alig egy hét hazudozás és össze-vissza kommunikáció után), hogy

Gruevszkit a magyar diplomácia menekítette ki Macedóniából

– aztán gyorsan sietett hozzátenni, hogy „minden szabályosan történt”, mert „átadta az utazási dokumentumait”. Szijjártó dumája egyébként nettó hazugság: ugyanis bevonták a volt macedón miniszterelnök utazási papírjait, amikor eljárást indult ellene. 

(Egy pillanatra feledkezzünk meg arról, hogy a Fidesz propagandagépezete ennyit bírt kitalálni – azért volt minden szabályos, mert Gruevszkinek megvoltak a papírjai. Csak abba gondoljunk bele, hogy a magyar diplomaták három határon keresztül csempészték be az országba a bűnözőt és ezzel áthágták több magyar jogszabályt, nemzetközi egyezményt, nemzetközi jogi szabályozást. Mindez a külügyminiszterünk szerint nem fontos. A lényeg, hogy Gruevszkinek megvoltak a papírjai, úgyhogy minden rendben van. Szijjártó Péter nyilatkozata olyan, mint amikor a részeg sofőr lopott autóval okoz halálos közúti balesetet, de a rendőr elengedi, mert rendben van a jogsija.)

Ahogy több újság is megírta, azzal, hogy Magyarország – villámgyorsan, rendkívüli eljárásban – menedékjogot adott Gruevszkinek, azzal gyakorlatilag politikai hullát csinált belőle. Mivel a volt miniszterelnök minden reménye elpárolgott, hogy otthonában valaha politikai tényező legyen belőle, ezért Orbánéknak egyetlen haszna származhatott a befogadásából: üzentek vele Putyinnak, illetve a többi hasonló diktátornak. Az üzenet is egyértelmű: Orbánék hajlandóak szembeköpni a saját – amúgy gusztustalan és kegyetlen – menekültügyi szabályozásukat és eljárásaikat is, kockáztatni a saját belpolitikai helyzetüket, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak Putyinnál.

Nagyon is szükségük van rá, ugyanis eddig egy kapavágás nem történt Paks2 ügyében.

Orbánék ezzel a húzással, akárcsak a magánrepülőzéssel, óriásit kockáztatnak. Ha működne az országban

  • rendes ellenzék,
  • független sajtó,
  • lenne rendesen tájékoztatott közvélemény, amelyik képes rendesen véleményt alkotni a politikai elitünkről,

már rég elzavarták volna ezt a rablóbandát egy-egy ilyen húzásért. Orbánék évek óta uszítanak a menekültek ellen, ott tart az ország, hogy egy sötét bőrű idegen láttán az emberek rohannak a telefonhoz rendőrt hívni.

Most pedig Orbánék gyorsan befogadnak egyet, aki ráadásul bizonyítottan köztörvényes bűnöző.

(Közben megy a gyurcsányozás, sorosozás ezerrel, hátha rá tudják húzni az ellenzékre ezt az ügyet is.) A képlet annyira egyszerű és tiszta, hogy ebbe bármelyik országban belebukna a miniszterelnök. Magyarországon minden megy tovább: elüldözik a CEU-t, felszámolják az állam maradék részét (természetvédelem, pápá), amelyik nem a propagandát gyártja. A magyarok meg vállat vonnak apatikusan, vagy újra megszavaznák ezt a rablóbandát a parlamentbe.

De térjünk vissza Paks2-re. Miközben Orbánék a saját belpolitikai helyzetüket kockáztatják a bűnöző befogadásával, közben még egy üzenetet is küldtek az oroszoknak: csúszik az atomerőmű felépítése. Sőt, lehet, hogy az ezzel megbízott államtitkárnak is vége. Süli János menesztéséről a 24.hu tudott meg egyet s mást. Az ok hivatalosan a késés, valójában egyszerűen kellett egy bűnbak, akit beáldoztak az oroszoknak. Süli maga is tisztában van azokkal a tényekkel, amiket a volt MVM-vezér írt neki nyílt levélben a héten: hogy

itt lenne az ideje lezárni ezt a projektet és el se kezdeni az erőmű felépítését.

Azt sem tartjuk kizártnak, hogy Sülinek az volt a feladata, hogy lassítsa a beruházást, hiszen regnálása alatt a projekt szinte semmit sem haladt:

„elakadtak a közbeszerzések. Eredménytelen lett az új blokkok létesítéséhez és üzemeletetéséhez kapcsolódó dokumentumok elemzésére kiírt pályázat, az erőmű beruházási központjának tervezésére és megvalósulására kiírt közbeszerzést pedig visszavonták.”

– írta a HVG. 

(Mindeközben, ugyanezen a héten értek tetten egy Roszatomos pasast egy rakat kenőpénzzel. Még videó is készült az esetről. Hehe.)

Egyértelműnek látszik a helyzet: Orbánék a volt macedón miniszterelnökkel és egy államtitkár beáldozásával kedveskednek Putyinnak a folyamatos csúszás miatt. Hiszen bárhogy is bizonygatja Orbán, hogy az új atomerőmű az energetikai függetlenségünk záloga, a valóság azonban ennek pont az ellenkezője: az oroszoktól vesszük majd a fűtőelemeket és szállítjuk nekik vissza a használtakat, illetve az egész elképesztő méretű orosz gigahitelből épül, amit még az unokáink is fizetni fognak. Azaz, ha felépül, az ország örökre elköteleződik az oroszoknak.   

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6214385428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2018.11.22. 19:00:53

Érdekel bárki is? Most választották meg Viktort negyedjére, harmadjára egymásutánban és hátra van még 3 év! Az emberek teljesen bezombultak és beletörődtek a sorsukba. Isten irgalmazzon a magyar népnek!

taga20 2018.11.22. 19:03:39

@Sörnyelő: szerintem pedig törvénytelen volt. a macedon bűnözőnek nem adhattak volna valami magyar okmányt csak úgy lárpullár.

a csókának a tranzit zónában kéne lenne a mai nap is, ahogy a fityeszmaffia kitalálta nemrégiben.

_atpijkamo_ 2018.11.22. 19:08:02

@taga20: Te, én mindig azt hittem, mikor egy fidesznyik égbekiáltó baromságot mondott, hogy na, ennél már nincsen lejjebb. És mindig volt. Eltelik pár hónap, és ami most nyilvánvaló kifigurázás, az a fideszvalóság lesz.

Sörnyelő 2018.11.22. 19:08:53

@taga20: Nem tudom, nem vagyok jogász. Feltételezem, hogy a belügyminiszternek van joga ilyen menlevelet vagy mi a tökömet engedélyezni. Szóval nem hiszem, hogy törvénytelen, csak azt, gondolom, hogy visszaélés a hatalommal. Mi megtesszük mert megtehetjük, mert a törvény és erkölcs felett állunk.

Célkereszt 2018.11.22. 19:09:19

Mindkettő megvalósul, megvalósult. Fel fog épülni Paks2 és Gruevszki is megmenekült.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 19:17:02

@taga20: Ballib nichamisító írta. Igen nagy valószínőséggel, a "MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN" nevű nick, aki már lebukott párszor nickhamisításban.

taga20 2018.11.22. 19:18:53

@Sörnyelő: "Szóval nem hiszem, hogy törvénytelen, csak azt, gondolom, hogy visszaélés a hatalommal. "

visszaélni a hatalommal, az törvénytelen.

felső határ nincs 2018.11.22. 19:19:05

@Minden ballib bérretteg: Ez olyan mintha azt mondanak, hogy az a csalad halad a meggazdagodas fele, amelyik eron felul koltekezik, hitelbol.

Es 2008ig pontosan igy is kormanyoztak. Gazdagga tettek mindenki mast, a magyarokon kivul.

taga20 2018.11.22. 19:21:03

@Minden ballib bérretteg: én meg má aszt hittem, hogy te voltál, me megvilágosodtál:)))

taga20 2018.11.22. 19:22:57

@felső határ nincs: 2010 óta meg a fityeszmaffiát. cseberből vederbe kerültünk.
mi fityeszjobbágy?!

Sörnyelő 2018.11.22. 19:25:25

@taga20: Ez már rugózás a szavakon. Ha a törvény betűje megengedi vagy explicite nem tilta akkor törvényes.
Az is törvényes, hogy Magyarország miniszterelnőke legalább 8 éve nem mer igazi kérdésre válaszolni. vö: kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok.

Lordmotor 2018.11.22. 19:57:50

Áruld már el, ha úgyis "politikai hulla" lett a pasasból, akkor miért lenne gesztus ez a cárevicsnek? Mire kell neki a kis maci exelnök?

morph on deer 2018.11.22. 20:03:44

@Sörnyelő:
Ahogy az is, hogy még soha nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.
Bár szerintem elnyelné a fényt is...

morph on deer 2018.11.22. 20:10:07

@Lordmotor:
“miért lenne gesztus ez a cárevicsnek?”

Ez vagy az “így szopunk mi” verseny egyik pályamunkája volt, vagy meg valóban egy hűségnyilatkozat.

Bár én még a “büntetés” változatot sem vetném teljesen el: látványos gesztust kellett tenni az EU ellen, így járni Vlagyimír kedvében, hogy ne legyen méretes ruha a paksi simlizésből.

Cycmen 2018.11.22. 20:20:12

Most hogy Gruevszkit kiszöktettük gesztust tettünk az oroszoknak mert nem akarjuk mégsem Paksot?
Ez milyen hallucinogén anyag elfogyasztása után körvonalazódott a buksitokban?
Fiúk! Ha az oroszok akarják, akkor kihozzák mint a pinty!

birka menet 2018.11.22. 20:38:05

@Minden ballib bérretteg: "Az meg hogy futószalagon ítélik el a Macedonok az ellenzéki politikusokat, mint a legsötétebb diktatúrában, nos ez tény."

Értjük te kretén orbán buzika, tehát ez a Guevszki futószalagon ítélte el az ellenzéki politikusokat mint a legdsötétebb diktatúr´ában. Tudjuk, a 888.hu meg a Mgyar Idök is rendre megírták. Nem is csoda hogy a bukta után Guevszki az életéért futott. Egy nem is távoli napon orbán gazd´ád uggyanígy fog futni. A hájas pocakjával azonban nemigen fogja tuni még a magánrepgépéig se elhúzni magát.

birka menet 2018.11.22. 20:41:48

@Lordmotor:

mire kellett Janukovics Putyinnak?

Illeberált nem hagy cserben illiberáltat. Persze amikor Putyin rájön hogy ezeknek a bukott senkiháziak seggnyaloncoknak nincs több hasznuk, akkor majd Szibériába fogja deportálni őket hogy ott éljenek meg a saját lábukon, ne pedig az orosz adófezetők pénzén.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.11.22. 21:36:34

már mikor megmondtam, még aznap.

a hitelt és a fizetési ütemezést akarják újratárgyalni, mert jelenleg úgy van, hogy bármi történik, a hitelt fel KELL venni és ezermilliárdokat kell fizetni a ruszkiknak akkor is ha egy métert se ásnak. Ez újratárgyalás után is csak egy kicsit lesz jobb.

rovid 2018.11.22. 21:50:47

@FCUK13: van akinek az értelmezéssel van gondja! értem ,az ismertség gyorsítja a folyamatot! de a kapcsolódó törvényekben, jogállásokban továbbra sincs benne a Trócsányi által használt ""egy a külügy által ismert személy"" megjelölés!

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.22. 21:52:16

Kíváncsi lennék azért a Gruevszki ellen felhozott összes vádpontra. Mert amit eddig közöltek az nudli. Ha jól értem beleszólt milyen szolgálati autót kapjon, pedig erre nem lett volna törvényes joga és ez 2 év sittet jelent

Megyó és Fletó ilyen alapon kaphatnának fejenként minimum 10-20 évet. Persze ha csak felmerül ellenük valamilyen eljárás már tele van károgva a világsajtó. Megint a jól ismert libsi kettős mérce. Van a jó korrupció, amikor mi korrumpálunk (Hodorkovszkij, Porosenko, Gyurcsányi Dobrevics), és van a rossz

taga20 2018.11.22. 22:27:16

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

az a pár ezer lehallgatás csak bonusz mi, fityeszpatkány?

frikazojd · http://kocs.ma 2018.11.22. 22:49:45

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: volt a sajtóban részletesen. néha rendes sajtót is kéne olvasni.

Roan 2018.11.22. 23:16:44

@FCUK13:@Sörnyelő: A belügyminiszter humanitárius okokból vagy nemzeti érdekből adhatja meg a beutazási engedélyt, Gruevszki egyik esetet sem jelenti.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.22. 23:20:11

@taga20:
Őt is lehallgatták, úgyhogy ez visszafelé is ugyanúgy működhetne. Rossz balkáni szokás hogy a bukott miniszterelnök automatikusan börtöbe megy

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.22. 23:21:27

@frikazojd:
Mongyad már, ez a B1 blog már a rendes sajtót jelenti nálatok?

bgp 2018.11.22. 23:26:31

@Secnir: simán megirja, ha a főgengszter arra kéri.

FCUK13 2018.11.23. 00:07:24

@Roan: jogszabályi hivatkozás?:)

FCUK13 2018.11.23. 00:09:03

@rovid: talán mert nem értetted, mit mond, csak keresed bőszen?

2018.11.23. 01:13:18

Egy nagyon tárgyilagos elemzés.

LAM 2018.11.23. 01:19:53

"Csak abba gondoljunk bele, hogy a magyar diplomaták három határon keresztül csempészték be az országba a bűnözőt és ezzel áthágták több magyar jogszabályt, nemzetközi egyezményt, nemzetközi jogi szabályozást. "

A többi marhaságba most ne menjünk bele, elég ez. Mind az albán, mind a montenegrói, mind a szerb hatóságok azt állítják, hogy a határon ellenőrizték a Gruevszkit szállító autót és Gruevszki papírjait. Még a határátlépés időpontját is megadták.

No, most: hogy definiáljátok ezek után a "csempészés" fogalmat?

Gruevszki útjának egyetlen tisztázatlan része, hogy lépte át a macedón-albán határt. Úgy, hogy bevonták az útlevelét, minden határállomáson tudtak arról, hogy nem mehet ki és (ez a legszebb) Zoran Zaev állítása szerint, mint volt miniszterelnök állandó rendőri védelem alatt állt (Zaev ezt arra mondta, hogy emiatt nem érhette életveszélyes fenyegetés).

Szóval: az igazán érdekes kérdés, hol voltak az őt védő macedón rendőrök, amikor Gruevszki átsétált a határon? Átkísérték? Mi tellett négy napba a macedón hatóságoknak azon, hogy kiadják a nemzetközi elfogató parancsot (Nov. 8-án kellett volna bevonulnia, amíg Gruevszki nem üzent, hogy megérkeztem, addig minden macedón hatóság töketlenkedett). Mi tellett több, mint egy hétbe azon, hogy elküldjék a kiadatási kérelmet? Nem találtak fordítót? Mit ad Isten, pont azután sikerült elküldeni, hogy Gruevszki megkapta a menedékjogot.

Szerintem nem alaptalanul pedzegette Szijjártónál az Index a háttéralkut...

ymel 2018.11.23. 02:45:30

Paksketto valoban gaz lehet.
De kicsit kevesbe elvakultan jobb szoveget is lehetett volna irni.
Pl Grabovszky es a migransok koze parhuzamot vonni ugyan lehet (fabol vaskarikat m o n d a n i lehet), csak hamis erveles. Ez a 'diverzans eger' , ha elultek a hullamok pl masodlagos felhasz nalasban jo lesz a balkani nehezfiuk (a legveszelyesebb bandak Pesten) hazai kontrollalasara. Arra marpedig szukseg van Mo-on.

Stb

lenörd hofstadter 2018.11.23. 07:28:51

Annyira tudok röhögni, amikor feltételezitek a tanulatlan, agyilag és testileg is elsorvadt cigányról, hogy előre tud gondolkodni... Vicces. A csúti génselejt ad-hoc jelleggel kormányoz, eddig mázlija volt de a szerencseszéria egyszer mindenkinél megszakad. Nála ezzel üggyel kezdődött, viszi még a lendület de elindult a leépülése és irány a történelem szemétdombja, ahol a helye van. No meg a rácsos ágy a börtönben.

lenörd hofstadter 2018.11.23. 07:35:03

@LAM:

Bolondok lennének mást állítani. Így az összes szart áttolták a mi térfelünkre.

Amúgy valami valóban hozzáértő, nem egy agyatlan orbánputyinbolsevik faszfej összefoglalhatná mi a valós törvénye a diplomata autóknak, a filmek alapján a futárt meg a diplomata rendszámos autókat nem lehet megállítani, ellenőrizni, vagy el kell köszönni tőlük ha kiderül, hogy azok, akkor meg honnan tudják ki ült benne, milyen papírjai voltak?

lenörd hofstadter 2018.11.23. 07:39:37

@Konteó Béla:

"Nyugatról pénzt nem fog kapni, IMF hitellel pedig szembefordulna a választókkal, azonnal hazugnak, árulónak bélyegezné a fideszes választó is."

Ezen is jót röhögtem. A választó akiket említesz, ha valóban olyan választó lenne mint a nyugati demokráciákban, már a Questoros bennfentes kereskedésnél a sittre vágta volna a fél fideSS vezérkart. A z egységagyú átlaghülye fideSS féle agymosott barom többek között ebből az ügyből is max. annyit tud felfogni, "Soros".

wolves84lb 2018.11.23. 08:05:40

@FCUK13:
"lerövidíti az eljárást, ha nem hetekig kell nyomozni, hogy ki az illető.

neked sem kenyered a logikus gondolkodás :D"

Vagyis nálunk elég, ha van egy akármilyenországbeli személyid, hogy igazold, ki vagy? És még te beszélsz logikus gondolkodásról?

wolves84lb 2018.11.23. 08:08:56

@Minden ballib bérretteg:
"Az meg hogy futószalagon ítélik el a Macedonok az ellenzéki politikusokat, mint a legsötétebb diktatúrában, nos ez tény."

Ugyan tudom, hogy képtelen leszel, de hoznál erre valami írásos bizonyítékot? És az, hogy azt írod, ez tény, nem bizonyíték. Csak szólok.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.11.23. 08:11:09

2 hiba:
Nem egy menekültet engedtek be, hanem több százezret
A magyarok nem vonták meg a vállukat, hanem megbuktatták a fideszt. Sajnos ők számolták a szavazatokat, így még mindig itt vannak.

apro_marosan_petergabor 2018.11.23. 08:11:42

@rdos: Hozzá nem értő vagy (nagyon). A naperőmű csak nappal termel (ha) hőesésben, esőben akkor sem. Alaperőmű (atom) nélkül nincsen energia biztonság, önállóság még kevésbe.

wolves84lb 2018.11.23. 08:16:39

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
"Kíváncsi lennék azért a Gruevszki ellen felhozott összes vádpontra. Mert amit eddig közöltek az nudli. Ha jól értem beleszólt milyen szolgálati autót kapjon, pedig erre nem lett volna törvényes joga és ez 2 év sittet jelent

Megyó és Fletó ilyen alapon kaphatnának fejenként minimum 10-20 évet. Persze ha csak felmerül ellenük valamilyen eljárás már tele van károgva a világsajtó. Megint a jól ismert libsi kettős mérce. Van a jó korrupció, amikor mi korrumpálunk (Hodorkovszkij, Porosenko, Gyurcsányi Dobrevics), és van a rossz"

Nem, nem jól érted. És a lehetőség adott, hogy utánajárj, miért is kapott két évet, és mikkel vádolják még most is azon kívül. Tudod, ott a google, a barátod. Ha már más nincs.

Érdekes módon orbán 700000amegtakarításomdevansajátkisvasutammegstadionom viktort kihagytad a listából.

Hülye fasz vagy.

apro_marosan_petergabor 2018.11.23. 08:18:29

Az index kettesbe kapcsolt (genderező cikk is a címlapon - rendelésre). A népszava meg overdrive-ba (ez náluk a hármas). TGM osztja az "észt"...
A hülyeség és hozzá nem értés tombol, ahogy éppen az szdsz maradéka rendeli, vagy két füvezés és három kóser-barack után valamelyik idióta kiböffenti.
Szerencsére nem a 0,5%-nyi idióta mondja meg, h Mo merre megy.

Toportyán Zsóti 2018.11.23. 08:22:20

Manapság nem úgy sikerálnak a dolgok ahogy a g csuti csüngőhasú maffiacsaládfő tervezi,tiborcz gyerek 1 maffiás unijós pénztolvajjá süllyesztette őkelmét,nem sikerül a brüsszeli pénzcunamit lenyelnie,pávatáncos karrierjének is annyi,putingazda is kezd csalódni benne...lajos megmondta hogy életébe kerülhet vele ujjat húzni.

FCUK13 2018.11.23. 08:23:13

@wolves84lb: miért, te hogyan igazolod magad? nem személyivel vagy útlevéllel?

wolves84lb 2018.11.23. 08:25:15

@FCUK13: jaja, a magyar rendőr meg pontosan felismeri a macedón és egyéb személyiket, a hamisítványokról nem is beszélve. Ennyi erővel akárki behozhatnak orbán emberei - ahogy meg is teszik a jelek szerint.

Toportyán Zsóti 2018.11.23. 08:25:33

@apro_marosan_petergabor: Sajna az összes komcsit kooptálta már a g narancsmaffia,nevetni kő csak sokadik nickeden szerencsétlen bipoláris.Nagy a baj ha már illen nickel kő próbálkozni,futsal kispályásokból csak marharépa csinál külügyet.

FCUK13 2018.11.23. 08:29:40

@wolves84lb: elvesztettem a fonalat, miért kellene a magyar rendőrnek felismerni a macedón személyit? a macedón személyit a külügy albániai dolgozóinak kellett felismerni, az meg elvárható, hogy a szomszédos ország igazolványát felismerjék. a magyar rendőrnek csak azt a papírt kellett felismerni, amin Pintér engedélyt ad az országba belépésre. te tényleg kitűzted mai célnak, hogy szarrá égeted magad?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.23. 08:32:59

@apro_marosan_petergabor: Földgáz erőmű a legolcsóbb beruházási költségű fosszilis üzemű erőmű, a legkevésbé környezet károsító (égésterméke fele vízgőz) jól szabályozható, azaz alaperőműnek is és csúcsnak is kiváló. Az atomerőmű messze a legdrágább beruházási költségű plusz a tízezer évekig sugárzó dzsuva utána. Ha ennyire értesz hozzá, kiskertedben biztosan szívesen fogadod a radioaktív dzsuvát:-(

Plusz bónusz, földgázból egyre jobban áll az emberiség, nem mellékesen földgázt elvileg vehetnénk mástól is mint az oroszoktól. :-)

wolves84lb 2018.11.23. 08:33:49

@FCUK13: te tényleg ennyire hülyefasz vagy, mond? Saját magad jöttél elő vele, hogy a személyivel azonosította magát, mikor pintér telefonon engedélyezte a bulit. Albániában a magyar diplomatáknál macedón személyivel azonosította magát. Szerinted nem kapott rendőri kíséretet a magyar határnál? Nálunk már sehol nem kellett azonosítania magát, még akkor sem, amikor meghallgatták?

Na, te kibaszottul szinten aluli vagy, úh szevasz, elég volt belőled.

FCUK13 2018.11.23. 08:41:26

@wolves84lb: a magyar határnál már nem kellett a macedón személyije, mit nem lehet ezen megérteni? :) itthon már azzal azonosította magát, amit kapott Pintértől. meg igen, a macedón személyijével is lehet, fényképes igazolvány. azonosításra tökéletes, csak nem számít utazási okmánynak.

nem én tehetek róla, hogy beleszaladtál a falba :)

FCUK13 2018.11.23. 09:15:46

@Konteó Béla: eddig az előbb is eljutottunk, akkor segítek még, nehogy hülyén halj meg, bár kb már mindegy.

csak az útlevelét vették el, minden más papírja nála lehetett. miért ne tudta volna azonosítani magát? azonosítani tudta, csak a magyar határt nem tudta volna átlépni a nála levő papírokkal, na erre kapott egyet, azonosítás után. de az azonosításnak nem egyetlen módja az útlevéllel történő, mi a faszt nem értesz ezen? :)

István Tamasi 2018.11.23. 09:19:48

@HaD: Amíg le nem veszi a rasszista, antiszemita szemüvegét addig soha nem fogja megtalálni a kivezető utat.

István Tamasi 2018.11.23. 09:23:12

@wolves84lb: Ön igencsak vak ha nem látja a különbséget: Gruevszki jogerősen elítélt bűnöző míg Gyurcsány és Bajnai ellen a polt féle gazságszolgáltatás minden erőlködés ellenére tíz éve nem talált olyan vádat ami megállna akár egy handó féle bíróság előtt is.

Minden ballib bérretteg 2018.11.23. 09:26:57

@István Tamasi:

Macedoniában a Soros féle bábkormány lecserélte a bírókat, és lérehozott egy ügyészséget, hogy futószalagon ítéljék el az ellenzéki politikusokat, mint a legsötétebb diktatúrában.
Hogy ennek te örülsz azon nincs mit csodálkozni.

Néha kívánom hogy bár Orbán is meglépte volna ezt, és a Gyurcsán féle hazaárulókat lesittelte volna, csak az a baj, hogy én veled ellentétben tényleg demokrata vagyok.

Minden ballib bérretteg 2018.11.23. 09:29:09

@apro_marosan_petergabor:

A hírhamisító ballibek kampányolnak. Nem gond, mert megint beszopják, ahogy szokták.
Csak az agyhalott menthetetlen barmok hisznek az Index féle hírhamisító bagázsnak.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 09:34:02

@wolves84lb:

@wolves84lb:

"a magyar rendőr meg pontosan felismeri a macedón és egyéb személyiket, a hamisítványokról nem is beszélve"

Látom, ehhez nem értesz...

Van egy kiadvány a világ összes érvényes okmányáról, ez minden hivatalos szervnél megvan. Egyébként magáncégek is használják, akik ügyfelek adatait kezelik.

Én magam is használtam. Amikor bwin.partypoker (jelenleg GVC) ügyfészolgája voltam.

Szóval ez nem úgy megy, hogy a határőr gondolkodni kezd "ez akkor buszbérlet vagy hivatalos okmány?", majd böngész a Wikipédián és a Google-ben, majd dönt, hanem MEGNÉZI a hivatlos kiadványban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 09:40:30

@István Tamasi:

Azaz Mo-on jobban működik a jogrend, nem szokás nálunk politikai üldözésre használni a bíróságokat.

István Tamasi 2018.11.23. 09:46:22

@balcán maxval bircaman: Te ocsmány bulesz birkaszar, te összekevered a bolgár hegyipásztort a jogrenddel. A polt féle ügyészség évekig tartotta előzetesben a bpi főpolgármester helyettest aztán a végén találtak valamit amiért a handó féle bíróság másfél év felfüggesztettre ítélte. Másfél év felfüggesztettet érő törvénysértésért évekig tartó előzetes? Ez neked a jogrend?

István Tamasi 2018.11.23. 09:48:04

@Minden ballib bérretteg: A bírók lecserélése még a csüngőhasú suttyónak is évekig tartott. Macedóniában a korábban kinevezett bírók ítélték el ezt a bűnöző gruevszkit.

Cinkes 2018.11.23. 10:26:30

Ki nem tudta eddig, hogy a cigányhitler kinek a csicskása... neki is kell majd valahova menekülni.

Máttyáskirály 2018.11.23. 10:32:57

@balcán maxval bircaman: "Hiába tombol Brüsszel és Soros, lesz juszt is olcsó és tiszta magyar energia!"

hehe....elképzelem ahogy falhoz baxta reggel a kávéscsészét az öreg amikor a híreket olvasta :)

- Terike, jöjjön azonnal !
- Mi a baj Soros Úr ? Jól van ?
- Jaj a szívem.... képzelje ezeknek az átkozott magyaroknak mégis tiszta és olcsó energiájuk lesz !
- Ne izgassa magát ! Ön mindent megtett amit megtehetett....
- Igen, megtettem..... de nincs vége. Diktálom a mai tennivalókat .
- Mondja csak!
- Terike, indítsanak meg azonnal hetvenezer menekültet a déli útvonalon ! ..... meg a chemtrail..... még négy különgépet küldjenek ! Olyanok legyenek mint a Garamcsié....vagy hogy hívják . Még egy ! Legyen áramszünet Közép-Magyarországon... pont akkor amikor az otthon melege pályázatokat adják be !
Na, meglátjuk, ki nevet a végén !

..... így képzelem. Küldeni kellene neki béres cseppet, nehogy idejekorán eltávozzon mert akkor kitől félünk majd ?

a Tanu egyébként tényleg jó film...... pontosabban filmnek jó. Élőben már kicsit neccesebb.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 10:39:23

@Konteó Béla:

Jó, hogy Mo-on sose volt ez divatban 1990 óta.

Cycmen 2018.11.23. 10:41:13

@Cinkes: "Ki nem tudta eddig, hogy a cigányhitler kinek a csicskása... neki is kell majd valahova menekülni."

LOLbazmeg!!!!!!! :DDDDDDDD Cigányhitler!
Esküszöm hogy ezért járok ide. Amikor egy hozzád hasonló valószínűsíthetően munkásőr gyökerű az elbukott választások miatt meghasonlott proli kizúdítja a frusztrációját ilyen gyöngyszemek formájában! Baszki téged tuti Gyurcsány szabadított ki a Lipótmezőről!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!

HaD 2018.11.23. 10:42:19

@Konteó Béla: A "nyomozás" gyurcsány ellen ép olyan kamu mint az emút cca. 28 év elszámoltatásai...csont a hülyegyerekeknek...miközben a róka(rókák:)) jól becsócsálták a sajtot....

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 10:45:43

@Máttyáskirály:

Pedig tartlamilag is sok benne az igazság.

HaD 2018.11.23. 10:45:49

@István Tamasi: Uram! ez nem rasszizmus,hanem élettapasztalat....az antiszemitizmust meg a cionista törekvések ismeretének birtokában ítélje meg legyen szíves!

Máttyáskirály 2018.11.23. 10:53:58

@balcán maxval bircaman: ... tudom, ezért írtam . Még le is maradt egy fontos sor:

- Terike, ma kiszállunk a Facebookból meg a Netflixből. .... ja, és dobjanak be egy teniszlabdát a vizilónak a budapesti állatkertben. Lenyeli oszt' felfordul tőle

István Tamasi 2018.11.23. 10:56:10

@HaD: Az élettapasztalat az, hogy minden nép, minden vallás tagjai között vannak becsületes és jó emberek és gazemberek is. Egy népcsoport elítélése, bűnösnek nyilvánítása nem más mint a kollektív bűnösség elvének a gyakorlása illetve elismerése. Ha ön elismeri a kollektív bűnösség helyességét egy népcsoport esetében akkor ön elismeri a magyarokat kollektíven elítélő benesi dekrétumok helyességét is valamint a svábok kitelepítését is az őket kollektíven bűnösöknek nyilvánítása alapján.

HaD 2018.11.23. 10:57:24

@lenörd hofstadter: Sajnos azt kell hogy mondjam hogy tud előre gondolkodni vagy legalább is azok akik megbízták azzal hogy milyen technikákkal lehet néhány millió magyart megvezetni...ez az akciója se más mint annak tesztelése hogy milyenek a reakciók itthon illetve a világban egy ilyen nyilvánvalóan bűnpártoló húzásnak...ez a faj addig megy amíg meg nem állítja őket egy fal...sok esetben még ott is menne tovább...

HaD 2018.11.23. 11:10:38

@István Tamasi: Nem nem általánosítok de ismétlem a tapasztalat azt mutatja hogy jóval nagyobb számban vannak ebből a fajból emberek a világ de leginkább kis hazánk "elitjében" és ez a világ nota bene nem igazán az általam ismert(némi klasszikus...mondjuk platoni) értékrend irányába tart...ezért hagy legyen már meg az a meggyőződésem hogy akik ma osztják a lapokat azok nem egy áltam fenntarthatónak gondolt világot képviselnek....kizárólag egy saját fajtörténeti alapokon nyugvó olyan attitüdöt amely egy terület lerablására épít,pusztán csak azért hogy valamiféle naiv biztonság érzetre tegyen szert a lerabolt és a világban szétterített vagyona révén....qrvára leszarva hogy a hátrahagyott terület sivataggá vált e vagy sem...Ismétlem rengeteg ember van ebből a fajból is akik szerencsétlen sorsúak de főleg azért mert a a saját "elitjük" is szarba hagyja őket ha a menekülési ösztöne úgy kívánja(lásd még Evian-i konferencia)...ami azt illeti nem tudom Ön ogy van vele de megpróbált már a mindenkori "magyar" elit közelébe kerülni és ott előre jutni??? Ebben a protekcionista zárt körbe csakis bizalmi alapon tud bekerülni és nem a tehetsége alapján( a bizalom a lerabolt vagyon miatt szükségeltetik)...na ez az ami miatt itt tart az ország és itt is fog amíg egy valóban nem generációk számára fenntartható gondolkodású vezetés jut érvényre...de annak meg nulla az esélye az erőviszonyok miatt:(

HaD 2018.11.23. 11:26:27

@István Tamasi: ...ja még annyit hogy én dolgoztam "ezeknek" nem egy és nem két esetben...és nem a jó kedvemből hanem mert "ezek" vannak/lettek szinte mindenütt...és látom a médiában/kultúrában végigvitt rombolásukat...de nem kívánom a hitét megingatni...Ön jószándékú de naiv:)

István Tamasi 2018.11.23. 11:56:11

@HaD: "Nem nem általánosítok" csak éppen mégis általánosít azaz a kollektív bűnösség elvét vallja.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.11.23. 13:18:13

@rdos: Nem tudom, hogy egy természettudományos és műszaki analfabéta számára mit tudnék mondani, ami a HITÉT megdönti. Ennyi erővel a popó magazint is linkelhetted volna forrásként.

Finnország EU tagja és ott is épül erőmű és pont olyan reaktorokkal, mint amit Paksra terveznek.
en.wikipedia.org/wiki/Hanhikivi_Nuclear_Power_Plant
Tehát nem kell kilépni az EU-ból, hogy indítható legyen.

A műszaki ökörségeid cáfolatára meg nincs időm, nem az én hibám, hogy analfabéta vagy.

2018.11.23. 14:01:56

"Orbánék évek óta uszítanak a menekültek ellen, ott tart az ország, hogy egy sötét bőrű idegen láttán az emberek rohannak a telefonhoz rendőrt hívni."

Így van ez pár iszlám országban is, csak ott a fehér emberre hívnak azonnal rendőrt. Régóta mondom, lehet Vitya titokban már áttért az iszlámra, talán valamelyik olajmonarchiában, vagy annak hatására.

konrada 2018.11.23. 14:04:31

Pakshoz:

index.hu/gazdasag/2018/11/05/felrobbant_az_aram_ara_meg_a_vegen_kijon_a_paksi_matek/

ennyike.

A Gru ügyhöz:
A dolog büdös, de azért nem árt ismerni a hátterét, amiből nagyjából az látszik, a mostani észak-macedón kormánynak is érdeke volt, hogy távozzon, de azok is winre próbálnak játszani, akik meg arra tesznek, hogy Gru visszatér majd:

Észak-Macedoniában a macedon nemzetiségű választók többsége Gru-ra szavazott, a mostani kormány az albán kisebbség pártjával van hatalmon.
Ha be kellett volna valóban kasznizniuk, úgy megint óriási tümegtüntetések lettek volna, azaz a kormánynak jobb azt kommunikálni, hogy elszökött a törvény elöl Gru.

A választáson győztes párt körülbelül hasonló gazdasági politikába kezdett, mint amit Magyarországon tapasztaltunk 2002 után, avagy amilyenre az ukránok is léptek.
Az alapvető különbség viszont az ukránokhoz képest az, hogy ott tudnak takarózni a kisebbségek aknamunkájára hivatkozással, viszont Észak-Macedóniában a nemzeti kártya az ellenzék kezében van, hiszen most a kormánytöbbség azon albánok szavazatával van meg, akik jó része a Nagy Albániát akarják (aminek része lenne az általuk lakott régió is.)

Ezért minden valószinűség szerint hamar bukni fog a jelenlegi észak-macedón kormány, és lehet ott még visszatérés...

Sir Bates dö Hól 2018.11.23. 14:14:47

@HaD: ja, te is egy zsidók által elnyomott igazmagyar vagy:-DDD...

VT Man 2018.11.23. 14:43:45

Mar megint hazudik a B1 blog, de most le is bukott.

Ezt irja: "itt lenne az ideje lezárni ezt a projektet és el se kezdeni az erőmű felépítését."

Ehelyett a valosag, a berakott linken, hogy meg kellene epiteni az eromuvet, csak mashogy:

"Ezért javaslatai a következőek:
- vissza kell menni az uniós intézményekhez, és át kell alakítani a vállalásokat, mind az építkezés, mind az üzemeltetési időszakra vonatkozóan,
- a Paks II.-ben lévő adminisztrációs vízfejet sürgősen racionalizálni kell, mert a következő 8-10 év alatt vállalhatatlan költségtúllépést okoz,
- a szerződést újra kell tárgyalni,
- el kell érni, hogy a lényeges berendezéseket az oroszok az EU-szabvány szerint tervezzék,
- rendre közzé kellene tenni a Paks II.-re vonatkozó friss közvélemény-kutatásokat,
haladéktalanul vizsgálni kell Paks I. további üzemidő hosszabbítását: csak akkor és úgy épüljön meg az új erőmű, és akkor állítsák üzembe, amikor Paks I. blokkjainak legalább felét már leállították,
- nem kellene aláírni a kivitelezési, építkezési számlákat,
- a műszaki terveket EU-szabványok szerint át kell dolgozni,
- az üzembe helyezést a 2040-es évekre kell időzíteni, amikor Paks I. hasznos üzemideje lejár, gondosan elkerülve ezzel a két erőmű párhuzamos üzemét,
az üzleti tervet az új költségekre, friss piaci adatokra, a megújuló energiaforrások terjedésére tekintettel át kell dolgozni."

hvg.hu/gazdasag/20181120_paks_2_martha_imre_levele_suli_lajosnak%20

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.23. 15:14:23

@wolves84lb:
Nálatok a virtuális valóság meg az internet mindent helyettesít. Még a gondolkodást is, mert annak nem sok jelét látom. Csak hivatkozni kell rá hogy megírta a Libsy News aztán annyi. De még ebből is csak a címsort olvassátok el, ami köszönőviszonyban sincs a tartalommal, és az is csúsztatás. Így termeli ki magát újra és újra a libsi agyatlanság

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.23. 15:18:09

@molnibalage: Jó példát hoztál a finn próbálkozással. Abból sem lesz semmi. :-)

Mivel személyeskedtél 2. alkalommal velem, ezért ezúton a "diplomáciai kapcsolatomat" megszakítom veled. Nem volt jó veled beszélgetni! :-) Trolltartó! :-)

wolves84lb 2018.11.23. 15:20:54

@István Tamasi: sztem ez igencsak félrement...

wolves84lb 2018.11.23. 15:23:33

@balcán maxval bircaman: képzeld, ezt pontosan tudom én is. Ahogy azt is, hogy nem rendelkezik ezzel a listával minden szerv.

Te inkább arról mesélj nekem, mi is történt az útleveleivel? Mert én még ott tartok nálad, hogy teljesen legálisan hagyta el az országot...

wolves84lb 2018.11.23. 15:24:11

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: szóval nincs semmi azon kívül, hogy te itt erről sivalkodsz.Értem :)

wolves84lb 2018.11.23. 15:26:32

@István Tamasi:
Ezt írtad, igazából nem tudom, melyik hozzászólásomra válaszként:
"Ön igencsak vak ha nem látja a különbséget: Gruevszki jogerősen elítélt bűnöző míg Gyurcsány és Bajnai ellen a polt féle gazságszolgáltatás minden erőlködés ellenére tíz éve nem talált olyan vádat ami megállna akár egy handó féle bíróság előtt is."

Nem értem, ezt miért NEKEM kezdted magyarázni...én pontosan látom ezt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 15:29:23

@wolves84lb:

Legálisan hagyta el Macedóniát, ez biztos. Hogy útlevéllel vagy személyivel, ez nem tudható biztosan.

wolves84lb 2018.11.23. 15:31:18

@balcán maxval bircaman: látod, most is hazudsz. Minden útlevelét bevonták, még 2017ben. Akkor le is adták az összes határállomáson, hogy nem hagyhatja el az országot. Innentől kezdve az a biztos, hogy illegálisan hagyta el az országot.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.23. 15:32:54

@VT Man:
A levél amit idéztél gigantikus fasságok gyűjteménye, de a B1 még erre is rá tudott tenni.

Nem tom ez a Márta istván mennyire épeszű ha volt MVM verérként azt hiszi, hogy létezik környezetbarát energia (könyörgöm csak egyet mondjon!). Nekem a Mellár Tamás jut eszembe róla, aki egy szakmai tekintélynek tűnt még régen, aztán meg lehet nézni miféle madárijesztő lett belőle miután politizálni kezdett (pl. a magyar gazdaság összeomlását jósolta be 2012-ben)

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.23. 15:41:52

@konrada:
Jól látod, ez egy politikai játszma, és nagyjából ugyanígy megy már 500 éve. Vagy lehet hogy sokkal régebben

Mindenesetre a magyar politika legalább ennyi ideje az, hogy az éppen kegyvesztett balkáni uralkodóknak menedéket ad, védőőrizetbe veszi őket, aztán amikor fordul a kocka (a Balkánon ez elég gyakori) akkor visszaküldi őket vazallusként

Aztán hogy mennyire jófiúk, az ki a faxt érdekel? Drakula talán jó volt? Mégse csinálta rosszul vele Mátyás

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 15:45:13

@wolves84lb:

A lakosság fele az ő híve, ezen belül amacedón nemzetiségűek kétharmada. Lehettek kapcsolatai, hogy a határőr "ne vegye észre", hogy ki megy át előtte.

Plusz lehetett más országbeli útlevele is.

Meg még macedón útlevele is, melyet a hatóságon belül dolgozó híve adott ki neki.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.11.23. 16:54:43

@rdos: A baj az veled, hogy ennek tipikus esete vagy.
www.youtube.com/watch?v=wvVPdyYeaQU

Nekem meg nincs türelmem ahhoz, hogy megtanítsam azt, amit középiskolában kellett volna és magadtól is meg kéne találnod az Interneten.

apro_marosan_petergabor 2018.11.24. 09:44:48

@Toportyán Zsóti: Oldalbarúgott toportyán barátom, ezt a nicket sok-sok éve használom, de az ne zavarjon. Tudod arra emelékeztei az embereket, hogy az szadesz-maszop-lmp-momentum-párbeszéd-dk honnan indult, hol van, s hova tart...
A hozzászólásaim pedig arra, hogy ne hagyják magukat megvezetni általatok, gondolkodjanak a saját agyukkal, s koncentráljanak a tényekre...

apro_marosan_petergabor 2018.11.24. 09:50:19

@rdos: Barátocskám, a "dzsuva" mantrázása elég kevés... Az értelmesebbek szépen építik az atomerőműveket, jobb alaperőmű átlagos környezeti körülmények között nemigen van.
Számolgasd össze hány van Franciaországban (GBR-ban), s mennyit akarnak építeni.
Valószínüleg ők is a kertjükbe hordják a "dzsuvát" - de ha nem, akkor valószínüleg jobban értenek(nálad) ahhoz, hogyan lehet ezt a kérdéskört kezelni...

apro_marosan_petergabor 2018.11.24. 09:52:29

@VT Man: A libero bloggerek mindig hazudnak...

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 12:45:39

@Konteó Béla: Dehogy bélyegezné árulónak!
A vezér meggondolta magát!
Ennyi!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 12:48:36

@Toportyán Zsóti: Ez már tényleg évek óta rontja itt a levegőt!

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 12:52:40

Azé' látom az összes droidot kirendelték maszatolni a szart!
süti beállítások módosítása