B1 blogcsaládA világ köpni, nyelni nem tud a Gruevszkinek nyújtott menedék láttán

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 21. - Szelestey
  • Orbán roppant magabiztos, szembe megy a fejlett világgal, miközben egyre távolabb viszi az országot attól, az USA máris bírálta a kormányfő döntését, amely azért volt sürgős, mert a menedékjog megadása után reménytelen minden kiadatási kérelem;
  • Ennyit ért a nyilatkozat, amelyet a kormányfő az Európai Néppárt sürgetésére írt alá a jogállami normák tiszteletben tartásáról, de közben az egész földrészen jönnek fel a populisták;
  • Ha tényleg elköltözik a Közép-Európai Egyetem, akkor Magyarország maradék nemzetközi tekintélye is oda lesz, de a CEU még mindig vár, hátha a kormányfő mégis jobb belátásra tér.

Reuters

reuters.jpg

Az amerikai Külügyminisztérium szóvivője megerősítette Gruevszki budapesti befogadásának hírére, hogy a politikust Szkopjéban alapos és átlátható tárgyalás után sújtották kétévi börtönnel. Emlékeztetett arra, hogy még négy másik ügyben zajlik eljárás ellene, azokat le kell folytatni, és a volt kormányfőt a macedón igazságszolgáltatásnak kell felelősségre vonnia. A magyar Bevándorlási Hivatal nem kívánt semmit sem mondani az ügyben, egy kormányszóvivő viszont csak annak közlésére szorítkozott, hogy Magyarország az ügyben tiszteletben tartja a jogot. A macedón kormány jelezte, hogy küldi a kiadatási kérelmet. Egyben reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok feltétel nélkül helyt adnak annak, a nemzetközi szabályokkal összhangban. A NATO és az EU tagjaként elősegítik, hogy Gruevszki visszakerüljön hazájába.   

 

New York Times

new_york_times.jpg

A volt macedón kormányfőt, aki azt közölte, hogy menedékjogot kapott Magyarországon, odahaza olyan perben ítélték el korrupciós vádak alapján, amelyről amerikai és európai illetékesek egyaránt úgy vélték, hogy egy lépés előre a vesztegetési ügyekkel és etnikai megosztottsággal sújtott térségben.  A politikus, aki 10 éven át erős emberként irányította a dolgokat, az általános tiltakozás hatására két éve kényszerült megválni hivatalától. De még további perek várnak rá, a többi közt több százezer illegális lehallgatás miatt. A felvételeken magas rangú tisztségviselők beszélgetnek a többi közt a választások meghamisításáról és gyilkosságok eltussolásáról. Macedónia be akar lépni az EU-ba, és Gruevszki elmarasztalását széles körben úgy tekintették, hogy az erős üzenet, mármint hogy még a legfőbb vezető sem úszhatja meg, ha bűncselekményt követ el.

Szkojéban sokként érte a hatalmat a magyar menedék híre. Azt mondják semmi sem igaz abból, amit a korábbi miniszterelnök állít. Az igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy a menedékeljárás normális körülmények között sokáig tart, ám ha ez most nem így történt, annak egészen különleges oka lehet. Hogy a politikus éppen Magyarországot választotta, abban van irónia, hiszen az ország drákói intézkedéseket léptetett életbe a háború és az éhezés elől menekülő emberek távol tartására. Zgut Edit, Varsóban dolgozó politikai elemző azt mondja, az Orbán-kormány beleavatkozott a macedón belügyekbe, éspedig egy jogerősen elítélt politikus oldalán.

 

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

A magyar kormány szívesen látja a szökött macedón oroszbarát autokratát, ami annak a jele, hogy az ország távolodik a Nyugattól és szembemegy az unióval, illetve az Egyesült Államokkal. Utóbbiak igyekeznek vonzáskörükben tartani Orbán Viktort. Gruevszki nem az első vezető, aki Moszkvához kötődik és menedékre talál Magyarországon, amely korábban megtagadta, hogy kiadjon két oroszt. Amerikai illetékesek ebben annak bizonyságát látják, milyen mértékbe tolta keletre országát a magyar miniszterelnök. A washingtoni kormányzat egyik tagja úgy nyilatkozott, hogy a nyugati befolyás erős csökkenését tapasztalják Budapesten. Mint mondta, az ilyen kiadatási ügyek bizonyos értelemben lakmusz tesztet jelentenek, tehát mutatják, hol áll egy hatalom az USÁ-hoz, de egyúttal a jogállamhoz képest is.

Orbán fokozza a nyomást mindazokra, akik nem értenek vele egyet, miközben erősíti a kapcsolatokat a Kremllel, illetve külföldi nacionalistákkal. Uniós szervek szerint egyúttal megerősítette az ellenőrzést a bíróságok, a sajtó, az egyetemek és a hatóságok fölött, a közbeszerzéseket a miniszterelnök csókosai kapják. Amerikai illetékesek azon is ki vannak akadva, hogy a magyar fél ellenségeskedik Ukrajnával, továbbá sziklaszilárdan támaszkodik az orosz energiaszállításokra és örömmel fogadja az orosz és kínai befektetéseket. Orbán fokozza erőfeszítéseit az ország átalakítására, ideértve az európai szerepet.

Krekó Péter szerint a miniszterelnök úgy érzi: túl erős ahhoz, hogy kudarcot valljon. Meg hogy nem kell igazodnia sem Washingtonhoz, sem Brüsszelhez. Ugyanakkor Gruevszki nacionalista pártja gátolja az Egyesült Államok terveit a térségben, elutasítja pl. a névváltoztatást, noha az megnyitja az utat a Nato és az EU felé. Ebben egyetért vele Oroszország és Magyarország. Hogy a politikus menedékben részesült Budapesten, az jelzi, hogy Orbán kész kihívni a Nyugatot és tető alá akarja hozni az európai nacionalisták szövetségét. Nem adja ki Hernádi Zsoltot Horvátországnak, illetve hírek szerint ugyanígy járt el, amikor az USA egy pénzmosási ügyben kérte hat magyar kiadatását. Azon kívül lakhatási engedélyt kapott a szír elnök egyik bizalmasa, akit szintén az amerikai hatóságok köröztek.

Európai és washingtoni vezetők hónapok óta új taktikával próbálkoznak, hogy megfékezzék Orbánt. A Néppárt a minap nyilatkozatot íratott alá vele, miszerint tiszteletben tartja a jogállamot. Ám az utóbbi hetek változásai mutatják, mi megy végbe Magyarországon. Lassan felállnak a közigazgatási bíróságok, tárgyalás nélkül el akarják ítélni az Index újságíróját, amiért az terhelő adatokat hozott nyilvánosságra a hatalom egyik hívéről. Távozik továbbá a CEU.

 

FT

financial_times.jpg

A Helsinki Bizottság társelnöke azt mondja, ha valaki már megkapta a menedékjogot, akkor onnantól kezdve nem lehet kiadni. Pardavi Márta a terület szakértőjeként kijelentette, hogy Gruevszki olyan körülmények között jutott az új státuszhoz, amilyet a civil szervezet munkatársai idáig még sosem láttak. 

 

Guardian

guardian.png

A menedékellenes Orbán Viktor kivételt tett bajban lévő barátjával a bukott macedón miniszterelnökkel. Pedig a magyar politikus azzal büszkélkedik, hogy Európában belül nemigen van más ország, ahol nehezebb menedékjogot kérni, mindenhol plakátokat ragasztatott ki annak sulykolására, hogy nem kívánatosak a migránsok. Az elutasítás azonban láthatólag nem vonatkozik Gruevszkire. Hogy ügyét ilyen villámgyorsan elbírálták, az különleges eljárásmódról árulkodik. Ha a köztörvényes ügyben elítélt kormányfő valóban maradhat, akkor az újabb provokatív gesztus Orbán részéről, aki most feladta a leckét az uniós és Nato-partnereknek, mármint, hogy miként reagáljanak. A kilátásba helyezett európai szankciók kapóra jöttek Budapestnek, amely azt hangsúlyozza, hogy Brüsszelből migrációbarát körök támadják, az ennél enyhébb eszközök viszont egyáltalán nem értek célt. 

 

Die Presse

die_presse.jpg

Magyarország politikai menekültnek tekinti a korábbi macedón miniszterelnököt. A hatóságok gyorsított eljárással határoztak a státuszról, méghozzá olyan szélsebesen, amire menedékeljárásban nemigen van példa. A macedón hatóságok azonban továbbra is kérik Gruevszki kiadatását. Ám nemigen valószínű, hogy eredményre jutnának. A politikus hosszú évek óta Orbán Viktor barátja. 

 

Der Standard 

der_standard.jpg

1. A magyar hatóságok szokatlan fürgeséggel adták meg a politikai menedékjogot Gruevszkinak, így az kivonhatja magát a macedón igazságszolgáltatás hatálya alól. Magyarországon megalapozottnak találták az egy hete beadott kérelmet. De mivel magyar diplomaták szolgálati autókon hozták Budapestre, kezdettől fogva világos volt, hogy különleges védelmet élvez – Orbán Viktor jóvoltából. A sajtóban a kormányfő kedvenc házi szerzője, Bayer Zsolt gondoskodott a megfelelő kísérő zenéről, amikor azt írta, hogy a macedón politikus a Soros-hálózat áldozata, miután 3 éve kerítést mert emeltetni a menekültek ellen a görög határon. 

 

2. A kommentár azt hangsúlyozza, hogy Orbán és Gruevszki a jogállam, a liberális-demokratikus rend ellen kötött szövetséget. Szkopjéban a kormány láthatólag fel van háborodva amiatt, hogy Magyarország befogadja a szökött politikust, noha tényleg képtelenség azt állítani, hogy azt üldözték volna hazájában. Illetve a menedék leginkább azt tanúsítja, milyen mértékben rendült meg a magyar jogállamiság. Gruevszki alatt Macedónia Európa legkevésbé szabad állama lett, a „kis diktátor” a sajtó, az igazságszolgáltatás és a rendőrség fölötti teljes hatalomgyakorlás jelképévé vált. Senki sem számított gátlástalanabbnak és meggyőzhetetlenebbnek, mint az akkori miniszterelnök. 

Ezért tartott évekig, amíg az EU és az USA el tudta indítani a demokratizálási folyamatot. Ennélfogva nagy csapás a szökés mindazok számára, akiknek fontos az igazságszolgáltatás reformja és az átláthatóság. Tisztázni kell, hogy a politikus miként juthatott át akadálytalanul három országon is. Aki csak egy kicsit is ismeri az ügyet, tudja, hogy itt egy bűnözőről van szó. Ha igaz, hogy Magyarország úti okmányt állított ki a részére, akkor az illusztrálja, milyen mértékben megnőtt Orbán befolyása a Balkánon és ez rossz ómen

 

Guardian

guardian.png

A populizmus szexy, igencsak divatba jött, főleg 2016 óta, az ilyen pártok 20 év alatt megháromszorozták szavazataik számát és már 11 országban vannak hatalmon, illetve részesei a kormánynak. Legutoljára az európai szavazópolgárok jó egynegyede már rájuk voksolt. Így összegzi a helyzetet annak a kutatásnak a vezetője, amely egész Európában igyekezett felmérni a jelenséget. Matthijs Rooduijn, az Amszterdami Egyetem politológia professzora szerint ráadásul ezek az erők még csak egyre népszerűbbek lesznek. A többi közt azért, mert a nagy pártok álláspontja az ideológiában közeledik egymáshoz, így az emberek könnyebben elfogadják azt a véleményt, hogy az egyik kutya, a másik eb. A populisták kezére játszanak a válságok, de a sok korrupciós ügy is. Ezen felül kellenek hiteles populista kihívók is, aki vonzó alternatívát kínálnak. 

Hat továbbá az is, hogy a csökkenő példányszám miatt a hagyományos sajtó mind inkább a botrányokra összpontosít, ám ez azt az érzést erősíti, hogy baj van, amit azután a populisták meglovagolnak. Északon főleg a radikálisan jobboldali populisták eredményesek. Délen egyaránt jelen van a bal- és jobboldali változat. Nyugaton a szélsőséges populisták kevésbé sikeresek. Keleten az új irányzat a politikai középen tört felszínre az irányzat. A Fidesz és a PiS is hagyományos pártként kezdte és csak később állt rá a populista, majd a nacionalista vonalra. De a lényeg, hogy Európában mindenütt egyre termékenyebb a táptalaj a populisták számára és azok mind inkább képesek betakarítani népszerűségük gyümölcseit. 

 

Washington Post

washington_post.jpg

Egy elemző azt állapította meg, hogy Magyarországon és Lengyelországban azért erősödött meg a populista jobboldal, illetve gyengült meg a baloldal, mert a munkások jobbra tolódnak. Maria Sznyegovaja, aki a Maryland-i Egyetemen tanít, de dolgozik több európai kutató intézetnek is, rendkívül sikeresnek tartja mind a Fideszt, mind a Jobbikot, utóbbi az egyetlen radikális párt a térségben, amely 10 %-nál többet ért el, három választáson is. Az ok az, hogy mindkét tömörülés elhódította a kétkezi szavazókat az MSZP-től a 2006-os felfordulás, illetve a két évvel későbbi pénzügyi válság után. A szocialisták utána már soha nem tértek magukhoz. Az új baloldali pártok pedig képtelenek nagyobb népszerűségre szert tenni, az elégedetlen polgárok véglegesen kikötöttek a jobboldalon. 

A munkások mind inkább a Fideszt és a Jobbikot támogatják. A felmérések azt tanúsítják, hogy a Szocialista Párt a menedzserek és a középosztálybeli diplomások körében a legnépszerűbb, míg az alsó középosztálybeliek, valamint a munkások már alig húznak hozzá, sokkal inkább a kormánypártra voksolnak. Ezzel együtt Kelet-Európában az az általános tapasztalat, hogy ha a baloldal hátat fordít a dolgozóknak, akkor más pártok készségesen kihasználják azok csalódottságát

 

The Times

the_times_1.jpg

A jobboldali osztrák kancellár befogadja az Orbán által kiszekált CEU-t, Kurz ily módon megkülönbözteti magát az egyre nagyobb európai populista tábortól, amely bírálja az emberbarát üzletembert. Az egyetemet bezárás fenyegeti Budapesten, miután a liberális ügyeket, illetve a migránsokat támogató milliárdos mumus lett a földrész populistáinak szemében, a magyar kormányfővel az élen. Budapesten a hatalom törvények segítségével nehezítette meg egyre inkább a Közép-Európai Egyetem életét. A Nyílt Társadalom Alapítvány itteni irodája már Berlinbe költözött. Orbán Soros iránti megvetése vetekszik azzal, ahogyan Putyin érez a befektető iránt, de hasonló a véleménye Salvininak is. 

Kurz szintén elutasítja az illegális migrációt, ám mostani ajánlatával leválik az európai populistákról. Egy bécsi elemző szerint a politikus ravasz, igyekszik mutatni, mekkora különbség van közte és a szabadságpárti partnerek között. Machiavelli-féle vonásokat mutat, és eseti alapon hozza meg a döntéseket. Péter Krekó úgy ítéli meg, hogy ha elmegy a CEU, az kommunikációs katasztrófa lesz az ország számára. A kancellárról pedig azt mondta, hogy az látványosan egyensúlyoz egyfelől az odahaza jól jövedelmező erős kéz-, illetve bevándorlás-ellenes politika, másfelől a sokkal inkább a fő áramlatba illeszkedő külpolitika között. 

 

Die Presse

die_presse.jpg

A Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatója szerint Soros György kellemes ellenségkép bizonyos politikai erők számára, mivel évek óta szorgalmazza az emberi jogokat, a független igazságszolgáltatást és az aktív civil társadalmat, az önálló sajtót. Viszont küzd a korrupció és az emberi jogok megsértése ellen. Aki tekintélyelvű, és ilyen bűnökbe esik, az fenyegetve érzi magát, ezért védekezésképpen célba veszi azt, aki pártolja az érintett civil szervezeteket. De Soros azért is magára vonja ezeknek a köröknek a dühét, mert milliárdos. Ugyanakkor  Magyarországon az antiszemitizmus is magyarázza az ellene irányuló támadásokat. Az egész kampány Oroszországból indult, miután az üzletember a zászlóvivője mindannak, amit a tekintélyelvű politikusok elutasítanak. 

Az alapítványok elvetik az emberi jogok elnyomását és a kleptokráciát, és biztos, hogy a korrupció igencsak jelen van Magyarországon, jelentette ki Patrick Gaspard. Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb, ha a NYTA Budapesten maradt volna, a vezető úgy válaszolt, hogy ha egy miniszterelnök nyíltan kijelenti, hogy a titkos szolgálatokat veti be az NGO-k átvilágítására és Sorosról nevezi el az egyik törvényt, abból le kell vonni a következtetéseket. A CEU jövőjét illetően pedig azt mondta, hogy a magyar fél egy éve nem írja alá a megállapodást New York Állammal, ezért fontolóra kell venni a bécsi lehetőséget. A végső döntést a rektor Orbán lépéseinek ismeretében hozza meg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8614384392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 06:10:25

Valójában az ügy jelentősége minimális, 24 óra múlva nem is lesz már hír.

kunzoo 2018.11.21. 07:48:11

Az nem lehet hogy ez mindkét félnek jó? A macedónok megszabadultak egy politikai ellenféltől. Elvégre nem tartóztatták le az ítélet után. Futni hagyták. Hagyták kisétálni az országból. Amíg innen be nem jelentkezett, a kutya sem kereste.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 07:54:07

@balcán maxval bircaman: "Valójában az ügy jelentősége minimális, 24 óra múlva nem is lesz már hír."

"Egy „zs” kategóriás korrupt balkáni wannabe kisdiktátor holléte valóban nem tartozik a kiemelt jelentőségű ügyek közé. Ha azonban ez az ember jogerősen elítélt bűnöző,
akit a magyar állam hatóságai és diplomáciai testületei a pofátlanságig nyíltan végigszöktetik három országon, ezt jó eséllyel idegen hatalmak kérésére/utasítására teszik, majd minden létező hazai jogszabályt szemétbe hajítva kiemelt bánásmódban részesítik, semmibe véve azt a nemrégiben hozott döntést is, amely biztonságos országnak minősíti Macedóniát, és kizárja, hogy onnan menekülteket fogadjunk be,
nos, akkor azért kissé más szintre helyeződik ez a kérdés.

Akkor már nem egy adott menekültügyi eljárás korrektségéről, vagy egy diplomáciai húzás helyességéről van szó. Hanem arról, hogy léteznek-e még törvényeink, ezek a törvények egyformán vonatkoznak-e mindenkire, és alkalmazásukról Magyarországon döntenek-e, vagy valahol egészen máshol. Vagyis pusztán csak annyiról szól ez a csip-csup ügy, hogy létezik-e még Magyarország, vagy csak a térképre van felrajzolva?

És ezt a kérdést nem csak magunktól tehetjük fel, hanem a miniszterelnök nyomán is, aki az elmúlt években n+1-szer elmondta (egyébként nagyon helyesen), hogy valójában az az ország nem is ország, amely határait nem tudja ellenőrizni. Ha azonban kiderül, hogy nem is akarja, akkor azért minden józanul gondolkodó ember fejében meg kell szólalnia a vészcsengőnek. És, akinél néma marad, az teljesen mindegy, hogy szép szónoklatokban hányszor ránt kardot a magyar szabadság és a nemzet védelmében, lábhoz tett fegyverrel tűri, hogy porig alázzák a hazáját."

alfahir.hu/2018/11/19/nikola_gruevszki_toroczkai_laszlo_mi_hazank_mozgalom_2006

Gábris szomszéd 2018.11.21. 07:55:30

Egy macedón civil szervezet, amely önmeghatározása szerint elkötelezett a jogállamiság mellett, arra szólítja fel azokat, akik Nikola Gruevszki kormányától szenvedtek el visszaéléseket, hogy ők is kérjenek menedékjogot Magyarországon. Közleményüket azoknak címzik, akiket a különleges erők brutálisan letartóztattak, semmibe vették az ártatlanságuk vélelmét, alaptalanul tartották őket őrizetben, nem részesültek tisztességes tárgyalásban, bizonyíték nélkül ítélték el őket, és egyéb módon igazságtalan elbánásban részesültek „Grujo” kormányzása idején.
A szervezet azt kéri az érintettektől, hogy jelentkezzenek telefonon vagy irodáikban, ők pedig segítenek a menedékkérelemhez szükséges dokumentáció összeállításában. Mint írják, ugyanolyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült. „A demokratikus Magyarország mindannyiunkkal ugyanúgy járjon el, mint Nikola Gruevszkivel!”

24.hu/kulfold/2018/11/20/gruevszki-kormanyzasanak-aldozatai-is-menedeket-kernenek-magyarorszagon/

Gábris szomszéd 2018.11.21. 07:56:22

@balcán maxval bircaman: "Súlyos, nem politikai bűncselekmény elkövetőjének, amennyiben a cselekmény a magyar jog szerint legalább ötévi börtönbüntetéssel sújtható, az ENSZ genfi menekültügyi egyezménye értelmében nem adható menekültstátus."

Elmondható tehát, hogy a geci már nem csak a magyar törvényeket nem tartja be, hanem a nemzetközi egyezményeket sem.

24.hu/belfold/2018/11/20/gruevszki-nem-kaphatott-volna-menekultstatuszt/

rallus 2018.11.21. 07:56:34

Gruevszki hibát követett el, mert ha politikai ellenfelét megfojtatja, feldarabolja és savval szétmaratja, akkor csak egy Amerika által megbocsátható apró vétséget követ el. De nem ezt tette ez a brutális bűnöző, hanem kerítést emelt az Európát megmenteni akaró önzetlen migránsok elé, ami természetesen joggal váltott ki ellenreakciót.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 07:58:43

A fiedszes hazugsággyárak agymenései helyett, sokkal érdekesebb lehet egy nemzetközi jogász véleménye.

youtu.be/kUz5tnDoemM

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:02:03

@rallus: "De nem ezt tette ez a brutális bűnöző, hanem kerítést emelt az Európát megmenteni akaró önzetlen migránsok elé, ami természetesen joggal váltott ki ellenreakciót."

Az ellenreakciót nem ez váltotta ki, hanem az hogy ő lett az macedón orbángeci, bár kétségtelen, hogy a köztörvényes bűnök elkövetésében, fasorban sincs a felcsúti cigánybűnözőhöz képest.

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/46458724_2060424374255368_4450550343108919296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_eui2=AeHNyPKPnOsdv__CU8EZpyE2mlxCpTtNNhf0jElvmBxUXGJqH1ZQFHqKK7_MC0kd9IQzZvOxGEOcFV9r_ORN9KjgasdRSVIEGr3SVnrBqwR-eA&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=f2d281e210276a672afdfc73cdfceee7&oe=5CAAAC5C

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:04:14

@balcán maxval bircaman: @rallus: "És lássunk csodát, Macedóniában egy darabbal sem lett sem több, sem pedig kevesebb migráns és Soros György sem foglalkozik többet a kis balkáni országgal, mint eddig. Gruevszki tehát pofátlanul hazudozott, pont ugyanazt és pont ugyanúgy, ahogy az enyveskezű magyar kormány is teszi." :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:07:30

@Gábris szomszéd:

A jogerős ítélet nem akadálya a menedékadásnak.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:09:40

@balcán maxval bircaman: Tegnap éjjel arról álmodtam, hogy 9 év után végre gyuriferiéket is elszámoltatta Orbán rendszere. A folytatás már kevésbé lett vidám. Fletó a jogerős sukorói és korrupciós ügyekkel kapcsolatos bírósági ítélet után nem a börtönbe vonult be, hanem személyije segítségével angolosan távozott Ausztria felé. Ott már várták valamely nyugat-európai ország ballipsi diplomatái és tovább szállították a német határhoz, majd pedig tovább.... Innen sajnos már nem tudtam követni az útját, mert felébredtem a fideszbrikák egyetértő és a jogállamot támogató hozzászólásait hallva. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:14:44

@Gábris szomszéd:

Gyurcsány helye Bp-en van, onnan jobban tudja segíteni a ballibek bukását.

rallus 2018.11.21. 08:18:46

@Gábris szomszéd: Megint igazad van mert Afganisztán, Irak, Líbia és Ukrajna után az igazság mellett elkötelezett USA segítségével megint elvitték a demokráciát egy országba. Az sajnálatos, hogy Orbán miatt most nem tudták a megszokott ügyrend szerint felakasztani, vagy simán agyonverni a fekete seggűvé átminősített egykori vezetőt, ezért most a haladók kénytelenek veszett üvöltéssel enyhíteni frusztrációjukat.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:21:22

@balcán maxval bircaman: Na látod pontosan ezért nem fogja a geci gazdid elszámoltatni gyuriferit.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:24:32

@rallus: Ne értékeld túl a macedón orbángecit. Nem történt volna vele semmi extra csak leülte volna szépen azt a jogerősen kapott 2 évet. Persze ahhoz már nem volt becsülete, hiszen ugyanolyan takonygerinc mint a gazdid. Inkább elkezdett rinyálni és Orbán szoknyája alát cipeltette magát magyar diplomatákkal. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:44:39

@Gábris szomszéd:

Ez jó hír, mert semmi értelme mártírt csinálni Gyurcsányból.

Plusz elvuileg is helytelen a politikai ellenfelek bebörtönzése koncepciós perekben (lásd Macedóniát).

rallus 2018.11.21. 08:48:00

@Gábris szomszéd: Gruevszki veled ellentétben bizonyára tanult történelmet és nincsenek illúziói a szocialista kormányok rabkezelési szokásaival kapcsolatban...
Egyébként nálunk Mindszenthy hercegprímás is valutaüzérként került börtönbe... Néhányszor már bevált...

Gábris szomszéd 2018.11.21. 08:49:41

@balcán maxval bircaman: Tévedésben vagy de ez sem újdonság, hiszen azt kell tolnod, amit a pártközpontban kiadnak. Ha holnapután kitalálnák, hogy Gruevszkit a korrupciós ügye miatt ítélték el, akkor azt kezdenétek el hajtogatni minden fronton.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:51:05

@Gábris szomszéd:

Nem, Gyurcsány akaratán kívül segíti a populista hullámot. Szóval reméljük, hosszú élete lesz, s sokáig aktívan fog politizálni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 08:56:44

@Gábris szomszéd:

Látom, nem ismersz.

Még akkor se fogadtam el utasítást, amikor volt erős pártpreferenciám (1999 előtt).

Európai téridő 2018.11.21. 09:14:33

@balcán maxval bircaman:
Ez azért nem igaz, az amúgy letagadott "médiafölény miatt.

Európai téridő 2018.11.21. 09:15:40

A hipokrita, szemforgató álszentek, meg a hasznos idiótáik tényleg a címben szereplő állapotra hergelik magukat fel.

paraszthajszal 2018.11.21. 09:23:10

„Ha tényleg elköltözik a Közép-Európai Egyetem, akkor Magyarország maradék nemzetközi tekintélye is oda lesz”

Sőt, hadat üzen nekünk a NATO és az ENSZ is – Bécs pedig egész Európa legfontosabb egyetemi városa lesz, megelőzve Párizst, Oxbridge-et és Berlint. Meg nem erősített hírek szerint az EU távozásának napján tömegek jelentkeznek majd vízumért az ugandai nagykövetségen.

„a CEU még mindig vár, hátha a kormányfő mégis jobb belátásra tér”

Várakozás helyett tetszettek volna megfelelni a törvényi feltételeknek az amerikai képzés és a névazonossági probléma (CEU – KEE ami két külön entitás!) vonatkozásban. Lehet akármilyen hátszeled Brüsszelben és Washingtonban, ha Magyarországon akarsz működni, az itteni törvényeknek kell megfelelned!

„az USA máris bírálta a kormányfő döntését”

Rossz helyre tetszik címezni a bírálatot – a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a tényállás és a jogszabályok, nemzetközi jogi jogforrások, egyezmények alapos mérlegelése után hozott döntést a kérelem elfogadásáról. Ha komolyan vesszük azt, hogy Magyarország szuverén európai ország, nem pedig Brüsszel és Washington gyarmata, akkor ettől talán mégse kéne összeszarni magunkat. Majd megtanulják, hogy az nem úgy megy, hogy ők ide füttyentenek, mi meg haptákba vágjuk magunkat; ennél azért Magyarország tökösebb.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 09:37:11

@paraszthajszal:" Majd megtanulják, hogy az nem úgy megy, hogy ők ide füttyentenek, mi meg haptákba vágjuk magunkat; ennél azért Magyarország tökösebb."

Tényleg tökösebb, főleg a kedves vezetőnk ugye? :)

coub.com/view/1fcp0u

morph on deer 2018.11.21. 09:38:53

Ajaj. Úgy látszik, hogy agyroggyant vezérünknél végéhez ért a pávatánc.
Végre elég erősnek érzi magát, de főleg megtalálta helyét, - azaz helyünket - a politikai erőtérben, és most beássa magát, meg bennünket “körkörös védelemre”, úgy nagyjából mindenki ellen, aki kétségbe meri vonni a felcsúti királyságnak a mindenható által eleve elrendelt vezető szerepét!

A páva meg majd “nemzetthy pulyka” formájában kaphat szerepet a hálaadási ünnepségek során....
Utóbbi nem összetévesztendő a barbár, tengeren túli pulyka-mészárlásával, “thanksgiving” fedőnév alatt, ez egy ősmagyar szokás lesz, mindjár törvény is lesz róla. Feltételézeseim szerint a nemzet ájtatos rénszarvasvadásza már dolgozik is a részletek kidolgozásán, na meg az újabb lezárandó területek listáján.
Szóval minden a legnagyobb rendben halad, kedves elvtársak, elvtársnők, egyéb...
God save the King!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 09:39:58

@balcán maxval bircaman: Tehát abban reménykedsz, hogy a gengszterváltók trágyáját még jó sokáig tologassa itt nekünk a geci és Gyuriferi kéz a kézben, miközben az ország szépen lassan belerokkan. Eddigsem voltak nagy kétségeim, hogy melyik oldalon állsz.

alfahir.hu/2017/11/02/gyurcsany_ferenc_orban_viktor_szavazati_jog_hataron_tuli_magyarok

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 09:57:29

@Gábris szomszéd:

Amíg esély van a ballib visszatérésre, a liberális visszarendeződésre, addig ki kell tartanunk Orbán mellett.

Ebben segítséget nyújt Gyurcsány szürreális szerencsétlenkedése.

Ennyi az egész. Gyakorlati politika.

paraszthajszal 2018.11.21. 10:09:47

„Zgut Edit, Varsóban dolgozó politikai elemző azt mondja, az Orbán-kormány beleavatkozott a macedón belügyekbe, éspedig egy jogerősen elítélt politikus oldalán.”

Milyen szép neve van a néninek, nemde?

Soros-ügynöknek tetszik lenni, és Magyarország tekintélyét tetszik rombolni a világban?

Csak nyugodtan – de azt ne tessék gondolni, hogy Magyarországon ezt el fogják felejteni Önnek!

„Pardavi Márta [Magyar Helsinki Bizottság] a terület szakértőjeként kijelentette, hogy Gruevszki olyan körülmények között jutott az új státuszhoz, amilyet a civil szervezet munkatársai idáig még sosem láttak. ”

Lám, a jól ismert Soros-szervezetek* magyarellenes ügynökeinek is tudunk meglepetést okozni. Bizony, Magyarország erős, büszke, szuverén állam, ahol a Bevándorlási Hivatal sem fog úgy táncolni, ahogy a Soros-szervezetek fütyülnek. * www.origo.hu/itthon/20180419-fidesz-a-helsinki-bizottsag-migraciot-segito-soros-szervezet.html

„A Nyílt Társadalom Alapítványok [OSF] igazgatója szerint Soros György kellemes ellenségkép bizonyos politikai erők számára, mivel évek óta szorgalmazza az emberi jogokat, a független igazságszolgáltatást és az aktív civil társadalmat, az önálló sajtót.”

Az OSF pedig ebben könnyen tud tárgyilagos, pártatlan véleményt alkotni, hiszen közismerten semmi köze Soros Gyö... Oh, wait! www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros/hu

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:11:58

@balcán maxval bircaman: Elmondom mi a baj. Többek között az hogy Orbán felvesz egy pirosfehérzöld jelmezt, miközben iderakja nektek az épp aktuális ellenségképeket. Ballipsik, Soros, ENSZ, hajléktalanok, migránsok, CEU stb. ti pedig erre élveztek el nap mint nap. Eközben a saját hívei alól is kilopja az országot, a fideszbrikák lelkes asszisztálása mellett. Amúgy röhej, hogy ezt a legegyszerűbb átverést sem látjátok, hiszen Orbán elvtárs már évekkel korábban tű ponosan elmesélte, hogyan fogja gyakorolni a hatalmat érdemi kormányzás helyett.

"A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem... az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal."

youtu.be/kQOZJyqLLaE

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 10:17:07

@Gábris szomszéd:

Okos ember nem a szöveget nézi, hanem a tetteket. Orbán minden szövege se érne semmit, ha nem lennének valós tettei. Ezek:
- a szuverenitás erősítése, gazdasági értelemben is,
- az állam szerepének növelése,
- merész baloldali lépések a kisemberek érdekében,
- bátrabb kiállás a nyugat ellen.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:17:27

@paraszthajszal: "Soros-ügynöknek tetszik lenni, és Magyarország tekintélyét tetszik rombolni a világban? Lám, a jól ismert Soros-szervezetek* magyarellenes ügynökeinek is tudunk meglepetést okozni. Bizony, Magyarország erős, büszke, szuverén állam, ahol a Bevándorlási Hivatal sem fog úgy táncolni, ahogy a Soros-szervezetek fütyülnek."

Jól beszélsz elvtárs. Csak így tovább és éberség elvtársak! Az alábbiakat azért kihagytad, de hát te sem lehetsz teljesen tökéletes fideszbirka. :)

youtu.be/yPQC8skfS4k
youtu.be/9uIXUl5MU0A

rallus 2018.11.21. 10:18:22

@Gábris szomszéd: Hát ha valóban ezt mondta Orbán, akkor az ellenzék rohadtul a kezére játszik, hiszen teljes erővel azért dolgozik, hogy a tetűségeket megvalósítsa és ne Orbánnak kelljen a fantáziáját erőltetni! Bár szerintem Orbán a legvadabb álmában sem álmodott ilyen teljesítményről...

morph on deer 2018.11.21. 10:19:52

@Gábris szomszéd:
A dolog szépséghibája az, hogy a cikk szerzőjével szemben nekem - is - az a véleményem, hogy azonos jogok CSAK az azonos kötelességekkel együtt járhassanak!

Azaz: véleményem szerint NEM jár szavazati jog a határon túliaknak, mivel ez egy egyoldalú belepofázási lehetőség, a következmények vállalása nélkül, ráadásul mindezt igazságtalanul részrehajló módon, könnyitett formában tehetik!

Ebből a szempontból qrvára érdektelen, hogy kinek a nagymamája került Trianon után a túlsó oldalra, ez a mai helyzetről szól!
Márpedig azt kikérem magamnak, hogy megvásárolt szavazatokkal külsős kibicek befolyásolják az életünket, ruházzák fel teljhatalommal és tartsák nyakunkon ezt a bűnbandát, - ahogy most teszik!

Ez nem arról szól, hogy ki magyar, ez CSAK arról szól, hogy ki annyira jellemtelen, hogy részt vesz ebben és segít még élyebbre belevinni az országot ebbe a mocsokba!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:22:08

@balcán maxval bircaman: "Okos ember nem a szöveget nézi, hanem a tetteket. Orbán minden szövege se érne semmit, ha nem lennének valós tettei. Ezek:
- a szuverenitás erősítése, gazdasági értelemben is."

Milyen szerencse, hogy Orbán Viktor korábban kijelentette: "a népből, a néppel, a népért kormányoz". A valóság pedig már erről a kijelentéséről szól: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok".

index.hu/gazdasag/2018/11/14/az_adokedvezmenyekbol_evi_60_milliardot_kapnak_vissza_a_legjobban_elok/

Ha pedig azt is vizsgáljuk, hogy milyen kormánytámogatások érkeznek a multikhoz, azaz milyen munkahelyteremtési és infrastrukturális támogatásokat kapnak, látható, hogy még az elődjeinél is nagyobb mértékben simogatják ezeket a vállalatokat. Magyarországon adózzák a vállalatok a legkevesebbet a nyereségük után az EU-ban, mivel itt a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa. Mégis innen viszik el a legtöbb profitot adózás nélkül.

g7.hu/allam/20181109/magyarorszag-az-egyik-legnagyobb-vesztese-a-multik-transzferar-trukkjeinek/

Éljen és virágozzék Orbán elvtárs nemzethy gazdaságpolitikája. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:26:01

@rallus: A tetűségeket pont a geci gazdid valósítja meg, erről szól a hivatalos idézet, amit a parlamenti jegyzőkönyvben is ellenőrizhetsz.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:27:09

@morph on deer: Ezen lehet vitatkozni bár én birkának nem emiatt küldtem el a cikket, hanem mert szépen leírja milyen jól összedolgozik a geci és gyuriferi.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 10:37:52

@Gábris szomszéd:

Maximalista vagy. Orbán szemére veted, hogy nem megy fejjel a falnak? Ezt nem is teheti meg felelős politikus.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:40:09

@balcán maxval bircaman: Mókás olvasgatni, amikor 2 perc alatt többször is ellentmondasz magadnak. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:40:58

OFF

"Tavaly 42 ezer magyar halt meg elkerülhető okból. Ez egész Európában az egyik legrosszabb arány."
Na de sebaj majd jönnek a fideszpupákok és szépen megmagyarázzák, hogy a többségük amúgy is ballipsi volt, azokért meg ugye nem kár.

Minden harmadik magyar halála elkerülhető lenne

g7.hu/allam/20181121/minden-harmadik-magyar-halala-elkerulheto-lenne/

ON

rallus 2018.11.21. 10:45:22

@Gábris szomszéd: Orbán pontosan tudja Ron Werber hazai sikere óta, hogy "Aki bottal köszön, annak doronggal felelnek.", így aztán.....

rallus 2018.11.21. 10:48:43

@Gábris szomszéd: Az autós balesetek is elkerülhetők lennének, ha nem lehetne üzemanyagot venni... Az viszont tény, hogy az MSZP által megszüntetett 12459 kórházi ágyban senki nem halt meg! Még elkerülhetetlen okból sem!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 10:58:40

@rallus: Sajnos kéz a kézben teszik tönkre a gengszterváltók (MSZP+FIDESZ) az országot.

Cycmen 2018.11.21. 11:03:17

"A világ köpni, nyelni nem tud a Gruevszkinek nyújtott menedék láttán"

Esküszöm sírok ezeken az ötvenes éveket idéző hangulatjelentéseken! A világ! A közvélemény meg felháborodott az eset kapcsán igaz?
Pubikáim, a nagybetűs világnak van fontosabb dolga is, pl. ez az újkori népvándorlás amit Sorosnak és bandájának köszönhet, így azt sem tudja hol van Magyarország, ki az a Gruevszki és egyáltalán miről van szó! Itt csak ti libsik nem tudtok köpni, nyelni azt lenne mit, de egyenlőre nem akarjátok.. :D Csak akkor miért szopatjátok magatokat ezzel?

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:06:03

@balcán maxval bircaman: Megint nem figyelsz? Először arról hadováltál, hogy Orbán a "szuverenitás bajnoka, gazdasági értelemben is" aztán amikor szembesülsz az ellenkezőjével, elkezded tolni, hogy Orbán a "felelős" politikus, aki nem teheti meg, hogy fejjel menjen a falnak. Mondjuk a takonygerinc hozzáállást, - ami ha kell percenként változik, - már jól eltanultátok a felcsúti cigánybűnözőtől. :)

youtu.be/RVOvGyGYc-Y

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:09:03

@Gábris szomszéd:

S hol a ellentmondás?

Van egy cél, aminek eléréséhez taktikázás szükséges, ennyi az egész.

Kb. mintha azt mondanád, az a hadvezér aki a hadjárat során nem csak támad, hanem visszavonul is, hiteltelen alak.

paraszthajszal 2018.11.21. 11:09:07

@Gábris szomszéd: Látom, terelni már ügyesen tudsz, lyppsykém.

További cikkek a cikkben megszólaltatott Soros-szervezet kártékony, magyarellenes és külföldi felforgató tevékenységéről a Magyar Időkben:
„SOROSÉK ÉS A POSZT-SZDSZ TARTJA SZORÍTÁSÁBAN A HAZAI FELSŐOKTATÁST
A tőzsdespekuláns által pénzelt álcivil Magyar Helsinki Bizottság szabályos hálózatot működtet a különböző jogi karokon és nemcsak Magyarországon.”
magyaridok.hu/belfold/sorosek-es-a-poszt-szdsz-tartja-szoritasaban-a-hazai-felsooktatast-3691796/

„Tényleg tökösebb”

Bizony, Magyarországon elsődlegesen a magyar jog az irányadó, nem a Helsinki Bizottság kicsavart jogértelmezése. Még akkor is, ha ez a libbantaknak nagyon fáj.

„Több ellenzéki párt és sajtóorgánum támadta a kormányt, amiért tegnap helyt adott Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menedékkérelmének.

A Belügyminisztérium (BM) közleményé­ben hangsúlyozta, hogy méltatlannak tart és visszautasít minden olyan politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul.

– A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az adott helyzetnek mindenben megfelelő, hiteles jogi tájékoztatást adott Nikola Gruevszki menekültkérelméről – mutatott rá a BM.” magyaridok.hu/belfold/meltatlannak-tartjak-a-tamadasokat-3691085/

neko1967 2018.11.21. 11:09:48

@rallus: @balcán maxval bircaman:

Fidesspatkányok!

Sukorózni baromság! mi történt ott? Azt mondta Gyurcsány, ha törvényesen meg lehet oldani, hogy ott egy kaszinó épüljön, akkor csinálják. Nem lehetett csinálni törvényesen, ezért nem csinálták... Ennyi! Korrupció? Gyurcsány is építtetett stadiont és sportcsarnokot a kertje végébe közpénzből? Valamely rokonát név szerint megnevezte az OLAF köztörvényes bűncselekmény elkövetőjeként? Megtudjátok nevezni a strómanját, vagy strómanjait, akik a több-száz milliárdos vagyonát a kezelik, mint ahogy a pénztáros lőrinc kezeli a csuti gecijét! És akkor még nem beszéltünk rogán tóni gumifalú ingatlanáról, lézer jani kastélyáról és kósa "Mr. 20%" lali bmw járműflottájáról.... És ez még a jéghegy csúcsa!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:10:01

@Cycmen: Megint fordítva ülsz a lovon cicuska? A világ pont azt szarja le, amit ti 1000L toltok a hazai birkaseregnek. :)

youtu.be/auoaIUDG3Lc
youtu.be/xoafiJYEghY

Cycmen 2018.11.21. 11:10:55

@Gábris szomszéd: "Tavaly 42 ezer magyar halt meg elkerülhető okból. Ez egész Európában az egyik legrosszabb arány."

Ha Orbán átveszi a hatalmat egész Európában, akkor majd ott is jobban döglenek igaz? Menccsük meg Európát! Ja, azt már Soros menti!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:12:57

@paraszthajszal: Minek tolsz ide olyan hazugsággyárakat, akiknek számos jogerős bírósági papírja van arról, hogy hazudnak reggel éjjel meg este? Rajtatok fideszbirkákon kívűl azt hiszed bárki is komolyan veszi ezt a soxart? :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:14:14

@neko1967:

OLAF? Az EU egyik sóhiavatala, mely politikai alapon dönt.

Demszky is megmondta ezt, pedig ő a Fidesz ellensége.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:14:28

@balcán maxval bircaman: Most akkor rákérdezel mi a baj a takonygerinccel? Mondjuk érthető, hiszen azzal kelsz és fekszel. :)

neko1967 2018.11.21. 11:16:08

@paraszthajszal:

Te görénybűzmirigypattanásszőrszál! De gerinctelen fidesszpatkány! Tudod te kiktől tagadta meg a patkány kormányod a menedéket?

Csak egy példa:
"Többszörös nemi erőszak. OP egy fiatal afgán nő, aki kiskorú testvérével menekült el hazájából. Szüleit a nagybátyja a szeme láttára gyilkolta meg, hogy aztán a lányt szexrabszolgának adja el egy idős férfinak. Anyai nagynénje segítségével kezdett menekülésbe, de a fiatal nőt útközben az embercsempészek is megerőszakolták. Magyarországra két év várakozás után juthatott be, eközben Szerbiában is erőszakot tettek rajta. A magyar tranzitzónába mindezek ellenére menedékkérelmét elutasították, sőt, az állam enni sem adott neki. A Helsinki Bizottság a strasbourgi bíróság elé vitte ügyét. A bíróság felszólította a magyar államot, hogy hagyjon fel a menedékkérő éheztetésével. A lány végül visszament Szerbiába, mert a magyar hatóságok a tranzitzónában nem különítették el a férfiaktól."

Ilyen patkányok vagytok! Megtagadjátok egy védtelen nőtől a menedéket, de megadjátok egy bűnözőnek!

Biztos emlékezetből borotválkozol, mert még te is teleköpködnéd a tükröt!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:16:50

@Gábris szomszéd:

Hol ez a takonygerinc?

Jelenleg a magyar politikai választékból Orbán a legkisebb rossz, ennyi az egész.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:18:28

@balcán maxval bircaman: "OLAF? Az EU egyik sóhiavatala, mely politikai alapon dönt."

Ezt beszéld majd meg a fidesz főnökökkel is, amikor az OLAF-ra hivatkoznak. Természetesen csak akkor amikor épp nekik kedvező. :)

www.fidesz.hu/hirek/2017-09-28/olaf-jelentes-az-mszp-t-es-a-korabbi-liberalisokat-terheli-a-teljes-felelosseg/

neko1967 2018.11.21. 11:18:54

@balcán maxval bircaman:
Még, nyomjad a sódert, hogy mindenki lássa milyen patkány vagy!

"A Párttitkár Elvtárs kedves vejére azt mondták, hogy lop! Micsoda vircsaft! De mi, hithű kommunisták összetartunk!"

Égesd magad tovább, kommunista patkány!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:19:05

@balcán maxval bircaman: A helyedben én is ezt mondanám, de szerencsére nem vagyunk egyformák.

Cycmen 2018.11.21. 11:20:55

@Gábris szomszéd: Ja, Herbál reality! Nyomós érv hogy egy prolidrogról elnevezett csapat videóját idelinkelni.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 11:32:03

@Cycmen: Gond egy szál se, hiszen érveid továbbra sincsenek csak a szokásos fideszbirka melléduma. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:37:12

@Gábris szomszéd:

Nincs fideszes főnököm.

A politikai beszédnek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz, de ezt már mondtam.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:37:56

@neko1967:

Én nem szoktam égni. Aki ragaszkodik az igazsághoz, annak nincs oka rettegnie.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 11:38:43

@Gábris szomszéd:

A legjobb az igazságot mondani, próbáld ki te is...

paraszthajszal 2018.11.21. 11:41:50

@Gábris szomszéd: Ott vannak az érvek a Belügyminisztérium közleményében, csak el kéne olvasni.

A Bevándorlási Hivatal munkatársai munkájukat hivatali esküjüknek megfelelően, lelkiismeretesen, az adott ügyhöz kapcsolódó tényállás és a jogszabályok gondos mérlegelésével hozták meg, éppen úgy, ahogy ezt a magyar állampolgárok és a kormány is elvárja tőlük.

Joggal utasítanak vissza a Soros-szervezetek és a balliberális média részéről érkező minden olyan méltatlan támadást, nyomásgyakorlási kísérletet, amely arra irányul, hogy az adott ügyben a gazdáik érdekeinek megfelelő, politikailag motivált döntéseket hozzanak Gruevszki vagy az iPhone-okkal villogó, papír nélküli szerecsen „szír” illegális bevándorlók ügyében.

paraszthajszal 2018.11.21. 11:43:09

@paraszthajszal: *A Bevándorlási Hivatal munkatársai munkájukat hivatali esküjüknek megfelelően, lelkiismeretesen, az adott ügyhöz kapcsolódó tényállás és a jogszabályok gondos mérlegelésével végezték, éppen úgy, ahogy ezt a magyar állampolgárok és a kormány is elvárja tőlük.

neko1967 2018.11.21. 11:44:26

@balcán maxval bircaman:

Dehogynem égsz, elvtárs! Neked az az igazság, amit a pártitkár főtitkár elvtársad mond! Mondjuk az gyorsan változik.....

neko1967 2018.11.21. 11:48:08

@paraszthajszal:

Majdnem igazságot írtál patkány, csak nehogy bajod legyen belőle!
Helyesen:
" Bevándorlási Hivatal munkatársai munkájukat végezték, éppen úgy, a kormány elvárja tőlük."
Józan ész, becsület, jogszabályok meg a nemzetközi egyezmények meg mehetnek a kukába, ugye fidesspatkány!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 12:04:50

@Cycmen: "Ha Orbán átveszi a hatalmat egész Európában, akkor majd ott is jobban döglenek igaz?"

Bezony. Ha onnan is ellopja az egészségügyi büdzsé 40%-át, ott is hullani fognak az emberek. De nem hiszem, hogy ott talál elég rettegő deprivált nyomorultat, aki rászavazna.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 12:13:56

@balcán maxval bircaman: "A legjobb az igazságot mondani, próbáld ki te is..."

Jót röhögtem, de komolyan. Azt egyébként neked kéne majd gyakorolni, eddig sajnos nem nagyon ment. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 12:17:39

@paraszthajszal: "az adott ügyhöz kapcsolódó tényállás és a jogszabályok gondos mérlegelésével hozták meg"

Meg ahogy azt a fideszbirkák elképzelik. :)

"Súlyos, nem politikai bűncselekmény elkövetőjének, amennyiben a cselekmény a magyar jog szerint legalább ötévi börtönbüntetéssel sújtható, az ENSZ genfi menekültügyi egyezménye értelmében nem adható menekültstátus."

Elmondható tehát, hogy a geci már nem csak a magyar törvényeket nem tartja be, hanem a nemzetközi egyezményeket sem.

24.hu/belfold/2018/11/20/gruevszki-nem-kaphatott-volna-menekultstatuszt/

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 12:22:50

@Gábris szomszéd:

Ezt teszem kb. 1992 óta, sőt 1997 óta kompromisszumot se ismerek el.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 12:25:01

@balcán maxval bircaman: és a humorfesztiválokat is rendszeresen szoktad látogatni. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 12:31:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Volt már néhány eset, ami bizonyította, a Fidesz által kitalált harmadik biztonságos ország elve a gyakorlatban nem ad védelmet a migrációval szemben, de arra eddig nem volt példa, hogy egy miniszter jelentse ki a parlamentben, az egész egy megdönthető vélelem. Tényleg az a migráns, akire Orbán Viktor azt mondja?
A rezsimek egyik fő jellemzője, hogy a zsarnok akarata minden jogot felülír. Macedonia korrupt exminiszterelnökével egy teendője lenne a magyar hatóságoknak, elfogni és átadni a macedón szerveknek, hogy letölthesse hazájában a rá kiszabott börtönbüntetést. Ehhez képest Orbánék menedékjogot adnak neki, mert Soros. Igen, ma Orbán dönti el, ki a menekült. Jellemzően az, akivel üzletelni lehet, lásd a terrorizmus pénzelésével vádolt Orbán-üzletfelet, Pharaont, vagy azt a 20 ezer Rogán-üzletfelet, ki kötvénnyel lehetett a Fidesz jó migránsa.

Ön szerint Gruevszki melyik különleges képessége indokolja a különleges menedékjogi eljárást? A tolvajbecsület. Holló a hollónak nemcsak hogy nem vájja ki a szemét, de úgy tűnik, a fészkébe is beengedi. Valószínűleg a mi hollónk is arra készül naranccsal a csőrében, hogy egyszer majd át kell repülnie egy másik diktátor fészkébe, előtte viszont még leteszteli a nyugatot, hogyan reagál az elszámoltatás keleties jellegű elszabotálására."

alfahir.hu/2018/11/21/csak_kover_meg_ne_hallja_nikola_gruevszki_jobbik_jakab_peter_berek

Gábris szomszéd 2018.11.21. 12:37:52

@balcán maxval bircaman: Akkor legalább magadon is jó sokat röhöghetsz. :)

morph on deer 2018.11.21. 12:38:32

@Gábris szomszéd:
“leírja milyen jól összedolgozik a geci és gyuriferi.”

Tudom. Csak éppen ez nem arról szól.

A cikkiró bepróbálkozott, hogy bezzeg megint a Gyurcsány lesz a felelős, ha a határon túliak mégis az orbánhitű szolgákra fognak szavazni, mintha bármi más is lehetőség lenne!

Mert egyéb ki másra szoktak onnan szavazni a mi derék, megvásárolt honfitársaink, csoportosan, könnyített formában?

Nyilván annak a talpát nyalják, aki tömi őket minden oldalról a legkülönbözőbb támogatásokkal.
Mielőtt sikít: fajlagosan a többszörösét kapják per capita mint bármelyik határon belüli régió állampolgára, nyilván csak úgy, szeretetből, mi?

Kulturális támogatás teljesen helyénvaló, azzal semmi gondom, de például a nagyváradi püspöki palota csinosítására miért jár 17 milliárd a magyar adófizetők pénzéből, mikor az egy román ingatlan?
És ez csak egy része a hasonlóan “nemzetthy” okokból elpancsolt százmilliárdoknak...

Ebben a kérdésben Gyurcsánynak teljesen igaza van, ha tetszik ha nem!
Sem én, sem bárki más, aki pechjére a határokon belül született NEM felelős Trianonért, és nem tartozik emiatt semmivel, ez egyértelmű minden gondolkodni képes személy számára.
(Fideszesek természetesen alapértelmezett módon kivételt képeznek)

Ez az egész nemzetiszínű parádé pedig csak arra való, hogy orbán tudjon szavazatokat szerezni, ha már sikerült újra szögesdróttal elválasztania a magyarokat, legalább lök nekik valamit...

Teheti, a határon belüliek dolgoznak érte!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 12:45:47

@Gábris szomszéd: A geci, mikor menekül majd, simán mondhatja, hogy veszélyeztetett terhes. Terhes nekünk, és veszélyben is van, meg elég a csüngőhasára nézni, a 15. hónapban van. :))

morph on deer 2018.11.21. 12:47:07

@balcán maxval bircaman:
“Miben pontosan?”

Egészen pontosan: kórházi ágyban.
Gyakran a sikeres műtétjük után, tehát elsősorban nem a betegségeikbe haltak bele, hanem az “ápolásba”.
És ez az, ami egészen komolyan gáz, szerintem.

Persze ilyen gumikesztyű, meg egyszer használatos fecskendő árak mellett nem csoda, ha egy kis afrikai ország ezt sem tudja megengedni magának, ahogy a fertőtlenítő szereket, de még a vécépapírt sem, ott a dzsungel mélyén...

Oh, wait! Ez egy másik térkép..!
Csak az eredmény azonos

morph on deer 2018.11.21. 12:49:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“a 15. hónapban van. :))”

Én a 104-iknek nézem.
Azóta egyre terhesebb...

Gábris szomszéd 2018.11.21. 13:02:23

@morph on deer: Nagyn sok mindenben igazad van. A legszomorúbb az, hogy a geci a határontúliakat is csak megvehető szavazógépként kezeli, miközben azoknál a határon túl dolozó magyaroknál, akik jellemzően már nem rá szavaznak, megnehezíti a voksolást.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 13:02:49

@Gábris szomszéd: Jajj, haggyátom mán szegény Elqurót, most neki sürün kell kalapoznia, mert a fityisz aktivisták felgyújtották a pártkonyhát, ahol a tüntikék receptjeit főzték ki :-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 13:11:33

@morph on deer: Tudod, az a baj, hogy a magyar választók ingerküszöbét nem éri el ez az egész ügy. Finoman fogalmazva a lakosság lesz@rja, hogy egy exelnök menedékjogot kapott...

Megint balf@sz az ellenzék, nem jó ennek az egésznek a kommunikációja, mert politikai dolgokról szól, ahelyett, hogy azt juttatnák el az eccerü emberekhez, hogy ez a Gruveszki vagy kicsoda a magyar adófizetők pénzén luxusmenekültként éldegél, az már ütős lenne, de az a kutyát-macskát se érdekli, hogy odahaza ez a fószer ki vagy mi volt, és mit követett el 3-4 évvel ezelőtt...

Gábris szomszéd 2018.11.21. 13:19:01

@Magánvéleményem: Szólj majd a gecinek, hogy az ellenzéki véleményekes is engedje be az általa nagyrészt közpénzen üzemeltetett médiákba.

morph on deer 2018.11.21. 13:20:29

@Gábris szomszéd:
“csak megvehető szavazógépként kezeli,”

Tehetségesen visszaél az ottaniak indokolt és helyénvaló nemzeti érzelmeivel. A legszomorúbb, hogy ott sokan öszintén elhiszik ezt a rengeteg nemzetiszínű lózungot.
Akad olyan is, aki ugyan tudja, hogy nem frankó, de úgy érzi, hogy “nem teheti meg” hogy nem rá szavaz, mert lekötelezettnek érzi magát.
Ki van ez fundálva rendesen, ne aggódj, hogy a szú essen beléjeeee..!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 13:29:17

@Gábris szomszéd: Nincs szerencséd, nem vagyok a Csuti Törpével beszélő viszonyban... így nem tudom neked kijárni, hogy a csicskamédia lehozza az ellenzék dolgait, DE csak olvasd vissza, hogy itt a B1-en miről megy az ajvék... Csupa olyan, hogy így a menedékjog, meg úgy a köztörvény, meg hogy mit mondanak a nyugati liberófasiszta lapok....

Bakker ebből az ecceri parasztnak csak az jön le, hogy itt "a holló a hollónak nem vájja ki ..." , nem érzi magáénak az ügyet, nincs benne közpéz, csak ideológia, amit lesz@rnak már Kádár óta. Ha valaki venné a fáradtságot, és levezetné, hogy ez miatt nem kap mondjuk 50000 nyugger +10E Ft-ot, merthogy elvitte a Gurevszki, minnyá más lenne a lányzó fekvése, sokkal hatásosabb lenne, csak épp nem ezt tolják a megmondóemberek, hanem azt, hogy "fokozódik a nemzetközi helyzet" , ami ugyebár nem kézzel fogható, és messziről jött ember azt mond amit akar, mese az egész...., ez is valami piréz átverés.... stb.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 13:51:24

@Magánvéleményem: "Ha valaki venné a fáradtságot, és levezetné, hogy ez miatt nem kap mondjuk 50000 nyugger +10E Ft-ot, merthogy elvitte a Gurevszki, minnyá más lenne a lányzó fekvése..."

Akár az ellenzék is vehetné a fáradtságot de itt ismét visszakanyarodunk oda, hogy jut ez el a választópolgárhoz, amikor 0-24-ben kapja Orbán elvtárs agymenéseit az általa iparszerűen üzemeltetett hazugsággyárakból?

Larry Silverstein 2018.11.21. 14:09:02

Az USA a NYT?

Muhaha, az NYT meg a felsorolt lipsi ujsagok az amerikai vezetest se szeretik, hadd ugassanak.

citrix 2018.11.21. 14:12:19

Tehát pártunk és kormányunk szerint bármely, a magyar bíróságok által köztörvényes bűncselekményért jogerősen elítélt bűnözőt ha egy másik ország kimenekít és amnesztiában/menekültstátuszban részesít az teljesen rendben van.

rallus 2018.11.21. 14:16:28

@Gábris szomszéd: A magyarok nem apolitikusak, hanem bölcsek! Ha látod, hogy a buszsofőr jól és helyes irányba vezeti a buszt, akkor nem érdekel, hogy reggelire rántottát evett, ülsz nyugodtan és a szeretteiddel foglalkozol.
A magyarság ballib része viszont megszokta, hogy választottjai mindent elkúrnak, amihez hozzáférnek, (kérsz forrásmegjelölést?) és mivel nekik ez a természetes, most sipákolnak. Szerencsére veszélyességi küszöbérték alatt vannak, ezért a rosszmájúak röhögnek rajtuk, a jótét lelkek meg szánakoznak... Szegény Lenin apátok szerencséjére ezt nem élte meg...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 14:22:59

@Larry Silverstein: "az NYT meg a felsorolt lipsi ujsagok az amerikai vezetest se szeretik"

Az amerikai vezetést? A tudatlan szenilis lobbanékony idióta nárcisztikus Trumpot? Persze, hogy nem szeretik, de ezt ne számold az előnyükre, nincs értelmes ember aki szeretné.

citrix 2018.11.21. 14:24:23

@Gábris szomszéd: Ezzel a szerencsétlen bolgár birkával semmire se jutsz, kár vele vitázni. A Kreml (és Orbán) szócsöve, gramofon módjára ismétli a baromságait, magát az igazság biztos tudójának állítja. Az ilyen kretén állatokkal teljesen felesleges szóba állni mert csak felbosszantod magad. Rá kell hagyni a marhaságait, tolja csak az orosz pártpropagandát nyugodtan, büszke lehet rá Putyin.

Larry Silverstein 2018.11.21. 14:24:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez az amerikaiak dolga, ha nem tetszik nekik, majd levaltjak.

Orban ballib amerikai elnok mellett is marad 2030ig, Magyarorszag szerencsejere.

rasztaszív 2018.11.21. 14:29:40

@Larry Silverstein: "Orban ballib amerikai elnok mellett is marad 2030ig, Magyarorszag szerencsejere."

de ha nem,akkor az ország értelmesebb része kerül hatalomra,és nem fogják minden kedden elmondani,hogy most is meg van bukva.ez a szerencsétek.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 14:33:59

A Soros féle bábkormány koncepciós perben ítéli el futószalagon a politikai ellenfeleit.

A kommunista diktatúrán is túltesz az ügybuzgalmuk a Soros csicskáknak.

Kutya kötelességünk megvédeni azokat, akiket megtámadtak.

Sir Bates dö Hól 2018.11.21. 14:39:47

@paraszthajszal: tajparaszt, nem veszed észre, hogy embereket kezdesz fenyegetni, mert másként látják a világot? ezt adod át a következő generációnak?

Homyak 2018.11.21. 14:41:49

@balcán maxval bircaman:
"Okos ember nem a szöveget nézi, hanem a tetteket. Orbán minden szövege se érne semmit, ha nem lennének valós tettei. Ezek:
- a szuverenitás erősítése, gazdasági értelemben is,
- az állam szerepének növelése,
- merész baloldali lépések a kisemberek érdekében,
- bátrabb kiállás a nyugat ellen. "

Sose leszel okos. Az állam szerepének növelése? A szocializmus meg a mostani helyzet is megmutatta, hogy ez mennyi (nem) jó nekünk. Haldoklik az egészségügy, az oktatás, a szemétszállítás, a rendőrség, stb.
Merész baloldali lépések? Vagyis választások előtt kapnak bözskeutalványt, meg rezsitámogatást, de a szegény réteg ugyanott tart, mint 10 éve.
Kiállás a nyugat ellen? Jaj, a gonosz nyugat meg az 50 éve haldokló kapitalizmus. Meg a tekintélyelvű diktátorok seggnyalása.

Lehet neked szükséged van arra, hogy uralkodjanak feletted, mert anélkül életképtelen vagy. Továbbra sem tudom, hogy ha nem itt élsz, akik kik a forrásaid, és miket mondtak az itteni állapotokról. Kérlek meséld már el részletesen!

Homyak 2018.11.21. 14:43:14

@Minden ballib bérretteg:
"A Soros féle bábkormány koncepciós perben ítéli el futószalagon a politikai ellenfeleit.

A kommunista diktatúrán is túltesz az ügybuzgalmuk a Soros csicskáknak.

Kutya kötelességünk megvédeni azokat, akiket megtámadtak. "

Ha ennyire okos vagy, akkor kérlek mesélj a macedón politikai elitről. Védjuük meg azokat, akik Orbánékhoz hasonlóan korruptak?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 14:43:34

@Gábris szomszéd: ez jó kérdés, DE valahogy az is eljutott a "nép"-hez, hogy meg akarják adóztatni az internetet, és lett is tüntetés, nem Kurcsány féle 2000-es tüntike, hanem vaskos, többszázezres tüntetés.

Tehát van csatorna arra, hogy eljusson egy nem cenzurázott ismeret a polgárokhoz, csak épp ehhez ki kell az ideológiából csomagolni a dolgot. Az embereket kurvára nem érdekli az a bizonyos "jogállami sérülés" mert ebben a "kurvaországban" sose láttak még olyat.
Itt vagy a nemesek, vagy a megszállók, vagy a politikusok, vagy a gazdagok voltak az urak, becsületes ember nem nagyon ült még a parlamentben és az eddigi kormányok tagja sem nagyon volt olyan, azaz nincs hír értéke a korrupciónak, lopásnak.
Ráadásként a magyar "néplélek" rebellis természetű, kimondottan teszik az embereknek, ha valamivel keresztbe tehetnek az aktuális "nagytestvér"-nek, ami most momentán az USA, vagy az EP. Túl könnyen lehet rájuk ujjal mutogatni: "NI, milyen vörös a fejük az idegtől..." és ezt még szórakoztatónak is találják a kedves honfitársaink.

Larry Silverstein 2018.11.21. 14:55:20

@Magánvéleményem: Az EP-t egy alkesz adocsalo vezeti, akit senki sem valasztott meg. Miert ne lehetne lazadni ellene?

Az USA ellen nem lazadunk, mert ok is falepitosek most. De ha nem lennenek azok, mint Obama idejen, akkor sem kell mindig mindenben igazodni, gazdasagi szempontbol az USA nem fontos partner nekunk.

Arra meg mindig vigyazott Orban, hogy a nemetekkel joban legyen.

Muad\\\'Dib 2018.11.21. 14:55:34

Ez az ügy úgy gáz ahogy van. Épelméjű ember eleve nem avatkozott volna bele ebbe a csörtébe (ami nem is a korrupcióról szól elsősorban hanem az USA és az oroszok globális játszmáiról) . Még akkor sem ha valami absztrakt univerzumban Gruevszki netán tényleg ártatlan lenne. Erre jön a debil magyar kormány és beles*arik a globális nagyfiúk meccsébe...
Ui: viszont a helsinki bizottság minimum csúsztat amikor azt mondja nem látott hasonló ügyet, vagy valahogy kiesett nekik a Polanski eset.

V. Vendetta 2018.11.21. 15:06:05

Majd amikor a csuti patkány menekülését nézhetjük premier plánban, az lesz ám csak az igazán jó móka. És hova fog bújkálni a csuti tetve? Rasz-putyin, Er-dög-en, Mao-ce-Csing-pong seggébe?

Gandosz 2018.11.21. 15:06:25

Még pár nap hiszti, toporzékolás, aztán 1%-nyi ellenzéki támogatottság csökkenéssel túlleszünk ezen az ellenzéki öntökönrúgásos ügyön.
A hajléktalanhiszti hozott az ellenzéknek -5%-ot, ez -1%-ot, a következő választásokon a parlamentbe sem jutnak majd be.
Hogyan lehetnek ennyire ostobák?

Nagyorrú Barbi 2018.11.21. 15:07:13

Legközelebb csipnám, ha gyurcsótány elvtársad maffiakapcsolatáról eresztenél meg egy szösszenetet. Egyébként jól fizet a zsindex blogger?

rasztaszív 2018.11.21. 15:07:17

@V. Vendetta: az lesz az igazság pillanata.

szerintem vatikán.

V. Vendetta 2018.11.21. 15:09:09

A tolvaj a másik tolvaj szemét ugye nem vájja ki. Vannak közös "értékeik"(mint a köztörvényes lopás, hazudozás, csalás) ezeknek a férgeknek, nem csoda, hogy egymást bújtatják.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:09:38

@rallus: "A magyarok nem apolitikusak, hanem bölcsek! Ha látod, hogy a buszsofőr jól és helyes irányba vezeti a buszt, akkor nem érdekel, hogy reggelire rántottát evett, ülsz nyugodtan és a szeretteiddel foglalkozol."

Nem tudom te melyik csehkettőt nézed, de nekem legutóbb a svájci nyaralásunk alatt jutttak ilyen godolatok az eszembe. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 15:10:16

@Homyak:

"Az állam szerepének növelése? A szocializmus"

A liberális mítoszok leszerepeltek. Kell a bivalyerős állam.

"Haldoklik az egészségügy, az oktatás, a szemétszállítás, a rendőrség, stb."

Ezeket mind privatizálni kellene?

"Merész baloldali lépések? Vagyis választások előtt kapnak bözskeutalványt, meg rezsitámogatást, de a szegény réteg ugyanott tart, mint 10 éve."

Rezsicsökkentés, a pénztőke szarvának szorítása, béremelések.

"Kiállás a nyugat ellen? Jaj, a gonosz nyugat meg az 50 éve haldokló kapitalizmus. Meg a tekintélyelvű diktátorok seggnyalása."

Mi a gond a népszerű, erős vezetőkkel?

A nyugati kapitalizmus haldoklott már a 80-as években, mi mentettük meg, adtunk nekik plusz 30 évet.

"Lehet neked szükséged van arra, hogy uralkodjanak feletted, mert anélkül életképtelen vagy."

Mindig uralkodik valaki az emberek felett. A kérdés: ki.

"Továbbra sem tudom, hogy ha nem itt élsz, akik kik a forrásaid, és miket mondtak az itteni állapotokról. Kérlek meséld már el részletesen!"

Bezzeg a magyar ballib megmondóemberek mind Macedóniában élnek, így mindent tudnak onnanról. Továbbra Soros és Brüsszel is Bp-en élnek, így mindent tudnak a magyar helyzetről.

flydomi 2018.11.21. 15:12:32

@balcán maxval bircaman:
Valójában az ügy jelentősége minimális, 24 óra múlva nem is lesz már hír.

A hazaáruló fasisztáknak ez nem hír. :) Majd mikor anáyda tvagy a gyerekeidet egy hazaáruló popsi illibsi kinyirja,és "menedék jogot" kap a csuti apádtól,ne lepődj meg. :) Az se lesz hír.És fájni se fog,mert az istened előtt térdre rogysz,és megköszönöd neki a keresztény hozzá állását. :)

V. Vendetta 2018.11.21. 15:12:46

Lehet hogy holnap már azt láthatjuk, hogy a balkán géniusza, Gruevszki illiberális elvtárs, a kárpátok géniuszával, orbanescu elvtárssal fog smárolni a köztévé híradójában, mint Brezsnyev Kádárral.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:12:58

@Magánvéleményem: "ez jó kérdés, DE valahogy az is eljutott a "nép"-hez, hogy meg akarják adóztatni az internetet, és lett is tüntetés, nem Kurcsány féle 2000-es tüntike, hanem vaskos, többszázezres tüntetés."

Na várj. Ebben pont az a gond, hogy magyarok NET adó miatt képesek voltak nagy tömegben az utcára menni, de amikor a geci kilopja a szemüket és emmibe veszi őket, akkor apatikusan otthon maradnak. Devizahitelkárosultakért is talán pár százan ha tüntettek, stb.

FCUK13 2018.11.21. 15:14:52

"Egyben reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok feltétel nélkül helyt adnak annak, a nemzetközi szabályokkal összhangban. " a nemzetközi szabályoknak megfelelő, hogy a volt katalán elnököt egy NÉMET bíróság kiadná Spanyolországnak, de csak egy kisebb súlyú ügy alapján, tehát a a függetlenségi törekvések alatt elkövetett, és 25 éves börtönnel fenyegető ügyeket nem vizsgálhatná a spanyol hatóság. eredmény: Spanyolország inkább visszavonta a nemzetközi elfogatóparancsot.

FCUK13 2018.11.21. 15:15:29

"Egyben reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok feltétel nélkül helyt adnak annak, a nemzetközi szabályokkal összhangban. " a nemzetközi szabályoknak megfelelő, hogy a volt katalán elnököt egy NÉMET bíróság kiadná Spanyolországnak, de csak egy kisebb súlyú ügy alapján, tehát a a függetlenségi törekvések alatt elkövetett, és 25 éves börtönnel fenyegető ügyeket nem vizsgálhatná a spanyol hatóság. eredmény: Spanyolország inkább visszavonta a nemzetközi elfogatóparancsot.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 15:15:50

@flydomi:

Ki kit nyírt ki?

Manapság a tömeggyilkosságokat jellemzően liberálisok követik el.

V. Vendetta 2018.11.21. 15:16:06

@rasztaszív: A vatikánba nem hiszem. A becsületes Ferenc pápa, a menekültek felkarolója, nem egy ligában játszik vele. Ott nemkivánatos személy egy tolvaj, idegengyűlölő, rasszista féreg.

V. Vendetta 2018.11.21. 15:17:27

@FCUK13: A katalán elnök egy fillért nem lopott. Az ügy egy cseppet sem hasonlít.

Sir Gombóc 2018.11.21. 15:18:59

@paraszthajszal: elvakultságotokban csak azt nem veszitek észre, hogy ti vagytok hazátok legfőbb ellenségei, elárulói.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:21:06

@balcán maxval bircaman: "Rezsicsökkentés, a pénztőke szarvának szorítása, béremelések."

Birca minek égeted magad továbbra is? :)

Újabb átverés. A rezsicsökkentés nélkül még olcsóbb lehetett volna a gáz
alfahir.hu/2018/02/14/foldgaz_rezsicsokkentes_atveres_fidesz_toth_bertalan

Csak a fogyasztók érzik a bankadó áthárítását
mfor.hu/cikkek/makro/A_PSZAF_meg_nem_tapasztalja_a_bankado_atharitasat.html

Másfélszer több pénzt adott a multiknak a Fidesz, mint a szocik
24.hu/belfold/2017/08/26/masfelszer-tobb-penzt-adott-a-multiknak-a-fidesz-mint-a-szocik/

Magyarországon adózzák a vállalatok a legkevesebbet a nyereségük után az EU-ban, mivel itt a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa. Mégis innen viszik el a legtöbb profitot adózás nélkül.
g7.hu/allam/20181109/magyarorszag-az-egyik-legnagyobb-vesztese-a-multik-transzferar-trukkjeinek/

Ahogy elnézem, továbbra sem az eszedért tartanak az elvtársak. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 15:22:25

@Gábris szomszéd:

Rezsicsökkentés nélkül magasabbak lennének az árak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 15:24:34

@Gábris szomszéd: NEMVÁROK!!!! :-)

A devizakárosultak ügye az sokak szerint magánügy. Azt azok nem érzik magukénak, akiknek nem volt devizahitelük, így nem tudnak a problémával azonosulni. Ne tudd meg hányszor hallottam az érvet, hogy "senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy írják alá a szerződést..." vagy ezt: "Hülye volt hogy megbízott a bankban, így járt a marhája..."

FCUK13 2018.11.21. 15:26:24

@V. Vendetta: ezt ugye nem tudjuk :) "Döntésével Pablo Llarena bíró lényegében elutasította, hogy Németország a katalán függetlenségi vezetőt kizárólag közpénz hűtlen kezelése miatt adja ki Spanyolországnak, ahogy arról a schleswig-holsteini felsőbíróság határozott egy héttel korábban."

nem biztos, hogy jó ötlet csuklóból vagdalkozni :) csendben maradtál volna, most nem égnél.

Homyak 2018.11.21. 15:26:32

@balcán maxval bircaman:

"Kell a bivalyerős állam." Miért kell, hogy kinyírja a versenyt? A szocializmus erről szólt, szar is volt minden.
""Haldoklik az egészségügy, az oktatás, a szemétszállítás, a rendőrség, stb."

Ezeket mind privatizálni kellene?" Nem , hanem szakértők által kell irányítani, és nem a pénzt kivenni belőle, hanem fejleszteni, és nem leépíteni. Neked csak a tökmindegy milyen állami és privatizáció létezik?
"Rezsicsökkentés, a pénztőke szarvának szorítása, béremelések." Közben kiderült, hogy az állami szolgáltató drágább, mint amit a piaci szereplők biztosítanak. A mondat közepe illiberális maszlag, a béremelés a versenyszektorban megvolt, de az se a kormánynak köszönhetően, az állami szférában meg beszélgess pl. egy ápolóval..

"A nyugati kapitalizmus haldoklott már a 80-as években, mi mentettük meg, adtunk nekik plusz 30 évet."
Ennél röhejesebb megjegyzést ritkán olvasok. Persze, egy kis egykor szocialista ország megmenti a nyugati kapitalizmust. Igazi tündérmese.

"Bezzeg a magyar ballib megmondóemberek mind Macedóniában élnek, így mindent tudnak onnanról. Továbbra Soros és Brüsszel is Bp-en élnek, így mindent tudnak a magyar helyzetről. "

Bezzeg te aztán rohadtul képben vagy a macedón politikával és csuklóból mondod az ottani pártok neveit, elnökeit és tetteiket.

Újra megkérdezem: kik a forrásaid? Mit csinálnak és mit meséltek?

Gandosz 2018.11.21. 15:27:02

"Zgut Edit, Varsóban dolgozó politikai elemző azt mondja, az Orbán-kormány beleavatkozott a macedón belügyekbe, éspedig egy jogerősen elítélt politikus oldalán."

Zgut Edit politikai elemző azt is írta már hogy macsó-Putyin személyi kultuszában tobzódik Oroszország, meg hasonló hülye jelzős szerkezeteket kedvel a csaj az elnyomó Orbán-rezsimről.

FCUK13 2018.11.21. 15:29:04

@Gábris szomszéd: ha az egyiket cáfolom, akkor mondhatom, hogy hazudsz? :)

nekem pl nulla forintos számlám van, egy fillér bankadót nem hárít rám a bankom. nem jártam tehát rosszul. akire hárít a bankja, az hülye, mert nem vált bankot. majdnem annyira hülye, mint te, de azért te nehezen utolérhető vagy, már ami a hülyeséget illeti :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:35:33

@balcán maxval bircaman: Miért hazudsz, amikor ott vannak feketén-fehéren levezetve a tények. Másképpen fogalmazva: a magyar családok a kormány miatt évente mintegy 83 ezer forintot veszítenek, de ebből most 12 ezret visszakapnak “a nagy hidegre való tekintettel”. :)

24.hu/fn/gazdasag/2018/03/09/nemcsak-oriasi-ferdites-a-rezsicsokkentes-sokan-ki-is-maradnak-a-jobol/

Killary Fucking Clingon 2018.11.21. 15:37:47

A liberális pöcsfejek úgy vergődnek ahogy karnak. Nincs igazuk, nincs táboruk, nincs semmijük :) Hamarosan a CEU is eltakarodik innen, jövő ilyenkor meg az EU parlamentben is kussolnak majd. Hamarosan Soros is feldobja a talpát, Merkelt elzavarják a kijózanodó németek, Macron-t meg megeszik az importált niggerei. Alakul a liberális mentes Európa.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:39:38

@FCUK13: Neked dupla nullás számlád an. A fideszbirkák ilyet kapnak és a mellékletben sem meséli el nekik a bank, hogy Orbánnak hála még ott is szophatnak. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:40:39

@Killary Fucking Clingon: Jaja Orbán meg majd örökké él. Ezt már Grazban is meg tudják neked erősíteni. :)

nu pagagyí 2018.11.21. 15:41:25

Ez az ügy súlyosan sérti Magyarország érdekeit. Semmi közünk egy korrupt makedón politikushoz, semmi értelme lejáratni az országot miatta, megsérteni azokat a törvényeket, amit saját maguk hoztak, barátokból pedig ellenséget csinálni. Egy magyarázat lehet, amire a legfanatikusabb Orbán rajongók is rájöhetnek, vezérük Putyin zsebében van, méghozzá olyan mértékig, hogy hazaárulást kövessen el.

V. Vendetta 2018.11.21. 15:41:29

@FCUK13: A hűtlen kezelés és a lopás teljesen más fogalmak. Nem emlékszem olyanra, hogy a katalán elnök építettett volna egy Nou Camp 2-t a kertjébe, vagy hogy a haverjainak törvényekkel átjátszotta volna Katalóniát. Viszont az tény, hogy Gruevszki illiberális elvtárs vett magának milliós autót, ahogy orbánctetű is irodát épít a budai várba magának milliárdokért. A katalán elnök ügye cseppet sem hasonlít, vissza is vonták a vádakat. Gruevszkinél nem fogják, mert mind egy szálig igazak. De egyébként tényleg nem ismerem a katalán elnök ügyeit, nem is nagyon érdekelnek politikai ügyek, csak a köztörvényes bűnözők, amilyen orbánctetű és gruevszki.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 15:43:44

Kötelességünk a Soros által kinevezett bábkormány koncepciós pereinek áldozatain segíteni.

Ha megnézzük kik támadják Gruevszki-t itt, azt látjuk hogy a közismert Soros seggnyaló nickek panaszkodnak csak.

Homyak 2018.11.21. 15:46:27

@Killary Fucking Clingon:
"A liberális pöcsfejek úgy vergődnek ahogy karnak. Nincs igazuk, nincs táboruk, nincs semmijük :) Hamarosan a CEU is eltakarodik innen, jövő ilyenkor meg az EU parlamentben is kussolnak majd. Hamarosan Soros is feldobja a talpát, Merkelt elzavarják a kijózanodó németek, Macron-t meg megeszik az importált niggerei. Alakul a liberális mentes Európa. "

Arra lennék kíváncsi, hogy ha nem lesz Soros, akkor kit fogtok utálni. Addig jó a fidesznek, amíg él.
Azon meg el lehet gondolkodni, hogy milyen értelmi színvonallal rendelkezik az, aki annak örül, hogy egy nemzetközi hírnevű egyetemet elzavarnak innen. Értem az, hogy nem tetszik az, hogy egy olyan ideológiával rendelkező háttértámogatója van, akivel nem értesz egyet, de attól még igencsak gáz ennek tapsolni.
Egy demokráciában meg kell férnie egymás mellett a különböző ideológiáknak, még ha ez az aluliskolázottaknak nem is tetszik, különben nem beszélhetünk demokráciáról.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 15:46:31

@Killary Fucking Clingon:

Szerintem is csak kínjukban virnyákolnak.

A röhej, hogy Soros emberei makedóniában a kommunista diktatúrát megszégyenítő módon számolnak le politikai ellenfeleivel.
És a hazai ballib tetvek erre verik, hogy főnökük ok nélkül koncepciós perekben ítél el embereket.

Itthon is ezt tennék, ha tehetnék ezek a szarháziak. Mint GYurcsány alatt rendőrökkel veretnék a jobboldaliakat, és az ellenfeleiket bebrtönöznék.

SOHA TÖBBET BALLIB DIKTATÚRÁT !

nu pagagyí 2018.11.21. 15:46:32

@balcán maxval bircaman: Az úgynevezett "rezsicsökkentés" miatt Magyarországon a legdrágább a rezsi, mivel nem érvényesül az évek óta jóval alacsonyabb piaci ár (olaj, gáz, áram). A kettő közti hasznot, mint tudjuk, Orbán strómanjai fölözik le, abból reptetik a főnököt ingyen a focimeccsekre.

Heremóka 2018.11.21. 15:48:13

Valami nem kerek. Konzulátuson mészárolni oké, korrupt politikust a másik korrupt politikustól megmenteni homályos hátsó érdekek alapján, az skandallum. Értem. Ja, nem.

Homyak 2018.11.21. 15:48:19

@Minden ballib bérretteg:
"Kötelességünk a Soros által kinevezett bábkormány koncepciós pereinek áldozatain segíteni.

Ha megnézzük kik támadják Gruevszki-t itt, azt látjuk hogy a közismert Soros seggnyaló nickek panaszkodnak csak. "

Na kik? Mesélj nekem a macedón politikáról, ha ennyire képben vagy! Kár, hogy ezt nem személyesen tudom megkérdezni, mert öröm lenne hallgatni a makogásodat :)

V. Vendetta 2018.11.21. 15:49:25

@nu pagagyí: Orbánc már nem fogja lejáratni magát, mert már rég megtette 2010-ben. A nyugat szemében orbánc egy kis mitugrász hazudozó politikustolvaj pár milliós támogatottsággal. A nyugat már rég nem foglalkozik a kis csuti seggtúróval, ezt jól példázza, hogy az osztrák kancellár szívbaj nélkül leült tárgyalni az orbánctetű által évek óta mocskolt sorossal, vagy pillanatok alatt megszavazta a Sargentini jelentést Webberrel együtt. Orbánt szarba se veszik már nyugaton, ezért nyalja a kommunista Mao ce ping pong, az ex KGB-s kommunista kém, raszputyin, vagy éppen a jelenleg magát oszmán szultánnak képzelő, megdögen seggét.

Larry Silverstein 2018.11.21. 15:51:26

@V. Vendetta: Orban nem maganak epit irodat, azaz ez nem felel meg sem a valosagnak, sem a korrupcio szo koznapi jelentesenek.

Szabványok 2018.11.21. 15:52:12

@balcán maxval bircaman:
""""
- a szuverenitás erősítése, gazdasági értelemben is,
- az állam szerepének növelése,
- merész baloldali lépések a kisemberek érdekében,
- bátrabb kiállás a nyugat ellen.
"""""
Pontos
Nos, nagy jól megfogalmaztad, miért nem tetszik nekem az Orbán kormány! (Azon felül, hogy nem ezt mondja, tehát hazudik.)

- Legyünk szuverének, de látni kell, hogy egy 10M-s ország nem tud megélni a mai világban, csak ha integrálódik. Lehet szidni a globalizációt, van is miért, de látni kell, hogy nélküle rosszabb lenne.
- Én liberális vagyok, az öngondoskodás híve, a dereguláció híve, az állam gazdasági szerepvállalását ellenzem. Különösen a Ferenc Jóska - Horthy - Rákosi - Kádár paternalizmusán elkényelmesedett magyaroknak.
- Én jobboldali vagyok, különösen most, hogy le vagyunk maradva gazdaságilag. Most nem szabadna baloldali lépéseket tenni. Most jobboldaliságra van szükség, (neo)konzervativizmusra, hogy gazdaságilag előbbre jussunk. Majd ha az EU átlag felett leszünk, akkor lehet baloldaliskodni.
- Miért kéne kiállni a Nyugat ellen? Nagyon nem vagyok már fiatal, de egész életemben azt szerettem volna, ha minél inkább Nyugat vagyunk. Én (szent Istvánhoz hasonlóan :-) Nyugathoz szeretném kikötni ezt a Kompországot, nem Kelethez. Igen, én azt szeretném, ha Magyarország olyan lenne, mint Dánia, Hollandia, stb. Nem a román szomszédokhoz kéne alkalmazkodnunk, hanem az osztrákokhoz kellene hasonolnunk.

Larry Silverstein 2018.11.21. 15:52:55

@nu pagagyí: Az úgynevezett "rezsicsökkentés" miatt Magyarországon a legdrágább a rezsi

forras?

Larry Silverstein 2018.11.21. 15:54:24

@V. Vendetta: Banatodra nem a kulfold valaszt miniszterelnokot, mint 45-90ben.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 15:54:26

Figyelem kőveszélyre hívta fel az Igazságügyi Minisztérium a figyelmet: Mindenki őrizze meg az értéktárgyait!

Trócsányi: Gruevszki, mint minden menekült, mostantól szabadon közlekedhet

444.hu/2018/11/20/trocsanyi-gruevszki-mint-minden-menekult-mostantol-szabadon-kozlekedhet

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 15:55:38

@Homyak: " ... Egy demokráciában meg kell férnie egymás mellett a különböző ideológiáknak, még ha ez az aluliskolázottaknak nem is tetszik, különben nem beszélhetünk demokráciáról. ... "

Akkor bizony a karlengetős fasisztákat is el kellene tűrni... különben nem beszélhetünk demokráciáról

Vagy hogy is van ez? :-) Óvatosan a dogmatikus kijelentésekkel!!!

morph on deer 2018.11.21. 15:58:21

@balcán maxval bircaman:
“Kell a bivalyerős állam.”
:)
Ehelyett ez itt olyan okos, mint egy bivaly!

Jelenleg hagyták magukat egyértelműen belevonni a putyini játszmába, ráadásul egy mindenféle nemzetközi jog alapján is necces lépéssel!
Ezzel viktorka egyértelműen beállt Vlagyimír Vlagyimírovics seregébe, és ezt már nem lehet eljópofizni Európa szerte!
Ez egyértelmű állásfoglalás, és nem az ország érdekeinek megfelelő módon, és ez is egyértelmű.

Dehát így van ez, ha a dicső nemzetvezető golyóit épp a nagy testvér tartja a markában, akkor bizony igazodni kell, kerül amibe kerül.
És olcsó nem lesz, az kétségtelen. :(

Homyak 2018.11.21. 15:59:58

@Magánvéleményem:
"Akkor bizony a karlengetős fasisztákat is el kellene tűrni... különben nem beszélhetünk demokráciáról

Vagy hogy is van ez? :-) Óvatosan a dogmatikus kijelentésekkel!!! "

Na igen, ebben kicsit túloztam, mert a szélsőségeket (akár bal, akár jobb) nem kellene támogatni. De azért a CEU nem egy szélsőséges, antidemokratikus intézmény.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:00:17

@Homyak:

Nincsenek semleges szakértők, ez ballib halandzsa.

A kisembernek nem érdeke, hogy "piaci" szereplők lopják a profitot.

Jakab.gipsz 2018.11.21. 16:00:35

@Homyak: És neked kik a forrásaid ? Utána néztél, pl. a Nyitott társadalom és ellenségei, című műnek ?

Ez a mű xx. évezred legnagyobb szélhámossága, korántsem véletlen, hogy Soros ódzkodik minden nemű akkreditációtól.

A nyugat olyan amilyen, de a szövetségesünk, tehát muszáj, a saját ostobaságaiktól meg mentenünk.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:00:44

@Homyak:

Röhejes vagy. Egymás mellett megférő ideológiákról beszélsz, miközben a Soros parancsára a bevándorlás ellenes koncepciós perben elítélt politikus kivégzését követeled.

Szánalom a köbön.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:01:49

@Gábris szomszéd:

A cikk téved. Abból indul ki, hogy a profitéhes rezsikulákok odaadták volna az árcsökkenést a fogyasztóknak. De semmi ok ezt feltételezni.

morph on deer 2018.11.21. 16:01:57

@Larry Silverstein:
“Banatodra nem a kulfold valaszt miniszterelnokot,”

De a teljhatalmat onnan kapja, rendszeresen. Határainkon túlról, ami ugye külföld.

Killary Fucking Clingon 2018.11.21. 16:02:34

@Minden ballib bérretteg: Ne aggódj , nem lesz. Olvastad TGM írását / interjút az indexen tegnap? Amíg a TGM félék nyíltan marxista kommunisták, addig nincs mitől félni, remélem az index.hu a jövőben is hatalmas teret ad majd nekik az ostobaságaik teregetésére. Normális ember összerezzen amikor a baromságaikat olvassa, nincs esélyük hatalom közelbe kerülni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:03:36

@nu pagagyí:

S persze az alacsonyabb nyersanyagárakat a monopolisa rezsikulákok odaajándékoztak volna a fogyasztóknak, mert olyan jó emberek...

nu pagagyí 2018.11.21. 16:04:00

@Minden ballib bérretteg: Ha megnézzük, kik veszik védelmébe a korrupció miatt elítélt szökevényt, csak és kizárólag, korrupt diktatúrák handabandázó illetékes elvtársait és általuk pénzelt trollmédia munkásokat találunk, beleértve hazai megfelelőiket. Gruevszkit egyébként a macedónok küldték el a picsába, választáson, megunva a korrupt kormányzását és az idegen érdekek (oroszok) kiszolgálását.

Orbánra is hasonló vár, nem kell hozzá Soros. Bár azt hiszem, nálunk durvább lesz, mert a választás már nem jön szóba, mint békés alternatíva. Az Orbán-rezsimre, a kizárólagos hatalmat gyakorló, bebetonozott diktatúrák végnapjai várnak. A demokratikus szerveződés blokkolása miatt, valami pitiáner ügy miatti elemi felháborodás és annak anarchisztikus következményei.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 16:06:25

@Gábris szomszéd: Baszki, ez zseniális húzás!!!

Eccerüen nem hittem volna, hogy így fog kimászni a sz@rból a Patás Csuti....
Innentől kezdve a fószer eltűnt a közigazgatás látóköréből, egy kis huzavona, és néhány nap után visszavonják a menekült státuszt a fazontól a köztörvényességre hivatkozva, de addigra már bottal ütik a nyomát, mert a Gurcsinszkij eltűnik, mint szürke szamár a ködben. A Kúrmány széttárja a kezét, ő kiadná, ha tudná hogy hol van... egy kicsit még dühöngenek majd a mecedóniai vezetők, aztán elfelejtődik az egész....

És vajh miért érzem úgy, hogy a Patás előadta "Az okos lány" c. népmesét
www.nepmese.hu/mesetar/mesek/matyas-kiraly-mesek/az-okos-lany-matyas-kiraly-mesek

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:06:43

@Homyak: A Macedon Soros bábokról rengeteg helyen lehet olvasni.
888.hu/article-soros-es-szervezetei-felszamoljak-a-jobboldalt-macedoniaban
A vádak korrupcióról szóltak és a vád képviselője egy, a romániaihoz igen hasonló, speciális jogkörökkel rendelkező szervezet: a Különleges Főügyészi Hivatal. A hivatal felállítása az EU kérésére külföldi "független" szakértők bevonásával történt. Az eset egy olyan folyamatnak a kezdetét jelenti, amelynek a végén a Soros által támogatott szervezetek felszalámizzák a helyi jobboldalt.
..
Bár az országban a szervezet már a ’90-es évek óta jelen van, a Soros által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) macedóniai tevékenysége 2012-ben kezdett igazán látványossá válni, amikor a Hillary Clinton vezette Külügyminisztérium nemzetközi fejlesztési ügynöksége, a USAID az OSF szkopjei irodáját bízta meg 2,5 millió dollár – az összeg nem sokkal később 4,8 millióra emelkedett – kezelésével: a teljes összeget macedóniai „demokráciaépítésre” kellett költeni. A program koordinálásában négy helyi, eredetileg az OSF-hez köthető „civil szervezet” vett részt. Az OSF egyre fokozódó tevékenysége ellen jött létre 2017-ben Szkopjéban a Stop Operation Soros (SOS) nevű kezdeményezés, mely azt állította, hogy

külföldi nagykövetségek és olyan külföldi kormányzati szervezetek, mint például az USAID, a Soros által támogatott csoportokkal együttműködve beavatkoztak a macedóniai belpolitikai folyamatokba.”
...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:08:05

@Szabványok:

"Pontos"

Kösz.

"Legyünk szuverének, de látni kell, hogy egy 10M-s ország nem tud megélni a mai világban, csak ha integrálódik. Lehet szidni a globalizációt, van is miért, de látni kell, hogy nélküle rosszabb lenne."

Semmi értelme integrálódni egy számunkra kedvezőtlen rendbe.

"Én liberális vagyok, az öngondoskodás híve, a dereguláció híve, az állam gazdasági szerepvállalását ellenzem."

Én meg ellenzem aliberális eszmét, mely a legsötétebb az emberiség történetében, a kizsákmányolás, az elidegenedés, a vacakság eszmeisége.

"Én jobboldali vagyok"

Én meg nem. Mo-on persze jobboldlainak számítok, de ennek oka, hogy Mo-on a szó mást jelent, mint nyugaton.

"Miért kéne kiállni a Nyugat ellen? Nagyon nem vagyok már fiatal, de egész életemben azt szerettem volna, ha minél inkább Nyugat vagyunk. Én (szent Istvánhoz hasonlóan :-) Nyugathoz szeretném kikötni ezt a Kompországot, nem Kelethez."

Mo. sose volt nyugat. István pedig nem a nyugatot választotta, hanem pragmatikus alapon döntött annak idején.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:09:25

@morph on deer:

A lépés megfelel a nemzteközi jognak. Minden ország maga dönt a menedékadásról.

Az Oroszországgal való jó viszony pedig igencsak helyes politika.

Homyak 2018.11.21. 16:10:06

@Jakab.gipsz:
"És neked kik a forrásaid ? Utána néztél, pl. a Nyitott társadalom és ellenségei, című műnek ?

Ez a mű xx. évezred legnagyobb szélhámossága, korántsem véletlen, hogy Soros ódzkodik minden nemű akkreditációtól. "

Nem olvastam, és nem is fogom, mert nincs se időm, se igényem arra, hogy a számomra nem sokra tartott filozófikus hülyeségeket olvassam.

Forrásról annyi van, amit különböző hírforrásokból szedek. De nem én vagyok az, aki itt vagdalkozik, de közben a háttérről annyi infója van, amit az állami médiában meg tárain hall.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:10:36

@nu pagagyí:

Senkit nem érdekel a sirámod. A magdfajta Soros csicskák csak megvetést kapnak a magyaroktól.

Ha rajtatok tetveken múlna, minden jobboldalit bebörtönöznétek, ellehetetlenítenétek.

V. Vendetta 2018.11.21. 16:12:50

@balcán maxval bircaman: Az meg méginkább nem érdeke, hogy politikustolvajok lopják ki a szemét. De valahogy érdekes a a porbafingó, kárpátok gázszerelője valahogy nem állami cégnek a tulajdonosa. Mi vel különb a csuti disznó csuti seggnyaló pincsije, mint egy nagynevű cég külföldi tulajdonosa? Elárulom, semmivel, ugyanolyan kapitalista az is ez is, csak az egyik az emberek adójából hízlalja magát kockázat nélkül, a másik meg a piacon, gazdasági versenyben, más cégekkel megszerzett tudásával. A csuti porbafingó gázszerelő által végzett munka konkurenciában vívott piaci verseny híján szart se ér. A kezéből kiadott munka kalap szart nem ér. Az általa épített utak elporladnak(már marják is fel a pár éve átadottat), a stadionjai összedőlnek, az általa készített hústermék guar gumi, stb. Ha nincs piaci verseny végülis egy rakást szart termel, mert nincs a minőségi termék előállítására rákényszerítve. A szocializmus ezért omlott össze a halomra termelt trabantokkal, és mindenféle szemét áruval. Ugyanígy jár a nemzet gázszerelője is, meg a kommunista állampárt vezetője, a csuti disznóvajda is.

Larry Silverstein 2018.11.21. 16:13:34

@morph on deer: marhasag, 1-200ezer szavazatrol beszelsz

a forditashoz a fidesznek 1 millio embert kene veszteni, s az ellenzeknek 1 millio fideszest megnyerni (feltetelezve, hogy az ellenzek 1 tomb)

Killary Fucking Clingon 2018.11.21. 16:13:53

@morph on deer: Nem nagyon értelek, mi ez az orosz-fóbia? Minden egyes európai állam, mínusz Nagy Britannia, jóban akar lenni az oroszokkal. Az egyetlen hely ahol ez nem látszik az a baloldali liberális média. Közben a németek közvetlen gázvezetéket építettek maguknak az oroszokkal. A franciák 25% többet exportálnak és invesztálnak Oroszországba mint bármikor korábban... Ennyit a nagy nyugati orosz-ellenességről..Neked meg habzik a szád, miközben Macron Putyin farkát szopogatja titokban..Nyomorult vagy és még vak is.

Homyak 2018.11.21. 16:16:03

@balcán maxval bircaman:
"Nincsenek semleges szakértők, ez ballib halandzsa.

A kisembernek nem érdeke, hogy "piaci" szereplők lopják a profitot. "

Istenem, te nagyon nem vagy észnél. Vegyük az egészségügyet. Tök mindegy, hogy balos, jobbos vagy milyen politikai nézetei vannak, hanem a lényeg, hogy értsen a szakmájához, és legyen valami elképzelése arról, hogy hogyan fejlesztené. Szakértő kell, nem pártkatona, márpedig szakértő van, azért mert mindenki magából indul ki (mint te), az nem jelenti, hogy mindenki hülye.

Igen, a kisembereknek nem érdeke, hogy a piaci szereplők lopják a profitot. Ahogy a kormány is itt piaci szereplő, és az ő lopásuk sem érdekük.

"A cikk téved. Abból indul ki, hogy a profitéhes rezsikulákok odaadták volna az árcsökkenést a fogyasztóknak. De semmi ok ezt feltételezni. "

Nem értesz a kapitalizmushoz. A lényege a verseny, mely generálja az egymás alá vágást..

Továbbra sem válaszol a kérdéseimre. Mesélj már a forrásaidról!

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:18:13

@Homyak:

Szenvedsz Soros csicska ?

Nem tetszik, hogy a gazdid által kivégzésre ítélt politikusokat megvédjük ?

Örjöngj csak Soros csiccska, örjöngjél még.
Nekünk annál jobb, te minnél jobban örjöngsz. :DDD

nu pagagyí 2018.11.21. 16:18:39

@balcán maxval bircaman: A lenyúlást a MET Holding végzi, amelyben kitüntetett strómanok Garancsi, Tiborcsz és nyilván Mészáros a tényleges tulajdonosok. A MET-nek semmiféle infrastruktúrája (olajvezeték, tározók stb.) nincs, egy laptopból áll az egész cég. Az állam és az energiakereskedő állami cégek közé ékelődnek be. Az állami cég megrendeli az olajat, gázt, amit a szállító piaci áron ad, de nem közvetlenül neki, hanem papíron a MET-nek, ahol ráteszik a laptoppal a lenyúlandó hasznot és kiszámlázzák az egészet az állami cégnek, így az már magasabb áron kapja a terméket tőlük. Amúgy az energiahordozó fogadásával kapcsolatos minden munkát az állami cég végez.

Hasonlóan működik Garancsi másik cége is, amelyik az online pénztárgépet használókat nyúlja le. Az érdemi munkát, Wifi szolgáltatás, pénztárgép gyártás, programozás más végzi (Vodafon, pénztárgépgyártók), mégis Garancsi cégének kell fizetni valamiféle szolgáltatás után havi 2-3 ezer forintot gépenként.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:21:11

@V. Vendetta:

Létre kell hozni, fel kell hízlalni a magyar tőkésosztályt, ennyi az egész.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:22:17

@Homyak:

A kisember nem akar versenyezni.

Az egészségügy meg állami feladat, gazdagabb állam kell hozzá.

nu pagagyí 2018.11.21. 16:25:50

@Minden ballib bérretteg: Szerintem Sorost csak te ismered, gondolom félre. Engem csak az érdekel, mi közünk van nekünk Gruevszkihez? Adnál rá választ? Vagy szerinted Szaddam Husszeint is be kellene fogadni (pláne, érte menni a falusi derítőhöz, amiben bujkált), ha még élne szegény?

Homyak 2018.11.21. 16:27:17

@Minden ballib bérretteg:

Egyszer mutass már be Sorosnak, mert most megtudtam, hogy a csicskása vagyok, pedig még sose beszéltem vele. Milyen jó is lenne, ha támogatna, minden álmom megvalósítanám :)
Nem igazán van okom őrjöngésre (ez hosszú ő, erre legközelebb figyelj), úgyhogy inkább nem, kösz :)
Gazdám sincs, mert ellentétben birkával én anélkül is életképes vagyok. :)

Mivel te pedig tényleg egy szót sem tudtál mondani a macedón politikáról, ezért amit írtam rólad beigazolódott, ezért is kezdtél el kiabálni, meg Sorosozni. Ez annak a jele, hogy nincs érved, ezért támadni akarsz. Bocs, de ezt nem veszem fel :)

Ha szeretnéd írok rólad hosszabb pszichológiai jelentést, ha lesz egy kis időm :)

Homyak 2018.11.21. 16:29:58

@balcán maxval bircaman:
"A kisember nem akar versenyezni.

Az egészségügy meg állami feladat, gazdagabb állam kell hozzá. "

Te mire válaszolgatsz, mert arra amit írok biztos, hogy nem? Te gyógyszer hatása alatt állsz? Menj aludni, pihend ki magad, mert össze-vissza beszélsz.

Aztán majd beszélgetünk az itthoni informátoraidról. Rendben? :)

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:30:12

@nu pagagyí:

Gruveszkihez annyi közünk van, hogy nagyon helyesen meg akarja ő is állítani a migrációt.

Ez az össezs bűne. Ezért hozott létre Soros Macedóniában ügyészséget, ezért pénzelte a ballibeket, hogy a politikai ellenfeleit bebörtönözhesse.

Hogy te ennek örülsz, az csak téged minősít. Mondjuk munkásőrők és kommunista diktatúra utódpártjára szavazóktól mi mást várhat az ember fia ?

morph on deer 2018.11.21. 16:31:12

@Magánvéleményem:
“És vajh miért érzem úgy, hogy a Patás előadta "Az okos lány" c. népmesét”
:)
Mert bux a lányságára, nem vitás! :D

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:31:50

@Homyak:

Te egy kis pöcs vagy, aki frusztrált, mert beszopjátok a faszt 2030-ig biztosan, és én minden beírásodnál kiröhöglek majd emiatt. :DDDD

Bírnád mi, ha itt is Soros diktálná ki megy börtönbe és ki nem, mint Macedóniában ?
De a magadfajta ballib hazaárulókból még jó sokáig nem kérünk.
Ez van..

Gábris szomszéd 2018.11.21. 16:33:19

@balcán maxval bircaman: "Létre kell hozni, fel kell hízlalni a magyar tőkésosztályt, ennyi az egész."

A gecinek ez is Jól sikerült. Még a vak is látja, hogy "valós munka" áll mögötte. :)

24.hu/fn/gazdasag/2018/06/26/meszaros-lorinc-angol-kiralyno/

V. Vendetta 2018.11.21. 16:34:47

@Homyak: A kapitalizmus lényege a verseny. Az ügyes fejlődik, a gyenge porba hull, amelynek nyertese hosszabbtávon a fogyasztó, aki egyre jobb terméket kap, mivel a seggnyaló, hozzánemértő mié szaros félék elhullanak a kettőrule féle málló sportruházatukkal együtt. Az orbánci illiberalista korrupt államban a mié szaros féle seggnyaló politikusbérencek kapják a munkákat, senkivel nem kell megküzdeniük, így szart is termelhetnek. A párthűség alapján kapják a munkákat, nem az általuk megermelt áru vagy szolgáltatás minősége alapján. Így szép lassan eljut oda ez a korrupt maffiaállam, hogy csak szemét van a boltokban, az épületek összeomlanak vagy elrohadnak, a gyárak elporladnak. Már most is csak szemetet lehet kapni a boltokban, el lehet képzelni mi lesz még 10 év orbánci szocialista-illiberalista-kommunista dúlás után. Ugyanoda fog jutni, mint a kádár rendszer.

n3spr3ss0 2018.11.21. 16:35:09

@Minden ballib bérretteg: 16.31

Éljen Sztálin, meg a Kun Béla.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.21. 16:36:18

@morph on deer: Hát tudod, bukjanak a lányságára a nagyf@szú rablógyilkosok a Csillagban... :-)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 16:36:47

@Minden ballib bérretteg: "Nem tetszik, hogy a gazdid által kivégzésre ítélt politikusokat megvédjük ?"

Nem kivégzés csak jogerős két év egy független bíróságtól, de a macedón orbángeci még ahhoz is gyáva szar volt, hogy leülje. Inkább Orbán szoknyája alá vitette magát a futsal fenomén csicskáival. :)

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:36:53

@Gábris szomszéd:

Ha
- nem kúrják el, mint a ballibek,
- nem adósítják rommá az országot mint a ballibek,
- nem veretnek ellenzékieket rendőrökkel, mint a ballibek,
- nem munanélküliséget növelnek, mint a ballibek,
- nem csökkentik a reálbéreket, mint a ballibek,
- ...
akkor leszarom.

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:38:06

@n3spr3ss0:

Csakhogy tisztázzuk.

Ti vagytok azok, akik a Macedon koncepciós pereknek tapsikoltok, ha már diktátorokat sorolsz, és nem mi.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.21. 16:43:04

@Gábris szomszéd:

A tőke mögött sose sincs valós munka.

V. Vendetta 2018.11.21. 16:46:08

@V. Vendetta: A kínai gazdaság is hamarosan az összeomlás sorsára jut. Gyártják a szemetet tovább, mint 20 éve. Olcsón csak kínában gyártott szart lehet venni, a minőségi cuccok nem ott készülnek. A magyarországon gyártott sör már most szénsavas kukoricalé, a csokoláde mié szaros vécéjéből lett összekapargatva, a kenyér olyan mint a gumi, a hús meg mint a műanyag. A magyarországra gyártott termékek jórésze már csökkentett minőségű, mert az orbánci csóringer nép nem tudja megvenni a minőséget, még a márkás logóval ellátottak is. A magyar boltokban vásárló ember csak azt veszi ebből észre, hogy mostanában minden termék elromlik, szétporlad, elrohad, amit itthon vesz, ebből azt a következtetést vonja le, hogy mostanában minden szarabb. Pedig dehogy. Csak a magyarországon forgalmazott termékek szarok. Ha a valaki minőségi terméket akar vásárolni nyugatra kell mennie. Teljesen más árut szállítanak nyugatra és mást a csóringer orbanisztánba. Vettem már porszívót Bécsben, tévét Pozsonyban, autót Münchenben. Azokkal a termékekkel semmi bajom nem volt. Ezeket a termékeket azért nem árulják itthon, mert a kutya nem venné meg. Épp a napokban vettem minőségi térkövet, a legdrágabbat, ami csak létezik, a boltban meg úgy néztek rám, mintha ufo lennék, és közölték, hogy már nem fogják árulni, mert a kutya nem veszi. Pedig a legjobb minőségű térkő volt. No ennyit az orrbanisztáni kánaánról.

lenörd hofstadter 2018.11.21. 16:48:12

Várható volt, hogy Gecitörp a kétharmaddal a "háta mögött" elhiszi magáról, hogy mindenható.
Ez csak az első ügye a sorban. Lesz még több is ami nála is oda vezet, hogy valahol menedékjogot kér.
Ezt kell megakadályozni, ha máshogy nem megy, akkor úgy mint a nagy példaképénél, a Kárpátok Nagy Oroszlánjánál. A fal tövében ő is csak egy hazaáruló tolvaj lesz.

lenörd hofstadter 2018.11.21. 16:53:16

@V. Vendetta:

Ez nem teljesen igaz. Lehet vitatkozni a minőségen, de a komcsi rendszerben gyártott dolgok nagy része akár ma is működik. Lehet, hogy nyávog, mint az MK29, de működik. Ezt egy mai termék még megközelíteni sem tudja, alapból nyávog, és alapból esik szét fél év alatt. Egy Alföldi cipő a maga korában lazán tíz évet bírt, tehát nehéz azt mondani, hogy a szocializmusban csak szar készült. Mielőtt valaki elkezd agyatlankodni, az is készült épp elég, de volt minőségi gyártás is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 16:53:54

@Larry Silverstein: "Ez az amerikaiak dolga, ha nem tetszik nekik, majd levaltjak."

Nem egészen. Ahogy a gecit nem a magyarok választották meg, Trumpot sem. Ott is a ruszkik terjesztették a féknyúzt, és sok idióta elhitte Putyin meséit. Leváltani nem nagyon lehet, ahogy a gecit sem, akármennyit lop.

Cycmen 2018.11.21. 16:56:16

@nu pagagyí: " szerinted Szaddam Husszeint is be kellene fogadni "

Elképesztő ez a ballib hülyeségolimpia! Szerintetek így kell érvelni? Az igazatok bizonyításához előszedtek ilyen infantilis példákat. aztán csodálkoztok hogy nem veszünk benneteket komolyan!

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 16:56:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A féknyúzt az Index, meg a 444 meg a többi ballib hírhamisító terjeszti.

Macedóniai koncepciós perek felélesztésének örvend most az összes komcsi lap.

morph on deer 2018.11.21. 16:58:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“Leváltani nem nagyon lehet”

Akkor majd fel!
Apróra...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 16:58:35

@Minden ballib bérretteg: "A féknyúzt az Index, meg a 444"

Nyugodtan mondhatsz példákat, addig csak fasság, amit mondasz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 16:59:29

@morph on deer: :))

Ha nem hagy más lehetőséget... A tömeg kegyetlen.

morph on deer 2018.11.21. 16:59:57

@Magánvéleményem:
“...a Csillagban... :-)”

A próféta szóljon belőled, ó hatalmas fehér testvér..!)

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 17:01:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Dehogy. Ezt a többség is tudja. Ezért szoptok 2030-ig alsóhangon, mert ezzel szinte mindenki tisztában van. A ballib hírhamisítóknak már csak néhány agyatlan hisz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:01:58

@Minden ballib bérretteg: "Macedon koncepciós pereknek"

Megint túltoltad a féknyúz olvasását. :))

Rettegsz, hogy a geci gazdád is így végzi? Mit ér az összeharácsolt vagyonnal, ha végre börtönbe kerül?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:03:50

@Minden ballib bérretteg: "a többség is tudja"

A kétharmad? Azok azt se tudják, merre van előre. :))

lenörd hofstadter 2018.11.21. 17:04:16

@Cycmen:

Hivatalosan elítélt gazdasági bűnözőt mentegettek és rejtegettek, és csodálkoztok, hogy az egész világ a saját hazáját is eláruló geci tetves féregként kezel benneteket a tolvaj csúti cigányotokkal az élen?

paraszthajszal 2018.11.21. 17:04:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha a hírhamisitó ballib médiáról akarsz olvasni, ajánlom ezt az összeállítást:
www.origo.hu/itthon/20180429-migrans-soros-propaganda.html

Kedvcsináló (a 444-ről van szó): „Kezdte Soros blogja, ráadásul egészen innovatívan. Hamisítottak egy ál-origós Facebook-valamit, azt állítva, hogy egy volt barátnőjét megverő migránsról szóló hírben egy kómában fekvő magyar nő képét használtunk. A hamisításuk egyértelmű, a pofátlan csalást a bíróságon folytatjuk.”

És még: 888.hu/article-ha-lejaratasrol-van-szo-az-ellenzeki-media-a-leggusztustalanabb-modszerektol-sem-riad-vissza

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 17:07:10

@lenörd hofstadter:
Még a tényekkel sem vagy tisztában.

Ha utánajárnál a dolgoknak tudnád, hogy a Macedon ügyészséget kizárólag azért hozták létre, hogy politikai ellenfeleiket a ballib szarháziak bebörtönözzék.

Ennek megfelelően már több tucat politikust futószalagonj el is ítéltek.

Néha megfordul a fejemben, hogy Orbán tanulhatna Sorostól, és börtönbe vághatná az összes ballib hazaáruló majmot, mint ahogy ők teszik MAcedóniában az ellnefeleikkel, de aztán eszembe jut mindig, hogy én demokrata vagyok.

Nem olyan kicsinyes szarházó koncepció pereken örömködő komcsi tetű, mint ti.
Csakhogy mindenki értse, aki látta a Tanu című filmet:
"két héttel az ítélet meghozatala előtt a jelenlegi kormányfő a médiában kijelentette, hogy a bíróság ki fogja mondani a volt miniszterelnök bűnösségét."

Minden ballib bérretteg 2018.11.21. 17:08:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha rajtatok múlik, megint jobboldaliakat verettek a rendőrökkel, és a politikusokat bebörtönzitek koncepciós perek segedelmével.

Hisz nem is titkoljátok, hogy MAcedoniában ennek örültök.

Heremóka 2018.11.21. 17:09:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A másik féknyúzja sokkal jobban zavar, mint a "mienk"? Az oroszoknak mé'nem lehet?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:12:59

@lenörd hofstadter: Életem legjobb cipője egy Alföldi volt a nyolcvanas évek első felében. Tíz évet ugyan nem bírt ki, csak az 5 év egyetemet. Általában viszont szarokat gyártott a szocialista ipar. Jó volt az Ikarus, a Wartburg, a Pécsi kesztyű, a Pick szalámi, a VOR, Caola, ... látod, már el is akadtam. Az ilyenek inkább kivételek voltak. És mindenből hiány volt.

Nyáron sörből volt mindig hiány. Mai ésszel fel se fogható. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:14:48

@Larry Silverstein: "ilyen a demokracia."

Te se a legélesebb kés vagy a fióban. :)) A ruszkik nemkonvenciális hadviselésének semmi köze a demokráciához.

dare 2018.11.21. 17:16:13

"A munkások mind inkább a Fideszt és a Jobbikot támogatják. A felmérések azt tanúsítják, hogy a Szocialista Párt a menedzserek és a középosztálybeli diplomások körében a legnépszerűbb, míg az alsó középosztálybeliek, valamint a munkások már alig húznak hozzá, sokkal inkább a kormánypártra voksolnak. Ezzel együtt Kelet-Európában az az általános tapasztalat, hogy ha a baloldal hátat fordít a dolgozóknak, akkor más pártok készségesen kihasználják azok csalódottságát."

Kutya egy komédia ez.
A baloldal szövetkezve a liberális értelmiséggel elárulja a munkásembert, és egyértelműen leteszi a voksát a multinacionális vállalatok és a tőke mellett, mert nincs más út.
A munkások menekülnek a populistákhoz, akik azért látszatra támogatják őket, de elképesztő módon átverik a szegényebb rétegeket, és nem elég hogy ők is ugyanúgy támogatják a multinacionális tőkét, de azért fel tudnak építeni egy saját birodalmat a megvezetett emberek sokaságából, és a nemzeti vagyon hívószavával zsigerelik ki hozzá az embereket.

Hol van ebben a történetben az átverés.
Nagyon egyszerű, ha elárulták itt sok éven át az embereket, már a rendszerváltás előtt kialakultak összefonódások az akkor még csak pislákoló lángon égő globalizációval, és ahogy az MDF is bement abba az utcába, amelynek csak egy kijárata van, tehát lényegében a hatalom mindig a tőkét, és nem az embereket védte.
De most jött a Fidesz, akik azzal a vezényszóval, hogy majd mi megvédjük a kisembereket, majd mi felépítjük itt a hazai tőkésosztályt a multival szemben, majd mi megmutatjuk kivel szórakozzanak az idegen hatalmak, majd mi revansot veszünk...
Álljunk meg itt egy pillanatra.
HOL VAN A REVANS????
Úgy vesznek elégtételt, hogy más előjellel de ők is tovább zsigerelik ki a tömegeket?
Miért nem azokkal foglalkoznak, akik miatt megroggyant a gazdaságunk, akik a legkevésbé sem tehetnek róla, azokat én nyomorgatnám, ellenben aki tehet róla, azok komoly adókat fizetnének itt be a szabadrablásért és a kizsákmányolásért.
De nem, ők tabu, ahogy a saját klientúrájuk is az lett mostanra (gumicsontok azért vannak).

Vicc ez az egész, amelyen egy szűk réteg kivételével már senki nem nevet itt, de azok viszont bele az emberek arcába.
Lassan 6 éves ez a videó:
youtu.be/OxJOrSprA84

New world owner.
És még az elején vagyunk csak, de csak a vak nem veszi észre, hogy ki fog ez alakulni.
Nincs bal és jobboldal.
Érdekek vannak csak.
És ezekben az érdekekben az emberiség legnagyobb része sajnos vesztésre áll.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:17:12

@Minden ballib bérretteg: "jobboldaliakat verettek a rendőrökkel"

Jobboldaliak miért veretnének jobboldaliakat rendőrökkel? Neked elmentek otthonról. :))

Homyak 2018.11.21. 17:17:45

@Minden ballib bérretteg:
"Te egy kis pöcs vagy, aki frusztrált, mert beszopjátok a faszt 2030-ig biztosan, és én minden beírásodnál kiröhöglek majd emiatt. :DDDD

Bírnád mi, ha itt is Soros diktálná ki megy börtönbe és ki nem, mint Macedóniában ?
De a magadfajta ballib hazaárulókból még jó sokáig nem kérünk.
Ez van.."

Pedig hidd el nincs bennem semmiféle fusztráció, nem én kiabálok meg Sorosozok egy fórumon. Sarokba lettél szorítva és ez fáj neked, ezért kiabálsz. Nagyon fáj, majd az asszony (bocs, ha esetleg meleg vagy lány vagy akkor a fiúd) ad neked gyógypuszit :)

Soros biztos nagyon küldözgeti börtönbe az embereket (ezért van a komplett fidesz is ott). De látom tényleg semmit se tudsz a macedón politikáról.

Ballib meg hazaáruló aztán végképp nem vagyok (főleg mert liberális jobboldali beállítottságom van).
A stílusod alapján nyugodtan elmondhatom, hogy kicsit többet teszek hozzá a hazai gdp-hez, úgyhogy ha én hazaáruló vagyok, akkor rád sem szó, sem több szóból álló kifejezés sincs :)

LKerekes 2018.11.21. 17:21:52

@Gábris szomszéd:
Tényleg ilyen kibaszott hazudozó vagy? Hol a lófaszba volt többszázezres tüntetés Orbán ellen? Te beteg vagy.
Ha ilyen hazugok maradtok , soha nem fogtok választást nyerni, geci.

Homyak 2018.11.21. 17:22:26

@V. Vendetta:

Teljesen egyetértek, csak magyarázd ezt el bircamannak, meg ennek a kisebbségi komplexusban szenvedő minden ballib bérrettegnek.

paraszthajszal 2018.11.21. 17:23:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Igen, az origo kigyűjtötte a ballibsi híroldalak hírhamisításait (idegen szóval fake news).

De van frissebb gyűjtés is: www.origo.hu/itthon/20181024-soros-fele-alhirgyartas.html vagy 888.hu/article-igy-terjed-a-liberalis-fake-news

Kedvcsináló: „Az utóbbi hetekben általánossá vált a Soros György által finanszírozott, valamint egyéb balliberális álfüggetlen hírportálokon, hogy valamelyikük megír egy álhírt, majd pedig a többiek azt minden kritika nélkül átveszik. A legújabb gyöngyszemet a Soros-blog szállította, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök miatt nem lett közös V4-Japán zárnyilatkozat, miközben a valóságban a magyar kormányfő ott sem volt, amikor erről döntöttek. Múlt héten Demeter Márta hazugságát vette át minden kritika nélkül az Index, a HVG, a 24 és a 444, majd miután dokumentumok bizonyították, hogy az LMP társelnöke hazudott, azt már nem közölték, hanem tovább mosdatták a lebukott exszoci képviselőt. Egy nagy sikerű álhír kilenc hónapon keresztül pörgött a balliberális propagandaoldalakon, majd miután kiderült, hogy a kormány az állításokkal szemben nem szünteti meg az önkormányzatiságot, akkor már mély hallgatás volt.”

Killary Fucking Clingon 2018.11.21. 17:25:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szóval kik szavaztak Trumpra?Ahhh az amerikai választópolgárok, de persze szerinted minden Trump szavazó mögött ott állt Iván szigorú tekintettel ugye? Nem tűnik föl hogy ezért vagytok képtelenek bármit is nyerni herpeszversenyen kívül? Hülyének nézitek az embereket :) Iván beleszólt az amerikai választásokba..Hogyne, persze.

Homyak 2018.11.21. 17:28:01

@paraszthajszal:

Milyen groteszt, amikor fake news oldalak vádolját a többi híroldalt hírhamisítással.
Origóra csak röhögni járok, a 888 újságírónak gúnyolt félbolondjainak meg olyan cikkei vannak, mely semmilyen formában nem felel meg sem az újságírás formai követelményeinek, fogalmazási elvárásainak és újságírói etikettnek.

Killary Fucking Clingon 2018.11.21. 17:28:45

@Homyak: ez az érvelés akkor is igaz ha Orbánt írsz Soros helyett. Bár szerinted és fajtársaid szerint mindenki birka aki jobboldali konzervatív kormányt akar baloldali liberális fasszopók helyett...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 17:31:44

@Killary Fucking Clingon: "kik szavaztak Trumpra?"

Könnyen megvezethető féknyúz olvasók. Van egy rendíthetetlen demokrata és egy hasonlóan rendíthetetlen republikánus tábor. Az ingadozók közül lehet sokakat megvezetni, ezt használta ki Putyin. Brezsnyev mind a tíz ujját megnyalta volna egy ekkora siker láttán. :))

"Hülyének nézitek az embereket"

Minek nézzelek, ha egyszer egy idióta fideSSfasszopó vagy? Agysebésznek? :))

mocser48 2018.11.21. 17:34:51

@balcán maxval bircaman:

felszopó féreg, a macedón bránert ingyen szopod, vagy azért is pénzt kérsz?

paraszthajszal 2018.11.21. 17:35:14

@Homyak: Az origo Magyarország második leglátogatottabb híroldala:
minner.hu/hazai-weboldal-latogatottsag-top-lista-2018/

Messze veri a soros-blog 444-et vagy a hvg.hu-t, melyeknek – mellesleg – merdeken zuhan a ranglistahelyezése. (És hiába várták azt a lypcsyk, hogy zuhanni fog a helyezése a tulajdonosváltás után, de szépen tartja magát, sőt.)

Persze áltathatod magad azzal, hogy ami nem azt mondja, mint a libsik, az féknyúz, de ezzel tényleg csak magadat csapod be, nem a magyar netezőket.

Homyak 2018.11.21. 17:37:12

@Killary Fucking Clingon:
"ez az érvelés akkor is igaz ha Orbánt írsz Soros helyett. Bár szerinted és fajtársaid szerint mindenki birka aki jobboldali konzervatív kormányt akar baloldali liberális fasszopók helyett..."

Olvass vissza: liberális jobboldali (azaz konzervatív) vagyok, így amit írsz alapjaiban hülyeség. Ugyanígy általad hivatkozott kommentemnek nincs igazán értelme, ha Sorost írok Orbán helyett (abból az derülne ki, hogy Orbán csicska vagyok, mely ellentétes kommented második felével). Orbán meg ugyanannyira képviseli a jobboldali konzervativizmust, mint amennyire a keresztény áhitatot. Semennyire.

mocser48 2018.11.21. 17:41:24

@balcán maxval bircaman:

"A cikk téved. Abból indul ki, hogy a profitéhes rezsikulákok odaadták volna az árcsökkenést a fogyasztóknak. De semmi ok ezt feltételezni. "

Csak egy valamit tudni biztosra: a fidesz néven ismert maffia nem adta tovább a lakosságnak a világpiaci árak csökkenése útján előállt extraprofitot, hanem a fidesz néven ismert maffia finanszírozására ment az el.

mocser48 2018.11.21. 17:42:39

@balcán maxval bircaman:

"A tőke mögött sose sincs valós munka. "

Látom még nem tanultál meg magyarul, te putyini felszopó...

Gábris szomszéd 2018.11.21. 17:43:51

@paraszthajszal: Már megint mellébeszélsz félkegyelmű fideszbirka. :)

Az Origo kapcsán a helyedben én arról beszélnék, hogy ők is a geci gazdid hazugsággyárainak oszlopos tagjai. Tudod ezek azok a propagandista médiumok, akik már több mint 130 jogerős bírósági végzéssel rendelkeznek arról, hogy hazudnak reggel, éjjel meg este. :)

www.origo.hu/itthon/20180310-vona-gyurcsany-koalicio.html
www.origo.hu/itthon/20180528-helyreigazitas.html
index.hu/belfold/2018/08/27/fidesz_media_helyreigazitas/

Szóval én nem égetném magam tovább origós hivatkozásokkal. :)

mocser48 2018.11.21. 17:44:41

@balcán maxval bircaman:

"Látom, nem ismersz.

Még akkor se fogadtam el utasítást, amikor volt erős pártpreferenciám (1999 előtt). "

te a fideszes maffia fizetett ügynöke vagy, egy huszadrangú felszopó.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 17:45:01

@paraszthajszal: "Az origo Magyarország második leglátogatottabb híroldala"

Figy ha tőlünk adófizetőktől nem szedné el a geci gazdid a közpénzt ezeknek a szaroknak juttatva, már rég csődbe ment volna az összes kanálisotok. :)

"A Mediaworksnek nem csak a bevételei, de a kiadásai is nőnek, a médiaportfólió mögött pedig akkora adósságtömeg van, ami miatt az állami hirdetések nélkül összeroppanna a médiabirodalom."

hvg.hu/kkv/20181115_G7_meszaros_lorinc_mediabirodalom_adossag_allami_hirdetesek

g7.hu/penz/20181115/elkepeszto-adossaghalom-huzza-le-meszaros-lorinc-videki-lapbirodalmat/

Homyak 2018.11.21. 17:46:27

@paraszthajszal:
Azért mert anno a való világ volt a legnézettebb műsor az nem jelenti, hogy az volt a legnívósabb műsor a tévében. Mellesleg emlékeim szerint korábban a legolvasottabb volt (még a tulajváltás előtt). Azt miért nem hangsúlyozod, hogy az index az első?

És az nem zavar, hogy pont ezek a médiák vesztették a legtöbb helyreigazítási pert?

Persze áltathatod magad azzal, hogy ami nem azt mondja, mint a fideszmédia, az féknyúz, de ezzel tényleg csak magadat csapod be, nem a magyar netezőket.

FCUK13 2018.11.21. 17:48:51

"A Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatója szerint Soros György kellemes ellenségkép bizonyos politikai erők számára" ezen nagyon jót röhögtem, pl Thaiföld egészét mióta hívják politikai erőnek?

"A Helsinki Bizottság társelnöke azt mondja, ha valaki már megkapta a menedékjogot, akkor onnantól kezdve nem lehet kiadni." Pardavi Márta régóta küzd a menekültügy legnagyobb barma címért, de ezzel a kijelentésével meg is szerezte végleg. Ugyanis a menekültstátusz visszavonható, pl ha kiderül, hogy megtévesztéssel szerezte valaki. azt tehát már tudjuk, hogy nem az eszéért szeretik, de vajon kit szopott le, hogy az lett, ami? az öreget valszeg nem, bár ki tudja. van, aki a fonnyadt uborkát is elrágcsálja...

Homyak 2018.11.21. 17:48:56

Ez más siker, földbe döngölni úgy bircamant, hogy már ne is tudjon válaszolni a kommentjeimre :D

paraszthajszal 2018.11.21. 17:51:13

@Gábris szomszéd: Helyreigazítás ügyében az indexet és társait nehéz lesz überelni:
index.hu/belfold/2018/04/17/helyreigazitas/amp
index.hu/belfold/2017/10/31/helyreigazitas/amp
index.hu/belfold/2017/09/20/helyreigazitas/amp
index.hu/belfold/2017/06/04/helyreigazitas/amp stb.

Ezek is mind bírósági ítélet nyomán születtek, és annyi van belőlük, hogy a karakterlimitbe nem férek bele, ha mind be akarom másolni…

Homyak 2018.11.21. 17:55:34

@paraszthajszal:

"Ezek is mind bírósági ítélet nyomán születtek, és annyi van belőlük, hogy a karakterlimitbe nem férek bele, ha mind be akarom másolni…"
De kis vicces vagy:
atlatszo.hu/2018/03/24/53-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanykozeli-media-sokkal-tobbet-mint-egy-evvel-korabban/

taga20 2018.11.21. 17:58:20

@paraszthajszal: a kurvaanyádnak hazudozol te rohadt fityeszork!

a hazug, szemét fityeszes maffiád össze-visszahazudozik, te meg itt égeted magad!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:00:25

A Jobbik a következő napokban az Európai Bizottsághoz (EB) fordul, hogy a testület állást foglaljon az EU-s tagjelölt Macedónia jogrendjével, bírósági gyakorlatával kapcsolatban. Az ellenzéki honatya szerint, amennyiben az EB rendben találja a macedón jogállamiságot, és úgy találja, hogy a macedón bírósági gyakorlat megfelel a demokratikus normáknak, akkor

"a menekültügyi és egyéb eljárásokban világos lesz a helyzet, Magyarországnak nem is lesz mérlegelési joga, Gruevszki urat ki kell adni a macedón hatóságoknak".

alfahir.hu/2018/11/21/jobbik_gyongyosi_marton_mirkoczki_adam_fidesz_gruevszki_ugy_europai_bizottsag

FCUK13 2018.11.21. 18:01:24

@Homyak: a helyreigazítási per egy baromság. állítasz valamit, elolvassák, elterjed, mire egy év múlva megnyerik ellened a pert, és te megjelenteted a szöveget, már nem is emlékszik senki, mondhatni 0 figyelmet kapsz a hír.

az, hogy valaki sokat veszt, két dolgot jelenthet: az egyik, hogy jól használja, a fentiek figyelembevételével a törvényt, a másik pedig az, hogy valszeg nem álltak bele a perbe, jó eséllyel mint alperesek meg sem jelentek.

ja, meg van még egy érdekesebb értelmezése: ha valaki sokat veszt, az azt is jelenti, hogy sokan beperelik, mert komoly annyira az orgánum, hogy legyen jelentősége. ha valaki csak keveset veszt, az meg azt jelenti, hogy kevesebben perelik be, mert nincs jelentősége. az indexre pl egyre többen csak legyintenek. a b1 is kevesebbet foglalkozik vele, mint jobboldali orgánumokkal. sokan olvassák még, igaz, de a sok olvasó egyre nagyobb százaléka már csak röhögni jár oda.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:03:14

@paraszthajszal: Ne égesd magad parasztszarszál. Itt is sokkal nagyobb lista van a jogerős hazugságaitokról. :)

www.jobbik.hu/hireink/rovatok/megnyert-sajtoperek

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:04:37

@FCUK13: "a helyreigazítási per egy baromság"

Mi más lenne de csak akkor ha épp ti bukjátok el az ordas hazugságaitok miatt. :)

paraszthajszal 2018.11.21. 18:05:11

@taga20: Tangácska, mondd, te kattintottál azokra az indexes linkekre, amelyeket betettem?

Ezekben az index mind helyreigazítást volt kénytelen közölni, a valótlan tényállításaik, és valós tények valótlan színben való feltüntetése miatt. De van még több is:
index.hu/belfold/2018/02/02/helyreigazitas/
index.hu/belfold/2018/02/03/helyreigazitas/
index.hu/belfold/2018/02/01/helyreigazitas/


Három napon belül három!!! Igazi mesterhármas…

Homyak 2018.11.21. 18:07:17

@FCUK13:

Azért azt állítani, hogy az indexre csak legyintenek és csak röhögni járnak oda azért elég meredek.

Figy. Ha rólad akármilyen média azt állítaná, hogy gyerekeket molesztálsz te nem perelnéd be? Dehogynem. Teljesen független attól, hogy hányan olvassák.

Homyak 2018.11.21. 18:12:13

@paraszthajszal:

Ezek apró helyreigazítások, melyek nem pereskedés útján jelentek meg.
Mi ez ahhoz képest, hogy a kormánymédia valótlanul buzizta és hozta hírbe az iszlámmal Vonát, hogy gyakorlatilag gyilkossággal vádolták Hadházyt, stb?

taga20 2018.11.21. 18:12:16

@paraszthajszal: döbbenet, hogy mekkora egy féreg vagy droid!

az urad, a geci és bandája, a szemét propagandaszarjával százszor annyit hazudozik.

nézzél már szét a bandád házatáján, hogy mennyi pert vesztettek el!

döbbenet vagy! nem hiszem el, hogy te élő ember vagy!

taga20 2018.11.21. 18:15:19

@FCUK13: te gerinctelen fityeszes féreg! remélem örülsz, hogy egy kibaszott bűnözőt sikerült becsempésznetek az országba!

GRATULÁLOK! A KURVAANYÁTOKAT ROHADÉKOK!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:17:16

Az osztrák biztos nem érti, miért támogatja Magyarország Macedónia uniós tagfelvételét, ha nem tartják biztonságosnak az országot.

444.hu/2018/11/21/brusszel-magyarazatot-var-orban-viktortol-gruevszki-befogadasa-miatt

paraszthajszal 2018.11.21. 18:20:52

@Homyak: „Ezek apró helyreigazítások”

Aha, persze.

Nézzünk egy konkrét példát!

„A Hír tévé nyomán a 2018. február 23. napján „Célpont: Roma szavazatokért maffiával szövetkezett a csongrádi Fidesz” címmel megjelent cikkben megalapozatlanul híreszteltük, hogy Lázár János személyesen alkut kötött büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért. A valóság ezzel szemben az, hogy Lázár János semmiféle alkut nem kötött sem büntetőeljárás hatálya alatt álló, sem az alatt nem álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért.” index.hu/belfold/2018/04/17/helyreigazitas

Azaz effektíve választási csalással (szavazatvásárlással) gyanúsítják a képviselőjelöltet a választási kampány hajrájában! A helyreigazítás pedig a választás után egy héttel jelenik meg. (Akkor meg már majdnem minek? The damage has been done.)

Homyak 2018.11.21. 18:27:04

@paraszthajszal:

1. Volt hivatkozási alapjuk a Hírtv személyében.

2. Még mindig nem olyan súlyosak, mint amit írtam.

3. Ki is nézem belőle az alkukötést.

FCUK13 2018.11.21. 18:27:59

@Gábris szomszéd: mint említettem, pert veszteni sok okból lehet. egyik a hazugság. de utólag kit zavar? ti is hazudoztok állandóan, és???
@Homyak: nem biztos, hogy beperelném, mert ha beperelem, naponta megírhatják, hogy ők ezt mondták, én meg perelek, és csak annyi maradna meg még erősebben, hogy mit írtak. értem, hogy nem érted, add fel :)

azt mondtam, hogy egyre többen járnak az indexre röhögni. nem mindenki, ti is oda jártok, de ugye április óta tudjuk, hogy ti vagytok a kisebbség, megint.

@taga20: annak örülök, hogy megint van valami, amitől fröcsöghettek, az életünket nem befolyásolja, de benneteket idegi alapra tesz. minden napra kellene valami ilyen :D

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:29:01

@paraszthajszal: Nyugi fideszbirka titeket nem lehet felülmúlni aljasságban sem.

Folyamatosan ismeri be a Fidesz, hogy végighazudták a kampányt a Jobbikról
www.jobbik.hu/hireink/folyamatosan-ismeri-be-fidesz-hogy-vegighazudtak-kampanyt-jobbikrol

A választási kampány hajrájában a Fidesz csúcsra járatta hazugsággépezetét.
www.jobbik.hu/hireink/helyreigazitasra-kotelezte-birosag-hazug-tv2-t

Csak ezen a héten négy sajtópert nyert a Jobbik a kormánypártok hazugsággyáraival szemben.
www.jobbik.hu/hireink/tovabbra-sem-lassul-fideszes-birosagi-vesszofutas

Meg sem lehet számolni, hány alkalommal közölt a Fidesz propagandagépezete a Jobbikról és politikusairól képtelen hazugságokat az elmúlt pár évben.
www.jobbik.hu/hireink/fidesz-ujabb-hazugsagai-buktak-meg-heten

Tovább folytatódott a fideszes lakájmédia bírósági vesszőfutása. Nem állt meg a Jobbik száznál a kormány hazugsággépezete ellen megnyert sajtópereket illetően.
www.jobbik.hu/hireink/tovabb-folytatodott-fideszes-lakajmedia-birosagi-vesszofutasa

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:30:43

@taga20: "@MOTHERFCUK13: te gerinctelen fityeszes féreg! remélem örülsz, hogy egy kibaszott bűnözőt sikerült becsempésznetek az országba!"

No de tezsvírem! Há nincs elég politikusbűnőző itthon! Migráncsokkal kell fetőteni a keretet. Há itt olyan tiszták a fideszmaffia tagjai, mint a fehérholló. Itt EGYETLEN EGY korrupt minisztert se ítéltek el, pedig már MINDEN környező országban igen.

Oxica 2018.11.21. 18:31:21

Köpni, nyelni nem tud a világ?

Hát akkor ez mi?

444.hu/2018/11/21/ott-tart-mar-a-magyar-foci-hogy-a-parlament-a-jatekosok-evi-500-millios-fizetesere-keszul-rabolintani

40 milla havonta a falábúaknak.

Mivel nincs néző, a TAO ból megy ez is gondolom.

40 milla havonta, basszátok meg elvtársak.

„Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség".

Sipos elvtárs szerint ez így van jól. Nekem meg Hofi jutott eszembe.

Focizni tud?
Nem
És ha megfizetem?

Na, lápi hülyemagyarok, lehet tapsolni a focibuzi, elmebeteg, felcsúti baromnak, aki bűnözőket csempész és az egekbe emeli a focista hülyegyerekek fizetését.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:31:24

@FCUK13: "utólag kit zavar? ti is hazudoztok állandóan, és???"

Eddig nem arról volt szó, hogy a fideszbirkák az erkölcs példaképei és a haza megmentői, akik állandóan igazat beszélnek? Most meg bevallod, hogy utolsó szarok vagytok? Mondjuk ez is valami. :)

paraszthajszal 2018.11.21. 18:33:38

@Homyak: 3. Erre meg mondhatnám, hogy én meg kinézem Vonából, hogy meleg – de nem mondom, mert én nem vagyok ilyen aljas féreg.

2. Melegnek és muszlimnak lenni Magyarországon nem bűncselekmény, Lázárt viszont konkrétan azzal (választási csalással, bűnözőktől való szavazatvásárlással) vádolták meg. Ez elég súlyos karaktergyilkossági kïsérletnek tűnik.

1. Ma már tudjuk, hogy az index mögött is végső soron ugyanúgy Simicska pénze volt, szóval azonos tulajdonosi körön belül vették át (összehangolva terjesztették) a megrendelő érdekeit igazoló álhírt. Nálam ez inkább súlyosbító körülmény, mint enyhítő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:34:55

@MOTHERFCUK13: "állítasz valamit, elolvassák, elterjed, mire egy év múlva megnyerik ellened a pert, és te megjelenteted a szöveget, már nem is emlékszik senki"

Pontosan ez a taktikátok. Pl. a jobbik is százszámra nyeri ellenetek a sajtópereket, de nem számít, az adófizetők zsebéből kifizetitek a büntetést, és ugyanott folytatjátok a hazudozást. Hányingerem van tőletek.

FCUK13 2018.11.21. 18:35:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: fognak nálunk is, ha igazak a hírek, hogy a macedón exmin sokat tud Fletóról. hamarosan kiderül.

@Gábris szomszéd: én sosem mondtam ilyet, mert az én elvem az, hogy ha rólad hazudnak, te is hazudhatsz másról. ez szerintem így fair, tehát ettől a viselkedéstől szar nem lehet az ember, csak gerinces. az, hogy nálatok meg kettős a mérce, a ti dolgotok, a magyarok időről-időre mondanak róla ítéletet, egyelőre nem értitek, de nem is időre kell feldolgozni az információt :D

V. Vendetta 2018.11.21. 18:35:48

@lenörd hofstadter: Amikor a Tisza cipő kibírt 10 évet az Adidas 50-et. De egyébként a drága, nyugaton forgalmazott Adidas most is kibír 10 évet. Csak azok a szar adidasok bírnak 1 évet, amit Kínában vagy valamelyik illiberalista országban gyártanak és 5 ezer forint. Most már az adidas is gyárt szutykot, azt általában a csóringerebb országokba szállítja, és az ára is a csóringerekre van beállítva. A minősége is olyan, amilyen az ára. És ez így van minden termékkel, legyen az autó, mosógép, fúrógép vagy bármi. Volkswagenből is a magyar a szutykot kapja alacsonyabb áron, alacsonyabb felszereltséggel, és alacsonyabb bérekkel gyártva valami elmaradott vidéken. Elég csak megnézni például Bécsben a mosógépeket, olyat mint nálunk, nem is lehet kapni.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:36:15

@FCUK13: Ti nem a többség vagytok, hanem a legnagyobb kisebbség, akit támogat a geci teljesen eltorzított választási törvénye és médiagépezete. Hasznos hülyeként hozzá segítitek a gecit, hogy alólatok is kilopja az országot, miközben ti a lipsikre, sorosra, ceu-ra élveztek el, csupán azért mert a felcsúti cigánybűnöző pirosfehér jelmezben szarik a szátokba.

FCUK13 2018.11.21. 18:36:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a pálinka megoldja. meg a kötél is, ugye. szólj, ha segíthetek :D

FCUK13 2018.11.21. 18:37:11

@Gábris szomszéd: én úgy emlékszem, hogy áprilisban megvolt a többség, te más számokat láttál?

taga20 2018.11.21. 18:38:07

@FCUK13: büszke lehetsz magadra, és a bűnöző bandádra, te szardarab!

Homyak 2018.11.21. 18:38:34

@paraszthajszal:

Lázár egy igazi tapló, és ezt olyan embertől is hallottam, aki személyesen találkozott vele, had ne kelljen őt védeni, sajnálni.
Azért ez fasorban sincs azzal, amit Vona, Hadházy, Márki-Zay, Juhász, stb. kapott.

Sokkal súlyosabb álhírek mennek a kormánymédiában. Sajnos nem sajnos el kell fogadnod.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:39:12

@FCUK13: "én sosem mondtam ilyet, mert az én elvem az, hogy ha rólad hazudnak, te is hazudhatsz másról. ez szerintem így fair"

Ez csak a hozzád hasonló fideszbirkák szerint "fair", hiszen ti csak orbán elvtárs biorobotjaként tengetitek hátralévő tyúkszaros életeteket. :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:39:46

@tajparaszthajszal: "annyi van belőlük"

Negyed évente EGY? Ilyen KEVÉS tévedés? Kubatov trollkodni küldött ide, fideSSfasszopó, nem a független újságírást dicsérni. Gyorsan hazudj egyet, nem áll jól neked az igazmondás. :))

Gábris szomszéd 2018.11.21. 18:41:05

@FCUK13: Kár, hogy nem a lényegre kérdeztél rá. Minek is tennéd, hiszen megint kiderülne hogy az egysejtűek is hasznosabbak nálatok. :)

FCUK13 2018.11.21. 18:41:27

@taga20: én arra vagyok büszke, hogy nektek szar. de erre nagyon.
@Gábris szomszéd: de az én életem legalább nem egy fóbiáról szól, mint a tiétek. azért ez nagy előny :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:41:52

@MOTHERFCUK13: "a macedón exmin sokat tud Fletóról."

Hiába, a geci gazdád bevédi. Az elkúró a legerősebb támasza.

FCUK13 2018.11.21. 18:43:04

@Gábris szomszéd: pont a lényegre kérdeztem rá. a válasz ugyanis egyértelműen bizonyítja, hogy megint hazudsz. igazság szerint erős kétségeim vannak, hogy tudsz-e egyáltalán igazat mondani, de érdekelni nem érdekel :D:D:D

taga20 2018.11.21. 18:43:26

@FCUK13: te fogyatékos, az országnak rossz, ha egy ilyen maffia szétbassza az országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:43:32

@MOTHERFCUK13: "én arra vagyok büszke, hogy nektek szar"

Igazi hazaáruló vagy, eddig is tudtuk. Nektek öröm a magyarság szenvedése.

FCUK13 2018.11.21. 18:44:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a dk-s történet a végéhez ér lassan, nem nagyon van már értelme védeni. meg olyan ütemben termeli a baloldal a szaralakokat, hogy lesz helyette más.

V. Vendetta 2018.11.21. 18:45:24

@balcán maxval bircaman: A tőkésosztályt nem lehet kényszerrel létrehozni. Az a piaci verseny során alakult ki több évtizedes kapitalista versennyel. Ha nincs piaci verseny nincsenek is rászorulva arra, hogy minőségi terméket termeljenek. Megkapják az állami megbízásokat, aztán elvannak mint a hal a vízben. Ha nincs kivel versenyezzenek, akkor nincsenek rákényszerülve arra, hogy az ellenfelüknél jobb terméket gyártsanak, vagy jobb szolgáltatást nyújtsanak. Tehát az illiberalista orbánci államfelfogás a tespedés melegágya, ahogy volt kádár idejében is. Még ennek hatásai nem látszanak olyan élesen, de idővel meg fog látszani, hogy orbanisztán folyamatosan egyhelyben toporog, a világ piaci versenyt alkalmazó országai meg elhúznak mellette.

FCUK13 2018.11.21. 18:45:39

@taga20: én is az prszág vagyok, és nekem nem rossz. tehát hazudsz.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a magyarság nem szenved, az a párezer balfasz meg hadd szenvedjen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:49:23

@Homyak: "bircamant, hogy már ne is tudjon válaszolni"

Nem tudsz legyőzni egy csetrobotot? Még a feltevés is értelmetlen. Lefagyott, majd újraindítják. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:51:20

@FCUK13: "a magyarság nem szenved"

"Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk. Mi az EU-átlag 63 százalékát érjük el, a bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több, mint az uniós átlag fele."

24.hu/fn/gazdasag/2017/06/18/lehagyta-a-roman-eletszinvonal-a-magyart/

Gandosz 2018.11.21. 18:51:40

@Oxica: "Hát akkor ez mi?

444.hu/2018/11/21/ott-tart-mar-a-magyar-foci-hogy-a-parlament-a-jatekosok-evi-500-millios-fizetesere-keszul-rabolintani"

Proletár idegesítő hír.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 18:53:40

@MOTHERFCUK13: "én is az prszág vagyok"

Nem prszág, hanem prosztó. :))

taga20 2018.11.21. 18:59:44

@FCUK13: te hazaáruló féreg az annyira szép, mikor az olyan szutykok, mint te, lehazugozza a normális embereket. viszont a gecit és bandáját az igazmondás mintapéldányának gondolja!

szarjál sült rohadék!

taga20 2018.11.21. 19:01:01

@Gandosz: HÜLYE ÁLLAT VAGY FITYESZDROID!

FCUK13 2018.11.21. 19:02:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: attól, mert valaki nem gazdag, még nem kell szenvednie. Na, lépek, ma megint megdugok egy libsit, és már vár.

FCUK13 2018.11.21. 19:03:24

@taga20: te mint normális ember? Ez a nap poénja.

taga20 2018.11.21. 19:07:08

@FCUK13: mész ki a kertvégébe kecskét dugni? vagy becserkészed gruevszkit?:))

FCUK13 2018.11.21. 19:11:19

@taga20: annyiszor szóltunk már, hogy ne magadból indulj ki mindig:)

Gandosz 2018.11.21. 19:12:32

@taga20: ha kecskét dugsz, használsz kotont?

bóvli ország jobban teljesít 2018.11.21. 19:18:24

@FCUK13: "de az én életem legalább nem egy fóbiáról szól, mint a tiétek."

Ez kurva jó te degenrált fideszes köcsögje! A te nyomorult cseléd életed a színtiszta orbán faszszopásról szól. Na mond fel szépen te kretén fideszes köcsög a fideszes vörösdiploma munkád:

Soros, migráns, Juncker, brüsszelita!
Na meg hogy a CIA factbook szerint Magyarországra nettó bevándorlás van!

Aztán ezzel meg is van a troll állásod is.

taga20 2018.11.21. 19:18:33

@Gandosz: te használsz? ja nem, me te vagy a kecske:))

édesfaszom, téged mik nem érdekelnek?

taga20 2018.11.21. 19:19:43

@FCUK13: sok a duma, vár a kecskéd! viagrát bevetted?:))

Gandosz 2018.11.21. 19:22:55

@taga20: Mindegy, felejtsd el a kérdésem, nem tudod értelmezni, pedig 40-es IQ-val már lehetne. A kecske érdekében remélem használsz kotont, amikor dugod.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 19:23:28

@FCUK13: Nem kell kérdezned, hiszen tudod a választ. Ti iparszerűen hazudtok és teszitek tönkre az országot. Ja és megsúgom főleg nem a lipsiket, hanem a saját fajtátokat. Lesz majd meglepi, amikor úgy jártok mint Rajk elvtárs.

taga20 2018.11.21. 19:27:44

@Gandosz: beszól egy 20-as ikus fityeszdroid! szakadok rajtad fogyatékos:)))

midnightcoder2 2018.11.21. 19:28:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "24.hu/fn/gazdasag/2017/06/18/lehagyta-a-roman-eletszinvonal-a-magyart/"

Ja. Csak a mostani szar adatok jórészt annak köszönhetők, hogy 2002 és 2010 között mi is olyan ügyesek voltunk, mint most a románok. Lásd a cikk utolsó mondata.

kifordított nagyanyó 2018.11.21. 19:31:16

Látom megdolgoznak itt a pénzemért!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 19:34:35

@midnightcoder2: "2002 és 2010"

Kubatov üzeni, hogy megromlott az emútnyócévezés. Amíg az ország lecsúszására új védelmet nem találnak ki, minden fideSSfasszpó legyen szíves felfüggeszteni. :))

paraszthajszal 2018.11.21. 19:35:28

@Homyak: „Lázár egy igazi tapló, és ezt olyan embertől is hallottam, aki személyesen találkozott vele, had ne kelljen őt védeni, sajnálni.”

Lázár a korábbi kormányokban (miniszterként, államtitkárként, de akár frakcióvezetőként is) egy végrehajtó típusú ember volt – az ilyen feladatoknál nem hátrány a kissé kemény, érdes stílus, kellő asszertivitás. A képviselőkön számon kell tudni kérni, hogy ne a büfében lógjanak, ha zárószavazás van; a beosztottakból ki kell tudni verni, hogy időben kiutalják az EU-előlegeket a kedvezményezetteknek (hogy a késedelem ne veszélyeztesse a projekteket vagy a Brüsszellel való elszámolást). Ezt nevezheti akár taplóságnak is, akinek nem szimpi a tag (persze az ilyen stílus arra is alkalmas, hogy ellenségeket szerezz magadnak).

A büntetett előéletű cigánybűnözőktől való szavazatvásárlással való rágalmazás, egy a Fidesz egészére kiterjesztett maffia-narratívába illesztve konkrét köztörvényes bűncselekménnyel „vádolta meg” Lázárt. A rágalmazók szerencséje, hogy Lázár az egyéni körzetét így is simán hozta a választáson – ha veszített volna, akkor az érintett (rajtakapott) rágalmazó orgánumok sose mossák le magukról, hogy az ő álhíreik torzították a magyar választási eredményeket, akár fosztották meg a Fideszt a kétharmadtól. Ez jó ürügyet szolgáltatott volna arra, hogy az indexet kicsinálják, mondjuk a zavaros tulajdoni hátterű alapítványán vagy a CEMP-en keresztül.

Most még ezt megúszták, a legközelebbi ilyen húzást már nem biztos.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.21. 19:37:52

Rettegnek a destruktív, anarchiát, káoszt akaró elemek, ami jó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 19:38:00

@tajparaszthajszal: "Lázár a korábbi kormányokban (miniszterként, államtitkárként, de akár frakcióvezetőként is) egy geci típusú ember volt"

Na ja. :))

taga20 2018.11.21. 19:39:38

@Kara kán: ne rettegjé má annyira! jó?:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 19:42:26

@Kara kán: "Rettegnek a destruktív, anarchiát, káoszt akaró elemek"

Az jó. De te fideSsfasszopóként miért örülsz a fajtád rettegésének???

lobaszopiatej 2018.11.21. 19:42:30

Szerintem a Román példát kellene követni Orbánnal is, lásd Ceaucescu.
1-2 lövés, aztán jöhet a rendszerváltás, mármint egy valódi.

paraszthajszal 2018.11.21. 19:43:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én nem kedvelem ezt a közönséges stílust, de ha neked az tetszik, akkor lehet „geci” is. Ha a beosztottjaidból ki kell verni az eredményt, néha nem árt egy kis „geciség” (ő ezt fel is vállalta).

dunántúli gyerek 2018.11.21. 19:45:19

@lobaszopiatej: meg eccer hatalomra kerultok, az is meglesz, nemcsak a randalirozas, mint 2006ban

2018.11.21. 19:47:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Böcsületes, derék magyar ember /Lázár/. Épp olyan szerény, mint empatikus.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 19:48:49

@tajparaszthajszal: "Én nem kedvelem ezt a közönséges stílust"

Nem kedveled??? Akkor miért csak ezt fogadjátok el, fideSSfasszopók? Tudod, milyen nehéz volt rávennem magam a stílusotok használatára?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 19:51:40

@Ms.Cunnesburry: Az. :))

Meg hozzá nem nyúlna a közpénzhez meg az EU-segílyhez, még ha pisztollyal kényszerítenék, akkor se.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 19:54:09

@V. Vendetta: "A tőkésosztályt nem lehet kényszerrel létrehozni. Az a piaci verseny során alakult ki több évtizedes kapitalista versennyel. "

Kiveve keleteuropaban, ahol az allam vagyonat elherdalo komcsik lettek a gazdasagi elit. Ezen Orban tudott annyit valtoztatni, hogy az elso 100 leggazdagabb koze benyomott 2-3 embert.

Sweet Gus,táv 2018.11.21. 19:58:44

Az amerikai vén fasz nagykövet meg simán seggét csinált a szájából. Olyan gyenge, mint a tavaszi lepkefing.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 19:59:19

@V. Vendetta: "ahol az allam vagyonat elherdalo komcsik lettek a gazdasagi elit."

Teszem hozza, a piaci verseny soran gyemantta csiszolodott nyugati kapitalistak korrumpaltak az atvedlett komcsikat.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:00:18

@Sweet Gus,táv: Sajnos a mocsarat mar lecsapolta Trump a kulugyben, no joy lipsik.

HaD 2018.11.21. 20:00:22

meg tudja valaki mondani hogy milyen nemzetközi vagy/és magyar jogi háttere volt annak a pillanatnak amikor ez a makedón gci jelentkezett valamelyik magyar hatóságnál valahol a Balkánon és azok aszonták ok cimbi akkor most elfurikázunk héthatáron át kis hazánkba hogy ott menedékjogot kérhess????????????????????????????????????????????????

John Brennan 2018.11.21. 20:00:55

Viccesek ezek a soroslakájmédia szemlézések.

2018.11.21. 20:03:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ahogy mondod! Hidd el, muszáj volt a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak ötmillió forintért galambriasztókat vásárolni a vadászkastályba /ami nem is Tekintetes Úré/, nehogy lepottyantsák a Rolex Bubblebacket.

HaD 2018.11.21. 20:06:33

@dunántúli gyerek: ..ez nem korrumpálás volt. A nagyhatalmi újraelosztás része amelyhez olyan "elit" kerestetett akik jól tudják szolgálni az új gazda érdekeit:)...és persze az új "elitet" már előre a 80-as években kiképezték a bibóban meg a sorosgyuri:)...ez utóbbi kiválóan szolgálja az amcsi érdekeket már ami a tanítványaival együtt végrehajtott Európa destabilizálását eredményezi...a jó rendőr rossz rendőr játék keretében:)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:08:56

Macedón külügyminiszter: Gruevszkit soha nem üldözték, élete sose volt veszélyben

index.hu/kulfold/2018/11/21/nikola_gruevszki_macedon_kulugyminiszter/

John Brennan 2018.11.21. 20:09:04

@HaD: meg tudja valaki mondani hogy milyen nemzetközi vagy/és svéd jogi háttere volt annak a pillanatnak amikor a svéd parlament szerdán megszavazta a törvénytervezetet, amelynek értelmében nem ismerik el többé a skandináv országban a kiskorúakkal külföldön kötött házasságokat, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e svéd állampolgársággal?

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:09:07

@HaD: A nagyhatalmi ujraelosztashoz egyedul Orban mert 90 ota hozzanyulni, ezert utik vagjak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 20:09:12

@John Brennan: "te bölcsis vagy?"

Itt nem találsz bölcsiseket. A pedofil hajlamaidat máshol éld ki, kérlek!

Elképesztő, hogy nektek, fideszpatkányoknak mennyi aberrációtok van.

2018.11.21. 20:10:38

@HaD:

"meg tudja valaki mondani hogy milyen nemzetközi vagy/és magyar jogi háttere volt annak a pillanatnak"

a MINISZTERELNÖK ÚR óhaján kívül ?

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:11:26

@Gábris szomszéd: Jo duma Gruevszki unokatesojat azert letartoztattak gyorsan.

HaD 2018.11.21. 20:12:26

@John Brennan: köszi már minden világos...tehát normális hogy egy harmadik világbeli besétál egy magyar hivatalban valahol a világban hogy megjöttem...majd a hivatalnok bevágja egy diplomata autóban és elhozza Magyarországra...ahol ...és CSAK ekkor menekültjogi státuszt kér....de mi volt előtte öregem??? Turista???

2018.11.21. 20:13:51

@dunántúli gyerek:

tartottak tőle, hogy a magyar uber érte is eljön. vajon bútorszállítást is vállalnak?

John Brennan 2018.11.21. 20:13:54

@HaD: Miért? Hol fordult elő ez?

taga20 2018.11.21. 20:14:44

@dunántúli gyerek: jó duma! érdekes egy ország lehetett ez a macedonia, ahol a miniszterelnök rokona volt a titkosszolgálat főnöke.

tiszta orbanisztán a kurvaanyádat fityeszdroid!

taga20 2018.11.21. 20:16:45

@John Brennan: miért hazudozol te rohadék?

2018.11.21. 20:18:13

@taga20:

el ne áruld neki, hogy diplomás nő vagy!

flydomi 2018.11.21. 20:19:28

@balcán maxval bircaman:
Ki kit nyírt ki?

Manapság a tömeggyilkosságokat jellemzően liberálisok követik el.

Válasz erre

Hát kedves kis hazaáruló fasiszta,aki nem a szeretett országában él,hanem Bulgáriából osztja az észt,és épiti annak jövöjét. :)
Már ezzel szembeköpted magad nagy magyar. :) Meg azzal,hogy a popsik még egymást is elárulják,ha csak egy kis aprópénzről van szó. :)
Mellesleg ezt a baromságot honnan vetted,hogy csak a libsik követik el a tömeg gyilkoságokat,az rátok,illibsi sipákolos popsikra jellemző. :) Tudod,Sztálin,Mao,és sok illibsi fasiszta a saját népét irtotta,ahogy teszi ezt apád is.De ebben az a jó,hogy a saját birkáit sem kiméli. :) Ennyit a nagy keresztény hazaáruló csutiről. :) Sok sikert a gyerekeidnek,mikor majd valamelyik illibsi popsi birka hivő meg gyilkolja őket,és apád menedékjogot add neki. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:22:18

@dunántúli gyerek: Ennél már csak ez a jobb duma :)

"Súlyos, nem politikai bűncselekmény elkövetőjének, amennyiben a cselekmény a magyar jog szerint legalább ötévi börtönbüntetéssel sújtható, az ENSZ genfi menekültügyi egyezménye értelmében nem adható menekültstátus."
Elmondható tehát, hogy Orbán elvtárs már nem csak a magyar törvényeket nem tartja be, hanem a nemzetközi egyezményeket sem.

24.hu/belfold/2018/11/20/gruevszki-nem-kaphatott-volna-menekultstatuszt/

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:23:06

@taga20: huha

amerikaban meg elnokjelolt lehetett az ex-elnok felesege, meg elnok lett az ex-elnok fia

taga20 2018.11.21. 20:26:17

@dunántúli gyerek: huha, te full hülye vagy!

ezek a példák, kurvára nem relevánsak te szerencsétlen fityeszjobbágy!

hogy kurna meg a tiborcgyerek, vagy récsöl, te hulladék!

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:27:45

@John Brennan: "Pol Pot: ártatlan vagyok."

Szerintem a geci is ezt fogja majd ismételgetni, jobb esetben mikor rárohasztják a műanyag lakatot. A rosszabb esetről inkább nem írok. :)

paraszthajszal 2018.11.21. 20:28:45

@Ms.Cunnesburry: Robert Kennedy – legfőbb ügyész a bátyja (JFK) idején

taga20 2018.11.21. 20:28:49

@Ms.Cunnesburry: na zavard össze ezt a fogyatékost!:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 20:29:37

@dunántúli hülyegyerek: "amerikaban meg elnokjelolt lehetett az ex-elnok felesege, meg elnok lett az ex-elnok fia"

Az igen. De az elnök faszát mégse szophatta le a csúti geci. :(

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:30:23

@taga20: gondoltam hogy nem relevansak, hiszen az egy szabad orszag....:)

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.11.21. 20:30:44

Ezek mind szélsőbalos pártpolitikát terjesztő kiadványok. Olyanok, mint pl a népszabi volt anno. Nem a világ, hanem a szélsőbalos idióták ajvékolnak - megint...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 20:30:53

@tajparaszthajszal: "Robert Kennedy – legfőbb ügyész a bátyja (JFK) idején"

Le is lőtték mindkettőt. Mit képzelnek?

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:32:16

@Gábris szomszéd: biztos hogy a 24.hu-nal is jogaszok dolgoznak, mert a kormanyban akad nehany...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 20:33:54

@Hungarian Geographic: "Ezek mind szélsőbalos pártpolitikát terjesztő kiadványok."

:))

Ez nagyon jó! De túltolod. Ha a fideSSfasszopókat akarod kifigurázni, kicsit hihetőbb hazugságokat mondjál. Ez így hiteltelen, ennyire ők se hülyék.

taga20 2018.11.21. 20:34:07

@dunántúli gyerek: te tényleg nem vágod, hogy mi a különbség a kettőnk példái között?

2018.11.21. 20:36:11

@paraszthajszal:

erre reagáltam, okoska!
"amerikaban meg elnokjelolt lehetett az ex-elnok felesege, meg elnok lett az ex-elnok fia"

taga20 2018.11.21. 20:37:17

@Gábris szomszéd: kösz. má nézem is:)

az a fogyatékos fotografus, az hogy került oda?

paraszthajszal 2018.11.21. 20:39:50

@Ms.Cunnesburry: Igen, látam – persze az elnök lett az ex-elnök fia kérdésre csak egy retardált kérdi azt, hogy "egy időben". ;))))))

Az a példa, amit én hoztam, közelebb van a macedón (korábbi) helyzethez, ahol Gruevszki rokona is pozíciót kapott, erre volt a nyugati példa, amin már az "egy időben" típusú retardált kifogás sem fog. )))))))))

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:40:12

@dunántúli gyerek: Megint nem figyelsz hiszen ott a hivatkozás. Szerinted ő nem ért a joghoz?

magyarugyved.blog.hu/2018/11/20/gruevski-ugy_buncselekmeny_elkovetojenek_az_ensz_szerint_nem_adhato_menedekjog

Várj itt egy nemzetközi jogász is. Gondolom ő sem ért hozzá, hiszen ugyanazt mondja.

youtu.be/kUz5tnDoemM

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:40:50

@taga20: Nem tudom de egy pusztulat fideszbirka a rosszabbik fajtából. :)

HaD 2018.11.21. 20:43:25

@John Brennan: Ugyebár ha semmilyen(legalább is ez eddig nem derült ki) nemzetközi jogvédelemért nem folyamodott a gci(márpedig a "magyar" vezérkar eddigi nyilatkozatai szerint leghamarabb kis hazánkban jutott eszébe hogy mit is akar nálunk)akkor azok a magyar hivatalnokok akik eljuttatták Magyarországra azok abban a státuszban bűnpártolók voltak amikor is egy köztörvényes szökését segítették...szerintem...

2018.11.21. 20:43:39

@paraszthajszal:

Én a kérdéseim miatt tűnhetek retardáltnak, viszont te a válaszaiddal bizonyítod min. 5 percenként.

taga20 2018.11.21. 20:44:10

@Gábris szomszéd: ez anno a szabadfogásban is volt.

szerintem ez a parasztszarszál nick lehet, me kábé ugyanaz a színvonal.:)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 20:45:10

@Gábris szomszéd: szerinted a balliberalis ugyved-politikus velemenyere ki kivancsi?

az egyezmenyt persze nem csapta bele a blogjaba, nehogy ellenorizni lehessen amit kamuzik

paraszthajszal 2018.11.21. 20:46:31

@Ms.Cunnesburry: Nyűgös vagy, lyppsykém? Kérjed meg a tanga haverodat, hogy küldjön valami vidám mulatús zenét, hátha elfelejted, mekkora lószerszámhoz mentél megint házhoz.

;))))))))))))))))

taga20 2018.11.21. 20:48:15

@dunántúli gyerek: a bűnöző bandád becsempészett egy migráns bűnözőt az országba.

van még kérdésed, vagy elhúzol a gecibe?

HaD 2018.11.21. 20:49:48

@HaD: ...és talán egy interpolos nyomozásban az is kiderülhet hogy kik adtak ezeknek a szöktetőknek erre utasítást/engedélyt...mert hogy maguktól nem voltak ilyen "bátrak" az tuti...

kifordított nagyanyó 2018.11.21. 20:51:23

Azé látom fityeszék a leghülyébbeket küldték égetni magukat!
Biztos büntetésben vannak!

taga20 2018.11.21. 20:51:52

@paraszthajszal: nesze jobbágy, csak hogy csorogjon a nyálad!:)))

www.youtube.com/watch?v=vaUbVjewzZo

Fülig José 2018.11.21. 20:52:18

@paraszthajszal: azt a disznaút megetetted má faszparaszt? Merakkó húzznele...Akkora ostoba kretén vagy ami fideSSpatkányban is ritka, pedig ott aztán van felhozatal...

morph on deer 2018.11.21. 20:52:56

@John Brennan:
“meg tudja valaki mondani hogy milyen nemzetközi vagy/és svéd jogi háttere volt ...... nem ismerik el többé a skandináv országban a kiskorúakkal külföldön kötött házasságokat, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e svéd állampolgársággal”

Meg.
Konkrétan ez: “Äktenskapsbalk (1987:230)”

Ugyanis svéd állampolgár eddig is csak külön engedéllyel házasodhatott, vagy létesíthetett regisztrált házastársi kapcsolatot 18 éves kor alatt, és csak egészen kivételes esetekben volt rá lehetőség, hogy 15 éves kor felettiek svéd állampolgárral külföldön kötött házasságát elismerjék, eddig is.

Mostantól viszont nem tűrik el kiskorúak úgynevezett “házasságba” kényszerítését külföldön, nem ritkán közeli rokonokkal, amire volt jónéhány példa.

Én teljes mértékben egyetértek.
Te meg majd megvárod, míg a kis Zulejka, Seherezáde vagy Leilácska felnő, ha már viking vagy te is.

Amúgy itt az eredeti, a társas kapcsolatokat szabályozó törvény, amit említettem:
www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/aktenskapsbalk-1987230_sfs-1987-230

2018.11.21. 20:54:57

@paraszthajszal:

Én nem ismerem behatóan az amerikai jogrendszert. De minden bizonnyal szabályozza az összeférhetetlenség gyanúját ebben az esetben is.
Majd jön valaki, aki tényszerűen elmagyarázza.
Aztán kiderül, hogy ki szaladgál a faszerdőben.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 20:57:56

@dunántúli gyerek: Ja, hogy érvek helyett annyit tudsz mondani, hogy ballipsi ügyvéd?
Ezek után miért csodálkozol ha téged is egy szervilis fideszbirkának tart mindenki, akinek a véleménye kurvára nem számít, hiszen csak a fidesz agitpropot nyomod. :)

tamask 2018.11.21. 20:59:59

Eddig az volt a ballib szájhabzás oka, hogy nem adnak elég üldözött embernek menekültstátuszt a magyar hatóságok. Most inkább örülni kellene, hogy egy menekülttel több van. Ez a menekült valószínűleg nem fog teherautóval a tömegbe hajtani és gyilkolászni.

taga20 2018.11.21. 21:05:43

@kifordított nagyanyó: a használható droidok má kinn szenvednek a haldokló nyugaton:)

itt már csak a full retardált fityeszbarmok maradtak:)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 21:11:15

@Gábris szomszéd: hol is van az egyezmeny?

tudod, az ugyved ur biztos latott mar iteletet, alt. tele van jsz-i hivatkozasokkal

"Súlyos, nem politikai bűncselekmény elkövetőjének, amennyiben a cselekmény a magyar jog szerint legalább ötévi börtönbüntetéssel sújtható, az ENSZ genfi menekültügyi egyezménye értelmében nem adható menekültstátus."

ezt a gugliba kopizva semmilyen egyezmeny nem jon elo, csak a 24.hu-s fake news

paraszthajszal 2018.11.21. 21:20:51

@dunántúli gyerek: A 24.hu Magyar Györgyék egy blogposztjára hivatkozik.

A jogszabályszöveg amúgy ez: „F. Az Egyezmény rendelkezései nem alkalmazhatók az olyan személyre, akiről alapos okkal feltételezhető, hogy

a) Béke elleni, háborús-, vagy emberiség elleni, az ilyen bűncselekményekről rendelkező nemzetközi okmányokban meghatározott bűncselekményt követett el;

b) A menedéket nyújtó országon kívül, az országba menekültként történő befogadását megelőzően súlyos, nem politikai bűncselekményt követett el…”
1989. évi 15. törvényerejű rendelet 1. cikk F. b)

A nem politikai meg egy erősen vitatható kategória jelen esetben…

dunántúli gyerek 2018.11.21. 21:23:39

@paraszthajszal: S van az egyezmenynek jogi kotoereje? Milyen forumon kenyszeritheto ki?

paraszthajszal 2018.11.21. 21:28:56

@dunántúli gyerek: Az egyezmény mo-i joghatása abból fakadhat, hogy az 1989. évi 15. tve. tudtommal és a nemzeti jogtár szerint még mindig hatályos – de éppen ezért kizártnak tartom, hogy ezt a Bevándorlási Hivatal ne ismerné, és ne vizsgálták volna meg, hogy jelen esetben ez a kizáró ok fennáll-e. Mivel megadták a menekültstátuszt Gruevszkinek, erre a válasz negatív volt.

anyadmajma 2018.11.21. 21:29:30

@paraszthajszal: a sikkasztás és a korrupció nem igazán politikai, még ha politikus is követi el. Legalábbis a világ ezen felén.

2018.11.21. 21:32:44

@dunántúli gyerek:

A menekültkénti elismerést kizáró okok, 8§ (2)

net.jogtar.hu/jogszabaly?dbnum=1&docid=A0700080.TV&mahu=1

2018.11.21. 21:37:54

@anyadmajma:

G ellen öt ügyben emeltek vádat. Még csak kettőben volt jogerős bírósági ítélet, három folyamatban van.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 21:45:46

@dunántúli gyerek:

"2016‑ban, egy új közigazgatási eljárás keretében1 a magyar hatóságok S. Ahmed kérelmét mind a menekült jogállás, mind pedig a kiegészítő védelem elismerése tekintetében elutasították, a visszaküldés tilalma fennállásának megállapítása mellett. A kiegészítő védelmet konkrétan a – menekültekről szóló uniós irányelvet2 átültető – menedékjogról szóló magyar törvény szerinti kizáró ok fennállása miatt nem lehetett elismerni S. Ahmed számára, nevezetesen olyan „súlyos bűncselekmény” elkövetése miatt, amelyre a magyar jog ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés‑büntetés kiszabását rendeli."

2A harmadik országbeli állampolgárok és hontalan személyek nemzetközi védelemre jogosultként való elismerésére, az egységes menekült vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállásra, valamint a nyújtott védelem tartalmára vonatkozó szabályokról szóló, 2011. december 13‑i 2011/95/EU európai parlament és tanácsi irányelv (HL 2011. L 337., 9. o.; helyesbítés: HL 2017. L 167., 58. o.).

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:02011L0095-20111220

Gábris szomszéd 2018.11.21. 21:49:33

@dunántúli gyerek: @Ms.Cunnesburry: Igen pontosan

A menekültkénti elismerést kizáró okok

8. § (1) Nem lehet menekültként elismerni azt a külföldit, akire nézve a Genfi Egyezmény 1. cikk D., E. vagy F. pontjában szereplő kizáró okok valamelyike fennáll.
(5) * Nem lehet menekültként elismerni azt a külföldit, akit a bíróság jogerős határozatában olyan bűncselekmény elkövetése miatt ítélt el, amelyre a törvény ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés büntetést rendel.

net.jogtar.hu/jogszabaly?dbnum=1&docid=A0700080.TV&mahu=1

anyadmajma 2018.11.21. 21:50:44

@Ms.Cunnesburry: tudom. Én nem lennék jó fideszes, mert a fideszesek tisztánlátását a tények nem homályosítsák el.
egyébként a nagy szívás, hogy az ő általa végzett illegális lehallgatások hanganyagai buktatták le:)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 21:57:14

@Ms.Cunnesburry: "(5) * Nem lehet menekültként elismerni azt a külföldit, akit a bíróság jogerős határozatában olyan bűncselekmény elkövetése miatt ítélt el, amelyre a törvény ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés büntetést rendel."

Nem ilyen miatt iteltek el, tehat menedekjogra erdemes.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 21:57:43

@Ms.Cunnesburry: Másfél éve egy kazah exbankár, Jerzan Kadesov, akit jogvédők szerint koncepciós perben állítana bíróság elé Kazahsztán diktátora. Ő is Magyarországon próbált menedékjogot kérni de elutasították tudván ha nem maradhat, hazájában meggyilkolják. Ezt a senkiházi G bűnözőt viszont védelmébe veszi a kormány.

index.hu/belfold/2017/08/10/visszaadtuk_kazahsztan_diktatoranak_a_rabot_akivel_leszamolna/

Gábris szomszéd 2018.11.21. 21:58:56

@dunántúli gyerek: Csodák csodája az ő példájából sem a lényeget "értetted" meg. :)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:00:08

@dunántúli gyerek: De olyan miatt ítélték el, tehát nem jogosult. Kivéve persze a fideszbirkákat, akiknél a törvény nem más mint Orbán elvtárs kénye-kedve.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:02:20

@dunántúli gyerek: Ezt se felejtsd el jogászok gyöngye. :)

(3) A tagállamok kizárhatják a harmadik ország állampolgárát, illetve a hontalan személyt a kiegészítő védelemre jogosultak köréből, amennyiben az érintett személy az érintett tagállamba történő befogadását megelőzően egy vagy több, az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó olyan bűncselekményt követett el, amely az érintett tagállamban történő elkövetés esetén szabadságvesztéssel lenne büntetendő, és amennyiben a kérelmező csak az e bűncselekmény elkövetésével járó büntetés elkerülése érdekében hagyta el származási országát.

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:02011L0095-20111220

2018.11.21. 22:04:36

@anyadmajma:

Ilyen az, mikor elsül a kapanyél. ))

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:05:13

@Gábris szomszéd: kizarHATjak, plusz ez egy iranyelv, azaz a kutyat nem erdekli

anyadmajma 2018.11.21. 22:06:56

@dunántúli gyerek: mi van, te hazaáruló bolsevik geci birka, megint nickváltás volt, te köcsög.:)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:07:22

@Gábris szomszéd: jogallamokban nem a jogvedok dontenek a menekultkerelmekrol

2018.11.21. 22:09:32

@dunántúli gyerek:

Gondolom olvastad a vádiratot, mellényzsebedben a macedón törvényekkel és perfekt bolgár nyelvtudással / az utóbbi lehetséges, de a többi nem/.

paraszthajszal 2018.11.21. 22:10:13

@Gábris szomszéd: Ez lényegtelen, az Európai Parlament és a Tanács irányelvei (directive) a rendeletekkel ellentétben csak a magyar (egyéb EU-beli) jogszabályokba való átültetéssel (implementációval) válnak alkalmazhatóvá; ráadásul ez csak egy megengedő (nem kötelezően alkalmazandó) kizárási okról szól.

2018.11.21. 22:15:52

@Gábris szomszéd:

Most már a g. mellé beszereztek egy G.-t is. Őrület!

Kazahsztán a Fénylő Csillag második otthona.

"„Nagyon nagy örömmel érkeztünk Kazahsztánba. Az EU-ban politikai értelemben véve egyenrangú félként kezelnek minket. Ám a származásunk alapján mégiscsak idegenek vagyunk ott, ha Brüsszelbe utazunk. Ott ugyanis nincsenek rokonaink. Ám, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink. Ez igencsak furcsa érzés, de az embernek keletre kell utaznia, ha otthon akarja magát érezni."
hvg.hu/itthon/20150401_Kazinform_Orban_ellentetben_az_EU_Kazahsz

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:16:34

@dunántúli gyerek: "jogallamokban nem a jogvedok dontenek a menekultkerelmekrol"

Melyik országra godoltál? Remélem nem Orbán elvtárs valósághajlított országára. :)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:16:40

@Ms.Cunnesburry: Nem olvasta magyar gyorgy se, csak kamuzott egyet, 2 evre iteltek kulonben.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:17:39

@dunántúli gyerek: "ezt mire alapozod?"

Miért te mire alapozod az agymenéseidet, mert nem a hatályos jogszabályokra az tuti.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:19:25

@Ms.Cunnesburry: Hat dolog, amit a Magyarországra menekülő volt macedón miniszterelnökről tudnod kell

youtu.be/U6yPOUEBgHs

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:21:39

@dunántúli gyerek: "Tegnap éjjel arról álmodtam, hogy 9 év után végre gyuriferiéket is elszámoltatta Orbán rendszere. A folytatás már kevésbé lett vidám. Fletó a jogerős sukorói és korrupciós ügyekkel kapcsolatos bírósági ítélet után nem a börtönbe vonult be, hanem személyije segítségével angolosan távozott Ausztria felé. Ott már várták valamely nyugat-európai ország ballipsi diplomatái és tovább szállították a német határhoz, majd pedig tovább.... Innen sajnos már nem tudtam követni az útját, mert felébredtem a fideszhívek egyetértő és a jogállamot támogató egyre hangosabb hozzászólásait hallva, akik kifejezték abbéli örömüket is, hogy egy nyilvánvalóan motivált és kézzel irányított bírósági ítéletet sikerült felülírni a politikai üldözöttek teljesen jogos kimentésével."

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:23:22

Persze ez meg igy keves lesz Orban EU valasztasi kampanyara, Ignacijev rektor is kezdi mar felfogni, hogy a CEU bizony ki lesz baszva.

Es a Neppart mosolyogva vegignezi, basszameg. Akarhany jelentest ir Sargentini, vagy Soros.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:24:37

@Gábris szomszéd: Szarcsany nagyon hasznos Orban hatalmanak fenntartasaban, remeljuk vidaman kigyozik meg egy darabig.

paraszthajszal 2018.11.21. 22:24:52

@dunántúli gyerek: Magyar Gyuriék ennél azért rakfósabb pajtik, ők a 8. § (2)-vel jöttek („(2) A Genfi Egyezmény 1. cikk F. pont b) alpontjának alkalmazása során súlyos, nem politikai bűncselekménynek minősül az a cselekmény, amelynek elkövetésénél - figyelemmel az összes körülményre, így a bűncselekmény által elérni kívánt célra, a bűncselekmény indítékára, az elkövetés módjára, a felhasznált vagy felhasználni kívánt eszközre - a bűncselekmény köztörvényi jellege túlnyomó a politikai jelleghez képest, és amelyre a magyar jog ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabását rendeli.”), azt állítva, hogy itt a köztörvényes jelleg dominál („nem tűnik politikai bűncselekménynek). Holott ehhez nem csak a megállapított tényállást kellett volna vizsgálni, hanem az összes körülményt.

Minden bizonnyal ezt tette a Bevándorlási Hivatal is, amikor megállapította, hogy kizárási ok nem áll fent, lyppsy műbalhé az egész.

2018.11.21. 22:27:32

@dunántúli gyerek:

Magyarázd hajszál kollégádnak, biztos egyetért veled, egy szinten vagytok.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:29:20

@dunántúli gyerek: Igen ez elég régóta nyilvánvaló, de te is tudod, hogy a kis anekdóta pont nem erről szólt. Orbán és az ország igazából akkor járna jól, ha a hatalma nem tartana már túl sokáig.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:29:44

@paraszthajszal: nyilvanvaloan politikai, nem jogi dontes ez

Sok szavazatot hoz majd Orbannak a bator kiallas itthon, s hihrnevet az EU valasztasi kampanyra.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:32:19

@Gábris szomszéd: Na ebben egyetertunk, majd felszivodik, mint a genny, de a 2022es FIDESZ ketharmadban es a 2026os FIDESZ gyozelemben meg komoly resze lesz szarcsanynak.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:32:56

@paraszthajszal: Mizujs már te is a Macedón bíró lettél? :)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:34:26

Nem fog sokaig tartani ez a botrany, mert par nap mulva pakolnia kell a CEUnak, ha nem akarnak segget csinalni a szajukbol.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:34:49

"Három macedón titkosszolgálati dolgozó az elmúlt évtizedben több százezer illegálisan lehallgatott telefonbeszélgetés anyagát szerezte meg. Az anyag végül 2015-ben került nyilvánosságra, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tíz év után megbukjon a jobboldali Nikola Gruevszki autoriter és korrupt kormánya. Az egyik résztvevővel idézzük fel a történteket. A kicsempészett adatok bizonyítják, hogy a rezsim több mint 20 ezer macedónt hallgatott le törvénytelenül. A megfigyeltek közt voltak újságírók, bírók, politikusok, még miniszterek is. Mivel az állambiztonság a kormány embereit is lehallgatta, egy sor bűncselekményre derült fény: korrupció a legmagasabb szinteken, a kormány beavatkozása az ügyészség és a bíróság munkájába, zsarolás, választási csalás, sőt még egy emberölési ügy eltussolására tett kísérletet is bizonyítanak a felvételek, amelyeket most egy különleges ügyészség vizsgál. Az egyik hivatali visszaéléssel kapcsolatos ügy­ben épp a múlt héten ítélték Gruevszkit két év börtönre első fokon. A három szivárogtató, Gyorgyi Lazarevszki, Zvonko Kosztovszki és Zoran Verusevszki 11 hónapot töltött börtönben, mielőtt a különleges ügyész ejtette volna ellenük a vádat. Lazarevszkivel Szkopjéban beszélgettünk."

Nálunk vajon mikor lesz olyan közszolga, aki borítja majd a bilit?

magyarnarancs.hu/kulpol/a-bortonben-voltam-a-legszabadabb-111509

2018.11.21. 22:34:53

@Gábris szomszéd:

Vagyis az ideiglenes magyar okmányokat még a menekültügyi eljárás előtt megkapta.
Okos, ügyes! )))

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:36:33

@dunántúli gyerek: Szegény kormánytag csemeték is járhatnak majd Bécsbe egyetemre. Telik majd rá az aófizetők pénzéből.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:36:58

Egyebkent ha van magyar ose Gruevszkinak, es kepes letenni az allampolgari vizsgat magyarul, akkor allampolgarsagot is kaphat, es szavazhat Orbanra.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:38:46

@dunántúli gyerek: Ha arra jársz kérdezz már rá a gecinél, hogy akkor minek hazudott a képetekbe 2010-ben is arról, hogy ő most aztán el fogja számoltatni gyuriferit és bandáját.

alfahir.hu/2018/08/03/elszamoltatas_fidesz_orban_viktor_mszp_szdsz_gyurcsany_ferenc

paraszthajszal 2018.11.21. 22:38:53

@Gábris szomszéd: Nem, sőt Magyar György és a Bevándorlási Hivatal munkatársai sem azok. Az ténykérdés, hogy Magyar György arra hivatkozott a blogposztban, hogy a kérdéses cselekménynszerinte a hazai (=magyar) jogban hivatali vesztegetés (2-8 év) lenne, és szerinte az ilyen jellegű cselekmény „nem tűnik politikai jellegűnek”.

Vedd észre, hogy ez nem a 8. § (5), hanem a (2) szempontjából fontos – és tekintettel arra, hogy itt az „összes körülmény” vizsgálandó, a „nem tűnik” nem lehet elégséges a BMH számára a kizáró ok megállapításához, itt a körülmények alaposabb mérlegelésére van szükség.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:39:15

@Gábris szomszéd: A brick and mortar dolgok reg elavultak, online lesz minden egyetem 10 ev mulva.

Mondjuk mi mar 10 eve sem jartunk be szinte semmire a vizsgan kivul (ELTE-AJTK)

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:39:58

@dunántúli gyerek: Végre egy hasznos ötlet. Mikor indulsz Macedóniába Gruevcsány családfát kutatni?

2018.11.21. 22:40:26

@Gábris szomszéd:

"azért kellett összeállítanom a listát, hogy aztán a VMRO aktivistái hamis személyi igazolványokkal szavazhassanak a külföldön tartózkodók helyett. "

aztán gondolkodjunk el, miért is van G. a g.-nél )))

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:40:51

@Gábris szomszéd: Obama lebukott hogy lehallgatja Mertkellt

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:41:10

@dunántúli gyerek: Nem mondod, hogy már akkor is hazudott a geci? :)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:43:16

@Gábris szomszéd: A balkani migriirtoknak tudniuk kell, hogy minden korulmenyek kozott szamithatnak Big Daddy-re.

Regen is erre hasznaltuk oket.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:48:33

@Gábris szomszéd: A titkosszolgalat titkos dolog, errol nem beszelgetnek az Uri Szalonban.

Orbán veje 2018.11.21. 22:52:40

@dunántúli gyerek: Hát haver akkora az orbáni mocsok, hogy hiába gürcöltél itt egész nap, mégsem tudtad felnyalni. Hogy micsoda egy undorító fidesztalpnyaló vagy te. Sehonnai bitang ember - ahogy Petőfi mondá.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:54:44

@Orbán veje: Ma csak 1%-ot nott Orban nepszerusege, de lassan letelik a CEUltimatum, attol legalabb 2%-ot varunk.

Gábris szomszéd 2018.11.21. 22:55:17

@dunántúli gyerek: Na az biztos nem Budapesten székel. :)

dunántúli gyerek 2018.11.21. 22:57:21

Igy kell ezt, ma is megcsinalta a foni a cimlapot: www.breitbart.com/europe/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 23:01:21

@dunántúli hülyegyerek: "breibart"

Féknyúz. Mást nem olvasol? Azért vagy ilyen hülye fideSSfasszopó, hülyegyerek.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 23:05:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 444tol kurucon at Breitbartig mindent.

Neha meg nepszava.us-t is az talan a legviccesebb, de cimadasban a kurucon nem tesz tul semmi. Kellene egy J1 blog ami onnan lapszemlez.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 23:06:13

@dunántúli gyerek: "allampolgarsagot is kaphat, es szavazhat Orbanra"

:))

Tudom, hogy te a hülyegyereket figurázod ki, de nem találom a nicketekben a különbséget.

2018.11.21. 23:09:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én már az is el tudom képzelni, hogy reggel ébredés után begyakoroltatják velük a lélegzési technikát /ki-be-ki-be/, felolvassák a szent háromságot Ripost-Origo-Magyar Idők, aztán kivezénylik őket munkára.

dunántúli gyerek 2018.11.21. 23:12:40

nepszava.us

Bartus László: A CEU Orbán antiszemitizmusának bizonyítéka

2010 UTÁN NAGYOBB SÖTÉTSÉG BORULT RÁNK, MINT 1956 UTÁN

AMIT A FIDESZ ÁLLÍT, AZÉRT GYILKOLTAK A PITTSBURGH-I ZSINAGÓGÁBAN

....:)

kuruc.info/

Veszélyes hulladékok: az olasz ügyészség elrendelte az Aquarius lefoglalását

Egzotikus önkénteskedésre vágyott egy olasz Kenyában - kalandosabb nem is lehetne már az élete

Dunaszerdahelyi szurkolókat vegzáltak a frusztrált műállamocska hatóságai

.............:DDD

Jo dolog a sajtoszabadsag

Gábris szomszéd 2018.11.21. 23:19:35

@dunántúli gyerek: Német államminiszter:

„A menedékjog emberi jog. Mentőövként szolgál azok számára, akiket politikai okból üldöznek, de nem arra való, hogy azt a kormányfők a büntetés-végrehajtás elől menekülő haverjaiknak osztogassák. Az Európai Uniónak továbbra is olyan közösségnek kell maradnia, amelyet demokratikus jogállamok alkotnak.”

alfahir.hu/2018/11/21/michael_roth_nikola_gruevszki_magyarorszag_menedekkerelem_europai_unio

dunántúli gyerek 2018.11.21. 23:24:15

@Gábris szomszéd: zsido a nemet allamminiszter? A Fuhrer nem orulne, en se orulok, hogy marhasagokat beszel.

BéLóg 2018.11.21. 23:32:36

Jelenleg Belgiumban tartózkodik és vár ügyének elbírálására Rafael Correa volt ecuadori államfő; szintén Belgium „vendége” Charles Puigdemont volt katalán elnök.
Franciaországban nyújtott be menedékkérelmet a hazájában kokaincsempészéssel megvádolt Sébastien Ajavon benini elnökjelölt és ellenzéki politikus – ügyének érdemi elbírálásáig Franciaország nem adja ki és nem nyilatkozik.
Franciaország ezenfelül politikai menedékjogot adott a Chilében jogerősen elítélt Ricardo Palmának, aki életfogytiglant (!) kapott, miután meggyilkolta Jaime Guzmánt. Isak Dar volt pakisztáni miniszter pedig Nagy-Britanniában nyújtott be menedékkérelmet és vár ügyének elbírálására.
Úgy tudom, nemi erőszak vádja elől Londonban az ecuadori követségre menekült a Wikileaks tulajdonosa.

Szar ügy, de az emberevő Idi Amin is Franciaországban dekkolt miután elűzték, ahogy a hazájában halálra ítélt Khomeini ajatollah is. Majd viccesen a "főnökcsere" után a hazájában halálra ítélt iráni sah is.

Gondolom, titeket meg megüt a guta.

Ja, a Gruevszkíj meg az összes le van szarva, kit érdekel? Pl. Pharaoh ellen volt vagy ötven elfogató parancs, aztán szabadon járkált ki-be az USÁ-ba is. Az se érdekelt senkit, csak a balfaszokat.

BéLóg 2018.11.21. 23:34:52

Ja, a cikkből másoltam, ha az értelmi fogyatékosoknak nem tűnt volna föl:

"Ezért tartott évekig, amíg az EU és az USA el tudta indítani a demokratizálási folyamatot. "

B+, rohadtul ismerjük azt, amikor az USA vagy az EU MEGINDÍT egy demokratizálási folyamatot egy szuverén országban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 23:37:49

@dunántúli hülyegyerek: "444tol kurucon at Breitbartig mindent."

Akkor olvasol függetlent is, csak hülye vagy hozzá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.21. 23:40:37

@dunántúli hülyegyerek: "pakolnia kell a CEUnak, ha nem akarnak segget csinalni a szajukbol."

A geci gazdád csinált segget a szájából. Már megint. Már azt se tudja, melyik melyik. :))

paraszthajszal 2018.11.21. 23:54:44

@dunántúli gyerek: Szegény halmozottan kátrányos helyzetű, mert egyszerre zsidó és meleg is – ezzel amúgy semmi baj nem lenne, de a következő beszédének a címe übereli a CEU-s gender szakos diplomamunkákét: „Speech by Michael Roth, Minister of State for Europe, at the event, LGBTI and Judaism: What Identity? – Queer Jews Facing Homophobia and Anti-Semitism in France and Germany” www.auswaertiges-amt.de/en/newsroom/news/roth-lgbti-und-judentum/2101808

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.22. 00:03:41

@BéLóg:
Na és akkor már ne hagyjuk ki a felsorolásból a szegény ártatlanul elítélt Hodorkovszkijt, akinek csupán az volt a bűne hogy a hóna lá kapota a Jukoszt és meg sem állt volna vele Amerikáig. Pechjére lekapcsolták Putyinék, és hiába ajánlott neki menedékjogot több ország is, nem tudott élni vele. De évekig telesírtuk a zsepit a sok száz cikk olvastán, hogy szegény Hodó, meg az csúnya Putyin aki politikai okból üldözi

Aztán még ott a Tyimosenkó ügy, okit szintén korrupcióval ültettek le, és az EU közbenjárt minden szinten az érdekében, még orvosi papírokat is lobogtattak hogy a derékfájását csak az EU-ban lehet kezelni. Emléxünk hogy az EU Parlament képviselői is Julija Tyimosenko feliratú T-shirtben parádéztak stb stb. másnap hogy kiengedték már nyoma sem volt a derékfájásának

És akkor már beszéljünk arról is, hogy az előző két magyar miniszterelnököt, Megyót és Fletót simán be lehetett volna kasztlizni korrupcióval, de értük az amerikai nagykövet közbenjárt, mert annyira értékesek voltak nekik valamiért

Ki érti ezt ...

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.11.22. 00:11:42

@paraszthajszal:
Csak azt felejti el megemlíteni ez a Roth, hogy az általuk behozott muszlim bevándorlók miatt paráznak a buzik és a zsidók, vagyis hogy ez a három csoport egymással nem kompatibilis. Ehelyett persze jön a populistázás meg a többi Soros-féle bullshit

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.22. 00:32:05

@BéLóg: "Belgiumban tartózkodik és vár ügyének elbírálására Rafael Correa volt ecuadori államfő"

Ecuador neked biztonságos ország? Te ittál?

bóvli ország jobban teljesít 2018.11.22. 00:47:02

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

te kretén orbán faszszopó troll, mind Hodorkovszkij, mind Timosenko korrupt politikusok voltak, akiket a legnagyobb korrupt gengszter Putyin kapcsolt le mert nem akartak tejelni neki. Tehát te mélysötét fideszes marha, most Putyin gengsztert buktattad le.

Azon meg ne izgulj, hogy magyar politikust még nem vágtak börtönbe, a Putyin csicska orbánnal ez meg fog történni, akin példát fognak mutatni hogy a tolvaj disznó, migráns import´aló fideszes fajtát életfogytig fogják fegyházba vágni. Kivéve persze ha orbán azerbajdzsáni diktátor kollégája még idejében ki fogja csempézni őt női ruhában Bakuba.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 06:15:35

@V. Vendetta:

A tőkésosztály a kapitalizmus hazájában - Hollandiában és Angliában - se "piaci" módon jött létre.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 06:18:43

@mocser48:

A végcél a szektor államosítása.

Semmi értelme annak, hogy közszolgáltatásokon kulákok zsírosodjanak. Az áram, a gáz, stb. nem való magánkézbe.

Orbán veje 2018.11.22. 07:33:03

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Hát haver, hogy te mekkora egy barom vagy. Sorost fenékbe akarod rúgni, de a soros ösztöndíjasoknak meg a seggét nyalod látástól vakulásig. Úgy tűnik, a csigában több a gerinc és az agyvelő, mint benned.

Orbán veje 2018.11.22. 07:34:37

@balcán maxval bircaman: Haver, te hazug szarházi orbántroll vagy.

mocser48 2018.11.22. 08:50:13

@balcán maxval bircaman:

Szóval a mészáros, tiborc néven megismert maffiózókat kulákoknak tartod?

te, egy a fidesz néven megismert maffia fizetett felszopója érthető módon véded a maffiát, hiszen valahogy el kell juttassák hozzád a honoráriumodat, ha már pénzérthülye lett belőled.

mocser48 2018.11.22. 08:51:13

@balcán maxval bircaman:

az orbán által vezetett maffia esetében a cosa nostrával, meg egyé maffiahálózatokkal példálózz!

mocser48 2018.11.22. 08:53:07

@balcán maxval bircaman:

a hittársaid.... Míg egy köztörvényes bűnözőt ölelgettek, addig az iszlám állam elől életüket mentőket hagynátok elrohadni.
igazi "keresztényi" cselekedet ez részetekről.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 08:55:48

@mocser48:

Ők a szükséges rossz. Mindig jobb a hazai tőkés a külföldinél.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 08:57:23

@mocser48:

Aki az IÁ elől menekül, az már Törökországban biztonságban van. Nincs miért még 5 határon átkelni.

mocser48 2018.11.22. 08:59:21

@balcán maxval bircaman:

felszopó görény, azt tudtad, hogy a MET nevű maffia alhálózat 100 milliárdos haszont zsebelt be gázon, amit az állam zsebéből kanyarítottak át oda?
felszopó tetű, garancsi melyik dunaparti erőművet vette meg?
szarházi felszopó, mészárosék hogyan vették át az irányítást az MVM-től a mátrai erőműben?

szopósszájúkám, ezeket tolvajozod te le? :)
Mit fog szólni ehhez a tartótiszted?

mocser48 2018.11.22. 09:00:19

@balcán maxval bircaman:

maffiózók, egytől egyik. Lopott vagyon vagyonelkobzása is így menjen majd, amikor ezeket a férgeket a helyükre tették.

mocser48 2018.11.22. 09:02:12

@balcán maxval bircaman:

az általad szopott macedón bránenerhez tartozó személy kapcsán ezt fejtsd már ki.... :)

Ha már törökök: hogy halad a török illiber szarházi patkány által elrendelt százezrek bebörtönzése? Tanárok, újságírók, egyszerű emberek.... Börtönbe küldve...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 09:02:26

@mocser48:

Így igaz, a végső lépés ez lesz: a nagytőkések vagyona el lesz kobozva.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 09:03:58

@mocser48:

Puccsot csinálni kockázatos: ha nem jön be, könnyű börtönbe kerülni...

mocser48 2018.11.22. 09:05:51

@balcán maxval bircaman:

Nem nagytőkések, hanem a fidesz néven ismerté vált maffia tagjai....

mocser48 2018.11.22. 09:07:57

@balcán maxval bircaman:

Mármint az a több ezer tanár, akiket bebörtönöztek?
Azok az újságírók, akik a helyi illeber szarzsákról olyat írtak, amit ő előzetesen nem hagyott jóvá?

Na látod, ilyenek vagytok ti, mocskos férgek.... Ez vagy te is. Anyád foroghat a sírjában, hogy ezzé váltál....

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 09:09:29

@mocser48:

Nehéz a bukott CIA-puccsisták sorsa...

mocser48 2018.11.22. 09:10:21

@balcán maxval bircaman:

Ezt meg honnan vetted? soros tanított téged erre?

mocser48 2018.11.22. 09:11:57

@balcán maxval bircaman:

Tényleg, soros: össze tudtál már kaparni valakit, aki az orbán néven ismert maffiózóhoz hasonlóan magyarnak mondja magát és hamarabb állt soros zsoldjába, mint ő?
te mikor is részesültél soros kegyeiben? orbán előtt vagy után?

gyurmicsek 2018.11.22. 09:14:16

Most akkor Orbán nem ismeri el Macedóniát demokratikus országnak?
Erre válaszoljatok már nekem?

Faxni 2018.11.22. 09:35:52

@BéLóg: Guzmán (amúgy Pinochet embere volt) meggyikolásáért egy embert ítéltek el, de nem Ricardo Palma Salamanca volt az. (Ricardo Palma viszont meghalt 1919-ben.)

horvathviteztamas 2018.11.22. 09:39:32

Jogunkban áll menedékjogot adni? Igen, mi a kérdés? A balos és liberális tábornak nem tetszik, de attól még nem áll meg a világ. Azok az idők elmúltak...

chepunk 2018.11.22. 09:44:09

@tamask: Ő a magyar adófizetők pénzén fog 10-20 évig luxushotelekben élni. Estleg hoz pár bérgyilkos gerillát a balkánról, és védelmi pénzeket szed magyar emberektől, esetleg kap pár trafikot, vagy kaszinót a magyar államtól, hogy legyen miből tengődnie...

Faxni 2018.11.22. 10:03:17

@BéLóg: Correa letartóztatását 2018 júliusban rendelték el amikor már Belgiumban élt, belga feleségével.
Puigdemont (aki nem Charles hanem Carles) Németországban horogra akadt és úgy tudom a németek a kiadatás mellett döntöttek.
Ishaq Dart valóban sikkasztással vádolják, kiadatási egyezmény nincs Anglia és Pakisztán között, hónapok óta vár menedékkérelme elbírálására - nem két nap alatt hoppsz megkapta.
Utánanéztem, mert kíváncsi voltam, sosem zárom ki a lehetőséget, h néha igazatok van. De alapvetően lényegtelen, hogy a szomszéd gyerek mit csinál, engem a magyar kormány tettei érdekelnek és unalmas, hogy folyton a deaszomszédjucikais érvekbe futok.

Cycmen 2018.11.22. 10:16:43

@gyurmicsek:" Most akkor Orbán nem ismeri el Macedóniát demokratikus országnak?
Erre válaszoljatok már nekem?"

Ha azt válaszoljuk hogy nem, akkor hatalmas moralizálásba kezdesz, hogy egy európai, szabad választásokat tartó független országot hogyan és milyen alapon nem tart valaki demokratikusnak? Magyarországot lehet csak azzal vádolni folyamatosan hogy nem demokratikus, igaz arany libbant barátom?

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 10:42:22

@Faxni:

A Soros féle bábkormányok, mint láthatjuk koncepciós eljárásban futószalagon ítélik el a politikai ellenfeleiket, mint a legsötétebb diktatúrákban.

Kötelességünk ezeket az üldözetteket megvédeni, akik összes bűne annyi, hogy megállították ők is a migrációs hullámot.

Másrészt meg baromságot beszélsz. Éppen ti alkalmaztok kettősmércét, mikor itt azonnali kiadatást kértek, a Katalán elnök, Polanski meg a többi esetében meg mély kussban vagytok.

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 10:46:08

@gyurmicsek:

Most akkor Belgium, meg Németország nem tartja Spanyolországot demokratikus államnak ?
Merthogy a Katalán elnök 2017 decemberben távozott Spanyolországból, ellene nemzetközi elfogató parancsot adtak ki, hűtlen kezelés okán többek között, melyet csak bő fél évvel ezután vontak vissza.
Mégse adta ki egy Eu-s ország se.

MACISAJT1 2018.11.22. 11:27:32

Milen csodálatosz hogy szelestey eftárs sajtószemlézáséből pont ez maradt ki:
diepresse.com/home/ausland/eu/5534160/EVPSpitzenkandidat-verteidigt-Viktor-Orban?from=rss

Pedig die Presse, virtigli liberális lap, szava sem lehetne.
Weber Manfred- fontos személyiség ugyebár.

Na de hogy miket mondott Orbánnal és az egész Gruevszki hisztivel kapcsolatosan..az már nem illik bele a ballibák sémáiba..

Muhaha

Laciii 2018.11.22. 12:02:04

@Faxni: "Puigdemont (aki nem Charles hanem Carles) Németországban horogra akadt és úgy tudom a németek a kiadatás mellett döntöttek."
Olyan feltételek mellett, hogy a spanyolok inkább visszavonták a nemzetközi körözést. Ezt hívják látszatintézkedésnek amit pár ostoba benyel.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:31:37

@gyurmicsek:

Macedónia dmeokratikus állam, hsizen szabad és demokratikusan választásokon dől el ki vezeti az országot.

Ami azonbna nem jelenti se azt, hogy nincs az országban manipuláció, se politikai ellenfelek üldözése.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 12:33:50

@mocser48:

Törökországban az USA puccsot szervezett a demokratikusan megválasztott vezetés ellen. Az orosz titkosszolgálat azonban - amerikai ügynökei réven tudomást szerezve a tervről - időben szólt a törököknek, így azok csak várták a puccs kezdetét, majd gyorsan eltaposták azt. Ez a történet lényege-

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.22. 12:42:14

A Soros féle bábkormányok, mint láthatjuk koncepciós eljárásban futószalagon ítélik el a politikai ellenfeleiket, mint a legsötétebb diktatúrákban.

Kötelességünk ezeket az üldözetteket megvédeni, akik összes bűne annyi, hogy megállították ők is a migrációs hullámot és nem engedik hogy a Strabag kivigye a profitot az országból és ehelyett ők vigyáznak a néptől lenyúlt milliárdnyi dollárok felett.

Fel kell készülnünk arra, hogy a Soros tervet most a Balkánon fogják végerehajtani és 100 millió illiberális szövetségesünket fogják menekülésre kényszeríteni a börtön és a teljes vagyonelkobzás elől.

MINDENKI FOGADJA BE A HÁZÁBA EZT A 100 MILLIÓ ILLIBERÁLIS MIGRÁNS TESTVÉRÜNKET AKÁRCSAK ORBÁN VIKTOR, HOGY KÉSÖBB ÖK IS BEFOGADJANAK MINKET HA NEKÜNK KELL MENEKÜLNÜNK!

tamask 2018.11.22. 12:53:03

@chepunk: vagy nem. Mindenesetre az iszlámoknál valószínűleg jobban fog viselkedni.

balázs73 2018.11.22. 12:55:51

"A világ köpni nyelni nem tud." Milyen sokszor olvasok hasonlót a hazai közéleti fejlemények kapcsán az index blogjai címében. Próbálom elképzelni, ahogy a kanadai favágó, a kaliforniai tűzoltó, a norvég halász, az izraeli rendőr, az ausztrál farmer mind mind köpni nyelni nem tud. Tekergeti a rádió gombját, és a recsegő távoli magyar "demokratikus" adást keresi friss hírekért. Lapozgatja a "demokratikus" magyar nyelvű lapokat a reggeli kávé és péksütemény mellé, és köpni nyelni nem tud. Kezébe temeti arcát hátrahagyja a búját-baját, és felzokogva kérdi: Mit csinálnak a magyarok? Mint csinál az Orbán Viktor?

Így valahogy? Nem lehet, hogy akad néhány ezer "demokratikus" újságíró a Föld nevű bolygón aki "köpni nyelni nem tud" - Magyarország kapcsán - , és feltételezi, hogy a többi 7,5 milliárd lakó is így érez? A "demokratikus" választási matematika szabályai szerint mennyire számít relevánsnak az ilyen arányú vélemény?

Minden ballib bérretteg 2018.11.22. 13:19:51

@balázs73:

A valóság az, hogy a Soros féle bábkormány által koncepciós perben elítélt bűnöző védelmét, nehezen emészti meg a Soros párti média világszerte.
Milyen meglepő.

mocser48 2018.11.22. 13:58:06

@balcán maxval bircaman:

A mikulás meg majd 3 másodperc alatt körbeutazza a világot, hogy csomagokat szórjon.
A törökök "puccstörténet" ott bukott meg, amikor a szarházi illiber szarzsák által kivezényelt "puccsoló" kiskatonák azt se tudták, hogy mi történik körülöttük, amikor őket egy terrorelhárító gyakorlat miatt rendelte oda az ottani orbánnak megfelelő illeber szarcsomó.
Milyen megdöbbentő, hogy a puccsolók fegyvertelen "civileknek" adták meg magukat, akik ott helyben elkezdték meglincselni őket.

Ilyenek vagytok ti, szarháziak.
A legmocskosabb gerinctelen férgek meg azok, akik itt, fizetett fideszes ügynökként nyomják a rizsát. A felszopó tetvek....

mocser48 2018.11.22. 13:58:57

@balcán maxval bircaman:

Valamiért nem igazán akaródzik tőled választ kapni erre: "össze tudtál már kaparni valakit, aki az orbán néven ismert maffiózóhoz hasonlóan magyarnak mondja magát és hamarabb állt soros zsoldjába, mint ő?
te mikor is részesültél soros kegyeiben? orbán előtt vagy után? "

mocser48 2018.11.22. 14:00:20

@balcán maxval bircaman:

Ja, még valami: a török bránert ugyanannyiért szopod, mint a macedónt, vagy az feláras?

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.22. 14:17:12

@balázs73:

A nyugati kisember természetesen leszarja Magyaországot, azt se tudja hol van és nem is érdekli. Ellentétben a magyar kisemberrel, aki az utolsó faluban is éjjel-nappal azzal emészti magát, hogy a nyugatiak végrehajták a Soros tervet, 100 mnillió éhező muszlimot akarnak magukra betelepíteni és ezzel kiirtják a saját fehér fajtájukat.

A magyar kisembertől tehát a nyugatnak lenne mit tanulnia, mert a magyar kisember az egész világért aggasztja magát. Míg a magyar kisember betéve tudja, hogy Orbán Viktor mentette meg 2016-ban a szögesdrót kerítésével egész Európát meg a kereszténységet, addíg a nyugati kisembernek erről lövése sincs.

A magyar kisemberek milliói tudják hogy Afrikában 100 millió migráns várakozik hetente hogy átjöjjön Európába, a nyugatinak erről fogalma sincs.

Nem is csoda, hogy a nyugat csak pusztul lefele, miközben Orbán Viktor országa egyre csak emelkedik. A Századvég a múlt héten mutatta ki, hogy életszínvonalban már ott járunk mint Ausztria 10 éve, de mivel a mi tempónk gyorsabb, így 5 Év múlva előzzük őket. Ezt persze a Soros bérenc liberális média elhallgatja, hogy Orbán Viktornak ilyen győzelmi jelentései vannak, ők rendre csak a hazug liberális depressziós híreket árasztják.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:17:13

@mocser48:

Atya Isten, olyan gonosz volt a török vezetés, hogy ellenállt a puccsnak???

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:18:07

@mocser48:

Eddig 20-szor megbeszéltük ezt. Te is tudod, sose voltam zsoldjában.

LebensraumamOsten 2018.11.22. 14:24:09

Nem kell is pöcsölni. A macedón kormány néhány ügynöke beszivárog Magyarországra és pontot tesz az ügy végére.
Gruevszkiről megírja majd a sajtó, hogy 6-szor egymás után fejbe lőtte saját magát, mert nem bírta elviselni a lelki terhet amit bűneivel okozott.
Ezzel vége is lesz és kész.

mocser48 2018.11.22. 14:46:38

@balcán maxval bircaman:

A török illiber szarzsák "leverte" a saját maga által megrendelt előadást? :)
Milyen döbbenet ült már ki a halálba küldött kiskatonák képén, amikor a "civilek" elkezdték őket meglincselni azért, mert állítólag puccsolnak.

Ilyenek vagytok ti, szarházi illiber gerinctelen férgek....

mocser48 2018.11.22. 14:48:13

@balcán maxval bircaman:

Válaszolnál végre?

"össze tudtál már kaparni valakit, aki az orbán néven ismert maffiózóhoz hasonlóan magyarnak mondja magát és hamarabb állt soros zsoldjába, mint ő?
te mikor is részesültél soros kegyeiben? orbán előtt vagy után? "

Nem tudsz olyan férget megnevezni, aki orbán előtt állt be sorosnak felszopni? Még te se vállalod fel ezt a szerepet, meghagyod orbánt az első felszopó szerepkörében?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.22. 14:48:28

@mocser48:

Szólt a CIA-nak, csináljanak puccsot?

Nagy Anita Sv 2018.11.22. 14:49:36

“A menedékjog emberi jog, és nem arra való, hogy kormányfők osztogassák a büntetés-végrehajtás elől menekülő haverjaiknak”.

mocser48 2018.11.22. 14:52:38

@balcán maxval bircaman:

Maga szervezte.
Neked nem volt fura, hogy a "puccsisták" nem tudták, hogy ők puccsolnak?
Ahogy értetlenül nézték, hogy terrorlehárítási gyakorlatra kirendelték őket, majd az úgynevezett "civilek" elkezdték őket legyilkolászni? Tudod, "civilek" ,mint amilyen te is vagy, felszopó....

mocser48 2018.11.22. 14:54:14

@Nagy Anita Sv:

Az orbáni férgek arra használják, hogy a bűnszervezetük többi tagját kimentsék a börtönből. orbán, putyin, erdogan, stb., az emberiség selejtjei.

David Bowman 2018.11.22. 15:08:20

@mocser48: De faszharapó lett belőle.

David Bowman 2018.11.22. 15:09:01

Még mindig a faszi fő bűne, hogy listaáron megvett egy Mercédeszt?

mocser48 2018.11.22. 15:17:22

@David Bowman:

Amiért már elítélték.
A többi ügye még bírósági szakaszban van.
Ilyenek ezek a "koholt vádak", évekig tartó nyomozás és bírósági tárgylások sokasága kell 1-1 ítélethez.
a felcsúti féregnél ez máshogy működik, neki elég volt 4-5 nap, hogy ítéletet hozzon.

Biztos az a tuti, amit a szarzsák 5 nap alatt kitolt magából, és az a koholmány, amit a macedón igazságszolgáltatás sok éven keresztül nyomozott és vizsgált, jórészt még a macedők köztörvényes bűnöző miniszterelnök hivatali idejében.

David Bowman 2018.11.22. 15:24:25

Közben a volt perui elnök az uruguayi nagykövetségen kért menedéket.

N. Barbie 2018.11.22. 15:49:34

@horvathviteztamas: "Jogunkban áll menedékjogot adni? Igen, mi a kérdés?"

Igen, jogunkban all. Annyi pici aprosaggal, hogy egy magat kulturorszagnak, es nem afrikai banankoztarsasagnak tarto orszag nem adja ezt meg egy bortonbuntetese elol menekulo koztorvenyes korrupt minidiktatornak.
Kiveve, ha az az orszag, ahova menekul ez a selejt, ott is koztorvenyes, korrupt minidiktator uralkodik, aki raadasul a puszipajtasa is. Es most ez a helyzet.
Buszkek lehettek ra fidesznyikek.

Amugy kerdezem az osszes, most egy bunozot vedo fidesznyiktol:
Ha Macedonia valoban nem biztonsagos orszag, serulnek a tisztesseges biraskodashoz valo jogok stb. stb. akkor errol miert nem beszelt eddig se a balvanyotok, se a maffiaja, se a lakajmediaja, se ti egy budos szot se eddig? Hmm? Miert csak most szajkozzatok ezt (miutan a fidesz es viktor ezzel kezdte mentegetni magat) ugy 2 het ota, miota kiderult a gruevszki ugy? Hmm? Hol voltatok eddig?
Na, ennyire hiteles ez a szanalmas mentegetozes.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2018.11.22. 16:09:19

Még mindig erre maszturbáltok?

rasztaszív 2018.11.22. 16:10:41

@David Bowman: alcapone fő bűne az adócsalás volt,de előtte évekig még zaklatta is a rendőrség.neki is járna a menekültstátusz?

horvathviteztamas 2018.11.22. 16:28:36

@N. Barbie: Kedves Barbara:)
Akkor szerinted Franciaország, Nagy-Brittania, Portugália, Spanyolország, Németország, Norvégia, Svédország, Luxemburg, stb. mind banánköztársaság? Bizony ezek az országok (és még rengeteg) adtak menedékjogot más államokban elítélt személyeknek. Mielőtt fröcsögni kezdenél gondold végig mit dadogsz, mielőtt teljesen hülyét csinálsz magadból... Üdv és légy jó:)

N. Barbie 2018.11.22. 17:36:07

@horvathviteztamas: Nyilvan, ha egy fidesznyik szerint hulyet csinalok magambol, akkor az ugy is van, nem pedig csak szanalmas terelesi kiserlet. Ja, de, az utobbi. :D
Frocsogni a zombi tarsaid szoktak, en nem.

Feltettem egy kinos kerdest, persze valaszt nem kaptam, micsoda meglepetes...

Masreszt meg ne terelj megint, menekultstatusz megadasa alapbol nem tesz banankoztarsasagga. Az viszont igen, ha egy olyan elitelt bunozonek adjak meg, aki jogallami keretek kozott lett elitelve (bocs, de az a duma nem jatszik, hogy most hirtelen 2 hete rajott a fidesz tabor, hogy Macedonia egyebkent nem jogallam, szoval hagyjuk a meset) es raadasul aki a befogado orszag miniszterelnokenek orszagos cimboraja is.

Gábris szomszéd 2018.11.22. 17:41:49

@horvathviteztamas: Gondolom a geci gazdid őket is megsegíti majd, hiszen mi sem vagyunk banánköztársaság. :)

"Egy macedón civil szervezet, amely önmeghatározása szerint elkötelezett a jogállamiság mellett, arra szólítja fel azokat, akik Nikola Gruevszki kormányától szenvedtek el visszaéléseket, hogy ők is kérjenek menedékjogot Magyarországon. Közleményüket azoknak címzik, akiket a különleges erők brutálisan letartóztattak, semmibe vették az ártatlanságuk vélelmét, alaptalanul tartották őket őrizetben, nem részesültek tisztességes tárgyalásban, bizonyíték nélkül ítélték el őket, és egyéb módon igazságtalan elbánásban részesültek „Grujo” kormányzása idején.
A szervezet azt kéri az érintettektől, hogy jelentkezzenek telefonon vagy irodáikban, ők pedig segítenek a menedékkérelemhez szükséges dokumentáció összeállításában. Mint írják, ugyanolyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült. „A demokratikus Magyarország mindannyiunkkal ugyanúgy járjon el, mint Nikola Gruevszkivel!”

24.hu/kulfold/2018/11/20/gruevszki-kormanyzasanak-aldozatai-is-menedeket-kernenek-magyarorszagon/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.22. 17:46:26

@horvathviteztamas: "Bizony ezek az országok (és még rengeteg) adtak menedékjogot más államokban elítélt személyeknek."

Ja. De előtte nem jelentették ki, hogy ezek biztonságos jogállamok, ahonnan SENKIT nem fogadnak be. :))

Gábris szomszéd 2018.11.22. 18:49:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha még nem láttad ez kurva jó volt. :)

https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/videos/331795437376378/?__xts__[0]=68.ARBggQYP0mc_zr-uiAhOWVezqKT1wyPsQDqZaBTZfIrATkRyuYitK6mJ5S9K4MbI9xWm3h1mq6TJmY8O4_-k8UcwbZMfrJeb1nuGGvRsNKbQFWTiMxsvkQlFHx-lm8H5L-DQNrExjMDPKX4kYTp5N5cfosxrRBNR3V0NnNNmEGZUidxK7nZjKuAJSjhOSLWOnwwreTrk_YkjV4PMePaAq9nHAbgqVIvhOSzBEJVR9oFnn4Gw4Ow0qKJsZMaYYxNC6-0U88Yy3crPnG19ERRT1hC9bf001zo1vaEpYqBL-zr4vz_0HOKk9pZyitewpRFKLD6TSErfFQgqHwYW5beB5iWCTXOlPboTpwE&__tn__=-R

Cycmen 2018.11.22. 19:15:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "előtte nem jelentették ki, hogy ezek biztonságos jogállamok, ahonnan SENKIT nem fogadnak be. "

Ilyen amikor valaki kormányon van. Ha úgy dönt, nem engedi be a migránsokat, ha meg úgy dönt, ugyanonnan menedéket biztosít egy másik személynek és közben leszarja hogy ti mindehhez mit szóltok!
Tudom hogy kínos, de kilenc éve nem az a fő szempont hogy tetszik e a nyugatnak, meg a libsiknek! :D

N. Barbie 2018.11.22. 19:51:03

@Cycmen: Jaaa, ertem, ilyen fidesznyikeknel a gerinces kormanyzas. Ugyanazon orszagbol az egyik (sok) menekultkerelmezot nem engedi be, a masikat, aki raadasul elitelt bunozo es a fotolvaj haverja, azt meg igen.
Igazan szimpatikus viselkedes.

Tudom, hogy kinos, hogy gerincessegrol meg kovetkezetessegrol meg nem hallottal, de attol ezek a dolgok meg leteznek. Na nem orbanisztanban.

Amugy aggodom az e honapi berkommentelo gazsid miatt, ha az a direktiva a szolgaknak, hogy azt kell mantrazni, hogy Macedonia nem biztonsagos orszag, akkor te onkenyesen miert tersz el tole es mondod azt, hogy azert engedte be viki mert csak?
Igy karacsony elott biztos nem jonne jol egy kis fizetesmegvonas, vigyazz mit irsz. :DDD

Sir Bates dö Hól 2018.11.22. 20:54:37

@Cycmen: igazad van hájas testvér! kilencedik éve valóban orbán viktor dönt mindenről, s neked ez megfelel, nem érdekel, hogy mennyit lopnak, hogy kit tesznek tönkre, kitől mit vesznek el hatalmi szóval, mert eddig te még nem kerültél sorra... remélem most már te vagy a családtagod fog sorra kerülni...

Gábris szomszéd 2018.11.22. 21:10:28

@Sir Bates dö Hól: Ezt a világot teremtette a geci hájas testvérék segítségével. :(

vimeo.com/300462292

Sir Bates dö Hól 2018.11.22. 21:30:55

@Gábris szomszéd: te már tudod, hogy miről beszélek, igaz? ezért kellett volna '14-ben összeállni a választási törvény és az alkotmány visszaállítására...

toroczkai is az idolod volt, meg duró is, azt most hol vannak?...

Gábris szomszéd 2018.11.22. 21:33:17

@Sir Bates dö Hól: Most épp burkaviselési törvényt farigcsálnak a fidesz segítségével. Igazi nemzeti sorskérdés Magyarországon nemdebár? :)

index.hu/belfold/2018/11/22/duro_dora_utjara_inditott_egy_burkaviselest_tilto_torvenymodositast/

Sir Bates dö Hól 2018.11.22. 21:44:42

@Gábris szomszéd: azért látod, hogy miért kellett volna odaállni a cocik mellé, csak egy alkalommal, csak ideiglenesen? tudom, hányinger, de most lehetne vitatkozni. vonának óriási ebben a felelőssége...

kifordított nagyanyó 2018.11.25. 20:23:57

@Sir Bates dö Hól: Hát azért a cocik se nagyon álltak oda a jobbik mellé,vagy tévedek?

Sir Bates dö Hól 2018.11.25. 20:28:42

@kifordított nagyanyó: nem, sőt, a faszfejek még csak fel sem ajánlották nekik, ezzel átdobva a labdát a jobbik térfelére... csak négy évvel később, mikor már lejárt a szavatossága... ez van, gondolj arra, még mindig jobb moon, mint afganisztán tálibok uralta részén ateista melegnek lenni...

kifordított nagyanyó 2018.11.25. 20:43:15

@Sir Bates dö Hól: Ez olyan dolog,hogy az Elkúrás után én is úgy voltam,hogy nem baj feri,majd helyrehozzátok.

Utólag már könnyebb belátni,hogy esetleg lehettek volna előrehozott választások.
Biztos nyer a csúti de valószínű nem kétharmaddal.