B1 blogcsalád



Szellemkatonák járják a temetőt

Spitz & Deutsch új rovata Popper cédrusával

2018. november 20. - Spitz and Deutsch

Az emlékezés ünnepe

A háború végére emlékeznek a túlélő generációk - mindegyik a maga módján.

A világ pszichésen a mai napig nem volt képes feldolgozni az elmúlt század nagy háborúinak élményét és következményeit… régi és új hatalmak tündöklését és bukását, a határok újra meg újra való átrajzolását, melyek megváltoztatták a birodalmak és az egyszerű emberek helyzetet és életét.

img_9849.jpeg

img_9850.jpeg

img_9851.jpeg

img_9852.jpeg

img_9853.jpeg

img_9857.jpeg

img_9858.jpeg

 

 

Pótolhatatlan veszteségek, tragédiák, szét repesztett álmok törmeléken épült a jövő.…

Ezek a háborúk „lehetetlen” feladatokat róttak az egymást követő generációkra-s ezek a generációk azóta is küszködnek a rajuk bízott örökséggel.

,A kollektív és egyéni emlékezet kepés az élmények és érzelmek hasítottsága feldolgozásának szolgálatába állni . Kedvező körülmények között, a létezés folyamatosságának élménye is visszaállítható-ha elég kitartóan és nem sürgetve próbáljuk a szétszakadt szálakat összekötni és az élet élésének folyamatába helyezni. Ily módon ismét lehetővé válhat a tapasztalatból való tanulás...

A sok harsogó emlékezési forma között találtam rá a csendes szemlélődésre, a látott világ tárgyai mögé hatolás gyakorlására és a dolgok értelmének keresésére ösztönző „szellemkatonák csoportjára.

Slimbridgeben, a St John templom sírkertjében keresik mi maradt elrabolt életükből?

A drótkatonákat Jackie Lantelli álmodta eleven szellemekké.

Spitzspitz_and_deutsch_logo_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7614382024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsaruvér 2018.11.20. 09:34:06

Remélem nem sértek meg vele senkit ez tökéletes

Cycmen 2018.11.20. 09:37:56

Az elesettek sírjára nemzetiségüktől függetlenül kellene mára virágot helyezni és a tanulságokat levonva, de tárgyilagosan hozzáállni ezekhez a háborúkhoz az aktuálpolitika kizárásával.

sZulamith 2018.11.20. 13:50:08

Kicsit nehezen érthető, több időt igénylő poszt, de bizonyára csak én érzem igy. A fotókról többet is megtudtam volna.

Azon legyünk, hogy ne legyenek elesettek, ne keljen sirjukra virágot helyezni. Az emberi természet már csak olyan, hogy soha nem lesz ilyen.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.11.20. 15:35:57

@sZulamith: Ha volt ilyen, akkor lehet is a jövőben olyan hogy nem ontjuk ki embertársaink beleit. :-)

Az egyetlen önzetlenül együttműködő állat faj az pont az ember. :-) Példa a linux, az Open Source platform a mai világunkból, de a békés együttműködő magasan szervezett társadalom az nagyon is valószínű hogy létezett a régmúltban.

Kulcsszavak: "Marija Gimbutas", "Gordon Childe", "Duna civilizáció", de pár linket is adok, indulásnak elég lehet ennyi is.

hu.wikipedia.org/wiki/Marija_Gimbutas

scripter.hu/index.php/humor/6213-a-fold-nepe-mindig-marad-i-resz-a-duna-taj-oskori-muveltsegei

Az általad ismerni vélt (ocsmány) emberi természet az biza a történelem újabb időszakának harcos impériumainak a dezinformációja. :-) Több ezer éve tolják ezt a maszlagot, pl. az "eredendő bűn" és társai. :-(

2018.11.21. 07:28:29

Akik egykoron ellenségként egymás ellen harcoltak, azok a haláluk után--mindannyian-- hősök lettek ! Legyen az bármely nemzetiségű és legyen az a világ bármely pontján elhunyt katona, tisztelettel emlékezzünk rájuk.
Ez a kép legalább annyira hátborzongató, mint amennyire egyben felemelő is !

" Kell ez nagyon, igen nagyon,
napkeleten, napnyugaton -
ha már elpusztul a világ,
legyen a sírjára virág."
/ József Attila, 1925 /

Gyurikutya 2018.11.24. 22:47:32

@jános515: ez ugye azért nem így van, mert akkor Hitler is hősnek minősülne.

Cycmen 2018.11.25. 10:32:57

@Gyurikutya: "ez ugye azért nem így van, mert akkor Hitler is hősnek minősülne."

Annyira várható volt hogy valami nácikényszeres idióta ideszarik. Katonákról volt szó és az összes háborúról hülyeúr, meg pont arról hogy hagyni kéne mára a politikai töltetet.A poszt eleve az első vh. apropóján készült neked meg beugrik Hitler! Ez az, tartsuk meg emlékeinkben, sosem feledünk mein führer! .

Gyurikutya 2018.11.25. 18:12:55

Úgy vagyok én nácikényszeres idióta Cycmen, ahogy te mézédes szavú imám. Nagyon is egyetértek, hogy tartsuk meg az emlékeinkben a háború katona áldozatait (az én dédapám is az első világháborúban esett el), pusztán arra kívántam reflektálni, hogy az általánosítás magában foglalja a bűnösöket is. A József Attila versrészletet külön tetszett.

Cycmen 2018.11.26. 08:31:17

@Gyurikutya: A katonai temetőben halottak vannak és nem bűnösök! Ha volt is bűnük megfizettek érte az életükkel. Haláluk után pedig ilyen többedik generációk ne osztályozgassák őket hogy ki a jó, ki a jobb, mert ehhez nincs joguk. És ahhoz sem hogy beleszóljanak ha más megadja a tisztességet nekik!.
Ezért ostoba a Hitler dumád, ráadásul ő egyik katonai temetőben sem nyugodhat.
süti beállítások módosítása