B1 blogcsalád



Meghekkeli az LMP Hadházy aláírásgyűjtését

2018. október 07. - nickgrabowszki

Meg az az egész ellenzéket. kllup.jpg

Az utóbbi évek (kb. az az elmúlt 8 év) legértelmesebb kezdeményezése Hadházy Ákos aláírásgyűjtése Magyarország csatlakozásáért az Európai Ügyészséghez. Jogi következménye ugyan nem lesz annak sem, ha összegyűlik az egymillió aláírás, de arra alkalmas, hogy pártoktól függetlenül összegyűjtse azokat a magyar választókat, akiket zavar, hogy a gátlástalanul és teljesen nyíltan folyik az Orbán-, Fidesz- és NER-közeli oligarchák és lovagok nagyüzemi lopása.

Mivel a Fidesz csak nem gyűjthet aláírásokat az Európai Ügyészség bevezetése ellen, alkalmasint a Rogán vezette kabinetirodán ötlötték ki, hogy az LMP - amelyik amúgy csatlakozott Hadházy kezdeményezéséhez - kezdjen saját aláírásgyűjtésbe is a "csalás és az uniós forrásokkal való visszaélés ellen".

A dologgal több cél is el lehet érni:

  • a választók egy részét összezavarhatja, hogy ki gyűjtött és mire, ők maguk mit írtak alá és mit nem;
  • nyilván csökkenti az aláírási kedvet, ha a polgár felméri, adatai a Schmidt-Ungár oligarchacsalád kezébe kerülnek;
  • a Fidesz tudja majd kommunikálni, hogy az aláírásgyűjtés nem sikerült, az akció megbukott, ha az LMP nem gyűjti össze az egymilliót.

Keresztes László Lóránt, az LMP pillanatnyilag egyedüli elnöke, aki annyira ellenzéki, hogy egy független képviselőjelölt (Mellár Tamás) javára sem volt hajlandó visszalépni áprilisban a fideszessel szemben, saját Facebook-posztja alatt azzal indokolta a saját akciójukat, hogy - szemben Hadházyéval - annak jogi relevanciája is van.kkl.jpg

Ami egyszerűen hazugság.

Ha az LMP össze is gyűjt egymillió szignót azért, hogy szigorítsák az ellenőrzéseket az Európai Ügyészséghez csatakozó országokban, abból csak annyi következik, hogy az Európai Parlamentnek tárgyalnia kell a javaslatról.

Majd, esetleg, évek múlva.

De ha az EP el is fogad egy ilyen irányú határozatot, és azt át is fut a bürokrácián, az ellenőrzés érdemben nem tud szigorodni. Az már most is elég szigorú, de az OLAF (az Európai Csalás elleni Hivatal) hiába kezdeményez a tolvajok ellen eljárást, ha a Polt-féle ügyészség mindent rendben lévőnek talál.

Az LMP úgy tesz, mintha a korrupció, a csalások és lopások megakadályozás csak a slendrián hivatalnokokon múlna, és nem azon, hogy a tolvajlás rendszerszintű jelenség az Orbán-rezsimben, ami miatt a hatalommal összefonódó hatóságok egyike sem érdekelt a bűncselekmények felderítésében.

Ráadásul mivel polgári kezdeményezésről van szó, az LMP-nek 7 európai országban kellene összegyűjteni az aláírásokat, ami akkor akkor is megsüvegelendő teljesítmény volna, ha az egy valóban létező párt volna, és nem csak a NER meghosszabbított keze és álcázott ágense.

Kb. annyira akar az LMP összegyűjteni egymillió aláírást 7 országban, mint amennyire Erdősi Lászlóné és Kubatov kopasz verőemberi akarták a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás kiírását 2 és fél éve.

Ahhoz képest, hogy az LMP választás óta gyakorlatilag fölszámolta önmagát, hogy három volt elnöke is elhagyta (mondjuk az egyiket, Schiffert azért felvették a frakció fizetési listájára), egy oligarchacsalád birtokába került és egy "oszlófélben lévő hulla" (by Volner János) azért meglehetősen aktív. Három dolgot is csinál egyszerre:

  • idejekorán bebiztosítja, hogy a Fidesz kezén maradjon a főváros, hogy a hisztero-bulvárcelebet indít főpolgármester-jelöltnek, akinek jelölése lehetetlenné teszi, hogy az ellenzék egy komolyan vehető ellenfelet támasszon Tarlósnak;
  • közös EP-listát állítana a  finanszírozó nélkül maradt Jobbikkal, amivel a pártot megmenti az elsorvadástól, az ellenzéket meg attól, hogy egységesen tudjon fellépni a rezsimmel szemben;
  • továbbá nekilátott kinyírni Hadházy petícióját.

Külön pikantériája az LMP akciójának, hogy az aláírásgyűjtést annak a NER-lovagnak pártja indította, akinek családi cégébe Mészáros Lőrinc, az EU-források legnagyobb magyarországi kedvezményezettje néhány hete vásárolta be magát, illetve akinek másik  tulajdonostársa (ti. az anyja) a héten az uniós pénzekből vásárolt luxusrepülőgépen járt Londonban futballmeccset nézni a rezsim névadójával: chelsea.jpg

Ezek után nehéz azt feltételezni, hogy LMP lépéseit nem Orbán közvetlen környezetében tervezik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1214286967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2018.10.07. 16:33:31

Legalább elolvashattátok volna, hogy miről szól maga a kezdeményezés. AZ LMP rárepült hét magánszemély akciójára (amelyet rendesen elő kell készíteni, szeptember 27-én jegyezték be és a bejegyzés előtt két hónappal nyújtották be, az előkészítés jóval Hadházy ötlete előtt indult) és baromságokat ír róla. Az aláírásokat onlájn fogják gyűjteni, megfelelően biztonságos és hiteles rendszerben (igaz, a Bizottsági honlapról már letölthető egy aláíróív, de vajon hova akarják elküldeni?). Nem minősíteném itt Hadházy akcióját, de annyit illik tudni, hogy a Kúria egy ilyen tárgyú népszavazási kezdeményezést már elkaszált, és annak idején a sajtószabadságért se sikerült egymillió támogatót szerezni. Az Európai Polgári Kezdeményezés szabályozott, arról meg talán kár beszélni, hogy Európában mennyivel többen akarják megakadályozni, hogy a pénzüket ellopják, mint Magyarországon.

brumeszkosz 2018.10.07. 16:37:10

Finom leszek és nőies!!! Ki a kurva anyátokat nézitek ti m hülyének??? Én leszek az első aki csöre huzza a Kalasnyikovot, rátok!! Gyertek bazd meg és vigyetek el a fekete autóval mint rákosi idejében!!

tegnaptuska 2018.10.07. 17:14:28

Leszopjuk a Miniszterelnök Pöcsét.

NemodaBuda 2018.10.07. 17:18:49

Semmit sem ennek a bagázsnak ! Ungárnak sem, a többi LMP-s hazug disznónak sem. Még a szemük sem áll jól, de beszélnek is. Csupa melléduma, hazugság. Mire akkora az arcuk ? Nincsenek a fasorban sem akármelyik ellenzéki csoporthoz képest ! Nyugostan tekinthetjük őket a fidesz frakciójának, és kb. annyira kell megbecsülnünk öket ! Mégegyszer, egyetlen aláírást sem, egyetlen támogató szót sem - a hülyék csak maradjanak a másik oldalon !

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.10.07. 17:28:03

Az LMP az áprilisi választások alkalmával is pontosan úgy viselkedett, mintha kizárólag a fidesz malmára hajtaná a vizet. Konkrétan rajtuk múlott a 2/3-ad, ami nélkül talán még lenne esély, hogy a fidesz oda kerüljön, ahová való. Így most már nincs. Ez az LMP és kérdezem én (hátha olvassák), hogy minek él az ilyen ember? Mekkora hitványság kell ahhoz, hogy még azt se vállald fel, hogy melyik szekeret tolod?

6.Lenin 2018.10.07. 17:37:05

@Orbán egy Palpatine:

Ki nem tolta a Fidesz szekerét?
3x kétharmad. Rúgott még valaki labdába?

morpho 2018.10.07. 18:03:53

@6.Lenin:
Hitler is mindenkit lemosott a '33-as választásokon. Kormányra kerülve felszámolta a weimari köztársaság intézményrendszerét, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket és a munkásmozgalmat egyaránt. Létrehozta a közkeletűen „Harmadik Birodalomnak” nevezett új német államot, amely szándékai szerint ezer évre a világ vezető hatalma lett volna. Aztán mégsem lett az... Pedig a labdába rúgás megvolt.

@Orbán egy Palpatine:
Egyébként ha nem lenne meg a fidesz parlamenti 2/3-a, akkor az LMP/Jobbik, kívülről támogatná, úgyhogy tökmindegy az LMP szempontjából, hogy van-e kétharmad, vagy nincs.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2018.10.07. 18:04:30

@NemodaBuda: Az LMP csak rászállt valaki más kezdeményezésére. Egyébként az ATV-ben Jávor is belengette már, hogy élére áll (több, mint két hete).

pioneer2016 2018.10.07. 18:05:27

Az LMP szépen leírta magát. A legközelebbi választáson a parlamentbe sem jutnak be.
Egy kétszínű aljas párt.

6.Lenin 2018.10.07. 18:29:42

@morpho:
Hitlert 100 milliók támogatták -Európa szerte. Túlment a falon, ha nem teszi, ma is létezne a III. Birodalom. igaz, most a IV.-et építgeti a Mutti. mMás módszerekkel.
De mi köze ehhez Orbánnak, és Mo-nak? Valami elakadt nálad?

BiG74 Bodri 2018.10.07. 18:45:18

Se fityisz ánuszdugó lmp, se vadmarha magyarkodóval telepöttyözött jobbik, se lejárt szavatosságú gyurcsánydk.
Fasza a helyzet. Most már én is azt mondom, elsőnek az ellenzéket kellene eltakarítani.

6.Lenin 2018.10.07. 18:53:55

@BiG74 Bodri:

A végén mégis igaz, hogy a fafogaskerekek lassabban forognak. 2006-os téma ez már.
Nemsokára 2019 lesz, választásokkal.

sZulamith 2018.10.07. 19:12:27

Hadházy lennék kiszállnék a politikából, nem érdemeljük meg, hogy tovább lát az orránál, legyen az LMP, akár.

BiG74 Bodri 2018.10.07. 19:19:21

@6.Lenin:
Jah, csak továbbra sem vagyunk egy oldalon, és nem is leszünk. Az idő pedig tényleg múlik, ami fényes volt, lassan rozsdás lesz. Ami fiatal, lassan elmúlik, és a következő nemzedék, bár tele van nyomorult konzumidióta, kicsavarodott virtuális világban élőkkel, lassan kérdezgetni kezd.

6.Lenin 2018.10.07. 19:28:47

@BiG74 Bodri:

Nem is kell, hogy azonos oldalon legyünk, de ez nem zárja ki a kérdéseket. A lényeg, hogy időben kell feltenni azokat.

Szerintem a következő generáció (nem tudom te mennyi vagy) már nem tesz fel kérdéseket. Készen szeretne megkapni mindent, és lehetőleg gyorsan, minden erőfeszítés nélkül.
Igen, minden elmúlik 1x, eddig legalább is minden elmúlt, semmi sem az már, ami induláskor volt. De szerintem (is) ez így van jól.
Más generáció, más igények, más célok (ha van), aztán ők is elmúlnak mindenestől.
Ebben nincs semmi újdonság.

Hamihami 2018.10.07. 19:40:51

KEDVES NEM KORMANYPARTI KOMMENTELOK!
Igazsag szerint csak egy probara csinaltam itt egy nicket es komenteltem parszor, mert meg akartam nezni, hogyan mukodnek a fidesz berkomenteloi.
Egy nagy kerdes merult fel bennem: a nem kormanypartiak miert komentelnek? Miert irtok ide? Miert pazaroljatok az idotoket es adjatok a lovat es a munkalehetoseget azoknak, akik ezzel penzt keresnek? Ok, ellentetben veletek, nem a szabadidejuket hasznaljak, nem meggyozodesbol irnak. KIT AKARTOK MEGGYOZNI??? Birkaekat? Ok koszonik szepen a penzkereseti lehetoseget, nelkuletek nem lenne munkajuk!
Vagy azt a nehany fideszest akarjatok meggyozni par kommentel, akik ejjel-nappal a kozteve hirein lognak es a Kossuth radio penteki reggeli adasat eszik nagykanallal? Most komolyan???
Vagy egymast akarjatok meggyozni? Azt meg minek???
Lehet, hogy fura, amit mondok, de a legjobb strategia az lenne, ha azt az idot, amit ezekre a parttalan vitakra fecsereltek, olyanba fektetnetek, amik valoban okozhatnak valtozast. Peldaul mi most a fidesz egyik akhilesze? Hat az europai ugyeszseg egy ilyen dolog. Akkor miert nem hasznaljatok ki a kapcsolataitokat, on- es offline, hogy minel tobb emberhez eljusson es alairja a nepszavazasi kezdemenyezest. Miert nem osztjatok meg minel tobb emberrel, FB-n, blogokban, youtube-on, twitteren, linkedinen vagy barmin, amivel sok emberhez eljutnak azok a hirek, amik a korrupciorol, sunnyogasrol, kirekesztesrol es a propaganda hazugsagairol szolnak??? Sokkal, de sokkal nagyobb haszna lenne annak, minthogy itt munkalehetoseget adtok a berkommenteloknek. Ok beloletek elnek!
Ha nincs kivel vitatkozniuk, mit fognak csinalni? Meg par hetig minden cikkhez odairjak a baromsagaikat meg hogy fake news, elbeszelgetnek egymassal, es aztan? Mikozben ti egy nagy halom emberhez tudjatok eljuttatni a kormanynak kenyes dolgokat.
Valszeg erre a komentemre majd megirjak, hogy hulye vagy, nem jo a kiindulopont, faszsagokat beszelsz stb.... es? Egy masodpercet nem fogok azzal tolteni, hogy barmilyen vitaba szaljak veluk, mert azzal csak a napi adagjuk elereset segitenem, semmi mast.
Ha valakinek van epkezlab otlete, hogy a gyakorlatban ezt hogyan tudjuk megvalositani, ne tartsa titokban!
Ezt bekopizom meg jo par cikk ala kommentkent, hatha lesz valami foganatja es elindit valamit.

6.Lenin 2018.10.07. 19:47:38

@Hamihami:

"Ha valakinek van epkezlab otlete, hogy a gyakorlatban ezt hogyan tudjuk megvalositani, ne tartsa titokban!"

1) ne azt próbáld elhitetni, hogy Orbán egy geci, hanem azt, te miért nem lennél az.

Lenne még, de hátha egyszerre az már sokk lenne nektek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 20:11:51

a szerzőnek: "idejekorán bebiztosítja, hogy a Fidesz kezén maradjon a főváros, hogy a hisztero-bulvárcelebet indít főpolgármester-jelöltnek, akinek jelölése lehetetlenné teszi, hogy az ellenzék egy komolyan vehető ellenfelet támasszon Tarlósnak;"

gondolom a hisztero-bulvárceleb az puzsér lenne. ki lenne "egy komolyan vehető ellenfél"? például hitelesség, becsületesség, bizalom, kompetencia tekintetében?
nem kell szeretni a podemost, a szirizát, az öt csillagot (értem, hogy egy már regnáló párt és aktivistája miért ellenséges velük szembe), de elvitatni jogot, hogy bárki is induljon, pontosan mutatja a hozzáállást a "demokratikus választásokhoz".

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 20:16:40

@6.Lenin: ez oravecz vagy coelhó idézet? mert nagyon mély és nagyon ütős...

graycivil 2018.10.07. 20:25:50

Tavasszal az LMP-re szavaztam listán. Ezzel már én se vagyok jobb, mint a hülye fideszesek. Mentségemre legyen mondva, hogy Szél és Hadházy mellett én nem tudhattam, hogy ilyen FIDESZ-csicska az LMP, míg a "betonba zárt" Orbán esetén szavazói pontosan tudhatták, milyen országrontóra szavaznak.

Azt hiszem, az LMP ilyen ellenzéki-hitelesség romboló lépéseire mondják, hogy ÚGY NÉZ KI, az LMP-t a FIDESZ "politikai-gazdasági hadászati törzséből" irányítják. (Ungár & Ungár + Mészáros + Habony?)

graycivil 2018.10.07. 20:36:53

Ez a legaljasabb és legrafináltabb trükk Hadházyék kezdeményezésének meghekkelésére. Ugyanis mindenki tudja, hogy ha egy nevet kétszer találnak meg egy petíción belül az aláírások között, akkor az érvénytelenné válik. Tehát mindenki vigyázni fog, hogy csak egy aláírása legyen, hogy ne érvénytelenítsék.

Ám honnan tudja szegény polgár, hogy melyik "le az EU-pénzek lenyúlásával" típusú petíciót írta alá? Tehát egyértelmű cél, hogy az emberek aláírásait megosszák a petíciók között, ezzel mindkettőt érvénytelenítve, vagy nagy eséllyel ugyanazt a petíciót írja alá kétszer, ami szintén az érvényesség esélyét csökkenti.

Gratulálok LMP! Pestiesen szólva is: Ügyes!

6.Lenin 2018.10.07. 20:39:27

@graycivil:

Én csak azt nem értem, hogy miért nem képesek valakik észrevenni a pártra leselkedőket, és időben eltávolítani őket? Vagy be se engedni kétes elemeket?
Miként is kormányoztak volna akkor?
Te, mióta "ismerlek" mindig rossz lóra fogadtál.

ogli dzsí 2018.10.07. 20:42:53

sajnos, ez az alairasgyujtes csufos bukta lesz

sinus67 2018.10.07. 20:56:57

Most akkor az LMP a még az éretlen narancs? Vagy mi a fene?
Hát tényleg csak úgy van esély a repülést megállítani, ha az egész ellenzék emeszpéstől, jobbikostól, elempéstől, meg amúgy mindenestől eltűnne a picsába és vállalható, lekötelezhetetlen (na nem az Orbánra gondoltam) politikai alakulat/ok lépnének a színre!
De, sajnos ez nem fog megvalósulni, mert a pártpénzek és a képviselő fizetések + a velük járó előnyök úgy kellenek mindenkinek, mint egy falat kenyér!
Ilyen egy balf@sz, béna társaságot a világ nem hordott a hátán!

graycivil 2018.10.07. 20:58:53

@6.Lenin: Üdvözöllek, elvtárs! Igazad van. Te mindig tudtad, hogy melyik ló alá kell állni tátott szájjal. :)

6.Lenin 2018.10.07. 21:05:03

@sinus67:

"Hát tényleg csak úgy van esély a repülést megállítani, ha az egész ellenzék emeszpéstől, jobbikostól, elempéstől, meg amúgy mindenestől eltűnne a picsába és vállalható, lekötelezhetetlen (na nem az Orbánra gondoltam) politikai alakulat/ok lépnének a színre!"

Ez 206 ősze óta kérdés , de miként van, hogy a nem egybitesek ezt eddig képtelenek voltak felfogni? Te is csak csodálkozol, hogy tényleg? Már régen ezt kellett volna.

Ennek van egy nagy akadálya, mégpedig mindig lesznek annyian, akik beszavazzák őket.
Mióta mondom, hogy balfaszok gyülekezete, de eddig mindig megvédted őket. Kurva nehéz lehet a ballibák felfogó készsége.

ogli dzsí 2018.10.07. 21:05:57

Teljesen mind1 hogy az LMP lippsibolsi vagy fityiszes, ugyis fityisz kormany lesz 2022tol is

amen

6.Lenin 2018.10.07. 21:10:39

@graycivil:

Megint tévedsz, én azt tudtam, hogy kik alá nem szabad állni, mert alkalmatlanok. Még arra is, hogy akár ideiglenesen is alájuk álljak.
Te meg még mindig tátott szájjal állsz egy félig döglött ló alatt.

morph on deer 2018.10.07. 21:11:24

@sinus67:
“...vállalható, lekötelezhetetlen (na nem az Orbánra gondoltam) politikai alakulat/ok lépnének a színre!”

És honnan a büdös bánatból várod az érkezésüket, ha nem túl indiszkrét a kérdésem?
Gondolom, ahonnan a “hiteles” és “karizmatikus”, stb. vezető sem talált még ide, már vagy egy évtizede..!

Esküszöm, hogy semmivel nem lenne rosszabb 66 random közmunkást beültetni azért a nyolcvanezer bruttóért (-vagy mennyi), a világon semmilyen érdemi változást nem tapasztalnánk, ez tuti..

6.Lenin 2018.10.07. 21:17:55

@morph on deer:

Hú, B+, 1etértek veled. Godot-ra csak az várjon, aki kurvára ráér.
1 csak a félelmem, hogy te Feriben látod a megmentőt, pedig őt kéne elsőként kirúgni a P-ba.

KalmanBlog 2018.10.07. 21:20:24

TL DR. De látom, hogy marakodás és szenvedés megy, úgyhogy örülök.

morph on deer 2018.10.07. 21:21:44

@6.Lenin:
“ne azt próbáld elhitetni, hogy Orbán egy geci”
:D
Kivel kéne azt még elhitetni?
Van épkézláb ivarérett felnőtt ebben az országban aki ezt nem-, vagy nem így tudja?
Ugyan!

Ebben a kérdésben teljes az egyetértés.
A különbség csak az a két térfél között, hogy a fideszes rajongótábornak ez így is jó!
Egészségükre

ogli dzsí 2018.10.07. 21:27:46

@morph on deer: most volt valasztas, senkivel nem tudtatok elhitetni semmit

nagyobb volt a buko mint 2014be, pedig az se vot semmi

nagyobbat buktatok mind a rottenbiller

geco

6.Lenin 2018.10.07. 21:30:59

Bp. 2038 okt. 7.
Kedves nézőink friss híreket mondunk..
Ma délután a házelnök úr kíméletesen felkeltette Orbán V. me urat, miután a 40 drb 5%-os párt frakcióvezetői befejezték egymás és a kormány ekézését.
Me úr megköszönte a részvételüket és szép komótosan elhagyta az üléstermet.
az ellenzéki képviselők még néhány percig egymást anyázták, aztán ők is távoztak a büfé irányába.
Ezzel a parlamenti közvetítésünket befejeztük.

morph on deer 2018.10.07. 21:31:11

@6.Lenin:
Senkiben nem látom.

Viszont a többséggel ellentétben én nem tisztességtelennek tartom, hanem balfasznak, már párszor elmondtam, miért. Egyébként sem csípem, ha valakit olyasmikért gyepálnak, amiért pont nem sáros, holott lehetne egy csomó másért jogosan, csak általában egyszerűbbnek tűnik a már betanult verset lökni, gondolkodás nélkül.
Az ilyesmit nem állom, és renszerint bele szoktam pofázni a döglegyek zümmögésébe, ennyi.

6.Lenin 2018.10.07. 21:33:05

@morph on deer:

OK! Senkivel. Jön a Feri, a geci, na és akkor?
Győztünk?

sinus67 2018.10.07. 21:33:27

@morph on deer:
Na ez az én bajom, hogy nem tudom honnan a bánatból jönnének már valakik, akik nem balfaszkodnak, hanem eltakarítják a fideszt a redvába!
Sajnos, akár a jelenlegi garnitúra, akár újak állnának elő értelmes mondanivalóval, azt már nincs ahol előadják.
Lásd a Sargentini jelentés kapcsán kialakult parlamenti purpárlét.
Az ellenzékiek által mondottak nem jutottak el a kormány-propaganda egyetlen médiumaban sem. Csak a sorosozás és migránsozás.
Hogy szakadna rájuk az ég!

6.Lenin 2018.10.07. 21:43:44

@morph on deer:

"Az ilyesmit nem állom, és renszerint bele szoktam pofázni a döglegyek zümmögésébe, ennyi. "

Ez kurva jó!!!

B+, a döglegyek csak a dögre mennek, jogosan, hiszen az a munkaköri kötelességük, akik megdöglöttek, el kell őket takarítani.
ez teccett.

ogli dzsí 2018.10.07. 21:44:48

@sinus67: hat, a SZargentini atom is a libbancs loveszarokba robbant

most nagyon meglepodtunk, ja nem

Hamihami 2018.10.07. 21:46:18

@sinus67: kedves sinus es morphon, latom, meg mindig nagy hevvel adtok munkat es biztositjatok a jelenlevo berkommentelok megelheteset a szelmalomharcos kommentjeitekkel. Ok es csaladjaik ezt ezuton is koszonik nektek, nelkuletek veszelybe kerulne megelhetesuk.

morph on deer 2018.10.07. 21:47:48

@6.Lenin:
“Godot-ra csak az várjon, aki kurvára ráér.”
:) !
A helyzet az, hogy én már jó régóta nem pártokban látom a megoldást, szerintem a pártpolitizálás egy qrvára idejétmúlt dolog.
(Jó, tudom: - és mi van helyette? - még semmi, de attól még így gondolom)

Szerintem “ügyek” mentén kéne kezdeni gondolkodni, - ahogyan például ez most az EU-s ügyészségi kérdés kapcsán történik, - és nem a lobogó színe szerint.

Abszurdnak tartom, amikor “pártfegyelemre” való hivatkozással kényszerítenek egyénekre viselkedésmódot és/vagy véleményt még akkor is, ha az esetleg ütközik az egyén erkölcsi értékrendjével, lásd a fegyelmi ontézkedések az LMP-nél pl., vagy ugyanott azt, hogy alkalmasint “egyéb” indokokra tekintettel eltérnek a fegyelmi döntés végrehajtásától.

Szóval nagyon itt lenne az ideje túllépni ezeken a meghaladott szarságokon, mert ebből így a világon semmi nem lesz, akárhány zsenge trónkövetelő is fog előbújni a susnyásból...

morph on deer 2018.10.07. 21:54:34

@6.Lenin:
“akik megdöglöttek, el kell őket takarítani.”

Ez így igaz, csak nekem valahogy nem mindegy, hogy a szívinfarktusosra azt mondják, hogy AIDSes volt, a gutaütöttre meg hogy elvitte a malária, - ha egyszer nem úgy volt.
Ráadásul van, aki még a feltámadásban is hisz, de legalább is fél tőle!
:)

6.Lenin 2018.10.07. 21:58:26

@morph on deer:

Talán, majd, ha programozott , vagy mesterséges intelligenciák fognak irányítani embereket.

Csak itt meg nekem támadnak kétségeim.
Én ugyanis abban hiszek, hogy az ember egy programozott biológia robot. Program által korlátozott lehetőségeivel. Lehet bizonyos korlátok közt fejlődnie is, talán, de a programozók/előállítók szintjét nem érheti el. Vagy csak ezt én tartom jelenleg értelmetlennek.

6.Lenin 2018.10.07. 22:01:22

@morph on deer:

Nekem meg tök mind1, hogy mibe. Be vagyok oltva minden ilyen ellen.
1 a lényeg, döglött? El kell takarítani.

VT Man 2018.10.07. 22:26:21

Lehet Tarlósozni, de eddig egyetlen komolyan vehetõ alternatívát nem tudott felmutatni a baloldal.

Eddig még mindig Tarlós a legjobb.

rasztaszív 2018.10.07. 23:13:57

@VT Man: európai főügyésznek?mert az a téma...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 23:25:01

@6.Lenin: ez még nem magyarázza meg, hogy a fideszre húzod az ikszet... az már inkább, hogy mindig az erősebbhez törleszkedsz... ez jó és sikeres stratégia, de ne tiltakozz, ha lekurváznak...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 23:32:03

@6.Lenin: de itt a döglegyek önkéntesek... én rühellem a zsernyákokat, de az önkéntes rendőröket még meg is vetem...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 23:44:19

@6.Lenin: ne törd a fejed, felesleges, az olyan ösztönlények, mint te, csak a mindenáron való túlélésre koncentrálnak, s csak ezt vagytok képesek továbbadni a következő generációtoknak... nagyapád nyilas volt, majd ávós, majd munkásőr, te tömbbizalmi, vamzer, csurkista, majd fideszes, a fiad?...

Hamar Endre 2018.10.07. 23:47:04

Ez az egész blog-bejegyzés pont akkora hülyeség, mint a fidesz migránsozása, Soros-ozása. Nem ártana kicsit utánanézni ennek a témának, és utána blogolni!

szavazatszemlélő 2018.10.08. 01:58:38

Nem sül le a bőr arról a hazug pofátokról kedves B1 blog? Pont olyanok vagytok mint a Fidesz propagandamédiája. Hazudtok reggel, délben, és este. Annyira undorító, hogy az MSZP/DK meghosszabbított kezeként, próbáljátok mindenféle hazugságokkal lejáratni az LMP-t. A bolsi gazdáitok pontosan tudják, hogy közeleg számukra a politika vég, de azért még az utolsó erejükkel próbálnak mindent és mindenkit összeszarozni maguk körül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.08. 05:16:16

Le a kalappal az LMP előtt, hogy volt mersze szembemenni Soros emberével, Hatházyval. Maga az aláírásgyűjtés persze baromság, de helyes a szándék a Hatházy-típusú ballibák semlegesítésére.

ebella 2018.10.08. 05:22:39

@maxval balcán bircaman: Ez még egy kisz-fiúk zsoldjában álló hazázlan ügynöktől is rendkívül szánalmas. Miért? Ide nem a ti célközönségetek, a félig analfabéta, ótvar cigányok meg a két értelmes mondatot elmondani sem tudó, földművesek járna. Itt ezt feleslegesen csináljátok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.08. 05:37:35

@ebella:

Hatházyék erősíteni akarják Brüsszel így is erős hatalmát az ország felett, ezt meg kell akadályozni. Ennyi az egész.

,, 2018.10.08. 06:33:15

Én nagyon rühellem az lmpt a jelenlegi formájában, de abban sajnos igazuk van, hogy a petíciónak nincs jogi kötőereje. És ezzel vajon az összes aláíró tisztában van?
Nagyon naivnak kell lenni ahhoz, hogy vki komolyan elhigyje, hogy ettől majd a Fidesz meggondolja magát. "Aláírogatnak, aztán hazamennek", ennyi.
Ha a politikától amúgy is elfordulni készülő szavazókat megint feltüzelik és megint garantált kudarcba viszik, ez az eszköz is kiüresedik, mint a macskás férfi szervezte tüncikézés ("új választást!") után bármilyen tüntetés. Arról nem is beszélve, hogy az újabb kudarc milyen hatással lesz a szavazókra.
Nekem is az uniós polgári kezdeményezés ugrott be pár hónapja, de beleolvastam és mintha valami jogi akadálya lenne? Elfelejtettem, hogy mi, de majd megkeresem

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.10.08. 06:41:52

@maxval balcán bircaman: Ennél a semmit mondó szövegnél többet várunk el tovaris!

,, 2018.10.08. 08:10:42

Törölve lett a poszt egy része?
Mindegy, bár senkit sem érdekel, de megnéztem azt a kezdeményezést, amiről szó volt. Tehát: "SZÜNTESSÜK MEG A CSALÁST és visszaélést az UNIÓS FORRÁSOKKAL – a döntések és a végrehajtás jobb ellenőrzése és a szankciók révén"
Ez NEM az ügyészség kikényszerítéséről szól! "Az európai intézményeket fel kell jogosítani arra, hogy fokozott ellenőrzést alkalmazzanak azokban a tagállamokban, amelyek nem vesznek részt az Európai Ügyészség együttműködésben"
Vagyis 2 különböző dologban folyik az aláírásgyűjtés!
A határozatából is hadd idézzek: "Az a döntés, hogy részt vesznek-e vagy sem egy olyanmegerősített együttműködésben, mint amely létrehozta az Európai Ügyészséget, az egyes tagállamok önkéntes választásán alapul. "
Ebből nekem nem úgy tűnik, hogy az Ügyészség létrehozására bármilyen polgári kezdeményezés elegendő lenne.

6.Lenin 2018.10.08. 09:27:00

Itthon nem megy leváltani a Fideszt, jó lenne külföldi segítség.
az se fog menni, hiszen jövő tavasszal ott is buknak.
A libbantaknak végük van mindenhol a világon.
Ez a trend ma, nem lehet megállítani.

2006 őszén talán lett volna még esély, na nem megállítani, hanem elodázni a Fidesz győzelem sorozatait.
Ma már nincs is kivel, még csak megszorongatni sem. Még 1-2 év és teljesen kudarcra van ítélve bármilyen igyekezet is.
Balfaszok alkalmatlanok erre, más meg nincs. Kérem, mindenki nyugodjon le. Ez van.
Mi a faszért kellett már 8. éve teljesen alkalmatlanokkal kísérletezni.

2018.10.08. 11:47:58

@6.Lenin: "Itthon nem megy leváltani a Fideszt, jó lenne külföldi segítség."

Ez a lényeg. Ha megnézed, ennek már történelmi hagyományai vannak bal oldalon....

(Amúgy meg miféle perverzió már, ha valaki baloldali és a liberlizmussal házal? Két, egymással szembenálló ideológia. )

Minden ballib bérretteg 2018.10.08. 13:51:08

@szavazatszemlélő:

A komcsik, így az MSZP és a DK Rákosi óta nyomja, az aki nincs velünk az ellenünk van dumát.
89 után is sötétben bújkáló ellenforradalmárokat kergetnek, épp mint előtte.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 14:06:11

@Womb Raider: ez nagyon gyenge... az még nem tesz a filozófia felkent doktornő tévé, hogy arisztotelész, platon, morus, mill, hobbes, montesquieu vagy marx nevét láttad már leírva... legalább russelt vedd le a polcról!... a baloldali (ármit is jelentsen ez vulgárNERben) és liberalizmus két ellentétes ideológia, mint tom és jerry, ugye?;-)... remélem a reader's digest albumaiból készülsz a nagydoktoridra... kurvára remélem, hogy nem a rántotta és a melegszendvics a gasztronómiai csúcsteljesítményed... mondd, hogy legalább párizsit tudsz rántani!;-DD... mindegy, majd eszünk mirelit lazannyát, én így is odavagyok érted...

2018.10.08. 14:13:47

@Sir Bates dö Hól: Jól van, kezdesz delirálni. Nem áll jól neked ez a mindenkinél bölcsebb vagyok szerep. Túlspilázod. Bár az ékesszóló semmitmondásban verhetetlen vagy.
..és az külön poén, hogy még a csapdát sem veszed észre. Csak nézed magad a tükörben és pózolsz. Ritka nagy majom vagy. :))))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 14:15:36

@Minden ballib bérretteg: "az MSZP és a DK Rákosi óta nyomja, az aki nincs velünk az ellenünk"

Megint bizonyítottad - nem mintha kellene - tudatlanságodat.

" A mondat, melyet Kádár 1961 decemberében fogalmazott meg, így hangzik: " Aki nincs ellenünk, az velünk van."

A mondat nem Kádártól származik. Sztálin is, Rákosi is gyakran hangoztatták, az ellenkező előjellel: "Aki nincs velünk, az ellenünk van." Lenin mind két változatot használta, nem is egyszer. Alighanem egyikük sem tudta, hogy maga a mondat – és a gondolat – több ezer éves. A Bibliában három evangélista, Lukács, Márk és Máté, Jézus szájába adja: "Aki nincs ellenünk, mellettünk van." És az ellenkezőjét is: "Aki velem nincs, ellenem van.""

hu.wikiquote.org/wiki/K%C3%A1d%C3%A1r_J%C3%A1nos

"„Szeretnék néhány szót szólni egy elég nagy zajt okozott jelszóról – mondta. – Arról a jelszóról van szó, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van. (...) Ez a megállapítás természetesen nem tudományos tézis, hanem egyszerűen politikai megállapítás, ha úgy tetszik, agitációs jelszó, amely emberek viszonyára, nem pedig világnézetére vonatkozik. Az ideológiában ez a jelszó használhatatlan. Az ideológiában nem lehet válogatni ellenséges vagy nem élesen ellenséges között. Ellenséges minden elmélet, amely nem marxista–leninista, mert az ideológiákat nem lehet összekeverni, összebékíteni. Még egyszer ismétlem: az, hogy ki van velünk és ellenünk, nem az ideológiára vonatkozik, hanem az emberi viszonyokra.” Kádár ezután kitért arra, hogy a kommunista pártokban elterjedt harci jelszó, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van, tehát ellenség. „Arra gondoltunk – jegyezte meg –, hogy fordítsuk meg ezt a jelszót, hisz különösen ma nálunk az a helyzet, hogy aki nincs ellenünk, az tulajdonképpen a dolog lényegét tekintve velünk van.” "

nol.hu/archivum/20121124-aki_nincs_ellenunk___-1348299

Nézd, én is utálom a szocikat meg a gyúrcsányit, de a te elvakult fideSSfasszopásod, és irracionális gyűlöleted minden magyar ellen, az már beteges.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 14:25:10

@Womb Raider: viszont ritka egy jóképű majom:-)... kicsim, az nem csapda, hogy körbepisilsz egy területet, majd aki odasétál azt fogolynak minősíted... ez nem salem vagy eastwick... bár tény, hogy rabul ejtettél, hihetetlenül szexi a félművelt butaságod;-)...

2018.10.08. 14:30:10

@Sir Bates dö Hól: Mennyivel izgatóbb a te művelt, ám céltalan semmitmondásod.. de legalább fenntartja az erekciód.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 14:49:50

@Womb Raider: számodra ismeretlen nyelven beszélek? azért semmitmondó?... az erekciót a belőled áradó állati ösztönlény tartja fent... téged még nem fertőzött meg a hiábavaló értelem, az a fránya gondolkodás, a cogito ergo sum, te csupán vagy...

2018.10.08. 15:53:57

@Sir Bates dö Hól: Jajjnemááár... le ne szopd magad.. a hozzászólásaid 80%-ban arról szólnak, hogy görcsösen igyekszel igazolni mindenkivel szembeni szellemi fölényed.. lássuk be..ez kínos. Itt maszturbálsz a b1-en, miközben az Akadémián elhűl a levesed. Csak nem Brendel n. reinkarnációját kell tisztelnünk benned? Vagy csak átlagosan kompenzáló kis frusztrált pöcs vagy?
Majd, ha az idehányt bölcselkedéseid nem egy vezérelv fogja koherens egységbe foglalni (azorbángeci és a hívei is gecik) akkor beszélhetsz gondolkodó lényről. Most inkább egy pöffeszkedő oranguntánt idézel. Nem attól leszel intellektuális óriás, hogy ömlesztett félmondatokkal és random filozófiai nézetek/vélemények halmazát retrospektív történelmi csapongással fűszerezed. Eddig semmi újat nem voltál képes mindebből szintetizálni, csak vég nélkül büfögsz föl mindent, ami jön.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 15:59:43

@Womb Raider: viszont te nem tudsz ellenállni annak, amit felbüfögök... kétpofára zabálod;-DD
egyébként nem én vagyok okos... te vagy oktondi...

2018.10.08. 16:05:31

@Sir Bates dö Hól: Jól van.. Matyi megérkezett.. már nem kell megjátszanod magad, jöhet a náci kártya és a szokásos fordulataid. javaslom a "pofán szartad magad" és a "takonygerinc" panelek gyakori felvonultatását.

"egyébként nem én vagyok okos... te vagy oktondi..."
jajhogynepersze..

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 16:15:26

@Womb Raider: "görcsösen igyekszel igazolni mindenkivel szembeni szellemi fölényed."

Még mindig egy fokkal jobb, mint ahogy te görcsösen igazolod mindenkivel szembeni szellemi alantasságod. :))

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 16:15:53

@Womb Raider: elvesztettem a fonalat, nem tudlak most követni... Matyi?... nem szoktam nácizni, takonygerincezni, pofánszartadmagadozni... szimplán elküldöm a másikat a kurva anyjába, ha olyan a helyzet, de nácizni, takonygerincezni, pofánszartadmagadozni olyan zsenánt...

graycivil 2018.10.09. 08:09:06

Döbbenetes, a FIDESZ-tábor legénysége mennyire mer "szellemileg picinek" lenni.

Orbánt az égbe emelték az "ingyenes egészségügy és tanulás" jelszavával, majd amikor kiderül, hogy az egész egy oltári hazugság volt, akkor még védik a mundér becsületét. Egyszerűen nem értem, hogy képesek ilyen elképesztő méretben hülyét csinálni magukból, miközben az országot már financiálisan csak az tartja életben, hogy a kormány csak a saját zsebére hajlandó pénzt áldozni, a kormány valódi működésére már alig.

És az is kiderül szép lassan, hogy a "hatalmas béremelkedés" csak a Mészárosokat és Rogánokat érinti, miközben a mai magyar átlagpolgár alig keres többet a minimálbérnél.

2018.10.09. 08:21:41

@graycivil: "Döbbenetes, a FIDESZ-tábor legénysége mennyire mer "szellemileg picinek" lenni."
vs.
"És az is kiderül szép lassan, hogy a "hatalmas béremelkedés" csak a Mészárosokat és Rogánokat érinti, "
Csak szólok, hogy a tulajdonosok a jövedelmüket a legritkább esetben veszik ki fizetésként.. az osztalékjövedelmeket viszont nem számítják bele a statisztikába :))))

" miközben az országot már financiálisan csak az tartja életben, hogy a kormány csak a saját zsebére hajlandó pénzt áldozni, a kormány valódi működésére már alig."
???? nem egészen értem, mit is szándékoztál mondani.
De legyen.. ha így is növekszik a gazdaság és a gazdasági mutatóink nem térnek el (tendenciát figyelve) a hozzánk hasonló országokétól, úgy annyira nagy baj nincs.
Én azt gondolom, csak ürez vagdalkozás, amit előadsz.

"miközben a mai magyar átlagpolgár alig keres többet a minimálbérnél."
:))))))))))) én a havi járulék és bér utalásokból nem egészen ezt olvasom ki. Ha az elmúlt éveket is nézem, úgy én egy elég rendes növekedő szakaszt látok. Nominál és reál szinten is. Emelkedett az átlag és a medián is.. ami nettóban 170-180 körül lehet éppen. A versenyszférára értem.. de a közig nyilván másabb értékekekt is mutathat.

Szóval bárcsak igazad lenne.. és a minimálbéreknél tartanánk.

0dzsud0 2018.10.09. 13:16:33

@graycivil: álljon tanulságul mindenkinek a hozzászólásod: az ide kommentelő ballib "gondolkodók" hihetetlen, de tényleg ekkora burokban élnek. miért mindig a legsötétebb prolik érzik magukat felvilágosultnak? ember, mutass már valakit, aki 150 nettó alatt visz haza, már a McDonald's többet fizet ennél egy egyetemistának. közszektort ideértve. kórházi ápolói munka fizet esetleg ennyit, meg az a pár hely, ahol még nem volt meg az amúgy folyamatban lévő bérrendezés (KSH, MÁK), és ott is csak legfeljebb egy pályakezdő, aki ha kevesli, egy irodaházzal arrébb hazavisz legalább 300 nettót. adott egy házaspár, felsőfokú végzettség nélkül, a nő elmegy pénztárosnak az Aldiba, a férfi elmegy buszsofőrnek a BKK-hoz, kb. lasszóval fogják az embert (pl. lehet szállón lakni, hogy lakbérre se menjen el egy fillér sem). a háztartás összbevétele 800 bruttó lesz, a mostani szja-val náluk marad több, mint fél misi, úgy, hogy anya még egyetlen gyereket nem vállalt. ha mondjuk apa megunja, hogy csak ilyen keveset visz haza, tök ingyen lehet belőle kamionsofőr, vagy mondjuk villanyszerelő (sőt, mindkettő, mert már két szakmát támogat az állam), és előbbivel vállalhat nemzetközi fuvart (600 nettótól felfelé), utóbbival lehet pl. katás vállalkozó, és évi 12 misi bevételig havi 50 ropi közterhet fizet. szóval szeretném megkérdezni, hogy te mégis mi a jó fenéről beszélsz!?

2018.10.09. 13:37:15

@0dzsud0: :)))) A 444-en nem ezt montááák...

Kiváncsi vagyok, hogyan fogja a baloldal kommunikálni a tervezett családtámogatási újítást, miszerint 3 gyerek után a mama megtarthatja a teljes szja-t?

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/milliokhoz-juthatnak-az-anyak-a-kormany-peldatlan-kedvezmenyevel.299796.html
(ha felmenő, ha teljes körű bevezetéssel oldják meg)

Csak tippelek: Már megint a 'gazdagoknak' kedvezett a fidesz.

0dzsud0 2018.10.09. 14:31:21

@Womb Raider: persze, hát ez csak megint tovább növeli a szakadékot a szegények és gazdagok között, inkább legyen megint br. 70 a minimálbér, br. 140 felett 36% az szja (vegyük csak el a sok gazdagtól), a bankoknak fülünket-farkunkat behúzva bólogassunk, az építőipari vállalkozók meg nyugodtan furikázzanak az X5-öseikkel, minimálbérre bejelentve, az volt a jó világ, nem ez a mostani, élhetetlen ország.

szerk.: a fentebbi kommentemben "tanulságul" helyett "tanúságul"

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 18:48:29

@Womb Raider: @0dzsud0: amennyiben az volt a célotok, hogy bebizonyítsátok @graycivil: állítását, miszerint "Döbbenetes, a FIDESZ-tábor legénysége mennyire mer "szellemileg picinek" lenni." , az tökéletesen sikerült... sőt, hoztátok a kiváló szemléltetését is a morális kognitív disszonanciának is...

0dzsud0 2018.10.09. 20:55:09

@Sir Bates dö Hól: ez így egy picit kevés lesz. tudnál cáfolni bármit is abból, amit graycivilnek válaszoltam? én személy szerint mégcsak fideszes sem vagyok, azt viszont nagyon komoly problémának tartom, hogy még mindig az az elenyésző, ám rendkívül hangos, ostoba ballib réteg próbálja osztani az észt, akiknek a vezetőinél még senki nem kormányozta gyengébb teljesítménnyel ezt az országot. ha kormányváltást szeretnének, menjenek nagyon messzire, és soha ne próbáljanak visszajönni. az április 8-i bődületes vereség (nem az első, és nem is az utolsó) gyönyörűen bemutatta, hogy pontosan ugyanannyira állnak távol a realitásoktól, mint graycivil, aki szerint a mai magyar átlagpolgár alig keres többet a minimálbérnél. hol kell ehhez élni? mit kell ehhez szívni? kommentjében egyébként a fidesz-tábor nyugodt szívvel kicserélhető ballib-táborra, és máris stimmel az állítás.

rávilágíthatnál továbbá, hogy szerinted pontosan hol szemléltettünk mi "morális kognitív disszonanciát"...különben még kénytelen lennék azt hinni, hogy csak véletlenszerűen hányod egymás után a frissen tanult idegen szavakat :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 23:25:13

@0dzsud0: "ember, mutass már valakit, aki 150 nettó alatt visz haza" 24.hu/belfold/2018/09/19/nagyon-tavol-all-a-realitastol-a-217-ezres-atlagber/ ehhez hozzáveszed a közmunkások számát www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli038.html

hát, lesz egy pár ember, akire rá tudsz mutatni... se téged, se @Womb Raider: -t nem fognak körözni a nobel-díj átadása miatt...

"rávilágíthatnál továbbá, hogy szerinted pontosan hol szemléltettünk mi "morális kognitív disszonanciát"...különben még kénytelen lennék azt hinni, hogy csak véletlenszerűen hányod egymás után a frissen tanult idegen szavakat :)"
akciósan küldték az idegen szavak és kifejezések szótárát, a kezdők lelkesedése bizonnyal elragadott, de nem jegyzem meg a jelentését a szavaknak -kicsi a processzorom-, de gondolom te majd megfejted, ha sikerül, küldd már el nekem is, mert jó lenne tudnom... mert hangalakra nagyon ütős, bejön kurvára, sz'al előre is köszönöm...

"én személy szerint mégcsak fideszes sem vagyok, azt viszont nagyon komoly problémának tartom, hogy még mindig az az elenyésző, ám rendkívül hangos, ostoba ballib réteg próbálja osztani az észt, akiknek a vezetőinél még senki nem kormányozta gyengébb teljesítménnyel ezt az országot. "

hát, én ugyan abszolút baloldalinak minősülök a többség szerint, meg liberálisnak is, de azt nem vettem észre, hogy moot '90 óta mikor kormányozta akár baloldali, akár liberális kormány... liberális/neoliberális gazdaságpolitikai irányzat valóban felfedezhető, de társadalompolitikai szempontból biztos a csipás szemem miatt nem vettem észre az irányt...

0dzsud0 2018.10.10. 09:23:47

@Sir Bates dö Hól: tehát te most komolyan jössz a 4 éves adatokkal? 4 éve én sem annyit kerestem, mint ma, elhiheted. meg a minimálbér sem annyi volt, mint ma. egyébként jó látni, hogy a függetlenobjektív baloldali sajtó már arról kell, hogy írjon, hogy "nem olyan jó ám nektek, csak úgy érzitek" :) arra már ki sem térek, hogy ha a fekete- és szürkefoglalkoztatást is bele tudnánk számolni a statisztikába, valószínűleg a mostani átlagra kijönne, hogy az csak a medián. a statisztika még negatív irányba torzít is a kedves ballib bérrettegők kedvéért. :)

a közmunka segély, nem pedig munka. azért lett kitalálva, hogy a segélyért cserébe minden reggel fel kelljen kelni, és el kelljen menni valami munkának látszó dolgot csinálni. ez az első lépés. vissza a munka világába. ha már úgyis fel kell kelni minden nap, akkor már lehet elgondolkodik az illető, hogy kereshetné a pénz háromszorosát is egy igazi munkahelyen, ugyanannyi idő alatt.

felesleges belemenni a balliberális, mint fogalom értelmezésébe, már eleve a "baloldali ÉS liberális" összeférhetetlen. az elnevezés mégis megmarad, pedig ugyanannyira abszurd, mint a DEMOKRATIKUS koalíció. néhány évtizeddel ezelőtt én is liberálisnak számítanék, csak az a liberalizmus ma már nem az a liberalizmus. felesleges ezen rugózni.

Sir Bates dö Hól 2018.10.10. 14:58:50

@0dzsud0: igazán megtisztelő, hogy a konstruktívitás szellemében átgondoltad válaszom, és nem a szart kezdted el maszatolni, sikeresen cáfoltad a "szellemileg picinek lenni" alaptalan vádját... valóban az egyetlen és kizárólagos út nemzetünk és annak karakterisztikus sajátosságainak megtartására a reneszánsszal kezdődő destruktív gondolatok ignorálása... szorgos népünk győzni fog! magyarország a mi skanzenünk!
"De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett."
süti beállítások módosítása