B1 blogcsaládMarslakó Felcsúton

2018. október 06. - jdesi

A Marslakó lesöpörte mindhárom bajszáról a morzsákat, megigazította a gallérjait, s úgy találta a tükörben, hogy rendben van. Közben az űrhajó kis zökkenéssel megállt és Marslakó elindult a kijárat felé, miközben egy recsegő hang a megafonból azt ismételgette: Felcsút, Felcsút állomás. Kérem vigyázzanak, a felszállópályáról űrhajó indul. Tralalalalala.

 felcsut.jpg

A Marslakó frissen, üdén leugrott a lépcsőn, körülnézett és megállapította, hogy ilyen szép űrkikötőt még nem is látott. A fogadóépület oldalában egy nagy tábla hirdette, hogy épült az Európai Unió támogatásából, kivitelező, beruházó, ellenőr és hallja kend: Mészáros Lőrinc.

Marslakó elégedetten bólintott, hogy mégiscsak jó dolog ez az Európai Unió, ha ilyen szép dolgokra költi a pénzét, és bizony ez a Mészáros Lőrinc is remek ember lehet, nyilván az elsők közt is a legjobb, krém, de la krém, ahogy a vörös bolygón mondják, s érdemes lenne nála is tisztelgő látogatást tenni, s megkérdezni, hogy nincs e kedve pályázni egy két beruházásra a Marson, ott most nagy építkezések folynak, hogy a Földről rengetegen költöznek át oda, bizonyára remek dolgokat tudna ott is csinálni.

Miközben ezen elmélkedett egy borízű hang kiáltott rá valamit. Marslakó, aki azért tanulmányozta a földi, különösen a felcsúti emberek szokásait, de még nem tudott mindent, mert egy pár éves útikönyvé volt csak, az is alapvetően Budapestről szólt, szóval Marslakó azt hitte, köszön neki az ember. Szíveit melegség járta át és barátságosan visszamosolyogva mondta mindegyik szájával amit köszönésnek tanult a régi könyvből: Kisztihand kisnagysád!

Mire a borízű hang tulajdonosa, ki kerek, úgynevezett svájci sapkát viselt, kék, hosszú köpenyt és bakancsot, valahogy eféleképpen folytatta:

A te anyádat te gyüttment homokos. Olvastam ám én rólad a Ripostban, te buzzancs sorosista, nem akarsz te mást, mint a leányainkat megbecsteleníteni, hívom is a rendőröket, hogy vigyenek innen el és csukjanak le. Szerintem te még zsiddancs is vagy te, te – rázta az öklét.

Marslakó még ezt is üdvözlésnek vette, ugyanis a kis fordítógépébe kimerült az elem, amit az előbb vett az Utasellátó restijében egy kis málnával, koszos pohárban – mert más nem volt két Sportszeleten és egy légyjárta fasirtos zsömlén kívül.

Azért az emberhatározójában megnézte:

Homo Felcsúticus

– volt egy felkiáltójel mellette, hogy nem teljesen veszélytelen fajta. Néha harap is, lesből támad, sunyi, értelmi színvonala relatíve alacsony, falkában él, a falkavezért gondolkodás nélkül követi általában, különösen, amíg az hozzásegíti, hogy más falkák koncát elvegyék. Az önálló gondolkodás nem az erőssége, de fogságban jól szelídíthető, kézhez szoktatható. Érdemes fűszeres kolbásszal csalogatni, de estére se engedjük be a házunkba, mert ott könnyen nagy rombolást végezhet és tárgyaink is eltűnhetnek.

Marslakó mosolyogva bólogatott hát felé és egy kispukedlit vágott ki, ahogy azt az etikett előírja, ha idegen fajjal találkozunk. A marslakók szerettek idegenekkel találkozni, barátkozni, együttműködni velük, bár a szaguk eleinte meglehetősen zavarta őket, különösen itt a földön érezték úgy, hogy minden ember kellemetlenül büdös, de sok űrközi kalandjuk során megtanulták, csak úgy maradhat a Mars az első és legsikeresebb bolygó, ha a legkülönfélébb lényeket a kozmoszból összegyűjtik és jó lehetőséget biztosítanak nekik az érvényesüléshez.

Nemhiába nevezték a Marsot űrszerte a szabad lehetőségek bolygójának. Egynyelvű, egyszívű bolygó nem lehet sikeres – idézték gyakran, bár a marslakóknak két vagy három szíve is volt általában.

Közben a Homo felcsuticus a rendőrséget tárcsázta, miközben  egy napközis hitoktató odalépve Marslakóhoz nagy bátran lepofozta a sapkáját.

Közben rikácsolt, ahogy megszokta:

  • Pokolra kerülsz te átokfajta. Nem adjuk az asszonyainkat! Nem adjuk a munkánkat. Olvastam ám én rólad, hogy betelepítenéd ide a fajtádat, meg a Soros. És különben is te buzzancs, itt állsz a nagy vezér szobra előtt, hát vedd le azt a hippis sapkádat, hogy esne beléd a ménkű, te füvező, himpellér.

És így tovább. Az emberek meg megálltak, bólogattak, volt aki lehajolt és egy követ keresett, hogy hozzávágja, más közben a keresztény vendégszeretetről magyarázott és közben elorozta Marslakó kis kézi táskáját, amit az könnyelműen letett maga mellé.

Pár év múlva, amikor aztán egyesültek a nagy bolygók, lett örök élet és bevezették az  örök egészséget, lett ingyen sör, valamint boldogság, akkor valahogy a homo felcsuticus kimaradt ebből a dologból.

A felcsúti űrkikötőt megette a rozsda, az utolsó helyi járatú űrhajó akkor ment el innen, amikor a Felcsút csapata kettő egyet játszott a Mezőkövesddel, vagy talán a Gyirmóttal, de ez a polgárháborúba süllyedt kis tartományban senkit sem érdekelt, még azt az öreg, mogorva kövér embert sem, aki rendületlenül ott szotyzolázott, a leomlott, koszos, szétesett királyi páholyban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614285249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábris szomszéd 2018.10.07. 10:23:02

@Ménár Atya: Nyugi a régivágásúkerdemokraták sem panaszkodhatnak. :)

youtu.be/omG7wj4u6K4

midnightcoder2 2018.10.07. 10:35:51

@Fülig José: Nem tudom te hol élsz, de én még soha nem hallottam, hogy mondjuk egy Gy`őrben élő ember gyűlölné a Heves megyében élőt. Max. vidék vs Budapest ellentét van, de gyűlöletnek azt sem nevezném. Egy kivétel van: a honi liberósbolsik gyűlölik a Felcsúton élőket és általában a vidékieket, ahogy ez a blog is mutatja. De ezt hiba lenne kivetíteni az egész országra, szerencsére liberósbolsiból viszonylag kevés él az országban, ahogy azt a választási eredmények is mutatják.

taga20 2018.10.07. 10:44:36

@midnightcoder2: te bazdmeg fogyatékos vagy, az fiksz. vagy egy ócska demens fityeszzombi!

Gábris szomszéd 2018.10.07. 10:45:48

@taga20: Látod te is elbasztad, mert nem jársz meccset nézni a gecivel. :)

midnightcoder2 2018.10.07. 10:57:58

@taga20: A világ nem fekete-fehér. Ez amúgy a balfékek általános tévedése: azt hiszik, hogy az aki utálja Viktort az feltétlenül velük van, és hogy az aki őket utálja az feltétlenül a Viktorral. Ebből egyik sem igaz. Van egy réteg aki a Viktorral van, van egy aki a liberósbolsikkal, és van aki mind a két csapattól hány. Innentől kezdve az a kérdés, hogy melyik csapatot tartod kártékonyabbnak. Az én esetemben az van, hogy titeket hosszabb távon még toxikusabbnak tartalak mint Orbánékat. Orbánék csak tolvajok, de ti ráadásul még ostobák is.

Ménár Atya 2018.10.07. 10:58:56

@taga20:
Te most másról beszélsz.
Én azt kérdeztem mi nem tetszik abban amit írtam.
Az hogy szerintem elég fasiszta dolog megbélyegezni valakit azért,mert ott a lakóhelye ahol van.
Ilyen alapon te egy mszps dks fideszes hazaáruló vagy, mert magyarországon élsz.
Na érted már?
A gond az ezzel a bloggal, hogy egyrészt a migráns és a koviubi szintjét sem üti meg, a komolyabb viszont az, hogy uszító.
Tehát most akkor minden ellenzéki menjen felcsútra, és verje meg a felcsútíakat, vagy akassza fel őket, mert épp ott van házuk,.
De megfordíthatnám ezt a logikát, minden pápai bűnös és lógnia kell,mert a hazaáruló fletó ott született.
Édes fiam taga 20, tényleg nem veszed észre hogy ez a blog milyen aljas és miről szól?
Vagy csak ész nélkül beállsz bármi mellé, gondolkodni meg minek, hiszen a náci blogger megtette ezt?
youtu.be/ZIMTcvS1HV0?t=12

taga20 2018.10.07. 11:05:10

@midnightcoder2: "liberósbolsikkal"

aki képes ilyet leírni többször, az szerinted nem fogyatékos?

Gábris szomszéd 2018.10.07. 11:11:22

@midnightcoder2: Viktor már régen eltanulta a bolsi tempót, csak épp "nemzeti" jelmezbe bújtatja.

taga20 2018.10.07. 11:12:05

@Ménár Atya: ezt a sok baromságot te találod ki, vagy ez timmunka nálatok.

haver, nincs egy mondatod, ami ne hemzsegne a hülyeségtől, a csúsztatástól, a hazugságoktól.

nincs kedve annyit írni. viszont remélem pénzé csinálod ezt itt, me ha ingyé, akkor tényleg gáz van!:)

midnightcoder2 2018.10.07. 11:14:29

@taga20: Te minek hívnád Pl. az MSZP-t vagy a DK-t ? Baloldalaiak és liberálisok, miközben a baloldaliság és a liberalizmus alapvetően egymással ellentétes fogalmak, és ami a kettő házasságából létrejött, az egy ideológiai szörnyszülött. De ettől létezik.

midnightcoder2 2018.10.07. 11:19:49

@Gábris szomszéd: Viktor Rejtő könyveiből a Piszkos Fred, a kapitány. A baloldal pedig a Fülig Jimmy. Egyiket sem szeretem a hajóhídon, de ha már ez a választék, akkor inkább a Piszok Alfréd legyen ott: lehet, hogy előfordulnak szivarok az üzemanyag elszámolásban, de van olaj, szén, ennivaló, jövedelem, és vihar előtt, hogy hogy nem, mindig kikötő közelében van a hajó.

taga20 2018.10.07. 11:20:58

@midnightcoder2: tudod mi a szörnyszülött? a geci, kágébésputyin, vagy erdogán.

a baloldaliság és a liberalizmus, miért lenne ellentétes fogalmak?

aki meg kitalál ilyeneket, hogy liberósbolsik, azt minek neveznéd?

ennél, má csak az erdészfogyatékos durvább, aki liberófasiztázik.

Ménár Atya 2018.10.07. 11:28:42

@taga20: Hát, sajnálom hogy nem érted a bloggert :)
Illetve szerintem nem akarod érteni,, mert még a végén kiderül hogy nácikat pártoltál :)
Ez az írás egy primitív uszító írás amit a blogger ide hányt.
Akkor te egyet értesz ezzel ?
De hagyjuk ha neked egyszerűbb ez:
Ok, orbán a patás.
youtu.be/qPcDymUo8dU
Azért ne szívd mellre, csak próbálom megértetni veled, hogy ez a blogger a felcsútiak holokausztját szeretné bevezetni., Semmivel sem külömb mint a hitleri rendszer eszmegyárosai.

nemecsekerno_007 2018.10.07. 11:37:56

@midnightcoder2: Ennyi :) Sajnos vannak páran akik ezt nem képesek felfogni :)

nemecsekerno_007 2018.10.07. 11:42:37

@taga20: Kicsi?! Nem kicsit, nagyon! De a remény hal meg utoljára...

Gábris szomszéd 2018.10.07. 11:44:57

@midnightcoder2: Esetleg a nokiásdobozos üa elszomolásra gondolsz? :)

monddazigazatmar 2018.10.07. 11:52:02

@_Ske_: "túl sok a barom, aki azt hiszi, hogy az jó neki, ha kilopják a szemét."
Ja. A sok barom. Pedig mennyivel jobb volt amikor 10% munkanélküliség volt, az átlagfizu a mostaninak a harmada volt, egy metrót 16 évig építettek, de ezen kívül semmi mást. Az államadósság nőtt mint az állat, a hitelkamatok meg 10-13% körül voltak. De nem lopták ki a szemedet- ja de, még azt is.

midnightcoder2 2018.10.07. 11:53:42

@taga20: Azért kis barátom, mert a libaralizmus az individualizmusról szól, a baloldal pedig a kollektivizmusról. A baloldal mindig drasztikusan korlátozza az ember szabadságát, legyen az akár a jövedelem megszerzése (= magas újraelosztás, azaz magas adók), akár az önvédelem, akár a szólásszabadság terén. Egy baloldali berendezkedésű államban mindig is egy fogaskerék leszel a gépezetben - vagy épp homokszemcse. Ez utóbbit pedig előbb-utóbb eltávolítják.

Az igazi liberalizmus pedig ellentétes mindezzel.

midnightcoder2 2018.10.07. 11:54:29

@Gábris szomszéd: Viktoréknak sokkal nagyobbak a nokiás dobozaik.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 11:54:52

@Ménár Atya: te se olvass swiftet!... az asszociáció, absztrakció, metafora, irónia nincs a Bibliában, atyám?... A fenevad? Az apokalipszis négy lovasa?...
Ne legyél már hülye, főnököd is mondta, nincs több türelem vagy védelem, sem a kretének, sem a molesztálók esetén...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:01:33

@szepipiktor: testvérem az úrban, te lázár ervint se olvass!... inkább nézz képeket!... de ne kezdd el elemezni, értelmezni!!!... csak ülj szépen a képpel szemben, csodáld a színeit, esetleg tekerj egy jointot, jobb lesz, hidd el... érettségin remélem nem verselemzést húztál...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:11:32

@6.Lenin: igen, tegnap triumfáltál, láttam én is, gratuláltam is hozzá, fel is emeltem a kezed, de ma már ma van... (különben sem korrekt, még mindig kómában számolják a kismadár-csillag-kismadár-csillag végtelen sort)
egyébként a poszt kifejezetten jó, lehet kritizálni, de előbb meg kellene érteni... picassot is lehet kritizálni, de ne azzal, hogy "néémáá, há' nincsen is kéttorú embör, há' nem annyuk, hánémá!"...

taga20 2018.10.07. 12:17:56

@Sir Bates dö Hól: na látod haver, eszt a sírt szeretem, nem aszt a másikat!:)))

taga20 2018.10.07. 12:20:14

@monddazigazatmar: bazdmeg, te normális vagy? bazdmeg, te egy kibaszott fityeszjobbágy vagy? minden nyugger hülye, mint a segg?

Gábris szomszéd 2018.10.07. 12:20:27

@Ménár Atya: "Ez az írás egy primitív uszító írás amit a blogger ide hányt."

Igen engem is nagyon szokott zavarni, amikor a libsi megmondóemberek uszítanak :)

coub.com/view/140u9h

monddazigazatmar 2018.10.07. 12:21:14

@midnightcoder2: "Viktoréknak sokkal nagyobbak a nokiás dobozaik."
Na ja. Persze. Mutass példát arra, hogy a strabag mi pénzt keresett 2007ben, és hogy a főnöke milyen géppel jár. Ezt valahogy soha senki nem firtatja.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:21:49

@midnightcoder2: istenbarma, neked sem kellene kivetítened mindenkire, az egész világra a frusztrációd, haragod... barit basztál az este, hát barit basztál az este, istenem, van ilyen, mással is megesett már... kérdezd csak meg @Ménár Atya: -t, vele hányszor esett már meg, mégsem acsarkodik... én ezért gombázom, azt reggel csak annyit mondasz: hát, a gomba, fasztudja mi'vót, nincs kávé?...

monddazigazatmar 2018.10.07. 12:23:09

@taga20: Nem tudom, hogy hülye-e minden nyugger. Kérdezd a kurva anyád például.
Mondjuk nem feltétlen hülye, csak nem kellett volna innia meg cigiznie terhesség alatt.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:23:51

@Gábris szomszéd: tényleg, most már szardarab vagy a jövő példaképe:-DDD...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:29:21

@midnightcoder2: amennyiben te orbán részéről bármilyen intellektust észlelsz, akkor valamit elnéztél az értelmező szótárban...
én nem láttam még csak fehér vagy fekete barit... bár sz'tem éjjel mindegyik fekete -amint az írva vagyon-, de te tudod, te voltál velük...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:34:34

@midnightcoder2: hogyne, ellentétes fogalmak, ezért már tervbe is van véve, hogy a jobb jövőre liberális lesz, a bal meg baloldaliság, annyira ellentétes, szinte egymást kizáró fogalmak... jövőre bevezetik, az arab számokkal együtt...

taga20 2018.10.07. 12:34:50

@monddazigazatmar: bazdmeg, te normális vagy? bazdmeg, te egy kibaszott fityeszjobbágy vagy? minden nyugger hülye, mint a segg?

na__most__akkor 2018.10.07. 12:34:52

Ez itten egy hugyozóverseny.

- Én messzebbre
- Én meg magasabbra
- Én meg még legszebben

Menjetek mind a picsába!

De először AZ ÉKEZET NÉKÜLI NEM MAGYAROK!

A cikk jó. A kommentek? Hát, hogyismongyam hogy mitismongyak hogy fos, és akkor marha udvarias voltam. Mondom FOS.

Sajnos, az Internet megőrzi ezt is - mint minden szart - évekig. 100? 1000?

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:37:37

@midnightcoder2: te viktornak hívod a kedvenc baridat, igaz?... (Piszkos Fred, mint orbán?... gondolom a képregényt nézegettem...)

taga20 2018.10.07. 12:38:38

@Sir Bates dö Hól: "jövőre bevezetik, az arab számokkal együtt..."

ne zavard össze a fityeszdroidot, me el kell szaladnia a ledvai uccába eligazításért!:)))

Gábris szomszéd 2018.10.07. 12:39:49

@taga20: "minden nyugger hülye, mint a segg?"

Nem tudtad? :)

youtu.be/gkFQptqO1dk

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:42:57

@midnightcoder2: "mert a libaralizmus az individualizmusról szól, a baloldal pedig a kollektivizmusról. "
és a te világod sokszínű?... 0 és 1, ennyi elég neked az egész világhoz... meg a barik estére, s minden a helyén van...

Gábris szomszéd 2018.10.07. 12:44:18

@taga20: A magyar politika egy nyugdíjas reality :)

youtu.be/joNwy5CvBE0

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:47:48

@monddazigazatmar: ellenben, ha azt állítod, hogy kurva (róluk tudjuk, hogy sosem teszik le a lantot, mindig aktívak maradnak, nézz csak anyádat), akkor ő mit tudhat a nyuggerlétről?...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:53:47

@monddazigazatmar: a strabagot pontosan kivel az anyád retkes picsájával akarod összehasonlítani, kabbeafaszommár... remélem egy másik, a piacon minden kormány alatt nyerésre képes, nemzetközi (értsd: nem csak a saját országában!) tendereken is nyertes vállalkozással...

taga20 2018.10.07. 12:55:03

@Gábris szomszéd: nagyon durva!

szakadok ezeken a fityeszes protkó csattogtató gyökéreken:))))

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 12:55:47

@na__most__akkor: én pedig egy percig folyamatosan, bő sugárban...

midnightcoder2 2018.10.07. 13:00:28

@Sir Bates dö Hól: Úgy látom, azért a gombából sikerült valami egészen jó fajtát találnod.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 13:10:17

@midnightcoder2: gyakorlat teszi a mestert, mint mindenben... például, ha végre eldöntöd, hogy megtanulsz olvasni, akkor ne eszterházyval kezdd el, hanem zengő ábécé-gőgös gúnár gedeon-mosó masa mosodája, ez a sorrend...

midnightcoder2 2018.10.07. 14:02:59

Majd megfontolom. Bár, ahogy látom, ez azért veszélyes is lehet. Pl. ha valaki a Mosó Masa után egyből a gombázós könyvekkel folytatja...

taga20 2018.10.07. 14:06:15

@midnightcoder2: "Majd megfontolom."

ne erökögy, nem fog menni!:)

monddazigazatmar 2018.10.07. 14:37:01

@Sir Bates dö Hól: Nem, ez ujdonság, hogy a kurvák sosem teszik le a lantot. Tehát azt állítod, hogy taga anyja 80 évesen is szopja a faszt pénzért? Nyilván jobban értesz hozzá mint én. Ha már máshoz nem, de a kurvákhoz eszerint igen.
Egyébként, logikailag azért csak megbuksz, hiszen a kurva nem bejelentett, adózó szolgáltató innentől kezdve az öregségi nyugdíj jár neki. Ha meg esetleg volt valamikor valami bejelentett munkája, akkor valamennyi nyugdíjra jogosult. Talán kérdezd meg tagát, hogy muterja főállasban szopta a faszt évtizedekig, vagy esetleg ez csak amolyan mellékes volt.

A sok eszedhez pedig annyit, hogy tényleg nem zavar, hogy a strabag mennyit keres egy-egy projecttel, mert nemzetközi? Bravó bazmeg. Tehát a sok eszed szerint az oké, hogy letesznek valakinek némi pénzt, és megnyerik a tendert, aztán mennyit kerestek? Ezzel semmi baj, hadd vigye.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 14:48:07

@midnightcoder2: a gombát, a kendert, a mákot, a békát (index.hu/tudomany/2018/07/29/hallucinogen_bekakat_loptak_egy_arizonai_nemzeti_parkbol/) a jóisten okkal teremtette, csak sok az ostoba, tudatlan lény (miként tuck barát is jelezte, isten a gabonát azért teremtette, hogy abból sört fözzünk, csak az ostobák kenyeret sütnek belőle)
vannak elnyomott idolok is 444.hu/2018/02/08/egy-42-eves-spanyol-sofor-a-drogteszten-az-osszes-droggal-fennakadt

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 15:00:01

@monddazigazatmar: kivel veted össze a strabagot, erre is válaszolj a szar pacsmagolása mellett... (miért kötelező bejelentett munkát végezni?... nekem sem volt nagyon munkahelyem moon (csak 3 év 40 éves koromig), nem mindenki akarja terhelni a szociális rendszert... te visszahoznád a KMK-t, ugye?...)
persze, hogy ismerem a kurvákat -bár szívesebben használom a "dame sur la route" kifejezést, elegánsabb-, anyádat is, te hogyhogy nem beszélsz vele?... lelencbe adott?...

taga20 2018.10.07. 15:21:46

@monddazigazatmar: amikor olvasgatlak retek, mindig ez ugrik be rólad.

i.imgur.com/58w4HgC.jpg

monddazigazatmar 2018.10.07. 15:58:25

@taga20: Nagyot sikerült alkotnod ismét.

monddazigazatmar 2018.10.07. 16:12:47

@Sir Bates dö Hól: Te találsz a mondataidban bármi összefüggést, értelmet, vagy valami hasonlót?
"miért kötelező bejelentett munkát végezni?" MERT TÁRSADALOM BIZTOSÍTÁS. HA NEM FIZETED, AKKOR NEM JÁR A NYUGDÍJ. TE ENNYIRE NEM TUDSZ SEMMIT?
"nekem sem volt nagyon munkahelyem" EZT SIMÁN ELHISZEM. SŐT SEMMILYEN SEM.
"moon (csak 3 év 40 éves koromig), nem mindenki akarja terhelni a szociális rendszert... " ÉS SZERINTED AZ TERHELI A SZOCIÁLIS RENDSZERT AKI BEFIZET?
"te visszahoznád a KMK-t, ugye?.." NA, EZ MÉGIS HOGY A FASZBA JÖTT IDE?
"persze, hogy ismerem a kurvákat " NA, EZT IS ELHISZEM. ITT ILYEN SIKEREMBEREK OSZTJÁK AZ ESZET MINT TE, AKINEK ANNYI AZ ÉLETÜK HOGY PÉNZÉRT LESZOPJÁK ŐKET. BRAVÓ
-bár szívesebben használom a "dame sur la route" kifejezést, elegánsabb- AHAM. HÁT AZ NAGYON FONTOS, HOGY NE NEVÉN NEVEZD A DOLGOKAT, HANEM ELEGÁNSAN :D. TE SEM EGY SZERENCSÉTLEN GYÖKÉR VAGY AKI MAX PÉNZÉRT KAP PINÁT, HANEM HOMME A L'AFFUT...

És akkor válaszolok. Kivel vetem össze a strabagot? Bazmeg mindenkivel aki utat épít.
Kivel kéne? Autógyártókkal? Halászokkal? Kivel?
Melyik részét nem értetted? Egy magyar cég, ha megcsinál egy utat, akkor a fajtád ott hörög, hogy mennyit keresett rajta. Ha a strabag csinálja meg az utat, akkor a fajtád kussol mint a szar a fűben, ott semmi nem zavarja. Az bassza a csőröd, hogy ML-nek mennyit nőtt a vagyona, de hogy a strabag mennyit vitt ki az országból az valahogy még csak nem is érdekel. Miért? Hány cikket láttál arról, hogy a strabag (vagy a másik 10 útépítő cég) tulajdonosai, cégvezetésének milyen repülője, hajója vagy akármije van?

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 18:21:21

@monddazigazatmar: csak pontosan, csak szépen...

""miért kötelező bejelentett munkát végezni?" MERT TÁRSADALOM BIZTOSÍTÁS. HA NEM FIZETED, AKKOR NEM JÁR A NYUGDÍJ. TE ENNYIRE NEM TUDSZ SEMMIT?"
mint jeleztem, nem mindenki kívánja terhelni a szociális rendszert, sőt vannak olyanok is, akik nem akarják kihasználni azt, persze ez neked, mint capslockozó baromnak, ismeretlen, hisz még egy önálló gondolatot sem tudtál itteni tevékenységed alatt felmutatni, nem hogy egy forintot képes lennél önmagadtól előteremteni... nem lesz nyugdíjam, aktív maradok életem végéig...

""nekem sem volt nagyon munkahelyem" EZT SIMÁN ELHISZEM. SŐT SEMMILYEN SEM.
"moon (csak 3 év 40 éves koromig), nem mindenki akarja terhelni a szociális rendszert... " ÉS SZERINTED AZ TERHELI A SZOCIÁLIS RENDSZERT AKI BEFIZET?"
mint fentebb jeleztem, mivel nem aspirálok a szociális rendszer segítségére, így nem is gondolom, hogy befizetési kötelezettség terhelne [mivel láthatóan sokkot kaptál (valószínűleg túlmelegedett a processzorod, nem önálló gondolkodásra vagy tervezve), azt már meg sem kérdem, hogy a második mondatod miként került ide... de válaszolok: nem, nem terheli önmagában a befizetés a rendszert)

""te visszahoznád a KMK-t, ugye?.." NA, EZ MÉGIS HOGY A FASZBA JÖTT IDE?"
mivel szemmel láthatóan nem érted, valaki létezhet bejelentett munkahely nélkül, miként azt sem, hogy valaki tényleg független és szabad életet próbál élni... gondolom ez nemcsak furcsa, hanem félelmetes is a te szolgalelked számára... nyugodj meg, mindig találsz kezet és segget amit tisztára nyalhatsz...

""persze, hogy ismerem a kurvákat " NA, EZT IS ELHISZEM. ITT ILYEN SIKEREMBEREK OSZTJÁK AZ ESZET MINT TE, AKINEK ANNYI AZ ÉLETÜK HOGY PÉNZÉRT LESZOPJÁK ŐKET. BRAVÓ"
nyelvhelyesség (kulturális identitásunk egyik alapja, mo úgy maradhat mo, ha erre figyelünk): itt ilyen sikeremberek osztják az észt (nem ESZET), (vessző, mert új tagmondatot kezdesz) mint te, akiknek (nem AKINEK, mivel az előbbi SIKEREMBEREK-re mutat) annyi az életük, (vessző) hogy pénzért leszopják őket.... gratulálok (BRAVÓ), egy összetett mondatban négy hiba, ebből kettő kifejezetten súlyos...
számomra is meglepő módon, nem kell fizetnem ( soha nem is fizetnék, elvből, a nők iránti tiszteletből!), soha nem is kellett fizetnem azért, hogy leszopjanak, talán a személyes varázs, nem tudom, kérdezd meg anyád, nejed...

"-bár szívesebben használom a "dame sur la route" kifejezést, elegánsabb- AHAM. HÁT AZ NAGYON FONTOS, HOGY NE NEVÉN NEVEZD A DOLGOKAT, HANEM ELEGÁNSAN :D. TE SEM EGY SZERENCSÉTLEN GYÖKÉR VAGY AKI MAX PÉNZÉRT KAP PINÁT, HANEM HOMME A L'AFFUT..."
mint fentebb jeleztem, tisztelem és becsülöm a nőket, talán ezért is kapom ingyen a szerelmüket... udvarias, mondjuk régi vágású úriember vagyok (a kifejezés, valamint annak tartalma nyilván ismeretlen számodra, gondolom a hely szellemisége -ahol felnőttél- nem kultiválta), még az olyan majomemberekkel szemben is, mint te. a vulgaritás számomra elképzelhetetlen funkció nélkül, de nem vagyunk egyformák, én például tudok értően olvasni, te pedig láthatóan nem.
helyesen HOMME Á L'AFFÛT, nem ismertem a kifejezést, örülök, hogy megtanulhattam, bár nem értem, mitől lennék leskelődő...

"Mutass példát arra, hogy a strabag mi pénzt keresett 2007ben, és hogy a főnöke milyen géppel jár. Ezt valahogy soha senki nem firtatja."
a szöveg kontextusa alapján tettem fel a kérdést, ha te nem érted mit írtál, akkor miért rám neheztelsz?...

Orbán veje 2018.10.07. 18:41:16

A Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a fiatalok ne a tehetségük és szorgalmuk alapján, hanem a szüleik gazdasági helyzetétől függően tanulhassanak a felsőoktatásban. Az ellenzéki párt a tandíj minden formáját elutasítja – így reagált a Fidesz szóvivője a felsőoktatás radikális átalakítását célzó javaslatra, amely pénteken jelent meg a sajtóban.

Mármint 2007-ben. Szóval ilyen rohadt hazug bagázst a föld még nem hordott a hátán.

midnightcoder2 2018.10.07. 18:55:02

@Sir Bates dö Hól: Azért arra kíváncsi lennék, hogy mi az a munkakör amiben 70 éves korodban labdába tudsz majd rúgni a mai 30 évesekkel szemben a munkaerőpiacon.

midnightcoder2 2018.10.07. 18:55:30

@midnightcoder2: Szerk: az akkori 30 évesekkel szemben...

6.Lenin 2018.10.07. 19:00:04

@midnightcoder2:

A kamionsoron vígan ellehet, még a fogazástól se kell tartania a kuncsaftnak. Valószínűleg családi vállalkozás, némi adócsalással, bár ki tudja ellenőrizni pontosan, hogy eddig hány km bránert tisztítottak meg?

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 19:07:22

@midnightcoder2: önálló egzisztencia... magadnak tanulsz, amit tudsz az megmarad ("ami a fejedben van, azt nem vehetik el tőled")...

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 19:14:09

@6.Lenin: nem beszarni, nem csinálok konkurenciát neked és családodnak... meg, azért lássuk be: anyád, apád megalapozta, kitaposta már ezt a vonalat nektek, nejed, lányod tovább öregbítette a családi vállalkozás hírnevét, te meg a lovakat is bevállalod, szart is eszel... fogalom vagytok a piacon, hülye lennék ebben a szektorban próbálkozni bármivel is...

MIx 2018.10.07. 20:28:55

Brávó!
Jó írás!
Látszik kiverte a biztosítékot a 2 bites agyú fidesznyikeknél!

midnightcoder2 2018.10.07. 21:23:13

@Sir Bates dö Hól: Ez egy darabig tényleg így van. De egy idő után az egy is kopni kezd. A 70 éves ember agya már fényévekre van lemaradva a 30 évestől. Ha mondjuk addigra felhalmoztál egy nagy kalap pénzt, akkor persze nincs gond, de ehhez jó nagy kalap kell.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 23:11:13

@midnightcoder2: az a kérdés, hogy mi az amit keresel, mit vársz az élettől... van akinek az anyagi biztonság a fontos (az nem rossz bizony, ha van pénzed, de mennyi az elég?... mindenkinek más), van akinek a személyes szabadság (tán ez is mást jelent mindenkinek), van akinek más... szerintem az a fontos, hogy élvezd az életet, tedd (na jó, próbáld) amit helyesnek félsz, ha hibázol, javítsd ki, amennyiben tudod... szerintem is "nem a cél a fontos, hanem az út, amely ahhoz vezet" (elég hülyén hangzik így leírva:-))... valahogy mindig lesz, nekem eddig -minden gondom, problémám és veszteségek dacára- szerencsém volt, s igazából nagyon élveztem az életem (nem minden percét, de utólag az is tök jó volt...
"...Hiszen elég nagy a világ. És van benne elég leány. Szebbnél szebbek, édesebbek. A hozományok se vesztek még ki. Ej, csak egészség legyen és egy kis tűrhető kártyajárás."
senki sem tökéletes, én meg főleg nem, de a nap rám is ugyanúgy süt, mint másra... már ha nem a kóterben ülsz:-DD...
insallah

midnightcoder2 2018.10.08. 06:51:19

@Sir Bates dö Hól: Azért a pénz is fontos dolog, már csak az anyagiak miatt is. Klassz lehet az élet 70 évesen egy remetebarlangban, csak télen kurva hideg lehet benne, és olyankor kevesebb a gomba és földiszeder is. Ráadásul se internet, se hideg-meleg víz.

2018.10.08. 07:54:18

@MIx: "Brávó!
Jó írás!
Látszik kiverte a biztosítékot a 2 bites agyú fidesznyikeknél!"

Akkor talán a Homo Felcsúticus helyére illesszünk be tetszőleges nációkat..aztán lássuk, mikor fog a véleményed változni.
Tippeim vannak..

gyurmicsek 2018.10.08. 10:21:27

@Gábris szomszéd: Látod, hogy az emberekben, hogy megmaradt a Nokiás doboz történet? Akkor milyen szogosan kezdtek el nyomozni a hatóságok. De ha Viktor ajándékot fogad el, ami tuladjdonképpen pénz elfogadása, más kategóriába esik. Ez már nem is annyira korrupt, mi?

Minden ballib bérretteg 2018.10.08. 10:28:33

Érdeklődve olvastam a B1 legújabb bérrettegését.

Csalódott vagyok, mert eddig is sci-fi-t írt a B1 blog, és most is.
Semmi változás.

Agyatlan képzelgés, frusztrált gyűlölettől vezérelve.

Minden ballib bérretteg 2018.10.08. 10:29:29

@gyurmicsek:

Csak a ballibek lehetnek olyan idióták, hogy a Nokiás dobozt, ami korrupciós pénz volt, összekeverik azzal, hogy egy csapat tulajdonos meghív embereket a gépére utasnak.

Minden ballib bérretteg 2018.10.08. 10:31:14

@Womb Raider:

Az a röhejes, hogy a Homo Felcsútikusz, meg a Homo Fideszbirkusz, egy ballibek által kitalált sértés, ami meglehetősen fantáziátlan, és unalmas.

Viszont a Homo Sorosensust, azt Soros belső köre találta ki önnön meghatározására.
www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

2018.10.08. 11:27:13

@Minden ballib bérretteg: Ja... hát vannak, akiknél becsípődés hinni, hogy valami kiválasztott, különleges emberek.. küldetéssel..mert ugye anélkül nem megy.

gyurmicsek 2018.10.08. 11:29:01

@Minden ballib bérretteg: Ne haragudj, de nincs igazad. Mit gondolsz a Bankokban miért tiltja az etikai kódex ajándék elfogadását? Meg minden normális cégnél így van.
Miért vezették be az etika tantárgyat az idióták, ha magukra nézve nem tartanak be semmilyen szabályt? Tehát szerinted, akinek nincs repülője nyugodtan adhat pénzt is a nagy vezérnek, hiszen az a repülőjegy ára?
Egyébként meg az anyukád ballib.

2018.10.08. 12:04:57

@gyurmicsek: Maradjunk már a poszt témájánál egy kicsit.. oké, hogy Mórickának mindenről egy dolog jut eszébe, de kicsit koncentráljunk már arra, hogy itt vicces keretek között uszítanak egy embercsoporttal szemben.. a régi balos reflexek működnek: aki nincs velünk, az ellenünk.

(Közben azon méláztam, van-e valami (akár laza) kapcsolat az itteni marslakó (és az általa képviselt marslakók, mint felsőbbrendű civilizáció) és hét, az atombomba fejlesztése körül tevékenykedő marslakók között? Mert ha igen, imádkozom, nehogy megelőző csapást mérjenek csóri felcsútiakra..)

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 12:07:14

@midnightcoder2: fogalmam sincs, nem vagyok az a remetetípus...

mgdé 2018.10.08. 12:11:12

@midnightcoder2:
Ugyan mitől lenne létszükséglet az internet?
Unatkozol? Olvass, kártyázz, sakkozz, beszélgess, festegess, vagy ha ez túl intellektuális, s bírod még, járd az erdőt ... Esetleg, mesélj az unokáknak, hisz Viktor definiálta magyar akarsz lenni ...

Az Athosz félsziget barlangjaiban dagálykor még víz is van. Télen hideg, nyáron langyos.
Hogy azokba a barlangokba csak orthodoxok költözhetnek be? Legfeljebb áttérsz, semmiség, vagy majd Birca képvisel téged is.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.08. 12:22:10

@taga20: " ... ennél, má csak az erdészfogyatékos durvább, aki liberófasiztázik. ... "

olvass: www.libri.hu/konyv/jonah_goldberg.liberalfasizmus.html

Szerintem, a szerző, a neve alapján biztosra vehető, hogy tudja miről beszél...

mgdé 2018.10.08. 12:27:02

@Womb Raider:
Irán vagy Turán?

Meglehetősen borisszáknak inkább Turánt javaslom, lásd mondjuk Kaló Imre.
Hype-olni nem szükséges. :)

(A megértéshez meg - már persze csak ha gond -, a google-t és a "Firdauszi" kereső-szót).

Mondjuk az meglehetős fricska a szegény még_kettő_bitesek_se számára, hogy ebben a történetben Európa bizony-bizony Iránnal analóg.

mgdé 2018.10.08. 12:32:56

@Én de genere Mi:
Ugyan mitologikus cáfolat létezik, s az közismertebb: a Shiráz. :)
De a DNS-e szerint echte "franszia", még ha házasságon kívül született is.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 12:46:38

@Womb Raider: nem tudtok nevetni, te swiftet sem olvastad, humorod sincs... milyen típusú vígjátékot, humort szeretsz cicus?...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 12:49:49

@Minden ballib bérretteg: neked sincs alusisakod... azt kell hordani, én is abban alszom, kicsit zörög az elején, de meg lehet szokni...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 12:51:59

@Womb Raider: "a régi balos reflexek működnek: aki nincs velünk, az ellenünk."

Értem. Szóval a geci és sleppje innen hozta magával a fideszbe.

2018.10.08. 12:55:55

@Sir Bates dö Hól: " nem tudtok nevetni, te swiftet sem olvastad, humorod sincs... "
Nem baj.. elszórakoztatod te magad.. ha az ember két nicken nyomul, úgy soha nincs egyedül.

2018.10.08. 12:58:54

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt én nem tudhatom.. egyelőre most ugye egy Homo Belpesticus uszít a felcsúti parasztok ellen...

mgdé 2018.10.08. 12:59:29

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Vagy akár a KDNP-től (is) ...

Az őskeresztények még más úton indultak ugyan, de legkésőbb ama "i" betű óta bizony már ez a beégett reflex. Nem véletlenül fúj a bülbüldorombolású Zsóticica a pápára.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 13:01:54

@gyurmicsek: "etikai kódex ajándék elfogadását?"

Ez nem etika, hanem korrupció. Ha a közbeszerzések szabálytalan odaítélését lepülőúttal (vagy pénzzel, bármivel) viszonozza a "vállalkozó", az nem etikai, hanem büntetőjogi kategória.

Egyébként szerintem az a repülő a csúti gecié, a Garancsi csak a stróman, úgyhogy a saját (tőlünk lopott) repülőjlén utazott, a saját (tőlünk lopott) yachtján hajókázott.

2018.10.08. 13:06:25

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mi a helyzet akkor, ha mondjuk nem röpcsizéssel, hanem becsületrenddel honorálják az adott miniszterelnök elévülhetetlen érdemeit?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.08. 13:06:58

@Womb Raider: "felcsúti parasztok"

Nem fog örülni a gazdád, ha leparasztozd. Meg ez sértés minden becsületes földművelőnek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 13:07:08

@Womb Raider: miért gondolod, hogy több nicket is használok?... melyik lenne a másik?...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 13:12:30

@Womb Raider: azért nem lehet elfelejteni, hogy azok, akik rájuk szavaztak egykor, el is hajtották őket a véreres faszra... orbánnak viszont mindent elnéztek... ez miért van így?...

mgdé 2018.10.08. 13:24:38

@Womb Raider:
Miért, szerinted a Homo Kispesticus-ok vajon mit gondolnak a hagyományos "Puskás" feliratú molinójuk kifeszítését nem engedő felcsúti parasztokról??

2018.10.08. 14:26:32

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Tudod, nekem a politikusokról (az összesről..) a réges-régi OTP reklám jut eszembe...

@Sir Bates dö Hól: "azért nem lehet elfelejteni, hogy azok, akik rájuk szavaztak egykor, el is hajtották őket a véreres faszra... orbánnak viszont mindent elnéztek... ez miért van így?..."
Nem az én és nem is a te dolgod ezt megítélni. Van egy szavazatunk fejenként, ennyivel nyilvánítunk véleményt. Tippjeim azért vannak.. az emberek kissé gyakorlatiasabban szemlélik a világot, mint te itt ketten..és elkönyvelték, hogy a szumma költségek nem növekedtek, ám a morzsák karakteresebb falatokká híztak. Az embereket rohadtul nem érdeklik az ókori görög bölcseletek és erkölcsi dörgedelmek.. hajlamosak azt gondolni, hogy az az út csak odáig vezet, hogy a végén nem Platón, hanem Murphy törvényei mutatják meg, miként működik a világ.
Most pedig várom, hogy legalább 9 filozófus nevét szövöd bele a kommentedbe.. és legalább kettőt a XVIII. századból..

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 14:41:55

@Womb Raider: én nem veszem el a jogod, hogy megítéld, az enyémet viszont senki nem veheti el (bár lobotómiát végezhetnek rajtam, mint Endlösung)... az a gond, hogy murphyt is csupán oravecz coelho fészbuk falán keresztül szemléled... a morzsák pedig mindig az asztalról lehulló maradékok vagy nagy kegyesen odavetett koncok... jelzi a minőséget is (ezért használtam a "felszopni magát" kifejezést)...

2018.10.08. 18:03:04

@Sir Bates dö Hól: Tetszik, amikor hasadékok nyílnak tudásod templomának falán és sunyi igyekezettel próbálod a hiányokat feltételezésekkel (lehetőleg argumentum ad hominem) tömni azokat.
lehet, ez a felszopás valami szocializációs emlékkép?

"... az a gond, hogy murphyt is csupán oravecz coelho fészbuk falán keresztül szemléled... "
Egyértelmű. Te mondád, ez önmagában a cáfolhatatlan bizonyosság.
Azé' lássuk be, ha csak erre gyengécske személyeskedésre elegendő szárnyaló intellektusod, akkor eljött az ideje, hogy revidiáld önmagadról vallott nézeteid.
"ezért használtam a "felszopni magát" kifejezést"
Nem, ezt reflexből használtad, a közeledben élő nők kapcsán szerzett tapasztalatokból építkezve.

"én nem veszem el a jogod, hogy megítéld, az enyémet viszont senki nem veheti el "
Tégy belátásod és képességeid szerint.. ennyivel kell beérned. Tenni sokat nem áll módodban. Érzésem szerint a frusztrációd némiképp ebből is fakad. Más polcra szántad magad..

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 18:31:38

@Womb Raider: felteszem ismételten a kérdést: miért kaparsz, mint disznó a jégen, hogy bebizonyítsd hülye vagyok? ez valami szent küldetés? ignorálj egyszerűen... én nem akarlak meggyőzni, hogy csak egy csövön keresztül szemléled a világot, jelzem csupán, te azt teszel ami neked jó (az ibseni dilemmára, miszerint lehet-e valakit boldoggá tenni akarata ellenére, én a magam részéről rábízom a döntést az alanyra, megmutatom, hogy létezik más objektív is, ha akarja használja)... gondolkodni megtanulni jóval nehezebb, mint bevágni a révai nagylexikont...

2018.10.09. 07:32:10

@Sir Bates dö Hól: "miért kaparsz, mint disznó a jégen, hogy bebizonyítsd hülye vagyok? ez valami szent küldetés? "

??? Nekem ez pont fordítva látszik.. mivel nem illeszkedik a véleményem az általad egy és vitathatatlannak tartotthoz, így szükségét érzed a kioktatásnak.

"az ibseni dilemmára," Apaaaa... kezdődik...
"gondolkodni megtanulni jóval nehezebb, mint bevágni a révai nagylexikont..."
De azért ne add fel.

2018.10.09. 07:33:49

"ignorálj egyszerűen..."
perszepersze... valahogyan úgy vettem észre, te vagy aki a konverzációt szoktad kezdeményezni, hogy utána a szokásos páváskodásodba torkolljon az egész.
süti beállítások módosítása