B1 blogcsaládSzél Bernadett távozott, Schiffer visszatért - mára tény az LMP jobboldali fordulata

2018. október 02. - nickgrabowszki

Szél Detti megkésett megvilágosodása. saszb.jpg

Az LMP most a pártból is kilépett társelnöke ugyan nem az egyedüli, aki a Fidesz kétharmadáért okolható, mivel hiába sürgette a választás előtt a 4-6 párti ellenzéki koordinációt, arra se a Jobbiknál, se az MSZP-nél, se a DK-nál nem volt fogadókészség.

Abban viszont már jelentős felelőssége volt Szél Bernadettnek, hogy 2017-ben nem jött létre egy szorosabb ellenzéki együttműködés.

  • Az LMP nevében akkor is elutasította a csatlakozást az ellenzéki közös listához, amikor szeptemberben Botka László ajánlotta fel nekik,
  • Meg akkor is, amikor november-decemberben Karácsony Gergely kínálta ugyanezt.

A választás után közvetlenül csaknem minden ellenzéki párt elnöke belebukott a Fidesz kétharmadába. Szél akkor nem mondott le (szemben Hadházy Ákossal), és a pártból való kilépés se jutott eszébe. Ehelyett fél éven keresztül szemlélte tehetetlenül az LMP széthullását, jobboldali fordulatát; azt hogy a Fidesz a saját embereivel töltötte meg a pártvezetést és a frakciót, hogy még csak esély se legyen egy majdani- esetleges ellenzéki együttműködésre.

Bekerült a parlamenti frakcióba az az Ungár Péter,

  • akinek anyja Schmidt Mária, Orbán Viktor és a NER egyik vezető ideológusa, a történelemhamisítás és az állami média ura;
  • akinek családi cégébe Mészáros Lőrinc éppen most vásárolta be magát 5 milliárd forinttal; 
  • aki Hollik Istvánnal, a kormánypárti frakciók szóvivőjével közösen turnézott az utóbbi hetekben Amerikában.
  • és aki augusztus végén saját lapjában deklarálta a gyakorlatilag általa irányított párt új politikai krédóját, miszerint az ellenzéki politika megbukott, nem szégyen egyetérteni a Fidesszel.

up_1.jpgMár meg sem próbálják eltitkolni, hogy lefekszenek a Fidesznek.

Ezzel összhangban pártelnökké azt a Keresztes László Lórántot választották, aki nem volt hajlandó visszalépni Pécsen egy független ellenzéki jelölt számára sem.

Továbbá hivatalosan is visszatért a frakcióhoz Schiffer András, akinek ügyvédi irodája mostantól a párt politikusainak jogi képviselője, erről szerződést kötött a parlamenti frakcióval. Nem mellékes, hogy az ügyvédkedés mellett egyúttal közéleti szereplő Schiffer egy kormánypárti-szélsőjobb hetilapnak 10 napja azt nyilatkozta a Sargetini-jelentésről, hogy

Nyomokban tartalmaz ugyan igazságmagvakat, ám több olyan valótlanságot is állít, amelyek sértik a nemzeti önbecsülésünket. (...) Óriási a kettős mérce!  (...) Lehetetlen a Magyarországon elvesztett belpolitikai csatákat Brüsszelben sínre tenni. 

Biztosan puszta véletlen, hogy a párt frakciója által finanszírozott az alapító pártelnök véleménye tökéletesen összecseng az LMP elnökségéével, amelyik arra utasította Meszerics Tamást, a párt EP-képviselőjét, hogy ha jót akar, azaz rajta akar lenni májusban a párt EP-listáján, akkor ne szavazza meg a Sargetini-jelentést. (A Fidesz mindet megpróbált azért, hogy ne legyen meg a kétharmad Strasbourgban: még a magyar - elvileg ellenzéki - pártokat is fenyegette/zsarolta, az LMP-t és a Jobbikot sikerrel.)

sa_5.jpgVisszatért tehát a párthoz Schiffer, valamint jó embere, a Hadházy Ákos inzultálásáért korábban kizárt, de utóbb visszavett Sallai Róbert Benedek, akivel március-áprilisban

közösen akadályozták meg,

hogy az LMP amúgy esélytelen jelöltjei visszalépjenek más ellenzéki jelöltek javára: Schiffer ügyvédi irodájának ún. szakvéleményére hivatkozva fenyegette Sallai a jelölteket kártérítéssel. (Bár a visszalépések megakadályozásához hozzájárult Ungár Péter anyukája is, aki a párt kampányfőnökét hívogatta ugyanebből a célból.)

Ezek után nem az a csoda, hogy Szél kilépett a pártból és a frakcióból, hanem inkább az, hogy eddig tartott neki, mire felmérte a dolgokat.

A volt elnökkel együtt távozott az együttes Szabó Szabolcs is, akinek ún. neoliberális nézeteit használta ürügyül Schiffer, amikor májusban kilépett a pártból. Akkor még tűnhetett úgy, hogy az LMP-ben a választók felháborodása miatt esetleg vereséget szenved a rövidlátásból, ideológiai okokból vagy egyszerűen pénzügyi számításból a Fidesz érdekeit szolgáló csoportosulás.

Mára viszont tény, hogy ők győztek: Ungár, Keresztes, Sallai és Schiffer. A karrierépítésre a Fidelitas helyett, illetve után az LMP-t választó Ungár Péter csak azért nem lépteti be a tulajdonába került pártot a Fideszbe, mert akkor nem tudnák teljesíteni a kormánypártok által nekik delegált feladatot, az ellenzéki szavazatok megosztását.

Valójában az történt, hogy

 az LMP áprilisban fogott 362 ezer ellenzéki szavazót, és átvitte őket a kormányoldalra.

Mostanra ez már leesett annak a Szél Dettinek is, akinek a nevében tették ezt a saját emberei, akik belőle pártelnököt csináltak, akik maguk előtt tolták, akik felhasználták az arcát, nevét, népszerűségét. Akik elhitették vele, hogy ha nem is idén, de később még esetleg tényleg lehet belőle miniszterelnök.

Későn felismerni is jobb, mint soha, bár az eredményen ez már nem változtat semmit. A következő választásra azonban jelenthet azért némi útmutatást azoknak a választóknak, akik eddig Szélhez hasonlóan hagyták magukat szédíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2314276671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.10.03. 20:28:18

@Ménár Atya: "100 napos marhaságaikkal,meg a a nyugdíjasok túldimenzionálásával."

a fityesz is megszavazta. a geci meg a 14. havi nyugdíjat is beígérte.

Sajtó Mortále 2018.10.03. 20:28:29

@dare: A választók nem hülyék - kivételek persze vannak -, amint lesz igazi, választható alternatívájuk, váltani fognak. Nyilván most nem volt!

Sajtó Mortále 2018.10.03. 20:31:46

@taga20: Ki lenne az a hülye, aki ellenzékben szeretne a fekete seggű lenni? Naná, hogy megszavazták. Nem az ő felelősségük volt az ország kormányzása! A baj az, hogy akik kormányoztak, azok is megszavazták és meg is cselekedték! TUDVA, hogy NINCS MIBŐL!!!
Érthető a különbség a felelősségekben?

dare 2018.10.03. 20:32:47

@lobaszopiatej: Nem ők fogják lehúzni, hanem a választók.
És hiába a terülj terülj asztalkám, ha azt a kevés kutyaszart is be kell lapátolni minden étkezésnél.

Ménár Atya 2018.10.03. 20:33:08

@dare: Késik a villamos-orbán tehet róla
Hideg a balaton-orbán tehet róla
Erős szél fúj orbán tehet róla
És ami komoly, pénzt veszek fel egy atmből, erre jön egy öregasszony beáll a nyakamba, és elkezd sipítozni, hogy miért nincs ebben a kurva országban két automata, ebben az orbanisztánban rabolja a fidesz az idejét,mert nem állít fel elég pénzkiadót, jelzem ez pont erste bank volt, és a banya olyan 5 másodperc után kezdte az ATV-gyurcsányos szöveget tolni, de nem tartott sokáig,mert kb fél perc múlva végeztem............
youtu.be/qPcDymUo8dU

Sajtó Mortále 2018.10.03. 20:34:31

@taga20: Nincs az a hülye ellenzék, amely népszerű intézkedéseket ne szavazna meg! Miért ők legyenek a fekete seggűek?
A baj az, ha azok is megszavazzák, akik kormányon vannak és TUDJÁK, hogy NINCS RÁ PÉNZ!!!
Na ez a FELELŐTLEN kormányzás!

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2018.10.03. 20:37:46

Ez egy oltári nagy baromság, és ezen az sem változtat, ha ezerszer írjátok le. Olyan 888 színvonal.

Ménár Atya 2018.10.03. 20:40:21

@taga20: Ez még nem indok arra hogy miért kúrták el.
A fidesz lépéskényszerben volt, az mszp meg nagyot ígért a hatalomért, ők elkúrták, én meg szívtam, a nyuggerek meg azt hitték megint 2,60 lesz a kenyér.
De a lényeg, hogy elbaxták, nem merték megcsinálni, hogy nem tartják be az agyament ígéreteiket, és bele is buktak, de sajnos minket is rántottak a szakadékba.
Pont olyan rugalmatlanok voltak,mint az elődpártjaik idejében a kommunizmusban.
5 évig bilit gyártunk, és egyre többet, igaz hogy már az első évben sem kellett a kutyának sem, de a tervet tartani kell! :)
Nem tudom hány éves vagy, de én még láttam ezt a saját szememmel, és nem értettem akkor sem, pedig még gyerek voltam csak akkoriban.

lobaszopiatej 2018.10.03. 20:41:24

@Sajtó Mortále: ha nem tudták van-e fedezet: miért ígérték meg?
Sőt, egymást hergelte anno az MSZP és Fidesz, fél hónapokat ráígérve a másikra.
Pontosan ugyanazt tették mint a MASZOP, a hatalom megtartásához.
Csak aztán jött a válság és abba kellett hagyni a hazudozást (= van fedezet, és ezt a Fidesz se tudta).

dare 2018.10.03. 20:49:30

@Sajtó Mortále: Nagyon kíváncsi leszek én arra.
Úgy legyen.

@Ménár Atya: Hogyan lehetne elérni azt, hogy az emberek ne a kormányt, hanem saját magukat okolják a társadalomba betöltött szerepükért?
A válasz egyszerű: úgy kell viselkedni, hogy ne adjanak támadási felületet.
Amíg ilyen korrupciós ügyek fogják belengeni az étert, addig bizony a kormányt fogják szidni a választók.
Sokan közülük nem jogosan, de ha nem adnak ennyi támadási felületet, akkor kevesebben is szidnák a mostani rendszert.

lobaszopiatej 2018.10.03. 20:50:15

@Ménár Atya: "de sajnos minket is rántottak a szakadékba."

Nem rántottak a szakadékba, mert itt vagy.
Aztán kapálózzá hevesen meg magyarázd a tárgyhoz nem tartozó hülyeségeidet.

taga20 2018.10.03. 20:52:24

@Ménár Atya: "Pont olyan rugalmatlanok voltak,mint az elődpártjaik idejében a kommunizmusban."

a fityesz mindent központosít/ államosít, és egyre jobban nem működik a rendszer. lásd a klikk, a szemétholding, ejegyrendszer, etc.

aki szerint jó irányba halad az ország, az vagy ostoba, vagy szemellenzős.

Ménár Atya 2018.10.03. 20:55:36

@dare: Várj, most váltottál, én kifejezetten az orbánozásról beszélek.
A rendszert lehet, sőt kell is kritizálni, csak nem így, és előbb a konkrét problémákat kell meglovagolni, úgy, hogy ne sértse a saját szavazótáborát, hanem elgondolkodtassa.
Másképp nem lehet eredményt elérni.
De a maszop -szadesz (dk) vitézeinek nem sok alapja van kritizálni, hiszen ők az egésznek az okozói.

Ménár Atya 2018.10.03. 21:00:41

@taga20: Látod, most is hozod a fidesz paneljeidet, épp ez a baj.
Nem az a baj ha valami nem működik, hanem az, ha mindenáron működtetni akarják.
A klikk az ilyen volt, az ejegy egy szimpla technikai probléma , az megoldható semmi köze a rendszerhez.
A közművek állami kézbe vételét helyesnek tartom, jobb mint a garantált állami haszon egy külföldinek .
Vannak dolgok amik jobbak központosítva,, vannak amik nem.

Ménár Atya 2018.10.03. 21:06:49

@lobaszopiatej: Ez elég demagóg szöveg volt.
Sajnálom ha nem érted miről beszélek, illetve nem akarod érteni mert valószínűleg elkötelezett ellenzéki vagy, ugyan nem tudod hogy miért de minden ami orbáni az rossz, és minden ami ellenzéki az jó...
Hát szerintem meg nem így van.
És az hogy itt vagyok az magamnak köszönhető, de elég nagy szarban voltam a maszop hülyeségei miatt, most lényegesen jobb a helyzet, pedig egy erdogáni diktatúrában éhezek és félek :)

dare 2018.10.03. 21:07:39

@Ménár Atya: A hordó püfölése az Orbánozás, kétségtelen.
De az Lmp mikor tett olyat, ami Orbánozásnak tűnhetett a Fidesz szavazóknak?
Erre írtam vékony a jég, sokan még azt is annak érzik, ami teljesen jogos kritika a kormány felé.
Biztos van köztük olyan is, ami lehet elnagyolt, de azért a Fidesz is elég szuperérzékeny volt sokmindenre ellenzékben.

Ménár Atya 2018.10.03. 21:09:45

@dare: Gyakorlatilag ahogy Schiffer kilépett ,onnantól csak az ment.
De már nem bánom, legalább megúsztam egy tévedést.

dare 2018.10.03. 21:12:34

@dare: jav: sok mindenre
Nincs már hova hátrálni az ellenzéknek, valamit mondaniuk kell a kormány kritikájára nekik is, mert az nem lehet, hogy a Fidesznek mindig igaza van, az ellenzéknek pedig soha nincs semmiben.

dare 2018.10.03. 21:17:57

@Ménár Atya: Az nekem is fájt, de teljesen megértem miért tette.
Én is unom már ezt az egészet, mert nem látok esélyt a változásra, és így tényleg nem sok értelme van a pártpolitikának.
Nem is fogok soha többet pártokra szavazni.

Ménár Atya 2018.10.03. 21:19:48

@dare: Az ellenzék soha nem hátrált, sőt, azt hitték hogy ha sokat orbánoznak akkor nyerő helyzetben vannak ennyivel,.
A választások előtt már ellenzéki 2/3-ot vizionáltak, pedig a közelében sem voltak ilyesminek.
Ezek elhitték amit a belső csorda erősített hamisan.
Amúgy ebben egyetértünk szerintem is aggályos a fidesz igaza, csak az a probléma, hogy amikor ők voltak ellenzékben akkor épp fordított volt a helyzet.
Jelenleg a saját fegyverükkel ölik az ellenzéket.

Sajtó Mortále 2018.10.03. 21:21:59

@taga20: Sőt! 15. havi is! ELLENZÉKBEN?! Ne viccelj! Ha ellenzékben még ígérni sem tudnának...
A lényeges az, amit aztán kormányon - amikor már ott a FELELŐSSÉG - meg is csinálnak, és hogy arra van-e forrás vagy nincs, vagy csak hitelből?!

dare 2018.10.03. 21:22:45

Na jó ez túlzás, idővel talán fogok szavazni pártra, de annak a pártnak legalább 90%-ban tükröznie kell majd az én elképzeléseimet.

Ménár Atya 2018.10.03. 21:24:54

@dare: Szavazz csak, ez az egyetlen esély bármilyen változásra, én nem adnám fel ilyen könnyen, de nem is csinálok akkora gondot belőle, hogy itt szomorkodjak.
A nap holnap is felkel, és mindig van lehetőség a változáshoz, ha feladod,akkor elfogadod ha valami rossz.
Előbb utóbb lesz valami értelmes párt szerintem, ami normális ,mindennapi kérdéseket feszeget, és akkor az ember elgondolkodik majd.
Mari nénit nem hatja meg a Szar.gentini jelentés, viszont megérti hogy rossz ha a az orvosra 8 órát kell várni.

Laci A Lakli 2018.10.03. 21:26:16

Nem értem, hogy az LMP-re miként lehet logikailag ráhúzni a vízeslepedőt, hogy nem akart összefogni a NER ellen, amikor a szociktól egy teljesen elfogadhatatlan ajánlatot kaptak. A gyengébb DK-nak kb 4x-szer jobb alkut ajánlottak...

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 21:31:51

@Ménár Atya: színigaz minden szavad (bár orbán jóval erkölcstelenebb, mint az átlag politikus, s 2002-ben azért rendesen be volt szarva az akkori simlijei miatt, pedig semmi oka nem volt arra, valójában már'97-ben szétszedhették volna a fideszt, s mindenkit lesittelhettek volna, de az mszpnek esze ágában sem volt az, holló a hollónak alapon)...

dare 2018.10.03. 21:31:58

@Ménár Atya: Egyébként vicces ez a rendszer, mert 500 ezer szavazó a szerencsés véletleneknek köszönhetően akár okozhatott volna feles többséget az ellenzéknek is.
Van aki szerint 2/3-ot is, bár ahhoz már tényleg nagyon szerencsés csillagzat kellett volna.
Lefagyott rendszer, buszoztatott szavazók, szavazatvásárlások, agymosó propaganda, amellyel rengeteg nyugdíjas embert megtévesztettek...stb.
Nem voltak nyerő helyzetben, de Hódmezővásárhely nagyon is felrázta a kormányt a választásra.
Talán ha az nincs....nem tudom....akkor se nyer az ellenzék, de lehet kicsit másként nézne ez most ki.

szepipiktor 2018.10.03. 21:33:45

24órája sincs, hogy siffer a visszatérését tagadta ésvárosi legendának minősítette.
Tehát HAZUDOTT!!!
Kéretik ezt megjegyezni és legközlebb az lmp-re így tekinteni.
Siffer gyakorlatilag csak gazudott a pályafutása során, de valamiért még sokan hisznek benne.

dare 2018.10.03. 21:39:53

@Ménár Atya: Dehogy adom.
Egyik kedvenc idézetem az öreg halász és a tengerből:
"De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni"
Amíg itt nincs rendes polgári demokrácia, addig nem fogok hátradőlni. :D

Ménár Atya 2018.10.03. 21:45:23

@dare: Pont ez a lényeg.
Ezért nem szeretem amikor arra hivatkoznak hogy a fidesznek kedvez a rendszer.
A képlet egyszerű, több egyéni körzetet kell nyerni és akkor fordított az eredmény.
De ahhoz normális program kell.
Ki sem ejteném a fidesz, vagy az orbán neveket kampány alatt.
Értelmetlen ezzel hadakozni.
Kell egy valódi program ami elgondolkodtatja a bizonytalanokat, jelenleg másként nem lehet orbánt leváltani.
Én sem szavaznék jelenleg egyetlen ellenzéki pártra sem, nem azért mert fidesz tag vagyok, hanem mert egyszerűen alkalmatlannak találom őket a feladatra.

Orbán Viktor 2010.......2030 2018.10.03. 21:46:23

"Szél Bernadett távozott, Schiffer visszatért - mára tény az LMP jobboldali fordulata"

Nem ugy volt hogy bortonbe megy ?? A valasztas elott 100 %-ig biztosan allitotta, hogy Orban bortonbe zarja. Mi van nem mukodik a diktatura ?????

Ménár Atya 2018.10.03. 21:46:26

@dare: Hállelúja testvér, az úr legyen tevéled a te harcodban! :)
Ámen

dare 2018.10.03. 21:52:09

@Ménár Atya: Köszönöm atyám, bár az én harcom egy darabig még ilyen lesz:
youtu.be/95fbmMFtv28

Ménár Atya 2018.10.03. 21:54:37

@Sir Bates dö Hól: 97 ben még nem volt miért, a fidesz még kezdő volt.
2002 ben meg belefutottak a gyúlöletkampányba,ami bejött a maszopnak.
De ha jól emlékszem a nagy elszámoltatásból, bebörtönzésből nem lett semmi.
A maszop csak osztogatott,és fosztogatott, hitelből,
És ezért nem is lett eurónk,ami pedig jól jött volna néhány évvel később, de szerintem ezen lépjünk túl, ki így ki úgy látja.
Jelenleg a fidesz van hatalmon ,választáson szerezték, egyértelmű, hogy a fontos pozíciókat a saját embereivel tölti fel, és a fontos gazdasági lépéseknél is a saját holdudvarát részesíti előnyben.
A probléma a túlzott hűbér rendszer, és az ezzel járó korrupció.
Viszont ezt részben ellensúlyozza, a kedvező adó rendszer, és a munka után járó szociális juttatás, aktív osztály segítése.
Én holnap is felkelek, kéne még egy stadion, ezért lassan le is fekszek aludni, hogy tudjak termelni gdp-t :)

Ménár Atya 2018.10.03. 21:58:30

@dare: Hát fiam én megértelek, de hidd el hogy az én harcom értelmesebb, ajánlom neked is : Fond össze az újjaidat erősen, ne vétkezz magaddal!
youtu.be/SMQiCDOGg-A?t=24s

dare 2018.10.03. 22:04:03

@Ménár Atya: Atyám, ez minden csak nem kereszténydemokrácia.
Sokkot kaptam, inkább alszok.
Jó éjt atyám.

Ménár Atya 2018.10.03. 22:07:38

@dare: Az úr legyen te véled!
Vélem meg inkább egy asszony :D
Jó éjt!
Ámen

arty1977 2018.10.03. 22:17:02

@Ménár Atya: ha megerőszakolom anyádat, azt ellensúlyozza valamennyire, ha megjavítom a csepegő csapot, te vadbarom?

arty1977 2018.10.03. 22:17:56

"A probléma a túlzott hűbér rendszer, és az ezzel járó korrupció.
Viszont ezt részben ellensúlyozza, a kedvező adó rendszer, és a munka után járó szociális juttatás, aktív osztály segítése.", erre

AlbaZen 2018.10.03. 22:19:29

Szerintem inkább örülni kellene annak, hogy nem akarják a magyar emberek többé 4 évente ide-oda ráncigálni az ország hajóját. Legyenek viták, a Fidesz gyengeségeit haladja meg az ellenzék, győzze le, de legyen nemzeti minimum, a fundamentumok legyenek erősek. Ne dobjuk ki folyamatosan az alkotmányt. A legtöbb irigyelt ország így működik. A duális társadalom véget ért, végre nem két ország lakossága osztozik egy hazán.

arty1977 2018.10.03. 22:20:40

@Orbán Viktor 2010.......2030: nem ér rá, egyelőre annyi a lopnivaló (eu pénz, orosz hitel, kínai hitel, állampapír-hitel) ill. a demokrácia leépítése fontosabb. Detti közben vagy megy magától is a levesbe, vagy ha nem, majd kerítenek ellene valamit. (oszt miután ment a levesbe, helyreigazítanak, ha csak a karaktere hótt meg)

arty1977 2018.10.03. 22:23:01

@AlbaZen: sose volt még ennyire megosztott az ország, ekkora árokkal középen. amit írsz, scifinek jó, próbáld meg regénybe önteni!

AlbaZen 2018.10.03. 22:33:59

@arty1977: Soha nem éreztem ennyire honfitársamnak a velem egyet nem értőket, mint most. Ez nem sci-fi. Az értelmesebbje felismerte, hogy a rendszert gyűlölőket kiszolgálni édeskevés a változáshoz. Aki ezt teszi, betonozza be a hűbérrendszert. Akként lehet ellenzéket építeni, ha megállapítjuk, mi az, ami működik, azt fejlesztjük tovább, mi pedig az, ami rohad, azt megváltoztatjuk. Az a baj, hogy aki nem gyűlöli teljes egészében minden intézkedésében a Fideszt, hanem kritizálni, legyőzendő ellenfélnek tekinti, azt a gyűlölők bekenik NER-rel. Az ilyen cikkek a rendszer támasztékai.

AlbaZen 2018.10.03. 22:40:03

@arty1977: Szóval a törésvonalat én egyrészről a gyűlölők másrészről pedig a közömbösek, elfordultak, értelmesen kritikusak, támogatók és végül haszonélvezők között látom. A 2/3-ot az okozta, hogy az ellenzék a gyűlölők szavazataira ácsingózott. És újra el fogja követni ezt a hibát, mert radikálsan gyűlölni nagyon trendi egyes körökben.

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 22:43:13

@Ménár Atya: vigasztalhat az, hogy az egész hűbéri rendszerüket einstandolni fogják a nagyok az eeuban... bár nézzük meg, mennyi lesz a következő büdzsében az eu-támogatások összege... a szép az, hogy az idióta egy rohamosan iszlamizálódó troval és annak reprezentánsaival üzletel moon, miközben nincsenek egy súlycsoportban... ja, a lét viszont náluk helyezi biztonságba a barma, mert "biztos nem basznak át, barátok vagyunk"...
pörgessétek a gdp-t, hajrá!...

Dread Naughty 2018.10.03. 23:03:52

Azért megmosolyogtató az a blogger, aki szerint ha nem arra szavaz valaki egy igen/nem kérdésben, ami neki kedves, akkor az bizony egy mocskos áruló söpredék.
Emlékeztet ez a blog valamire, csak nem jut eszembe, hogy mire pontosan...

arty1977 2018.10.03. 23:05:50

@AlbaZen: "gyűlölködőként" én nem látok a "túloldalon" értelmesen kritikusokat. de hogyen is lehetne értelmesen kritizálni a mai fideszmaffiát? "jó ötlet volt a migránskerítés, de ejnyebejnye a magánrepcsizésért?" - eleve: milyen ember az, aki képes megbocsájtani a poltpétert a 15% szja-ért cserébe? hogyan lehetne elválasztani a kormányzat mocskos, diktatúraépítő húzásait pár jól sikerült húzástól???

apatikus, agyhalott, támogató és haszonélvező tényleg van, de ők - szerintem - menthetetlenek. pont ez a lényegük... az "énnempolitizálok" emberekkel nem tudsz mit kezdeni, fej a homokba, BÁRMI is az alternatíva. az agyhalottat szerintem ne elemezzük, a másik oldal pedig max akkor fordulna át, ha valós börtönfenyegetettség látszódna, valahol, messze avagy felülígérnéd a fideszmaffiát :) (de tényleg jöjjenek azok át "ide" (bárhova is) szavazni, támogatni? és utána a megválasztott rendszer osszon is vissza nekik? vagy mi volna az elképzelés?)

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 23:19:04

@AlbaZen: kevesebbet kell volna lopni, és nem a galaxis legidiótábbjának a nevére meg a másik bicskanyitogatóan pofátlan vennék és konszolidálni már négy év óta... most annyit ért el, hogy garancsit is feltette a térképre... annyit kerestek csak a met-tel, hogy abból tíz gépet vehettek volna, a többi húzásról nem is beszélve, de a kutya nem ismerte eddig a nevét... gondolom hogy örül az ingyenreklámnak... betemetni az árkot, az elesettek tetemeivel, gondolod sokan jelentkeztek majd önként?...

alöksz róz 2018.10.03. 23:57:19

@Sir Bates dö Hól: eddig még nem volt mit viszonozni :D
mire vagy kíváncsi, mit várnék zemélyesen a fidesztől, vagy képes vagyok-e felmérni a politikája lehetséges következményeit? remélem kimennek kanadába meg svédországba.
rosszul gondoltad.

alöksz róz 2018.10.04. 00:08:28

@arty1977: demokráciával még nem lakott jól senki.

_atpijkamo_ 2018.10.04. 01:06:34

@alöksz róz: "demokráciával még nem lakott jól senki."

Tudsz még hasonló fasságokat mondani?

Éppen hogy a demokrácia hiánya miatt éhezik sokmillió észak-koreai.

arty1977 2018.10.04. 01:52:08

@alöksz róz: mint ahogy stadionban se végeznek szívműtétet.

Ménár Atya 2018.10.04. 06:51:09

@arty1977: Adjon isten édes fiam!
A nekrofíliát büntetik, de hát a fajtádtól mit is várhatna az ember :)
És számla nélkül feketén csapot javtani, tiszta gyurcsányi logika, aki nem kér számlát a villanyszerelőtől... :)
Na de próbáljuk meg normálisan.
Ha figyelmesen olvastál volna, akkor észrevehetted volna, hogy egy adott helyzet jellemzőit beszéltük meg valakivel.
Attól, hogy te egyoldalúan homokba dugott fejjel orbánozol, attól még azok a dolgok is léteznek amik jók a rendszerben.
Hiába csukod be a szemed, az még akkor is ott lesz, ahogy a korrupció is.
Ha objektíven néznéd a dolgokat akkor látnád ezt is azt is.
De nem gy nézed, ezért kár is vitatkoznunk szerintem.
Jó mulatást a hullákhoz, gondolom ez a te anyukád lehet :
youtu.be/qPcDymUo8dU
:D:D:D
Ámen

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.10.04. 07:18:41

"mára tény az LMP jobboldali fordulata"

Csak neked mára.
Normális ember már a megalakulásuk után 1 héttel látta, hogy orbán szekerét tolják.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.10.04. 07:22:13

@Ménár Atya:

"A maszop csak osztogatott,és fosztogatott, hitelből,
És ezért nem is lett eurónk,"

Akkor mesélj, mi a mai hazugság arra, hogy 8 év után, két orbán kormány után, a folyamatos hozsannajelentések és a hasító gyorsnaszád mellett ami legyalázta még a világ fejlődését is, miért nincs még eurónk?
Mesélj, hadd nevessek így kora reggel a korlátolt fideSSbohócokon.

szepipiktor 2018.10.04. 08:32:47

Olvasgatom a történetről a híreket és látom, megint csak a szar tetejét kapirgálja a média.
Az lmp eleve nem volt valódi párt, egy tervezett, csinált alakulatként jelent meg, a tervezői azt hitték, hogy ezzel a kamu ökopártos külsővel majd lefedhetnek egy nagy választói halmazt.
De nem sikerült, hiszen hazánkban ennek a elvnek semmi hagyománya nincs, így csak az ellenzéket osztották tovább (a terveknek megfelelően)
Aztám beszippantottak még több hiteltelent, mint a hadházyt, a demetert és egy hatalmas blöffel próbálkoztak. Az ökoterrorista, neoliberális, gender és aktivista-feminista filozófiával, ami szélsőséges filozófiai halmaz, amit kaptak szavazatot, annak minimum a fele csak a fideszellenesség és a kiemelt PR-jüknek köszönhető.
Mára kiderült, csak a sokadik köpönyegforgató csapat, mely sokkal közelebb áll a fideszhez, mint bármi máshoz. Ne feledjük, anno a jobbik is így jött létre, csak önjárók lettek, köszönhetően a náciknak.
Most azonban miért hiszi egyetlen újságíró, blogger, hogy az lmp jobbrasodródása változtat valamit? Ezek soha nem lesznek jobbközép polgári elvűek, csak a meglévő, rohamosan csökkenő aktív szavazókat osztják tovább, a fidesztől csalhatnak át némi csalódott galmazt.
A többi ellenzéktőé senkit!
Most az lmp (tervszerűen) eléri azt, hogy a fidesztől átvonul pár szavazó, a eddigi szavazóinak többsége átvándoról a passzívak közé és még kevesebb állampolgár dönt majd a nemzetünk sorsáról.
Ez a klasszikus megosztás módszere - és még sokan tapsolnak is neki.
Ahogy a fidesz 88-as alakilásánál látható volt a ifjúkommunista csapat hiteltelensége, úgy az lmp-t is végigkíséri ugyanez.
Sokszor írtam, a két legkárosabb párt az lmp és a kdnp, ők még elvekhez sem ragaszkodnak, kizárólag végrehajtók, a régi balós bm-es ügynökök mozgatják a szálakat, ők csinálták anno az mdf-et, a fideszt is, az lmp csak egy későbbi utódjuk, a biztos ami biztos módszer képviselői.
És ahol siffer megjelenik, onnan menekülni kell!

szepipiktor 2018.10.04. 08:47:07

@csúti csüngőhasú tolvaj: Pontosan!
Ma a bloggerek, a média és a hívő szavazók egyszerűen átlépnek az lmp alakulásán!
Ugye volt egy szerethető mozgalom, a humanisták.
Ők sok szépet csináltak, valódi civilek voltak, aztán az egyik rendezvényüket, a Magyar Tarkát a régi szdszesek, élükön a horngáborral lenyúlták, a szervezésben segítve kisajátították.
Pici érdeklődés volt az esemény után, erre a semmiből előbukkant egy másik csoport, és siffer irányításával összekapcsolódtak a humanistákkal.
A kapcsolat eredménye: az lmp létrejötte és a humanisták eltűnése!!!!
Onnantól az lmp kizárólag az aktuális álapotokra adott demagóg, propaganda alapú "válaszokat" és ezzel becsaptak sok-sok tisztességes választópolgárt.
Az lmp gyakorlatilag a késői szdsz (a kóka, gusztos féle szdsz) eltűnésével létrejött vákuumot akarta kitölteni, de nem számoltak azzal, ahogy az eredeti liberális választók nem ökoterroristák, nem aktivista gender, feminista gondolkodásúk, sőt pont tagadják, tagadták azt, amit az lmp képvisel. Számukra az lmp a gyűlőlt ifjukommunistákat képviselik.
Így az lmp soha nem találta meg a híveit, azok mentek köréjük, akik a fideszt nem akarták, de a szocikat sem, így a legkisebb rosszként őket választották.
Anno az orbán által létrehozott polgári körökből fejlődött ki a jobbik, most egy párt fejlődik vissza egy fideszes polgári körré...
Az lmp hiteltelenségére bionyíték, hogy a szakadásuk során is a szakadók a baloldal legsötétebb pártjához kapcsolódtak, a mostani maradék meg a rákosi-elvű fideszhez idomul.
Valamikor a 68-as diákforrongás sem politikai előrelépést hozott a világnak, hanem az arra retelepülő szélsőbalos terrorizmus indult be! Most még nem tartunk itt, de ma a jobbikon kívül (akik meg szélsőjobbosok) az összes magyar párt baloldali vagy szélsőbaloldali, festhetik persze magukat bármilyen színűre, a társadalom többségét nem képviselik.

Ebler 2018.10.04. 08:56:10

Szél Bernadett az LMP Simicskája.

Semmi más nem számított neki, csakis a pozíció. Amíg Hadházy azonnal lemondott a választás után, addig Szél szépen alkalmazkodott az új irányhoz, ott mosolygott az új elnök mellett, egy rossz szava nem volt semmiről.

Akkor lett csak belőle önélzetes latol, amikor őt is elérte a Schiffer-Sallai duó tisztogató hadjárata, akkor hírtelen öntudatra ébredt és elkezdte játszani a mártír szerepét.

Örülök, hogy kilépett, mert ezzel is gyengíti az LMP-t, de hiteles politikus ettől nem lesz belőle, azzal már rég elkésett.

chrisred 2018.10.04. 09:08:37

Mitől jobboldali ez a fordulat? Innentől az LMP nem fog foglalkozni a munkavállalók érdekeivel?

AlbaZen 2018.10.04. 09:09:30

@arty1977: Az előző 2 választás azt mutatta, hogy a rendszert gyűlölők száma egyszerűen nem éri el a kritikus tömeget.

Kicsit olyan, mintha visszatértek volna az 1970-es évek, és annak posvános, szegényes, de kiszámítható stabilitása az alsóbb rétegek “modern” élethez juttatásának szándéka (hja milyen áron) nélkül.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.04. 09:33:16

VALLJUK BE, MIOTA A BALLIB ROSSZABBAT JELETNT AZ ORSZAGBAN MINT A PESTISJARVANY, BIZTOS SOKAN MEGLEPODTEK HOGY AZ LMP OLYAN MESSZIRE MEGY A BALLIB IRANYTOL, AMENNYIRE CSAK LEHET.

virgo 2018.10.04. 10:10:18

@szepipiktor: Mondjuk pl azért, mert ő az egyetlen ember az ellenzéki oldalon, akiről el lehet hinni, hogy alkalmas miniszterelnöknek. A többieknek egytől egyig valami bajuk van a valóság helyes érzékelésével.

bgp 2018.10.04. 10:24:12

@szepipiktor: Hogy a fenébe mondhatod a cuki Jobbikról hogy széljobb :D

Yda 2018.10.04. 10:25:50

@Ménár Atya: Egy igazi troll az, értelmesebb fajtából, amilyen szerintem te is vagy, nem áll nyíltan arra az oldalra, akinek/ért dolgozik, sokkal inkább megpróbál relativizálni és hitelteleníteni, pont úgy ahogy az orosz propaganda teszi a nyugati értékekkel politikai rendszerrel, a nyilvánvaló valósággal, és a bennük való bizalom lassú erodálásával. (Sokszor nem is állít, éppen csak kérdez - aprómunka, sunyi és alattomos, és a végén hat is, ahogy a vízcsepp is kivájja a követ.) - Úgyhogy ebben az esetben @Arty1977 hasonlata anyádról és a csöpögő csapról telitalálat és jól rávilágít erre a módszerre! - megintcsak szerintem.

Alick 2018.10.04. 10:32:12

@arty1977: "milyen ember az, aki képes megbocsájtani a poltpétert a 15% szja-ért cserébe?"

Úgy hívják, hogy egybites választó, akit nem érdekelnek a kifinomult intézményes huncutságok, viszont a szavazataik száma eldönti a választást.
A választási rendszernek de facto ők képezik a "döntéshozó pakettjét", ez a lassan három évtizedes "gengszterváltás" terméke. Csak idő kérdése volt, hogy az azóta eltelt idő alatt valamelyik "gengszterpárt" maximalizája a szavazatai megszerzésének hatékonyságát és ezzel igazolja, hogy a jelenlegi "demokrácia" sem más, mint a csőcselék félállati érzelmeinek hullámait meglovagló jakobinus autokrácia.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.10.04. 10:35:43

@pioneer2016: Hányszor mondták már ezt? Attól, hogy még mondogatják sem az Összefogás, sem a fidesz leváltása sem fog megtörténni.

Nézzetek már tükörbe! Az ellenzékből egyedül az LMP próbál meg bármit is csinálni! Lásd Hatvani Bűz, Budapesten a ligetvédők, szemétszedés, Miskolcon bicikliút, az ország legnagyobb vegyi mocsarának a felszámolása!

Mi a jó istent csinál a többi (Talán Tordai Bence mozdul valamit), de az összes többi csak mereszti a valagát és veszi fel a milliós fizetését!

Magam részéről, nem siratom Szél Bernadettet! Az ő, Hadházy és a Sallai vitája miatt került lehetetlen helyzetbe az LMP.

ben2 2018.10.04. 11:06:48

Valamit nagyon jól csinálhat az LMP, ha a ballib ultrák így összecsinálják magukat tőle.

Az LMP és a Jobbik - és általában a magyar ellenzék - egyetlen esélye, ha a Jobbik a jobbos, az LMP a balos közéleti fingreszeléstől próbál minél nagyobb távolságot tartani.
Azaz a magát komolyan vevő ellenzék (nem sorolandó közéjük a DK és az MSZP) nem engedheti meg magának, hogy az ellenzéki politikát szimbolikus küzdelmek tematizálják a valóban húsbavágó problémák helyett.

A Jobbiknak nehezebb a dolga, mert a bázisa az agyatlan hőbörgésre épül és csak Vona ambíciói miatt adott alább belőle, na meg mert a migráns népszavazással a "habonymédia" ellopta előle a show-t. Így a Jobbik gyökerei miatt minden mérséklődés, minden távolodás a szimbolikus politizálástól hiteltelen.

Az LMP ugyanakkor már megalakulásakor is deklarálta az egyenlő távolságtartást az ideológiai szekértáboroktól és csak Schiffer távozása után, a pszichopata Hadházy aknamunkája révén keveredett bele a menetrendszerinti ballib "miértnemfogtokössze" vircsaftba.

VT Man 2018.10.04. 11:37:28

Az ilyen cikk után...

"én már csak egy kávét kérek!"

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.04. 11:45:00

És ki fogja kifizetni a Ron Werbernek beígért lóvét?

Elfújta a Széll

KalmanBlog 2018.10.04. 11:45:06

We are tired of winning. Végre egy rossz hír. Schiffer sajnos nem annyira hülye, mint a Bernike. De talán ennyi baj még belefér, úgysem fognak ezek már labdába rúgni.

szombuda 2018.10.04. 12:08:14

Miért az jobb lett volna ha a bal oldalnak fekszik le az LMP csak azért hogy leváltsák a fideszt? És ugyan mi lenne most a parlamentében mert hogy kormányzás tuti nem az biztos...
Persze lehet mondani hogy ennél ami most van minden jobb, ami részben igaz is. De azért még mindig jobb mint egy gyurcsányt meg a többi komcsit a hatalom közelébe engedni.

Nincs nagyon opció, majd ha ezek a régi hatalom mániás maradványok eltűnnek a közéletből akkor lehet leváltani a fideszt. Addig nem.

kalandfereg 2018.10.04. 12:38:21

Egyfolytában azt hajtogatom, hogy a Fideszt csak jobboldali párt, vagy koalíció fogja tudni leváltani.
Mivel a Fidesz szélsőjobb, elég könnyű lenne őket kiszorítani középről, persze ahhoz kormányképes erő kellene, és sem az LMP, sem senki más nem az per pillanat.

A másik, ha a Fidesz belülről rohad meg, erre jóval nagyobb esély van belátható időn belül.

De azt meg nem látom, miért lenne pejoratív, ha egy párt konzervatív. Az egyfajta látásmód, sok ember sajátja.
Úgyhogy mekkora hülyeség már, amit az Index a címoldalán a pénzkérős résznél állít, miszerint sokoldalú, mindenféle látásmód van náluk.
Szűk látókörű, szemellenzős látásmód van, ugyanúgy, mint az origonál, csak mások az alapvetések, ennyi.

n3spr3ss0 2018.10.04. 13:04:44

Évek óta mondom hogy LÓFASZT MÁS a POLITIKA!
Lám, kiderült.

n3spr3ss0 2018.10.04. 13:06:17

@szombuda: Nem az a hatalom mániás, aki minden féle trükkökkel, csalással, külföldiekkel, pénzen vett szavazatokkal megy neki egy választásnak? Ez a fidesz.

n3spr3ss0 2018.10.04. 13:07:29

@ben2: A nívód jellemzi a siralmas helyzetet.

ben2 2018.10.04. 13:11:48

@VT Man:

Hát ez az!
A ballibek alapvető érdeke lenne, hogy az LMP jobbra nyitása sikerüljön, mert ahogy a Fidesz - legalábbis kommunikációban - távolodik a jobbközéptől, úgy nyílik a terep a balközép pártoknak.
A Jobbik persze - Simicska szponzorálásával - már bejelentkezett a jobbközépre, de kevés sikerrel, mert a szélsőjobbról sokkal nehezebb középre vergődni, mint középről a szélre. Így az LMP-nek komoly növekedési potenciálja lehet a jobboldali bizonytalanok körében.

Ez egy olyan réteg, amit a ballib ultrák sosem tudnak megszólítani, sőt a ballib buborékból ezek a választók még csak nem is látszanak, így ha a ballibeknek a Fidesz leváltása lenne a valódi céljuk (nem az), akkor most teljes mellszélességgel az LMP mögött kellene felsorakozniuk, vagy legalább befogni a szájukat, amíg a jobbra tolódási folyamat le nem zajlik.
Csakhogy a ballibeknek az a lényeg, hogy ők dominálják az ellenzéki térfélen a szimbolikus politizálást és hogy lehetőleg szimbolikus politizáláson kívül más ne is nagyon történjen.
Ezért aztán a "nem-teljesen-ballib" pártok megerősödésének már a puszta gondolatára is kiveri őket a hideg verejték. Ha ugyanis nem ők adják az ellenzék derékhadát, akkor a választókban is felmerülhet a kósza gondolat, hogy hát van itt értelmes ellenzék is, ami ugyanúgy felesküdött az Orbán ellen mint az elk..rók, akkor meg mi a rákért szavaznék továbbra is a kriptokommunistákra?

ben2 2018.10.04. 13:14:48

@n3spr3ss0:

Ha szerinted a nívóm alacsony akkor nosza, személyeskedés helyett alázz le a kikezdhetetlen érveiddel.

alöksz róz 2018.10.04. 13:24:15

@arty1977: ja.
csak szerinted arra fognak szavazni a zemberek, hogy legyen liberálisdemokráciább, ahol tapasztalataik szerint szarabbul élnek? vagy pont leszarják mi van, ha sokkal jobban élnek?

alöksz róz 2018.10.04. 13:30:08

és a demokráciának sem feltétlen következménye a jólét

alöksz róz 2018.10.04. 13:33:02

@ben2: "Így az LMP-nek komoly növekedési potenciálja lehet a jobboldali bizonytalanok körében." - és a fidesztől is lehet szavazatokat szerezni

VT Man 2018.10.04. 14:18:50

@alöksz róz:
"a fidesztől is lehet szavazatokat szerezni"

Igy van, lehet a fidesztol szavazatokat szerezni, persze azt nem ugy kell csinalni, hogy "eltoroljuk az egykulcsos SZJA-t es a gyerek utan jaro adokedvezmenyt".

Sajnos eddig az LMP-tol "progressziv adoredszer, ami majdnem mindenkinek jo lesz" szoveg ment...

... amirol viszont ertelmes magyar ember az elmult 20 evben megtanulta, hogy azt jelenti, hogy az atlag korul vagy felett keresok jol megszivjak, a csalok meg jol jarnak.

Sajtó Mortále 2018.10.04. 15:21:14

@csúti csüngőhasú tolvaj: Az a válasz, hogy most már nem akarunk Eurót! Mert közben kiderült, hogy a gyenge gazdaságú országoknak HÁTRÁNYOS! A legutóbbi válság ezt tisztán megmutatta. Az Euro Németország nagy biznisze.

DFK 2018.10.04. 18:09:10

@Orbán Viktor 2010.......2030: mert az Orbán még a diktatúrát is ellopta.

arty1977 2018.10.04. 19:51:34

@Ménár Atya: lassan mondom, hogy értsd: teljesen mindegy, hogy tesz jót egy köztörvényes bűnöző, vagy sem, attól még ÜLNIE KELL. az agymosott, primkó fajtád sajnos olyan mélyen ül a mocsárban, olyan szinten kisiklott az értékrendje, hogy a bünti helyett királlyá választjátok ezeket a bűnözőket.

már azt is látom, hogy te engem vacsorával kínálnál a megjavított csapért, az anyádon tett erőszak sem zavarna... ELVÉGRE MEG KELL LÁTNI A JÓT. barom.

arty1977 2018.10.04. 19:53:16

@AlbaZen: abszolút számban meg is haladta a gyűlölködők száma a zombikét :) de sajnos a szabályok alapján ennyi zombi is elég volt...

arty1977 2018.10.04. 20:02:10

@kalandfereg: az origo egy kormányszócső, a fidesz gagyi propagandakiadványa, agymosógépe.

az indexnél bár lehet, hogy nincs konzervatizmus (akinek arra van igénye azokat amúgy most mi szolgálja ki? az origo szerinted a konzervatív hírforrás? :D :D :D ), de nem is feladat MINDENT képviselni. ellenben ott legalább megjelent (megjelenik), hogy a gyurcsók hazudott, meg az is, hogy az orbán hazudik. az arányokon lehetne lamentálni (no, nem neked, akinél az origo szint), a lényeg mégis a "van".

Ménár Atya 2018.10.04. 20:05:49

@arty1977: Mitől köztörvényes bűnöző?
Jól hangzik de nem igaz ez sem, ismét csak kivetíted a vágyálmaid minden alap nélkül.
Van ítélet ami orbánt elmarasztalta, és böribe kellett mennie?
Valamiről lemaradtam és csak te tudod? :)
Szerencsére, nem a magadfajta nagyon egyszerűek döntik el magyarországon, hogy ki bűnöző, hanem a bíróságok, akárhogy is mantrázod a butaságaid.
Na, látod milyen buta vagy! :D
Én örülnék ha anyámat megtudnád erőszakolni, de látom nem érted a nekrofilia fogalmát :)
Amúgy, csak jelzem, nálam nem sokra mész sem a sértegetéssel, sem az anyázással, de hajrá próbálkozz, de ettől még kevésbé lesz igazad, illetve csak alátámasztod a gyülölködő fajtádról alkotott véleményem.
Az úr segítse meg a te egyszerű elméd a szükségleteid elvégzéséhez :D
Ámen

arty1977 2018.10.04. 20:16:25

@Ménár Atya: te tényleg ennyire fogalmatlan vagy? poltpéter (egy ex-fidesz képviselő) dönti el, hogy a bíróság dönthet-e arról, bűnöző-e orbán. értve? (dehogy érted, fogalmad sincs neked holmi hatalmi ágakról...)

anyád és a csap azért volt példa, mert nem tudtam ennél sarkosabb és abszurdabb példát hozni. az egyértelmű, hogy az orbán és a maffia összefüggését nem érted, de úgy néz ennél sokkal egyszerűbbeket és átláthatóbbakat se (vagy csak nem komfortos szembenézni azzal a gerinctelen patkánnyal, aki vagy, akinek elfogadható az ocsmányság, ha az ocsmány dob neked két fillért, amit felnyalhatsz)

Ménár Atya 2018.10.04. 20:29:15

@arty1977: Látod már magyarázkodsz is :)
És te már feljelentetted orbit, vagy ezt is az atv-n hallottad :)
Tudod az a te bajod, hogy egyszerűen nem vagy képes megérteni miről írtam.
Sajnálom, de hát neked ilyenek a képességeid, elfogadom.
Én csak szimpla orbánfóbiát látok nálad, és próbálod bizonygatni milyen rossz nekem.
Nem, sokkal jobb mint az előző banda volt.
Látom ennek is,annak is a hibáit, de látom azt is ami jó.
És van jó még ha ez neked nem is tetszik.
Te érzelmi alapon döntesz, én meg próbálok objektíven.
De legyen ma jó napod,neked igazad van mondjuk, orbi a köztörvényes megy a böribe fletó,és vona a köztörvényes mellé.
Na akkor most légyszíves nevezd meg azt az erőt,ami kormányzóképes, és megfelelő számú támogatottsággal rendelkezik.

arty1977 2018.10.04. 21:09:16

@Ménár Atya: sokan sokmindenért sok fideszest jelentettek fel. bűncselekmény hiányában saaaaaaajnos ... (nemnézek atv-t)

én értem miről írtál. neked a patkány gyurcsány a szint, anyád erőszakolója a szint. ha ezeknél picit jobb valaki/valami, az már elfogadható, olyannyira, hogy akár egy blogon is mosdatod!!! :D baszki, nézz már tükörbe és köpd már le azt az elvtelen patkányt!

nem érzelmi alapon mondom, hogy orbán bűnöző, ehez elég tetszőleges közbeszerzési értesítőt elolvasni az elmút 10+ évből, annál objektívebb dolog kevés van. te ellenben a mocsokságaik ELLENÉRE is mosdatod őket, ha valaki érzelem alapon, józan ész felett "választ": az te vagy.

ha nem lenne kilúgozva a fideszpropaganda által fél magyarország agya, ha nem lépett volna le a másik oldal jórésze külfüldre ebből a takonyországból, ha megint egy másik tömeg nem lenne apatikus/mindenmindegy zombi (köszi elmult 28 év elkúrmányai), ha VALÓBAN sitten lenne ez a sok köztörvényes maffiózó... nos, akkor lenne erő, támogatottsággal. és talán mi se harapnánk itt egymás torkát...

de/és ha már ennyire fordítva ülsz a lovon: tegyük fel, hogy talpig becsületes emberek pártot alapítanak, politizálnak, tenni akarnak... mit tanácsolsz nekik, hogyan kezeljék az origo lejárató mocskát, hogyan jussanak el a fentebb említett patkány/zombicsordához, hogy közben hitelesek maradjanak?

te pl hány ilyen pártkezdeménynek toltad már a szekerét a mostani BIZTOSAN szar fidesz helyett? hányat támogattál saját pénzel, hogy ne simicskák tolják, későbbi szívességért? hányat népszerüsítettél bloghozzászólásban fideszfasszopás helyett? nalátod, ez itt a gond. innentől pofa be.

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 00:01:54

@Ménár Atya: én bírom a sztoikus álláspontot, viszont itt "Nem, sokkal jobb mint az előző banda volt." átjutunk egy másik koordináta-rendszerbe hiszen a konjuktúra és hihetetlen mennyiségű ingyen pénzösszeg szerencsés csillagzata alatt a felmutatható eredmény pontosan micsoda?... a budapest-belgrád vasútvonal?... a paksi bővítés, mely rekordösszegű profitot termel?... a galaxis legidiótábbjának anyagi függetlenségének biztosítása?... a purdék saját lábra állítása?... a pisa-tesztek eredménye?... a nepotizmus térhódítása?... a cigányság helyzetének rendezése?... ;-)...

antiinternáci 2018.11.03. 07:59:56

Hihetetlen ez a gyűlölködés amit ezen a B1 blogon művelnek.
Most éppen azt a pártot vették elő, amelyik egyetlen ellenzékiként hajlandó volt tisztességesen politizálni, hű maradt elveihez, és nem tagad bármit helyből csak azért, hogy kimutassa a kormány elleni gyűlöletét.
Az összes többi ellenzéki párt az ország érdekei ellenében hajlandó bármit megtenni, ha azt hiszik, hogy azzal ártani tudnak. Pedig nem...
Pont ezzel az ostoba, rövidlátó magatartassal hozták össze a Fidesz harmadik kétharmadát. És most keményen dolgoznak azon, hogy legközelebb a négyötöd is meglegyen.
Itt árulónak akarják láttatani az LMP-t. Pedig tukajdonképpen a ballib oldal szempontjából az összes többi az áruló, hiszen butaságukkal, semmihez sem értésükkel, hazudozásukkal ők segítenek a Fidesznek hatalomban maradni.
süti beállítások módosítása