B1 blogcsaládKiderült, hogy egy aggódó anyukának köszönheti a Fidesz a kétharmadot

2018. július 26. - nickgrabowszki

Csak egy baráti figyelmeztetés volt, semmi több.
sm_3_1.jpg

Most, amikor a kormánypártok az alaptörvényben nevezhetik ki bűnözőnek az utcán élőket, vagy a Fidesz a pártpénzek teljesen esetleges mozgatásával tetszőleges módon zsarolja az ellenzékét, vagy amikor Orbán miniszterelnök azt fontolgatja, a választók helyett ezután ő nevezi ki két évente a budapesti főpolgármestert, világosan látszik, mekkora jelentősége van annak, hogy a Fidesz elérte a minősített, kétharmados parlamenti többséget jelentő mandátumhatárt.

Ennek birtokában mindent megtehet, amit csak akar. Alkotmányba írhatja akár a felcsúti királyválasztást, bűnözőnek nevezhet neki (vagy szavazóinak) nem tetsző csoportokat, vagy akár

Mészáros Lőrinc nevére íratja a magyar fővárost.

És ez kizárólag annak köszönhető, hogy az LMP nem léptette vissza 5-6 képviselőjét az április választáson. Ha visszalépteti, akkor nincs kétharmad. A kormánykritikus szavazók nagyon tudatosan szavaztak az esélyes ellenzéki jelöltre; ha csak egy jelölt volt, akkor könnyű volt megállapítani, ki az.

Most az derült ki, hogy az LMP részéről azért maradt el a koordináció, mert egy aggódó anyuka felhívta a párt kampányfőnökét.

Az eddig is tudható volt, hogy Schuck Erzsébet, a kampányfőnök a választás előtt egyeztetett  Schmidt Máriával, most viszont az is kiderült, miről. A NER egyik oligarchája, az Orbán-rezsim szélsőjobboldali ideológiájának kidolgozója

kifejezetten a választási eredményt akarta befolyásolni azzal, hogy nyomást gyakorolt

Schmuckra, az LMP ne léptessen vissza képviselőjelölteket, hogy az ellenzék eredményesebben, a kormány gyengébben szerepeljen a választáson.

Erre bizonyíték Schmuck Erzsébet párttársainak írt levele, amelyben a Schmidttel való kapcsolat miatt magyarázkodik, és amelyből a Zoom közölte az érdemi részt:

A kampányidőszakban akkor hívott (…), amikor Hadházy Ákos több mint 20 helyen akart visszalépést. Azért hívott fel Mária (és nem én hívtam), hogy felhívja a figyelmemet arra, mint kampányfőnöknek, hogyha megtesszük, amit Ákos szeretne, akkor a választóink elfordulnak tőlünk és könnyen kieshetünk a Parlamentből.

Ebből az is látszik, hogy Schmidtnek nem nagyon szokása igazat mondani, esetleg a logikai képességeivel lehet gond. Minden közvéleménykutatásból az látszott ugyanis, hogy az LMP szavazói túlnyomó többségükben kifejezetten kormánykritikusak voltak, ezért igen valószínűtlen, hogy pártjuk azért eshetett volna ki a parlamentből, mert azt látják, hogy koordinál, azaz a kormány megbuktatásán/előnyének csökkentésén dolgozik.

schmuckungar.jpgErzsi és Peti

Schmuck mindezt nem értékelte politikai nyomásgyakorlásként, csak úgy, hogy egy anyuka ("Ungár Peti anyukája") amiatt aggódott, nehogy a fiacskája ne jusson be a parlamentbe. (Bejutott.)

"Baráti figyelmeztetésként."

Schmuck - akinek közéleti szereplését Schiffer András számlájára írhatjuk - amúgy kikérte magának, hogy a lap vagy bárki az ő telefonbeszélgetései felől érdeklődön:

Hagyjuk ezt, hogy magánbeszélgetésekről akar valamit megkérdezni, ez minden határon túlmegy. Érti ezt a kifejezést: magánbeszélgetés? Akivel telefonon beszélgetek, az az ő dolga, meg az enyém.

Tehát ahogy Semjén Zsolt vadászatainak sincs semmi köze a közélethez, most már Schmuck Erzsébet telefonbeszélgetéseinek sem.

Az viszont ebből a sztoriból is látszik, hogyan kerülhetett vissza a 12 éve még Orbánnal szembeforduló, az utóbbi években baklövést baklövésre halmozó, férjétől örökölt vagyonából milliárdos oligarcha a NER pikszisébe.

Nemcsak azért, mert mindenben kiszolgálja a vezér ízlését és hatalmi szempontjait, hanem egyszerűen azért, mert van egy pártja, amit a kritikus helyzetekben képes Orbán érdekei szerint befolyásolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6014142867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2018.07.26. 21:10:22

@Never:
Igazad van. Inkább úgy mondanám, ha láttam volna a nyomát egy együttműködésnek, melynek aljas deklarált célja, a hatalom elvétele és a pálya egyenesbe billentése, az mellett, hogy a résztvevők kicsit sem nyalják egymás seggét, sőt tartják a megfelelő ideológiai távolságot, akkor elhiszem, hogy ezek a pártok választókat képviselnek. De nem ez történt, sőt olyan szintű agybajt tudtak felmutatni, hogy csoda, egyáltalán ennyi szavazatott kaptak. Persze most majd kapkodhatnak, mert büntet a nép ismét, úgyhogy tovább romlik az amúgy is szar pozíciójuk.

morph on deer 2018.07.26. 21:22:09

@taga20:
“...hány hónap alatt esne térdre?”
:)
Attól függ, ki előtt kell.
Mert ugye ha viktornak hívják az illetőt, akkor lehet, hogy már percek alatt összejön a dolog, főleg ha egy focilabda látványa is besegít, de van akinél meg kell várni míg hat a viagra..

Nerevaryne 2018.07.26. 21:23:31

Még mindig ezen megy a sírás? Képzeld, ha az MSZP el tud csábítani még félmillió szavazót akkor se lett volna kétharmad. Még félmillió szavazó és talán kormányt is tud alakítani. Azt kéne megnézni, hogy ez miért nem sikerült, nem pedig azt, hogy melyik pártnak kellett volna eldobnia a teljes savazóbázisát csak azért, hogy az MSZP-nek jó legyen.

Segítek egy kicsit:
-A "mindenre nem" ellenzéki politika nem alternatívanyújtás
-Vidéken is élnek emberek, már nem lehet Budapesttel országos választást nyerni, ez nem azt jelenti hogy meghalt a demokrácia.
-A vidéki emberek nem begyepesedett alkoholista parasztok, el kéne hagyni a fölényeskedést
-Meg kéne újítani a gárdát, és nem úgy, hogy időnként kilöktök egy szerencsétlent a rivaldafénybe, a függöny mögött meg rángatjátok a zsinórt.
-Újra meg kéne tanulni politizálni, talán fel kéne venni valakit aki ért hozzá. Emlékszünk még a jegesvödör incidensre?

Ha ezek megvannak akkor esetleg tovább lehet lépni a nulláról.

morph on deer 2018.07.26. 21:41:40

@Nerevaryne:
“Ha ezek megvannak akkor esetleg tovább lehet lépni a nulláról.”

Na de ahhoz előbb el kéne érni legalább azt a nullát - alulról!

(És a szokásomtól eltérően most nem hülyéskedek!)

Láttad s legutóbbi eredményeket?
Egyedül a Kétfarkú Ebek adnak némi reményt, ugyanis csak ők voltak képesek a fejlődésre, - teljes joggal egyébként - a többi szépen erodálódik, a DK kivételével.

Milyen nulláról lehet itt szó?

Mikrobi 2018.07.26. 22:00:32

Hát, én bizony elfordultam volna, ha beállnak a posztkommunista koalícióba. (Így meg Hadházy, Szél és a választások után kitört balhé miatt fordultam el tőlük). Igenis sokan vannak, akik értékelik, hogy van egy markáns különutas vélemény, nem csak annyit képesek üvölteni, hogy szemét Orbán.

Andy73 2018.07.26. 22:03:38

Még van bő három év ennek a kétharmadnak a kimagyarázására a baloldali híveknek. Utána jöhet megint valami alibi készülődés a következő választásra. Ki kit léptessen vissza, hátha akkor nem lesz negyedik kétharmad. Aztán majd lehet a következő buktát magyarázni. Mert ezek szerint ha nem kétharmados, akkor már siker, minden OK.
Persze talán lehetne másképp is politizálni, de ők tudják, mi a céljuk. Nagyon elszoktak a versenyhelyzettől a 40 plusz 20 évben, amikor minden a kezükben volt.

Orbán veje 2018.07.26. 23:13:17

@Andy73: Jól mondod haver! Osztunk majd egy kis száraztésztát a szegényeknek mutogatunk sok migránsokat a romáknak adunk fejenként 2000 forintot, beszervezzük az erdélyieket és a kárpát alján lévőket hogy ránk voksoljanak. A a külföldön lévő magyarok szavazását ellehetlenítjük és akkor simán 2/3. Ha ez mégsem elég kicsit megbuheráljuk a számítógépes rendszert. A nem ránk szavazó 5 millió libsit meg mehet amerre lát. Sőt akár Romániába is mehetnek mert újabban a magyarok már oda járnak melózni mert ott több a pénz. Szóval itt énszerintem 2050 ig fidesz lessz hatalmon.

putris72 2018.07.26. 23:20:03

@Pelso..: Az érvelésed ott hibázik,hogy miért ráznák itt,ha Spanyolba beszállítják őket ez NGO-k! Amúgy a Balkánon több mint 100 ezer ember várakozik a lehetőségre! Persze ezt neked a demokratikus újságokban nem fogják meg írni!Mert ugye amiről ők nem írnak az nem létezik!

asebes 2018.07.26. 23:37:08

@Brix: eccer lógni fognak. ők, vagy az utódaik. a törtenelem erre tanit.
egy félmúvelt vidéki tuskó parasztgyerek vezeti az országot - a szakadék felé. Ha isten kegyes lenne, elvinné a rák. De nem az.

Orochimaru 2018.07.26. 23:43:38

@nu pagagyí: A magyar társadalom pontosan azt kapja, amit megérdemel.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.26. 23:46:49

@Never: A politikában a rideg racionalitás diktál. Az utolsó pillanatig tagadták az Mszp- Szdsz, később a Fidesz-Fkgp koalíciót, aztán mégiscsak összeálltak..
Vonáék max. abban izmoztak volna, hogy Orbán vonuljon vissza, és ekkor jöhetett volna el Lézer Jani ideje..

teéjesenmindegy 2018.07.26. 23:52:16

Amikor a hollandoktól kaptak az aranylábúak nyolcat, akkor legalább nem kezdték el magyarázni, hogy a gyúró a hibás, vagy hogy a stadionban nem szabványos volt a világítás. Na bezzeg a ballibák, azok megmagyarázzák.

Kard 2018.07.27. 00:00:12

"It's all about economy, stupid. " - szólt Clinton híres mondása. Az első közepes válság el fogja sodorni Orbánt és az egész rendszerét.
Addig míg Európában meg a világban konjunktúra van nehéz váltani, mert a népet egy érdekli jobban él-e mint négy éve vagy sem. Erre meg a válasz igen. Majd ha nem lesz akkor váltanak.

Orochimaru 2018.07.27. 00:03:40

@asebes: Max. a faszod fog lógni. Viktorunk még nagyon sokáig hatalomban fog maradni, és ez jól is van így. Nem kérünk még egyszer a ballib ámokfutásból.

Mister Gumpy 2018.07.27. 00:10:07

@maxval balcán bircaman: Egészen szürreális. Te nem unod magadat?

Hagrid 2018.07.27. 00:28:49

@morph on deer: Az a széleskörű összefogás az MSZP-t és a DK-t takarta, amit Botka elutasított. A kisebb pártokat, mint az Együtt és a PM, Gyurcsány asztalhoz sem akarta ültetni még Botka előtt. Botka nem volt komisszár, megmondta kereken, hogy Fletó és a korábban bukást hozó vezetőkre nem számít. A győzelemhez az MSZP-nek meg kellett volna mutatni, hogy hátat fordít a múltjának, de ezt Molnárék nem engedték és Botka nem tévedett abban, hogy Molnár a Fidesz malmára hajtja a vizet, talán az emberük is. Az MSZP új, vidéki bázissal, vezetővel tudott volna tárgyalni az LMP-vel és a Jobbikkal is, talán még a Momentummal, de erre nem kerülhetett sor. Előtte Gyurcsány az MSZP-n kívül szóba sem akart állni senkivel. Az LMP és a Jobbik is a DK-ból nem kért. Sajnos Fletó még mindig zsebben tart sok mszp-st. Ő az, aki így felelős a 2/3-ért és a Fidesz győzelméért is, sajnos nem először. Ehhez képest a ritkuló rajongó tábora üti az LMP-t, a Jobbikot és mindenkit, aki belefér...

morph on deer 2018.07.27. 01:16:42

@Hagrid:
“Az MSZP új, vidéki bázissal, vezetővel tudott volna tárgyalni az LMP-vel és a Jobbikkal is, talán még a Momentummal, de erre nem kerülhetett sor.”

Hát nem.
Úgy elrepült az a fél év, hogy semmi másra nem maradt Botkának ideje, csak néhány kiadós Gyurcsányozásra, meg arra, hogy előszedjen pár MSZMP-s jelmondatot 1953-ból.

Pár dolgot azért nem- vagy rosszul tudsz.

Botka ugyanúgy részese az MSZP 2010 előtti tevékenységének, mint akármelyik másik vezető pozicióban levő MSZP-s, többek közt még választmányi elnök is volt! Személyesen vett részt az ominózus ősződi megbeszélésen ahol a Gyurcsány lecseszte az egész bagázst, ugyanis a párt belső köreihez tartozott ő is. Csak aztán nem ő nyert újra a választmányi elnökségért történt szavazáson, és vérig sértve visszavonult Szegedre.

Azaz: Botkának fikarcnyi erkölcsi alapja sincs számon kérni máson azt, aminek ő is részese volt!
Ezen túl mondjuk nem is tett mást.
Az egész jelöltsége alatt többször támadta Gyurcsányt mint orbánt - ez önmagáért beszél.
Azt meg valahog sikerült elfelejtenie, hogy a DK egy másik párt, amihez neki a világon semmi köze, főleg nem úgy, hogy kiköti: a DK jöhet, de az elnöke nem!

Ez enyhén szólva is tahóságra vall.

Egyébként már hónapokkal Botka előkerülése mint - önjelölt miniszterelnök - előtt folyt a többpárti egyeztetés, és volt egy nagyjából végleges együttműködési megállapodás ha jól emlékszem öt párt között, amin leginkább a Gyurcsány és a Bokros dolgozott, - na ezt rugta szét Botka elvtárs sikeresen, de nem tudott jobbat ajánlani helyette.

Nem véletlenül vesztett az MSZP folyamatosan támogatókat Botkával, a faragatlan, erőszakos stílust senki nem szereti. Csak ő azt hitte attól erősebbnek látszik.
Nem jött be, de a demkratikus oldal elvesztett fél évet, meg a korábbi megállapodások eredményét.

Szóval ha valami ártott az MSZP-nek meg az összefogásnak, az a Botka színrelépése és arroganciája volt, ráadásul nagyon rosszkor.
Ezt ugyancsak érdemes lenne bekalkulálni az errfménybe, ha már leltározunk.

Habony Árpád. 2018.07.27. 02:32:03

Be vannak szarva a lipsik, a szombati beszedtol. Mar most is felhullak, de tudjak hogy szombaton 9:30-kor veguk, lesz. Orban rajuk zarja koporsot, es beloki oket a sirba. ENNYI VOLT. Vege lesz 60 evnyi liberalis diktaturanak.

Shikkoku 2018.07.27. 06:57:51

A Fidesznek azért kellenek az ellenzéki pártok, hogy Magyarország Uniós tag maradhasson. Ha nyíltan diktatúra lenne akkor kirúgnák és nem jönnének az euro milliárdok kis hazánkba amiből Mészáros barátját felhizlalta, hogy kilóra megvehesse az egész országot.

Annyira egyszerű, puritán, ostoba a terve, de amilyen hülye a magyar nép lazán beszopja.

Szerintem Orbán megnézte azt a South Park részt amiben Cartman elmagyarázza a hátrányos helyzetű diákoknak, hogy csalni kell, mert ne ma csalás számít csak az eredmény. Kit érdekel, hogy Mészáros Lölö cégeinek gyakorlatilag kizárólagossága a pályázatokon a többi vállalkozót tönkretette? Legalább tudott kitől munkagépeket, meg munkaerőt vásárolni... Ha meg panaszkodott volna a pórul járt konkurens, hát megdobták pár 10 millióval aztán abbahagyta a panaszkodást.

Vicces volt egy interjú egy ELIOS konkurens cég vezetőjével, amikor kérdezték, hogy nem érintette-e hátrányosan a cégét, hogy nem ők kapták a közbeszerzéseket, nem merte azt mondani, hogy nem. Biztos vagyok benne, hogy le volt fizetve...

Ez van, egy ilyen ostoba stratégia ellen tehetetlen az ország... meg is érdemeljük.

Szerencsére az uniós tagság előnye, hogy nyugodtan elmehet dolgozni másik országba aki szeretne. Angolul már jól tudok, megszerzem a diplomát, tanulok németül, lejár a szerződésem és úgy hagyom itt ezt a pöcegödröt az összes rosszindulatú, beképzelt seggfejjel együtt, mint a villám.

Pedig jó munkám van, de nem fogom megvárni, hová vezet majd még Orbán elmeroggyanása. Mert abban biztos vagyok, hogy ha megneszeli, hogy kezd csökkenni a népszerűsége, az új ellenséget a magyarok közül választja és úgy fog uszítani, hogy ahhoz képest a nácik szende-szűz kislányoknak tűnnek majd.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2018.07.27. 08:01:48

Nem egy aggódó anyukának köszönhető a kétharmad. Hanem az ország népének, amelyik inkább akar a feje fölé egy szép mosolyú diktátort - legyen az Kádár János vagy Orbán Viktor -, semmint hogy megküzdjön a demokratikus jogaiért. Ez az ország simán eladná az összes demokratikus jogát egy tál lencséért. Mi soha nem küzdöttünk azért, hogy rendszerváltás legyen - nem is értékeljük semmire a rendszerváltást. És nem is tudtunk vele mit kezdeni, 1990 óta soha.

Gösser söralátét 2018.07.27. 08:04:16

Baromság. A fideSS az agymosott, negatív IQ-val rendelkező vidéki tahóknak és a néhány üveggyöngyért kilóra megvásárolt románoknak és ukránoknak köszönheti a kétharmadot.

citrix 2018.07.27. 08:33:09

Mészáros Lölőnek azt egyszerűbb áttekinteni hogy mi nem az övé még. Azt hogy mi van (papíron) a nemzeti gázszerelő tulajdonában arról konkrétan fogalma sincs. Nem csoda mert hosszabb a lista mint a chicagói telefonkönyv. Szerencsére még van mit lenyúlnia, dolgos évek várnak rá.

Nerevaryne 2018.07.27. 08:51:26

@Gösser söralátét: Emiatt az idióta hozzáállás miatt nem lesz soha stabil szavazóbázisa a baloldalnak.

6.Lenin 2018.07.27. 09:17:30

@morph on deer:

Majdnem jó az értékelésed.

Gyurcsány elmondta Őszödön, hogy mindent tud, amit amúgy szintén tudott mindenki a pártban. Hiszen együtt loptak, hazudtak. Botka is.

Gyurcsány a beszéd elhangzása után a sunnyogáson kívül semmit sem tett. Mások se.

Talán most Botka rájött, hogy mégis csak kéne tenni valamit, ha nem szeretnének teljesen szétesni. Nem jött be. Nekik nem fog menni.

Ennek a pártnak (meg a belőlük szaporodott hasonszőrűeknek) el kell tűnniük.
Aztán majd valakik valamikor felépíthetnek valamit.
Szerintem.

szepipiktor 2018.07.27. 09:27:17

Nincs itt semmi látnivaló! Haladjanak tovább!!!
.
A levélrészlet csak igazolja, hogy az lmp és a fidesz közös platformon van! Ezt erősíti meg, hogy most mindenki elzavarnak, leváltanak, akik változást akartak...
.
Elképzelem, hogy a csata előtt a két fél egy-egy katonája találkozik az erdőben és az erősebb közli:
Ha harcoltok, akkor valószínűleg necsak legyőzünk benneteket, hanem meg is semmisítjük az összes katonátokat! Ti eltüntök a semmibe.
Ha nem harcoltok, akkor pici áldozattal megúszhatjátok, megmaradtok, kaptok engedményeket, élhettek tovább a MI szabályaink szerint.
Gondold meg! Intézd el!
És a fenyegetett elintézi, nem nyernek, de túlélik, még kedvezményeket is kapnak. Igaz a harcolni akarókat el kell tüntetniük.
.
Én kb. így gondolom az lmp választási tevélenységét, és a levelecske és a aktuális folyamatok ezt erősítik meg.
Ugyanis nem életszerű, hogy szembenálló felek a háttérben magánbeszélgetéssel "egyezkednének"... Csak, ha kollaboránsokról van szó.

szepipiktor 2018.07.27. 09:35:53

@Nerevaryne:
Látod, te is a torzulást képviseled!
Miért hiszed, hogy a baloldalnak kellene erősnek lennie? Abban az országban, ahol meghatározó a passzívak hányada!!!
Magyarország történelmileg jobbközép, polgári és keresztény! (még ha rövid is a polgári időszaka)
Tehát miért hisszük, hogy a ma passzív, és m,eghatározó többséget baloldalisággal, neoliberalizmussal vagy szélsőjobbos, jellemzően fasisztoid gondolatokkal lehet megmozdítani?
Nézd meg, hogy 1/3 akarta a fideszt, 1/3 összesn, megosztva a többi pártot és 1/3 most sem ment el! Hidd el, egyetlen ellenzéki párt szavazati értéke sem érzékelhető a passzív 1/3-hoz!
Nincs társadalmi bázisa a baloldalnak, ahogy a szélsőjobb is egy réteg számára elfogadható.
De hol egy polgári jobbközép, keresztényalapú párt. A vidék döntően őket választaná! A magyar érzelműek döntően őket választaná.
Egy vidéki szavazó néni vagy bácsi a büdös életben nem akar neoliberális világot, ők unokákat akarnak és nem akarnak PC-stílusban beszélni. Miért akarná egy becsületes ember a magyar kultúrát, nyelvet eldobni a neoliberális pártok multikultúrája miatt? A baloldalt meg ismerik, és megszenvedte a többség.
Szóval OK, a balosok bénák, de az országunkat nem az ő megerősödésük fogja megmenteni, az csak a szokásos gengszterváltást eredményezheti, a emberek többsége akkor sem fog jól járni!!!

invalid user name 2018.07.27. 09:37:21

döglött sakált rugdos a bloggerina.

Nati Walter 2018.07.27. 09:38:56

@morpho: Hmmm az eszedbe jutott már hogy a lakosság nagy részének szimplán elege van a baloldalbol? :-D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 09:41:44

@szepipiktor: "De hol egy polgári jobbközép, keresztényalapú párt. A vidék döntően őket választaná! A magyar érzelműek döntően őket választaná. "

Hát igen. De a csúti geci tesz róla, hogy ne legyen ilyen párt.

invalid user name 2018.07.27. 09:42:25

@szepipiktor:

magyarországon történelmileg meghatározó a dinoszauruszok jelenléte.

a vértesszőlősi előemberek ezen csak röhögtek, méghogy dinoszaurusz, majd megettek egy mammutot.

magyarországon meghatározó a római légiók jelenléte.

magyarországon meghatározó az avarok jelenléte

magyarországon meghatározó a csodaszarvasok jelenléte

a csodaszarvas bálványimádó eretnekek meséje, máglyára velük.

magyarországon meghatározó a törökök jelenléte, másfél évszázadon át.

magyarországon meghatározó az osztrákok jelenléte további másfél évszázadon át.

magyarországon meghatározó az antiszemitizmus, a fasiszták, a nyilasok jelenléte.

magyarországon meghatározó az orosz megszállók jelenléte.

tudod te, mi az a kereszténység?

6.Lenin 2018.07.27. 09:49:19

@Nati Walter:

Főleg a baloldali kötődésűeknek. Mert amit ezek csinálnak, semmi köze a baloldalisághoz.
Őket is lassan már csak tényleg a Fidesz képviseli.
Szerintem.

Kard 2018.07.27. 10:24:56

@szepipiktor: Ja, csak ha fejlett országot (és például jó nyugdíjakat, meg színvonalas egészségügyet akarsz) ahhoz kell a multikulti. Ha nem is a fogadjuk be az összes fekát típusú hanem a beszéljünk idegen nyelveket, ne utasítsuk el ha egy külföldi idejön dolgozni és legfőképp ne utasítsuk el a kultúrájukat.
Valószínűleg nem véletlen, hogy a erősen liberális Budapest fényévekkel fejlettebb az ország többi részénél ahogy az sem, hogy a liberalizmust legjobban elutasító része az országnak a leglepukkantabb.
A statisztika elég erősen mutatja az egész világon, hogy minél liberálisabb egy ország/gazdaság annál magasabb az életszínvonal.

teéjesenmindegy 2018.07.27. 10:30:50

@Kard: Ezt a baromságot... jajj istenem, de hülye vagy te.
Ok- okozat baszod.
Nem azért nagy az életszínvonal, mert liberális a az ország, hanem minél magasabb az életszínvonal annál több idejük jut, a hozzád hasonló marháknak, hogy gendereken meg transznemű mosdókon, meg hasonló baromságokon gondolkodjanak.

6.Lenin 2018.07.27. 10:39:59

@Kard:

"liberális Budapest fényévekkel fejlettebb az ország többi részénél "

Mert a belvárosi "liberálisok" mindig is leszarták, hogy Bp-en kívü is élnek emberek, akár vidéki valóban liberális érzelműek.
A "belvárosi" liberálisoknak nem sok közük volt, van, lesz a valódi liberális eszmékhez.

A többiben majdnem igazad is lehetne. Amit Te liberalizmusnak nevezel az kulturális, gazdasági diktatúra.Ugyan úgy, aki nem ért velük 1et, az ellenség, náci, maradi.

Jó nagyot csúsztattál, szerintem.

j.a.r.v.i.s 2018.07.27. 10:46:02

Igaza volt Schmidt Máriának. Nem azért szavazok az LMP-re, hogy összefeküdjenek MSZP-DK tengellyel. Én koordináltan szavaztam, úgy, hogy nehogy az összefogott jelölt nyerjen, de a fidesznek se adjak. Nincs még itt az ideje.

Gonda István 2018.07.27. 11:09:07

Szerintem az egészből ez a lényeg: "a választóink elfordulnak tőlünk és könnyen kieshetünk a Parlamentből."
A Fidesz eddig minden választásnál megsegítette az LMP-t (aláírásgyűjtés, átszavazás), hogy ne essenek ki a Parlamentből. Itt most azt lengették be, hogy a jövőben megvonják ezt a segítséget, ha más pártokkal koordinálnak. Szerintem ez egy teljesen logikus és korrekt kérés volt. Az LMP-nek el kellett döntenie, hogy a Fidesz szövetségese marad, vagy átáll az MSZP-DK oldalra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 11:09:40

@teéjesenmindegy: "Nem azért nagy az életszínvonal, mert liberális a az ország, hanem minél magasabb az életszínvonal "

:))

Ne zavarjon, hogy közgazdászok többször kimutatták.

Olyan, mintha azt mondanád, hogy nem azért csúszott le Magyarország Románia szintjére, mert a geci "kormányoz", hanem azért uralkodik a geci, mert lecsúszott a gazdaságunk.

Géza néni 2018.07.27. 11:13:45

No, akkor azt mondjátok meg, hogy törvényes eszközökkel le lehet-e váltani azt a rendszert amelyik a saját törvényeit sem tartja be, és az "igazságszolgáltatás " jó részénél is nekik lejt a pálya?
Ha a válasz nem akkor mi baj a nulla ellenzékkel? Mert ha 52 lenne nulla helyett akkor is mit érne vele?
Szerintem most hagyjunk mindenkit főni az édes-savanyú levében!

6.Lenin 2018.07.27. 11:17:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez nagyon jó!

"Ne zavarjon, hogy közgazdászok többször kimutatták."

A választók meg kibuktatták/kibuktatják őket a jólétükből.

Természetesen a "liberális" felfogás szerint rajtuk kívül mindenki hülye.
(és a macska kergeti a saját farkát, körbe-körbe)

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 11:27:17

Az LMP-t tőlem kinyírhatják a ballib marhák, nekem nem fáj, rajtuk meg nem segít.

A Gyurcsnyista, és MSZP-cs csürhe itt nem nyerhet, mert nem kell több elkúrás, és ez a lényeg.

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 11:29:49

@Géza néni:

Nem eszközökkel kell választást nyerni, hanem több szavazattal. Megjegyzem ez az eszköze is a nyerésnek.
Mindenhol így megy, ahol demokrácia van.

Csak a vesztesek mindenhol pampgnak egy sort.
Itthon meg 1989 óta folyamatosan diktatúráznak a kommunista diktatúrát fenntartó MSZMP utódpártjai, mint MSZP és DK, PM, Együtt, SZDSZ, MLP, ....
Mikor nem nyernek.
Ez már hagyomány, amihez 28 év után is tartják magukat.

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 11:31:55

@Gonda István:

Nem ártana emlékezni arra se, hogy az LMP annak idején elsősorban az elkúró MSZP-DK és főleg Gyurcsány ellenében definiálta magát 2010-ben.
Fura is lenne ha most velük fognának össze.

6.Lenin 2018.07.27. 11:33:56

@Minden ballib bérretteg:

Amit a jelenlegi helyzet mutat, az LMP-nek sincs szüksége külső segítségre. Tulajdonképpen egyiküknek sem (ellenzéki viccpártoknak), szerintem ezek alapjáraton ilyenek.
Kinyírják saját magukat, ha nem kerülnek a húsosfazék közelébe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 11:36:24

@Minden ballib bérretteg: "Nem eszközökkel kell választást nyerni, hanem több szavazattal."

Akkor a geci miért nem ezt csinálja? Miért állítja az egész államigazgatási apparátust és sokmilliárd foint közpénzt a választási csalásai szolgálatába?

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 11:39:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem értelek.. Több szavazatot kapott a Fidesz, mint a parlamentbe kerülő összes többi párt együtt.

6.Lenin 2018.07.27. 11:40:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

5 millió olyan szavazásra jogosult választó van Mo-on, akik nem a Fideszre szavaztak.
Ne csinálj magadból hülyét (igaz menne neked ez erőlködés nélkül is, a jelek szerint)

Nerevaryne 2018.07.27. 11:46:14

@szepipiktor: Azért példálóztam az MSZP-vel, mert ezen a blogon az "ellenzék" az MSZP-DK koalíciót jelenti és a nekik alárendelődni köteles többi pártot. A kommentemmel a poszt szerzőjét szólítottam meg, értelemszerűen az MSZP-vel.

Az MSZP-nek amúgy mai napig az a hozzáállása, hogy mivel csak ők voltak kormányon a ma létező ellenzéki pártok közül, csak ők számítanak kormányképes erőnek, a többiek amatőrök, alkalmatlanok, csak szavazathordók.

Én személy szerint egy néppártosodott Jobbiktól várnám el az alternatívanyújtást, mert az elég világos világszerte, hogy nincs támogató közhangulat a neoliberális eszmék iránt. A szélsőbal mindig akkor tarol, ha akkora jólét és biztonság van, hogy ráérnek azzal foglalkozni az emberek, hogy kit milyen extra jog illetve állami kárpótlás illet meg vélt és valós veleszületett vagy választott hátránya miatt. Amikor beüt a krach, és elkezd kilőni a törlesztőrészlet azonnal megszűnik a kollektív empátia és oda szavaz az ember ahonnan megint stabilitást kap.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez a hangulat egyáltalán nem fog megváltozni rövidtávon, ezért javasoltam az MSZP-nek, hogy legyen szíves megújulni ha valamit el akar érni. Mindig lesznek olyan emberek, akik válság alatt is jól élnek tehát egy vékony réteg mindig tud rájuk szavazni, kár arra pazarolni az energiát, hogy lépten-nyomon nekik udvaroljanak. Főleg úgy, hogy ez a réteg képes az olyan aranyköpésekre, hogy "miért nem megy el dolgozni ha nincsen pénze" meg "miért nem költözik el Pestre akkor", amivel nem keltenek túl sok szimpátiát a nem rózsadombi emberek körében.

blah 2018.07.27. 11:49:48

a párt az ország előtt, ez a magyar politika

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 11:52:42

@Minden ballib bérretteg: Ne terelj. Azt mondtad, "Nem eszközökkel kell választást nyerni, hanem több szavazattal." Újra kérdezem, miért nem hagyta a fidesz, hogy az emberek maguktól szavazzanak, miért kellett minden létező választási csalási eszközt bevetniük?

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 12:43:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Csak a ballibek csaltak, viszont tényleg minden eszközzel. Még Demszkyt is bevetették, ami elég röhejesre sikerült:

www.youtube.com/watch?v=sCCvZMtmuDY

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 12:47:49

@Minden ballib bérretteg: "Csak a ballibek csaltak"

Leballibezni a csúti gecit nem szép dolog. Hogy kapsz így fizetést Kubatovtól?

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 12:50:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem értelek.. Nem nézted meg a videót ? Éppen az elkúrók főpolgija, bizonyos Demszky próbálja a választókat törvény ellenesen befolyásolni, a választások közben !

Itt van nézzed: www.youtube.com/watch?v=sCCvZMtmuDY

Vagy neked azért fizetnek Gyurcsányék, hogy baromságokkal terelj a ballibek választási csalásai kapcsán ?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 12:57:41

@Minden ballib bérretteg: "Demszky próbálja "

Kurvára nem érdekel demszki. Elkergettük, többet nem tud ártani. Te rá recskázol, vagy mi?

Tarlós lényegesen jobb. Sajnos nem jó, csak jobb, a fidesznyikek követelésére tönkreteszi a Rómait, lehetetlenné teszi Budapest közlekedését...

Hagrid 2018.07.27. 13:08:42

@morph on deer: Botka stílusa tényleg támadható volt. Az, hogy Gyurcsányból nem kért érthető volt és racionális, a DK-nak ezt nem ártott volna átgondolni, de nyilván erre nincs esély.

Az a "nagy" baloldali összefogás az MSZP-DK és minipártok (MLP, PM, Együtt vagy hasonlókkal volt, nem tudom, Bokros milyen nevű párt élén tolta ezt a fajta összefogást, de ez semmire sem elég. A DK 2022-re be sem jut, mivel eléggé kiöregedett a szavazói bázisa. Botka racionális volt, elég rázós stílussal, de vele nem mikropártok összefogása jöhetett volna létre+dk, hanem az LMP és a Jobbik is belement volna az országos együttműködésbe, azzal meg vidéken is lehetett volna tarolni.

Andy73 2018.07.27. 13:30:48

@fovarosi.blog.hu:
"Nem egy aggódó anyukának köszönhető a kétharmad. Hanem az ország népének, amelyik inkább akar a feje fölé egy szép mosolyú diktátort - legyen az Kádár János vagy Orbán Viktor -, semmint hogy megküzdjön a demokratikus jogaiért."

Ja persze, mert hogy Kádárt a nép választotta, nem a szovjetek 1956-ban, a forradalom vérbe fojtása után. Szerintem tanulj egy kis történelmet, most már ezt is tanítják az iskolában, de lehet, hogy te még a múlt rendszerben érettségiztél. Kádár idején nem voltak szabad választások Magyarországon, nem is volt választási lehetőség, az csak 1990 óta van.
És az se zavarjon, hogy Orbán már 1989-ben a szovjet csapatok kivonulását szorgalmazta és Kádár ellenzékeként lépett fel. Kádár és az MSZMP utódpártjai az MSZP és a DK, ezt mindenki tudja. Nem csoda, hogy a szabad választásokon már csak néhány százalék szavaz rájuk, folyamatosan fogy a szavazótáboruk.

morph on deer 2018.07.27. 13:58:58

@Minden ballib bérretteg:
“LMP annak idején elsősorban az elkúró MSZP-DK és főleg Gyurcsány ellenében definiálta magát 2010-ben.”

Azért őszintén, mekkora szegénységi bizonyítvány az, hogy egy párt la étezését egy személy ellenében határozza meg!

Tehát nem arról van szó, hogy valamit fontosnak tart és támogat, mert nem az a mérvadó, hanem valami ellen igyekszik tenni.
Ezzel az a gond, hogy abban a pillanatban, ha Gyurcsány hirtelen eltűnne a képből, az LMP létezése indokolatlanná válna.

Nem mintha ez baj lenne, de azért micsoda egy röhejes politikai cél az ilyen!

6.Lenin 2018.07.27. 14:11:45

@morph on deer:

"Ezzel az a gond, hogy abban a pillanatban, ha Gyurcsány hirtelen eltűnne a képből, az LMP létezése indokolatlanná válna."

Szerintem inkább igazolná a megalakulásuk helyességét, de abban egyetértek, hogy csak ezért létrehozni egy pártot, szegénységi bizonyítvány, mert, ha utána nem tudnának mit kezdeni magukkal, akkor buknak, és tényleg téged igazolnak.

Ugyan ezt igazolta Kész Z. ezt fogja Márki Zaj, és a többiek is. Egy részfeladatot még megoldanak, aztán belebuknak.

morph on deer 2018.07.27. 14:14:44

@6.Lenin:
“Talán most Botka rájött, hogy mégis csak kéne tenni valamit, ha nem szeretnének teljesen szétesni. Nem jött be.”

Szerintem elsősorban azért nem, mert rossz stratégiát választott.
Neki az erőfitogtatás volt a fontos, holott ha előbb csendesen leül Gyurcsánnyal, akkor akár elerhette volna azt is, hogy hátrébb lépjen. Ehelyett harsányan nekitámadt a nyílt színen, és gyakorlatilag belekényszerítette az ellenállásba.

Én egyébként sem hiszek abban, hogy erősködéssel sok mindent el lehet érni, mert az általában még a békésebb személyekből is ellenállást szokott kiváltani, ami kontraproduktív.

Továbbra is meggyőződésem, hogy Botka elsősorban a bárdolatlan kommunikációs stílusának köszönheti a balsikerét.
Politikusnak nála rugalmasabbnak kell lennie, ha valóban el akar érni valamit.

Egyetértek, ezekből már semmi nem lesz, majdnem mindegy, hogy melyik pártról van szó.

Tehetetlen Dodó 2018.07.27. 14:21:00

@morph on deer: Hogy a nárcisztikus pszichopata önként hátrébb lépjen?
Ez valami vicc?

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 14:26:03

@morph on deer:

Már boccs, de az egész ellenzékes összefogósdinak az egyetlen közös részhalmaza, az "Or bán takarodj".

Nem tűnt fel ?

6.Lenin 2018.07.27. 14:27:36

@morph on deer:

"Továbbra is meggyőződésem, hogy Botka elsősorban a bárdolatlan kommunikációs stílusának köszönheti a balsikerét.
Politikusnak nála rugalmasabbnak kell lennie, ha valóban el akar érni valamit. "

Igen, arra ráérzett-helyesen-, hogy a fő akadály Gyurcsány, és el kell takarítani, de mivel ő is szoci, a megoldás már meghaladta a képességeit. Ebben egyetértek veled
Egy politikusnak rugalmasnak kell lennie. Éreznie kell az idők szavát, és némi tehetség sem árt.

Minden ballib bérretteg 2018.07.27. 14:27:53

@morph on deer:

Két út volt az MSZP előtt.

Az egyik hogy hagyja magát a DK és Gyurcsány által tovább amortizálni.
A másik, hogy önálló modern baloldali arculatot épít Gyurcsány nélkül.

A pusztulást választották, de ez nem akkora nagy baj.

Nerevaryne 2018.07.27. 14:38:12

@morph on deer: Nem a létezését, hanem a megalakulását határozta meg így, le akarták cserélni az SZDSZ-t de ehhez nyilvánvalóvá kellett tenni, hogy egyrészt nem szélsőségesen liberálisok, másrészt nem fognak egy ágyba bújni a bukott baloldal többi szereplőjével. Ha ezt nem lépik meg nem szavaz rájuk a kutya se.

Azóta se tudom igazán, hogy milyen irányt képviselnek, de ez az én hibám, egyszerűen nem figyelek oda rájuk.

Szerintem az igazán szánalmas inkább az, hogy valaki úgy megy neki a választásnak, hogy az a cél, hogy a Fidesz ne nyerjen. Hogy utána mi lesz arról meg nem esik egy szó se. Aztán meg jönnek a cikkek sorban, hogy az LMP tönkretette a választást.

Attilajukkaja 2018.07.27. 14:40:10

@Minden ballib bérretteg:
"A pusztulást választották, de ez nem akkora nagy baj.
Szerintem sem az, mert egy új baloldalra van szükség. Meg egy értelmes jobboldalra is, .. nem az ilyen orbánc maffiára.

Sir Gombóc 2018.07.27. 15:22:43

@Etniez: véletlenül sem az, hogy nem tudták hiteles jelölteket állítani ellenzéki oldalon, pedig a fideszhez nézve nem túl magas a mérce. A másik, hogy bár voltak ígéretes formációk, de a szavazók sem mernek váltani, esélyt adni valami újnak, csak a megszokott vagy inkább semmi...

Sir Gombóc 2018.07.27. 15:30:19

@morpho: a b1 blog is pontosan ezt csinálja. A jó példa erre ez a poszt is.

teéjesenmindegy 2018.07.27. 19:23:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Ne zavarjon, hogy közgazdászok többször kimutatták."
Ó hát persze bazmeg, kimutatták. Na, villantsd ki és hol mutatta ki, te fasz!
Na, buzikám, akkor magyarázd meg, hogy az USA GDP-je miért Katar és Szongapúr között van a listán? Mert egyformán liberálisak?

Ha Belizben holnaptól transzgender mosdókat csinálnak, meg hetente nyomnak egy LMBTQWCJO felvonulást, akkor elérik Luxemburgot?

Te valahol Románia szintjén vagy tényleg.

taga20 2018.07.27. 19:42:30

@teéjesenmindegy: mi van cycmen, visszasomfordáltál a subbára?

elismert felhasználó 2018.07.27. 19:45:53

@teéjesenmindegy: esz a macskás csávo nem egy nagy koponya bazze. hagyjad a pitsába he.

taga20 2018.07.27. 19:54:45

@elismert felhasználó: jól beszélsz fityeszdroid! nektek ott van a kósalala a nőjével, aki csilliárd pénzt ígért neki, és ott van rezsiszilárd, aki a zsírmellével főzi a moslékot nektek!

és zabáljátok fityeszzombik kétpofára!:)))

elismert felhasználó 2018.07.27. 19:59:01

@taga20: pásztos targonya mek csülökpöri haver! esz a konyha nem a franszia ződséges hal ... savanyú borral. magyarost egyél he, oszt mingyár átlátod a dógokat bazze!

taga20 2018.07.27. 20:15:25

@elismert felhasználó: ja, egyből olyan fityeszzombi lennék, mint te!

én is utállak, de ennyire nem vagyok geci, mint te és a geci!:)))

elismert felhasználó 2018.07.27. 20:20:59

@taga20: ín szereteszellek, mer szimetrikus csávonak láccol, de semi buzulás, mer it a három lépcsősben ütünk ám de hirtelen, ha oljyan ratyi rugodzik min te, he...

taga20 2018.07.27. 20:28:10

@elismert felhasználó: a vége kicsit subbás volt haver.

egy kérdés, miért jó valakinek, ha tíz nickneve van?

ráadásul ez a "he" a malac sajátja. neki jól áll, neked über szar!

elismert felhasználó 2018.07.27. 20:33:42

@taga20: mivagy te? körzeti megbízot? spicliskedől? hát ha tudni akarod, akó elmondom, ha a három lípcsősbe tíz néven jelentkezől be, akó tiz kört simán fizetnek neked a bebaszcsizott haverok, he. másnap meg kidumálod...most jön a tizenharmadik kör bazzeg.
ez a kedves számom, mer a többiek babonáznak, oszt megiszom az övékét is, míg zsolozsmásznak....hihi...

taga20 2018.07.27. 20:48:23

@elismert felhasználó: apád fasza vagyok tezsvérem! vágod te, hogy miről dumálok, csak csinálod a hülyét.

na zene, me talán asz segít rajtad:))

www.youtube.com/watch?v=CNhLOfUPHa8&start_radio=1&list=RDCNhLOfUPHa8

elismert felhasználó 2018.07.27. 20:55:03

@taga20: a mán biztos, hogy nem muzikos cigány vagy, mer az láccik. de az is láccik, hogy a buziskodásho értöl, már zeneileg is. nem jó ez tesó! eladod a lelköd mindenféle gazoknak aki megfarkalnak. halgassál ljyó zenét, ne ilyen....eh

taga20 2018.07.27. 21:01:48

@elismert felhasználó: oké nigger tezsvérem, de ako viricsá valamit, me ez így elég buzis részedről!:)

na zene köcsög!:)))

www.youtube.com/watch?v=Ul8vqaGGnY0&start_radio=1&list=RDUl8vqaGGnY0

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.27. 21:05:22

@teéjesenmindegy: "miért Katar és Szongapúr "

Te ennyi ésszel hogy maradsz életben? Na, egy kis földrajz, mert nem vagy okosabb, mint egy ötödikes. Katar földgázt exportál, nem tud nem kurvagazdag lenni. Bár a geci gazdád azt az országot is tönkre tudná tenni, nincs kétségem. Szingapúr meg kikötő. Kurvanagy kikötő. Egyébként a szingapúri diákok 75%-a meg tudja csinálni azt a logikai feladatot, amit a magyar diákok 25%-a. A kiváló oktatás a versenyképesség egyik kulcsa.

Tehát, még egyszer, hogy a szűk agyadba beférjen: A demokrácia miatt a gazdaság is jól teljesít. A fordítottja nem igaz. Ha az országnak vannak erőforrásai, akkor diktatúrában is teljesíthet jól. Megint egy kis földrajz: Magyarországnak nincsenek erőforrásai. Jó a földje, lehetne kiváló mezőgazdaságot csinálni, de ez kevés. Lehetne jó oktatása, de a geci tett róla, hogy ne legyen.

"Ha Belizben holnaptól transzgender mosdókat csinálnak, meg hetente nyomnak egy LMBTQWCJO felvonulást, akkor elérik Luxemburgot? "

Jó helyen kapisgálsz. Ha Belizben igazi demokrácia lenne, akkor talán 20-30 év alatt, sok segítséggel virágzó gazdaságot csinálhatnának. Guglizz rá a demokráciára, erre már nem tudlak kioktatni, de a demokrácia nem WC-ket és felvonulásokat jelent.

elismert felhasználó 2018.07.27. 21:07:22

@taga20: viriccsak? há te nem fogod az én faszomat látni, mer én nem olyan családból származom, mint a tiedé. mi oszt nem vonulgatunk fel ilyen zeneségere riszálódva, mer csak ezeket ösmeritek az intervebes zeneleosztó miatta. be kéne zárni eszt a jutbét, mer elveszi az eszötöket, mint a fészbak. nem isztok ti rendesen, asz a tik bajotok. meg ez az álandó szavazósdi...

elismert felhasználó 2018.07.27. 21:26:22

@taga20: aszt majd én megmondom, hoty medig az adig. azé jöttettek ide, hogy kulturálódjatok, meg tudni a frankót. hát én mondom, oszt figyelmezzétek csöndben, mer fűltővön váglak titeket, mint drótos tót a falrahányást.

Kard 2018.07.28. 00:02:43

@teéjesenmindegy: Vagy esetleg te kevered össze a kettőt. Érdekes, hogy Kínában meg az összes országban köztük nálunk is a 90-as években előbb volt liberalizmus és utána gazdasági fejlődés. Olyan 5-10 év telik a kettő között. Nézegess statisztikákat mielőtt másokat lemarházol. Vagy ott vannak a dél-európai országok, Spanyolország, Portugália, Görögország. Mind mind diktatúrák voltak a 70-es években.

Nézd meg az ellenkezőjét is. Ott vannak a törökök. Erdogan a nagy haver épp most bassza ripityára (nézegesd a török líra elmúlt 10 éves teljesítményét stooq.com/q/?s=usdtry&c=10y&t=l&a=lg&b=0 ) azt a török gazdaságot a jó kis diktatúrájával. Visszafelé is kell idő lásd Venezuela. Akár egy fél emberöltő is de sikerül.

Kard 2018.07.28. 00:12:37

@6.Lenin: Ami én liberalizmusnak nevezek az a szabadság. Gazdasági-, politikai- és szólásszabadság. A másik - akár kisebbség - is nem elnyomása és az egyenlő feltételek biztosítására törekvés.
Ha egy ország és azok politikusai törekednek erre akkor ott a gazdaság nagyon gyorsan nagyon nagyot tud növekedni. Mi most pont ennek az ellenkezőjét hajtjuk végre. Tönkre basszuk az oktatást a legalsó szinttől (lásd egyházi iskolák) egészen a egyetemekig (fizetős felsőoktatás), a politikai szabadságról ne is beszéljünk (lásd Jobbik megbüntetése, politikai reklámozáz tekergetése) a szólás. Hát ott meg már lassan nullán vagyunk. Az ilyen blogok maradtak meg az index. Utóbbi kérdéses meddig.

6.Lenin 2018.07.28. 09:17:16

@Kard:

Néhány dologban nagyot tévedsz. A hatalomnak csak a feltételek megteremtése a feladata-ebben vannak hibák, lesznek is mindig, bárki is lesz hatalmon.

A többi az egyén feladata, miként él vele. A politikai szabadság ma adott. A választókat bárki megszólíthatja, ha van mivel, és ez nem elsősorban pénz kérdése. A hülyeséget bármennyiért is reklámozhatod, nem lesz belőle elfogadható igazság.
Oktatás szintén az egyén szabad jo9ga, ha akarsz fejlődni, minden lehetőséged megvan, tőled függ inkább.

Amikről te írsz, az inkább az önámítás, a tehetetlenség magyarázata, ráadásul téves következtetésekkel. Természetesen van hiba bőven, de nem jelent akkora akadályt, mint ahogy próbálsz rá hivatkozni.
Én másként értelmezem a liberalizmust. Én az egyénekre helyezném a hangsúlyt a szabadság, egyenlő jogok, és a kötelességekre helyezve a fő kérdéseket.
Nem arra, hogy az a liberális, aki elfogad egy olyan irányt, amit ugyan úgy, mint a diktatúrákban, mások határoznak meg valahol, a saját érdekeiket figyelembe véve.
az is diktatúra, a "liberálisoké" vagy magukat "demokratának" nevezőké, a gyakorlatban meg tök egyforma diktátorok.

Kard 2018.07.28. 10:17:11

@6.Lenin: Gondolom sosem volt vállalkozásod vagy ilyesmi mert látom fogalmad sincs az egyenlő feltételekről. A politika és a választás alapvetően ugyanolyan mintha egy terméket akarnál eladni. Egy szar termékből bármikor sokkal többet tudsz eladni jó marketinggel mint a tökéletes termékből amit senki sem ismer. Bár az ellenzék bármelyik pártja messze áll a tökéletestől, még azt se tudjuk egyáltalán jobb-e de az biztos, hogy míg a fidesznek több 10 milliárdos politikai marketing költségvetése van addig a többi pártnak együtt nincs egy milliárd. Bármilyen szar lehet a fidesz ekkora marketinggel bármikor lenyomja a legjobb programot/pártot is. Ezért mondom, hogy ma Magyarországon nem szabad a politika mert nagyon nem egyenlőek a feltételek. Az pedig a fidesz szavazóktól egy önámítás, hogy igen, mert nehéz lenne beismerni, hogy a kedves vezetőjük egy autokráciát vagy nevezhetjük puha diktatúrának amit bevezettek itthon. Nincs valódi diskurzus már semmiről sem.

6.Lenin 2018.07.28. 10:28:31

@Kard:

40 valahány munkával töltött éveimből több, mint 30-at, mint vállalkozó tevékenykedtem.

Egyenlő feltételek? B+, tudod mi a piacgazdaság, verseny? Szerintem nem igen értesz te ezekhez.

/ év külföldi munka után visszatértem Mo-ra, egy számomra ismeretlen helyen telepedtem le, és 4-5 éven belül csak én voltam azon a környéken, a többiek bezártak.
Képes voltam ennek a néhány évnek a veszteségeit is túlélni, mert olcsóbban, gyorsabban végeztem el azokat a munkákat. Bejött a tervem. Utána már tudtam árat is emelni.
Egyenlő esélyek nincsenek a piacgazdaságban. Verseny van. Ée alkalmas, alkalmatlan résztvevők.

Az életben is, az evolúció se ad esélyt az életképteleneknek. Az életképes győz, mindenben.

A politikában is.

A lehetőségek, körülmények változnak, amit vagy felismersz, alkalmazkodsz, vagy elbux.
Ma már szinte mindenki személyesen elérhető.

Csak olyasmit kell kínálni, amit el is tud fogadni.

Kard 2018.07.28. 14:26:50

@6.Lenin: "Egyenlő feltételek? B+, tudod mi a piacgazdaság, verseny? Szerintem nem igen értesz te ezekhez." - hát akkor nagyon sajnálom. Erről meg annyit, hogy olyan terméket fejlesztek amit a világ 58 országába adtam el eddig és külföldre se kellett menekülnöm azért mert itthon képtelen lettem volna megélni (meg is nézheted ha nagyon akarod www.tradingdiarypro.com).
Persze még mindig nem érted. Próbálj meg Mészáros Lőrinczzel versenyezni. Az neked egyenlő feltétel? Próbálj meg valakivel versenyezni akinek korlátlan marketing budzséje van. Esélytelen lesz. Ey olyan cég ellen nehéz versenyezned aki folyamatosan alád ígér árban és veszteségesen árulja a termékeit mert majd az állam úgyis kipótolja a maradékot.
A piacgazdaság is azon alapul, hogy egyenlőek a feltételek. De itt Magyarországon nem azok ami a politikára pedig kifejezetten igaz.

6.Lenin 2018.07.28. 15:14:57

@Kard:

Próbálj meg a mercédesszel audival, szuzukival versenyezni kezdőként.
Az esély megvan most is, csak nagyon nehéz.

Ezek a dolgok szerintem kissé bonyolultabbak, minthogy személyes ellenérzésből, szimpátiával közelítsük.

Talán el kéne gondolkodnod azon, hogy mások miként is kezdték anno.
pl gyarmatosítás, vagy az USA a múlt század elején.

nincs ma Mo-on olyan erős oldal (politikailag, gazdaságilag) aki már képesek lennének megvédeni az ország legalább valamilyen szintű önállóságát.

Nálunk is meg kell teremteni. Ne nézd az első milliókat...Majd kialakul, ez nem 1-2 ciklus.
szerintem.

"A piacgazdaság is azon alapul, hogy egyenlőek a feltételek" ez 1 kamu, te is tudod.
Ma különösen, de mindig az érdekek döntöttek, mindenben.

Kard 2018.07.29. 00:51:55

@6.Lenin: "nincs ma Mo-on olyan erős oldal (politikailag, gazdaságilag) aki már képesek lennének megvédeni az ország legalább valamilyen szintű önállóságát.

Nálunk is meg kell teremteni. Ne nézd az első milliókat...Majd kialakul, ez nem 1-2 ciklus.
szerintem." - ez egy ordas nagy faszság - már bocs de rettentő butaságokat beszélsz. Szerinted egy olyan cég amelyik SOSEM kényszerül versenyre majd meg fogja állni a helyét a piacon? Láttuk már, hogy a Vegyépszerből mi lett. 98-2002-es Orbán kormány idejében ő nyert mindent és 2005-re totál csődbe ment úgy, hogy még egy csomó cég felé kifizetetlen tartozásai voltak.

De nézd meg a magyar focit ahogy öntik bele a milliárdokat úgy lesz egyre szarabb mivel semmilyen piaci alapú verseny nincs benne. Csak a megfelelő haverhoz kell közel ülni és jönnek a TAO milliárdok.
Te törekednél arra, hogy a céged hatékony legyen amikor teljesen mindegy mit csinálsz úgyis jön az 50-100%-al túlárazott megrendelés? Az összes világszinten bármennyire is sikeres magyar cég egyike sem nyert egy fillér állam pénzt sem és sosem szorultak rá. Csak néhány a tech szektorból LogMeIn, UStream, Prezi, Tresorit. Mellesleg a Mészáros féle cégek legtöbbször elviszik a tendert majd leadják 30%-al kevesebbért normális kivitelező cégeknek. Semmi más az egész mint a 30% ellopása az Orbán zsebébe.

Ez csak egy hagymázas duma arra, hogy felold magadban a kognitív disszonanciát, hogy egy tolvaj bandát támogatsz. Nem véd ő meg semmit csak az adófizetők pénzét csatornázza át a saját zsebébe.

6.Lenin 2018.07.29. 08:51:12

@Kard:

" Orbán kormány idejében ő nyert mindent és 2005-re totál csődbe ment "

2005-ben kik voltak hatalmon?
96-ban kik voltak hatalmon?

Pontosan ez a baj , az egyik épít, a másik romból,szétlop.
Hová tűnt 90 után (+ előtte) a nemzeti vagyon?

Talán most, több ciklus után derülnek majd ki az igazságok, ki, mire képes. A körülményekhez (ellenérdekeltségek) képest nincsenek akkora gondok. És még mindig jobb, ha egy Nemzethy érzelmű csoport kezében van az irányítás (sok-sok minden épül az országban) mintsem még egy nemileg sem azonosítható spekuláns banda irányítaná az országot.

Kard 2018.07.29. 10:56:42

"2005-ben kik voltak hatalmon?
96-ban kik voltak hatalmon?
" - ezzel most beismered, hogy állami tolás nélkül képtelen a cég miközben előzőleg arra hivatkoztál, hogy meg kell szerezni az első milliókat. Azok megvoltak régen mégis képtelenek voltak arra, hogy megálljanak a piacon.
" És még mindig jobb, ha egy Nemzethy érzelmű csoport kezében van" - jajjj szánalmas ez a duma. Nem veszed észre, hogy ez csak duma. Amikor meg az érdekük kívánja ők lesznek az elsők akik lépnek külföldre vagy épp adják el az összeharácsolt cégüket valami külföldinek.
Az megvan, hogy a CBA-t ugyanígy tolták éveken keresztül? Most nyílt épp mellettünk egy Lidl mert a Baldauf fogta és eladta a boltokat nekik. Nemzethy érzelem, az. Annyira naiv vagy.

6.Lenin 2018.07.29. 11:42:03

@Kard:

Nem, azt írtam, hogy amit az egyik felépít, a másik hagyja tönkremenni.
A CBa-t tolja esetleg az állam, mégse megy, mert alkalmatlanok a vezetői.

Érdekes, hogy azt kifelejtetted, hogy most több cikluson keresztű valóban majd meglátszik, hogy ki, mire is képes. Jelenleg kezd menni a szekér. Nyilván vannak benne buktatók is, meg hibák is, mert emberek csinálják, alkalmasak, és alkalmatlanok is, de az irány jó, a kapitány a helyén, a hajó halad, jó irányba.

az USA-ban most lesz minden csoki Nemzethy érzelmű? Obama is hallotta az ősök hangját a megnyitó beszédében ( amikor a nagypapi üvöltve kergette a szavannán az elefántot? Arra gondolt?) Vagy amikor a németek (még) népviseletbe öltözve fesztiválozgattak (pártállástól függetlenül) Most meg kirúgták Özilt, mert nem elég német (Nemzethy). B+, te nem sokat értesz ezekből, csak valamilyen hülye mantrát löx.
A világot érdekek irányítják, és ha nem figyelünk oda, maradunk örök gyarmatként (üveggyöngyökért) kiszolgáltatottak. Egyenrangúak nyilván soha nem leszünk (lehetünk) de egy jobb pozíciót talán elérhetünk. És az már nagy eredmény lenne.

Kard 2018.07.29. 19:00:03

"Nem, azt írtam, hogy amit az egyik felépít, a másik hagyja tönkremenni." - az államnak semmi köze hozzá. Itt nincs egyik felépít másik tönkretesz. Bele se kéne avatkoznia. Persze tudom a fideszesek a Kádár korszákot szeretnék vissza és alapvetően a legnagyobb kommunisták az országban. Gondolom te is abban a korban nőttél fel ezért lettél nagy nemzeti kommunista.

Ez az "érdekek vezérlik". Hát bakker nagyobb közhelyet nem is tudtál volna mondani. Persze mindenkit az érdeke vezérel mert az ember alapvetően önző. Ezt már pár tíz ezer éve tudjuk nem kell elmondani százszor mert csak egy 8 általános szintű tudatlan baromnak fogsz tűnni.
süti beállítások módosítása