B1 blogcsaládPaktumot ajánlott a Fidesz az ellenzéknek: legyen Orbán a miniszterelnök 2030-ig, kapnak pénzt, ha abbahagyják a lejáratást

2018. július 21. - nickgrabowszki

Vannak jelek, hogy az alku már meg is kötettett.
schopflin.jpg

Készített egy közepesen érdekes interjút Puch László lapja, a Népszava bizonyos Schöpflin György nevű fideszes európai parlamenti képviselővel bevándorlásról, meg arról, hogy kizárják a Fideszt a Néppártból (Schöpflin határozott álláspontja szerint az is lehet).

Majd az interjú közepén egyszercsak független elemzőként érdeklődnek a véleménye felől, mintha nem volna 15 éve Fidesz-tag, meg 14 éve EP-képviselő, hogy mit tanácsolna a magyar baloldalnak. És Schöpflin akkor meglepőt mond:

Mi lenne a kiút? 

– Az első lépés, hogy a baloldal kérjen bocsánatot 2006. október 23.-ért. A második lépés, hogy az ellenzék magára vonatkozóan döntést hoz: abbahagyjuk a lejáratást, és egy paktumot szeretnénk kötni a kormánnyal. Hollandiában ezt megtették 1917-ben: a különböző politikai közösségek megállapodtak egy ilyenben, és bár azok a társadalmi csoportok, amiket képviseltek, viszonylag elszigeteltek voltak egymástól (ez volt az úgynevezett „oszlopos társadalom”), az elitek egyeztettek, és ezzel egy évtizedekig jól működő, stabil politikai rendszert hoztak létre. Ezt éppen a nagyszabású bevándorlás bolygatta meg. Egy ilyen megállapodást el tudok képzelni Magyarországon is. Ha az ellenzék ilyen ajánlatot tenne, a jobboldalon is elgondolkodnának rajta. A harmadik feltétel pedig, hogy a baloldal fogadja el: a nemzet létező entitás, ennek a fogalomnak van tartalma, az emberek számára ez egy megélhető élmény. A probléma, hogy a baloldal liberális része ezt képtelen elfogadni, mert csak univerzalizmusban tud gondolkodni.

Azaz: az ellenzék kössön paktumot a Fidesszel,

aminek az a feltétele, hogy belássa, a kormány politikája, remek, kiváló, sőt, megalapozott.

  • Az első feltétel annak elismerése, hogy teljesen jogos volt az utcáról megpróbálni kormányt buktatni 2006-ben. (Mert ugyan az igaz, hogy a kormány és annak miniszterelnöke hazudott, és hazugsággal nyert választást fél évvel korábban, de akkor teljesen jogos lett volna forradalmat vagy legalább utcai zavargásokat szervezni 2014-ben a rezsicsökkentés, 2018-ban meg a migránsinvázió nevű propagandahazugságok miatt is.)
  • A harmadik feltétel a nemzet létének elismerése, miközben arról tudott, hogy csak egy illúzió, és mint ilyen nem létezik, a szavazók megtévesztésére szolgáló humbug.

De a második lépés a legérdekesebb, meg nyilván a legjelentősebb is: egy kiegyezési ajánlat a Fidesztől. Illetve azt nem lehet tudni, hogy a Fidesztől-e, vagy Schöpflin csak a magánvéleményét mondja. De az egész interjú amúgy tök semmilyen, érdektelen és fontatlan beszélgetés, ilyenek vannak benne például, hogy

Az ön felesége észt, így közvetve érintett is: mit szól ahhoz, hogy újranyitja a kormány a 2014-ben, Navracsics Tibor döntése miatt bezárt tallini magyar nagykövetséget?"

A paktumajánlat ellenben annyira elüt az interjú egészétől, hogy egyáltalán nem zárnám ki, hogy ezért készült az egész: Schöpflinnel magasabb kormánykörök üzennek ezzel az ellenzéki pártok derékhadának és holdudvarának. (Mert ha tényleg valódi az ajánlat, akkor a vezetőkkel nyilván személyesen közölték. Vagy fogják közölni a jövő héten Tusnádfürdőn.)

Amit az EP-képviselő ajánl az az ún. pillarizáció. A források részleges megosztása, de a hatalom átengedésének lehetősége nélkül. Hasonló volt már Magyarországon is a II. világháború utáni rövidéletű koalíciós időkben. Hegedűs Gyula irodalomtörténész panaszkodott róla, hogy ha felvett egy kommunista gondnokot a hivatalban, akkor fel kellett vennie egy szocdem fűtőt, meg egy kisgazda takarítót is. Így működött az osztrák nagykoalíciós szisztéma is évtizedeken keresztül.

Schöpflin voltaképpen túlélést kínál, ha

az ellenzék fenntartja a parlamentáris demokrácia látszatát, de a politikai váltógazdaság nélkül.

  • Lehet szidni a kormányt mondjuk az otthonápolási díj miatt, de nem lehet diktatúrázni.
  • Brüsszelben ki kell állni Orbán mellett. (Mert hát ugye a nemzet mint entitás létének elismerése valójában és gyakorlatilag pont ezt jelenti.)
  • Továbbá lehet szidni a kormányt, meg küzdeni ellene, de csak szavakban.
  • A választáson - szigorúan a plurális demokrácia nevében - mindenkinek el kell indulni, és keményen kampányolni.
  • Az összefogás szigorúan tilos. Vagy ha mégis van, mert a szavazók követelik, akkor viszont kampányolni nem szabad. Sőt,olyan jelöltet kell állítani, aki beleillik a Fidesz aktuális ellenségképébe.

Ezért cserébe habzsi-dőzsi a pártvezetésnek, túlélés, kisebb stallumok és megrendelések a derékhadnak, "a politikai szövetségeseknek" és a holdudvarnak. Ha belemegy az alkuba, a Jobbik is túlélhet, megemelik a pártalapítványok pénzét. Az ellenzék nem kampányol a Józsefvárosban, de lehet, hogy cserébe megtarthatja a XV. kerületi polgármesteri posztot, mert ott majd a Fidesz fogja vissza magát.

Amit itt Schöpflin ajánl, az tulajdonképpen

Orbán hatalmának bebetonozása a következő egy-másfél évtizedre.

Azt maga a képviselő mondja, hogy egy alkura lenne fogadókészség a jobboldalon - azaz Orbán maga nem bánná.

És miért is bánná? Eléggé le lett gyalulva (anyagilag, hozzáértésileg, presztízsileg) az ellenzék, hogy lehessen velük egy ilyen dealt kötni. Voltaképpen megejti a régóta vágyott konszolidációt, de úgy, hogy azért a források és a hatalom túlnyomó része is nála maradjon.

Orbánra kétfelől leselkedik veszély:

  • egyfelől ha az ellenzék képes összefogni ellene (mert áprilisban a magyarországi választók többsége ellene szavazott még úgy úgyis, hogy több százezren egzisztenciális félelemből vagy anyagi előnyökért támogatták a Fideszt);
  • másfelől ha a nemzetközi érdekérvényesítő képességét veszíti el (például kizárják a Néppártból és életbe léptetik ellene a 7-es cikkelyt).

Egy, a magyarországi ellenzékkel kötött paktummal Orbán mindkét problémáját megoldaná: kizárná az ellenzéki összefogást, illetve demonstrálhatná a mellette ("nemzeti érdekből", tehát valójában pénzért) felszólaló ellenzéki képviselőkkel, hogy nincs itten semmiféle diktatúra, korrupció, meg jogtiprás. A meggyengült nemzetközi pozícióit jól ellensúlyozná egy belföldi kiegyezés. Persze az ellenzék szavakban ellenzék maradna, mert ugye a szavazókat etetni kell valamivel.

Ha nem is pillarizációra, ami egyenlő felek között kötettett 100 éve Hollandiában, de annak egy egyenlőtlen változatára van magyar példa is. Az 1922-es

Bethlen-Peyer paktum,

ami a szociáldemokratáknak túlélést biztosított azért cserébe, ha nem sztrájkolnak, tüntetnek és szervezkednek a kormány ellen. Itt és most Schöpflin szerint az ún. lejáratást kellene abbahagyni, mert az súlyosan zavarja a kormány köreit (csakúgy, mint Bethlenét a vasutasok szerezése).

Az egyáltalán nem zárnám ki, hogy a paktum nem ajánlat, hanem már meg is kötettett, és ennek a jele volt Simicska levonulása a színről, meg hogy az ellenzék  a részleteket megbeszélni ment el Tusnádra, miután a pénzt már megkapta az alkuért.

Schöpflin esetleg már csak tényt közölte a nyilvánossággal, hogy legyen időn hozzászokni, mi vár ránk a következő 10 évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4914126821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.07.21. 15:37:09

mé nem ez a gyuribá adja be a kulcsot?

nincs gerince, akkor minek élni?

2018.07.21. 16:31:15

@maxval balcán bircaman:

De ha már mindenki velünk, ki van ellenünk?

peter götz 2018.07.21. 16:33:30

@maxval balcán bircaman: biztos téged is sokan gondolnak EMBERNEK,pedig nem vagy az!!

taga20 2018.07.21. 17:30:58

@maxval balcán bircaman: biztos téged is sokan gondolnak egy gerinctelen féregnek,pedig az vagy!!

ja és húzd a faszodra az erdészt! szép pár vagytok agyhalottak!

NemodaBuda 2018.07.21. 18:37:57

Nekem lenne egy áthidaló megoldásom, nem túl eredeti, de nagyon hasznos lehetne ! Elmegy az orbán a picsába, és a fidesz is, schöpflinről meg elfelejtkezünk kollektíve ! Ez lehetne az a tárgyalási alap, amelytől csak a megfogalmazásban lennék hajlandó eltérni !

Uni1002 2018.07.21. 19:38:11

Ez a Söplin bolond. Egy 1917-es holland paktummal példálózik. Miért nem a Nagy Októberi Forradalommal, amely Lenint betonozta be. Az is 17-ben volt. Tipikus fidesz attitűd, minden pályán zsarolni az ellenzéket. csak nehogy egyszer a farok mozgassa a kutyát...

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2018.07.21. 22:13:57

Itt az a nagy baj, hogy Magyarországon nincs, nem létezik ellenzék!
Magyarországon különféle pártokba szervezett, azonos eredet-és érdekközösségbe tartozó magyar nemzeti érdekek ellen áskálódó, idegen érdekek zsoldjában álló, azzal kollaboráló belső ellenség van!
Nos!
Ez a nagy különbség.
Ezekkel nem "paktumot kell kötni", mert azt az ellenséggel nem lehet.
Ezeket fel kell morzsolni és a történelem szemétdombjára hajítani valamennyit!
Ez minden igaz magyar elemi érdeke!

morpho 2018.07.21. 23:00:55

@de Karatna:
Aztán már csak bele kell írni az alkotmányba a fidesz vezető szerepét és meg is vagyunk. Most is ez van, csak nincs beleírva. Magyarországon 2010 óta egy leválthatatlan párt egypártrendszert vezetett be és felszámolta a demokráciát. Mivel ez a magyar választók többségét szemmel láthatóan nem zavarja, ezért a választásokat is tök felesleges megtartani. Ezért kár volt rendszert váltani 1990-ben. A nyolcvanas évekbeli Kádár rendszer pont ugyanígy működne ma, mint az Orbán rendszer. Semmi különbség nincs a kettő között.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.21. 23:18:13

@de Karatna: "Itt az a nagy baj, hogy Magyarországon nincs, nem létezik ellenzék! "

Ez a fideszesek szemforgató mantrája. A csúti geci tett róla, hogy ne legyen ellenzék, felszalámizta a kisgazdákat és az MDF-et, most szalámizza fel a Jobbikot, elveszi a törvényben garantált pénzeket, ha egy kis párt el akar tűnni a süllyesztőben, vagy éppen alakulna, akkor felkarolja, hogy így segítse a szétdarabolódást. A gecinek az egész államapparátus és korlátlan pénz áll rendelkezésére, hogy biztosítsa magának, hogy ne legyen ellenzéke.

"Magyarországon különféle pártokba szervezett, azonos eredet-és érdekközösségbe tartozó magyar nemzeti érdekek ellen áskálódó, idegen érdekek zsoldjában álló, azzal kollaboráló belső ellenség van!"

A magyarok ellen áskálódó, ruszki érdekek zsoldjában álló belső ellenség egy pártba, a fideszbe van szervezve.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.22. 09:07:22

@NemodaBuda:

A nép sose fog már szavazni a ballib országrontókra, vedd észre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.22. 09:09:43

@morpho:

A különbség hatalmas.

Kádár alatt nem a parlament irányított, hanem a pártvezetés.
Kádár alatt nem voltak szabad választások.
Kádár nem volt leváltható.

Ma mind a 3 dologban az ellenkezője van. Bármikor leváltható Orbán, a hatalom a parlamenté, s a parlamentet szabad választások döntik el.

AdamTheTux 2018.07.22. 09:26:05

@maxval balcán bircaman: Ismerve a Fidesz hierarchiáját, a fenti három pont már az első állításnál bukik.

AdamTheTux 2018.07.22. 09:35:27

Nos, a Parlamentben a szavatások során a frakcióktól elvárják a frakció-fegyelmet, tehát egy adott párt a párt - nevezzük így - irányelvei mentén, egységesen szavaz. A Fidesznek kétharmados többsége van a Parlamentben, egyedül, autoriter módon kormányzóképes, a többi párt viselkedését tehát nem kell figyelembe venni, hiszen együtt sem képesek ellensúlyozni semmilyen szavazást. (Annak ellenére sem, hogy egyébként együttesen a szavazók több, mint a felét képviselik)

Ezt figyelembe véve tehát a Fidesz pártvezetése irányít, hiszen a pártvezetés (élek a gyanúperrel, hogy Orbán személyesen) határozza meg azokat az irányelveket, amiket a frakciónak a Parlamentben egységesen tartania kell. Emlékeim szerint volt arra nem is egy példa, hogy a párt megbüntette a utasításoktól eltérően szavazó tagjait.

KissGecihuszár 2018.07.22. 09:36:10

És sajnos ez a forgatókönyv igencsak reális, ha egy csöppöt elmélyedünk az elmúlt napok, hetek történéseiben. Azonban azt ne felejtsük el, hogy amennyiben a zembereknek lesz tele a tökük ezzel a regimevel, mert jól kibasznak kb. 2 millió, eddig a cafeterianak köszönhetően amolyan jóllakott napközisként "élő" átlagprolival, továbbá a botrányosan szar HUF-nak köszönhetően őszre szépen "begyűrűznek" az ájró relációból érkező áruk árai, azaz lesz egy jóféle áremelkedés cunami, illetve a 2019 végétől ismét 27%-ra emelkedő kecó ÁFA okán számosan már csak könnyes álmaikban lakhatnak az újdonsült kecóban és nem utsó sorban a végrehajtók az utcára basszák azt a kb. 110 ezer átlagmagyar (tehát nem faluszéli, 3H-s, rakás szar cigót, hanem 2 keresős, 2 gyerekes átlagcsaládokat) családot, akik ugye már a többször árfolyamgátazott, átértékelt, lecsökkentett, forintosított kecóhitelüket sem tudták csengetni és természetesen -mivel kiskorú nem lehet hajléktalan- a gyerkőceiket viszi a NEVKÓ, na akkor fog itt kitörni a giga balhé, azaz lesz egy amolyan '56 Replay,minek keretében jó esélye van az en bloc hazai politikai "elitnek" egy kellemetes lámpavason abszolvált nyújtó gyakorlathoz, diszkrét flambirozás mellett...

Lajos Csánó 2018.07.22. 09:45:09

@maxval balcán bircaman: Igazad van! A demokráciát nem kell diktatúrázni! Csak ami nálunk van az nem demokrácia,illetve nyomokban még van benne !

Gerolsteiner 2018.07.22. 09:45:42

@KissGecihuszár: Wunschdenken. Ahogy az egész poszt.

élveteg 2018.07.22. 09:54:52

"Orbánra kétfelől leselkedik veszély:

egyfelől ha az ellenzék képes összefogni ellene "

Összefogni ? Ezek ? A trójai falónak nagyobb az esélye az epsomi derby-n mint az hogy ezek összefogjanak

2018.07.22. 09:54:53

Oszt mikor lesz királyválasztás? A jégen történik vagy a kisvasúttal viszik az arénába orbán őfelségét? Vejilosz ledes lámpák füzérénél? Lesz lakoma is a sleppnek(ahogy most is van) a népnek meg elég a moslék is?

bandiras2 2018.07.22. 10:02:48

Megjegyzés a poszternek:
"migránsinvázió nevű propagandahazugságok miatt is."
youtu.be/e4TkICsiiEg

Lassan írom, hogy a nyomik is megértsék:
Azért nincsenek migránsok, mert nem engedjük be őket.
Ha beengednénk őket, még most is jönnének mint a sáskák, mert ausztria az már kvázi német terület. Az osztrákok lezárták a határt. Hány moszlimnigger maradt a volt jugó államok területén, lopásból, és segélyezésből fenntartva magát? Na az most mind a nyakunkon lenne, meg még több is.
Eközben nyugaton, ahol beengedik őket, régen és most:
www.youtube.com/watch?v=XP-A-2uuF-Y
www.youtube.com/watch?v=Q5cA1bC8J1k
Igen a hülye minden bizonnyal én vagyok, hogy nem akarom hogy itt is ez történjen... Ha nem tetszik az utcák színtelensége, takarodj ki nyugatra, és soha többé ne gyere vissza ide a nácik földjére. Inkább nevezzenek nácinak mint hullának.

morph on deer 2018.07.22. 10:03:14

@morpho:
“Ezért kár volt rendszert váltani 1990-ben.”

Elfelejted, hogy maga orbán mondta a parlamentben, hogy ő nem a rendszer ellen küzdött, hanem annak vezetői ellen!

Azaz: a rendszer teljesen megfelelt neki, csak az nem, hogy nem ő a vezér.
Ezért aztán amivel vezéri pozicióba manőverezte magát, szépen építi vissza az akkori, számára kedves rendszert, pár betoldással, foltozgatással, stb.

Tudja azt is, hogy a “népnek” relatíve akkor volt a legjobb dolga, - biztos megélhetés, majdnem semmi egyéni felelősség, meg ilyenek, ezért aztán nyugton maradt, - tehát ebbe az irányba igyekszik ő is.

Egyedüli különbség a cezaromániája, ami ‘uralkodásra’ sarkallja, szemben az akkori, már majdnem az “élni és élni hagyni” szemlélethez.
A közhiedelemmel ellentétben: akkoriban ha nyugton maradtál, akkor békén hagytak. A nyolcvanas években már az sem volt elvárás, hogy ‘egyszerre lépj’, ugynis akkoriban már a vezetők sem vették komolyan a pártpolitikát.

Ebből a szempontból az orbanizmus sokkal jobban hasonlít az ötvenes-hatvanas évekre, akkor még élt a maihoz hasnló kontraszelektív szemlélet, amikor az elsődleges szempont még az volt, hogy a “jó elvtárs” legyen vezető pozicióban, akkor is, ha amúgy segg hülye volt.
Magyarul: mint most.

Tehát nyugodtan megegyezhetünk abban, hogy lényegében a közkeletű megfogalmazás az igaz, miszerint valójában “gengszterváltás” történt, nem több.
A rosszabb hír az, hogy az akkori nyugis, tapasztalt “gengszterek” helyére egy elmebeteg bagázst raktunk a saját nyakunkba, és most annak a következményeit “élvezzük”.

morph on deer 2018.07.22. 10:06:24

@bandiras2:
“Inkább nevezzenek nácinak mint hullának.”

Még az is megtörténhet, hogyha jó leszel, akkor nem is kell választanod: mindkettőt megkaphatod egyszerre! Ez ám a nagyvonalú ajánlat!
Na, mit szólsz?

szepipiktor 2018.07.22. 10:07:07

Könyörgöm, miért csináljátok ezt? Miért kell még jobban lejáratni ezt az egész szemetet, amit politikának hívunk.
A idézett interhúból kiderül, hogy a FIDESZ SEMMIT NEM AJÁNLOTT!!!!
Ez egy fideszes fószer mondta, mint saját véleményét és általános kérdésre.
Erre ti itt a címben már átírjátok és idehazudtok olyat, ami a büdös életben el nem hangzott.
Szándékos csúsztatás, mellébeszélés, hazufság csak a szarkeverésért, a klikkszámért?
Amíg az "ellenzéki" szószólok nem állnak vissza a normális, becsületes szintre, csak nőni fog a passzív, megundorodott halmaz.
Így a bloggerkör vagy mérhetetlenül ostoba, vagy felfedi, hogy valójában a fidesz kottájából játszik!

szemöldöki (törölt) 2018.07.22. 10:09:32

Sírjatok csak libsik, sírjatok csak! :DDDD

olias 2018.07.22. 10:09:34

Ma itt nem demokrácia van, hanem autokrácia. A Fidesz tett róla. A többi párt az ő jóindulatuktól függ. Elég csak a pártfinanszírozásra, vagy a képviselői fizetésemelés megszavazása körüli zsarolásra gondolni. Az ellenzéki pártoknak nincs anyagi forrásuk az állami forráson kivül. Nem véletlen, hogy minden ellenzéki párt adóssággal küzd. Ez azért van, mert egyik mögött sem áll egy Simicska kaliberű nagyvállalkozó, vagy oligarcha. A Fidesz is csak úgy tudta túlélni a 2002- 2010-es időszakot, hogy anyagi hátországnak ott volt Simlicska.

szepipiktor 2018.07.22. 10:16:22

@morph on deer:
Az a baj, hogy a most hápogók nem is ismerik azt a kort!
A fidesz alkakulása szervezett, BM-alapú volt.
Az mdf-et az mszmp kiugrói alakították a balos értelmiséggel közösen, később ugye rendre kiderültek a besúgómultak és más bolsi érintettségek.
Az mdf támogatta volna pozsgay királyságát és csak egy kamu többpártrendszert akartak bevezetni.
A hatalomátmentés mellett az mdf tevékenyen résztvett a vagyonátmentésben is!!!
A fideszt már akkor a horváthpista belügyminiszter emberei védték!
Minden más pártot ügyesen leszalámiztak, eltüntettek, lejáratták.
.
Milyen rendszerváltásról beszélünk? Ma a hatalomban döntően a volt mszmp-sek, kisz-esek és bm-sek vannak - az ellenzéki oldalon is.
És a médiában is és a netes területen is!!!
.
Ez egy látszak kamu volt, erre mondta az antalllll, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.
Gondoljunk bele, az antalll elvegetált egy eldugott pozícióban, majd előbukkant a tárgyalások során. 20 ember nem ismerte, de az ellenzék vezető arca lett.
Apucit istenítették, miközben a kisgazdák vezetőit vagy kivégezték, vagy bezárták vagy menekülniük kellett - az idős antalll pedig vezető posztot VÁLLALT rákosi kormányában...
.
Mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy itt semmiféle változás nem történt - ideszámíthatjuk orbán üvöltözését a temetésen vagy a róla előkerült dokumentumok, főlek a önkéntes besúgó apósának a szerepét... - csupán egy pontossan megtervezett átmentés zajlott le, csak be kellett várniuk a fideszesek felnőtté válását.
.
Nem rendszerváltás, hanem kommunista alapú gengszterváltás.

morph on deer 2018.07.22. 10:19:04

@Tiktak58:
“ Lesz lakoma is a sleppnek(ahogy most is van) “

Persze hogy lesz! A Németh Szilárd már gyakorol a kondérok között, nem láttad?

“...a népnek meg elég a moslék is?”

Az már most is elég, nem?
Miért, mikor láttad, hogy a “nép” utcára vonul, és követeli, hogy felnőtt és szabad emberként bánjanak vele, ne jobbágyként meg cselédként..?
Én még soha.

És ez azt jelenti, hogy jó a moslék, hálásan köszönjük nagyurunk kegyét, hogy legalább moslék van..!

És ez valóban kegy, mivel még a moslékravalót is elcseszhette volna további stadionokra, kisvasutakra, kishajókra, repülőkre, meg hasonló faszságokra, de ő nem tette, mert egy kegyes uralkodó!
Ezért aztán időnként még moslékra is jut!
Köszönjük, ó bölcs királyunk, vik-tor, vik-tor, vik-tor...

Európai téridő 2018.07.22. 10:19:35

Az a sok nyugat-mucsaröcsögei bezzegország bekerült az ottani szuperhatalom "érdekszférájába", vélhetőleg ők is pártolták egyebek között ezt a paktumosdit, amely a még ma is tartó konszolidációt és prosperitást hozta meg nekik, miközben ott is elsikálták a II. vh. alatt különféle okokból és módokon elkövetett disznóságaikat, ahogy ezt Sztálin is tette az ő érdekszférájában az ortodox és szláv nemzetkkel, mondhatni, a mi rovásunkra, mert mi, ugyebár, nem vagyunk szlávok. Mi a faxért moralizál ezen a megoldáson ennyire a nem kedves posztíró?

BALTAZÁR 2018.07.22. 10:23:13

Már az első mondatnál kiderül, hogy a poszt írója hogyan áll a kérdéshez:
"Azaz: az ellenzék kössön paktumot a Fidesszel,
aminek az a feltétele, hogy belássa, a kormány politikája, remek, kiváló, sőt, megalapozott."

Egy paktum nem erről szól. Soha. Semelyik.
A paktum az megegyezés. Fel sem merül benne a fennt vázolt "remek politika".
Az egész poszt egy csúsztatásra alapuló hazudozás.
És ez most teljesen független attól, hogy a kormány politikája milyen.
Ez a koment a posztról szólt!
Egyébkén az úgynevezett nemzeti minimum - vagy hívhatjuk akár paktumnak is - megalkotása már évtizedekkel ezelőtt felmerült gondolat, afféle alaptörvén vagy "tízparancsolat"-két funkcionálhatna.
Félő azonban, hogy a lefektetett alapértékeket a politikai paletta különböző szereplői, mind másképp értelmeznék, így én szkeptikus vagyok azt illetően, hogy lenne-e értelme.

midnightcoder2 2018.07.22. 10:23:55

@Lajos Csánó: A demokrácia nálunk először igazán komolyan 2006-ban bicsaklott meg. Az öszödi beszéd után minden demokráciában szépen feláll a miniszterelnök, a kormány, és új választásokat írnak ki. Ennél sokkal kevesebbért is mondott már le amcsi elnök, lásd Watergate botrány. Minden ami utána jött, ennek a következménye. Ha a baloldal nem tartotta be a demokrácia szabályait, akkor Orbánon elég nehéz számonkérni. Az pedig különösen vicces, hogy mindezek után a baloldal "demokratikus" ellenzékként határozza meg önmagát.

midnightcoder2 2018.07.22. 10:25:57

@morph on deer: "Miért, mikor láttad, hogy a “nép” utcára vonul, és követeli, hogy felnőtt és szabad emberként bánjanak vele, ne jobbágyként meg cselédként..?"

Utojára 2006-ban. Tudod, ők voltak a hugyosok a demokratikus baloldali sajtó szerint.

bandiras2 2018.07.22. 10:26:38

@morph on deer:
Az idő kinek dolgozik?
Miben hisznek a moszlimniggerek? Most kérném a figyelmedet 3-4 percre, hogy elolvass egy kis cikket, ami triggerelni fogja a liberális világképedet, viszont attól hogy neked nem tetszik, és az ideológiáddal gyökeresen ellentétes, attól még a valóság tényszerű leírása.
internetfigyelo.wordpress.com/2013/05/07/van-magyarazat-a-muszlimok-debreceni-viselkedesere/
A cikk még hónapokkal a nagy hullám előtt íródott, már akkor is volt egy-két tábor magyarországon.

A cikk alapján a következőkre lehet számítani:
Ezek a barátságos muszlimok nemsokára többségbe kerülnek, és demokratikusan megszavazzák a sharia jogot, hitük parancsa szerint, és erőszakkal kikényszerítik a kontinens teljes iszlamizálását. Legalábbis szerintük. Mert ez nem fog ellenállás nélkül menni. És akkor attól a pillanattól minden egyes európai ember egyenruhát fog viselni: A BŐRE SZÍNÉT.
A fehér bőrszín alól pedig csak egy felmentés lesz: Korán a kézben, napi 5 ima mekka felé, és a janicsárjelvény a turbánon, miután "önként" jelentkezték a szent jihad élharcosának, hogy gyilkolja a saját fajtáját.
Ez a háború ha egyszer megindul, addig fog menni, amíg az egyik oldal teljesen ki nem pusztul a kontinensről.
Mi lesz kedvenc embertársainkkal, a zsidókkal?
www.youtube.com/watch?v=mdvFfSGxtNI
Ahham. A zsidót vagy fehérnek nézik, és agyonlövik a többi fehérrel, vagy "külön elbánásban" részesül, mert ugye a zsidók az araboknak a szive csücske.
Semmi baj, a lányod és a húgod nagy valószínűséggel túléli, és szüli majd a sok kis szines gyereket a frontra. A feminista véleménye pedig ki lesz verve belőle a fogaival együtt, ahogy az az araboknál dívik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.22. 10:27:16

@Lajos Csánó:

Mi nem demokrácia benne? Nem a választásokon dől el ki lesz hatalmon? Nem szabadak a választások?

Szilágyi Imre 2018.07.22. 10:45:54

Végülis, tökmindegy, hogy a blogszerző hogy interpretálja a riportot.
Az ellenzék nagy része megy a levesbe. Akár van paktum, akár nincs. Olyan idióták, mint a blogszerző. Senkik.
Ennyi.
De azért nyammogjatok rajta, elvtárskáim.
Legalább elfoglaljátok magatokat valamivel.
:)

morph on deer 2018.07.22. 10:50:02

@midnightcoder2:
“Tudod, ők voltak a hugyosok a demokratikus baloldali sajtó szerint.”

Meg azok szerint, akik balszerencséjükre arravetődtek és személyesen is megtapasztalhatták az élményt...

De ugye akkor még nem volt törvény az életvitelszerű közterületen való tartózkodás ellen, sem a gyülekezési szabadságot nem korlátozták, ha jól emlékszem.
Jól.

Amúgy akkor a hugyosok is “csak” kormányváltást akartak, - orbán úgy gondolta, hogy eljőtt az idő, de nem találta el, - ahogyan az emelvényen óbégatók is, és szó sem volt arról, hogy követelnék, hogy felnőtt és szabad emberként bánjanak velük, ne jobbágyként meg cselédként..

Mivel az utóbbiakra akkor még nem volt ok, így eszükbe sem jutott, tudod.

morph on deer 2018.07.22. 11:03:28

@szepipiktor:
“Nem rendszerváltás,”

Ezt mondom, de az újszülöttektől ez már a dinoszauruszok körüli időkhöz hasonló távolságra esik, akik meg tudhatnák, azok többsége inkább kussol, mert az a biztos.

A helyzet az, hogy ha tudod, mit nézzél, akkor qrvára nyilvánvalóak a történések, mivel átlátszó az egész, csak sokaknak gondot okoz az összefüggések értelmezése, és inkább a könnyebbik megoldást választják.

A szomorú az, hogy igazából annak sincs jelentősége, hogy ki milyen ideológiával ért egyet, vagy melyik “oldalinak” tartja magát, ez közös sara a “rendszerváltóknak”.

És közben elcsesztünk tisztán 30 évet, hogy kiderüljön: a verebek csak átrendeződnek a dróton, de a veréb az veréb továbbra is.
Ritka egy balfasz sereg vagyunk,- így, mindnyájan, - annyi szent.

morph on deer 2018.07.22. 11:10:18

@bandiras2:
“A cikk alapján a következőkre lehet számítani”

Miért, én mit mondtam?
Lefordítom: maholnap nem lesz jelentősége annak sem, hogy te minek tartod magad, vagy más minek tart téged, ez sem fog megmenteni!

A részletek igazából már teljesen érdektelenek.
Ez van.
Ettől én még nem vagyok hajlandó rettegéssel tölteni a perceimet, meg azon agyalni, hogy mi lesz, ha ez vagy az.

Tudod, csak akkor menj át a hídon, ha majd odaérsz a folyóhoz...

midnightcoder2 2018.07.22. 11:10:25

@morph on deer: Az az élményt a pesti tömegközlekedésben ma is naponta tapasztalhatod. És nem annyira fakultatív módon mint a tüntetés esetében amit el is lehet kerülni. A villamost amivel melóba mész napi szinten, picit nehezebb megkerülni.

"Amúgy akkor a hugyosok is “csak” kormányváltást akartak"
Azok után ami az öszödi beszédben elhangzott, a felnőtt és szabad emberként való bánás első lépése az új választások kiírása lett volna.

Fletó akkor és ott egy igen fontos dolgot tanított Orbánnak is és az országnak is: tüntessenek csak, aztán majd hazamennek. Előtte még volt súlya az efféle tüntetéseknek a politikusok szemében is, és a polgárok is hitték hogy ezzel el lehet érni valamit. 2006 után felnőtt ember ezt már nem veszi komolyan. Ki se megy tüntikézni, de a politikus is leszarja ha mégis megteszi. Így aztán a baloldal fix úgy 1500 fős tüntikézős csapatán kívül kb. mindenki le is szarja a dolgot, kivéve ha Orbán épp valami még hozzá képest is kirívóan orbitális baromságot akar épp bevezetni. Akkor picit többen mennek ki, erre aztán Őfelsége látja hogy ez így nem jó, és gyorsan visszakozik egy kicsit.

Khonsu 2018.07.22. 11:16:44

Szerintem nem működne. Az "ellenzék" teljesítménye eddig is kritikán aluli volt, értelmes, jól felépített alternatív elgondolások hiányában az egyetlen, amivel még mozgósítani tudták a szavazóikat az a "lejáratás", amivel tulajdonképpen csak kimondták a választói tömegek véleményét például egyes emberek látványos gazdagodásával kapcsolatban.

Ha ezekről a jövőben hallgatnak, miközben vélhetően a politikai tehetség sem lángol fel bennük (a helyükre lépni kívánó, új ellenzéki kezdeményezéseket pedig csírájában folytják el), akkor az ellenzéki szavazók (akik már most is totálisan kiábrándultak) nem fognak tovább asszisztálni a színjátékhoz és legközelebb már nem mennek el szavazni. Úgy pedig nehéz lesz eljátszani a demokráciát, meg úgy általában működtetni az országot, ha a lakosság fele érdektelenné és motiválatlanná válik ebben.

Ezzel nem az "ellenzéket" védem, távol álljon tőlem, őket kb. annyira tartom, mint a kormánypártokat. Mindössze arra akartam rávilágítani, miért nem működne egy ilyen típusú kiegyezés.

Van mód a kiegyezésre, de nem így. Ha a kormánypártiak szabadulni akarnak a jelenlegi "háborús" állapotoktól, akkor a kormányellenes választókkal kell kiegyezniük, nem az ezek nagy része által már ma is álellenzéknek tekintett ellenzéki pártokkal.

Ez persze bonyolultabb és sokkal többe kerül, de az előbbivel ellentétben működhet.

Társadalmi szerződés kell a társadalom egészével, nem csak a felével.

11kV 2018.07.22. 11:33:58

@morpho:
Az hogy orbánék leválthatatlanok nagyban köszönhetőek az agyhalott DK-s szavazóknak, akik beszavazták idén is a bohócot a parlamentbe. Gyurcsány nélkül nincs és soha nem is lett volna fidesz 2/3. Nincs nagyobb támogatója és seggnyalója (még a fideszen belül sem) Orbánnak, mint egy DK-s szavazó.

Tangooo 2018.07.22. 11:35:51

"Az első feltétel annak elismerése, hogy teljesen jogos volt az utcáról megpróbálni kormányt buktatni 2006-ben. ..."
Ha a csőlátású posztoló nem a saját képzeletvilágában élne, akkor tudhatná, hogy Orbán volt, aki csillapította a népharagot és terelte demokratikus keretek közé (választás) az elemi felháborodást. Meg is lett az eredménye 2010-ben.
És ez így megy majd tovább is, ha a cikkiróhoz hasonlóan az ellen-oldal képviselői csak a céltalan vagdalkozást tudják elképzelni politikának.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.22. 11:45:35

Ez ellen kurva egyszerű tenni orbánrühellő szavazóként. A jelenlegi parlamentben pöffeszkedő patkányokra nem szabad szavazni. Olyat kell támogatni, akik nem részei ennek a korrupt megélhetési patkánybandának. Van a jelenlegi parlamenti pártokon kívül is politikai párt, ( Együtt, Momentum, Kutyák, Thürmerék, széles a paletta a politikai tér minden részéből) azokra kell szavazni. Ilyen egyszerű.

morph on deer 2018.07.22. 11:48:39

@midnightcoder2:
“Azok után ami az öszödi beszédben elhangzott, a felnőtt és szabad emberként való bánás első lépése az új választások kiírása lett volna.”

Szerintem ez kicsit árnyaltabb.

Addig az rendben is van, hogy új választásokat illett volna kiírni, csakhogy annak eléréséhez lehetett volna egy, a politikai és a parlamenti játékszabályoknak megfelelő módszert is alkalmazni, csak az nem kecsegtetett gyors eredménnyel, orbán viszont azonnali megoldást akart.

Az mondjuk egy percig nem kérdés, hogy az akkori események mögött ez állt, feltehetően puccsal próbálkoztak, de az, hogy az események szervezetten történtek az teljesen egyértelmű.

A lényeg: nem a spontán népharag megnyilvánulása volt az akkori eseménysorozat, hanem egy tudatosan felépített koreográfiát mutattak be.

Ezzel nem azt mondom, hogy nem volt felháborodás, hiszen dehogynem, de a felháborodás nem magától lett: tudatosan gerjesztett és időzitett események része volt.

Az igazán jó megoldás az lett volna, ha akkor mindjárt szétesik az MSZP, és a romjaiból az értelmesebbek meg a mérsékeltebb “középjobb” gondolkodásúakból a nyitottabbak létrehoztak volna egy “normális”, európai stílusú mérsékelt pártot, egy “valódi” demokratikus koalíciót, - mindenki jobban járt volna, talán orbántól eltekintve.

Viszont ő lehetett volna a labdarúgószövetség, az olimpiai bizottság, meg a jóisten tudja még mi, akár a FIFA elnöke, és akkor legalább ő is boldog lett volna, meg mi is!

Itt meg lettek volna olyan miniszterelnökök, akiknek talán már a nevére sem emlékszel, mert csak tették volna a dolgukat, nyugiban, hőbörgések és állandó kardcsörtetés nélkül..!

Mint egy normális ezrópai országban.
Aztán felébredtem! :(

morph on deer 2018.07.22. 11:53:28

@GIeccsertetű:
A Momentumot csak akkor, ha akarsz egy LMP 2.0 kópiát, megélhetési “politikusokkal” és se-ide-se-oda, vélemény nélküli állásponttal.

A Kutyapárt messze jobb, minden tekintetben!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.22. 11:53:57

@Tangooo: A csuti sunyi féreg egy árva mukkot nem szólt a zavargásokról. Nem állt ki az akkori kormány mellett, nem ítélte el a rombolást egy mukkal sem, mert azt akarta, hogy a kormány megbukjon. Szépen tétlenül nézte ahogy feldúlják, szétbasszák pestet arra várva, hogy majd ebbe belebuknak( lehet pont ő szervezte a háttérben az egészet, a lapítása pont ezt igazolja) Hát nem jött össze neki. Orbáncképű hazudós tetű nem a gyurcsótány hazugságok miatt nyert 2010-ben, hanem a világválság miatt. Miért is nyert volna az miatt, hiszen ő ugyanúgy hazudozik?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.22. 11:55:52

@morph on deer: A lényeg hogy a jelenlegieket meg kell fingatni. Tök mindegy kire szavazol, csak a mostaniak bukjanak. Ilyen egyszerű.

2018.07.22. 12:02:47

Nem gond, úgyis egy helyen voltak már eddig is az alternatív hazaáruló listán, ami bár csak elméletben létezik, a gyakorlat teheti mesterré.

2018.07.22. 12:06:19

A magyar társadalom tanult a gengszterváltásból. Akkor is -mint most-, a polgárok meghatározó többsége baloldali érzelmű, baloldali gondolkodású volt. A társadalom elsöprő többségének nem volt különösebben baja a Kádár-rendszerrel, de belement abba, hogy legyen egy váltás. Azért ment bele gyakorlatilag szó nélkül, mert a közbeszédben ez a váltás az ország demokratizálását vetítette előre. Ami az emberek számára a szociáldemokráciát, a jóléti államot, a szólásszabadságot, a szabad utazást a tisztességes béreket jelentett. Mert akkor a nyugati demokrácia még ezt az arcát mutatta, holott a valóság már nem erről szólt. 1989-ben már javában folyt a neoliberális ámokfutás, ami a nyugati többségi demokrácia halálával végződött, ahogy az napjainkban látszik. De ezt akkor még a nyugati polgárok sem érzékelték, nem hogy a keletiek.
A gengszterváltáskor tehát erről volt szó, és nem arról, hogy a kádári puha diktatúrát lecseréljük a liberális diktatúrára, a liberofasiszmusra. Liberalizmusról nem beszéltünk akkor. De ennek ellenére ezt kaptuk meg. Nem volt szociáldemokrácia, a baloldalinak titulált pártok behódoltak a maréknyi szélsőliberális minipártnak, az SZDSZ-nek, megkezdődött az ország kiárusítása, leamortizálása, kizsákmányolása, a tisztességes bérből pillanatok alatt éhbér lett, emberek százezrei kerültek utcára, családok százezrei sínylették meg a kilátástalanságot, nem volt jövőkép, mert a ma is bizonytalan volt. Nem volt munkavállaló érdekvédelem, mert nem volt baloldali párt, mert a magát annak nevező, de valójában a mai napig vérliberós MSZP első dolga volt, hogy lenullázza az amúgy is vérszegény szakszervezeteket. Magyarország nem demokrácia lett, hanem a transznacionális tőke, a bankolichgarhák gyarmata.

Ezt elégelte meg a társadalom elsöprő többsége 2010-ben, és váltott. És nagyon jó döntést hozott. Nem azért , mert a Fidesz, Orbán mindent tökéletesen csinál, hanem azért, mert mindent jobban csinál. Ezért nyert immár harmadszor elsöprő többséggel választást. Lehet persze arról vizionálni, matekozni, hogy ááááá dehogy, a többség kormányellenes. Meg egy lófaszt az. A többség most sokkal jobban él, mint a liberós ámokfutás idején. A többségnek ismét van munkája, amit egyre jobban megfizetnek, van jövőképe, hite, egyre jobban él, és ezt értékeli. Nem kicsit, nagyon.

És ez a többség még egyszer nem fog bedőlni a hülye liberós dumának, hazugságoknak, mint ahogy bedőlt 89-ben. Ez a többség még egyszer nem fogja a gazember, hazug, szolgalelkű liberofasisztákat hatalomra juttatni. Ez a többség nem birka, mint ahogy a sekkfej liberósók előszeretettel nevezik őket, hanem pont ellenkezőleg. Józan fejjel gondolkodik, mérlegel, és dönt. És nem érdekli a hülye liberós duma sem az összefogásról, sem a diktatúrázásról, sem az európai értékrendről. Ezt a többséget, a népet a saját élete, a saját mindennapjai érdekli. És ha azt tapasztalja, hogy a kormány, akinek bizalmat szavazott az Ő érdekében dolgozik, akkor semmi oka nincs annak, hogy leváltsa ezt a kormányt. Főleg nem azokra az utált gazemberekre, akik 20 évig megkeserítették az életét.

Ez van liberósok. Lehet tovább hisztizni, a nép leszar benneteket.

conchita wurst 2018.07.22. 12:11:01

Ez kissé tulzás hiszen 2030ig mindenképp a Fidesz lesz, utána peig már semmi nem fog létezni a mai ellenzékből

Azaz a Fidesz semmilyen paktumra nincs rászorulva, főleg veletek nem, de a remény hal meg utojjára, ugye.

A Fidesznek sokkal többet ér a választóinak a lippsigyülöletére játszani mint begyüjteni azt a 300ezer 70pluszos szavazót móricka.

Sir Galahad 2018.07.22. 12:15:38

Meggyőződésem, hogy az, ami az interjúban olvasható, csupán magánvélemény. Az ellenzék pillanatnyilag olyan helyzetben van, hogy a Fidesznek egyszerűen nem érdeke megállapodni velük bármiről, ugyanis olyan harmatgyengék, hogy nem tudnak cserébe kínálni semmit. A kétharmados vereség óta belharcokkal vannak elfoglalva, simán buknak minden időközit, semmi befolyásuk, szinte láthatatlanok. De ha mégis lenne is ilyen ajánlat, mi lenne benne a felháborító? Az ellenzék egyszerűen mondhatja, hogy nem, és kész...

shakespeare 2018.07.22. 12:26:27

Szeretem ezeket a blogokat. Szeretem hallani a lipsikék vergődésének zaját, imádom látni a szellemi kínlódást amely már már a téboly határát közelíti csak még egy kicsit tagadhassa a valóságot. Szeretem olvasni ahogy roviden, veretesen, logikusan egy egy jobboldali komment szétcsapja két mondatban az egészet.
Örvendek na, hogy az agyhalál és közösségellenes manipuláció ilyen nagy szarban van.

inreallife 2018.07.22. 12:40:09

kitartott ellenzek, pont az ellenkezoje annak, amire szuksege van magyarorszagnak. inkabb el kene tunnie jopar partnak, hogy a vegen a fidesz a jobbik ellen meccselhessen. az lmp mar szetverte magat, gyurcsany sem lesz nagyobb, mszp gyakorlatilag zuhan, ilyen gyenge meg sosem volt. ajobbikrol lenyesegetett radikalis csoportok sokat nem visznek a 20%-bol.

tehat jo lenne ha a baloldal nem paktumot kotogetne, hanem kompletten eltunne, igazabol senkinek nincs szuksege arra, amit ok kinalnak, par rozzant idiota nyugdijast kiveve, akik epp utaljak orbant. a tobbi idiota nyugdijas orbant imadja. jo lenne ha a kovetkezo valasztason mar nem lennenek rajta. az lmp valszeg ezt mar elintezte, pipa. felkeszul a gyurcsany es az mszp. kutyapart maradhat, bar az elozoek sokkal inkabb kutyak...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.22. 12:54:49

@Quercus erdész: Befejezted fideszfaszfej? Az első mondat után lapoztam ezt a seggfejdumát. Ennyit ne ugass egyszerre mert még begolyózol.

Khonsu 2018.07.22. 13:13:04

@Quercus erdész:

A progresszív liberalizmus és az illiberális autokrácia ugyanannak az éremnek a két oldala.

Periodista 2018.07.22. 13:34:23

"Timeo Danaos et dona ferentes"
/Vergilius/

morph on deer 2018.07.22. 13:35:53

@Quercus erdész:
“Ezt elégelte meg a társadalom elsöprő többsége 2010-ben, és váltott.”

“Lófaszt, mama” - hogy egy klasszikust idézzek.
A nép azt elégelte meg, hogy a kormányokdalon levők egymást is fúrták, meg minden ésszerűsítésre tett kisérletet is, meg az akkori ellenzék is csak azzal volt elfoglalva, hogy lehetőleg ott tegyen keresztbe ahol csak lehet, - tehát semmi érdemi előrelépés nem látszott, holott pár normális kezdeményezés akkor is történt, de sikerült letaposni.

Aztán amikor Gyurcsány otthagyta az MSZP-t - szerintem legalább három évvel később a kelleténél - az egyetlen életképes erőként a fidesz maradt a pályán!

Kábé eről szólt 2010.
A választóknak fogalma sem volt azokról a kérdesekről amire most hivatkozol, csak már igazából akkor sem volt kire másra szavazni.
A fideszes propagandagépezet meg mindig is jobban működött, amire már az akkori ellenzéknek sem volt válasza. Azóta ez az arány méginkább eltolódott, meg is látszik az eredménye!

Mielőtt bárki elkezdi: NEM a média-arányokról beszélek, hanem a kommunikációs módszerekről.
Messze nem ugyanaz.
A baloldal egyszerűen állt - és áll ma is - tátott szájjal, mert az életben nem lesz olyan gátlástalan vezetője, mint orbán, aki mindenre és annak ellenkezőjére is képes, ha az kell a győzelméhez.

Szerintem erről szól ez a történet, és nem a neoliberalizmus értékvesztéséről.
Bözsi néni hétszentség, hogy nem a nyugati demokráciák ideológiai válsága miatt szavaz orbánra, hanem mert tőle kapja az Erzsébet-utalványt, meg a Mária-szobrot.

Az, hogy mi az igazság az szinte alig érdekel bárkit is. Jó ez így is, nem kell bolygatni, mert akkor még esetleg gondolkodni is kéne, há’ ne máá’...
Ami meg mégsem, arról csakis a Soros meg a Gyurcsány tehet. Esetleg Merkel, meg az ENSZ, akármit is jelentsen az utóbbi. De nem aggódom, mire kell, lesz majd másik bűnbak, semmi gond.
Probléma megoldva.
És ez ennyire egyszerű.

morpho 2018.07.22. 13:58:33

@maxval balcán bircaman:

"A különbség hatalmas.

Kádár alatt nem a parlament irányított, hanem a pártvezetés.
Kádár alatt nem voltak szabad választások.
Kádár nem volt leváltható.

A különbség nulla:
Orbán irányít, a parlamenti rabszolgák csak gombot nyomnak.
Most sincsenek szabad választások. Orbán és Orbán közül lehet választani.
Orbán nem leváltható.

kolompar lole 1113 2018.07.22. 14:01:06

"Az első lépés, hogy a baloldal kérjen bocsánatot 2006. október 23.-ért."

Szerintem is! A tömegbe lövetés elmulasztá
sa, a csőcselék legatteroálásnak hiánya vezetett a cigánykommunista tolvajmaffia rémuralmához.

conchita wurst 2018.07.22. 14:01:46

@morpho: ez ugyanakkora marhaság mint a "mi vagyunk a többség"

nevetséges

kolompar lole 1113 2018.07.22. 14:02:52

Ezek a pimasz zsici hazaárulók még elvárnák a magyaroktól hogy szopják le tövig a kirablóikat. Már ezért a pofátlanságért is lámpavason a helyük.

becike4 2018.07.22. 14:03:20

Szerintem a teljes politikai "elit"kérjen bocsánatot az elmulasztott rendszerváltásért,az elhazudott elszámoltatásért,az ellopott vagyonért,a meggyalázott 28 évért,és egy bőrönddel vonuljanak önkéntes száműzetésbe Szibériába.

conchita wurst 2018.07.22. 14:06:46

a libbant kocsmatöltelékek ismét nedveset álmodtak - az isiászos piások azt haluzták most hogy a Fidesz paktumot akar velük kötni....

valaki világosítson má fel, hogy mit tudnának a ballibbantak kínálni, ami amúgy nem a Fideszé alapból? Ja, olyan ez mint mikor a fekete lovag kiegyezne döntetlenben, amikor se keze, se lába.

Nevetséges

kolompar lole 1113 2018.07.22. 14:07:55

"Schöpflin voltaképpen túlélést kínál, ha

az ellenzék fenntartja a parlamentáris demokrácia látszatát, de a politikai váltógazdaság nélkül."

Inkább politizáljanak az utcán, a milliós tömegeknek van hatása (beszarnak az elvtársak hogy megindulnak a parlament ellen, és nincs annyi golyó a TEKes stukkerokban ahány ember utána puszta kézzel lincseli meg őket), a frakciózgatásnak, nyilatkozgatásnak meg semmi. Ezeket elkergetni kell, nem könyörögni nekik hogy "naaa, léééccciii...". Persze ehhez kellenek a tömegek, na azokat kell meggyőzni, nem a zsidesznyik elvtársakat. Aztán lehet velük megfelelő hangnemben beszélni, mint a kutyával: helyedre blöki!

kolompar lole 1113 2018.07.22. 14:09:05

@becike4: A privatizáci az MDF bűne, aminek az árulói a zsideszben ülnek. A zsidesz meg az egyetlen hazaáruló párt amelyik 30 éve nem hajlandó megszavazni az ügynöklisták feloldását, mert minden tagja rajta van.

kolompar lole 1113 2018.07.22. 14:13:59

"Ezért cserébe habzsi-dőzsi a pártvezetésnek, túlélés, kisebb stallumok és megrendelések a derékhadnak, "a politikai szövetségeseknek" és a holdudvarnak."

Na ezért kell a kommunista "ellenzéket" is elkergetni a zsidesszel együtt. Az LMP-t is, az is kommunista felszopópárt! És egy valóban magyar, józan, a törvények szellemiségét, nem betűjét szem előtt tartó kormányt felállítani. Nem mondom hogy párt kell, mert ezekkel a hazaárulókkal nincs értelme leállni beszélgetni, ezeket el kell kergetni egy jólirányzott sallerral, meg lesittelni, vagyonelkobozni a teljes pereputtyig bezárólag. Ezektől már csak egyvalamit várunk: adják vissza amit elloptak, aztán húzzanak befelé a sittre!

conchita wurst 2018.07.22. 14:24:41

Az ellenzéket a fidesz ismét análba rakta, persze nem kell őket sajnálni:

1. 2014 ö ssze fo gás
2. 2/3
3. 2018 ö ssze fo gás
4. 2/3
simicska ledobja orbánra az atomot
nagy részvétel libbantaknak kedvez
fidesz paktumot akar velünk köt-nyi

Nevetséges

morpho 2018.07.22. 14:36:14

@conchita wurst: Akkor nevessél! Jó mulatást!

ételizésítő 2018.07.22. 14:48:02

Mi ebben az újság?
Már ezen a választáson is ez volt, Szél Bernike egyértelműen a kormány szekerét tolta, ahogy Gyurcsány is (Ferencünk egyáltalán azzal, hogy jelen van).

De az ilyen blogok is mind a Fidesz kiváló reklámját jelentik.
Szóval fentiek miatt itt 2050-ig a Fidesz nyer 2/3-dal. Hacsak Orbánt le nem lövi valaki.

Scott Tenorman Must Die 2018.07.22. 15:01:59

@GIeccsertetű: dehogy lapoztad, remegve olvastad :DDDD

morph on deer 2018.07.22. 15:17:04

@ételizésítő:
“Hacsak Orbánt le nem lövi valaki.”

Beszélj a Semjénnel.
Még az is lehet, hogy még nincs csúti tahó trófea a nappalijában, fog örülni a lehetőségnek!
Háziállatok után ez se lenne meglepő...

midnightcoder2 2018.07.22. 15:19:02

@kolompar lole 1113: Hát nem. A privatizáció már jóval 89 előtt elkezdődött, a gengszterváltás idején már három éve zajlott fű alatt. Antallék fő bűne pedig az volt, hogy nem fagyasztották be a folyamatot addig, amíg az összes pártembert ki lehet emelni a kulcspozíciókból, hanem hagyták hogy a jó elvtársak az elvtársi kapcsolatokon keresztül szétlopják az országot. És igen, balfasz módon még segítették is, lásd kárpótlási jegy, MRP.
Aztán Hornék folytatták az ország nagyüzemi szétlopását, még emlékszem a molinóra valamelyik főelvtárs feje fölött - meg kell teremteni a hazai tőkés réteget!. Mint ha előtte 40 évig nem ellenük harcoltak volna... Azt mondjuk nem írták alá, hogy és lehetőleg a mi kutyánk kölykeiből, mert hogy ugye ez lett volna, ha az igazság minden szirmát kibontják az elvtársak...

midnightcoder2 2018.07.22. 15:23:13

@morpho: "Most sincsenek szabad választások. Orbán és Orbán közül lehet választani.
Orbán nem leváltható. "

Azért van némi különbség aközött, hogy ellenzéki pártok nem is létezhetnek (ezért is volt eredetileg fórum az MDF) és aközött hogy az istenadta nép sehogyan sem akar rászavazni ezekre a balfékekre. Persze, lehet azt mondani hogy nincs demokrácia ha épp nem a liberósok irányítanak, végül is Kádár elvtárs is valahogy így definiálta a demokráciát, csak ő volt annyira őszinte, hogy nem hazudta magáról hogy liberális.

taga20 2018.07.22. 15:32:58

@molimau: elmész te a kurvaanyádba. itt szopod ennek a degeneráltnak a kommentjeit, de elfelejtem megemlíteni, hogy dugtok!

a kurvaanyádért vagy ekkora fos? mé nem takarodsz vissza a diggerblogra?!

taga20 2018.07.22. 15:34:33

@conchita wurst: virsli, mé nem dugod fel magadnak a csuti gecit?!

Scott Tenorman Must Die 2018.07.22. 15:39:20

megjött taga, a szokásos kétségbeesett vergődéseivel, indul a buli!!!!!!

morpho 2018.07.22. 15:39:59

@midnightcoder2: A hazafias népfront jelöltjére is szavazhattál 1986-ban. Ellenzéki pártok most is csak papíron létezhetnek. Különbség?
Kádár Orbánhoz képest kifejezetten puritán volt. Ennyi a különbség.

midnightcoder2 2018.07.22. 15:42:05

@morph on deer: "Addig az rendben is van, hogy új választásokat illett volna kiírni, csakhogy annak eléréséhez lehetett volna egy, a politikai és a parlamenti játékszabályoknak megfelelő módszert is alkalmazni, csak az nem kecsegtetett gyors eredménnyel, orbán viszont azonnali megoldást akart. "

Nem létezett parlamenti játékszabályoknak megfelelő módszer, ha egy kormány hatalmon van, akkor nálunk csak önként tud távozni. Ez így volt Fletóék idejében is.

"Az mondjuk egy percig nem kérdés, hogy az akkori események mögött ez állt, feltehetően puccsal próbálkoztak, de az, hogy az események szervezetten történtek az teljesen egyértelmű."

Ezt max. baloldalon sikerült elhitetni az arra fogékony emberekkel. Ha puccsot akarsz, akkor nem pár száz embert kell kivinni az utcára tüntetni, hanem a fegyveres erőket kell megszerezni. Semmi erre utaló bizonyíték nem volt akkortájt, de még csak pletyka szinten sem említette senki még ballib oldalról sem. Az utcára vonulással viszont csak politikai nyomásgyakorlást lehet elérni, ami meg is volt. Fletó viszont egy vállrándítással elintézte a dolgot, amivel viszont jogalapot adott Orbánnak is ugyanerre.

A másik ami a puccs verziót valószínűtlenné teszi, hogy Európa közepén akkor puccsal nem maradhatott volna Orbán hatalmon. És ezt ő is pontosan tudta, rá pedig sok rosszat el lehet ugyan mondani, de azt nem, hogy ne tudná meddig mehet el.

midnightcoder2 2018.07.22. 15:43:53

@morpho: Csak annyi, hogy akkor nem volt ellenzéki párt, sőt nem is lehetett, ahogy ellenzéki sajtó sem. Ma van, csak senki nem bízik bennük. Ami kis hazánk elmúlt 30 évének ismeretében annyira nagyon nem nagy csoda.

taga20 2018.07.22. 15:52:00

@molimau: az vagyok. még szerencse, hogy nem vagyok egy fityeszfasz, mint te!

a tetves kurvaanyátokba mennyetek má el férgek!

egyébként, bírom az infantilis agyadat!:)))

taga20 2018.07.22. 15:54:37

@Scott Tenorman Must Die: mi van cica? te szopni jársz ide? remélem nem fogazol!:)))

Scott Tenorman Must Die 2018.07.22. 16:09:21

@molimau: persze, h az. taga, 1ghost, morpho, morph on deer dedikált elmebetegek, de zárt intézményben élnek, addig engedik őket netezni amíg meg nem kapják a haloperidol injekciójukat a Doktor úrtól.

@taga20: Sorry, that page doesn't exist.

2018.07.22. 16:38:49

@molimau:

Csak a szokásos. Az oldalkocsis genetikai hulladék családjában heted íziglen visszamenőleg nincs egy normális se. Kitől örökölt volna észt? Talán ha a szomszéd kutyája csinálja az apja helyett.

Világít a torony 2018.07.22. 17:04:49

@maxval balcán bircaman: Te egyike vagy a ritka kivételeknek az ún. jobboldalon, aki jól képzett és okos. Ennek fényében, különösen nagy gáz, hogy ezeket a tulajdonságaidat hazugságok és féligazságok terjesztésére használod. Itt egy példa, hogy miként hazudozol:
"A nép sose fog már szavazni a ballib országrontókra, vedd észre."
Ezzel az takargatod, hogy 2010 óta a Fidesz a legnagyobb szellemi és gazdasági dúlást vitté végre az országban, végletesen ketté szakítva azt. A Fidesz társadalmi bázisát ma a nagy létszámú, jelentősen alul képzett és mentálisan is meggyengített társadalmi réteg adja. További hazugságaid:
"Kádár alatt nem a parlament irányított, hanem a pártvezetés.
Kádár alatt nem voltak szabad választások.
Kádár nem volt leváltható.

Ma mind a 3 dologban az ellenkezője van. Bármikor leváltható Orbán, a hatalom a parlamenté, s a parlamentet szabad választások döntik el."
Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés. Csak a nagyon ostobákat lehet azzal megvezetni, hogy de as parlament szavaz. A választási csalások sorozatával többségi mandámumokhoz jutó Fidesz frakcióban egy sincs, aki esküjével megegyezően lelkiismeretére hallgatva, legjobb tudására támaszkodva szavazna. Minden fideszes úgy szavaz, ahogy azt a központi akarat diktálja.
A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak
Kádár annyira nem volt leváltható, hogy 1988-ban le is váltották. Jelenleg Orbán az aki leválthatatlan.
Holnapig tudnék idézni folyamatosan a féligazságokkal megtűzdelt hazudós propagandáidból. Minden egyes hazugságod azonnal cáfolható. Legalább jelentsd ki, hogy kettős állampolgárként nem egy 60 nm-es családi ház 13043-ik bejelentett lakójaként szavaztál a Fideszre.

morpho 2018.07.22. 17:17:44

@midnightcoder2: Még hatszor írd le ugyanazt! De attól, még nem lesz úgy. Nincs ellenzék, egypártrendszer van, a szabad sajtót korlátozzák, a civileket és a tudósokat vegzálják, a demokratikus intézményrendreszert felszámolták, Orbánt leválthatatlanná tették, a választás formalitás, a kormány politikája hatalmas hazugságon alapul. Az orosz befolyás hatalmas. Kádár rendszer 2.0. Ezért kár volt rendszert váltani. Ez tök ugyanaz.

midnightcoder2 2018.07.22. 17:24:01

@Világít a torony: "Ezzel az takargatod, hogy 2010 óta a Fidesz a legnagyobb szellemi és gazdasági dúlást vitté végre az országban, végletesen ketté szakítva azt."

2010 óta valóban a Fidesz vitte végbe a legnagyobb szellemi és gazdasági dúlást, az azt megelőző évtizedekben viszont a baloldal. Ha most a kommunizmus éveit amikor az MSZ(M)P volt hatalmon nagy vonalúan ki is hagyjuk, a gengszterváltás és 2010 között történt rablások és szellemi kútmérgezések tettese bizony nagyrészt a baloldal.

A másik kedvenc toposz baloldalt az ország kettészakítása. Nos, ez az ország utoljára úgy Mátyás királyunk idején volt egységes. A bal és a jobb oldal már Horthyék idején is utálta egymást, aztán jöttek ugye a kommunisták vs reakciósok, majd a gengszterváltás, ahol a néhai Antall Józsefre a haláláig centire úgy kente a baloldal a fekáliát mint most Orbánra. A baloldal persze mindig be akarta temetni az árkokat, csak ehhez a jobboldaliak holttesteit szerette volna felhasználni. Voltak helyek és időszakok a baloldal történetében amikor ez sikerült is, lásd Mao elvtársék akik a kulturális forradalomban egy laza mozdulattal legyilkoltak 10x annyi civilt mint Hitler a Holocaustban. Ez ma Európában annyira nagyon nem működik, ráadásul mostanság szavazatokat sem igen kapnak, így aztán sajna a baloldalnak meg kell maradniuk a hadviselés verbális szintjén, így viszont az a bizonyos árok betemetés nemigen megy.

"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."
Ahogy ez kb. mindvégig működött, legalábbis amíg egyben volt tartva az adott oldal. Persze a baloldalnak voltak mélypontjai, Pl. amikor az MSZP/SZDSZ koala kezdett szétesni, de a jobboldalon is volt ilyen Antall halála után. De normál körülmények között, Pl. Horn elvtárs idején nemigen volt össze-vissza szavazás.

"A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak"
Lófaszt mama! Az, hogy nem szavazott rátok a kutya sem, nem jelenti azt, hogy ez nem is lett volna lehetséges. Más kérdés, hogy ehhez picit kevés volt azt kommunikálnia a baloldalnak hogy orbánék nagyon sokat lopnak, mert ilyen probléma anno velük is volt.

Jelen pillanatban bárki szabadon alakíthat pártot, Kádárék idején ez konkrétan tilos volt. Ma bárkinek lehet médiája aki megfizeti, a baloldalon jelenleg is van Népszava, HVG, ÉS, 444, Index.hu. Kádárék idején a rendszer vége felé az aluljáróban terjeszthették Demszky elvtársék a szamizdatot, és ezért csak néha verték meg a rendőrök őket egy kicsit, de ekkorra már a gengszterváltás eldöntött dolog volt, és az elvtársak fű alatt már több éve lopták szét az országot. A fénykorban viszont a hétvégére szekrénybe zárták el a cégeknél az írógépeket, nehogy a reakciósok titokban röplapokat készítsenek.

taga20 2018.07.22. 17:26:14

@Quercus erdész: szutyok, nálad akkor is értelmesebb vagyok, ha leiszom magam!

te szerencsétlen szar gerincű fityeszdroid, miért baszod szét az országomat?

midnightcoder2 2018.07.22. 17:29:12

@morpho: Simán nyerhetett volna az ellenzék, ha rá szavaznak. Arról nem Orbán tehet, hogy az ellenzék két részre szakadt, és ezek egymást jobban utálják mint Orbánékat (Jobbik vs baloldal, ráadásul a baloldalon is van három csökkent értelmi képességű medvebocs (MSZP, DK, LMP) akik folyton marakodnak). Arról sem Orbán tehet, hogy az ellenzéknek nemigen van semmi értelmes mondanivalója amivel le tudták volna váltani Orbánt, azon túl, hogy az Orbánék sokat lopnak. Talán a Jobbik lehetett volna az, ami fel tudja venni a versenyt Orbánékkal, ha picit ügyesebben lavíroznak.

morpho 2018.07.22. 17:36:14

@midnightcoder2: "Simán nyerhetett volna az ellenzék, ha rá szavaznak. Arról nem Orbán tehet, hogy az ellenzék két részre szakadt" :))) Ezt te sem hiszed el ugye? :)))

Akkor még egyszer:

Nincs ellenzék, egypártrendszer van, a szabad sajtót korlátozzák, a civileket és a tudósokat vegzálják, a demokratikus intézményrendszert felszámolták, Orbánt leválthatatlanná tették, a választás formalitás, a kormány politikája hatalmas hazugságon alapul. Az orosz befolyás hatalmas. Csak az juthat előre, aki a haveri kör része. Kádár rendszer 2.0. Ezért kár volt rendszert váltani. Ez tök ugyanaz.
Kádár puritánabb volt sokkal. Ennyi a különbség. Semmi más.

Többet nem írom le, úgy is mindenki látja, csak ez nem zavarja a magyarok millióit. A rendszerváltást követően nem töltötték meg a demokráciát tartalommal ezért értékelni sem tudják. Ez van. Téma lezárva.

Netuddki. 2018.07.22. 17:46:16

"abbahagyjuk a lejáratást, és egy paktumot szeretnénk kötni a kormánnyal"

Ez hülye! Tolvaj bűnözőkkel mióta divat egyezkedni? Bár ettől az "ellenzéktől" bármi kitelik.

Pepiofi 2018.07.22. 17:56:13

@de Karatna: Ehhez nincs mit hozzátenni, így van !!! Ezt kell tenni velük! ezt érdemlik!!

midnightcoder2 2018.07.22. 17:56:26

@morpho: Van ellenzék. Az, hogy olyan amilyen, nem Orbánék hibája hanem a saját kisszerűségüké. Nem mellesleg a választások előtt pont ez az ellenzék és az ő sajtója hangoztatta ezerrel hogy Orbánék a végüket járják. Azóta csak annyi történt, hogy megtörténtek a választások, és a nép többsége nem őket választotta. Ezt hívják úgy, hogy demokrácia. Az erősebb kutya él nemi életet.

Olyan, hogy szabad sajtó soha nem volt idehaza, és amúgy sehol sincs. A BBC sem független. Nálunk pedig mindig is különféle színű pártsajtók voltak, ezek erőviszonyai időről időre változtak, de Pl. ma is `100x erősebb a baloldali sajtó mint Pl. a jobboldali volt 2002 előtt.

"a kormány politikája hatalmas hazugságon alapul."
Konkrétan melyik hazugságra gondolsz ?

morpho 2018.07.22. 18:03:51

@midnightcoder2: "Ez van. Téma lezárva." Melyik részét nem érted?

Pepiofi 2018.07.22. 18:13:27

@de Karatna: Ehhez nincs mit hozzátenni, így van !!! Ezt kell tenni velük! ezt érdemlik!!

morph on deer 2018.07.22. 18:27:08

@midnightcoder2:
“de azt nem, hogy ne tudná meddig mehet el”

Én ezt “erőszakos hatalomátvétel” -re értettem, a “népakarat”- ra való hivatkozással, ami még akkor is az lett volna, ha csak a kormány lemondatására és új választások kikényszerítésére lett volna elég.

Azért ne idegeskedj, orbán nem a Fletó miatt érez jogalapot, hanem mert “pontosan tudja, hogy meddig mehet el”.

Amint láttuk, az igazán kényes konfliktusból mindig kiseggel: ha nem tud nyerni valamilyen kérdésben, akkor vagy “megoldja” mint az olimpiáról szóló népszavazást a Momentumos cserkészcsapattal, vagy felismeri, hogy mekkora darázsfészekbe sikerült belepiszkálnia, mint az internetadóval, és akkor “hallgat” az ő kis népére...

Ahonnan nem számít mérvadó ellenállásra, - mert mondjuk a függőségi viszonyban álló emberek nem igazán mernek kiállni a placcra, - ott könyörtelenül végrehajtja a legmeredekebb dolgokat is, van példa dögivel, sajnos.

Szóval nem szükséges bemutatni, én meglehetősen pontosan tudom, hogy ki rejtőzködik abban a jólszabott öltönyben, maradjunk annyibsn. Sok meglepetés engem orbánnal kapcsolatban már vagy húsz éve nem ért, bár néha reménykedtem benne, hogy végre egyszer csak nem ‘orbánként’ fog viselkedni, hanem kivételesen egy miniszterelnöktől elvárható civilizált modorban reagál valamire is, dehát mint tudjuk, nem arról ismert.

conchita wurst 2018.07.22. 18:29:43

@Világít a torony: elmesélheted az ENSZben is a kínodat, libbant

conchita wurst 2018.07.22. 18:30:54

@morph on deer: Te is mehetsz sivalkodni a velencei bizottságba

conchita wurst 2018.07.22. 18:34:04

@midnightcoder2: minek győzködöd őket

a vérlibbantak 10 éven belül mind a pokolban lesznek, a kutya se pisil a sírjukra - ha diktatúráznak, ha holokausztoznak, tömind1, mindenki túl jól ismeri őket

közben a főmumusuk a mennybe megy, 10 éven belül Európa császára lesz, hát ez húdekínos de ők akarták.

morph on deer 2018.07.22. 18:44:55

@Scott Tenorman Must Die:
“persze, h az. taga, 1ghost, morpho, morph on deer dedikált elmebetegek,”

De legalább egyikünk sem miniszterelnök, - és ezt nem minden ápolt mondhatja el magáról..!
:)
“... de zárt intézményben élnek, addig engedik őket netezni amíg meg nem kapják a haloperidol injekciójukat a Doktor úrtól.”

Nocsak, micsoda ‘bennfentes’ információ!
Egyenesen Grácból, gondolom.
Akkor mégiscsak jó, hogy van kéznél egy “betegszállító” repülőgép, el kell ismerni!
Igazi előrelátásra vall...

morph on deer 2018.07.22. 18:54:06

@conchita wurst:
“Te is mehetsz sivalkodni a velencei bizottságba”

Én is? És még ki?
Mert tudod nem mindegy ám a társaság!
Például mindenféle levitézlett focista, vagy véreskezű lelkipásztor szóba sem jöhet mint utitárs, ne is próbálj meggyőzni..!

6.Lenin 2018.07.22. 19:25:56

"a nemzet létező entitás, ennek a fogalomnak van tartalma, az emberek számára ez egy megélhető élmény"

Ennek pedig az alapja a család: férfi-nő-gyermek.

Akik ezt másként gondolják, úgy járnak, mint a jelenlegi ellenzék, és a junkerféle európai értékek. Lemennek megnézni a bányászbéka seggét, és ott leragadnak.

Miért is kéne ezen csodálkozni?

midnightcoder2 2018.07.22. 19:29:22

@morph on deer: "Én ezt “erőszakos hatalomátvétel” -re értettem, a “népakarat”- ra való hivatkozással, ami még akkor is az lett volna, ha csak a kormány lemondatására és új választások kikényszerítésére lett volna elég."

Akkor ott az európai megoldás az azonnali választások kiírása lett volna. Fletó akkor alapvetően két dolgot ismert el:
1. Annak ellenére, hogy a kampányuk egyik központi témája volt hogy nekik pontról pontra előkészített programjuk van, nem volt semmijük, és azért mert nem akarták hogy a választók megtudják hogy mire készülnek kormányzás esetén.
2. A kormány a jólét fenntartása érdekében messze túlment az ország lehetőségein, és csak a pillanatnyi kiváló gazdasági környezetnek köszönhetik hogy elkerülték az összeomlást.

Az utóbbiban persze nyilván volt némi túlzás, de egy ilyen beszéd nyilvánosságra kerülése után a kormánynak szó nélkül kellett volna felállnia és azonnal új választást kiírni. Ez akkor bizony szerintem egy teljesen jogos követelés volt az akkori ellenzék részéről.

"Azért ne idegeskedj, orbán nem a Fletó miatt érez jogalapot, hanem mert “pontosan tudja, hogy meddig mehet el”. "
Ezt azért az egyes kormányok lépésről lépésre taposták ki. Ha most az ellenzék nyerne, még gátlástalanabb lenne mint Orbánék. Ahogy Fletóék is gátlástalanabbak voltak mint az első Orbán kormány, ők viszont többet engedtek meg maguknak mint Hornék, ők pedig Antalléknál voltak bátrabbak. A Kádár-rendszerben ha három ellenzéki értelmiségi összeült, a hatalomnak már zabszem volt a hátsójában. Ma meg egy tízezres tüntetés sem igen izgatja őket. Ez azért egy hosszú, több szereplős folyamat eredménye.

"Amint láttuk, az igazán kényes konfliktusból mindig kiseggel"
Ez kis hazánkban régóta a hatalomgyakorlás bevált módja. Már anno Kádárék is így működtek. Bedobtak valamit, aztán ha túl nagy volt a népharag, nem csinálták meg.
Egyedül a Bokros csomag volt az, amit a néppel szemben is végigvittek, de akkor Hornéknak elég erős felhatalmazásuk volt, másrészt eléggé kifogytak az egyéb lehetőségekből.

Igen, Orbán olyan amilyen, de azt nemigen lehet rá mondani, hogy hülye lenne. És ez az, amit a baloldalon szinte senki nem lát be, és ez Orbán legnagyobb erőssége. Mert addig amíg az ellenzékiség azt jelenti, hogy ha Orbán A-t mond, akkor mi B-t mondunk, kerül amibe kerül, addig Orbán bizony biztonságban van. Egyszerűen azért, mert egy rakás dolog van, amiben bizony neki van igaza, méghozzá meglehetősen lényeges kérdésekben, és az aki automatikusan mindenben ellenkező véleményt fogalmaz meg hozzá képest, az fontos kérdésekben megy neki a falnak, és ettől hiteltelenné válik. És ezért is volt akkora bukfenc a legutóbbi választás.

2018.07.22. 19:56:20

@Világít a torony:

Gazdasági dúlást vitt véghez a Fidesz? Huha, erről lemaradtam, mesélj! Ja és ne kímélj. A Határátkelő nevű liberofasiszta hazátlanok blogján edződtem.

conchita wurst 2018.07.22. 20:06:57

"Kinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatot"

Sivalkodjatok, a negró maki utosó húzása is kukázva. Mehettek soroshoz mélytorkozni.

morph on deer 2018.07.22. 20:19:04

@midnightcoder2:
“És ezért is volt akkora bukfenc a legutóbbi választás.”

Szerintem ez ennél azért bonyolultabb, de van benne igazság.
Véleményem szerint egydül egy meghatározott ideig szóló mandátumú, “takarító-brigád” típúsú kormányzási szándéknak lett volna létjogosultsága az ellenzék részéről, arra esetleg lehetett volna mozgósítani, mert az konkrétum, belátható időtartammal, meghatározott feladattal.
Ehelyett jött Botka meg Karácson, a Szél kormány, meg Vona miniszterelnök, holott az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ezekből semm sem lesz.
Naná, hogy maradt a “biztos pont”.

Úgy látszik, az úgynevezett “politikusok” még az alapszintű gondolkodásra is képtelenek, - vagy az már meghaladja a munkaköri követelményeket?
Hacsak úgy nem...

taga20 2018.07.22. 20:21:35

@Quercus erdész: te az apád faszán nevelkedtél rohadék!

Behaton 2018.07.22. 20:30:56

@taga20: Mivel az isteni Sebastian a falnak ment és a szerecsen ember nyerte a futamot, most dühös és frusztrált vagy. Otthon az asszony csak kiröhög, így idejöttél kidühöngeni magad. De mi kedvelünk téged és segítünk, hogy kitombold magad és megnyugodj végre.
:)

chrisred 2018.07.22. 20:31:12

A bejegyzés nem tér kiennek a paktumnak az egyik következményére: a kormányzópártok és a jelenlegi parlamenti ellenzék közösen próbálják kiküszöbölni azt, hogy rajtuk kívül újabb politikai erő alakuljon ki Magyarországon. Mert egyébként ennek a paktumnak semmi értelme nem lenne.

6.Lenin 2018.07.22. 20:35:26

@morph on deer:

"Ehelyett jött Botka meg Karácson, a Szél kormány, meg Vona miniszterelnök, holott az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ezekből semm sem lesz. "

Végre! Leesett, hogy ezekből semmi sem lesz. 8 év után. Nem semmi teljesítmény.
Akár reményre is adhat okot.
Még néhány évtized, és a megoldáshoz is közelebb kerültök, esetleg.

ilyen melegben normális gondolatok is születhetnek. Azta!

6.Lenin 2018.07.22. 20:37:31

@chrisred:

A poszt írója vagy nem érti az idézet lényegét, vagy szeretné, ha mások nem értenék.

Behaton 2018.07.22. 20:39:47

Ja! Hallottad taga, hogy a szerecsen ember csak megrovást kapott a boxutca bevezető szakaszának át-, le- és szétvágása után, holott egy sima magyar sün annyi büntetőpontot adott volna a záróvonal átlépéséért, hogy a többi futamon már rajthoz sem állhatott volna?
Tekintsd a versenybizottság döntését pozitív diszkriminációnak, ami a hátrányos helyzetű és rasszizmussal sújtott szerecsen embereknek jár.

taga20 2018.07.22. 20:42:33

@6.Lenin: a harmadik verzió, hogy te nem érted!

Behaton 2018.07.22. 20:42:35

@chrisred: Ezt paktum nélkül is megoldják a jelenlegi "ellenzéki pártok".
:)

taga20 2018.07.22. 20:44:10

@Behaton: beton, mi a kurvaanyádat erőköcc?

nem elég a gecit leszopnod minden este?

6.Lenin 2018.07.22. 20:46:03

@taga20:

Az idézet 1értelmű. az utána írtaknak semmi köze hozzá.
nincs harmadik verzió

taga20 2018.07.22. 20:48:18

@Quercus erdész: te szardarab. itt is elkezdesz ekézni egy másik blogot?

mi a kurvanyádért nem húzol vissza a digger haverod ánuszrózsájába?!

taga20 2018.07.22. 20:50:41

@6.Lenin: hogy basznának meg há2rule, fityeszdroid!

2018.07.22. 20:54:18

@Behaton:

Empátiával kell kezelni az oldalkocsis genetikai hulladékot. Nehéz munkát végez. Természetgyógyász. Szájrátétellel gyógyítja a fitymaszűkületet.

Behaton 2018.07.22. 20:55:01

@taga20: Figyuzz! Jövő hétvégén kiköltözöl a ringre, és megnézed élőben, ahogy az isteni Seb visszavág. Talán még szerecsen barátokra is szert tehetsz...
:)

6.Lenin 2018.07.22. 20:59:37

@taga20:

Hallgass inkább jó zenét

www.youtube.com/watch?v=QbykygLXH6Q

Kicsit hosszú, de legalább közben nem jutnak eszedbe (ha van ) hülyeségek.

taga20 2018.07.22. 21:01:29

@Quercus erdész: mi van gerinctelen féreg fityeszfasz? fésztufész nem megy?

olyan gusztustalan állat vagy, mint a gazdád a csuti geci!

taga20 2018.07.22. 21:07:57

@6.Lenin: kösz csöves, ez tényleg fajint:)))

cserébe nesze esz!:)))

www.youtube.com/watch?v=gooI9E4KY4Q

6.Lenin 2018.07.22. 21:31:05

@taga20:

Kösz, a 3:11- nél volt a legjobb. előtte, utána kicsit szar az egész.

sírjatok 2018.07.22. 21:44:30

Komolyan, ha majd kérdezik a jövőben a gyerekek hogy miért nem nyert a dk/mszp, csak meg kell nekik mutatni ezt a blogot meg a hozzászólásokat.

szellemkor 2018.07.22. 22:30:06

Amíg az utolsó DK-st el nem viszi az ördög, és amíg az utolsó szocin nem kopognak a rögök, addig baloldali formáció nem fog választást nyerni többet itthon. Utána sem, mert a hagyományos baloldali bullshit felett eljárt az idő, az emberek már nem olyan hülyék hogy a zsebükből finanszírozott ilyen-olyan izmusokat szponzorálják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:18:18

@morpho:

"Orbán irányít, a parlamenti rabszolgák csak gombot nyomnak."

S ki irányítson, ha nem a nyertes párt vezetője?

"Most sincsenek szabad választások. Orbán és Orbán közül lehet választani."

Akkor mi volt az a sok párt az április választásokon?

"Orbán nem leváltható."

Miért nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:22:11

@Világít a torony:

A 2 opció jelenleg:
- az 1990-2010 közti liberális görénykurzus,
- bűrmi más.

Most az utóbbi van. Hibákal, de mégis kiút az országrontásból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:25:05

@Világít a torony:

"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."

Nem igaz.

"A választási csalások sorozatával"

Milyen csalások?

"A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak"

Nem igaz.

"Kádár annyira nem volt leváltható, hogy 1988-ban le is váltották"

Vedd észre: nem szabad választáson lett leváltva, sőt semmilyen választáson se. A saját pártja vezetősége döntött.

"Jelenleg Orbán az aki leválthatatlan"

Miért lenne az?

"Minden egyes hazugságod azonnal cáfolható."

S lán, mégse cáfoolod őket.

morph on deer 2018.07.23. 00:50:23

@6.Lenin:
“Végre! Leesett, hogy ezekből semmi sem lesz.”

Sose mondtam mást.
Sajnos az még mindig nem teszi szalonképessé orbán és vazallusait, hogy nincs életképes alternatíva, ez a hervadt valóság.
De ezt érdemeljük, hiszen hagytuk megtörténni. És még koránt sem nőtte ki magát! Nem, kivételesen nem a nadrágján élcelődöm: a rendszer még messze van a dicsőséges kiteljesedéstől, még van hová tökéletesíteni az orbanizmust. Ez még csak a kezdet.

Ja, hogy remény?
Hülyéskedsz, eme késői órán?
Az sose volt. Most meg már...
:)

conchita wurst 2018.07.23. 00:52:19

@maxval balcán bircaman: Jól nyomod birca nagyúr, én komoly birca-fan lettem!

Remélem majd Magyarországra költözöl egyszer.

morpho 2018.07.23. 01:18:35

@maxval balcán bircaman:
Most akkor Orbán irányít, aki nem része a fideszes pártvezetésnek?

conchita wurst: "Jól nyomod birca nagyúr, én komoly birca-fan lettem!"

Te pont olyan hülye vagy. A kis bárányt mikorra várjátok? Húsvétra?

"maxval balcán bircaman · bircahang.org 2018.07.23. 00:18:18
@morpho:

"Orbán irányít, a parlamenti rabszolgák csak gombot nyomnak."

"S ki irányítson, ha nem a nyertes párt vezetője?"

maxval balcán bircaman · bircahang.org 2018.07.23. 00:25:05
@Világít a torony:

"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."

"Nem igaz."

A skizofrénia állítólag kezelhető. Fordulj szakemberhez! Sok sikert!

anonymand 2018.07.23. 04:02:34

@bandiras2:

Köszönetem a filmek válogatásáért.
Viszonzásképp (csak mert említetted azt, hogy "náci"), én is kedveskedek egy válogatással.
www.youtube.com/watch?v=vB4OWlCZKB8
vs
www.youtube.com/watch?v=8j-Vte6meqA

www.youtube.com/watch?v=hv-jNXCwWho
és
www.youtube.com/watch?v=Gbf6XL_yr_c

Példát lehet hozni mindenre.
twitter.com/BreakingNLive/status/1000698238389968896

bandiras2 2018.07.23. 06:46:22

@anonymand:
A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide.

Nácitéma:

Volt egy rövidebb náci korszakom a politikai ébredésem idején, mert észrevettem, hhogy bizonyos folyamatok zajlanak, ami nekem nagyon nem tetszett, és azt lláttam, hogy tabu ezeket mégcsak megemlíteni is. Az egyetlenek akik bármilyen módon foglalkoztak a dologgal, azok a nácik voltak.
Ha a náci ordít hogy ég a ház akkor már a tűzoltókat is tilos kihívni és a nácit elviszi a rendőrség?
Nyugateurópában már ilyen a helyzet. Ember hőzöngött hogy a pakik megerőszakolták a lányát, és őt vitték el a rendőrök, miközben ezret meghaladó áldozat volt 8-14 éves fehér kislányok csoportos és folytatólagos megerőszakolásával több mint 10 éven át, de mivel az elkövető barna színű, így ezt felhánytorgatni rasszizmus, náluk ez kulturális hagyomány, tehát szabad neki.
Egyébként náci korszakból kinőttem, miután egy zsidó némber elmagyarázta nekem, hogy miért rossz a nemzetszocializmus :
Ayn Rand: Veszstt világ / Atlas shrugged.
További zsidó irodalom, amit mindenkinek ismernie kellene mielőtt politikai témában kinyitja a száját:
Saul D. Alinsky: Rules for radicals
Ayn Rand elmagyarázza, hogy miért nem jó a szocializmus bármely fajtája, Saul Alinsky pedig bemutatja a fegyvert, amit ellenünk használnak.
Jelenlegi politikai helyzetem valahova a nemzeti kapitalista környékére pozicionál, de ha a moszlimniggerek megindulnak, akkor már csak két oldal közül lehet választani. A barikád két oldalán.

anonymand 2018.07.23. 07:11:37

@bandiras2:

"A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide." - mióta a világ világ, folyamatos a népek vándorlása, keveredése.
Nem tartom valószínűnek, hogy ezen lehet változtatni.
A leigázás kifejezést napjaink népvándorlásaira túlzónak tartom, csak szélsőséges (szerintem nem normális, vallási köntösbe bújtatott) eszementek hirdetik.
Eszementek pedig mindenhol vannak.

"Volt egy rövidebb náci korszakom a politikai ébredésem idején"... - nékem soha nem volt hasonló.
Elfogadhatatlannak tartottam világ életemben mindig, mint ahogyan azt is, ahogy a "proletárdiktatúra" eszméit is.
..."miközben ezret meghaladó áldozat volt 8-14 éves fehér kislányok csoportos és folytatólagos megerőszakolásával több mint 10 éven át, de mivel az elkövető barna színű, így ezt felhánytorgatni rasszizmus, náluk ez kulturális hagyomány, tehát szabad neki." - ez így nem igaz (gondolom én), ha esetleg tudnál autentikus forrást adni, utánanéznék.
Azt pedig ölég furcsának tartom, hogy néked magyarázni kellett, hogy miért is rossz a nemzetiszocializmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 07:33:38

@morpho:

Аkkor elmagyarázom.

Minden parlamentáris demokráciában a nyertes párt vezetése irányít, kivétel nélkül.

Kádár alatt ő irányított és a pártvezetés, azonban nem a parlamenten keresztül-

Zoltán Lukács 2018.07.23. 07:47:40

A nemzetből maga a fidesz vetette ki azokat, akik nem nyalják Orbán valagát. Ő már a 2010-es választás után azt mondta, hogy "a magyar emberek a fideszre szavaztak", ergo aki nem rá szavazott, az nem magyar. Ha valaki tartozna bocsánatkéréssel, akkor az éppen ő. De speciel én el se fogadnám. Jobb ez így, hogy nem tartozok Orbán magyarjai közé.

chrisred 2018.07.23. 08:52:15

@bandiras2: "A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide."

Ja, manapság már szíriai gépek bombázzák Moszkvát. :)

Tangooo 2018.07.23. 09:08:52

@GIeccsertetű: Te annyi marhaságot hordtál össze, ami mutatja, hogy fingod nincs az akkor történtekről.
Csupán az indulataid vezérelnek, amik nem jó tanácsadók.
Szállj magadba és kussolj!

laci_52 2018.07.23. 11:47:38

Butaság az egész! Az ellenzék annyira töketlen és széthúzó, hogy Orbánnak semmilyen paktumra nincs szüksége a hatalmon maradáshoz.

blah 2018.07.23. 12:09:11

itthon a gyengeelméjűek sportja lett a politika. nincs olyan párt amelyiknek értelmes embereket célzó retorikája lenne. erről ennyit. akinek nem volt az eszéhez mért iskolája de mégis képes volt jobb életre elment itthonról, akik meg itthon is tudják maguknak bármilyen politikai hátszél nélkül biztosítani a jólétet azok már régen belátták az alaptézisemet. jó szórakozást selejtek!

bandiras2 2018.07.23. 15:50:31

@anonymand:
"nékem soha nem volt hasonló"
Hát én nem születtem mindent tudónak. Elhittem a politikai propagandát, amit az iskolában tanítottak. Aztán kiderült, hogy mindegyik ugyanolyan rohadék.
Az elvártnak megfelelően háboroidtam fel a
hu.wikipedia.org/wiki/A_napf%C3%A9ny_%C3%ADze
című holokauszt filmen, hogy aztán később kiderüljön hogy a csávó Petschauer Attila akiről a főszereplőt mintázták, nemhogy túlélte a németeket, hanem a szovjetek kezei közt lelte halálát. Szerintem ezt hívják történelem hamisításnak.
A nácik és a zsidók között különbséget keresni csak abban lehet, hogy ki győzött. Deir Jasszin: en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre
A tömegmészárlást az az Irgun csinálta egy bolsevik, németekkel kiegyezni akaró másik szervezettel (Lehi ) együtt, akit az a Menachem Begin vezetett, aki aztán Izrael, mindenki által égbedícsért miniszterelnöke lett. Mintha a Treblinkai haláltábor vezetője lett volna Adolf halála után az új Führer a német győzelem után, és vörös szőnyegen fogadták volna a legyőzött népek.
A különbség csupán annyi, hogy ki nyerte a háborút. Semmi különbséget nem látok a zsidók palesztinai ténykedése, és a német halálbrigádok között. Csak a palesztinokért senki nem emel szót. Én se, de az legalább otthon marad, és harcol a földjéért, nem ide jön elvenni a másét.
A jövőt pedig az dönti el, hogy kinek az unokája fogja benépesíteni a lebensraumot.
A nácik láttak egy problémát, és volt rá egy erőszakos megoldásuk.
Lehet útálni a nácikat, de a barrikádnak csak két oldala van, és az egyiken már ott vannak a nácik harcra készen, a másikra meg jön az iszlám csürhe. Bölcsen válassz oldalt, mert a másiknak nem lesz irgalom.

"magyarázni kellett, hogy miért is rossz a nemzetiszocializmus"
Soha nem tartottam kifejezetten jó ötletnek, de mint fiatal kis hülye, azt láttam hogy az egyik oldalon a hurráoptimista faji öngyilkosságba hajszolnak minket, és senki nem szólal fel ez ellen, csak a nácik, és mikor mindenhonnan kezdtek előbuggyanni a fentiekben leírt történelem hamisítások és a holokauszt ipar, akkor azt láttam hogy a zsidóknak egyre kevésbé van igaza, és mi van ha a kibaszott náciknak mégis igaza volt?
A szélsőlibbant balosok azt akarják elérni, hogy ne legyen fehér ember európában. A nácik meg azt, hogy csak fehér legyen. Ha nincs harmadik választás, akkor eléggé meg vagyunk baszva, és egyre inkább arra megy a világ hogy nem lesz.

Autentikus forrás a gyermekek elleni tömeges és évtizedes erőszakról:
hvg.hu/vilag/20140826_1400_gyereket_erhetett_szexualis_eroszak
Aki szót mert emelni, az rasszista, elveszti a munkáját, és sittre megy kisebbség elleni uszítás miatt.
www.theverge.com/2016/3/24/11297128/matthew-doyle-arrest-muslim-tweet-brussels
www.thetimes.co.uk/article/britain-first-leader-paul-golding-arrested-over-anti-muslim-hate-speech-8q07lzf7h

Világít a torony 2018.07.23. 19:35:38

@midnightcoder2: Téged is a szösszeneted minden pontján tételesen lehet cáfolni.
Ám kezdjük azzal, hogy képtelen vagy az értő olvasásra.
"A másik kedvenc toposz baloldalt az ország kettészakítása."
Sehol nem firkáztam, hogy a Fidesz kezdte el széttépni a társadalmat. Azt firkáztam, hogy: "2010 óta a Fidesz a legnagyobb szellemi és gazdasági dúlást vitté végre az országban, végletesen ketté szakítva azt."...érted a különbséget? Nem ugye?
"...ahol a néhai Antall Józsefre a haláláig centire úgy kente a baloldal a fekáliát mint most Orbánra."
Azt a bizonyos kenegetést maga Orbán Viktor is végezte. Bár erre te nem emlékezhetsz.
-
"Lófaszt mama! Az, hogy nem szavazott rátok a kutya sem, nem jelenti azt, hogy ez nem is lett volna lehetséges..."
Itt fejezem be. Ostoba agyhalottakkal nagyon megalázó vitázni. És te nagyon ostoba vagy.
Sajnos.
Elnézést kérek.

Világít a torony 2018.07.23. 19:39:50

@maxval balcán bircaman:
"A 2 opció jelenleg:
- az 1990-2010 közti liberális görénykurzus,"
Csalódást okozol ezzel szösszenettel. Próbáld meg időrendbe rakni az 1990-2010 között regnáló kormányok színezetét. Ha van kedved utána folytathatjuk, de amíg nem raksz rendet a fejedben értelmetlen lenne.

Világít a torony 2018.07.23. 19:50:27

@conchita wurst:
"..elmesélheted az ENSZben is a kínodat, libbant..."
Pl. te és hozzád hasonló agyatlanok tömege nem az én kínom, hanem az egész országé.
Még nicket is agyatlanul választasz. Ami hozzád illik, az a Milo Yiannopoulos. Egy dologban különböznek. Az egyik énekel csupán, a másik hazudozik és úgy kelleti magát az ilyen agyatlanoknak, mint te. Szégyellném nagyon magam, ha hozzád hasonló otromba alakzat lennék. Így téged szégyellek kicsit, ám sok vizet nem zavarsz a milliónyi ostoba között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 19:59:07

@Világít a torony:

Csak kultúrpolitikai kérdésekben volt akkor ellentét "jobb" és "bal" között, a gazdaságot tekintve ugyanazt vallották.

Világít a torony 2018.07.23. 20:13:49

@maxval balcán bircaman:
"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."
"Nem igaz."
De de, nagyon is igaz. Minek nevezed a kötelezően, azonnali "fővesztés" melletti betartandó frakció fegyelmet a Fidesz frakciójában? Hol hozzák meg szerinted a megszavazandó irányt? De, őszintén ám.
-
"A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak"
"Nem igaz."
Attól, hogy különbségek akadnak, attól bizony igaz még. Sőt, még annyira igaz. Nem keveset olvashattál megfélemlített közösségekről, kötelezően végzett szavazat leadásokról. Olvastál is biztosan, de egy Fideszes bármit letagad szemrebbenés nélkül.
-
"Kádár annyira nem volt leváltható, hogy 1988-ban le is váltották"
"Vedd észre: nem szabad választáson lett leváltva, sőt semmilyen választáson se. A saját pártja vezetősége döntött."
Te magad írtad, hogy Kádár leválthatatlan volt. Orbán a leválthatatlan. Tekints el a kötelességedtől és egyszer próbálj meg önmagad lenni. Pár perc is elég.
-
...és a végére:
"A választási csalások sorozatával"
"Milyen csalások?"
Egy részük törvényesített választási csalás, ilyen a választó kerületek átrajzolása, a plakát törvények, a kamu pártok alapításának bátorítása a választási időszakokban, közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása....stb.
További választási csalás a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben, több százezer kamu bejelentett magyar címekre.
Röviden ennyi....

Világít a torony 2018.07.23. 20:16:49

@Quercus erdész: "A Határátkelő nevű liberofasiszta hazátlanok blogján edződtem."
Te nem tartozol azok közé, akikre több karaktert pazarolok szívesen. Maradj csak ott ahol eddig voltál, ne érezz kényszert hozzám szólni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:42:25

@Világít a torony:

Frakciófegyelem az egész világon van.

Szerinted nem elvárható, hogy az X párt segítségével megválasztott képviselő képviselje X párt programját?

Egyébként meg ki lehet lépni a frakcióból szabadon, a mandátum megmarad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:43:59

@Világít a torony:

"különbségek akadnak, attól bizony igaz még"

A különbség az, hogy Kádár alatt EGY pártra (szervezetre) lehetett szavazni, más nem is indíthatott jelolteket, most meg bárki indulhat.

Ez szerinted lényegtelen különbség?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:45:14

@Világít a torony:

"Kádár leválthatatlan volt. Orbán a leválthatatlan. "

Kádár demokratikusan leválthatatéan volt, nem is váltották le.

Orbán demkratikusan leváltható. Pl. 2002-ben egyszer már meg is történt ez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:48:12

@Világít a torony:

"a választó kerületek átrajzolása"

176 körzet helyett 106 lett. S a korábbi körzetek aránytalanok voltak.

"a kamu pártok alapításának bátorítása"

Ha azt mondta volna ki a tv., hogy nem szabad pártot alapítani, akkor meg azt mondanád: Zorbán betiltott a pártokat.

"közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása"

Ami normál része a politikai harcnak.

"a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben"

Nem igaz. Mindenki szavazhat, nem kell hozzá 2 állampolgárság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:52:12

@Világít a torony:

Tényeket írtam le. 1990-2010 között minden jelentős párt ugyanazt vallotta a gazdaságpolitikábna, azaz gyors privatizáció, külföldi tőke központi szerepe, alacsony bérszint a magasabb tőkeprofit kedvéért.

Ebben minden kormány egyetértett 1990-2010 között.

Eltérés csak abban volt, hogy pl. kit kell jobban szeretni, a székelyeket vagy a zsidókat, legyen.e címer a koronán, Horthyt szerssük vagy utáljuk, stb.

Világít a torony 2018.07.24. 15:35:24

@maxval balcán bircaman:
"Frakciófegyelem az egész világon van."
A frakció fegyelem csak technokráciákban és lejjebb jelenti a vazallusi státuszt.
-
"Szerinted nem elvárható, hogy az X párt segítségével megválasztott képviselő képviselje X párt programját?"
Totál hányinger amit írsz. A parlamenti esküt nem a pártnak teszi le a megválasztott képviselő. Teljes elmebetegség amit firkázol.
-
Egyébként meg ki lehet lépni a frakcióból szabadon, a mandátum megmarad.
Miért tenne olyat a fityeszben ülő egzisztenciális betyár? Bárhol máshol több a lelkiismeretes ember, mint a szervilisták parlamenti gyülekezetében.

Világít a torony 2018.07.24. 15:43:11

@maxval balcán bircaman:
"A különbség az, hogy Kádár alatt EGY pártra (szervezetre) lehetett szavazni, más nem is indíthatott jelolteket, most meg bárki indulhat."
Megint nem az igazat firkázod. A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is. 1985-től pedig törvénnyel tették kötelezővé a többes jelölt állítást.

Világít a torony 2018.07.24. 15:50:20

@maxval balcán bircaman:
" Kádár demokratikusan leválthatatéan volt, nem is váltották le.
Orbán demkratikusan leváltható. Pl. 2002-ben egyszer már meg is történt ez."
Az agyhalottaknál működik is ez az ál érv. Nálam nem.
A Fidesz a 2010-es túlnyerés után rögtön azon kezdett el dolgozni, hogy ez többet ne fordulhasson elő. Közpénzek/adóforintok milliárdjait használták fel erre a célra, hogy megalkossák az agyatlanokból álló állandó bázisukat. Nem baj ha tagadod, de ne nekem, megvannak erre a megfelelő vakhangyák.

Világít a torony 2018.07.24. 16:10:47

@maxval balcán bircaman:
" 176 körzet helyett 106 lett. S a korábbi körzetek aránytalanok voltak. "
Azért volt aránytalan, mert a Fidesz elvesztette a 2006-os választásokat is? Azért. Éppen ezért a szavazási arányok figyelembe vételével húzták meg a körzetek határait. Ez bizony intézményesített csalás.
-
" Ha azt mondta volna ki a tv., hogy nem szabad pártot alapítani, akkor meg azt mondanád: Zorbán betiltott a pártokat. "
Számodra megalázó az ilyen megjegyzés írása. Figyelmen kívül is hagyom.
-
"közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása"
Ami normál része a politikai harcnak. "
Amíg a maszop koala csinálta jóval kisebb formátumban, akkor a jelenlegi média mészárosok és agyatlanjaik diktatúrát kiáltottak. Ma meg már normális? A közmédia pártcélra és népbutításra történő használata a politikai harc része? Tényleg eszednél vagy? A közmédiának egészen véletlenül, nem a pártatlan hír és tartalomszolgáltatás lenne a feladata? Tragikus....
-
"a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben"
Nem igaz. Mindenki szavazhat, nem kell hozzá 2 állampolgárság. "
Megint féligazságokkal betűzdelve hazudsz.
A: A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar állampolgársággal nem rendelkező, nem szavazhat. Már itt kezdted a csúsztatást
B: Míg a kettős állampolgársággal rendelkezők levélben is leadhatták szavazataikat, addig a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak a kijelölt helyeken adhatták voksaikat, alaposan megnehezítve a jogaik gyakorlását. Mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés?
C: Bár mindenki tudta, a kormány mégsem tett semmit a törvényellenes és választási csalásnak is számító tömeges lakcímre bejelentkezések ellen semmit.

Nem érzed arcpirítónak a handabandázásod?

Világít a torony 2018.07.24. 16:18:29

@maxval balcán bircaman:
"Tényeket írtam le. 1990-2010 között minden jelentős párt ugyanazt vallotta a gazdaságpolitikábna, azaz gyors privatizáció, külföldi tőke központi szerepe, alacsony bérszint a magasabb tőkeprofit kedvéért.

Ebben minden kormány egyetértett 1990-2010 között."
Ezek szerint a Fidesz kormány is? Ilyennel vádolod meg utólag az 1998-2002 között regnáló nemzethy és polgári kormányt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:25:42

@Világít a torony:

Akkor minek vannak pártok, ha eleve egy párt semmit se követelhet meg a képviselőjétől?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:28:18

@Világít a torony:

"A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is."

Nem igaz. Ezt az 1988-as választási reformbna TERVEZTÉK, de már sose lett beveztve.

"1985-től pedig törvénnyel tették kötelezővé a többes jelölt állítást."

S mindegyik jelölt kjötelezően a Népfront jelöltje volt, ezt tedd hozzá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:29:31

@Világít a torony:

Minden párt bázist épít. Csak van aki rosszul politizál, s elveszti a bázisát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:31:29

@Világít a torony:

"Azért volt aránytalan, mert a Fidesz elvesztette a 2006-os választásokat is? Azért. Éppen ezért a szavazási arányok figyelembe vételével húzták meg a körzetek határait. Ez bizony intézményesített csalás."

Nem igaz.

Azért volt aránytalan, mert az 1989-es lakosságszám alapján lettek meghűzva a körzetek, s ez az évek múltán erősen megváltozott.

Ez ki lett javítva 2013-ban.

Milyen szavazati számok? 210-ben a 176 körzetből 174-ben a Fidesz nyert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:32:23

@Világít a torony:

"Amíg a maszop koala csinálta jóval kisebb formátumban, akkor a jelenlegi média mészárosok és agyatlanjaik diktatúrát kiáltottak. Ma meg már normális?"

Most egynsúly van a fideszes és az ellenzéki médiák között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:33:10

@Világít a torony:

"A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar állampolgársággal nem rendelkező, nem szavazhat."

S miért szavazhatna az, aki nem állampolgár?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:34:12

@Világít a torony:

" Míg a kettős állampolgársággal rendelkezők levélben is leadhatták szavazataikat,"

Nem igaz, én is kettős állampolgár vagyok, s NEM szavazhattam levélben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:35:06

@Világít a torony:

"a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak a kijelölt helyeken adhatták voksaikat"

S hol kellene szavazniuk? A szavazás biztonságához kell a hivatalos helyiség,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:36:11

@Világít a torony:

"a kormány mégsem tett semmit a törvényellenes és választási csalásnak is számító tömeges lakcímre bejelentkezések ellen semmit"

S mit kellene tenni? A választójog feltétele a magyar állampolgárság. Nme mindegy ki hová van bejelentve?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:37:10

@Világít a torony:

Természetesen a Fideszre is igaz 1998-2002 között az, amit leírtam.

Világít a torony 2018.07.24. 20:18:42

@maxval balcán bircaman:
"Akkor minek vannak pártok, ha eleve egy párt semmit se követelhet meg a képviselőjétől?"
Mond neked valamit a parlamenti eskü tartalma? Szerepel abban a mindent felülíró párthűség? Nem ugye? Akkor miről beszélsz? Még az említése is szégyenteljes, ennek a szánalmas párthűségnek. A párt semmi olyan nem követelhet meg, mely szemben megy a képviselői eskü tartalmával. Egészen nyilvánvalóan egyesek ebben a bevésett szlogenben élnek:
" Hűség a néphez, hűség a párthoz! "

Világít a torony 2018.07.24. 20:38:05

@maxval balcán bircaman:
"A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is."
Nem igaz. Ezt az 1988-as választási reformbna TERVEZTÉK, de már sose lett beveztve."

Több tájékozottságot vártam volna tőled.
1970-ben eltörölték a HNF jelölt állítási monopóliumát.
Az 1985-ös választásokon 71 párton kívüli indulhatott.

Világít a torony 2018.07.24. 20:40:49

@maxval balcán bircaman:
"Minden párt bázist épít. Csak van aki rosszul politizál, s elveszti a bázisát."
Ezt a nagyon is álságos magyarázatot tartogasd az agyatlanoknak. Az ország szolgálatára tett esküt semmilyen párt nem írhatja felül.

Világít a torony 2018.07.24. 20:46:29

@maxval balcán bircaman:
"Nem igaz, én is kettős állampolgár vagyok, s NEM szavazhattam levélben."
Nem kell ez az orbitálisan kamu szöveg. Te valószínűleg rendelkezel bejelentett magyar lakcímmel. Ha mégsem, akkor hazudsz, hogy nem szavazhattál levélben.
A külföldön tartózkodó magyar állampolgár akkor sem szavazhatott levélben, ha nem volt bejelentett magyar lakcíme.
Gusztustalan amit művelsz.

Világít a torony 2018.07.24. 20:51:51

@maxval balcán bircaman:
2010-ben igen. De ahhoz kellett egy otromba koala kormányzás miatti 2/3-os győzelem, melyet egy részét a fidesz aljadék hazugságok propagálásával ért el.
Mivel a választó kedv el is fordulhatott volna a Fidesztől ezért elejét kellett venni annak, hogy még egyszer veszíthessen. Ezt szolgálta a körzetek igény szerinti átrajzolása.
Még egy apróság. Megkérhetlek az agyhalott fityesz szavazókat nézd a továbbiaknak hülyének? Ehhez támogatást kapsz maguktól a fideszi potentátoktól is.

Világít a torony 2018.07.24. 20:53:24

@maxval balcán bircaman:
" Azért volt aránytalan, mert az 1989-es lakosságszám alapján lettek meghűzva a körzetek, s ez az évek múltán erősen megváltozott. "
Természetesen csúsztatsz. Vagy írjam, hogy hazudsz?

Világít a torony 2018.07.24. 20:54:52

@maxval balcán bircaman:
" Most egynsúly van a fideszes és az ellenzéki médiák között."
Most is hazudsz. Nem szégyelled magad ennyire nyilvánvalóan hazudni?

Világít a torony 2018.07.24. 20:59:03

@maxval balcán bircaman:
" S mit kellene tenni? A választójog feltétele a magyar állampolgárság. Nme mindegy ki hová van bejelentve? "
Ennyire ostoba lennél, vagy tetteted magad?
A magyar címmel nem rendelkező kettős állampolgár, csak listára szavazhat. Egyéni indulóra csak magyar bejelentett címmel lehet szavazni. Az egy lakásba bejelentett ezrek kitervelője pedig előre kitervelt választási csalással vádolható.

Világít a torony 2018.07.24. 21:01:17

@maxval balcán bircaman: Helyesen így szólt volna:
"A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar lakcímmel nem rendelkező, nem szavazhat."
....te is tudod, hogy ők nem szavazhattak levélben.

Világít a torony 2018.07.24. 21:05:21

@maxval balcán bircaman:
Ebben a formában teljesen általános dolgokat firkázol. A Fidesznek sem akkor nem volt, és most nincs deklarált gazdasági programja. Ezért teljesen mindegy miről firkázol a mai politikai és gazdasági maffia álcázott védelmében. Orbitálisan átlátszó amit csinálsz.

Világít a torony 2018.07.24. 21:07:39

@maxval balcán bircaman:
" S hol kellene szavazniuk? A szavazás biztonságához kell a hivatalos helyiség,.."
Őket is megillette volna a levélben szavazás lehetősége egy előzetes regisztráció után.
Nem igaz, hogy nem érted. Nem akarod érteni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:05:09

@Világít a torony:

A képviselő bármikor kiléphet frakciójából, s mér nem köti semmi a pártjához, s megmarad képviselőnek, tudtad ezt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:12:57

@Világít a torony:

S hogyan lehetett volna mnem átrajzolni akörzeteket, ha számuk 176-ról 106-ra csökkent?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:15:49

@Világít a torony:

Rosszul tudod.

Az utolsó kádári választáson - 1985 - is csak a HNF jelölhetett.

Az tény, hogy spontán jelölteket is engedtek már,,de ők is mind a HNF jeloltjeiként indulhattak csak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:20:18

@Világít a torony:

Az ország szolgálata szubjektív kérdés. Mindenki másképp látja mi szolgál az országnak és mi nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:22:08

@Világít a torony:

"Te valószínűleg rendelkezel bejelentett magyar lakcímmel."

Így igaz.

"A külföldön tartózkodó magyar állampolgár akkor sem szavazhatott levélben, ha nem volt bejelentett magyar lakcíme."

Ez viszont nem igaz. Nézz utána, ez már második ténybeli tévedésed (a másik a HNF Kádár alatti szerepe).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:23:27

@Világít a torony:

Tényeket írtam le. De számold meg a legnépszerűbb médiákat, s magad is meglátod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:25:43

@Világít a torony:

Akkor döntsd el mi a bajod:
- egyszer az a bajod, hogy akinek nincs bejelentett mo-i címe, az szavazhat levélben, csak listára,
- másszor az a bajod, hogy létesíteni lehet mo-i címet, s szavazni aztán belföldön (vagy követségen).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:27:02

@Világít a torony:

Nemzetiség alapján sose lehetett szavazni, s most se lehet. Nem értem mi ezzel a problémád?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:33:18

@Világít a torony:

Ez a leveles szavazás általános bevezetését jelentette volna, ami rossz irány.

Szerintem TELJESEN meg kellene szüntetni a leveles szavazást.

Világít a torony 2018.07.25. 19:59:41

@maxval balcán bircaman:
"A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem."

Világít a torony 2018.07.25. 20:06:30

@maxval balcán bircaman: Mind egy papagáj ismételgeted a kötelezőt.

anonymand 2018.07.27. 04:23:57

@bandiras2:

"Hát én nem születtem mindent tudónak." - gondolom meglepően hangzik, de én sem.
Viszont mindig, mindent kétkedéssel fogadtam, amit a fejembe akartak verni (ebben egészen kiskoromtól számíthattam apámra, aki nem volt igazán a rendszer híve).
Tehát nem fogadtam el átgondolatlanul az iskolában hallott propagandát sem, meg a bérmálásra felkészítő hitoktatáson hallottakat sem.
(Biztos bennem van a hiba.)

A Nap fénye egy film.
Nem dokumentumfilm.
Ennek megfelelően kell kezelni.
Azt is, "hogy a csávó Petschauer Attila akiről a főszereplőt mintázták, nemhogy túlélte a németeket, hanem a szovjetek kezei közt lelte halálát." - ha nincs munkaszolgálat, akkor nincs szovjet fogság és ott a tífusz sem (bár ugyi még mindig nem egyezik a történészek véleménye).
"Szerintem ezt hívják történelem hamisításnak." - szerintem pedig művészi szabadságnak, ahol is a mondanivalót akár túlzásokkal közvetíti a film készítője.

"A nácik és a zsidók között különbséget keresni csak abban lehet, hogy ki győzött." - mondod te, én pedig úgy vélem, hogy a bűnök, a bűnt elkövetők között nem lehet, nem szabad különbséget tenni.
Nem azért mert győzött, vagy vesztes, hanem elvi alapon.
Az USA-ban is léteztek koncentrációs táborok a II. világháború idején, sajnálatos, hogy túlkapásokkal együtt, és nem menti az ottani bűnelkövetőket, hogy a világháború győztesei voltak.

"A jövőt pedig az dönti el, hogy kinek az unokája fogja benépesíteni a lebensraumot.
A nácik láttak egy problémát, és volt rá egy erőszakos megoldásuk." - az erőszak erőszakot szül.
A "Lebensraum"-ban pedig a náci győzelem esetén sem neked, sem nekem, sem a népünknek (magyarok) nem lett volna sok esélye (nekem legalábbis úgy tűnik, hogy nem mind vagyunk színtiszta árják).
"Lehet útálni a nácikat, de a barrikádnak csak két oldala van, és az egyiken már ott vannak a nácik harcra készen, a másikra meg jön az iszlám csürhe. Bölcsen válassz oldalt, mert a másiknak nem lesz irgalom." - csürhe létezik mindkét oldalon.
És én nem óhajtok csürhék között válogatni.
A csürhe az csürhe.
Nincs különbség.

"A szélsőlibbant balosok azt akarják elérni, hogy ne legyen fehér ember európában." - ez úgy hülyeség, ahogy leírtad.

"Autentikus forrás a gyermekek elleni tömeges és évtizedes erőszakról:
hvg.hu/vilag/20140826_1400_gyereket_erhetett_szexualis_eroszak"
Köszönöm, minekutána rákattintottam, már ismerősnek is tűnt.
Valóban anno már olvastam (és már akkor is meglepődtem, hogy nem muszlim elkövetőkkel is példálózik a cikk).
Azt pedig ugye nem várod el, hogy adjak meg forrásokat az Ausztráliában elkövetett, az USA-ban megtörtént (tízezres nagyságrendű) esetekről.
Mármint papok által elkövetettről beszélek.
A bűn az bűn, bárki követi is el, az elkövetett bűnt olykor hivatalból leplezik (semmi újdonság a dologban).

János Maurer 2018.08.07. 10:51:42

@morpho: De van. Azok megőrizték az ország vagyonát, (sőt, még növelték is) nem engedtek a párttagoknak ellopni mindent. Vezérük meg puritán ember volt. A mostanihoz képest egy ártatlan elsőáldozó szűzlány. Csak ennyi. De az meghatározta létünket.
süti beállítások módosítása