B1 blogcsalád



Paktumot ajánlott a Fidesz az ellenzéknek: legyen Orbán a miniszterelnök 2030-ig, kapnak pénzt, ha abbahagyják a lejáratást

2018. július 21. - nickgrabowszki

Vannak jelek, hogy az alku már meg is kötettett.
schopflin.jpg

Készített egy közepesen érdekes interjút Puch László lapja, a Népszava bizonyos Schöpflin György nevű fideszes európai parlamenti képviselővel bevándorlásról, meg arról, hogy kizárják a Fideszt a Néppártból (Schöpflin határozott álláspontja szerint az is lehet).

Majd az interjú közepén egyszercsak független elemzőként érdeklődnek a véleménye felől, mintha nem volna 15 éve Fidesz-tag, meg 14 éve EP-képviselő, hogy mit tanácsolna a magyar baloldalnak. És Schöpflin akkor meglepőt mond:

Mi lenne a kiút? 

– Az első lépés, hogy a baloldal kérjen bocsánatot 2006. október 23.-ért. A második lépés, hogy az ellenzék magára vonatkozóan döntést hoz: abbahagyjuk a lejáratást, és egy paktumot szeretnénk kötni a kormánnyal. Hollandiában ezt megtették 1917-ben: a különböző politikai közösségek megállapodtak egy ilyenben, és bár azok a társadalmi csoportok, amiket képviseltek, viszonylag elszigeteltek voltak egymástól (ez volt az úgynevezett „oszlopos társadalom”), az elitek egyeztettek, és ezzel egy évtizedekig jól működő, stabil politikai rendszert hoztak létre. Ezt éppen a nagyszabású bevándorlás bolygatta meg. Egy ilyen megállapodást el tudok képzelni Magyarországon is. Ha az ellenzék ilyen ajánlatot tenne, a jobboldalon is elgondolkodnának rajta. A harmadik feltétel pedig, hogy a baloldal fogadja el: a nemzet létező entitás, ennek a fogalomnak van tartalma, az emberek számára ez egy megélhető élmény. A probléma, hogy a baloldal liberális része ezt képtelen elfogadni, mert csak univerzalizmusban tud gondolkodni.

Azaz: az ellenzék kössön paktumot a Fidesszel,

aminek az a feltétele, hogy belássa, a kormány politikája, remek, kiváló, sőt, megalapozott.

  • Az első feltétel annak elismerése, hogy teljesen jogos volt az utcáról megpróbálni kormányt buktatni 2006-ben. (Mert ugyan az igaz, hogy a kormány és annak miniszterelnöke hazudott, és hazugsággal nyert választást fél évvel korábban, de akkor teljesen jogos lett volna forradalmat vagy legalább utcai zavargásokat szervezni 2014-ben a rezsicsökkentés, 2018-ban meg a migránsinvázió nevű propagandahazugságok miatt is.)
  • A harmadik feltétel a nemzet létének elismerése, miközben arról tudott, hogy csak egy illúzió, és mint ilyen nem létezik, a szavazók megtévesztésére szolgáló humbug.

De a második lépés a legérdekesebb, meg nyilván a legjelentősebb is: egy kiegyezési ajánlat a Fidesztől. Illetve azt nem lehet tudni, hogy a Fidesztől-e, vagy Schöpflin csak a magánvéleményét mondja. De az egész interjú amúgy tök semmilyen, érdektelen és fontatlan beszélgetés, ilyenek vannak benne például, hogy

Az ön felesége észt, így közvetve érintett is: mit szól ahhoz, hogy újranyitja a kormány a 2014-ben, Navracsics Tibor döntése miatt bezárt tallini magyar nagykövetséget?"

A paktumajánlat ellenben annyira elüt az interjú egészétől, hogy egyáltalán nem zárnám ki, hogy ezért készült az egész: Schöpflinnel magasabb kormánykörök üzennek ezzel az ellenzéki pártok derékhadának és holdudvarának. (Mert ha tényleg valódi az ajánlat, akkor a vezetőkkel nyilván személyesen közölték. Vagy fogják közölni a jövő héten Tusnádfürdőn.)

Amit az EP-képviselő ajánl az az ún. pillarizáció. A források részleges megosztása, de a hatalom átengedésének lehetősége nélkül. Hasonló volt már Magyarországon is a II. világháború utáni rövidéletű koalíciós időkben. Hegedűs Gyula irodalomtörténész panaszkodott róla, hogy ha felvett egy kommunista gondnokot a hivatalban, akkor fel kellett vennie egy szocdem fűtőt, meg egy kisgazda takarítót is. Így működött az osztrák nagykoalíciós szisztéma is évtizedeken keresztül.

Schöpflin voltaképpen túlélést kínál, ha

az ellenzék fenntartja a parlamentáris demokrácia látszatát, de a politikai váltógazdaság nélkül.

  • Lehet szidni a kormányt mondjuk az otthonápolási díj miatt, de nem lehet diktatúrázni.
  • Brüsszelben ki kell állni Orbán mellett. (Mert hát ugye a nemzet mint entitás létének elismerése valójában és gyakorlatilag pont ezt jelenti.)
  • Továbbá lehet szidni a kormányt, meg küzdeni ellene, de csak szavakban.
  • A választáson - szigorúan a plurális demokrácia nevében - mindenkinek el kell indulni, és keményen kampányolni.
  • Az összefogás szigorúan tilos. Vagy ha mégis van, mert a szavazók követelik, akkor viszont kampányolni nem szabad. Sőt,olyan jelöltet kell állítani, aki beleillik a Fidesz aktuális ellenségképébe.

Ezért cserébe habzsi-dőzsi a pártvezetésnek, túlélés, kisebb stallumok és megrendelések a derékhadnak, "a politikai szövetségeseknek" és a holdudvarnak. Ha belemegy az alkuba, a Jobbik is túlélhet, megemelik a pártalapítványok pénzét. Az ellenzék nem kampányol a Józsefvárosban, de lehet, hogy cserébe megtarthatja a XV. kerületi polgármesteri posztot, mert ott majd a Fidesz fogja vissza magát.

Amit itt Schöpflin ajánl, az tulajdonképpen

Orbán hatalmának bebetonozása a következő egy-másfél évtizedre.

Azt maga a képviselő mondja, hogy egy alkura lenne fogadókészség a jobboldalon - azaz Orbán maga nem bánná.

És miért is bánná? Eléggé le lett gyalulva (anyagilag, hozzáértésileg, presztízsileg) az ellenzék, hogy lehessen velük egy ilyen dealt kötni. Voltaképpen megejti a régóta vágyott konszolidációt, de úgy, hogy azért a források és a hatalom túlnyomó része is nála maradjon.

Orbánra kétfelől leselkedik veszély:

  • egyfelől ha az ellenzék képes összefogni ellene (mert áprilisban a magyarországi választók többsége ellene szavazott még úgy úgyis, hogy több százezren egzisztenciális félelemből vagy anyagi előnyökért támogatták a Fideszt);
  • másfelől ha a nemzetközi érdekérvényesítő képességét veszíti el (például kizárják a Néppártból és életbe léptetik ellene a 7-es cikkelyt).

Egy, a magyarországi ellenzékkel kötött paktummal Orbán mindkét problémáját megoldaná: kizárná az ellenzéki összefogást, illetve demonstrálhatná a mellette ("nemzeti érdekből", tehát valójában pénzért) felszólaló ellenzéki képviselőkkel, hogy nincs itten semmiféle diktatúra, korrupció, meg jogtiprás. A meggyengült nemzetközi pozícióit jól ellensúlyozná egy belföldi kiegyezés. Persze az ellenzék szavakban ellenzék maradna, mert ugye a szavazókat etetni kell valamivel.

Ha nem is pillarizációra, ami egyenlő felek között kötettett 100 éve Hollandiában, de annak egy egyenlőtlen változatára van magyar példa is. Az 1922-es

Bethlen-Peyer paktum,

ami a szociáldemokratáknak túlélést biztosított azért cserébe, ha nem sztrájkolnak, tüntetnek és szervezkednek a kormány ellen. Itt és most Schöpflin szerint az ún. lejáratást kellene abbahagyni, mert az súlyosan zavarja a kormány köreit (csakúgy, mint Bethlenét a vasutasok szerezése).

Az egyáltalán nem zárnám ki, hogy a paktum nem ajánlat, hanem már meg is kötettett, és ennek a jele volt Simicska levonulása a színről, meg hogy az ellenzék  a részleteket megbeszélni ment el Tusnádra, miután a pénzt már megkapta az alkuért.

Schöpflin esetleg már csak tényt közölte a nyilvánossággal, hogy legyen időn hozzászokni, mi vár ránk a következő 10 évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr914126821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.07.22. 18:44:55

@Scott Tenorman Must Die:
“persze, h az. taga, 1ghost, morpho, morph on deer dedikált elmebetegek,”

De legalább egyikünk sem miniszterelnök, - és ezt nem minden ápolt mondhatja el magáról..!
:)
“... de zárt intézményben élnek, addig engedik őket netezni amíg meg nem kapják a haloperidol injekciójukat a Doktor úrtól.”

Nocsak, micsoda ‘bennfentes’ információ!
Egyenesen Grácból, gondolom.
Akkor mégiscsak jó, hogy van kéznél egy “betegszállító” repülőgép, el kell ismerni!
Igazi előrelátásra vall...

morph on deer 2018.07.22. 18:54:06

@conchita wurst:
“Te is mehetsz sivalkodni a velencei bizottságba”

Én is? És még ki?
Mert tudod nem mindegy ám a társaság!
Például mindenféle levitézlett focista, vagy véreskezű lelkipásztor szóba sem jöhet mint utitárs, ne is próbálj meggyőzni..!

6.Lenin 2018.07.22. 19:25:56

"a nemzet létező entitás, ennek a fogalomnak van tartalma, az emberek számára ez egy megélhető élmény"

Ennek pedig az alapja a család: férfi-nő-gyermek.

Akik ezt másként gondolják, úgy járnak, mint a jelenlegi ellenzék, és a junkerféle európai értékek. Lemennek megnézni a bányászbéka seggét, és ott leragadnak.

Miért is kéne ezen csodálkozni?

midnightcoder2 2018.07.22. 19:29:22

@morph on deer: "Én ezt “erőszakos hatalomátvétel” -re értettem, a “népakarat”- ra való hivatkozással, ami még akkor is az lett volna, ha csak a kormány lemondatására és új választások kikényszerítésére lett volna elég."

Akkor ott az európai megoldás az azonnali választások kiírása lett volna. Fletó akkor alapvetően két dolgot ismert el:
1. Annak ellenére, hogy a kampányuk egyik központi témája volt hogy nekik pontról pontra előkészített programjuk van, nem volt semmijük, és azért mert nem akarták hogy a választók megtudják hogy mire készülnek kormányzás esetén.
2. A kormány a jólét fenntartása érdekében messze túlment az ország lehetőségein, és csak a pillanatnyi kiváló gazdasági környezetnek köszönhetik hogy elkerülték az összeomlást.

Az utóbbiban persze nyilván volt némi túlzás, de egy ilyen beszéd nyilvánosságra kerülése után a kormánynak szó nélkül kellett volna felállnia és azonnal új választást kiírni. Ez akkor bizony szerintem egy teljesen jogos követelés volt az akkori ellenzék részéről.

"Azért ne idegeskedj, orbán nem a Fletó miatt érez jogalapot, hanem mert “pontosan tudja, hogy meddig mehet el”. "
Ezt azért az egyes kormányok lépésről lépésre taposták ki. Ha most az ellenzék nyerne, még gátlástalanabb lenne mint Orbánék. Ahogy Fletóék is gátlástalanabbak voltak mint az első Orbán kormány, ők viszont többet engedtek meg maguknak mint Hornék, ők pedig Antalléknál voltak bátrabbak. A Kádár-rendszerben ha három ellenzéki értelmiségi összeült, a hatalomnak már zabszem volt a hátsójában. Ma meg egy tízezres tüntetés sem igen izgatja őket. Ez azért egy hosszú, több szereplős folyamat eredménye.

"Amint láttuk, az igazán kényes konfliktusból mindig kiseggel"
Ez kis hazánkban régóta a hatalomgyakorlás bevált módja. Már anno Kádárék is így működtek. Bedobtak valamit, aztán ha túl nagy volt a népharag, nem csinálták meg.
Egyedül a Bokros csomag volt az, amit a néppel szemben is végigvittek, de akkor Hornéknak elég erős felhatalmazásuk volt, másrészt eléggé kifogytak az egyéb lehetőségekből.

Igen, Orbán olyan amilyen, de azt nemigen lehet rá mondani, hogy hülye lenne. És ez az, amit a baloldalon szinte senki nem lát be, és ez Orbán legnagyobb erőssége. Mert addig amíg az ellenzékiség azt jelenti, hogy ha Orbán A-t mond, akkor mi B-t mondunk, kerül amibe kerül, addig Orbán bizony biztonságban van. Egyszerűen azért, mert egy rakás dolog van, amiben bizony neki van igaza, méghozzá meglehetősen lényeges kérdésekben, és az aki automatikusan mindenben ellenkező véleményt fogalmaz meg hozzá képest, az fontos kérdésekben megy neki a falnak, és ettől hiteltelenné válik. És ezért is volt akkora bukfenc a legutóbbi választás.

2018.07.22. 19:56:20

@Világít a torony:

Gazdasági dúlást vitt véghez a Fidesz? Huha, erről lemaradtam, mesélj! Ja és ne kímélj. A Határátkelő nevű liberofasiszta hazátlanok blogján edződtem.

conchita wurst 2018.07.22. 20:06:57

"Kinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatot"

Sivalkodjatok, a negró maki utosó húzása is kukázva. Mehettek soroshoz mélytorkozni.

morph on deer 2018.07.22. 20:19:04

@midnightcoder2:
“És ezért is volt akkora bukfenc a legutóbbi választás.”

Szerintem ez ennél azért bonyolultabb, de van benne igazság.
Véleményem szerint egydül egy meghatározott ideig szóló mandátumú, “takarító-brigád” típúsú kormányzási szándéknak lett volna létjogosultsága az ellenzék részéről, arra esetleg lehetett volna mozgósítani, mert az konkrétum, belátható időtartammal, meghatározott feladattal.
Ehelyett jött Botka meg Karácson, a Szél kormány, meg Vona miniszterelnök, holott az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ezekből semm sem lesz.
Naná, hogy maradt a “biztos pont”.

Úgy látszik, az úgynevezett “politikusok” még az alapszintű gondolkodásra is képtelenek, - vagy az már meghaladja a munkaköri követelményeket?
Hacsak úgy nem...

taga20 2018.07.22. 20:21:35

@Quercus erdész: te az apád faszán nevelkedtél rohadék!

Behaton 2018.07.22. 20:30:56

@taga20: Mivel az isteni Sebastian a falnak ment és a szerecsen ember nyerte a futamot, most dühös és frusztrált vagy. Otthon az asszony csak kiröhög, így idejöttél kidühöngeni magad. De mi kedvelünk téged és segítünk, hogy kitombold magad és megnyugodj végre.
:)

chrisred 2018.07.22. 20:31:12

A bejegyzés nem tér kiennek a paktumnak az egyik következményére: a kormányzópártok és a jelenlegi parlamenti ellenzék közösen próbálják kiküszöbölni azt, hogy rajtuk kívül újabb politikai erő alakuljon ki Magyarországon. Mert egyébként ennek a paktumnak semmi értelme nem lenne.

6.Lenin 2018.07.22. 20:35:26

@morph on deer:

"Ehelyett jött Botka meg Karácson, a Szél kormány, meg Vona miniszterelnök, holott az első perctől nyilvánvaló volt, hogy ezekből semm sem lesz. "

Végre! Leesett, hogy ezekből semmi sem lesz. 8 év után. Nem semmi teljesítmény.
Akár reményre is adhat okot.
Még néhány évtized, és a megoldáshoz is közelebb kerültök, esetleg.

ilyen melegben normális gondolatok is születhetnek. Azta!

6.Lenin 2018.07.22. 20:37:31

@chrisred:

A poszt írója vagy nem érti az idézet lényegét, vagy szeretné, ha mások nem értenék.

Behaton 2018.07.22. 20:39:47

Ja! Hallottad taga, hogy a szerecsen ember csak megrovást kapott a boxutca bevezető szakaszának át-, le- és szétvágása után, holott egy sima magyar sün annyi büntetőpontot adott volna a záróvonal átlépéséért, hogy a többi futamon már rajthoz sem állhatott volna?
Tekintsd a versenybizottság döntését pozitív diszkriminációnak, ami a hátrányos helyzetű és rasszizmussal sújtott szerecsen embereknek jár.

taga20 2018.07.22. 20:42:33

@6.Lenin: a harmadik verzió, hogy te nem érted!

Behaton 2018.07.22. 20:42:35

@chrisred: Ezt paktum nélkül is megoldják a jelenlegi "ellenzéki pártok".
:)

taga20 2018.07.22. 20:44:10

@Behaton: beton, mi a kurvaanyádat erőköcc?

nem elég a gecit leszopnod minden este?

6.Lenin 2018.07.22. 20:46:03

@taga20:

Az idézet 1értelmű. az utána írtaknak semmi köze hozzá.
nincs harmadik verzió

taga20 2018.07.22. 20:48:18

@Quercus erdész: te szardarab. itt is elkezdesz ekézni egy másik blogot?

mi a kurvanyádért nem húzol vissza a digger haverod ánuszrózsájába?!

taga20 2018.07.22. 20:50:41

@6.Lenin: hogy basznának meg há2rule, fityeszdroid!

2018.07.22. 20:54:18

@Behaton:

Empátiával kell kezelni az oldalkocsis genetikai hulladékot. Nehéz munkát végez. Természetgyógyász. Szájrátétellel gyógyítja a fitymaszűkületet.

Behaton 2018.07.22. 20:55:01

@taga20: Figyuzz! Jövő hétvégén kiköltözöl a ringre, és megnézed élőben, ahogy az isteni Seb visszavág. Talán még szerecsen barátokra is szert tehetsz...
:)

6.Lenin 2018.07.22. 20:59:37

@taga20:

Hallgass inkább jó zenét

www.youtube.com/watch?v=QbykygLXH6Q

Kicsit hosszú, de legalább közben nem jutnak eszedbe (ha van ) hülyeségek.

taga20 2018.07.22. 21:01:29

@Quercus erdész: mi van gerinctelen féreg fityeszfasz? fésztufész nem megy?

olyan gusztustalan állat vagy, mint a gazdád a csuti geci!

taga20 2018.07.22. 21:07:57

@6.Lenin: kösz csöves, ez tényleg fajint:)))

cserébe nesze esz!:)))

www.youtube.com/watch?v=gooI9E4KY4Q

6.Lenin 2018.07.22. 21:31:05

@taga20:

Kösz, a 3:11- nél volt a legjobb. előtte, utána kicsit szar az egész.

sírjatok 2018.07.22. 21:44:30

Komolyan, ha majd kérdezik a jövőben a gyerekek hogy miért nem nyert a dk/mszp, csak meg kell nekik mutatni ezt a blogot meg a hozzászólásokat.

szellemkor 2018.07.22. 22:30:06

Amíg az utolsó DK-st el nem viszi az ördög, és amíg az utolsó szocin nem kopognak a rögök, addig baloldali formáció nem fog választást nyerni többet itthon. Utána sem, mert a hagyományos baloldali bullshit felett eljárt az idő, az emberek már nem olyan hülyék hogy a zsebükből finanszírozott ilyen-olyan izmusokat szponzorálják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:18:18

@morpho:

"Orbán irányít, a parlamenti rabszolgák csak gombot nyomnak."

S ki irányítson, ha nem a nyertes párt vezetője?

"Most sincsenek szabad választások. Orbán és Orbán közül lehet választani."

Akkor mi volt az a sok párt az április választásokon?

"Orbán nem leváltható."

Miért nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:22:11

@Világít a torony:

A 2 opció jelenleg:
- az 1990-2010 közti liberális görénykurzus,
- bűrmi más.

Most az utóbbi van. Hibákal, de mégis kiút az országrontásból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 00:25:05

@Világít a torony:

"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."

Nem igaz.

"A választási csalások sorozatával"

Milyen csalások?

"A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak"

Nem igaz.

"Kádár annyira nem volt leváltható, hogy 1988-ban le is váltották"

Vedd észre: nem szabad választáson lett leváltva, sőt semmilyen választáson se. A saját pártja vezetősége döntött.

"Jelenleg Orbán az aki leválthatatlan"

Miért lenne az?

"Minden egyes hazugságod azonnal cáfolható."

S lán, mégse cáfoolod őket.

morph on deer 2018.07.23. 00:50:23

@6.Lenin:
“Végre! Leesett, hogy ezekből semmi sem lesz.”

Sose mondtam mást.
Sajnos az még mindig nem teszi szalonképessé orbán és vazallusait, hogy nincs életképes alternatíva, ez a hervadt valóság.
De ezt érdemeljük, hiszen hagytuk megtörténni. És még koránt sem nőtte ki magát! Nem, kivételesen nem a nadrágján élcelődöm: a rendszer még messze van a dicsőséges kiteljesedéstől, még van hová tökéletesíteni az orbanizmust. Ez még csak a kezdet.

Ja, hogy remény?
Hülyéskedsz, eme késői órán?
Az sose volt. Most meg már...
:)

conchita wurst 2018.07.23. 00:52:19

@maxval balcán bircaman: Jól nyomod birca nagyúr, én komoly birca-fan lettem!

Remélem majd Magyarországra költözöl egyszer.

morpho 2018.07.23. 01:18:35

@maxval balcán bircaman:
Most akkor Orbán irányít, aki nem része a fideszes pártvezetésnek?

conchita wurst: "Jól nyomod birca nagyúr, én komoly birca-fan lettem!"

Te pont olyan hülye vagy. A kis bárányt mikorra várjátok? Húsvétra?

"maxval balcán bircaman · bircahang.org 2018.07.23. 00:18:18
@morpho:

"Orbán irányít, a parlamenti rabszolgák csak gombot nyomnak."

"S ki irányítson, ha nem a nyertes párt vezetője?"

maxval balcán bircaman · bircahang.org 2018.07.23. 00:25:05
@Világít a torony:

"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."

"Nem igaz."

A skizofrénia állítólag kezelhető. Fordulj szakemberhez! Sok sikert!

anonymand 2018.07.23. 04:02:34

@bandiras2:

Köszönetem a filmek válogatásáért.
Viszonzásképp (csak mert említetted azt, hogy "náci"), én is kedveskedek egy válogatással.
www.youtube.com/watch?v=vB4OWlCZKB8
vs
www.youtube.com/watch?v=8j-Vte6meqA

www.youtube.com/watch?v=hv-jNXCwWho
és
www.youtube.com/watch?v=Gbf6XL_yr_c

Példát lehet hozni mindenre.
twitter.com/BreakingNLive/status/1000698238389968896

bandiras2 2018.07.23. 06:46:22

@anonymand:
A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide.

Nácitéma:

Volt egy rövidebb náci korszakom a politikai ébredésem idején, mert észrevettem, hhogy bizonyos folyamatok zajlanak, ami nekem nagyon nem tetszett, és azt lláttam, hogy tabu ezeket mégcsak megemlíteni is. Az egyetlenek akik bármilyen módon foglalkoztak a dologgal, azok a nácik voltak.
Ha a náci ordít hogy ég a ház akkor már a tűzoltókat is tilos kihívni és a nácit elviszi a rendőrség?
Nyugateurópában már ilyen a helyzet. Ember hőzöngött hogy a pakik megerőszakolták a lányát, és őt vitték el a rendőrök, miközben ezret meghaladó áldozat volt 8-14 éves fehér kislányok csoportos és folytatólagos megerőszakolásával több mint 10 éven át, de mivel az elkövető barna színű, így ezt felhánytorgatni rasszizmus, náluk ez kulturális hagyomány, tehát szabad neki.
Egyébként náci korszakból kinőttem, miután egy zsidó némber elmagyarázta nekem, hogy miért rossz a nemzetszocializmus :
Ayn Rand: Veszstt világ / Atlas shrugged.
További zsidó irodalom, amit mindenkinek ismernie kellene mielőtt politikai témában kinyitja a száját:
Saul D. Alinsky: Rules for radicals
Ayn Rand elmagyarázza, hogy miért nem jó a szocializmus bármely fajtája, Saul Alinsky pedig bemutatja a fegyvert, amit ellenünk használnak.
Jelenlegi politikai helyzetem valahova a nemzeti kapitalista környékére pozicionál, de ha a moszlimniggerek megindulnak, akkor már csak két oldal közül lehet választani. A barikád két oldalán.

anonymand 2018.07.23. 07:11:37

@bandiras2:

"A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide." - mióta a világ világ, folyamatos a népek vándorlása, keveredése.
Nem tartom valószínűnek, hogy ezen lehet változtatni.
A leigázás kifejezést napjaink népvándorlásaira túlzónak tartom, csak szélsőséges (szerintem nem normális, vallási köntösbe bújtatott) eszementek hirdetik.
Eszementek pedig mindenhol vannak.

"Volt egy rövidebb náci korszakom a politikai ébredésem idején"... - nékem soha nem volt hasonló.
Elfogadhatatlannak tartottam világ életemben mindig, mint ahogyan azt is, ahogy a "proletárdiktatúra" eszméit is.
..."miközben ezret meghaladó áldozat volt 8-14 éves fehér kislányok csoportos és folytatólagos megerőszakolásával több mint 10 éven át, de mivel az elkövető barna színű, így ezt felhánytorgatni rasszizmus, náluk ez kulturális hagyomány, tehát szabad neki." - ez így nem igaz (gondolom én), ha esetleg tudnál autentikus forrást adni, utánanéznék.
Azt pedig ölég furcsának tartom, hogy néked magyarázni kellett, hogy miért is rossz a nemzetiszocializmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 07:33:38

@morpho:

Аkkor elmagyarázom.

Minden parlamentáris demokráciában a nyertes párt vezetése irányít, kivétel nélkül.

Kádár alatt ő irányított és a pártvezetés, azonban nem a parlamenten keresztül-

Zoltán Lukács 2018.07.23. 07:47:40

A nemzetből maga a fidesz vetette ki azokat, akik nem nyalják Orbán valagát. Ő már a 2010-es választás után azt mondta, hogy "a magyar emberek a fideszre szavaztak", ergo aki nem rá szavazott, az nem magyar. Ha valaki tartozna bocsánatkéréssel, akkor az éppen ő. De speciel én el se fogadnám. Jobb ez így, hogy nem tartozok Orbán magyarjai közé.

chrisred 2018.07.23. 08:52:15

@bandiras2: "A különbség csak az, hogy ezúttal nem a fehér ember megy leigázni a világot, hanem az invázió jön ide."

Ja, manapság már szíriai gépek bombázzák Moszkvát. :)

Tangooo 2018.07.23. 09:08:52

@GIeccsertetű: Te annyi marhaságot hordtál össze, ami mutatja, hogy fingod nincs az akkor történtekről.
Csupán az indulataid vezérelnek, amik nem jó tanácsadók.
Szállj magadba és kussolj!

laci_52 2018.07.23. 11:47:38

Butaság az egész! Az ellenzék annyira töketlen és széthúzó, hogy Orbánnak semmilyen paktumra nincs szüksége a hatalmon maradáshoz.

blah 2018.07.23. 12:09:11

itthon a gyengeelméjűek sportja lett a politika. nincs olyan párt amelyiknek értelmes embereket célzó retorikája lenne. erről ennyit. akinek nem volt az eszéhez mért iskolája de mégis képes volt jobb életre elment itthonról, akik meg itthon is tudják maguknak bármilyen politikai hátszél nélkül biztosítani a jólétet azok már régen belátták az alaptézisemet. jó szórakozást selejtek!

bandiras2 2018.07.23. 15:50:31

@anonymand:
"nékem soha nem volt hasonló"
Hát én nem születtem mindent tudónak. Elhittem a politikai propagandát, amit az iskolában tanítottak. Aztán kiderült, hogy mindegyik ugyanolyan rohadék.
Az elvártnak megfelelően háboroidtam fel a
hu.wikipedia.org/wiki/A_napf%C3%A9ny_%C3%ADze
című holokauszt filmen, hogy aztán később kiderüljön hogy a csávó Petschauer Attila akiről a főszereplőt mintázták, nemhogy túlélte a németeket, hanem a szovjetek kezei közt lelte halálát. Szerintem ezt hívják történelem hamisításnak.
A nácik és a zsidók között különbséget keresni csak abban lehet, hogy ki győzött. Deir Jasszin: en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre
A tömegmészárlást az az Irgun csinálta egy bolsevik, németekkel kiegyezni akaró másik szervezettel (Lehi ) együtt, akit az a Menachem Begin vezetett, aki aztán Izrael, mindenki által égbedícsért miniszterelnöke lett. Mintha a Treblinkai haláltábor vezetője lett volna Adolf halála után az új Führer a német győzelem után, és vörös szőnyegen fogadták volna a legyőzött népek.
A különbség csupán annyi, hogy ki nyerte a háborút. Semmi különbséget nem látok a zsidók palesztinai ténykedése, és a német halálbrigádok között. Csak a palesztinokért senki nem emel szót. Én se, de az legalább otthon marad, és harcol a földjéért, nem ide jön elvenni a másét.
A jövőt pedig az dönti el, hogy kinek az unokája fogja benépesíteni a lebensraumot.
A nácik láttak egy problémát, és volt rá egy erőszakos megoldásuk.
Lehet útálni a nácikat, de a barrikádnak csak két oldala van, és az egyiken már ott vannak a nácik harcra készen, a másikra meg jön az iszlám csürhe. Bölcsen válassz oldalt, mert a másiknak nem lesz irgalom.

"magyarázni kellett, hogy miért is rossz a nemzetiszocializmus"
Soha nem tartottam kifejezetten jó ötletnek, de mint fiatal kis hülye, azt láttam hogy az egyik oldalon a hurráoptimista faji öngyilkosságba hajszolnak minket, és senki nem szólal fel ez ellen, csak a nácik, és mikor mindenhonnan kezdtek előbuggyanni a fentiekben leírt történelem hamisítások és a holokauszt ipar, akkor azt láttam hogy a zsidóknak egyre kevésbé van igaza, és mi van ha a kibaszott náciknak mégis igaza volt?
A szélsőlibbant balosok azt akarják elérni, hogy ne legyen fehér ember európában. A nácik meg azt, hogy csak fehér legyen. Ha nincs harmadik választás, akkor eléggé meg vagyunk baszva, és egyre inkább arra megy a világ hogy nem lesz.

Autentikus forrás a gyermekek elleni tömeges és évtizedes erőszakról:
hvg.hu/vilag/20140826_1400_gyereket_erhetett_szexualis_eroszak
Aki szót mert emelni, az rasszista, elveszti a munkáját, és sittre megy kisebbség elleni uszítás miatt.
www.theverge.com/2016/3/24/11297128/matthew-doyle-arrest-muslim-tweet-brussels
www.thetimes.co.uk/article/britain-first-leader-paul-golding-arrested-over-anti-muslim-hate-speech-8q07lzf7h

Világít a torony 2018.07.23. 19:35:38

@midnightcoder2: Téged is a szösszeneted minden pontján tételesen lehet cáfolni.
Ám kezdjük azzal, hogy képtelen vagy az értő olvasásra.
"A másik kedvenc toposz baloldalt az ország kettészakítása."
Sehol nem firkáztam, hogy a Fidesz kezdte el széttépni a társadalmat. Azt firkáztam, hogy: "2010 óta a Fidesz a legnagyobb szellemi és gazdasági dúlást vitté végre az országban, végletesen ketté szakítva azt."...érted a különbséget? Nem ugye?
"...ahol a néhai Antall Józsefre a haláláig centire úgy kente a baloldal a fekáliát mint most Orbánra."
Azt a bizonyos kenegetést maga Orbán Viktor is végezte. Bár erre te nem emlékezhetsz.
-
"Lófaszt mama! Az, hogy nem szavazott rátok a kutya sem, nem jelenti azt, hogy ez nem is lett volna lehetséges..."
Itt fejezem be. Ostoba agyhalottakkal nagyon megalázó vitázni. És te nagyon ostoba vagy.
Sajnos.
Elnézést kérek.

Világít a torony 2018.07.23. 19:39:50

@maxval balcán bircaman:
"A 2 opció jelenleg:
- az 1990-2010 közti liberális görénykurzus,"
Csalódást okozol ezzel szösszenettel. Próbáld meg időrendbe rakni az 1990-2010 között regnáló kormányok színezetét. Ha van kedved utána folytathatjuk, de amíg nem raksz rendet a fejedben értelmetlen lenne.

Világít a torony 2018.07.23. 19:50:27

@conchita wurst:
"..elmesélheted az ENSZben is a kínodat, libbant..."
Pl. te és hozzád hasonló agyatlanok tömege nem az én kínom, hanem az egész országé.
Még nicket is agyatlanul választasz. Ami hozzád illik, az a Milo Yiannopoulos. Egy dologban különböznek. Az egyik énekel csupán, a másik hazudozik és úgy kelleti magát az ilyen agyatlanoknak, mint te. Szégyellném nagyon magam, ha hozzád hasonló otromba alakzat lennék. Így téged szégyellek kicsit, ám sok vizet nem zavarsz a milliónyi ostoba között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.23. 19:59:07

@Világít a torony:

Csak kultúrpolitikai kérdésekben volt akkor ellentét "jobb" és "bal" között, a gazdaságot tekintve ugyanazt vallották.

Világít a torony 2018.07.23. 20:13:49

@maxval balcán bircaman:
"Most sem a parlament irányít, hanem a fideszes pártvezetés."
"Nem igaz."
De de, nagyon is igaz. Minek nevezed a kötelezően, azonnali "fővesztés" melletti betartandó frakció fegyelmet a Fidesz frakciójában? Hol hozzák meg szerinted a megszavazandó irányt? De, őszintén ám.
-
"A választások most is annyira szabadok, mint Kádár idejében voltak"
"Nem igaz."
Attól, hogy különbségek akadnak, attól bizony igaz még. Sőt, még annyira igaz. Nem keveset olvashattál megfélemlített közösségekről, kötelezően végzett szavazat leadásokról. Olvastál is biztosan, de egy Fideszes bármit letagad szemrebbenés nélkül.
-
"Kádár annyira nem volt leváltható, hogy 1988-ban le is váltották"
"Vedd észre: nem szabad választáson lett leváltva, sőt semmilyen választáson se. A saját pártja vezetősége döntött."
Te magad írtad, hogy Kádár leválthatatlan volt. Orbán a leválthatatlan. Tekints el a kötelességedtől és egyszer próbálj meg önmagad lenni. Pár perc is elég.
-
...és a végére:
"A választási csalások sorozatával"
"Milyen csalások?"
Egy részük törvényesített választási csalás, ilyen a választó kerületek átrajzolása, a plakát törvények, a kamu pártok alapításának bátorítása a választási időszakokban, közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása....stb.
További választási csalás a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben, több százezer kamu bejelentett magyar címekre.
Röviden ennyi....

Világít a torony 2018.07.23. 20:16:49

@Quercus erdész: "A Határátkelő nevű liberofasiszta hazátlanok blogján edződtem."
Te nem tartozol azok közé, akikre több karaktert pazarolok szívesen. Maradj csak ott ahol eddig voltál, ne érezz kényszert hozzám szólni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:42:25

@Világít a torony:

Frakciófegyelem az egész világon van.

Szerinted nem elvárható, hogy az X párt segítségével megválasztott képviselő képviselje X párt programját?

Egyébként meg ki lehet lépni a frakcióból szabadon, a mandátum megmarad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:43:59

@Világít a torony:

"különbségek akadnak, attól bizony igaz még"

A különbség az, hogy Kádár alatt EGY pártra (szervezetre) lehetett szavazni, más nem is indíthatott jelolteket, most meg bárki indulhat.

Ez szerinted lényegtelen különbség?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:45:14

@Világít a torony:

"Kádár leválthatatlan volt. Orbán a leválthatatlan. "

Kádár demokratikusan leválthatatéan volt, nem is váltották le.

Orbán demkratikusan leváltható. Pl. 2002-ben egyszer már meg is történt ez.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:48:12

@Világít a torony:

"a választó kerületek átrajzolása"

176 körzet helyett 106 lett. S a korábbi körzetek aránytalanok voltak.

"a kamu pártok alapításának bátorítása"

Ha azt mondta volna ki a tv., hogy nem szabad pártot alapítani, akkor meg azt mondanád: Zorbán betiltott a pártokat.

"közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása"

Ami normál része a politikai harcnak.

"a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben"

Nem igaz. Mindenki szavazhat, nem kell hozzá 2 állampolgárság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 06:52:12

@Világít a torony:

Tényeket írtam le. 1990-2010 között minden jelentős párt ugyanazt vallotta a gazdaságpolitikábna, azaz gyors privatizáció, külföldi tőke központi szerepe, alacsony bérszint a magasabb tőkeprofit kedvéért.

Ebben minden kormány egyetértett 1990-2010 között.

Eltérés csak abban volt, hogy pl. kit kell jobban szeretni, a székelyeket vagy a zsidókat, legyen.e címer a koronán, Horthyt szerssük vagy utáljuk, stb.

Világít a torony 2018.07.24. 15:35:24

@maxval balcán bircaman:
"Frakciófegyelem az egész világon van."
A frakció fegyelem csak technokráciákban és lejjebb jelenti a vazallusi státuszt.
-
"Szerinted nem elvárható, hogy az X párt segítségével megválasztott képviselő képviselje X párt programját?"
Totál hányinger amit írsz. A parlamenti esküt nem a pártnak teszi le a megválasztott képviselő. Teljes elmebetegség amit firkázol.
-
Egyébként meg ki lehet lépni a frakcióból szabadon, a mandátum megmarad.
Miért tenne olyat a fityeszben ülő egzisztenciális betyár? Bárhol máshol több a lelkiismeretes ember, mint a szervilisták parlamenti gyülekezetében.

Világít a torony 2018.07.24. 15:43:11

@maxval balcán bircaman:
"A különbség az, hogy Kádár alatt EGY pártra (szervezetre) lehetett szavazni, más nem is indíthatott jelolteket, most meg bárki indulhat."
Megint nem az igazat firkázod. A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is. 1985-től pedig törvénnyel tették kötelezővé a többes jelölt állítást.

Világít a torony 2018.07.24. 15:50:20

@maxval balcán bircaman:
" Kádár demokratikusan leválthatatéan volt, nem is váltották le.
Orbán demkratikusan leváltható. Pl. 2002-ben egyszer már meg is történt ez."
Az agyhalottaknál működik is ez az ál érv. Nálam nem.
A Fidesz a 2010-es túlnyerés után rögtön azon kezdett el dolgozni, hogy ez többet ne fordulhasson elő. Közpénzek/adóforintok milliárdjait használták fel erre a célra, hogy megalkossák az agyatlanokból álló állandó bázisukat. Nem baj ha tagadod, de ne nekem, megvannak erre a megfelelő vakhangyák.

Világít a torony 2018.07.24. 16:10:47

@maxval balcán bircaman:
" 176 körzet helyett 106 lett. S a korábbi körzetek aránytalanok voltak. "
Azért volt aránytalan, mert a Fidesz elvesztette a 2006-os választásokat is? Azért. Éppen ezért a szavazási arányok figyelembe vételével húzták meg a körzetek határait. Ez bizony intézményesített csalás.
-
" Ha azt mondta volna ki a tv., hogy nem szabad pártot alapítani, akkor meg azt mondanád: Zorbán betiltott a pártokat. "
Számodra megalázó az ilyen megjegyzés írása. Figyelmen kívül is hagyom.
-
"közpénzek direkt felhasználása a választási kampányokban, de még a teljes vidéki tájékoztatás kormány kézbe vétele, a közszolgálati média lemészárlása"
Ami normál része a politikai harcnak. "
Amíg a maszop koala csinálta jóval kisebb formátumban, akkor a jelenlegi média mészárosok és agyatlanjaik diktatúrát kiáltottak. Ma meg már normális? A közmédia pártcélra és népbutításra történő használata a politikai harc része? Tényleg eszednél vagy? A közmédiának egészen véletlenül, nem a pártatlan hír és tartalomszolgáltatás lenne a feladata? Tragikus....
-
"a külföldön tartózkodó szavazók hátrányos megkülönböztetése a kettős állampolgárokkal szemben"
Nem igaz. Mindenki szavazhat, nem kell hozzá 2 állampolgárság. "
Megint féligazságokkal betűzdelve hazudsz.
A: A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar állampolgársággal nem rendelkező, nem szavazhat. Már itt kezdted a csúsztatást
B: Míg a kettős állampolgársággal rendelkezők levélben is leadhatták szavazataikat, addig a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak a kijelölt helyeken adhatták voksaikat, alaposan megnehezítve a jogaik gyakorlását. Mi ez, ha nem hátrányos megkülönböztetés?
C: Bár mindenki tudta, a kormány mégsem tett semmit a törvényellenes és választási csalásnak is számító tömeges lakcímre bejelentkezések ellen semmit.

Nem érzed arcpirítónak a handabandázásod?

Világít a torony 2018.07.24. 16:18:29

@maxval balcán bircaman:
"Tényeket írtam le. 1990-2010 között minden jelentős párt ugyanazt vallotta a gazdaságpolitikábna, azaz gyors privatizáció, külföldi tőke központi szerepe, alacsony bérszint a magasabb tőkeprofit kedvéért.

Ebben minden kormány egyetértett 1990-2010 között."
Ezek szerint a Fidesz kormány is? Ilyennel vádolod meg utólag az 1998-2002 között regnáló nemzethy és polgári kormányt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:25:42

@Világít a torony:

Akkor minek vannak pártok, ha eleve egy párt semmit se követelhet meg a képviselőjétől?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:28:18

@Világít a torony:

"A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is."

Nem igaz. Ezt az 1988-as választási reformbna TERVEZTÉK, de már sose lett beveztve.

"1985-től pedig törvénnyel tették kötelezővé a többes jelölt állítást."

S mindegyik jelölt kjötelezően a Népfront jelöltje volt, ezt tedd hozzá.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:29:31

@Világít a torony:

Minden párt bázist épít. Csak van aki rosszul politizál, s elveszti a bázisát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:31:29

@Világít a torony:

"Azért volt aránytalan, mert a Fidesz elvesztette a 2006-os választásokat is? Azért. Éppen ezért a szavazási arányok figyelembe vételével húzták meg a körzetek határait. Ez bizony intézményesített csalás."

Nem igaz.

Azért volt aránytalan, mert az 1989-es lakosságszám alapján lettek meghűzva a körzetek, s ez az évek múltán erősen megváltozott.

Ez ki lett javítva 2013-ban.

Milyen szavazati számok? 210-ben a 176 körzetből 174-ben a Fidesz nyert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:32:23

@Világít a torony:

"Amíg a maszop koala csinálta jóval kisebb formátumban, akkor a jelenlegi média mészárosok és agyatlanjaik diktatúrát kiáltottak. Ma meg már normális?"

Most egynsúly van a fideszes és az ellenzéki médiák között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:33:10

@Világít a torony:

"A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar állampolgársággal nem rendelkező, nem szavazhat."

S miért szavazhatna az, aki nem állampolgár?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:34:12

@Világít a torony:

" Míg a kettős állampolgársággal rendelkezők levélben is leadhatták szavazataikat,"

Nem igaz, én is kettős állampolgár vagyok, s NEM szavazhattam levélben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:35:06

@Világít a torony:

"a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak a kijelölt helyeken adhatták voksaikat"

S hol kellene szavazniuk? A szavazás biztonságához kell a hivatalos helyiség,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:36:11

@Világít a torony:

"a kormány mégsem tett semmit a törvényellenes és választási csalásnak is számító tömeges lakcímre bejelentkezések ellen semmit"

S mit kellene tenni? A választójog feltétele a magyar állampolgárság. Nme mindegy ki hová van bejelentve?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.24. 16:37:10

@Világít a torony:

Természetesen a Fideszre is igaz 1998-2002 között az, amit leírtam.

Világít a torony 2018.07.24. 20:18:42

@maxval balcán bircaman:
"Akkor minek vannak pártok, ha eleve egy párt semmit se követelhet meg a képviselőjétől?"
Mond neked valamit a parlamenti eskü tartalma? Szerepel abban a mindent felülíró párthűség? Nem ugye? Akkor miről beszélsz? Még az említése is szégyenteljes, ennek a szánalmas párthűségnek. A párt semmi olyan nem követelhet meg, mely szemben megy a képviselői eskü tartalmával. Egészen nyilvánvalóan egyesek ebben a bevésett szlogenben élnek:
" Hűség a néphez, hűség a párthoz! "

Világít a torony 2018.07.24. 20:38:05

@maxval balcán bircaman:
"A Kádár rendszerben is megvolt a lehetőség a népfrontos jelölt melletti indulásra is."
Nem igaz. Ezt az 1988-as választási reformbna TERVEZTÉK, de már sose lett beveztve."

Több tájékozottságot vártam volna tőled.
1970-ben eltörölték a HNF jelölt állítási monopóliumát.
Az 1985-ös választásokon 71 párton kívüli indulhatott.

Világít a torony 2018.07.24. 20:40:49

@maxval balcán bircaman:
"Minden párt bázist épít. Csak van aki rosszul politizál, s elveszti a bázisát."
Ezt a nagyon is álságos magyarázatot tartogasd az agyatlanoknak. Az ország szolgálatára tett esküt semmilyen párt nem írhatja felül.

Világít a torony 2018.07.24. 20:46:29

@maxval balcán bircaman:
"Nem igaz, én is kettős állampolgár vagyok, s NEM szavazhattam levélben."
Nem kell ez az orbitálisan kamu szöveg. Te valószínűleg rendelkezel bejelentett magyar lakcímmel. Ha mégsem, akkor hazudsz, hogy nem szavazhattál levélben.
A külföldön tartózkodó magyar állampolgár akkor sem szavazhatott levélben, ha nem volt bejelentett magyar lakcíme.
Gusztustalan amit művelsz.

Világít a torony 2018.07.24. 20:51:51

@maxval balcán bircaman:
2010-ben igen. De ahhoz kellett egy otromba koala kormányzás miatti 2/3-os győzelem, melyet egy részét a fidesz aljadék hazugságok propagálásával ért el.
Mivel a választó kedv el is fordulhatott volna a Fidesztől ezért elejét kellett venni annak, hogy még egyszer veszíthessen. Ezt szolgálta a körzetek igény szerinti átrajzolása.
Még egy apróság. Megkérhetlek az agyhalott fityesz szavazókat nézd a továbbiaknak hülyének? Ehhez támogatást kapsz maguktól a fideszi potentátoktól is.

Világít a torony 2018.07.24. 20:53:24

@maxval balcán bircaman:
" Azért volt aránytalan, mert az 1989-es lakosságszám alapján lettek meghűzva a körzetek, s ez az évek múltán erősen megváltozott. "
Természetesen csúsztatsz. Vagy írjam, hogy hazudsz?

Világít a torony 2018.07.24. 20:54:52

@maxval balcán bircaman:
" Most egynsúly van a fideszes és az ellenzéki médiák között."
Most is hazudsz. Nem szégyelled magad ennyire nyilvánvalóan hazudni?

Világít a torony 2018.07.24. 20:59:03

@maxval balcán bircaman:
" S mit kellene tenni? A választójog feltétele a magyar állampolgárság. Nme mindegy ki hová van bejelentve? "
Ennyire ostoba lennél, vagy tetteted magad?
A magyar címmel nem rendelkező kettős állampolgár, csak listára szavazhat. Egyéni indulóra csak magyar bejelentett címmel lehet szavazni. Az egy lakásba bejelentett ezrek kitervelője pedig előre kitervelt választási csalással vádolható.

Világít a torony 2018.07.24. 21:01:17

@maxval balcán bircaman: Helyesen így szólt volna:
"A külföldön élő magyar nemzetiségű, de magyar lakcímmel nem rendelkező, nem szavazhat."
....te is tudod, hogy ők nem szavazhattak levélben.

Világít a torony 2018.07.24. 21:05:21

@maxval balcán bircaman:
Ebben a formában teljesen általános dolgokat firkázol. A Fidesznek sem akkor nem volt, és most nincs deklarált gazdasági programja. Ezért teljesen mindegy miről firkázol a mai politikai és gazdasági maffia álcázott védelmében. Orbitálisan átlátszó amit csinálsz.

Világít a torony 2018.07.24. 21:07:39

@maxval balcán bircaman:
" S hol kellene szavazniuk? A szavazás biztonságához kell a hivatalos helyiség,.."
Őket is megillette volna a levélben szavazás lehetősége egy előzetes regisztráció után.
Nem igaz, hogy nem érted. Nem akarod érteni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:05:09

@Világít a torony:

A képviselő bármikor kiléphet frakciójából, s mér nem köti semmi a pártjához, s megmarad képviselőnek, tudtad ezt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:12:57

@Világít a torony:

S hogyan lehetett volna mnem átrajzolni akörzeteket, ha számuk 176-ról 106-ra csökkent?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:15:49

@Világít a torony:

Rosszul tudod.

Az utolsó kádári választáson - 1985 - is csak a HNF jelölhetett.

Az tény, hogy spontán jelölteket is engedtek már,,de ők is mind a HNF jeloltjeiként indulhattak csak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:20:18

@Világít a torony:

Az ország szolgálata szubjektív kérdés. Mindenki másképp látja mi szolgál az országnak és mi nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:22:08

@Világít a torony:

"Te valószínűleg rendelkezel bejelentett magyar lakcímmel."

Így igaz.

"A külföldön tartózkodó magyar állampolgár akkor sem szavazhatott levélben, ha nem volt bejelentett magyar lakcíme."

Ez viszont nem igaz. Nézz utána, ez már második ténybeli tévedésed (a másik a HNF Kádár alatti szerepe).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:23:27

@Világít a torony:

Tényeket írtam le. De számold meg a legnépszerűbb médiákat, s magad is meglátod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:25:43

@Világít a torony:

Akkor döntsd el mi a bajod:
- egyszer az a bajod, hogy akinek nincs bejelentett mo-i címe, az szavazhat levélben, csak listára,
- másszor az a bajod, hogy létesíteni lehet mo-i címet, s szavazni aztán belföldön (vagy követségen).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:27:02

@Világít a torony:

Nemzetiség alapján sose lehetett szavazni, s most se lehet. Nem értem mi ezzel a problémád?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.25. 06:33:18

@Világít a torony:

Ez a leveles szavazás általános bevezetését jelentette volna, ami rossz irány.

Szerintem TELJESEN meg kellene szüntetni a leveles szavazást.

Világít a torony 2018.07.25. 19:59:41

@maxval balcán bircaman:
"A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem."

Világít a torony 2018.07.25. 20:06:30

@maxval balcán bircaman: Mind egy papagáj ismételgeted a kötelezőt.

anonymand 2018.07.27. 04:23:57

@bandiras2:

"Hát én nem születtem mindent tudónak." - gondolom meglepően hangzik, de én sem.
Viszont mindig, mindent kétkedéssel fogadtam, amit a fejembe akartak verni (ebben egészen kiskoromtól számíthattam apámra, aki nem volt igazán a rendszer híve).
Tehát nem fogadtam el átgondolatlanul az iskolában hallott propagandát sem, meg a bérmálásra felkészítő hitoktatáson hallottakat sem.
(Biztos bennem van a hiba.)

A Nap fénye egy film.
Nem dokumentumfilm.
Ennek megfelelően kell kezelni.
Azt is, "hogy a csávó Petschauer Attila akiről a főszereplőt mintázták, nemhogy túlélte a németeket, hanem a szovjetek kezei közt lelte halálát." - ha nincs munkaszolgálat, akkor nincs szovjet fogság és ott a tífusz sem (bár ugyi még mindig nem egyezik a történészek véleménye).
"Szerintem ezt hívják történelem hamisításnak." - szerintem pedig művészi szabadságnak, ahol is a mondanivalót akár túlzásokkal közvetíti a film készítője.

"A nácik és a zsidók között különbséget keresni csak abban lehet, hogy ki győzött." - mondod te, én pedig úgy vélem, hogy a bűnök, a bűnt elkövetők között nem lehet, nem szabad különbséget tenni.
Nem azért mert győzött, vagy vesztes, hanem elvi alapon.
Az USA-ban is léteztek koncentrációs táborok a II. világháború idején, sajnálatos, hogy túlkapásokkal együtt, és nem menti az ottani bűnelkövetőket, hogy a világháború győztesei voltak.

"A jövőt pedig az dönti el, hogy kinek az unokája fogja benépesíteni a lebensraumot.
A nácik láttak egy problémát, és volt rá egy erőszakos megoldásuk." - az erőszak erőszakot szül.
A "Lebensraum"-ban pedig a náci győzelem esetén sem neked, sem nekem, sem a népünknek (magyarok) nem lett volna sok esélye (nekem legalábbis úgy tűnik, hogy nem mind vagyunk színtiszta árják).
"Lehet útálni a nácikat, de a barrikádnak csak két oldala van, és az egyiken már ott vannak a nácik harcra készen, a másikra meg jön az iszlám csürhe. Bölcsen válassz oldalt, mert a másiknak nem lesz irgalom." - csürhe létezik mindkét oldalon.
És én nem óhajtok csürhék között válogatni.
A csürhe az csürhe.
Nincs különbség.

"A szélsőlibbant balosok azt akarják elérni, hogy ne legyen fehér ember európában." - ez úgy hülyeség, ahogy leírtad.

"Autentikus forrás a gyermekek elleni tömeges és évtizedes erőszakról:
hvg.hu/vilag/20140826_1400_gyereket_erhetett_szexualis_eroszak"
Köszönöm, minekutána rákattintottam, már ismerősnek is tűnt.
Valóban anno már olvastam (és már akkor is meglepődtem, hogy nem muszlim elkövetőkkel is példálózik a cikk).
Azt pedig ugye nem várod el, hogy adjak meg forrásokat az Ausztráliában elkövetett, az USA-ban megtörtént (tízezres nagyságrendű) esetekről.
Mármint papok által elkövetettről beszélek.
A bűn az bűn, bárki követi is el, az elkövetett bűnt olykor hivatalból leplezik (semmi újdonság a dologban).

János Maurer 2018.08.07. 10:51:42

@morpho: De van. Azok megőrizték az ország vagyonát, (sőt, még növelték is) nem engedtek a párttagoknak ellopni mindent. Vezérük meg puritán ember volt. A mostanihoz képest egy ártatlan elsőáldozó szűzlány. Csak ennyi. De az meghatározta létünket.
süti beállítások módosítása