B1 blogcsalád



Behódolt az ellenzék őfelségének, kollekítven borul le a vezér lábai elé

2018. július 21. - nickgrabowszki

Már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani, nem a szavazók, hanem a Fidesz kedvét keresik.
orbantus.jpg

Az történt a héten, hogy

  • a Fidesz lefizette őket a képviselői béremeléssel,
  • a frakciók támogatásának növelésével,
  • a pártalapítványok támogatásának emelésével,

és ezért ők közösen elvonulnak Tusnádfürdőre megköszönni a jóindulatot. Hiszen le is lövethette volna őket.

Miközben az ellenzék a választási kampány hónapjaiban egymással versengve kiáltott diktatúrát, autokráciát, igazságtalan választási rendszert - és egyszersmind ígérte, hogy noha most (akkor) 5-8 százalékon áll, megnyeri a választást mindennek dacára.

Eközben nyilvánvalóan jól tudták, hogy 

  • a választást nem fogják megnyerni,
  • egymással kell harcolni őfelsége ellenzékének szerepéért,
  • és így össze is hozták a harmadik kétharmadot Orbánnak.

És most ki lettek fizetve.

Egyúttal sikeresen kompromittálták magukat.

A legnagyobbat ezzel az MSZP szívta, pedig ők jól álltak abban a csatában, ami legnagyobb ellenzéki párt szerepéért ment. Egyfelől szétesett a Jobbik, és csaknem megfeleződött a közvélemény-kutatásokban, és a kilátástalan anyagi helyzete miatt még a tönk és a megszűnés szélére is került. Továbbá az LMP meg is feleződött, valamint már ott tartanak, hogy a harmadik elnöküket nyírják ki 2 hónap alatt. Mivel a DK-val a Gyurcsány jelentette növekedési korlát miatt érdemben nem kell számolni, az Együtt megszűnt, a Momentum lendülete elfogyott, a Párbeszéd meg betagozódott alájuk, a szocialisták lehettek volna a választás utáni időszak ellenzéki nyertesei.

Egészen eddig.

Azonban nemcsak hogy kitömték őket pénzzel, de megpróbálják azt állítani, hogy mindez teljesen akaratuk ellenére történt. Az érvelés minden elemében hamis. Tóth pártelnök például azt állítja a párt-alapszervezeteknek küldött levelében azt állítja, mint a Fidesz zsarolásának bizonyítékát, hogy csak azért szavazták meg a fizetésemelést, mert különben a frakció működési kerete évi 80 millióval csökkent volna. Ami lehet, hogy igaz, de közben

nem tesz említést arról az évi 200 milliós forintos emelésről, amivel a Fidesz kompenzálta nekik a veszteséget.

A kormánypártok nyilván egyéb - és szokásosan törvénytelen - úton is tudtak volna 1-2 milliárdocskát juttatni Balog exminiszternek, ha már olyannyira erre fájt a foga. Hogy a legális utat választották, az 2 dolgot jelez:

  • magukhoz akarták kötni az ellenzéket (hiszen a pártalapítványi százmilliókat egy újabb szavazással simán vissza lehet vonni),
  • valamint meg akarták menteni a Jobbikot a megszűnéstől.

Mivel eddig a Jobbik megszűnésén dolgoztak, a pálfordulásnak nem lehet más oka, minthogy attól tartottak, csökkenhet a fragmentáció az ellenzéki oldalon, és valaki ki találja nőni magát, amire nyilván az MSZP-nek volt  a legnagyobb esélye.

A szocialisták viszont hagyták magukat kompromittálni, egyúttal megmutatták az Achilles-sarkukat is a Fidesznek: a pénzen kívül más nemigen érdekli őket. Semmi más, csak az. Ami jó esélyeket jelent majd a kormánypártok számára egy későbbi konfliktusban, ha sakkban kell tartani őket. Ha lesz még ilyen. A szocikat ugyanis nemcsak hogy megvették, de be is törték, meg is hódoltatták.

Annyira remegnek a pénzért, hogy még azokat a képviselőket is meg akarják büntetni, akik nemmel szavaztak vagy nem szavazták meg a módosító indítványt. Mindezt annak ellenére, hogy a 16 MSZP-sből csak hatan szavazták meg, 10-en - köztük a pártelnök-frakcióvezető - nem. Mutatni kell a Fidesznek, hogy ők tényleg akartak, csak néhány renitens nem. Nehogy még egy újabb törvénymódosítással mégiscsak visszacsinálja az egészet.

Nemcsak behódoltak, már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani.

Ezért mennek el Tusnádfürdőre az LMP és a Jobbik után a szocialisták is. A Tusványos voltaképpen 2 rendezvény: egy Fidesz-tábor és esténként egy fesztivál az erdélyieknek. Valamint ettől egyáltalán nem függetlenül, az utóbbi 8 évben a NER-elit éves-rendes seregszemléjévé vált. Csányi Sándortól és Hernádi Zsolttól Kubatov Gáboron át Németh Szilárdig és a kormánypropaganda vezetőiig mindenki ott mulat. Aki nincs ott, az nem is számít, és számon tartják ki van ott, meg ki nincs.

Aki elhiszi, hogy Molnár Zsolt és a szocialisták azért utaznak 800 kilométert, hogy a helyi ifjúsági szervezetekkel találkozzanak, az talán még a húsvéti nyusziban is hisz. Mintha nem tudnának máshol és máskor találkozni. Mintha egyáltalán számítana valamit az ellenzék jelenlegi helyzetében a külföldi ifjúsági szervezetekkel való találkozó. Mintha lenne bármi esélyük az erdélyi magyaroknál. (Kelemen Hunor februárban már felvilágosította őket erről.)

Az egyetlen esélyük a magyarországi magyaroknál lehetne. Vagy lehetett volna, ha nem kompromittálják magukat a fizetésemelés pénzért történő megszavazásával és a tusnádfürdői vizittel is. (És az mindegy, hogy részt vesznek-e nyilvános fórumokon. Nem a kempingben dőlnek el a dolgok, hanem az Olt túlpartján, a szállodákban.)

Az ellenzéki pártok a választást már eddig sem akarták megnyerni, mert nem látták kivihetőnek, viszont legalább egymás között küzdöttek annak a látszatáért, hogy - szavakban - ki a legnagyobb ellenzéki. Mostanra viszont ez is megszűnt. 

Már nem az ellenzéki szavazók kedvét keresik, hanem a Fideszét.

Úgy látják, hogy a NER mozdíthatatlan, a Fidesszel és Orbán sleppjével kell jóban lenni. Ezért el kell menni Tusnádra, mert ott történnek és ott dőlnek el a dolgok. És a Fidesz tényleg mozdíthatatlan, ha azok, akik tehetnének a leváltásáért, nemcsak nem tesznek semmit, de mégcsak nem is akarnak tenni.

Ez a nyár úgy fog bevonulni a magyarországi politikatörténetbe, mint amikor a parlamenti ellenzéki deklarálta, hogy behódolt Orbánnak és beolvadt a NER-be.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2714126639

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nickgrabowszki: Behódolt az ellenzék őfelségének 2018.07.27. 16:26:01

Már az ellenzékiség látszatát sem akarják fenntartani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2018.07.23. 14:07:05

@invalid user name:

Ezt a gyerekek otthonról viszik be az iskolába is. A hétvégén utaztam Pécs irányába az IC-n. az egyik 10-12 év körüli gyerek olyan Fidesz ellenes szöveget nyomott, hogy "öröm " volt hallgatni, de szerintem-az egész szövegelését hallgatva- szinte semmit nem értett az egészből. Otthon ezt hallotta valamelyik példaképétől.
A másik. Ma a gyerekek többet forgatják bárgyú játékokkal a mobilt, mint bármilyen könyvet. Ezen kívül semmi más nem érdekli őket.

Kár csak az oktatást hibáztatni.

Fülig José 2018.07.23. 14:08:40

@Cycmen: "Emlékeim szerint te égtél be a cserélt nickekkel pár napja. "
nemtom mire emlékszel idióta, elég régi a regem... a fideSSbirkuszok növesztenek mindig újat, pártutasításra...megértem, leütésre fizetik őket, kell a platform...
ha meg faszt akarsz, hát nem bánom, bekaphatod öcsi, de ne fogazz mert kitolom a szemed!

invalid user name 2018.07.23. 14:23:52

@Attilajukkaja:

Ha egy maszop vagy lmp jelölt azért nem nyer, mert a szavazók helyette egy csirke jelmezbe öltözött felnőtt férfira voksolnak, akkor annak a jelöltnek nincs meg a politkai legitimációja ahhoz, hogy képviselő legyen.

És akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak (== a fidesz szekerét tolják)

invalid user name 2018.07.23. 14:26:13

@Attilajukkaja:

A civil törvény szerint a civil szervezetek alapszabalyába kötelezően bele kell írni hogy "politikai tevékenységet nem végez, politikai pártnak támogatást semmilyen formában nem nyújt."

invalid user name 2018.07.23. 14:27:11

@6.Lenin:

Az otthoni nevelés is része ennek, és az iskolai nevelés is.

invalid user name 2018.07.23. 14:30:55

@Attilajukkaja:

Ha a kutyapárt azért vesztett el téged, mert nem nyaltak be a maszopnak, akkor érted nem fáj a szívük.

A bohócdoktoroknak meg a többi kb száz projektnek, amire elköltötték az állami kampánytamogatást, jól jött a kutyapárt önálló indulása.

6.Lenin 2018.07.23. 14:34:28

@invalid user name:

Ez természetes, hogy mindkét oldal (otthon, szülők-iskola) felelősek.
Melyik, milyen mértékben, és miben, az egy külön misét is megérne.
Túl általánosan ítélkezel, de jól mutatja az ellenzék logikáját is.
Ennek így tényleg nem sok értelme van.

Attilajukkaja 2018.07.23. 14:40:41

@invalid user name:
"Ha egy maszop vagy lmp jelölt azért nem nyer, mert a szavazók helyette egy csirke jelmezbe öltözött felnőtt férfira voksolnak, akkor annak a jelöltnek nincs meg a politkai legitimációja ahhoz, hogy képviselő legyen."
Itt nem egyes pártokról volt szó, hanem arról, hogy az ellenzék EGY jelöltet állítson ki a Fideszes ellen, nem hármat vagy négyet. Ezt még mindig ennyire nehéz megérteni?
Ha a pártok meg tudtak volna egyezni, akkor felőlem egy csirkeként kotkodácsoló jelölt is nyert volna, mert rá szavazok a Fidesz ellen.

"akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak"
Szerintem is szégyenletes, amit több (nem minden) ellenzéki képviselő tett a napokban. De ez abszolút független a MKKP-től.
Báááár, ... ha a Fidesznek nem lett volna újabb 2/3-a, talán másképp alakulnak a dolgok ma a Parlamentben. De ez is független az MKKP-től. Ezért volt kár belekontárkodniuk a választásokba.

"A civil törvény szerint a civil szervezetek alapszabalyába kötelezően bele kell írni hogy "politikai tevékenységet nem végez, politikai pártnak támogatást semmilyen formában nem nyújt."
Na és? Éppen ez lenne a lényeg! Politikai párt támogatása nélkül fejteni ki azt a tevékenységet, ami megmozgatná, felébresztené az embereket.

És akkot még egy szót sem vesztegettem azokra, akik a kutyapárt megosztó tevékenysége ellenére mégis bejutottak, azok most mit csinálnak (== a fidesz szekerét tolják)

Attilajukkaja 2018.07.23. 14:45:09

@invalid user name:
"Ha a kutyapárt azért vesztett el téged, mert nem nyaltak be a maszopnak, akkor érted nem fáj a szívük."
Szerintem nagyon, nagyon tévesen fogod fel az egészet. Ki beszélt itt rajtad kívül arról, hogy az MKKP-nek "be kellett volna nyalnia a maszopnak"? Senki.

"A bohócdoktoroknak meg a többi kb száz projektnek, amire elköltötték az állami kampánytamogatást, jól jött a kutyapárt önálló indulása."
Az ilyen projektekre eddig én is adakoztam. Ezek után nem fogok. Mert annak idején civilekként tették, amit tettek.
Sajnálom.

invalid user name 2018.07.23. 14:58:46

@6.Lenin:

Nem ítélkezem :) csak épp egy más témájú poszt kommentfolyama kevéssé alkalmas ennek megvitatására.

invalid user name 2018.07.23. 15:01:45

@Attilajukkaja:

"az ellenzék EGY jelöltet állítson ki a Fideszes ellen, nem hármat vagy négyet"

AZ ELLENZÉK? kit sorolsz te az ellenzékbe? a parlamentben jelenleg csak kormánypártok ülnek.

invalid user name 2018.07.23. 15:03:34

@Attilajukkaja:

"Ki beszélt itt rajtad kívül arról, hogy az MKKP-nek "be kellett volna nyalnia a maszopnak"? Senki."

idézem:

"A mindenkori esélyesebb ellenzéki jelölttel. Nem állítani sajátot." - vagyis támogatni a maszop, a nem lehet más a politika, a dk, vagy a nácik jelöltjeit? na kb azzal a lendülettel meg is szűnt volna a kutyapárt. maradt volna kb négy támogatójuk (te meg a három haverod).

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:07:04

@invalid user name:
"kit sorolsz te az ellenzékbe? a parlamentben jelenleg csak kormánypártok ülnek."
Ma sajnos én is így látom, de április 8 előtt még volt remény. Ellenzéknek azt tartom, aki le akarja váltani ezt az aljas Fidesz kormányt.
Mára már szinte egyik pártot sem (talán a Párbeszédet), ezért mondtam, hogy paradigmát kellene váltani, és nem csupán pártokban gondolkozni.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:13:01

@invalid user name:
"idézem:

"A mindenkori esélyesebb ellenzéki jelölttel. Nem állítani sajátot." - vagyis támogatni a maszop, a nem lehet más a politika, a dk, vagy a nácik jelöltjeit? na kb azzal a lendülettel meg is szűnt volna a kutyapárt. maradt volna kb négy támogatójuk (te meg a három haverod)."
Mit érsz el azzal, ha saját magadat idézed újra és újra? :o)
Én sehol nem mondtam, hogy az MKKP-nek össze kellett volna állnia más pártokkal. Eleve azt mondtam, hogy hiba volt pártként indulniuk a választásokon. De ha már indultak, akkor támogatniuk kellett volna azt a jelöltet, aki a legesélyesebb lett volna a körzetben. Ha az egy MSzP-s, DK-s, Jobbikos vagy LMP-s, akkor is. Ezt próbálom - már nem tudom hanyadszor - elmondani.

invalid user name 2018.07.23. 15:17:29

@Attilajukkaja:

"április 8 előtt még volt remény"

A parlamenti pártok nem schrödinger macskája, április 8 előtt is pontosan lehetett látni, hogy a mai parlamenti pártok mind vállt vetve dolgoztak azért az elmúlt kb 10 évben, hogy a fidesznek folyamatosan 50% fölött maradjon a támogatottsága.

Szóval aki tovább látott az úgynevezett ellenzéki pártok előembereinek némethszilárdi magabiztosságú nyilatkozatainál (amit maguk sem hittek el) az pontosan látta, hogy ebből magabiztos fidesz többség, esetleg 2/3 lesz.

Április 8 előtt sem volt remény. Ahhoz dolgozni kellett volna az elmúlt 8-10 évben. Csak ezt a munkát senki sem végezte el. De ezt már sokszor elemezték valódi politológusok is. Az úgynevezett ellenzék önnön köldökét nézte, és pontosan zéró terepmunkát végzett.

6.Lenin 2018.07.23. 15:20:04

@invalid user name:

Nem is volt szándékomban, hogy itt, és most az oktatás problémáiról vitatkozzak valakivel.
Csak annyit írtam, hogy logikailag függ ez is össze a jelenlegi ellenzékkel, és a B1 tevékenységével.

Nem a valós problémákkal, és nem az arra adandó válaszokkal, megoldásokkal foglalkoznak, hanem a saját mondanivaló hiányára keres faszságokat, magyarázatként.

Ezért tartanak ott, ahol vannak jelenleg is. Attól, hogy szidom a másikat, főleg téves értékelésekkel, én nem leszek elfogadottabb. ez téves irány.

De, hogy értsd.
Én sok mindenben támogatom a Fideszt, és sok mindenben, nem.
Nekem is rossz, hogy nem látom azokat, akiik jobbat kínálnának, ha elkurvulna Fidesz, és bukna. A kétfarkúak lehetnek jópofák, de nem kínálnak megoldást. Talán nem is akarnak, mert az már felelősség is egyben.

Kihasználnak egy piaci helyzetet-szar a felhozatal ellenzékiekből-megszólítanak egy kis réteget, akik biztosítják számukra a bohóckodásból való megélhetést.

Egy ország irányítására alkalmatlanok. Sok viccpárt felment 10% környékére is, más országokban, aztán már senki sem emléxik még a nevükre sem.

Nagyon jól hangzik az egyik alkalmatlantól, hogy azért alkalmatlan a másik, mert eladta magát Igazából szánalmas vergődése mindkettőnek. A B1 meg rájuk szeretné kenni a sikertelenségüket. El kell olvasni visszamenőleg a témákat.

invalid user name 2018.07.23. 15:20:52

@Attilajukkaja:

"hiba volt pártként indulniuk a választásokon."

szerinted hiba volt, az mkkp szerint meg nem volt hiba, és úgy látszik nekik lett igazuk.

"De ha már indultak, akkor támogatniuk kellett volna azt a jelöltet, aki a legesélyesebb lett volna a körzetben."

A legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatták. A kormánypárt jelöltjeit (akár maszop, akár LMP színekbe öltözött) nem támogatták.

"Ha az egy MSzP-s, DK-s, Jobbikos vagy LMP-s, akkor is."

Az mszp, dk, jobbik és LMP színekbe öltözött kormánypárti jelölteket kellett volna támogatni az mszp, dk, jobbik és lmp típusú politizálásból kiábrándult embereknek? fából vaskarika.

"Ezt próbálom - már nem tudom hanyadszor - elmondani."

de akkor miért nem a maszop, dk, lmp és jobbik lépett vissza a kutyapárt sokkal hitelesebb jelöltjei javára...?

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:25:45

@invalid user name:
"április 8 előtt is pontosan lehetett látni, hogy a mai parlamenti pártok mind vállt vetve dolgoztak azért az elmúlt kb 10 évben, hogy a fidesznek folyamatosan 50% fölött maradjon a támogatottsága."
Te nyilván átláttad ezt is, ... én még reménykedtem. Persze amikor megláttam, hogy a mi választó körzetünkben minden ellenzéki beállt egy jelölt mögé, kivéve az LMP-t, akkor már én sem reménykedtem. A fidesznyik nyert, az LMP-s pedig elvitt jóval többet, mint ami az ellenzéki győzelemhez szükséges lett volna. Ezeket a szavazatokat aztán a Fidesznek írták jóvá. Mert a Fidesz úgy döntött, hogy ez lesz a módi.

"Szóval aki tovább látott az úgynevezett ellenzéki pártok előembereinek némethszilárdi magabiztosságú nyilatkozatainál (amit maguk sem hittek el) az pontosan látta, hogy ebből magabiztos fidesz többség, esetleg 2/3 lesz. "
Senki nem látta előre az újabb 2/3-ot. Utólag persze könnyű ezzel hencegni.

"Április 8 előtt sem volt remény. Ahhoz dolgozni kellett volna az elmúlt 8-10 évben."
Ez így van!

invalid user name 2018.07.23. 15:26:42

@6.Lenin:

"Nem a valós problémákkal, és nem az arra adandó válaszokkal, megoldásokkal foglalkoznak, hanem a saját mondanivaló hiányára keres faszságokat, magyarázatként."

Szerintem a nevelés és az oktatás pont a valós probléma.

Magyarországon kb az a nevelési modell, hogy megmondják a gyereknek, hogy "így kell csinálni" és ha nem úgy csinálja azt büntetik (rossz jegyet kap stb). Miközben nagyjából 12 éves korig (fejlődéspszichológusok szerint) az implicit tanulás az elsődleges: a gyereket hajtja a kíváncsiság, próbálkozik, aztán újra próbálkozik, mindaddig, amíg (valahogyan) eredményt ér el. A kudarcaiból tanul. Ha láttál már 1-2 éves gyereket játszani, pontosan ezt csinálja. Nem úgy tanul járni, hogy megmutatjuk neki hogyan rakja a lábait egymás után és megrójuk ha helytelenül csinálja. Biztonságos környezetre van szüksége és TANUL -- mert ez a genetikai programja. Az iskolának legalább 12 éves korig ehhez kellene megteremtenie a környezetet (akár tantárgyi keretek között).

És ez nem spanyolviasz -- azok az országok, amelyek hosszú távú sikeres fejlődési utat járnak be pontosan ezt csinálják évtizedek óta. Az alacsony hozzáadottértékű szalagmunkára specialzálódott országokban van szükség engedelmes, szervilis felnőttekre.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:31:38

@invalid user name:
"A legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatták."
Én úgy tudom, hogy volt, ahol sajátot indítottak.

"Az mszp, dk, jobbik és LMP színekbe öltözött kormánypárti jelölteket kellett volna támogatni az mszp, dk, jobbik és lmp típusú politizálásból kiábrándult embereknek? fából vaskarika."
Lehet, ... de így csak kerékkötőkként debütáltak. Semmi pluszt nem nyújtottak.

"de akkor miért nem a maszop, dk, lmp és jobbik lépett vissza a kutyapárt sokkal hitelesebb jelöltjei javára...?"
Minden választókörzetben végeztek felméréseket, hogy ki a legesélyesebb jelölt. Nem tudtad? Pedig a neten is követni lehetett a méréseket. Igyekeztek azt az ellenzéki jelöltet indítani, akinek a legnagyobb esélye volt a Fidesz ellen. Az MKKP jelöltje nem volt ezek között.

6.Lenin 2018.07.23. 15:32:30

@invalid user name:

A Fidesz egy 2-3 milliós támogatói bázissal rendelkezik (ami azóta is folyamatosan növexik)

Őket legyőzni csak egy hasonló nagyságú támogatással rendelkező, erős szövetség lenne képes , egy vezetővel, egy vízióval, hosszútávra.

Minden más variáció esélytelen.

Minden olyan párt, amelyik ezt nem képes megérteni, mindenféle idióta összefogási/lemondási trükkel próbálkozik, az a leváltás esélyeit csökkenti.

A kétfarkúak is hozzájárultak a Fidesz 3. kétharmados győzelméhez. A választók világosan látták, és mérlegelték az esélyeket.

Nem véletlenül emelkedik folyamatosan a Fidesz támogatottsága.

invalid user name 2018.07.23. 15:33:08

@Attilajukkaja:

"Te nyilván átláttad ezt is"

Nem szeretnék kasszandra vátesz ruháját magamra venni. SOKAN látták ezt így. De leginkább mindenki így látta, aki nem cuppant rá egy-egy neki szimpatikus politikai vezető szavaira, akik kormányváltásról beszéltek. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus, tehetséges, intelligens, több diplomás, nyelveket beszélő, elvhűű, anyagilag független, szóval minden vonatkozásban ideális jelöltnek tekinthető ellenzéki politikus (Spät Judit) néhány fórumán ott ültem. Még ő is a kormányváltás esélyéről beszélt (a mikrofonba). Miközben (ő biztosan) tudta, hogy erről szó sincs.

invalid user name 2018.07.23. 15:34:09

@6.Lenin:

"A kétfarkúak is hozzájárultak a Fidesz 3. kétharmados győzelméhez."

Szeretném ezt konkretizálni. Melyik volt a kutyapárt kampányának az az eleme, amely hoozzájárult a fidesz 2/3 győzelméhez?

invalid user name 2018.07.23. 15:35:42

@Attilajukkaja:

"Én úgy tudom, hogy volt, ahol sajátot indítottak."

így van. az országban kb 40 helyen volt kutyapártos jelölt, 27 vagy 28 helyen indított jelöltet az Együtt és kb 90 helyen a momentum. ennyi. más ellenzéki jelölt nem volt.

invalid user name 2018.07.23. 15:41:20

@6.Lenin:

"legyőzni csak egy hasonló nagyságú támogatással rendelkező, erős szövetség lenne képes , egy vezetővel, egy vízióval, hosszútávra."

Ez a fidesz sikerének a kulcsa: van egy pro forma kormánypárt (fidesz) és van egy statiszta-kormánypárt (maszop - nácik - lmp - dk), akik azt mondják, hogy a fideszt le kell győzni, néha megtoldva valami bődületes szamársággal.

A maszop - nácik - lmp - dk nagyjából azt a szerepet játssza el, mint Jockey Ewing a dallasban, legyen kire mutogani, hogy "ha nem akarjátok, őket, szavazzatok ránk"

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:41:35

@invalid user name:
"SOKAN látták ezt így. De leginkább mindenki így látta, aki nem cuppant rá egy-egy neki szimpatikus politikai vezető szavaira"
Sokan látták a Fidesz győzelmét, ebben egyetértünk - Cassandra ide vagy oda. De a 2/3 nem volt ennyire biztos.
A "szimpatikus politikai vezető szavaira" való rácuppanást pedig ne feszegessük, mert enélkül Orbánnak még 1/3-a sem lenne. :o)

"minden vonatkozásban ideális jelöltnek tekinthető ellenzéki politikus (Spät Judit) néhány fórumán ott ültem. Még ő is a kormányváltás esélyéről beszélt (a mikrofonba). Miközben (ő biztosan) tudta, hogy erről szó sincs."
Akkor rossz politikus. Bár nem értem, miért nevezed ideális jelöltnek. :o)

invalid user name 2018.07.23. 15:42:53

@6.Lenin:

"leváltás"

amikor ezt a szót meglátom (még a legyőzésnél is rosszabb) sírhatnékom támad.

te is a fideszt segíted.

6.Lenin 2018.07.23. 15:44:41

@invalid user name:

Minden olyan párt, amelyik 2010 óta nem egy egységes ellenzéki part, vagy pártszövetség létrehozásáért kampányolt, vagy nem próbálta ezt maga megvalósítani, az a Fidesz győzelméhez asszisztált.
Mi a fene olyan bonyolult ebben?

Azt csak a totál hülyék gondolhatták (vagy politikai szélhámosok), hogy a választások előtt 1-2 hónappal képesek lesznek több, mint 3 millió választót megszólítani hihető programmal, elfogadható vezetővel.

Ez nagyon hosszú kemény munka lásd a Fideszt. Ők megcsinálták.

A recept adott. Aki ezt nem képes megcsinálni, kergessen lepkéket a réten, sokkal egészségesebb.

A szándék még kurvára kevés.

A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal, mint a többiek is, pedig tudhatták előre, hogy így semmi esélyük.

Attilajukkaja 2018.07.23. 15:48:09

@6.Lenin:
"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal, mint a többiek is, pedig tudhatták előre, hogy így semmi esélyük."
Végre valamiben egyetértünk! :o)

6.Lenin 2018.07.23. 15:52:02

@invalid user name:

Már bocs, de ez 1 téves vélemény. Semmi eredménye. Tök mind1, hogy ezt a Fidesz miként éri el.
Csaknem azt várod, hogy valaki önként lemondjon a hatalomról?
Ez már tényleg a vicc kategória.

Igen, jelenleg jobb híján támogatom a Fideszt, de sokkal nyugodtabb lennék, ha lenne egy elfogadhatóbb ellenzék is, még akár hasonló programmal, amit jobban képes lenne megoldani.

invalid user name 2018.07.23. 15:53:06

@6.Lenin:

"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal"

konkrétan: volt olyan körzet, ahol a kétfarkú kutya párt jelöltje miatt a fidesz színekben induló kormánypárti jelölt nyert a maszop színekben induló kormánypárti jelölttel szemben...?

invalid user name 2018.07.23. 15:54:11

@6.Lenin:

"Csaknem azt várod, hogy valaki önként lemondjon a hatalomról?"

El nem tudom képzelni, hogy melyik mondatomat lehetett így értelmezni.

invalid user name 2018.07.23. 15:58:36

@6.Lenin:

"Minden olyan párt, amelyik 2010 óta nem egy egységes ellenzéki part, vagy pártszövetség létrehozásáért kampányolt, vagy nem próbálta ezt maga megvalósítani, az a Fidesz győzelméhez asszisztált.

Mi a fene olyan bonyolult ebben?"

Ó értem már :-) tehát nem az a cél, hogy az ország egészének jobban menjen a sora, hanem az, hogy a maszop meg a többiek ülhessenek a húsosfazék mellé. Ezzel kellett volna kezdeni.

"Azt csak a totál hülyék gondolhatták (vagy politikai szélhámosok), hogy a választások előtt 1-2 hónappal képesek lesznek több, mint 3 millió választót megszólítani hihető programmal, elfogadható vezetővel."

Így van, én is csodálkoztam, hogy mégis ezt mondták a szájukkal, és sok hívük elhitte.

sírjatok 2018.07.23. 16:00:00

"A kétfarkuak megosztották az ellenzékre szavazókat az indulásukkal"

lol, ezt bármelyik ellenzéki pártról el lehet ám mondani :D

De amúgy meg is mondta az elnökük, hogy ez a szavazás dolog már csak így megy, hogy egyik párt elvesz szavazatot egy másik párttól.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:02:59

@sírjatok:
"ezt bármelyik ellenzéki pártról el lehet ám mondani"
Valóban! Kivéve az Eggyüttet. És?

6.Lenin 2018.07.23. 16:04:59

@invalid user name:

Bocs, azt hittem eddig, hogy érted is amit írsz.
Én mindig úgy képzelem, hogy a másik arról ír, amit magában megoldásnak képzel.

Én nem szoktam szavakba, mondatokba belekötni-ez Attilajukkaja szokása, meg néhány másé.

Én megpróbálom értelmezni a másik gondolatait (ha van nekije).

Volt 1-2 körzet, 1-2 pont a programjukban, ÉS mi lett a végeredmény?

Mi a faszért érdekelne a bolha pöcsén 1-2 pattanás oka?
Ezeknek semmi köze, ha arról megy a vita, képes lenne-é egy elefántot félholtra kefélni.

invalid user name 2018.07.23. 16:09:24

@6.Lenin:

"Volt 1-2 körzet"

konkrétan? -- jó bevallom azért kérdezem, mert ez a vita egyszer már lement úgy ápr közepén és az lett az eredménye, hogy nem volt egyetlen ilyen körzet sem. tehát amennyiben a kétfarkú kutya párt rá tudta volna venni a szavazóit, hogy (bár épp azért támogatják a kutyapártot, mert a fidesz tányérjából evő maszop, dk, jobbik lmp politikájától hányingerük van) tehát ha rá tudta volna venni erre a szavazóit, akkor sem lett volna egyetlen mandátummal sem kevesebb a fidesznek.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:09:36

@6.Lenin:
"nem szoktam szavakba, mondatokba belekötni-ez Attilajukkaja szokása"
Látom, nem bírtad ki, hogy ne pocskondiázz! :o))))
Ennyire tartasz tőlem?
Pedig nem kellene. :o)

invalid user name 2018.07.23. 16:11:39

@6.Lenin:

"arról megy a vita, képes lenne-é egy elefántot félholtra kefélni."

igen, az imént erre jöttem rá, hogy tök másról beszélünk. az én politikai jövőképem egy (lelkileg, szociálisan) egészségesebb szerkezetű, jobban működő ország. Az a szó, hogy "leváltás" meg "legyőzés" viszolygással tölt el, mert mindig a húsosfazék körül tolongó politikusok képét idézi fel.

Blogtolo 2018.07.23. 16:14:41

Mint a viccben:

A választási hadjáratban a képviselőjelölt szapulja a kormányt és az országgyűlést, mondván, hogy mind hazudik és korrupt gazember. Jön a kérdés a tömegből:
- És mit akar tenni ellenük?
- Ellenük tenni? Be akarok közéjük kerülni!

6.Lenin 2018.07.23. 16:15:50

@Attilajukkaja:

Miért tartanék?
Kurvára értelmetlennek tartom a veled való társalgást.
Ez a véleményem az eddigiek után.

Szerintem vannak itt többen is, akik még társalognak veled. Nem tiltom, ha neked, nekik ez jó. Én nem látom értelmét. ilyesmire ritkán van lelki igényem.

invalid user name 2018.07.23. 16:18:43

@Blogtolo:

bekerülni, aztán megszavazni a 25% fizetésemelésemet :)

VT Man 2018.07.23. 16:20:10

En mar csak egy kavet kerek...

Apropo, mennyibe kerul, hogy a B1 blog folyamatosan az index fooldalon van?
Esetleg titkos az osszeg es a szerzodes, Fidesz modra?

6.Lenin 2018.07.23. 16:22:18

@invalid user name:

" én politikai jövőképem egy (lelkileg, szociálisan) egészségesebb szerkezetű, jobban működő ország. "

Én is pontosan ezt szeretném, de én szeretném is látni azokat, akik ezt képesek is megvalósítani.

Te meg álmodozol. Valamikor én is idealista voltam, aztán rájöttem, hogy szinte minden ember más, más érdekekkel. És azt is megtanultam, hogy mit, mikor, kivel lehetséges megvalósítani, és soha ne másoktól várjam a saját megoldásaimat.

Ebben valóban másként látjuk a helyzetet.

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:25:14

@6.Lenin:
"Kurvára értelmetlennek tartom a veled való társalgást."
Én sem hiányolom, de érdekesnek tartom, hogy vetted a fáradtságot, hogy valakinél még be is feketíts. Csak úgy, ok nélkül! Azért ennyire nem kellene gyűlölnöd senkit! :o)))

Attilajukkaja 2018.07.23. 16:27:30

@Blogtolo:
"- Ellenük tenni? Be akarok közéjük kerülni!"
Nálunk ez nem is vicc! :o(

6.Lenin 2018.07.23. 16:40:34

@Attilajukkaja:

Most pontosan igazolod, amit írtam.

Fingom nincs, hogy ki vagy, miért írsz ide, vagy bárhová, és milyen szándékkal.

Én azért írok, és olvasom a válaszokat, mert érdekel mások véleménye. Amikor látom, hogy értelmetlen valakivel folytatni, néha csak simán abbahagyom, vagy megírom, mint most is.
Nem tartok tőled, nem félek, nem gyűlölök, senkit mert másként gondolkodik.
Én nem látok benne a továbbiakban fantáziát.
Te sem az én gondolataimban?
Na bumm, több ok arra, hogy hanyagoljuk egymást.
Ennyi, de néha meg is írom az okát.
Van, akinek nem, mert még arra se tartom érdemesnek. Talán téged azért tartalak annyira másnak, hogy megírom az okát, hátha te nem látod a saját hibáidat.

Mit kezdesz ezzel, a te dolgod, arra használod, amire jónak látod.

invalid user name 2018.07.23. 16:51:21

@6.Lenin:

"Én is pontosan ezt szeretném, de én szeretném is látni azokat, akik ezt képesek is megvalósítani."

Azok ma még gyerekek.

"Te meg álmodozol."

Épp ellenkezőleg :) én cselekszem érte. Akik most a maszopra meg a dékára szavazásra buzdítanak, és tőlük várnak bármi előrelépést, na azok (jó esetben) gyógyíthatatlan idealisták.

invalid user name 2018.07.23. 16:53:15

@VT Man:

"mennyibe kerul, hogy a B1 blog folyamatosan az index fooldalon van?"

ez jó kérdés, de ha a blog szar lenne, nem tudna annyi reklámbevételt termelni, amiből futja az index címlapra :D

6.Lenin 2018.07.23. 17:12:36

@invalid user name:

Már csak azt kéne tenned, hogy reálisan értékeld a helyzetet, a lehetőségeket, és a leglényegesebb kérdést, mások , mit is szeretnének.

Hányan szeretnék azt amit te. Vagyis eljutottunk a kiinduláshoz. Ebben tévednek az ellenzéki pártok, azt hiszik, hogy egyedül ők tudják a tutit, és a választók a hülyék, mert ezt nem ismerik fel. Pedig a lényeg más.

Mit szeretnének az emberek?
Mit tudok nekik kínálni belőle?
Hányan lesznek, akik ezt elhiszik, alkalmasnak tartanak-é erre?
Kiket tudok még a többi, más beállítottságú emberek közül ehhez meggyőzni.
Aztán, ha ez egy elég nagy számot eredményez, akkor belevágsz és megvalósítod.
Ha ez a szám kicsi-közelebb a nullához, egészségesebb lepkéket kergetni.

Vagy másra kened a saját alkalmatlanságodat, faszságokat keresel kifogásként, de ennek bukás a vége, de időmúlatásnak elmegy 1 darabig.

A döntés joga a tiéd. Sok sikert.

invalid user name 2018.07.23. 17:13:28

@6.Lenin:

Épp ma olvastam egy jegyzetet erről (történetesen) a népszavában.

nepszava.hu/3002273_mozdulatlan-drama-a-harmadik-ketharmad-utan

Szóval a népet kell leváltani.

6.Lenin 2018.07.23. 17:32:09

@invalid user name:

„A szemünk láttára rombolta le az orbáni gépezet az intézményeinket, s építette ki a maga központosított intézményi rendszerét.”

Eddig olvastam, és pontosan erről írtam. Már a kiindulás is hibás.
A szerző leírja a véleményét-jogosan, de meg se kérdezi, hogy hányan osztják még ezt?

3-4-5-6 millió? Vagy a sógorral, nagyfaterral együtt 5-en?

Ő így látja, mert másként látja a világot, vagy csak képzeli, hogy a világ valóban ilyen.
Nyilván a lényeggel nem foglalkozik, aztán, mivel téved, másra próbálja kenni a saját alkalmatlanságát. Mivel ő nem lehet hülye- a saját elképzelése szerint- csak más lehet a balfácán. Hétköznapi eset. Nem kell(ene) vele foglalkozni. aki így áll hozzá, bukik.

Nem az első, és nem is az utolsó eset.

Nagyorrú Barbi 2018.07.23. 17:41:57

Szar neked nickkisegér. Ez van, és még 50 évig ez lesz. Mikor rád már a kutya se fog emlékezni, ő akkor is a miniszterelnök lesz.

Attilajukkaja 2018.07.23. 17:53:53

@6.Lenin:
"Talán téged azért tartalak annyira másnak, hogy megírom az okát, hátha te nem látod a saját hibáidat."
Eddig is tudtam, hogy a nagyképűségednek nincs határa. Én meg azért írok neked, mert nagyon pitiáner dolognak tartom, hogy másoknál próbálsz besározni. Miért jó neked, hogy egy harmadik személynek beírod, szerinted mekkora gyökér vagyok? Tényleg szükséged van erre?
Ah, ne is válaszolj! A dolog így is egyértelmű!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 18:14:08

@6.Lenin: "Én azért írok, és olvasom a válaszokat, mert érdekel mások véleménye. "

Egy faszt. Leszarod mások mit gondolnak, mit írnak. Hazudni jársz ide, nemtom mennyit kapsz érte, remélem mind gyógyszerre költöd.

Attilajukkaja 2018.07.23. 18:19:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"remélem mind gyógyszerre költöd"
Ha így lenne, nem járna ide másokat csesztetni.
Mert szép dolog, ha leírjuk a saját véleményünket, de azért csak a trollok látogatják az oldalakat, hogy másokkal szemben piszkolódjanak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 18:25:57

@invalid user name: "Szóval a népet kell leváltani. "

Vagy csak tájékoztatni a világ dolgairól. Nem pedig azt verni a fejébe, hogy a geci kell neki, hogy megvédje a migráncsoktól, akik mindenkit megerőszakolnak, még a nőket is.

Attilajukkaja 2018.07.23. 18:31:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szerintem ezek maguktól ilyen negatívak. Még csak nem is Fidesz trollok. Ez a legszomorúbb az egészben.

invalid user name 2018.07.23. 18:48:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha téged tájékoztatlak arról, hogy hülye vagy, és hogy valójában mi a helyzet, mi lesz a reakciód...?

Kb (tipikusan) az történik, hogy az emberek megvédik a saját addigi (hülye) álláspontjukat, majd az egészből.az marad meg, hogy beléjük kötöttem, de jól megmondták.

Na kb.

6.Lenin 2018.07.23. 18:53:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Miért szarnám le? Írj valami értelmeset, hátha meg tudsz vele győzni.
Miből gondolod, hogy nem vagyok azzal tisztában, hogy itt néhányan ki tudja hány nicken írnak úgy, hogy a másikat válaszra késztessék, növelve a kattintás számot.
ilyesmikre mi a faszért válaszoljak?

Vagy néha gondoltam olyasmire is, ha beperelhetne néhányatokat valaki rágalmazásért (nem értek annyit) tuti betojnék a röhögéstől, ahogy erőlködnétek a bizonyítással, vagy letagadva mindent. Olyan átlátszó az egész, hogy tényleg csak unaloműzőnek érdemes ide benézni.

Ha valaki csak ezeket a blogokat olvasná, talán tényleg szörnyülködne, hogy milyen szar ország lehet Mo, aztán, ha végigmegy az országon, gondolhatná, az biztosan egy másik Mo valahol Afrikában.

Mondjuk azt nagyon szégyellném, ha abból a pénzből kéne élnem, amit itt adnának ezért a sok faszságért.
Ettől azért mindig jobban éltem, hogy ilyesmire lennék szorulva.
Köcsög.

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:00:13

@6.Lenin:
"Vagy néha gondoltam olyasmire is, ha beperelhetne néhányatokat valaki rágalmazásért (nem értek annyit) tuti betojnék a röhögéstől, ahogy erőlködnétek a bizonyítással, vagy letagadva mindent. "
Én már ettől a gondolatodtól is halálra röhögtem magam! :o)))))
Betojni ugyanis nem szoktam. Szar lehet neked, ha folyton betojsz. :o(

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:12:47

@6.Lenin: Kurvára mindegy, mit hazudsz. Nem tartalak többre egy körömpiszoknál. Nem érdemled meg, hogy Attilajukkaja írjon neked kommentet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:14:09

@Attilajukkaja: Ne hidd. Csak túl naiv vagy. Ez is a fidesz választási csalás gépezetének a része, a fizetett hazug kommentelők minden fórumon. Ezt is a ruszkiktól tanulták, mint annyi minden mást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:15:59

@Attilajukkaja: Egyedül Birkáról tudom elképzelni, hogy nem fizetett troll. Hisz mit csinálna egy csetrobot a pénzzel? :))

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:20:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Csak túl naiv vagy. Ez is a fidesz választási csalás gépezetének a része"
Nem hiszem, hogy a dolgok ennyire fehérek-feketék. Ettől szerintem komplikáltabb a helyzet. De attól még lehet, hogy túl naiv vagyok.

"Egyedül Birkáról tudom elképzelni, hogy nem fizetett troll. "
Én pedig róla nem tudom elképzelni, hogy ne ez lenne a munkája, mert 7/24-ben kommentel. :o)

Attilajukkaja 2018.07.23. 19:23:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" Nem érdemled meg, hogy Attilajukkaja írjon neked kommentet."
Köszönöm, hogy megpróbáltál megvédeni, ... de ezt bízd rám. :o)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:25:50

@Attilajukkaja: A kólszenterben csetrobot, sok az üresjárat.

6.Szardarabnak meg csak megmondtam a véleményem. Tekintse kitüntetésnek, ha BÁRKI szóba áll vele.

6.Lenin 2018.07.23. 19:25:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én vagyok a hibás, mert hülyék vagytok? Hú, B+.
Gondolod, hogy a jukas attila nem ír, akkor összeomlik az eddigi életem? Vagy te?

Látod te egyáltalán mi is zajlik körülötted a világban?
Isi ászos vén alkoholistákat kéne imádnom valamiért?
Vagy imádkoznom kéne naponta, hogy spekuláns fiának a segge nehogy szétrepedjen mikor a boxos kedvese éppen tisztítja a kipufogóját?
Te nagyobb köcsög vagy, mint gondoltam.

Őszintén szólva ez a része nem szórakoztat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 19:30:55

@Attilajukkaja: Az átévéhun van egy ma reggeli riport egy diszlexiás srácról, aki egyetemet végzett, pedig a középiskolai tanárai halálra cikizték. Egyszerre szívmelengető és vérforraló. Azt nézd meg inkább, itt dögvész van.

www.atv.hu/videok/video-20180723-tanaria-nem-hittek-benne-diszlexiaja-miatt-megis-lediplomazott

Attilajukkaja 2018.07.23. 20:29:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A kólszenterben csetrobot, sok az üresjárat."
OK. Ha te mondod!

"Azt nézd meg inkább, itt dögvész van."
Megnéztem. Elég durva! Köszi a linket! De felemelő is. :o)))

invalid user name 2018.07.23. 20:37:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezért gondolom hogy a népet kell nevelni. Példaadással. Egyesével. Fárasztó és sokáig tart - húsz év minimum.

invalid user name 2018.07.23. 20:38:58

@6.Lenin:

Sztem túl sokat lógsz a pestises rácokon

invalid user name 2018.07.23. 20:41:38

@Attilajukkaja:

Hát a nagykörúton kívül tényleg fidesz véleményhegemónia van. De nem csak. Terepmunka sokat segít. Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.23. 20:43:18

@invalid user name: "a népet kell nevelni. Példaadással."

Nem tudnék jobban egyetérteni.

"pestises rácokon"

:))

6.Lenin 2018.07.23. 20:50:19

@invalid user name:

???

Vagy csak viccesnek szántad?

6.Lenin 2018.07.23. 20:59:56

-Úristen! Elájult, hívjon valaki orvost!
-Mi történt?
-Jött a cicus, és nevelni szerette volna.
-És?
-Elájult a röhögéstől.

invalid user name 2018.07.23. 22:33:07

@6.Lenin:

Jurákkata neve garancia a sületlenségek halmazára. Kár érte, mert jó bőr egyébként.

Attilajukkaja 2018.07.24. 14:36:49

@invalid user name:
"Terepmunka sokat segít. Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek."
Egyetértek!

paraszthajszal 2018.07.24. 14:47:33

@invalid user name: "Felcsúton pl. már inkább utálják a fideszt, de félnek."

Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire. Tipp: sima "kétharmados" (vagy magasabb arányú) győzelem Mészáros Lászlónak (nem, nem a KKP-s imposztornak). Legyünk realisták: a PAFC és Orbán háza körüli hecckampány, médiacirkusz és felhajtás, aminek a felcsútiak a vétlen áldozatai, néhányakat ugyan tényleg zavarhat, de a helyzet jelentősen javulni fog a gyülekezési törvény módosítása és a hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás Btk-tényállássá válásával a helyzet jelentősen javulni fog.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 15:02:00

@paraszthajszal: "Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire."

Augusztus 12-én kiderül, hogy kitől félnek, és mennyire.

Attilajukkaja 2018.07.24. 15:30:42

@paraszthajszal:
"Augusztus 12-én kiderül, hogy kit utálnak és mennyire."
A Fidesz szavazók kb. 70-a az ellenzék szociáldemokrata céljait találja inkább megfelelőnek (progresszív adórendszer, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, egészségügy átszervezése, stb.), de az elemi ösztöneik ezt felülírják. Mert mindenkinek fontosabb a biológiai biztonsága, csak utána jön a többi. Vagyis, ha azt hazudják az embereknek, hogy állandó veszélyben vannak, akkor elsősorban arra szavaznak, aki azt ígéri, hogy majd megvédi őket.
Szóval itt nem szerelemről vagy utálatról van szó, hanem elemi ösztönökről. Aki ezekre ügyesebben játszik rá, az győz. Ebben jobb Orbán, még akkor is, ha éjjel-nappal hazudik mindenkinek.

paraszthajszal 2018.07.24. 15:43:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Elég torz narratíva mindent a félelemmel magyarázni. Azt kéne már végre észrevenni, hogy az ún. „demokratikus ellenzék” egyszerűen nem volt képes és még most sem képes az emberek valódi problémáira érdemi megoldásokat, egy hiteles és pozitív alternatívát felmutatni.

Marad az átlátszó demagógia, a hitvány lózungok és főként a FujjKorruptFideszOrbánPatásÖrdögMindentRosszulCsinál. Márpedig erre az ellenzéki narratívára április 8. tanulsága szerint a választók többsége nem vevő; az ellenzéki pártok azóta mutatott látványos szerencsétlenkedése pedig még rontott is a helyzeten: m.origo.hu/itthon/20180724-a-jobbik-az-aprilisi-valasztasokat-kovetoen-honaprol-honapra-veszit-nepszerusegebol.html

Ami meg a nagypolitika mellett a helyi viszonyokat illeti: a falu az utóbbi tíz évben látványos fejlődésen ment keresztül, országos jelentőségű fejlesztések valósultak meg helyben (Puskás Akadémia, Pancho Aréna, Vál-völgyi Kisvasút stb.), a falu épül-szépül; akkor meg mitől kéne félni? Legfeljebb attól, hogy ez a dinamikus fejlődés megtörik, ha a falu rossz kezekbe kerül...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.07.24. 16:10:29

@paraszthajszal: "Elég torz narratíva mindent a félelemmel magyarázni."

Valóban. Az okokkal csak az okozatot lehet magyarázni.

A fideSS választási győzelmét annak köszönheti, hogy indokolatlan félelmet gerjesztett az emberekben, és erre adott "megoldást". Sima választási csalás. Nem csoda, hogy a deprivált vidéki szegények szavaztak rá 100%-ban.

"nem volt képes és még most sem képes az emberek valódi problémáira érdemi megoldásokat, egy hiteles és pozitív alternatívát felmutatni.
Marad az átlátszó demagógia, a hitvány lózungok"

Nem nem képes, a geci nem is akar megoldást adni az elszegényedésre, éppen hogy generálja a társadalom kettészakítását, így teremtve fogékony alanyokat a hazug demagógiájára.

"az ellenzéki pártok azóta mutatott látványos szerencsétlenkedése"

Amit a geci teremtett a választási rendszer kifordításával, és a számtalan választási csalással, pártok felszalámizásával.

"a falu az utóbbi tíz évben látványos fejlődésen ment keresztül"

Térkövezték a főteret.

Nem csak a falu, az egész ország lecsúszott Románia szintjére, és látványosan csúszik tovább Bulgária és Banglades szintjére.

"Puskás Akadémia, Pancho Aréna,"

Pazarló, tolvaj és kontraproduktív beruházások. Ezek is nagyban hozzájárultak az ország lecsúszásához.

6.Lenin 2018.07.24. 16:43:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

cicus, B+, amíg ezen a hülyeségeken rágódtok, soha nem lesztek még a hatalom közelébe sem. ez a minden vidéki bunkó szöveg annyira szánalmas, hogy szinte még nekem is fáj.

Persze más a tészta, hogy játszod a hülyét, hogy a Fideszt minden áron a hatalomba tartsd. Bár szerintem a Fidesz boldogul az ilyen hülyék nélkül is.

Senkinek sem jó, amit itt a B1-en műveltek, akkor mi a faszért csináljátok?
(3 kétharmados zakó után se esik le?)

Attilajukkaja 2018.07.24. 17:00:48

@6.Lenin:
"Senkinek sem jó, amit itt a B1-en műveltek, akkor mi a faszért csináljátok?"
Te miért jársz ide, ha ennyire hiábavalónak tartod? Gondolom, nem egy szimpla faszért, hanem valamivel húsosabb falatért.

"a Fidesz boldogul az ilyen hülyék nélkül is"
Megint kérdem: akkor minek jársz ide? Orbán nélküled is boldogul!

6.Lenin 2018.07.24. 17:23:02

@Attilajukkaja:

Nagyon 1xű a válaszom. Érdekel a körülöttem zajló világ. Mások véleménye.

Leírom még 1x, bár kétlem, hogy megérted.

Senkinek sem jó, ha egy kormánynak ekkora ellenőrizetlen hatalma van. még a kormánynak sem, hiszen nem tudja mérni a saját valós teljesítményét sem.
Én nyugodtabb lennék a jövőt illetően, ha lenne lehetőségem elfogadható alternatívák közt választani. Ma nem tudok, csak a kisebb rossz van az egyik oldalon, a másikon semmi.

Harmadszor nyer a Fidesz kétharmaddal. Itt meg annyi baromságot hordtok össze, hogy az ember haja égnek áll. Hogy a faszba lesz itt elfogadható alternatíva, és mikor?

Már 100x leírtam ezeket, de semmi. tovább megy a vidékiek bunkózása, meg hasonló marhaságok, közben meg:

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg

Tényleg ennyire balfaszok vagytok?

Attilajukkaja 2018.07.24. 17:35:38

@6.Lenin:
"Senkinek sem jó, ha egy kormánynak ekkora ellenőrizetlen hatalma van."
Akkor miért kampányolsz mellettük?

" ha lenne lehetőségem elfogadható alternatívák közt választani. Ma nem tudok, csak a kisebb rossz van az egyik oldalon, a másikon semmi."
Ugyan már! :o))) Ezzel minket vagy magadat akarod hülyíteni?

"annyi baromságot hordtok össze, hogy az ember haja égnek áll. Hogy a faszba lesz itt elfogadható alternatíva, és mikor?"
Ha utánanéztél volna, már ápr. 8.-a előtt is lett volna. De te csak azt szajkózod, hogy jaj-jaj, itt semmi alternatíva sincsen. Nevetséges!

"Már 100x leírtam ezeket, de semmi. "
Remélem, akkor már be is fejezed, mert sok értelme eddig sem volt.

"Tényleg ennyire balfaszok vagytok?"
És te?
Ilyen "balfaszságokat" bárki tud írni. Értelmes dolgokon kellene inkább elgondolkodnod, nem azon, hogyan balfaszozzál másokat.

6.Lenin 2018.07.24. 17:45:49

@Attilajukkaja:

"Akkor miért kampányolsz mellettük?"
Ez jött le abból amit írtam?

Hol az elfogadható alternatíva? Írjad már le!
Ápr. 8-án volt egy választás, a választók döntöttek.

"Már 100x leírtam ezeket, de semmi. "
Remélem, akkor már be is fejezed, mert sok értelme eddig sem volt."

Be, mert tényleg balfaszok vagytok, ha nem értitek.

még 1x
www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg

Bár kétlem, hogy valaha is valamit képes lennél ebből felfogni. Mi a faszért olyan légyszarnyiak azok a pici vonalak a narancssárga mellett?

Bunkók a vidékiek?
Ennyi rá a magyarázat?

Attilajukkaja 2018.07.24. 18:31:51

@6.Lenin:
"Hol az elfogadható alternatíva? Írjad már le!"
Minek? Amikor a pártok leírták a saját honlapukon. Csak el kellett volna olvasni!

"Ápr. 8-án volt egy választás, a választók döntöttek."
És ezzel mit akarsz mondani? Mi olyat, amit még nem tudni?

"tényleg balfaszok vagytok, ha nem értitek. "
Mert te olyan jól tudod, miről beszélsz, mi? Mindenki balfasz, csak te vagy villanykörte! :o))))

"még 1x
http://www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/6/69/03000.jpg"
Feleslegesen nyomod be a hivatalos statisztikákat 100-szor. Nem mond semmit.

"Bár kétlem, hogy valaha is valamit képes lennél ebből felfogni."
Már megint kezded! Ha nem tudsz valamire értelmes választ adni, akkor gyorsan lebunkózod a vitapartneredet. Legalább jó érzés? Mert hatékonynak nem mondanám.

invalid user name 2018.07.24. 20:53:35

@paraszthajszal:

Nocsak visszakerül a BTK-ba amit 94-ben töröltek?

simonpali 2018.07.27. 23:58:14

Az a lényeg, hogy ti kitartotok! No pasaran!

paraszthajszal 2018.07.28. 08:48:22

Meg is lett az eredménye, házhoz mentek a lófaxér:
index.hu/belfold/2018/07/27/a_jobbik_es_az_lmp_hazhoz_ment_hogy_a_fidesz_kioktassa_megalazza_oket_tusvanyoson/

Hát igen, akkor kell a politikusi bátorság, kedves Jobbik+LMP, amikor a gombot kell nyomni, mert utólag már csak mosakodni lehet. A választóknak pedig gyáva politikusikra nem lesz szükségük.

@invalid user name: "A jövőben két, vagy súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a zaklatást hivatalos személy sérelmére,
hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követi el". Így immár "a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy legyen olyan hely és időszak a mindennapi életükben, ahol, illetve amikor joggal elvárhatják, hogy hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket". Drága mulatság lesz ezentúl a Miniszterelnök Úr álmát, szórakozását vagy a családja nyugalmát megzavarni, "kedves" ellenzéki felforgatók – én a helyetekben kétszer is meggondolnám ezentúl, hogy akarjam-e ilyen nemtelen eszközökkel folytatni a küzdelmet Hazánk kiárusításáért, ha már a szavazók áprilisban immár harmadszor üzenték meg, hogy nem tartanak igényt rátok!

invalid user name 2018.07.30. 00:47:42

@paraszthajszal:

Nekem semmi bajom a miniszterelnökúr magánéletével, amikor nem miniszterelnök. De amikor közhatalmat gyakorló személy, akkor (bármennyire is gyáva) el kell viselnie az ellene tüntetőket.

Nem kötelező miniszterelnökúrnak lenni. Pénze mint a pelyva (tőled is lopta, tőlem is).

Attilajukkaja 2018.07.30. 16:53:31

@invalid user name:
"De amikor közhatalmat gyakorló személy, akkor (bármennyire is gyáva) el kell viselnie az ellene tüntetőket"
Elviseli, de csak ha TV-ben látja. A háza tájékán már nem. Pedig a kedvéért még az utcáját is egyirányúsították a környéken lakók nagy bosszúságára. De egy zavart elméjű "Napoleon" bármire képes.
És ezt csak most látjuk majd élesben!
Csak tudnám, hogy Elba szigetén majd rendes ápolók kezelik, mert nem akarok neki rosszat. :o)

invalid user name 2018.07.30. 22:45:43

@Attilajukkaja:

Köteles elviselni. Este, otthon is. Hacsak délután ötkor le nem mond a miniszterelnökségről.

Attilajukkaja 2018.07.31. 14:05:54

@invalid user name:
"Köteles elviselni."
Sajnálom, hogy nem értetted meg az iróniát. :o(
süti beállítások módosítása