B1 blogcsaládSzíjjártó Péter levelét megírta - és sikerült megnevettetnie az osztrák sajtót

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. május 10. - Szelestey

download_3.jpeg

  • Magyarország a GDP jó egy százalékát bukhatja 2021-től a közösségi jog megsértése miatt.
  • A magyarok pontosan tudhatják, mi is az az illiberális demokrácia, mert már átélték a szocializmus idején.
  • Amikor a krokodil mosolyog: átmenetileg barátságos képet vág Orbán Viktor.

FT

financial_times.jpg

Magyarország a lengyelekhez és a csehekhez hasonlóan a GDP legalább 1 %-ának megfelelő uniós támogatástól eshet el a következő pénzügyi időszakban.  Ezt számolta ki több elemző is a Bizottság múlt héten előterjesztett javaslata alapján. Sőt, a veszteség még ennél is nagyobb lehet, ha az alapok jelentős részét a következő hétéves pénzügyi időszakban valóban átcsoportosítják keletről délre. A londoni Capital Economics úgy kalkulál, hogy csak a szerkezeti alapokból 2021-től a bruttó hazai termék 1 %-ával kevesebb folyik be a térségbe, ami egyedül a lengyelek esetében évi 6 milliárd eurót jelent. A Bank of Amerika egyik szakértője arra figyelmeztet, hogy a kevesebb EU-pénz nem sok jót ígér a növekedés szempontjából. A magyar gazdaságon az előző periódusban 4-5 %-ot lendített a brüsszeli anyagi segítség. Ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor a keleti tagoknak a kohéziós források esetében már 11, az agráriumban pedig csaknem 18 %-os támogatásról kell lemondaniuk.

Az is hátrányos számukra, hogy a jogosultságot a jövőben már nem csupán az egy főre vetített jövedelem alapján állapítanák meg, hanem pl. aszerint, hány migránst fogadnak be, és hogy mekkora a munkanélküliség. Azután Magyarország és Lengyelország esetében tekintetbe vennék a jogállami klauzulát, ami további megvonást jelent, ha hatályba lép. És akkor még ott van az a tényező, hogy a jövőben ezeknek az államoknak többet kell befizetniük a közös költségvetésbe, mert gazdasági helyzetük sokat javult. Mindent egybevéve azonban sok függ attól, hogy a keleti kormányok mennyire képesek nagy összegeket lekötni a kohéziós alapokból 2021 után, mert ha ügyesek, akkor azzal jelentősen mérsékelhetik az elúszó pénzek arányát.

Kurier

kur.gif

Olyan, hogy illiberális demokrácia, nincsen, az egész fogalom egyetlen önellentmondás, mert üres, tartalom nélküli intézményeket takar. De amit Kelet-Európa jó részén napjainkban tapasztalni, azt a lakosság egyszer már átélte, csak akkor úgy hívták: népi demokrácia. Így látja a helyzetet az EP legutóbbi Magyarország-jelentésének egyik társszerzője. Az osztrák szociáldemokrata Weindenholzer nem bízik abban, hogy a következő négy évben Orbán Viktor eltérne eddigi irányvonalától, azaz a jövőben is módszeresen megszegi a demokráciát, a jogállamot és az alapjogokat. Sőt, az interjúalany csak további szigorodásra számít, épp ezért azt mondja, legfőbb ideje, hogy az EU végre lépjen alapértékei védelmében. Hiszen újabb intézkedés készül a civilek ellen, a sajtószabadság gyakorlatilag már nem létezik. Meggyengült az Alkotmány és a jogrendszer. Ebből a szempontból Weidenholzer alapvetően ésszerűnek tartja, hogy Brüsszel a jövőben a pénzzel próbálja jobb belátásra téríteni a magyar vezetőt. Csak éppen a folyamat igen hosszasnak ígérkezik. De már sok konzervatív képviselő is ott tart Strasbourgban, hogy elegük van Orbánból, mivel az Európa rovására politizál. 

NZZ

nzz.jpg

A lap a magyar kormánylista alapján úgy gondolja, hogy egyelőre az eddiginél barátságosabb arcot ölt Orbán Viktor. A személyi összetételt tekintve az elemzés Gulyás Gergely előrelépését tartja a legfontosabb változásnak, hiszen ő felel majd az Európa-politikáért és jó kapcsolatok fűzik a német uniópártokhoz. Az előd, Lázár János viszont diplomáciai botrányt okozott, miután egy választási propagandafilmben azt állította, hogy Bécset reménytelenül elárasztották a menekültek. A programot illetően a miniszterelnök idáig kevés konkrétumot árult el, amit tudni lehet, abból arra lehet következtetni, hogy megy tovább, ami eddig, miután Orbán az ország védelmének és a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. Ezen túlmenően szorosabb együttműködésre törekszik a Visegrádi Csoporttal, ám itt bőven lehetséges érdekütközés. A lengyelek ugyanis csatlakoznak a magyarokhoz és ők is elutasítják, hogy a jogállami elvektől tegyék függővé az unió anyagi segítségét. A csehek, de főként a szlovákok viszont jóval gyakorlatiasabbak ebben a kérdésben.

Die Presse

die_presse.jpg

Az újság eredetiben lehozza azt a levelet, amellyel Szíjjártó Péter alá akarta támasztani a „Soros-terv” létezését az osztrák államfő számára, ám a „cáfolhatatlan” bizonyíték mindössze egy A4-es papír, rajta háromnegyed oldalon 6 rövid idézettel az üzletembertől. Ezek egy részét Soros maga írta az elmúlt évek során, illetve bizonyos kijelentéseit elevenítik fel. Az előzmény az volt, hogy Van der Bellen a minap egy lapinterjúban nevetségesnek minősítette az FPÖ frakcióvezetőjének állítását a Soros-féle összeesküvésről. A magyar külügyminiszter a kísérő levélben arra hivatkozik, hogy a milliárdos le akarja bontani a nemzeti határokat, szorgalmazza, hogy az EU-t jelentős összegekkel segítse elő a migránsok betelepítését, illetve hogy ehhez a tagállamok pénztárcáját csapolja meg. A lap hozzáteszi, hogy Magyarországon Soros nézeteit úgy állították be a durva propagandakampányban, mintha azok az unió tényleges menedékpolitikáját jelentenék. A befektetőből sikerült oly mértékben ellenségképet faragni, hogy a végén a Fidesz-hívek több, mint 80 %-a azt hitte: Sorosnak pártja van.  

Kurier

kur.gif

A lap megjegyzi a Szíjjártó-levél kapcsán, hogy Soros két éve valóban felvetette: évente maximum 300 ezer embernek kellene menedéket adni és őket igazságosan el kellene osztani a tagállamok között. A szám egybeesik azzal, amennyit a Bizottság kezdeményezett, ám ezt sok kelet-európai kormány elveti. A cikk ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy Soros ötlete, amelynek semmi köze sincs a menekültválság kirobbanásához, egyszerűen igen jól beleillik nem egy nacionalista és jobboldali-populista keleti politikus EU-ellenes mondandójába, mármint hogy fölülről diktátumot akarnak rákényszeríteni országukra. A magyar külügyminiszter különben arról is igyekezett meggyőzni Van der Bellent, hogy a magyarok a választáson egyértelműen az ország biztonságára, a szuverenitás védelmére és a migráció leállítására voksoltak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1013903218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2018.05.10. 16:03:10

@Sir Galahad: Amit a bankok meg a multik megint szépen ráterhelnek a fogyasztókra. Vagyis onnantól, hogy a brit és német adózók befizetései már nem surrannak fel Lőrinc gazda bankszámlájára, azt is nekünk kell majd pótolni.

Sir Galahad 2018.05.10. 16:08:41

@chrisred: És az milyen jó lesz nekünk, ugye?

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.10. 16:11:15

@chrisred:
Rákosinak az utolsó szabad választáson volt 22%-a, most is közel ennyit kaptak a ballerek a választáson (MSZP + DK +Együtt). De nost már nincs itt a Vörös hadsereg, így kénytlenek beérni a régi bolsevik jelszó ismételgetésével: mi vagyunk a többség

morph on deer 2018.05.10. 16:11:17

@czerka:
“De érdekes módon csak most van baja a korrupcióval a brüsszelitáknak. Gyurcsány alatt nem volt?”

Ó, hát dehogynem!
Igazából Gyurcsány veje vol érintett egy 11 milliárdos csalásban, az ő kisvasútja jár a stadionja mellett, közben a haverja tévécsatornáit nézi a nép, ha éppen nem az újságjait olvassa, vagy a kaszinóiban játszik szerencsejátékot, ahogy keresztény emberekhez illik.

Az is köztudott, hogy Gyurcsány szomszédja lett a leggazdagabb magyar, mióta puszipajtása miniszterelnök, a Gyurcsány apja lett “kőgazdag” milliárdos, a lánya pedig a saját lábunkon áll, miközben kastélyokat meg szállodákat szerez meg...

Ezt mind tudjuk! És ez így igaz, mindössze a liberálbolsevik propaganda próbálja úgy beállítani, hogy ezt mind orbán tette!

Ja. És közben a Gyurcsány fia “gyógyítja” kézrátétellel a szekta tagjait!
Vagy nem ő az?

Mondjuk rá is vannak szorulva, az nem vitás.

Minden más aljas hazugság! :)))

chrisred 2018.05.10. 16:12:26

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Eddig az uniós támogatások csak a volt szovjet érdekszférából kimenekített valamikori KISZ titkárok rokonainak, barátainak és üzletfeleinek adtak esélyt.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.10. 16:12:44

888.hu/article-magyarorszag-ott-van-a-vilag-legjobb-befektetesi-celorszagai-kozott
Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között található, régiós szinten pedig két kategóriában is első helyen szerepel a Site Selection Global Best to Invest 2018 jelentése alapján

_atpijkamo_ 2018.05.10. 16:16:03

@Armatúra: Ugyanúgy, ahogy a többi Soros György által külföldről támogatott civil szervezetet.

chrisred 2018.05.10. 16:16:45

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: A kékcédulás óta nem volt Magyarországon szabad választás?

Sir Galahad 2018.05.10. 16:17:38

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Ennyire nem egyszerű ez. A mediterrán országok válságában vastagon benne van az is, hogy a rájuk erőltetett közös fizetőeszköz miatt a magországok lazán érvényesíteni tudják velük szemben a gazdasági erőfölényüket a saját piacaikon is. Közvetve tehát okozói a válságnak, és ezt illenék valahogy kompenzálni - mondjuk nem a kelet-európai országok kárára, hanem mondjuk adósságelengedéssel, de ez más kérdés.

morph on deer 2018.05.10. 16:18:17

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
“Szíjártó levelében 6-8 pontban hivatkozásokkal foglalja össze...”

A pontok pontos száma nemzetbiztonsági okokból 826 évre titkosítva, azért nem lehet elárulni, hogy mennyi is az igazából!

Vagy nem?

Amúgy a vicc eredetileg pont a Szijjártó blődségeire vonatkozott, téged ezzel is becsaptak! :)

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.10. 16:32:08

@sZulamith:
"Mert ugye a nép harag szokott válogatni"

A Kossuth téri népharag nagyjából a gyurcsányista nyugger baller és az elpiált agyú kopasz jobber kategóriás tüntizők egymásra borulásáról szól. Pár éve még egymást pocskondiázták, de jutott bőven könnygáz meg gumilövedék, most egymásra találva köpködnek valaki mást. Egy bizonyos szellemi szint alatt már ez is belefér

Ménár Atya 2018.05.10. 16:35:30

@Tothotto: És ezt a magyar sajtó hónapokig titkolja :)

indeksz ISIS Al Kaida mind CIA projekt 2018.05.10. 16:41:12

Soros papa és a CIA sajtója megírja, hogy nincs is Soros- terv.
Ahogy kötelező kvóta se volt, nincs és nem is lesz soha, igaz?

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/1567405433281236/

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.10. 16:42:02

@chrisred:
1947-ben nagyjából szabad választás volt, annyira hogy még csalni is szabad volt annak akinek a szovjetek megengedték. Utána már a választás látszatára se adtak, ilyen értelemben ez volt az utolsó amikor még választásról lehetett beszélni

Persze tudom téged most az zavar hogy túl sok párt volt a választási listán, de nektek ez már úgyis mindegy a végeredmény szempontjából

Több cseszlovák filmvígjátékot! 2018.05.10. 16:54:22

@Sir Galahad:
Az uniós támogatások azon egyszerű oknál fogva csökkennek, hogy az egyik legnagyobb nettó befizető UK-t sikerült kiüldözni. Most kevesebb zsetonnal kell tovább játszani a brüsszelitáknak ugyanazt a játékot. Ami változatlan az az ostobaság ahogy a problémákat kezelik. Kelet-európa (ahogy minket neveznek) egy fejlődőképes vonzó befektetési térség, ezenkívül az unión belüli munkaerővándorlás révén is bőven profitál belőle az Unió gazdasága

A dél-európai kabócák elsősorban belső problémáktól szenvednek, amit nem lehet Brüsszelből megoldani. Lásd katalán válság, amire az égvilágon semmi megoldás vagy legalább javaslat se létezik. Az "európai értékek" csődöt mondanak ha nem néger meg arab bevándorlók a téma

morph on deer 2018.05.10. 17:06:00

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:
“És Szíjjártót kivel érték tetten?”

Hát a Sorossal! :))
Nem is csoda, még így tarajmentes állapotban sem, csak nézd meg a fenti képet! Ha ez nem elég, akkor semmi.

teéjesenmindegy 2018.05.10. 17:34:15

"A befektetőből sikerült oly mértékben ellenségképet faragni, hogy a végén a Fidesz-hívek több, mint 80 %-a azt hitte: Sorosnak pártja van. "
Rém hiteles egy lap ez, rém jól értesült újságírókkal. :D

teéjesenmindegy 2018.05.10. 17:37:15

Ja, meg azt ne higgye már senki, hogy ezeket a cikkeket nem itteni újságírók írják.
Lófaszt nem küld ide a FT vagy a Kurier, hogy körülnézzen. Az ilyen szelestey/bolgár/paul lendvai félék megírják a cikkeiket, aztán utána lobogtatják, hogy a financial times meg a newyork times ezt írja.

teéjesenmindegy 2018.05.10. 17:38:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ja. Le kell írniuk egy papírra, ha kapnak pénzt külföldről? Úristen, ez az elnyomás maga...

2018.05.10. 17:44:56

@chrisred: ez konkretan nem igaz. Csak itt az ezer fos kis falumban van 4 szolosgazda, akik 20 millas traktorokkal jarnak (fele EU penz), es mivel szemelyesen ismerem oket, tudom, hohy semmilyen fideszes kotodesuk nincsen, meg csak nem is fityisz szavazok. Lehet palyazni is, es nem csak fikazni.

2018.05.10. 17:46:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a 888.hu konkretan semmivel nem hazudik tobbet, mint a 4 nagy hitelminosito.... ;+)

VT Man 2018.05.10. 18:06:39

Index a Soros Tervrol:

"Ez tényleg így lenne? Nézzük sorban.

Soros György 2015 szeptemberében, félig-meddig válaszul Orbán Viktor addigi bírálataira, kiadott egy esszét, amelyben valóban vázolt egy hat elemből álló tervet (ő maga is a terv szót használta). Azért kell ez, érvelt, mert meg kell erősíteni a menekültek beáramlását érintő szabályozást, hogy minden biztonságos, rendezett módon történjen, és olyan ütemben, amely arányban áll Európa felszívóképességével. A terv szerint a válság megoldásához

1. Az EU-nak évi egymillió migránst kellene befogadnia, és a terheket igazságosan meg kell osztania. Emellett migránsonként 15 ezer eurót kellene biztosítania, hogy az első két év lakhatását, egészségügyi ellátását és oktatását fedezzék, „és hogy a menekültek befogadását vonzóvá tegyék a tagállamoknak”. Ehhez, ha kell, bocsásson ki kötvényt az EU. Vagyis „a Soros-tervben” az országok, nem pedig a menekültek kapnák a pénzt.

A tervében azt is írta, fontos, hogy a tagállamok és a menedékkérők is kifejezhessék, mit akarnak. „Odatenni őket, ahová ők akarnak menni, és ahol őket is akarják, ez a siker elengedhetetlen feltétele” – írta.

2. Aztán finanszírozni kell Libanon, Jordánia és Törökország feladatait az ott élő négymillió menekült ellátásában.

3. Az EU-nak létre kell hoznia egy közös menedék- és bevándorlási ügynökséget, és egy közös határőrséget, mert a 28 különálló szervezet működésképtelen, igazságtalan (országonként eltérőek a szabályok), és drága.

4. Biztonságos csatornákat kell létrehozni a menekültek utazásához. Ez az a pont egyébként, ami miatt a leghevesebb bírálatok érik Sorost, mondván, a civil szervezeteivel „taxiztatja” Európába a menekülteket, összejátszva az embercsempészekkel is. Erre mondják a civilek, hogy a menekültek mindenképp útra kelnének, ők csak életeket mentenek.

5. Az EU által létrehozott működési és pénzügyi megállapodásokat arra kellene használni, hogy egységes világszabványt állítsunk fel a bevándorlók/menedékkérők kezelésére.

6. Ahhoz, hogy az EU fel tudjon szívni évi egymillió migránst, a magánszektort is be kell vonni. NGO-kat, egyházakat, vállalatokat kell rávenni, hogy szponzorként működjenek.

Az írás azzal zárul, hogy szerinte Orbán hozzáállása megosztja és rombolja az EU-t azáltal, hogy megtagadja az értékeket, amikre Európa épült, és megszegi a törvényeket, amik működtetik.

Egy nem sokkal később a Bloombergnek kiadott írásos közleményében pedig úgy értékelte, hogy „Orbán terve szerint a nemzeti határ maga a cél, és a menekültek ennek akadályai.

A mi tervünk szerint viszont a menekültek a cél, és a nemzeti határok az akadályok.

KAPCSOLÓDÓ
Hétfőn indul a török-EU menekültcsere
Hétfőn indul a török-EU menekültcsere
A visszaküldéshez hiányos a személyzet és az infrastruktúra. Tüntetések előzték meg a hétfői kezdést.

A fenti tervben is világossá tette, mit gondol a kvótákról, de egy 2016. tavaszi, majd őszi írásában még konkrétabb volt. Ezekben az áll, hogy az az év márciusi török-EU megállapodásnak négy nagy hibája van: nem összeurópai, mert Merkel tárgyalta le és kötötte meg, alulfinanszírozott, Görögországot egy ketreccé változtatta, és ami a legfontosabb, írja Soros:

nem önkéntes, mert az EU kvótákat akar bevezetni, a menekülteket ott akarja elhelyezni, ahol nem akarnak lenni, és ahol az országok sem akarják őket.

„Ez szerencsétlen, mert az EU nem élhet túl egységes menekült- és migrációs politika nélkül.”"

index.hu/belfold/2017/09/08/soros_terv_migracio_fidesz_kvotaper/

VT Man 2018.05.10. 18:07:35

"Hogy mi lenne a megoldás? Hát egy újabb, ezúttal hétpontos terv, írta tavaly ősszel Soros. Itt már visszavesz a befogadandó menekültek számából. Röviden:

A menekültek biztonságos és rendezett módon való befogadása, mondjuk 300 ezer emberé évente. (A 2015-ös írásában lévő egymillióhoz képest a 2016. tavasziban 3-500 ezerről ír, ez lett végül 300 ezer)
Az EU szerezze vissza a határok feletti kontrollt.
Pénz. Évi legalább 30 milliárd euró kellene.
Közös határvédelem, menekültkérelem-elbírálás és menekültáthelyezés.
Önkéntes részvétel az áthelyezésben.
Az EU nagyobb segítsége a menekülteket fogadó országok és Afrika felé.
Befogadó környezet megteremtése."

torró 2018.05.10. 18:28:42

Jó is az a liberalizmus. ma olvastam Bősz Anett javaslatát, hogy ne szólítsuk anyát, anyának, hanem csak egyszerűen a nevén. Szóval kedves balos kommentelők baj van, mert innentől nem tudtok anyázni, csak Mariskám létezik.Na szóval ilyen komoly ötleteik vannak a liberális gondolkodóinknak. Nem tudom ezen tudnak e vajon az Osztrák sógorok nevetni!?És kíváncsi lennék , hogy ezek a sajtó orgánumok miért hallgatják el a valós problémákat az olvasóik elől. Na ezen ki röhög?

Wildhunt 2018.05.10. 18:42:53

@Cycmen: nem egyharmad. A náci egyötöd, a "libsi" egytized.

Netuddki. 2018.05.10. 19:06:04

@LKerekes: "Ha nincs illiberális demokrácia, akkor liberális demokrácia sincs."

Hülyék! Vagy van demokrácia, vagy nincs.

2018.05.10. 19:18:16

@Cycmen:

Figyelj csak fityiszdroid!

Először is: Én már akkor jobboldali érzelmű voltam, amikor te még a homokozóban tologattad a csattogós lepkét, és a fikát zabáltad az orrodból.
Ezt bármikor bizonyítani is tudom, mert papírom is van róla.
1986. június 16. Bem szobor, ha ez mond neked valamit. Ha nem, hát kapd be.

De hogy okosodj faszarcú! A szillogizmus olyan következtetést jelent, melyben egy kijelentés, akár egy konklúzió vagy egy következmény két másikból következik.
A te és elvbarátaid hozzáböffenése jó része éppen ezt takarja!

Egyébként továbbra sem adtad jelét, hogy ez változna, mert azt gondolod, libsi vagyok, holott:

Pro primo: Ez az én hozzászólásaimból nem derül ki.
Pro secundo: Ám te mégis ezt a következtetést vontad le.
Pro tertio: Na látod, ez a szillogizmus.

De ezen túl még takonygerincű konformista is vagy, aki a mindenkori hatalomhoz dörgölőzik, valami kis pluszt remélve érte. Tán trafikod van gyökér?
És még agyatlan, önálló gondolkodásra képtelen is, mert csak azt mantrázod, amit a gazdi és a többi fityiszdroid ideböfög.

Egyetlen (!) értelmes és építő jellegű kritikát, vagy gondolatot nem olvastam tőled, pedig visszaolvastam néhányat. Csak a fikázás, és a visszafelé mutogatás megy, no meg a személyeskedés. Bár abban is gyengén teljesítesz faszkalap.
Menj és játssz a pöcsöddel inkább!

barankai 2018.05.10. 19:36:25

@John Nethem: Bizony. És az osztrák szocdem politikus akinek a pártja a tengernyi szálhámosság miatt megbuktázott, az biztos objektív demokratikus mérce. Vagy a évtizede csőd szélén táncoló ballib NZZ mint mértékadó forrás. Jó vicc.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.05.10. 19:36:31

Orbán faszszopója ennyire hülye. Fel nem tudja fogni, hogy Hegyeshalmon túl már nem a segghülye falusi magyar fajta népek élnek, akik együtt rettegnek a hibbant orbán minden lázálmával. Aztán Szargyártónak sikerült bemutatnia a világnak hogy mekkora elmegyógyászati eset a magyar kormány meg a magyar nép.

Ezek a fideszes barmok tényleg ennyire hülyék hogy fel nem fogják hogy az elmebajaikat elég csak a birka magyarok elé vinni, úgyis megvan a kétharmadnyi ostoba vidéki sutyerákjai, akik beszopják öket és szavaznak rájuk.

A világ meg csak röhög ezen az emebeteg magyar népen, föleg amikor tálcán viszik elé bemutatni azt, amit egy normális ember inkább eltitkolna.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.05.10. 19:40:46

@torró:

A liberalizmus azt is jelenzi, hogy a magadfajta primit´ív fidesz birkáktól nem vonják meg se a szavazati jogot, se nem tiltják meg hogy ide is beugassad a sötétséget. A felcsúti gazdád által imádott illiberalizmusban ilyen jogaid aztán nem lesznekköcsög te köcsög fidelitaszos, úgyhogy használd ki a megmaradt idöt a még megmaradt liberális jogaiddal, mielött orbán gazdád a pofádat is röghöz köti nem csak a testedet.

torró 2018.05.10. 20:03:09

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
Óóó! Micsoda ékesszólás és kultúra ömlik nagybecsű szádon keresztül. Élmény a fajtádat hallgatni amint liberális módra próbál nem primitív tanúbizonyságot tenni. Na ezért buktatok ki közéletből.

Cycmen 2018.05.10. 20:03:56

@Látens Inszinuáció:" Egyetlen (!) értelmes és építő jellegű kritikát, vagy gondolatot nem olvastam tőled, pedig visszaolvastam néhányat. "

Sajnálom inszeminátor úr, de hozott anyagból dolgozom. Az itteni nyögvenyelős műbalhékra bajos nagyformátumú kommentet írni, bár szerintem vannak jó pillanataim is, de ha nem tetszik hát nyasgem! :D

tudorka57 2018.05.10. 21:00:54

lajos, lajos, elment az eszed?
lajcsika, megbolondultál?
laja, keresd meg a dilibogyókat és kapd be gyorsan azt is, ne csak a soros gyuriét!

sZulamith 2018.05.10. 21:54:14

@Több cseszlovák filmvígjátékot!: Szerintem annak kell örülni, hogy ilyen szinten viselkedtek a tüntetők. Nem becsülném le a budapestiek kivonulását (nem párt rendezvény volt) ha a kormány lennék. Én csak adófizető polgár vagyok, sajnos ezért sem telik olyan okos szerkentyűre, mint a képviselők kaptak.

Narancsos kommunizmus 2018.05.10. 22:16:11

Mindenki nyugodjon meg, ugyanannyit fognak lopni a fideszesek jövőre is. És ezt nem az agyhalott trolljaik kapják. Legtöbbje ingyenbalfasz.

teéjesenmindegy 2018.05.11. 00:02:24

@sZulamith: Igen. NAgyon méltósággal viselkednek a tüntetők, akik kimennek. A többi tüntető pedig még jobban viselkedik, hiszen otthon marad, és a négy fal között tüntet. Hihetetlen, hogy 6-8 milliós tüntetések milyen csendben és méltósággal lezajlanak minden héten. Néhány ezer az utcán, sok millió meg otthon...

Lehetnék én is 2018.05.11. 00:56:58

Én is hoztam egy cikket, valamiért Szelestey szakíró válogatásába nem fért be

Magyarország a világ tíz legjobb befektetési célországa között

www.origo.hu/gazdasag/20180510-magyarorszag-vilag-tiz-legjobb-befektetesi-celorszag-kozott.html

tudom, pfuj origó, de így erős lecsúszás közben a kis siker is siker

Lehetnék én is 2018.05.11. 00:59:22

@sZulamith: abszolút korrekt a református egyház vezetőinek leköpése, a rendőrök szidalmazása, stb.

Milyen szar kis tüntetés lenne, ha nem lenne ilyen méltóságosan visszafogott az a pártucat nyugdíjas és büfé/ruhatár szakos tüntikéző.

chrisred 2018.05.11. 05:38:36

@abcdefghijklmm: Konkrétan az nem igaz, hogy én bármit írtam volna fideszes kötődésről. És ez könnyebben ellenőrizhető, mint az ismerőseid pályázatai.

2018.05.11. 06:44:42

@Lehetnék én is:

Mondjuk az origo-t, mint hiteles sajtóorgánumot idecitálni, komoly elmezavarra utal...

2018.05.11. 07:26:11

Nincs olyan, hogy "osztrák sajtó", mint ahogy "magyar sajtó" sincs, csak konkrét szerkesztőségek vannak, bennük nagyon is konkrét újságírókkal.
Ha a T. Blogger napjait az határozza meg, hogy az ezekben a konkrét szerkesztőségekben ülő konkrét osztrák újságírók mit írnak Magyarországról vagy a magyar politikáról, akkor ez váljon egészségére.

Egyébként nevessenek. Amíg lehet.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 08:01:15

@Látens Inszinuáció:

Az origó pont annyira hiteles, mint a ballib hírhamisítók. Hogy ez Index, 444, meg a többi ballib foskupac nem ír erről az őket minősíti.

Index.hu.hazudik 2018.05.11. 08:30:23

@sZulamith: hol dolgozol hogy nem tellik rá? 4 órában kisállat tenyésztőként Bivalybasznád környékén 3 cső kukoricáért??? Lehet váltanod kellene nem???

Hozzászólok 2018.05.11. 08:38:13

óóóóó. hogy még számszerűségében is egyezett a bizottság és Soros javaslata?

Tényleg paranoiás aki elhiszi hogy bármi összefüggés lehet a kormányfőnek kijáró ceremóniával hivatalosan fogadott Soros véleménye és a bizottság döntései között.

Bizony jót kacagnak ezen az okos osztrákok. A svédek talán még nagyobbat: már müezzinjük is van több városban. Naponta többször hangszóróról.

Hajrá, fejlett és demokratikus nyugat! Köszönjük hogy példát mutattok nekünk!!!

Lehetnék én is 2018.05.11. 08:40:52

@Látens Inszinuáció: szillogozmusnak tűnik a következtetésed
az origo-t, mint hiteles sajtóorgánumot idecitálni, komoly elmezavarra utal...

én csak arra mutattam rá, hogy ez a lapszemle ugyanolyan ballibant szűrővel készült mint a többi szelestey-féle, és hogy lehet pozitív nemzetközi megitélést is találni.

ha lett volna index cikk erről, azt linkelem nektek, de ott nem érte el a hírszerkesztők ingerküszöbét. de attól még lehet igaz

2018.05.11. 08:53:54

@Lehetnék én is:

Ha te mondod! De azért:

atlatszo.hu/2018/03/24/53-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanykozeli-media-sokkal-tobbet-mint-egy-evvel-korabban/

A tisztesség jegyében rákerestem az index és a többi baloldali vagy független sajtó elleni perek számára is, de összesítést nem találtam erre vonatkozóan.

Egyébként már több alkalommal is jeleztem, nem baloldali vagyok, hanem konzervatív jobbközép, azonban nekem van önálló véleményem, és nem mantrázom a mindenkori hatalom álláspontját.

Grand Prix 1801 2018.05.11. 08:54:41

@chrisred: Rákosi egy beteges zsidó bolsevik gonosztevő parazita volt, nem a magyar egészséges többség.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 08:55:56

@Lehetnék én is:

Valahol röhejes, hogy azok a ballibek vádolnak másokat elvakultsággal, akik nemes egyszerűséggel letagadják a valóság felét, és fake news-nak minősítenek mindent.
Olyan dolgokat is, ami könnyen ellenőrizhetően megtörtént, csak ellentmond a világképüknek, nem illeszkedik a prekoncepciójukba.

Aki nem olvas Origót, Magyar Hírlapot, Pesti Srácokat, azt a ballib újságok, mint Index, 444, HVG egyfajta álomvilágban tartják. Ez persze fordítva is igaz, de mivel jelenleg egy Index blogban írunk erről, így az itteni jobboldaliak nem ilyenek.
Az álomvilág egyenes következménye, hogy nem tudják befogadni, elfogadni a választási eredményt, nem értik, és sértegetik a Fidesz szavazókat, éhezik az olyan gyűlöletkeltő marhaságokról fikciókról szóló blogokat, mint ez itt pl.

Grand Prix 1801 2018.05.11. 08:57:47

@Több cseszlovák filmvígjátékot!:

1947-ben magát a választást a bolsevikok még csalással sem tudták megnyerni, csak utólag a választás után a Függetlenségi Párt mandátumainak törvénytelen megsemmisítésével sikerült nagy nehezen többségbe kerülniük a koalíciós társaikkal együtt.

Grand Prix 1801 2018.05.11. 09:00:33

@Balango: Nincs olyan hogy "sajtó". Tulajdonosok vannak, akik újságjaikon, tévécsatornáikon keresztül eljuttatják a tartalmaikat a közönséghez. Minden tulajdonos elfogult a saját érdekei iránt, tehát olyan tartalmat közöl ami neki megfelel.

konrada 2018.05.11. 09:01:55

@Látens Inszinuáció:
...vicces az ilyen minősítgetés, mikor pont egy olyan sajtószemle blogján vagyunk, ahol az origós szinten elfogult beírásokból szemezgetnek..;))

(S nem védem az origót, az tényleg van olyan elfogult sz.r, mint a szeressteis cikkeknek aposztrofált olvasói levelei...;)

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 09:01:56

@Látens Inszinuáció:

A helyreigazítása per egy megtörtént dolognak a tálalásáról szól.
Jelen esetben is könnyen ellenőrizheted, hogy a hír valós.

Az Index és a HVG ha írt volna erről, akkor nyilván azt kereste volna, miért nem hiteles ez az eredmény. Mint ahogyan fordított esetben a Soros szervezetek által mért korrupciós index-et hitelteleníti pl az origó.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 09:06:45

Blogmotor ? Eltünt pár hozzászólás.

chrisred 2018.05.11. 09:12:08

@Ballib vagyok rettegek: Vagy egy nem megtörtént dolog tálalásáról.

birka menet 2018.05.11. 09:28:28

A gazdasági bünöző Szíj´ártó fater gyerekéről van szó? Aki semmi mást nem tud csak seggdugacsként végrehajtani Orbán gazdájának minden ámokfutását?

Ez a fidesz banda nem megnevette a kölföldet a mindennapi rettegéseivel a Soros ellen, hanem megdöbbentette, hogy ekkora idióta nemzet lakik Európa közepén!

birka menet 2018.05.11. 09:29:28

@Ballib vagyok rettegek:

origó, te szerencsétlen degenerált? Nagyobb hazudozó az a szennyportál mint egykoron a Prvada!

bpbp78 2018.05.11. 09:30:00

@Ballib vagyok rettegek: 888.hu/article-magyarorszag-ott-van-a-vilag-legjobb-befektetesi-

Nekem az eredeti cikkel csak egy gondom van, már ha esetleg te is megkerested és elolvastad a forrásod forrását:

"This is one of the few awards Site Selection produces based entirely on subjective input." - Szóval ez a díj egyáltalán nem objektív méréseken alapul...lehet, hogy jól hangzik, de ez olyan így, mint a fidesz kormányzása úgy általában...az egyik oldalról úgy néz ki mintha...aztán ha a mélyére nézel nincs mögötte semmi...

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 09:35:24

@bpbp78:

Hát az valóban gond. Hogy nem objektív szempontok alapján készül a sorrend.
Viszont cserébe pl alig van valami ami objektív szempont alapján készül.

Pl a Sorosék által készített korrupciós és demokráciadeficites lista bizonyosan nem objektív szempontok alapján készül, mert ahogy a ballibek kerülnek hatalomra egyből javulunk 10-20 helyet, és ahogy jobboldali erők győznek romlunk.
Jöhet közben 4-es metró, OLAF jelentés, 2006.10.23. mit sem számít, hisz ha ballibek kormányoznak, akkor minden remek.

Az országról írt jelentések se objektívak, mert amik okán támadnak minket, az rendszerint bevett gyakorlat az EU több tagországában is.

teéjesenmindegy 2018.05.11. 09:35:59

@Látens Inszinuáció:
"A tisztesség jegyében rákerestem az index és a többi baloldali vagy független sajtó elleni perek számára is, de összesítést nem találtam erre vonatkozóan."
1. Nincs olyan, hogy független sajtó.
2. Az, hogy nem találtál ilyem összesítést, az csak egy dolgot jelent, hogy a jobboldaliak nem csináltak ilyet.
3. Amikor a jobboldaliak perelnek, akkor az a "fidesz ráront valakira" az a sajtószabadság megtiprása, akkor az a világvége, a hatalom fenyegetése. Lásd: Orbán azt mondta, hogy jogi elégtételt vesznek mondjuk a Kósa féle hazudozásban...

Grand Prix 1801 2018.05.11. 09:39:11

liberálisdemokrácia = cenzúra

chrisred 2018.05.11. 09:45:29

@teéjesenmindegy: A független sajtó azt jelenti, hogy az állami hatalomtól független sajtó. Azt állítod, hogy ilyen Magyarországon nem létezik?

Cycmen 2018.05.11. 10:05:39

@Látens Inszinuáció:" Mondjuk az origo-t, mint hiteles sajtóorgánumot idecitálni, komoly elmezavarra utal..."

Mármint a B1-re? Ha elfogadjuk alaptételnek hogy az Origó nem hiteles, akkor is minimum egyenrangú a B1-el.

chrisred 2018.05.11. 10:15:32

@Cycmen: Az Origo médiatermék, ami részben közpénzből működik, ez meg egy magánblog.

Grand Prix 1801 2018.05.11. 10:17:50

@chrisred: A független sajtó nem csak az állami hatalomtól független, hanem annak ellenségeitől is.

chrisred 2018.05.11. 10:24:34

@Grand Prix 1801: Ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem az érzelmi alapállása teszi függetlenné a médiát, hanem a hatalmi ágaktól való elválasztása.

LebensraumamOsten 2018.05.11. 10:25:13

@Látens Inszinuáció: Gratulálok! Kár, hogy nem érti meg. És tudod miért?
Mert ez nem egy gumigerincű hatalomhoz dörgölődző csóró kisszavazó, aki eladja a piszkos kis lelkét egy Böske-utalványért.
Nem, a helyzet ennél sokkal súlyosabb. Ez a rohadék egy a kormány nézőpontjából fillérekért foglalkoztatott (de azért a KSH szerinti átlagkeresetet simán meghaladó összeggel honorált) hivatásos troll. Egészen pontosan annak egyik véleményformáló profilja. Nincs értelme vitatkozni vele. Nem azért van itt, hogy vitát generáljon, hanem hogy lejárasson, beszennyezzen, hazudjon, alternatív valóságot tukmáljon rá a nem sziklaszilárd meggyőződéssel rendelkezőkre.

felső határ nincs 2018.05.11. 10:32:48

@LebensraumamOsten: Dolgotok a kov. 12 evben a vitatkozas, egymassal.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 11:03:21

@chrisred:

Szuper..
Akkor az Index, Népszava, Hvg meg a többi 2002-2010 között nem volt független, hisz ugyanúgy ki voltak tömve állami hírdetéssel, mint most az akkori ellenzéki sajtó.

És ezek szerint akkor veszítik el újra a függetlenségüket ezek a remek ballib seggnyaló média kupac, ha győznek a ballibek.

Persze ilyen értelemben lehet, hogy függetlenek maradnak, de ez mindenkinek sokkal jobb így.

Grand Prix 1801 2018.05.11. 11:06:56

@chrisred: Függeni nem csak az államhatalomtól lehet, hanem annak ellenségeitől is, tehát független az a sajtó amelyik mindkettőtől független.

Cycmen 2018.05.11. 11:18:24

@chrisred: Az Origo médiatermék, ami részben közpénzből működik, ez meg egy magánblog.

És egy miképpen kapcsolódik a hitelességhez?

Cycmen 2018.05.11. 11:27:33

@LebensraumamOsten: Ma mindenki filozofikus hangulatban van?
Nagy tévedésben vagy, szórakozni járok ide minden anyagi előny nélkül.
El sem hiszed mennyire vicces amikor felháborodott röfögést generál egy egy hozzászólásom. Van amikor ostobák vagytok, van amikor fárasztóak, de alapjában véve szeretlek benneteket kis libbantak! :D
A látens inszi prédikációja fenomenális volt, majdnem beszartam rajta!

chrisred 2018.05.11. 11:32:00

@Grand Prix 1801: De, függni csak a hatalmi ágaktól lehet, mert csak a közhatalommal felruházott szervek hozhatnak másokra nézve kötelező szabályokat.

chrisred 2018.05.11. 11:33:26

@Ballib vagyok rettegek: Valószínűleg így volt, nemvoltak független médiatermékek.

konrada 2018.05.11. 12:12:30

@Cycmen:
...hát a közpénz legfeljebb a hirdetésekből jön az origóra - ahogyan a népszavába is, csak kevesebb;) - az a matávé, csak hát a németek benyalnak a megrendelésekért...;)
(Tudod, ahogyan az index is a Simicskáé, csak neki nem kell annyi felsz.pás, így kevésbé hajtja őket..;)

sZulamith 2018.05.11. 12:29:26

@Balango: "Nincs olyan, hogy "osztrák sajtó", mint ahogy "magyar sajtó" sincs,...."

Szerinted, ha tudni akarom, az újság cime után, hogy a térképen hova soroljam, akkor üssem be az újság cimét először, majd térjek vissza az újságra. amit egy lépésben megtehetek- osztrák sajtó - igy két lépésben teszem meg. Egyszóval, ezért is döcög Magyarországon a hatékonyság.

@Index.hu.hazudik: "Lehet váltanod kellene" Igen külföldre. :) Talán ott kisebb a kormány pazarló gadálkodása.

Isaac Milo Mendez 2018.05.11. 12:30:13

@czerka: Nálad azért komoly bajok lehetnek. Az egynapos bécsi buszkiránduláson nem sok helyen jártál külföldön. Megsúgom, lopnak mindenhol, basznak fizetni mindenhol....és igen, EU-n belül és Mo-n kívül. Nekem sem teszik minden ami itthon zajlik, de végre valami történik.

Cycmen 2018.05.11. 12:30:34

@konrada: Az alapkérdés az volt, hogy egy hiteltelen Origós bejegyzés miképpen citálható a roppant hiteles B1-re.
Szokás szerint a téma kifilézése helyett belegyalogolunk a hülyeség ködébe.
Irreleváns ebben az esetben hogy ki kit fizet.

konrada 2018.05.11. 12:56:46

@Cycmen:
...egy olyan blogba, amely arról szól, hogyan lehet hitelesként tálalni véleménycikkeket, olvasói leveleket??

...szvsz. sehogy!;))

teéjesenmindegy 2018.05.11. 13:12:39

@chrisred: SOha nem is létezett. Nincs független sajtó. Bocs, attól nem lesz független valaki, hogy a tulajdonosa éppen ellenzékben van.

chrisred 2018.05.11. 13:18:43

@teéjesenmindegy: Sxerintem a "független média" kifejezés értelmezésével van probléma. Szerintem keveritek a "semleges média" kifejezéssel. A független média úgy független, ahogy a bíróság függetlenségét kell érteni, vagyis a többi hatalmi ág által nembefolyásolható. De ez nem jelenti

chrisred 2018.05.11. 13:19:20

@chrisred: azt, hogy egy bíró ne lehetne elfogult egy ügyben.

teéjesenmindegy 2018.05.11. 13:29:02

@chrisred: Most ha paíron veszed, akkor nyilván minden média független. Nem a kormány pénzeli, hanem mondjuk mészáros lőrinc, vagy a MOL hirdet, vagy éppen Simicska.
A tulajdonosoknak pedig igazán van véleménye, meg világnézete.
Szóval a hírtévé hirtelen milyen független lett, ahogy simicska megharagudott orbánra...

chrisred 2018.05.11. 13:45:53

@teéjesenmindegy: Ugyanakkor az is tény, hogy amikor a HírTV felfutott és elfoglalta a helyét a médiapiacon, a Fidesznek nem volt köze a közhatalomhoz.

John Nethem 2018.05.11. 13:52:08

@Látens Inszinuáció:

Ezért célszerű megkeresni/felkutatni a forrását ...... ( én mindig megteszem..)

siteselection.com/issues/2018/may/cover.cfm

BéLóg 2018.05.11. 13:56:52

Nyilván NINCS Soros terv, hiszen ő PLAN-nak hívta és nem tervnek.

teéjesenmindegy 2018.05.11. 14:02:44

@chrisred: És? Akkor független? Ha a hirtv-t fizető Simicska éppen hatalomban van, akkor nem független, ha ugyanaz az ember éppen ellenzékben van akkor független? AZtán ha kiesik a pikszisből, akkor megint független lesz?

Alick 2018.05.11. 14:32:00

Érdekes, hogy a Soros-terv kifejezetten ellenzi a menekültek áttelepítését, szétosztását. Sorost, mint bűnbakot kezelte a kormányzati propaganda... ha komolyan bevállalták volna az ügyben a konfliktust, akkor a koki és saller inkább Merkelnek és társainak járt volna.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.11. 14:40:45

@Alick:
Erre a kifejezett ellenzésre tudsz hozni valami példát ?
Mert ahol a PLAN-jét 2015-ben felvázolta 6 pontban, ott ennek az ellenkezőjéről volt szó, azaz az évi 1 millió migráns behozataláról, és igazságos szétosztásáról, ami a korlátlan kvótát jelenti, amit az EP-ben ülő csicskásai meg is szavaztak, és keresztül akarnak verni jelenleg is:

www.europarl.europa.eu/news/hu/press-room/20171115IPR88120/dublini-reform-kezdodhetnek-a-targyalasok

birka menet 2018.05.11. 14:57:32

@Ballib vagyok rettegek:

Jaj ti degenerált Orbán állatjai, volt egy évig egy menekült invázió, ami lecsengett, elmúlt, ti idomított fidesz birkák meg még mindig itt retegtek mint a kocsonya?

Jut eszembe, megérkezett m´ár az 100 millió afrikai migráns, akit Orbán diktátor ígért be a kampámyban? Melyik pályaudvarra érkeztek?

Kong.Kinga 2018.05.11. 15:03:44

"Mert ahol a PLAN-jét 2015-ben felvázolta 6 pontban, ott ennek az ellenkezőjéről volt szó, azaz az évi 1 millió migráns behozataláról,"

HA a project syndicatere gondolsz, nem azt mondta, hogy "BE KELL HOZNI ENNYIT" hanem várhatóan ennyi érkezik, ekkora tömeget kell kezelni valahogy.

Kong.Kinga 2018.05.11. 15:04:45

@Ballib vagyok rettegek:

"Mert ahol a PLAN-jét 2015-ben felvázolta 6 pontban, ott ennek az ellenkezőjéről volt szó, azaz az évi 1 millió migráns behozataláról,"

HA a project syndicatere gondolsz, nem azt mondta, hogy "BE KELL HOZNI ENNYIT" hanem várhatóan ennyi érkezik, ekkora tömeget kell kezelni valahogy.

Aztán a tömegeket nem Orbán állítota meg, hanem az EU lefizette a törököket, meg a líbiaiakat, hogy lőjenek. (csak ezt nem verik nagydobra)

Kong.Kinga 2018.05.11. 15:06:00

@Grand Prix 1801: @Ballib vagyok rettegek:

"Mert ahol a PLAN-jét 2015-ben felvázolta 6 pontban, ott ennek az ellenkezőjéről volt szó, azaz az évi 1 millió migráns behozataláról,"

HA a project syndicatere gondolsz, nem azt mondta, hogy "BE KELL HOZNI ENNYIT" hanem várhatóan ennyi érkezik, ekkora tömeget kell kezelni valahogy.

Aztán a tömegeket nem Orbán állítota meg, hanem az EU lefizette a törököket, meg a líbiaiakat, hogy lőjenek. (csak ezt nem verik nagydobra)

Kong.Kinga 2018.05.11. 15:07:32

@Cycmen: wasz? Origónak az időjárásjelentést se hiszem el...

konrada 2018.05.11. 15:07:36

@birka menet:
Ja a marhák! Nem tudják, hogy nyakunkon a világbéke, meg az időjárás szabályzás, arról meg a hülyéi nem is hallottak, hogy Afrikában, meg a muzulmán világban átvették a kínai módi népességszabályzást, és ezért meg is szűnt azokban az országokban a migrációs nyomás...

...hogy mekkora degenerált állatok vannak, teljesen igazad van!;)

Alick 2018.05.11. 16:04:14

@Ballib vagyok rettegek: Soros utópisztikus elképzelései között azért ott van ez is:

"Fifth, a voluntary matching mechanism for relocating refugees is needed. The EU cannot coerce member states to accept refugees they do not want, or refugees to go where they are not wanted. A scheme like the one used by Canada could elicit and match the preferences of both refugees and receiving communities."

www.georgesoros.com/2016/09/12/saving-refugees-to-save-europe/
süti beállítások módosítása