B1 blogcsalád



A 14 legjobb idézet Kásler Miklóstól

2018. április 28. - nickgrabowszki

Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője.kasler_miklos.jpg

Orbán szemmel láthatóan úgy döntött, hogy irány vesz a legsúlyosabb debilitás az ezoterikus nemzeti-keresztény fundamentalizmus felé. Nemhiába hangoztatta az identitáspolitika jelentőségét, a felvilágosodás előtti sötétségég egyik jeles képviselőjének miniszterei tárcát adott a kormányában.

Semjén evolúciós elméleteit és Matolcsy piros pöttyeit leszámítva a legbornírtabb nézeteiket a kormánytagok eddig nem vállalták a nyilvánosság előtt, de most már itt van nekünk dr. Kásler, aki szégyelli bevallani, hogy a technikai fejlődést, a modernitást és a racionalitást egyenesen az ördögtől valónak tartja, a magyarság pedig isten kiválasztott népe, akinek jogosan jár a világ feletti hatalom.

Íme, itt a 14 legjobb idézet a nemzeti-keresztény kretenizmus élharcosától.

  • "A gyermekkel, aki meghalt, vagy műhiba áldozata lett, egészen biztos, hogy ott volt mellette a Jóisten, és egészen biztos, hogy ez a kisgyermek megkapta a Jóisten segítségét, legfeljebb mi erről nem tudunk."
  • "Az emberi gondolkodás nem fejlődik egy fikarcnyit se 2000 éve. A görögök már mindent leírtak."
  • "Én a technikai fejlődést nagyon sok vonatkozásban az emberi élet minőségére hátrányosnak tartom."
  • "A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják. Tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, ésatöbbi, ésatöbbi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal."
  • "Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat."
  • "Az Ősrobbanás csak spekuláció."
  • "Nigériában az emberek 80 százaléka HIV-fertőzött."
  • "A Heisenberg-féle határozatlansági elv bizonyíték Isten létezésére."
  • "A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."
  • "A torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni."
  • "Az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek."
  • "A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája."
  • "Egy nép kumulatív genetikai állománya konstans."
  • "A Szent  Korona-tan a világ legkáprázatosabb jog– és hagyomány­rendszere, a világi és a transzcendentális  viszonylatok szintézise, s a demokrácia alapképlete a maga megosztott hatalmi rendszerével."

Források: 

Valamint, illetve és továbbá.

A 777 nevű blog szerzője, aki a videón is látható beszélgetést vezette Káslerrel és Csókay Andrással, azzal találta védeni a védhetetlent, hogy

Megengedhetetlen, hogy ma Magyarországon bárkit azért figurázzanak ki, azért próbáljanak meg nevetségessé tenni, mert a Tízparancsolat jelenti élete alapját és zsinórmértékét.

Pedig nem erről van szó. Nem az a baj Káslerrel, hogy hívő. Mág csak nem is az, hogy ezt nyilvánosan teszi.

Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze.

Máris visszasírjuk Balog Zoltánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7813877570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2018.04.28. 12:45:27

Talán cáfolni illene, hogy miért sötét ostobaság? Szerintem nem is annyira ostobaság. Persze életkor kérdése is. Sajnos az idősek bölcsessége ma kevesebbet ér, mint bármikor.

Belzebubo 2018.04.28. 13:28:30

Miért kellene cáfolni a sötét ostobaságot? Az egyetlen, amivel valamennyire egyet lehet érteni, az az abortusszal kapcsolatos megjegyzése, de az is csak egy közhely, mert a sok abortusz csak következmény.

morpho 2018.04.28. 15:06:33

Szegény elmeroggyant... Pont ebben a kormányban van a helye! Elég sokáig keresgélhették.

F1 L M 2018.04.28. 15:23:58

Nagyon jó írás. Még sok ilyet és 2022-re meg lehet a 3/4 is a Fidesznek.

Edit Domján 2018.04.28. 17:06:31

@sZulamith: Én idős vagyok, s mivel ilyesmire hivatkozik, remélem, hisz nekem: Úgy ítélem, hogy az új miniszter kijelentései arra szolgálnak, hogy a kormányzatot felmentsék az egészségügyi felelőssége alól. Pl. azzal, hogy a bajokért magunkat hibáztassuk, mi betegek, mert nem tatrtjuk be a 10 parancsolatot, nem tiszteljük anyánkat, apánkat stb. Ha pedig mégis a kórházak lennének a ludasak, pl. a műhibáikkal a gyermekeink halálában, akkor meg gondoljunk arra, milyen jó is a meghalt gyereknek, hisz ott volt mellette a Jóisten. Ebből szerintem az is következik, hogy nem kell mentőszolgálat. Előbb jut az ember az égbe, s törődhet vele az égi atyja.

Edit Domján 2018.04.28. 17:14:51

Az Árpád-ház tagjai egyébként tényleg nem voltak finnugor eredetűek. Ezt már 30-40 éve tudjuk. Mivel ótörök birodalmakban éltünk (Levédiában, Etelközben), s ott az volt a szokás, hogy egy idegen alávetett nép vezetőjéül a birodalom emberét nevezték ki, ezért már Álmos minden bizonnyal ótörök volt. De az eurázsiai eredet túl általános, ugyanis a finnugorok is eurázsiai népek.

énvagyokavonalban 2018.04.28. 19:08:45

Az evolucio spiraja lefele tart

Gleccsertetű 2018.04.28. 20:11:27

hörögjetek libsik!!!!!!!!!

legeslegujabbkor 2018.04.28. 21:17:28

@Edit Domján:
Remélem te is tudod, hogy az egyiptomi és a bolgár piramisokon is a mi rovásírásunk szerepel.

Lefordították már:

A jatt 50%

Európai téridő 2018.04.29. 08:22:54

@Edit Domján: De a magyar nyelv finnugor szókincse és logikája azért a türkpártiakat is elgondolkoztathatná. És a "finnugrizmust" nem kellene a Habsburgok nyakába varrni. Őkelmééknek számos más eszközük volt a magyarság "megfékezésére", a birodalomba való betagolásának megvalósítására. Sajnos a korai abszolutista megoldások az alkotmányos monarchia kései szakaszában bosszulták magukat meg és vezettek el a szétzúzatáshoz.

werecke 2018.04.29. 08:25:04

@Gleccsertetű: Hörögnek , jól hallhatóan ! :)

Cheraups 2018.04.29. 10:06:13

:-D :-D :-D

Látom Orbán már felvállalta a célját hogy Mo-ból feketeafrikai pöcegödröt csináljon mágiaügyi miniszterrel!!! :-D

Aztán amikor majd sorban hullnak a fideszes szavazók a kórházaknak nevezett kamuintézményekben a ráolvasásos ellátás miatt, akkor is csak lelkesen a fideszt éltetni!!!

Amikor majd álltok a temetésen a gyereketek koporsója előtt, akkor is csak lelkesen a fideszt éltetni!!!

A tudomány meg az egészségügy amúgy is csak sorosista kamu!!!! :-D

Hajrá sötétség, hajrá fidesz!!!!!! :-D

bbwd 2018.04.29. 12:10:34

mi az, hogy sötét ostobaság?
azért mert te esetleg másként gondolod, a más véleménye már ostobaság?
mi van akkor, ha te ülsz fordítva a lovon? :D

sZulamith 2018.04.29. 12:51:54

@Edit Domján: A tinédzser kort én is kinőttem, de nagyon:) Talán éppen azért merem azt mondani, hogy nem annyira ostobaság a posztban irtak. ami azt is jelenti, hogy nem mindennel egyezik az én véleményem. Amit viszont biztosra veszek, hogy a természet erejét, (ateista) kihagyni a számításból, nagy hiba. Természetesen mindenbe bele lehet magyarázni ellenkező dolgokat, lényeges a tálalás. (ebben kormányunk élen jár),

Legally Brown 2018.04.29. 14:52:57

A második bekezdésben kimaradt egy “nem” a szégyelli szó elõtt.

Steve the One 2018.04.29. 19:11:44

Ez tenyleg igaz,vagy csak egy remalom?

jausten 2018.04.29. 19:18:42

Oh, irgalom Atyja, ne hagyj el! Azt hittem, "fényes tekintetű" Balog tiszteletes úrnál nincs alább. A legjobban a férfiak várható életkoráról szóló briliáns eszmefuttatás tetszik. A Tízparancsolattal amúgy természetesen semmi baj, csak az újraválasztott pártszövetséggel, mert úgy tűnik, a Fidesz_KDNP nem ismeri.

Wannabe 2018.04.29. 19:21:43

@bbwd: az a baj, hogy te véleményt ütköztetsz tényekkel, holott nem azonos jelentőségűek (pl torinói lepel vs. kormeghatározás)

tudorka57 2018.04.29. 19:34:14

A cikk szerzője láthatóan nem érzett kényszert arra, hogy az állításait, azaz Kásler kijelentéseinek tarthatatlanságát bizonyítsa.

Ebben a formában, ha a felsoroltak közül egy is igaz, úgy a cikk teljessége hazugnak tekinthető.

Márpedig az ősrobbanás valóban csak spekuláció, egy gondolatkísérlet, elmélet, amely nincs bizonyítva. Ez egyszerűen csak tény. Mi több, a tudósok körében egyre inkább felmerül az a probléma, hogy talán nem csak egy univerzum létezik, hanem sok, amelyek között átjárót képezhetnek a fekete lyukak. A sok univerzum között létezhet olyan, amelyben nálunk lényegesen fejlettebb, sőt más alap elemekből kifejlődött élő populáció létezik. Innen már csak egy lépés az, hogy mi van, ha éppen ők viselkedtek "Isten"-ként és teremtették az emberiséget.

A határozatlansági reláció értelmezése még ma is nagyon komoly vitára ad okot a fizikusok és a filozófusok berkeiben is. Sokan ebben a világ megismerhetetlenségét látják, hiszen egy kvantummechanikai részecske nem minden jellemzője adható meg pontosan egy adott időpillanatban. A világ megismerhetetlensége pedig felveti egy külső valaki létezését, aki játszadozik velünk.
Minden esetre, a téma biztosan nem olyan egyszerű, hogy ezt egy blogger, vagy politikus, vagy tudatlan médiamunkás ennyire leegyszerűsítően, pökhendi magabiztossággal kezelje.

ymel 2018.04.29. 19:39:54

Szerintem nem sotet ostobasagrol van itt szo. Hanem arrol, hogy nagyon nem szamit mar, mit rinyal az ertelmisegi. Ezek a Kasler-idezetek a Budapest TV nezokozonsegenek jok. A tobbsegi szavazoknak.

Visceroid 2018.04.29. 19:40:12

"Nigériában az emberek 80 százaléka HIV-fertőzött."

Nem igaz. "Csak" 1.7%.

www.avert.org/professionals/hiv-around-world/sub-saharan-africa/nigeria

Etniez 2018.04.29. 19:41:23

@sZulamith: Nem akarjuk neked megcáfolni, higgyél csak neki :D

Etniez 2018.04.29. 19:42:41

Egyébként ha már ennyire 10 parancsolat, akkor idézek egyet:

"7. Ne lopj!"

Hol van ettől a Fidesz, omg :D

Pop40 2018.04.29. 19:45:03

Igen, a fideszes hülyék maffiakormányába épp ez az alak való. :D

Nagyon remélem, hogy a segghülye fideszeseket is az ő elvei alapján kezelik majd, mikor kórházba kerülnek. 4 év múlva legalább már nem lesz gond rájuk.

dreamhotep 2018.04.29. 19:54:19

"a hit a tudás hiánya" Jevtusenko

Alex Lavour 2018.04.29. 19:55:35

Kösz a blog szerzőjének a gyűjteményt.
Amiket Kásler mond, nem ostobaságok, csak szokatlan megközelítései bizonyos dolgoknak. Van köztük tévedés, de a többség nem butaság. Pl az "ősrobbanás csak spekuláció". Igen, az. Mondj egy komoly tudóst, aki mást állít. Egy teória, ami ma a legelterjedtebb, de vannak más teóriák is. A többi állítása - amiket kiválogattál - szintén komoly igazságokat tartalmaz. Ettől még akármilyen miniszter lehet.

dreamhotep 2018.04.29. 19:55:54

@Etniez: pontosabban: לֹא תִּגְנֹב׃

Senki A. 2018.04.29. 19:57:59

Azért ez komoly dilemma a Fidesznek. Vagy betartják a tízparancsolatot, s akkor ugrott a lopás, cserébe egészségesek lesznek. Vagy nem tartják be, akkor a vagyon gyarapszik, de felfordulnak.

Ez ám a dilemma!

ember100 2018.04.29. 19:58:47

@tudorka57:
Helló !

Ezek szerint VAN láthatatlan ember !
Ott van előtted , látod , nem látod , na látod hogy létezik :)
Azt értem hogy két nehezen bizonyítható állításba belekötöttél DE mi van a maradékkal ?
Pl. a kisgyerek halála magyarázattal a 10 parancsolat mint a betegségek ellenszere , a nigériai 80 % AIDS el amit már TÉNYEKKEL megcáfoltak ????
De azért végül is igazad van a Fekete Pákó megmondta 2+2=4 meg hogy kék az ég ....
Ezért neki is igaza van mindenben :)

Etniez 2018.04.29. 20:00:28

@F1 L M: Sőt, 5/4-e lesz bm :D

ember100 2018.04.29. 20:00:41

@Alex Lavour:
Helló !

Ja lehet Hülyeségügyi Miniszter :)

Senki A. 2018.04.29. 20:04:03

@Alex Lavour: "Pl az "ősrobbanás csak spekuláció". Igen, az. "

Nem. Az "ősrobbanás" egy fizikai modell. S eddig jól összhangban van a megfigyelésekkel.

Spekulációnak csak azért nevezi, mert gyengíteni akarja a tudomány eredményeit. Ilyen alapon az elektromosság is egy spekuláció. Az is egy modell, ami elég jól összhangban van a megfigyelésekkel (és ebben az esetben a kísérletekkel is, ugye ősrobbanássa nem tudunk kísérletezni).

2018.04.29. 20:08:29

@tudorka57:
1. Az ősrobbanás nem spekuláció, hanem elmélet (en.wikipedia.org/wiki/Theory), ami be van bizonyítva. Lásd pl. en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang

2. A határozatlansági reláció (en.wikipedia.org/wiki/Uncertainty_principle) értelmezésében nincs vita a tudósok között. Az, hogy egyesek nem akarják elhinni/elfogadni, hogy a világunk csak valószínűségekkel írható le tökéletesen, ez nem az elmélet hibája. (Hasonló okokból szokták "megcáfolni" a relativitáselméletet is.)

Wéső 2018.04.29. 20:10:52

Jöhetnek a libsi rinyafikák.
Egyébként igaza van, csak a libsi egy korlátozott "lény".

Wéső 2018.04.29. 20:11:37

@Belzebubo: Ez nem cáfolat. Ez libsi rinyafika.

Wéső 2018.04.29. 20:15:34

@ymel: Kásler a lélek felől közelíti az embert, márpedig ez sokkal gyakorlatiasabb és sokkal fontosabb, mint az a hozzáállás, hogy az ember pusztán vegyi folyamatok összessége. Ezt megérteni hülyék a liberálisok, akik a telefonnyomogatásig jutottak csak.
Nem vagyok dogmatikus értelemben vett hívő, de többnek gondolom az emberi teremtést, értelmet, az érzéseket és a gondolatokat, mint vegyi folyamatok összességét.

Wéső 2018.04.29. 20:16:48

@Fizqs: a wikipédia mióta forrás? Egyébként ott voltál? Az igazság az, hogy ha óvatosan fogalmazunk is csak egy teória lehet.

Senki A. 2018.04.29. 20:18:02

@Fizqs: "1. Az ősrobbanás nem spekuláció, hanem elmélet (en.wikipedia.org/wiki/Theory), ami be van bizonyítva."

Annyiban vitatkoznék veled, hogy ez egy modell, s mint olyan elvileg nem lehet bizonyítani, éppen mert modell. Azt lehet bizonyítani, hogy ez a modell jól leírja a világot, ahogy most ismerjük. Ha majd ellentmondó megfigyelés lesz, akkor új modellt kell alkotni, amiben nem feltétlenül kell benne lennie az "ősrobbanás"-nak hívott jelenségnek.

De jelenlegi tudásunk szerint ez a modell jó. S semmiképpen sem spekuláció.

Kásler ugyanazzala szómágiával él amivel a Fidesz sajtó a "migráns" szónál. Csak Kásler a tudományt akarja ellehetetleníteni a vallás (illetve az egyház) nagyobb dicsőségére.

Wéső 2018.04.29. 20:19:20

@Pop40: az is libsi baromság, hogy az embereket meg kell gyógyítani. Minek? Lesznek majd helyettük más emberek. Majd aki genetikailag nem selejt az jobban túlél, mint a genetikailag selejt. Így működik a természet. Az tudomány meg legfeljebb befolyásoló tényező.

Senki A. 2018.04.29. 20:19:42

@Wéső: "mint az a hozzáállás, hogy az ember pusztán vegyi folyamatok összessége"

Ezt persze csak te állítod, s rákened a "libsik"-re.

Pop40 2018.04.29. 20:20:38

@Wéső:

Igen, a magadfajta majmokat szokták az ezo tv táltosai "téren és időn átívelő energiákkal" gyógyítani 500 ft/perc tarifával. :-)
Ideális fideszes vagy, pont nektek való az öreg.

Senki A. 2018.04.29. 20:22:12

@Wéső: "az is libsi baromság, hogy az embereket meg kell gyógyítani"

Gondolom, te nem jársz orvoshoz. Nagyon helyes. Csak következetesen.

Wéső 2018.04.29. 20:22:36

@Pop40: tévedsz én egy racionális műszaki értelmiségi vagyok, ezért próbálom a dolgokat rendszerszinten megérteni.

Pop40 2018.04.29. 20:22:59

@Wéső:

Nem vagyok ennyire otthon a libsi baromságokban, mint te, dobnál erre valami forrást?

Wéső 2018.04.29. 20:23:30

@Senki A.: Járok, bár ritkán, de ha meg kell halni, akkor meg kell halni.
Nem álmodozom az örökéletről.

igenember 2018.04.29. 20:24:24

a vallás a nép ópiuma.

2018.04.29. 20:24:27

@Wéső:

A tudományos részlege elég hosszú ideje megbízható forrás. Főleg, hogy pl. a big bang szócikk alatt 145 hivatkozás található tudományos cikkekre/könyvekre.

Nem kell ott lenni ahhoz, hogy tudj valamit. Atommagot sem látott még senki, mégis tudjuk, hogy létezik. Ha ránézel egy autóra, általában és 3 kerekét látod, következtethetsz arra, hogy van egy 4. is. Majd ezek után sokféleképpen megbizonyosodhatsz róla, hogy tényleg ott van, úgy is, hogy nem látod konkrétan. Ha már tudod mit kell keresni, sokkal könnyebb a dolgod.

Senki A. 2018.04.29. 20:24:43

@Wéső: Szerintem túlzásba viszed. Egyáltalán ne menjél! Legyél következetes!

Etniez 2018.04.29. 20:24:59

@Wéső: Ki a faszt érdekel, hogy egy fidesztroll itt ugat? Ugassál napestig :D

Pop40 2018.04.29. 20:25:48

@Wéső:

"tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."

Sok sikert ennek a rendszerszintű megértéséhez.
Mondjuk ha a "ne lopj", meg a rák között összefüggés lenne, nem lenne már élő fideszes a Földön.

Wéső 2018.04.29. 20:26:19

@igenember: annál azért több, például közösségteremtő erő.
A mentális én megerősítése. A vallásos ember például kevésbé lesz beteg, mint a nem vallásos mégpedig pont azértm amiért a placebo működik.

Wéső 2018.04.29. 20:27:45

@Pop40: A zsidók például sokkal egészségesebbek egy csomó vallási hókuszpókusz miatt, amik sok ezer év tapasztalatai. Tehát működik.

ember100 2018.04.29. 20:28:47

@Wéső:
Helló !

Öreg elég egyszerű lehetsz :)
Láttál már atomot , esetleg elektront , röntgent sugárzást ...... ?????
Tehát ezek a dolgok NINCSENEK !

Senki A. 2018.04.29. 20:30:10

@Wéső: "A zsidók például sokkal egészségesebbek egy csomó vallási hókuszpókusz miatt, amik sok ezer év tapasztalatai. Tehát működik."

A magyarok is, a hétszer csavarodó siriusi DNS-ük miatt

Wéső 2018.04.29. 20:30:15

@ember100: Nem láttam és más sem. Ezek mind modellek, amik egy bizonyos inerciarendszerben igazak csak.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 20:31:10

1. Akit ez a bog támad, az normális, pozitív szereplő.
2. Elolvastam az idézeteket. Vegyesek, többségük igaz, a maradék pedig vállalható vélemény.

Példa: "Az emberi gondolkodás nem fejlődik egy fikarcnyit se 2000 éve. A görögök már mindent leírtak." Van olyan kontextus, ahol ez igaz.

"A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják. Tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, ésatöbbi, ésatöbbi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal."

Abszolút helyeselendő. Ez is:

"A Szent Korona-tan a világ legkáprázatosabb jog– és hagyomány­rendszere, a világi és a transzcendentális viszonylatok szintézise, s a demokrácia alapképlete a maga megosztott hatalmi rendszerével."

Örülök, hogy végre olyan országban élhetek, ahol miniszter lehet az, aki a fentieket vallja..

rasztaszív 2018.04.29. 20:31:39

na,ezzel most jól elvan mindenki.de azzal,hogy hány opus dei-es sertepertél a kormány körül,még véletlen se foglalkozzon senki se.úgyis biztos csak összeesküvés-elmélet.

Senki A. 2018.04.29. 20:31:46

@Wéső: "Ezek mind modellek, amik egy bizonyos inerciarendszerben igazak csak."

Melyikben?

-JzK- 2018.04.29. 20:32:10

Jó kis kiragadott idézetcsokor gyűjtemény, érdemes lenne az összeset sorra venni, teljes terjedelmében, hogy mire és hogyan értette, máskülönben az egész csak egy ócska balos karaktergyilkossági kísérlet.

Senki A. 2018.04.29. 20:32:47

@Tenkes Kapitánya: "Örülök, hogy végre olyan országban élhetek, ahol miniszter lehet az, aki a fentieket vallja.."

Én meg el vagyok borzadva tőle!

jog-ász 2018.04.29. 20:33:09

az egész keresztény vallásosság a bűntudatra épít, bűnhődj ezért, hibás vagy azért..mennyivel egészségesebbek a buddhisták?!
ugyhogy kijelenthetjük: a tízparancsolat az oka a halálos betegségek 70-80%-nak.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 20:33:42

@Fizqs: A Wikipédia megbízhatatlan. Torzításait sokszor bemutatták már.
Legfeljebb tényadatokat vennék onnan át, de azokat is inkább egy eredetibb forrásból.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 20:35:58

@Edit Domján: "Álmos minden bizonnyal ótörök volt"

Elég már ebből a finnugor - török vitából. Álmos magyar volt. A magyarság eredete a magyarság. A finnugorok és a törökök egy oldalág a magyarsághoz képest. Mi vagyunk középen.

Bermuda (törölt) 2018.04.29. 20:37:23

Még nem is csinált semmit a fazon, de már bögyében van a libtardoknak. Tuti a kedvencem lesz.

Wéső 2018.04.29. 20:37:55

A vallás csak egy etikai rendszer, ami szerint élnek a követői. Egy életvitelbeli és világnézeti útmutató sok ezer éves tapasztalattal, továbbá egy biztonsági lelki háttér. A normális ember is így él, függetlenül attól, hogy vallásos-e vagy sem. Lehet az apjától, öregapjától kapja az útmutatást.A betegségek kialakulásának okai egyrészt lelkiek ezt már régen felfedezték. Aki lélekben egészséges, kevésbé lesz beteg. A XXI sz. szupertechnokratáira ez biztosan nem vonatkozik.
CCsak azt szeretném mondani, hogy a miniszter úr messze nem beszél hülyeséget.

Wéső 2018.04.29. 20:38:36

@Senki A.: Fejtsd ki milyennek kellene lennie a miniszternek. Őszintén kíváncsi vagyok.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 20:38:46

Kásler nekem azóta szimpatikus, amikor először hallottam egy műsorban. Arról beszélt, hogy a felvilágosodás és a francia forradalom micsoda károkat okozott a civilizációnknak.

Wéső 2018.04.29. 20:40:48

@Senki A.: "Melyikben?"

Itt most ebben a pillanatban ezen a Földön a tudomány ezen állása szerint. No und?

Senki A. 2018.04.29. 20:40:55

@Wéső: Elég lenne, ha nem zavarná össze a fogalmakat, nem beszélne hülyeségeket, tudná, hogy mit mond. Ezek után jöhetne a szakmai kompetencia, de addig el sem jutottunk.

6.Lenin 2018.04.29. 20:41:26

Ennyi köcsögöt is ritkán látni 1 rakáson.

"A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."

...El lehet kerülni, meg lehetne előzni.... NEM GYÓGYÍTANI, faszok.

És még "tudományosan" hozzászólnak , aztán nem tudnak értelmezni egy egyszerű mondatot.
Seggfejek.

Senki A. 2018.04.29. 20:42:08

@Wéső: "Itt most ebben a pillanatban ezen a Földön a tudomány ezen állása szerint. No und?"

S ez neked egy "inerciarendszer"?

Nem csodálom ha Kásler párti vagy. Te is összezagyválod a fogalmakat.

2018.04.29. 20:42:32

"A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni."
Ez jó. Tetszik.
Én tovább is mennék, egyúttal üzenném a fidesz-nek, hogy:
A tízparancsolat mindössze tíz százalékának megtartásával (ld.: hetedik parancsolat) a korrupció száz százalékát el lehet kerülni. Hoppá!

Wéső 2018.04.29. 20:43:23

@Senki A.: S ez neked egy "inerciarendszer"?
Pontosan. Mi más? :)

taga20 2018.04.29. 20:45:30

@6.Lenin: a rák egye ki a szíved fityeszjobbágy!

Senki A. 2018.04.29. 20:45:59

@Wéső: "@Senki A.: S ez neked egy "inerciarendszer"?
Pontosan. Mi más? :)"

Ami "nem valami" az nem feltétlenül "valami" (ha egyáltalán érted a különbséget. A te meghatározásod is egy zagyvaság, nem inerciarendszer. Nem hiszem, hogy "racionális műszaki értelmiségi" lennél. Azért ott sem képeznek ennyire tudatlan embereket.

taga20 2018.04.29. 20:47:36

@AntiChrist: szerintem ez a szutyok szakáll csóka a hetediket átugorta, mint a geci vagy mészaroslölö!

ob.szerver 2018.04.29. 20:48:04

A 2022-ben hivatalba lépő Orbán kormányban - amelyet megelőző választási győzelmet a gyíkemberek elleni harc több éves és 100 milliárdba kerülő propaganda kampánya és a választás előtti hónapban minden napra jutó Erzsébet-utalványok fognak megalapozni - az egészségügyi miniszter már oltásellenes, laposföld- és chemtrailhívő lesz. Bár nehéz elképzelni, de soha ne tévesszük szem elől, hogy mindig van lejjebb.

rasztaszív 2018.04.29. 20:48:59

@Tenkes Kapitánya: a felvilágosodás,és a francia forradalom a szeretett egyházadnak okozott nagy károkat,de az nem azonos a civilizációval.nagyon átlátszóak vagytok.

6.Lenin 2018.04.29. 20:54:47

@Wéső:

Összehordanak itt mindenféle marhaságot, pedig nem értenek az egészből szinte semmit.

Bizonyított az ősrobbanás, mert elfogadott modell.

Ha le lehet modellezni, bármikor ismételhető, előállítható.
Örök időkre meg lenne oldva az energia és anyag előállítása, hiszen az ősrobbanáskor végtelen mennyiségben keletkezett a semmiből.

Már csak a semmit kéne megtalálni, aztán felrobbantani.

Kasler legalább kételkedik és nem fogad el bármit minden kritika nélkül, akkor már alkalmasabb bárkinél is.

Hefe 2018.04.29. 20:55:08

"A 14 legjobb idézet Kásler Miklóstól"

tipikus eset, amikor egy agressziv bunko kiverekszik maganak egy hivatalt, es az ott viselt pozicioja szentesiti az osszes suttyosagat, mert azt hiszik az emberek hogy ilyen ember mar nem lehet hulye. Pedig de.

6.Lenin 2018.04.29. 20:57:02

@taga20:

Nem változtál, még mindig hülye vagy. Kár, hogy nincs legalább 20, vagy több parancsolat, bár rajtad már az sem segítene.

Hefe 2018.04.29. 21:00:03

@6.Lenin:
"Kasler legalább kételkedik és nem fogad el bármit minden kritika nélkül, akkor már alkalmasabb bárkinél is."

tudod teso, erre a legjobb cafolat az arpadhazi DNS-saga, eppen hosunktol.
Kapott valamilyen eredmenyeket, es azokkal eppen azokat probalta cafolni, pusztan ideologiai alapon.
Ez a csoka nyilvan soha nem hallgatott meg egyetlen kritikat sem, foleg ha a sajat eredmenyeit sem tudja megfeleloen ertelmezni.

Budapest a kutyaszar városa 2018.04.29. 21:00:14

@Bermuda: De, az öreg már cselekedett: lejáratta magát. Ő lesz az ügyeletes elmeroggyant narancs.

ember100 2018.04.29. 21:00:48

@Wéső:
Helló !

Lyó szó az inerciarendszer :)
És melyik rendszerben nem butaság amit a Kásler mondott .
Az fityeszesz inerciarendszerben ?

6.Lenin 2018.04.29. 21:03:57

@Hefe:

Próbálta cáfolni... hasznos dolog.

Te meg bármit elfogadsz, kritika nélkül.
Szerintem semmi alapja, hogy Kaslert lehülyézd. Fordítva látsz néhány dolgot.

Kérdezd az orvosod, gyógyszerészedet, hátha még nem késő.

taga20 2018.04.29. 21:04:00

@6.Lenin: amilyen szar alak vagy te és a geci gazdád, nektek egy parancsolat is sok lenne!

6.Lenin 2018.04.29. 21:08:10

@taga20:

Mi van? A járgányod is lerobbant?

Nem olvastad a 12. Parancsolatot?

12. Részegen motorozni nem bűn, csak kurva veszélyes.

Buktál?

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 21:13:29

@rasztaszív: Nem szeretem a keresztény egyházakat, egyiket sem. De ezernél jobbnak tartom a legutolsót is a francia felvilágosodásból eredő civilizációromboló valláspótlékoknál.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 21:15:07

@rasztaszív: Nem szeretem a keresztény egyházakat, egyiket sem. De ezernél jobbnak tartom a legutolsót is a francia felvilágosodásból eredő civilizációromboló valláspótlékoknál.

rasztaszív 2018.04.29. 21:15:55

@Tenkes Kapitánya: csak valami fatális véletlen lehet,hogy az ő szövegeiket nyomod.

gépeklázadása3 2018.04.29. 21:16:05

@6.Lenin: És melyik kötődik szorosan a betegségekhez? Szerintem nem ismered a tízparancsolatot.

6.Lenin 2018.04.29. 21:19:00

@Tenkes Kapitánya:

Pedig egy igen egyszerű és elmés szerkezetet nekik köszönhetünk. Az elmét tartalmazó rész leválasztásásra a többi, felesleges testrésztől.

gépeklázadása3 2018.04.29. 21:19:35

@Tenkes Kapitánya: Mi az, amit a francia felvilágosodás hozott nekünk, és nem tetszik? Tényeket szeretnék hallani.

ételizésítő 2018.04.29. 21:20:59

Mondjuk az ősrobbanás (ami egyébként nem nagybetű) tényleg csak spekuláció, bizonyíték nincs rá.
Viszont egy csomó dolog szól ellene.

@Edit Domján:
"Az Árpád-ház tagjai egyébként tényleg nem voltak finnugor eredetűek. Ezt már 30-40 éve tudjuk."
Szar hírem van. Nem tudjuk. De még csak nem is sejtjük.
Egyébként meg minden nép afrikai eredetű.

@bbwd:
Tudod, az, hogy 2x2=4, nem vélemény, szóval ha Kásler bácsi azt mondja, hogy 2x2=5, akkor nem a véleménye más, hanem hülyeséget beszél.
Remélem, eléggé le tudtam menni általad is érthető szintre.

@tudorka57:
"Mi több, a tudósok körében egyre inkább felmerül az a probléma, hogy talán nem csak egy univerzum létezik, hanem sok, amelyek között átjárót képezhetnek a fekete lyukak."
Az ezt megelőző 2 mondatod igaz, de innentől már áltudósok baromságait sorolod.

@Etniez:
Nem lopnak. Új típusú újraelosztást valósítanak meg, a kommunizmus szintjén: mindenkinek szükségletei szerint. Arról igazán nem tehetnek, hogy a rendelkezésre álló kevés idő alatt ez csak néhány száz emberre korlátozódott EDDIG. Még 4 millió év, és az ország összes lakosa megkapja a jussát. Addig a kussát.

rasztaszív 2018.04.29. 21:22:23

@6.Lenin: a hülyéi!pedig mennyivel jobb élve elégetni,ugye?

6.Lenin 2018.04.29. 21:23:50

@gépeklázadása3:

Pl, ha megkívánod felebarátod feleségét, ingóságait. Ha idegesebb tipus a felebarát, rengeteg sérülésed is keletkezhet belőle. Vagy a feleségen gyakorolta első szexuális élményeit az orosházi tüzérezred sorállománya, és elkapsz valami kellemetlen utóhatást is az élményen kívül.

élveteg 2018.04.29. 21:24:00

"Az Ősrobbanás csak spekuláció."

Rendben Akkor vegyük azt hogy nincs igaza a profnak Tehát renben volt ősrabbanás Akkor azt szeretném megkérdezni az "ősrobbantóktól" Akkor mi van ? Akkor az mire magyarázat ?

6.Lenin 2018.04.29. 21:26:32

@rasztaszív:

Égetéskor rengeteg más káros anyag is megsemmisül, tehát jóval hasznosabb, mint lefejezni valakit, aminek a vérmérgezésen kívül sok más mellékhatása is lehet. Pláne rozsdás eszközök használata esetén, vagy a nem megfelelő elhantolás következményeként.

ételizésítő 2018.04.29. 21:26:43

@Tenkes Kapitánya:
Ekkora baromságot is ritkán lehet olvasni, még az interneten is.
Pedig a hozzád hasonló nem túl erős elmék elég sokat összehordanak.

2018.04.29. 21:28:05

@ételizésítő:

"Mondjuk az ősrobbanás (ami egyébként nem nagybetű) tényleg csak spekuláció"

Annál azért kicsit több. Nem mondom, hogy halálbiztos, de kicsit több.

rasztaszív 2018.04.29. 21:29:02

@6.Lenin: és ráadásnak ott az élmény!

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 21:30:22

@gépeklázadása3:
Sokkal nagyobb rombolást vitt végbe a francia forradalom, mint azt egy-két mondatban le lehetne írni. A francia terrorista forradalom eszméiben gyökereznek a társadalommérnök irányzatok, így a marxizmus és annak minden válfaja Pol Potig, a hagyományos erkölcs lerombolása és befeketítése (utalok Káslerre, aki helyesen az első éjszaka jogára úgy hivatkozik, mint a felvilágosodás egy középkort befeketítő kitalációjára, rágalmára). Egyházellenességét ezért ítélem el, mert az egyenlő volt a hagyományos erkölcs elleni inkvizícióval.

6.Lenin 2018.04.29. 21:32:33

@élveteg:

3 drb zsidó szemtanú szerint nem ott, nem akkor, és nem úgy történt. Isten se felelős érte, mert éppen a kiválasztásukról szóló szerződés szövegezésével voltak elfoglalva.
Mivel eddig mindenhez közük volt a zsidóknak is, a szemtanúk szavahihetőségét nem lehet kétségbe vonni.

ételizésítő 2018.04.29. 21:33:34

@Fizqs:
Nincs rá bizonyíték, találgatások vannak.
Eleve nem nagyon lehet számításokkal bizonyítani azt, hogy hogyan tudna szétrobbanni egy olyan sűrű anyag, amiből eleve a fény sem tud kiszökni (és ez már a fekete lyukakra is igaz, amelyek nagyon ritkás és mondhatni nulla tömegű anyagok az állítólagos ősanyaghoz képest), és ami egy nagyon kicsi helyen tömöríti a világ összes anyagát.
Másrészt mi volt az ősrobbanás előtt 2 nappal?

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 21:34:01

@ételizésítő: Kár, hogy nem érvelsz.
Mégis mi az egyszerűbb? Egy mindenféle hordalékokból be nem mutatott , meg nem magyarázott módon összeforró etnogenezis, vagy egy folyamatosságon alapuló etnogenezis. Hát nem kérdés, hogy az utóbbi, de te mégis megkérdőjelezed.

Billy Hill 2018.04.29. 21:35:23

Le lehet nyugodni a pitsábah. Megtalálták ezt az arcot, odateszik most, megcsináltatnak vele egy sor népszerűtlen intézkedést, és 2021-ben beültetnek a helyére valaki fiatalabbat, aki nem lesz elhasználódva, és akivel neki tudnak menni a következő választásnak. Ő itt most egy állomás; meglátjuk, meddig marad. (Könnyen nyugdíjazható is.)

Senki A. 2018.04.29. 21:36:47

@ételizésítő: "Mondjuk az ősrobbanás (ami egyébként nem nagybetű) tényleg csak spekuláció, bizonyíték nincs rá.
Viszont egy csomó dolog szól ellene."

Például?

6.Lenin 2018.04.29. 21:37:26

@rasztaszív:

Mondjuk én személy szerint a lefejezés, vagy a máglyarakás művészeténél szívesebben nézegetek tini lányok első bálos fényképeit, bár lehet, hogy ez csak a korommal van üsszefüggésben. Itt a korom nem, mint égéstermék értendő.

birka menet 2018.04.29. 21:39:20

A kétharmadnyi funkcionális analfabéta társadalom megkapta a magához illö szintet, a funkcionális analfabéta minisztert.

Hol itt a probléma?

carrot cake 2018.04.29. 21:39:58

Hááát ha Trump lehet az USA elnöke, Kásler simán elmegy ember miniszternek.
Egyben egyet kell hogy értsünk.: Vannak evoluciós zsákutcák amelyek azért látszanak de mégis megpróbálkozik vele a világ időnként.
Van egy érzésem hogy Kásler portré nem lesz a világ nagy gondolkodóinak arcképcsarnokában kiállítva.

rasztaszív 2018.04.29. 21:40:09

@6.Lenin: ez mond rólad a legtöbbet,hogy te ezt viccesnek találod...

6.Lenin 2018.04.29. 21:40:58

@ételizésítő:

"Másrészt mi volt az ősrobbanás előtt 2 nappal? "

Soroksáron pl szüreti bál. Erre határozottan emléxem.

gépeklázadása3 2018.04.29. 21:41:11

@Bermuda: Felfogod, hogy milyen enber kerül az oktatási rendszerünk közelébe? Aki a nyilatkozatai alapján nem tudja elválasztani a munkáját a vallástól (magánélettől). Aki fejlődés- és technikaellenes. Aki szerint az abortusz miatt fog a magyar. Aki szerint a magyarság egy minősítő jelző, ami hozzád tesz, és nem te teszel hozzá.
Én el tudom képzelni, hogy nem ez fogja jellemezni a politikáját, de ha igen, akkor a k..a anyját

P1sty 2018.04.29. 21:41:19

Jelenleg ott tartunk, hogy a pártlapban egy műkedvelő könyvtárost egy nyelvi tanszéknek kell helyre tenni, amit persze az újság már elfelejt leközölni.
Ezek után a Kásler-féle agymenések pont az ilyen agymosott hülyéknek való.
De remélem, majd a vérfideszes rákos nyuggernéninek is jól megmondják a kórházban, hogy kemo és gyógyszerek helyett bizony a Tízparancsolatot kellett volna többször zsolozsmázni, aztán mehet Isten hírével.
magyaridok.hu/velemeny/tortenelmunk-rehabilitacioja-elkerulhetetlen-2875731
www.facebook.com/ElteFinnugorTanszek/posts/1490914591017991

rasztaszív 2018.04.29. 21:44:03

@6.Lenin: beziersre és montsegurra gondolok.

tudorka57 2018.04.29. 21:44:31

@Fizqs: Engedje meg nekem, hogy ne érdekeljenek a butaságokkal tele Wikipédia írások, mert az egyetemi tankönyvekben és tudományos folyóiratokban jobban bízom. Kérem nyugodjon meg, az ősrobbanás csupán egy modell (elmélet, spekuláció), bizonyítva nincs. A tudományban a spekulációt - nagyon elegánsan - elméletnek, modellnek szokás nevezni. :-)

Kétségtelen, hogy a tudományos modellek megalkotásánál az egy alapvető követelmény, hogy a modell képes legyen megmagyarázni a már rendelkezésre álló kísérleti megfigyeléseket, de az ősrobbanás semmiképpen nem tekinthető bizonyítottnak, mert rengeteg megfigyelésre nem képes magyarázatot adni, pl. a sötét anyag létezésére, de még a fekete lyukak bizonyos tulajdonságaival is gondok vannak. Nem is beszélve a T=0 időponti (a robbanás előtti) állapotot.

A valószínűségszámítás és a kvantummechanikai részecskék fura viselkedése nehezen egyeztethető össze a valóság egzakt létezési módjával. Az, hogy valami itt is lehet, de ugyan akkor éppen máshol is és a sebessége vagy ennyi, de lehet, hogy más - ezt elég nehéz megérteni egy realista agy számára. El lehet fogadni, hogy hát igen, az elektron márpedig ilyen, de sokan nem kedvelik az ilyen hisztis viselkedést egy tömeggel rendelkező részecskétől. No meg, hogy hullám is vagyok, meg részecske is, hát ez borzalmas dolog. Ez kergette az idealizmus felé Heisenberget is öreg korában...

Engedtessék meg a mély tudományos ismeretekkel rendelkező tudósoknak, pl. az olyanokna is mint Kásler, hogy idősebb korukban filozófiai jellegű megjegyzéseket tegyenek, természetesen a szakmai munkájukon kívül, pl. média beszélgetésekben. Kásler sem a saját munkájában, vagy az általa vezetett intézet szakmai munkájában használja azokat a megfontolásokat, amelyekkel most hátba támadják. Média beszélgetések voltak, amelyek semmivel sem voltak különlegesebbek, mint amikor az MSZP-s hadügyminiszter (Keleti György) kifejtette, hogy ő hisz az UFO-k létezésében.

gépeklázadása3 2018.04.29. 21:46:26

@6.Lenin: Kicsit sem erőltetett példák. Van egy jó hírem - már 100 éve van védelem a nemi betegségek elem, úgyhogy már lehetsz parázna.
Ennyi erővel én meg azt mondom, hogy a betegségek 80%-a elkerülhető azzal, ha mindig viszel magaddal törölközőt.

Hefe 2018.04.29. 21:50:44

@6.Lenin:
"@Hefe:

Próbálta cáfolni... hasznos dolog.

Te meg bármit elfogadsz, kritika nélkül.
Szerintem semmi alapja, hogy Kaslert lehülyézd. Fordítva látsz néhány dolgot.

Kérdezd az orvosod, gyógyszerészedet, hátha még nem késő."

nem tudod hogy mirol irkalsz itt, teso.
Az oreg zizi onkologus letere nekivagott hogy DNS-t analizaljon. Kijott neki valamilyen eredmenye, es ezt o nem is latta, mert a fejeben mar megvolt hogy milyen eredmenyt akart. Azonban a valos eredmeny eppen ellenkezoje volt annak amit o fantazialgatni probalt. Ez cseppet sem zavarta, nyomta a sajat a hulyeseget, ellentmondva a sajat eredmenyenek. Ez egy tudomanytalan, szellemileg vak ember.

tudorka57 2018.04.29. 21:52:20

@P1sty: Nem kell ennyire bal.lib agymosottnak lennie.
Kásler csupán arról beszélt egy média háttér műsorban, szigorúan a szakmán kívül, hogy az egészségtudatos életmódba beletartozhat az is, hogy betartjuk a 10 parancsolatot és elkerüljük a 7 fűbűnt, mert azok egy része éppen olyan tanácsokat fogalmaz meg, olyan betegség elkerülő, megelőző javaslatokat mond, mint a legmodernebb tudományra alapozott életvezetési tanácsok.

Szó nincs arról, hogy ilyesmikkel gyógyítana, vagy a modern gyógyszerekkel, módszerekkel végzett gyógyítást megtagadná! Sőt, az egész munkássága és az általa vezetett intézet is arról híres, hogy milyen remek eredményeik vannak.

Hefe 2018.04.29. 21:53:06

@6.Lenin:
teso, te itt nyomod a papagajkommandot, esz es valos ervek nelkul. Ugyan ird mar meg, hogy a berkommenteles hogyan jovedelmez manapsag, lehet hogy felcsapnek bertollnoknak en is.

6.Lenin 2018.04.29. 21:54:35

@rasztaszív:

Akkor, hogy kicsit kedveskedjek is neked, a vallások, ideológiák az emberek korlátok közt tartására szolgálnak, a véleményem szerint. Ezekhez időnként bizonyos eszközöket is igénybe szokás venni. Ezek használata nagy általánosságban a résztvevők elhalálozásához szokott vezetni, okulás céljából az életben maradottak felé. Remélem sikerült enyhítenem a köztünk lévő konfliktus számomra érdektelen hatását.
Én simán elfogadom az egyházak iránt érzett elég mély ellenszenvedet. Gondolom az első áldozás környékén lehetett valamilyen feldolgozatlan esemény körülötted, egyházi berkeken belül.

6.Lenin 2018.04.29. 21:56:25

@Hefe:

tévedsz, sima felismerés az egész kiindulás. Ha neked, és másoknak is lehet marhaságokat írni, akkor én is próbálkozhatom.
Ennyi.

Ésszelteli 2018.04.29. 21:58:59

Kitünő egy koponya ez a Kásler, jó példa, hogy lehet tudományt művelni bizonyítékok alapján is, amit sokan nem is értenek, hanem előregyártot panelekkel jönnek, hogy finnugorok vagyunk, de hogy lehetünk ha a genetikánk sem egyezik a finnekkel. A finnek már a 2000-es évek elején levették ezt a lemezt a történelem könyvükből, ők is rájöttek, hogy a sánta kutya mondásban sok az igazság. Tudomásul kell venni, hogy a Habsburg ház dolgoztatta ki ezt a mesét azokkal a német származású nyelvészekkel, akiket megfizettek igen alaposan. (ld IV. Béla genetikai ügyét). Egyébként fennmaradt egy 1821-es császári leírat a kancelláriához, amelyben felszólítják a kancelláriát, hogy írjanak egy történelmet a magyaroknak....... Milyen kár, hogy vannak akiket zavarnak abizonyítékok és inkább a mesékben szeretnek utazgatni. Tegyék! Miért, baj ha hivő és hite szerint a tudomány számos dolga egyenesen káros? Ez is nagy igazság. Ld mikróhullámű sütő! Ennek szintén dokumentált irodalma van de kiló számra. Szóval nagyon is rendben van !

Senki A. 2018.04.29. 21:59:17

@tudorka57: "Kérem nyugodjon meg, az ősrobbanás csupán egy modell (elmélet, spekuláció), bizonyítva nincs. A tudományban a spekulációt - nagyon elegánsan - elméletnek, modellnek szokás nevezni. :-) "

Ezt a tudatlan elmék szokták spekulációnak nevezni, nem mások. Ez - mint már írtam - ugyanaz a szómágia ami a migránsok kapcsán már bejött. A tudomány lekicsinylése, s sajnos ez is be fog jönni (mindenesetre törekvések eddig is voltak).

" de az ősrobbanás semmiképpen nem tekinthető bizonyítottnak, mert rengeteg megfigyelésre nem képes magyarázatot adni, pl. a sötét anyag létezésére, de még a fekete lyukak bizonyos tulajdonságaival is gondok vannak. Nem is beszélve a T=0 időponti (a robbanás előtti) állapotot."

Először is egy elméletet nem kell bizonyítani, mert az önmagában teljes (ha jó elmélet, pl. nincs benne számolási hiba). Igazolni lehet vagy megcáfolni. A sötét anyag létezésére azért nem kell magyarázatot adnia, mert az még nincs bizonyítva (mármint a sötét anyag nincs megfigyelve). Vannak megfigyelések, amit a sötét anyaggal magyaráznak, de az egy másik modell, ami nem az "ősrobbanás" modell, hanem egy másik. De azt is vitatják.

A T=0 csak akkor létezik, ha létezik a Világegyetemen kívüli idő, s az a mi mai időnkkel azonos. Ha nem létezik (s erre sincs semmi megfigyelés), akkor a kérdés értelmetlen. Egyébként a fizika eléggé nem tud mit kezdeni az idővel, az idő fogalma nem tiszta.

"El lehet fogadni, hogy hát igen, az elektron márpedig ilyen, de sokan nem kedvelik az ilyen hisztis viselkedést egy tömeggel rendelkező részecskétől. No meg, hogy hullám is vagyok, meg részecske is, hát ez borzalmas dolog. "

Ez csak a te tudatlanságodat tükrözi, semmi köze a határozatlansági relációhoz (ami szintén csak egy modell). Amíg ezt a kísérleti adatok (itt ugye nem vagyunk csak megfigyelésekre utalva mint a csillagászatban), addig ez mindaddig egy jó modell, amíg ellentmondó kísérletek nem jönnek. Az, hogy tudorka57 képtelen felfogni, az irreleváns.

"Engedtessék meg a mély tudományos ismeretekkel rendelkező tudósoknak, pl. az olyanokna is mint Kásler"

Éppen ezt kérdőjelezi meg itt sok ember.

"mint amikor az MSZP-s hadügyminiszter (Keleti György) kifejtette, hogy ő hisz az UFO-k létezésében."

Erre szeretnék egy linket, mert nem mindegy mit mondott. Ha azt mondta, hogy ő hisz abban, hogy máshol is élnek értelmes lények, akkor egyetértek vele. S nem hiszem, hogy az amerikai UFO hívőkkel azonosította magát. De ha mégis, akkor ő is hülye volt.

0rdas 2018.04.29. 21:59:49

Azért úgy lenne kerek a blog, ha az író cáfolná, amit KM mond.

OK, nem a hitbéli dolgot, mert az nevében is benne van, vagy hiszi vki, hagy nem.

Pl.: "Én a technikai fejlődést nagyon sok vonatkozásban az emberi élet minőségére hátrányosnak tartom"
No, ez máris nem olyan egyértelmű, mert pl. elég az atombombára gondolni. Vagy az egésznap a számítógép előtt ülő nyomorultakra.

"A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája."
Itt is érdekelne a pro és kontra érv

Csomó állításához meg nncs is elég ismeretünk. Nekem pl. fingom sincs a Heisenberg-féle határozatlansági elvről, így nem tudom eldönteni KM igazat mond, vagy sem.

Hefe 2018.04.29. 22:03:21

@6.Lenin:
"@Hefe:

tévedsz, sima felismerés az egész kiindulás. Ha neked, és másoknak is lehet marhaságokat írni, akkor én is próbálkozhatom.
Ennyi."

jaj teso, amit te csinalsz, az vallasos revuletettel atitatott amokfutas a jozan esz ellen. Ennyi.

6.Lenin 2018.04.29. 22:04:40

@gépeklázadása3:

Látom nem érted. Itt sok seggfej azon károgott, hogy a fószer a 10 parancsolattal akar gyógyítani, pedig csak annyit mondott, hogy megelőzhető lenne sok minden.

De, hát a blog szférában vannak a legnagyobb tudós seggfejek, akik mindenhez értenek. és bármit megoldanak 2 hozzászóláson belül.

Mellesleg nem ismerem a fószert, de gondolom, ha sok mindenben kétkedve áll a dolgokhoz, talán vannak saját gondolatai is, és annyira hülye nem lehet, mint az itt hozzászólók többsége.
ennyi.

0rdas 2018.04.29. 22:05:04

@Visceroid: hol hangzottvel KM -tól ez a nigériás 80%? Eddig csak a kis Lomnici idézte, de KM-től nem hallottam.

6.Lenin 2018.04.29. 22:06:59

@Hefe:

Most cáfoltál, vagy igazoltál valamit?
Nem lenne jobb inkább pihenned 1 kicsit?

Ésszelteli 2018.04.29. 22:07:12

Rengeteg itt a kocsmai önjelölt akadémikus, csak úgy osztogatja az észt, amiből neki aztán végképp nincs!

fhdgy 2018.04.29. 22:07:23

Ha már a Kásler hívők ennyire bizonyítás kényszerben vannak, akkor bizonyítsák be nekem, hogy

A. : X. Y. értelmes lény.
B. : X. Y. egy szarkupac.

X lehet Kásler, Y lehet Miklós.

Ha nem tudják bebizonyítani, hogy értelmes lény, akkor az azt bizonyítja, hogy szarkupac!!!

De azzal is megelégszem, hogy ha valaki bebizonyítja, 1+1=2!!! Ha ezt nem tudjátok bebizonyítani, akkor szerintem egy petymeg meg egy egy petymeg az három petymeg.

( Ez a petymeg algebra !!! )

rasztaszív 2018.04.29. 22:09:45

@6.Lenin: hát persze,ölni kell.ott van a tízparancsolatban is.

Ésszelteli 2018.04.29. 22:10:01

Remélem Kásler vagy 20 évre miniszter lesz mert a kijelentései alapján az itt hozzászolók sokat fognak tőle tanulni, hirtelen nem menne, így kell neki időt adni, hogy a többiek megérthessék. Hajrá!

6.Lenin 2018.04.29. 22:10:57

@Fizqs:

"Newton törvénye igaz volt akkor is,"

mást mondok, az a törvény már akkor is létezett, amikor a pacáknak még a nagyfarterja se született meg.

Hefe 2018.04.29. 22:12:48

@6.Lenin:
"@Hefe:

Most cáfoltál, vagy igazoltál valamit?
Nem lenne jobb inkább pihenned 1 kicsit?"

se nem cafolni, se nem igazolni nem akartalak, csak a velemenyemet irtam le. Tudod, van akinek olyan is van. Persze, hogyan is erthetne meg ezt egy papagajkommandos?

Ésszelteli 2018.04.29. 22:13:02

Ez mindig így szokot lenni, egy kicsit pimaszkodnak, majd megkedvelik. Meg fogják szokni és imádni fogják ! Még a Bibliát is elkezdik olvasni, hogy megérthesség a gondolatait. alíg várom ezeket a nagy és hatalmas Pálfordulásokat!

Ésszelteli 2018.04.29. 22:13:57

Már látom is a jeleit!

6.Lenin 2018.04.29. 22:14:58

@rasztaszív:

Nem érted a lényeget.
NEM KELL, de néha szükségszerű bármi is legyen a fedőneve amire hivatkoznak.
Megsértett vallási parancsolatok vagy a felvilágosult liberális ideológia.
Vagy simán az evolúció diktálta erősebb kutyának lesznek sikerélményei törvény.

fhdgy 2018.04.29. 22:15:26

@0rdas: Én, mint végzettségemet tekintve matematikus, azt mondom, hogy ha ez az fószer a Gödel tételből azt vonta le, amit mondott, akkor ordas nagy baromságot mondott.

Ha csak ilyen emeletes baromságra futja az erejéből, akkor kussoljon, de nagyon!

6.Lenin 2018.04.29. 22:18:25

@Hefe:

Na ennek örülök, hogy van véleményed, bár amit eddig olvastam tőled, kizárja, hogy ebben a kurva életben tanulnák is tőled valamit, de ez nem baj.
Találkoztam már több ilyennel is, és valószínűleg fogok is még.

Ésszelteli 2018.04.29. 22:18:38

@0rdas: Miért nem nézel utána? A reggelidet is más eszi meg, mert lehet, hogy nem ízlene?

Senki A. 2018.04.29. 22:19:23

@fhdgy: De mi másért mondta volna, ha nem úgy gondolja. Ez bizony egy félművelt pasi (s azok a legveszélyesebbek).

HgGina 2018.04.29. 22:22:31

@Wéső: Az ízeltlábúak nem rövidlátók. Nyilván, mert nem néznek ZV-t, és nem olvasnak monitoron ennyi elmebeteg baromságot.

fhdgy 2018.04.29. 22:23:00

@Senki A.: Igen, erre mondják, hogy a hülyék mindig magabiztosak, az okosak pedig mindig kételkednek!

rasztaszív 2018.04.29. 22:23:44

@6.Lenin: de szándékosan bestiálisan ölni nyilván erkölcsileg felsőbbrendű,mint feltalálni a guillotine-t.ezért cinkelheted olyan lelki nyugalommal.

csacskó 2018.04.29. 22:27:42

index.hu/tudomany/2013/05/28/felvetel_keszult_a_hidrogenatomrol/ csak mert valaki kétségbe vonta az atommagok létezését, azzal a szöveggel ,hogy nem láttuk.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 22:28:06

@0rdas:
Kásler nem mondta soha, hogy "Nigériában az emberek 80 százaléka HIV-fertőzött."
Urban legend kategória.

fhdgy 2018.04.29. 22:28:21

@Senki A.: Ezeknél a félművelt, legveszélyesebb embereknél van egy még veszélyesebb kategória: akik ezeket a félművelteket okosnak tartják és még hisznek is nekik!

0rdas 2018.04.29. 22:29:55

@Ésszelteli: mert nincs időm rám. És úgyse érteném meg ;-) 5 percben összefoglalod?

rasztaszív 2018.04.29. 22:32:02

@Tenkes Kapitánya: valóban,másik hülye hivatkozott rá.de nem tiltakozott.

tudorka57 2018.04.29. 22:32:39

@Senki A.:
Azt írod, hogy
""El lehet fogadni, hogy hát igen, az elektron márpedig ilyen, de sokan nem kedvelik az ilyen hisztis viselkedést egy tömeggel rendelkező részecskétől. No meg, hogy hullám is vagyok, meg részecske is, hát ez borzalmas dolog. "

Ez csak a te tudatlanságodat tükrözi, semmi köze a határozatlansági relációhoz (ami szintén csak egy modell). "

Megtennéd, hogy ezt kifejted pontosabban?
Hirtelen elbizonytalanodtam, hogy Marx György hibát követett el amikor kvantummechanikából jelest adott nekem a Dirac egyenletből és az elektron impulzusmomentumából.

Amit az időről és a sötét anyagról írsz, elég fura.
Az ősrobbanás esetében elég a modell saját idejével végig számolni, hogy mi történik és aztán az egészet "ránormálni" a csillagászati megfigyelésekre.
Az elég nagy baj lenne, akár az egész ősrobbanás modellt is romba döntené, ha képtelen lenne kezelni a sötét anyagot, amely a létező anyag mennyiség kb. 70%-a a látható 30% mellett.
Szalay Sándor prof. éppen azért dolgozik már évtizedek óta egy kereshető csillagászati adatbázis létrehozásán, hogy az évszázadok óta összegyűlt csillagászati adatokkal finomítani lehessen ezeket a modell-számításokat. Szóval, Káslernek tökéletesen igaza van, amikor kétségeket fogalmaz meg.

élhetetlen 2018.04.29. 22:33:34

@Wéső: Megoldásokat is tudsz, úgy racionálisan? Csak erre: "Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat.". Mit szólnál mondjuk ahhoz, hogy ezt a nyilvánvaló tényt oldjuk meg úgy, hogy kiírtjuk a nőket, és akkor a férfiak tovább élnek. Logikus, nem? Legalább annyira, mint, hogy hulljon a selejt, akinek a tüdeje nem bírta húsz évnél tovább az azbeszt port. Persze, te jobb vagy, mert a közelébe sem kerültél, ami genetikai adottság, nem véletlen. Ja.

S=klogW 2018.04.29. 22:36:59

@igenember: manapság legtöbbena kapitalizmusban hisznek

tudorka57 2018.04.29. 22:40:51

@Fizqs:
Amikor a felezési időről beszélt, ott valóban hibás volt a szóhasználata, mert nem tömeget, hanem aktivitást kellett volna mondania. Viszont, ha a két szót felcseréled, akkor értelmes a szövege, innen látszik, hogy csak véletlen szóhasználat volt, ami bárkivel megeshet. Különösen ilyen nyilatkozatok és előadások alkalmával, amikor az előadó kénytelen mondatokkal előre gondolkodni.

A radioaktivitás tényleg egy statisztikus jelenség és azok számára nagyon idegesítő, akik azt szeretnék, hogy egy adott pillanatban megismerve a világot, az adott paramétereket felhasználva, a fizika törvényei segítségével bármely jövőbeni időpillanatra ki tudjam számolni az akkori állapotot.

élhetetlen 2018.04.29. 22:41:24

@Hefe: Tudod, akinek Isten hivatalt ad, annak észt is ad hozzá. Vagy nem.

S=klogW 2018.04.29. 22:41:50

@tudorka57: a fizikához nem elég fizikusnak lenni (a matekhoz matematikusnak lenni stb.) egy szinten túl
persze lehet jelest kapmi szakbarbárságra is
a határozatlansági reláció "határozatlansága" a valóságmegértésünk (és modellalkotásunk) korlátozottságának megmutatkozása is

lásd még a többdimenziós terek felfogása

6.Lenin 2018.04.29. 22:42:36

@rasztaszív:

"de szándékosan bestiálisan ölni nyilván erkölcsileg felsőbbrendű"

Ez inkább az ideológiákra jellemző, mint a vallások bármelyikére.

Meg kellett mogyoróznod a plébános urat, az nem az egyház hibája.

tudorka57 2018.04.29. 22:43:24

@Tenkes Kapitánya:
Nem mindegy, hogy 80%, vagy 50, vagy 20% fertőzött? Hiszen 20%-ból és az ottani szokásokból kiindulva előbb-utóbb majd mindenki fertőzött lesz. Nyugodtan lehet kvantitatíve értelmezni az ilyen beszélgetéseket.

Senki A. 2018.04.29. 22:44:16

@tudorka57: "No meg, hogy hullám is vagyok, meg részecske is, hát ez borzalmas dolog. "

Ez csak a te tudatlanságodat tükrözi, semmi köze a határozatlansági relációhoz (ami szintén csak egy modell). ""

Szerintem ez egyértelmű. Az, hogy neked ez borzalmas, az a te tudatlanságodat tükrözi.
Nekem a Pócsik György adott jelest kvantummechanikából. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy oktatónak sokkal de sokkal jobb volt mint a Marx).

A T=0 megjegyzésedet még finomítsad (mondhatnám tanulj). Az nem egészen stimmel. Ugye nagy sűrűségeknél (pl. az eseményhorizonton) az idő természete is változik. Innen aztán továbbgondolhatod (ha valóban fizikus vagy).

"Az elég nagy baj lenne, akár az egész ősrobbanás modellt is romba döntené, ha képtelen lenne kezelni a sötét anyagot, amely a létező anyag mennyiség kb. 70%-a a látható 30% mellett."

Nem. 70%-nak kellene lennie, hogy a jelen ősrobbanás modell érvényes legyen. De igazából talán tavaly volt egy olyan kisérlet ami - talán - direkt kimutatta volna. Addig csak egy paraméter volt.

Kásler nem kétségeket fogalmaz meg, mert akkor nem lennék felháborodva. Azt mondja, hogy "spekuláció", ami ugye egy pejoratív jelző. Az spekulál, aki semmi tudás birtokában próbál érvényes dolgokat mondani, minden alap nélkül. Ez messze van a "kétség"-től.

Egyébként - mint fentebb is írtam - nem tragédia, ha a modell nem jó, megesett ez már más modellekkel is.

Roan 2018.04.29. 22:46:01

@tudorka57: "egészségtudatos életmódba beletartozhat az is" vs "70-80%-a elkerülhető" nem ugyanaz. Az előbbi egy kis hozzáadott értéket sugall, a második pedig hogy nagy részt az a felelős.

S=klogW 2018.04.29. 22:48:31

"Egy nép kumulatív genetikai állománya konstans."

csak ha egy népet a genetikai állományával definiálunk

egyébként az onkológiai ellátásban való részvétel, ahol az orvos a betegei több mint felét bármilyen jó orvos is elveszíti, nem kis pszichés terhet jelent

tudorka57 2018.04.29. 22:50:09

@S=klogW:
Azért az nem káros, ha valaki tudja is a fizikát, mielőtt elkezd "kreatívkodni", elméleteket gyártani. Nem biztos, hogy feltétlenül örökmozgó felfedezőket kell képeznie az iskoláknak.

Pont azon megy a vita a mai napig, Kásler is ilyen értelemben használta a hat-rel. példát. hogy vajon ez az összefüggés nem jelenti-e azt, hogy végső soron nem tudjuk teljesen megismerni a világot.

S=klogW 2018.04.29. 22:52:45

A Tízparancsolatban

SEMMI NINCS A SZEMÉLYI HIGIÉNÉRŐL

ami jóval több, tágabb annál, h ne kúrj félre/összevissza

bbwd 2018.04.29. 22:56:06

a francia forradalom egyik legnagyobb hibája az enyeglőség deklarálása

az emberek nem egyenlőek, soha nem is voltak és soha nem is lesznek

a ballibbek hőzöngenek is miatta, hogy a szabolcsi cigányok szavazata is annyit ér, mint a belpesti értelmiség képviselőié :D

Senki A. 2018.04.29. 23:01:44

@tudorka57: " Kásler is ilyen értelemben használta a hat-rel. példát. hogy vajon ez az összefüggés nem jelenti-e azt, hogy végső soron nem tudjuk teljesen megismerni a világot."

Te azért nagyon kreatívan értelmezed Kásler mondatait. Kifejezetten azt mondta, hogy a határozatlansági reláció bizonyíték Isten létére. Nem arról beszélt, hogy meg tudjuk-e ismerni a világot.

ételizésítő 2018.04.29. 23:03:16

@Fizqs:
Az atommagra azért már egy jó ideje van.

Jöhetsz az bizonyítékaiddal az ősrobbanás mellett.
Mert amit jelenleg tudunk róla, az pont akkor baromság, mint ha azt mondanád, hogy isten teremtette. Nulla bizonyíték, találgatások.

ételizésítő 2018.04.29. 23:04:09

@Tenkes Kapitánya:
Bocs, de ekkora hülyének fölösleges érvelni. Érvelhetnék a kapuoszlopnak is, pont annyi esze van, mint neked.

ételizésítő 2018.04.29. 23:08:16

@Ésszelteli:
Ezeket a faszságokat honnan szedted?
Mert azok, és irgalmatlan nagyok.

Persze aki hozzád hasonlóan magyarul sem bírt rendesen megtanulni, attól hogyan kérhetném, hogy tanuljon finnül...

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 23:11:23

@ételizésítő:
Akkor érvelj a többieknek.
Ja, valójában nincs érved, ezért személyeskedsz. Értem.

ételizésítő 2018.04.29. 23:11:49

@Ésszelteli:
Ezt a hozzászólást magadnak írtad?
Mert olyan síkhülye segg vagy, de osztogatod az észt, pedig kurvára nagy adományokra szorulnál belőle, merthogy síkhülye segg vagy, aki egetverő faszságokon kívül mást nem nagyon írt még életében.

JohnDoeTheReal 2018.04.29. 23:12:22

A kedves szerző kicsit utánanézhetett volna Kásler profnak, mielőtt ezt a baromságot megírta volna. Abban az esetben, ha ez egy fizetett blogbejegyzés, előző momdatomat visszavonom.

ételizésítő 2018.04.29. 23:17:42

@Tenkes Kapitánya:
Érveim ugyan lennének, de totál agyatlan hülyékre nem pazarolnám az időt a leírásukkal.
Menj fel a Finnugor tanszék honlapjára, ahol a hozzád hasonló másik gyakorló elmebetegnek megválaszolják a faszságait.

ételizésítő 2018.04.29. 23:18:22

@JohnDoeTheReal:
Minek utánanézni, ha ekkora baromságokat állít?

Dan da Man 2018.04.29. 23:18:58

@Wéső: Mukikám!

Nem vagy te baszdmeg értelmiségi, és pláne nem műszaki, mert ezekkel a hülyeségekkel 8. általánosban megbuktál volna.

Hogy az atom, meg az elektron olyasmi lenne, amit "Nem láttam és más sem. Ezek mind modellek, amik egy bizonyos inerciarendszerben igazak csak.", ez baszdmeg akkora butaság, amit csak egy ember ír le: Jakab.Gipsz. És szerintem te az ő másik nick-je vagy, mert élő ember nem tud ennyire büszke lenni a butaságára rajta kívül.

Atomot és elektront is láttak már, kispajtás. Tudom, hogy szerinted az elektronmikroszkóp szerinted egy lipsi szemfényvesztés (mellesleg egy racionális értelmiségi nem szokott ilyen primitív kategóriákban gondolkozni, pláne nem fogalmazni), de biztos hasonlóképp érzel a mélyűrt pásztázó teleszkópokkal kapcsolatban is. Szóval azt kívánom neked, hogy ismerkedj meg először azzal, ami biztosan létezik, és segíthet feltárni a belső értékeidet: egy kibaszott rektoszkóppal.

élhetetlen 2018.04.29. 23:19:17

@tudorka57: „olyan betegség elkerülő, megelőző javaslatokat mond, mint a legmodernebb tudományra alapozott életvezetési tanácsok.”
1, Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2, Isten nevét hiába ne vedd!
Kifejezetten modern életvezetési tanácsok.
3, Az Úr napját szenteld meg! Na, ez esetleg, egy kis relax nem árt.
4, Atyádat és anyádat tiszteld!
5, Ne ölj!
ha ezt teszed, biztosan nem leszel beteg, rákos, stb. Sajnos, tele vannak a kórházak olyan betegekkel, akik soha nem öltek, és lehet, hogy még a szüleiket is tisztelték.
6, Ne paráználkodj!. Lehet kérdéses, de nem minden parázna lesz beteg, és nem minden tiszta életű marad egészséges.
7, Ne lopj!
8, Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
Milyen összefüggést látsz?
A további kettő indiferens, mert az, hogy én is szeretnék egy olyan nyaralót, vagy de jó lenne, ha az a nő az én feleségem lenne, mint kívánság, nem ok a rákra.
Tehát a tízből, legfeljebb a harmadik az, ami a modern életvezetési tanácsokra hasollithat. Úgyhogy nem tudom, miről beszélsz.

ételizésítő 2018.04.29. 23:19:24

@Senki A.:
"Az spekulál, aki semmi tudás birtokában próbál érvényes dolgokat mondani, minden alap nélkül. Ez messze van a "kétség"-től."

Akkor pontosan helyes az ősrobbanásra a spekuláció megfogalmazás. Semmi alap nincs rá, találgatások vannak.

ételizésítő 2018.04.29. 23:21:04

@Dan da Man:
Mondjuk elektront még mindig nem, mert az még az elektronmikroszkópnak is túl kicsi, meg elég bizonytalan helyen van. Atommagot már igen.

Senki A. 2018.04.29. 23:22:14

@ételizésítő: "Akkor pontosan helyes az ősrobbanásra a spekuláció megfogalmazás. Semmi alap nincs rá, találgatások vannak."

Ha nem tudsz valamit akkor az nem azt jelenti, hogy senki más nem tudja. De én nem zavarom köreidet. Mindenki a maga hülyesége kovácsa.

Tenkes Kapitánya 2018.04.29. 23:24:13

@ételizésítő: Nem értesz te ehhez. Nem is nyelvészeti kérdésről volt szó.

élhetetlen 2018.04.29. 23:25:33

@6.Lenin: Tudod mi a különbség a kívánni, vagy az elvenni, használni között? Csak kérdezem.

2018.04.29. 23:29:41

@Wéső: műszaki értelmiségiként semmi szükség rád. A lékek és a hit a lényeg, hisz Isten gondoskodik gyermekeiről. Eszközökre, gépekre semmi szükség.
Te is térdepelve imádkozol, amikor villanyt akarsz kapcsolni, az autódba szenteltvizet töltesz, ha beteg vagy, orvoshoz nem mégy. Upsz! Baj van! Ez a jóember valami orvos. Valami rákgyógyász! Valami igazgató professzor! Erre semmi szükség sincs!

élhetetlen 2018.04.29. 23:36:14

@6.Lenin: „a vallások, ideológiák az emberek korlátok közt tartására szolgálnak, a véleményem szerint. Ezekhez időnként bizonyos eszközöket is igénybe szokás venni. Ezek használata nagy általánosságban a résztvevők elhalálozásához szokott vezetni, okulás céljából az életben maradottak felé.„ Tehát te is azt mondod, hogy a vallás csak egy karám a birkáknak. Üdítő ezt hallani egy elkötelezettől.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2018.04.29. 23:47:54

Azt hittem súlyosabb gyűjtemény lesz, egyik-másik kijelentéssel még egyet is lehet érteni.

S=klogW 2018.04.29. 23:54:13

Summa summarum:

az állami eü továbbra sem lesz rendbetéve -

ezzel helyet csinálva a haverok magáneüs vállalkozásainak, akik ezért majd jelentős összegeket tolnak fideszes zsebekbe

lombozódó 2018.04.30. 00:11:31

A doki gyógyítana mindenkinek jobb lenne. A polihisztor ma már csak utópia, nincs,

molyos1 2018.04.30. 00:15:10

@bbwd: "a ballibbek hőzöngenek is miatta, hogy a szabolcsi cigányok szavazata is annyit ér, mint a belpesti értelmiség képviselőié :D"

Eszerint Horty Miklós "ballib" volt - lásd 1925. évi XXVI. törvénycikk a választójogról.

apro_marosan_petergabor 2018.04.30. 00:26:26

A cikkecske szerzőjének van egyáltalán sekély fogalma is a Szent Korona tan mibenlétéről?
Ez a "grabowski" egyáltalán ért valamihez? Eddig nemigen csillogott semmiben...

molyos1 2018.04.30. 00:27:22

@Tenkes Kapitánya: Teljesen igaza vanKM-nek! Csak vesd össze a mai Franciaországot a mai Magyarországgal. Suszter maradjon a kaptafánál.

Világít a torony 2018.04.30. 00:29:51

Az ŐsDurr érdemtelenül vitte el a show-t az alábbi örökbecsű elől:

"Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat."
Ennél tisztább gondolattal csak Kerényi Imrénél találkoztam.

apro_marosan_petergabor 2018.04.30. 00:30:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Te értesz valamihez? Azokhoz a dolgokhoz, amelyeket fitymálsz, dehonesztálsz? Nem gondolom, mert akkor nem így írnál...
Hogy van ez, az új miniszter még meg sem mozdult, de már a libero csahosok kígyót-békát összehordanak róla, mert egy főcsahos libero valahol elböffentette magát?

HaCS 2018.04.30. 02:24:26

Én úgy állok hozzá, hogy az embert a tettei alapján ítélem meg.

Az Országos Onkológiai Intézetben hatalmas fejlődést vitt véghez.

Az más kérdés, hogy az EMMI (oktatás, egészségügy, szociális ügyek, kultúra. sport) egyszerűen akkora monstrum, ami bármelyik élő embernek túl nagy falat.

Mindenesetre mostantól ha mást nem a tízparancsolat betartását ezen intézménnyel kapcsolatban joggal kérjük számon mi szavazók a felelős vezetőtől!

Aztán majd kiderül milyen egyenes is az a gerinc, mennyire őszinte az a hit?

ételizésítő 2018.04.30. 02:31:37

@Senki A.:
Mint ahogy ha te azt hiszed, hogy tudják, az még nem jelenti azt, hogy tudják is, csak felszedtél valahol félinformációkat.

Vagy esetleg láttad az ősrobbanást, és van róla valami jó kis dokumentumfilmed, több oldalról körüljárva?
Az, hogy a fizikai jelenlegi törvényeinek ellentmond egy ősrobbanás bekövetkezése, az sem zavar?

ételizésítő 2018.04.30. 02:32:54

@Tenkes Kapitánya:
Az a baj, koma, hogy neked még arról sincs fingod sem, hogy miről van szó.

DFK 2018.04.30. 05:38:12

@élhetetlen: akkor segítek. Ha a világ betartaná a tízparancsolatot, akkor nagyon nyugodt, békés világ lenne. Jelentősen csökkenne a stresszfaktor, ami hat a szív- és érrendszeri betegségekre, a daganatos betegségekre. Tisztább lenne a környezet (ne ölj környzetszennyzettséggel), nem árulnánk élelmiszerszemetet (ne ölj egészségkárosítással). Tisztességes bérek lennének (ne lopj).

DFK 2018.04.30. 05:42:26

Kíváncsian megnézném nickgrabowski életművét... Kevésnek találtatna az, pláne Kásler tanár úréval összevetve.
Hihetetlen a balos csőcselék tombolása.

ppppalika 2018.04.30. 06:58:38

@-JzK-: www.youtube.com/watch?v=LOe059wC0eU
Innen van majdnem mind. A műhibára vonatkozó borzasztóbb, mint az idézet.

Ésszelteli 2018.04.30. 07:21:18

Ha valakit ennyire támadnak, akkor biztosan valamit jól csinál.

Senki A. 2018.04.30. 07:30:34

@ételizésítő: "Az, hogy a fizikai jelenlegi törvényeinek ellentmond egy ősrobbanás bekövetkezése, az sem zavar?"

Ha valamiről nem tudsz semmit, akkor mi a fenének okoskodsz? Majd ha okosodsz akkor szólj hozzá! Nem célom egy vagdalkozós vitába belemenni. Legalább egyet felsorolnál aminek ellentmond. De nem, te csak kinyilatkoztatsz.

Komolytalan vagy.

Ésszelteli 2018.04.30. 07:31:39

Kétségen kívül tabudöntögető a megnyílvánulása, de ez csak jó és inkább örülni kellene mert nem kell virtuális mesevilágban élned, hanem lehet tényeket és bizonyítékokat is felhasználni és ki is lehet mondani azok eredményét, ld például a magyarság származásáról, IV. Béla genetikai vizsgálatáról.
2004-ben az EU kérte az új belépőket, hogy adják be a történelmi összegzésüket az történelmükről és mi voltunk az egyetlenek, akik lebőgtünk, mert jelezték több ország, hogy nem fogadják el a finnugor elméletünket. Kiderült nekik is vannak tudósaik és akadémiájuk és szeretik a bizonyítékokat. Át kellett írnunk a történelmünket, mert mást nem tehettünk. Vajon erről tudsz? Olyan írta meg, aki korábban az Akadémia tagja volt de kilépett nem véletlenül. Ennyit a nagy és hatalmas publikált tudásunkról, amit hivatalosan nyomnak nekünk. Ébresztő!

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 07:40:42

Semmi másról nem szól ez a cikk, mint a Dunning-Kruger-hatás prezentációjáról. Amikor valaki, vagy valakik kevesebbet tud(nak) a világról, de saját tudásukat túlbecsülve primitív módon megtámadja(ják) azt, aki nagyságrendekkel nagyobb tudással rendelkezik.

Mert ahhoz is intelligenciara lenne szükség, hogy nem használunk olyan szavakat egy MTA doktor kijelenteseivel kapcsolatban, hogy "debilitás", felvilagosodas elötti sötétség képviselője", "kretenizmus élharcosa", stb.

Mindez arról arulkodik, hogy a megfelelő műveltseg hianyaban csak a felszín az, ami a Dunning-Kruger-hatás alatt allokat erdekli, de nem képesek lehatolni a dolgok lényegeig. Mert a lényeg mindig a reszletekben rejlik, de ehhez mind a 14 kijelentest analizalni kellene, utana jarni, ami sok idő és faradsag, ezert marad a primitív vagdalkozas.

Nem kepesek meglatni az egyes kijelentesek mögött a humort, a kampányeszközt es nem utolsó sorban a vallasi meggyőződest, amin ugyan lehet vitatkozni, de nem erdemes, mert senki nincs a végső igazsag birtokaban.

Végül emeljünk ki egy allítast:

"Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat."

Karinthy Frigyesnek tulajdonítjak azt a humoros kijelentest, hogy:

"Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi nőt - a nő férfit."

Ilyen alapon Karinthyt is lehetne bíralni?

2018.04.30. 08:00:14

@apro_marosan_petergabor: amikor Varga lett a pü miniszter, egy rossz szavam nem volt. Az új honv. miniszterre se mondtam semmit. Ha kijelentené, hogy csirízágyúval lőjük majd le a támadó kötelékeket, vagy hogy Isten velünk, ki ellenünk?
Csupa Dávidot sorozunk be, parittyával, egyszer már bejött, akkor hőbörögnék.

Endlosz 2018.04.30. 08:09:06

@6.Lenin: Nem tudom, hogy lehet itt likeolni, szóval így írásban teszem :-DD

Endlosz 2018.04.30. 08:20:41

Egy nagyon érdekes dolog, ami nekem közvetetten kiszűrődött ebből az egész herceurcából. Van egy parancsolat a 10-ből, az ökumenikus szerint nem tudtam egyértelműen meghatározni, de szerintem 8. parancsolat, ami ebben fordításban "...ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen..." Újabb fordításban, értelmezésben mások besározását, kitalált történetek nyilvánosságra hozatalát, rossz hírek terjesztését, mószerolás, stb. Jelen pillanatban ezt olyan nagy problémának látom, hogy sokkal nagyobb károkat okoz egy embernek, mint ha kirabolnák, vagy megvernék. Nem tudom, hogy a világon hogy, de Magyarországon ez biztosan teljesen mindennapossá vált. Becsületsértés, és hitelrontás címszó alatt van a bíróságra vihető bűncselekmények közt. Szóval a mondanivalóm lényege, hogy a pártok egymás ellen, is ezzel próbálnak felülkerekedni. Oda-vissza. Ez olyannyira rossz, hogy szerintem ha Orbán nem fog valamilyen pálfordulást véghezvinni, valami durva dolog fog történni az országgal, vagy a világgal. Bár abban nem hiszek, hogy a fejétől bűzlik a hal.

Tenkes Kapitánya 2018.04.30. 08:26:09

@ételizésítő: Egy értelmes gondolatod nem volt. Csak személyeskedsz, fölényeskedsz.

Mikrobi 2018.04.30. 08:51:48

A 14-ből csak három hülyeség (ami még mindig sok egy ilyen formátumú embertől) és egy sem ezoterikus. Attól tartok, hogy a liberálisokat kevésbé a hülyeség zavarja, mint inkább a vallásosság őszinte megmutatása.

atyus45 2018.04.30. 09:00:46

Most sem kerülhettük meg hülyék nélkül ezt a kormányt.Nem vagyok kárörvendő de kívánom hogy azt ilyen degenerált ember legyen beteg és a tízparancsolattal gyógyítsa magát.Ez orvos? vagy hülye.Én az utóbbira szavazok.Hogy tartja be Hyppokrateszi esküjét.?bibliával a kezében.Pusztuljon a férgese!!!!

Arthur55 2018.04.30. 09:08:05

@0rdas: A Heisenberg féle határozatlansági elv:----" egy részecske helyzetét és sebességét egyidejűleg nem lehet pontosan meghatározni"

Arthur55 2018.04.30. 09:13:23

@Fizqs:A Newton törvények CSAK a nem atomi méretű testek NEM EXTRÉM környezetben való mozgásának leírására alkalmazhatók.

6.Lenin 2018.04.30. 09:15:57

@élhetetlen:

-Mi van Lajos, nem jössz mamutot vadászni? Nem vagy éhes?
-Nem vagyok éhes, én már ettem.
-Ettél? Honnan volt kajád?
-Agyonütöttem a Gézát, és elvettem az övét. Nyeszlett fasz volt amúgy is.
-Nem félsz, hogy majd a jó Isten megbüntet, mert bűnt követtél el?
-Isten? Bűn? Ne bassz, te még ilyen sötét vagy? Beszarok. Hiszel ilyen marhaságoknak?
Mi vagy te? Fideszes? Köcsög. Nem 1xűbb elvenni attól, akiknek van? Fizessenek a gazdagok.
-El fox te kárhozni, ha nem hiszel Istenben Lajoskám.
-Na húzz a fenébe vadászni te köcsög, szeretnék pihenni, meg délután pattintani is kéne néhány szerszámot vagy mi a toszt.

$pi$ 2018.04.30. 09:28:01

"A torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni."

Hát tényleg nem. Ha csak azt nem, hogy a 13. és 14. század határán készítették. De mondok jobbat, Dart Vader létezése ellen aztán tényleg egyetlen egy tudományos bizonyíték sincs. Csak a józan ész... :D

$pi$ 2018.04.30. 09:39:25

@DFK: "Ha a világ betartaná a tízparancsolatot, akkor nagyon nyugodt, békés világ lenne."

Az. Először is nagyon stresszmentesen legyilkolnánk azokat, akik Jehován kívül más istent imádnak. Akár a keresztényekkel is kezdhetnénk, de ha nem hát nem.

Utána legyilkolnánk azokat, akik faragott szobrokat meg képeket csinálnak vagy azokat imádnak. Nagyon-nagyon stresszmentesen.

Aztán azok a tűzoltók, orvosok, mentősök következnének, akik vasárnap melóznak. Nagyon stresszmentes lenne a hétvége, főleg, ha nem ég a házad vagy nem szorulsz orvosi ellátásra.

Aztán kezdhetnénk agyonverni azokat a fiatalokat, akik tiszteletlenek a szüleikkel, azokat a szülőket, akik valaha megcsalták a házastársukat... ja, és Jézus után szabadon azokat is, akik csak gondoltak rá.

Még jó, hogy a rabszolgaságot, az állatkínzást, a kínvallatást, a környezetszennyezést, az ittas vezetést, a gyorshajtást, a pedofíliát meg az ilyeneket nyugodtan csinálhatnánk, mert kimaradtak a tízparancsolatból.

Roppant stresszmentes lenne, mehetnénk agyonverni a szomszédot, mert vasárnap nyekereg a fűnyíróval a kertben. :D

$pi$ 2018.04.30. 09:41:29

@Ésszelteli: "2004-ben az EU kérte az új belépőket, hogy adják be a történelmi összegzésüket az történelmükről és mi voltunk az egyetlenek, akik lebőgtünk, mert jelezték több ország, hogy nem fogadják el a finnugor elméletünket."

Ezt honnan a francból szedted? Annyira hihetetlen, hogy magam is el akarom olvasni.

Senki A. 2018.04.30. 09:42:58

@$pi$: "Aztán azok a tűzoltók, orvosok, mentősök következnének, akik vasárnap melóznak."

Szombaton.

zacipaci 2018.04.30. 09:43:13

@Ésszelteli: Ritka ostoba egy fasz vagy te, valszeg vérfideszes.

6.Lenin 2018.04.30. 09:47:31

-Hová mész Lajos ilyen korán?
-Körbejárom a Földet. Most ráérek.
-Körbe? Hiszen lapos, majd jól leesel a szélén?
-Te sötét fasz, a föld gömbölyű.
-Ki mondta ezt neked?
-Hát a Kázmér. Nagyon okos a fószer.
-A Kázmér? Nagyon okos? Ezt honnan veszed?
-Már 2x elszámolt a végtelenig. Ő mondta, és én hiszek neki.
-Pont a Kázmér, az okos, a nején gyakorolnak a srácok, mert még őt se tudja rendbe tenni. Aztán ő az okos, beszarás.

$pi$ 2018.04.30. 09:50:18

@Senki A.: "Szombaton."

Na, ebből azért lenne vita... :D Vagyis van, pár száz éve próbálnak megegyezni melyik is a hetedik nap. Magyarország keresztény ország :D, a keresztények pedig majdnem mind a vasárnapra szavaztak. Kivéve a... szombatistákat. :D Ha szavazás lenne szerintem a vasárnap dolgozókat vernék agyon. :D

Senki A. 2018.04.30. 09:51:46

@$pi$: De a tízparancsolat idején biztos a szombat volt.

kocsisj 2018.04.30. 10:01:14

Nekem kezd nagyon rossz érzésem lenni. Már a Kétfarkú Kutya Párt is beszállt a Fideszhez? Vagy a Kásler nem tőlük jött? Pedig a 10 parancsolat betartás után ő is ígérhetne öröklét+25 évet. Legfeljebb nem jön be, mint annyi más, amit ígértek

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 10:06:06

Két kis kiegészítés: (1) a kép alatti mondatból helytelen kihúzni a a "legsúlyosabb debilitás" szavakat. Miért is kellene ilyet tenni, amikor ez a fidesz-féreg tényleg debilis?
(2) "Nem az a baj Káslerrel, hogy hívő." De, az baj. Észre kell venni, azt, hogy a hívőség maga is baj. Ezek a dolgok, a hívőség, a debilitás, és az, hogy irgalmatlan baromságokat beszél, összefüggenek egymással. Egyszerre okok, és okozatai is egymásnak. Ha nem lenne hívő, hanem ateista lenne, a fent idézett baromságai egy részét biztosan nem mondta volna. Ugyanakkor, azért is hívő, mert debilis, és nincs annyi esze, hogy nem egy ókori bullshit határozza meg a gondolkodását. Bolond likból csak bolond szél fújhat.

csorsza 2018.04.30. 10:21:29

Sírtok a fideszes karaktergyilkosságok miatt, és tessék. Az ember még semmit sem csinált miniszterként (ellenben sikeres orvos eddig), de már célkeresztben van nálatok.
Ennyit rólatok, a szokásos csak, semmi különös.

6.Lenin 2018.04.30. 10:22:06

Óriási áttörés!!!

Kovács Lajos Röcsöge-Alsón a disznóól mögött talált egy kurva réginek látszó koponyát.
Tudósok megállapították, hogy tényleg kurva régi, mivel a DNS-ében csak néhány tucat utasítás volt csak még. Sőt kimutattak egy félig kész utasítást is, aminek a lényege, hogy... ...
...lélegezz, te fasz, mert megfulladsz, volt. Az, hogy mivel, még nem volt megállapítható a lelet hiányos volta miatt.

Másnap felásták az egész kertet, de további leletek egy II.VH-s kézigránáton kívül nem volt a helyszínen. Minde1, KL nagyon örült ennek, mert végre elültethette a krumplit.
A tudósok se búslakodtak sokáig mert KL házi pálinkája estére kicsit feldobta a hangulatot.

Majd jelentkezek még, de nem biztos, hogy innen.

Abababa 2018.04.30. 10:35:35

www.youtube.com/watch?v=LOe059wC0eU Itt meg lehet nézni, hallgatni a blogbejegyzésben felsorolt idézetek jelentős részének forrását. A 12. percben Kásler Miklós -Gödel-re hivatkozva- azt állítja, hogy minden matematikai képlet cáfolható egy másik matematikai képlettel. Próbálom értelmezni: Tehát ha létezik az "A" képlet, az cáfolható egy "B" képlettel. Ebből logikailag az következik, hogy a "B" képlet is cáfolható az "A" képlettel, vagyis egyik "képlet" sem igaz. Mivel Kásler Miklós azt állítja, hogy MINDEN képlethez található egy "cáfolat képlet", következésképpen azt állítja, hogy a matematikának egyetlen "képlete" (tétele) sem igaz. Számomra ez rémisztő. Aki az itt kommentelők között ezt nem tartja ijesztőnek, és el tudja fogadni, hogy ez az ember legyen felelős az oktatásügyért, azt megkérem, mutasson már egy "képletet", amely cáfolja, hogy a+b = b+a! Nagyon egyet tudok érteni azokkal, akik szerint az okos emberek kételkedni szoktak a saját feltevéseik igazságában. Igen. Az okos emberek igyekeznek a saját feltevéseikkel ellentétes oldalról is megközelíteni, és megvizsgálni az éppen aktuális kérdést, mert valóban a valóságot szeretnék megismerni. Véleményem szerint az igazi tudós számára másodlagos, és nem presztízskérdés, hogy az igazság megegyezik-e a feltevésével, hiszen az igazság megismerése szempontjából az is siker, ha bebizonyosodik, hogy a prekoncepció téves volt. A lényeg, hogy a vizsgálat minél közelebb vigyen a valósághoz. A legtöbben azonban nem kutatunk, nem fedezünk fel semmit, hanem mások kutatási eredményeiből alakítjuk ki a világképünket, mások eredményeit alkalmazzuk az életünk során. Gondolom, mindenkinek aszerint alakul a világképe, hogy milyen környezetben nőtt fel, milyen érzelmi hatások érték, és milyen ismeretanyaghoz jutott hozzá. Vannak, akik a későbbiekben kizárólag azokat a véleményeket hajlandók vizsgálat tárgyává tenni, amelyek a saját világképük igazolására alkalmasak, és messze elkerülik azokat, amelyek kételyeket ébresztenének bennük. Gondolom, emögött az áll, hogy félnek a kétely okozta bizonytalanságérzettől. Szóval az igazán okosak, a világra igazán nyitottak és kíváncsiak bátran kutatnak, és ha felmerül, hogy a feltevésük hibás volt, lázasan keresik tovább az igazságot. Ezzel szemben a (igyekszem szépen fogalmazni) "kevésbé okosak" általában nem kételkednek a maguk "igazában". Ők magabiztosak szoktak lenni. Úgy tűnik, Kásler professzor sem önmagában kételkedik, hanem kizárólag azok elképzeléseiben, akik netán megingatnák az ő világképét.

6.Lenin 2018.04.30. 10:36:24

Friss hír!

Néhány ballibbantat bevittek a sürgősségire mert furcsán kezdtek viselkedni, vallásellenes kirohanásaik voltak, és szidták a frissen alakult Fidesz kormány 1es tagjait.

Az orvosok orosz hekkerekre gyanakodtak első körben, de ez nem volt igazolható.
Aztán hosszas vita után eldőlt, hogy ezek előtte se voltak 100-asok. Néhány órás gumiszobai pihenés után útjukra lettek bocsájtva.

A közleményükben csak annyit írtak: ez van. Működik a demokrácia. Mindenki próbáljon lenyugodni.

Senki A. 2018.04.30. 10:56:09

@Abababa: Na jó, de aki ennyit sem tud, annak Kásler maga a megvilágosodás. Aki Gödel nevét csak Káslertől hallja, annak Gödel ezt mondta, oszt jónapot.

Itt tartunk!

6.Lenin 2018.04.30. 10:59:07

@Abababa:

Jól kerülgeted a forró kását...

index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

És még számtalan kutatás is erre keresi a választ. Jó jel, hogy KERESIK...

6.Lenin 2018.04.30. 11:01:14

@Senki A.:

Már több, mint 7 milliárdan, és ez a szám még mindig csak emelkedik.

$pi$ 2018.04.30. 11:43:08

@Abababa: "Próbálom értelmezni:"

Ne tedd, nagy hiba. A csávónak fogalma sincs arról, hogy mi a Gödel nem-teljességi tétel. Sokféleképpen lehet megfogalmazni, például így:

Minden rendszerben, ami bonyolultabb az egész számok halmazánál feltehető olyan kérdés, amely a rendszeren belül nem válaszolható meg.

Ez tehát nem bizonyítja, hogy a matematika hibás vagy ellentmondásos lenne, csak azt, hogy nem teljes, képes megfogalmazni olyan kérdéseket, amelyeket nem képes megválaszolni.

Fura módon azt is bizonyítja, hogy az isten nem mindentudó: képes megfogalmazni olyan kérdéseket, amikre nem tudja a választ. :D

$pi$ 2018.04.30. 11:48:31

@Senki A.: "De a tízparancsolat idején biztos a szombat volt."

Nem hiszem. Sőt biztosan nem az volt, sabbath volt, ami pénteken este, a napnyugtától szombat esting tart. Amit ma szombatnak nevezünk az éjfélkor kezdődik és éjfélig tart.

inreallife 2018.04.30. 11:48:50

semmi meglepo, a fideszben vagy ciganybol, vagy kretenbol lesz miniszter. most eppen a masodik. a kontraszelekcio pedig tokeletesen gondoskodik rola, hogy a leheto legkretenebb allat maradjon mar csak a valyunal. szerintem egyenesen cel volt a kivalasztasnal, hogy semmi koze ne legyen a vilaghoz...

6.Lenin 2018.04.30. 11:54:36

@$pi$:

A jelek szerint ezt a problémakört te sem érted.

Tudod, hogy isten mire képes, és ezt így ebéd előtt felmérted.

$pi$ 2018.04.30. 12:12:15

@6.Lenin: "A jelek szerint ezt a problémakört te sem érted."

Segítek: ha csak ilyen vad kijelentéseket teszel, akkor magadat égeted. Érvelj, akkor komolyan vesznek az emberek.

"Tudod, hogy isten mire képes, és ezt így ebéd előtt felmérted."

Gödel tételét alkalmaztam. Nem először, Ezt a tételt legalább húsz éve ismerem, vizsgáztam is belőle. És persze az, hogy az isten mindentudó volta vagy mindenhatósága paradoxonokhoz vezet már több száz éve ismert, jóval Gödel előtt tudták.

De persze nem arról írtam, hogy isten mire képes, hanem arról, hogy mit tud. Nem a mindenhatóságról, hanem a mindentudásról volt szó.

Abababa 2018.04.30. 12:21:38

@6.Lenin: Már csupán ezért érdemes volt hozzászólnom, hogy a válaszában megmutatta ezt az érdekes cikket. Nagyon köszönöm.

Andy73 2018.04.30. 12:34:16

Nem az a baj a bloggerrel, hogy ateista. Még csak nem is az, hogy ezt nyilvánosan teszi.

Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze.

Mégsem sírjuk vissza az ateista, kommunista/szocialista rendszert. Sem a posztkommunista kormányokat. Hanem örülünk, hogy ők már a múlt.
És annak is, hogy ilyen színvonalon állnak a bloggereik. Így nem fenyeget az a veszély, hogy visszatérjenek a hatalomba. Még 4 év múlva sem.

$pi$ 2018.04.30. 12:41:06

@Andy73: "Hanem az, hogy sötét ostobaságokat hord össze."

Veled meg az a baj, hogy kijelented a másik ostobaságokat beszél, de egyetlen szóval sem érvelsz, még csak azt sem mondod el, hogy konkrétan mit nevezel ostobaságnak.

Csak, hogy értsd: amit leírtál egy üres sértés.

Andy73 2018.04.30. 12:41:53

"A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája."

Ez egyébként tényleg jó idézet. Tökéletesen egyetértek vele. Márcsak azért is, mert ez nem háborúban történt, hanem békeidőben, igaz, hogy nagyrészt szovjet megszállás alatt. A rendszerváltás után csökkent az abortuszok száma, de még mindig nagyon magas. Minden egyes megölt magzatért kár.

$pi$ 2018.04.30. 12:44:18

@Andy73: "Minden egyes megölt magzatért kár."

Azt ugye tudod, hogy a magzatok jelentős része spontán abortál? Az esetek nagy részében észre sem veszik.

Andy73 2018.04.30. 12:46:37

@$pi$: Olvasd el a cikket. Annak a végét idéztem és írtam át. A blogger sem nagyon érvel, inkább csak idéz és minősít. Én az egész cikket tartom annak, amit ő néhány kiragadott mondatra mond: ostobaság.

6.Lenin 2018.04.30. 12:46:39

@Abababa:

Végeredményben a cikk ismerete nélkül is jó helyen kapirgáltál. Ezért küldtem a linket. Gondoltam ismered a témában létező kutatásokat.
Így nagyobb az értéke a hozzászólásodnak.

6.Lenin 2018.04.30. 12:48:28

@$pi$:

Isten ellenében érvelni? Ne bassz.

$pi$ 2018.04.30. 12:51:54

@Andy73: "A blogger sem nagyon érvel"

Ettől te mennyivel leszel korrektebb?

@6.Lenin: "Isten ellenében érvelni? Ne bassz."

Nagyon sok ember teszi nagyon régóta. Talán te is, ha például elgondolkodsz azon, hogy Thor létezik -e. :D

Abababa 2018.04.30. 12:57:59

@$pi$: Ó, hát én csupán Kásler Miklós kijelentését próbáltam értelmezni a magam szerény módján. A kijelentése -ebben a formában, ahogyan elhangzott- akkor is logikai bukfenc, ha nem Gödelre hivatkozva mondta volna. Az, hogy rá hivatkozott, már csak a hab a tortán. Nem venném a bátorságot, hogy Gödel tételéről alkossak véleményt, de a Kásler Miklós által tett kijelentésből az következik, hogy a matematikában semmi sem igaz. :D Aggasztónak tartom, hogy mielőtt kimondta amit mondott, ezt nem látta át.

6.Lenin 2018.04.30. 13:02:04

@$pi$:

Senki nem érvvel, hanem keresi a válaszokat. Úgy, hogy sok esetben azt sem tudja, mire, és miért.
Természetesen mindenkinek lehetnek válaszai. Mindenkinek joga van ehhez., és, ha ebben megtalálja azt, amit ő keres, már megérte neki. Neked, nekem , meg nem biztos, de ennek tulajdonképpen nem sok jelentősége van. Én arra keresem, ami engem nyugtat meg. Te pediglen a tiéidre.

Pl én azt gondolom, hogy 1 számodra eddig ismeretlen dimenzióban éppen szunyókálok, és egy blogon veled vitatkozom, álmomban. Érvelj ellene!
Aztán, ha majd felébredek, folytatom az n.-ik dimenzió festését. Már készen van, csak le kell még festenem. Ebéd előtt nem volt kedvem hozzá. Kicsit inkább leheveredtem.

inreallife 2018.04.30. 13:10:24

@6.Lenin:
tudjuk, ti ezt mar 1000 eve kitalaltatok, hogy mindenkinek jogaban all hulyenek lenni. ki is volt a "szerzo"? viszont akkor felesleges ugatnotok, hogy miert nez mindenki hulyenek titeket. a proszto vallasi demagogiak a 21. szazadban az elmaradottsag es az agymosas jele. 2000 eve is hittek mindenfele istenekben, akkor epp bekatol kezdve, napon keresztul mindenre azt hittek, hogy isten. par evtizede meg a kigyobuvolo is mekkora kiraly volt, hulyek voltak az emberek, na. de azota eltelt parezer ev, ki kene jonnotok a barlangbol...

6.Lenin 2018.04.30. 13:16:47

@inreallife:

-Mit csinálsz Lajos?
-Szerszámokat pattintok.
-Mi a faszért nem Gödel tételén töprengsz?
-Mi van? Gödel tételén? Oszt hol a P-beaolvassak róla, B+, még a betűket se találták fel. Biztos te is valamilyen köcsög jobbikos lehetsz. Gödel tétele, ekkora marhát sem látott még ez a dimenzió lakóssága.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 13:29:18

@Abababa: Kásler nyilvánvalóan annyira ostoba, hogy én csak azon csodálkozom, hogy egyáltalán beszél. Persze, mint látjuk, hülyeségeket beszél, de hogy ennyi ésszel megtanult beszélni, már az dicséretes íz ő esetében. Úgyhogy, inkább dicsérni kell: jó fidesz-kutya, ül!

A Gödel-tétel teljes megértése meg, komolyabb filozófiai alapok nélkül nem nagyon lehetséges. Így szól: "Minden ellentmondásmentes, a természetes számok elméletét tartalmazó, formális-axiomatikus elméletben megfogalmazható olyan állítás, mely se nem bizonyítható, se nem cáfolható."
Mi ebben a nagyon feltűnő, már első látásra is? Két dolog. Az egyik az, hogy a " természetes számok elméletét tartalmazó" rendszerről beszél. A második az (bár ez összefügg az elsővel), hogy "formális-axiomatikus elmélet"-ről beszél.
Tényleg nem akarom itt megmagyarázni most egy olyan közönség előtt, amely közönség az ezzel kapcsolatos alapfogalmakat sem érti, de néhány fontos dolgot meg kéne érteni itt: a fenti korlátok miatt a Gödel-tétel még csak a véges axiomatikus rendszerekre sem vonatkozik. Hanem a végtelenekre - mint amilyenek éppen a természetes számok. Továbbá, a formális axiomatikus rendszerek azok analitikus-deduktív felépítésűek. Ezekben az axiómák bizonyítatlanok (ettől axiómák), a tételek pedig a levezetési szabályok alapján következnek az axiómákból. Vagyis, szükségszerűen igazak. Így természetesen, a nem végtelen (nem természetes számok rendszerét tartalmazó) rendszerek tételei nem csak hogy bizonyíthatóak a rendszerben, hanem egyenesen következményei az axiómáknak. Sőt, hát, a bizonyítás, és igazság analitikus szabályait, és eme fogalmak jelentéseit figyelembe véve, itt az "igazság" fogalma nem a korrespondencia-szerű, hanem a koherencia elvű igazságot jelenti. A kettő között ég és föld a különbség. A Gödel-tételnek semmi köze a faktuális állításokhoz, azok igazságához.

A fentiek miatt általában teljesen téves a laikusok Gödel-tétel interpretációja. Olyanokat hisznek ki belőle, hogy a "világ megismerhetetlen" (hogy ezt mondja, ez következik belőle), és hasonló badarságokat. Holott. még az axiomatikus rendszereken belül is korlátozott, csak bizonyos részükre vonatkozik.

Kásler meg egy debilis fideszes. Valaki több értelmet várt volna egy ilyentől?

Andy73 2018.04.30. 13:38:36

@$pi$: Itt sajnos nem azokról van szó, hanem a művi abortuszokról. Amelyeket orvosok végeztek el, a hippokratészi esküjüket megszegve. Nagyon hiányoznak ezek a meg nem született gyermekek a mai magyar társadalomból - az ő meg nem született utódaikkal ez immár több mint 10 milliós deficitet jelent.
Közben azokban az országokban, ahol nincs abortusz, meg is duplázódott a népesség, és most éppen felénk tart egy részük, hogy nálunk pótolják az így keletkezett űrt, mondhatni vákuumot.

Abababa 2018.04.30. 13:43:51

@$pi$: Pontosítanám az előző válaszomat. Nem Gödel, hanem Kásler kijelentéséből lehet logikailag azt a következtetést levonni, mintha a matematika hibás lenne. Engem az zavar, hogy képes volt olyan kijelentést tenni, amiből erre a következtetésre lehet jutni. Csak azért írom ezt, mert egyértelművé szeretném tenni, hogy mi alapján alkottam véleményt. Úgy érzem egyébként, hogy, Kásler Miklóst illetően azonos állásponton vagyunk. :)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.30. 15:13:50

Legkozelebb majd valamelyik zsido vezető vallási meggyozidesen elcelodjetek.
Ja az nem divat.csak a keresztényeket kopkoditek mindig.

káeurópaibankoló 2018.04.30. 15:38:34

En elhiszem, amit mond, csak bizonyitsa be. Szeretnem azt a listat, es a mogotte allo kutatasokat, ami bizonyitja, hogy a 10 parancsolat betartasaval a halalos betegsegek 80-90% elkerulheto. Nagyvonaluan eltekintek attol, ha ez egy preciz tudomanyos kijelentes lenne, akkor nem 80-90% lenne, hanem egy konkret szam. Szeretnem latni azt a bizonyitast, hogy nagy bumm nem volt, a hattersugarzas meg smafu. Szeretnem latni bizonyitassal E=mc^2, nem igaz. Ki, mikor es hogyan bizonyitotta be. Azt is, hogy az elmozdulas az altala.udvosnek tartott oktatasi rendszer fele eredmenyes, annak tukreben, hogy a fidesz reszerol ez az elmozdulas megtortent, a piza tesztek eredmenye azota meg gyatrabb. Szeretnem latni bizonyitasat annak, hogy a technikai fejlodest az emberi elet sok vonatkozasaban hatranyosnak tartom kulonos tekintettel arra, hogy o egy orvos. Hogyan miben hatranyos, es higyan viszonyul ez az elonyeihez annak fenyeben, hogy az emberi elet hossza es minoseg kimutattottan javult a civilizacio fejlodese soran. Szeretnem latni annak bizonyitasat Kaisler doktor altal, hogy a muhiba soran meghalt kisgyermekek mellett ott volt a Joisten, illetve, hogy a Joisten segitett nekik. Itt azt is szeretnem latni, miben es hogyan, es mikeppen valt ez a tragikis modon elhunyt kisgyermek javara. Szeretnem latni azokaz a kutatasokat, amelyek azt mutatja, hogy a nokkel elo ferfiak hamarabb halnak, es a ferfiakkal elo nok tovabb elnek. (Pont forditott eredmenyu kutatasok ismerek, de a doktor ur feltehetoen rendelkezik mas bizonyito ereju kitatasi eredmenyekkel, hogy csak igy kijelent.) Szeretnem latni azokat a bizonyitasokat, amelyek azt igazoljak, hogy a vilag nem megismerheto, illetve azokat, amelyek bizonyitjak, hogy Isten letezik. Szeretnem latni mitol olyan csodalatos a szentkorona tan kulonos tekintettel Magyaroszag meglehetosen viharos es partszakadasokkal, es idegen megszallasokkal tarkitott tortenelmere. Nos, nyitott vagyok, varom a bizonyitast, hogy valoban tenyszeru kijelentesekrol van szo, nem bigott es gyuloletkeltesre alkamas altalanosito frazisgyujtemenyrol.

csakférfi 2018.04.30. 16:02:47

@ipartelep:
Azaz.....mindenki tudja....érzi....hiszi ..hogy van gravitàciò.
Definiàlni ....antigravitàciòt elöàllítani ....senki sem tud.
Még.
:)

csakférfi 2018.04.30. 16:08:56

@káeurópaibankoló:
"ami bizonyitja, hogy a 10 parancsolat betartasaval a halalos betegsegek 80-90% elkerulheto. "

Ezt írtad.

"Germán Új Medicina = az Új Orvostudomány = a Gyógyásztudomány

Hamer doktor legjelentősebb felfedezése az Germán Új Medicina, mely egy mérnöki pontosságú, átfogó, és megismételhető orvostudományi rendszer. Tér-kép a szó valódi értelmében. Természettudományos összefüggéseiben írja le az élő szervezetek élettani, bio-logikus (élet-értelmes) működését, melybe beletartoznak a megbetegedések is. Ez az ELSŐ orvostudomány, mely összefüggéseiben vizsgálja az az emberi lényt. A tudományos precizitás miatt Lélek-Agy-Szerv szintekre bont, ugyanakkor Egyben, összességében értelmezi a folyamatokat.

Hogy az akadémikus orvostudományban mennyire eltávolodtunk a valóságtól, mi sem tükrözi jobban, mint a tény, hogy külön orvos foglalkozhat a szervekkel, és megint külön másik a lélekkel (személyiséggel, viselkedéssel). Lehet persze egybeesés vagy kiterjesztett személyes érdeklődés, de általánosságban a szervekkel foglalkozók nem vizsgálják a lelki vetületet, a lélekkel foglalkozók pedig nem vizsgálják a szervi összefüggéseket. Te jó ég! Hova jutottunk? Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?"

www.ujmedicina.hu/mi-az-uj-orvostudomany.html

Valszeg innen veszi az àllítàsàt.
Egy haladò szellemü ember.
Nagyjàbòl.
:)

6.Lenin 2018.04.30. 16:13:27

-Szia, az öreg bent van?
-Bent, de szerintem most ne zavard.
-Miért, mi történt?
-Olvasta a B1-en, hogy ez a káeuropaibalankoló a bizonyítékokat kéri, azonnal.
-És?
-Mit és, kicsit ideges lett a Mindenható.
-Ideges? Miért?
-Mert pont ő kér bizonyítékokat, és az Úr annak idején a köcsögökből teremtett többet-arra volt igény- és úgysem értene semmit, ha el is küldené neki a tuti bizonyítékokat. A fószert is pont akkor küldte a Földre. Kicsit túldimenzionálja magát a fószer, és ez mindig egy kicsit idegesíti az Úrat.
-Hát ez gáz. Na majd később visszajövök, ha az Úr egy kicsit lenyugszik.
-Rendben, menj Isten hírével. Hátha a fószer is lenyugszik, vagy közben megtér hozzánk.

6.Lenin 2018.04.30. 16:26:35

@csakférfi:

Látom az Úr közben lehiggadt és küldött veled néhány infót a fószernek, meg a másik mini istennek is (a rozsdás ipartelepnek)

okostojas007 (törölt) 2018.04.30. 17:09:12

na, akkor mostantól az összes fideszesnek csak papot/sámánt az orvosok helyett, és máris több ideje lesz a dokiknak az értelmes emberekre.
tisztán látszik a fogyatékos célközönsége a fidesznek.. kezdhetnek sámánokat oktatni, a kórházakat meg be lehet zárni.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.04.30. 17:10:42

@csakférfi: "Azaz" nem. Először is, ha van valamilyen mondandód, akkor meg kell tanulnod azt kifejezni. Az általában nem elég, hogy mondasz (írsz) valami teljesen összefüggéstelen dolgot, és aztán majd akinek írtad, az talán kitalálja, hogy "mire is gondolhatott a költő". Ehhez türelem, és jó szándék kell (a kitaláláshoz), és az ritkaság a mai világban.
Bennem azonban megvan. Pontosítok: mindeddig megvan, amíg nem veszem észre, hogy: (1) valaki reménytelenül hülye, vagy/és (2) rosszindulatú pöcs. Utána semennyire sem foglalkozom már vele. Azonban előtte még, ha olyan a kedvem, akkor tanítom.

Tehát te itt, mint "költő", valószínűleg egy analógiát akartál mondani. Azt, hogy a gravitáció, és a vele kapcsolatos tudásunk ugyanolyan, mint a Gödel-tétel témája, és az arról való tudásunk.
De ez nagyon nem igaz.

A Gödel-tétel egy ismeretelméleti, konkrétabban matematika-filozófiai, tudományfilozófiai állítás. A jellege filozófiai, logikai, metamatematikai, a tárgya (amire vonatkozik, amiről beszél) analitikus.
Ezzel szemben, a gravitáció az egy fizikai jelenség. Mint ilyen, semmi köze nincs az analitikus, vagy az axiomatikus deduktív logikai rendszerekhez. teljesen más téma, még azt sem mondhatni, a szezon, meg a fazon esete, mert azok (a szezon, meg a fazon) több szempontból is kapcsolódnak egymáshoz (nemcsak hangzásilag). Hanem azért mások nagyon, mert a két egymástól eltérő területre vonatkozó ismereteinket teljesen máshogy szerezzük be, és "kezeljük". És ha ezt nem érted (meg), akkor kb. semmit nem értesz a tudományfilozófiából.

De ha tiszteletteljesen, és tudásvággyal eltelve kérdezel (ezek azonban feltételek itt), akkor kitöltöm tudásod hézagait.

okostojas007 (törölt) 2018.04.30. 17:11:52

@káeurópaibankoló: a fideszes együgyű nem bizonyít semmit se, hanem hisz, és ha te nem ugyanazt hiszed akkor libsibolsihazaáruló vagy. Érvekkel kár velük vitatkozni, ha viktorka holnap azt mondaná tudnak repülni, a fél birkamenet ugrana a halálba a gellérthegyről.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:30:04

@$pi$: Nagyon sajnálom, hogy te csak propaganda újságírást olvasod. Akkor most így jártál! Bizonyára nincs is igényed csak a marketing csili-vili szövegekre.

$pi$ 2018.04.30. 18:31:34

@ipartelep: "A Gödel-tétel egy ismeretelméleti, konkrétabban matematika-filozófiai, tudományfilozófiai állítás. A jellege filozófiai, logikai, metamatematikai, a tárgya (amire vonatkozik, amiről beszél) analitikus."

A Gödel tétel egy matematikai tétel. Pont. Az ismeretelmélet, tudományfilozófia, filozófia csak megpróbálja értelmezni, megpróbálja végiggondolni a következményeit. A tétel maga nem filozófiai, mert nem a filozófia eredménye, nem az ismeretelmélet eredménye.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:32:25

Mi a baj ha valaki a Bibliából idéz, ez az a könyv amit a legnagyobb példányszámban kiadtak és a legtöbb nyelvre lefordítottak. Végül is Isten szava és nem Jóskabácsié, aki mást állított még 10 évvel ezelőtt. A Biblia ugyanazt állítja évezredek óta!

Ésszelteli 2018.04.30. 18:37:16

@$pi$: Ha nem lennél lusta megtalálnád, de ne az Akadémia honlapján keresd, ha meg lusta vagy akkor hozzd a reggelidet hozzám és megeszem helyeted, hogy ne fáraszd magad a rágással utána meg az emésztéssel.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:39:54

Több Káslert kérünk! Ez mindenkinek jót tenne! A sötétséget felválthatná a világosság, legalább egy kis derengést engedjünk meg magunknak.

Ésszelteli 2018.04.30. 18:42:03

Nem kell misztifikálni a tudományt, állandóan változik és másképp látja mint korábban, a tudomány inkább relatív mint absolute ld az orvostudomány szép példáját az érvágást. Volt idő, amikor enélkül nem is volt orvos az orvos, ma már senki sem vág eret!

atyus45 2018.04.30. 18:43:21

Megint megelőztünk mindenkit,Van egy teljesen új felfogású kezében a tízparancsolatot tartó MENGELÉNK,aki csak a miénk.Hurrá.

$pi$ 2018.04.30. 18:48:42

@Ésszelteli: "Ha nem lennél lusta megtalálnád, de ne az Akadémia honlapján keresd, ha meg lusta vagy akkor hozzd a reggelidet hozzám és megeszem helyeted, hogy ne fáraszd magad a rágással utána meg az emésztéssel."

Miről beszélsz?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 19:05:32

Tudomanyos bizonyitekok vannak a lelki folyamatok egeszsegi allapotunkra gyakorolt hatasarol. Az orvostudomany egyre inkább egyetért azzal, hogy a fizikai és lelki igényeink nem szétválaszthatóak, a kettő együttes harmonizálása vezethet csak tartós eredményre és biztosíthatja a hosszú, egeszseges élet lehetőségét.

Az emberi szervezetnek óriasi hatasú prevenciós es öngyógyitó képessége van.

A placebo hatas és a prevenciós képesseg ugyanarról a tőről fakad, az emberi mentalhigiéneből. A prevenciós kepessegről ertelemszerűen nincsenek kiserletekkel alatamasztott statisztikai adatok, de a placebo hatasról annal inkább.
A fájdalomnál az esetek jelentős százalékában az állapot javulásának nincs feltétlenül köze a gyógyszerhez. A szervezet, az agy, a gyógyulásba vetett hit végzi a munka egy részét. Nincs ugyanis olyan szájon át szedett gyógyszer, ami néhány perc alatt elkezdene hatni, és negyed órával később tünetmentes lennék tőle. Hasonló a helyzet a kávét fogyasztókkal: elkezdik kortyolni, és percek múlva élénkebbnek érzik magukat. Pedig a koffein koncentrációja csak körülbelül negyven perccel a szervezetbe jutás után éri el a hatásos szintet, ezután kezdi el stimulálni az agykérget. A hatás egy része tehát teljesen független a hatóanyagtól, a felszívódás előtt jelentkezik.

Amikor a fogorvosnál várunk, elmúlik a fogfájás: az agyunk megnyugszik, mert tudja, hogy rövidesen szakember veszi kezébe a problémát, és ez olyan fájdalomcsillapító hatással jár, hogy szinte gyógyultnak érezzük magunkat, még mielőtt kinyitottuk volna a szánkat.

A második világháborúban egy Henry Beecher nevű amerikai aneszteziológus fiziológiás sóoldatot adott be a katonáknak, mert elfogyott a fájdalomcsillapító. Arra ugyan számítottak, hogy a sebesültek megnyugszanak valamennyire a kezeléstől, az viszont őket is meglepte, hogy a szer nagyon sok esetben jelentősen csökkentette a fájdalmat és megakadályozta a sokk kialakulását. Közel olyan eredménnyel, mintha valódi fájdalomcsillapítót adtak volna a betegeknek.

Bizonyított tény, hogy az aktív hatóanyagon kívül számtalan körülmény hozzájárul a gyógyuláshoz. Gordon Claridge a hetvenes években jelentette meg azóta klasszikussá váló művét, a Drugs and Human Behaviort, ami a gyógyszerek hatását öt tényezőre vezette vissza: a hatóanyag farmakológiai hatására, az orvos tulajdonságaira, a beteg tulajdonságaira, a gyógyszerkezelés jellegzetességeire és a környezet tulajdonságaira. Placebohatásnak az utolsó négy tényező együttesét tekinthetjük.

Köteles Ferenc, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének adjunktusa szerint az ma már tisztán látszik, hogy bizonyos betegségek kezelésénél a gyógyszerek hatásának jelentős része a placebohatás számlájára írható, az aktív gyógyszer szerepe ehhez képest kevésbé jelentős. Ilyen terület például a fájdalomcsillapítás: majdnem mindegy, mit vesz be a beteg, ha elhiszi, hogy az hatni fog, akkor valamilyen mértékben tényleg csökkenni fog a fájdalom. És ugyanez igaz fordítva is: ha úgy adják be az egyébként hatásos fájdalomcsillapítót, hogy a beteg nem tud róla, jelentősen csökken a hatás.

Ugyanebbe a kategóriába sorolható az enyhe és közepes depresszió: kettős vaktesztek azt mutatják, hogy az antidepresszánsok nem sokkal (sok kutató szerint semmivel sem) hatásosabbak a placebotablettánál, főleg akkor, ha a placebo a gyógyszer mellékhatásait is utánozza.

A kutatasok bebizonyitottak, hogy a placebónak is van hatóanyaga, csak épp az emberi szervezeten belül. A szervezet által termelt endorfin felelős a fájdalomcsillapításért. A beteg szorong problémái miatt, stresszhelyzetben van, ilyenkor a szervezet nem képes a megfelelő öngyógyításra. Ha orvossal találkozik és az felír neki valamilyen gyógyszert, már beindul a hatás: megnyugszik a szakember szavaitól, a szervezet stressz-szintje csökken, emellett endorfin termelődik, ami nemcsak boldogságérzetet okoz, de lendületet is ad az öngyógyító folyamatoknak.

A legutobbi kutatasok kideritették, hogy bizonyos esetekben a hatóanyag hatásával is összemérhető a placebo ereje. A fájdalomcsillapítás és a depresszió mellett adódnak néha olyan helyzetek, amik még a kutatókat is meglepik. Ilyen volt az a skandináv vizsgálat, aminek során pacemakereket ültettek a szívbetegekbe. A kontrollokon minden páciensnél javulást tapasztaltak, aztán kiderült, hogy a pacemakerek jelentős része gyári hibás volt, és nem is nagyon működött: a betegeknek elég volt a szerkezetbe vetett hit ahhoz, hogy állapotuk jelentősen javuljon.

A hit ereje tehat óriasi, mind a megelőzésben, mind a gyógyulasban.

$pi$ 2018.04.30. 19:36:29

@atomic power 1986DucaDuca: "A hit ereje tehat óriasi, mind a megelőzésben, mind a gyógyulasban."

Így van. A hatása pontosan megegyezik a placeboéval. Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik.

"A kutatasok bebizonyitottak, hogy a placebónak is van hatóanyaga"

Azt hívjuk placebonak, aminek nincs hatóanyaga. Ha van hatóanyaga, akkor nem placebo. Én egészen biztos vagyok, hogy ha kitartóan körüljárod ezt a témát, akkor meg fogod érteni.

"Ilyen terület például a fájdalomcsillapítás: majdnem mindegy, mit vesz be a beteg, ha elhiszi, hogy az hatni fog, akkor valamilyen mértékben tényleg csökkenni fog a fájdalom."

Nem, nem mindegy, hogy mit vesz be. Amiben van hatóanyag, az tényleg megszünteti a fájdalomérzetet. Hatékonyan. Úgy, hogy felvágják a hasadat, túrkálnak benne és nem érzel fájdalmat. Vagy kifúrják a fogadat és kiszaggatják belőle a fájdalomérzékeli ideget.

Szerintem ha utánakeresel a neten találsz ezekről információt, Fájdalomcsillapítóknak hívjuk őket, a placeboval ellentétben tényleg hatékonyan csökkentik a fájdalomérzetet. Sokkal jobban.

Ha műtéted lesz és az orvos placebót akar adni, akkor tazt javaslom tiltakozz!

szepipiktor 2018.04.30. 20:09:36

Nem hittem volna, hogy a totaw nyilt, cionista alapú kereténygyűlölete egyszer vissztér az indexre...
Az első ponttal mi a baj? A világ lakosságának döntő része hívő, vallásos, tehát ne látom gondnak, ha egy keresztény hívő ember egy családi tragédia esetnén nem a gender-tanszékre rohan lelki támogatásért, hanem a hite felé fordul... Mert a mondat ERRŐL szól!
A kultúra, az oktatás és a fejlődés állapotával is egyetértek, mondjuk azért ebben őket, a kdnp-seket is felelősnek tartom. De ki is akarja megszüntetni a nemzeti alapok, az alatudományok oktatását? Hát nem éppen a momentum, lmp vagy a szocik? nem kell Ady, József Attila, nem kell matematika, fizika, mert - OTT A GOOGLE!!!! Mert ők nem a jobbágyosításban érdekeltek, mint a csútiék, hanem az internacionalista, globalizált multivilágban hisznek. Mindkettő "megöli" a magyarokat.
Az ősrobbanásról sokadszorra: van konkrét bizonyítékotok? Ja nincs, hiszen ez tényleg csak fikció. De azért jó a politikai köpködésre.
(A felsorolással a hívők milliárdjait, a gondolkodók milliárdjait köptétek kapásból arcon, csakhogy ezt a nulla majmot lejárathassátok. )
Az abortusszal is mi a baj? Van aki elítéli van aki nem. Én a nőkre bíznám! De mert valaki tragédiának tartja? Nincs joga erre? Él a jogával, tehát barom és ostoba.
.
Szóval nincs itt baj, a pali tényleg mond pár baromságot, de itt nem ezzel van baja a bloggerkörnek! Hanem mert nem neoliberális elveket mondja. Az ellenzéki és médiája lezüllött a fidesz szintjére, akik nem velük értenek egyet, az mind ellenség! A retorika, stílus már régen habonyi itt is, de hogy a filozófiai alap is eltűnjön,,,?

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 20:13:07

@$pi$:

"Így van. A hatása pontosan megegyezik a placeboéval. Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik."

A Michigan Egyetem kutatói fedezték fel a placebo-effektus magyarázatát. Vizsgálatuk szerint egy bizonyos agyterület felelős azért a jelenségért, hogy a kezelésbe vetett hit megnöveli a kezelés terápiás hatását.

Az előagyi szürkeállománymag, a nucleus accumbens placebo-effektusban játszott szerepét mérték fel. Az úgynevezett jutalmazó rendszer fő részét képező terület aktivitása szorosan összefügg azzal, hogy valaki milyen mértékben reagál a placebo-kezelésre.
A nucleus accumbens igen nagy számban tartalmazza a jutalmazáskor kialakuló elégedettség- és boldogságérzet kialakításáért felelős dopamin és egy másik neurotranszmitter, az endorfin receptorait is.

A kutatók pozitron emissziós spektroszkópia segítségével figyelték meg 14 egészséges résztvevőnél a nucleus accumbens dopaminerg aktivitását, miközben a vizsgálati alanyok fájdalmas, de ártalmatlan fiziológiás sóoldat-injekciót kaptak nagy állkapocsizmukba. A vizsgálatok visszaigazoltak a placebo effektust, miután a a nucleus acumbens aktiválódott.

"Azt hívjuk placebonak, aminek nincs hatóanyaga. Ha van hatóanyaga, akkor nem placebo."
A placebo, kerüljön bármilyen formában az emberi szervezetbe, valóban nem tartalmaz hatoanyagot. Hatóanyagot aktivál maga a placebo effektus, amely a szervezeten belül képződik endorfin formajaban. Kimutatták, hogy amikor a beteg szorong problémái miatt, stresszhelyzetben van, a szervezete nem képes a megfelelő öngyógyításra. Ha orvossal találkozik és az felír neki valamilyen gyógyszert, már beindul a hatás: megnyugszik a szakember szavaitól, a szervezet stressz-szintje csökken, emellett endorfin termelődik, ami lendületet ad az öngyógyító folyamatoknak. A placebo hatas mögött kimutatható biokémiai folyamatok vannak.

"Nem, nem mindegy, hogy mit vesz be. Amiben van hatóanyag, az tényleg megszünteti a fájdalomérzetet."

A placebo hatas ereje nem erheti el sok esetben a korszerű fajdalomcsillapítók erejet. A fajdalom csökkenteseben van szerepe. Ez vitathatatlan. Műtét esetén nyilvan erőteljesebb eszközökhöz kell nyúlni a fajdalomcsillapitas erdekeben.

szepipiktor 2018.04.30. 20:15:32

@$pi$:
"Azaz mindegy, hogy a placeboban vagy Jézusban vagy Allahban vagy Zeuszban hiszel. Merthogy egyik sem létezik."
EZ AZ!!!
Most akkor bűn valaminek a tagadása vagy nem?
Ha a kis selejt teszi ezt, akkor posztok tucatja? De például Te kapásból ÁLLÍTHATSZ valamit, amiről senkinek sincs ma tudomása, bizonyítéka? Se mellete, sem ellene?

6.Lenin 2018.04.30. 20:31:47

@szepipiktor:

"Én a nőkre bíznám! "

Miért csak nekik lenne joguk ebben dönteni? Másnak miért nincs köze a dologhoz?

Elég "tisztességesen" csapkodsz össze-vissza. Ha már súlyozol bizonyos kérdéseket, akkor a te igazságodnak mekkora a súlya?

S=klogW 2018.04.30. 20:41:18

@csentecsa:

Szólj,h Einstein lett az emberminiszter.

S=klogW 2018.04.30. 20:46:30

@Endlosz:

"újabb értelmezés szerint"
Szemforgató kamuzás
A tp nem "verselemzésre" való

csakférfi 2018.04.30. 21:11:16

@6.Lenin:
Sajna isten nincs.
Így a tízparancsot sem nyilatkozta ki.
Tehàt nem higgadhatott le.
Mintahogy én sem nyilatkoztattam ki semmit.
Csak leírtsm honnan veheti az àllítàsàt.
Miszerint van egészséges gondolkodàs.
Vitàzni meg semmi kedvem.
:)

Merlot 2018.04.30. 21:15:27

Uram, Atyám!

Mit vétett ez a szerencsétlen magyar nemzet, hogy ilyen kreténekkel versz meg minket, mint Rezsi Szilárd, Kósa 1300 milliárd Lajcsi, ez a tízparancsolattal gyógyítani akaró Kásler zsidó/keresztény sarlatán, és végül, de nem utolsó sorban ez az elmeháborodott miniszterelnök???

Isten nem ver bottal - tartja az igazmondás -, de inkább azzal tenné, azt méltósággal lehetne elviselni.....

Merlot 2018.04.30. 21:18:56

@atomic power 1986DucaDuca: Nem akarlak elkeseríteni, de túlzottan terjengős vagy, ilyen kommenteket át szoktunk lapozni.
Még az esetleges igazságai sem számítanak ilyenkor.

wolves84lb 2018.04.30. 21:19:19

@DFK:
"Kíváncsian megnézném nickgrabowski életművét... Kevésnek találtatna az, pláne Kásler tanár úréval összevetve.
Hihetetlen a balos csőcselék tombolása."

Elképesztő, hogy ti mindig minden körülmények között véditek a fideszt...mindig...nektek nem lehet olyat tenni, ami miatt esetleg nem értenétek egyet a nagyvezér döntésével. Mondjuk fizetett trolloknál ez nem akkora meglepetés. Az vagy te is, ugye?

csakférfi 2018.04.30. 21:24:17

@ipartelep:
Smàjlit tettem a végére......ne vedd túl komolyan.

"
De ha tiszteletteljesen, és tudásvággyal eltelve kérdezel (ezek azonban feltételek itt), akkor kitöltöm tudásod hézagait"

Erre Te kioktatsz.
Gondolod a Gödel -tétel ismerete "fölèm" emel valamiféle àltalad hierarchizàlt tudàsbéli különbség miatt?
Vagy azt gondolod .....mivel több az ismereted bizonyos témàkban....Te több is vagy nàlam?
:)

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.30. 21:43:05

@Merlot:

"Nem akarlak elkeseríteni, de túlzottan terjengős vagy, ilyen kommenteket át szoktunk lapozni.
Még az esetleges igazságai sem számítanak ilyenkor."

Az élet bonyolult, a megtárgyalt kérdések szerteágazóak. Át lehet rajta lépni, a valóságot is meg lehet tagadni.

Geonczeol Gyula Felvidek 2018.04.30. 23:11:29

az iskolaügy a maga liberális oktatói bázisával a magyar ifjúság jelentős részét gyökértelenné, üressé és műveletlenné tette és az eredményt látjuk a bulizó tüntetőknél. Fordulatra van szükség. A 2 ezer éves görög korszak a keleti, Zarathusztra, méd-szkita korból alakult ki és ezt a régi Persia nyomán a görög és latin forrásaiban láthatjuk. Mindezt miért kellene föladni agytalan liberális divatokért és Széchenyivel élve politikai programmtöredékek fekete oltárán föláldozni. 1989 után továbbra is szégyen, és veszélyes volt magyarnak lenni, Antall a liberalizmust kiáltotta ki a nemzet megmentőjének. Mekkora károkat kell ennek a nemzetnek elszenvednie ahhoz, hogy a vezető rétege ne értelmiségiek legyenek, hanem államférfiak, mint Széchenyi és társai, vagy Rákóczi és az Egyesült Rendek? A többiekről nem is beszélve.

S=klogW 2018.05.01. 00:21:40

@csentecsa: és?

szólj, ha emberminiszter lett

DFK 2018.05.01. 05:06:46

@wolves84lb: hm. Szóval a poszter nem tud semmit felmutatni, ami teljesítményként értékelhető.
S látom tovább tombol a csőcselék.
Az egyéb másságok tolerálását elváró balosok most simán agyonütnék a másként gondolkodót.

apro_marosan_petergabor 2018.05.01. 07:21:57

Liberok, nézzetek már tükörbe. vegyétek észre a polgárok nem kérnek belőletek. Már pedig a népet nem lehet leváltani, azaz nektek kell megváltoznotok. Nosza.

Abababa 2018.05.01. 08:22:22

@apro_marosan_petergabor: Kizárólag az a 2,8 millió ember a nép, aki a Fideszre szavazott? És a többiek? Ők nem a nép? A többiek változzanak meg? És milyenek legyenek? A Fideszre szavazók milyenek? Mi az a tulajdonság, ami mindegyikükre jellemző, és a másik tábornak követnie kellene? Mi a közös vonása a Fideszt támogató Kásler professzornak, és azoknak a Fidesz szavazóknak, akiket ezen a videón láthatunk? Nosza! Válaszoljon kedves barátom! Várom a tanácsait. Milyenné kell változnom? www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4 Olvastam már olyan véleményt is, hogy akinek nem tetszik a Fidesz, hagyja el az országot. Mit gondol, javulnának az életkörülményei a videón látható Fidesz szimpatizánsoknak, ha az ellenzéki oldalt támogató emberek emigrálnának? A Fidesz rengeteget költött a kampányra. Vajon miért nem készített ilyen videókat, mint ez? Azért, mert törvénytisztelő, és nem akarta sérteni az ellenzék szimpatizánsainak személyiségi jogait? Kétlem, hiszen az ellenzéki jelöltek személyiségi jogait egyáltalán nem vette figyelembe. Vagy netán azért nem készültek ilyen videók, mert a kampányszakemberei nem találtak megfelelő riportalanyokat? Nos?

6.Lenin 2018.05.01. 08:37:25

@Abababa:

Belenéztem a videóba. Ilyet, vagy hasonlót bármliyk oldallal kapcsolatban lehet készíteni csak egy jó nagy rosszindulat a másik oldal iránt.

Mi is zajlik itt most? Ki a nép? Ki a művelt, haladó?
Különbség?

Te is pontosan ugyanazt teszed, mint akiket kritizálsz, de szerinted ez így helyes. A másik oldal is pont ezt gondolja.
Sajnos.

Mennyivel másabb @ipartelep, mint bármelyik bunkó fideszes, jobbikos, lmp-s, vagy momentumos?

Szerintem semmivel, éppen olyan kirekesztő bunkó.

Abababa 2018.05.01. 08:53:13

@6.Lenin: Kedves V.I. :D Nem, korábban nem olvastam semmit a politikai nézetek kialakulásának okairól, de a belinkelt cikket, és az azóta született hozzászólásokat olvasva azt kell mondjam, hogy -bár a szerző azt javasolja, hogy kezeljük fenntartásokkal a kutatások eredményeit- nagy valószínűséggel helyesek a kutatási tapasztalatokból leszűrt következtetések. Sajnos. Mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy a két nagy tábor soha nem fog közelebb kerülni egymáshoz. Sőt, az egyik mindig is igyekezni fog legyűrni a másikat. Épp azért, mert fenyegetettnek érzi magát, ha a környezetében el kell viselnie azokat is, akiknek más az értékrendje, a világnézete. Különös fintora a sorsnak, hogy a konzervatívok épp azokat minősítik ellenségnek, azoktól félnek, akik náluk elfogadóbbak. Paradox helyzet, hogy a liberális elfogadja a konzervatívan gondolkodó embert, és nem akarja kiszorítani, a konzervatív ennek ellenére mégis fél tőle, és ki akarja szorítani, meg akarja változtatni. Ha -amint a cikk állítja- emögött genetikai okok is vannak, akkor a helyzet reménytelen. Ezt igazolja a kettővel fentebb olvasható kis szösszenet is. :(

6.Lenin 2018.05.01. 09:09:28

@Abababa:

"Mert ez egyúttal azt is jelenti, hogy a két nagy tábor soha nem fog közelebb kerülni egymáshoz. Sőt, az egyik mindig is igyekezni fog legyűrni a másikat. "

Nem is kell(ene). A cikk szerzője is azt írja, hogy inkább kéznyújtásra lenne szükség.

Szükségünk van egymásra. Csak ezt nagyon nehéz felfogni, mindkét oldalon. Talán evolúciós kényszer, valakinek győznie kell(ene) a továbbéléshez.

Megtalálni egy mindkét oldal számára elfogadható minimumot, nagy feladat. Több ezer éve küszködik vele az emberiség, és ahogy elnézem, május 1-én még nem lesz közös felvonulás, kéz a kézben. Jövőre sem.

Abababa 2018.05.01. 09:21:30

@6.Lenin: Hát, bevallom, most meglepődtem kicsit. Igen, ilyen videót bárki készíthetne, mégsem készült. És higgye el, valóban kíváncsi vagyok, hogy miért? Mert Gyurcsányról számtalan gúnyos videót kreáltak. Vajon a liberális oldal szavazóiról miért nem? Egyébként a rendszerváltás óta figyelem az eseményeket, és feltűnt, hogy a demonstrációkon teljesen másképp viselkedik az egyik oldal szavazóbázisa, mint a másiké. A fiatalok Lendvay utcai tüntetésénél idős nénikék fütyültek, és azt kiabálták az egykor még liberális Fidesz eredeti követeléseit felolvasó fiataloknak, hogy az ő pénzükből, nyugdíjukból tanulnak. Én 66 vagyok, és helyettük is szégyelltem magam. Senki nem bántotta őket, ha akartak, hát fütyülhettek. Amikor viszont Orbán Viktor beszéde alatt fütyültek az ellenzékiek, akkor voltak, akik bántalmazták őket. Az a cikk, amit belinkelt, sok dolgot megvilágított számomra. Egyébként a videóban látható emberek feltehetően szívesen szavaztak volna másik pártra is, ha egy másik párt tudott volna nekik könnyen érthető dolgokat mondani. Anno Békesi Lászlótól nyomdakész szövegeket lehetett hallani a Tv-ben , rádióban. Igazat beszélt, a legjobb meggyőződése szerint. De hiába, ha az emberek nem értették. Az igazság sajnos sokszor nem mondható el egyszerűen, csak bonyolultan, és aki nem érti, azt hiszi be akarják csapni. Az ilyen emberek -ha ügyesen tálalják nekik- az egyszerű dolgokat elhiszik akkor is, ha nem igaz. Sajnos. Még valami: Hogy értelmezzem az "apro-marosán, stb" nevű kommentelő felszólítását? Milyen legyek? Épp azt akartam neki megmutatni, hogy a kívánsága teljesíthetetlen. Sőt, nyilvánvalóan maga sem tudja, hogy mit kíván a liberális oldaltól.

6.Lenin 2018.05.01. 09:25:41

@Abababa:

"Kedves V.I. :D"

V.I.=6. a " L "eredetileg kis l volt, de ezen a blogon egyszer egy fasz átírta a nick-emet. aztán törölte, de a kis "l" helyett meghagyta a" L"-et. Ennyi röviden. Miért választottam a 6.lenint az egy hosszabb történet, és másoknak érdektelen. Semmi köze V.I. Lenin nevezetűhöz.
Mellesleg.

(igaz az egyik ősöm állítólag beszélt vele személyesen...
Egy hideg októberi éjszakán kopogtak az ajtaján-
-Ki az, kérdezte mérgesen.
-V.I.Lenin vagyok, volt a halk válasz.
-Menj a 3,14csába. Válaszolt határozottan az ősöm. Ennyi a történet lényege, de nickhez ennek sincs köze.)

Abababa 2018.05.01. 09:34:07

@6.Lenin: A kéznyújtás épp azt jelenti, hogy közelebb kerülni egymáshoz. :) Nem azt írtam, hogy feladni az elveket, és egyformává válni. Csak azt , hogy el kellene fogadni, hogy a másiknak is ugyanúgy joga van a létezéshez akkor is, ha más nézeteket vall. Mindaddig joga van a saját értékrendje szerint élni, amíg azzal nem korlátozza a másik embert abban, hogy ő is a saját értékrendje szerint élhessen. De úgy tűnik, hogy az egyik oldal ezt nehezen tudja elképzelni.

6.Lenin 2018.05.01. 09:39:58

@Abababa:

"És higgye el, valóban kíváncsi vagyok, hogy miért? "

Mert genetikailag is van különbség, ez is igazolja a kutatást.

Miért jelentget az egyik oldal minden szarért, és miért nem a másik?

A oldalhoz tartozás sok más hétköznapi tulajdonságokban is jelentkezik. Nem az, amit az egyik állít a másikról, hanem a valós eltérések.

Engem már a tanulmányok ismerete előtt is érdekelt, hogy az egyik ember miért lesz ilyen, a másik olyan. arra is rájöttem, hogy a bizonyos oldalhoz tartozás más tulajdonságokban is jelentkezik, és jellemző az adott oldal többségének a tulajdonságaival. Természetesen átmenetek is előfordulhatnak, de mindig a többség a mérvadó.

Aztán a net megjelenésével kiderült, hogy mások is foglalkoznak ezzel, de komolyabb szinten, de egyben igazolták az én megfigyeléseimet is.

Szerintem a kereskedelemben, politikában is egyre több helyen alkalmazzák ezeket, főleg a választások idején.

Különben a szöveget már átírták a cikkben. az erediteben még az is benne volt, hogy nem is kellene választásokat tartani, csak megvizsgálni melyik oldal képviselői vannak eleve többségben az adott helyen, és őket kellene megbízni a kormányzással, úgyis ők győznek a választásokon is. De más szöveg rész is változott már közben.

Abababa 2018.05.01. 09:41:20

@6.Lenin: :D Épp azért vigyorogtam, mert 6. = V.I. felfogható úgy is, mint Vlagyimir Iljics. Ötletesnek találtam. :) Számomra nincs jelentősége,hogy miért épp ezt a nicknevet választotta. A kommentekből úgyis átjön, hogy hogyan gondolkodik. :)

6.Lenin 2018.05.01. 10:08:11

@Abababa:

"De úgy tűnik, hogy az egyik oldal ezt nehezen tudja elképzelni. "

Nos itt a baj, te sem tudsz szabadulni a korlátaidtól.

De úgy tűnik, egyik oldal sem tudja azt elképzelni, hogy elfogadja a másikat olyannak, amilyen. Tulajdonképpen azt kell tenni, hogy azokat kell megszólítani, akik azonosan gondolkodnak, vagy el tudják fogadni a mi gondolatainkat, és, ha többen vannak ilyenek, nyertünk, ahogy most a Fidesz. Szerintem ez nem olyan bonyolult.
Több embert tudott a Fidesz megszólítani, még azok közül is, akik amúgy nem hozzájuk tartoznak, még genetikailag sem.
Szerintem.

Abababa 2018.05.01. 11:15:36

@6.Lenin: Azt hittem, értjük egymást, de sajnos nem. A mostani kampányban azt olvastam, hogy ha nem a Fideszre szavazok, akkor nemzetvesztő hazaáruló vagyok. Tehát nekem igenis az a tapasztalatom, hogy vannak, akik nem fogadják el, hogy én másként gondolkodom a világról. Pedig a többpárti demokrácia épp erről szól. Én nem mondom senkire, aki másként gondolkodik, hogy nemzetvesztő hazaáruló. Tudomásul veszem, hogy van, aki mást gondol a világról, mint én. Nem akarok semmi egyebet, mint azt, hogy legyen jogom elmondani a politikai nézeteimet, és ne tekintsen ellenségnek az, akivel nem azonosak a nézeteim. Ez utóbbihoz azonban valóban változnia kellene annak, aki ellenségnek tekint. Ilyen értelemben tehát megvádolhat engem, hogy én nem tolerálom őt, és én akarom őt megváltoztatni. Na de ezen az alapon a kannibál is joggal mondhatná, hogy nem tolerálom őt, és meg akarom változtatni, mert nem fogadom el, hogy megegyen. :D Az említett fenti kommentben határozott felszólítást kapott a liberális oldal, hogy változzon meg! Én pedig csak azt kérem , hogy maradhassak olyan, amilyen vagyok, és ne kelljen kibújni a bőrömből. Joggal kérem, mert ezzel senkinek nem ártok. Arról nem tehetek, hogy azok, akik szeretnék, ha az ő nézeteiket vallanám, sérelmezik, hogy erre nem vagyok hajlandó. Mi az a korlát,, amit nem sikerült átlépnem?

6.Lenin 2018.05.01. 11:46:02

@Abababa:

" Mi az a korlát,, amit nem sikerült átlépnem? "

Felszólítottak, hogy változz meg, de te erre nem vagy hajlandó-jogosan-, de elvárnád, hogy a másik azt tegye-változzon meg- mert te úgy érzed, csak neked lehet igazad, te képviseled a haladást, a jövőt, meg hasonló faszságokat.

Kiragadtál, tévesen értelmeztél, akár szándékosan is valamit, ami esetleg nem a lényege volt a másik gondolatainak. A többi már ismert, és unalmas.

Leírtad itt, hogy te másként gondolod. Semmiféle hátrányod ebből nem lesz, azon kívül, hogy a te véleményedet kevesebben vallják a magukénak.

Belemagyarázni a másik mondandójába-lejáratás, saját felsőbbrendűség bizonyítása-csak megfelelő rosszindulat, és fantázia kérdése. Nem sok a mindennapi jelentősége.

Én értelek, de azt is látom, hogy amit te a másiktól elvárnál, azt te sem veszed figyelembe a másikkal szemben. Szerintem nem bonyolult, mert nem kell állást foglalnom sem melletted, sem ellened. Simán tudomásul veszem a véleményed, és leírom az enyémet, de nincs szándékomban rád kényszeríteni, vagy nem ítéllek el, mert nem vagy hajlandó elfogadni az enyémet. Ez van, megbeszéljük.

Talán egy külső példa:

Miért is írtam, hogy @ipartelep egy bunkó?

Mert feltételezi önmagáról -egy témában az átlag feletti ismeretei vannak-, hogy ezzel mindenki felett áll, vagyis mindenki más bunkó, de ezzel ő maga is elismeri, hogy szintén bunkó, hiszen másoknak is ez lehet a véleménye őróla, ha esetleg ők rendelkeznek az átlag feletti ismeretekkel egy olyan témában, amihez @ipartelep kevesebbet ért, ismer. Egyszerű, mint a kisbabának a pelenkába kakálás.

Mellesleg azt is simán elfogadom, hogy ő-mivel érdekli a téma-több infóval rendelkezik, és érti is a lényegét, de emberileg egy bunkó fasz. Érdektelen mindkettő az én szempontjaim szerint. Azt tesz, és úgy, ahogy neki jó. Én, vagy más ettől nem lesz sem kevesebb, sem több.

Pontosan így tekintek a politikában is az egyik, vagy másik oldalra. Az érdekeim (géneim) szerint meg döntök, esetleg valamelyik mellett, vagy ellen.
Vannak olyan korlátok, amiket én sem tudok átlépni, pedig talán néha szeretném.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.01. 12:01:11

@Abababa: Pedig fel kell tenned magadnak a no nem egymillió-, de kb. 10 ezer ft-os kérdést: vannak-e ma Magyarországon nemzetvesztő hazaárulók? Ha úgy gondolod, hogy nincsenek, akkor ez ügyben valamennyire megnyugodhatsz. De mégsem nyugodhatsz meg teljesen, hiszen további kérdések merülnek fel (lehetségesek). Pl. az, hogy akik éppen kilopják alólad az országodat, azok micsodák? Csak sima maffiózó tolvajok (bűnszervezetben, előre megfontoltan, stb. ugye), vagy ezek az ország-tönkretevők már karcolják-e a hazaárulás határát? Ha erre még mindig nemmel válaszolsz, akkor persze te egy toleráns (és vak, de azt most hagyjuk) ember vagy. Mindenesetre, a jóindulatod egyfajta téves, részleges világinterpretációval párosul. Pl. itt van ez a 6.Lenin nevű szélsőrosszoldali náci, aki már számos helyen (ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik - az sem kizárt, hogy fizetett fidesz-troll, bár ezek többsége önkéntes idióta), akivel leálltál beszélgetni. Ha te az én barátom lennél, akkor az ilyet (hogy leálltál vele) igen rossz néven venném, azonnal szóvá tenném, és szakítópróba lenne. Hiszen az a normális, értelmes embereknél köztudott, hogy büdös nácikkal nem állunk szóba, a nácikat csak ütni szabad, ezen kívül semmilyen más interakciót nem foganatosítunk velük. Te ezt nem tudod - több oka van, hogy miért nem tudod, hagyjuk most.
Nehéz, összetett ügy ez. Mármint az, hogy a közéletben, a politikában kiigazodj. Sok mindent kell tudni hozzá. Ez is kb. olyan nehéz, mint a Gödel-tétel rendes megértése, csak máshogyan nehéz, másfajta ismeretek kellenek hozzá.
Hogy is mondjam, hogy értsd? A tolerancia egy határig működik, és jó, és ajánlott. Civilizált, értelmes, normális emberek esetén. De embertelen, antihumánus barmokkal, és gazemberekkel szemben rossz módszer. A te példáddal élve: a kannibálnak hiába próbálnád elmagyarázni, hogy erkölcstelen cselekedet az, hogy téged megegyen. nem hallgatna rád, és megenne, te meg csodálkoznál, hogy nem hatottak az érveid.
Van olyan helyzet, amikor vége szép beszédnek. A fasisztákkal, nácikkal, fidesz-kdnp-s gazemberekkel szemben vége a beszédnek. Az is áruló, aki szóba áll velük.

Abababa 2018.05.01. 12:19:53

@6.Lenin: Hát ez elképesztő. Azt gondolom, érthetően leírtam, hogy mit várok a másik embertől, de mintha a falnak beszélnék. :( Kiforgatja a szavaimat. Részemről befejeztem.

Abababa 2018.05.01. 13:00:59

@ipartelep: A Kásler Miklós megnyilvánulásait értékelő vitába kapcsolódtam be, utána pedig a szavazókról folytattam eszmecserét, nem a hatalmon lévőkről. Ahogy Önnel sem-, ugyanúgy nem találkoztam soha az említett kommentelővel sem, így nem ismerem. A hozzászólásomra mutatott egy érdekes cikket, és ezért beszélgettem vele. Talán nem kellene minősítgetnie engem pusztán azon az alapon, hogy kivel beszélgetek. Önnek is megköszöntem a Gödel tétellel kapcsolatos írását, mert érdekes volt. Higgye el, megvan a véleményem a politikai "elitről", de most nem róluk beszélgettünk. 6.Lenin barátunk először tárgyilagosnak tűnt. Az utolsó kommentjei alapján pedig kötekedőnek tűnik. Ahhoz sokkal jobban kellene ismernem, hogy megalapozott véleményt alkothassak róla. Az utolsó üzeneteiben leírt kekeckedéseiből elegem van. De nem esik jól az Ön támadása sem. További szép napot kívánok Önöknek. Gyilkolásszák csak egymást kedvükre.

6.Lenin 2018.05.01. 13:17:51

@ipartelep:

"itt van ez a 6.Lenin nevű szélsőrosszoldali náci, aki már számos helyen (ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik -"

Kösz, hogy igazoltad a rólad alkotott véleményem.

Szerintem hamarább bizonyítanád Isten létét, mint azt, hogy én náci lennék. Esetleg, ha fingod sincs a náci jelentéséről.

"(ismert politikai troll, mindenhova odapofátlankodik -"

Néhány NYILVÁNOS fórumon leírom a véleményem politikai kérdésekről, ahogy te is, és sokan mások is. Ez ma szerencsére még nem tiltott tevékenység.
Az, hogy nem vagy képes elfogadni, léteznek más vélemények, elképzelések is a sajátodon kívül annak a következménye, hogy egy sima bunkó vagy. ezt magad bizonyítod, én csak elfogadom ezt a tényt, mi mást is tehetnék náci létemre.
tiszteletben tartom a véleménynyilvánítás szabadságát.

@Abababa:

Őszintén sajnálom, hogy félreértettél.
Mind1. Elfogadom.

csakférfi 2018.05.01. 18:26:25

@6.Lenin:
:)
V.I.Lenin.....azaz 6 Lenin.
IV Béla .....azaz Ív Béla.
Klasszikus rendörvicc a 80'-as évekböl.
Anno ...néhàny éve kommentelés közben ,mi ketten, eszmecserét vàltottunk.
Azaz elmondtuk a véleményünket .
Nem sértegettük egymàst,esetleges màs,tudàsbéli fòlénnyel hivalkodvàn.
Ma ezen "nézetkülönbségek,itt a kommentelök között.....a màsik karakterének "gyilkossàgàval"ér fel.
Igazi fidess kommunikàciò.
Nàci meg aztàn végképp nem vagy.
Én így emlékszem Ràd.
A nézeteid hasonlòak az enyémhez. Amennyiben emlékezetem nem csal.
Ezért lett elegem a kommentelésbòöl.
Nyert ujra a fideSS.
Itt meg az indexen temettük öket. Sajna a többség .......vezethetö.
Azt sem àllítom hogy a "pàrtunk kormànyunk" homogén . Talàn vannak benne értelmes emberek.
:)

6.Lenin 2018.05.01. 19:06:22

@csakférfi:

Én emléxem.
Ha mindenki akkora náci lenne, mint én, ma ismeretlen fogalom a holokauszt. Ez tuti.

GasparYeno 2018.05.03. 00:27:51

Ó de el kéne ezeket kergetni a búsba!

apro_marosan_petergabor 2018.05.03. 22:19:23

@Abababa: Ne légy szűk látókörű, metafizikus. Egy ember akit itt páran "lenyakaznának" még hozzá sem látott munkájához.... Talán várd meg, mit csinál, azután minősítsd.

gamolta l anna valias 2018.05.04. 21:23:50

A Szent Korona születésének ideje, helye és alkalma
mek.oszk.hu/16100/16161/16161.pdf
süti beállítások módosítása