B1 blogcsalád



Magyarország üvöltő némasága

2018. április 19. - ashwood

pk.jpgEgy hét alatt a magyar kormány kétszer maradt csendben, amikor az EU minden más tagállama hangosan és egyértelműen kifejtette véleményét: legutóbb Kína kapcsán, korábban pedig a szíriai vegyi fegyver támadáskor – utóbbinál a némaság az oroszok melletti kiállítást jelentette.

Általánosan elterjedt nézet, hogy Magyarországon az embereket nem érdekli a külpolitika, ilyen tartalmú híreket nagyon kevesen olvasnak, külföldi médiumokat pedig még kevesebben böngésznek. Épp ezért röviden összefoglalnánk két, az elmúlt egy hétben történt eseményt.

Dúma városát még mindig nem tudta visszafoglalni a szír kormány a lázadóktól. A folyamatos harcok során április hetedikén a területet vegyi fegyverekkel támadták, amelynek természetesen a civil lakosság is áldozatul esett. Szíriában nem ez volt az első, ilyen jellegű támadás, és a nemzetközi közösség most is az Asszad-rezsimet tartotta felelősnek a történtekért.

Egy héttel a vegyi fegyverek bevetését követően – némi szájkarate után – az USA-Nagy-Britannia-Franciaország trió rakétákkal és drónokkal mért csapást a Damaszkuszhoz közeli, vegyi fegyver gyáraknak gondolt létesítmények ellen. A támadás tervét leghevesebben Asszad legfőbb szövetségese, Oroszország ellenezte.

A támadást követően az Európai Bizottság, a NATO, Törökország és majdnem minden uniós tagállam kormánya kijelentette: elfogadhatatlan a vegyi fegyverek alkalmazása, a szövetségesek csapása jogszerű és megfelelő mértékű volt, továbbá támogatják az ehhez hasonló esetekben az erő felmutatását. Majdnem minden uniós tagállam.

A nyugati koalícióval szemben felsorakozott a szír diktátor védelmében Oroszország, Irán és Kína. Mind elítélte a támadást, sőt, az ENSZ Biztonsági Tanácsát is összehívták – amúgy feleslegesen.

Minderre joggal mondhatja a magyar olvasó: kit érdekel? (Már ha eltekintünk a migráció és a háború közti nyilvánvaló, ám a magyar kormány által elhazudott ténytől.) Ami azonban érdekessé teszi a konfliktust a számunkra is: a "majdnem minden" uniós tagállam kitétel természetesen ezúttal is Magyarországot takarja. Orbán kormánya valahogy nem rohant csatlakozni az EU álláspontjához, nem ítélte el a vegyi fegyverek alkalmazását, nem helyezkedett szembe még egy néhány soros közlemény erejéig sem Oroszországgal. Azzal az Oroszországgal, amely amúgy közvetve azt igyekezett sejtetni, hogy a vegyi támadás mögött valójában a britek állnak, csak azért, hogy Moszkva ellen hergeljék a nemzetközi közvéleményt. A vádaknak nem csupán alapjuk nem volt, de semmiféle bizonyítékot sem tudtak felmutatni.

Orbán és Magyarország a kormány hallgatásával Moszkva pártjára állt.

A Fidesz-kormány legújabb, szintén üvöltő hallgatása: a német Handelsblatt című lap szerezte meg azt a jelentést, amely a kínai Selyem-út feltámasztásáról szóló tervek ellen tiltakozik. A szöveget 28 uniós tagállam Pekingbe akkreditált nagykövete közül 27 írta alá. Nem kell nagyon találgatni, melyik állam diplomatája maradt távol. Természetesen Magyarországé.

Az Index beszámolója szerint az EU kifogása a kínai tervekkel kapcsolatban:

a terv átláthatatlan,

– ellenmond az EU kereskedelmi elveinek és érdekeinek,

– a kínai cégek pozíciójának tisztességtelen erősítését célozza,

– Peking megpróbálja megosztani az EU-t,

– az egész projekttel végső soron csak saját belső problémáit akarja rásrófolni a világra,

– más szóval "saját javára akarja formálni a globalizációt",

– aminek az európai cégek vesztesei lesznek.

Az is közismert, hogy Budapesten Kína legbefolyásosabb szövetségese nem is Orbán, hanem jobbkeze, az MNB-t vezető Matolcsy György, aki - a hírek szerint – mandátuma végén ismét kormányzati pozícióba vágyik. Matolcsy Kína-mániája a jelek szerint mindent megér Orbánnak. Ahogy a Budapest-Belgrád vasútvonal teljesen értelmetlen, fölösleges, de legalább elképesztően drága, kínai hitelből történő felújítása is. (Hogy tiszta legyen: állítólag a kínaiak érdeke, hogy a görög kikötőkből az áruk minél gyorsabban eljussanak az uniós piacra. Mégis, csupán annyival járulnak hozá a pálya felújításához, hogy kínai bankok hitelezik azt, a kamatokkal terhelt százmilliárdokat pedig végül a magyar adófizetők adják vissza. Ilyen jó üzlet a bolondnak is megéri, hát még a magyaroknak.)

Ne legyen kétségeink: az Orbán-kormány hallgatását mindenki hallja. Miközben Orbán Viktor állítólag szolidaritást vár el az EU-tól, azzal vádolja Brüsszelt, hogy a tagállamok kihagyásával dönt, épp az általa vezetett Magyarország az, amelyik egyre gyakrabban marad ki – egyedüliként – az egységes, uniós fellépésekből.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8713848756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.19. 12:42:24

"– a terv átláthatatlan,
– ellenmond az EU kereskedelmi elveinek és érdekeinek,
– a kínai cégek pozíciójának tisztességtelen erősítését célozza,
– Peking megpróbálja megosztani az EU-t,
– az egész projekttel végső soron csak saját belső problémáit akarja rásrófolni a világra,
– más szóval "saját javára akarja formálni a globalizációt",
– aminek az európai cégek vesztesei lesznek."

Ezek közül tetszőlegesen bármelyik éppen ennyire jellemzi az Egyesült Államok (azon belül az amerikai óriásvállalatok) gazdasági törekvéseit...

werecke 2018.04.19. 15:41:21

És érdekes módon Brüsszelből származik a vegyi fegyverekhez szükséges összetevők tetemes része. Nem érdekes ? A mi anyagunkkal irtanak embereket hogy azután azok ide csődüljenek menekült címszó gyanánt. Erre mondaná a Kohn bácsi : Egész ügyes gyerek ez a Soros.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.19. 15:48:02

"Orbán kormánya valahogy nem rohant csatlakozni az EU álláspontjához"

Mas kormanyok meg mas ügyekben nem rohantak csatlakozni!

A dolog nem működhet úgy, hogy az unio beint meghatározó bizonyítékok nélkül, mi meg kikapcsoljuk az agyunkat!

Emlékszünk még a 2003-as iraki haború hazugnak bizonyult indoklására: megtalálni és megsemmisíteni a tömegpusztító fegyvereket. Es mit talaltak?

Egyebkent, ha szüksegesnek latja, Magyarország is tesz lépeseket:

Az angliai mergezes ügyében Magyarorszag azokal az országokkal értett egyet, amelyek további lépéseket akartak az Európai Unió nevében. Orbán Viktor tette azt a javaslatot a miniszterelnökök találkozóján, hogy hívják vissza Brüsszelbe egyeztetésre az Európai Unió moszkvai nagykövetét.
Magyarország kiutasitott egy orosz diplomatát, mások azonban nem tettek semmit, például Ausztria sem.
Nem minden unios orszag elt a kiutasitassal.

2018.04.19. 16:45:30

@atomic power 1986DucaDuca: "Emlékszünk még a 2003-as iraki haború hazugnak bizonyult indoklására: megtalálni és megsemmisíteni a tömegpusztító fegyvereket. Es mit talaltak?"

Lehet, véletlenül előbb pusztították el azokat..így nem csoda, hogy nem sikerült megtalálni egyet sem! lehet, egy kórházat akartak lebombázni, de mellé lőttek és a vegyi arzenált ..huss.. köddé vált!
Remélem, Szíriában szerencsésebbek lesznek..

belaim7005 2018.04.19. 17:27:40

Örüljetek vazze, hajrá putin.............

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.19. 17:50:41

@Womb Raider:

Tony Blair, aki azota már "bocsánatot kert"a 2003-as iraki haboruért, vállalta, hogy eladja a háborút a közvéleménynek, a cél érdekében a diplomáciát is ennek szolgálatába állította. Kamu hírszerzési adatokra építették Irak lerohanását. Elismerte, hogy felelősek az ISIS felemelkedéséért.

Szerintem a megtévesztes, kamuzas most is ugyanígy folyik a nemzetközi politikaban!

2018.04.19. 18:00:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Tony Blair, aki azota már "bocsánatot kert"a 2003-as iraki haboruért"

Ja.. úgy már más.. akkor más semmi nem áll az útjában, hogy összebarizzanak újra..

;)

aquaticus 2018.04.19. 18:54:19

A vegyi fegyver elszenvedői a felvételeken mind gyerekek. A mentesítők gázálarc, gumikesztyű és bármilyen más védőfelszerelés nélkül locsolják szerencsétleneket vízzel... Félelem nélkül...Furcsa...A 9.11. tornyoknál legalább azonnal találtak egy Koránt és egy arab nyelvű "Vidám, rajzos útmutató óriásgépek vezetéséhez" című szakmunkát....

midnightcoder2 2018.04.19. 19:49:51

Az unió nyugati fele sajna kiskutyaként csinálja azt, amit a pórázt tartó USA parancsol neki, és az sem nagyon javít a helyzeten, hogy a póráz másik végén az a Trump áll, akit nem az eszéért szeretünk. Nem mintha az sokkal jobb lett volna, amikor Obama fogta Merkel pórázát. A számlát mindig az EU állja, a nyertesek pedig az amcsi cégek. Már amikor nyer a dolgon bárki is.

midnightcoder2 2018.04.19. 19:51:51

@aquaticus: Az amcsik utoljára Irakban háborúztak a nem létező vegyi fegyverek miatt. A végeredmény mindenki szeretett iszlám állama lett. Pedig a szegény amcsik igazán csak egy kis olcsó olajat szerettek volna.

2018.04.19. 20:09:47

Észak-Koreában ilyen biztos nem fordult volna elő! Ott minden területi vezető megkapta volna előző nap este, hogy mi az álláspontja...

Legyen Budaházy György a Jobbik elnöke 2018.04.19. 20:25:18

"nem ítélte el a vegyi fegyverek alkalmazását, "

Lofaszt a blogolonak. Nagy politikai jatszadozas folyik, miert kene nekunk ebbe beleszolni ?
A vegyifegyver, az mindig is media eszkoz volt. Amerika belpolitikai okokbol megakarta tamadni sziriat, de elotte ezzel a kamu hirrel legitimalta a sajat es a nemzetkozi kozvelemeny szamara. Valojaban, mindenki tudja, hogy nincs, es nem is volt semmifele vegyi fegyver a kornyeken sem.

Boar. 2018.04.19. 20:35:31

Mi van gyökerek, kiadta a pártközpont, hogy most a kínaiak faszát kell szopni?

Sir Galahad 2018.04.19. 20:45:19

Nem látom be, hogy ha az EU folyamatosan cseszteti a magyar kormányt, akkor miért állna szó nélkül Brüsszel oldalára?

nemecsekerno_007 2018.04.19. 20:50:54

Hát én már nem nagyon tudom, hogy kinek higgyek. :( Majd 20-30 év múlva kiderünek a részletek.

Boar. 2018.04.19. 20:52:48

@Sir Galahad: Mi a másik alternatíva? Zsebretenni a pénzt amit adnak aztán odaszarni az asztalra ahonnan eszünk?
Kivezetni az országot az eu-ból? Elhitetni a sok megvezetett szerencsétlennel pár újabb hazugságot aztán elcsalni egy népszavazást és kilépni?
Attól a pillanattól kezdve, hogy nem tudja orbanescu az eu-n belül képviselni a ruszkik vagy a vágottszeműek érdekeit, olyan magasról fogják leszarni, hogy megfagy mire leér...

morph on deer 2018.04.19. 21:11:43

@Legyen Budaházy György a Jobbik elnöke:
“Valojaban, mindenki tudja, hogy nincs, es nem is volt semmifele vegyi fegyver a kornyeken sem.”

Dehogy nincs! Ott van közvetlenül a Soros terv mellett, amiről valójában, mindenki tudja, hogy nincs, és nem is volt semmifele Soros terv a környéken sem.
De ugyanígy említhetném az ékezeteidet is, amelyekről valójában mindenki tudja, hogy vannak, csak épp nem látszanak a környéken sem..!

drkovax 2018.04.19. 21:20:24

@Boar.: Oettinger szerint ők esznek a mi asztalunkról, csak szólok ...

morph on deer 2018.04.19. 21:33:25

@Sir Galahad:
“...akkor miért állna szó nélkül Brüsszel oldalára?”

Van Brüsszelnek oldala? Ne mááá..!
És oda kéne állni a kommunista Kína befolyási övezetének építgetése helyett?
Ó, borzalom..!

De legalább megmagyarázták!
Miszerint:
“A magyar kormány az uniós tagállamok közül egyedül érvelt amellett, hogy nem kéne elítélni Kínát, hanem "konstruktív párbeszédet kellene folytatni Kínával, Peking narratívájának jobb megértése céljából". A kormány szerint nem alátámasztott, hogy az emlegetett kifejezések sértik az ENSZ alapokmányának irányelveit, és tévedés Kína erősödését és nemzetközi befolyásának növekedését problémaként beállítani, ebben inkább a lehetőséget kéne meglátni.”

Az, hogy épp a “lehetőség” meglátása miatt kellett volna ez az állásfoglalás, az ‘valahogy’ elkerülte a magyarok figyelmét! A helzet ugyanis az, hogy az EU igenis felfigyelt a lehetőségre, - ez pedig Kína lehetősége, hogy megvesse a lábát Európában, ha tétlenül nézelődik az EU, seperc alatt átveszik a gazdasági hatalmat jó néhány ágazatban.

De a magyar faék beleállt és betartott: mindjárt más a vörös csillagos szövetséges, hát nem?

Hiába na, a félázsiai vér nem válik vízzé!
Legfeljebb néhány piros ponttá!
Matolcsy alfelén...

Bővebben itt:
index.hu/gazdasag/2018/04/19/kinai_nyomulas_ellenes_konkret_eu-s_eszkozt_vetoztunk_meg/

zokogjatok 2018.04.19. 21:35:56

Ha fordítva lenne, ez a blog elsőként harsogná, hogy "ORBÁN EGY IGAZSÁGTALAN HÁBORÚT TÁMOGAT!!!"

nevetséges

zokogjatok 2018.04.19. 21:37:42

@morph on deer: ha nem így lenne, ez a blog ezt írná:

"MAGYARORSZÁG TÖRTÉNELMI ESÉLYT HAGY KI!!!"

nem tűnt még fel, hogy bármit csinál Orbán, eszerint a blog szerint mindig pont az ellenkezőjét kéne?

Sir Galahad 2018.04.19. 21:40:26

@Boar.: A másik alternatíva az, hogy Brüsszel partnernek tekinti a magyar kormányt, tiszteletben tartja a döntéseit, nem akarja ráerőltetni az akaratát, hanem kölcsönösen előnyös együttműködéssel igyekszik érvényesíteni az érdekeit. Pl. azt mondja, megérti, hogy Magyarország közös uniós álláspont híján saját hatáskörben akarja tartani az illegális migráció itteni kezelését, cserében kiállást kér az oroszokkal vagy a kínaiakkal szemben annak ellenére, hogy ez Magyarországnak nem érdeke.

közép dunántúli régió 2018.04.19. 21:40:45

Dúma városát a rezsim visszafoglalta. Megjegyzem, éppen ideje volt. Szíriában még mindig Aszad a kisebbik rossz.

Nincs közöttünk csicska 2018.04.19. 21:42:22

Bezárták a CEUt.

Soros alapítvány is abcúgol.

Rájöttek hogy errefele nem lesz egyhamar lipsi a széljárás. Muhaha.

Jakab.gipsz 2018.04.19. 22:29:27

Magyarország üvöltő némasága ?

Ha eljön az ideje, megszólalunk, de az rosszabb lesz, egyeseknek.

morph on deer 2018.04.20. 00:19:17

@Sir Galahad:
“...cserében kiállást kér az oroszokkal vagy a kínaiakkal szemben annak ellenére, hogy ez Magyarországnak nem érdeke.”

Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja, tehát nem az Oroszok szövetségese és amennyiben az EU érdekei ellen cselekszik, akkor ugyebár a saját érdekeink ellen is cselekszünk, mivel mi is az EU vagyunk!

Eddig megvan?

Innentől kezdve az együttműködés nem alku kérdése, hanem a józan észé.

Ráadásul a magyar érveknek édeskevés köze van a valósághoz, a nyíltszini fellációhoz annál inkább!
De van aki nyilván azt szereti...

MACISAJT 2018.04.20. 00:48:02

Ilyen ügyekben sem szabad belepofáznunk.
Használni úgysem használna, akkor meg minek.

Majd ha előbb a magasságos EU elítéli a gázai állapotokat és mészárlásokat...
24.hu/kulfold/2018/03/30/tunteto-palesztinokat-lottek-agyon-a-gazai-ovezet-hataranal/

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.04.20. 01:47:58

@Nincs közöttünk csicska:

Van még néhány egyetem, azokat is be kellene zárni. Hátha még visszajönnek a lippsik.
Ha ezzel megvagyunk, jöhetnek a gimnáziumok. Akkor tutti nem lesznek lippsik többet.

különvélemény 2018.04.20. 06:13:54

Hidegháborús uszításoknak nem tapsol Magyarország?
Nagyon helyes.

1, A nyugati globalizációnak örülünk, a keleti ellen tiltakozunk?
Azt hittem a kapitalizmus arról szól, hogy győzzön a jobbik.

2, Kamu vegyi fegyver támadásokkal kapcsolatos kamu tiltakozások a propagandistáknak valók.
- a szír és orosz csapatok behatoltak a területre és még kamu vegyi fegyver nyomot sem találtak.
- ekkor biztosították a terepet és szóltak az OPCW-nek, hogy lehet jönni vizsgálódni, lófasz sem történt
- ekkor gyorsan, egy nappal a szervezet érkezése előtt az amcsi/brit/francia erők csapást mértek random létesítményekre leszarva a nemzetközi jogot, a 2 EU ország még a saját törvényeit is megszegte, mert parlamenti felhatalmazás nélkül kezdtek bombázni, csakhát sietni kellett, már majdnem odaért az OPCW
- természetesen egyetlen lebombázott épületnél sem mutattak ki semmilyen vegyi anyag szivárgást
- azóta az oroszok megtalálták az egyik gyereket és az egyik orvost a fehérsisakosok kamuvideójáról, amiből kiderült hogy történt a színészi játék:
Az utcákról embereket tereltek be a kórházba és elkezdték őket vízzel locsolni, meg a mágikus és univerzális "vegyifegyvereltávolítósprayt" az arcukba fújni, miközben azt ordibálták, hogy chemical attack.
Természetesen mindenki halálra volt rémülve, főként a gyerekek, mert nem értették mi történik.
Az orvos szerint is ez történt, berontottak a sisakosok a kórházba és random embereket elkezdtek "kezelni", miközben kameráztak.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.20. 07:03:00

Szóval lesz itt még gond bőven

2018.04.20. 07:03:02

@különvélemény: Példátlan... én ezt már el nem hiszem.
Féknyúz, putyini porpaganda.
Ésdekülönbenis... nekük most ezt a szekeret kell tolni!

Stenonis 2018.04.20. 07:03:13

@werecke:
A gyanú szerint a legprimitívebb harci gázt vetették be. Klórt.

Azt meg egy általános iskolai laboratóriumban is elő lehet simán állítani. Ehhez nem kellett Brüsszel.

midnightcoder2 2018.04.20. 07:11:28

@Boar.: Jelen pillanatban az EU vezetése az, aki kurvára nem képviseli az EU értekeit. És pont ez a baj vele. Merkel póráza régebben Obama kezében volt, most Trumpéban van, de minkét esetben szorgalmasan felnyalta amit az amcsik odahánytak az orra elé.

Azt kell átlátni, hogy a mindenkori amerikai elnök az amerikai cégek érdekeit képviseli, és semmi mást. Mi pedig itt Európa vagyunk, és nem az USA egyik tagállama, ergo attól, hogy az amcsi cégeknek jó lesz, még nekünk nem feltétlenül. Lásd Ukrajna, akik addig voltak jók amíg megpuccsolták az oroszbarát elnöküket és addig szívatták az orosz ellenzéket amíg fel nem lázadtak, aztán hogy a mór megtette a kötelességét a mórt leszarjuk, az ukránok meg ott maradtak a szarban, az oroszoktól nem várhatnak már segítséget sem piacot, az amcsik meg az EU pedig szépen magasról tesznek rájuk.

NemodaBuda 2018.04.20. 07:13:48

Magyarország, és a magyar kormány az kettő ! Vagy még több. Az ország nagy része nem is hall a legfrissebb hírekről, csak a hazai építőipar bombasztikus betonozási eredményeit kapja minden csövön, Némi migráncsveszéllyel körítve. Az itteni meggyőződéses nyugalompártiak is adnak az USA-nak, Európának, simizik az oroszokat, kínaiakat . mert ezt tanítja nekik a sajtó. Még azon is komolykodik, hogy a klórmérgezett gyermekeket puszta vízzel és kézzel mossák - miért, mi kellene még, vegyészkém ! Szóval, ne hagyjuk, aki tud, szólaljon meg ezek ellen, ne gondolják magukat nyertesnek a puszta megszólalás okán !

különvélemény 2018.04.20. 07:16:16

@Stenonis:
Az sem kell, elég, ha összeöntesz két fajta otthoni tisztítószert, rá is van írva sokra, hogy ne használd A-t B-vel, mert veszélyes klórgáz keletkezhet.

De az oroszok szerint ezek még arra se vették a fáradtságot, hogy "szavóval" (klór alapú penészirtó) ráspricceljenek a kamuáldozatok ruhájára, ami ugyan kárt nem okoz, de legalább tömény klór szaga van. Sehol semennyi klórt nem találtak.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.20. 07:45:37

Miért nincs senkinek sem igénye arra, hogy lássa azokat a bizonyítékokat!? Miért!?

2018.04.20. 07:49:55

@Nincs közöttünk csicska:

Egy azért akad gyíkarc. Éppen te.

Boar. 2018.04.20. 07:57:50

@midnightcoder2: És ezt nyilván mi látjuk egyedül. Mert amúgy mi akkora történelmi bölcsességel rendelkezünk, hogy minket bámul európa már ötszáz éve...
Ja nem. Inkább sunyít a kormányunk, hátha nem veszi észre senki, hogy a nagy forradalmár orbanescu jobbra is nyal meg balra is nyal egy kicsit.
Csak éppen egy szövetség tagjaként, pláne egy ilyen, gazdaságilag jelentéktelen ország mint magyarisztán nem a különutakban kell gondolkodni.
A kínaiak nem csak trumpnak jelentenek gondot, az európai könnyűipart is letarolták már. Orbán persze nyalja a seggüket ezerrel mert az majd nagyon jó lesz nekünk, ha a kínai áru rajtunk megy keresztül de azt minden normálisan gondolkodó ember látja, hogy kínából mi nem cipőt meg ruhát meg olcsó elektronikai cuccot veszünk hanem munkanélküliséget. És erre nem válasz a fideszpropaganda mely szerint munkaerőhiány van nálunk, azt nem a dübörgő gazdaság vagy a munkahelyek teremtése, megőrzése okozza hanem az, hogy a kilátástalanságot megelégelő emberek továbbálltak.

konrada 2018.04.20. 08:27:59

...tán ha nekünk lesz az EU tagországok között a legnagyobb kereskedelmi partnerünk a kínaiak, akkor tán érdekes lesz ez az elítélses téma.
index.hu/mindekozben/poszt/2018/04/20/kinek_ki_a_legnagyobb_kereskedelmi_partnere/

...de míg a legnagyobb EU-s országnál mindez csak arra szolgál, hogy szemforgasson a saját piacnak tekintve jóformán az egész EU-t, miközben pont ők üzletelnek velük a legnagyobb mértékben...
...addig csak vihar egy biliben az ügy....

Sir Galahad 2018.04.20. 08:28:24

@morph on deer: Magyarország nem gyarmat, megvannak a nemzeti érdekei, az EU meg nem egy gyarmatosító birodalom, hanem szuverén államok közössége. Az egyes tagállamok érdekei természetes módon lehetnek különbözőek egy ilyen szövetségi rendszerben is. Pl. Ukrajna velük szemben ellenséges politikát folytat, mert elnyomja az ottani magyar kisebbséget, de ez mondjuk Németországot nem zavarja. Nekünk az volna az érdekünk, hogy Ukrajnát rákényszerítsük a tisztes bánásmódra a magyarsággal, miközben Brüsszel inkább szövetségest lát Ukrajnában. Magyarországnak inkább az Ukrajna elleni szankciók állnának érdekében, e helyett az Oroszország elleni szankciókban veszünk részt, pedig abból anyagi veszteségek származnak. De szerintem nem lehet elvárni Magyarországtól, hogy mindig a saját nemzeti érdekei ellen cselekedjen úgy, hogy cserébe az EU nem áll ki semmiért a nemzetközi porondon, ami nekünk lenne fontos.

2018.04.20. 08:29:02

@különvélemény: Hát én nem értelek téged.. a lényeg: már biztosan nincs vegyifegyver. Most jobb lenne, ha lett volna? Vagy ha még lenne? Örüljünk annak, ami van. A világ biztonságosabb lett (így-vagy úgy..)

@Boar.: "Orbán persze nyalja a seggüket ezerrel mert az majd nagyon jó lesz nekünk, ha a kínai áru rajtunk megy keresztül de azt minden normálisan gondolkodó ember látja, hogy kínából mi nem cipőt meg ruhát meg olcsó elektronikai cuccot veszünk hanem munkanélküliséget. "

Aha... kissé megkésett bölcsesség ez. Nem gondolod? Persze, ha mondjuk 20 évvel ezelőtt állsz elő vele, akkor leüvöltötték volna a hajad, hogy milyen alapon állsz a vállalatok profitszerző törekvéseinek útjába, milyen alapon fosztod meg a világot az olcsó kínai papucs áldásaitól, miért akarod a szegényeket arra kényszeríteni, hogy drága termékeket kelljen vásárolniuk, amikor az olcsó is korlátlan mennyiségben elérhető..
Másfelől.. ha egy ellenséget nem tudsz legyőzni, akkor köss vele szövetséget.

"És erre nem válasz a fideszpropaganda mely szerint munkaerőhiány van nálunk, azt nem a dübörgő gazdaság vagy a munkahelyek teremtése, megőrzése okozza hanem az, hogy a kilátástalanságot megelégelő emberek továbbálltak."

Melynek oka azért még véletlenül sem a fidesz politikájának következménye. A fidesz ezzel szemben éppen annyira tehetetlen, mint eddig bármely kormány tehetetlen volt.
Nem a kilátástalanság, hanem a pillanatnyilag magasabb bérek viszik el az embereket. Felesleges belekutyulni a nagy érzelmeket, meg politikai nézeteket.

2018.04.20. 08:41:54

@Boar.: :) te úgy tűnik, még nem vagy kilátástalan helyzetben.. vagy nincs mit eladnod külföldön..sem..

Boar. 2018.04.20. 08:44:30

@Sir Galahad: Általánosítasz és terelsz.
Két konkrét esetről volt szó, kínáról és aszad dolgairól. Egyikben sem helyes az álláspontunk és ehhez semmi köze annak, hogy ukrajnában van egy magyar kissebség amit épp elnyomnak.
Valamint ha elfogadjuk a szövetség nyújtotta előnyöket(sőt mi több, abból élünk) akkor nem sunyiskodunk hanem kiállunk a szövetség érdekei és álláspontja mellett.

Boar. 2018.04.20. 08:46:03

@Womb Raider: Ez meg süket személyeskedés. Ennyit tudsz te retkes ribanc...

különvélemény 2018.04.20. 08:53:05

@Womb Raider:
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy már a látszatra sem adnak.
Úgy is az az igaz, amit a "mainstream media" megír, senkit sem érdekelnek a bizonyítékok, így felesleges bármilyen erőfeszítés, ami hitelesebbé tenné a dolgot.
Ha egyesek elkezdenek értetlenkedni, hogy azért klórt még a marinéni is elő tud állítani otthon, akkor benyögik az amerikaiak hetekkel később, hogy szarin is volt. Csak úgy, bemondásra...

2018.04.20. 09:02:27

@Boar.: Azért látom érzékeny pontot talált..

@különvélemény: "Ha egyesek elkezdenek értetlenkedni, hogy azért klórt még a marinéni is elő tud állítani otthon, akkor benyögik az amerikaiak hetekkel később, hogy szarin is volt. Csak úgy, bemondásra..."

Pont tegnap hallgattam hazafelé a rádióban a novicsokos sztorit.. először elmondják, hogy nagyon kis mennyiségű szert használtak a merénylethez, majd pár mondattal később: hónapokba is telhet, mire a szennyezett helyeket(!!!) mentesítik..
(most indifferens, hogy kik adták a megbízást a végrehajtásra. ... )

Amúgy a megválaszolt hozzászólásom szmájlival értendő..

Sir Galahad 2018.04.20. 09:05:10

@Boar.: Szerintem az a sunyiskodás, hogy Brüsszel elvárja a magyar kiállást a közös ügyekben, de a magyaroknak fontos ügyekben nem áll ki. Ez az összefüggés.

Boar. 2018.04.20. 09:13:13

@Womb Raider: Nem nyertél hangszórót, hülye kurva. Csak kibaszott szánalmas, hogy kitalálsz valami hülyeséget a más véleményen lévőről aztán annak ismételgetésével akarsz a "vitában fölé kerekedni". Annyira unalmasan kiszámítható minden lépésed...

Boar. 2018.04.20. 09:15:30

@Sir Galahad: Tyúk vagy a tojás?
Orbanescu állandóan hősies harcot folytat "Brüsszel ellen", közpénzmilliárdokat elszórva plakátolja eme hősi harccal tele az országot de azért elvárná, hogy "Brüsszel" álljon ki a magyar érdekekért...
Köhög a bolha...

2018.04.20. 09:19:46

@Boar.: Csak próbáltam az általad leírtakban szereplő ellentmondásra ráirányítani a figyelmed..
A kiszámíthatóságról meg annyit, hogy ha meglátom a nicked egy topikban, ahol én is kommenteltem, akkor biztos lehetek benne, hogy habzásnak indul a szád. :)
(Sőt... a fidesz karaktersorral ugyanilyen reakciókat lehet nálad kiváltani. :)

Sir Galahad 2018.04.20. 09:26:04

@Boar.: Lehet logikus, hogy Brüsszel nem áll ki a magyar nemzeti érdekek mellett, de ez esetben pont ilyen logikus, hogy ez fordítva sem történik meg.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.20. 09:27:58

@werecke: Szedjél valamit elhülyülés ellen. Vagy netán láttad Gyuri bát, ahogyan Asszaddal együtt vacsorázik, mikor is leszállította neki a gumitutajával a szarint?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.20. 09:31:56

@Legyen Budaházy György a Jobbik elnöke:

Sőt! Szíriában béke és harmónia van, a polgárháború is csak Soros kitalációja.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.20. 09:34:25

@Sir Galahad:
Az EU alapja bizonyos közös értékek melletti kiállás. Magyarország pillanatnyilag rengeteg ilyen értékre szarik rá. De a pénzt azt küldjék a köcsögök!

2018.04.20. 09:36:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Vagy netán láttad Gyuri bát, ahogyan Asszaddal együtt vacsorázik,"
Mondjuk Timmenrmanns-al és Junckerrel puszilkózni majd elvonulni a szeparéba, olyat már láttunk..

"Szíriában béke és harmónia van, a polgárháború is csak Soros kitalációja."
Nem, viszont Soros képes ebből hasznot húzni...

Fülig José 2018.04.20. 09:41:20

kapjuk a nagy zsét nyugatról, de biztos ami ziher alapon törleszkedünk keletre... na most előbb - utóbb le fogunk bukni, mint az elmúlt 1000 évben mindig. hiába az orbáni - alternatív történelem óra 03.15-én, (kivertÜK az oszmánt, a labancot meg az oroszt, hogy basszam meg az ostoba fejét annak is aki ezt beveszi), eddig 1 fix bizonyossággal sikerült a szopott fasz rosszabbik oldalára állni...be kéne ezt fejezni, szerintem. nyilván nem fekete - fehér az ügy, de egy irány azé' nem lenne rossz.

különvélemény 2018.04.20. 09:45:57

@Womb Raider:
Ja, a novicsokos balhé az külön vicces.

Van egy kém, akit simán halálra ítélhettek volna hazaárulásért, de csak kémkedéssel vádolták meg, majd 25 év helyett csak 15-öt kapott, azt is csökkentették 2-vel, mire a fogolycsere megtörtént, mostanában szabadult volna fogolycsere nélkül is.
Ennyit az indítékról.
Az angol sajtó azonnal lehozta, hogy novicsok volt és az oroszok tehetnek róla, amikor még a pontos képletét sem tudjuk a vegyületeknek.
A wiki szerint: "A szerves foszforvegyületek két nagy családjáról állítják!!!, hogy a novicsok mérgek közé tartoznak."
Az oroszok sokadik, minden fórumon hangoztatott kérésére, hogy az OPCW foglalkozzon vele, akinek egyébként ez a feladata, és ne egy angol katonai labor, nagy nehezen bevonták őket, akik közölték, hogy hetekig tart, mire eredmény lesz.
Érdekes módon az angoloknak ehhez csak órák kellettek.

Sir Galahad 2018.04.20. 09:57:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 1. Brüsszel is szarik sok ilyen értékre, pl. a kisebbségvédelemre. 2. A pénzzel nem mi járunk jól, hanem a német gazdaság, lásd a német EU-biztos indexbe megjelent nyilatkozatát.

Európai téridő 2018.04.20. 10:27:28

Ilyenkor merünk kicsik lenni. Miért is szólnánk bele a felfuvalkodott nagyok dolgába?

Tisztességes Természettudomány 2018.04.20. 11:15:12

Kínával mi a probléma? Inkább a kínai áru árassza el Európát, mint az afrikai lakosság!
A szíriai támadást pedig majd elítélik, ha kiderül, hogy megtörtént.
9/11-et is elítélte mindenki nagy lendülettel, csak az az idióta Csurka beszélt önmerényletről. Érdekes módon az idióta Csurka igazságát több tény és bizonyíték támasztja alá, mint az amerikai kormány hivatalos jelentését.

Nem leszünk gyarmat ! 2018.04.20. 11:19:20

Én utólag is büszke vagyok arra, amikor nem követtük vakon szövetségesünk politikai céljait.

Büszke vagyok arra, hogy Horthy Miklósnak volt bátorsága nemet mondani Hitlernek a Lengyelország elleni agresszióra és a német kérések ellenére sem csatlakozott, sőt még a német csapatokat sem engedte át.

Mint ahogy arra is büszke vagyok hogy Molotov-Ribentrop paktum után a Finorrszág elleni téli háború kapcsán nem szövetségesinket támogattuk, hanem inkább a Finnek segítségére küldtünk önkénteseket.

Ma is helyeslem ha nem vagyunk sem az USA sem a IV.birodalom csicskái :)

2018.04.20. 11:23:02

@Tisztességes Természettudomány: Néha egyszerűbb feltenni a kérdést: Cui prodest? és megfenni Ockham beretváját..és átvágni a gordiuszi csomót.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.20. 11:29:07

@Womb Raider: " ... Lehet, véletlenül előbb pusztították el azokat..így nem csoda, hogy nem sikerült megtalálni egyet sem! lehet, egy kórházat akartak lebombázni, de mellé lőttek és a vegyi arzenált ..huss.. köddé vált! ... "
Egy nagy lóf@szt! Ez az egész az USA olajérdekei miatt volt. Ne mosdasd a legrohadtabb háborús rezsimet. Az utóbbi 30-40 év háborúinak 90%-a az USA miatt, és tényleges vagy rejtett közreműködésével robbant ki.

Az iraki háború okairól itt olvashatsz egy jó cikket:
www.origo.hu/nagyvilag/20160125-donald-rumsfeld-tudott-az-iraki-haboru-hazugsagairol.html

2018.04.20. 11:48:01

@Magánvéleményem: Khmmm... ironizálni igyekeztem a magam esetlen módján... Visszaolvastam pár hozzászólásod és azt gondolom, köztünk relatíve kevés vita lenne ezekben a kérdésekben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.20. 12:08:56

@Tisztességes Természettudomány: "9/11-et is elítélte mindenki nagy lendülettel, csak az az idióta Csurka beszélt önmerényletről."

Rosszul emlékszel. Orbán látványosan hallgatott, az USA meg is orrolt rá, ezért ácsingózik hiába a geci egy Trump találkozóra. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.20. 12:13:26

@Nem leszünk gyarmat !: "Büszke vagyok arra, hogy Horthy Miklósnak volt bátorsága nemet mondani Hitlernek"

Büszke seggfej vagy a geci gazdád méltó tanítványa. horti 500000 magyar állampolgárt adott át lihegve, nyelvcsattogtatva hitlernek elgázosításra, és 300000-ből lett ágyútöltelék a Don-kanyarban.

Boar. 2018.04.20. 13:11:00

@Womb Raider: Még mindig zavaros hülyeségeket ugatsz ribi...
Szóval attól, hogy TE meglátod a nickem, tuti biztos, hogy NEKEM kezd el habzani a szám...
Nem, bár az tény, hogy akármennyi mocskot is láttam életemben, ekkora hulladékot mint te, még elképzelni sem tudtam. Pedig amúgy nem szegényes a fantáziám...

Boar. 2018.04.20. 13:16:15

@Sir Galahad: Elég fura logikát követsz amikor azt állítod, hogy egy szövetség egy tagja aki ráadásul kibaszott mód függ a szövetségtől, simán és bármikor szembeállíthatja a saját érdekeit a szövetségével. Ezt amúgy árulásnak nevezik bár a fidesznél a napi politika természetes része.
A szövetségnek sokkal kevésbé van szüksége ránk mint nekünk rájuk, innentől el lehet gondolkodni azon, ki kellene, hogy engedjen, ki tegye meg az első gesztust.(Jelzem, ők már megtették amikor befogadtak bennünket. Persze, nem önzetlenül meg ilyesmi de befogadtak.)

2018.04.20. 13:17:40

@Boar.: :)))) Vau-vau!!! Sok dolgot nem láttál még, és végtelen számú , amit elképzelni sem tudsz.
A látásodról az is sokat elmond, hogy folyton összekeversz anyáddal :)

Boar. 2018.04.20. 13:41:30

@Womb Raider: Nekem ugatsz vagy a házat őrzöd?

Sir Galahad 2018.04.20. 13:59:01

@Boar.: Innen már csak azt kellene tisztázni, a szövetség azt jelenti-e, hogy fel kell adni az érdekeinket, a semmiért cserébe?

2018.04.20. 14:05:53

@Boar.: Jelentkeztem egy BOAR nyelvtanfolyamra.. a szókincs megvan, a kiejtést igyekszem gyakorolni.. Vavvav-vau!

Boar. 2018.04.20. 14:07:16

@Sir Galahad: A "semmiért cserébe"?
Na ennek fuss neki mégegyszer...
Annak is, hogy a magyar népnek miért érdeke a kínaiakhoz vagy pláne a már megismert ruszkikhoz dörgölőzködni, és pláne annak, hogy mi az a "semmi" amit az uniótól kaptunk mióta beléptünk...

Boar. 2018.04.20. 14:08:21

@Womb Raider: Tőled már az is meglepő, hogy beszélni megtanultál... (Megtanultál? Nem is olyan biztos)

Sir Galahad 2018.04.20. 14:28:32

@Boar.: Azt a német uniós biztos már tisztázta az index cikke szerint, hogy a támogatási rendszerrel Németország jár jól, nem mi. Oroszország meg Kína nekünk nem ellenségünk, akkor miért lépjünk fel ellenük? Pláne hogy Brüsszel semmit sem tesz a magyar nemzeti érdekekért?

2018.04.20. 14:33:04

@Sir Galahad: "Azt a német uniós biztos már tisztázta az index cikke szerint,"

Piketty meg arra mutatott rá, hogy nem minden arany, ami fénylik. ..hogy a mérleg az unió magországai számára kedvezőbb.

Boar. 2018.04.20. 14:36:04

@Sir Galahad: Hogy oroszország nekünk mink, azt számos történelmi példa igazolja...
Kína pedig nem csak nekünk hanem mindenkinek "ellensége" ha a törekvéseit nézzük illetve azt, hogy mit tesz az ipari szektorral a kínai dömping.
Ha pedig németország helyzetét figyelembe vesszük az únióban illetve azt is, hogy a magyar gazdaság hány szálon van összefonódva német vállalatokkal, nem kérdés, melyik oldalt kell támogatnunk.

2018.04.20. 15:12:56

:)))) Bezzeg.. a német-magyar kooperáció történelmi hagyományai... (ami aztán megalapozta a megbonthatatlan szovjet-magyar barátságot..

A franciák is mindig a síkra szállatak az érdekeink védelmében.. az usa detto. Rávettek minket, hogy cibáljuk meg a medvec fülét '56-ban, aztán buzgón imádkoztak érettünk. A jóbarátokat jó messziről meg lehet ismerni..ezeket meg jó minél messzebb tartani.

Boar. 2018.04.20. 15:40:17

@Womb Raider: Senki nem kényszerített bennünket, hogy belépjünk az eu-ba, aminek a németek és franciák tagjai...
De ha beléptünk, akkor tagként illik viselkednünk, pláne ha figyelembe vesszük a hasznot amit a tagság jelent.
Ugyanilyen hasznot a nagy orosz barátsággal kapcsolatban nehéz lenne találni...bármennyire is igyekszik a führered kinyalni putyin seggét.
Úgyhogy elmehetsz a demagógiáddal a retkes kurva anyádba te hitvány fidesznyalonc.

morph on deer 2018.04.20. 15:47:13

@Sir Galahad:

Gondolom Vlagyimír még morcosabb lenne, mint a múltkor, a diplomata kiutasításakor! Ejnye bejnye..!

A kínai történet viszont simán beteg!
Arról lett volna szó, hogy Kínától meg kell követelni a kritizált szövegrészek egyértelműsítését, konkretizálását, a politikai utalások helyett, ami manapság megjelenik az államközi szerződéseikben, de mi ezt is jobban tudjuk, mint mindenki más, és nyomjuk mint a süket szemben a forgalommal.
Erről van szó:

“Közös jövő
Konkrétan arról van szó, hogy amikor Kína mostanában kétoldalú szerződéseket köt más országokkal, a szerződésekbe olyan fordulatokat írnak be, mint például "community of common destiny" (közös végzet közössége) és "community of shared future for mankind" (az emberiség közös jövőjének közössége). Ezek a kifejezések nem fellengzős általánosságok,
HANEM OLYAN SZAVAK, AMIK AZ EU-S DIPLOMATÁK SZERINT A KÍNAI HEGEMÓNIA ELISMERTETÉSÉRŐL SZÓLNAK.
A közös jövő kifejezés a kínai elnök, Hszi Csing-ping Gondolatai című művének egyik mottója. Amikor nemrég Hszi Csing-ping jogot kapott arra, hogy élete végéig Kína elnöke maradhasson, a Gondolatokat a kínai alkotmányba is beemelték. A szlogen nemzetközi szerződésekbe emelése így a kínai külpolitikai doktrína elismertetését jelenti a szerződő féllel.

A közös sorsra vagy végzetre utaló kínai kifejezés eredeti jelentésében a diplomaták szerint benne van, hogy egy visszafordíthatatlan, elkerülhetetlen folyamatra utal, tehát a dokumentumok aláírásával a szerződő fél gyakorlatilag elismeri, hogy elkerülhetetlen, hogy a világ Kína vezetésével épülő szövetségben egyesüljön.“

Ez nekem eléggé egyértelmű.
(Bár a ‘common destiny’ itt nem ‘közös végzet’, hanem ‘közös sors’ , vagyis ‘sorsközösség’ jelentéssel bír, ahogy én tudom.)
Rajtam kívül ez egyértelmű 27 további állam számára is, bleértve angol anyanyelvű és az angolt közismerten második nyelvként használó országokat is, - egyedül Magyarország tudja ezt másképp:

“A magyar kormány az uniós tagállamok közül egyedül érvelt amellett, hogy nem kéne elítélni Kínát, hanem "konstruktív párbeszédet kellene folytatni Kínával, Peking narratívájának jobb megértése céljából". A kormány szerint nem alátámasztott, hogy az emlegetett kifejezések sértik az ENSZ alapokmányának irányelveit, és tévedés Kína erősödését és nemzetközi befolyásának növekedését problémaként beállítani, ebben inkább a lehetőséget kéne meglátni.”

Tehát mégegyszer:
“ A kormány szerint nem alátámasztott, hogy az emlegetett kifejezések sértik az ENSZ alapokmányának irányelveit..”

Mondja ezt az a kormány, amelyik plakátkampányt folytat az ENSZ ellen, miközben az EU nem is az ENSZ alapokmány irányelveire hivatkozott, hanem minden tagállam elemi érdekére, miszerint ne kössünk olyan szerződéseket Kínával, amelyikben szabadon értelmezhető, politikai vonatkozású kitetelek is szerepelnek!

Na ezzel nem ért egyet Magyarország!

Maaargit..!

2018.04.20. 16:00:43

@Boar.: "Úgyhogy elmehetsz a demagógiáddal a retkes kurva anyádba te hitvány fidesznyalonc."

:)))))) Azt azért sikerült levennem, hogy nem te lehetsz a legélesebb kés a fiókban :)... talán ezért kerülsz a f@sz rosszabbik végére rendszeresen.. képezd magad, még ragadhat rád valami. Ausztriában még lehetsz targoncás..mielőtt idehaza felkopik az állad.

Sir Galahad 2018.04.20. 17:11:36

@Boar.: Sokadjára is azt tudom mondani, hogy meggyőződésem szerint az EU kölcsönös érdekeken alapuló szövetség, nem pedig gyarmatbirodalom. Ha így van, a tagországoknak kölcsönösen ki kell állniuk egymás érdekei mellett, és ha ez hiányzik, akkor ezt egy adott eset kapcsán értelmetlen dolog számon kérni.

Boar. 2018.04.20. 17:14:07

@Womb Raider: Ugass kutyám, ugass... Ennyit tudsz. Mivel számodra az egyetlen elképzelhető életpálya a mások faszának szopkodása, az elvtelen seggnyalás, nyilván el sem tudod képzelni, hogy vannak, akik becsületes munkából élnek... Egyébként lehetnék akár targoncás is mert amikor az embereimet beiskoláztattam, csak hogy a tizen-huszonéves gyakorlattal rendelkező gépkezelőimnek a tizedik papírja is meglegyen ugyanarról, magam is beültem a tanfolyamra és levizsgáztam targonca meg rakodógép kezelésből...így nehezebben mondják azt egy feladatra, hogy nem lehet megcsinálni... De ezek valós dolgok a való világból, egy ilyen magadfajta, parancsra térdelő seggnyaloncnak akinek a gugli meg a pártutasítások jelentik a világot, nyilván elképzelhetetlen...
Na húzz az anyádba, már nagyon unalmas vagy...

Sir Galahad 2018.04.20. 17:17:13

@morph on deer: Szerintem ebből nem az következik, hogy ezzel nem ért egyet Magyarország, hanem az, hogy a magyar kormány ebben az ügyben nem akar konfrontálódni. Szerintem teljesen érthető ez a lépés azok után, hogy a többi uniós ország sem akar mondjuk Ukrajnával konfliktust az ott elnyomott magyarok miatt, és még lehetne sorolni. Én úgy gondolom, ha Brüsszel tesz a magyar nemzeti érdekekre, akkor mi elítélendő van ennek a fordítottjában?

Boar. 2018.04.20. 17:20:11

@Sir Galahad: Ez borzasztó felületes megközelítés. A tagországok privát érdekeit felülírja a "közös avagy közös megegyezés alapú érdek".
Nekem magyarként az az érdekem, hogy evakuálják a román lakosságot a történelmi magyarország területéről, a tótokat zavarják át csehországba és állítsák vissza az ezeréves határokat. A románoknak az lenne jó, ha a magyar-román határ minimum a tiszánál de inkább a dunánál húzódna. Kinek adjon igazat az eu?
De ráadásul magyarországnak nem érdeke a kínaiak vagy az oroszok seggét nyalni, ez csak orbanescunak jó...de ő nem az ország, ő sokkal inkább egy tetves hazaáruló.

Boar. 2018.04.20. 17:25:48

@enpera: Mellé a kurva anyád sikolya...na menjél buszozni te faszszopó gyökér...

Sir Galahad 2018.04.20. 17:27:35

@Boar.: Igazat adok, abban van logika, hogy két EU-tagország, mondjuk Magyarország és Románia egymás közti vitájában nem akar állást foglalni Brüsszel. De hogy a nem EU-tag Ukrajnával szemben ez miért nem megy? És hogy ezek után miért vár szolidaritást Magyarországtól Brüsszel mondjuk az oroszokkal szemben? Pedig jelen esetben Magyarország és Oroszország között még érdekazonosság is van - mindkettőjüknek Ukrajnával van konfliktusa az ottani kisebbségei miatt.

morph on deer 2018.04.20. 18:01:23

@Sir Galahad:
“...ha Brüsszel tesz a magyar nemzeti érdekekre, akkor mi elítélendő van ennek a fordítottjában?”

Mármint melyik nemzeti érdekről lenne szó?

Ezen felül abból, amit mellékeltem, az látszik, hogy éppen a ‘nemzeti érdekek’ elleni kínai próbálkozás kivédéséről lenne szó, ez az, amit a magyar kormány simán nem ért meg.

Azt mondjuk nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen közös állásfoglalásban való részvételt Kína Magyarország részéről való konfrontációnak venne, legfeljebb az EU egészét illetően lehetne kifogásuk.
A rosszabb hír meg az, hogy egy esetleges EU-val szembeni kínai lépés akkor is érintené Magyarországot, ha továbbra is mímeljük az értetlenséget.

Az mondjuk tisztán lárszik, hogy viktorka már megint teljesen feleslegesen próbál akadékoskodni, és inkább a hülye szerepét is vállalja - mert csakis ő tudja, hogy azzal a szöveggel semmi probléma - csak hogy értelmetlenül bosszanthassa a többi tagállamot!

De lehet örülni is: milliárdokból tovább épül-szépül a felcsúti Disneyland!
Azért ez már valami..!

Boar. 2018.04.20. 19:59:06

@Sir Galahad: Azért elég durva csúsztatás az ukrán kérdésben érdekazonosságot emlegetni köztünk és a ruszkik között. Ők nagyjából pont leszarják a magyar kisebbséget (mint ahogy leszarták az orosz időkben is) valamint ha átvennék a hatalmat ukrajnában, semmivel se lenne jobb az ott élő magyaroknak, már a nemzetiségi jogok tekintetében.
Viszont amíg látványosan nyaljuk az oroszok seggét és az ukrán kérdésben az ő álláspontjukat képviseljük, az ukránok érthetően úgy ütnek vissza ahogy tudnak, szívatják a magyar kisebbséget... És itt megint eljutunk a tyúk és a tojás kérdéséhez, ők voltak előbb szemetek vagy mi? Amíg ezen vitatkozunk, a kárpátaljai magyarok szívnak, egyre csak szívnak...gorbán könnyen keménykedik úgy, hogy nem neki fáj ha visszaütnek viszont kiválóan tud vele kampányolni...

taga20 2018.04.20. 20:19:43

@morph on deer: csak aztán a "nehogy" idő előtt beadja a kulcsot a geci, mint dzseko!

pedig lenne ünneplés meg tűzijáték:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.20. 22:31:27

@Sir Galahad:

Nem tudom vannak-e gyermekeid, unokáid. Nem tudom merre élsz.

Pest megye budai oldalán (Budapesttel együtt) talán három óvoda van, ami nem lett EU-s pénzből felújítva. Tudom., mert voltam az összesben.

Hazánkban valamennyi vasúti felújítás EU-s pénzből megy (A hatékonysága egy dolog)
Bp-Esztergom
Szolnok-Debrecen
Bp-Székesfehérvár-Siófok-Balaton
Bp-Százhalombatta
Szerencs-Sátoraljaújhely

Igazából nem nagyon lehet olyan infrastrukturális beruházást mondani, amiben ne lenne EU-s pénz.

EU-s pénz nélkül nem lennénk sehol.

A 4-es metró EU-s pénzből ment.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.21. 14:00:10

@Boar.: mivan libsiköcsög, nem szopott le ma a koncsita? Nekem autóim vannak, buszom nincs, bocsi.

Sir Galahad 2018.04.21. 19:03:10

@Boar.: Szerintem a magyar kormány viselkedése az ukrán-orosz konfliktusban korrekt volt mindaddig, amíg az ukránok el nem kezdték vegzálni a magyar kisebbséget. Bár nagy veszteségünk származott belőle, csatlakoztunk például az oroszok elleni szankciókhoz. Az egy jó kérdés, hogy a tyúk volt-e előbb vagy a tojás; lehet keresgélni a sérelmeket oda-vissza, mindenesetre én örülök, hogy a magyar kormány igyekszik kiállni a magyar kisebbségekért. Ha nem tenné, azzal csak felbátorítaná a magyar kisebbséggel rendelkező országokat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.04.22. 18:07:20

@Sir Galahad:

Abból, hogy egy óvodát felújítunk EU-pénzből, hogyan gyarapodik a német gazdaság?

(Én tudom)

Azért, hogy a németek ne gyarapodjanak, azért biztosan megéri a gyerekeket 1960-as évek szintjén üzemelő oviba járatni.

Azért, hogy a német gazdaság ne gyarapodjon, a vonatainkat húzhatnák megint gőzmozdonyok. A körúton is járhatnának csatolt UV villamosok.
süti beállítások módosítása