B1 blogcsalád



6 tanulság a szombat esti tüntetésről: létrejött a centrális erőtér Orbánnal szemben

2018. április 15. - Mr Flynn Rider

A 100 ezer résztvevős szombat esti kormányellenes tüntetés számos, érdekes jelenségre rámutatott, ezek közül válogattunk ki párat. tuntetes_180415.jpeg

  1. A Fidesz megint csak a saját szavazóihoz beszélt és sorosozott

Azt a következtetést vonta le a párt központi bizottsága, hogy nem az ellene felvonulókat nem is tudja megszólítani, úgyhogy inkább háborús viszonyokat vizionáltak, hergeltek a párt propagandakiadványain keresztül, illetve utólag kiállították Rogán Antalt, aki szintén sorosozással múlatta az időt. Az üzenet az ellenzéki szavazóknak és általában az ellenzéknek az volt: háborúban állunk veletek és aki nincs velünk, az ellenünk van. (Ezt az üzenetet közvetíti a Fidesz évek óta, avgyis fenyegetőzik.) Az Origo például megint annyira lelkesen próbálta a propagandát tolni, hogy nem említette meg a 100 ezres tömeget, próbálta az egész tüntetés jelentőségét minimalizálni, de közben iszonyatos hangerővel uszított a tüntetők ellen, mintha óriási veszélyt jelentenének az országra.

  1. Az ellenzéki szavazók már egy tömböt alkotnak, a pártok még nem

Sok elemző szerint az ellenzék bukott meg a választásokon, mert képtelenek voltak egységesen, egy programot felmutatva, egy víziót bemutatva hiteles jelölteket állítani. Az ellenzéki pártok képviselői is ott vonultak a tömegben, de pártzászlók nélkül és nem is szólaltak fel. Az ellenzéki pártok addig intrikáltak egymás ellen, amíg végül saját magukat verték meg. (Mint látható az LMP-ben és a Jobbikban, a párton belül is komoly harcok mentek, amik most kaptak csak nyilvánosságot.) Ehhez képes az ellenzéki szavazók a DK-soktól a jobbikosokig, a momentumosoktól az lmp-sekig együtt vonultak fel tegnap este, demonstrálva egységüket. Ezeket az embereket nem képviseli senki. Óriási az űr az ellenzéki oldalon.

  1. Egy tüntetésnek önmagában nincs esélye a kormányt megbuktatni, vagy rendszert váltani

Érzik ezt a szervezők is, ezért jövő hét szombatra máris meghirdették a következő tüntetést. Csakhogy hosszú távon a tüntetések ki szoktak fulladni; az „Orbán, takarodj!” már zúgott évekkel ezelőtt is. Ezért az ellenzéki szavazók és pártok feladata lenne a társadalmi beágyazottság növelése, egy közös vízió kidolgozása, hiteles jelöltek kitermelése és az üzenetek eljuttatása a bizonytalanokhoz, illetve a Fidesz-szavazókhoz. Mindaz a feladat, amit a parlamentben nem lehet elvégezni és amit az utóbbi nyolc évben az ellenzék elszalasztott. Azt gondolták, hogy az égbekiáltó korrupciós ügyek felemlegetése és a gyalázatos visszalépegetős-üzengetős önlejáratás elég lesz a Fidesz legyőzéséhez. Így az ellenzéknek nincs több lehetősége, mint tényleg megszervezni, felépíteni saját magát. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester azt üzente a tüntetőknek: építkezésre van szükség és ebben teljesen igaza van.

  1. Polgárháborús viszonyokat teremtett a Fidesz, ezeket a társadalmi sebeket nem lesz könnyű begyógyítani

Az egyik oldalon a rettegésben és sötétségben tartott Fidesz-szavazók, akiket minden nap megetetnek a gyűlöletpropagandával; a másik oldalon a politikai képviselet nélkül maradt, elégételt és igazságot követelő tömegek, akik minden nap érezhetik a bőrükön, ahogy a Fidesz kizsákmányolja és romlásba dönti az országot. Ezzel a helyzettel valamit tenni kell – a következő években az a politikai erő lesz képes többséget szerezni, amelyik mindkét tömeget képes megszólítani és őket összebékíteni. A rosszabb megoldás, ha nyílt erőszakba, forradalomba torkollik a Fidesz uszítása és olyan helyzet áll elő, mint Ukrajnában pár évvel ezelőtt. Láthatóan a Fidesz nem fog változtatnia a saját, egyre szélsőségesebb politikai kommunikációján, tehát ez is a „demokratikus oldal” feladata esz, hogy a helyzetre békés megoldást találjon.

  1. Ellenzéki tüntetők: történjen már valami

A jó hír az, hogy a polgárháborús hangulatot nem lehet tovább fokozni a Fidesz-szavazóknál sem és az ellenzéki szavazók pedig már ott tartanak, hogy akár hetente tüntetnek Orbán ellen, csak legyen valami. Tehát a szél egyre jobban Orbánékkal szemben fúj, hiába a propagandába ölt milliárdok és a plakátkampányok, meg nemzeti konzultációk. Viszont, ahogy azt már kifejtettük, a gigatüntetések előbb-utóbb ki fognak fulladni. Nincsenek vezetői az új ellenzéki mozgalomnak, egyáltalán nem biztos, hogy ez egy mozgalom (még). Tehát az ellenzéki szavazóknak más eszközökhöz kell folyamodniuk, ilyen például az általános sztrájk, vagy a helyi ellenzéki mozgalmak megszervezése, az önszerveződés.

  1. Az újraszámlálás nem biztos, hogy jó cél

Minden ellenzéki Orbánt akar buktatni, rendszert akar váltani. A kérdés, hogy hogyan? Új választással? Forradalommal? Újraszámlálással? Az újonnan létrejövő politikai mozgalomnak reális célokat kellene kitűznie maga elé és reális eszközökhöz kell majd nyúlnia. Az újraszámlálás és a választások elcsalásának emlegetése nem biztos, hogy ebbe az irányba visz – ahogy az rengeteg (független) sajtóorgánumban megjelent, a tömeges választási csalás esélye igen alacsony. Sokkal reálisabb, hogy a pálya elve a Fidesznek lejtett, de ahogy tömegek pártolnak el az orbáni rendszertől, valószínűleg úgy fog elillanni ez a hatalmas erőfölénye és előnye is. Ugyanebben a választási rendszerben az egységes ellenzék (nemzeti közép, centrális erőtér), amely az utcán tegnap létrejött, simán kétharmaddal verné meg a szélsőjobbra szoruló Fideszt.

(Fotó: 444)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6113835852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 09:41:13

@kekex:

S ez miért baj? Demokráciában a társadalom plurális, azaz megosztott sok kérdésben.

Visceroid 2018.04.16. 09:58:37

Megunták, hazamentek.

Berelhetoreklamfelulet 2018.04.16. 10:00:17

Egyedül annyi derült ki a szombati tüntetésen, hogy a nagy szegénységben, mély nyomorban és elnyomásban élő embereknek telik 200k+ ft-os okos telefonra...

Visceroid 2018.04.16. 10:02:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "
Ha a rossz nyomorog, az jó a jónak. "

Namost ezaz, itt a baj, hogy Orbán el tudja hitetni az emberekkel, hogy van "jó" meg "rossz" politikai oldal, és ő a "jó" oldalon áll. Ha már a politikában az emberek abban gondolkodnak, hogy "jó" meg "rossz", akkor már baj van! Nincs "jó" meg "rossz", még "bal" meg "jobb" sem nagyon, csak "fent" és "lent"!!!

nnnnnnnn 2018.04.16. 10:08:26

sztem a tanulság az hogy nyugodtan lehet gyülekezni, tüntetni, nincs diktatúra, mindenki elmondhatja a véleményét, a rendőrök sem lőnek emberre mint a balliberális kormány idején. a kormány hatalmát nem veszélyezteti semmi, baloldali liberális pártok sosem lesznek képesek a fideszt megdönteni, akármit is csinálnak. szóval teljesen felesleges ismételgetni ugyanazokat a lózungokat amiket a 2010-es, a 2014-es választások után is olvashattunk már ezerszer minden ballib megmondó blogjában. nem véletlen hogy az emberek nem szavaznak a ballibekre. 8 év alatt egy rendes ellenzéket sem tudtak felmutatni, mégis ki az a hülye aki azt szeretné hogy ezek a teszetosza semmire se képes arcok jussanak kormányra? senki. lehet bármit szervezkedni, millázni, stb, sosem lesztek képesek megdonteni a fidesz kormányt. erre csak egy jobboldali nemzeti párt lenne képes, azok meg ti nem lesztek sosem.

feketehun 2018.04.16. 10:12:30

Ennek a tüntetésnek szvsz a gőzkieresztésen kívül nem volt sok értelme, mondom ezt úgy, hogy én is részt vettem rajta. Nehéz lenne nagyobb hibát elkövetni, mint hogy egy százezres tüntetés abba a hamis illúziókba ringasson bárkit is. Hiba lenne azt gondolni, hogy ettől bármi is megváltozna. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az ellenzéki pártok a szavazatok mintegy 50%-át megszerezték, eddig is tudtuk, hogy milliós nagyságrendű kormányellenes szavazó van az országban, azok is felülreprezentáltak a tüntetés helyszínén, Budapesten.
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy tüntetések mellett / helyett a vidéket kell megszólítani, ha valamely ellenzéki párt komolyan gondolja a jövőjét - feltéve persze, hogy nem az ellenzéki politizálás az egyetlen hosszútávú ambíciója. Mivel pedig ellenzéki média egyre kevésbé létezik, az egyetlen hosználható megoldás a vidéki szervezetek kiépítése, fejlesztése, turnézás, a falusiak megismerése és megnyerése.
Könnyű dolog Budapestről szemlélve azt a téves következtetést levonni, hogy többségben vagyunk, mégis mindenkinek meg kell értenie, hogy a magyar lakosság 80%-a nem Budapesten él. A főváros édeskevés.

chrisred 2018.04.16. 10:25:49

@api99: Ez teljesen értelmetlen. Az egyéni jelöltekre leadott taktikai szavazatok semmiben nem befolyásolták, hogy Fletó agyhalottjai pártlistán bejuttassák a DK-t.

Visceroid 2018.04.16. 10:37:09

@nnnnnnnn: "a rendőrök sem lőnek emberre mint a balliberális kormány idején"

Naja, persze a balliberálisok sem dobálnak Molotov-koktélokat a rendőrökre, de tudom, ezt ki kell hagyni mindig.

n3spr3ss0 2018.04.16. 10:41:30

@chrisred: Agyhalott,aki megcsinált.

6.Lenin 2018.04.16. 10:42:03

A magukat demokratának tartók tüntettek a demokrácia ellen.
Csúcsra járatják a hülyeséget továbbra is.

Most derült ki igazán, hogy mégsem a választók a hülyék.
Megértem, hogy szar ezzel találkozni.
Ez van.

adam hyl 2018.04.16. 10:46:58

100 ezerrel többen szavaztak a fidesz ellen mint rá. 100 ezres volt a tüntetés. Csak így tovább!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 10:48:00

@Visceroid:

Számomra jelenleg a magyar politikában 2 rossz van, kisebb és nagyobb.

chrisred 2018.04.16. 10:51:46

@n3spr3ss0: A nyugatos, polgári balközép hangja. :)

nemecsekerno_007 2018.04.16. 11:00:07

Lehet ezen rúgózni a következő választásokig, majd látjátok milyen eredménye lesz...

6.Lenin 2018.04.16. 11:03:38

@adam hyl:

Már csak 4 évig kell(ene) ezen a hülyeségen rágódni.

morph on deer 2018.04.16. 11:05:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Számomra jelenleg a magyar politikában 2 rossz van, kisebb és nagyobb.”

Ja. Az orbán meg a Szijjártó.

Visceroid 2018.04.16. 11:05:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Jó, konkrétan 2000 előtt "oldalak" sem voltak. Pártok voltak, akik így vagy úgy ugyanazt a dumát nyomatták, nagyon csendesen, közben pedig loptak. És nem mondja nekem senki, hogy ez érdemben változott volna. Ha Orbán eltűnne a Fidesz éléről, visszaállna ugyanez a trend, a fideszes trollok eltűnnének a fórumokról, és csend lenne.

morph on deer 2018.04.16. 11:15:15

@feketehun:
“Könnyű dolog Budapestről szemlélve azt a téves következtetést levonni, hogy többségben vagyunk”

Na várjál, mert még a lengyel vendégmunkások és a romániai meg ukrán testvéreink még ide sem értek bértüntetni!

Akkor lesz ám itt akkora ‘demokrácia’, hogy ahhoz legfeljebb csak a CÖF hasonlítható!

Már zajlik a casting egy demokrata holdkóros ufológus, egy demokrata nemzeti agyalágyult meg egy demokrata gumigerincű köpönyegforgató bérkáromkodó kiválasztására, hogy minden izében hiteles legyen az ellen-békemenet-ellenes békés menetelés ... vagy mi.

Lesz itt kérem olyan jövés menés, hogy Pálffy Ilona adja a másikat...

bontottcsirke 2018.04.16. 11:22:41

@Berelhetoreklamfelulet: szegény fideszes közfogiknak meg csak állami fűkaszára telik?

6.Lenin 2018.04.16. 11:24:27

@morph on deer:

Miért nem akkor ment a tömeg, amikor értelme is lett volna?

Több, mint 30 % otthon maradt. Miért?

Majd 4 év múlva lehet kísérletezni ismét.

2018.04.16. 11:27:06

A gyűlölet tart össze titeket, az Orbán elleni gyűlölet. De ha nyertetek volna április 8-án, akkor közbejött volna az egymás elleni gyűlölet. Kormányzás képtelenek vagytok. Ezért is veszítettetek.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.04.16. 11:28:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ja, pont mint a kommunistáknak a birkamenetre, csak a magyaroknak nem állt rendelkezésére az egész költségvetés meg importlengyelek/románok.

Alick 2018.04.16. 11:30:33

@api99: "Meg kéne már murdelnia mindkét (mszpdk) pártnak, akkor lenne esély valamire végre."

+1

Blogtolo 2018.04.16. 11:33:30

Harcra fel az igazi diktatúra ellen !

Mert milyen is egy igazi diktatúra:
- 1945-től: külföldi megszállás
- 1946-tól: az ellenzéki pártok felszalámizása
- 1947: választási csalás: kék cédulás választások: Minden erőfeszítés dacára a kommunisták csak a szavazatok 22%-át kapták meg
- 1948: erőszak: Tildi Zoltán köztársasági elnök erőszakos eltávolítása
- 50-es évek: nyílt diktatúra
- 1956: internacionalizmus: ráhívni honfitársainkra a ruszki tankokat
- 60-70-es évék: puha diktatúra, a jólét fenntartása külföldi hitelekkel
- Hazafias Népfront: demokratikus választások - egyetlen jelöltre lehet szavazni
- 80-as évek: a csőd felé
- rendszerváltás főleg a hibás gazdaságpolitika okozta csőd miatt
- a politikai hatalom átmentése gazdasági hatalomra, a média teljes egészében szoci befolyás alatt

diktatúra2:
- 2002-es elcsalt választások: a Választási Bizottság szoci elnöke minden ellenvetést lesöpört
- választásk után tisztogatás az önkormányzatokban, médiában: az összes "nem szoci" kirugása
- "sikeres" gazdaságpolitika: a meglevő tartalékok + újonnan felvett hitelek felélése
- tisztakezű "Strabag demokraták" lenyúlásai
- hazugságokkal, kamuzott gazdasági mutatókkal az újraválasztásért
- amikor mindez kiderül, akkor demokratikusan nem lemondani, inkább a tüntetők közé könnygáz, gumilövedék
- a vége itt is gazdasági csőd

Az ellenzék szerint most egy totális diktatúrában élünk, amit mindenképpen le kell váltani. Nekem pedig úgy tűnik, hogy ez a diktatúrásdi inkább a szocik stílusa. A hétvégi tüntetéseket sem oszlatták rohamrendőrök.

De ha nagyon akartok váltani, tessék: ősszel az önkormányzati választáson lehet nyomulni.

De addig azért a beégett-lemondott pártvezérek helyett válasszatok valaki mást (lehetőleg olyat, akit senki nem ismer, annak még 1-2 hónapig lehet hinni)

Előre a szélsőjobb-zöld-balos-elkúrós-együttes-momentumos-össesegyébb párt technikai koalíciójáért !

Segítségül az új szövetség tuti neve: "Hazafias Népfront 2018"

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.04.16. 11:38:30

70-30! A tüntike csak arra volt jó, hogy a társadalom kiengedje a gőzt! A mindenkori kormány ezekért a pillanatokért ad 30%-ot az ellopot pénzekből, a mindenkori ellenzéknek!

chrisred 2018.04.16. 11:42:06

@valaki nagyon más: Mit tett azért Orbán meg az ellenzéki pártok, hogy elnyerjék a magyar polgárok szeretetét?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 11:47:15

@Visceroid:

Sőt, 2010-ig is alapvetően 1 oldal van: az alapokban konszenzys volt, csak hülyeségekről virtáztak: legyen-e koronás címer, fasiszta volt-e Horthy, kik a szebbek a székelyek vagy a zsidók, stb.

morph on deer 2018.04.16. 12:11:28

@6.Lenin:
“Miért nem akkor ment a tömeg, amikor értelme is lett volna?”

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a választás azon múlott?
Viccelődni persze lehet, nem arról van szó... Csakhát mind a ketten tudjuk, hogy ez nem így van. A fidesz egyrészt kreatívabb, másrészt pedig sokkal gyakorlottabb ezen a téren, mint az a bamba népség, aki még mindig azt hiszi, hogy elég csak szavazni..!

Vagy tüntetni, ha már ott tartunk.
És még mindig vannak, akik képesek úgy kezdeni egy mondatot orbánnal kapcsolatban, hogy “na hát azt azért biztosan nem meri megtenni..” - ami értékrendben valahol a mikulás és a húsvéti nyuszi létezésében való hittel vetekszik!

Ez egy rossz vicc, ahogy van, szóval felesleges áltatni egymást meg magunkat azzal, hogy a jelen jogrendszerben orbánnal és az orbanizmussal szemben demokratikus eszközökkel bármi elérhető, különösen ilyen töketlen “ellenzék” részéről.
Elég, ha csak a “Stop Soros” becenevű törvényt elolvasod és fogod látni, hogy miről beszélek.

Ez van, és könyörgöm, legalább ne próbáld megmagyarázni! Előre is kösz.

-JzK- 2018.04.16. 12:13:23

Összesen érkezett 5.731.821 db listás szavazat, ebben benne van minden nemzetiségi lista (37.532 db), kamupárt listájára adott szavazat, továbbá olyan pártok, amik nem érték el a bejutási küszöböt, stb. Ezeket le kell vonni, és csak azokat a listás szavazatokat alapul venni, amelyek a bejutási küszöböt megugrott pártokra érkeztek. Öt darab ilyen párt van: Fidesz, Jobbik, MSZP, LMP, DK. Erre az öt darab pártra érkezett összesen 5.311.970 db szavazat, úgy hogy az összes érvényes listás szavazatból levontuk a nemzetiségi listás szavazatokat, valamint összesen 382.319 darab olyan szavazatot, amely annak következtében elveszett, hogy ezek a pártok nem érték el a bejutási küszöböt, amely minden országban van. Az elveszett szavazatok közel 82%-a Kétfarkúakra, a Momentumra vagy az Együttre érkezett. Nyilvánvalóan kamupártok összesen 35.130 listás szavazatot kaptak - ez az elbukó szavazatok 9,19%-a.

Lássuk hogyan alakulnak a pártlisták egymás közti szavazati arányai a bejutó pártok közül:

Fidesz: 53,17%
Jobbik: 20,57%
MSZP: 12,85%
LMP: 7,61%
DK: 5,80%

Egy tisztán arányos választási rendszerben, olyanban, mint pl. Hollandiában van, mandátum kiosztás szempontjából ez a következőt eredményezné:

Fidesz: 106
Jobbik: 41
MSZP: 26
LMP: 15
DK: 11

Ezzel a 106 képviselővel a Fidesz egy holland típusú rendszerben is kényelmes abszolút többséget élvezne a 199 fős parlamentben, és csak a Jobbikkal karöltve lehetne kétharmada.

Fidesz: 2.824.206 db szavazat

Ha összeadjuk a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Kétfarkúak és az Együtt szavazatát, akkor ez a NEMLÉTEZŐ ellenzéki "népfront" kapott összesen 2.799.960 db listás szavazatot. Ez a legjóindulatúbb számítás, amilyen választási rendszer a világon nincs, de eszerint sem vagytok ti a többség.

Ambiorix 2018.04.16. 12:26:12

Ti lennétek a többség?
Na és mi van az egyéni választókerületekkel?
Azokat elvitte a cica? :D

morph on deer 2018.04.16. 12:32:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Igen, ők a kisebb rossz.”

Nem így többes számban, mert rosszak ők mind a ketten, csak orbán a kissebb, a Szijjártó meg nagyobb, legalább fél méterrel.
Bár a testtömegük közel azonos, szóval az eltérés csak látszólagos. De legalább egy szép pár, így együtt.

Amúgy nem lepne meg, ha az új kormányba kerítenének egy törpe külügyminisztert, úgy kevésbé lenne frusztráló együtt megjelenniük. Ki tudja, orbán talán már a kezét is ki merné venni a nadrágzsebéből, akár még annyira is megnőhetne az önbizalma! :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 12:32:52

@-JzK-: A világon még egy olyan rendszer nincs, ahol a nem a fideszre leadott szavazatokat a fidesznek számolják el. A számtalan más választási csalásról nem is beszélve.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.04.16. 12:34:17

A nap vicce..
B1 blog és az árok temetés, mint a top 5-ös ballib uszító, fröcsögő blog egyike. :DDDD

Ezen sokat röhögtem. :DDDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 12:35:05

Törökországban - a geci kebelbarátja országában - hazugságokért 6 évet is adhatnak. Az egész fidesz vezérkar dutyiban ülne.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 12:39:25

@Blogtolo: A kádári diktatúra hagyta magát leváltani. A geci gyűlölet és rettegés szításával kapaszkodik tíz körömmel a hatalomba.

Exploiter 2018.04.16. 12:59:15

Ez nem újdonság. 12 éve nyilvánvaló, hogy van egy rohadt nagy réteg, aki változást akar, annyian vannak, hogy jó programmal le tudnák nyomni a fideszt, ha az ő szavazóinak is lenne egy vállalható alternatíva.
Csak a következő gondok vannak velük: nem akarnak bal oldali kormányt, mert nem hülyék. Nem akarnak fasiszta kormányt, mert nem hülyék. Nem érdekli őket az a szlogen gyűjtemény, amit a kis pártok felmutattak.
Ha fognál egy pártot, ami nagy vonalakban a fidesz után megy, de mondjuk nem ennyire korrupt, nem ennyire tekintélyelvű, nem ennyire propaganda szagú és frissebb, figyel néhány fontosabb kérdésre, de migráció ellenes, eu szkeptikus és hajlandó megtartani a fidesz jó intézkedéseit, az brutálisan le tudná söpörni a pályát.
Na ilyet csináljon, aki nyerni akar.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.16. 13:04:53

@morph on deer:

A lényeg a politikai program, a vízió.

1990-2010 közti ballib országrontás vagy kihátrálés.

Ezért kell a Fidesz mellett kiállnunk.

chrisred 2018.04.16. 13:27:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mert a moszkvai főnökök elengedték az európai helytartóik kezét. Ha Putyin is elengedi a Fidesz kezét, pillanatok alatt összeomolhat a moszkoviták uralma.

inreallife 2018.04.16. 13:39:30

@feketehun:
az ellenzeki partok evek ota nem vegzik el a "piszkos" munkat. akkor hogyan lesz ebbol orban takarodj?

a varosban elo fiatalok azt latjak, hogy a zsakfalukban elo zombi nyuggerek megvalasztottak nekik a fideszt. ugye mondanom sem kell, hogy a 18 ev alattiak nem szavazhatnak, bezzeg a 65 ev feletti arab szamoktol rettego felhulye nyuggerek meg igen. mit mondsz a fiataloknak budapesten a varoskban? hogy gyozott a falu? mindenki eljen ugy, ahogy az 5.000 fo alatti falvak lakoi megszavaztak? ezt el kell fogadni? termeszetesen nem. az osszes tobbi ebbol kovetkezik.

a haborut megnyertek az eleve tuleroben levo bozske utalvanyosok, a hadisarcot pedig nem akarjak a jol kepzett, gdp termelo emberek megfizetni. akarhanyszor is nyernek, a tarsadalom szetszakadt, a kohezio megszunt, bozskeutalvanyos zombinyuggerek bekamenetelnek orban mellett a fiatalok meg tuntetnek ellene.

tipikus eredmeny a zsakfaluban, palfalvan 98% fidesz voks, a polgarmesteren kivul csak ciganyok lakjak. ez micsoda? ilyen tobbseg legitimalja orbant? ezek akarata hatarozza meg az orszag jovojet? paks2? belgradi vasut? eurobevezetes? ugynokaktak? korrupcio? a jelenlegi valasztasi rendszer erre kepes, 10 szavazasbol 10* ugyanez az eredmeny lenne. a kovetkezmeny, hogy a tarsadalmi bekenek annyi.

az arokasas megtortent, a konszolidaciot orban elutasitja. ennek csunya vege lesz. tuntesek, zavargasok, sztrajk, kivandorlas. a kormany agresszioja donti el, mi lesz a vege az elobbiek kozul. a varosok nelkul hiaba a folenyes videki gyozelem. ahogy szoktam mondani a mukodo demokraciahoz keves a diplomas ember magyarorszagon, a mukodo diktaturahoz viszont mar sok. az ujabb 2/3-ad nem megnyugvast hozott, hanem tovabb elezte a feszultseget, a kormany pedig minden eddiginel ellensegesebb. biztos, hogy elobb utobb korlatozva lesz gyulekezes, es lesz meg kijarasi tilalom magyarorszagon...

konrada 2018.04.16. 13:41:53

@kekex: "Arról szól a poszt, hogy az ellenzéki szavazók között nem volt megosztottság"

...legalábbis -persze csak ha tényleg igaz - aközött a - na jó legyen - 100 ezer között, aki kint volt.
...de hát 2 700 ezer között - aki meg nem volt kint - volt megosztottság, ez látszik a választási eredményen.

(...teszem hozzá, azért elég jó szándék kell ahhoz, hogy a szombaton felvonult tiltakozókról mind elhiggyük, ők holnap már közös listára szavaznának: ...inkább csak - elnézve a felvonuló Kunhalmi Ágit, meg a Vona-pólós legénykét, az utóbbi közülük esetleg egy közös ülésbe menne vele ...bele.;)

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 14:14:38

látom a Taga20 és haverjai nem adták fel, Orbán hálásan köszöni és további eredményekben gazdag munkásságot kíván :)

FOLYTASSÁTOK

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 14:17:50

@inreallife: "a varosban elo fiatalok azt latjak, hogy a zsakfalukban elo zombi nyuggerek megvalasztottak nekik a fideszt"

Ha eccer ezt hazudja nekik a saját belterjes SafeSpace médiájuk mit vársz tőlük?

"a konszolidaciot orban elutasitja"

A konszolidáció alatt azt érted, hogy Morbán kérjen elnézést a győzelemért, mondassa le az összes fideszes képviselőt és alakuljon mszpdkjobbiklmp kormány?

inreallife 2018.04.16. 14:26:50

@eßemfaßom meg áll:
bivalybasznadon a fidesz nyert 90% felett, a varosokban meg alig. tudod nem kell ahhoz nekem egy habonymedia, hogy ok okozati osszefuggest talajak akozott, hogy az 5.000 fo alatti zsakfalvak bozskeutalvany fuggo zombinyuggerei a varosi fiatalokat letszamban felulmultak. ez nem uj jelenseg, demografiai csod fele tart magyarorszag, megspekelve azzal, hogy a 18 ev alattiak pedig nem szavazhatnak a sajat jovojukrol. majd eldontik helyette azok, akiknek mar csak par evnyi eloskodest dobott az evolucios gepezet...

chrisred 2018.04.16. 14:41:05

@konrada: Szerintem a választási eredményeken csak az látszik, hogy a pártok között volt megosztottság.

konrada 2018.04.16. 14:43:58

@inreallife: "a varosokban meg alig" nyert a fidesz.
Azaz igaz, szinte kivétel nélkül nyert mindegyikben, de nem 90%-ban.
...aham: no akkor jöhet a következő, akiket utálni kell, akik miatt a városokban nyert...

konrada 2018.04.16. 14:52:43

@chrisred:
...na ja. Hiszen egyébként a szélsőséges jobbikos kézen fogva menne a Duna-parti cipőkhoz lipótvárosi DK-s túlélő-leszármazottal, hogy közösen megemlékezzenek - az egyik abba beleköpve, a másik meg utána virágot rakva bele - az áldozatokról, hiszen ők teljesen egy húron pendülnek, csak azok a fránya pártjaik....

feketehun 2018.04.16. 14:56:28

@inreallife: Körülbelül minden szavaddal egyetértek, magam is a budapesti fiatalok sorait erősítem, bennem is megfogalmazódtak ugyanezek az érzelmek és gondolatok. A helyzetértékelésedet helyesnek tartom, de az abból levont következtetéseket nem, mégpedig a következő okokból:

Az a paradox helyzet alakult ki, hogy azok a városi fiatalok (és mondjuk középkorúak) állnak a kormányzattal szemben, akiknek az életszínvonaluk egyébként magasabb, mint a Fidesz vidéki támogatóinak. A sajtószabadság informális korlátozása, az arcpirító gyűlöletpropaganda és a végeláthatatlan korrupció elegendő arra, hogy a városi polgárokat utcára vigye, de szerintem édeskevés ahhoz, hogy zavargások alakuljanak ki. Nem lesz itt utcakődobálás, mert a hétvégén tüntetők 99%-ának nem ilyen az attitűdje. Én szívesen kimegyek tüntetni, legfeljebb annyit kockáztatok vele, hogy nem lesz esélyem állami tisztség betöltésére, és köszönöm szépen, meg is leszek nélküle. De nem fogok belemenni abba, hogy köztörvényes bűncselekményként értelmezhető dolgot csináljak, mert bármennyire is zavar az irány, amerre az ország halad, egyszerűen túl jó a személyes életem ahhoz, hogy a kritikus polgári létet lecseréljem a börtönre.

A fokozott kivándorlás valóban benne van a pakliban, de még ezzel szemben is szkeptikus vagyok, hiszen nyelveket beszélve, piacképes tudással pont Budapesten lehet aránylag nyugati színvonalon élni, a kivándorlás hajtóereje pedig 10 esetből kilencszer az egzisztenciális bizonytalanság.

A tennivaló pedig pontosan az, amit az első mondatodban megfogalmaztál: el kell végezni a piszkosmunkát. El kell menni vidékre, leülni a falusi emberekkel és megérteni, hogy mi jár a fejükben, illetve meg kell értetni velük, hogy mit gondolunk mi. Talán úgy lehetne ezt a gyakorlatban megoldani, hogy az ellenzéki pártok felosztják egymás között az országot, és mindegyik kampányol a negyedében: menjen a Jobbik Borsodba, az LMP Vas megyébe, Fletóval verjük meg mondjuk Baranyát, a Maszop pedig alkosson valamit az Alföldön, és tessék meggyőzni az embereket arról, hogy nem fogja elárasztani az országot hatmillió erőszaktevő muszlim abban a pillanatban, hogy Orbán Viktort leváltják. Sőt, a legjobb lenne, ha ezt nem is piszkosmunkaként élnénk meg, hanem a poltika lényegének.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:00:43

@inreallife: hány szavazó lakik zsákfalvégi bivajbsznádon és hány lakik nagyobb településen?

Ha elengednétek ezt a baromságot, lenne esélyetek a valós helyzetetekkel foglalkozni.

inreallife 2018.04.16. 15:04:26

@konrada:
hm, ugy tudod, hogy a mostani hodmezovasarhely a maga 36.700 valasztasra jogosult nem ugyanazt az eredmenyt produkalta, mint a korzet 70-80.000 kozotti valasztasra jogosult mult heti valasztasa? vajon mi kulonbseg a ketto kozott? csak nem hozzabasztak egy csomo zsakfalvat ciganyokkal es nyuggerekkel?

mi is volt az eredmeny februarban?
13.000 vs 9.500
mi lett az eredemeny a zsakfalvakkal?
29.500 vs 21.000
latszik, hogy nem a varosokban nyert a fidesz. latszik, hogy a bozskeutalvany mindent vitt. latszik, hogy a fiatalok maradtak kisebbsegben. latszik, hogy a 20. szazad gyozott a 21. felett. talan meg te is emlexel, hogy a 18.000 forintos nyugdij hogyan soporte el az elso orban kormanyt. magyaroszag nyuggerorszag, es meg legalabb 30 evig brutalis lesz a nyugger tulsuly, utana majd a ciganyok fognak donteni...

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:05:25

@inreallife: "a 18 ev alattiak pedig nem szavazhatnak a sajat jovojukrol"
beszéltél te már tizenévessel? Komolyan kérdezem. Nem azzal a pár tenyésztett politikuspalántával akit a tévében mutogatnak hanem olyanokkal akik a valóságban élnek. Amelyiket véletlenül érdekli a politika (annál komolyabban, minthogy orvbán miatt marad buta hiszen azt irja a fészbukon elétolt 444cikk) az is olyan mélysötét hogy ahhoz képest a zsákfalvi bözseutalványfüggő nyuggermama is képzett politológus

szerella 2018.04.16. 15:05:47

@inreallife: sok igazság van abban amit irtál

kabátlopó-merkel 2018.04.16. 15:09:27

Azt mondják: “Új választást!” Van erre esély? Komolyan gondolja bárki, hogy majd a Fidesz új választást ír ki önszántából? Megkérik szépen a diktátort? Viccelnek? Ez hamis illúzió.
Azt mondják, hogy “fogjanak össze a pártok”. Bárki is elhiszi, hogy ezek az ellenzéki pártok valaha összefognak? Soha. Nem inkább az lenne az üzenet, hogy ezeket a pártokat kellene vagy elkergetni, vagy elfelejteni, de mindenképp megszabadulni tőlük, mert ők Orbán erős támaszai, ők legitimálják, őt tartják fenn a rendszert? Könyörögnek nekik? Hazaárulóknak? Az kellett volna kihirdetni, hogy senki ne támogasa őket, menjenek Orbánhoz, a gazdához.
nepszava.us/bartus-laszlo-az-illuziok-es-az-ures-fecsegesek-tuntetese/

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:10:10

@inreallife: "vajon mi kulonbseg a ketto kozott?"

hogy az egyik helyi választás volt egy helyben kedvelt független jobboldali jelölttel a másik meg országgyűlési választás mszp-s DK és társai jelöltekkel?

konrada 2018.04.16. 15:10:34

@inreallife:
...ne azt tedd be, ami februári - amikor nem pártra, hanem személyre szavaztak - hanem a hódmezővásárhelyi körzetek április eredményét (a választókörök ugyanazok).
...aztán majd ha megvan, utána lehet zsákfalvazni...

chrisred 2018.04.16. 15:14:47

@konrada: Nem valószínű. De a jelentős részük nyolc év alatt már eljutott arra a következtetésre, hogy hiába szavaz le hűségesen a saját szíve szottyára, ahol lehet, azzal csak azt éri el, hogy tehetetlen és tétlenül ülő embereket juttat be a parlamentbe. Ők már megértették, amit a politikusaik nem, hogy a taktikai átszavazásra azért van szükség, hogy a az egyes pártok létszámának maximalizálása helyett a bejuttatott képviselők szavazatának értékét maximalizálják.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:15:58

valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/M06/T024/szkkiv.html

lehet mazsolázni

mondjuk zsákfaluszavazathívő ballibeknek nem érdemes mert szépen cáfolja az elméletüket

megvagyhadnagy 2018.04.16. 15:20:29

"Az ellenzéki szavazók már egy tömböt alkotnak, a pártok még nem"
öööö....ez nem igaz. De mondhatom úgy is, hogy önámítás. Egy Jobbikos és egy maszopos nem nagyon fog egymásra szavazni. Lehet vannak ilyenek, de ez százalékokban mérhető.

Blogtolo 2018.04.16. 15:24:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A kádári diktatúra hagyta magát leváltani."

Igen hosszú évek alatt ez volt az egyetlen jó ötletük (azért a többi szoci ország eredménytelen keménykedését már láthatták, pl. Lengyelország): így partumot kötöttek, és ezért tudták átmenteni a politikai hatalmukat gazdasági, pénzügyi vonalra.
Kb. hasonló "puha" átmentés történt Csehországban, a "bársonyos forradalom" után.

Azokban a komcsi diktatúrákban, ahol keményebb elnyomás volt, ott nem is lett ilyen sima átmenet:
- Lengyelország: katonai diktatúra 1981-től - a váltás után gazdasági sokkterápia, 700 %-os infláció, ... Itt nem volt átmentés.
- NDK: Mindenhova beépült Stasi ügynökök, a Berlini Fal-on átmenekülők lelövése... Itt a rendszerváltás után külön Stasi-törvényt hoztak a régi klientúra ellen. Ja, és a számlát a német egyesítéskor az NSZK fizette.
- Romániában hatalmas szegénység, nagyon durva diktatúra, mindenhova beépült Secu-s besúgók + a decemberi forradalom során géppuskával, harci helikopterrel lőtték a tömeget - nem véletlen, hogy itt a forradalom győzelme után ki is nyírták Ceausescu-t. Azért a régi elit egy része át tudta menteni a hatalmát, amikor "élére állt" a forradalomnak.

Szóval ilyen, amikor foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz.

konrada 2018.04.16. 15:25:14

@chrisred:
...csak kicsit későn: ha 1!etlen héttel korábban jönnek rá, egyből más az eredmény!
persze még mindig ott van a lista 9-23 helyén lévő pártokra szavazók, mert azok nélkül még mindig nincs meg a többség, mert ha közülük csak 0,73% marad annál, ami - a fidesz többség maradt volna...;)

inreallife 2018.04.16. 15:25:48

@eßemfaßom meg áll:
az lenne az ertelmes, amelyik retteg az arab szamoktol? a 12 eves lanyom korberohogi oket, szerintem barmilyen kerdesben, akarmilyen kerdeskorben. ugyanezek irjak ala azt, hogy tiltsuk be a h2o-t, mert evente tobbezer embert ol meg. barmelyik kozteruleten reprodukalhatod az eredmenyt...

chrisred 2018.04.16. 15:26:50

@megvagyhadnagy: A politikai érdekeiket tekintve egységesek, meg akarják szüntetni azt a helyzetet, hogy csak jelképes képviseletük van a parlamentben.

chrisred 2018.04.16. 15:29:05

@konrada: Hibát követtek el azzal, hogy hittek a pártjaiknak, amik folyamatosan azzal hitegették őket, hogy képesek a kormányváltásra.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:34:02

@inreallife: "az lenne az ertelmes, amelyik retteg az arab szamoktol? "

Az lenne az értelmes amelyik szerint a Holdon elejtett ceruza elrepül a levegőbe 8budapesti egyetemisták sora)?

Kolymoan valami agitprop video alapján akarsz általános következtetést levonni?

"ugyanezek irjak ala azt, hogy tiltsuk be a h2o-"

Biztos vagy benne, hogy a fészbukos baromságok célközönsége a szerinted világtól elzártan élő m1néző nyócvanéves zsákfalulakó?

Nem érzed milyen ellentmondások között vergődsz?

inreallife 2018.04.16. 15:36:32

@feketehun:
hat en ugy latom, hogy ezek a tuntetesek legalabb annyira szolnak az ellenzeki partoknak, mint a fidesznek. lassan oda jutunk, mint amerika, hogy senki nem kepviseli a fiatal, diplomas, jol kereso, feher boru, ferfi erdekeit. ne tevesszen meg a fidesz gyozelme, ugyanezek a nyuggerek szavaztak meg horn gyuszit is. a demografiai bomba mar evtizedek ota ketyeg, lassan robbani fog.

a partok lathatoan ezt a tarsadalmi jelenseget nem is ismertek fel, nem is akarjak kezelni sot, inkabb mindegyik kielezi a sajat haszna remenyeben. aki a partoktol varja a megoldast az naiv. az egesz partrendszer korrupt, mukodeskeptelen. csak szetverni lehet, megjavitani nem. 2018-ban ez egyre tobb embernek vilagos, mikozben a kormany ratesz megegy lapattal es fokozza a nyomast...

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 15:38:28

@inreallife: egyébként a halálos méreg az a dihidrogén-monoxid nem a h2o ráadásul nem is magyar és mégkevésbé nem magyarzsákfaluinyugdijas specialitás.

www.kfki.hu/~cheminfo/hun/teazo/dhmo.html

"A Greater Idaho Falls Science Fair versenyén tavasszal elsô díjat nyert egy egyetemi hallgató, aki megpróbálta megmutatni, milyen könnyen bedôlünk a tudományos köntösbe burkolt, környezeti ártalmakkal fenyegetô szövegeknek. A fiatalember egy petícióhoz gyûjtött aláírásokat, amelyben a "dihidrogén-monoxid" nevû vegyszer szigorú ellenôrzését vagy teljes betiltását követelte. Hiszen az anyag - többek között - túlzott izzadást, hányást okozhat, a savas esô fô komponense, gáz állapotban súlyos égést idézhet elô, hozzájárul az erózióhoz.

A pályázó ötven embert kérdezett meg, hogy támogatná-e a vegyszer betiltását. Negyvenhárom igennel válaszolt, hat nem tudott dönteni, és csak egy jött rá, hogy a dihidrogén-monoxid egyszerûen víz."

chrisred 2018.04.16. 15:41:12

@inreallife: Vidéki Anglia, rozsdaövezet, magyar falu - idegenül érzik magukat a XXI. században, és azt követik, aki megígéri nekik, hogy visszaforgatja az idő kerekét, és abban a világban találják magukat, amit megszoktak.

inreallife 2018.04.16. 15:47:29

@eßemfaßom meg áll:
"Azt írják, a Fideszben választás előtt volt néhány rossz jel, például, hogy a korábbi választásokhoz képest kevesebb volt a hadba fogható aktivista, hogy előjöttek nagyobb botrányok, mint a Tiborcz-ügy, vagy a Kósa milliárdjai, de ezeket később sikerült orvosolni. És látszott ugyan az is, hogy a nagyobb településeken, városokban nem annyira fog tarolni a Fidesz, de erre meg ott volt a megoldás az évekkel ezelőtt, a Fidesz által újraszabott szavazókerületek, amivel a nagyobb városokhoz sok kisebb községet is hozzávágtak. Így aztán több mandátum is azon múlt, hogy a városi nem túl jó szereplés mellett az ide tartozó falvakban tarolt a Fidesz."
ezt a fideszes kampanyban resztvevok nyilatkoztak, ennyi...

inreallife 2018.04.16. 15:55:15

@chrisred:
igy van. csak angliaban nem billent at ennyire a tulsuly a videki nosztalgiazo nyuggerek fele. a demografiai problema angliaban is tettenerheto, lasd brexit, lassan de biztosan ujra fogjak szavazni.

angliaban mukodik a demokracia, tudja korrigalni a karos dolgokat. szemben magyarorszaggal, ahol ahol egyszer a mszp utana meg a fidesz fele billen a merleg, immar evtizedek ota. a sok elozo rendszerben szocializalodott, kommunista maszlagon felnott generacio, keptelen valtozni, megujulni. csak az emblema valtozott...

inreallife 2018.04.16. 15:58:20

@eßemfaßom meg áll:
aha, akkor ilyen nincs is magyarorszagon. izauranak sem ok gyujtottek, mi?

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 16:02:55

@inreallife: Látom most ezt másolod be mindenhova:)

Én meg odadobtam neked a hódmezővásárhelyi linket (ha már voltál kedves ezzel példálózni). Ott van feketén fehéren, hogy a város közepén is tarolt Lázár

kalandvágyból megnéztem a saját városom (megyeszékhely, megyei jogú város) és hát itt se kellettek a környező falvak a győzelemhez.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 16:05:03

@inreallife: "aha, akkor ilyen nincs is magyarorszagon"

Hülyék mindenhol vannak. Izaurtának hánymillióan gyűjtöttek?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 16:06:41

@eßemfaßom meg áll: "tarolt Lázár"

A gyűlölet és rettegés tarolt, mert elhitték a gazdád ijesztgetéseit.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 16:06:54

@chrisred: Amig azt magyarázzátok egymásnak nagyokat bólogatva, hogy ezért estetek pofára de nagyon, addig nincs esélyetek kimászni a pöcegödör aljáról

Én szóltam...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 16:09:24

@inreallife: Sokan kapásból elutasítják az arab számok bevezetését. Nyilván az is a soros terv része.

chrisred 2018.04.16. 16:13:50

@eßemfaßom meg áll: Ez számomra a Bokros csomag óta nyilvánvaló.

putris72 2018.04.16. 16:15:40

@Csaba Svolik: Te mit tudsz a választásról??Vajon milyen választási rendszer kellene?Elmondom a logikátok szerint a baloldal soha nem nyerhetett volna választás,mert amikor nyert akkor is minimális 1% belüli többsége volt!És nyilvánvalóan aki nem ment el az nem rá szavazott!Söt az ellenzék nagy többség sem rá szavazott!!Az Együtt,DK, MSZP ,Jobbik hiteles!Nekik kéne kormányozni közösen?Vágod,hogy az előző pártok be akarták tiltani az utóbbit!A liberál baloldali pártok aláírást gyűjtöttek a Jobbik betiltásáért!A Jobbik meg szemkilövetőknek tartotta őket!Meg a világ korruptabb és legkártékonyabb csuportolásának!Míg nyomjátok az Orbán takarodj,meg a korrupt szöveged!Addig azok a pártok 2010 előtt 4 milliárdért építtetek autópályát külföldiekkel!Bár a melót magyar alvállalkozásokkal csináltatták meg 1 milliárd alatt! KM/ 3 milliárd tiszta haszon!A 4 metróról meg ne is beszeljünk!A gazdaság politikájuk,meg kórház,iskola,és gyárbezárás,adóemelés,közüzemidij emelés,és Áfa emelésben nyilvánult meg!Az meg különösen visszaszító,hogy a szegénységről papoltok,de minden tüntetésen lengetitek az okos telefonjaitokat!!A választások elcsalásában,meg a baloldal bűvészkedik legjobban Lásd 2002,2006!Ilyenkora már rég megsemmisítették a szavazatokat!

inreallife 2018.04.16. 16:17:10

@eßemfaßom meg áll:
"a Fidesz szavazóinak 67 százaléka községekből és nem megyei jogú városokból érkezett,"
bamm. biztos a zsakfalukba kitelepult tobbdiplomas emberek valasztasa volt a fidesz. ja nem...

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.04.16. 16:40:02

Az a rengeteg független sajtóorgánum az micsoda? Hol látsz te olyat? Azt látom én is, hogy mindenki azon van, hogy lenyomja a torkunkon a kétharmadot, de azt azért te is tudod, hogy ezek nem függetlenek, csak eddig úgy csináltak, mintha. Az orbán túrós micsodájából szopod éppen a mondandódat.

eßemfaßom meg áll 2018.04.16. 16:54:02

@inreallife: község és város = zsákfalu

te se leszel már méghülyébb

BALTAZÁR 2018.04.16. 16:56:46

@inreallife:

".. zsakfalukban elo zombi nyuggerek megvalasztottak nekik a fideszt."
Ugyanezek a zombik néhány éve még stabil mASZOP szavazók voltak. Egy ember egy szavazat, ez a demokrácia alapköve, nem hiszem, hogy változtatni lehete rajta mert az messzire visz.
Mi alapján döntenéd el. hogy ki a "jó" szavazó?
Ismerek olyan 3 elemit végzett 80+-os juhász bácsit, akinek annyi életbölcsesség van a fejében amennyi az itt kommentelgető ráérős városi "megmondóembereknek" sosem lesz.
Sok kísérlet történ már a szavazati jog szűkítésére, elvben lenne is létjogosultsága, de a gyakorlatban mindegyiket egy óra alatt bármelyik kezdő ügyvéd lesöpör az asztalról, nem beszélve a brüsszeli reakciókról.
A Brexit-et megszavazták az ottani vidékiek, Trump is hatalomra került valahogy, a tanulság ugynaz. A nép nem leváltható!! Orbán már tudja ezt, 2002 óta volt ideje megtanulni. Két ellenzékben töltött ciklus alatt ki is dolgozta az ellenszert. A mostaniak között nem látok egy politikust sem aki képes lenne ezt megérteni és összefogni a szétforgácsolt ellenzéket. Ennyi. Majd megszokjuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.04.16. 17:10:34

@BALTAZÁR: "Ugyanezek a zombik néhány éve még stabil mASZOP szavazók voltak. "

Na ugye!

ludwigvan 2018.04.16. 17:13:09

Szerintem ez a legkárosabb hozzáállás a sajtó részéről: "Az újraszámlálás és a választások elcsalásának emlegetése nem biztos, hogy ebbe az irányba visz – ahogy az rengeteg (független) sajtóorgánumban megjelent, a tömeges választási csalás esélye igen alacsony." Ugyanis, ha mindenki ezt szajkózná, és újra választhatnánk, akkor kiderülne, hogy anélkül is tudna-e nyerni a fidesz, hogy lefagy a számítógépes rendszere. Merthogy az "igen alacsony esély"-t a nagy semmire alapozzák ezek a sajtóorgánumok.

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.04.16. 19:00:39

Az már volt, hogy az összes itt kommentelő fideszes hazaáruló troll szopja le az összes ballibsit?

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.04.16. 19:02:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "1990-2010 közti ballib országrontás"

A kurva anyád, még mindig nem haltál meg? Hány élete van egy fideszes zombinak?

nemecsekerno_007 2018.04.16. 19:55:59

@inreallife: Ja persze, sok kint dolgozó magyar ott fizet járulékot, a nyugger nagyit meg itthon parkoltatja. Mi meg fizetjük a nyugdíját. Nem érzem, hogy ennek bármi köze lenne olyan eszmékhez mint szabadság, demokrácia v. liberalizmus. Ez síma potyázás, mint amikor nem veszel jegyet a villamosra.

midnightcoder2 2018.04.16. 20:12:09

Az ellenzék még a mai napig azt a gumicsontot rágja, hogy miért is kaptak ki. Pedig elég egyszerű. Nagyjából az MDF kormány óta mindig volt egy kb. hasonló arányú fix jobboldal, és egy fix baloldal. A jobboldal kezdetben az MDF-é volt, majd az első MDF kormány bukása után a FIDESZ-é lett. A másik oldal pedig az MSZP-é és az SZDSZ-é. Aztán 2002 és 2010 között történt pár fontos dolog:
1. A Gyurcsány kormány elkúrta. Nem kicsit, de nagyon. Az a 8 év, plusz az öszödi beszéd alaposan lenullázta a baloldalt.
2. Az MSZP addig riogatott a Jobbikkal, hogy az istenadta nép elkezdte megszeretni. Piszkos Fred kapitány sem csinálhatta volna szebben. A Jobbikosok rakás volt MSZP szavazót is vittek.
3. Gyurcsány ügyesen kettéosztotta a baloldalt DK-ra és MSZP-re. Utána sem szűnt meg politizálni, és ügyesen átvette a Jobbik szerepét, Orbánék a migrik mellett vele is hatásosan tudják riogatni a népet. A DK Gyurcsánnyal megcsináljuk plakátja szerintem alsó hangon is hozott annyit Orbánéknak mint a Soros. Elég kevés ember lehet szerintem, aki nem arra asszociált, hogy jól megcsináltátok a múltkor is.
4. A baloldal továbbra is ásta az árkot tovább rendesen a baloldal és a jobboldal között, különös tekintettel a Jobbikra. Így aztán elég vicces, amikor most mindenki egységes ellenzékről próbál beszélni, miközben az MSZP és a DK valamint a Jobbik között legalább akkora az árok mint a fenti pártok és a FIDESZ között.
5. Született egy rakás kicsi baloldali párt, aminek a balos sajtó úgy örült mint majom a farkának, miközben ezek a pártocskák csak a baloldali szavazóbázist szeletelték tovább.
6. A kampányban egyedül a Jobbik tudott valami halvány pozitív üzenetet felmutatni, mindenki más negatívan kampányolt, ráadásul a baloldal ugyanúgy ellőtte az összes patronját jóval a választások előtt mint Orbánék. Akkorra már a migrik sem voltak olyan hű de nagy újdonság, de az sem hogy Orbánék lopnak. Rádásul a baloldal szempontjából eleve kontraproduktív volt az egész, mivel az egész bandából max. a kis pártok és a Jobbik nem volt eddig érintve a korrupcióban.
7. A baloldal nemigen tudott olyan ajánlani a népnek amire vevő lett volna, és amit el is hittek volna neki. A Jobbiktól pedig a baloldali kommunikáció térítette el a választókat.
8. A Kétfarkúak ugyan jópofák, de szerintem ők is többet ártottak az ellenzéknek mint Orbánéknak.

Ezzel a bolhacirkusszal szemben állt fel egy ugyanolyan egységes és erős FIDESZ mint amilyen az MSZP is volt mondjuk még Horn idejében. Ezért nem volt esélyük sem.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2018.04.16. 20:13:42

@eßemfaßom meg áll: Pusztán kíváncsiságból és szakmai érdeklődésből írtam egy szkriptet, ami kiolvassa a szavazókörök adatait (még fejlesztés alatt). Ezek alapján összesítettem a linkben is szereplő 50 szavazókör adatait. Az eredmény:

Szavazat
Név
Dr. Kiss Attila 11710
Farkas Tamás 454
Jakab Tamás 0
Kaszab Zsolt István 53
Lázár János 13287
Nagy Gyula Imréné 66
Pongrácz Gergely 537
Rója István 1395
Szimandl János 102
Szimandl Tamás 25
Szimandlné Nagy Ibolya 35

Remélem nem maradt ki senki és semmi. A teljes CSONGRÁD 04-es összesítés még nem megy...

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2018.04.16. 20:24:39

@cousin333: A fenti eredményben Lázár János 48%-ot kapott, Dr. Kiss Attila 42,3-at.

Ugyanez szűkebb hazám (Veszprém) esetén, ami azért érdekes, mert itt is szerepet kapott az országos politika:

Szavazat
Név
Dr. Meződi János 587
Dr. Varga-Damm Andrea 4347
Hites Viktor 1348
Kész Zoltán 12628
Nagy Éva 89
Ovádi Péter 15762
Szimmer Ákos 581

Mindez százalékosan: Ovádi Péter 44,6%, Kész Zoltán 35,7%.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.16. 22:37:07

Ott volt egy békemenetnyi ellenzéki tüntető, akik legközelebb már új ellenzéki vezetőket akarnak, mert a régiek újra elq...

Megint sikerült Orbán kottájából játszani, jön az ellenzék leváltása, ahogy a fideszes vezetők szajkózták a választás előtt.

csobi2011 2018.04.17. 11:52:01

Nagyszerű tüntetés volt nagyszerű résztvevőkkel.
m.origo.hu/nagyvilag/20180416-tuntetes-soros.html

És ezek az emberek fikázzák a vidékieket. Vicces.

2018.04.18. 09:32:54

Lófasz jött itt létre, nem centrális erőtér

2018.04.18. 10:03:46

@inreallife: Akkor 1xű a megoldás - meg kell vonni a "zombinyuggerektől" a szavazati jogot, és csak budapesti hipszterek szavazhassanak, lehetőleg 40 éves korhatárig.

2018.06.22. 10:15:09

Na ez is 10 napig volt érdekes..hol vannak a Nagy Szombati Kormányleváltós Tüntetések? Vagy mindenki azt lesi, hogy lehetne az utolsó pillanatban mégis valahogy felugrani a NER mozgó vonatára? Hehehe.

DR. Smit Pal 2019.05.17. 07:01:45

أوربان رجل عظيم.
süti beállítások módosítása