B1 blogcsaládAz igazi nemzetbiztonsági kockázat: Bayer és a Fidesz nemzetközi hírszerzési akciót rendelt meg Sorosék ellen

2018. április 06. - Mr Flynn Rider

Izraeli hírszerző cég illegális módszerekkel próbált meg információkat megszerezni magyar civilekről és Soros György alapítványairól, hogy a Fidesz felhasználhassa őket a kampányban. Az akció több tízmillió forintba kerülhetett.soros_gyorgy.png

Nem tudja megvizsgálni a Nemzetbiztonsági Bizottság azt a botrányos esetet, ami napok óta forog az „ellenzéki” sajtóban, mert a Fidesz nem megy el a bizottság üléseire. Talán nem véletlenül.

A kormány az adminisztratív eszközöktől kezdve a törvényhozásig minden fegyvert bevet a vele kritikus (értsd: a demokráciát megőrizni próbáló, az emberi jogokért küzdő, a nyilvánosságért küzdő) civilekkel szemben. Az egyik eszköz

egy izraeli biztonsági cég volt, akiket arra béreltek fel, hogy bizonyítékokat gyártsanak az Orbán-kormány által kinevezett (vélt, vagy valós) politikai ellenfelekről.

Minderre Bayer Zsoltot szemelték ki, akinek leleplező cikket kellett volna írnia a propaganda-sajtóba. Az egykori kémeket foglalkoztató biztonsági cég illegális módszerei azonban nem váltották be a hozzáfűzött reményeket: nem találtak semmit a Migration Aid-del szemben és annyira túlszervezeték az akciót, hogy az még a civileknek is gyanús lett. Sőt, a Migration Aid az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz is fordult az ügyben. 

Korábban a B1-en is írtunk arról, hogy a Migration Aid Bayer Zsoltot és a fideszes propagandagépezetet sejti az ellenük megindult akció hátterében, hiszen a történtek után Bayer „leleplező” cikket kínlódott össze a Magyar Időkben (ebből – a kormánypárti propagandát zabálók és a Fidesz legnagyobb sajnálatára – semmi új nem derült ki. Olyan „vádakat” írt le Bayer, hogy a civilek szeretnék az itt élő menekülteket nyaraltatni és normális emberi körülményeket biztosítani nekik. Nahát.)

Ugyanakkor a Migration Aid akkor még nem mutatott be bizonyítékokat, az egész ügy tele volt homályos foltokkal. Siewert András, a Migration Aid operatív igazgatója sajtótájékoztatót tartott és hosszasan írta le az izraeli biztonsági cég módszereit. Mivel annyira gyanúsan viselkedtek a cég alkalmazottai, ezért a találkozókról hangfelvétel készült, amiket be is mutattak a civilek. A fedősztori az volt, hogy egy Grigorij Alekszandrov nevű, magát brit állampolgárnak kiadó férfi Siewertet migrációs szakértőnek szerette volna felkérni. Kamu honlapokat és kamu cégeket is alapítottak, hogy a sztori hihetőbb legyen.

Siewert viszont gyanút fogott, az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult. Az Indexnek nyilatkozó operatív igazgató azt mondta: az első gyanúja az volt, hogy egy külföldi titkosszolgálat szeretné beszervezni. Aztán Bécsben találkoztak, ahol az ügy még furcsább lett:

  • a szomszéd asztalnál ült egy férfi, aki másfél órán át ugyanazt az újságot olvasta;
  • a magát Alexandrovnak eladó férfi rögtön arra volt kíváncsi, milyen politikai kapcsolataik vannak, és rákérdezett Soros Györgyre is (pedig a Migration Aid soha nem kapott támogatást se Sorostól, se a hozzá köthető Nyílt Társadalom Alapítványától);
  • a felvett beszélgetés alapján az "üzletember" mindenképp valami illegális tevékenység felvállalása felé próbálta terelni Siewertet, végig a menekülteken történő segítés emlegetésével. 

A Migration Aid a két találkozóra alaposan felkészült, még egy csalit is bedobtak az izraeli biztonsági cégnek: azt hazudták nekik, hogy van egy adatbázisuk a menekültekről. (Ez egy féligazság: tényleg van egy olyan adatbázis, amelyben a menekültek ruhaméretét tárolják, hogy tudjanak nekik ruhát szerezni.)  

A második találkozó után a rejtélyes férfi eltűnt, a kirakatcégekkel együtt, március 19-én viszont megjelent Bayer első cikke, amely kivételesen nem kurvaanyázós publicisztika volt, hanem „oknyomozó” írás a Migration Aid-ről. Ebben „lerántja a leplet” a civilekről, hogy alá tudja támasztani a kormány propagandáját a Soros-féle betelepítős sztorival kapcsolatban.  

Az Index cikke kitér arra is, hogy nem csak a Migration Aidet keresték meg a Bayerék által felbérelt izraeliek, hanem más civileket is, pl.

  • New Yorkban a Soros György pénzügyi alapját, a Soros Fund Management egykori vezetőjét, Tracie Ahernt keresték meg;
  • Dénes Balázst, a Civil Liberties Union for Europe (Európai Szövetség a Szabadságjogokért, CLUE) vezetőjét;
  • rászálltak egy ukrán férfira, Jevhen Bisztrickijre is, aki állítólag az ukrajnai „Soros-tervet” valósította meg, értsd, a liberális demokrácia alapelveit próbálta a gyakorlatba átültetni ukrajnában;
  • kapott megkeresést a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodája is, de az Index értesülései szerint ezt visszautasították;
  • próbálták felvenni a kapcsolatot a Helsinki Bizottsággal és a TASZ-szal is.

Mindegyiküket Sorosról kérdezték és a felvett beszélgetésekből Bayer cikksorozatot készített a Magyar Időkbe, alaposan megvágott hangfelvételekkel. Az egyik volt az a felvétel, amely alapján Magyarországon állítólag kétezer embere dolgozik Soros Györgynek, akikről később Orbán Viktor azt mondta, hogy név szerint nyilvántartják őket.

Az Index cikke szerint

az egész "leleplező" akció ára minimum több tízmillió forintra rúghatott.

A lap úgy tudja, hogy az Alexsandrov néven bemutatkozó férfinak titkosszolgálati múltja van, az izraeli elhárításban dolgozott. Az izraeli cég alighanem rutinból akarta lenyomni ezt a megbízást, és az üzleti hírszerzésben alkalmazott módszereket vetették be, nem sejtve, hogy akadhat olyan magyar civil szereplő, aki az átlagnál elővigyázatosabb lesz, és rögtön a magyar titkosszolgálatokhoz fordul. 

Hogy ki volt az akció megbízója, arról biztosat persze nem tudni. De nem nehéz összekötni a szálakat: az anyagok rendre Bayer Zsolt "cikkeiben" köszöntek vissza, ahogy az is, hogy ezek aztán szervesen beépültek a kormány narratívájába. Nem lenne rossz, ha ezt a kérdést tárgyalhatná a Parlament nemzetbiztonsági bizottsága, de a Fidesz hónapok óta akadályozza a bizottság működését.

Az ügy titkosszolgálati hátterét ebben a cikkben boncolgattuk tovább. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1113813946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.04.06. 17:58:06

Azon nem szabad csodálkozni, ha Izrael is berágott Sorosra, ez a hülye Gyuri, Izraelben is mindent csak elbaltázott, ami jónak indult.

Pedig a modern zsidó állam, egy szép álom volt, amíg Izrael szegény és szerény és becsületes volt, a nagy öregek még mesélnek az aranykorról ami 47-67 ig tartott, aztán megérkeztek az első jóvátételi összegek amitől megzakkant mindenki.

dr. mesterséges színezék 2018.04.06. 18:05:21

- Magyarok, kedves barátaim! 100%-os... 100%-os bizonyossággal állíthatom nektek, hogy amit évek óta mondunk... évek óta mondunk, hogy idegenek határoznák meg... idegenek határoznák meg Magyarország belügyeit, az igaz... igaz. Magyarok, kedves barátaim, nem mondanám, ha nem tudnám, hiszen patkánybélből... patkánybélből sem búvik elő hurrikán, de tudom... de tudom: azokat az idegeneket... azokat az idegeneket én bíztam meg ezzel.

inkvisitor 2018.04.06. 18:11:17

@dr. mesterséges színezék: Kérlek fordítsad ezt le magyarra mert se füle se farka. Ez valami Kim Ir Szen szöveg Google fordítóval készítve?

morph on deer 2018.04.06. 18:31:40

@inkvisitor:
Te ehhez még fiatal lehetsz, ez a “megafon” a “szocialista” időkből, ami mindig visszhangzott, minden ünnepi beszéd idején. Úgymint:

“Kedves elvtársak...sak...sak, barátaim...taim...taim..!

morph on deer 2018.04.06. 18:33:16

@morph on deer:
Persze csak vicceltem, met ez sokkal rosszabb: van olyan kedves vezetőnk, aki visszhang nélkül is tudja ugyanezt..:(

morhpo 2018.04.06. 18:47:18

Rablómese....
A valóság az, hogy Bayerék az alfa kentauri bolygórendszeréből jött gyíkembereket béreltek fel, akik ürgebőrbe bújva tévesztették meg a civil szervezetek prominenseit, majd a Holt-tengerbe alámerülve a Jordán folyón felúsztak, és a Hermon hegyről lőtték át földönkívüli technológiával továbbfejlesztett ősmagyar íjjal az beszámolójukat a magyar kormánynak Budapestre.

Emmett Brown 2018.04.06. 18:54:00

@Jakab.gipsz: az nem veri ki a biztosítékot, hogy ezek szerint egy idegen állam titkosszolgálata magyar állampolgárok ellen hajtott végre egy akciót?

Punxsutawney Mormota 2018.04.06. 18:56:26

Uraim! Semmi pénz nem drága, ha a haza biztonsága a tét. A beledöglünk (mármint az ország, nem Turbán Viktor), akkor is leleplezzük a gaz sorostervet :)

Hívő hitetlen 2018.04.06. 18:57:57

Hol a bizonyíték, hogy izraeli volt a cég? Az Index csak feltételezte, a B1 már hazudik.

Jakab.gipsz 2018.04.06. 18:59:32

@Emmett Brown: Idegen állam, Izrael ? Mióta ? A szövetségesünk szövetségese. Ha nem vetted volna észre, és persze a béke őre, mint ahogyan mi mind annyian.

Emmett Brown 2018.04.06. 19:08:35

@Jakab.gipsz: remélem komolyan gondolod, mert ez viccnek elég durva.

rednek 2018.04.06. 19:38:07

Azért van ebben az ügyben valami biztató is. Ezek szerint egyetlen magyar szolgálat vagy magáncég sem merte vagy akarta elvállalni a projektet. Meglátjuk majd, ha netalántán marad ez a kormány(feltéve, de meg nem engedve), mely szolgálatok vezetőit fogják először kirúgni.
@Emmett Brown: nem idegen állam szolgálata, csak volt titkosszolgák.

Emmett Brown 2018.04.06. 20:29:15

@rednek: a felvetés amire reagáltam azt írja, hogy ez Izrael akciója, mert utálják Sorost. Tehát vagy a magyar kormány megbízásából vagy az ő állítása alapján Izrael megbízásából történt a dolog. Egyik meredekebb mint a másik...

aquaticus 2018.04.06. 20:30:57

Inkább örülni kellene, hogy Soros csak ilyen szintű dolgozókat tudott felbérelni. Most magyarázkodhatnak, meg titkosszolgálatozhatnak...
Tök mindegy, mert akit érdekelt, az úgyis tudta, hogy az ördög sem cselekszik 10 percenten alul.. Hát még Soros...

Jakab.gipsz 2018.04.06. 21:14:27

@Emmett Brown: Lehet. Ámde e kifejtésem logikailag korrekt. És innen kezdve vicces.

dr. mesterséges színezék 2018.04.06. 23:06:25

@inkvisitor: "Ez valami Kim Ir Szen szöveg Google fordítóval készítve?"

Tulajdonképpen...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.07. 10:30:10

@Emmett Brown: Tudhatnád, hogy aki nem fideszes, az nem magyar és aki civil, az idegen ügynök...
süti beállítások módosítása