B1 blogcsalád



Stop Soros-törvénycsomag: egyszerre kampány a Fidesznek és korlátlan hatalom Orbánnak

2018. február 14. - Mr Flynn Rider

Törvényt alkot a Fidesz: bárkire rá lehet majd mutatni, akinek nem tetszik a pofája, aki ellent mer mondani - az mindjárt nemzetbiztonsági kockázattá válik, be lehet tiltani, be lehet börtönözni. 

stopsoros.jpg

Benyújtotta a kormány a "Stop Soros" törvénycsomagot, amely a Fidesz agyament propagandájának jogi leképezése.

A törvények elvileg arra hivatottak, hogy szabályozzák az ország működését – a realitás talaján.

De mi történik akkor, amikor a pártállam (állampárt) központi ideológiáját és a gyűlöletkeltést iktatják törvénybe, aminek amúgy semmi köze a valósághoz?

A magyarok egy részének – amelyiknek nincs más választása, csak az állami, vagy a Fidesz által elfoglalt propaganda média híreit nézni, olvasni – máris valósággá vált, hogy

  • van egy gonosz zsidó milliárdos,
  • amelyik titkos összeesküvést szőtt Magyarország ellen,
  • karöltve az Európai Unióval
  • és zombihordának lefestett, nőket erőszakoló,
  • erőszakosan iszlám hitre térítő vadembereket,
  • zombimigráncsokat akarnak betelepíteni az országba.
  • Nem is 1300-at, hanem mindjárt milliókat.

Ez az összeesküvés-elmélet, amelynek részleteit a kormánypárti propagandában minden nap kifejtik, ez a mese, amit szorgos politikai marketingesek minden nap tovább szőnek, nos, ez egy remek mese, amivel gyerekeket és időseket, alacsony iskolai végzettségűeket és politikai analfabétákat még lehet ijesztgetni.

De a realitáshoz nincs köze.

Ezért is rémisztő, hogy a Fidesz hogyan fabrikált először alternatív valóságot a saját politikai propagandájából a hiszékenyek számára, majd ezt az alternatív valóságot most törvénybe iktatja.  Ez lesz a STop soros-trövénycsomag, amelyet ma nyújtott be a kormány az országgyűlésnek. 

(Pár hete kiderült: míg a kormányzat közpénz-milliárdokból szőtte a mesét, hogy eltakarja a valóságot, addig 2017 folyamán nagyjából együttműködve a civilekkel, az EU-val, tulajdonképpen demokratikusan és valamennyire humánusan, igenis befogadták azt az 1300 menekültet. Tehát az ország eleget tett a nemzetközi és hazai vállalásainak, végrehajtotta a törvényeit, amiket a parlament hozott.)

Ezzel a trövényjavaslattal a magyar demokrácia – már ami még maradt belőle – újabb válaszúthoz érkezett. A kormány ugyanis

  • a migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről,
  • a bevándorlási finanszírozási illetékről és
  • az idegenrendészeti távoltartásról

nyújtott be törvényjavaslatokat a az Országgyűlésnek. (Egy részének elfogadásához kétharmados támogatás szükséges, de a maradék simán át fog menni, a fideszes szavazógép miatt.) A parlament honlapjára kedden felkerült három javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi, előadója Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter - vagyis a propagandaminiszter.

Eddig is voltak olyan törvényeket, amiket személyekre írtak –

a törvényhozást a Fidesz igen minimális esetben használta arra, hogy az ország ügyét előremozdítsa,

vagy a magyarok érdekeinek kedvező törvényeket hozzon.

A Stop Soros-törvénycsomag semmilyen más célt nem szolgál, minthogy kampánytéma legyen, majd az esetleges Fidesz-győzelem után a maradék civil ellenzéket – a jogvédőket, a humanitárius segítőket, a segélyszervezeteket – eltiporja.

A Stop Soros törvénycsomag egyet jelent Németh Szilárd kijelentésével, mely szerint ki kell takarítania civileket az országból és Bayer Zsolt kijelentéseivel, miszerint a vérükön és a taknyukon kell kiverni a civileket az Országgyűlésből. Ezeknek az embereknek adja meg azt a lehetőséget, hogy ujjal mutathassanak bárkire, akinek nem tetszik a pofája, aki ellent mer mondani - az mindjárt nemzetbiztonsági kockázattá válik, bel lehet titlani, be eleht börtönözni, meg lehet vele fizetteteni a különböző extra "illetékeket". 

Sokan, sokfelé elemezték a törvény rendkívül slendrián, összefércelt szövegét, amelynek komoly célja van: mivel gumi-jogszabály, így bárkire rá lehet húzni.

A kormány a jogszabályban arra a nemzeti konzultációra hivatkozik, amelynek eredményét sehol, senki sem ellenőrizte, a kormány meglengetett egy számot a visszaküldők számával kapcsolatban, de számtalanszor megírtuk, hogy az egész érdektelenségbe fulladt. A kérdéseket eleve manipulatívan tették fel, a „konzultáció” egy statisztikus, vagy szociológus szemével még rossz viccnek sem jó, nemhogy reprezentatív felmérésnek. Nem mutat semmit, a számokból nem lehet következtetni semmire, eredménytelen, egy lufi, egy olyan hazugság, amit idáig propagandacélokra használtak. Most azonban törvény lesz belőle.

A manipulált, ellenőrizhetetlen konzultáció – amely inkább volt fideszes kampányfogás, semmint az emberek valódi véleménynek megkérdezése – alapján alkotott a kormány egy  olyan jogszabályt, amellyel újabb eszközt ad a saját kezébe, hogy az erőszakszervezeteket és az államapparátust használhassa a civilek  ellen – akik még valamennyire tudták ellenőrizni a működését.

Két legyet ütnek egy csapással:

  1. egyszerre beszél majd arról Magyarország, amiről Orbánék szeretnék (kampány),
  2. illetve újabb lehetőséget kapnak arra, hogy elnyomhassák a nekik nem tetsző véleményeket és az őket ellenőrizni kívánó civileket.

(Nem nagy kunszt kitalálni, hogy azok a közélettel foglalkozó civil szervezetek a célpontjai a törvénytervezetnek, akik a leghangosabban tiltakoztak az egyre szélsőjobbra tolódó Fidesz embertelen politikája ellen, szakmai alapon és hitelesen. Ugyanezeket hívja a törvénycsomag „migrációt támogató szervezeteknek”.)

A törvényjavaslat egyébként első blikkre is alkotmányellenes és teljesen szembemegy Magyarország nemzetközi vállalásaival.

A javaslat kétharmados támogatást igénylő része a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995-ös törvény módosítására tesz javaslatot, annak érdekében, hogy

  • az Információs Hivatal,
  • az Alkotmányvédelmi Hivatal
  • és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat megfigyelhesse és elnyomhassa a „migrációt támogató szervezeteket” és kimutathassa róluk, amire Németh Szilárd kíváncsi.

Vagyis, hogy nemzetbiztonsági kockázati tényezők.

A javaslat alkotmányellenes, hiszen erőszakosan beavatkozik a civil szervezetek alapításának, működtetésének szabadságába, a szólásszabadságba is. Persze, az Alkotmánybíróság hosszasan elüldögél majd rajta, amíg ki nem fejti romboló hatását – láttunk már ilyet a CEU kapcsán például.

A legrosszabb, hogy amennyiben elfogadják és életbe lép, pontosan olyan hatalmat ad Orbánék kezébe, mint amilyen Putyinnak van.

Hogyan?

  • Bármelyik civil szervezetet be lehet majd tiltani.

Bármelyik civilre rá lehet majd fogni, hogy támogatja a migrációt és ez alapján be lehet záratni, megakadályozni a működését, extra büntetést fizettetni vele.

  • Aki ezekért a civilekért tüntetni megy az utcára, az majd nemzetbiztonsági kockázatot jelent – Németh Szilárd majd jól megmondja, ujjal fog rájuk mutogatni – és mit ilyen, börtönbe lehet vetni.

Kiegészítve az „idegenrendészeti távoltartással”, akár remek határzárat is lehet vonni Magyarország köré – azaz, ha a komrány "migrációs válsághelyzetet" hirdet, senki nem utazik sehová, mint a szocializmusban.

  • Az összefogdosott civilek, tüntetők pedig remek alapanyagot szolgáltatnak a kirakatpereknek, mint Ahmed H. esetében.

És ugyanott artunk máris, mint 1956 után, a legsötétebb Rákosi-érában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9013668598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK18 2018.02.15. 08:10:18

Jelzem, hogy a Fidesz témájáról beszélünk a kampányban megint. Hogy akartok így nyerni? :)

conchita wurst 2018.02.15. 12:28:37

igen meggyozo poszt, de a fidesz sztorija hihetobb

bundazsák 2018.02.15. 12:29:43

Még tényleg senkinek nem tűnt fel, hogy a fidesz folyamatosan fasizálódik? Eljutottunk a goebbelsi propaganda szintjére, szerintem, ha ma élne a nácik rogánantalja, még ő is tudna tanulni ezektől a férgektől.

John Doe3 2018.02.15. 12:31:23

Csak jelzem, hogy a Rákosi nevével fémjelzett korszak 1956-ban véget ért (legalább ennyi kézzelfogható eredménye volt az októberi sajnálatos eseményeknek).

nemecsekerno_007 2018.02.15. 12:35:03

Az ilyen cikkekkel pont azt segítitek amiről írtok. Nehéz így elhinni, hogy nem akartok újabb 2/3-ot.

bundazsák 2018.02.15. 12:38:48

@nemecsekerno_007:
Részben igazad van, mert erről beszélni a fidesz szándéka szerint való. Részben meg nincs igazad, az ilyen vélemények jóformán csak ilyen oldalakon jelenhetnek meg, a legtöbb médium a fidesz kezében van, és nem hozzák le.

conchita wurst 2018.02.15. 12:42:50

@bundazsák: jo sokaig tart a fasizalodasa a fidesznek, ahhoz kepest h mar 2014ben is fasiszta vot

s a Jobbik segget is kinyalnak a bal-lipppsik egy jo kis miniszteriumi helyert

ha ha ha

$pi$ 2018.02.15. 12:46:09

"A javaslat alkotmányellenes, hiszen erőszakosan beavatkozik a civil szervezetek alapításának, működtetésének szabadságába, a szólásszabadságba is"

A fidesz eddig még egyetlen civil szervezetet sem tiltott be. Az mszp viszont boldogan asszisztált a magyar gárda betiltásához. Az gondolom nem volt gond, akkor nem volt alkotmányellenes.

Amúgy a törvények szabályozzák és korlátozzák ezeket a jogokat, ebben semmi alkotmányellenes nincs. A szólásszabadság például alapvető jog, de a becsületsértés, gyűlületkeltés, csalás, hamis tanuzás, holokauszttagadás törvénybe ütköző dolgok, ezek esetén a szólásszabadság nem érvényes. Nincs ebben semmi alkotmányellenes, egyetlen ország sincs, ahol ezeknek a jogoknak ne lennének korlátai.

Tehetséges ugandai buzi 2018.02.15. 12:47:02

@rallus: Node miért is fizessen 25 %-ot (állítólag határvédelemre) az adományokból a civil szervezet?

Mert tegyük fel, hogy én szimpatizálok egy ilyen civil szervezettel és tag vagyok. (Amúgy nem, csak a példa kedvéért.)

Én fizetek adót a jövedelmem után. Majd az adózott jövedelmemből esetleg adok még a civil szervezet kasszájába is. Milyen alapon kellene ebből még egyszer leadózni? Oldja meg az énáltalam befizetett adóból a határvédelmet a kormány!

conchita wurst 2018.02.15. 12:55:29

alkotmanyellenes javaslatokkal semmi baj hisz az alkotmany mar nincs hatalyban

2018.02.15. 12:59:56

Ez már egyértelműen egy náci bűnszövetkezet. Csak azt nem tudom, hogy az EU miért nem képes fellépni nyilas Viktorék maffiája ellen.
Mire jó ez a léhűtő banda, ha még arra sem képesek, hogy kibasszák az EU-ból Putyin elvtárs náci kutyáit.

2018.02.15. 13:01:04

@conchita wurst: ti nácik voltatok már ellenzékben is.

Visceroid 2018.02.15. 13:10:41

@horvathviteztamas: "56 után tömegek haltak meg a sitten és tízezrek váltak földönfutóvá a rohadt komcsi haverjaid miatt te büdös barom állat! "

És ez a rendszerváltástól egészen 2000-ig gondolom téged sem érdekelt (már ha már éltél akkor egyáltalán), úgy ahogy senki mást sem. Kellett hozzá egy bekattant, választási vereségtől rettegő Orbán, hogy kivigye a sok egybitest a Hősök terére, meg hogy rájöjjenek, hogy hoppá itten lehet hőzöngeni olyan dolgok miatt, amit egészen idáig senkit nem érdekelt. természetesen azok, akik miatt "tömegek haltak meg a sitten és tízezrek váltak földönfutóvá " azok továbbra is bent ülnek a parlamentben, sokszor a Fidesz soraiban, de ez titeket nem zavart, ugyanúgy, ahogy az országot is leszartátok, amíg nem lehetett balhézni.

jjoey 2018.02.15. 13:14:04

56 utan nem rakosi korszak volt, elotte. De mind1.
A hasonlat annyiban jo, higy mukodik a parlament ellenzek nelkul is. Erre mar rajott Rakosi elvtars is.
Aztan majd a szabad mozgas EU alapjogot hogyan korlatozza a tavoltartas egy kulon per temaja lesz. Strasbourgban. Biztosan nyer. Aki perel.

jjoey 2018.02.15. 13:15:53

@hullajelölt88: folyamatban, nem olvasol hireket? Vagy a magenta nem szamolt be a 7es cikkelyrol?

conchita wurst 2018.02.15. 13:33:42

@hullajelölt88: hat ha ettol jobban erzed magad

ha ha ha

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.15. 13:38:55

Nem összeesküvéselmélet hanem tény a Soros-terv: az agonizáló liberalizmus igyekszik lenyomni a világot, többek közt Európa normális felét, Kelet-Európát.

Soros és társai (mert messze nem csak Soros a bűnös) nyitott, liberális, gyökértelen, perverz államokká akarnak zülleszteni minket, kelet-európai országokat.

2018.02.15. 13:48:32

@jjoey: konkretizálnád, hogy mire gondolsz? Mert én úgy látom, még mindig EU tagok vagyunk és nem látom sehol, hogy végre kibasznák ezt a náci tetűfészket az unióból.

2018.02.15. 13:49:15

@conchita wurst: mondd, te takonygerincű szarcsimbók, miért szégyelled, hogy egy rühes náci vagy?

2018.02.15. 13:50:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: szívesen mondanám, hogy elmebeteg vagy, de rólad tudható, hogy ennek a náci csürhének az ügynöke vagy, ahogy anno, Rákosiék alatt a III/3-asok... szóval te tisztában vagy, mekkora faszság amit hirdetsz, remélhetőleg egy kormányváltást követően nem teheted többé magyar földre a mocskos lábadat. :D

morpho 2018.02.15. 14:09:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Nem összeesküvéselmélet hanem tény a Soros-terv" Egészen 2018 április 9-ig. Aznap Orbán elhárítja és soha többet nem fogsz hallani róla senkitől egy kurva szót sem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.15. 14:19:19

@hullajelölt88:

Ne aggódj, én hiteles ember vagyok és így kikezdhetetlen vagyok. Ha esetleg valamikor hatalomra kerülne ballib kormányzat Mo-on, az se tudna tenni ellenem semmit.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.15. 14:20:36

@morpho:

Kampány van. Akampényban a dolgokat a pártok erősen leegyszerűsítik. Ilyen formában a "STOP SOROS" is egy demagóg túlegyszerűsítés. Azaz ebben igazad van.

rallus 2018.02.15. 14:21:45

@Tehetséges ugandai buzi:
" A bevándorlási finanszírozási illeték mértéke a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatás 25 %-a. "

2018.02.15. 14:28:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: egy korrekt kormány sittre vágná az összes fideSSes ügynököt...

morpho 2018.02.15. 14:55:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Az ami a táblára van írva, nem leegyszerűsítés, hanem hazugság! Milyen milliókat? Kiket? Hova? Melyik országba? Ez így egy hülyeség! Értelmezd már nekem ezt a feliratot légyszi!

-JzK- 2018.02.15. 14:56:35

Nem az Orbánozás a lényeg, haver, hanem az, hogy minden cselekedet, amivel hátráltatja a safespace-es/négeres/buziházasságista világrend oktrojálását hazánkra, az szent cselekedet. A baloldal pedig ennek a pártján ál, kultúrmarxisták, ezért minden eszközzel távol kell őket tartani a hatalomtól.
És az nem érv, hogy de a Fidesz lop, mert minden párt lop, ez nem érv.

morpho 2018.02.15. 14:58:58

@-JzK-: Te viszont egy kirekesztő, rasszista náci vagy. Ugye nem bántalak meg ezzel?

MyNick0 2018.02.15. 15:07:02

@Tehetséges ugandai buzi:
Pedig a világ legjobb trollkodása ez. Képzelj el egy archetipikus libsi kurvát, aki oda van a néger faszért, és legfőbb vágya, hogy partiba vágja egy hordányi füstös vadember. Hogy ebbéli vágyáért még utazni se kelljen, ezért a fizetése egy részét (amit a kamumunkáért kap, ahova genderkvóta alapon vették fel) odaajándékozza valami kultúrmarxista "jogvédő" páholynak, hogy az intézkedjen a kokerók minél gyorsabb ideimportálása ügyében.

Aztán hoppá, a pénzecskéje 25%-ra mégis HATÁRVÉDELEMRE fog akarata ellenére is fordulni, amely azt szolgálja, hogy a barbárok mégse jöjjenek ide.

Mi ez, ha nem egy rohadt nagy muhaha?

-JzK- 2018.02.15. 15:12:26

@morpho:
A megfogalmazást vitatnám, a címkézést nem szeretem, de tartalmi tekintetben nem tévedsz nagyon. Igen, én tényleg azt vallom, hogy nem helyes, hogy mindenféle kreolbőrű, eltérő civilizációs fokon álló népek éljenek fehér országok területén, pláne nem tömegesen.

Kurvára nem akarom, hogy ide is betegye a mocskos lábát a nyugati egyetemeken elterjedt über-PC kurzus, a safe space, a cultural appropriation, a transzklotyó, meg semmiféle ultrabalos redva.

Aki ebben az ellenkezésben osztozik velem, az a barátom, akkor is hacsak taktikai okokból jár el így. Aki pedig a multikulti szemetet tolja, az ellenségem. A ballib ezen a vonaton ül, mégha nem is válllaj fel nyíltan.

És? Vitatkozz velem tartalmilag, ha tudsz.

élhetetlen 2018.02.15. 15:24:52

@rallus: Addig igazad van, hogy a kecske jóllakik. Tovább nincs. Azt olvastam, hogy eddig is közölték a bevételeik forrását, a kiadásaikat is, (kivéve a CÖF). „25%-ot leperkálnak…”. Miért is? Csak. De van még ötletem. Terjesszék ki ezt a fizetési kötelezettséget az összes civilre, ne csak a szervezetek szívjanak. Ha külföldi tulajdonú vállalatnál kap fizetést valaki, perkálja le a fizetése negyedét. Miért? Csak. (Rögtön mennének a Lidl-ből a CBA-ba dolgozni az emberek, A Lidl meg elhúzna, mert akkora béremelést nem tudna kigazdálkodni, ami ezt kompenzálná. Tök jól járnának a magyarok!). Na, hogy tetszik?

nemecsekerno_007 2018.02.15. 15:28:10

@bundazsák: "Részben igazad van, mert erről beszélni a fidesz szándéka szerint való. Részben meg nincs igazad, az ilyen vélemények jóformá...."

Másról nincs véleményetek? Olyan témákban amikről senki se beszél?

- a külföldön dolgozók itthon maradt nyugdíjas szülei/nagyszülei? Az ő nyugdíjukat az itthoni járulékból fizetik.
- eü-rendszer: közös kalapba öntjük a pénzt, nincs egyéni számla, nincs egyéni felelősség.
- felsőoktatás: közpénzből képzünk szakembert gazdag nyugati országoknak, hogy utána ott fizessenek járulékot.

Miért nem erről az ördögi körről beszéltek? Ezt előbb-utóbb meg kéne szakítani, mert sose lesz versenyképes gazdaságunk.

Vagy ezek tabu témák? Kényelmetlen beszélni róluk? Esetleg lehetne kezdeni a saját családotokban. Megkérdezni a nagyit, hogy mennyit hajlandó feláldozni a nyugdíjából, az unokája, meg az ország jobb jövője érdekében?

Ezek után lehetne kérdőre vonni a politikusokat hogy sokat lopnak.

morpho 2018.02.15. 15:30:46

@-JzK-: Ok.
Azt gondolom, hogy a nyitott társadalmak sokkal sikeresebbek, mind gazdaságilag, mind szociális szempontból mint a bezárkózó "nemzetállamok". Továbbá azt is gondolom, hogy a nyitott társadalmak akkor is uralni fogják a világot, ha ezt Észak Kóreában máshogy gondolják. Nem tehetsz ez ellen semmit még te sem. Ugyanígy voltak a kereszténység terjedésével a rómaiak. Előbb üldözték, aztán ezt abbahagyták, később államvallássá tették. Csak közben elbaszakodtak ezzel vagy 300 évet. Nem hiszem, hogy a te barátkozási szokásaid bármit is tehetnének egy mindenki számára előnyös világjelenség ellen. Te most nyilván azt fogod bizonygatni, hogy ez nem előnyös, de a gazdasági adatok nem ezt mutatják. Az emberek meg jól akarnak élni és nem a bőrszínnel foglalkozni. Az USA odáig jutott a Ku-Klux-Klan tól, hogy azóta már fekete elnök is volt, akit a fehérek is megválasztottak. Ráadásul a feketék nem is maguktól mentek az USA-ba, hanem behurcolták őket. A világ társadalmi folyamatai nem attól függenek, hogy te szemétnek tartod-e a multikultit vagy sem és ezt nem lehet hülye kerítésekkel és plakátokkal megállítani. Egyébként nem is kell. Te jössz!

morpho 2018.02.15. 15:32:36

@nemecsekerno_007: Azt tudod, hogy a külföldön dolgozó magyarok hazautalják a családtagoknak a magyar GDP 3!!!! százalékát? Csak kérdezem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.15. 15:34:24

@morpho:

Nem hazugság, hanem frappás, kissé bugyuta megfogalmazása az igazságnak.

Pl. ami a plakátot illeti: nem csak Soros csinálja ezt, ez az egész háttérhatalom műve, melynek Sorös csak egy csavarja = azaz nem igaz, hogy Soros csinálja, de te hogy kommunikálnád ezt az egyszerú választó számára? Elmondanád 15 oldalas elemezésben? Azt 99 % el se olvasná.

A modern demokrácia alapvetően marketing alapú. Csúnya dolog, de ide fajult a liberális demokrácia. S aki liberális demokráciában akar politizálni, kénytelen tartani a játékszabályokat.

S a ballibek ugyanezt csinálják. Lásd mondjuk Gyurcsány "fújj, csúnya ukrán nyugdíjas" kampányát. Abban is van valami alap, de maga az üzenet demagóg. Ráaádásul míg Soros terve valós veszály, az 500 ukrán nyugdíjas szimpla morzsa, szóval a gyurcsányi kampány sokkal demagógabb, mint a Fideszé.

nemecsekerno_007 2018.02.15. 15:42:38

@morpho: "Azt tudod, hogy a külföldön dolgozó magyarok hazautalják a családtagoknak a magyar GDP 3!!!! százalékát?...."

- Ez nagyon derék, akkor épp ideje lenne beszállniuk az itteni szociális kiadásokba.
- Csak a precíz elszámolás végett, meg a GDP 3%-ából futná.
- Legalább a saját szüleik/nagyszülei esetében.
- Hadd ne az itthon aktívak tartsanak el másokat. Mert ugye ha mi, választópolgárok nem tudunk zöldágra vergődni ilyen kérdésekben akkor a politikai garnituránk mindig ilyen marad mint most.
- Legjobb esetben is a kisebbik szarra lehet szavazni.

Persze lehet szidni a politikát miközben semmi se változik érdemben, végül is van akit megnyugtat. Csak már elég hosszú ideje csináljuk ezt.

rallus 2018.02.15. 15:48:15

@élhetetlen: Az államnak a polgárai védelmében KÖTELESSÉGE ellenőrizni, hogy külföldről kik, mennyivel és milyen céllal finanszíroznak embereket és szervezeteket. Gondolj az Al-kaidára például.
Akinek nincsenek rossz szándékai, az büszkén mondhatja, hogy engem Gyuri bácsi tart el és pénzt kapok arra is, hogy a választott képviselők helyett eldöntsük, kik költözzenek be az országba!
Akiknek ilyen nemes szándékaik vannak, azok boldogan járulnak hozzá a határ megerősítéséhez, nehogy mások sunyiba túlszárnyalják az ő sikereiket.

-JzK- 2018.02.15. 15:50:51

@morpho:
Olvasd ezt el: thosewhocansee.blogspot.hu/2016/12/the-diversity-tax.html

Hamis dilemma, hogy vagy "bezárkozó" (gondolom szerinted mucsai) nemzetállam van, aki senkit sem enged be, meg a mulitkulti open society, amely minden mosdatlan jöttmentet beenged. Pl. olyan miért nincs, hogy beengedjük a Nobel-díjasokat meg az orvosokat (össz-vissz pár száz, pár ezer fő, ugye), de a mindenféle kódorgókat meg nem?

Hány millió színesbőrű és él Európában és az USA-ban? Hát gyanítom, hogy jó részük se nem orvos, se nem Nobel-díjas, de az újak jó része, még írni-olvasni sem tud - még a saját nyelvén sem, nem hogy a miénken. Az ideáramló füstösök sokkal több kárt okoznak, mint hasznos

Őket nem azért akarják ideimportálni a liberálisok, mert nélkülük mi lenne szegény fehér országokkal, hanem mert van egy lázálmuk, egy ilyen kumbaja-mesevilág, hogy jaj szép, hogy néger-fehér-arab-hetero-buzi ünnepli a sokszínűséget. És ha nincs hozzá alapanyag, hát megoldjuk, hogy legyen. Azon se akad meg a fogaskerék az agyukban, hogy ezen csoportok jó része egymást is jobban gyűlöli, pl. a muszlimok/arabok nagyon szívesen elvágnák a zsidók, a homokosok meg a feministák torkát, úgyhogy a védett csoportokat egymástól is kapásból védeni kell.

A gyakorlat nem érdekli őket, mert kitalálták, hogy ez így szép (szerintük), ezért így KELL lennie, ha belepusztulunk is.

Ha ezek a fejünkre nőnek, elszaporodnak, sőt többségbe kerülnek (az USA-ban ez hamarosan bekövetkezik), akkor annak csak az lesz a vége, mint amikor a cigányoknak adnak szép, modern állami lakást: lelakják. Ugyanígy fogják lelakni a mi országainkat, és olyan szarfészek lesz itt is, mint a saját hazájukban.

Az, hogy az emberek többsége nem gondolkodik többen, mint a saját rövidtávú kényelmében, és jólétében, az nem érv. Ez maximum politikai taktika szempontjából figyelembe veendő tényező. Az államférfi pont arról ismerszik meg, hogy messzebbre tekint.

Amúgy meg a kulturális baloldal elképesztő nyomasztó kulturális hegemóniát gyakorol nyugaton. A politikai szabadság igeni azt kéne, hogy jelentse, hogy szabadon választom meg a világnézetemet, szabadon oszthatom meg a politikai nézeteimet, és nem kell attól tartanom, hogy ha nem az elvárt kurzus szerint bégetek, akkor majd megütöm a bokám. És a "megütöm a bokám"-ba éppúgy beletartozik nem csak az állami szankció, hanem az is, hogy majd internetes népítélet elé lökik az embert, tönkreteszik gazdaságilag, esetleg a háza elé települnek síppal-dobbal-kereplővel, fáklyával, ill. USA-ban lőfegyverrel mindneféle aktivisták, neadjisten meg is lincselnek a "black lives matter" legényei.

Mivel a szólásszabadság garantálásához ma sok tekintetben a szinte monopolhelyzetet élvező magánosok, úgymint a Facebook közreműködése is elengedhetetlen, erről is beszélni kell. Ez olyan, mint az ivóvíz-szolgáltatás, mégha magáncég is üzemelteti, szerződéskötési kötelezettsége van. Mivel nincs másik, vagy ha van is, nem összemérhető. A Facebook-nak, Google-nek és hasonló szinte monpololhelyzetben lévő cégnek nem szabadna magánrendőrködést gyakorolnia, nem szabadna cenzúráznia, mivel a szólásszabadság korlátázását eredményezi. Azt eredményezi, hogy bizonyos politikai vélemények nem indulnak egyenlő eséllyel a vélemények piacán.

„…a természetfeletti szeretetből következően jobban kell szeretnünk azokat, akik közelebb állnak hozzánk, egyrészt, mivel azokat intenzívebben szeretjük, másrészt, mivel több okunk van őket szeretni. Ámde a szeretet intenzitása a szeretett és a szerető lény közötti kapcsolatból ered. Ezért a különböző személyek közötti szeretet mértékét a kapcsolat különböző alapja szabja meg, úgy tudniillik, hogy minden egyes embert a kapcsolat alapját képező dolgokban a többieknél jobban kell szeretnünk. Továbbá a szeretet különféle formáit a különböző kapcsolatok alapján kell összehasonlítanunk.
Így tehát azt kell mondanunk, hogy a vérrokonok barátsága természeti eredetű kapcsolaton alapul; a polgártársak barátsága a polgári közösségen, és a katonák barátsága a háborús közösségen. Ezért a természethez tartozó dolgokban a többieknél jobban kell szeretnünk a vérrokonokat; a polgári érintkezésben a polgártársakat és a háborús ügyekben a katonatársakat.” (Aquinói Szt. Tamás: Summa Theologica)

horvathviteztamas 2018.02.15. 15:53:28

@Visceroid: Amennyiben tudnád, hogy mihez szólsz hozzá, talán nem írogatnál ekkora baromságokat...

élhetetlen 2018.02.15. 15:56:59

@$pi$: Az hogy te nem látsz különbséget egy felavatott, felesküdött, rendfenntartásra hivatkozva egyenruhában masírozó szervezet, és egy pl. jogvédő szervezet között, azzal nem tudok mit kezdeni. Nem, nem olvastam a törvénytervezetet, csak egy gondolat, ha cikk állítása igaz: „A kormány ugyanis a migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről, a bevándorlási finanszírozási illetékről és az idegenrendészeti távoltartásról nyújtott be törvényjavaslatokat a az Országgyűlésnek.” „A fidesz eddig még egyetlen civil szervezetet sem tiltott be”. De ha nem is akar „engedélyezni”, (a nem engedélyezés a tiltás), megkülönböztetni, pénzbefizetéssel szankcionálni, akkor minek ez a törvény szerinted?

$pi$ 2018.02.15. 16:14:06

@élhetetlen: "Az hogy te nem látsz különbséget egy felavatott, felesküdött, rendfenntartásra hivatkozva egyenruhában masírozó szervezet"

Az, hogy te nem látsz különbséget az egyenruha és a formaruha közt az meg a te bajod. :D

De félre a tréfával: a szokásos gondolatmenet jön megint elő. Az, akit mi be akarunk tiltani, azt be lehet, amit ti akartok csinálni, azt nem lehet. Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan milyen elvek alapján döntöm el, hogy amit én akarok azt szabad és amit te akarsz azt nem szabad, akkor ideírom, hogy ha nem látod a különbséget, akkor "nem tudok veled mit kezdeni".

Nos, segítek. A bíróság indoklása az volt, hogy a magyar gárda "félelmet kelt" másokban. Ennyi! Nem a formaruha, nem az egyszerre lépés, nem az eskü, hanem az, hogy félelmet keltenek másokban.

Ez pedig azért perverz, mert az ellenzék rajongói évek óta azzal gúnyolódnak, hogy a "fideszesek" rettegnek a bevándorlóktól, a Sorostól és a szervezeteitől. Gondold csak végig ezt!

1. Az olaszliszkai cigányokban félelmet keltett a gárda felvonulása. Konklúzió: a gárdát azonnal be kell tiltani, fel kell oszlatni, törvényen kívüliek lettek!

2. A "fideszesekben" félelmet kelt a bevándorlást támogató szervezetek tevékenysége. Konklúzió: rettegő gyáva férgek, ostobák, idióták. Ott dögöljön meg mind ahol van.

Nos, remélem te is érted már a különbséget. :)

$pi$ 2018.02.15. 16:19:46

@élhetetlen: "akkor minek ez a törvény szerinted"

Nincs olyan aspektusa a modern életnek, amit ne szabályoznának különféle törvények. Nem akarunk pártokat betiltani (na igen, sz SzDSz annak idején be akarta tiltani a Jobbikot, de mindegy) és nem is kell "engedélyeztetni" a pártokat. A pártok működését ennek ellenére természetesen különféle törvények szabályozzák.

Akkor mondhatnánk, hogy "minek a törvények, amik a pártok működését szabályozzák, ha nem akarjuk betiltani őket"? Csudákat, szabályokra, szabályozásra szükség van, ez nem is lehet vita tárgya.

élhetetlen 2018.02.15. 16:24:06

@rallus: Ez nem túl jól sikerült. Megismétlem, azt olvastam, hogy eddig is közölték a bevételeik forrását, és a civil szervezetek célja is ismert volt eddig is. Nem tudom, miről beszélsz. Tudod, Magyarországon egy gyilkosnak is jár védőügyvéd. Ha nincs pénze sajátra, kirendelnek egyet. Ha valamelyik jogvédő szervezet úgy látja, hogy nem igazán megalapozott a vád, vállalhatja a védelmét. Ez miért ne vonatkozna egy illegális határátlépőre, ha úgy tűnik, hogy irreális a vád. „Akiknek ilyen nemes szándékaik vannak, azok boldogan járulnak hozzá a határ megerősítéséhez, nehogy mások sunyiba túlszárnyalják az ő sikereiket.”. Ez már hosszabb. Ha valaki egy vádlottat véd, akár nemes szándékból, az fizessen? Jól vagy? Egyébként a letelepedési kötvények árusító offshore cégek már messze túlszárnyalták a civilek sikereit. Ugye nem gondolod komolyan, hogy minden vásárlót átvilágítottak a közvetítő cégek? Még az a darabszám sem passzol, hogy hányan vásároltak, és hányan jelentkeztek a vásárlók közül. És ne gyere azzal, hogy azok gazdag befektetők, mert semmilyen befektetési kötelezettségük nincs, és, mivel a magyar állam garantálja a visszafizetést, van ország, ahol erre hitelt adnak. Csak az EU-s útlevél kell nekik. Na, ezt a szarságot egyetlen civil szervezet sem tudja összehozni, nem ellenük kéne törvénnyel védekezni.

$pi$ 2018.02.15. 16:26:36

A "fideszcsürhe" van vagy kétmilliós. Ha ezek az emberek tényleg "rettegnek" a migránsoktól, akkor azonnal be kell tiltani a migrációt. Az ország ötöde nem élhet rettegésben.

Ja, hogy ez a rettegés irracionális? Olaszliszkán a vonulás után a lakók "rettegtek" a magyar gárdától. Azok a lakók, akik az előző napon végignézték, ahogy a szomszédjaik agyonvernek, agyonrugdosnak egy tanárt a két kislánya szeme láttára. Másnap meglátták a gárdistákat lajbiban egyszerre lépni és rettegni kezdtek. Ez nem volt "irracionális"?

Visceroid 2018.02.15. 16:29:37

" Az, akit mi be akarunk tiltani, azt be lehet, amit ti akartok csinálni, azt nem lehet. "

Tudod ezzel az a baj, hogy amíg Orbán be nem nácult, nem voltak Magyarországon nácik, azaz nem is kellett senkit betiltani. Csurka? Ne röhögtess. Orbán vitte ki a tömegeket az utcára és adta el úgy a náci ideológiát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az iskolában tanultuk, tudod, hogy ha azt látjuk, hogy valaki nagy vezírt játszik, és népcsoportok (főleg zsidók) ellen uszít, annak nem lesz jó vége, eddig sem volt. Namost ha egy csoport nyíltan náci ideológiát vall, TV-székházat gyújtogat, meg rendőröket dobál, igen azt be kell tiltani. Ne legyenek olyan szervezetek, amik ilyeneket tesznek. Illetve ne legyenek olyan emberek sem, akik nyíltan ellenszegülnek a rendőri utasításnak. Ez ennyire egyszerű.

élhetetlen 2018.02.15. 16:31:09

@$pi$: Nem pártokról beszélünk, hanem civil szervezetekről, amiknek a működése eddig is törvényileg szabályozott volt. És nem azt kérdeztem, hogy miért kellenek törvények, hanem azt, hogy akkor minek EZ a törvény szerinted?

morpho 2018.02.15. 16:31:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Birka, nem győztél meg, ez hülyeség!

@nemecsekerno_007: Tudod mi lesz a pénz sorsa, amit átutalnak? Előszsör is a nagypapa bankszámláján landol. Mikor kiveszi, akkor bankadót fizet, mikor elkölti, akkor meg áfát és jövedéki adót. Ez mind megy a költségvetésbe. Arról nem is beszélve, hogy a nagypapi nem fog sorban állni szociális segélyekért. Szóval azért gondold ezt át.

$pi$ 2018.02.15. 16:34:03

@élhetetlen: "Ugye nem gondolod komolyan, hogy minden vásárlót átvilágítottak a közvetítő cégek?"

A közvetítő cégek senkit sem "világítanak át". Hogy a fenébe tennék, nincs is nyomozati jogkörük. Az átvilágítást a magyar állam hatóságai végzik. És igen mindenkit átvilágítanak, de persze tökéletes megoldás nincs, az átvilágítás nem tévedhetetlen.

"Ha valaki egy vádlottat véd, akár nemes szándékból, az fizessen? Jól vagy?"

Ezek a szervezetek nem kizárólag vádlottak védelmével foglalkoznak. Politikai tevékenységet folytatnak, a migráció elősegítése a céljuk. Megpróbálják elérni, hogy minél több ember jusson be európába. Megpróbálják meggyőzni a lakosságot, hogy ez jó, hogy ez kívánatos és erkölcsös. Propagandatevékenységet folytatnak (a szó jó, nem pejoratív értelmében).

"semmilyen befektetési kötelezettségük nincs, és, mivel a magyar állam garantálja a visszafizetést"

A garantált megtérülésü befektetés is befektetés. Ez a módszer, amiről beszélsz nagyon sok országban működik ugyanígy, ezért van az, hogy az EU egy szót sem szólt ellene.

morpho 2018.02.15. 16:36:16

@-JzK-: Az mondjuk nem zavar, hogy nem a kommentemre reagáltál, gyanítom nem is értetted, de te olyan szinten vagy rasszista és primitíven kirekesztő, továbbá homofób és buta, hogy nekünk nem kell vitatkoznunk. Ez volt részemről a "liberális felsőbbrendűségi hegemónia" További jó gyűlölködést!

$pi$ 2018.02.15. 16:40:22

@élhetetlen: "Nem pártokról beszélünk,"

A pártok szabályozása egy példa volt, hogy megértsd más dolgokban is hasonlóan működnek a törvények. A példának éppen az a lényege, hogy nem ugyanarrólbeszél az ember, hanem hasonló dolgokról.

"hanem civil szervezetekről, amiknek a működése eddig is törvényileg szabályozott volt. "

Pontosan. Most ezek a törvények megváltoznak. Nem lehet az a bajod, hogy törvények vannak, hiszen azok eddig is voltak, a problémád az, hogy nem ilyen tövényeket szeretnél.

"És nem azt kérdeztem, hogy miért kellenek törvények, hanem azt, hogy akkor minek EZ a törvény szerinted? "

Ez a törvény pont azért kell mint a másik törvény, hogy szabályozva legyen a társadalom egy aspektusa. A törvények mögött mindig a "társadalmi veszélyesség" van, azaz a törvényalkotók úgy vélik, hogy ha az adott dolog nem lenne szabályozva/büntetve/korlátozva, az a társadalomra nézve veszélyt jelentene. A kormány ezerszer elmondta, hogy miben látja ezt a veszélyt, elég világos az álláspontjuk.

nemecsekerno_007 2018.02.15. 16:45:04

@morpho: "Tudod mi lesz a pénz sorsa, amit átutalnak? Előszsör is a nagypapa bankszámláján landol. Mikor kiveszi, akkor bankadót fizet, mikor elkölti...."

- Nem kell sokat gondolkozni rajta, ugyanis mindezeket én is, mi is fizetjük.
- A nagypapi nyugdíja mellett, amit az unoka ugye nem fizet.
- Ez darabra is több, de számszerűleg még inkább. Persze erről nincs statisztika mert a közös költségek homályába vész. Jó lenne inkább ezekről elemző cikkeket olvasni.
- szociális segélyt nem kap, de nyugdíjat igen. (az a szociális kidadások 85%-a, by the way)

Szóval gondold végig újra, mert ez lenne a realitás még ha kellemetlen is. Ha majd fehérednek a dolgok és igazságosabban osztjuk a közös költségeket, akkor lehet adót csökkenteni, értsd: kisebb lehet az elvonás, több maradhat a zsebbe, megtörik ez az ördögi kör amiben már vagy 50 éve pörgünk.

...és mielőtt még jönne a szokásos mantra, hogy "dehát egész életében fizettett járulékot" megjegyezném, hogy az már sehol sincs. Ilyen a rendszer, ez benne az ördögi kör jelleg. Persze továbbra is lehet szidni a politikusokat...

$pi$ 2018.02.15. 16:52:41

@Visceroid: "Tudod ezzel az a baj, hogy amíg Orbán be nem nácult, nem voltak Magyarországon nácik, azaz nem is kellett senkit betiltani."

A mondandóm szempontjából ez irreleváns. Sem a Magyar Gárda sem a Jobbik nem az Zorbán agyszüleménye, az egyiket betiltották, a másikat be akarták tiltani.

"Csurka? Ne röhögtess. Orbán vitte ki a tömegeket az utcára és adta el úgy a náci ideológiát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne."

Ez baromság, egyszerűen nem tudod mi az, hogy "náci ideológia". A náci terror álldozatainak kigúnyolása az, amiket mondasz, az önkényuralom áldozatainanak szenvedéseit próbálod meg jelentéktelen színben feltüntetni. Ez bizony a holokauszttagadás törvény alapján büntetendő. ;)

"Az iskolában tanultuk, tudod, hogy ha azt látjuk, hogy valaki nagy vezírt játszik, és népcsoportok (főleg zsidók) ellen uszít, annak nem lesz jó vége,"

Ja, az Orbán uszít a zsidők ellen. Ne égesd magad!

"eddig sem volt. Namost ha egy csoport nyíltan náci ideológiát vall, TV-székházat gyújtogat, meg rendőröket dobál, igen azt be kell tiltani."

A Magyar Gárdához egyetlen nyakleves sem volt köthető. Amikor fejszét végtak a cigányok a szélvédőbe, akkor is csak elmenekültek. Az ideológiától nem látsz tisztán, próbálj meg pártatlan lenni.

"Ne legyenek olyan szervezetek, amik ilyeneket tesznek."

Nem tudhatod, hogy egy "szervezet" milyen lesz. Nem lehet betiltani egy szervezetet azért, mert szerinted valamilyen lesz. Mondom, a gárda betiltását azzak indokolták, hogy másokban félelmet kelt. A többit te képzelted hozzá.

"Illetve ne legyenek olyan emberek sem, akik nyíltan ellenszegülnek a rendőri utasításnak. Ez ennyire egyszerű. "

Olyan nincs, hogy "nem lesznek olyan emberek, akik nyíltan ellenszegülnek". De itt egy vicces dolog:

A puszta elgondolás, hogy megpróbálod elérni, hogy ne legyenek olyan emberek, akik a rendőri utasításnak ellenszegülnek alapjában véde a nácik hozzállása volt. Jogállamban, demokráciában, szabad országban mindig lesz olyan, aki ellenszegül. A náci diktatúra egyik alapvető célja volt, hogy ezt felszámolja. És igen, a "ne legyenek olyan emberek" nehezen értelmezhető máshogy mint "végső megoldás". ;)

$pi$ 2018.02.15. 16:55:28

@nemecsekerno_007: "...és mielőtt még jönne a szokásos mantra, hogy "dehát egész életében fizettett járulékot" megjegyezném, hogy az már sehol sincs."

Ó, van ennél jobb is. :D A Kádár rendszer alatt nem volt adó és nem volt nyugdíjjárulék. Emberek esküdöznek, hogy negyven éven keresztül fizették a nyugdíjjárulékot meg az adókat, közben meg nem is volt ilyen. :D

Visceroid 2018.02.15. 17:08:29

@$pi$: Imádom, ahogy a fideszesek alkalmazzák a maffiamódszereket. "Nem mi voltunk", "mi ilyet nem mondtunk", "ott sem voltunk". Persze. Meg hülyének néztek mindenkit. Mondjuk tényleg azon röhögök, hogy ha Orbán nem vitte volna ki az utcára a politikát, akkor most nem vitatkoznánk itt. Még mindig mindenki el lenne saját magában, és azt sem tudná, hogy az Országház létezik, nemhogy mit csinálnak benne! Azt sajnálom, hogy a 90-es években nem volt annyira elterjedt az internet, mert akkor vissza lehetne nézni, hogy mennyire közömbösek voltak az emberek a politikával kapcsolatban (valamennyire azért vissza lehet, az index fórumának az Orbánról szóló topikjában még nincsenek ekkora nagy csetepaték, mint mostanában).

nemecsekerno_007 2018.02.15. 17:22:39

@$pi$: Jaja, járni jár, csak nem jut.

Ettől függetlenül muszáj lenne társadalmi párbeszédet folytatni ezekről az anyagi kérdésekről.

Amíg ez nem megy, addig fognak a nyakunkon ülni a populista politikusok...

morpho 2018.02.15. 17:36:53

@nemecsekerno_007: Tudod te mennyi a magyar GDP egy évben? Kb 35 ezer Mrd forint. Annak tudod mennyi a 3 %-a? Kb 1000 Mrd forint. Most akkkor ennek az adótartalmát vesd össze a minimálbérre bejelentett kb egymillió járulékfizető által befizetett járulék tömegével, aztán beszélgessünk tovább erről az érdekes felvetésről. Szerinted miért tárgyalt Orbán külön a brit miniszterelnökkel(mindkettővel Cameronnal és May-jel is), hogy a magyar munkavállalókat ne zavarják el az Egyesült Királyságból? Azért baszod, mert kurva nagy szarba lennénk, ha ez a pénz nem érkezne be minden évben az országba. Mert a minimálbéresek, meg a közmunkások nemlétező járulékából nem lehetne nyugdíjat fizetni. Kell a hazautalásból képződő adóbevétel. Számol vele a költségvetés! Csak te olyan hülye vagy, hogy lövésed nincs semmiről, csak írogatod a faszságokat! És akkor arról még nem is beszéltem, hogy ezeket az emberek a munkanélküliségi adatokba is beleszámolják. A te logikád szerint ki kéne venni onnan őket. És akkol mi lenne a gyönyörű számokkal???

élhetetlen 2018.02.15. 18:30:23

@$pi$: Elég rendesen beborítottál, megpróbálom sorra venni a dolgokat. Egyenruha, formaruha. Igazad van de még nem láttam 50 mentőst menetelni egy kis faluban (igaz, a gárdát sem, de élénk a fantáziám), azért van különbség szerintem. Szerinted ugyanaz. De, ha nagy tűzhöz ötven tűzoltó vonul ki egyszerre, akkor sem a tűzoltóktól tojják össze magukat az emberek.
Ez megint nehéz, mert az emberekben nem a jogvédő, vagy segélyszervezetek keltenek félelmet. Ezt azért belátod, ugye? A migránsoktól rettegnek ott is, ahol soha egy sem volt. Ennek meg tudod az okát. A „bevándorlást támogató szervezetek”, hát nem olvastam olyat, hogy civil szervezetek hoznának be bevándorlókat, az meg, hogy aki már itt van, annak segíteni próbálnak, azt te tekintheted bűnnek, én nem tekintem annak. Szóval a félelem keltést ügyben remélem, te is érted már a különbséget.
A másik levél. „Politikai tevékenységet folytatnak, a migráció elősegítése a céljuk.”. Te tudod. Én csak egy civil vagyok itt a városban, és nem érzékelem, hogy bármiről meg akarnának győzni, míg azt igen, hogy tele az ország évek óriás plakátokkal a migránsok, most meg Soros ellen. Engedtessen meg nekem, hogy azt mondjam, hogy nagyon nem tetszett, hogy ahelyett, hogy a határon osztogattak volna szórólapokat, akár tíz arab nyelvjárásban, hogy mit nem szabad nekik, ehelyett magyar nyelvű plakátokkal tojták tele az országot, amit a migránsok nem is láttak, vagy, ha igen, akkor nem értették. Nem arról van szó, hogy nem értem, miért csinálták, de nem tudok tapsolni. „Ez a módszer, amiről beszélsz nagyon sok országban működik ugyanígy, ezért van az, hogy az EU egy szót sem szólt ellene.”. Ez megint egy speciális eset nálunk, mert, inkább ezt vágom be: nol.hu/belfold/hazank-adja-magat-a-legolcsobban-1631723 , nincs semmilyen kötelezettség, csak EU-s útlevél.
A harmadik. „Ez a törvény pont azért kell mint a másik törvény, hogy szabályozva legyen a társadalom egy aspektusa.”. Gyönyörű mondat, csak az a baj, hogy a törvénymódosításaink néha kissé személyre szabottak. A civil szervezetek működése eddig is törvényesen szabályozva volt. Most veszély fenyeget. A CEU működése is veszéllyel fenyegetett. Módosítottak, és, mikor összehozták a feltételeket, akkor a magyar állam nem írja alá a szerződést. Miért? Hátha az amerikai partner megunja a szórakozást az egy év csúsztatással? És akkor kezdhetik előről, hogy nem felelnek meg az új törvénynek? És egy piti ügy, a halászatot betiltották a Balatonon, a horgász nem adhatja el, amit fogott, aztán Orbán zokon veszi, hogy (gondolom a füredi parti volt), hogy nincs balatoni hal a Balaton partján, és a pénzügy minisztert rendeli magához, hogy intézkedjen, aki másnap jelenti, hogy megoldotta a problémát (gondolom, szerzett feketén halat, mert egyébként semmi nem történt). Nem hiszem, hogy ezeket nem látod.

$pi$ 2018.02.15. 18:51:17

@élhetetlen: "hát nem olvastam olyat, hogy civil szervezetek hoznának be bevándorlókat"

Az, hogy te nem olvastál olyat semmit sem jelent. Köztudomású például, hogy olaszországban pont ebből volt botrány, a kormány azzal vádolta az NGO-kat, hogy a hajóikon rádiókkal felveszik a kapcsolatot az embercsempészekkel és egész szíriáig mennek a bevándolrókért. Az NGO-k tagadták, de nem egyeztek bele, hogy rendőr legyen a fedélzeten.

Az is köztudomású, hogy magyarországon az ilyen szervezetek magát a migrációt népszerűsítik, próbálják elfogadhatónak feltüntetni, a határvédelem, a kerítés megszüntetését követelik. Nyilván nem azok érdekében próbálják elbontani a kerítést, akik már belül vannak, ugye?

A "Migration Aid" (www.migrationaid.net/english/) csoport például bevallottan olyan embereknek próbál segíteni, akik még nem érkeztek magyarországra, mert elakadtak (We are trying to help them in ohter countries where they are stranded). Miben kívánnak segíteni? Információkkal, hogy milyen módon utazhatnak, mi történik az úton (what is going on in transport) és mi a helyzet magyarországon (that it is safe to drink running water in Hungary). Elég nyilvánvaló, hogy a magyarországra való eljutásukat próbálják segíteni.

$pi$ 2018.02.15. 18:54:14

@élhetetlen: "Egyenruha, formaruha. Igazad van de még nem láttam 50 mentőst menetelni egy kis faluban (igaz, a gárdát sem, de élénk a fantáziám), azért van különbség szerintem. Szerinted ugyanaz."

Nem, én felhívtam arra a figyelmet, hogy a magyar gárda nem egyenruhában, hanem formaruhában menetelet. Nem mondtam, hogy ugyanaz, azt mondtam, hogy az igazság elferdítése azt mondani, hogy egyenruhában voltak. Az, hogy sokan vannak ugyanolyan ruhában nem teszi egyenruhává a ruhát.

élhetetlen 2018.02.15. 18:56:25

@nemecsekerno_007: Csak halkan jegyzem meg, hogy ennek a megoldása lehetett volna a kötelező magánnyugdíj pénztár. Igen, egy ideig az hiány az államkasszában, de megvan máshol. Nem igaz, hogy a magánkasszák lenyúlták a pénzt. Adott család nem tudta merre meddig, egyik visszalépett az államiba, a másik maradt. És aki maradt, egész jól járt. És, ha hagyták volna működni, az éves hozamokat látva, pluszba is fizettek volna be az emberek. Most a FIDESZ összehozta, ráadásul zsarolással, (aki marad, az hiába fizetett eddig, egy fillér állami nyugdíjat sem kap), hogy ugyan a befizetett járulék sehol sincs, de az emberek megtakarítása sincs sehol. (Persze valahol van, akár a várba költözésben, akár a stadionokban). Te ennyire hülye vagy, hogy ebben a folyamatban sem látod a FIDESZ politikusok felelősségét?

$pi$ 2018.02.15. 18:58:03

@élhetetlen: "Engedtessen meg nekem, hogy azt mondjam, hogy nagyon nem tetszett, hogy ahelyett, hogy a határon osztogattak volna szórólapokat, akár tíz arab nyelvjárásban, hogy mit nem szabad nekik, ehelyett magyar nyelvű plakátokkal tojták tele az országot, amit a migránsok nem is láttak, vagy, ha igen, akkor nem értették."

Jogod van hozzá, hogy a nemtetszésedet kifejezd. Ezt a jogodat senki sem vitatta el, ettől azonban még igaz, hogy a civilek (bizonyos civilek) és a kormány azon versengenek, hogy meggyőzzék a lakosságot az igazukról. Nincs is ezzel gond, de azt mondani, hogy a civilek pusztán rászorulóknak segítenek nyilván nem igaz.

$pi$ 2018.02.15. 18:59:29

@élhetetlen: "Csak halkan jegyzem meg, hogy ennek a megoldása lehetett volna a kötelező magánnyugdíj pénztár. Igen, egy ideig az hiány az államkasszában, de megvan máshol. "

Ezek után nem értem mi a bajotok a Mészáros vagyonával. Igaz, hogy hiányzik az államkasszából, de megvan máshol. :D

$pi$ 2018.02.15. 19:03:19

@élhetetlen: "néha kissé személyre szabottak. A civil szervezetek működése eddig is törvényesen szabályozva volt. Most veszély fenyeget. A CEU működése is veszéllyel fenyegetett."

Az mszp konkrétan beleírta a CEU nevét egy törvénybe, mégpedig a Soros kérésére. Annyira volt "személyre szabva" a törvény, hogy maga Soros nevezte Lex-CEU-nak és nem csoda, hiszen benne volt a törvénybe, hogy a CEU-ra bizonyos szabályok nem vonatkoznak.

Ami törvényt a fidesz csinált, abban nem volt benne a CEU neve, az minden oktatási intézményre egyformán vonatkozott. Sőt, mintegy 28 oktatási intézménynél jelentette azt, hogy változtatniuk kellett. Erre mondták, hogy ez "személyre szabott". Ez nagyon gáz, ezt érted, ugye?

$pi$ 2018.02.15. 19:09:21

@élhetetlen: "És egy piti ügy, a halászatot betiltották a Balatonon, a horgász nem adhatja el, amit fogott"

A horgász soha nem adhatta el amit fogott, azt meg, hogy mi van a balatoni halászattal, nem tudom. Ha hibázott a kormány, hát hibázott, mindenki hibázik néha. Ha akkor hibáztak amikor visszacsinálták, akkor hibáztak.

Nem fogok olyan pártokra szavazni, akik éveken keresztül követelték a határvédelem megszüntetését, akik tömeges betelepítéseket akarnak, akik éveken keresztül azt hazudták, hogy 1300 emberről van csak szó, akik azt hazudták, hogy erkölcsi kötelességünk átengedni a hazánkat idegeneknek, akik azért küzdenek, hogy átjáróházat csináljanak az országból.

Ha a fidesz kiszárítja a balatont, de megvédi az ország határait míg mindenki más át akarja engedni vallási fanatikusoknak, akkor lemondok a balatonról. Mindenki maga dönti el, hogy mi a fontos neki és mi a másodlagos, én így döntöttem.

$pi$ 2018.02.15. 19:16:11

@élhetetlen: "de az emberek megtakarítása sincs sehol. "

Az mszp kormány a 2006-os évben, egy év alatt körülbelül annyi hiányt halmozott fel, annyival több pénzt szórt el annál, amit beszedett mint a magánnyugdíjpénztár vagyona volt. A nyolv év alatt négyszer ennyit, négy magánnyugdíjpénztárnyi összeg hiányzott.

Az mszp akét turnus alatt majdnem annyi pénzt szedett be privatizációból és költött el nyomtalanul mint a magánnyugdíjpénztár.

Az államadósság kamataira körülbelül két év alatt megy el egy manyup. Nyomtalanul. Az a fidesz két turnus alatt négy magánnyugdíjpénztár kamatokra.

Egy év alatt a kormány (legyen balos vagy jobbos) a manyup ötszörösét költi el. Ez nyolc év alatt negyven manyup.

Ezek után jön a kérdés: hol a manyup pénz? Hát hol lenne, ott ahol a többi!

élhetetlen 2018.02.15. 19:27:35

@$pi$: Ez egyre jobb. Ha Olaszorszában vannak szervezetek, akik már az életveszélyes csónakokról felszedik az embereket, (életmentés), ez indokolja, hogy a magyar civil szervezeteket külön törvénnyel vegzálják. Továbbra sem érzékelem, hogy plakátok garmadájával próbálnának rábeszélni, hogy szeressem a migránsokat. „"Migration Aid" (www.migrationaid.net/english/) csoport például bevallottan olyan embereknek próbál segíteni, akik még nem érkeztek magyarországra,”. De úton vannak már, és nem akarják hagyni megdögleni őket, ahogy szerinted helyes lenne. (egyébként Magyarország még nagy betű, de ez csak piszka részemről, nem érv).
„de azt mondani, hogy a civilek pusztán rászorulóknak segítenek nyilván nem igaz„, mint ahogy az sem, hogy mindenki, aki idejött, az indokolatlanul, jogtalanul jött ide. Ehhez kéne egy tisztességes elbírálás, és tömeg esetén nem napi tíz, vagy, ha csak annyit bírunk, akkor az elbírálás idejére emberi ellátás. Mert az, hogy üljenek a határ túloldalán hónapokig, amíg sorra kerülnek, sátorban, wc, fürdő nélkül, aztán azt mondjuk, hogy koszosak, az nem emberi ellátás.

élhetetlen 2018.02.15. 19:32:49

@$pi$: Na, most befejeztem. A „de megvan máshol” a magánnyugdíj pénztárnál azt jelentette, hogy máshol, de a te neveden. A Mészárosé is biztosan a te neveden van. Ennyire azért nem unatkozom, hogy ebbe is belemenjek. Na, pá!

nemecsekerno_007 2018.02.15. 19:34:08

@morpho: "Tudod te mennyi a magyar GDP egy évben? Kb 35 ezer Mrd forint. Annak tudod mennyi a 3 %-a? Kb 1000 Mrd forint..."

Akkor minden jól van így? A 27% ÁFA, a bankadó, a

Nehéz felfogni, hogy ezért ördögi kör??!!!

Egyébként ezt írod: 1000 Mrd Ft. Ilyesmi összeg ez egyébként. Kb. 20%-os nyugdíjcsökkentéssel ki lehet váltani. Amit ugye a Mo.-on aktívak fizetnek.

Ezzel az 1000 Mrd-all esetleg időt lehet nyerni, de akkor meg nem kell nyavalyogni a magas ÁFA v. a magas adók miatt. Meg persze az ehhez mérten fos állami szolgáltatások miatt se.

Szóval értem én az 1000 Mrd-ot, de ez akkor sem korrekt a magyar kkv-kkal szemben. Bár ez sem újdonság, a magyar állam lehúzó jellegű. Mert ugyanilyen a választók egy része is.

De ne ragozzuk, értjük egymást. Megoldás kéne, ami viszont nehezebb.

nemecsekerno_007 2018.02.15. 19:39:10

@élhetetlen: "Csak halkan jegyzem meg, hogy ennek a megoldása lehetett volna a kötelező magánnyugdíj pénztár. Igen, egy ideig az hiány az államkasszában, de megvan máshol..."

Ja igen, a MANYUP. Ami magánnyugdíj volt. Csak ha magán volt, akkor miért vehette el az állam. Szóval nem volt az magán, csak raktak rá egy ilyen címkét. Mellette ugyanúgy az akkori járulékokból fizették a nyugdíjat, a 13. havit is.
Szóval álmegoldás, fából vaskarika.

Gondolom az USA-ban nem tudja elvenni az állam a magánnyugdíj pénzt. Mert az tényleg az.

De lehet ezt még évekig mondogatni, a probléma akkor is fennáll. Vagyis a felosztó-kiróvó rendszer hiányújratermelése. Meg a fenntartásához igazított adóelvonási szint, ami meg a versenyképességet rontja.
Na akkor hol vágjuk el azt a Gordiuszi csomót? Vagy próbálgassuk még bogozgatni évtizedekig?

$pi$ 2018.02.15. 19:55:31

@élhetetlen: "Ez egyre jobb. Ha Olaszorszában vannak szervezetek, akik már az életveszélyes csónakokról felszedik az embereket, (életmentés), ez indokolja, hogy a magyar civil szervezeteket külön törvénnyel vegzálják. "

Nem követed az eseményeket, de azért vitatkozol. A lényeg az volt, hogy olaszországban külön törvénnyel vegzálták őket. Még hajót is koboztak el német NGO-tól.

$pi$ 2018.02.15. 19:57:32

@élhetetlen: "De úton vannak már, és nem akarják hagyni megdögleni őket, ahogy szerinted helyes lenne."

Ne trollkodj, nem mondtam, hogy azt akarom, hogy megdögöljenek. Azt mondtad, hogy csak azokat segítik, akik már bejöttek, nem a bejövetelt segítik. Bemutattam, hogy nem, abban kívánnak segíteni, hogy bejussanak az országba, azaz a migrációt magát is segítik.

$pi$ 2018.02.15. 20:04:45

@élhetetlen: "mint ahogy az sem, hogy mindenki, aki idejött, az indokolatlanul, jogtalanul jött ide."

Senki sem mondta, hogy indokolatlanul jöttek. Nyilván megvan az indokuk, megvannak az okaik. Azt sem mondta senki, hogy mindegyik jogtalanul jött.

"Ehhez kéne egy tisztességes elbírálás, és tömeg esetén nem napi tíz, vagy, ha csak annyit bírunk, akkor az elbírálás idejére emberi ellátás. Mert az, hogy üljenek a határ túloldalán hónapokig, amíg sorra kerülnek, sátorban, wc, fürdő nélkül, aztán azt mondjuk, hogy koszosak, az nem emberi ellátás."

A magyar államnak nem lehet felelőssége abban, hogy milyen körülmények vannak a határ másik oldalán. Ha meg koszosak, akkor koszosak, az, hogy a csúnya szerbek nem mosdatták őket ezen nem változtat.

Magyarország nem tudja megoldani az afrikai kontinens problémáit. Nem kérheted számon a magyarokon azt, hogy miért vannak koszos, kiéhezett emberek a határ máésik oldalon, nem várhatod el, hogy mindenkin segítsünk. Elég elborult dolog lenne, ha a magyarok felelőssége lenne az amerikaiak meg az oroszok által lebombázott területen a saját felekezettársaik által brutálisan üldözött, a törökök, a szerbek által ignorált emberek sorsát a magyarokon számon kérni.

Ha meggebednénk sem tudnánk segíteni 10%-nak sem, aki elindult és akkor még mindig ott van a 99%, amelyik még el sem indult. Senki sem tud segíteni egy kontinensnek és senki nem is akar.

élhetetlen 2018.02.15. 22:22:25

@nemecsekerno_007: Ez jó érv! „Csak ha magán volt, akkor miért vehette el az állam.”. A trafikosoktól miért vehette el az árusítás jogát? Csak mert. A játékgépeseket még belehajtotta több száz ezres befektetésbe először, hogy csak központi szervereken, és utána vette el a működési jogukat. Csak azért, mert. A magán nyudíj pénztár azt jelentette, hogy a neveden van az összeg, a végén vagy feléled, vagy örökli utánad valaki. Csak egy két nap alatt áthajtható törvény kell, hogy bármit megtehessenek. Tudod, hogy ha olyan helyen van a lakásod, hogy, ha valami potentátnak megtetszik, akkor mondhatják, hogy államérdekből kell, és elvehetik? Persze, akkor legalább fizetnek valamennyit, de mehetsz a fracba? Érted egyáltalán, hogy miről beszélek? A neveden, számládon levő pénzedet vették el zsarolással, azaz, azzal a szöveggel, hogy, ha 40 éves vagy, és húsz évig fizettél az államiba, akkor sem kapsz egy fillért sem onnét, ha maradsz a magánban. Aztán, ennek hatására tömegesen visszaléptek, és utána azt mondták, hogy aki maradt a magánban, az is megkapja az idejére eső részt az államiból. Mondom, utána. Ez egy jó átmenet lett volna a felosztó-kirovó rendszerből. A te hülye elképzelésed, hogy akkor most vágjuk el a gordiuszi csomót, aki eddig fizetett, az ne kapjon semmit, a következő generáció meg gyűjtsön, az normális? Vagy hogyan képzeled? Aki most nyugdíjjogosult, az dögöljön meg, de gyorsan, aztán majd a következő generáció gondoskodik magáról? Nem vagyok biztos benne, hogy képes vagy végiggondolni egy ilyen folyamatot, ha az egyetlen átmenet lehetőségét sem értetted meg. Ezt a beszélgetést is befejeztem, értelmetlen.

élhetetlen 2018.02.15. 23:03:49

@$pi$: Na, ez már tényleg sok nekem. Követem az eseményeket, csak nem azt vonom le belőlük, amit te. Olaszországban sem a mentőhajókat kellett volna elkobozni, mert nem az a megoldás, hogy ha elindult, akár családostól, akkor fulladjon a tengerbe. Nem érted, mi? És szerinted, ha mégsem fulladt a tengerbe valami szerencse során, akkor Magyarországon büntessük azt is, aki segíteni akar nekik? A másik leveled. Nem akarod, hogy megdögöljenek, de helyesled, hogy elkobozzák a mentőhajókat. Értem. Ha azt mondják, hogy pl. Magyarországon iható a csapvíz, ezzel a migrációt segítik. Ettől idejön az összes migráns, és itt is marad, ha a kerítés nem véd minket. Ezt kéne megértenem? Hagyjuk a francba ezt a beszélgetést, semmi értelme.
Na, még egy leveled, lassan már nem követem. „A magyar államnak nem lehet felelőssége abban, hogy milyen körülmények vannak a határ másik oldalán. Ha meg koszosak, akkor koszosak, az, hogy a csúnya szerbek nem mosdatták őket ezen nem változtat.”. Ez megint más kérdés. Kell a szerbeknek tudni azt, hogy a magyar határnál legálisan jelentkezni akaró, mondjuk háromszáz emberből a magyarok csak napi tízet engednek át? Nekünk semmi közünk a miattunk kintrekedők állapotához? De tényleg hagyjuk, ez egy meddő vita.

$pi$ 2018.02.15. 23:52:29

@élhetetlen: "Na, ez már tényleg sok nekem. Követem az eseményeket, csak nem azt vonom le belőlük, amit te. Olaszországban sem a mentőhajókat kellett volna elkobozni, mert nem az a megoldás,"

Nem, nem követed. A lényeg az volt, hogy a mantőhajók telefonon felvették a kapcsolatot az embercsempészekkel és azok eléjük mentek. El sem indultak volna, ha a mentőhajókkal nem beszélték volna meg a találkozót. Nem mentőhajók, hanem aktívan telepítik be az embereket.

"hogy ha elindult, akár családostól, akkor fulladjon a tengerbe. Nem érted, mi?"

Ja, igen, mert én olyan gonosz vagyok, hogy azt akarom fulladjanak a tengerbe, ugye? Aki nem ért egyet veled, az gonosz, csak a te oldalad lehet emberséges, a másik oldal kegyetlen és gonosz.

Arra nem gondoltál még, hogy ha európa nem csalogatná a bevándorlókat, ha rendes határvédelem lenne, akkor egy sem fulladt volna a tengerbe?

"És szerinted, ha mégsem fulladt a tengerbe valami szerencse során, akkor Magyarországon büntessük azt is, aki segíteni akar nekik?"

Mindig, mindenki segíteni akar valakinek, mindig, mindenkinek van valamilyen emberséges, erkölcsös kifogása arra, amit tesz. Te elfogult vagy, ezért állandóan azt az oldalát emlegeted az egésznek, ami erkölcsösnek, emberségesnek tünteti fel az egészet. Nos a világ nem így működik.

"A másik leveled. Nem akarod, hogy megdögöljenek, de helyesled, hogy elkobozzák a mentőhajókat."

Nem mondtam véleményt arról, hogy helyes -e vagy nem. Feltételezed, hogy helyeslem, pedig ilyet nem mondtam. Valójában egyáltalán nem érted mit mondok. :(

Arra hoztam bizonyítékul a hajó elkobzését hogy:

1. Az NGO-k nem csak a bevándorolt szerencsétleneket akarják segíteni, hanem igen aktívan támogatják magát a bevándorlást, azt akarják elérni, hogy minél többen bejussanak.Ezt cáfoltad, ezt bizonygattam és ez volt az olasz kormány legfőbb problémája is.

2. Azt is bizonyítani próbáltam, hogy más országoknak is hasonló az álláspontja mint a magyar kormánynak.

Közben megjelent még egy hír: a cseh alsóházban volt szó arról, hogy ha erőltetik a kvótát az oda vezethet, hogy a csehek is kilépnek az euból. Érted ezt? Olyan jót akarnak az NGO-k, annyira segíteni akarnak a szegények, hogy lassan széthullik az EU miattuk. És mit ad isten, közben éveken keresztül azzal gyalázták a magyar kormányt, orbánt, hogy szétveri az EU-t.

Ugye, hogy nem annyira egyértelmű, hogy a te kedvenceid a jók a másik oldal meg gonosz?

"Értem. Ha azt mondják, hogy pl. Magyarországon iható a csapvíz, ezzel a migrációt segítik."

Nem, nem érted. Ezt egy csomó más információval egyetemben a határon túl a bejutásra várakozó migránsoknak hirdetik. Csalogatják őket és tippeket adnak nekik, nem csak az a céljuk, hogy európába juttassák őket, hanem kimondottan magyarországra akarják bejuttatni őket.

"Ettől idejön az összes migráns, és itt is marad, ha a kerítés nem véd minket. Ezt kéne megértenem? Hagyjuk a francba ezt a beszélgetést, semmi értelme. "

Rendszeresen ide jutsz, ugye? Amikor kellemetlenné válnak a másik fél érvei, amikor már nem tudod eljátszani, hogy nem érted mit mondanak, akkor sértődötten lelépsz. Így még meg tudod győzni magadat arról, hogy igazából neked volt igazad, a másik ostoba, gonosz, tudatlan, nem is érti miről van szó.

Jobb ha tudod, hogy ez egy önsorsrontó játszma. Itt kezdhetsz utánanézni, ha jobbítani akarsz a sorsodon: hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_j%C3%A1tszm%C3%A1k

élhetetlen 2018.02.16. 00:49:56

@$pi$: Nem könnyű veled. Aki meg tud élni a saját környezetében az általában nem indul el egy nagyon veszélyes, és bizonytalan kimenetelű útra. Ez nem az, hogy átmegyek Ausztriába, és ha nem jön össze, akkor visszajövök. „ha európa nem csalogatná a bevándorlókat, ha rendes határvédelem lenne, akkor egy sem fulladt volna a tengerbe?„ Akik elindultak, azok egy jobb élet reményében indultak el, nem azért mert valaki csalogatta őket. Esetleg az volt a választásuk, hogy ott maradnak, és ott pusztulnak el. Ugrás… „Nos a világ nem így működik.”. Sőt, Magyarország sem, ahol meglincselnek egy panzióst, mert vendégül látna pár, már ellenőrzött vendéget. Látom, a világ így működik. „azt akarják elérni, hogy minél többen bejussanak.”, azaz kijussanak valamilyen lehetetlen, élhetelen helyzetből. Így is lehet fogalmazni.
„a cseh alsóházban volt szó arról, hogy ha erőltetik a kvótát az oda vezethet, hogy a csehek is kilépnek az euból. Érted ezt? Olyan jót akarnak az NGO-k, annyira segíteni akarnak a szegények, hogy lassan széthullik az EU miattuk. És mit ad isten, közben éveken keresztül azzal gyalázták a magyar kormányt, orbánt, hogy szétveri az EU-t.” Jól vagy? Vicc. Orbán is csak akkor lép ki az EU-ból, ha lezárják a pénzcsapot. „Amikor kellemetlenné válnak a másik fél érvei, amikor már nem tudod eljátszani, hogy nem érted mit mondanak, akkor sértődötten lelépsz”. Nem, hanem mikor teljesen értékelhetetlenek a másik fél érvei, akkor nem látom értelmét a vitának. Ennyi.

$pi$ 2018.02.16. 07:34:09

@élhetetlen: "teljesen értékelhetetlenek a másik fél érvei"

Egyetlen érvemre sem tudtál semmiféle komolyan vehető ellenérvet mondani, mind terelés meg kifogás.

"Jól vagy? Vicc. Orbán is csak akkor lép ki az EU-ból, ha lezárják a pénzcsapot."

Ez például milyen érv? Egyáltalán mi a fészkes fenét jelent az, hogy "orbán kilép". Hol cáfolja ez azt, amit én mondtam? Milyen érv az, hogy "vicc"?

Pop40 2018.02.16. 08:46:52

Egyetértek, a határzárat kivéve.

A fideszes söpredéknek nem érdeke a határzár. Épp ellenkezőleg. A maffiaállamukat nem kis részben az tartja életben, hogy azok a milliók, akik elégedetlenek az orbanisztáni posvánnyal, bármikor ki tudnak menni külföldre - az agyhalott, nyelveket nem beszélő, világot sose látott fideszes törzsbázis viszont itthon marad (hova is menne, sehol nincs rájuk szükség.)

A vajdának elemi érdeke, hogy ez a "szelep" működjön, amin keresztül az elégedetlenség elszivároghat, ahelyett, hogy itthon okozna robbanást.

A poszt többi része tökéletesen helytálló.

$pi$ 2018.02.16. 09:19:42

@Pop40: "A maffiaállamukat nem kis részben az tartja életben, hogy azok a milliók, akik elégedetlenek az orbanisztáni posvánnyal, bármikor ki tudnak menni külföldre"

Akkor a muszlim maffiaállamokat az tartja életben, hogy a fiatalok, akik nagyon elégedetlenek el tudnak jönni európába? Akkor a migráció 1%-nak segít 99%-nak pedig borzalmas szenvedést okoz? Nos ezt mondom már egy ideje. :)

élhetetlen 2018.02.16. 09:40:13

@$pi$: Már ne haragudj, de ha én azt mondom, hogy a migráns áradat miatt működnek az NGO-k, te meg azt, hogy ha nem lennének az NGO-k, akkor mindenki otthon maradna a seggén, akkor én terelek, te meg érvelsz szerinted, ezt így tényleg értelmetlen. Az is érv, hogy „a cseh alsóházban volt szó arról… közben éveken keresztül azzal gyalázták a magyar kormányt, orbánt, hogy szétveri az EU-t.”, és, ha én erre azt mondom, hogy Orbán addig nem lép ki az EU-ból, amíg pénzt lát, az terelés, az nem érv. És most azt várod, hogy lássam be félelmetes szellemi fölényedet? Hát várhatod, de tényleg befejeztem, mert értelmetlennek látom.

$pi$ 2018.02.16. 10:16:24

@élhetetlen: "te meg azt, hogy ha nem lennének az NGO-k, akkor mindenki otthon maradna a seggén, akkor én terelek, te meg érvelsz"

Hol mondtam ilyet? Légyszi idézz!

bundazsák 2018.02.16. 10:18:14

@nemecsekerno_007:
Természetesen van vélemény ezekről is. A felsőoktatásról annyit, hogy én magam orvosegyetemi oktató vagyok. Pontosan látom, milyen irányba mennek a dolgok. Az az igazi baj, hogy a fidesz teljesen rá akar telepedni az emberek gondolataira, mindennapi életére. Csak az lehet helyes, amit ők állítanak. Ha valaki ellenvetést fejez ki, az rögtön mocskos szemét soros-bérenc, hazaáruló. Pedig mindenkinek joga van egyet nem érteni és azt ki is fejezni. Ez alapvető emberi jog. Az ország gazdasági növekedésének pedig egyik alappillére a külföldön dolgozók által hazaküldött pénz. Igaz, nem közvetlenül fizetik ide az adójukat, de attól még ez a pénz is hajtja a gazdaságot. Az meg, hogy a jelenlegi kormány 500 milliárddal többet költ az egészségügyre, mint anno a szoci kormányok, ordas nagy csúsztatás. Először is, a fidesz még 2010-11-ben kivéreztette a forintot, emiatt a legtöbb gyógyszer és eszköz beszerzése sokkal többe kerül. Ezt tetézi még az általuk rendszerszintre emelt, törvényesített lopás.ha pedig valaki szóvá meri tenni, hogy itt-ott visszaélés gyanúja merül fel, azonnal tökön rúgják, mint a héten a miskolci kórház igazgatóját. A valós értek, ami tényleg az egészségügybe kerül, az kb. 150 milliárd, aminek nagy részét elviszi a tűzoltás jellegű karbantartás. Ez van.

$pi$ 2018.02.16. 10:22:32

@élhetetlen: "és, ha én erre azt mondom, hogy Orbán addig nem lép ki az EU-ból, amíg pénzt lát, az terelés, az nem érv"

Persze, hogy terelés, soha nem állítottam, hogy orbán kilép. Azt állítottam, hogy ezt terjesztik róla.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 10:28:37

@élhetetlen: Figyu, ne ragozzuk sokat a múltat. Mindig ezt csináljuk.

Amiről te beszélsz az ugyanaz amit évtizedek óta csinálunk. Meg akarjuk úszni a megszorításokat, ezért találunk ki álmegoldásokat. Olyanokat mint ez a manyup, ami addig működik amíg pénzbőség van a világgazdaságban, utána csak hitelből finanszírozható.
- Mi, választók se tudjuk normálisan megbeszélni ezeket, akkor mit vársz a politikusoktól?
- Ők is csak ugyanazt csinálják mint a választók többsége: lavírozgatnak, és próbálják elkerülni, hogy szembenézzenek az igazsággal. Könnyű a szépet elhinni, de ezzel feléljük a jövőnket.
- Te is a múltba mutogatsz vissza, pedig szeretnél új politikai garnitúrát. Nem értem, hogy várhatod el új politikai erők megjelenését ha te magad se tudsz szembenézni a valósággal.
- Amiről próbálok itt írni a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban az valóban új lenne, de én úgy látom, hogy a választók többségének továbbra is megfelel a szarmaszatolás.
- A jelenlegi politikai garnitúra csak a szokásos mantrákat nyomja, tök mindegy, hogy a kormány v. az ellenzék. Azért teszik ezt, mert erre van igény.

$pi$ 2018.02.16. 10:37:23

@bundazsák: "Ha valaki ellenvetést fejez ki, az rögtön mocskos szemét soros-bérenc, hazaáruló. Pedig mindenkinek joga van egyet nem érteni és azt ki is fejezni. Ez alapvető emberi jog"

A baloldali pártok egy emberültőn keresztól náciztak, rasszistáztak, diktátoroztak. A rajongóik tetünek, bűnözőnek, mindenféle mocsoknak elmondták a fidesz szavazóit, ebből csinál karriert az index.

Gratulálok, hogy megnyilatkozik a szép lelked, de azért azt vegyük észre, hogy a harmadát nem kapjátok annak, amit a másik oldal lenyom!

"Először is, a fidesz még 2010-11-ben kivéreztette a forintot"

Ez marhaság. A forint a természetes árfolyamára állt be, miután a folyamatos kölcsönök felvétele, a brutális ütemü lakossági eladósodás, a hallatlanul magas alapkamat rendbe lettek téve. A fidesz alatt sokkal stabilabb a forint mint a szocik alatt valaha volt.

"A felsőoktatásról annyit, hogy én magam orvosegyetemi oktató vagyok. Pontosan látom, milyen irányba mennek a dolgok."

Majd talán elvégzed az egyetemet, szerzel némi tapasztalatot és akkor szerényebb leszel. Senki sem látja "pontosan" a felsőoktatás vagy az egészségügy hazdasági helyzetét, aki hallgatóként benne van. Még azt sem tudod, hogy egy családi kassza hogy működik, nem az egész egészségügyet, azt sem tudod, hogy mi volt tíz éve, de azt hiszed, hogy tudod merre mennek a dolgok.

Amúgy tekintélyelvű érvelés, ami különösen gáz, ha valaki csak hallgató. :D

nemecsekerno_007 2018.02.16. 10:48:35

@bundazsák: Húha, ez hosszú lesz :)

"A felsőoktatásról annyit, hogy én magam orvosegyetemi oktató vagyok. Pontosan látom, milyen irányba mennek a dolgok. Az az igazi baj, hogy a fidesz teljesen rá akar telepedni az emberek gondolataira, mindennapi életére. .."

1. Ez nyílván nem jó, de mit szólnál ahhoz amit én mondanék, ha mondjuk új politikai pártot alapítanék: legyen az egyetemeknek teljes autonómiája, de ne csak döntésekben hanem pénzügyekben is. Az állam v. az önkormányzat maximum a rezsi-t fizesse. Ha az államnak van szüksége szakemberre, akkor ugyanúgy fizet mint akárki más.
2. Asszem most 7000 Ft/hó környékén ha fizetsz TB-t akkor jogosult vagy ellátásra. Na ezt például tisztázni kéne, hogy mire. Mert ez max. a körzeti orvosra elég. Szóval az eü-ben számszerűsíteni kellene a szolgáltatásokat és mindenki eldöntheti, hogy neki melyik kell/szükséges. Nyílván erős állami fék-ellensúly rendszerben, de be kell vonni a magánbiztosítókat.

"Pedig mindenkinek joga van egyet nem érteni és azt ki is fejezni. Ez alapvető emberi jog..."

- Ez valóban gond nálunk, de én inkább kultúrának nevezném. Eléggé le vagyunk maradva a dolgok menedzselésében és ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Értsd.: hiába írunk róla törvényt.

"Az ország gazdasági növekedésének pedig egyik alappillére a külföldön dolgozók által hazaküldött pénz. Igaz, nem közvetlenül fizetik ide az adójukat, de attól még ez a pénz is hajtja a gazdaságot."

- Ezzel több gond is van, megvilágítanék néhányat
- Ezeket a külföldön dolgozókat az adófizetők egy része "termelte" ki, ha normálisan működne a rendszer akkor itthon termelnék ezt vissza a rendszerbe.
- Erre szokták írni, hogy itthon vicc az a pénz amit meg lehet keresni. Valóban vicc, de ez főleg a nettóra vonatkozik, a bruttóban már nincs akkora különbség.
- És azért ennyi a nettó, mert finanszírozni kell azokat az "anomáliákat" amikről beszéltem.
- Ez a pénz egyébként olyan mintha exportból jönne, csak így nehéz elvárni, hogy erős magyar kkv szektor alakuljon ki ami aztán meg tudja tartani az olyan munkaerőt akik most külföldön vannak.
- De ehhez az kell, hogy valahol megszakítsuk ezt az ördögi kört. Ami nem megy fájdalommentesen és akkor jó ha mindenki kiveszi belőle a részét.
- Ehhez társadalmi párbeszéd és valszeg többpárti konszenzus kell. Persze úgy, hogy utána nehogy megint a "semmittevés" kompromisszumai jöjjenek ki, meg valamilyen alibi megoldás. (Pl.: 300 Ft-os vizitdíj)

"lőször is, a fidesz még 2010-11-ben kivéreztette a forintot, emiatt a legtöbb gyógyszer és eszköz beszerzése sokkal többe kerül..."

- Ez nyílván nem jó, de suttyomban ilyeneket lehet megcsinálni. Vagy ki mondja meg, hogy a nyugdíjakat lecsökkentjük 20%-al és fizetni kell a korházi ellátásért?
- Esetleg fizetős v. részben fizetős lesz a felsőoktatás?
- Az a gond, hogy megpróbálunk egy egyenletnek megoldást találni pedig nincs. Aztán megpróbáljuk csalással, trükközéssel megoldani, persze nem sikerül. Évek telnek el így.
- Kéne egy olyan politikus mint Churchill, aki azt mondta, hogy nem ígérhetek mást csak vért, könnyeket és szenvedést. Csak mi nem választanánk meg.

élhetetlen 2018.02.16. 13:22:18

@$pi$: Légy szí, idézz, idézlek: „El sem indultak volna, ha a mentőhajókkal nem beszélték volna meg a találkozót.”. Vagy ez szerinted valami egészen mást jelent? És ezen színvonalon tényleg nem akarom folytatni. (Persze, csak menekülök a zseniális érveid elől. LOL)

$pi$ 2018.02.16. 13:35:07

@élhetetlen: "Vagy ez szerinted valami egészen mást jelent?"

Jézusom, hát persze, hogy mást jelent. Azon a helyen nyilván a tengeri útról beszéltünk, azokról a bevándorlókról, akik a veszélyes tengeri úton nekivágtak. Ezekre mondtam, hogy pár kilométernek nekivágnak, mert tudják, hogy nem messze a partoktól várja őket a mentőhajó. Pár kilométert mennek csak, hogy a mentúhajónak ne kelljen kikötnie. Ha nincs hajó nagy részük nyilván nem vágna neki, hanem a biztonságosabb szárazföldi utat választaná.

Ez szerintem elég racionális feltételezés, nem?!

"És ezen színvonalon tényleg nem akarom folytatni."

Milyen színvonalom? Hogy amit a mentőhajókról mondok az olasz tengeri úton azt a balkáni szárazföldi úton magyarországra érkezőkre érted? Hát miért akarod mindenáron kiforgatni a szavaimat?

élhetetlen 2018.02.16. 13:58:34

@$pi$: Kapj már az agyadhoz, ha van. Most csak olvasom a másoknak írt „értelmes” hozzászólásaidat is. „orvosegyetemi oktató vagyok”, írja valaki, mire te, „Majd talán elvégzed az egyetemet, szerzel némi tapasztalatot és akkor szerényebb leszel.” Még azt sem érted, hogy mi a különbség a diák és a tanár között? És a saját témánk, mert csak azért jönnek a tengeren pl. Afrikából, mert felszedik őket a mentőhajók, egyébként a gyalogúton jönnének, ami nincs? Na, ez volt az utolsó válaszom, függetlenül attól, hogy nem érted, miért nem érdemes beszélni veled.

$pi$ 2018.02.16. 14:27:35

@élhetetlen: "Még azt sem érted, hogy mi a különbség a diák és a tanár között?"

De értem. Azt is tudom például, hogy az egyetemen nincsenek diákok, hallgatók vannak, valamint akikről beszélsz azok nem "tanárok" hanem "oktatók". (Az egyetemen a "tanár" nem azt jelenti, amit te gondolsz, hogy jelent.) Szóval igen, *én* értem, pont erre a különbségre próbáltam meg felhívni az orvostanhallgató figyelmét.

"egyébként a gyalogúton jönnének, ami nincs? "

Nem azt mondtam, hogy bejutnának, plána nem azt, hogy "gyalogút" van.

"Na, ez volt az utolsó válaszom, függetlenül attól, hogy nem érted, miért nem érdemes beszélni veled. "

Persze, hogy értem miért nem érdemes velem beszélni. Mert nem tudod tájékozottnak érezni magad és nyilván ez a célod, hogy valaki megerősítsen abban, hogy neked van igazad, ami nem jön össze.

$pi$ 2018.02.16. 14:29:47

@élhetetlen: Ahh, tényleg, oktatót írt, félreolvastam. :) Látod, így kell csinálni, amikor az ember rájön, hogy valamit félreértett. Majd ha nagy leszel neked is menni fog. :D

élhetetlen 2018.02.16. 14:41:58

@nemecsekerno_007: „Te is a múltba mutogatsz vissza, pedig szeretnél új politikai garnitúrát. Nem értem, hogy várhatod el új politikai erők megjelenését ha te magad se tudsz szembenézni a valósággal.
- Amiről próbálok itt írni a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban az valóban új lenne, de én úgy látom, hogy a választók többségének továbbra is megfelel a szarmaszatolás”
Az én múltba mutagatásom lényege az volt, hogy meg lehetett volna oldani a magán nyugdíjbiztosítást, a megfelelő átmenettel, amit a FIDESZ egy mozdulattal felszámolt. Ez a valóság, amivel szembenéztem.
Megpróbáltam megkeresni a mindent megoldó megoldásodat, elkezdtem visszafelé nézegetni, és egészen hülye dolgokat találtam.” Megkérdezni a nagyit, hogy mennyit hajlandó feláldozni a nyugdíjából, az unokája, meg az ország jobb jövője érdekében? Ezek után lehetne kérdőre vonni a politikusokat hogy sokat lopnak.” Hű, de jó a sorrend.
„- felsőoktatás: közpénzből képzünk szakembert gazdag nyugati országoknak, hogy utána ott fizessenek járulékot.”, szintén jó. Ne képezzünk senkit, akkor nem kellenek a nyugatnak, itthon meg elleszünk a képzetlen hülyékkel. Szép jövő. Szerinted.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:52:31

@élhetetlen: "Az én múltba mutagatásom lényege az volt, hogy meg lehetett volna oldani a magán nyugdíjbiztosítást, a megfelelő átmenettel, amit a FIDESZ egy mozdulattal felszámolt..."

- Új politikai alakulatról beszélek, mi köze ennek a Fidesz-hez v. bárki máshoz? Pont ez lenne a lényege. Ha nem tetszik az más kérdés, akkor hagyjuk. Marad az ami van. Esetleg kicsit hígabb sz@rral lesz leöntve.

"Hű, de jó a sorrend. ..."

- Ha téged megnyugtat, akkor lehet egyszerre is. A lényeg, hogy mindenkinek áldozatot kellene hoznia, különben megint maszatolunk...

"szintén jó. Ne képezzünk senkit, akkor nem kellenek a nyugatnak...itthon meg elleszünk a képzetlen hülyékkel...."

- ha befejezted a hisztit, akkor esetleg beszélhetünk a konkrétumokról is.
- különben maradnak a képzetlen hülyék, a nyugdíjasok, meg a gyerekek. Aztán eldönthetik, hogy kit kéne megenni. szóval hisztizni én is tudok, de az se vezet sehova.

Szóval új politikai erő. Az kéne. Mer' EZ ÍGY TOVÁBB NEM MEHET!!! :)

élhetetlen 2018.02.16. 14:54:40

@$pi$: „Majd ha nagy leszel neked is menni fog. :D” Azta! Nekem még mit kellene megtanulnom tőled, zsenikém? Ne szórakoztass már hülye szövegeddel!

bundazsák 2018.02.19. 12:41:25

@$pi$:
Csak egy pár apróság. A forint esetében nincs igazad. Nem ez a forint valós értéke, hanem 2010. előtti. A fidesz szándékosan, az MNB árfolyamnyereségre számítva tette, amit tett. Ők akkor úgy gondolták, ez lesz az a pénz, amiből majd fizetik a kötelezettségeket. Elfelejtették, hogy az Uniós tagság miatt ez szabályellenes. Egy adott ország jegybankja csak a nyeresége egy kis részét fizetheti be a költségvetésbe, mint osztalék. A többi a likviditási tartalék.
Ami nácizós meg egyéb jelzőket illeti, ezt a politikai nyelvezetét konkrétan a fidesz hozta be Magyarországra, normális európai országban ezt nem használják. Az akkor éppen hatalmon levő (és általam mocskos, szemét társaságnak tartott) szócikkek meg jó tanítványok voltak.
Végül ami a diplomámat illeti. Szeptemberben lesz 30 éve, hogy megkaptam, azóta doktori (Ph.D.) fokozatot és habilitacios oklevelet is szereztem. Ugye rémlik, hogy 30 éve az orvosi diplomát még szeptemberben osztották, mert az államvizsga augusztusban volt? Azóta oktatok leendő orvosokat a gyógyszertan és a méregtan rejtelmeire. Eközben nagyon pontosan láttam, hogy végzettek közül mennyien mentek el külföldre, még a mi intézetünkből is. Az elmúlt nyolc évben ez a szám a többszörösére nőtt.
Végül ami libsizést meg ballibázást illeti. Ti mit tanultatok történelemből? Nekem sikerült észrevennem, hogy Amerikát és Nyugat-Európa országait a szabadversenyes (liberális) kapitalizmus juttatta oda, ahova ez az ország is kétségbeesetten tartozni szeretne. Nem a liberalista felfogással van baj, hanem azzal, amikor valaki okoskodni kezd, átértelmezi a szabályokat. Az a neoliberalista felfogás, amit a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett szoci kormány vallott a magáénak, az tényleg nagy hiba volt, de a szocikat továbbra is mocskosnak tartom. A valódi liberalizmus ettől nagyon messze van. A valódi liberalizmus mindössze annyit tesz, hagyni a gazdasági és társadalmi folyamatokat szabadon fejlődni.

bundazsák 2018.02.19. 12:43:04

Bocs: nem szócikkek, hanem szocik.

bundazsák 2018.02.19. 12:49:21

@nemecsekerno_007:
Most nem leszek olyan hosszú. Igazság szerint csak egy valóban felelősen gondolkodó, az országért dolgozó kormány kene, aki fel meri vállalni az ilyen típusú egyenletek megoldását. 2010-ben nagyon reménykedtem, hogy a kétharmad segíthet. Sajnos nem ez lett az irány.

nemecsekerno_007 2018.02.19. 14:00:28

@bundazsák: Jaja, de ehhez az ellenzék és a társadalom is kell. Először mindenkinek családon belül kéne ezeket megbeszélni. Nem egyszerű...
süti beállítások módosítása