B1 blogcsalád



Bödőcs Tibortól tanul a propaganda - csak ők komolyan is gondolják

2018. február 08. - ashwood

image_8.jpegNem érdemes külföldre menni, mert ott rossz az idő – ilyen szövegekkel akarja itthon tartani a fiatalokat az Orbán-kormány egyik szervilis fiókszerve. Ha Bödőcs mondaná, jót kacagnánk – de ezek komolyan gondolják.

"A magyar örökség korszerű újrafogalmazása, a jelen és az eljövendő nemzedékek támogatása, a nemzeti összetartozás erősítése és a külhoni magyarság erőforrásainak vizsgálata" érdekében hozta létre Orbán Viktor a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet. A hvg.hu talált rá e kormányt kiszolgáló, szervilis intézmény tavalyi kiadványára, a 115 oldalas Menjek vagy maradjak című kötetre. Ahogy a cím is sugallja: arra tettek kísérletet, hogy egy sehol nem terjesztett, de államilag bő kézzel támogatott kötetben győzzék meg a magyar fiatalokat arról, hogy jobb idehaza, mint a világ bármely más pontján.

És innen már feleslegessé vált minden szócséplés. Bödőcs Tibor híressé vált érvei, a teljesség igénye nélkül:

– Magyarország a bicikliútnak az a része, ahol nem kell tekerni.

– Magyarország az, hogy nem koccintunk sörrel,

– hogy állva a himnuszt,

– hogy hétfőre, azt ígérték, kész lesz.

– A magyarságban a részvétel a fontos.

– Itt jut a legtöbb stadion egy Nobel-díjasra.

– Hol születik még ennyi olimpiai bajnok az éves csapadékhoz képest?

– Lehet, hogy vannak magasabb hegyek, mint a Kékes-tető, csak nincsen semmi értelműk.

– Mert nem az van, hogy nincs tengerünk, hanem hogy nem kell.

– A magyar nők, asszonyok szebbek, mint a bolgár férfiak.

– Apád nem bírja egyedül a szőlőt.

– Nézd meg anyád viszereit az Instagramon.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet pedig ezzel érvel a maradás, illetve a hazatérés mellett:

Mi egy csodálatosan szép természeti adottságokkal rendelkező régióban élünk. Mindent összevetve a Föld lakosságának legjobb körülmények között élő 10%-hoz tartozunk.

Aki elmegy, annak hiányozni fognak a hegyei, a Kárpátok szépsége pedig felbecsülhetetlen, nem szabad lemondani róla.

– Észak-Európában állandó a szél és a hideg, sok az eső, kevés a napsütés.

– Akinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz.

– Külföldön drága a sör és a kávé, bezzeg idehaza.

– Ha mindenki kivándorol, nem marad, aki leszedné a termést.

– Van internet itthon is, nem kell kivándorolni, mert a világháló segítségével nem maradunk le semmiről.

– A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla.

Vajh létezik-e oly, ribizliszemenként szétgurult hunmorzsalék, akit ez nem győz meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3313646220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kőkobaki 2018.02.08. 16:26:21

Magyarországon a társadalom felszínére úszott a zacc és már szinte minden értelmes tevékenységtől elfedi a napot és elzárja az oxigént!

kószák egyike 2018.02.08. 18:32:02

Lassan el kellene jönnie az időnek, hogy az értelmesebb fidesz szavazó agyában is felvillanjon a vészcsengő: valami komoly baj van a pártjában. Főleg ami a vezetősék elme állapotát illeti.
index.hu/tech/mem/2018/02/08/elbujhat_a_sas-kabare_a_kormanymedia_legujabb_huzasa_utan/

dandelion bit (törölt) 2018.02.09. 07:43:44

Külföldre költözésem alapvető oka a magasabb jövedelem lehetősége volt. Valamint az, hogy pollenallergiás vagyok és Magyarországon tavasztól késő őszig takonyban úszom, tüsszögök és se vezetni, se sportolni, se szexelni, se szórakozni nem tudok. Tudom, hogy a többségnek ez hihetetlen, de olyan szinten beteg voltam Magyarországon, hogy ha nyugati bért is kerestem volna, nem tudtam volna maradni. Ma már asztmás lennék, ha maradok.
Biztos van, aki ezért hitetlenkedik vagy kiröhög, de számomra a Magyarországi élet egyet jelent a betegséggel. 19 éves koromban alakult ki a pollenallergiám.
Külföldön nincsenek légzési problémáim.

Ha a Fidesz kiirtja a parlagfüvet, libatopot meg a többi szart, és kereshetek egy normális életre való összeget, akkor esetleg hazamegyek.

Bödőcs amúgy istenkirály. A hunmorzsalékot sose értettem a videójában, kösz, hogy leírtátok.

FCUK18 2018.02.09. 07:53:15

@dandelion bit: nekem is van pollenallergiám, 4 keresztes, de mindenre képes vagyok mellette is, annyi, hogy gyógyszert kell szedni. próbáld ki! és ha az sem elég, akkor ott a viagra :)

dandelion bit (törölt) 2018.02.09. 08:32:52

@FCUK18: mindenféle gyógyszer szedtem Magyarországon, alig használtak. Évete felírták a cuccot, szorgalmasan szedtem, de nem volt nagy hatásuk. Orrspray-k, szemcseppek, antihisztaminon, Claritine, Lordestin, semmi se használt. Aztán egy fél évet kölföldön töltöttem és ott semmi bajok nem volt. Akkor esett le, hogy nekem a Kárpát-medence flórája odabasz. Azóta külföldön élek és semmi bajom az allergiámmal. Allergiám pártfüggetlen, a Fidesz első kormányzása alatt kezdődött, Medgyessy és Gyurcsány alatt fokozódott és most Orbán sokadig országlása alatt se gondolom, hogy jobb lenne, ha hazatérnék.

Amikor feltették a Prick-tesztet, olyan intenzív bőrreakciót adott a szervezetem, hogy az orvos azt hitte, hogy mentőt kell hívnia, mert be fogok fulladni. De bőrreakción kívül semmi se történt.
Viagrát még nem kell szednem, de kösz a tanácsot. Ha oda jutok, hogy már nem áll fel, akkor lehet, hogy felállványozom a kékerest.

István Tamasi 2018.02.09. 11:53:29

@werecke:
Nem én találtam ki, de igaz: Üres hassal bajos dolog Szózatot szavalni, Himnuszt énekelni.
süti beállítások módosítása