B1 blogcsalád



Nem létező világ-összeesküvés helyett az egészségüggyel kellene foglalkozni

2018. február 01. - ashwood

19303228_6f62f6ba2214a2a2f4de17aeb32ea92b_wm.jpgTöbb százmilliárd forintot költ a kormány az állítólag külső és belső támadás alatt álló határkerítésre, több tízmilliárdot egy állítólagos összeesküvés propagandájára. Ez a pénz egy hangyabokányit jobb helyen lenne az egészségügyben.

Koszos pókhálók a garázsban, autógumik mellett tárolt gyógyszerek és orvosi eszközök, a lerobbant mosogatóban fertőtlenített műszerek, a folyosón szanaszét heverő beteglapok – ezt látni az Indexnek küldött képen a mentősök Alkotás úti állomásáról. Az elképesztően méltatlan környezet mellett a lap arról is beszámol: "A vonulásokkor felhasznált és szennyezett orvosi eszközök egy részét a bevetések szünetében szintén a mentősöknek kell elmosniuk és fertőtleníteniük. Ezt a műveletet szintén a pókhálós, mocskos garázsban található mosogatóban végzik. Itt fertőtlenítik az intubációhoz használt eszközöket és néha az egyszer használatos eszközöket is, például a bougie-nak nevezett tubusvezetőt, mert ezekből nem kapnak annyit, hogy kidobhassák."

Persze ez bizonyosan Soros-áskálódás. Miként az is, hogy egy műtőt kellett nemrégiben bezárni azért, mert patkányt láttak benne. Még szerencse, hogy Fidesz-szemüvegen keresztül a világban nem léteznek patkányok, csak álhírek, no meg soron kívüli rágcsálóírtás – természetesen patkányok nélkül.

Ahogy bizonyosan az is a sötétben bujkáló, rémhíreket terjesztő ellenforradalmárok koholmánya, hogy a francia Egészségügyi Fogyasztói Központ (Health Consumer Powerhouse), minden évben megjelenő Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexében Magyarország a dicsőséges 30. helyet tudta megszerezni. A vizsgált 35 európai ország rangsorában. Olyan csacskaságokat vizsgáltak, mint a betegjogok-és információs rendszerek, a kezelésekhez történő hozzáférés, a kezelések eredményei, a szolgáltatások köre és elérhetősége, a megelőzés és a gyógyszer-ellátás 46 mutatója. Az elérhető 1000 pontból Fidesz-Magyarország 584 pontot ért el.

Hogy a pohár félig üres vagy félig tele van, könnyű eldönteni, ha azt is megnézzük: milyen államoknak sikerült megelőznie bennünket: Albánia, Montenegró, Macedónia – és még 27-en. Így például a szlovákoknak, akik a lista 13. helyezettje, de a csehek is 16. lettek. A lengyelek pedig felzárkóztak holtversenyben mellénk.

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a menekült-ellenes uszításra szánt milliárdokból nem képzeletbeli ellenségekkel soha meg nem vívandó ütközeteket kéne propagálni, hanem az egészségügyön javítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9013623204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.02.01. 19:49:55

20 év múlva ezek a nem létező migrik tömegesen fogják irtani a nyugat-európaiakat. Ettől függetlenül az egészségügy tényleg szar, úgy nagyjából a gengszterváltás óta folyamatosan. És nem csak azért, mert nincs rá pénz, hanem azért mert senki sem mert eddig hozzányúlni, kb. ez az utolsó működő szocialista nagyvállalat. Olyan is. Illetve, ez igazából helyfüggő, egy rakás olyan intézmény van amik egész jók, és van egy rakás ami úgy 50 éve nem volt felújítva. Megjegyzem, hogy az elmúlt 50 évben azért többször volt baloldali kormány mint nem...

Ezzel együtt persze igen, át kellene alakítani az egészet. Első körben privatizálni kellene az egészet (és nem a biztosítókat, hanem magukat az intézményeket), és keményen versenyeztetni őket az állami egészségbiztosító pénzéért. Méghozzá a betegeken keresztül: nem röghöz kellene kötni a betegeket ahogy a szocik akarták, hanem épp hogy szépen hagyni hogy menjenek oda, ahol megfelelő színvonalon ellátják őket. A patkánytanya helyeket pedig vagy felújítja a tulaj, vagy bezárja. Ehhez persze az is kellene, hogy a TB finanszírozza az ellátás teljes költségét, illetve az is, hogy ezen túl a betegek további szolgáltatásokat is igénybe vehessenek az intézményekben. Azaz az, hogy megérje ilyen intézményt üzemeltetni.

Csakhogy, ezt a politika nem fogja soha bevállalni, mivel nagyon sok lábra kellene rálépni. Sok-sok orvosnak nagyon jó ez a mostani rendszer, persze nem a hierarchia alján.

Thomas Dantes 2018.02.01. 19:55:46

@midnightcoder2:
20 év múlva sem fognak kiírtani minket, tehát ha az irgalmatlan hülye hazugságod igaz is lenne, jó egészségügyre most van szükség nem 20 év múlva.

ja, és attól még harcolni kell a migránsok ellen, miért is nem lehet az egészségügyet rendbe hozni?

Mi az összefüggés? Semmi, csak a te beteg fejedben. Amúgy te mindig a migránsokra gondolsz?

Rámmászol az asszonyra, de dugás helyett: ej, anyukám, akartam ma dugni veled, de arra gondoltam 20 év múlva megölnek a migránsok. Inkább ma se lesz semmi kufirc.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.01. 20:32:28

@Thomas Dantes: Igen. Mivel egy tetves fideszes bérkommentelő, ezért most mindig a migráncsokra kell gondolnia. Meg persze Sorosra. Ez is egy meló.

index.hu/tech/2018/01/30/egy_fideszes_facebook-troll_kitalalt_a_part_propagandahalozatarol/

Ugyanezek a tetvek lebzselnek itt is. Vannak fizetettek és vannak hasznos hülyék.

6.Lenin 2018.02.01. 20:52:11

@midnightcoder2:

Az egészségügyet soha em lehet rendbe tenni.

Miért is?

Kb 2 éve voltam egy árubemutatón, kíváncsiságból. Sok éerdekes dolog elhangzott ott, de szerintem a lényeg a következő, szerinte.
A puhító doki vagy 2-3 órát fárasztotta figyelmet, hogy kellő időben lecsapjon a kuncsaftokra, de közben azért mondott megszívlelendő dolgokat is.

Az emberek nagy része sok évtizedes kemény munkával tönkre teszi az egészségét mire eléri a nyugdíja éveit, vagy 40-50 éves kort. Aztán azt gondolja, elmegy a dokihoz, ír egy pirulát, beveszi, és ismét fitt, egészséges.
Ha nem ez történik, akkor az orvosok hülyék, nem értenek a gyógyításhoz.
Az emberek többsége elmegy a dokihoz, ordibál, ha nem mindenki vele foglalkozik 5 percen belül, de ő órákat lenne képes sorolni a dokinak, hogy hol. mi is fáj neki.
A kórházaknak más az érdeke, mint a gyógyításban szereplőknek.
A gyógyszergyárakról nem is beszélve.
Az étrend kiegészítő gyártók, sámánok, mágusok, mindenféle gyógyító szélhámosok érdekeiről nem is beszélve.
A megelőzés hiánya.
biztosítók.
Mind-mind más érdek.

És most nő fel az a generáció, akik csipszen, mobil telefonon nőnek majd fel, 8 éves korában 1q, nem képes futni 20 métert. Vagy eleve már valamilyen betegséggel születnek.

Ezt rendbe tenni soha nem lehet, javítgatni, foltozgatni.

Választási kampány idején erről ordibálni, azt lehet. Összehordani sok marhaságot, azt is lehet, sőt hazudozni is, hogy majd mi rendbe tesszük.

A nagy lófaszt.

morph on deer 2018.02.01. 20:53:26

@midnightcoder2:
“20 év múlva ezek a nem létező migrik tömegesen fogják irtani a nyugat-európaiakat.”

Ez mindjárt majdnem két (2) jó hír is, egy mondaton belül!

Ha ugyanis igaz, hogy a nyugat-ezrópaiakat nyirják ki, akkor tényleg nyugodtan el lehetne költeni a propagandára szánt összeget, - akár az egészségügyre is, - hiszen mi nem vagyunk nyugat-európaiak, tehát semmi veszély!

Ha meg mégiscsak sorra kerülnénk, mert mondjuk a kiírtásra szakosodott kedves, - ámbár nem létező - mgriknek rossz jegye volt földrajzból, akkor:

A.: Jóval kevesebb személyt tudnak majd itt kiírtani, mint amennyire számítottak, mert addigra az egészségyügy már elvégezte helyettük a munka dandárját,

B.: Pártunk és kormányunk előrelátóan egy büdös vasat sem költ az egészségügyre, mert mint látjuk, az úgy is kidobott pénz lenne!
20 év múlva már egyetlen kórházra sem lesz szükségünk, mivel nem lesz kinek!

Hála érte bölcs vezérünknek, minket nem lehet csak úgy akárkinek kiírtani..!
Megoldjuk mi magunk, nemzeti hatáskörben!
Mert ez az igazi magyar virtus, tisztelt hölgyeim és uraim..!

Malac van eladó 2018.02.01. 20:56:34

Fidesz kampány= hazaárulás

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.02.01. 21:06:13

@midnightcoder2: Ha 1%-nyi népesség kiirt 99%-ot, akkor ott nem az 1% erős, hanem 99% hülye. Ennyi.

Malac van eladó 2018.02.01. 21:18:54

Mi Magyarok nem kérünk a tolvaj fideszből, akik egyébként a választások meghamisítására készülnek.

6.Lenin 2018.02.01. 21:25:25

Az utóbbi néhány hsz elolvasása után ugrott be, hogy elég-é a testi, fizikai egészséget rendbe (?) tenni?
A szellemi, lelki nincs hatással a fizikai állapothoz is?
Azt senki nem szeretné reszelgetni?
Vajon melyikkel kellene inkább kezdeni a rendbe tételt?
Mondjuk, ha megnézzük a DK-t, ahol nagyítóval se lehetne találni még 0,5 drb100-as egyént, talán tényleg el kéne ezen gondolkodni, hogy hol is kéne kezdeni.

taga20 2018.02.01. 21:29:53

@6.Lenin: szerintem neked van még egy-két ócska éved, asztán reszeltek neked.

addig azé szedd össze magad fityesz muzsik, me egyre hülyébb vagy. tökre, mint egy fidelitászos tróger!

6.Lenin 2018.02.01. 21:36:37

@taga20:

És attól te rendben leszel?
Ne bassz, miattam vagy ekkora köcsög?

Igaz, élősúlyban lehetsz egészségesnek látszó, de belülről már azért rág valami a jelek szerint.
Mind1.

taga20 2018.02.01. 21:41:22

@6.Lenin: nem! a gazdád, a geci miatt vagyok ekkora köcsög. nem bírom a tolvaj fajtáját.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.02.01. 21:46:02

@6.Lenin: Jó, most akkor csücsülj le, és gondold át, hogy mit írtál volna ide az egészségügyről, ha Gyurcsány lenne a miniszterelnök és a fidesz szidná ellenzékből az egészségügyet! Naugye. Mehetsz aludni.

6.Lenin 2018.02.01. 21:50:46

@taga20:

Bassz rá, menjünk együtt motorozni, de én csak az oldalkocsiba ülök. Hátul fosok a motoron. Jól vezetsz?
Valamikor piszkosul élveztem velorexen száguldozni
www.velorexclub.hu/wp-content/uploads/2016/10/Cundra-1.-e1475908674922.jpg

6.Lenin 2018.02.01. 21:55:20

@Az én édesanyám nem stróman:

Olvasd el a világ bármely tájáról beszerzett aktuális kampányígéretet, mindenhol, a mindenkori ellenzék az egészségügyet és az oktatás rendbetételét ígéri, szapulja.

hol írtam én arról, hogy bárki is rendbe tudná tenni, bármelyiket is. Ha képes lennél ezeken min. 5 percet gondolkodni, te is rájöhetnél erre.

1 próbát megér.

taga20 2018.02.01. 21:55:33

@6.Lenin: sokat nem taknyoltam, de nem voltam egy talmácsi.

ezt a velorex száguldást, szerintem gondold végig mégegyszer, me szerintem ez valami vicc lehet:)

6.Lenin 2018.02.01. 21:59:38

@taga20:

Miért? Nem az enyém volt. Egy ismerősömé, de sokat repesztettünk vele (70-es évek eleje táján). B+, élmény volt az ziher.

taga20 2018.02.01. 22:10:44

@6.Lenin: hát el tudom képzelni te fittipaldi:)
gondolom az első lóvasút utasainak is felállt a hátukon a szőr a sebességtől.

270 környékén nekem is:)

6.Lenin 2018.02.01. 22:10:54

@taga20:

Nekem ilyenem volt az első (és utolsó) motorom. Első utamon kénytelen voltam addig menni vele, míg ki nem fogyott az üzemanyag, nem tudtam leállítani, hátul a haverom se tudta, hogyan kell. De utána egy jót söröztünk, és hazatoltuk (20 km-t éjjel, de legalább nem volt akik röhögtek volna rajtunk). El is adtam gyorsan.

rewrite.origos.hu/s/img/i/0907/20090712trollrobo2.jpg

taga20 2018.02.01. 22:17:14

@6.Lenin: nagyon vagány a járgány, de mennem kell, me holnap reggel is vár a lámpagyár:)

azé van egy olyan érzésem, hogy a hétvégén mék ütközünk.

jóéjt!

6.Lenin 2018.02.01. 22:19:35

@taga20:

Jó8! Neked is
Mindenkinek.

ipi-apacs, megyek hunyni én is.

whatisevenworse 2018.02.01. 22:21:40

Az elmúlt 28 évben senki nem csinált semmi pozitívat se az oktatás se az egészségügy (a hadseregről már ne is beszéljünk) területén. Sőt senki nem fog soha csinálni semmit ha marad OV ha nem (bár inkább menjen), de beböfögni egy vaskosat azt mindenki tud, hogy majd ő megmutatja a ganümédeszi gyíkemberek ide járnak majd vesekő kivételre. Persze hogyne anyám meg salakmotorozik a holdon. Volt úgy 16 vaskos évük (nem FideSSnek összesen) és ez alatt sem tett semmit senki, akkor mi a biztosíték, hogy most fog? Mert azt mondja? Jah kérem mondani bármit lehet. Terveket elő lássuk, hogy fognának neki, miből lesz a cserebogár.

Exploiter 2018.02.01. 22:49:45

A kerítés maradhat, a kampány nyomorult pénzkidobás, az egészségügy meg tényleg szar.
Melyik pártnak van valós terve ez utóbbi javítására? Mármint valódi terve, számokkal, konkrétumokkal. Valaki dobjon egy linket, ha talált. Ezzel lehet kampányolni, ez érdekli a népeket.

2018.02.02. 00:22:30

@midnightcoder2: "20 év múlva ezek a nem létező migrik tömegesen fogják irtani a nyugat-európaiakat."

Ez nem igaz. Nem fogják irtani a nyugat-európaiakat, mert azok behódolnak és egy részük át is tér majd muzulmán hitre. Ahogy a kereszténységet is egy kis vérengzés után elfogadták a középkorban a lengyelek, magyaroky litvánok, úgy a nyugatiak is el fogják fogadni az iszlámot.
Lesznek még merényletek, de Nyugat-Európa már ma is kezd behódolni az iszlámnak, a francia hadseregben már van halal menü, kezdik nyugaton betiltani a sertéshúst az iskolai menzákon stb.
Az átmenet simább és zökkenőmentesebb lesz, mint azt sokan hiszik. Sertéshúst, alkoholt még sokáig lehet majd kapni, mert az alávetett dhimmiknek azért lesznek bizonyos jogaik, nem lesz erőszakos térítés. A gerinctelen nyugatiak önként fognak beállni muzulmánnak. A harcos feministák már most is az iszlámot tekintik a legjobb vallásnak és Mohamedet az első igazi feministának.

Almandin 2018.02.02. 12:52:08

@karandash: Az iszlám és a feminizmus olyan távol áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Én nem tartom valószínűnek, hogy olyan népszerű lesz az iszlám az európaiak körében. Hacsak nem gyávaságból fognak tömegesen csatlakozni (amit erről írsz, az nem lehetetlen, mert manapság az átlag európai nem tud harcolni, nem polkorrekt ellenállni). Az biztos, én nem leszek muzulmán.
süti beállítások módosítása