B1 blogcsalád



Az erdélyi magyarokat Ceausescu Romániájára emlékezteti az Orbán-rezsim militarizmusa

2018. január 05. - nickgrabowszki

A Kárpátok Géniuszának országában volt utoljára katonai kiképzés és hazafias nevelés az iskolákban.nc.jpg

Volt ilyen az 50-es évek Magyarországán, a Rákosi-korban és van a mai Észak-Koreában is, de az előbbi már régen volt, az utóbbi meg nem érinti a magyarokat. A 80-as évek viszont még nem volt olyan régen, friss emlék, sőt egyre frissebb.

A Kádár-rendszer slampos diktatúrája a 80-as évekre már általában békén hagyta az állampolgárait (ha azok nem vonták nyilvánosan kétségbe a rendszer alapjait), Romániában viszont nem volt elég csendben maradni, látványosan és nyilvánosan kellett azonosulni a diktatúrával. Már a diákoknak is.

A Magyarországra most visszaszökő paranoid militarizmus ott és akkor a mindennapokhoz tartozott: az iskolákban a tanterv része volt a katonai kiképzés és a politikai nevelés óra,

a Fiatalok Felkészítése a Haza Megvédésére.

Valami hasonlót a mai magyar iskolákra nézve is bejelentett már a honvédelmi miniszter, a kormány nagyszabású lőtérépítési programba fogott, de amikor már az óvodáktól is terrorellenes intézkedési tervet kért a minisztérium, az a 80-as években Romániában élő magyaroknak azonnal eszébe juttatta a Nicolae Ceausescu elborult rendszerét.

Az egyikük, a kolozsvári születésű, Budapesten élő Leopold Erika, így írta meg nyomasztó fiatalkori emlékeit:

A rendszerváltásig Ceausescu Romániájának oktatási intézményeiben - igen, az elitnek számító gimnáziumokban is - létezett fegyverraktár, arra az esetre, ha a terroristák megtámadnák az országot, ne álljunk ott fegyvertelenül. Sőt, a tanterv része volt a katonai kiképzés és a politikai nevelés óra is. Heti rendszerességgel, felváltva kellett volna megtartani. (...) De már a nyolcvanas években nem vette komolyan senki

A mi osztályfőnökünk viszont az ötvenes években szocializálódott, amikor még sokkal komolyabban vették az országba behatoló terroristák kérdését. (...) És ő megtartotta a katonai kiképzést is. Ez úgy nézett ki, hogy ha szép idő volt az udvaron, ha csúnya, akkor az iskola folyosóján terített le iszonyú koszos, ötven éve nem használt pokrócokat, amit a fegyverraktárból hozatott le. Erre nekünk le kellett hasalnunk, és úgy tettünk, mintha lőnénk a koszos, zsíros, de töltetlen fegyverekkel, illetve valódi, de nem működő kézigránátokat dobáltunk. Az iskola összes többi diákja az ablakokban lógott, és nevetett. Sz@r érzés volt. Próbáltuk mi Antal Gy-t a helyén kezelni, ahol lehetett keresztbe tettünk, de hasalni azokon a pokrócokon, és dobálni a gránátot, sz@r volt. Megalázó. És a legkevésbé sem vicces. 

A poszt alatti kommentekből kitűnik, Leopold nem volt egyedül a Romániában született magyarok közül, akit a mai magyarországi állapotok Ceausescu országának utolsó évtizedét idézték fel. Azonban többen emlékeztettek rá, míg az Orbán-rezsim az óvodásokat se hagyja ki a terroristák elleni harcból, a román diktátor csak iskolásoknak tette kötelezővé a katonásdit.

Ráadásul akkor már nem is vették nagyon komolyan. Legalábbis nem mindenki. Kivéve persze a bolsevik osztályfőnököt, aki az 50-es években szocializálódott.

A kommentekből az is kiderült, mi lett vele: nyugdíjba ment, Magyarországra költözött, és 

Fidesz- meg polgárikörös gyűlésekre járt, mielőtt meghalt volna.

Alig jellemző.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8413551951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalapácstollú 2018.01.06. 13:48:03

@BOAR: "...ha megint hadkötelezettség lesz,..."

Tudtommal hadkötelezettség jelenleg is van Magyarországon. Pontosabban: háborús vészhelyzet esetén mozgósíthatóak vagyunk.
Amit 2004-ben megszüntettek, az a sorkatonai szolgálat.

kalapácstollú 2018.01.06. 13:49:32

@cicmen: Akkor melyik hadsereg ér sokat? Ilyen alapon bármelyiket le lehet szólni.

BOAR 2018.01.06. 13:55:34

@kalapácstollú: Értsd rá...
Másrészről meg lehet cseszni a hadkötelezettséget sorkatonai szolgálat nélkül. Gyakorlatilag annyit ér, hogy bele lehet zavarni az ágyútűzbe egy csomó fogalmatlan, kiképzetlen civilt akiket otthon vár a családja.
Ha olyan helyzet eszkalálódik ahol be kell rángatni a az embereket, nincs idő a kiképzésre.
Kis létszámú professzionális hadsereget kell fenntartani korszerű haditechnikával, az se drágább mint a teljes hadrafogható korosztályok felfegyverzése, kiképzése stb.

kalapácstollú 2018.01.06. 14:03:21

@BOAR: Bakker, a hadkötelezettség nem csak a fegyveres harcot jelenti, hanem egy sor más kötelezettséget! Például orvosokat, ápolókat lehet kivezényelni kórházakba, tábori kórházakban! Villanyszerelőket, lakatosokat, hegesztőket, stb. javításra, karbantartásra. Sofőröket, gépjárművek vezetésére, informatikusokat meg...
....ááá, minek is írom! Ha valaki azt gondolja, a honvédelem nem áll másból, mint fegyverrel rohangálni egy mezőn!

A kis létszámú hadseregnek szüksége van nagy létszámú kiegészítő állományra! Fegyveresre is, de főleg nem csak fegyveresre!

taga20 2018.01.06. 14:13:26

@cicmen: azért retkes, te rohadék, mert a fityeszmaffiád szétveri, az olyan férgekkel együtt, mint amilyen te is vagy. na ezért retek ez az ország!

Pepibubó 2018.01.06. 14:14:55

@teéjesenmindegy:
Tragikomikus, amikor olyat "baloldaliznak" le, mint én, aki többet tettem a kommunizmus bukásáért, mint az, aki kommunista felmenői és saját KISZ-es (komcsi) múltját elhazudva, sorsolásos alapon felolvasott egy beszédet, amit nem is ő írt 28 éve. Aztán ebből él azóta is, és ápolgatja "kommunista-ellenes", hazug arculatát.
Aki nálam jobban utálta a kommunista diktatúrát, az hazudik. A mostani, éppen gyökeresedő baloldali diktatúrát is épp ezért utálom, tartom ellenfelemnek. A naivitásból vagy butaságból ezeket támogatókkal egyetemben.
Amúgy érdekes, hogy a baloldali, kommunista jellegről elfelejtettél szót ejteni. Csak mocskolódni tudsz, ahogyan a "nemzeti" kommunista elvtársaid, meg a félrevezetettjeik.

cicmen 2018.01.06. 14:16:44

@taga20: Te is elmehetnél a libsi hazaáruló rohadt anyádba, vagy beugorhatnál a Dunába, de akkor kidöglenének a halak a retkes büdös testedtől! Rohadj meg!

BOAR 2018.01.06. 14:18:17

@kalapácstollú:
Ja...
Mivel tele vagyunk állástalan orvosokkal, villanyszerelőkkel és sofőrökkel, nyilván van kit kivezényelni ...
Azt felejted el, hogy egy széltében ötszáz kilométeres országban élünk. Mennyi idő alatt haladna át ezen egy olyan állam hadserege akik komolyan gondolják az inváziót?
Két nap?
Persze, vannak próbálkozások bevonni a polgári lakosságot olyan feladatokba, amelyek elvégzését joggal várnák el az államtól a befizetett adójukért cserébe. Írjuk össze a teherautókat, terepjárókat, nagyobb vizijárműveket stb. De ez elég komoly társadalmi ellenállásba ütközik.
Majd valaki kijavít, ha tévedek, de ha jól gondolom, a modern hadseregekben egy fő harcoló katonára legalább két-három polgári "kiszolgáló" tartozik. A létszám tehát adott, ezért nem kell további civileket berángatni-belerángatni.

Che21 2018.01.06. 14:23:25

Állandóan azon sírtok, hogy a határon túliak 98%-a a Fideszre szavaz, most meg azt állítod, hogy a csaucseszku diktatúrára emlékezteti őket.

Tényleg nem tűnik fel az ellentmondás?

Csodálkoztok, hogy a józan eszű vidéki nem szavaz egy ilyen hülye bagázsra?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 14:31:37

@Pepibubó:

Kényszerkepzetekkel nehez vitaba szallni!

A tarsadalmi tulajdon kerdesehez annyit, hogy a rendszervaltas előtt zömeben megvolt. A rendszer vegefele beindult a spontan privatizacio, kihasznalva a joghezagokat, majd a rendszervaltas utan ez egyre iranyitottabb, központilag vezerelt lett. Ezt az Állami Vagyonügynökség és utódszervezetei bonyolították le. Sőt volt meg reprivatizacio is, melynek soran az 1939–1990 között a magyar állam által igazságtalanul elvett magántulajdont juttattak vissza kárpótlásául kiadott kárpótlási jegyek ellenertekekent.

Azert volt privatizacio, mert volt privatizalható állam tulajdon.

taga20 2018.01.06. 14:31:58

@cicmen: mi van savazóbácsi? be ne add a kulcsot itt a nagy erőlködésben nekünk:))

szükség van a maffiának, az ilyen hulladék nyugger harcosokra. úgyhogy rileksz!

rallus 2018.01.06. 14:32:11

"Nem akarok több katonát látni" - jelentette ki 1918. november 1-jén az őszirózsás forradalom nyomán alakult Károlyi-kormány hadügyminisztere, Linder Béla . Aztán a gyakorlatilag fegyver nélkül, üres zsákkal induló románok Budapestig jutottak...és vittek mindent..
BOÁR őseit persze garantáltan itt hagyták....

febiha 2018.01.06. 14:34:10

@kalapácstollú: Svájc közismerten alacsony GDP-jének közel 2%-át költi védelemre, a közismerten korrupt környezetben biztosan nagyon alacsony hatásfokkal. Magyarország 2015-ben 0,76%-át költötte, a közismerten korrupciómentes közegben nyilván nagyon magas hatásfokkal. Komolyabban: azt állítani, hogy a svájci hadsereg "ütőképesebb" (így egyszerűen), eléggé érdekes megfogalmazás. Pontosabban: Svájc ütőképes fegyveres erővel rendelkezik, Magyarországon ilyen nincsen, hiszen az a 0,76% - mintegy 240 milliárd - is lényegében a túlduzzadt személyi-vezetői állomány fenntartására megy el, más semmi. (Talán a Gripen-századtól eltekintve.) Milícia hadsereg nélkül márpedig teljesen értelmetlen. Ki ellen vethető be?

kalapácstollú 2018.01.06. 14:34:49

@BOAR: "Mivel tele vagyunk állástalan orvosokkal, villanyszerelőkkel és sofőrökkel, nyilván van kit kivezényelni ..."

A hadkötelezettség nem (csak) az állástalanokra vonatkozik. Ha jól fizető állásod van, a hadkötelezettség akkor is vonatkozik rád. Háborús helyzet esetén a magánpraxis nem élvez elsőbbséget a hadkötelezettséggel szemben.

"Mennyi idő alatt haladna át ezen egy olyan állam hadserege akik komolyan gondolják az inváziót?
Két nap?"

Hadkötelezettség nem csak arra az esetre vonatkozik, ha éppen nem vagyunk katonai szövetség tagjai és egyes egyedül állunk szemben egy nálunk jóval nagyobb katonai erővel. A délszláv háborúk idején is elég közel volt Magyarország, hogy belerángassák egy konfliktusba. Szerencsére megúsztuk néhány átlőtt aknagránáttal. Ha kiszélesedik a konfliktus, nem hiszem, hogy a szerb erőknek lett volna annyi tartalékuk, hogy két nap alatt lerohanják az országot. Viszont konfliktus attól még lehetett volna és olyankor nem hátrány a mozgósítás.

kalapácstollú 2018.01.06. 14:37:58

@febiha: A mozgósíthatóság nem csak szervezett fegyveres ellenállást jelent. Ha szerinted nem igaz, hogy a svájci hadsereg ütőképesebb a magyarnál, azzal én nem igen tudok mit kezdeni. Mindenesetre azzal sem értek egyet, hogy minél gyengébb a haderőnk, annál kevésbé próbáljuk felkészíteni a polgárokat a háborús vészhelyzet túlélésére. Mert kb ezt írtad most, ha nem is ezekkel a szavakkal.

taga20 2018.01.06. 14:45:40

@kalapácstollú: "Ha szerinted nem igaz, hogy a svájci hadsereg ütőképesebb a magyarnál, azzal én nem igen tudok mit kezdeni."

te szerencsétlen agyhalott fityeszdroid, te nem vágod az iróniát abban, amit írt?

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 14:50:12

@BOAR:

"......ha megint hadkötelezettség lesz, a magyar hadseregbe kell bevonulni...ugyanolyan alkoholista, munkakerülő semmitérőbundájú tisztek keze alá mint anno az átkosban."

Nagyon remelem, hogy nem kell sort keriteni az altalanos hadkötelezettseg ujboli bevezetesere!
Ma mar azonban sokkal nagyobbak a követelmenyek mind a hivatasos, mind a szerződeses allomannyal szemben. Elmeleti, fizikai allokepessegi es erkölcsi szempontbol egyarant. Az elmult rendszerben az allomany egy resze erősen kontraszelektalt volt, nyilvan ez is hozzajarult rossz tapasztalatokhoz.

"Másrészről egy demokráciában felnőtt nemzedék a seregben sem fogja tisztelni az államot, megtanulni a hazaszeretetet."

A hazaszeretetre nevelest sokal korabban kell elkezdeni. Ezt szolgalja az iskolai honvedelmi neveles, ha jol csinaljak!

"Előfelvételisként lehúzott egy év katonaság után igen furcsa volt beülni újra az iskolapadba."

Elhiszem, hogy nem mindenkinek egyforman működik ez a dolog. Született pacifistaknak /akiket egyebkent tisztelek/ nyilvan nehéz, de nekik is vannak alternativ megoldasok. Valamit azert tanulhatunk mas orszagok gyakorlatabol, ahol ez nagyon jol működik.

Pepibubó 2018.01.06. 14:50:12

@atomic power 1986DucaDuca:
Kitűnő példa az írásod arra, hogy - a szégyenszemre nálunk a legkevésbé nyilvánossá tett ügynökaktákon kívül - mi az oka a jelenlegei, "nemzeti"-nek hazudott, baloldali tekintélyuralomnak: fogalomzavar fogalomzavar hátán!

Ami 1990-ben az ÁVÜ vezényletével, a közeli Duna parton négyszemközt sétálgatva nyugati befektetőkkel lezajlott, az nem "privatizáció" volt, hanem a kommunista maffia tulajdonjogának átjátszása. Például a természetes széndioxid mezők örökös kiaknázási jogának 1, azaz egymillió dollárért történt "eladása".
Történt ez továbbá "E-hitel" fejében is, 0 azaz nulla forintért mi kutyánk kölyke elvtársaknak is, a politikai hatalom magánkézbe játszásának jegyében.
A "kárpótlásról" meg annyit - mint közelről érintett -, hogy undorító színjáték volt az is, mint minden, amit a hazai kommunisták műveltek, művelnek orbánnal bezárólag.

BOAR 2018.01.06. 14:50:55

@kalapácstollú:
Nem a magánpraxisról van szó hanem arról, hogy a jelenlegi szakképzett eü állomány ahhoz is kevés, hogy az ügyeleti rendszert el tudja látni...
A szerb erőknek nem volt célja lerohanni az országot. Ha valakinek ilyen szándékai vannak, nyilván nem olyankor teszi amikor a belső problémákra kellene összpontosítani. Ha egy olyan országot akarnak elfoglalni ami egy nagyobb katonai szövetség tagja, azt szvsz. csak villámháborúval lehet megoldani, egy elhúzódó konfliktusnál megmozdul a szövetség lassan reagáló gépezete és akkor már késő.

BOAR 2018.01.06. 14:54:48

@atomic power 1986DucaDuca:
Ebben az országban nem hiszek a "magas követelményekben". Abban hiszek, hogy ezek csak papíron léteznek. Amikor lasszóval kell összefogdosni a katonákat akkor nem gondolom, hogy komolyabban vennék a követelmények teljesítését mint az élet bármely más területén ebben a velejéig korrupt országban.

kalapácstollú 2018.01.06. 15:00:37

@BOAR: nem érted, hogy háború esetén a hadkötelezettség az első? Ez nyilván nem azt jelenti, hogy mindenki, az utolsó szál emberig a betegeket fogja ellátni, de bizony a helyzet súlyosságától függően lennének átvezénylések. Hiába hiányszakma, de százával-ezrével érkeznek a sérültek, akkor el kell látnia őket valakinek: orvosnak, ápolónak - vagy jobb híján a tesitanárnak.
"A szerb erőknek nem volt célja lerohanni az országot. Ha valakinek ilyen szándékai vannak..." Hadkötelezettség nem csak akkor áll fenn, ha valakinek az a nyilvánvaló célja, hogy lerohanja az országot. Számos egyéb háborús vészhelyzet előfordulhat. A példát azért írtam, ha ott kiszélesedik a konfliktus és nagyobb mértékben érinti hazánkat, akkor fennállhatott volna a mozgósítás.

"Ha egy olyan országot akarnak elfoglalni ami egy nagyobb katonai szövetség tagja, azt szvsz. csak villámháborúval lehet megoldani, egy elhúzódó konfliktusnál megmozdul a szövetség lassan reagáló gépezete és akkor már késő."

Ha a NATO tagjaként veszünk részt egy háborúban, akkor is vonatkozik ránk a hadkötelezettség, akkor is előfordulhat, hogy a háborús helyzet az ország közelében lesz - vagy éppen a területén.
Azon kívül nem tudjuk mit hoz a holnap, a történelemben akad rá példa, hogy egy katonai szövetség egyik tagjának a másikkal akad konfliktusa. Tudtad, hogy a hadkötelezettség ilyen esetben is érvényes ránk? ;)

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 15:37:16

@Gendibal UK:

"A jelenlegi munkakörnyezetemben senki nem volt katona, de ennél jobb munkatársaim soha nem voltak - ellentétben azzal, amikor kb. 20 évvel ezelőtt voltak katonaviselt kollégáim, akik nem tudtak együttmúködni senkivel."

Az, hogy valaki nem volt katona, az nem zarja ki, hogy jó munkatars legyen. Es a forditottja is igaz!

"Vagyis az első kijelentés egy hatalmas csacsiság, a katonaság nem farag csapatjátékost senkiből."

Vannak olyan emberi tulajdonsagok, amelyek valakit egy közösseg hasznos tagjava emel es jó csapatjatekossa tesz.

Az egyik ilyen az alkalmazkodasi keszség. Amikor a fiatal bekerül egy erősen hierrarchizalt szervezetbe, az komoly alkalmazkodasi kenyszer. Nagyon komoly atmenet a civil eletből egy katonai drillbe. Ha itt megfelel, a kesőbbiekben mar nem boritja ki egy valtozas. Mindez magabiztossa is teszi. A magabiztossag pedig növeli a kreativitasi keszseget.
A hadseregben siker csak közös fellepessel lehetseges. Itt együttműködesről és nem versenyről, egyenieskedesről van szó. A katonai gyakorlatok soran, melyek a legnagyobb fokú együttműködest feltetelezik, ezen tulajdonsagok esszenciaja kell hogy ervenyesüljön.

Az együttmüködes feltetele, hogy a katonak között megfelelő legyen a kommunikacio. Ennek nýiltnak, őszintenek kell lennie, mert csak ez erősíti a bizalmat közöttük. Bizalom nelkül nem lesz megfelelő az együttműködes, elkötelezettseg a feladatok vegrehajtasában.

A hadsereg bekeben is veszelyes üzem. Gyakorlatokon a varatlan helyzetek , gyors, kreativ, megoldasokat igenyelhetnek.

A minősegi katonai kikepzes kitartasra nevel. Személyiségtípustól, neveltetéstől is függ, hogy ki hogyan éli meg a katonai kikepzest, es ebből a civil eletben mennyit hasznosit.

2018.01.06. 15:41:16

@cicmen: hát egy biztos, az a felmérés nem hazudott :)

Fazakas László 2018.01.06. 15:44:43

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Ejha!
Ha már a saját nevedet szégyelled, te Tarlos városát összeszaró kutya, akkor ne handabandázz ide hülyeségeket!
1. Én egyáltalán nem csodálom Izraelt, de a tények attól még tények! Ha még nem hallottál a történelemben és bibliában a filiszteusokról, - no meg arról, hogy a zsidó népség csak ide-oda kószálgatott valaha a sivatagban, mert a fáraók szinte mindenünnen kiűzték őket, mint szemét hazátlan népséget!
-és>"az izraeli hadsereg nem lölöldözi le "rendszeresen" a palesztinokat"
Tudjuk, hisz a híradásokban néha bemutatott részletek csak mind film ... a hullák utána mind felkelnék a makettvárosok díszletromjai közt - és utána szépen hazamennek!
-"A valóságban ti (fideszesek meg kádáristák) soha nem szerettétek az erdélyieket" - Ebben is tévedsz de nagyon! Én sose voltam se kádárista, se fideszes, de gyökereim erdélyiek! Tehát - nekem aztán nem mondhatod, hogy sose szerettük a rokonainkat. Arra csak a buzi liberálisok (szdsz, lmp, momentum, vagy a dk) képesek! Engem a gyökereim simán oda kötnek - tehát KUSS!
"bizony a lányoknak is kötelező volt ám - bizonyos idejű sorkatonai szolgálat. "

Itt is hazudtál, fideszes. " -
Bizony - ha a butaság fájna, te itt simán ordíranál! Nekem egyik rokonom (lányÖ is volt katona Romániában. Csak azért nem küldöm el ide bizonyítandó az egyenruhás fényképét, mert neki is vannak személyiségi jogai! (na meg aztán - SEMMI KÖZÖD HOZZÁ!
Ha már ennyire ostoba vagy és buta, legalább a rendes neveden okoskodnál ide, ne egy bukott balos liberális faszdumán rugózz, hogy - "Tarlós elvtárs kutyaszaros városa". Hiszen demszky elvtársadnak idején még sokkal szarosabb volt a város, mert a hajléktalanok is rendesen tolták hozzá, és amit inkább a pofátokba kellett volna!

2018.01.06. 15:46:29

@atomic power 1986DucaDuca: ez mind addig nagyon mókás, amíg nem egy alulképzett ugráltat egy mérnököt. Egy darabig biztos vicces.

inteligencs elenzeki 2018.01.06. 15:48:54

Orbán a Ceaucescu :))) VVVeeeeehhheeeehheeeee ! Sírok gec. .

Csak érdemes volt ide bejönnöm.

Hamilcar Barkas 2018.01.06. 16:03:42

a kissé neurotikus Leopold Erika = teljes erdélyi magyarság (1.5 - 2 millió ember) ??? Ez igy rendben van Grabowszky?
akkor már jöhet a 23 millió is!

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 16:09:22

@Pepibubó:

Gratulálok eleslatasodhoz, hogy enyi fogalomzavart talaltál az elmúlt kvazi 30 év gazdasagtörténelmeben.

Azonban azon allitasodat, hogy a Kádar rendszerben a termelőeszközök nem tarsadalmi /allami/ tulajdonban voltak tudod -e valamivel igazolni?

Az 1988. évi, a Gazdasági társaságokról szóló VI. törvény, a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló 1988. évi XXIV. törvény és az 1989. évi XIII., Átalakulási törvény előtti időkre gondolok. Ugyanis ez volt a vitank kiindulópontja!

Sajnálom, hogy a karpotlas szamodra nem sikerült, én nem voltam benne erintve, reszleteket nem tudok.

teéjesenmindegy 2018.01.06. 16:20:11

@Pepibubó: Kb. semmi értelme nem volt annak amit hozzámszóltál.
Hogy a picsába jött ide Orbán, mert gondolom ő az, aki felolvasott 28 éve valamit, és tagadja a kiszes múltját? Beszéltem én róla?
Az a másik, hogy rugózol a megnevezésen. Maradhatunk a fidesznáci - vs. balliberált megnevezésnél, de lehet narancs vs. szivárvány, alma v. körte bármi.
Simán ostoba vagy, meg a elvtársaid is. Erről írtam. Erre ostobaságodban az a válasz, hogy te nem vagy baloldali... Bravó. Teljesen mindegy minek definiálod magad. Amíg arról magyarázol, hogy diktatúra van, addig elsősorban ostoba vagy, nem akármilyen oldali.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 16:25:08

@BOAR:

"Ebben az országban nem hiszek a "magas követelményekben". Abban hiszek, hogy ezek csak papíron léteznek."

Ez elegge nihilista felfogasnak tűnik. Sajnálom, ha depressziós vagy es ilyen dekadens modon viszonyulsz a valosaghoz! Nem lehet könnyű igy élni!

Pepibubó 2018.01.06. 16:25:37

@atomic power 1986DucaDuca:
Ha nem volna tragikus, inkább azt mondanám, móka, kacagás, amit a szöveged inspirál.
Mivel tudom bizonyítani, hogy nem a társadalom volt a tulajdonos a kommunista diktatúrában? Olyan ez, mintha azt kérdeznéd, mivel tudom bizonyítani, hogy nem demokrácia, tehát nem néphatalom volt 1990. előtt.
Nem, nem volt az a kommunista, vasfüggönnyel díszített diktatúra, amit 300 ezer leigázó szovjet fegyveres a 2000 tankjával kényszerített hazánkra. Örülök, ha segítettem a válasszal.

vénkujon 2018.01.06. 16:42:15

utyanmár. ez a sulis military csak kampányfogás. igazából harczidisznó-egységeket fejlesztünk. már elkeszdödöt a kondalégió kiállitása. akor leszek kiváncsi a lipsik jajongására amikor a kósa-csányi egyesitet malachadtest felvonul úgy két év múlva aug. 20án!!! köszönjűk a Nemzeti kórmánynak, és Órbán Viktor Miniszerelnők Úrnak! a haza nem lehet elenzékbe

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 16:43:37

@Pepibubó:

"Mivel tudom bizonyítani, hogy nem a társadalom volt a tulajdonos a kommunista diktatúrában?"

Azzal, hogy , megnevezed azokat az oligarchakat, akiknek a tulakdonaban voltak a termelőeszközök. Ilyen ehyszerű az egesz. S ennek semmi köze a demokracia kerdeshez!

2018.01.06. 16:44:33

Anno 8-9 éves gyerekként kivezényeltek minket a városi stadionba, majd tovább egy utcára, mert oda érkezett, majd ott autókázott a nagy vezér, Ceausescu, és nekünk vezényszóra kellett virágot rázni meg örülni neki. De akkor még kommunizmus volt.
Hasonlónak voltam szemtanúja felnőttként, amikor Nagycenken rendeztek valami kihelyezett ülést. A helyi iskola tanírója terelgette oda az úgyszingén 8 év körüli gyerekeket, hogy adjanak át virágot Viktor bácsinak, és ezt akkor a hírtv élőben kellett közvetítse (akkor még nem lehetetf tudni, hogy ki a g##i...).
A kettő ugyanaz a műfaj, noha a nagycenki az kisebb volumenű volt, az tény.

teéjesenmindegy 2018.01.06. 16:56:38

@kermi: Gondolom az amerikai elnöknek meg a német kancellárnak az ünnepi köszöntőjére úgy tolonganak a 8 éves gyerekek.
A nagy különbség, hogy ha csauéra nem ment a gyerek, akkor sittre vágták az egész családot. Vagy lelőtték.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 17:03:38

@karandash:

"ha beszélsz román emberekkel, akkor azt fogod hallani, hogy mennyivel jobb volt Ceausescu alatt."

A ķözvélemenykutatasokat ismerem. Ezek szerint a lakossag több, mint fele nosztalgiqval gondol vissza a Ceausescu rendszerre.

Netuddki. 2018.01.06. 17:40:54

@kalapácstollú: "Svájcban például minden férfi tartalékos katonának számít 32 éves koráig és rendszeresen képzéseken kell részt venniük. Otthon tartják fegyvereiket, egyenruhájukat, még a lőszert is."

Nem is meri az állampolgárokat egyik svejci politikus se hülyének nézni...

megamedve 2018.01.06. 17:46:17

@cicmen: tetű az a pár ezer retkes élőlény, aki ott vizipólózik a szifiliszes töködön.
Ez egy retkes ország, retkes IQ mentes emberekkel, akiket hülyít egy bűnöző banda.
Ha nem lennék 50, és nem lenne biztosan kiépített egzisztenciám (amit nekem sajnos 30 év alatt sikerült csak, nem 2 alatt, mint a nemzet gázszerelőjének, vagy a nemzet vejének), el is pucolnék. Csak van annyi tartás bennem, hogy a fiamat nem engedem a buzi náci felfogásotokra nevelni. A lányomat is úgy neveltem, hogy 25 évesen magától rájött, hogy ez egy tetű ország, és elpucolt innen, a fiamat is így fogom, én már túl vagyok azon, hogy lépjek, de ettől még meg van a véleményem rólatok.

taga20 2018.01.06. 17:59:01

@megamedve: nagyjából egy csónakban evezünk, de az ünnepek alatt arról beszélgettünk az asszonnyal, hogy ha a fityeszmaffia behúzza 2/3-dal áprilisban, akkor egzisztencia ide vagy oda, de tipli innen, mert akkor ez kell a népnek.

8 éve mindig azt mondjuk, hogy nincs lejjebb, aztán van. egyszer majd azt vesszük észre, hogy má nem az eu tagjai vagyunk, és újból ruszkit kell tanulni a purdéknak.

taga20 2018.01.06. 18:09:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mondhatod ezt egy tornából felmentett fityeszdroidnak, úgy se érti.

2018.01.06. 18:14:37

@Fazakas László: " Én sose voltam se kádárista, se fideszes, de gyökereim erdélyiek!"

Jaj, nehogy már agyvérzést kapjál itt nekem a nagy vergődésben... Lehet, hogy a gyökereid erdélyiek, csak nem biztos, hogy miattuk lettél ekkora gyökér. A mocskos náci környezeted tett azzá, miután a gyenge értelmi képességeid miatt nem voltál rá immunis.
Ja, és ha nem tetszik a nevem, akkor ne olvass liberális blogokat, ha meg ostoba fideszes vagy, akkor ne kommentelj ide baromságokat, te nagy Románia-szakértő.
Most finoman csak annyival fejezem be részedre, hogy kinyalhatod a seggemet (vagy ahogy a gyökereidnél szokás mondani: sugi pula).

Pepibubó 2018.01.06. 18:20:55

@atomic power 1986DucaDuca:
Utoljára válaszolok, mert szórakozol velem. Már hogyne lenne demokrácia kérdése, hogy a "társadalmi tulajdon" valóban a nép kezében van-e.
Böngészd végig a kádári diktatúra fő elvtársainak névsorát a vidéki párttitkárokig, pártbizottsági funkcionáriusokig - Orbán papa és mama például - , aztán látni fogod, kiké volt a "nép" vagyona. Jó keresgélést! Nagyjából azoké volt, akiké a "privatizáció", azaz kommunista vagyonmentés után lett. Orbán papa kőbányája például.

2018.01.06. 18:30:17

@atomic power 1986DucaDuca: Eléggé elvont nézeteid vannak a demokráciáról, de miután fullba nyomod az Orbán-propagandát, ezen nem csodálkozom. Jobb, ha tőlem tudod, hogy a szeretett rezsimed full nemzeti-kommunista, az meg hogy nem tett még olyat, mint Ceausescu, az azért van, mert nem merik. Lásd Szerbia esetét a balkáni háborúban. Sokkal egyszerűbb Hitler után fanatikus hülyékké nevelni az állampolgárokat, aztán arra hivatkozni, hogy megválasztottak titeket. Ezzel meg az EU nem tud mit kezdeni, egyelőre. De, és már máskor is mondtam, ha ezek elekezdenék terelni újfent a zsidókat (libsiket, migránsokat, civileket, demokratákat, melegeket, cigányokat), akkor ti ott örömködnétek az ablakokban, mint 1944-ben.

BOAR 2018.01.06. 18:36:05

@atomic power 1986DucaDuca:
Ez nem nihilizmus öreg, ez realizmus.
Állandóan szembesülsz vele amikor az idióta követelményeknek megpróbálsz megfelelni ezért mindenféle oktatásokra és vizsgákra küldöd az embereidet aztán látod, hogy a kijelölt vizsgabiztos a gyakorlott gépkezelőidnek maximum szalutálva jelenthetne, mindenféle hatóság jön hozzád ellenőrizni és az ellenőrök sincsenek tisztában a legújabb jogszabályokkal. Látod, hogy boldog-boldogtalan oktat drága pénzen-teheti, úgy hozzák a jogszabályokat, hogy szükség legyen rájuk-aztán a vizsgákon nulla tudással is átmegy mindenki.
De ebben benne kell élni. Aki csak papíron/monitoron látja a dolgokat, annak könnyebb hinni mint találkozni a valósággal.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.01.06. 18:52:41

Jó estét gyökerek!

Orbán fossá veri az "ellenzéki" valójában hazaáruló köcsögöket Vonával egyetemben :)
További szép estét.
Köcsögök

taga20 2018.01.06. 18:55:58

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: szeva köcsög, milo már vár egy cumira!:)))

Pepibubó 2018.01.06. 18:56:43

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:
Kossuth nevével takarózik valaki, ilyen stílussal. Itt tart a haza. Bravó Orbán ügynök!

Pepibubó 2018.01.06. 18:58:16

@taga20:
Ne szerezz neki örömet! Már kezdi beleélni magát :-)

taga20 2018.01.06. 19:02:29

@Pepibubó: a jó szívem fog a sírba vinni, az!:)))

teéjesenmindegy 2018.01.06. 19:03:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Olyan sincs, hogy katona, te barom. Az előbb már megbeszéltük

teéjesenmindegy 2018.01.06. 19:06:20

@megamedve: Ja, a nyugdíjadat meg fizesse aki itt maradt ugye? Te apák szégyene.

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 19:07:59

@Pepibubó:

Egyes allami vállalatok vezetői a kadari puha diktaturaban is ismerték a stroman ceg fogalmat es az offshore szamlakat. Nyereseges üzleteket szerveztek ki, olyan nagysagrendben, hogy az allami költsegvegeet is megingattak. Mindez a legfelsőbb allami -es partvezetes gyengesege miatt ert el ilyen nagysagrendeket. A pénzhez nem törvenyesen jutottak, mert arra nem volt lehetősegük a tulajdon szerkezet jogan. Erre csak akkor kerülhetett sor, amikor ezeket a vallalatokat atalakitottak gazdasagi tarsasagokká, majd privatizalták. Ez 1988-ban indult meg.

"Orbán papa kőbányája például."

1992-ben szerzett többsegi tulajdont benne a privatizacio soran.

teéjesenmindegy 2018.01.06. 19:17:26

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
" ha ezek elekezdenék terelni újfent a zsidókat (libsiket, migránsokat, civileket, demokratákat, melegeket, cigányokat), akkor ti ott örömködnétek az ablakokban, mint 1944-ben."
És ezt mégis mire alapozod, te idióta? Mert te eldöntötted, hogy ezek vagy azok ilyenek, ugye? Az a vicces, hogy nem is veszed észre, hogy te vagy a legnagyobb náci te szerencsétlen vén barom

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 19:23:50

@BOAR:

"Ez nem nihilizmus öreg, ez realizmus."

Nyilvan van a sajt területeden olyan tapasztalat, ami alatamasztja az altalad leírtakat. Azonban tudni kell sulyozni a negativ tapasztalatokat es el kell tudni helyezni szélesebb spektrumban. Persze, előfordulhat olyan szerencsetlen helyzet egyénileg, hogy a negatív tapasztalatok sürűsödnek össze. Ezert van a parlamenti valasztas, hogy aki ugy erzi, hogy rosszul mennek a dolgok az ennek megfelelően szavaz. Mi, valamennyien döntünk a sajat jövőnkről.

Oxica 2018.01.06. 19:33:42

@taga20:

Szeva, haver. Most itt nyomod? Jöttem erősítésnek, mert látom a narancs bolsevikok habzanak rendesen. :)

atomic power 1986DucaDuca 2018.01.06. 19:38:56

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

"Jobb, ha tőlem tudod, hogy a szeretett rezsimed full nemzeti-kommunista, az meg hogy nem tett még olyat, mint Ceausescu, az azért van, mert nem merik."

Ez a te velemenyed, jogod van hozzá! Ha azt allítod, hogy piros szemű elefantokat lattál röpködni az égen, ahhoz is jogod van.
Egyebkent meg nem az szamít, hogy minek tartasz egy rezsimet, hanem az, hihy az a reusim mit nyujt a népnek.

"Sokkal egyszerűbb Hitler után fanatikus hülyékké nevelni az állampolgárokat, aztán arra hivatkozni, hogy megválasztottak titeket. Ezzel meg az EU nem tud mit kezdeni, egyelőre."

Azert van az ellenzék, hogy felvilagositsa a fanatikis hülyéket! Szabad a pálya. Ha ez nem megy, akkor az ellenzékben van a hiba. Az EU meg nem szolhat bele, hogy kit választanak meg.

"De, és már máskor is mondtam, ha ezek elekezdenék terelni újfent a zsidókat (libsiket, migránsokat, civileket, demokratákat, melegeket, cigányokat), akkor ti ott örömködnétek az ablakokban, mint 1944-ben."

Ilyen csak a te kenyszeres kepzeletedben van! Ilyen nem lesz!
Baratom! Te nem ismersz engem! Ha ilyen valami csoda folytan mégis előfordulna, elsők között lepnek fel az olyan hatalom ellen. Lehet, hogy hamarabb, mint te!

taga20 2018.01.06. 19:50:48

@Oxica: ja egy ideje itt káromkodom:) ja és itt vannak fityeszdroidok és a bolhás se bassza itt a rezet:)

örülök, hogy látlak!:)))

taga20 2018.01.06. 19:53:30

@atomic power 1986DucaDuca: "Ilyen csak a te kenyszeres kepzeletedben van! Ilyen nem lesz!
Baratom! Te nem ismersz engem! Ha ilyen valami csoda folytan mégis előfordulna, elsők között lepnek fel az olyan hatalom ellen. Lehet, hogy hamarabb, mint te!"

taga20 2018.01.06. 19:54:33

@taga20: ezen szarrá röhögtem magam! ez úgy kamu, ahogy mondjuk a rezsicsökkentés!

teéjesenmindegy 2018.01.06. 20:10:14

@taga20: Kamu a rezsicsökkentés? De hát elvtárs, eddig azt mondtátok, hogy a rezsicsökkenés miatt nincs karbantartás a cégeknél, ezért fog minden összedőlni. Most akkor kamu?

2018.01.06. 20:29:07

@taga20: "elsők között lepnek fel az olyan hatalom ellen"

Ismerlek, mert fideszes vagy és ez nekem elég. Lószart lépnél te fel a Párt ellen...
Most sem lépsz fel sehol, amikor adófizetők pénzén toljátok a zsidóellenes kampányt. Csau is folyton az imperialisták ellen akart harcolni, mint a vezéred. Fanatikus vagy, itt tolod a propagandát, mert közetek senkinek nincs szava, némán egyetértenek vele. Csak ti szeretitek vitának álcázni a bulshitet és terjeszteni hangszorókban, mint Észak-Koreában. Átlátok rajtatok, nyomorultak.

2018.01.06. 20:30:29

@atomic power 1986DucaDuca: " "elsők között lepnek fel az olyan hatalom ellen"

Ismerlek, mert fideszes vagy és ez nekem elég. Lószart lépnél te fel a Párt ellen...
Most sem lépsz fel sehol, amikor adófizetők pénzén toljátok a zsidóellenes kampányt. Csau is folyton az imperialisták ellen akart harcolni, mint a vezéred. Fanatikus vagy, itt tolod a propagandát, mert közetek senkinek nincs szava, némán egyetértenek vele. Csak ti szeretitek vitának álcázni a bulshitet és terjeszteni hangszorókban, mint Észak-Koreában. Átlátok rajtatok, nyomorultak.

2018.01.06. 20:31:10

@taga20: Bocsi, az előbbi a trollnak ment.

2018.01.06. 20:35:07

@teéjesenmindegy: Még mindig itt vagy, te nyomorék fideszcsicska? Most már egész biztos, hogy szereted a libsi bránert. Hát tőlem nem kapod meg, ha reggelig is itt ajvékolsz, hogy Orbáneszku nem Csauseszku.

taga20 2018.01.06. 20:35:31

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: vágtam haver.
nem gondoltam, hogy hirtelen meghülyültél volna, vagy bekopogtatott a tek:)))

taga20 2018.01.06. 20:36:53

@teéjesenmindegy: te egyébként kurva vagy, hogy szobára akarsz mindenkit küldeni?

taga20 2018.01.06. 20:40:07

@teéjesenmindegy: te szarházi, most pont rátapintottál a lényegre, de te akkora barom vagy, hogy ezt sem érted!

teéjesenmindegy 2018.01.06. 21:05:16

@taga20: A kurvák szobára mennek, nem küldenek oda másokat.
Látom összejöttetek szépen, mehetnétek mind a hárman. :D A három vén buznyák.

Szóval, akkor most volt rezsicsökkentés, vagy nem volt? Annyira kínoz a kérdés.Világosíts már fel, mert a végén még azt hiszem, hogy hazudtok is, nem csak ostobák vagytok.
1. Azt ajvékolja ezer nyugger, hogy nem volt rezsicsökkentés, mert többet fizet.
2. Mások azt magyarázzák, hogy persze, volt rezsicsökkentés, de az is azért, mert lement a világpiacon az ára mindennek
3. Aztán a harmadik brigádotok meg azt mondja, hogy a csökkentés miatt mennek tönkre a cégek, és minden infrastruktúra tönkremegy.
Magyarázd el mester, mert akárhogy nézem, ezek az állítások ütik egymást, nem is kicsit.
Abba tényleg nem merek belegondolni, hogy esetleg hazudtok :D

teéjesenmindegy 2018.01.06. 21:11:15

@taga20: Ismerkedünk? :D Nem elég a két másik vén barom? Beütött a viagra?

taga20 2018.01.06. 21:17:26

@teéjesenmindegy: feltettem egy egyszerű kérdést. válaszolj!

egyébként, nem akarok veled megismerkedni, ne félj.

én februárban leszek 49, csak hogy ne fosd össze a gatyádat, ha valami személyest kérdez valaki tőled.

teéjesenmindegy 2018.01.06. 21:22:37

@taga20: Én meg feltettem 5 bonyolultabb kérdést. Válaszolj!

taga20 2018.01.06. 21:27:28

@teéjesenmindegy: mi volt az az öt? érdekelne. válaszolni fogok.

természetesen, ha te is válaszolsz az én egy darab egyszerűmre.

áll az alku?

teéjesenmindegy 2018.01.06. 21:33:19

@taga20: Figyelj faszfej. Mondom, hogy nem ismerkedek. Én leszarom, hogy hány éves vagy, az eddigi egymillió kommentedből eddig is sejteni lehetett. Élő bizonyítéka vagy, hogy kevés ésszel is el lehet élni jó sokáig.
Ott van fent az a 4-5 kérdés, most komolyan másolgassam be ide?

50 éves vagy, és párhuzamokat vonogatsz a 80as évek romániájával? Szenilis vagy kicsit? Elfelejted, hogy volt polgári védelem szakkör, meg MHSZ? És nem dőlt tőle össze a világ.

taga20 2018.01.06. 21:55:52

@teéjesenmindegy: figyelj agyhalott szétbaszottseggű milo imádó.
veled szerintem maksz egy csapat nagyfaszú migráncscsapat szeretne ismerkedni.

ilyen kommenteket, mint amilyeneket te tolsz, én is tudok.

teéjesenmindegy 2018.01.06. 22:03:25

@taga20: Ki a tököm az a milo?

"ilyen kommenteket, mint amilyeneket te tolsz, én is tudok."
nem apám. Te a legalja vagy, pont mint a kis barátod a kutyautáló nyugger. Ezekre a kommentekre vagy annyira büszke? Ez jött össze 50 év alatt? Szegény te!

"@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: szeva köcsög, milo már vár egy cumira!:)))"
"@cicmen: mi van savazóbácsi? be ne add a kulcsot itt a nagy erőlködésben nekünk:))
szükség van a maffiának, az ilyen hulladék nyugger harcosokra. úgyhogy rileksz!"

taga20 2018.01.06. 22:08:51

@teéjesenmindegy: ne csináld a hülyét droid! pontosan tudod ki ő.

ő az, akit imádtok, meg a gecit!

bocs én nem szemlézem, hogy te milyen szarságokat írtál.

a legalja te vagy ember, és a rohadt fityeszmaffiád!

megamedve 2018.01.06. 22:54:55

@teéjesenmindegy: Te komplett hülye vagy!
két dolog:
1, egy árva fillér se lesz a 15 év múlva ( afölött már hagyjuk) emberek nyugdíjára, csak majd a balfasz fidesz fröcsöghet majd azzal, hogy azért nincs, mert a szemét fiatalok magukra hagyták az öregeket (ide a bökőt, hogy jön majd ez a duma, talán ezért nem kellet volna a magánnyugdíjpénztári pénzeket elvenni, bocs ellopni)
2, én apák szégyene (szerinted , te balfasz) nem szorulok rá, még ebben a tetves retkes országban sem arra, hogy a gyerekeim tartsanak el öreg koromban, MERT volt annyi eszem, hogy az öngondoskodást nem bíztam se a tolvaj államra, se az életkezdő gyerekeimre.

Mindenki aki a fideszt támogatja: HÜLYE!!

Innentől leszarok mindenkit, én elleszek, ti meg szopjatok, bolondok.

taga20 2018.01.06. 22:58:29

@megamedve: az a hiba a logikádban, hogy ha nem lesz pénz sok mindenre 15 év múlva, akkor az orvosi ellátás se lesz korrekt, és akkor nem leszel el.

megamedve 2018.01.06. 23:08:44

@taga20: bocs, de ez most hogy jön ide?
Én 50 éves vagyok. Dolgoztam, vállalkoztam egész életemben. Ahhoz a generációhoz tartozom, aki a coccializmusban nőtt fel, de az élete első pillanatait már a "felszabadulás" után kezdte. Amikor bevonultam katonának,még elvtárs voltam, bent lettem bajtárs, majd mire leszereltem úr lettem (honvéd úr, tök jó nem?).
Hittem a rendszerváltásban, és lófasz nem lett belőle.
30 év tapasztalatával mondom, aki innen elmegy, annak igaza van. Ezt az országot rabul ejtette egy szemét, nacionalista, önző, geci, bűnöző banda, és mivel a nép nagy többsége egy primitív balfasz, ez még sokáig így is lesz. Nekem 20km, és auslander leszek, bár nagyon sok baráttal, akik nagy része még úgy beszél, mint te, vagy én. Én elleszek ott is, a gyerekeim eleve nem itt próbálják, ti meg....nos ti meg csak vergődjetek, meg higgyétek azt, hogy geciapátok mekkora isten.
Balfaszok.

taga20 2018.01.06. 23:16:00

@megamedve: majdnem mindenben igazad van, csak az utolsó soraidat nem tudom mire vélni.

miért vagyok balfasz?

teéjesenmindegy 2018.01.07. 01:18:52

@taga20: Hát, miért is gondoltam, hogy erre az egyszerű kérdésre választ adsz. Nem tudom, se a milot, se a droidot, hogy ki, de le is szarom

teéjesenmindegy 2018.01.07. 01:23:47

@megamedve:
1. Ne csak a nyugdíjról ugass te szarzsák! Bazmeg, elvárod, hogy legyen út, rendőr, iskola, tűzoltó, legyen kitanítva a két fattyad, azért, hogy elhúzzanak a faszba. Okos vagy, pont annyit érsz mint amit kineveltél, te sötét fasz.
2. Unalmas a nyugdíjpénztáras mantrátok. Fasza kis rendszer volt, hogy hitelből fizették a nyugdíjakat, közben meg valami számlán parkoltatták a pénzt - azt, amit nem fizettek be a nyugdíjkasszába.
3. Nagyon helyes, remélem mind elköltöd patikára

teéjesenmindegy 2018.01.07. 01:25:31

@taga20: Kicsi arra ez a blog, hogy leírják, hogy miért vagy te balfasz. Estig lehet sorolni :D

teéjesenmindegy 2018.01.07. 01:26:53

@megamedve: Hát, nem vagy sikeres ember, értjük. A kölykeid meg majd külföldön jutnak a sorsodra, és állnak bele a földbe. Nyilván pont ugyanolyan tehetségesek, mint a fater.

2018.01.07. 08:12:34

@teéjesenmindegy: Na, véglény batyufasz! Hiába fröcsögtél hajnalig, te szerencsétlen bértroll, Orbáneszku még mindig Csauseszku maradt. Eddig csak azt igyekeztél kidumálni, hogy miért jó, ha szétraboljátok az országot és hogy miért volt indokolt ellopni a nyugdíjakat. Csak éppen nem tudtad fehérre mosdatni a szerecsent, mert egy Orbán-trollnak senki nem hisz. Azért jó, hogy itt voltál, mert a libsik sokszor ki tudták törölni veled a seggüket, főleg én, cserépkancsó.

Fazakas László 2018.01.07. 15:32:06

Aki nem tud "romániául", az ne ugasson be ide "romániául".
Vonatkozik mindez természetesen a liberális síkhülyékre, magában Erdélyben még sohasem jártakra, illetve mindazokra az elég súlyosan agyavesztett töklámpákra, akiknek itt mindenki csakis fideszes vagy kádárista lehet ...
A cikk írója mire gondolt az "erdélyi magyarok" véleménye alatt?
Arra a néhány száz síkhülyére, a tamásgáspármiklósokra, akik nem igazán az erdélyi magyarság komoly része! Annak a kb. 4 milliónak csupán egy tíz-ezreléke se igazán kompetens eme vélemény alapos kinyilvánításában, csak a már itt - a helyi hazaárulók által lebutított gyökértelen senkik ...
Akiknek persze Románia se volt jó, mostanában meg Magyarország sem igazán jó!
De azok - rögtön átmehetnének tán - a Holdra!

Fazakas László 2018.01.07. 15:34:16

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
- " főleg én, cserépkancsó. "
Hát tényleg az vagy. Meg egy batyufasz!

Fazakas László 2018.01.07. 15:35:53

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Mit is mondott valamikor gyurcsányi elvtársad a hozzád nagyon hasonló szarjankóknak?
"El lehet innen menni kérem! Itt lehet bennünket hagyni!" -

Zoltan Hazafi 2018.01.08. 09:55:15

@cicmen: Aha... szóval mindenki tetű, csak te vagy a helikopter?

Zoltan Hazafi 2018.01.08. 10:00:11

@cicmen: Waze, te nagyon pörögsz... orvos látott már? Gazdád nyit hamarosan egy lómicsodát, oda mehetsz majd rehabilitálódni.

Kneppel Alexander 2018.01.09. 10:27:32

Erdélyi magyarok, ja mind vagy csak az aki éket verni kész boldogan és lám szinte minden itthonról szól, lehet nem szeretni a mostani rezsimet, de miért hazudnak az erdélyiekkel kapcsolatban? Mi volt előttük, "gyurcsányista maszopos-szadeszos" időkben, nem kellettek, most meg igen és ez a nagy bűn? Dühöngő gyűlölet minősíti az egyletet...

2018.01.14. 08:33:17

@Fazakas László: Bekaphatod, fidesztetű. Ne ugassál bele a magyarok dolgába, hanem Tusnádon okoskodj. Itt senki nem kíváncsi rád.

Fazakas László 2018.01.14. 16:56:28

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Nagyobb magyar vagyok mint te, kis vörösbuzi gyurcsányista balfasz!
Én azt a székely-magyar nevemet legalább büszkén viselem,
te meg - már kapásból csak szégyelled a saját tetű nevedet.
Csupán azért oly bátor az arcod - a demszky kutyaszaros városa nicknév mögé bújva.
Tusnádon viszont jókat lehet fürdeni és jó a Tusnad sör is! Te meg, komcsi tudatlan - azt miközben persze azt se tudod, merre van az a Tasnád ... Tusnád, Tosznád ... stb. Nyócelemis bunkóproli!

HAJRÁ FIDESZ!

2018.01.19. 19:40:07

@Fazakas László: Ja, fideszes székeky-cigány, aki hajánál fogva lerántja a nőt a cigó vezíred tusnádi fröcsögésén. Ez vagy te, román fideszes komcsi. Sugi pula la comunisti.
süti beállítások módosítása