B1 blogcsaládVona: Simicska legyen óvatos bármilyen leleplezéssel, mert Orbán szörnyű bosszút forral

Szelestey Lajos összeállítása

2017. december 27. - Szelestey
  • A Jobbik vezetője azt mondja, hogy ő a demokrácia utolsó bástyája Magyarországon.
  • Magyarország és Lengyelország autoriter-nacionalista, már csak látszatra demokratikus. Más vélemény szerint Orbán még nem lépte át a Rubicont, de Brüsszel a körmére koppint, ha megteszi.
  • Mit eszik a CSU a magyar miniszterelnökön?

 Die Presse

die_presse.jpg

Vona Gábor szerint nem kizárt, hogy Simicska kirukkol egy-két vaskos meglepetéssel, de mint mondta, ezt az üzletembernek meg kell fontolnia, mert Orbán heves bosszút készít elő. A politikus hozzátette, hogy a kormányfő nem demokrata, ám rendszere csak akkor omlik össze, ha meginog a népszerűsége. A Jobbik elnöke ezt a lapnak adott hosszú interjúban azzal indokolta, hogy a Fidesz a félelemre alapoz, ehhez pedig a migráció szolgál eszközül. A lakosság hisztérikus állapotban van, ugyanakkor nem látni érdemi kormányzati tevékenységet. Ebből következik, hogy ha a hatalom már nem tudja megnyerni az embereket, akkor vége az uralomnak. A beszélgetésben, amelyet az újság az első oldalán harangoz be, a politikus kitér arra, hogy a miniszterelnök aláássa a sajtó függetlenségét, a magántulajdont, a vállalkozás szabadságát, az állami szervek önállóságát. A civil szervezeteket és a tanszabadságot támadja. Már nincsenek demokratikus biztosítékok. Egyedül a Jobbiknak van esélye megbuktatni a hatalmat a választáson. Vona a demokrácia utolsó bástyájának nevezte saját magát.

Úgy értékelte, hogy a pártja elleni támadások már túlléptek egy bizonyos határt. A helyzetet úgy érzékeltette, hogy ő tisztán, úriemberként küzd, viszont olyan, mintha egy gépfegyverrel felszerelkezett maffiafőnökkel kell megküzdenie a szorítóban, ideértve, hogy aljas vádakkal, pl. homoszexualitással illetik. Orbán lelkileg akarja őt megtörni, a családját is figyelték. A politikus ezúttal is azt bizonygatta, hogy a Jobbik korszerű, hazafias, konzervatív párttá alakult át, hozzátéve, hogy ő maga soha nem tett antiszemita, rasszista, romaellenes kijelentéseket. Igaz, betapasztotta a fülét, amikor ilyeneket hallott, bár már akkor sem értett velük egyet. A Magyar Gárda ellenőrzése pedig annak idején kicsúszott a kezéből. Azon kívül Magyarországon a zsidóellenesség történelmi örökség, minden pártban jelen van. De a Jobbiknál ilyen kisiklások ma már nem történhetnek meg következmények nélkül.

 

FT

financial_times.jpg

Az ideológiák harcábán válik el a jövő, és a liberálisoknak sürgősen bizonyítaniuk kell, hogy a rendre épülő világ mindenki javát szolgálja. Ezt hangsúlyozza az elemzés, kiemelve, hogy az idén összeszedték magukat a liberális nyíltság hívei, hogy mozgósítsák erőiket az ellenoldallal szemben. 2018 valószínűleg a nagy összecsapás éve lesz. Előbbi táborba tartozik az unió, jónéhány európai ország, valamint Kanada és Japán. Az antiliberálisok vezére egyértelműen Trump, aki a világot nulla összegű játszmának tekinti. Az ő szemében a gazdaságban nem lehetnek győztesek vesztesek nélkül. Valamint minden országnak magának kell kikaparnia a gesztenyét saját maga számára. A 30-as években, majd a hideg háború idején már megtörtént, hogy az államoknak dönteniük kellett, milyen ideológia mögé állnak oda. A viszályt azután a nemzetközi színtéren fegyverrel vívták meg, közvetlenül, illetve helyettesek útján. A liberális kormányok odahaza igyekeztek visszaszorítani a fasizmussal, illetve a kommunizmussal érzett rokonszenvet. Ellenben a diktatúrákban teljesen elnyomták az eltérő nézeteket.

Most nincs jele annak, hogy háború törne ki a szembenálló felek között. Remélhetőleg nemzeti keretekben is elmarad a politikai erőszak. Három területen viszont folyik a csata: a nemzetközi intézményekben, lásd, hogy Trump be akarja dönteni a kereskedelmi világszervezetet. Egyidejűleg zajlik a szövetségek kialakítása. Az amerikai elnök inkább Putyin fel épít hidat és autokratákkal barátkozik, a Fülöp-szigetektől Szaúd-Arábiáig. Ahelyett, hogy megerősítené a kapcsolatokat a szövetségesekkel, vagy fenntartaná a NATO egységét. Magyarország és Lengyelország e tábor felé hajlik. De a legfontosabb hadszíntér a hazai politika. A populista nacionalizmus nagyrészt a rosszul kezelt pénzügyi válságból és abból meríti erejét, hogy nem jó válaszok születtek a gyors szerkezeti változásokra.

Hosszú távon reménykedhetnek a liberálisok, mert tartós károkat szenvednek azok az országok, ahol a bezárkózás támogatói vannak hatalmon, és amelyek elhagyják a liberális rendet. Ám ha összeomlik a liberális rend, megtarthatják az előnyöket azok a kormányok, amelyek már korán szakítottak vele. További fenyegetés, hogy az antiliberális tömb által elért rövid távú előnyök tovább állnak fenn, mint ameddig a liberálisok hatalmon tudnak maradni. Hogy ez ne így legyen, ahhoz a liberalizmusnak az eddiginél radikálisan haladóbb vonalra kell átállnia.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Európában nyomulnak a tekintélyelvű erők és még nincs meg a recept ellenük. Olyannyira, hogy ma már semmi kivetnivaló nincs abban, amit a minap Paul Krugman, a világhírű közgazdász írt a New York Times-ban, hogy ti. az USÁ-ból könnyen lehet új Törökország, vagy Magyarország, vagyis olyan állam, ahol formálisan van demokrácia, de a gyakorlatban autoriter rendszerként működik. Két éve még kinevették volna a véleményéért. Viszont ha Washington már nem a demokrácia szellemi fegyvertára, ahogyan egykor Roosevelt nevezte, akkor igencsak rosszul áll a demokrácia szénája a világban. Az EU-ban magyar-lengyel tömb alakul, időnként az új cseh vezetés támogatásával. Magyarország és Lengyelország már csupán formális demokrácia, az alapirányzat tekintélyelvű, nacionalista. Az új osztrák kormány részben magyar viszonyokat igyekszik teremteni, mármint az FPÖ, a Néppárt pedig becsukja a szemét a magyar demokrácia szétverése láttán.

A Kurz-Strache-tengely maga is mutat tekintélyelvű vonásokat, majd meglátjuk, ezek mennyire lesznek erőteljesek. Nem a legjobban alakulnak a dolgok az olaszoknál, hollandoknál, belgáknál, de még a németeknél sem. A frontot Macron tartja a franciáknál. Igazából az a veszélyes, hogy jobboldali-populista, sőt szélsőséges esznék és mozgalmat immár behatoltak a “normális” politikába. Egyelőre legalábbis. A hagyományos baloldali és liberális pártoknak nincs épkézláb gyógymódjuk a lemaradottak bajára. Nem tudnak elfogadható jövőképet kínálni. Ezért nemigen tudnak mit kezdeni a jobboldali populizmus nyomulásával, a feladatot alighanem a civil társadalomnak kell átvennie.

 

Guardian

guardian.jpg

Az újság úgy látja, a lengyel vitában nem az a lényeg, hogy az EU megbünteti az országot, hanem az, hogy a szervezet a saját egységét, integritását óvja. Azaz érvényt szerez az európai jognak, miután idáig példátlan módon beindította az eljárást, amely elvezethet akár Varsó szavazati jogának felfüggesztéséhez. A szélsőjobb persze dühöng a közösségi médiában, mondván, hogy itt az uniós behemót lecsap egy független államra, lábbal tapodja annak jogait. Meg hogy a lengyelek a nyugati civilizációt, a fehér, keresztény identitását védelmezik a Brüsszel által szervezett muzulmán bevándorlással szemben. Orbán Viktor, az illiberális demokrácia önjelölt bajnoka kijelentette, hogy a Lengyelország elleni támadás egész Közép-Európa ellen irányul. Ő nagyon szívesen kovácsol tőkét bármiből, amit úgy tüntethet fel, hogy másoknak is ugyanaz a bajuk az unióval, mint neki. Pedig a Bizottság csupán arra összpontosított, hogy meg kell őrizni a bíróságok függetlenségét, mert az a tagság alappillére. Semmi köze a kvótákhoz. Továbbá szó sincs arról, hogy bevetnék a nukleáris opciót, mert ahhoz egyhangú határozat kellene. És ez vonatkozik arra is, hogy megvonnák a lengyel vezetéstől a közösségi támogatásokat.

Talán nem meglepő, hogy a lengyel ügy hadba hívja azokat az erőket, amelyek azt remélték, hogy az EU szétesik a Brexit után. És az ellenvéleményeket nem is lehet minden további nélkül félresöpörni, mert hosszú azoknak az államoknak a listája, amelyek nem tesznek eleget az uniós normáknak. Akkor meg miért kell kipécézni a lengyeleket? Nos, erre Heather Grabbe, a Nyílt Társadalom Alapítványoktól úgy válaszol, hogy a jogállam az értékeket és a szervezet alapjait egyaránt érinti. Nélküle egyszerűen nincs meg az alap az egységes piac működéséhez. Brüsszel az európai jogot igyekszik megőrizni, mert ha a politika tartja kézben a bíróságokat, akkor sok minden összeomolhat. És itt legalább annyira szó van a gazdasági közösség megmaradásáról, mint a demokratikus elvekről. Minden kilengése ellenére Magyarország még nem lépte át ezeket a vörös vonalakat. Az Orbán-kormány, netán az új osztrák kabinettel együtt, észre fogja venni, hogy ha megteszi, akkor következményekkel kell számolnia. Viszont hogy elkerülje a kettős mérce vádját, a Bizottságnak határozottabb magyarázattal kell szolgálnia, hogy időnként miért cselekszik úgy, ahogy, és időnként miért nem tesz semmit.

 

Süddeutsche Zeitung sdz.png

Másfél hét múlva ismét Bajorországban utazik a magyar miniszterelnök, három éven belül ez már az 5. látogatása lesz a tartományban, és a lap ennek kapcsán azt találgatja, mit eszik a CSU a magyar politikuson, aki az illiberális demokráciát hirdeti, és akit Juncker “Helló, Diktátor!” felkiáltással üdvözöl. A magyar fél ugyan még nem igazolta vissza a meghívást a keresztényszociális parlamenti csoportjának tanácskozására, de ha felbukkan, akkor lehet ismét ünnepelni a politikust. Vagy ahogy Orbán szokta mondani, a “különleges fegyverbarátságot”. Jó egy éve két pártvezér is karjaiba vette: Seehofer és elődje, Stoiber. Előbbi előzőleg Magyarországon kereste fel a “drága Viktort”, aki gátolja Berlin (és a CSU) menekültpolitikáját.

Hogy mi a fene nagy barátság alapja, arra részben az a válasz, hogy antikommunista múltja miatt a bajor pártban heorizálják a magyar politikust. Azon kívül fontosak a gazdasági kötelékek, Audi, stb. Továbbá a jövő hónap elején esedékes tanácskozáson kétszer annyi kamera lesz jelen, hogy felvegyék, ha Orbán netán bármi provokatívat mond. A helyzet sokban emlékeztet 2015 őszére, amikor a miniszterelnököt fogadva a CSU, a menekültválság csúcsán Merkelnek üzent. Seehofer alig tudta leplezni örömét, mivel a vendég erkölcsi imperilizmust vetett a kancellár szemére. Ám jelenleg jó a bajor pártvezér és a CDU viszonya, ezért az üzenet inkább az, hogy a keresztényszociálisok a provokációra helyezik a hangsúlyt az idei tartományi választáson.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Egész Európában figyelik, mire jut az új osztrák koalíció, mert bizonyíthatja, hogy semmi különös nincs abban, ha a földrészen összefog a középjobb (a konzervatív tábor és a szélsőjobb – a szerk. megj.). Azt tükrözi, amit Martin Schulz is mondott, hogy ti. egy sor uniós tagállam jobbra tolódik. Nem csupán a magyaroknál és a lengyeleknél, akiket mindig különleges példaként emlegetnek, hanem a Nyugaton is. Keleten a fordulatot a különleges történelmi feltételekkel magyarázzák. A kontinens másik felén ugyanakkor két katalizátort emlegetnek, ami persze igaz keletre is: az egyre nagyobb elégedetlenséget az EU-val szemben, miután az mind inkább központosító kormányzati és fegyelmező rendszernek tűnik. Az ellentábor inkább a kipróbált nemzetállamot szorgalmazza. A másik tényező a migrációs válság, amelynek még nincs vége, ám a következményeit csak most kezdjük sejteni. Kurz a kvótaügyben Tusk mellé állt Merkellel szemben.

Az új kormánnyal az FPÖ jóval közelebb került céljához, hogy szalonképes legyen a földrészen. Sokat segítene a cél elérésében, ha a párt kilépne az EP szélsőjobbos frakciójából. Mindenesetre a párt már eddig is jelentősen változtatott eddigi elutasító álláspontján Európával szemben. Sok a panasz ugyanakkor amiatt, hogy a Szabadságpárt három kulcsminisztériumot is megkapott. Kurz azonban rájött, hogy a hatalmat nem a védelem, a kül- és belügy jelenti. Az sokkal inkább az oktatásban rejlik. Ott kell végbemennie a “szellemi-erkölcsi fordulatnak”. Az iskolareform tervei mutathatják meg, merre tart a szövetség a gondolkodásmód átalakításában.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Extra Hungariam non est vita, azaz Magyarországon kívül nincsen élet. Ezzel ajánjla az olvasók figyelmébe a recenzió Wilhelm Droste legújabb essszékötetét, a Magyar viszonyokat. A legendás mondás szemforgató vigasz a magányra, amihez a gyakran oly odaadóan ápolt magyar különút vezethet. A szerző részéről mindenesetre szerelmi vallomást jelent. Csak éppen nála az irónia helyébe a magyar állapotok miatti szenvedés lép. Az Orbán által kikiáltott illiberális demokrácia főleg a sajtót és a kultúra képviselőit találta telibe. A kormány az állítólagos történelmi küldetésre hivatkozva teljesen ellenőrizni akarja a társadalmat. Droste szerint az ország kísérteties módon fogságba esett. Elsősorban legérzékenyebb polgárai, költők, gondolkodók, művészek, a legmélyebb lemondásba és elszigeteltségbe zuhantak. Viszont a jelenlegi helyzetre nem találja a magyarázatot. Ezzel együtt van vigasz és remény, mert az irodalmár a piaristáknál, a Dunaparton a nyíltság otthonaként újabb vendéglőt szándékozik nyitni. Még ha Magyarországon kívül nincs is élet, de legyen egy hely, ahol van, túl a mostani viszonyokon.

 

US News and World Report/Reuters

unnamed_9.png

Romániában a hatalmon lévő szociáldemokraták az idén már másodszor próbálkoznak azzal, hogy enyhítsenek a korrupcióellenes szabályokon, ám ha elfogadják a javaslatokat, az azt jelentené, hogy az ország egy sorba kerülne Magyarországgal és Lengyelországgal, ahol a populista vezetők a jogállam megsértésével szintén igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a bíróságokat. A tegnap benyújtott indítványok értelmében pl. nem büntetnék a vesztegetéseket, ha azok értéke nem éri el átszámítva a 200 ezer eurót. Továbbá otthon is le lehetne tölteni a büntetést, ha az ítélet kevesebb, mint három évre szól. A változtatások már vonatkoznának a kormánypárt vizsgálat alatt álló elnökére, az Alsóház vezetőjére, Dragneára is, de egy sor képviselőnek, illetve polgármesternek szintén kapóra jönnének. Kenőpénzek elfogadása miatt 11 év alatt 72 honatya került a vádlottak padjára. Az Amnesty International listáján Románia az EU egyik legkorruptabb állama. Több ezer bíróság, Johannis elnök, a Bizottság, az USA, valamint 7 uniós tagállam tiltakozott az ellen, hogy a politika kiterjessze befolyását az igazságszolgáltatásra, de a jelek szerint hiába.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2113526169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2017.12.27. 09:17:31

Most a "bosszúálló Orbán" van kiadva témának?
Nagybandó, Simicska retteg, de a lánglelkű Vona bástya még áll a demokrácia utolsó végváraként! Nincs még minden veszve, utcára emberek! Ha nem jön össze a forradalom, akkor legfeljebb zabálunk egy jót a Krisnás ingyenkonyhán! Hare Krisna, HARE HARE!

NemodaBuda 2017.12.27. 11:51:55

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tudjuk, most ti jöttetek - de mikor már végre mentek a francba ?

NemodaBuda 2017.12.27. 11:53:07

@Helga Beauty Salon: Hja, mert nem is az, ugye ? Áááá, dehogy ! Sőt, egyenesn megbocsájtó, időnként meg is jutalmazza az igazat mondókat ! Nem vagy te hülye egészen is ?

tegnaptuska 2017.12.27. 13:16:41

@NemodaBuda: Majd, ha az ország belerokkan az uralmukba. És erről valóban a nép dönt. Ne legyenek illúzióid. „Magyarnak a hátán is lehet szántani, csak piros-fehér-zöld legyen az eke”.

Figy L M 1 ideYEeeah 2017.12.27. 14:35:12

Vona kezdheted írni (vagy íratni Havassal) a pártelnöki lemondóbeszédedet.

Te nagy demokrata. Mára a pénz, a tőke, és a hatalom szentháromsága a te szellemi centrumod.

guvat 2017.12.27. 18:31:06

Pofátlanság és a demokrácia elleni merénylet lenne ezeknek a lapoknak a tulajdonosi hátterét firtatni. Meg felesleges is, mert hős lelkű újságírói nagy ívben sz.rnak a tulajdonosok érdekeire, őket csak és kizárólag a vegytiszta igazság érdekli!

smartdrive 2017.12.27. 18:33:39

szóval Vona szerint a homoszexualitás az egy aljas vád. köszönöm, nincs is több kérdésem a néppártosodásával kapcsolatban. maradt ugyanaz a náci, aki volt

Jakab.gipsz 2017.12.27. 18:50:58

Célozgatunk? Találgatunk? Juj de félünk. Mitől?

Ezt majd a szavazók eldöntik, kiktől és miért kell félnünk.

pl. Az idegen zsoldos, hazaárulóktól.

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 18:58:32

Nagybandó már gyakorlatilag halott, Simicska még rettegve szorongatja a hóna alatt a zöld dossziéját. Szerencsére jön Vona belépője, és angyali szopránban előadja hogy "zyi-dó zsi-dó" ja nem az még az előző műsorszám volt

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 19:08:11

" tartós károkat szenvednek azok az országok, ahol a bezárkózás támogatói vannak hatalmon, és amelyek elhagyják a liberális rendet. "

Eddig úgy tudtam, az angolszász liberális gazdaságfilozófia a szabadkereskedelemre épül. Persze a libsi sajtóban ez más értelmezést kap, amennyiben pl. az Oroszorzággal való szabadkereskedelem kerül szóba. Ott már ugye "egy a tábor egy a zászló" szóval a régi táborosdi, csak most a másik oldalról

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 19:11:56

"az USÁ-ból könnyen lehet új Törökország, vagy Magyarország, "

Mindig tuttam hogy minket irigyelnek. Vagy egyszerűen csak nekik is elegük van a libsi think-tankokból

taga20 2017.12.27. 19:12:29

@libsi nóta bárki unja:

csak előbújtál ruszkiügynök! nem bírtad ki, hogy ne szopd le a kágébésputyingazdádat:)))

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 19:15:21

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Hülyére veszik a zembereket. Évtizedek óta érik a nagy leleplezés, aki emiatt a körmét rágja az lerágta már könyékig

taga20 2017.12.27. 19:18:54

@libsi nóta bárki unja: mi érik évtizedek óta? hogy a geci és lala együtt rabolták le az országot, és olyan agyhalott barmokat szórtak szét, mint amilyen te is vagy?

na az érik! hogy baszodnál meg parazita!

taga20 2017.12.27. 19:29:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: akinek nincs gerince, annak minek háttámla?:)))

taga20 2017.12.27. 19:31:13

@nemecsekerno_007: ja, hogy baszodnál meg kibaszott fityeszdroid!

váradi andrás pusziltat a másik dimenzióból szardarab!

MACISAJT 2017.12.27. 19:34:10

"A Jobbik vezetője azt mondja, hogy ő a demokrácia utolsó bástyája Magyarországon."

Hogyne. Majd együtt vonulnak kéz a kézben a másik bástyával, heller ágnessel a buziparádén, tollboával a seggükben, pucér köldökkel és gárdamellénnyel..:P

Muhaha.

U.,I. Ez az egész tendenciózus sajtószemle egy valamire hasznos(igaz, arra nagyon): jó látni, hallani a vesztüket érző liberálfasiszták csapkodását, gágogását a libaúsztatóban.

nemecsekerno_007 2017.12.27. 19:39:27

@taga20: Tudod, gyógyszer! Vedd be gyorsan!

MACISAJT 2017.12.27. 19:41:01

"Süddeutsche Zeitung sdz.png

Másfél hét múlva ismét Bajorországban utazik a magyar miniszterelnök, három éven belül ez már az 5. látogatása lesz a tartományban, és a lap ennek kapcsán azt találgatja, mit eszik a CSU a magyar politikuson, aki az illiberális demokráciát hirdeti, és akit Juncker “Helló, Diktátor!” felkiáltással üdvözöl. "

Ja. Üdvözöl..:P
Néhány éve, 2015-ben egyszer üdvözölte így, akkor is poénból(mondjuk rossz vicc volt, de tőle már vaskosabbakat is megszoktunk).
Ma már puszi és ölelgetés dukál, tudja a vén alkoholista hogy ennyit változott a világ a ballibák nem kis bánatára:
444.hu/2017/12/14/tul-a-pofozkodason-egymasra-talalt-juncker-es-orban

taga20 2017.12.27. 19:43:25

@nemecsekerno_007: mi van ernő, érintve érzed magad? lesült a bőr a pofádról? elgodolkodtál, hogy bármennyire a geci seggébe vagy, egyszer váradiandrás lehetsz?

egy kibaszott szardarab vagy, és ez téged is zavar. úgy látom.

élveteg 2017.12.27. 19:47:34

" Azt tükrözi, amit Martin Schulz is mondott, hogy ti. egy sor uniós tagállam jobbra tolódik."

Na és ?

élveteg 2017.12.27. 19:52:15

"A Jobbik vezetője azt mondja, hogy ő a demokrácia utolsó bástyája Magyarországon"

Tényleg? Mióta ? Mert nemrég még máshogy szólt a nóta :

Vona: "nem vagyunk demokraták"
szerző:

"Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk" - mondta pártja eszmeiségéről Vona Gábor pártelnök szombaton a Jobbik évindító rendezvényén Budapesten.

hvg.hu/itthon/20120128_vona_gabor_jobbik

élveteg 2017.12.27. 20:13:19

" Kurz a kvótaügyben Tusk mellé állt Merkellel szemben."

Most akkor mégis van kvóta ?

Mert az Ujhelyi itt még tagadta :

"Nincs és nem is lesz semmilyen kötelező kvóta!
Ujhelyi István dr. az unió helyzetéről szóló vita után."

www.facebook.com/mszpfb/videos/1197792283611833/

Helga Beauty Salon. 2017.12.27. 20:17:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Vigyázz! Nincs háttámla!"

Nem baj, mert fogom közben anyád fülét! :DDDDDDD
Üzensz neki valamit?

odysszeusz 2017.12.27. 20:17:47

A Vona is a Fidesz is az emberek aljasabbik önzőbbik énjére utazik...szerintem. Ebben a versenyben a Fidesz nyert...Vona rájött erre és megpróbál egy másik dallamot előadni...a hülyéje. Simliska meg a másik barom. Ehelyett a hiába való pénzszórás helyett ÍRATHATOTT volna egy hozzáértővel könyvet az együttműködésükről...azaz hogyan csinálta meg a Fidesz anyagi hátterét. De nem tette...szétkapkodták volna mint a cukrot...persze CSAK hasonló nevek, helyszínek...stb. lehetett volna egy állatmese is... akármi, mert ennél a pojácáskodásnál jobb lett volna még hallgatni is.

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 20:20:12

" A kormány az állítólagos történelmi küldetésre hivatkozva teljesen ellenőrizni akarja a társadalmat. Droste szerint az ország kísérteties módon fogságba esett. Elsősorban legérzékenyebb polgárai, költők, gondolkodók, művészek, a legmélyebb lemondásba és elszigeteltségbe zuhantak. "

Ehhez képest a felesége, Enyedi Ildikó, sorra kapja a pénzt a filmjeihez a "gazember" Andy Vajnától, aki ugye Orbán mellett a másik szörnyeteg ebben a zokogtató történetben

taga20 2017.12.27. 20:46:01

@libsi nóta bárki unja: azé gondolom vajnatimit te is mekbűntetnéd a lambojában?!:))

Jakab.gipsz 2017.12.27. 22:03:10

A hazug embert hamarabb utol lehet érni mint a sánta kutyát.

Következtetés képen, Vona Simicska, és Heller trió, csak önmagától retteghet, hazugságra alapoznak gyűlöletet.

Egy törvényesen megválasztott keresztény demokrata kormánynak nincs, mitől rettegnie, azért mert kellőképpen transzparens a működése, törvényes és etikus. Logikus?

U.i. Most jöhet az anyázás (...).

libsi nóta bárki unja 2017.12.27. 22:29:50

@odysszeusz:
Simicskov sokat tudhat, főleg saját magáról. Ha könyvet írna, legfeljebb így mentegethetné magát: geci vagyok, de a másik még gecibb

taga20 2017.12.27. 22:32:48

@libsi nóta bárki unja: mi van gecidroid, kezdesz felébredni?

gigabursch 2017.12.28. 09:40:13

Viktornak kell a Jobbik is meg a Símacska is.
Fő cél, hogy Fletöék véglegesen eltűnjenek.

libsi nóta bárki unja 2017.12.28. 10:05:12

@gigabursch:
Isten őrizz, Fletó egy ajándék. Nála jobban senki nem tudja szétverni ami a Maszopból megmaradt

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.28. 13:20:56

@MACISAJT: Eléggé szkeptikus vagyok a rendszerváltás (a fasiszta fidesz-tolvajbanda elzavarása), tekintetében, és a magyar nép értelmi képességei felől sincsenek illúzióim. Azt azonban szeretném, és remélem, hogy a hozzád hasonló fidesz-bűnözők (ki nem tudná: ez egy fidesz-funkci, maffiakatona) ne ússzák meg szárazon, és egyszer az utcán kergessen titeket a bosszúszomjas nép. Mert megérdemlitek.

odysszeusz 2017.12.28. 15:06:06

@libsi nóta bárki unja: Sejtem, hogy így van...honnan is tudhatnám bizonyosan. Mindössze arra mertem gondolni, hogy egy VALÓSÁGOT tartalmazó tényfeltáró könyvecske sokkal több lenne és olcsóbb mint a Jobbik a másik szeméttelep támogatása. Kockázat se lenne benne túl nagy. Természetesen...más de hasonló hangzású nevek...helyszínek...A Jobbik a Fidesz megtagadott kölke...régebben azt gondoltam a menekülő utcája de a fiúk már úgy gondolják nincs szükségük erre, már övék a jövő a Jobbik nélkül is. Hogy ki közülük a nagyobbik ge&i...egy párbajban eldönthetnék.

BiG74 Bodri 2017.12.28. 17:58:30

Éljen a demokrata jobbik ! Csak tudnám, hogy ez mit jelent!

Szegény vona nem bírta a versenyt a szélsőjobbon, hát demokratizálódott. Akár még szalonna is lehetett volna belőle, de elk***a, nem kicsit, nagyon. Részemről nem felejtem neki, mikor még tövig nyalt a viktornak, vagy amikor simicska a vityával vitte a demokratizmus útján az országot.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.12.28. 18:17:00

Lassan jöhet az a kör, hogy Vona a Fidesz beépített embere.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.28. 18:46:52

@BiG74 Bodri: Az, hogy egy bűnöző/náci gazember, mint amilyenek Simicska, vagy Vona, hogyan, mivel, mennyi idő alatt tudja jóvátenni a hibáit, az egy filozófiai kérdés (is). De/és természetesen nem faktuális kérdés, vagyis a rá adott válaszoknak nincs igazságértéke. A válaszoknak ehelyett "helyességértéke" van. (Ez egy általam bevezetett filozófiai kategória, propagálom is néha, de persze most itt nem fejtem ki.)
Én azt gondolom, hogy a "cél szentesíti az eszközt" (helyes) elvnek megfelelően jóvá lehet tenni szinte minden hibát. Ennek egy feltétele van: az, hogy a jóvátétel egy nagyobb hibát, bajt küszöböljön ki, mint amilyet az alany korábban okozott. Ennek a méregetése persze nem egészen objektív.
Hogy ebben (amit írtam) nincs semmi különös, ahhoz elég csak emlékezni bizonyos jogrendszerek ama elemére, amikor is a bűnös vádlott megválthatja magát azzal, ha a sajátjánál nagyobb súlyú bűnt, bűnözőket leplez le. Ilyenek pl. ugye az amerikai maffia árulói...
Az egy másik, és már nem elvi kérdés, hogy Simicska, és Vona megteszik-e ezt vagy egyáltalán megtehetik-e ezt az "árulást". Simicska kétségkívül megtehetné, ő ott volt a tűz közelében, sőt leginkább ő csiholta a tüzet. Ő a NER, és az Orbán maffia létrejöttében nagyon fontos szerepet játszott. És most a NER lerombolásával megválthatná magát -legalább erkölcsileg. Azonban, szomorúan közlöm, hogy Simicska ezt nem fogja megtenni. Mindegy is, hogy miért nem, a saját bőre féltése miatt, vagy mert nem hisz az ilyen erkölcsi Damaszkuszi-utakban, a lényeg a nem.
Vonának meg nincs nagyon mit jóvátenni, ill. mit még csak lenne neki, de nem tudja hogyan megtenni. Mit csináljon szegény, menjen el szerzetesnek? Ráadásul Vona semmivel nem tud ártani a Kedves Betegnek. Hiszen azzal nem ártana neki, ha elmondaná, hogy amikor együtt voltak a Szövetség a Nemzetért Polgári Körben, akkor Orbán titokban mindig a WC kagyló mellé szart.
Szóval, a Kedves Betegnek más árulókra kell tartogatnia a szörnyű bosszúját.

HABONYKOMMANDÓ. 2017.12.28. 20:25:59

"az üzletembernek meg kell fontolnia, mert Orbán heves bosszút készít elő."

Az tiszta sor, hogy el lesz intezve valaga.

Jobb halottnak lenni mint libsinek ! 2017.12.28. 20:27:57

"Egyedül a Jobbiknak van esélye megbuktatni a hatalmat a választáson. Vona a demokrácia utolsó bástyájának nevezte saját magát."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.12.29. 09:02:27

@ipartelep: "Az, hogy egy bűnöző/náci gazember, mint amilyenek Simicska, vagy Vona, hogyan, mivel, mennyi idő alatt tudja jóvátenni a hibáit, az egy filozófiai kérdés (is)."

Ez nem kérdés egy igaz európai demokratának. Annyi idő elég amig kimondja: "Orbán egy geci" Innetől bárki egy szent akinek minden szava európai demokratikus arany.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2017.12.29. 09:05:59

Mindesetre jó tudni, hogy egy mocskosgecioligarchának elég legecizni az exfőnönöt és másik pártnak (az se baj, ha náci) tolni a zsét, hogy üzletemberré váljon :)
süti beállítások módosítása