B1 blogcsalád



Földi László nyilvánosan, a Fidesz pártlapjában mondott fel Tarlósnak, hogy migráncsozhasson

2017. november 06. - Mr Flynn Rider

„Európa háborúban áll!” „A világ gazdaságát egy szűk réteg irányítja a kezében lévő bankok, részvények és cégbirodalmak által.’” Földi László, a volt hírszerző felolvasta a Fidesz-propagandát a pártlapban, Tarlós tiltása ellenére. Erre a főpolgármester kirúgta.

foldilaszlo.jpg

Földi László szereti ijesztegetni az amúgy is migráncsokra kihegyezett magyarokat, nem is tudja abbahagyni. Valószínű azonban, hogy úgy érzi: Tarlós alatt nem nagyon visz tovább a pálya. Vagy a politikai karrierje nem eléggé biztosított egy főpolgármester alatt, aki „független” és nem is biztos, hogy folytatja. Bár Földinek igazából nem is kell csinálnia semmit a városházán, sőt, busásan is kifizetik, de

úgy látszik, a fideszes félelempropagandát a tévében tolni sokkal jobb, mint dolgozni valamit.  

Földi a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségének volt hírszerző tisztje, majd az Információs Hivatal műveleti igazgatója. A rendszerváltás előtt az MSZMP tagja, majd alapszervezeti titkár volt, utána pedig elég gyorsan műveleti igazgatónak nevezték ki, azaz ő volt a hírszerzés tényleges operatív tevékenységének közvetlen irányítója.

A Nyírfa-ügy miatt a baloldali kormány eltávolította Kocsis Kálmánt, a főnökét az IH éléről és hamarosan, 1997 tavaszán Földi Lászlónak is távoznia kellett. Az MSZP értékelése szerint ugyanis az IH belföldön is folytatott hírszerző tevékenységet, állítása szerint az orosz maffia ellen, és ennek során adatokat gyűjtöttek az MSZP, mint akkori kormánypárt egy sor képviselőjéről. Földit és társait perbe fogták, de később jogerősen fel is mentették.

Nem csoda, hogy a hűséges elvtárs azóta is a Fideszhez húz, amit a párt meg is hálált: 1998 után, a Fidesz-kormány idején a Defend őrző-védő biztonsági vállalatot vezette és – bizonyára véletlenül-   rengeteg állami megrendelést kaptak. Azóta „titkosszolgálati szakértőként” rendszeresen nyilatkozik és tolja a migráncsozós félelemkeltést.

A múltkor annyira belelovalta magát, hogy a menekülteket segítő civilek „kiiktatásáról” beszélt. Egész pontosan ezt mondta az Echo TV-ben: 

„Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.”

Ez aztán sok lett Tarlósnak és persze a közvéleménynek is; a botrány akkora lett, hogy a főpolgármester letiltotta a „szakértőt” a nyilatkozásról. Földinek azonban, úgy látszik, nem kellett a városházáról kapott zsíros fizetés (havi bruttó 700 ezret keresett 200 ezer cafeteriával) és a Fidesz propagandalapjának, a Magyar Időknek adott nyilatkozatban, szabályosan a nyilvánosság előtt mondott fel a főpolgármesternek.

Erre reagálva a Tarlós István kiadott egy közleményt, miszerint Földi Lászlót kiváló szakembernek tartja, de az interjúban való felmondás kifejezést nem tudja értelmezni. A főpolgármester szerint Földi László a tőle kapott jogszerű utasítást hétfőn „súlyosan megszegte” a Magyar Időknek adott hosszú interjújával. Majd kimondta, hogy megválik a tanácsadótól:

„A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik.”

Az interjúban egyébként Földi az összes klisét felvonultatja a világot behálózó és foglyul ejtett háttérhatalomtól kezdve Európa „erőszakos iszlamizálásáig”. Sőt, olyanokat sejtet, hogy a BKK-s hekkertámadást az ellenzék intézte és „hangulatkeltésnek” szánták, hogy teszteljék, mennyire lehet az embereket a BKK és a városvezetés ellen hangolni

„A cél nyilvánvalóan az elégedetlenség szítása volt. Az ügyet sikerült kezelnünk, kommunikációs szempontból is, ezt igazolja a főpolgármester úr záró sajtótájékoztatója.”

(Ja, az ügyet annyira "jól sikerült" kezelni, hogy a BKK az etikus hackert, aki az e-jegyrendsze hibáira figyelmeztette a vállalatot, felnyomta a rendőrségnél, majd fenyegetőzött, a saját utasait szidta és másra hárította a felelősséget. Erről is írtunk, teljes kommunikációs összeomlásnak nevezve a BKK reakcióját.) 

 

Földi az interjúban kifejtette: továbbra is úgy gondolja, hogy Európa háborús helyzetben van, de szerinte az Echo Tv-ben csak egy 40 másodperces részlet jelent meg a legalább húszperces gondolatmenetéből. Most „megtévesztett, felhasznált” civilekről beszélt, akiket azért nem kellene árokba lőni. Ma már úgy gondolja, hogy megjelenés előtt ellenőriznie kellett volna az interjút.

„Soha nem mondtam olyat, hogy ezeket a megtévesztett, felhasznált civileket bármilyen módon el kellene ítélni, főleg nem mondtam azt, hogy az árokba kellene lőni őket – ahogy azt a média egy része belemagyarázta a nyilatkozatomba.”

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5813196186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.11.07. 07:42:16

Bisztos hazuddik mer csak

négyláb 2017.11.07. 07:59:03

Nagyon szeretném, hogy Ön, meg az Önhöz hasonlók végre "testközelbe" kerüljenek a "migráncsokkal". Javasolni is fogom a kormánynak, hogy az ilyen kútmérgezőket utalja be egy pár hétre vagy hónapra valamelyik no-go zónába, ahol végre egy kis testi-lelki kezelés után talán náluk is eljön a megvilágosodás pillanata. A dán miniszter asszony - bár fogdmegek hada védte - kapott egy kis ízelítőt (de sajnos nem eleget) a "hálás" csürhétől. Talán jobb lett volna, ha egy kicsit félrenéznek a biztonsági emberek, amig néhányan megerőszakolják a derék asszonyt, hogy továbbra is mellszélességgel tudja támogatni a betelepítést. Ugyanez vonatkozik az egész brüsszeli elitre, akik az elegáns lakónegyedekből vezénylik le Európa megsemmisítését.
Egyébként a választások előtt nálunk meg kellene nyitni néhány napra a déli határt, csak úgy emlékezetfrissítőnek, hogy a lakósság szembesüljön ismét a 2015-ben történtekkel. Főleg pedig azért, hogy tudja, mire számíthat, ha baloldal kerül(ne) hatalomra.
Lehet ugyanis tolvajozni, meg korrupcióról beszélni (sajnos ez volt is, lesz is, pártállástól függetlenül), de az ország és egész Európa sorsát eldöntő kérdésben mégis egyértelmű, kik képviselik az itt élő emberek érdekét. Minden egyéb más csak tizedrangú kérdés ehhez képest.
Végül pedig az alaptémához: Földi László egyike azoknak a keveseknek, akik nevén nevezik a problémát és ki meri mondani, amit egy politikus nem tehet meg, hacsak nem akar kiíratkozni az úri kaszinóból, mint azt pl. Thilo Sarazzin SPD(!) politikus tette Németországban, amikor rámutatott évekkel ezelőtt az ott már régóta jelenlévő tendenciákra.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.07. 08:15:09

@négyláb:

Ha négy lábon állnál a földön és nem ötön, akkor tudhatnád, hogy a Kárpátmedence, benne Magyarország volt mindig is a legnagyobb befogadó terület Európában. Mivel a kontinens fő útja mentén terül el, itt mindig jöttek-mentek, maradtak, mint pl. Árpád apánk is. Jó lesz, ha megnézed a családfád, nehogy valaki megrázza, és leessen róla egy-két-sok migráncs ősöd. Földi is utána nézhetne ennek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.07. 10:59:00

Igazat mond.

A migráns seggnyalás ma már gáz.

Mindenhol.

A multikulti megbukott.

négyláb 2017.11.07. 15:34:48

@látjátok feleim szümtükkel:

Hát ahogy végignézek magamon - bár valahol a felmenőim között lengyelek, másik ágon örmények is vannak - nem sikerül magamban egyetlen egy külső jegyet sem felfedezni azokra vonatkozóan, akiket Ön oly hőn óhajt befogadni hazánkba. Milyen undorító csúsztatás a magyarság korábbi befogadó magatartását a jelenlegi vadállati hordákra is vonatkoztatni. De be akarta fogadni a magyarság a törököket? Át akart térni kollektívan az iszlám hitre? Nem emlékszem ilyenekre a tanulmányaiban. Viszont a korábban tényleg befogadott örmények vagy később a II. VH.-ban a lengyelek nem csak igyekeztek asszimilálódni, de a magyarságért nem egyszer az életüket áldozták. Miután még -szerencsére - ott nem tartunk, hogy nekünk kelljen a parazita hordának gazsuláljunk - nehogy érzéseikben, vallásukban megsértsük őket, Ön talán próbáljon meg a külföldi (német, francia, svéd stb.) példákból okulni. Ha ezek sem térítik észre, vagy talán ezeket a közállapotokat szeretné Magyarországon is látni, akkor nem tudunk miről beszélni, mert akkor Ön a "Soros-pénz beszél, NGO-kutya ugat" kategóriába tartozik. (Az is négylábú.....)
süti beállítások módosítása