B1 blogcsalád



Így nyírja ki magát az ellenzék

2017. november 02. - ashwood

csak-a-fidesz.jpgNemhogy kétharmadot, de háromnegyedes többséget szerezne a Fidesz egy mai választáson - népszerűsége, támogatottsága az aktív választók között nem csak töretlen, de emelkedő is. Eközben az ellenzék legnagyobb kihívása a parlamenti küszöd átugrása.

A Republikon Intézet legújabb közvélemény-kutatása hibahatáron belüli, de az elmúlt hónapokat nézve trend szerű emelkedést jelez a Fidesz támogatottságában az aktív szavazók között. A választáson részvételüket biztosra ígérő szavazók több mint fele, 54 százaléka a Fideszre adná ma a szavazatát. Az évek óta legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik ebben a körben 15, az MSZP 12 százalékot tudhat a magáénak. Az összes többi formáció – DK, Együtt, LMP, Párbeszéd, MoMa, Liberálisok, Momentum (reméljük nem hagytunk ki senkit – ám ha mégis, az se nagy gond) – alulról vagy felülről nyaldossák a bejutási küszöböt. Többségük igencsak alulról.

Összegezve: nemhogy kormányváltásra nincs esély, de egy remekül szereplő ellenzék már arra is büszke lehet, ha Orbán háromnegyedes többségét meg tudja akadályozni. De erre sem fogadnánk komoly tétben.

A bal-ellenzéki pártok viselkedése e fenti tételből viszonylag könnyen megérthető: minthogy a Fidesz legyőzésére semmi esély, így hát a közvetlen konkurenciát kell a víz alá nyomni, tőlük kell szavazatokat elhalászni. Így kerül át az ellenzéki politizálás súlypontja a rutinszerű kormánykritikákról az azonos oldalon állók ekézésére. A kicsik – LMP-től Momentumig – a teljes politikai elit leváltásáról beszélnek. Könnyű lefordítani ezt, hisz a regnáló kormány leváltásának szándéka az ellenzékiség a priori ismérve. Vagyis a mondat sokkal inkább az MSZP-DK tengely ellehetetlenítését, szavazóik elcsábítását jelenti.

A Demokratikus Koalícióval érdemben foglalkozni felesleges. A Gyurcsány Ferenc személyére épülő szekta 5-8 százalék között oszcilláló támogatottsága soha nem nőhet meg szignifikánsan. Erre garancia épp vezérük személye. Gyurcsány feltétel nélküli imádata – amely a DK-tagság alapfeltétele – épp annyira intenzív és feltételt nem ismerő, mint gyűlölete. Csak épp az előbbiek számossága töredéke az utóbbi érzést dédelgetőknek.

A szocik látványos, lényegében 2008 óta tartó lassú agóniáját sem érdemes sokáig boncolgatni. Saját politikai mocsarukból képtelenek kitörni. Ha valaki mégis megpróbálná, azt a többiek üzembiztosan visszarántják. Épp ahogy legutóbb Botka Lászlóval tették. (Botka kinyírásának nem is Tarjányi Péter és szocialista barátainak akciója a legjellemzőbb. Sokkal inkább az az inkompetencia, amely a tejhatalommal felruházott miniszterelnök-jelölt minden követelése, hisztije és őrjöngése ellenére sem paterolta ki időben a pártból a közös akarat elárulóit.) Mindennek ellenére annyit érdemes feljegyezni: a szocialisták épp annyira lefelé rúgnak, mint a kicsit a - még – fölöttük lévő MSZP-be. Amikor arról beszélnek a szocialista politikusok, mennyire nem akarják a kis, új formációk leváltani a Fideszt, ezért gyengítik külön indulásukkal az ellenzéki esélyeket, valójában csak Orbán-ellenes szavazókat szeretnének magukhoz csábítgatni.

Mindez persze végtelenül logikus és pragmatikus. A probléma csupán annyi: akinek nem szimpatikus a Fidesz, aki Orbán elzavarására vágyna/szavazna, annak messze nem elégíti ki politikai vágyait az, hogy egy végtelenül gyenge mezőnyben a legerősebb ellenzéki pártot jelöljön ki.

Akikkel egyáltalán nem törődnek e fent említett, ellenzéki pártok, azok az Orbán-ellenes, de egykor jó lelkiismerettel a Fideszre szavazók és a bizonytalanok széles tábora. Számukra nincs mondanivaló, nincs valós ígéret. Ez is érthető: új szavazók megszólítása mindenki részéről komoly szellemi és szervezési munka eredménye lehet csak. Az ellenzék jelenlegi helyzetében mindössze arra képes, hogy meglévő szavazóit próbálja újraosztani.

Ameddig ebből a helyzetből senki nem lesz képes kitörni, felülemelkedni saját és a többiek árnyékán, addig még viccnek is gyenge a kormányváltás ígérete.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4913145876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.11.02. 11:56:46

hiánypótló írás. igaz, hogy már legalább 5 éve ez a helyzet, tehát ideje is volt végre nektek is leírni :)

aztán arról is születhetne egy bejegyzés végre, hogy miért emelkedik még mindig a Fidesz, mikor pl ti is ekézitek naponta több alkalommal. jó lenne végre olvasni, hogy elvesztettétek a kapcsolatot az emberekkel, képtelenek vagytok a gondolkodásukat megérteni, és igazából már nem is próbálkoztok, csak a fröcsögés megy, amivel az idejárók egy része egyetért, de őket nem kell megtéríteni, a másik része meg eleve röhögni jár ide, őket megtéríteni pedig úgysem tudjátok.

na mindegy, röhögünk tovább :)

jut eszembe, morpho egyik nickje sem jelent meg, nem dolgozik, vagy bevitték megint, mikor a többedik kutatást látva idegrohamot kapott? :)

morpho 2017.11.02. 12:26:59

@FCUK10: Kettőnk közül nekem ugyanaz a nickem vagy 10 éve. Több meg nincs. Magadból indulsz ki számozott narancskullancs! A számozott narancskullancs a legveszélyesebb formátum. Ezért nem is nagyon kommunikálnék veled, ha nem gond. Azt azért jó ha tudod, hogy pont leszarom, hogy ki nyer jövőre. A magyar társdalom azt szabadít magára akit akar és ez akkor is így van, ha én ágálok ellene. Ha meg az lenne a kapcsolat a zemberekkel, hogy Soros terv, akkor az ellenzéki marakodás sokkal jobb. Az legalább őszinte agyhalál!

A poszthoz:
Kormányváltásra amúgy sincs esély, amíg Orbán Viktornak hívják a fidesz elnökét. Ez kb még húsz év. Viszont ez nem az ellenzéki bénázás miatt van, hanem a fidesz miatt van az ellenzéki bénázás. A rendszer úgy van kitalálva, hogy az ellenzéki pártok tönkremennek, súlytalanná válnak, idővel megszűnnek. Aki elhiszi, hogy egy 10 milliós ország 7 év alatt nem termelt ki magából egyetlen agilis és alkalmas jelöltet sem, az hülye! Ez csak akkor lehetséges, ha eleve lehetetlenné van téve! Márpedig ez a választási törvény módosításával megtörtént. Ehhez jön még a fideszmédia karaktergyilkossága és ennyi. Volt jelölt, nincs jelölt.

FCUK10 2017.11.02. 12:33:18

@morpho: azért számozom a nickjeim, mert mindig letiltotok :) egy tiltva, jön a következő :)

nem kommunikálsz velem? persze, amikor már semmi érved nincs :D

a választási törvény pedig nem akadályoz meg senkit a feltűnésben. szembe kell vele nézni, hogy bizony, 7 év alatt nem nőtt ki senki, mert értelmesebb ember nem megy ellenzéki politikusnak. megkaraktergyilkolni meg csak azt lehet, aki alkalmas rá, tehát van vaj a füle mögött. Most épp Balázs Péternek :):):):):):)

morpho 2017.11.02. 12:43:44

@FCUK10: Nem is akarok neked "érvelni" tök felesleges. Aki elhiszi, hogy 7 év alatt senki nem akarja a hatalmat megszerezni egy demokráciában, az tényleg hülye. Ne haragudj!

FCUK10 2017.11.02. 12:49:05

@morpho: dehát akarták :) Bajnai, Mesterházi, Fletó, most legutóbb Botka. de egymást nyírták ki, a Fidesznek ahhoz semmi köze nem volt.

Okos Tóbiás 2017.11.02. 13:30:06

"Választást kell nyerni, nem közvélemény kutatást!" Sztem, a közvélemény kutatások félrevezetők. Rengetegen nem válaszolnak, így helyettük olyanokat kell találni, akik hajlandók. Akik válaszolnak, többségében fideSS szimpi, ill olyanok, akiknek "nincs veszteni valójuk", ill. "elszántak", meg merik vallani a pártszimpátiájukat. Aztán azokról se feledkezzünk meg, akik direkt nem mondanak igazat. Így már bőven túl van a hibahatáron minden felmérés. Nem véletlen, hogy a csüngőhasú fosik, és a médiája mindenkire lő, aki él és mozog, kivéve az LMP és a Momentum. Nem lefutott még a választás, tavaszig jöhet még egy elsöprő proteszt hangulat is. Persze, nem ártana, ha végre vége lenne az ellenzéki sz@rakodásnak-marakodásnak.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 13:49:13

@Okos Tóbiás: "Választást kell nyerni, nem közvélemény kutatást!" Jogos, ez igaz!

"Sztem, a közvélemény kutatások félrevezetők." Hát, aki hagyja magát félrevezetni: egy-egy közvéleménykutatás félrevezető lehet. ha figyelembe vesszük több közvéleménykutató cég méréseit és nézzük a tendenciát is, akkor a hiba mértékét minimalizálni lehet. Oké, eltüntetni nem, de jelentősen csökkenteni. Persze, kisebb-nagyobb meglepetések előfordulhatnak, de azért annyit le lehet szűrni, hogy:
1. Ebben a pillanatban (!) a fidesz messze a legnépszerűbb párt.
2. Jelenleg enyhén emelkedik a népszerűsége.
3. A (balliberális) ellenzék erősen megosztott.
4. A z előttünk álló 5-6 hónapban azért sok minden történhet még.

2017.11.02. 14:01:44

@Okos Tóbiás: "Nem véletlen, hogy a csüngőhasú fosik, és a médiája mindenkire lő, aki él és mozog, kivéve az LMP és a Momentum. Nem lefutott még a választás, tavaszig jöhet még egy elsöprő proteszt hangulat is.

Nem ám... semmi nincs kizárva... még a 4/5 is meglehet :)
A proteszt hangulatról nekem az jut eszembe, midőn Horn Gábor a 2010.-es választások estéjén dekódolta Gyurcsány számára az eredmények üzenetét: "Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába! Valljuk be!"

FCUK10 2017.11.02. 14:30:58

@Womb Raider: apró kiegészítés, hogy ezt HG 2008-ban, a vizitdíjas népszavazás éjszakáján mondta

egyébként ja :)

Okos Tóbiás 2017.11.02. 15:00:57

@Fermentátor: Az 1., 2., így van, a jelenlegi közvélemény kutatások szerint, amik sztem, erősen pontatlanok. A másik két pontban igazad van.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 15:07:18

@Okos Tóbiás: Vélemények ütköznek itt - de hát ez a normális dolog, azt hiszem! :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 15:09:40

Játszik velem egy gondolat. :-) Mondjuk ha feltételezzük hogy minden ellenzéki párt a jobbklikktől a thürmergyugyuig a legszélesebb ellenzéki összefogást szeretné, akkor az a legjobb taktikájuk, ha mind, vagy a zömük kiállítja a saját százhat jelöltjét, majd az utolsó pillanatban (látva az erőviszonyokat és az egyes jelöltek amortizációját - fityisz elvégezné az ellenzéki "előválasztást" :-)) visszalépnek 1 közös ellenzéki jelöltjük javára. :-) Így lehetne a fityisz felé lejtő pályát a saját javukra fordítani. :-)

Elméletileg működhet, meglátjuk mennyire ellenzéki lesz a gyakorlat.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 15:23:24

@rdos: Valószínűeg ilyen módon egy-egy jobbikos, lmp-s, mszp-s, stb. jelölt több voksot kapna, mintha lenne tényleges ellenzéki verseny az adott vkerületben. Azonban a szavazatok messze nem fognak összeadódni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 16:20:16

@Fermentátor: Biztos hogy nem adódnak össze számtanilag, de az összes időközi azt mutatta, hogy ahol csak 1 jelölt volt a fityisz ellenében (tök mindegy hogy milyen színben), az tarolt.

Másik előnye az utolsó pillantaban visszaléptetésnek, a fityisz a lejáratást a démonizálást ezres nagyságrendű ellenzéki jelöltre kell hogy folytassa, aminek a nagy része felesleges volt (másik olvasata az állva maradó jelöltre tizede annyi energiájuk maradt). :-)

Még rövidebben, okos ellenzéki politizálással - színleléssel a saját lejtős pályáján lehet felmosni a salakot a fityisszel. :-) Elméletileg. Gyakorlatilag meglátjuk.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 16:27:41

@rdos: Úgy érted tehát a színlelést, h eljátszani, hogy indul a jelölt az adott vk-ben, majd az utolsó pillanatban visszalépni? lehet, hogy hoz mandátumokat, elismerem. Azonban egyrészt tényleg nem adódnak össze a voksok (ahol "tarolás" volt időközin az egyrészt "akkor" volt, másrészt egyébként is veszélyes lenne egy-egy adott vk-ből általánosítani), másrészt az a szavazó szembeköpése. Azt látja az lmp-s vagy a momentumos vagy a jobbikos választó, h a pártja eddig arról beszélt, nem köt alkut egyik ellenzéki erővel sem, erre az utcsó pillanatban visszalépnek egy sor helyen. Hááát...simán benne van, hogy nem fog a pártra szavazni.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 16:36:40

@Fermentátor: Már ha jól értem Te az erkölcsöt kéred számon a politikán. :-) Ez a nap kommentje. :-)

Szerinted bűnözők között az elmegy hogy kezet fognak áldomást isznak az üzletre, majd az egyik a másikat hátulról agyon szúrja? Na jó, bűnözők között annyira nem gyakori, de politikában mindennapos. A szavazók (politikailag érettebbek, plusz az a 44 % aki eddig távol maradt) vennék a lapot. :-)

Már ha ez egy titkos forgatókönyv, nem pedig az "álmom". :-(

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 16:42:05

@rdos: Én úgy tudom, arról olvastam ellenzéki oldalakon, itt is, hogy orbánékat le kell váltani, akár teljes összefogás révén is, mert orbánék csalnak, lopnak, hazudnak, bűnözők. Vagyis azért fontos a leváltásuk, mert bűnözők. Ergo: akikkel ez a leváltás megtörténne, azok nem bűnözők. A rájuk szavazó választópolgárok szemében semmiképp nem azok. Te most kvázi lebűnözőzted őket. Kérdés tehát, ha szerinted, ellenzékiként az ellenzéki erők ugyanúgy bűnözők, mint orbánék, akkor miért is kell elváltani őket? Hogy most mások lopjanak? Ráadásul többet? (Hiszen több párt több több politikust, több "éhes szájat" jelent. Vagyis több bűnözőt.)

morpho 2017.11.02. 16:51:17

@Fermentátor: "az a szavazó szembeköpése" :))

A nemlétező Soros tervet éjjel nappal "népszerűsítő" narancskullancs elmélkedik a szavazó szembeköpéséről :)) Ez tényleg a nap vicce! :))

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 16:52:33

@Fermentátor: Valami félrement, mert nem lebűnözőztem a politikát, hanem lepolitikusoztam őket. A bűnöző korrektebb, betyárbecsület, nem papíroznak, ... miazmás.

Nem azért kell leváltani ezeket (fityiszt) hogy az ellenzék kormányozzon! Hanem azért hogy a fityiszt kivágva a parlamentből mint a kiccicát a szaharába, utána fityisz mentes parlament feloszol, vagy átalakul alkotmányozó nemzetgyűlésbe. És úgy kb. mindent ami a kékcédulás választásoktól kezdve kishazánkban elkövetett a kollaboráns, újabban több irányban is kollaboráns politikumunk azt is a fityisz után vágják, mint a kiccicát a szaharába.

Legvégül az összefogott ellenzék is megy a levesbe, hiszen pl. az új alkotmány szerint nem is kellenek pártok. :-)

Nem én találtam ezt ki, de más alkotmányos - békés kiutat nem látok. :-)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 17:00:40

@rdos: Hát, ez így elég hagymázas...
ha ez a terve az ellenzéknek, akkor beszéljenek róla, különben az megintcsak a választópolgár megtévesztése lenne.
Ha pedig mindettől az alkotmányozónemzetgyűlésesditől függetlenül azért lejátszanák ezt az utcsópillanatbanvisszalépünk-et, az bizony szintén a választó megtévesztése, becsapása, szembeköpése lenne. Jó, lehet, hogy lennének, akik nem így éreznék közülük. Lehet, hogy a többség nem így gondolná. Véleményem szerint sokan azért így gondolnák: az egyes ellenzéki pártok listán is voksokat veszítenének.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 17:07:53

@Fermentátor: Szerintem is az. Tul.képpen a kékcédulás választási csalás óta a választók szembeköpése megy. :-( Nem tűnt fel? Mindezt a Szövetséges Ellenőrző Bizottság politikailag korrektnek tekintette, és tekinti a mai napig, szóval - de ez már csak az én gondolatom, csak meg kéne mondani Washingtonnak, Moszkvának, Londonnak és Párizsnak.

Na most nézzétek már meg hogy mit mekkora nagy dzsuvát csináltatok!

Ehhez persze a hozzájuk hű többpártállami potikumunkat szó szerint el kell takarítani. :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 17:09:11

@Fermentátor: Ja? És ha egyáltalán ez a terve az ellenzéknek és ha beszélne róla, akkor nem sikerülhetne a tervük. :-(

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 17:18:31

@rdos: Oké! tegyük fel, hogy ez a tervük, de ahhoz, h megvalósuljon, nem beszélnek róla. De akkor azt vágod ugye, ha nem beszélnek róla - akkor a választó nem is tud majd róla. A választó,a ki ellenzéki erőt támogat azért teszi, mert elege van neki orbánékból, hiszen Orbán a patás, ők csalnak, lopnak, hazudnak, már a reggeli fogmosás előtt is bűnöznek egyet-kettőt. Ők az ellenzékieket támogatják majd, mert hisznek benne, hogy azok nem bűnöznek (különben miért is támogatnák őket a jelenlegi hatalommal szemben, ugye?). ha azonban azt tapasztalja a választó, hogy közvetlenül a szavazat leadása előtt magasról hugyoznak rá, akkor nem lesz olyan tuti a voksa. Erről beszéltem fentebb.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 17:32:33

@Fermentátor: Nem ismétlem magam, ezt már megbeszéltük. A nagy kérdés az az, hogy az utolsó lehetséges pillanatban megtörténik-e a választó körzetenkénti 1-1 ellenzéki jelölt talpon maradása, és az összes többi ellenzéki jelölt visszaléptetése a közös ellenzéki jelölt javára? Mindenféle program, indoklás vagy magyarázat nélkül, de széles mosollyal az ellenzéki arcokon. :-)

Amúgy az a tippem hogy nem fog megtörténni. :-( Nagy impériumok fogságában van a politikumunk. :-( A cél régi, megosztani, uralkodni. :-(

Valójában a hazai eü-t és iskola rendszert látva inkább ha a kiirtásunk és rabszolganéppé tételünk lehet a cél. :-(

Pl. a litvánoknak hagyták a nyugatos fejlődést, 25 éve 1 főre eső gdp-jük volt a fele a miénknek, 3. éve beelőztek minket, nagyobbik baj hogy "lukasenkó alsó" felé tartunk. :-(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 18:17:37

@rdos: "visszalépnek 1 közös ellenzéki jelöltjük javára."

Ugye tudod, hogy listát csak EGYÉNI jelöltekre lehet állítani? Tehát kettős, vagy többes jelöltre nem; ezért, ha mindenki visszalépteti a sajátjait, senkinek sem lesz listája.

morpho 2017.11.02. 18:23:01

@King of Shadows: Mindenki annyit léptet vissza, hogy megmaradjon a listája és elosztják az egyéni körzeteket egymás közt. Elméletben megoldható. Elméletben...

morpho 2017.11.02. 18:25:35

@King of Shadows: Országos listát az a párt állíthat, amelynek 27 választókerületben, de legalább 9 megyében és Budapesten van egyéni jelöltje.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 18:27:31

@King of Shadows: Köszönöm a tájékoztatást, már tudom. Tekintve hogy a terv az hogy százhat körzetben lesz egy-egy ellenzéki jelölt fityisszel szemben ez azt jelenti szerintem hogy fityisznek nem lesz egyéni képviselője. Így nekik nem hogy listájuk nem lesz, de képviselőjük se. :-)

Következő kérdésem az a fontos hogy legyen egy pártnak listája, vagy az hogy a fityisz a tvisztelt házból kibukjon? Ha van az a párt akinek fontosabb a listája, na az konkrétan mehet a fityisz után. :-) Úgy kb. ezeket kellene tudatosítani a választókban akik összefognak, azok a befutók (nyilván ha MoMa és Mome összefog, az még mindig csak 2%). :-(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 18:35:21

@morpho: Ööö. Szocik, DK, LMP, Momentán, Együtt, PM, az hat. 6. Csak öt, ha az Együtt és a PM közös listán megy, de akkor ők be sem jutnak. Ehhez meg 135 körzet kellene 106 helyett. (Még több is, mert Budapest az egynek számít.)

És a Momentánnak szintén nincs meg az öt százaléka, tehát az ő listájuk is várhatóan bukna.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 18:36:37

@King of Shadows: Jogos, bár elvileg elegendő "mindössze" 27 jelöltet állítani. Ha tehát egy pártnak meg van mind a 106 jelöltje, de abból visszaléptet teszem azt 70-et, még bőven marad jelöltje, jelen példánál maradva 36 (ha azok jól vannak elosztva országosan).

Sőt! Továbbmegyek! a Listaállításnak a jelöltállítás a feltétele. Nem ismerem a jogszabályi hátterét a dolognak, de élek a gyanúperrel, ha a jelöltállítás már megtörtént és az alapján van érvényes lista, az nem törlődik az által, hogy egyes jelöltek töröltetik magukat. Na, azt viszont nem tudom, hogy ha mondjuk tényleg az utcsó pillanatban lépnek vissza, akkor legyártanak-e országosan milliónyi új szavazólapot (mert sok párt sok visszalépő jelöltje esetében gyakorlatilag akár az összes evk-s szavazólapot le kellene gyártani, ami kb 8 millió papírdarabot jelent - plusz időben kiszállítani azokat. Úgy vélem, inkább az történne, hogy a visszalépett jelöltekre adott voksok érvénytelen voksnak számítanak majd. Ez óriási érvágás lenne az ellenzéknek.
Persze, ez az elképzelés - ha nem az utolsó mondatban leírtak jelentenék a negatív következményt az ellenzéknek - mindenképp baromság, szvsz.

metax 2017.11.02. 18:37:25

@Fedor: LMP, Együtt, P és Momentum...ugyanolyan szarházi társaság, mint a jelenlegi mszp és a dk.

Mielőtt még elkezdesz felháborodottan előző "elmúltnyócévezni", tegyük világossá: a jelenlegi ellenzéki pártok között nem a 2010 előtti kormányzás a választóvonal.

A 2010 óta tartó történések fényében nincs, nem is létezik választóvonal köztük. Kijelenthető: nincs valódi ellenzék az országban.

Ami van, azt Orbán eteti, és azok pénzért és pozíciókért cserébe elárulták a Köztársaság eszméjét, elfogadták magukra nézve a választási törvényt, amellyel maguk alatt vágják a fát. Elfogadták - még ha nem is szavazták meg - a keresztényhorthysta preambulumos Alaptörvényt, amely jórészt a hatalmat birtokló politikai pártnak álcázott orbáni bűnszövetkezet alapszabályzataként funkcionál.

Az un. ellenzékiek Orbán forgatókönyve szerint játszanak. Kényszeredetten, de elfogadják a rendszert, sem mint elutasítanák és meghaladnák azt. Parlamenti jelenlétükkel bűnözők törvénykezéséhez asszisztálnak. Ehhez nem kell fölszólalniuk, nem kell gombot nyomogatniuk, bizottsági munkában részt venniük: elég a puszta jelenlét, amellyel megteszik Orbánnak azt a szívességet, hogy fönntartják a demokratikus látszatot.

Rohadt szarházi kollaboráns állellenzék. Magyarország igazi tragédiája nem is Orbán, hanem ez a domesztikált állellenzék, mert így esélye sincs a változás lehetőségének sem.

Ebben minden ellenzéki alakulat sáros, kivétel nélkül.

Nincsen blog, nincsen blogger, amely mindezt világosan átlátná. Csak rágják a gittet, és elbeszélnek a lényegről. A b1 blog sem kivétel. Blogger érzi, hogy baj van, de hogy a választási törvényben látná meg az ellenzék nyomorát, ahhoz már nincs tehetség. Marad a bloggerhadnak osztályrészül a "gyurcsányahibás"-ozás, a Botka "kinyírása" miatti sajnálkozás, az összefogásra való képtelenség miatti szánakozás, egyebek.

De ezek mind gumicsontok. Kibúvók a magával szembenézni képtelen ellenzék számára.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 18:40:26

@rdos: 106 egyéni hely van, és 100 kell a kormánytöbbséghez. A Fidesz várhatóan meg tud nyerni legalább tíz helyet, még akkor is, ha összeadod az ellenzék szavazatait, mert vannak olyan helyek, ahol '90 óta mindig a Fidesz nyert.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 18:40:44

@rdos: "Tekintve hogy a terv az hogy százhat körzetben lesz egy-egy ellenzéki jelölt fityisszel szemben ez azt jelenti szerintem hogy fityisznek nem lesz egyéni képviselője."
Erre azért ne fogadj nagy tétben! Az index.hu-n ma megjelent cikk alapján mondom ezt:
Ez alapján a biztos pártválasztók között a fidesz támogatottsága 54%. Ha (!) tényleg ennyi lenne a választás napján és 100%-os lenne az összefogás ellene és az 100%-os módon valósulna is meg, a fidesznek akkor is többsége lenne.

index.hu/belfold/2017/11/02/republikon_intezet_oktoberi_kozvelemeny-kutatas/

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 18:44:20

@King of Shadows: Ha 4-5 párt van benne ebben az együttműködésben és nem 100%-os, azaz minden körzetre vonatkozna, elvi lehetőség lenne rá.
Persze attól még politikailag öngyilkos cselekedet lenne és nem biztos, hogy a "bevételi oldalon" lenne bármi hozadéka is.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 18:51:24

@Fermentátor: "a Listaállításnak a jelöltállítás a feltétele."

Én meg úgy tudom nem. Az a feltétele, hogy legyen jelölt. Ha nincs jelölt, nincs lista sem. Ha a választás előtt három nappal veszíted el a huszonhetedik jelöltedet, akkor a listád is érvénytelen lesz. (Gondolom áthúznák, vagy valami.)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 18:57:13

@King of Shadows: Lehet, ezt nem tudom. A valasztas.hu-n ez áll: "Pártlistát azok a pártok állíthatnak, amelyek - legalább 9 megyében és Budapesten - legalább 27 egyéni választókerületi jelöltet állítanak."
Valahol bizonyára le van írva a jelölt visszalépése esetén mi a teendő, de én ezt nem keresem ki. :D

morpho 2017.11.02. 18:59:18

@King of Shadows: Néhány helyen indulnának közös jelöltek, vagy pár 2%-os brigádot kihagynának. Szerintem meg lehetne oldani, de nem fog megtörténni, úgyhogy ez az opció egy fikció!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 19:01:38

@King of Shadows: @Fermentátor: Pusztán csak arra utaltam, hogy elvileg kipöcölhető a tvisztelt házból a fityisz a saját játékszabályai szerint is. :-) Ehhez "csak" az kell, hogy minden egyéniben bukjon és hogy azt az un. ellenzék felismerje, hogy ehhez egy közös ellenzéki jelölt kell. Hogy a betöltetlen? (nem mindent visz a győztes) listás helyekkel mi lesz annyira nem is érdekel, a lényeg a saját kardjába dőlés.

A másik tiszta kategória, ahogy @metax: is pedzegette, hogy ez a választási törvény nem legitim, de úgy 1947 óta egyetlen választásunk sem az, így meg viszont már 4 nagyhatalommal szemben kellene érvényesíteni jogsérelmünket.

Szokjuk meg azt a fogalmat hogy korlátozott önrendelkezésben élünk (Soros kikupálta, mint látszik nem eléggé, Putyin - korábbi tartótisztje visszakérte, visszavette Sorostól, tudjuk kit). Aztán tegyük fel magunknak a kérdést, az országok ma versenyeznek-e egymással? Olimpiában, sportokban igen. Máshol nem? Erőforrásokért kétkezi munkáért, agyakért folyik verseny? Igen. Vegyük észre félgyarmati sorsunkat, Eu közepi helyzetünk miatt kissé könnyebb félgyarmati, mint Csád, vagy Szudán. :-(

white999 2017.11.02. 19:11:25

A helyzet nem olyan bonyolult. Van a fidesz 2-2.2 milliós fix tábora. Jelen helyzet szerint ezek a sírba is követik a vezért. Ez lehet elvi megfontolásból, lehet haszon érdekből vagy csak úgy. Lefordítva kitartottak, illetve propaganda által fertőzöttek. Ezek egyike sem mozdítható. A fenn maradó választón lehet osztozni ami 3.5 millió hergelt állapotban max 4 millió. Még a hergeléshez is pénz és média kellene. A fideszt csak úgy lehetne legyőzni, ha ez a tömb egységet képez. Bármilyen ellenzéki megosztással marad a fidesz hatalmon. Ha hatalmon marad akkor pont annyira teszi tönkre az ellenzéket A következő 4 évben, amivel nem tud nyerni, csak vegetálni. Ez van most is, ez volt 4 éve is. Minden olyan helyzet amiben nem tudnak megállapodni, ennek az állapotnak a konzerválása. A fidesz röhög a markába, mert Orbán kottájából játszik az ellenzék. Lehet itt magasztos elveket hangoztatni hogy a jobbikkal nem, meg Gyurcsánnyal nem, meg Mszp-vel nem, csak akkor éppen semmi nem fog történni. Lesz megint néhány vegetáló párt és mivel a kassza kulcsa a Fidesznél négy év múlva az aktuális legerősebbet fogja leszalámizni. Ettől jobb, mint egy 5%-os dk és 8%-os Mszp a Fidesznek nem is kell. Ebből logikailag három dolog következik.
1, Ennyire hülye az ellenzék, hogy ezt nem lája.
2, Ennyire nem hülye de tökélesetesen megfelel neki a másodvonal vegetációs léte.
3, Bízik a csodában, hogy egyszer csak majd Ő marad az ellenzéki porondon a legeressőbb bika és akkor majd a következő választáson jól legyőzi a fideszt.
Nem is tudom melyik a szomorúbb.
Mondjuk ezt az Mszp-ről eltudom képzelni a korösszetétel miatt a fenti logikát 2 pontban, hagyják őket békében meghalni és ne vegyék el az összelopott kis vagyonkájukat.
Ha a játékelmélet szempontjából közelítem, akkor csak egy összefogással nyerhetnék a választást, ezáltal pénzt paripát fegyvert és lehetőséget a játszma megváltoztatására.. Csodát nem tudnának tenni de legalább a vegetáció fázisából kikerülnének. Abban reménykedni, hogy majd valaki egyedül marad a baloldalon, vagy majd a jobbik lesz egyedül, mert a baloldal kinyírja magát, minimum a vágyálom kategória. Ha úgy is lenne 4 év elég a jobbik megszopatására. Tudomásul kellene venni, hogy annyi pénz és média hatalom összpontosult már most is a Fidesznél, hogy tökéletesen esélytelen ebben a választási szisztémában legyőzni Őket hagyományos módszerekkel. Sajnos ahol ennyire hülye az ellenzék, ott még az is felmerül, hogy érdemes lenne-e egyáltalán nyerniük, mert ezek azért nem olyan bonyolult dolgok, hogy ne lehetne ésszel felmérni.
A vicc az, hogy már a jobbik nincs is olyan messze a baloldaltól, mert a fidesz nagy igyekezetében teljesen átvette a szerepét. Próbát megérne, hogy választási szövetséget kötnek annak hangsúlyozásával, hogy hánynak egymástól csak a szent cél érdekében blablabla.. Kb egyébként az összes politikai pártnak megvan a maga hülyesége amitől hányni lehet egy normális szavazónak, tehát már ez sem okozna problémát. Az már egy következő történet ha így nyernének akkor annak mi lenne a vége de az biztos, hogy ha ez nincs, akkor még a szellemi kapacitás látszata is hiányzik. Egyébként Karácsony ezt már talán 2011-ben felvetette de akkor lehülyézték, pedig az egyetlen járható út.

vakapad 2017.11.02. 19:12:44

Na, még egy agymenő, aki nem az országért, hanem a FIDESZ-ért dolgozik.
Sajnos túl sokan vagytok, akik a saját ostobaságuk okán nem veszitek észre, hogy a dem. ellenzék azért van szar helyzetben, mert ilyeneket írtok róla. Félóránként, azaz napi 40 - 50 ilyen baromság ostromolja az átlagválasztó agyát.

(ha NER nyertesnek teccik lenni, akkor nem szóltam semmit)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 19:13:11

@Fermentátor: "legalább 27 egyéni választókerületi jelöltet állítanak."

Az "állítanak" az jelen idő, ami azt jelenti, hogy aktívnak is kell lennie a 27 jelöltnek. Ha elég lenne kiállítani őket, akkor az lenne ott, hogy "állítottak". #Ruleslawyer

@morpho: Nekem különösebben mindegy, mert sosem szavazó Fideszes vagyok, csak rámutatok, hogy nem olyan egyszerű az, mint ahogy egyesek elképzelik.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.02. 19:21:17

@King of Shadows: Ez így szómágia. Az a kérdés, hogyan van szabályozva a jelölt visszalépése.
De kár is erről a nyeretlen ötletről ennyi szót...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 19:28:28

@white999: " 3, Bízik a csodában, hogy egyszer csak majd Ő marad az ellenzéki porondon a legeressőbb bika és akkor majd a következő választáson jól legyőzi a fideszt."

Ott van a kulcsmondat, de van itt még más is! Az ellenzéknek nem érdeke módosítani a választási rendszert, mert a jelenlegi életben tartja a legyengült pártokat. (Még az olyan egyszemélyes "pártokat" is, mint Bokros.) Mindig lesz egy "ellenség", aki ellen össze kell fogni, és ahhoz mindenki kell, aki épp "életben" van. Ha három százalékot tud hozzátenni, akkor annyit, de akkor is "kell".

Így viszont nagyon el kell rontani valamit a teljes pusztuláshoz, és ha valahogy sikerülne is valamelyiknek, fél év után jön helyette egy másik.

white999 2017.11.02. 19:46:32

@King of Shadows: Erről szólt a 2. pont. Sajnos talán ez a legszomorúbb, mert az a legaljasabb, amikor már ambíció sincs csak megélhetés. Megannyi, kicsi Thürmer Gyula.

Brix 2017.11.02. 20:13:20

Az ellenzék nem tehet a jelenlegi helyzetről, hiszen egy olyan erős politikus mint Orbán , szinte verhetetlen...Nem a Fidesz, hanem Orbán... Ráadásul, minden a jelenlegi kormányt segíti: az életszínvonal nő, Brüsszel életszerűtlen döntéseket hoz, a migráció sem akar megállni...
A korrupció meg nem érdekli az átlagembert... Úgy viszonyul hozzá, hogy az "amiből ő kimarad" Az átlagembernek erőskezű politikusok kellenek, akik rendet vágnak a társadalomban. Úgy néz ki, hogy a többség inkább egy " királyt " akar , és nem a demokratikus pártok acsarkodását...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 20:18:27

Friss ropogós index-es hír, azt a hányadot, amit Saunders-től sikerült lecsípni sikerült "átcsatornázni" a tramplira. 146 millió ámerikai választópolgárt értek el célzottan az oroszok (Ljubljanka fiókja az IRA azaz az Internet Research Agency által). :-(

index.hu/kulfold/2017/11/02/orosz_hirdetesek_facebook/

Hogy konkrétan mit reméltek tramplitól az oroszok azt nem tudom. Hogy konkrétan tőlünk mit remélnek mondjuk egy Paks2-n, vagy a földgáz és kőolaj szállításokon túl, elképzelni sem tudom (ezekért az ezer milliárdokért nyilvánvalóan nem éri meg beavatkozni a magyar közéletbe :-().

Na mostan ha az amiknál ilyen durván beavatkoztak az oroszok, nálunk mi lehetett, mi lehet és mi lesz a helyzet? Szerintem - klasszikust idézve - fokozódni fog. :-(

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 20:23:11

@Brix: "A korrupció meg nem érdekli az átlagembert..."

Ja! Engem már csak azért sem, mert az mindenhol van. A franciáknál épp az elnökválasztás közben borultak ki a csontvázak, ahogy az amcsiknál is voltak dolgok. A "másik irányban" meg szintén van. Kínában például egész kampányt épít rá a pártfőtitkár.

Okos Tóbiás 2017.11.02. 20:24:52

A gyakorlatban úgy működhetne a visszalépéses "megtévesztés", hogy a nagy valószínűséggel fideSS-es körzetekben, de legalább 27-ben minden jelölt maradna. Ezek a körzetek elvesznek, de marad a többi, és maradhatnak a listák is a különböző pártoknál. Visszalépni az utolsó pillanatban is lehet, de gondoskodni kell róla, hogy a szavazócédulán csak az az 1 maradjon.

kunzoo 2017.11.02. 20:34:12

@King of Shadows:
Amíg valamelyik ellenzéki (balos) párt nem teszi egyértelművé a migrikkel szembeni álláspontját addig a nép a fideszre szavaz. Inkább nyúlja le Mészáros a kedvenc kávézómat, ne Musztafa robbantsa rám.

Ezzel lehet vitatkozni -Musztafa valóban ránk robbantaná-e- de a szavazók még az esélyét sem akarják neki. Aki választást akar nyerni annak most a közhangulathoz kell igazodni és nem meggyőzni a tömegeket.

kunzoo 2017.11.02. 20:39:22

@Okos Tóbiás:
Szerintem azért van annyi "bizonytalan" mert Orbánra sosem szavazna de nem akar semmi engedményt a határzár és kvóta ügyben. Ezért inkább otthon marad. A társaságban mégsem mondhatja hogy leszavaz a fideszre de legrosszabb rémálma válna valóra ha ebben az ügyben engedne a mindenkori kormány.

Valami ungabunga mecsetbejáró legyakott pár amcsit......itthon ötven százalék fölé került a fidesz. Semmi másért.

moonlight777 2017.11.02. 20:42:07

Hahóóóóó, blogíróóóó, a Jobbikról miért nem beszélsz??? Ha nem tudnád, a legerősebb ellenzéki párt, az összes többi (általad említett) együtt véve sem érnek annyit mint a Jobbik...

Okos Tóbiás 2017.11.02. 20:44:00

@kunzoo: Ha az ellenzék beállna a csüngőhasú mögé migráncsügyben, akkor a sohasem hazudó, azonnal átvedlene minráncssimogatóvá. :) És a hívek vakon követnék.

Okos Tóbiás 2017.11.02. 20:47:44

@kunzoo: Hányszor kell még az ellenzéknek elismételnie, hogy a kerítés addig marad, amíg szükséges? Egyébként a csüngőhasú is ezzel indított, csak mostanában nem híreszteli.

kunzoo 2017.11.02. 20:55:43

@Okos Tóbiás:
Az a baj hogy az elején a kerítés ellen voltak. Aztán hagyták megvezetni magukat kvóta ügyben ahol láthatóan nem az történt mint amit jósoltak. Mutogattak a "bezzegnyugaton"-ra de a kerítés oldalelemekkel-ráadásul egy balos kormánytól- megint a távlati prognózisaikat nullázta le.

Valamelyik bizonygatta hogy csónakon nem jöhetnek terroristák mert túl értékesek a kiképzőiknek....nem jött be ez sem.

kunzoo 2017.11.02. 20:59:58

@Okos Tóbiás:
Ezt nem hiszem. Inkább azzal kampányolna hogy korábban mást mondtak mint most. Talán a Momentum kezdhetett volna tiszta lappal de túlságosan összemaszatolódott a többivel. Talán korai volt párttá válnia, mozgalomként többre vihette volna (mint kezdetben a lengyel Szolidaritás) Most kár volt indulni ráadásul kiderült sok amatőr dolog is (mennyi a tej ára).

mh1973 2017.11.02. 21:01:16

Nincs jó, meg kevésbé jó forgatókönyv, csak nagyon rosszak léteznek. Sajnos a birkák megszavazzák az ország legnagyobb tolvajait, a nép kizárólag ellenségét újabb 4 évre. Ez káros ránk nézve, 4 év alatt további százezrek fognak elmenekülni az országból és teljesen elöregszik az ország. A mindenkori fityisz leváltás esélyeit rontja, ha pár százezer agyilag korlátolt nyugger bejuttatja gyurcsit a parlamentbe. Az lmp-nek széllel semmi keresnivalója nincs bent. Az mszp-nek is nagyot kellene buknia, hogy megtisztulhassanak, a rosszabbikból meg a kutya nem kér, uolyanok mint a narancsnyikok, mögöttük az ország első számú strómanja. Nos valaki segítsen, hogy ha el is megyek szavazni, akkor hova x-eljek, az mkkp-ra???

Okos Tóbiás 2017.11.02. 21:25:36

@kunzoo: A kerítés csak látványnak kellett, meg persze azért, hogy lehessen lopni pár Mrd-ot. Persze hogy ellenezték. A Momentum a fideSS kreálmánya, ugyan úgy, mint az LMP. Nem véletlen, hogy csak módjával gyilkolássza őket lakájmédia.

kunzoo 2017.11.02. 21:42:59

@Okos Tóbiás:
Azért mikor elkészült teljes hosszában akkor egyik napról a másikra megszűnt az illegális határátlépés. Ezt kár tagadni. Kerítés nélkül nem állíthatod meg őket hisz amikor elfogják már magyar területen van valamit kell vele kezdeni. Továbbküldés sem játszik hisz a svédek próbáltak ránk lőcsölni egy csomót mondván itt lépték át először az EU határt mintha Görögország nem is létezne. Ha továbbengedjük az a baj, ha itt fogva tartjuk akkor meg az a baj. Márpedig vagy ez vagy az más megoldás nincs.

A spanyolok még éleslőszerrel is lőtték az ő kerítésüket tengeren kikerülőket. Képzeld el mi lenne ha a Tiszába lőnék a határsértőket mint ahogy ezt a spanyolok megtették. Ha Spanyolországnak, Bulgáriának, Görögországnak joga van kerítést húzni a határára akkor nekünk miért nincs? Mindegyik határ külső határ. Sem Törökország, sem Marokkó nem számít háborús övezetnek. Mégis megépíthették senki sem ágált. A görög kerítés egyébként mintául szolgált a mienkhez.

kunzoo 2017.11.02. 21:45:09

@Okos Tóbiás:
Ha látványnak kellett semmi másra akkor most hogyhogy "nem győzi hangoztatni" az ellenzék hogy meghagyják amíg kell? Vagy ez, vagy az. Itt is két lovat akar egyszerre megülni valaki.

Karipapa01 2017.11.02. 22:07:24

Azt azért kurvasokan elfelejtik, hogy a Fidesz kétharmada is csak a szavazóképes lakosság kb. 30%-a volt! Csupán a Fidesz-matematika miatt lett ebből 2/3. De mi van olyankor, ha a lusta, meg a "leszarom, nem érdekel", meg az "úgysem lesz jobb" eddig nem szavazó állampolgárokat felbőszítették a mutyizással, a korrupcióval, a férevezetéssel és a hazudozással? Aki saját bőrén érezte, hogy ez az állapot folytathatatlan? Ezek az emberek semmilyen kutatás miatt nem fogják elárulni a véleményüket, az majd az urnánál kiderül. Gondolom ezzel Orbán is tisztában van és már most fosik, mert megy a Gyurcsányozás, migránsozás, Sorosozás és egyéb ijesztgetések ezerrel. Lehet itt mindenféle lehetőséget prognosztizálni "biztos szavazók" alapon 4/5-re, de ez olyan, mint a toto: ha hozná a papírformát mindenki mindig nyerne.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.02. 22:19:39

@Karipapa01: :-) Na, végre hogy nem a "nem oda buda gyoda migráncs" a téma. :-)

Csak hogy a lényegről is szó legyen, újabb ropogós hír nemzeti "függetlenségünkről". :-(

Paks3 azt az oroszok fogják építeni!

magyarnarancs.hu/belpol/elkaszalta-az-nvb-a-paksi-reaktorblokkok-epiteserol-szolo-kezdemenyezest-107420

Brüsszeli (egészségedre) no-go zóna régen volt. :-) A változatosság kedvéért nem kérhetném inkább azt terelésnek a "gyoda vagyok magáért" helyett? :-)

teéjesenmindegy 2017.11.02. 22:24:50

Hihetetlen.
Itt a cikk, hogy 54% a fideszt támogatja, erre a sok okos kommentelő meggyőzi egymást, hogy ha így, meg úgy visszalépnek, akkor hogyan lehet nyerni.
Focis példával:
Ha Portugália beleszakad az Atlanti Óceánba, Svájcban polgárháború tör ki, és szükségállapot lesz akkor talán kijutunk a vb-re.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 22:47:05

@Karipapa01:
"Csupán a Fidesz-matematika miatt lett ebből 2/3."

Akkor nézz utána, hogy a pufajkásnak hogy lett 2/3-da. Megsúgom, ugyanígy, mert 1990 óta nagyjából ugyanez a szabály

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2017.11.02. 23:14:29

@Zsoltbacsi: Pufajkásnak nem volt kétharmada. 209 képviselője volt a 386-ból (1 781 867 szavazat) és a maradék 69-et a Szadesz adta (1 066 074 iksz).

meszena 2017.11.02. 23:19:32

Csodálkozva látom, hogy akik még nem olyan régen Messiásként tekintettek Gyurcsányra, ma mennyire leértékelik. Pedig a valóság valahol a kettő között van. Úgy tűnik, hogy ő maga az ellenzék legtehetségesebb alakja.
Mindig megfeledkeznek a kedves kommentelők arról, hogy a pártoknak valójában nem az az elsődleges célja, hogy az Orbán MINDENÁRON megbukjon. Az elsődleges cél az hogy a pártjuk jól szerepeljen. Aki nem látja be, hogy ez teljesen normális, az nem ért semmit az egészből, úgy gondolkodik, mint egy tizenéves, akinek még minden fekete-fehér. És Gyurcsány ezt nagyon jól tudja, és nem is rejti véka alá. Tudják a mini pártok is, csak úgy tesznek, mintha nem is. De, pedig.

meszena 2017.11.02. 23:24:50

@Karipapa01: Ez egy önáltatás. Szembe kell nézni: az ellenzék pártja i nem kellettek a szavazóknak. A fidesz meg igen. Oszthatod, szorozhatod, ez nem változik.
Hát nem tudod, hogy a választást azok döntik el, akik el is mennek szavazni? Hát nem tudtad, hogy a politikai stratégiának az is fontos része, hogy a saját szavazókat rávegyem, hogy ott legyenek, az ellenem szavazókat meg arra, hogy ne?
Hát nem pont ezt a taktikát alkalmazta a balliberális ellenzék a legutóbbi népszavazásnál? Ott igazán élesen jelentkezik az érvényesség miatt ez a kérdés.
A mandátumok megszerzéséhez minden pártnak pont ugyanannyi szavazót kell meggyőznie, tehát a rendszer teljesen igazságos.

Zsoltbacsi 2017.11.02. 23:24:54

@King of Shadows: Ugy ertettem. A szavazatok 49 szazalekaval kaptak 73at,es mellette egyeniben se taroltak annyira, mint a fidesz

meszena 2017.11.02. 23:33:40

@Okos Tóbiás: Dehogy kreálmány! Majd megváltozik a helyzet ha veszélyt jelentene a támogatottságuk a centrális erőtér stratégiájára. Most még pont jók, ahogy vannak. Most a Jobbikra koncentráltak, mert elkezdett balra húzódni és ez billentette volna a stabilitást. Kicsit visszavágták és karban tartják. A másik oldalról, inkább az mszp összeomlása okozhat riadalmat. Ez jelenleg a legnagyobb veszély a stabilitásra.

teéjesenmindegy 2017.11.03. 00:15:15

@King of Shadows: 209 (1 781 867 szavazat) 69 (1 066 074 iksz).
Ez arányos? A 209/69 az ugy aranylik mint az 1,78 a 1,06hoz?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 06:44:40

1) A közvélemény-kutatások lehetnek tévesek.
2) Ha az igazságot mutatják, akkor nem az ellenzék nyírja ki magát, hanem az emberek hülyék. Köztük például te is.

Neked nem attól lesz rossz, hogy a DK és MSZP vitázik egymással, hanem attól, hogy Orbánék stadionokat építenek kórházak helyett. Ha te, vagy más azért nem szavaz egyik ellenzéki pártra sem, mert ezek vitatkoznak egymással, akkor te, és a többi ilyen nagyon ostoba, és nagyon szívni fogtok a jövőben is.

Hülyék vagytok ahhoz, hogy felfogjátok, mi az, ami tényleg fontos. Nem ez a hangulatkeltő baromkodás, amit ebben a blogpostban műveltél. Ez mind lényegtelen kérdésekkel foglalkozik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 06:50:05

Az embereknek azt kéne felfogni, hogy nekik nem attól lesz jó, hogy utálják Sorost és a menekülteket, viszont nekik attól rossz lesz, hogy:

1) A Fidesz szétlopja az országot
2) Paks II-be Magyarország bele fog rokkanni
3) Az egészségügy szétesett, és megdöglenek az emberek a kórházakban
4) Az oktatás a béka segge alatt van, és a következő generációk még hülyébbek lesznek.
5) A magyarok legjobb 10%-a elhagyja az országot.

Arra a pártokra kellene szavazni, amely 1-5 ellen van. Ilyen egyszerű. Ha továbbra is a FIdeszre szavaznak, akkor Magyarországnak annyi, a magyar embereknek annyi, és miközben megdöglenek, aközben nyugodtan tovább Sorosozhatnak, legyenek boldogok ezek a hülyék!

2017.11.03. 07:34:11

@math_0: "2) Ha az igazságot mutatják, akkor nem az ellenzék nyírja ki magát, hanem az emberek hülyék. Köztük például te is."

:))))))))))))))))) Mekkora öntelt hólyag is vagy , édes kiskomám.
1. A szocik a szadesszel karöltve dettó ugyanígy loptak, csak ők inkább az állami vagyon zugprivatizációjában jeleskedtek.. majd nézz statisztikákat. (A fidesz legalább ezt-azt visszavásárolt)
2. Mondod te... mások meg mást mondanak, pl. vannak, akik 5-8% profitot kalkuláltak. Egyelőre a te véleményed és az övéké is csak tippelgetés. Te gyűlöletből kalkuláltál, mások meg tízszer több infoból... majd meglátjuk. Mióta kitették a szűrötöket, napi szinten bukik meg a fidesz és van államcsőd, meg multikivonulás. Ennyit a jóstehetségetekről.
3.Ez is bafrokkos túlzás, de legyen... nosza, penderítsük csak ki az összes potyautast, ahogyan az civilizált és demokratikus országokban sztenderd. Ja... hogy akkor lenne csak visítás, jájjjj, széccakatt a szociális háló, kipotyognak a kiccsaládok..jájjjájjj
4. Szimpla hazugság. Sok a felesleges köldöknézegető szak, ez tény. Vannak melegedők, amik egyaránt nyújtanak alibizési lehetőséget lusta fiataloknak és középszerű tanároknak... Nosza, csapjunk közéjük. Nem kellenek az alibi papírgyárak, az oktatás ne legyen üzleti vállalkozás, kiterjeszteni a diákhitelt és a teljesítményt ösztöndíjjal elismerni. Nem kell mindenkinek diploma. Ám mindezzel együtt nem kell elkeseredni, a jövő generációi kb. mindenhol hasonló tempóban hülyülnek. Ismerek fiatal német és osztrák mérnököket... beszűkült szakbarbárok... érdektelen, jövőkép nélküli és szakmájában is felületes emberkék. Lazák, nyíltak, de üresek... Tudom, a te arab, szuahéli is jupiteri kollégáid mind ászok, 16 diplomával és ami kell...
5. Talán nem.. ám ez kevéssé írható Orbánék számlájára. Egyszerűen az ország olyan hátrányból indult, hogy még évtizedekig nem lesz képes ellenállni annak a vákumnak, ami nyugat-eu felől szívja el az agyakat és a dolgos kezeket. Arányaiban a régióban tőlünk legkisebb az elvándorlás, csak a rend kedvéért. Az már kérdés, hogy ez majd a későbbiekben milyen problémák forrása lesz nyugdíj fronton.. Mert sokan ugyan elmennek, ám a vén szülék itt maradnak és az ittmaradóknak kell majd nyugdíjat termelni nekik is...

"aközben nyugodtan tovább Sorosozhatnak, legyenek boldogok ezek a hülyék!"
Elég egyszerű világképed lehet, ami áll a hozzád hasonló felvilágosult, progresszív, mindent jobban tudókból és a másokból...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.11.03. 08:17:15

@teéjesenmindegy: Nem teljesen mindegy hogy minek az 54 %-a. Szerintem erre gondoltál.

24.hu/belfold/2017/11/02/rekordmagassagban-a-fidesz-tamogatottsaga/

Csak az van, hogy a teljes választókorú népességen belül a fityisz csak a 2. A "nem mondja meg" vastagon az 1.! :-)

infogram.com/f3bdf633-e3d9-46cc-b1e5-6ad6922f02c5

Ennek fényében Momentum egyik vezetőjének a nyilatkozata és a választási matek alapján biza fityisz helyében nem lennék nyugodt. :-)

propeller.hu/itthon/3314778-fekete-gyor-meglebegtette-hogy-adott-esetben-visszalep

Ha adott esetben visszalép, az biza az ellenzéki 1 közös jelöltre rímel. :-) Még tovább gondolva az ügyet, aki nem lép vissza a mai ellenzékiek közül az számíthat arra hogy
kiesik. Mai ismereteink szerint jobbklikk és lehetettvolnamás felkészül a szabadesésre.

2017.11.03. 08:27:19

@rdos: "Csak az van, hogy a teljes választókorú népességen belül a fityisz csak a 2. A "nem mondja meg" vastagon az 1.! :-)"

Aha! Csakhogy... a teljes választásra jogosult tömegből jó, ha 50% elüget voksolni, másfelől meg a "Nem tudja" az ugye nem jelenti, hogy csakis az ellenzékre voksolnának adott kényszerhelyzetben...
Fe.GY.A. Egy bohóc, ugyanazon keltető fiókája, mint anno a fidesz potentátok és már azelőtt kiderült, hogy ragacsos a mancsa, mielőtt még igazi kísértéssel került volna szembe. Mi lenne, ha a jókora húsosfazék kerülne karnyújtásnyira tőle?
Végül a múltja alapján pontosan behatárolhatók a preferenciái. Soha nem fog nagyobb tábort maga mögé gyűjteni, pont emiatt. Egykerületes kis politikus marad, napos időben akár még tüntikézni is fog.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 09:13:24

@Womb Raider:

1)

A) Az MSZP közel sem lopott annyit, mint a Fidesz. Nagyságrendi különbségek vannak.
B) AZ MSZP korrupt politikusai lebuktak, bíróság elé kerültek. Pol Pot miatt a Fidesz korrupt politikusai nem kerülnek bíróság elé.
C) Az MSZP esetében is ugye az volt a helyes döntés, hogy bukniuk kell a korrupció miatt? Vagy ez csak valami hazug Fidesz kampány volt?!

2) Paks II a tanulmányok szerint veszteséges. Profit csak úgy lenne, ha az energiafordulat nem következne be.

hvg.hu/gazdasag/20170321_Paks_II_Greenpeace_veszteseg_befektetes_kozpenz
nepszava.hu/cikk/1095743-ujabb-tanulmany-leplezi-le-a-paks-ii-koruli-porhintest
energiaklub.hu/hirek/most-mar-biztos-paks-ii-egy-gazdasagilag-eletkeptelen-beruhazas-4445

3) A sok ezer milliárdból épített stadionok nagyságrendekkel többet jelentenek, mint a "potyautasok". Egyébként ma már nagyjából mindenkinek a társadalombiztosítását ellenőrzik. Ezt Gyurcsány csinálta meg. De nem, nem a szolidaritást kell megszüntetni, hanem Orbán ostobaságait. A legnagyobb potyautasok itt Orbán, Rogán, Szijjártó, Tiborcz, Pénztáros Lőrinc és bandája. Ezek többet lopnak, mint ha az egész ország ingyen kapna egészségügyi ellátást.

4) A PISA teszt objektív. Az oktatásra fordított költségvetési hányad is objektív. A te handabandázásod nem az.

cdn.blog.hu/eo/eotvoslingua/image/kep1_2.jpg

5) Orbán rátett erre pár lapáttal, ez Orbán hibája. A pár lapátot már felsoroltam. A demokráciadeficit még egy, amely ezeknél az értelmes embereknél már számít.

Igazolás arra, hogy a Fideszre a hülyék szavaznak:

index.hu/belfold/2017/05/16/integrity_lab_kutatasa_a_diplomasok_sorra_fordulnak_el_a_fidesztol/

hülyeséget hasból hazudni, azt minden Fideszes tud.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 09:17:24

@Womb Raider: ez is tény, te handabandázó, Fideszes majom! a Fidesz drasztikusan csökkentette az oktatásra fordított költségvetési hányadot. még a válság után is tovább bírták csökkenteni ezek az eszeveszett, hülye parasztok! és ebbe tönkre fog menni az ország, mert olyan hülyékkel lesz teli, mint te.

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1180/11802/118021/11802168_00d2d7cabaee8e2391dd5233efbd9c60_wm.png

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 09:45:06

Azt gondolom, az ellenzéknek nem az utcsó pillanatban történő hirtelen visszaléptetésekben van esélye (avval inkább csak veszíthet), hanem az egyéni jelölések nyílt és egyértelmű koordinálásában. Ha ezt jól csinálják, több evk-et is megfordíthatnak.
Kérdés persze, ez mire lesz elég. A napokban kijött közvéleménykutatási adatok alapján a fidesz győzelmét ezzel sem tudják megakadályozni. De addig nyilván változhatnak a dolgok.

2017.11.03. 10:41:01

@math_0: Komolyan vegyél be valami nyugtatót, mert az állatias düh teljesen elvakít, elborítja az agyad.
A szocik nem loptak? Ember... megduplázták az államadósságot, jókora vagyont privatizáltak (az előző ciklusukban minden csúcsot megdöntöttek) és ennek ellenére csődközeli állapotban adták át az országot. Loptak, bőven, többet, mint bárki más, csak mivel maguk alá gyűrték a teljes médiát, így nem volt akkora visszhangja.

2. Vicces, hogy egy ökoterrorista csoport és egy Soros tápolta anarhista gyülekezet véleménye neked igazolás. Mások szerint meg megtérülő, környezetbarát és szükséges beruházás.... na?
3. Az összes stadion nem került 1000 milliárdba. Több komolyságot, ne áruld el magad, hogy diszkalkuliával is küszködsz a funkcionális analfabetizmusod melett.

"Egyébként ma már nagyjából mindenkinek a társadalombiztosítását ellenőrzik. "
Hahahha... és eredménytől függetlenül mindenkit el is látnak. Erről ennyit.

A PISA-teszt eredményei egyes vélemények szerint mutatnak némi összefüggést bizonyos társadalmi csoportok felzárkózni képtelen voltával...
Amúgy hasonlítsd össze a németeket a mieinkkel ( www.compareyourcountry.org/pisa/country/DEU?lg=en csak válaszd mellé Mo.-t) osztán megláthatod, hogy nagyon hasonlóak a trendek, pedig a németek erőforrásai messze meghaladják a mieinket. :) Vannak érdekes grafikonok, meg érdekes vélemények is német oldalról. Néha ott is ki tud bújni a szög a liberális zsákból..

Integrity Lab... a betyárját.. Reiner Roland... na még ilyet! A megrendelőnek indig igaza van ;)
Amúgy meg a dolgok alakulását illetően nincs jelentősége, hogy kik nem támogatják a fideszt. Elég, ha azok, akik viszont igen, azok kellő számosságúak. Márpedig ez egyelőre így áll. Imádkozzunk, hogy a 2/3 ne legyen meg... de amilyen ostoba pökhendi és öntelt az ellenzék és szereptévesztésben van, sajnos a 4/5 is felmerül mint lehetőség. Csak magatokra vessetek. Bár őszintén szólva tippem sincs, miért is számít ez neked bármit, amikor fennen hirdeted, mekkora kozmopolita nagyazesze jobbantudja csávó vagy. te bárhol otthonra találsz a világban, felesleges a magyar nácik miatt álmatlanul forgolódnod. ;) Na, további kellemes gyűlölködést!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 10:44:27

@math_0: "1) A közvélemény-kutatások lehetnek tévesek.
2) Ha az igazságot mutatják, akkor nem az ellenzék nyírja ki magát, hanem az emberek hülyék. Köztük például te is."

1. Igen
2. Tegyük fel, hogy az emberek hülyék! Akkor az a párt a hülye, amelyik nem ehhez igazítja mondandóját, hanem azt várja, hogy hipp-hopp, egy csettintésre hirtelen mindenki zseni legyen. És nem csak a pártok esetében igaz ez...
Nem normális mentalitás kizárólag másban keresni a hibát és duzzogni, hogy milyen gonosz is a világ. De semmiképp nem vezet eredményre ez!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 11:10:56

húgyagyú Fideszeském!

1) Az államadósság és a lopás, az két különböző dolog. Az MSZP azzal nyert 2002-ben, hogy 50%-os béremelést ígértek, és be is tartották. emiatt, sok hasonló jóléti intézkedés miatt és a válság miatt, megnőtt az államadósság. ez kritizálható, de nem lopás, és ez a közalkalmazottaknak ment, nem pedig Pénztáros Lőrinc horvát nyaralójába, te faszfej! óriási különbség! és a stadionokra elszórt százmilliárdoknál ez mindenképpen jobb "pénzszórás". Az államadósság egyébként nem katasztrófa, Kanadának, Ausztriának, Nagy Britaniának, is nagyobb van, és ezek olyan országok, ahova értelmesebb magyarok menekülnek a hülye csuti paraszt rezsimje elől.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

2) Vicces, hogy neked egy kurva igazolásod nincs a hazugságaidra, de mások igazolásáról hisztizel, te hülye köcsög! Szembe tenni semmit nem tudsz. Ez a Soros fóbiátok meg szintén röhejes. Soros konkrétan nem érdekelt abban, hogy Magyarországon ne legyen atomerőmű, miért hamisítana meg dolgokat?! Orbánék viszont érdekeltek abban, hogy Pénztáros ellopja a fél projektet, a másik felét meg Putyin. Az is agyhalottság, hogy azt hiszed, ha Soros ad 345 szervezetnek támogatást, és azok a szervezetek másoktól is kapnak, akkor Soros ráér, van rá módja és hatalma, hogy ezeket a szervezeteket ellenőrizze, minden egyes beszámolót. Nem fogjátok fel, hogy ezek olyan nagy szervezet-rendszerek, hogy nem lehet őket kézivezérelni. Ezzel szemben a Fidesz maffia, amely érdekelt, és elég nagy, és hatalma is van, simán kontrollálni tud mindent Magyarországon. Az is húgyagy baromság, hogy a tanulmány tartalma helyett azt nézed, ki írta. Az érvekre nem tudsz mit mondani, mert barom vagy.

3) Van az annyi:

444.hu/2016/05/30/megprobaltuk-a-lehetetlent-osszeszedni-az-osszes-mar-kesz-vagy-meg-epulo-stadiont

és ez csak 2016-ig.

4)

"A PISA-teszt eredményei egyes vélemények szerint mutatnak némi összefüggést bizonyos társadalmi csoportok felzárkózni képtelen voltával..."

ez egyrészt megint egy rasszista kamu hazugság, másrészt ezek a népcsoportok korábban hol voltak, te húgyagyú barom?! nyilván az MSZP alatt is itt voltak.

A németeknek jobbak az eredményei, és ők nem rontottak mindenben az utóbbi 2 ciklusban. Ezt bebuktad, tökön szúrtad magad, hülye Fidesznyik!

www.compareyourcountry.org/pisa/country/DEU?lg=en

A Fideszt a hülyék támogatják. A Fidesz rászállt ezekre a hülyékre, ezekkel a hülyékkel fog kormányozni, ez pedig hülye kormányzással megy. Na, ha a hülyék hülyén kormányoznak, akkor Magyarország tönkremegy.

És ez ellen semmi mást nem tudok, mint arra rámutatni, miért hülyék ezek a szavazók, és hogy fogják megszívni. Nincs más, meg kell értetni velük, hogy idő előtt meg fognak dögleni a szar kórházakban, és erről nem soros tehet, hanem Orbán.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 11:14:11

@Fermentátor:

"Akkor az a párt a hülye, amelyik nem ehhez igazítja mondandóját, hanem azt várja, hogy hipp-hopp, egy csettintésre hirtelen mindenki zseni legyen. És nem csak a pártok esetében igaz ez..."

Nem. Az a párt hülye, amely a hülyék manipulálásával akar kormányozni. Mert a hülyékre alapozott kormányzás tönkreteszi az országot. Azok a hülyék, akik a Fideszre szavaznak, idő előtt fognak megdögleni egy szar kórházban, éhen fognak halni, mert nem kapnak nyugdíjat, stb. és erről nem Soros tehet, hanem Orbán, úgyhogy a Sorosozás ezen nem segít.

És nem tudok más megoldást, mint a hülyékkel megértetni, hogy miért hülyék, és mi lesz ebből.

Nem az a megoldás, hogy akkor az ellenzék is átmegy populista baromba, és megígérei a 23. havi nyugdíjat a barmoknak, és, hogy gázkamrákba küldi a menekülteket. Nem, ez nem megoldás. Ostoba vagy.

teéjesenmindegy 2017.11.03. 11:58:45

@rdos: "Csak az van, hogy a teljes választókorú népességen belül a fityisz csak a 2. A "nem mondja meg" vastagon az 1.! :-)"
És hány olyan eset is volt, amikor ezek a "nem mondja meg" emberek tömegesen máshova szavaztak, mint azt előre várni lehetett? Leginkább el sem mentek szavazni.

2017.11.03. 12:54:41

@math_0: Mondom én, hogy buta vagy mint a főd...
"215 milliárd megy el stadionokra 2020-ig"
444.hu/2016/05/03/215-milliard-megy-el-stadionokra-2020-ig Ééttted? nem 1000 (sőt... téged idézve ezermilliárdok, vagyis minimum 2000milliárd..)

"ez egyrészt megint egy rasszista kamu hazugság, másrészt ezek a népcsoportok korábban hol voltak, te húgyagyú barom?! nyilván az MSZP alatt is itt voltak."

Fujj... ezek a rasszista németek sem átallották elismerni ( ott a felmérés) hogy a migránsok körében bezony a színvonal lejjebb van. (Ahogyan nálunk is a cigányság (bővebben a társadalmilag hátrányos helyeztűek) esetében.) Velem vitatkozhatsz, a tények viszont szemedbe röhögnek, bucikám.
Igen, a németek eredményei jobbak, ám az olvasást kivéve mindenben hasonló tendencia szerint rontottak mint mi. (Pedig téged még nem is teszteltek...) Te tényleg nem boldogulsz a szép színes grafikonokkal sem? Már az is meglep, hogy írni tudsz... vagy inkább csak diktálsz valakinek?

"A Fideszt a hülyék támogatják. A Fidesz rászállt ezekre a hülyékre, ezekkel a hülyékkel fog kormányozni, ez pedig hülye kormányzással megy. Na, ha a hülyék hülyén kormányoznak, akkor Magyarország tönkremegy."
Aha... aztán amikor nem olyan túl régen még mindenki atomtudós volt, hiszen kétszer is hatalomba segítette a szoci-szadesz bagászt. Osztán jól fejre is állt a végére az ország. Halleluja... Magyarország abba megy töknkre, hogy időről időre olyan csoportok kerülnek hatalomra, akik számára kb minden fontosabb, mint ezen nyomorult ország boldogulása. Fontos a gazsulálás a brüsszeli politikacsinálóknak, fontos minden szóba jöhető kisebbség/szubkultúra képviselőinek ajnározása de még a világ túlsó feléről az ölünkbe pottyant IQ deficites humanoid tejben-vajban fürösztése is előrébb való, mint az ország többségét alkotó átlagemberek érdekeinek, céljainak érvényesítése.
A szervilizmus forrása meg a régvolt szoci világ, amikor az itteni hatalomgyakorlók a Szovjetúniótól függtek, onnan vártak és kaptak támogatást, védelmet. Most, hogy fordult a szél, a reflexek változatlanok. Dörgölőzni a Nyugathoz, újra és újra holtig tartó szolgálatra felesküdni és pitizni azért, hogy végre valahára tolják be őket a hatalomba. Mert a társadalom már elhatárolódik. Még azok is, akik egy időben fizetett szavazók voltak.

"Az államadósság egyébként nem katasztrófa, Kanadának, Ausztriának, Nagy Britaniának, is nagyobb van,"
Még jó, hogy az USA-t kihagytad :)
Az adósság bizony óriási probléma és a válságok során újra és újra látszik katalizátor szerepe. Az adósság rablánc, ami még a legnagyobbak nyaka köré is éppúgy fel van tekerve, mint a kisebbekére. Maximum nem ugyanazon kéz markolja.
Nem loptak a szocik? Akkor biztos a Strabag Demokraták voltak... mindegy, egy brigád... Aztán mi is a helyzet Demszkygrád Metrójával? Te tényleg hülyébb vagy egy fidesz szavazónál is.. Nézd már meg, miként fogyatkozott meg az állami vagyon és nőtt az adósság elképesztő tempóban a regnálásuk idején. Azzal se gyere, hogy válság, mert a zuhanórepülés jó egy évvel a válság előtt kezdődött..

"Soros konkrétan nem érdekelt abban, hogy Magyarországon ne legyen atomerőmű, miért hamisítana meg dolgokat?! "

Akkor miért is támogat olyan (és csak olyan) 'ngo'-kat, a melyek foggal-körömmel harcolnak Paks ellen? :)
"Az is agyhalottság, hogy azt hiszed, ha Soros ad 345 szervezetnek támogatást, és azok a szervezetek másoktól is kapnak, akkor Soros ráér, van rá módja és hatalma, hogy ezeket a szervezeteket ellenőrizze, minden egyes beszámolót. Nem fogjátok fel, hogy ezek olyan nagy szervezet-rendszerek, hogy nem lehet őket kézivezérelni. "
Nem mondod... no, de ki is állította, hogy kézivezérelné? Ezernyi jól képzett és jól orientált ember saját jól felfogott érdekei mentén igyekszik érvényesíteni Soros elképzeléseit (a nem is létező terveit..) Ennél nagyobb szervezetek (cégek) is messzemenőkig képesek kiszolgálni a tulajdonos érdekeit, elég csak kitűzni a célt, a piramis csúcsán a többit elvégzi a gépezet.

"Nem az a megoldás, hogy akkor az ellenzék is átmegy populista baromba, és megígérei a 23. havi nyugdíjat a barmoknak, és, hogy gázkamrákba küldi a menekülteket. Nem, ez nem megoldás. Ostoba vagy."

Húúú... te nagyon beteg vagy, tényleg kezeltetned kéne a paranoiádat.. ha már a zsigeri gyűlölködés kiirthatatlanul bevésődött is.
Tudod ki jut eszembe rólad? Korniss Mityu... tudod, akiből egyszer , önkontrollt vesztve kibukott: Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket... nos, ez vagy te. Ezek vagytok...

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 13:27:14

@math_0: Ha te mondod...

:))

Jaj, nyugi! Rajtad röhögök, nem ellened! :D

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 13:30:25

@teéjesenmindegy: Azt hiszem, tévedsz. A választ nemadók/bizonytalanok együtt ugyan valóban többen vannak, mint azok, akik fidesz-szavazónak vallják magukat. Azonban ezek többsége biztosan nem fog szavazni. Általában nem igen megy 65% fölé a szavazók aránya az ogy-i választásokon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 13:52:07

@Womb Raider:

1) már a Puskás is 300 milliárdnál tart azóta. Szóval össze fog jönni az az ezer milliárd. de ha csak 500 milliárd, akkor már maszturbálsz, agy mi van?! attól már jó lesz?

2)

"Fujj... ezek a rasszista németek sem átallották elismerni ( ott a felmérés)"

nem linkeltél felmérést, te barom! hazudozol össze-vissza! és terelsz. nem válaszoltál arra, hogy hol voltak ezek a cigányok korábban is itt voltak, és akkor JOBB volt a PISA teszt eredmény. A Fidesz alatt ROMLOTT. De ezt egy hülye Fideszynik nem fogja fel. QED.

"Igen, a németek eredményei jobbak, ám az olvasást kivéve mindenben hasonló tendencia szerint rontottak mint mi."

tehát jobbak, és nem mindenben romlik a tendencia. ennyikeh. hazudtál, és bebuktad. tipikus hülye Fideszes.

"Osztán jól fejre is állt a végére az ország."

akkor jobb volt. a világválságot nyilván nem Gyurcsány csinálta, és nem is Soros.

" Magyarország abba megy töknkre, hogy időről időre olyan csoportok kerülnek hatalomra, akik számára kb minden fontosabb, mint ezen nyomorult ország boldogulása. "

És ebben a Fidesz a legrosszabb, ezt már megbeszéltük.

"A szervilizmus forrása meg a régvolt szoci világ, amikor az itteni hatalomgyakorlók a Szovjetúniótól függtek, onnan vártak és kaptak támogatást, védelmet."

Orbán most is ezt csinálja. öngól. megint.

"Az adósság bizony óriási probléma"

nem érdekelnek a cáfoló tények, csak nyomod a Habony sódert, ostoba Fideszes, amiben nincsenek tények.

"Nem loptak a szocik? Akkor biztos a Strabag Demokraták voltak... mindegy, egy brigád... Aztán mi is a helyzet Demszkygrád Metrójával?"

Pénztáros Lőrinc egy év alatt többet lop, mint amik itt a vádak. bizonyítékokról nem is beszélve.

"Akkor miért is támogat olyan (és csak olyan) 'ngo'-kat, a melyek foggal-körömmel harcolnak Paks ellen? :)"

Soros NGO-at támogat. mindenfélét. Mert a civil szervezetek fontosak. Az, hogy van köztük környezetvédő is, az természetes. Az, hogy Paks II-ben igazuk is van, az nektek kínos. De ez nem Soros utasítása. Ti totálisan agyhalott vadasmarhák vagytok, ha ezt hiszitek.

"Nem mondod... no, de ki is állította, hogy kézivezérelné?"

Ha nem kézivezérli, akkor ugyebár azon szervezetek jelentése mégis saját vélemény, és nem Soros véleménye, tehát Soros tök mindegy. Ez csak a hülye Fideszynikes barmok szopatására való terelés.

" Ezernyi jól képzett és jól orientált ember saját jól felfogott érdekei mentén igyekszik érvényesíteni Soros elképzeléseit (a nem is létező terveit..) Ennél nagyobb szervezetek (cégek) is messzemenőkig képesek kiszolgálni a tulajdonos érdekeit, elég csak kitűzni a célt, a piramis csúcsán a többit elvégzi a gépezet."

De akkor ezernyi jól képzett ember véleményéről van szó. Ez meg mégiscsak fontosabb érv, mint a pár tucat fideszes maffiózó paraszt érdeke nem?!

"Tudod ki jut eszembe rólad? Korniss Mityu."

Igen, megint nem sikerült az érvekre válaszolni, mert ahhoz hülye vagy. Ezek vagytok ti, Fideszes, 4 elemis közmunkás-parasztok.

morpho 2017.11.03. 14:49:14

@math_0: Ez korrekt volt. Az egész 5 pontos levezetés és az érvek. Amikor összeomlanak a narancskullancsok, akkor jön a: "nyugodj meg, mert ideges vagy, röhögök rajtad, komcsi/libsi vagy, ki jut rólad eszembe", stb. Az érvek hidegen hagyják őket és ha kell ezerszer bemásolják ugyanazt a sablon propagandavakert, mindenféle forrás nélkül. Sajnos van az a pénz. (néha közéjük keveredik egykét szervilis szerencsétlen hívő is, aki őszintén hülye, de ez elhanyagolható)

teéjesenmindegy 2017.11.03. 14:55:36

@Fermentátor: Szerintem pont ugyanazt mondtam.
Az, hogy valaki nem mondja meg a közvéleménykutatónak hogy hova fog szavazni, az semmit nem jelent. Én sem mondanám meg, mert paranoiás vagyok, és eszemben sincs kiadni egy cégnek az infót.
De arra számítani, hogy ezek mind balra szavaznak jó nagy marhaság.
Ez kb. pont ugyanolyan, mint a kint dolgozó magyarok. Automatikusan a baloldal magához számítja őket. Csak azt nem tudja megmondani, hogy ugyan miért.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 15:26:07

@teéjesenmindegy: Igazad van, figyelmetlen voltam, nem neked kellett volna írnom a kommentemet!

2017.11.03. 18:55:25

Ez egy hiábaerölködtökúgyismigyőzünk cikk. Az egyetlen tanulsága: szavazzunk bárkire, csak a fityiszre ne.

GyMasa 2017.11.04. 18:20:58

@morpho:
...senki nem akarja a hatalmat megszerezni egy demokráciában...
Ó, az akarattal soha nem is volt semmi probléma.
Amiről te beszélsz szerintem, az az, hogy senki nem _TUDTA_ megszerezni a hatalmat ennyi idő után.
De, ez ugye meg kifejezetten az ellenzék hibája, mert bénák.

GyMasa 2017.11.04. 18:52:19

@white999:
...A vicc az, hogy már a jobbik nincs is olyan messze a baloldaltól, mert a fidesz nagy igyekezetében teljesen átvette a szerepét...
Az a legnagyobb baj, hogy tulajdonképpen a fidesz is egy baloldali párt!
A legnépszerűbb baloldali párt.
És pont ezért marad az annál baloldalibb pártoknak a maradék-szerep...
És az azzal járó részesedés.
Ma Magyarországon nincs igazi közép és jobboldali párt, mérhető jelenléttel.
Ezt mutatja az 50% feletti passzivitás is.
Aki ma Magyarországon jobboldali értékrenddel rendelkezik, annak a fidesz csak jobb hijján megoldás.
Tulajdonképpen senki nem képviseli az értékrendjüket.
És semelyik politikai formáció nem is képes megszólítani ezeket az embereket.

morpho 2017.11.04. 21:50:03

@GyMasa: Így van, jól látod. A Kádár rendszerben is az "ellenzék" hibája volt, hogy nem szerezték meg a hatalmat. Bénák voltak! Tiszta sor. Örülök, hogy okos vagy!

2017.11.05. 11:32:10

@math_0: te szerencsétlen... azt sem látod, amit eléd teszek és rámutatok. :) Fuss neki újra a PISA teszt német eredményeinke, mielőtt újra linket követelnél a migránsok teljesítményét célzó statisztikáról.

"De akkor ezernyi jól képzett ember véleményéről van szó. Ez meg mégiscsak fontosabb érv, mint a pár tucat fideszes maffiózó paraszt érdeke nem?!"
Jajj... fájón ostoba vagy. Az ezernyi ember nem a saját véleményét juttatja érvényvényre, hanem a saját érdekét szem előtt tartva kiszolgálja a szervezetet. Az érdeke meg pusztán a befolyó 'támogatás' (júdáspénz) megszerzése. Mert szerinted mégis mi célból nyomulnak azok az NGO-k,amiknek Soros alapítványain vagy a szintén analóg Norvég Alapokon kívül 0 egyéb bevételi forrásuk van? Civilek,akiket az egész társadalom ignorál? 3 Forintot nem bíznak rájuk, de ők küzdenek rendületlenül, ha kell, ha nem. Megmentik az embereket, ha szükséges, ha nem. Komolyan elhiszed, hogy ezek a külföldről etetett ngo aktivisták bárki magyar érdekeit nézik? Lótúrót. A Soros univerzum pénzcsapjai elvárásait igyekeznek kifürkészni és annak megfelelve tevékenykedni, hiszen akkor lesz jövőre is pénz. Tipikus példa az Atomcsapda-gittegylet. Nagy dérrel-dúrral nekiestek Paks II-nek, per, ellenpropaganda, néphülyítés ezerrel... az egészre jellemző érdektelenséget jelzi, hogy a sok indexes promó ellenére összesen alib 1.5millió Ft támogatást tudtak összekoldulni , miközben éves szinten 100 milliós nagyságrendű támogatásból 'virágzik' az anyaszervezetük. (Energiaklub) Csak éppen az embereket nem érdekli a tevékenységük, mondhatjuk: az emberek nem kérnek belőlük.Az emberek nem igénylik a Soros féle civileket. Majd nézd meg, milyen egy valóban önszerveződő és valós társadalmi igényekre épülő civil szervezet. Kb 6000 van Mo,.-n. Ők nem sipákolnak az ngo törvény miatt, őket nem zavarja a munkájukban, csak Soros ügynökei vekengnek folyton folyvást. Nem baj, lassan mindenhonnan kipenderítik őket. Talán célszerű lenne saját országot alapítaniuk :)
""Osztán jól fejre is állt a végére az ország."

akkor jobb volt. a világválságot nyilván nem Gyurcsány csinálta, és nem is Soros."

te nagyon hülye... azt mivel magyarázod, hogy Mo. már a válságot megelőző években is nagyon takaréklángon ment, aminek következtében rögtön kifeküdt a gazdaság, amikor becsöngetett a recesszió? Mitől volt, hogy kb minket viselt meg leginkább?

"Az, hogy van köztük környezetvédő is, az természetes. Az, hogy Paks II-ben igazuk is van, az nektek kínos. "
jajj... nincs igazuk, ezért is nem tudtak épkézláb érvekkel előjönni. Nézd végig az Atomcsapdát... röhej.. bárgyú és vicces, hogy egyetlen környezetvédelmi és energetikai szakember nincs köztük..de osztják az észt.

GyMasa 2017.11.05. 13:25:51

@morpho:
Nem kell akkor hülyeségeket beszélni!
Azt mondtad eredetileg, hogy az elmúlt 7 évben senki nem akarta megszerezni a hatalmat egy demokráciában.
Ez a kijelentés nem igaz, mert pl a szocik csak a hatalmat akarják.
És nem az az oka, hogy nem jutottak kormányra, hogy ne akarnák, hanem, hogy bénák.
A kádár rendszert idekeverni meg különösen demagóg.
De, ahogy gondolod.

morpho 2017.11.05. 14:48:19

@GyMasa: Tudod ez egy pikírt példa volt arra, ami lehetetlen. Nincs olyan, hogy egy demokráciában hét!!! évig senki nem akarja megszerezni a hatalmat. Valahogy mégsem bír felemelkedni egyetlen ellenzéki politikus sem. Vajon miért? Ez 2010-ig nem így volt. A szocik nem érdekelnek. Én egy új fiatal, tehetséges politikusra gondolok, akik úgy tűnik 2010-óta kihaltak Magyarországon. Vajon miért? (ha még mindig nem érted, akkor így jártunk. többször nem magyarázom el. nagyon ostoba vagy, de ennyire talán nem)

morpho 2017.11.05. 14:59:17

@Womb Raider: "azt mivel magyarázod, hogy Mo. már a válságot megelőző években is nagyon takaréklángon ment, aminek következtében rögtön kifeküdt a gazdaság, amikor becsöngetett a recesszió?"

Felelőtlen költekezés miatt volt a felvetett probléma. Az Antall kormánynak kb gőze nem volt a gazdaságról, nem is csinált semmit. Volt egy próbálkozása a benzináremeléssel, de annak taxisblokád lett a vége. A Horn se csinált semmit 9!!! hónapig, aztán bevezették a Bokros csomagot, ami megszorított, de a makroszámokat konszolidálta. Aztán jött Orbán 1998-ban és a bokrosi logikát vitte tovább egészen 2001-ig, amikor felelőtlen választási költekezésbe kezdett, de a legnagyobb érvágás a kedvezményes, államilag dotált lakáshitel volt. Erre jött Medgyessy és 2002-ben végrehajtotta a száznapos programját, amitől végleg elszállt a hiány. A 100 napos programot a fidesz is megszavazta. Aztán jött Gyurcsány és választási adócsökkentést, meg újabb 100 napos programokat vezetett be, amitől 10% fölé ment a hiány. A fidesz ezt is megszavazta. Aztán jött a Bajnai kormány, akik levitték a hiányt 4% körülire, majd jött Orbán, akik lenyúlták a manyup megtakarításokat és abból csökkentették a maastrichti 3% alá, ahol most is van. Túl nagy agy nem kellett hozzá, hogy elköltsék a megtakarításokat. Aki igazán nagy válságkezelő mutatványt hajtott végre, az a Bajnai kormány volt. Örülök, hogy segíthettem. Szívesen.

2017.11.05. 18:42:07

@morpho: :))))) Bogaram... milyen jó is az a manyup péz... hol azon visongtok, hogy ellopta, hol meg azt állítjátok, hogy csak azzal tudja még mindig a 3% alá tolni a költségvetés hiányát :) na, most akkor ellopta, vagy az ország érdekében használták(használják) fel? belegabalyodtok a saját hazugságaitokba. Amúgy meg kicsit olyan ez, mint a gyerekdalban a fé pénz... örökké tart.
Az meg aztán végképp vicces (vagy pofátlan?) hogy a Gyurcsók rezsim döntéseinek felelősségét próbálod a Fideszre kenni..."Mer' ők is mekkszavazták!" (Ha nem szavaznak, akkor meg akadékoskodó ellenzék... ugye?)
Hihetetlen, milyen torz képet sikerült magad köré vetítened.
Szóval köszönöm, hogy segítettél!

morpho 2017.11.05. 21:45:53

@Womb Raider:
-Nem kenek én semmit a fideszre, én a magyar országgyűlésre kenem, akik megszavazták a törvényeket. Ez itt ennyike!
-A manyup ügy: Két út van. Vagy megtakarítasz, vagy konszolidálsz. Ki kellett volna írni egy népszavazást, ahol megkérdezik a magyarokat: Mit szeretnétek, konszolidált államháztartást, vagy nyugdíj megtakarítást? Aztán a pártok kampányolhattak volna egyik, vagy másik mellett! De nem írtak ki semmit, hanem saját hatáskörben zsarolással lerabolták a zemberek megtakarításait és elköltötték hiánycsökkentésre, meg ki a fasz tudja, mir még! Azóta sem számoltak el vele, nyilván sose fognak!

Volt valami egyébként, amit Orbán elrontott valaha is?? Ugye hogy nem! Bogaram :))
süti beállítások módosítása