B1 blogcsalád



Nem sikerült megállítani Brüsszelt: 157 milliót vágott a trafikos fideszes képviselőhöz

2017. szeptember 30. - nickgrabowszki

Horváth István azt üzeni: "Nyilván minden magyar embernek van lehetősége uniós forrásokra pályázni."horvfid.jpg

Nyilván.

Horváth neve amúgy a trafikbotrányból lehet ismerős. 2013-ban még szexárdi polgármester volt, amikor lebukott, hogy politikai alapon, a fideszes haveroknak, a klientúrának intézi az állami trafikkoncessziókat.

Erről Hadházy Ákos későbbi LMP-elnök hozott nyilvánosságra hangfelvételt, de Horváth hiába bukott le, eszében sem volt lemondani, mert szerinte nem volt miért.

Horváth - aki 3 éve már nem polgármester, de 2006 óta a Fidesz parlamenti képviselője - a húgának is intézett trafikot, a feleségéről pedig tavaly írta meg a Blikk, hogy állami tulajdonú földhöz jutott a csókosok árverésén, pedig a családnak nem volt semmilyen megtakarítása.

A dolgot még szebbé teszi, hogy Horváth felesége angoltanár, akinek semmi köze nem volt a gazdálkodáshoz. Továbbá - ha lehet ilyet - talán még szebbé, hogy most a Magyar Nemzet írta meg róla, hogy az angoltanár feleség 157 milliót nyert uniós pályázaton egy húsfeldolgozó építésére a Pakshoz közeli Nagydorogon.

Nagy szerencse, hogy Orbánnak nem sikerült Brüsszelt megállítani.

Horváth természetesen semmi kivetnivalót nem talál a dologban: 

Azt gondolom, Magyarország Európa része, annak hátrányaival és előnyeivel együtt, és azt gondolom, hogy ezek a források járnak a magyar embereknek.

Hát, persze, a magyar embereknek. 

Trafik, állami föld, uniós pénz - úgy harácsolnak, mintha nem lenne holnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6412913451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.09.30. 18:16:26

Nick, ha meg tudnál írni egy pályázatot, talán nyernél te is. De persze ehhez előbb írni kellene tudni:)

taga20 2017.09.30. 18:34:29

ennek az embernek a szeme se áll jól!

legeslegujabbkor 2017.09.30. 23:06:14

Angoltanár húsfeldolgozót épít. Na ezért hasalunk el a PISA felméréseken.

babbaba 2017.10.01. 08:36:30

@FCUK10: Nyertek is sok ezren mindenféle pártállású vagy akár a politikát leszaró magyarok, egy -egy jó ötlettel, míg nem a Fidesz került hatalomra. Azóta csak a fideszes vezetők haverjai, meg a Fidesz tagok. Szar nemzetellenes tolvaj banda!

2017.10.01. 16:59:18

@babbaba: "Te még az életben nem pályáztál semmire a versenyszférában, kiskomám.
meséljek neked, miként ment ez az elmúlt 16 év alatt? Pontosan egyformán, hogy ne eresszem bő lére. ..ééés nehogy kitaláld, hogy csak a fideszes időkben volt szokás 'visszautasíthatatlan' ajánlatot tenni egy-egy jól prosperáló, vagy stratégiailag értékes cég tulajdonosának. Az még a jobbik eset volt, ha csak 'csendestársként' a háttérből segítették volna a 'fejlődést' és apportáltak volna know-howt a cégbe, de ha már eléggé önjáró és dinamikusan növő a kiszemelt cég, akkor konkrétabbá is válhatott és válhat ma is az 'ajánlat'.Amúgy egyáltalán nem kizárólagosan a jelenlegi kormányzat irányából vannak 'befektetők' hanem egy szint felett már divat kajakra tárgyalni...

taga20 2017.10.01. 17:22:55

@Dorottya Veres RLDD: hiába kened a szart, a tetves geciféle maffia ipari méretekre emelte a korrupciót.

hol volt anno egy mészaroslörinc, aki egy kibaszott értelmes mondatot nem tud elmondani, de évente 100 csilliárddal nő a vagyona. vagyis a pocakos lótolvajnak!

miről beszélsz ember????

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.10.01. 18:04:12

@FCUK10:

miért van az úgy nálatok fideszes gec.knél, hogy ha lebuktok hogy loptok, csaltok, dézsmáljátok a közvagyont, akkor állandóan azt pofázzátok, hogy a "magyar emberek" és "Magyarország" ellen tört´énnek támadások?

Fostok felvállalni önmagatok lopásait, hogy ez csak a ti bünötök, nem a népé meg országé?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.10.01. 18:06:59

@taga20: "ennek az embernek a szeme se áll jól!"

majd akor nézd meg hogy fog állni, amikor egyszer elbukják a választást és az újak addig verik majd, míg az utolsó forintig visszaszezik rajta az elolpott közpénzt.

Skankhunt42 2017.10.01. 18:21:59

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: @taga20:

íme a (degenerált) liberális demokrata

(amíg nem bukik a rezsim addig behúzott függönyökkel "retteg", bukás után viszont sorban áll a partizánéremért

taga20 2017.10.01. 18:28:28

@Skankhunt42: haver, ne projektálj, me kilóg a pata a reverendád alól!

délutános műszakba osztottak? kurvákat kügyek, vagy kivered magad?:)))

zia77 2017.10.01. 19:04:25

Most akkor ez egy beszámoló egy csaló tevékenységéről, vagy lesz is következménye?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.10.01. 19:44:42

@Skankhunt42:

te beszélsz te hulladék magyarja? A fideszesek 70%-a MSZMP meg maszop szavazó volt mint te is, most meg adod itt a nemzeti faszszopót.

vackor1 2017.10.01. 20:54:09

Nincs kétségem, hogy régebben is volt "költsége" ha ismeretségen keresztül pályáztál - 2000 első felében úgy kerestek meg érdekes ajánlatokkal - de most néhány 10 milliós - 100 alatt - pályázatnál "csak" a felét kérték - volna természetesen, mert ilyet nem csinálunk, nyilván :)) - vissza a fijjjug , aztán olyan érdekes dolgok vannak a most - talán már - futó 300 milliárdos vidéki , főként balatoni szálláshely pályázatoknál - mit is vett nemstrómanpénztáros többek között a közelmúltban ? - , hogy a június-július körül kiszivárgott hírek ellenére májusban kellett regisztrálni a pályázatra... Már persze azoknak , akik tudtak róla, hogy MAJD hamarosan ki lesz írva egy ilyen apró pályázatocska.. :))
Remélem lesz egy szervezet, amely lekéri majd a végén a nyertesek neveit.. :)))
Nem fogok róla vitatkozni, nyilván nem adom ki az elég magasan ülő emberke nevét, akitől tudom ezeket, természetesen személyes érintettség okán , nem innen-onnan hallva ...

igazi hős 2017.10.01. 21:29:36

@Dorottya Veres RLDD: Ez a legerősebb érvetek, hogy ők is loptak? És ettől már egyből elfogadható a Fidesz lopása? Akkor is, hogy ha nagyságrendekkel többet lopnak, mint az elődeik? Kétségtelen, hogy a Fidesz előtt is lenyúltak 10%-ot, de az is fontos volt, hogy 90-ből megépüljön valami értelmes. Most valami vagy gyatrán épül meg (vagy el sem készül), lásd 30 centis kilátó, használhatatlan bringapark, vagy rendesen megépül és ellopják, lásd saját használatú vadászház, ahol még nem járt fizető vendég. Voldemort nem a kivétel a mohóságból, hanem az átlag. Ő a Fidesz sztenderd: minden pénzt nekünk kell lenyúlni, a "ne mi nyerjük a legtöbbet" már a múlté.

dunántúli gyerek 2017.10.01. 21:44:10

az uniós pályázatokat szigorúan ellenőrzik és önerő kell hozzá

tehát a posztból semmi nem derül ki

miketbeszéltek 2017.10.01. 22:37:29

@dunántúli gyerek: "tehát a posztból semmi nem derül ki" Igen, legfőképpen az, hogy nem kell-e megállítani Brüsszelt?

miért 2017.10.01. 23:26:49

@FCUK10: Esetleg önálló gondolatod is lehetne kisöreg! Egyébként nagyon sokan próbálkoztalak sikertelenül!!!
De ezt egy sötét troll nem igazán értheti!

élhetetlen 2017.10.01. 23:39:26

@dunántúli gyerek: Már nem mondok semmit, csak kérdezek, A boldog trafiktulajdonosok nem hálásak, vagy mindegyik veszteséges? Állami földek megvétele. Az EU egyfolytában járja az országot, hogy a megvásárolt földeket egyáltalán művelik-e? A földek után járó támogatás elég lehet önerőnek? A húsfeldolgozáshoz is érteni fog, ugyanúgy mint a gazdálkodáshoz? Nem fogja semmi érdekelni, csak a kikerülő termék minősége? Vagy felhúzza, csinál valamit egy évig, kiveszi a pénzt, amit lehet, és vagy csődbe megy, vagy eladja? Mit gondolsz?

2017.10.02. 00:14:42

@dunántúli gyerek: na, te se pályáztál még semmire se.. de te már tudod, miféle önerő kell :)

2017.10.02. 05:57:22

@igazi hős: "Ez a legerősebb érvetek, hogy ők is loptak? És ettől már egyből elfogadható a Fidesz lopása? Akkor is, hogy ha nagyságrendekkel többet lopnak, mint az elődeik? Kétségtelen, hogy a Fidesz előtt is lenyúltak 10%-ot, "

:)))) Nem, nem az a lényeg... a lényeg az, hogy semmi nem változott, ez a bevett gyakorlat , mindegy, ki és milyen kormány regnál. És kapaszkodj meg, ez megy tőlünk nyugatabbra is. No, ott beszélhetsz 'nagyságrendekkel több' lopásról. Ha igaz, amit írsz és nagyságrendekkel , vagyis minimum kettő nagyságrenddel lopnak többet, akkor most százszorosát lopják el annak, amit a M/Gy/B kormány idején loptak az elvtársak. Még ez is lehet... viszont akkor gyorsan nézd meg azt is, hogy az elmúlt 16 év első felében mennyivel növelte minden egyes forintnyi államadósság növekedés a GDP-t és nézd meg ugyanezt a második 8 év alatt... (súgok... az első időszakban csak zuhant a GDP :) ) Szóval lehet, sőt, biztos, hogy lopnak. Ám ennek ellenére lassan, de stabilan javulnak a gazdásági mutatók és még az átlag polgárok zsebében is több marad. A dolgozókéban főleg.A reálbérek is kúsznak felfelé és a családtámogatás növelésére is futja. Tőlem lopjon a politikus, ha közben jobban mennek a dolgok. A bal-lib kormányok lehet, nem tömték olyan vehemenciával a sajátzsebüket, de szartak a gazdaság irányítására, a kormányzásra és bárgyú vigyorral a képükön tűrték, hogy a nyugati barátaik vigyenek mindent, ami csak mozdítható még idehaza.
Ja... és el vagy tévedve, a 10 százalék az összességében jó, ha megállt 20%-ban és ezzel hurokba is dugtad afejed, mert mindenki tudta, hogy ekkora lik van a könyvelésedben. A második pályázatodat már nagyobb sápért adták ...

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.02. 07:45:08

"És ettől már egyből elfogadható a Fidesz lopása? Akkor is, hogy ha nagyságrendekkel többet lopnak, mint az elődeik?"

Igen, a jelenlegi kormány nagyságrendekkel többet "lop", mint elődeik. Az alábbi makroadatok ennek "fényes bizonyítékai":

Mo. úgy halmozott fel 3,7-szer nagyobb GDP arányos konszolidált bruttó államadósság növekményt 2003 és 2009 között, hogy eközben 2,5-szer kisebb mértékben növekedett az egy főre jutó GDP volumen, mint Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia átlaga.

Ebben az időszakban Magyarországon 1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedéshez 1,53 százalékpont GDP arányos államadósság növekedés társult. (Más szóval 1 százalékpont GDP arányos államadósság növekedésre 0,65 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedés jutott.)

Ezzel szemben Magyarországon 2011 és 2016 között 1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedéshez 0,54 százalékpont GDP arányos államadósság csökkenés társult. (Más szóval 1 százalékpont GDP arányos államadósság csökkenesre 1,85 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedés jutott.)

Fenti adatok az EUROSTAT táblázataiból egy kis szorgalommal kiolvashatók.

Szignifikáns hatékonyságbeli különbség van a 2003-2009 között és a 2011-től napjainkig kormányzó államapparátus teljesítménye között az utóbbi javára!

Nemzetközi összehasonlításban is hatékony Magyarorszag 2010 után. 2011 és 2016 között a V3-akban és Romániában átlagosan1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedéshez 0.58 százalékpont államadósság növekedés társult.(1 százalékpont GDP arányos államadósság növekedésre 1,72 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedés jutott.)

2017.10.02. 08:22:24

@atomic power 1986DucaDuca: Pontosan!!! Te elvégezted a házifeladatot, amit @igazi hős nyilvánvalóan lusta volt. A Fidesz úgy lop, hogy több marad :)

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.02. 08:51:45

@Dorottya Veres RLDD:

A makrogazdasági adatokba egyszerűen nem "fér bele" akkora nagyságrendű "lopás", amiről egyesek harsognak.

A 2002-s győztesek semmit sem változtak, megint ki akarják provokálni az igérgetési spirált. Úgy akarnak ismét nyerni, hogy leígérik a csillagos eget is.

Nem árt néha számokkal is szembesíteni a teljesítményükel.

2017.10.02. 09:06:30

@atomic power 1986DucaDuca: Már beindult a gépezet. Van már ígéret fix összegű 13. havi nyugdíjra, megduplázott minimálnyugdíj. Látszik, kik a célpontok. A forrásokat meg teremtse elő a versenyszféra ... és fizessenek a gazdagok. Fura, hogy ilyenkor nem kerül szóba a választók értelmi színvonala.

atomic power 1986DucaDuca 2017.10.02. 09:15:57

@Dorottya Veres RLDD:

"Van már ígéret fix összegű 13. havi nyugdíjra, megduplázott minimálnyugdíj."

Semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek.
süti beállítások módosítása