B1 blogcsalád



Politikai öngyilkosságot hajt végre a budavári polgármester: beletaposott Ráhelék tuti biznicébe

2017. szeptember 28. - Mr Flynn Rider

Igen sok van Nagy Gábor Tamás rovásán, de nem azért mert olcsóér" osztogatja a lakásokat, vagy két autót vásároltat magának az önkormányzattal. Már annyira elszemtelenedett, hogy ismét rálépett Ráhelék kisujjára. 

orban_rahel_zsidai.jpg

Ha Nagy Gábor Tamást nem indítja a Fidesz többet polgármesternek, akkor az nem azért lesz, mert lopja a közvagyont. Azt majdnem mindenki csinálja, elég csak a ferencvárosi botrányokat, vagy éppen Rogán ex-polgármestert megnézni. Hanem azért, mert folyamatos, elhúzódó háborút vív Orbán Ráhel üzlettársával. Pedig a polgármester is tisztában van vele, hogy - bár Zsidai tagadja igenis sok köze van Orbán Ráhelhez, a miniszterelnök lányához és így jó kapcsolatban van az Orbán-családdal.

A háború újabb csatájára most az első kerületi önkormányzat Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottságának ülésén került sor, ahol többek között a budai Várban kiadott állami lakások sorsa is szóba került. A polgármester újabb csapást mért Zsidaiékra azzal, hogy elvette tőlük az egyik – iszonyatosan nyomott áron bérelt – raktárukat, amit a Pest-Buda Bistrótól nem messze béreltek az önkormányzattól.

5 év után tűnt fel csak az önkormányzatnak, hogy Zsidaiék megszegtek egy bérleti szerződést azzal, hogy a havi nettó 40 ezer forintért megkapott lakást raktárnak használták.

Nagy Gábor Tamás helyzete amúgy is eléggé ingatag: mint kiderült, az utóbbi években az önkormányzat meglehetősen önkényesen osztogatta a Budai Várban lévő milliós, milliárdos ingatlanokat fillérekért a rokonok, barátoknak és üzletfeleknek. Ilyen kényes helyzetben amikor a sajtó naponta cikkezik a nyíltan művelt korrupcióról, a rendteremtést pont azzal kezdeni, aki a legtöbbet árthat a karrierjének,

politikai öngyilkosság.  

Az ellenzék persze veri az asztalt, az önkormányzat meg nevetséges mondatokkal védekezni próbál. 

- Hogy nem tűnt fel öt éven át senkinek, hogy nem rendeltetésszerűen használnak egy bérlakást, amit elvileg évente ellenőrizni kellene?

– tette fel a kérdést V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője a budavári önkormányzat bizottsági ülésén. De válasz nem érkezett a Fidesztől, vagy a hivataltól. 

Az ülésen az egyik napirendi pont foglalkozott annak a Táncsics Mihály utca 4. szám alatti lakás bérleti szerződésével, amelyet a Zsidai Grouphoz tartozó Harlequin Kft. használ 2012 óta. A cég „piaci alapú lakáspályázaton” nyerte el a bérleti jogot 2017 júliusáig, ez alapján az 56 négyzetméteres lakásért az elmúlt öt évben havi nettó 40 135 forint plusz áfa bérleti díjat fizettek.

Az ülésen kiderült, hogy Zsidaiék a szomszédos Pest-Buda Bistro nevű éttermük raktárának használták a lakást, fel sem újították öt év alatt, pedig a szerződésben az állt, hogy lakni fog benne valaki és vállalták azt is, hogy felújítják. (Érdemes a HVG cikkét elolvasni arról is, hogyan bérlik az éttermet Zsidaiék, felette pedig önkormányzati lakásokban működtetnek egy hotelt.) Zsidaiék azzal magyarázták, hogy a cég munkatársai laktak a lakásban, de az ellenőrzés előtt pár héttel, július végén költöztek ki a kémény meghibásodása miatt. 

Az előterjesztésben ennek ellenére megállapították, hogy a nem lakáscélú használat önmagában „ellentétes a bérleti szerződéssel”, ráadásul a gasztrovállalkozó cége egy másik pontban megszegte a megállapodást. Így a polgármesteri előterjesztés alapján a fideszes többségű bizottság úgy döntött, nem támogatja a bérleti jog meghosszabbítását.

Az ülésen részt vevő V. Naszályi Mártának nem válaszoltak érdemben a képviselők a kérdésekre, hogy

  • miért nem volt évente ellenőrzés, amikor elő volt írva?
  • ha a bérleményt raktárként adták volna bérbe, 300 ezer forintot is kérhettek volna érte – az az évek alatt millisó nagyságrendű összegre rúgott volna – ki fogja ezt megfizetni az önkormányzatnak?
  • az elmaradt felújítás miatt nem indítanak kártérítést a cég ellen?

Zsidait is megkereste a HVG, aki pontosan az ellenkezőjét állította, mint az önkormányzat. Az önkormányzati ellenőrzésre érkezőket ugyanis szerinte nem ők hívták a Pest-Buda Bistro elé, maguktól ott jelentkeztek be – vagyis a két helyszínt a közvagyon kezelője kapcsolta össze. Kitart amellett, hogy a bérleményt a kémény meghibásodása miatt, csak egy rövid időre nem használták lakásként, de alapvetően itt a vidéki vezetőik szálltak meg, mikor nem tudtak hazautazni.

„Egy másik éttermünkben beázás volt, emiatt kellett ideiglenesen ide átpakolni dolgokat, ahogy ezt két kollégám jelezte is az ellenőröknek”

– közölte a lappal.

Izgatottan várjuk a folytatást, hogy Ráhelék mivel ütnek vissza - valószínűleg újabb korrupciós botrány pattanhat ki a következő napokban, ha a polgármester nem vált békülékenyebb hangnemre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2512909410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denise Hogyisdugják 2017.09.28. 19:49:13

@JGDus: akkor nem kellett visszaadnod a pénzt? :D

19540511 2017.09.28. 19:49:33

Döbbenetes, hogy Ráchelke teljesen olyan, mint az apja, már ami a becstelenséget, gátlástalanságot, romlottságot illeti. Amúgy ezek a piszkos ügyek miatti belső viták fogják a fideszt tönkre tenni (szerencsére).

JGDus 2017.09.28. 19:58:49

@Denise Hogyisdugják: Joghallgató voltam, a “szó szerint” érintett a csoporttárs kollegina volt. Arról kérdeztek, hogy volt e nekem is tudomásom arról, hogy a kollegina a negyedmilliós szemeszterdíjat hogyan szokta összeszedni. Hát így...

vaffanculo 2017.09.28. 20:15:23

@19540511: Legyen igazad és minél gyorsabban.

Denise Hogyisdugják 2017.09.28. 20:17:39

@JGDus: jóvanna... :-) gondoltam, valami ilyesmi lehet.

Willkommenskultur 2017.09.28. 20:30:23

2030ban ráhel lesz a miniszterelnök is mint ifjabb buss az öreg buss után

lipsik, magyarország nyugatos politikát folytat

Willkommenskultur 2017.09.28. 20:32:51

@JGDus: a jogi egyetemen egy fillér 'szemeszterdíj' sincs, miről beszélsz?

Trackers 2017.09.28. 20:40:20

Azt hittem kiderül hogyan jön a képbe Ráhel, azon túl hogy 6-szor leírják a nevét az MSZP-s bloggerek, egy olyan ügyben amiről az is fura lenne, ha egyáltalán tudna róla.

Hát de nem. Nem derült ki ma sem.

Budapest a kutyaszar városa 2017.09.28. 20:43:54

@Trackers: Te érted amit olvasol ? Egyébként nem csak Rühellke maffia-fióka van benne ebben az orbitális mutyiban !

TS RS 2017.09.28. 20:48:27

Vegyük már észre, hogy a fidesznek - Orbánéknak ehhez semmi köze! Csak a Soros! :)))

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.09.28. 20:52:41

Nem azért van ez.
Klárika, mint Gyurcsány kedves felesége kiderült hogy Zsidait szopja hétvégente.

Ezért van a balhé, mint kiderült.

Holnap írok is róla egy cikket.

Kb pont ennyire tudom én is alátámasztani.. :DD

Gabor Jeges 2017.09.28. 21:42:31

@Budapest a kutyaszar városa:
1. verzió: A tájékozódás egy különös módját választják a Trackers-félék. A számukra ellenséges felületeket olvassák, és fejben az ellenkezőjére fordítják, számukra ez az információ. Pártállástól függetlenül az nyújt nekik különös kielégülést, hogy az általuk gyűlölteken túráztatják magukat. Semmi pénzért el nem mennének egy kedvelt felületre, mert ott nem tudnak kielégülni.
2. verzió: Csak látszólag utálják azokat, akiket itt szidnak, mert egy ép elméjű ember nem olvassa állandóan azok írásait, akiket nem kedvelnek. Ellenben ő még regisztrált is, hogy ide írhasson, vagyis logikus módon szereti ezt a blogot. Hacsak nem beteg,

Narancsos kommunizmus 2017.09.28. 21:47:55

Megsúgták neki hogy Polt nem fogja kihúzni a szarból és gondta hogy akkor kicsit alájuk tesz? Csúnyán benézte. Úgy jár mind Mengyi. A fideszesek legalabb olyan gyorsan eldobják a csatlósaikat, ha érdekük úgy kívánja mint ahogy rettegnek attól, hogy a nép szavazni megy.

bgp 2017.09.28. 22:30:02

@okostojas007: Az elmúlt nyolc évre büszke is lehet, szinte csak fideszesek loptak :D

VaradiJanos 2017.09.28. 22:35:23

@okostojas007: mindig tanul it valamit még a magungfajta okos libejális is. Ma pld aszthogy a várban drágáb egy raktárhelyiség 1 lakásnàl

HABONYKOMMANDO 2017.09.28. 23:30:14

"Milyen büntetést kap az, aki rácsap egy nagyot Orbán orrára?"

Eloszor Dunaba lojuk, aztan irany a gazkamra.
Az ugy lezarva. Amugy, a libsikre is ez var.

dr. mesterséges színezék 2017.09.28. 23:31:48

@Narancsos kommunizmus: A fijjuk saját maguknak is öt perc alatt hátat fordítottak (a nyáj meg velük fordul), majd pont a később csapódóknak nem fordítanak hátat adott pillanatban.

Mindenesetre én azt a napot várom, amelyen Pintér Sándor véletlenül rálép a Miniszterelnök Úr fociban megsérült lábujjára, és az elnézéskérések ellenerére sem hiszi el, hogy véletlen volt.

Nem erről jut eszembe: tud valaki golyóálló mellény kötésmintát?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.28. 23:57:57

@Gabor Jeges: Az nem jut eszedbe, hogy esetleg a másik oldal véleményére kiváncsiak?

Tessék, egy mondat:
"ha a bérleményt raktárként adták volna bérbe, 300 ezer forintot is kérhettek volna érte "
A balos ezt készpénznek veszi, és elkezd visítani, hogy looopnaaak.
Én mondjuk megkérdezem, hogy ugyan milyen alapja van egy ilyen kijelentésnek? Ki és miért raktároz bármit is a várban? Egy raktár bérlése mióta drágább mint egy lakásé?

2017.09.29. 01:08:24

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: kis fogyatékos, nem érdekel milyen címen adják bérbe, de szeretnék akkor ott bérelni én is 40.000 pénzért lakást. (nem vagyok párttag), mehetek?

prakp 2017.09.29. 07:06:26

@VaradiJanos: Látom, megszületett a magyar birca. Szépen ível a karriered.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.09.29. 08:21:41

@VaradiJanos: Ugye milyen fura, h ez mégse számít bizonyítéknak a hűtlen kezelésre Polték szerint? Pedig még 1 fizetett fideszzombi is érzi a benne feszülő ellentmondást. Pláne, h az önkormányzatnak van pofája azt mondani, "piaci alapon" kerül majdnem tizedannyiba a lakásbérlés, mint a raktárbérlés.

Csaba Szikora 2017.09.29. 08:49:50

"Ha Nagy Gábor Tamást nem indítja a Fidesz többet polgármesternek, akkor az nem azért lesz, mert lopja a közvagyont. Azt majdnem mindenki csinálja,"

Azért támaszd már alá tényekkel,mert ez így csak sárdobálás.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.09.29. 09:09:44

Kész szerencséje ennek a hazaáruló Soros bérenccé vált mindig is liberális beépített álfideszes ügynöknek, hogy Orbán Viktornak csak az orrára akart rácsapni, nem pedig egy nemesebb testrészére. Mert akkor azonnal indítottuk volna a kétmilliós békemenetünket mert ez a ballib elhajló a Soros terv részeként életünk elikszírjétől akart volna minket megfosztani. Hogy aztán táplálék és ihlet hiányában végelgyengülésben kidőljünk a sorból, a vezérünk ihlete hiányában pedig végelkeseredésünkben mélydeprszzióba essünk majd öngyilkosságba meneküljünk mint drága szüleink Sztálin elvtárs halálakor.

Üzenjük ennek a Gyurcsány csicska álfideszes tolvaj polgármesternek, hogy Orbán Viktor minden testrészét meg fogjuk védeni!

eßemfaßom meg áll 2017.09.29. 09:16:44

@JGDus: tudnál erről a perről valami forrást?

JGDus 2017.09.29. 09:40:19

@Willkommenskultur: nagy a baj. Az kommenteljen, aki tudja mi az a költségtérítés.

JGDus 2017.09.29. 09:44:34

@eßemfaßom meg áll: felperes NGT, alperes hölgy RZS, ... Kerületi Bíróság. A polgári peres ügyek részleteihez elég nehéz hozzájutni személyiséghez fűződő jogok védelme okán.

dez01 2017.09.29. 09:53:53

Én szívesen fizetek azért a lakásért havi 80 ezret is havonta, sőt akár egy hasonlóért is bárhol a várban, várom az önkormányat hívását a szerződéskötés ügyében, köszi.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:01:55

@okostojas007: Miért ne mehetnél? Bármelyik önkormányzathoz beadhatod, hogy bérlakást szeretnél. Ha van üres, akkor nyilván mehetsz.
Tudtommal a 40.000nél jóval olcsóbbak fővárosszerte. Csak kevés van. És ezért nem is adja oda senki.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:03:55

@dez01: Ez ugye nem úgy működik, hogy licitálgatsz rá. Mert akkor esetleg odamegyek egy random önkormányzatis bérlakáshoz, és kibasszák azt aki benne lakik. Akkor meg menne a vircsaft, meg az ilyen város mindenkié mozgalom, hogy ezt mégis hogy képzeli az önkormányzat.
És van olyan, hogy a lakás bérleti joga eladó. Ha találsz ott eladót, akkor mehetsz, és te is 40et fogsz fizetni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.09.29. 10:04:55

Nertársaim, tény és való,
Egyre fogy a lopni való,
És a gyanúm igen sanda:
Ideges a narancs banda.
:)

dez01 2017.09.29. 10:10:03

Már maga az Önkörmányzati bérlakás a várban kifejezés is baromság.

Mindent el kellett volna adni piaci alapon. az árából építeni máshol bérlakásokat, és azt tényleg szociális alapon megpályáztatni... De persze nem a várban.... Nem látok olyan szociális okot, mely feljogosítana, hgoy a várban kapj bérlakást.... plána nem ilyen olcsón... Ez bizony vegytiszta lopás, annak is a pofátlanabb formája...

$pi$ 2017.09.29. 10:13:16

@dez01: "Mindent el kellett volna adni piaci alapon."

Ó, azt tudjuk. Privatizálni kell! Háppersze! :D

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:15:28

@dez01: Ez megint egy hülyeség. Szociális bérlakás csak nyomorkörnyéken lehet, ugye?
A várban a házak 99%a műemlék. Többek között ezért nem is adták el őket soha. Önkormányzati tulajdonban vannak. És ez így jó is.
Most egyébként miért csinál úgy hirtelen mindenki, mintha néptömegek akarnának a várban lakni? Baszottul nem buli egy műemlékházban lakni. Élhetetlenek. Átalakítani, fejleszteni semmit nem lehet.

dez01 2017.09.29. 10:33:21

OK, Ezek szerint szerinted jobb 1 külvárosi panelt bérelni 80 k ért, mint egy ugyanakkora - szerinted élhetetlen - lakást a várban mondjuk 50k ért? De akár legyen 80k, egye fene... Ez elég röhejesen hangzik már megbocsáss....

Óriási mozgásteret adunk az önkormányzatoknak, amit azok - amúgy pártállástól függetlenül - hiszen tudjuk hogy Tóni a Duna túlpartján csak az MSZPs módszertant vette át - jelentősen ki is használnak a saját zsebük vastagítására...

A műemléki lakásokat nyugodtan el lehetne adni, lenen aki megvenné hidd el jó pénzért...

Fideszes vagyok tehát lopok 2017.09.29. 10:42:00

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Baszottul nem buli egy műemlékházban lakni. Élhetetlenek."

Hozzá lehetsz szokva a putrihoz, hogy neked egy tip-top környéken, tip-top karbantarott házban lakni élhetetlenség.

Bezzeg a panel, ahol a festés után három perccel már össze vannak firkálva a falak, az égő kilopva, a postaládák felfeszítve, az 50 éves szenny a padlóra ragadva: ez neked az élet minőség csúcsa. Nem a rend meg a tisztaság meg a nyugalom. Az a Soros bérenceknek való.

Jakab.gipsz 2017.09.29. 10:42:55

ÉS AZ MILYEN BÜNTETÉST KAP, AKI SOROS ÉS ELVBARÁTAI ORRÁRA RÁCSAP EGY JÓ NAGYOT ?

Fideszes vagyok tehát lopok 2017.09.29. 10:46:40

@$pi$: "Privatizálni kell! Háppersze!"

Látom, ti fidióták tényleg nem láttok k a vezérseggből. Illibbantka, az elmúlt nyolcévben orbán gazdid mindent elprivatizált magának (a gázszerelője nevére) meg a haveri körének: a földeket, trafikokat, kaszinókat, közbeszerzéseket, letelepedési kötvény milliárdokat. Nektek hasznos hülyéknek, hogy a szatók ne járjon, jut ebből pár ezer forint rezsicsökkentés meg pár ezer forint adómegtakarítás. 30 új adóval szemben. De ez nektek már baromira magas.

Fideszes vagyok tehát lopok 2017.09.29. 10:47:50

@Jakab.gipsz: "ÉS AZ MILYEN BÜNTETÉST KAP, AKI SOROS ÉS ELVBARÁTAI ORRÁRA RÁCSAP EGY JÓ NAGYOT ?"

kétszer szoph@tod le orbán gazdidat.
Vagy kétszer rájszolhatsz a nemzeti konzulación.

Peetee 2017.09.29. 10:48:28

Cseréljék le a polgármestert,ültessenek már be egy olyat, aki rendesen tud lopni: sokat, pofátlanul, gátlástalanul. Tudja, hogy hol a helye, a nagyvezérnek adja le a sápot, a lányának álljon vigyázzba amikor vigyázzba kell állni, oszt' jónapot. Nem értem miért olyan nehéz ez, rengetegen képesek rá Tolnától Baranyáig. Ültessenek már oda valakit, aki rendesen tud lopni és Ráhelkát is kiszolgálja ahogyan kell; na!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:52:18

@dez01: Az önkormányzati külterületi mondjuk 10 ker. lakás havi bérleti díja kb. 20e ft.
Jellemzően nem panelek egyébként. Na, ezzel hasonlítsd össze a 40ezres várbelit.

Persze, hogy megvennék, ha eladnák. Utána meg átalakítanák, és a vár marhára nem lenne többet a világörökség része.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:56:14

@Fideszes vagyok tehát lopok:
"Hozzá lehetsz szokva a putrihoz, hogy neked egy tip-top környéken, tip-top karbantarott házban lakni élhetetlenség."
Nem, te barom. Hanem kicsit necces, hogy se klímát nem tudsz felszerelni, se semmi átalakítást nem tudsz végezni. Attól függően, hogy mennyire műemlék, adott esetben egy ajtót nem csinálhatsz szélesebbre, vagy egy ablakot szigeteltre. Ugyanis a szabvány ablakok más méretűek voltak Mátyás korában. Ja, klíma sem volt. Műholdvevő sem.

De ha annyira ott akarsz lakni, akkor hajrá. Adj be az önkorihoz kérelmet.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 10:58:52

@Fideszes vagyok tehát lopok: @dez01:
Fél perc keresés.
ingatlan.com/i-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+1+kerulet+batthyany+ter/23629666

Parancsoljatok. Mehettek az I. kerületbe 36 ezerért.

Önkormányzati lakás örök bérleti joga a Batthyány tér közvetlen közelében ...
A lakbér 36 ezer Forint. Viz, villany és gáz költsége fogyasztás szerint.

BAZINGA2 2017.09.29. 11:02:32

Szegény, pedig olyan biztosan állt a "saját lábán!" Biztos ez a szemét Soros buktatta fel.

Nyers Fa 2017.09.29. 11:04:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: a raktározás kereskedelmi tevékenység és mint ilyen, haszon származik belőle. Ezért drágább.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 11:07:10

@Nyers Fa: :D:D:D::D
Marhára képben vagy a raktár árakról. Egy példát mutass bazmeg arra, hogy egy hidegraktár olcsóbb lenne mint egy ugyanakkora négyzetméterű lakás.
Komolyan, hihetetlen. Értetek ti bármihez is?

dez01 2017.09.29. 11:08:49

Önmagában az önkormányzati bérlakás intézménye elég nagy hülyeség 2017-ben.

Ezt a témát a magánszektor simán meg tudná oldani, nagyon jó is lenne, ha nőne a bérlakások száma...

Szociális alapon pedig lehetne adni nyugodtan lakbértámogatást. És a user maga el tudná dönteni, hogy melyik kerületben vesz ki bérlakást az ottani árszinten...

Sokkal tisztább szitu lenne - mindenkinek aki érintett. No persze egyes önkormányzatok nem örülnének, az tuti...

dez01 2017.09.29. 11:13:28

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Látod mit linkeltél? 15 millát kér azért, hogy valahogy trükkösen átjátssza neked ezt a lakást.... aminek a rezsije amúgy tényleg elég durva (60 ezer/hó????) feltételezem az önkormányzati lakások bérleti jogát a bérlő magánszemély nem értékesítheti, jól gondolom? nyilván beárazta a piaci lakbér és az önkormányzati lakbér közötti különbséget örökjáradékkal, ha lenen időm kiszámolnám hogy mennyivel is számolt...

Nyers Fa 2017.09.29. 11:20:04

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: pedig de, ha egy idegenforgalmi szempontból kiemelt helyen levő lakásban kereskedelmi tevékenységet folytatok, amiből nekem hasznom származik, akkor a bérleti díj is magasabb, mintha csak lakhatás céljára használom.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 11:26:32

@dez01: Miért ne értékesíthetné? Ezer éve így megy. Tele van és volt az ujság ilyen hirdetésekkel. Bérleti jog átadó.
Igen, ennyit kér, hogy lemondjon valakinek a javára és onnantól az bérelhesse. Ha van szabad lakás az önkormányzatnál, akkor te is pályázhatsz. De nincs.
(Milyen örökjáradék? Atyaisten.
X bérel húsz éve egy lakást az önkoriról. Leadsz neki 15 millát, és átadja neked a bérleti jogot. Ilyen rohadt egyszerű. Mit nem értesz?)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 11:29:31

@dez01: Amit pedig leírtál az a korrupció melegágya lenne.
Most: Kovács család szociális alapon 3 gyerekkel bérel 23 ezerért kőbányán egy önkoris lakást.
A te elképzelésed alapján: Kovács család bérel 100 ért piaci alapon tőlem, az önkormányzat pedig ad nekik 77 ezret, hogy segítsék. Szerinted a következő héten nem viszem fel 150-re, ha az önkori úgy is kifizeti? Az lesz rögtön a piaci alap...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 11:31:15

@Nyers Fa: A raktározás raktározás, nem kereskedelmi tevékenység. Érted? Raktár az ahol tárolsz dolgokat, nem eladsz.
Bp. területén raktárak 1-3 eur/nm. A lakások 2-5 ször ennyiért bérelhetők-

dez01 2017.09.29. 11:32:47

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Nem viszed fel, mert akkor Kovács család átmegy máshová....

Én nem értem hogy te mit nem értesz... Az nem az ő lakása, a bérleti jogot valamikor kvázi szociális alapon kapta meg....

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 11:36:57

@dez01: Igy van. 40 éve megkapta a jogot( vagy megvette). Most meg továbbadja. Mi ezzel a problémád?
Megteheti.

Kovács család ugyan miért menne máshova, ha az önkormányzat kifizeti helyette? Ha pedig az önkormányzat húz egy plafont, akkor ad a szarnak egy pofont, Kovács család megy az utcára. Aztán jön a tévé, rádió, csúnya gonosz önkormányzat pedig vagy felemeli a plafont, vagy belebukik.

kolompa lole 1111 2017.09.29. 11:42:27

Remélem mind einsatzgruppen előtt végzi.

Jakab.gipsz 2017.09.29. 11:46:44

@Fideszes vagyok tehát lopok:

MÁS ÖTLETED NINCS?

Ne álmodozz !

SOROST HÁGÁBA KELL BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTANI. Közönséges bűnöző.

2017.09.29. 12:04:52

Nem csodálkoznék, ha a polgármestert elvinné a yard és mindeközben szívrohamot kapna a rendőrautóban...
A faszi helyében már menekülnék. Messzire.

Fideszes vagyok tehát lopok 2017.09.29. 12:23:28

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

te hülyébb vagy még a fidióta átlagnál is! Ki a franc átlagember akar klímát beszerelni a lakásába? Aztán ha ez nem megy, akkor számára a lakás élhetetlen? Más ötleted nincs? Pölö, nem lehet napelemet szerelni a müemlék házra, hát akkor már élni se lehet ott! Vagy nem lehet kiakasztani a ruhát száradni az erkélyre, hát így a lakás élhetetlen!

Még a végén megtudjuk tőled a nagy szakértőtől, hogy a tolvaj fideszes polgármester valójában nem is harmadáron juttatja ingatlanhoz a putriját hanem ellenkezőleg, uzsora feláron, mert az első kerületben Élhetetlen lakások esete forog fenn.
Ti fidióták nem mindennapi agykárosultak vagytok!

Fideszes vagyok tehát lopok 2017.09.29. 12:29:10

@Jakab.gipsz: "SOROST HÁGÁBA KELL BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTANI."

ban/ben te kétosztályos proli. Látszik hogy bukott szamár voltál már az iskolában is, az életben ezért nem vihetted többre fidióta birkánál.

Bár valszeg a karrieredet évtizedekig az MSZMP-ben meg a maszopban építetted, mielőtt rájöttél hogy te valójában nemzeti magyar panelproli vagy, aki évtizedekig a Fideszre szavazott.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.29. 13:11:39

@Jakab.gipsz: És Hágának mi köze ehhez? Már megint a műveletlenségedről adsz tanúságot.

VaradiJanos 2017.09.29. 13:12:50

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: te hüje goj, mi libejálisok mindenhez értünk

igazi hős 2017.09.29. 13:14:57

@19540511: "Ábrándozás az élet megrontója" Amíg Viktor él (kivéve ha már kádári állapotba jut), addig egyben marad a brancs és ennek a töketlen ellenzéknek semmi esélye. Persze efelől sincs kétségem, hogy ha infarktust kapna, akkor még le se ért a feje a padlóra, mikor már indulnak a magángépek valami kellemes éghajlatú, kiadatási szerződéssel nem rendelkező országba, ahol ki lehet bírni azt a 12 évet, amíg elévül minden tettük.

VaradiJanos 2017.09.29. 13:18:45

@Dr. Trejo: “A faszi helyében már menekülnék. Messzire.”
Hiába menekül a rohatt náci, JUHÁSZ Peti bárhol levadásza és szétfütyöli a fejit

blog pszichiáter 2017.09.29. 13:21:09

@VaradiJanos: Határozottan sikeres volt a kezelésed. Hülye vagy mint voltál, de az alpári stílusod eltűnt. Ebből írok egy publikációt, hogy egy egyszerű mélylélektani feltárással, hogy lehet csökkenteni az agressziót kiváltó gyermekkorból eredő frusztrációt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.29. 13:23:23

@blog pszichiáter: Persze, az IQ-ja senkinek sem fog nőni ez kezeléstől. Az pedig mindenkinek frusztrációt okoz ha az anyja a sarkon már tájékozódási tereptárgy a térképészeknek.

2017.09.29. 13:25:20

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ja, kevés van, és forgalmas helyeken csak a fideszesek használhatják gazdasági épületként :)
ne csinálj magadból hülyét.. ahogy mindig csak rogán tóni, és habonyi veheti meg az 5. ker ingatlanjait féláron, úgy mindig csak fideszes kap a várban 40k/hó-ért lakást "rászorultsági" alapon üzleti tevékenység céljából. (mert ha valamit raktárnak használok, vagy irodának, az minden , csak az nem amire a bérlakás program épült annak idején)
Magyarázd meg villámgyorsan, hogy a mulatóját üzemeltető narancskomcsi miért is szorult rá a lakásra (tudom, biztos senki se pályázott... és már nem tudtak a várban található ingatlannal mit csinálni :) )

igazi hős 2017.09.29. 13:38:19

@Willkommenskultur: Nő a Fidesz vezetésében? Ez csak vicc, ugye?

Helga Beauty Salon. 2017.09.29. 13:50:22

@okostojas007: ugyan, te csak add elő magad ahogy szoktad, hogy büszke vagy arra, hogy lopnak, és lopni fognak, és egyébként is elmult8év

Ha így folytatjátok, akkor ti elmúlt negyven évezni fogtok! :D

VaradiJanos 2017.09.29. 14:23:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: “Az pedig mindenkinek frusztrációt okoz ha az anyja a sarkon már tájékozódási tereptárgy a térképészeknek.”
Tudom-tudom, morgot is mindik, hogy sosenem mozdul el migözben anyugád nagyon néppszerü volt és igen forgalmas. De sebaj mer majd jön a Gulyás Marci és lesöpri azijen szakmágról az elöitélkezéseket.

VaradiJanos 2017.09.29. 14:24:49

@Helga Beauty Salon: micsoda mocsodék vagy te hogy pont a negyvenet irod amikkor pont anyimilió libejális demokkrata halt meg a náciorbànfélég miat

dez01 2017.09.29. 14:31:53

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: De a raktárnak miért kellene 1 lakásban lennie? Béreljen 1 raktárt valahol kint 1-3 Eur/m2 áron és hordja be az árut éjszakánként. Vagy ha ez túl strapás, akor fizesse ki a lakásbérlést piaci áron, és ne vegye el tőlem a szociális lehetőséget. Mindkét fiam gimnazista, jó lenne nekik 1 olcsó albérlet, és nincs is semmi jövedelmük, nagyon rászorulnának, és mivel asztmásak, csak jó levegőjű helyen lehet, vár vagy budai hegyvidék, KÖSZI!

VaradiJanos 2017.09.29. 14:38:22

@dez01: budai hegy nem lene jó mert ott lakik az orr bán és büdös van. Szegény fijaid bisztos nagyon betegek lehetnek ha nem talàlnak àlàst pont most mikor a csuti patàs elzvart külföldre minden munkaerröt. De lehet hogy csakazèrcse veszik fel öket mer tugyàk hogy libejàlis demokjata vagy te azapjuk

kolompa lole 1111 2017.09.29. 14:51:28

@Jakab.gipsz: Te meg közönséges fideszhülye vagy.

Jakab.gipsz 2017.09.29. 18:03:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @kolompa lole 1111:

A nyitott társadalom egy áltudományos, hazugság katyvasz, ezért az erre alapozott "demokrácia export" háborús bűncselekmény.

Ez a hülye Soros kufárkodik a tudomány-filozófiával, pedig az amcsikat pedig minden baromságba bele rángatja.

Na ezért kell neki Hágában bíróság elé állnia.

dr. mesterséges színezék 2017.09.29. 18:29:31

@$pi$: Hogyisne! A privatizációval csak egyszer lehet lopni, és a prosztók megkérdezik, hogy hol az állami vagyon - az állami tulajdonban tartással meg folyamatosan, és a prosztóknak még mindig be lehet dumálni, hogy az állami vagyon, az közvagyon, mert a prosztó csak azt képes felfogni, hogy ha a saját lakásán haszonélvezeti joga van valakinek, azt cseszheti, de azt nem, ha a "saját" közvagyonának a hasznait élvezi valaki.

VaradiJanos 2017.09.29. 19:13:34

@dr. mesterséges színezék: így van barátom, igazat szósz, mer ha ha eccer eladnak olcsón egy àlami üdülöt ako az mán el van adva és szerencsére a tudzteséges vevő nem fogja újrabérbeadni az álamnak, mer az oriási nagy szemécség lene és egy demokjata vevő ojat nem csinál, s aki nem hiszi aszt megmondom GRÉCI zsolt bajátomnak

blog pszichiáter 2017.09.29. 19:16:52

@Jakab.gipsz: Látom rákoppintottak az orrodra úrfiék és most hogy elolvastad mi felett van hatósága a Hágai két bíróságnak, kompenzálsz és magyarázkodsz. A műveletlen emberek természetes reakciója.

VaradiJanos 2017.09.29. 19:27:29

@blog pszichiáter: ja a buta barom sutyója még azt sem tugya hogy a hágai az nagy h de nem lehet mindenki ojaan müvelt mint te

taga20 2017.09.29. 19:30:44

@VaradiJanos: haver, az e heti színészkedésed, szerintem egy kalapszar.

a múlt hetit szerettem!:)))

Lovas Christoph 2017.09.29. 19:31:47

@Jakab.gipsz: Van ám baj. A FideSSes lopja a FideSSest ,ezért börtönbe a Sorossal

VaradiJanos 2017.09.29. 19:54:43

@taga20: kár mer te vagy számomra a zetalon, a mérce, az irányjel, a sarkcsilag, az origo (de az nem biztos mer az álítólag valami habonydolog)

taga20 2017.09.29. 20:26:16

@VaradiJanos: jani, azé remélem dugni nem akarsz!:)))

anyadmajma 2017.09.29. 20:44:48

@Jakab.gipsz: ja, pedig mennyi hülye embert tudott megtéveszteni vele. egész nyugat-európát ő irányítja.
Hát még ha azt is megtudod, hogy a Soros a Gyurcsány kottájából játszik, nem is tudom mi lesz veled.

dr. mesterséges színezék 2017.09.29. 21:03:06

@VaradiJanos: Te mostan Gyurcsánnyal akarod védeni a Fijjukat? Ezzel másnál próbálkozzál! Tőlem simán vízbe fojthatjátok egymást.
Sőt, kérném szépen, hogy tegyétek meg mielőbb.

anyadmajma 2017.09.29. 21:03:50

@taga20: akar az, csak nem úgy, mert azt szereti, ha őt hátulról a gazdája.

taga20 2017.09.29. 21:08:42

@anyadmajma: neked bajod van a buzákkal? te fityeszes vagy?

Morpheus. 2017.09.29. 21:17:50

Olyan, hogy korrupciós botrány nem létezik Magyarországon. Rendszerint az történik, hogy valaki felfedez valamit (például egy oknyomozást folytató újságíró vagy ellenzáki szakpolitikus), majd a média lehoz egy cikket, az elolvassa, megnézi max 1-2 millió ember, aztán hümmögnek egyet az emberek és elfelejtődik az egész.

anyadmajma 2017.09.29. 21:20:28

@taga20: nekem nincs, többször jártam a Capellába is, iszonyat jó bulik voltak. Meg aztán a fidess-be se vennének be, mert ahhoz nem elég kicsi az IQ-m.

taga20 2017.09.29. 21:24:02

@anyadmajma: rendben haver, má maldnem megijedtem:)))

azé a sok köcsög fityeszes droid bekaphatja!

VaradiJanos 2017.09.29. 21:49:39

@anyadmajma: szevasz könnyenelkaptukuram! Jólteted hogy gyorsan viszavonulot trombittáltá mer taga nem ismer tréfát homokosszexuál témában

VaradiJanos 2017.09.29. 21:51:33

@anyadmajma: “nekem nincs, többször jártam a Capellába is, iszonyat jó bulik voltak. Meg aztán a fidess-be se vennének be, mert ahhoz nem elég kicsi az IQ-m.”
Ja, mer ha elég kicsi lene ako még a helyhatározó ragokat se tudnád jól használni

VaradiJanos 2017.09.29. 21:52:57

@taga20: ne haragudj de nem vagyok hozá elég ménsztrimliberál, még tanulnon kel a nagyoktól, mint kurturfika

taga20 2017.09.29. 21:58:29

@VaradiJanos: semmi gond cimbi!

tudod, a jó pap holtig tanul!:)))

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 23:28:11

@okostojas007: Próbáld felfogni. Az I. kerben ennyi egy önkormányzati lakás bérleti díja. Tessék, mehetsz, átadó bérleti jog van per pillanat is az ingatlan.com-on.

Tehát miután felfogtad, hogy ezek az árak, akkor rátérhetünk arra, hogy szerinted a nem megfelelő személyek bérlik. És akkor belemehetünk, hogy ugyan ki a megfelelő. Mert azt értem, hogy fideszes nem. Dk-s? Mszp-s? Ki a megfelelő?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.09.29. 23:47:48

@anyadmajma: "többször jártam a Capellába is, iszonyat jó bulik voltak."
Remek. Tehát látens buzzancs vagy.

2017.09.30. 12:23:29

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: látom, te semmi kivetnivalót nem látsz abban, ha a milliomos komcsi haverjaid vállalkozásra használják a szociális alapon kiutalható bérlakást. Innentől kezdve felesleges a vita, légy büszke arra, hogy loptok és lopni fogtok, ahogy néhány hasonszőrü itt előadja magát, hogy büszke arra, hogy fideszes lop, hisz itthon marad akkor a pénz(pedig dehogy, hisz még lézerjani is a svájci számláival kérkedik). Ne terelj, légy büszke arra, hogy szerinted minden okés ezzel a bérleménnyel!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.10.01. 00:05:05

@okostojas007: Tehát akkor az rendben van, továbbra is, hogy ennyi az önkormányzati lakások bérleti díja. Remek. Innentől már csak az van, hogy kivel szerződik az önkormányzat. Amibe ugye akárkivel is szerződik, abba bele lehet kötni.
Na, most, ha az önkormányzat X-től,Y tól meg Z-től is ugyanazt a pénzt szedné be, akkor hol itt a lopás?
Egyszerüsítem: Ha a jelenlegi bérlő pont ugyanazt fizeti mint te fizetnéd, akkor miben károsodott az önkormányzat?

Szóval lopás mint olyan nem volt. Az már politikai beállítottság kérdése, hogy ezeket a lakásokat kinek is kéne kiadni. Mondjuk a ráhelnek, vagy inkább egy rászoruló 8 gyerekes cigánycsaládnak. Nekik ott helyben lenne a külföldi préda, lehetne markecolni, zsebelni, meg egyebek. Én inkább a ráhelre szavazok.
Jaaa, egyébként hallottál az i. kerületben tömeges kitelepítésekről? Mert én valahogy nem. Valahogy csend volt 7 éve, meg 8, meg 10. Valahogy eddig is ugyanazok bérelték az ingatlanokat, nem a fidesz zavarta el a régieket, nem?

Egy éve sincs, hogy arról ment éppen a nyígás, hogy a rohattorbán megemeli a vendéglátóhelyek bérleti díját a várban. Ment a sírás. Amíg ki nem derült, hogy havi 50 ezret fizetnek egy 300nm-es étteremért.

2017.10.01. 01:57:22

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: mondom én, büszkén előállsz, hogy lopás az rendben van, ha a fidesz csinálja.. csak így tovább, jó kommunista vagy, de legyen igazad, nevezzük csalásnak, és hivatali visszaélésnek.
tehát szerinted ráhelke és baráti köre a legrászorúltabb, akit az önkormányzatnak támogatnia kell, ráadásul azt a szerződést is megszegték, ami alapján megkapták az ingatlant (lakóingatlan, felújításra, ezzel szemben senki se lakik benn, és nem is újították fel)... innen kezdve nincs is miről beszélnünk.. mondom én, büszke kommunista vagy.
Vicces ez a tömeges kitelepítési hazudozás, hisz ők határozzák meg, hogy kik lakhatnak ott. Senkit se érdekel mennyi az éttermi bérleti díj a várban. Ha nem jön ki belőlle az éttermes, menjen máshova.. jaaa, hogy vannak egyenlőbbek, akik 40k-ért kapnak gazdasági tevékenységre épületet. Tipikus példája a narancskommunista gazdasági modellnek. Nem, se a rózsadombra, se a várba nem kéne senkit se betelepíteni 40k-ért, hanem vagy eladni azt az ingatlant PIACI áron, vagy PIACI áron bérbeadni, és normális helyen bérlakást biztosítani, de gondolom a minimális logika se fogja összezavarni az olyan hithű narankomcsit , mint te.
süti beállítások módosítása