B1 blogcsalád



Sajátságos bosszút állhattak Ráhelék a budavári polgármesteren

2016. december 18. - Mr Flynn Rider

Ha kicsit megerőltetjük a fantáziánkat, szép történet kerekedik a budavári önkormányzatnál kitört albérlet-botrány és a korábban bezáratott Zsidai-konyha körül. 

zsidai.jpg

A budavári önkormányzatnál csak a bajok vannak pár hónapja. A Ruszwurm cukrászdával egyik napról a másikra közölte a kerület, hogy 16-szorosára emelik a bérleti díját. Megegyezés azóta sincs, a cukrászda azóta a teraszt sem üzemeltetheti. Perjés Zoltánra, aki a Zsidai Roy által üzemeltetett Jamie's Italian fölött lakik, kommandósok törtek rá, amikor kifogásolta, hogy az új bérlők hogyan alakítják át a házat. Beperelte a rendőröket, győzött is.

Aztán a HVG megírta, hogy az I. kerületben több vendéglátóipari egységet is üzemeltető

Zsidaiék budavári központi konyhája szabálytalanul működött

és be is záratta az önkormányzat. Zsidai Orbán Ráhel üzlettársa; a szülei még a pártállam idején jócskán megvetették a lábukat a vári vendéglátásban, és a régiségkereskedelemben. Ezért aztán nem hagyták annyiban.

Zsidaiék először támadásba mentek át: megfenyegették az ügyet megíró HVG-t és vitatkoztak a kerületi jegyzővel, mindhiába. A büntetés – még akkor is, ha pitiáner összeg egy ekkora cégnek – maradt. Még a miniszterelnök lányának hátszele is kevés volt ahhoz, hogy újra lehessen nyitni a konyhát. Úgy gondolták rájuk a törvények nem vonatkoznak, sőt, ők oktathatják ki az ellenőrt, jegyzőt, önkormányzatot - mindenkit.

Az eleve hajmeresztő, hogy egy több éttermet ellátó konyhát lehet létesíteni a történelmi Várfalakon belül. Nyilván itt az a nyilvánossággal nem közölt szándék működött, hogy Orbán hivatalát és a többi, a Várba települő minisztériumot Zsidaiék fogják ellátni a rendezvényeken, és más alkalmakkor. Ebből pedig nyilván minden napra jut majd egy-kettő. De az önkormányzat nem engedett és ez lebénította az éttermeket.  

És ekkor jött ki az Indexen az albérlet-botrány.

Bizonyára véletlen volt az időzítés, mondanánk, ha ironizálni akarnánk.

Bár tudjuk, a véletlenek nagyon ritkák.

Gondoljunk csak bele:

  • Orbánnak teljesen mindegy, ki ott a polgármester – úgyis egy fideszes fog győzni,
  • az ellenzék (mint a cikkből kiderült), addig se jutott, hogy valahogy a média figyelmét felhívja a sztorira;
  • a polgármester ezzel a húzással Orbánék útjába került;
  • ezért Zsidaiék csak elmesélték az indexes újságírónak, hogyan mennek a bérlemények a Budai Várban a haveroknak. Ők már nem haverok, nekik nem megy tovább – akkor ne menjen tovább a polgármesternek sem;
  • Ráhel neve így fel se merült, viszont a polgármester pedig nem tudja kezelni a helyzetet – nem fogják újraválasztani, az biztos. De az is lehet, kénytelen lesz lemondani. 

Persze, a mi fantáziánk egészen kivételes és bizonyára nem így történt. Hiszen lehetnek véletlenek is ebben az országban. 

UPDATE ALERT: Mennyire igazunk volt a véletlenekkel kapcsolatban: Mégse Orbánnak, hanem Gyurcsánynak van köze az Várbeli önkormányzati lakások botrányához

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412055975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zFuly 2016.12.18. 22:30:51

Nem Zsidaiék beszéltek az Indexes újságíróval, hanem az LMP-s önkormányzati képviselő.
Legalábbis cikk abból lett.
A többi akár igaz is lehet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.18. 22:44:26

Egy poklgármester vagy legyen minden területen becsületes, vagy minden területen fideszes. A kettőt nem lehet keverni.

morph on deer 2016.12.19. 00:03:28

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt:
Megvilágosodni azért lehet, nem?
Feltéve persze, ha nem a Tiborczék szerelték a világítást, de az úgyis csak bemelegítés volt.

Meg ott van a damaszkusi út, Saulussal aki Paulussá változott!

Vagy például ott van a Liberális Internacionálé alelnöke, akiből hipp hopp az Európai Néppárt alelnöke lett, majd átváltozott Orbán Viktorrá!

Szóval nem egy egyedülálló jelenség tanui vagyunk, "tisztelt hölgyeim és uraim," nem bizony..!

Dinkainka 2016.12.19. 02:57:58

Én tudtam, hogy Zsidai lesz az LMP alelnöke!:-))

István Tamasi 2016.12.19. 12:32:40

@zFuly:
Az LMP már többször kiszolgálta a fitymaszt.

Lívia Fenyves 2016.12.19. 18:47:37

Csatlakozom István Tamási megállapításához!!!

2016.12.20. 08:56:39

Krúdy regénybe illő "szép fiúgyerek"! Tiborc panasza, és ami mögötte van

A fentebb hivatkozott Tiborc panaszában megemlíti az izmaelitákat, a mohamedán "adóbérlőket". Nos az idegenek és az izmaeliták helyét az izraeliták foglalták el. Ez a daganat is a nemzet testszöveteiben tenyészik. Sajnos a táptalaj ma sokkal vastagabb, terjedelmesebb. A nyálas, hitvány "magyar" értelmiség alkotja. Ez a csőcselék semmi rokonságot nem mutat a magyar felvilágosodás írói költői nemzedékével. Nem magyar, hanem kozmopolita. Hitvallása az egzisztencializmus, amely félreteszi az essentiát (lényeget) és helyébe az existentiát (létezés) teszi, az önös közömbös létformát. Ez a banda minden rendszer malmán húz, cserébe a véglényként való tengődésért.
Nincs még egy olyan értelmiség a világon, de Európában biztos nincs, amely ilyen mértékben hazafiatlan lenne.
De a dologban nem ez az érdekes, hanem az értelmiség perifériáján tengődő szellemi vegetáriánusok: a "radikális" Jobbik, a hungaristák és a nyilasok hozzáállása.
Ezek a papság, a pápisták uszályában hajóznak. Vona/Zázrivecz a Habsburg monarchia feltámasztásáról vizionál. A hungaristákat és a nyilasokat sem zavarja egy csöppet sem, hogy Szálasi nemzeti szocializmusban gondolkodott, nemzeti szocialista pártot alapított. A devizahitelesek elkeseredésén lovagoló Kásler Árpád és pártja is a Szentkorona alól néz ki a világra.
És most térjünk rá, hogy mi a zsidó kapitalizmus és a judeo krisztianizmus lényege.
süti beállítások módosítása