B1 blogcsalád



Mégse Orbánnak, hanem Gyurcsánynak van köze az Várbeli önkormányzati lakások botrányához

2016. december 19. - nickgrabowszki

OK, elsőre ez kicsit zavaros, de mindjárt világosabb lesz.fortuna_utca_budai_varnegyed.jpg

Az történt, hogy kipattant az az ügy, miszerint fideszes politikusok és kormányközeli szereplők is gyanúsan olcsón, mélyen a piaci ár alatt jutottak önkormányzati bérleményhez az I. kerületben. A ügyet különösen pikánssá tette, hogy 

  • a Budai Várnegyedről, Budapest, sőt, Magyarország egyik legfrekventáltabb lakóövezetéről van szó, ahol olyan négyzetméteráron lehetett hozzájutni egy önkormányzati lakáshoz, mint amennyiért csak egy külkerületi panelt lehet bérelni a piacon,
  • a fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás, sőt, a volt felesége is így jutott bérlakáshoz, mit sem számított, hogy amúgy fővárosi lakosok.

A polgármestert nyilvánvalóan kellemetlenül érintette az ügy.

Korábban viszont az történt, hogy az önkormányzat szabálytalan működés miatt bezáratta az I. kerületben több vendéglátóipari egységet is üzemeltető Zsidai Roy cégének budavári központi konyháját. 

Mi meg összefüggést próbáltunk keresni a két ügy között. Zsidairól azt kell tudni, hogy Orbán Ráhel üzlettársa. Feltételeztük, az történt, hogy Zsidai nyilvánvaló politikai, kormányzati, fideszes kapcsolatain keresztül a lakásbotránnyal próbált bosszút állni a szintén fideszes polgármesteren.

Hozzátettük azért, hogy a dolog természetéből adóan erről sosem lehet megbizonyosodni, véletlenek márpedig lehetnek.

  • És kiderült, hogy tényleg vannak véletlenek.
  • És ami még meglepőbb, nem Orbán miniszterelnöknek - lányán és annak üzlettársán keresztül - van köze a Várbeli lakásügyhöz, hanem Gyurcsánynak.

Na jó, csak áttételesen. A kerületi DK-s képviselő útján.

Levelet írt a B1 blognak Veres Dávid, az I. kerületi DK-s képviselő, amiben azt állítja,

Zsidaiék bezárásának már csak azért sem lehetett köze a polgármester lakásbotrányához, mert ez utóbbit ő már jóval a bezárási ügy előtt elkezdte firtatni.

veress_david.jpgAzt írja,

arról már korábban is akadtak pletykák, hogy igen jó feltételekkel kaphatnak haverok és barátok lakást a Várnegyedben, ezért

  1. februárban egyéni képviselői indítványt adott be annak érdekében, hogy "a csókosok helyett a fiatalok juthassanak lakáshoz". (Bizonyíték 1)
  2. Majd, amikor ezt napirendre sem vették, akkor kezdte összegyűjteni a további furcsa ügyeket. Ezekről már szeptemberben sajtótájékoztatót tartott, akkor még csekély érdeklődés mellett. (Bizonyíték 2)

Megjegyzem, a polgármester feleségének történetét egy másik párthoz tartozó barátom osztotta meg velem és javasolta, hogy nézzek utána és kérjem el az adatokat. Természetesen megnéztem, és tökéletesen beleillett a döntés abba a környezetbe, amit a többi egyedi lakáshoz juttatás kapcsán megismertem. Nagy Gábor Tamás volt felesége ugyanis a Pala utca 8-ban egy teljeskörűen felújított műemléképületben bérel kevesebb mint ezer forintért négyzetméterenként egy nagypolgári lakást irodának. S ebben az esetben nem lehet még csak azt sem állítani, hogy nagyon drága lett volna a felújítás, mert nem kellett a teljes felújított ingatlannal semmit se csinálni. (Korábban Nagy Gábor Tamás olcsó lakbérét azzal indokolták, hogy fel kellett újítania a polgármesternek a lakást, s így már méltányos a megállapított alacsony lakbér.)

Szóval a helyzet az, hogy erősen úgy tűnik, nem Orbán Ráhelék állnak Nagy Gábor Tamás és kisebb csapata kedvezményes lakásbérteleinek kipattanása mögött, hanem

egy önkormányzati képviselő szívós munkája.

De attól még Zsidaiéknak nyilván nem jött rosszul az ügy.

  • A tanulság az, hogy nem kell mindenhol összefüggést keresni, pláne nem kell összeesküvést látni.
  • Valamint az, hogy a Fidesz körül annyi zavaros anyagi ügy van (ahol a közvagyon elveszíti közvagyon jellegét), hogy ezek közül - már csak mennyiségüknél fogva is - kibukik időnként egyik-másik, ha valaki elég kitartóan kajtat utánuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6912058609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása