B1 blogcsalád



Merkel újból megfenyegette a magyar kormányt

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2017. szeptember 16. - Szelestey
6b92b7168888a49dab3297e43470e6221317401b.jpg
- Merkel kilátásba helyezte az uniós kifizetések megvonását, pénzügyminisztere szerint menekültügyben egyelőre próbálkozzanak a tárgyalásos megoldással
- Egyre képtelenebb háborút vív a magyar kormányfő Soros György ellen
- Juncker terve, hogy az eurót vezesse be Magyarország is, remélhetőleg segít ráébreszteni a magyarokat, hogy kik is vezetik az országot

Nordwest Zeitung
unnamed_4.png
A német kancellár arra figyelmeztetett, hogy nem marad következmények nélkül, ha Magyarország továbbra is megtagadja a menedékkérők átvételét, és ebbe beleértendők az anyagi kihatások is. Merkel a német regionális lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a tagállamok nagy többsége kész az együttműködésre, és a menedékpolitika sok-sok kérdésében teljes az egyetértés, kezdve a külső határok védelmétől, egészen a menekülthullám okainak felszámolásáig. Csupán egy-két állam utasítja el kerek-perec a szolidaritást. Ám nekik azzal kell számolniuk, hogy ellenállásuk kihathat a következő pénzügyi időszak uniós támogatásairól folyó tárgyalásokra. A kérdés egyébként úgy szólt, hogy a kormányfő jobb belátásra akarja-e bírni Orbán Viktort és rajta kívül azokat  a kelet-európai vezetőket, akik ezután sem kívánnak migránsokat befogadni.
reuters.jpg
A hírügynökség szerint a német miniszterelnök nyilatkozata azt jelzi, hogy keményedik Berlin álláspontja a jobboldali magyar kormánnyal szemben, miután Orbán Viktor nyíltan ellenzi a kvótadöntést és szembeszállt az Európai Bíróság döntésével, miszerint Magyarországnak be kell fogadnia a számára kijelölt menekülteket. Merkel határozott kiállása – két héttel a választások előtt – a szociáldemokrata rivális határozott véleményét tükrözi. Schulz élesen bírálja Orbán „Magyarország először!”-álláspontját. A tudósítás megjegyzi, hogy a szubvenciók felfüggesztése igen súlyos pénzügyi következményekkel járna Magyarország számára, amely az EU kohéziós és fejlesztési alapjaiból él. A 2020-ig terjedő periódusban 25 milliárd eurót kap. A magyar miniszterelnök ugyanakkor a migránsok távoltartását a választási kampány döntő részévé tette és nemzeti konzultációt hirdetett meg arról, hogy Brüsszel szét akarja osztani a menedékkérőket a tagok között.

frankfurter_allgemeine.jpg
A német pénzügyminiszter ellenzi, hogy kemény szankciókat hozzanak Magyarország ellen, amiért az makacsul elzárkózik a menekültek elosztásától. Schäuble azzal érvel, hogy bölcsebb volna nem azonnal meglóbálni a nagy bunkót. Először a nehéz tárgyalásos egyeztetést kell előmozdítani, ahelyett, hogy megnehezítenék azt. Arra utalt ily módon, hogy egyre többen követelik az uniós támogatások megkurtítását azon államok esetében, amelyek nem hajlandók eleget tenni a kvótadöntésnek. Az Európai Bíróság kötelezte a magyar és a szlovák kormányt a menedékkérők befogadására. ám Orbán Viktor közölte, hogy nem tesz semmit. Az ítélet szerinte nem jelent alapot az elutasító magyar menekültpolitika megváltoztatására.
nzz.jpg
Orbán Viktor egyre képtelenebb harcot vív Soros György ellen. A kormány polgárháborúhoz hasonlatos állapotokra figyelmeztet, mondván, hogy azt az üzletember hálózata készíti elő. Most pedig nemzeti konzultáció kezdődik a befektető ellen, a bírálókat pellengérre állítják. Az országot már júniusban elárasztották a Sorost előnytelenül ábrázoló óriásplakátok. Aki azt hitte, hogy ez volt a hadjárat mélypontja, az nagyot tévedett. Máris itt az új propagandahullám. A polgároknak kiküldött kérdőívek sugallják a választ az ún. Soros-tervről, amelynek lényege a hatalom szerint az, hogy a milliárdos évente egymillió migránst akar Európába hozni.
 
Hónapok óta látnivaló, hogy ez lesz a Fidesz fő témája a választások előtt. Orbán ütközésre építő, megosztó politikájának szüksége van egy ellenségre, és arra a gyenge ellenzék már jó ideje nem alkalmas. Ezért építették fel az utóbbi két évben Sorost egyfajta államellenségként, aki a háttérből irányítja a dolgokat. Orbán szemében az Európai Bíróság kedvezőtlen döntése épp ezt a meggyőződést támasztja alá. De ezt szolgálta már a CEU, illetve a civilek elleni kampány is. A hangnem most még élesebbre váltott. Kövér László már márciusban erőszakos összecsapásokat vizionált. Mostanság egyre több pártvezető veszi át a gondolatot és figyelmeztet „forró őszre”. Bizonyítékokkal azonban nem szolgálnak. A baloldal rettenetes állapotban van és magával foglalkozik, viszont a Jobbik feltűnően mérsékeltebb lett. A Fidesz közben nekitámadt a civil szervezeteknek, illetve külföldre dolgozó magyar újságíróknak, noha állításait semmivel sem támasztotta alá. Ellenben olyan légkört teremt, amelyben Orbán csúcsformát futhat és az ország megmentőjének tüntetheti fel magát. A hadjárat cseppet sem olcsó, csak a nemzeti konzultáció átszámítva 4,5 millió svájci frankba kerül.  

suddeutsche_zeitung.jpg
Az elemzés arra figyelmeztet, hogy csínján kell bánni a populizmus kifejezéssel, mert az bagatellizálja a demokrácia ellenfeleinek ténykedését, jóllehet amögött szélsőséges politika van, amely fütyül az alapvető szabadság- és emberi jogokra, a kisebbségek tiszteletére. Rasszista nacionalizmust, idegengyűlöletet, alkotmányellenességet takar. Le Pen és a többiek radikális nacionalisták. Uszítanak, gyűlöletet keltenek, úgy tesznek, mintha ők csupán az  igazi nép követői lennének. Megosztják a társadalmat, miközben roppant veszélyessé teszik az emberek félelmeit. Kikezdik a jogállamot, a demokráciát, aminek természetesen vannak hibái, de a nacionalizmus igazából egyetlen hatalmas hiba. Vannak demokratikus populisták, ők az észre és a szívre egyaránt apellálnak. Védelmezik az alapjogokat és a demokráciát. Az igazán veszélyes szélsőséges populisták ezzel szemben az alantas ösztönöket célozzák meg. Ők teszik tönkre a társadalmat.
 
Hogy mégis sikeresek, annak az az oka, hogy az emberek reménységre, megfelelő jövőre, munkára, biztonságra és hazára vágynak a globalizált világban. És ennek az igénynek a klasszikus politika nem a kellő mértékben felel meg. Ebben a helyzetben lépnek fel a szélsőséges agitátorok, akik közül sokan „aggógó polgároknak“ nevezik magukat. Irigylik pl. a menekülteket, pedig nem igaz, hogy azok több juttatást kapnának, mint a munkanélküliek, vagy akik keveset keresnek. Nagyon ártalmasak ugyanakkor azok a nézetek, miszerint a populizmus ellen nem lehet semmit sem tenni. Nem szabad engedni az ilyesfajta fatalizmusnak. A populista szélsőség és az új, agresszív nacionalizmus nem természeti erő.
 
der_standard.jpg 
Az első reakciók után már józanabb hangokat hallani a Bizottság elnökének tervéről, mármint hogy az összes tagállamra terjesszék ki az euroövezetet. Az elutasítások alapgondolata az volt, hogy csak semmi kísérletezés, vagyis hogy a keletieket tartsák távol a mag-Európától. Most viszont a szigorú stabilitási politika atyamestere, a német pénzügyminiszter tört lándzsát Juncker elképzelése mellett. De hasonlóképpen nyilatkozott az eurocsoport vezetője is. Mindkét állásfoglalás fontos és konstruktív. Az euro átvétele ugyanakkor a politikai stabilitás szempontjából is lényeges. A partnerek támogatása nélkül Görögország pl. már összeomlott volna. Magyarország és Lengyelország esetében a közös fizetőeszköz bevezetése ösztönzésként hathat, mármint hogy a két társadalom észhez térjen és leváltsa a nacionalista vezetőket, akik lábbal tiporják a jogállamot. Juncker csendes hangja, derűlátása segíthet ebben.
 
 guardian.jpg
A kelet-európai fogyasztók és politikusok meg vannak győződve arról, hogy a multik nekik egyazon márkanév alatt gyengébb minőségű élelmiszert és ruhaneműt szállítanak, mint nyugatra. A kérdés olyannyira égető, hogy Juncker külön is foglalkozott vele az unió helyzetéről tartott beszédében, az illetékes biztos pedig kijelentette, hogy bizonyos cégek bűnösek, mert évek óta silányabb terméket csomagolnak ugyanolyan papírba. Jourová szerint ráadásul úgy próbálták meg leplezni a történteket, hogy igyekeztek kigúnyolni azokat, akik szóvá tették. Mint mondta, az érintett lakosság egyre jobban fel van háborodva, az EU pedig most először kimondta: ez tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. Közben a polgárok közül sokan átjárnak a határon túlra bevásárolni.
 
A kelet-európai vezetők lecsaptak a kérdésre. Orbán Viktor a közelmúlt legnagyobb botrányának minősíti az ügyet. A szlovén kormányfő úgy gondolja, hogy szóban forgó vállalatokat sokszor a profitéhség vezeti, de mivel az élet alapvető tényezőjéről van szó, megálljt kell nekik parancsolni. Szlovéniában a megvizsgált 32 áru közül 10 mutatott minőségi eltérést a nyugaton árult változathoz képest. A tapasztalatokat alátámasztják a szlovák, magyar és bolgár elemzések is. Az érintett gyártók viszont tagadják a vádakat. A Bizottság ugyanakkor azt közölte, hogy elege van a mentségekből. A hónap végén átadja a keleti tagoknak a vonatkozó törvény értelmezését, amely lehetővé teszi, hogy ezek az országok a bírósághoz forduljanak. Az EU egyben pénzügyi segítséget is nyújt a multik megfékezésre. A vizsgálati módszereket pedig a jövő évtől egységesítik. Az így született eredményeket már nem dobhatják vissza egykönnyen a nagy cégek.
 
Viszont a jelenség kétségtelenül összefügg azzal, hogy a keleti bérek jóval alacsonyabbak, mint a nyugatiak. Az Európai Szakszervezeti Intézet azt jelentette, hogy a magyar, lengyel és cseh keresetek jobban le vannak maradva a német szint mögött, mint 2008-ban. És legfeljebb 20-40 %-or lehet emelni rajtuk, mert különben romlik a versenyképesség.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9512868418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2017.09.16. 22:25:34

@VaradiJanos: jani, hogy basznád meg a geci gazdádat! szerinted 1993 nov. 1 előtt mi a kurvaanyád volt?

CCCER? te suttyó fityeszdroid!

postumus mumus 2017.09.16. 22:27:24

A tarajos hülegyerek reagált:" A segítséget kell szíriába vinni."
Ezt a hatökröt én személyesen küldeném oda. Vigye tálcán a segítséget. Menjen. Vagy fosik? Lehet lenyakaznák ott. Megérdemelné.

taga20 2017.09.16. 22:39:33

@Le Orme 2: bakker, te sem leszel!

vágod?

dunántúli gyerek 2017.09.16. 23:15:55

a magyar kiralysag 1000 eves gyerekek

az EU meg 20 es mar dőll szétfele

elmúlik ez is nem kell szarni, csak a határt kell védeni a morgoncoktól meg

2017.09.16. 23:19:23

"Juncker terve, hogy az eurót vezesse be Magyarország is, remélhetőleg segít ráébreszteni a magyarokat, hogy kik is vezetik az országot" - meg arra is, hogy kik szeretnék vezetni

dunántúli gyerek 2017.09.16. 23:25:26

velünk magyarokkal lehet ertelmesen alkudozni

nemet bereket vezesse be junker ne az eurot - akkor atveszek 1000 dzsihadistat, azt mutogatjuk majd oket a disneylandbe az Alfoldon a turistaknak

2017.09.17. 02:45:14

Merkel szépen felzárkózott Hitler mellé. Hitler is arról álmodott, hogy a német ipari konszerneknek megszerzi a kelet-európai területeket, ott lakosságcserét hajt végre, a megátalkodott lengyeleket elsöpri az útból és betelepíti a saját maga által kreált új fajjal.
A német Lebensraum álmok, a "Drang nach Osten" őrülete tovább él a német néplélekben.
Nem tudom, hogy Orbán elég tehetséges politikus-e ahhoz, hogy ezzel a sátáni tervvel szembeszálljon. Horthy lavírozni próbált Hitler mellett, de nem sikerült elkerülnie az ország végpusztulását. Intő példa.
Hitler gyarmatokat akart szerezni Keleten és most az EU irányításával Merkel ugyanezt akarja tenni.

Hitler is imádta az iszlámot, tökéletes ideológiának tartotta, ami erősebb rendszer, mint a kereszténység. Merkel is imádja a mohamedánokat. Véletlen? Aligha!

2017.09.17. 02:48:39

@postumus mumus: ha az egymást lenyakazó szírek mennek Európába, akkor az mennyivel jobb? Egy olyan kultúra, aminek alaptétele az eltérően élők, gondolkodók lenyakazása, bizony nem fog leszokni a lenyakazásról, csak mert kiterjeszti a befolyását 2000 km-re nyugat felé azzal, hogy évi egymillió képviselőjét exportálja nyugatra.

dunántúli gyerek 2017.09.17. 03:30:36

@karandash: dehogy imádta Htler az iszlámot, csak természetes szövetségese volt, hiszen együtt utálták a zsidókat

2017.09.17. 05:09:35

@dunántúli gyerek: tévedsz, az iszlámot a kereszténységgel ellentétben egy erős, a felsőbbrendű emberhez méltó ideológiának tartotta Hitler. Akkoriban a muszlimok szerint a zsidók, mint a Könyv népe dhimmiként élhettek muszlim uralom alatt. A nagy antiszemita-cionista fellángolás Izrael alapítása után indult, addig se szerették a zsidókat, de nem volt olyan konkrét célpontjuk a muszlimoknak, mint a cionizmus.

n3spr3ss0 2017.09.17. 06:13:43

@$pi$: Védheted a védhetetlent, ideje hogy rendet tegyenek ebben az itteni mocsokban,fasiszta posványban.

n3spr3ss0 2017.09.17. 06:15:49

@John Nethem: Szerencséd hogy még nem éltél 1956-ban, miket írtál volna az elmenekült 200 ezer magyar "migráncsról".

n3spr3ss0 2017.09.17. 06:20:03

@John Nethem: Háboró...
Azt megnézném, mikor összeszart gatyában szaladnál fehér zászlóval kezedben az arab elől.

postumus mumus 2017.09.17. 07:01:26

Az egész fidesz bagázst kéne szíriába küldeni, hogy megvédjék európát. Szakaszparancsnok: Csuti geci. Sisakot a fejükre, gázálarcot a pofájukra, bakancsot, usankat, télikabátot rájuk, csúzlit kezükbe, aztán hajrá, irány a 40 fokos közel- kelet.

2017.09.17. 07:05:13

@n3spr3ss0: 56 után a magyar menekültek a szomszédos, biztonságos országig mentek, ott lágerekbe zárták őket, majd azok az államok, amelyek akartak, elvittek közülük. Nem volt kívánságműsor, hogy a legmagasabb segélyt ajánóhoz mehettek volna. Nem volt kötelező kvóta, ami alapján rákényszerítették volne egyes országokra a befogadást.
A mai migrik 90%-a szimpla gazdasági és jóléti migráns. Irán, India, Pakisztán, Egyiptom, Banglades nem háborús országok, csak túlszaporodtak és csóróság van.
Tehát az 56-os helyzet és a mai közt semmi hasonlóság nincs.

postumus mumus 2017.09.17. 07:31:40

És így a hős csuti cincérforradalmár harcolhat a nyakazós iszlám állammal, mi pedig békeszeretők meg befogadjuk az onnan menekülőket. Mindenki jól jár, mindenki a helyére kerül( a harcos a harctérre, a békét akarók pedig Európába).Ezek szépen legyilkolászhatják ott egymást RaszPutyin bombáinak fedezetében, mi meg békében élhetünk nélkülük.

MACISAJT 2017.09.17. 08:14:49

@morph on deer: "Hanem?
Kire gondolhatott a mutti? "

Én nem vagyok gondolat olvasó (sem), ezért aztán arra nem vállalkozom hogy Merkel asszonyság gondolataiba belelássak.

Csupán azt szerettem volna közölni, az interjú hiteles idézetével, hogy azok a címek amelyeket szelesteyék adtak("merkel_ujbol_megfenyegette_a_magyar_kormanyt") vagy az index címoldalán viritanak "Merkel a pénzcsapok elzárásával fenyegette Orbánt"...
azok bizony nem mások mint nettó hazugságok,
Merkel egy szóval nem említette a szóban forgó interjúban Magyarországot, a magyar kormányt vagy akár Orbánt.

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 08:18:47

@$pi$: mindig széles mosoly szalad át az arcomom amikor egy segghülye ,senki troll feldobja a saját szarát,oszt bambán tátott szájjal alááll..hehee..ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?

"Ha nem vetted volna észre az ország 98%-a kategórikusan kijelentette, hogy nem kér a te megoldásodból."
A tények mindig zavarólag hathatnak a mihígmélymagyar tudati állapotokra.Csak halkan szólok,hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szemed mögött van.
olyan ez, mint a Tabu nevű játék, amelyben bizonyos szavakat tilos kiejteni. Például azt: érvénytelen......érvénytelen = semmis,/ eredménytelen = sikertelen, hatástalan, hiábavaló, meddő, terméketlen - a szinonimák még játszhatnak?
Lassan tényleg meg lehetne írni a magyar-FideSS"MImagyar" szótárat.
Létezik olyan jogi kitétel: érvényes, de nem hatályos > magyarul korrekt/szabályos/törvényes, ám "nem üzemel" .. <--> viszont fordítva nem áll meg.. azaz eddig nem állt meg .. de ebben a FideSSvilágban "hatályba léptetik a nem érvényest"Még egy érvényes népszavazás sem jelent kötelezettséget a kormánynak, egy érvénytelen meg aztán miféle kötelezettséget róhat bárkire? Szerencsenmosdatás folyik megint, játék a számokkal, de ettől még a népszavazás érvénytelen marad.
"erős felhatalmazást ad, még ha nem is érvényes." - azért ez egy nonszensz.
Nagyon sok ember pedig azért nem ment el szavazni, mert az érvénytelenül leadott szavazólap manipulációja megfoghatatlan utóbb, ha az aláírást odahamisítják, az meg bizonyítható. Ha bízni lehetne a hatalom tisztességében, sokszorosa lett volna az "aktív" érvénytelen szavazat, mint így.Mikor volt itt demokrácia utoljára ? 253 törvényt hoztak a megkérdezésünk nélkül.
A távolmaradók is gondolkodó emberek, nem hülyék, és nem bábuk. Csupán a közelébe sem akartak menni ennek a hazugságkupacnak. Én sem.
'Ha egy esküvőn az egyik fél jelent csak meg, az ő igenje hiába a jelenlévő felek száz százaléka, nem eredményez házasságot. Se politikai, se közjogi se semmilyen értelemben. A távolmaradás ebben az esetben sem jelenti azt, hogy a másik fél átadta volna a döntés jogát... És elég nagy baj, ha a násznép ezért ünneplésbe kezd...'Becsukhatjátok az elvakult szemetek, de a magyarok többsége nem volt hajlandó beleállni a gyűlöletbe! Ez akar tetszik, akar nem ez egy hatalmas bukta, amit nem lehet megmagyarázni, csak a számokkal lehet jatszani. Ezt a népszavazast a Fidesz elbukta!!
1. egy jelenben a mostani kormány által átalakított törvény értelmében, maga a népszavazás e témában már eleve törvénytelen!
2. ha a 98,2 %-ot emlegeti, akkor felvilágosítom, hogy a (összes szavazópolgár számához úgy aránylik, - 8 261 394 : 3 257 657 = 249,34% : 98,2 % = 100%: 38,43% !!!! A fennmaradó 210,91 % nem volt törvényszegő, mert kívül maradt a kormány nem éppen olcsó - és ismétlem törvénytelen ! - + értelmetlen "játékából". Ja, és a törvényt nem sértők is magyarok!
Orbánnak már hivatalos papírja van róla, hogy nem képviseli a magyarok többségét...
Nem volt véletlen. A fidesz legnagyobb fegyvere volt a népszavazás intézménye. Nem véletlen, hogy minden más politikai szereplő számára ezt el akarták lehetetleníteni a jövőben. Az élet azonban fura. Szoptatni akart, magát szopatta le. Pont.
Öregem, Te egy igen komoly érv vagy az abortusz mellett!Szerintem

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 08:31:27

@MACISAJT: Szabókám ,azaz Szabók Márk te még mindig a meteorológia jelentéssel szólva :"hülyébb vagy mint a sokévi orbánseggszolgálatos takonynáci átlag hehee...és mégis , sztem szórakoztató ,lehet ,hogy szadista disznó vagyok...:))), de élvezem nézni a vergődésed
Megpóbálom kitalálni, milyen kreatív dologgal fogsz előállni. Jó, mondjuk,általában nem sikerül, mert elég egysíkú vagyol.

"Azonban az EU-ban "szolidaritásra van szükségünk", és a szolidaritást megtagadó tagországoknak

számolniuk kell azzal, hogy ez nem marad következmények nélkül, a jövőbeni pénzügyi támogatásokról folytatandó tárgyalásokra tekintettel sem

- mondta Angela Merkel.

index.hu/kulfold/2017/09/16/merkel_a_penzcsapok_elzarasaval_fenyegette_orbant/

Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak először olvasnia kéne megtanulnia.Lassan agyvérzést kaptok az aranyér mellé az erőlködéstől....heheee..

Aripeit Mundzuk,ajbars,ekeke,ekekeke,oktár,dizavul,agmánd,emese álma,kocsobur! Még mindig manifeszt hülye vagy szabó márk!

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 08:37:24

@karandash: Mindig pragmatikusan ragaszkodom a tárgyilagos bizonyított tényekhez ,érvelni csak így lehet,és nyerni is,átkoznak,szidnak is érte a nagyon "egyszerű gép"-ként gondolkozó...(sic!)mihígmélymagyarok,ezért is kéretik anyámat mellőzni,egyrészt nem él,másrészt magam döntöm el mit akarok úgy 17 éves korom óta...hehee.

"Merkel is imádja a mohamedánokat. " Höhöö...derága baro...takonynáci ...demost télleg mindenáron még nagyobb mihígmélymagyar jobbikuSS hülyét akarsz csinálni magadból?.annyira lenézlek, hogy sajnálok minden betűt amit neked írok most..bunkócska ... lehetsz ostoba meg paraszt is. De legalább egyetlen sorban ne akard mindkettőt abszolválni...hehee..
Merkel nem hívta be a menekülteket,ő az életüket mentő szíreknek kínált menedéket amíg hazájukban nem rendeződnek a dolgok,Orbán szabadította rá a németekre amikor 3-4 ezer menekültek átvontoztatott ,át BKV buszoztatott elenőrzés és regisztráció nélkül a sógorokhoz.Orbán nem zárta le a balkáni útvonalat, hanem rátolta a menekültek százezreit Németországra, a horvátokra és az osztrákokra. Beengedett többtízezer menekültet, felszállíttatta őket Budapestre, ott megállíttatta őket mindenféle ellátás nélkül, majd elrohant Merkelhez könyörögni, hogy engedje be ezeket, mert humanitárius válság lesz nemsokára Budapesten. Merkel akkor követte el élete legnagyobb hibáját = megnyittatta a német határt, ahelyett, hogy beintett volna a felcsútinak, hogy "edd meg szart kedves barátom, amit odaszartál az ország közepébe.Merkel két éve arról beszél, hogy egyrészt Európának humanitárius kötelessége a menedékkérőkön segíteni és befogadni azokat, akik a háborús övezetekből jönnek, másrészt pedig szükség van az ide érkezők integrációjára. Az majd eldől, hogy igaza van-e és hogy elegendőek-e azok az erőfeszítések, amiket az integráció érdekében tesznek, de Merkel egyelőre meglehetős következetességgel képviseli a maga álláspontját. Merkel csupán a kanzlerin. Azt irod, hogy Merkel azt mondta ( amit nem tett) hogy mindenkit befogad. Merkel nem dönt egyedül ,a német mindenkit befogad ugyanis ez van az alkotmnyukban. Döntést kizárólagosan a német kormány hoz. A német alkotmányt nemszórták össze trágyás villával , mint a magyart. Ezenkivül a németek hozzáállása a törvényekhez teljesen más mint ahogyan te azt ott ismered.
A német alkotmánynak és az emberiesség szabályainak.A német alkotmány tartalmazza a politikai menekültek, a genfi menekültügyi egyezmény pedig a háborús menekültek védelemhez való jogát, és ez minden európai államra nézve kötelező. Mindenki másnak, aki ezt nem veheti igénybe, mert gazdasági okok miatt jön el a hazájából, egyértelműen meg fogják mondani, hogy el kell hagynia Németországot, bármennyire is nehezére esik.
4) A német alaptörvény úgy kezdődik, hogy az emberek méltósága elidegeníthetetlen, és nem úgy, hogy a németek méltósága elidegeníthetetlenek (persze azoké is).

postumus mumus 2017.09.17. 08:37:28

Azért az m1 híradóban megnézném ahogy a csuti hőscincér zsebrebaszott kézzel, fennhordott állakkal, szotyit csócsálva, csokispapírt majszolgatva, sisakban, csúzlival kezében parancsokat osztogat csipet- csapatának. Moszulban.

postumus mumus 2017.09.17. 08:39:53

@FILTOL: A geci ezt javasolta. A problémát ott kell rendezni. Akkor rendezze, bassza meg, ne pofázzon, cselekedjen! Ja, hogy csak pofázni tud?

NincstelenWalter 2017.09.17. 08:45:29

Egyenlore az a szitu, hogy a muszlim migriket eroszakkal akarjak rankerolterni, mi ellenallunk, az oslakos nemet meg magatol jonne, mivel tele a hocipoje azzal, hogy Merkelek mar muszlim migrikkel arasztottak el a nemet anyafoldet. Ugyhogy Welcome white refugees.

Cycmen 2017.09.17. 08:48:14

- Merkel kilátásba helyezte az uniós kifizetések megvonását,

Tök jó, Merkel nem uniós tisztviselő, az uniós pénzek között egy fillér nincs ami menekült befogadással kapcsolatos, tehát emiatt elvonható. Az uniós csatlakozásnál semmi szó nem esett Brüsszel megfellebbezhetetlen betelepítési jogáról. A menekültekről szóló nemzetközi szerződés a háborús övezetekből származó életveszélyben lévő emberek menedékjogát szabályozza . Magyarország kötelessége a Schengeni határ védelme, aminek eleget is tesz. Ezek a tények, a többi blabla! A mostani vitákban kizárólag a blabláról szól, a tényeket messze elkerülik!

postumus mumus 2017.09.17. 08:48:14

@a nagy hohoohooo: Ettől a politikus- jogészkombájn szarkavaró bandától mást ne várjunk. Ezt tudják. Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, pofázni a semmit, lehetetlenné tenni a lehetségest.

atomic power 1986DucaDuca 2017.09.17. 09:26:31

@a nagy hohoohooo:

"A távolmaradók is gondolkodó emberek, nem hülyék, és nem bábuk. Csupán a közelébe sem akartak menni ennek a hazugságkupacnak. Én sem."

Mit tudsz te azokról a szavazásra jogosult magyar állampolgárokról, akik egyetlen választásra sem mennek el? Ez a választásra jogosultak minimum 30%-a!
Ha 70% aktív választópolgárral számolunk egy kis "jóindulattal", akkor más arányokat kapsz.
Az egyszerűség kedvéért: 8 millió választásra jogosult állampolgár, 5,6 millió aktív, ebből 3,2 millió arra szavazott, hogy migránskérdésben a magyar államhatárokon belül a főhatalmat nem adják át más hatalomnak. Ez mintegy 57 %, ami egyértelmű véleménynyilvánítás EGY IRÁNYBA! A többiekről semmi biztosat nem tudunk, csak spekulálhatunk.
Az egy fontos dolog, hogy jogilag nem lett érvényes a népszavazás, de ettől még politikailag lehet hivatkozási alap. Egyébként is az évényességi küszöb országonként és időszakonként változó.
Kevesebb töltelék szó jobb lenne a hozzászólásaidban, mert a lényeget nehéz kihámozni mondanivalódból, ami csak részigazságokat tartalmaz.
Csak azon csodálkozom, hogy ellenzéki szellemiségű kommentelők még nem igazítottak el hozzászólásaid stílusa miatt, mert csak a pozíciójukat rontod.
Addig, amíg ilyen hozzászólások jellemzik az ellenzéki kommentek többségét, addig a kormánypártoknak nem kell aggódniuk.
Nevezzétek csak agyhalottaknak a kormányparti szavazókat, azok még jobban összezárnak.

2017.09.17. 09:31:06

@a nagy hohoohooo: nem tudom te milyen hírekből tájékozódtál, de gyakorlatilag Merkel hívta be a harmadik világ összes léhűtőjét, miszerint Németország mindenkit befogad, majd sokkal később már ezt maga is hibának nevezte, nem lett volna szabad ilyet mondania.

Jobbikos nem vagyok, Vona iszlámimádata is gyomorforgató. Nem csoda, hogy Hitler szellemomI örököse, Merkel és a kis hungarista Vona is egy követ fúj, ha az iszlámisták ajnározásáról van szó.

2017.09.17. 09:38:31

@a nagy hohoohooo: "Döntést kizárólagosan a német kormány hoz"

Ja, pont ebből volt balhé, hogy Bundesführerin Merkel a kormány, a koalícióspartner megkérdezése nélkül nyilatkozgatott oltári baromságokat. Nem emlékszel a német politikai hajtépésre, amit Merkel okozott? A bajor kormánytagok teljesen mást mondtak, mint Merkel, de szövetségi szinten is ugyanez ment.
Hasonlót az osztrákok is eljátszottak, a saját politikai elitjük összevissza beszélt.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.09.17. 09:44:31

No igen, kampány van arrafelé.Merkel egyébként sem a drasztikus megoldások híve. Mindig is megúszó bajnok volt. Ez a politikai stílusa.De ha valóban komolyan gondolkodna a kohéziós pénzek megvonásában a mutti, akkor a német építőipari és gépgyártó multik azonnal a tökére (bocsánat nincs neki olyan:) lépnének.
Szóval, nem eszik olyan forrón a kását..:)

2017.09.17. 10:00:54

@John Nethem: lényegében meghívta a harmadik világot Németországba ezzel, ez a lényeg. És máig azon dolgozik, hogy hogy terítse szét ezt a szart egész Kelet-Európán, amit gyarmatként kezelnek a német ipari konszernek, amik Merkelt és pártját pénzelik.

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:03:24

@John Nethem:

Hivatalos: érvénytelen lett a népszavazás (bővítve)
Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap este.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/hivatalos_ervenytelen_lett_a_nepszavazas.621843.html

Pálffy Ilona a szavazatok 98,82 százalékának feldolgozottsága után azt mondta, mivel az érvényes szavazatok száma mintegy 3,2 millió, ezért "megállapítható, hogy ez a népszavazás nem lett érvényes".

Mit is jelent az érvénytelen szavazat a népszavazáson?

Nem ecsém, te vagy teljesen hülye a joghoz. Ha emlékezetem nem csal, a fidesz 2008-ban a korábbi 50%+1 népszavazási kvórumot levitte 25%-ra, most visszavitte a 2007-ig érvényben levő 50%+1-re. Hogy lásd, milyen következetes jogalkotók ők.

A korábbi népszavazási szabályok a vizitdíjas hülyenépszavazáshoz nagyon is tetszettek nekik, ahogy 2010-ben nyertek, szétverték a népszavazás jogintézményének egészét. Persze a megkérdezésünk nélkül. Most beleestek a saját maguk ásta gödörbe.

Érvénytelen meg azért lett a népszavazás, mert rajtuk meg a jobbikon kívül minden politikai erő a távolmaradást javasolta, lévén egy értelmetlen és zagyva kérdésről népszavaztattak, horror áron, állami kezdeményezésre.

Hány éves vagy és mi a legmagasabb iskolai végzettséged ,hogy nem tudod megkülönböztetni a fejed a seggedtől?nagy ott a fejedben a szellemi sötétség .Ugyanis Orbán aláírta Brüsszelben ami arra emlékezteti, hogy a kvótát mindenkinek be kell tartania,meg kell nézni a decemberi tanácsi következtetéseket. A decemberi csúcson kiadott dokumentum így fogalmaz a relokáció ügyében:

„Végre kell hajtani a relokációról szóló döntéseket, figyelembe véve a kedvezményeket, amelyeket bizonyos tagállamok javára már megítéltek, tekintettel az őket érő nagy nyomásra hivatkozó kérésükre.”
Conclusions on migration - European Council (17 December 2015
www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/?fref=gc&dti=292885767569434

Jajj, ne már,megint a leghülyébb "ÍKÚ"vitéz takonynácit vezénylik ki trollszolgálatra ?
Bakker te gyengébb vagy, mint gondoltam :).. ha rádnézek tényleg egy illegális bevándorlót látok aki a Lipótról vándorolt ki a közéletbe épülésünkre :) mindig széles mosollyal nyugtázom ,hogy éppen azok ellenzik a menekültek befogadását akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást :) :) :) téged teljesen megfertőzött a kormánypropaganda, a baloldal már ötvenszer megmondta: nem ellenőrzés nélküli bevándorlás és nem is letelepedési kötvény kell, hanem tisztességes menekültügyi eljárások, nemzetbiztonsági vizsgálattal,az hogy migráns-e, akkor derülne ki, ha megvizsgálnák rendesen, méltányosan a kérelmét. akik ide jöttek, azok menekültek, és csak a kérelmük kivizsgálása után derült volna ki, hogy "csupán" egy jobb élet reményében jöttek vagy háború elől menekültek, de keresztényi szempontból, az is pont ugyanolyan menekült, aki az éhhalál elől jön, "csupán" a jobb élet reményében. a kormány ráadásul azért sem tartja menekülteknek ezeket az embereket, mert szerintük csak az első országig tart a menekült státus, utána már minden más háborúmentes ország biztonságos, így akik szerbiából jönnek már migránsok. igaz, hogy a világon senki nem így értelmezi a menekült-státust, és szerbiát senki sem tartja biztonságos országnak.
De mindez mellékes is, mert kifejezetten a keresztényi magatartást kéri számon a kormányon (emberséges bánásmód, retorika, stb).
Vagy küldjünk vissza mindenki?.. :) mondjuk 896-tól vagy már korábbról? Mi legyen az indiai származású bankigazgatóval Párizsban? Vagy a muszlim tanárnővel, aki a Canterbury-i Saint John's-ban tanít? Meg az orosz maffiózóval és a kínai kémmel, akik a letelepedési kötvénnyel jöttek be? ez utóbbiak mennyivel Európa-kompatibilisebbek? Köszi.

2017.09.17. 10:03:59

@Nyomortelepy: LOL, a magyar pont úgy hivatalos nyelve az EU-nak, mint a litván, görög, román, portugál, francia is. Mit gondolsz mi a faszér' akkora biznisz a brüsszeli tolmácsolás, fordítás?

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:13:27

@Le Orme 2: Derága szellemi korlátolt takonynáci baro..hehee..
Nem attól lesz valaki értékes, vagy szemétre való, hogy milyen a származása, hanem attól, hogy milyenek a nézetei. Semki semmilyen módon nem tudja befolyásolni a fogantatási körülményeit. Ha ebben a képzetrendszerben keresgélsz, tévúton jársz. Az EMBERT (így nagy betővel) a moralitása határozza meg. Az, hogy hogyan viszonyul a látens valósághoz és emberi mértékhez a látható elvárások és érdekek viszonylatában.
Nagyonmagyarok nem képesek feldolgozni, hogy senki sem ismeri el őket magukon kívül. Magyarkodnak, de a történelmet nem ismerik csak azt amit kiragadott példákon keresztül sulykolnak beléjük. Némelyik igen erősen meglepődne, ha elmenne egy genetikai vizsgálatra. Döbbenten állna, hogy van benne cigány, török, szláv. De ő magyar.Az mindenesetre biztos, hogy a honfoglaló törzsek nem egyetlen etnikumhoz tartoztak, hanem finnugor, türk és esetleg iráni csoportok voltak. De később még heterogénebbek lettünk, mert keveredtünk szláv, oszmán-török, német, cigány, zsidó és újlatin népekkel.És még magyarokkal is bővült a csapat. Meg azokkal, akik már itt éltek.Ha a haza nem lehet ellenzékben, akkor magyar is csak az lehet, akit ő akar!
Ez ilyen egyszerű!
"Anyám kun volt, az apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az. Anyám szájából édes volt az étel, apám szájából szép volt az igaz."
Hát bizony, kedves agyhalott kolléga a zsidók mán csak olyanok, hogy évszázadokon keresztül kifosztották a világot és uralkodtak rajta.
A zsidó birodalom székhelye Auschwitz, bár voltak birtokaik Birkenauban is és máshol is.
Zsidónak lenni nem szégyen vagy dicsőség. Mint ahogy kereszténynek,mohamedánnak, szőkének, barnának, kék vagy zöldszeműnek sem az.
Mert az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Milyen igaza van Hofinak a szarról...Nem értik,hogy léteznek európai értékek, amiket nem kérdőjelez meg európai ember.
Ezt azért hiszik kevesen, mert azok az értékek nem magyar értékek és a magyarok tudatlan,tanulatlan része szarik ezekre (mint a többi értékre úgy általában).
Nem a zsidókkal van a baj apukám, hanem az olyan értéktelen fogyasztókkal, mint te, akik közt amúgy lehetnek zsidók is. Te csak fogyasztasz és fröcsögsz. Nem szégyelled a munkát mert azt se tudod mi az lerí rólad te ocsmány szarházi. Ellenvélemény = zsidó :D hát hallod, rád is hiába költik a pénzt...
A zsidók előbb itt voltak a Kárpát medencében mint a magyarok,de Árpáddal is jöttek ,sőt Árpád úgy 10 évig a kazárok királya is volt akik felvették a zsidó vallást,a két nép együtt élt és véreik keveredtek ,akkor a magyarok büszkén dicsekedtek a zsidó rokonsággal.
Komoróczy Géza: A zsidók története Magyarországon.
www.hetek.hu/interju/201205/a_zsido_arpad_fejedelem_es_a_melymagyarok
Merthogy a zsidók magyarországi története a 10. században kezdődik.
A könyvében idéz egy szerzetest, aki a 10. század végén azt írta, hogy a magyarok szeretnek azzal büszkélkedni, hogy a zsidóktól származnak. Ez azt jelenti, hogy nem- csak hosszú múltra tekint vissza, hanem eredetileg baráti volt a zsidó-magyar kapcsolat.
Márpedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a kazárok, hanem szövetségeseik vezetői is felvették a zsidó vallást. Ezért merem azt mondani - magamban egy kicsit nevetve azon a fricskán, amit ez a mélymagyar tudatnak jelent -, hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan..höhöö...
Na, kábé ilyen hiteles minden amit a nemzetmegvezetőtök
mond... Soros,migráns,de akár a Magyarország jobban teljesít támában,ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt Soros témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei
IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között. brhühüü..

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:18:58

@Le Orme 2: Nem a zsidókkal van a baj apukám, hanem az olyan értéktelen fogyasztókkal, mint te, akik közt amúgy lehetnek zsidók is. Te csak fogyasztasz és fröcsögsz. Nem szégyelled a munkát mert azt se tudod mi az lerí rólad te ocsmány szarházi. Ellenvélemény = zsidó :D hát hallod, rád is hiába költik a pénzt...Hogy a zsidók mit értek el ? Ha leírnánk akkor nem férne ide el ! Párat , például amivel ide írsz is ők találték fel , meg a facebookot is , mikor elmész orvoshoz kérdezd ám meg nem e zsidó , meg , hogy amivel gyógyít az sem legyen zsidó termék vagy találmány , továbbá a mobiltelefon , kicsit visszamenve az időbe a Gemini program és az Apollo holdraszállás , az atombomba , mid korszakalkotó találmány és zsidó , a magyar Nobel díjasaink 1 kivételével mind zsidó ! ---------- Aki kinyírja a magyar embert az olyan többgenerációs bevándorló roma család ,családok sarjai mint orbán , nemzetidegenek , ez a faj késeli meg , rabolja ki vágja el néha a magyar ember torkát pár ezer forintért , vagy épp fél doboz cigarettáért , nem az arab !Annyira életképtelen ez a 20-as "ÍKÚ "alatti vergődés, hogy hihetetlen......igazi"íkúvitéz"takonynáci jobbikuSS vagy...hehee..
Ne kamuzz...te még ahhoz is hülye vagy...hehee...az ilyen retardált, befolyásolható magyarok miatt (is) tart ott az ország ahol...
Azt röhögöm rajtatok mihígmélymagyarokon ,hogy éppen ti utáljátok a menekülteket ,azok az"ÍKÚ"vitézek aki a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást...höhöö....Ti akik Ázsiából vándoroltatok ki végirabolva fél Ázsiát,közben keveredtetek törökkel ,arabbal,tatárral mindenféle nációval,még zsidókkal is
Az mindenesetre biztos, hogy a honfoglaló törzsek nem egyetlen etnikumhoz tartoztak, hanem finnugor, türk és esetleg iráni csoportok voltak. De később még heterogénebbek lettünk, mert keveredtünk szláv, oszmán-török, német, cigány, zsidó és újlatin népekkel.És még magyarokkal is bővült a csapat. Meg azokkal, akik már itt éltek.Ha a haza nem lehet ellenzékben, akkor magyar is csak az lehet, akit ő akar!
Ez ilyen egyszerű!
"Anyám kun volt, az apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az. Anyám szájából édes volt az étel, apám szájából szép volt az igaz."
Komoróczy Géza: A zsidók története Magyarországon.
Merthogy a zsidók magyarországi története a 10. században kezdődik.
A könyvében idéz egy szerzetest, aki a 10. század végén azt írta, hogy a magyarok szeretnek azzal büszkélkedni, hogy a zsidóktól származnak. Ez azt jelenti, hogy nem- csak hosszú múltra tekint vissza, hanem eredetileg baráti volt a zsidó-magyar kapcsolat.
Márpedig könnyen elképzelhető, hogy nemcsak a kazárok, hanem szövetségeseik vezetői is felvették a zsidó vallást. Ezért merem azt mondani - magamban egy kicsit nevetve azon a fricskán, amit ez a mélymagyar tudatnak jelent -, hogy ha valaki egyáltalán zsidó volt a honfoglaló magyarok között, akkor Árpád fejedelem biztosan..heheeee......

konrada 2017.09.17. 10:21:09

@a nagy hohoohooo:
De. Csal.
2008-ban a Fidesz ellenzéki párt volt kisebbségben. Így törvényt se hozhatott...

Midnight Run 2017.09.17. 10:24:58

Nekünk magyaroknak az lesz a méretes pofáraesés, ha a németek sikeresen integrálják ezeket a menekülteket. Van erre utaló jól, hogy vége a jópofi időszaknak, aki beáll a sorba, az maradhat, a többiek meg mehetnek haza. A törökökkel meg líbiaiakkal meg kiegyeznek, azok pénzért lezárják a határokat. Így nincs végre illegális határátlépés tömegestül.

Nem lesz akkor szükség ezekre az öntudatos kelet-európaiakra, csak arra aki beáll a sorba. Lehet keménykedni, de úgy járunk, mint a fekete lovag a gyalog galopp van.

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:28:37

Jó ez a böngésző ,dupláz és szelektál ,hol mennyiért kapható?...heheee.....

Brix 2017.09.17. 10:29:54

@a nagy hohoohooo: Kiskomám! Te hülye vagy? Nem fogod fel, hogy volt egy népszavazás , ahol 3,4 millió ember elutasítotat a kényszerbetelepítést. A demokráciában az számít, aki elmegy szavazni, és kinyílvánítja a véleményét, vagyis: ennek a sok millió ember akarategysége dönti el az ország sorsának további alakulását és nem külső diktátumok. Ez azt jelenti, hogy politikailag elvárjuk, hogy a kormány ennek megfelelően cselekedjen! Nem akarunk nincstelen , gyökértelen, kultúridegen, ismeretlen hátterű és szándékú tömegeket Magyarországra. Ez a fajta multikulti megbukott mindenhol, ahol nem egy legális, kimért folyamat a bevándorlás. Mi magyarok , elutasítjuk a multikulti társadalamat , mert az afrikai és ázsiai emberek többsége nagyon messze áll tőlünk minden szinten... Ez a mi hazánk, és tünjön el innen minden nem kívánt népelem!

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:37:53

@konrada: Bocsi hogy tétellé tetted a Repbulic dalát:
"Aki hülye az is marad"...hehee..

Saját magát szívatta meg a Fidesz a magasabb részvételi küszöbbel..
444.hu/2016/10/02/sajat-magat-szivatta-meg-a-fidesz-a-magasabb-reszveteli-kuszobbel

izé kiskezicsókolom drága jó házmester bácsi ez itt most nem annyira az orbáni fészes szerelemprofil, dezorientáltnak tetszik lenni némileg. Van egy nagyon vékony határ a szánalmasság és a nevetségesség között.

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 10:40:28

@Helga Beauty Salon: Gerincesség?
Te vagy a világ legbutább orbánseggszolgálatos jobbikuSS takonynáci trollja hehee..

Végleges EBESZ jelentés:
A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon.
www.osce.org/hu/odihr/elections/116760?download=true

Ami tisztességtelen az csalás .
1998 óta nem szavaztak ilyen kevesen a Fideszre
A Fidesz kétharmad-közeli eredményét egészen különös megvilágításba
helyezi, ha megnézzük, a párt listája hány szavazatot kapott az elmúlt
négy választáson.
1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.

2002-ben 2,31 millióan.

2006-ban 2,27 millióan.

2010-ben 2,7 millióan.

2014-ben pedig körülbelül 2,1 millióan.
Ráadásul az adatsorok nem is hasonlíthatók össze egy az egyben, mivel
most a honosított magyarok is leadtak 88 ezer szavazatot, márpedig ezek
95 százaléka a Fideszt erősíti.
Vagyis a Fidesz kevesebb szavazattal szerezhet ismét kétharmadot, mint amennyivel 2002-ben és 2006-ban is kikapott.

Azt, hogy a választási rendszer átírása
mennyire a Fidesznek kedvezett, tökéletesen bemutatja az alábbi diagram.
index.hu/belfold/valasztas/2014/04/07/1998_ota_nem_szavaztak_ilyen_kevesen_a_fideszre/
Látható, hogy négy év alatt a Fidesz pártlistás szavazatainak aránya 52,7 százalékról 44,6 százalékra csökkent, de a parlamenti mandátumaránya érdemben nem változott. Ugyanakkor a baloldali
pártszövetség a négy évvel ezelőtti MSZP-s eredménynél több mint 6 százalékkal jobb eredményt ért el (19,3 százalék után 25,7 százalékot), a
parlamenti képviselete azonban 15,3 százalékról csak 19,1 százalékra emelkedett.
És itt van a kutya elásva:"Azt, hogy a választási rendszer átírása mennyire a Fidesznek kedvezett,"
Persze, az hogy gyakorlatilag a teljes választást, törvényhozással csalta el a Fidesz, nem menti az ellenzéket teljes mértékben. De részben
azért enyhítő körülmény, hogy nem lehet úgy versenyt nyerni, ha valaki a másik célvonalát mindig arrébb teszi, a sajátját meg közelebb....Mert ez történt.
A Fideszre írt választási törvény gyakorlatilag nem engedett mást győzni.
Az egész Európa tudja ,hogy csalással szereztetek 2/3-ot Elfelejted megemlíti a TÉNYT, hogy nem az ország kétharmada szavazott a felcsúti kisvasutasra és bandájára, hanem a parlamenti mandátumok kétharmada lett az övé a megbuherált és személyre szabott választási törvény miatt. voltak manipulációk: a választási körzetek megváltoztatása, a határon túli trianon-magyaroknak állampolgárság osztogatás, levélszavazás lehetősége ezek számára, a külföldön dolgozó magyarok számára a szavazás megnehezítése, többnyire lehetetlenné tevése. Igen, ezek egyenlők a választási csalásokkal .

chrisred 2017.09.17. 10:41:04

@John Nethem: A másik megközelítés sokkal valószínűbbé teszi ezt az arányt, és a magas számú direkt érvénytelen szavazatot. Valójában a kérdés tartalmának megfelelően nem két tábor volt, hanem három. Az egyiknek, az Unió általi betelepítésnek lényegében nem voltak hívei, ezért maga a kérdés is teljesen tét nélküli volt, nem az igen és a nem mellett kardoskodók között volt társadalmi vita. A nemmel szavazók a betelepítés magyar politikai erők által jóváhagyható változatát támogatták, míg a másik tábor a magyar politikai elitre se bízta volna a magyar társadalom tömeges átrendezését. Nekik más módjuk nem volt az álláspontjuk érvényesítésére, mint azt elérni, hogy a referendum ne legyen érvényes. Vagyis, hogy minden maradjon a régiben, az országgyűlésnek továbbra is tiltva legyen, hogy betelepítési kérdésekkel foglalkozzon.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2017.09.17. 10:43:00

Ha a felcsúti Putyin csicska 2018-ban megnyeri a választást, akkor Orbán első dolga lesz Magyaországot kivezetni az EU-ból. Második dolga meg az lesz, hogy a még megmaradt privát vagyonokat beállamosítsa és aztán kiprivatizálja a Gázszerelőjének és Tiborc vejének.

A fideszmaffiát nem csak le kell győzni a választ´áson hanem az egész pártot, strómanjait börtönbe kell vágni, különben egy nap még visszajönnek és tovább lopnak. Magyarországot pedig orosz gyarmattá teszik.

2017.09.17. 10:44:34

@Nyomortelepy: miért esne ki az angol?
Írország EU tag és ott az angol a hivatalos nyelv. A Brexit azért nem fogja kinyírni az angol nyelvet az EU-ban.

taga20 2017.09.17. 11:02:44

@VaradiJanos: haver, mi van veled? rosszul aludtál? telihold volt?

ne vonyícs má annyit, me megfájdul a fejünk!:))))

Midnight Run 2017.09.17. 11:02:57

@VaradiJanos: vagy nézik a teljesen elöregedő és elcigányosodó Magyarországot. Egyébként a törökök keményen dolgoznak bárhol a világban.
Tőlünk viszont menekülnek a fiatalok. Ha nem rakjuk rendbe ezt az országot, nemcsak, hogy migránsokat nem kapunk, dolgozó magyar se lesz.

taga20 2017.09.17. 11:07:08

@Helga Beauty Salon: ezerszáz évvel ezelőtt, jött egy istentelen migráncs horda, elzabrált egy területet, utána fosztogatta az európai keresztény polgárokat, leölte őket.

aztán 1100 évvel később, ezeknek a vadembereknek az utódai/pl. te, teli pofával migráncsoznak.
milyen érdekes az élet!?

Midnight Run 2017.09.17. 11:07:34

@Helga Beauty Salon:

hát én muszlim hírre áttért németeket nem láttam, pedig vagyok itt egy ideje, de a mellettem lévő asztalon két arabus issza sört és eszi a bratwurstot.

Janossz 2017.09.17. 11:07:46

@a nagy hohoohooo: "Saját magát szívatta meg a Fidesz a magasabb részvételi küszöbbel.." Igen, de be nem látnák az Istennek se.
Mekkora pofára esés már, hogy egy magát rém nagy társadalmi támogatottságú kormány által meghirdetett népszavazás EREDMÉNYTELEN?? Jobb helyeken ilyenkor elgondolkodnak a lemondáson.
Ezek meg: Mint az agresszív kismalac, mikor felnyalta az utcát a bringájával, majd közölte: Így szoktam leszállni.

Janossz 2017.09.17. 11:09:24

@Janossz: mondom: ...támogatottságúnak gondoló kormány...

MACISAJT 2017.09.17. 11:23:47

@John Nethem: "Vagyis a szóban forgó címek ORBITÁLIS CSÚSZTATÁSOK -> HAZUGSÁGOK, annak ellenére is, ha a mondatok mögöttes értelmezésében a magyarokra vagy a lengyelekre utalna Merkel. "

Pontosan.

Arról már nem is beszélve hogy a bevallottan választási interjúban a kérdező újságíró eleve provokatívan neki szegezte a kérdést Merkelnek(nem annak jutott eszébe a téma), amire a mutti kinyögött valami általános hablatyot, idézem :
Merkel: Vergessen wir nicht: Die große Mehrzahl der EU-Partner ist bereit, Flüchtlinge aufzunehmen. Und es gibt viele Fragen in der Flüchtlingspolitik, bei denen wir uns vollauf einig sind und gemeinsam konkrete Fortschritte erzielen. Das reicht vom Schutz der Außengrenzen bis zur Bekämpfung der Fluchtursachen. Nur einige wenige Länder lehnen es weiterhin rundheraus ab, Flüchtlinge aufzunehmen. Wir brauchen Solidarität in der Europäischen Union. Wer sich dieser Solidarität verweigert, muss damit rechnen, dass das nicht ohne Folgen bleiben wird, auch mit Blick auf die Verhandlungen über zukünftige Finanzhilfen."

Az utolsó három mondat:" csak egyes kevés országok utasítják el továbbra is a menekültek felvételét. Az EU-ban szolidaritásra van szükségünk.
Aki ezt a szolidaritást megtagadja, azzal számolhat, hogy ez nem marad következmények nélkül, tekintettel a jövőbeli anyagi támogatások tárgyalásaira."

Ennyit bírtak belőle kihúzni.
Ezért jeleztem hogy azok a címek amelyeket szelesteyék adtak("merkel_ujbol_megfenyegette_a_magyar_kormanyt") vagy az index címoldalán viritanak "Merkel a pénzcsapok elzárásával fenyegette Orbánt"...
azok bizony nem mások mint nettó hazugságok,
Merkel egy szóval nem említette a szóban forgó interjúban Magyarországot, a magyar kormányt vagy akár Orbánt.

taga20 2017.09.17. 11:32:03

@$pi$: ha te azt mondtad volna 1992-ben, hogy ogv falujában, a kertje végében stadion lesz, és kisvasút pöfög majd, akkor azt mondtam volna neked, hogy fasz vagy.

aztán meg neked lett igazad!

Midnight Run 2017.09.17. 11:32:26

@MACISAJT: baromi kár ezen rúgdalozni. Pontosan tudja mindenki, kire vonatkozik a célzás.

2017.09.17. 11:35:30

@Midnight Run: most nyílik új illegális útvonal a Fekete-tengeren és Románián át, és Ukrajna is nyitott lesz, ha leáll ott a polgárháborúzás.
A migrik integrálása meg olyan jól sikerült, hogy a németországi törökök (a harmadik generáció is!) egy tömbben szavaz a törökországi választásokon, népszavazásokon az illiberális, iszlámista, ultranacionalista, EU-ellenes Erdogan mellett.
És a sokadik generációs mohamedánok is amint van egy polgárháború, mennek a Közel-Keletre dzsihádozni. Azok is, akiknek semmi köze Szíriához, Líbiához, mert mondjuk az apjuk meg anyjuk marokkói bevándorló Belgiumban, és a gyerek arabul is alig beszél. De sose fogja magát európainak se tekinteni. Németországi török vagy belgiumi muszlim tudatúak, nem európaiak.
Ehhez jön még a sok iszlámra áttért német, holland, francia "ginger jihadi" fiatal.

taga20 2017.09.17. 11:38:01

@karandash: mi a baj erdogánnal? ne a geci nagy haverja?

Midnight Run 2017.09.17. 11:40:40

@karandash: na és ez kinek a hibája? Mert szerintem a németeknek pont ezen kell változtatni, és úgy látom, ha lassan is, de megértik, miként kell ezt csinálni. Mondjuk nekik nincs 500 éves tapasztalatuk más népekkel, mint az angolszászoknak. A német alapvetően egy zárt közösség volt.

De rá fognak érte jönni, hogyan kell ezekből a szírekből jó németet csinálni.

Midnight Run 2017.09.17. 11:43:39

@Helga Beauty Salon: hát mi auslanderek is vagyunk ott. Vagy különbnek érzed magad a 30 éve ott élő és állampolgár német törökkel szemben, csak mert fehérebb a bőröd?

MACISAJT 2017.09.17. 11:44:33

@Janossz: "Légy erős: Magyarország százezres létszámban FIZET nyugdíjat a külföldieknek, akik nem dolgoztak öt évet (nem álltak biztosítási jogviszonyban Mo.-n) Ez nem zavar?"

De. Zavar.
Az általában ballibsi csúsztatás, uszítás, hazudozás mindig is zavar.

Ugyanis a nyugdíjak kiszámításának, s összeszámításának módját ugyancsak precízen szabályozza az Európai Unió, mint ahogy kifizetésük módját is. A lényeg: az a biztosító fizet, ahol szolgálati időt szerzett – s minden egyébben is megfelel a nyugdíj-megállapítás szabályainak – az illető. Így valakinek akár két-három országból is utalnak nyugdíjat.

Egyedül Ukrajna más eset. De onnan nincsenek "százezrek".
Ukrajna esetében még él az 1962-es szovjet megállapodás, miszerint az onnan áttelepülő nyugdíjas – függetlenül attól, hogy ukrán, vagy netán ukrán-magyar állampolgár - nem hozza magával a járadékát. Az egyezmény szerint új, "magyar" nyugdíjat kell megállapítania számára a hazai társadalombiztosításnak, mégpedig a következő módon: "/…/ a megfelelő képzettséggel rendelkező és a nyugellátás megállapítása időpontjában a fogadó állam hasonló tevékenységet folytató dolgozója szakmai átlagkeresete alapján /…/ a nyugdíj alapját képező átlagkeresetként azt a keresetet kell figyelembe venni, amit a hasonló munkakörben, megfelelő képesítéssel a Magyarországon foglalkoztatottak átlagosan elértek a nyugdíj megállapítása időpontjában." Az így kiszámított összeget ettől kezdve a magyar nyugdíjbiztosító köteles folyósítani.

Az egyezmény újrafogalmazásával legutóbb a Bajnai-kormány próbálkozott, s 2009-ben hosszas tárgyalások után megszületett az új tervezet. Bár a megállapodás kizárólag a pénzbeli ellátásokról szólt, de mivel az átfogalmazott szerződés életbe léptetése egyben a régi hatályon kívül helyezését is jelentette, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét és elszámolását szintén új alapokra helyezte – volna. A megegyezés azonban kútba esett.

Ukrajna egyébként nem ismeri el a kettős állampolgárságot – akárcsak Szlovákia illetve Ausztria (az utóbbi azonban egyedi kérelemre engedélyezi!) -, bár szakértők szerint ez nem a körülbelül 150 ezres kárpátaljai magyarság jelenlétével magyarázható, állítólag sokkal inkább az ország területén élő több milliós orosz lakossággal.

Szerbia esetében a nyugdíjkifizetés viszont kevésbé szofisztikált, mint az ukrán szerződésben. A két ország területén teljesített szolgálati idő alapján számítja ki a járadékot, s a ráeső részt a két állam külön folyósítja az érintettnek.

Midnight Run 2017.09.17. 11:47:39

@karandash: még egy gondolat: a zárt közösségben élő németek lenézik és sokszor kiközösítik a nem németeket. Az, hogy 30 éve Németországban élő törökök Törökországot érzik közel magukhoz, az a német társadalomnak egy kritika. Mondom, láthatóan tanulnak belőle.

anyadmajma 2017.09.17. 11:50:09

@MACISAJT: tudom, tudom, téged, hazaáruló bolsevik gecit csak a tények nem zavarnak.

Midnight Run 2017.09.17. 11:51:44

@Nyomortelepy: a gázkamrába nem opció. Legalább is, ha logikusan gondolkodsz. De haza lehet őket küldeni.

Janossz 2017.09.17. 11:54:28

@taga20: "akkor azt mondtam volna neked, hogy fasz vagy.

aztán meg neked lett igazad! "
Bocs, neked is igazad lett! Win-win. Ettől még fasz maradt. :-)

taga20 2017.09.17. 12:15:14

@Helga Beauty Salon: te hülye vagy, vagy csak fested magad?

John Nethem 2017.09.17. 12:17:54

Bűnöznek, lopnak és molesztálják a helyi nőket a migránsok" - ezt mondta Slavatore Martello, an dél-olaszországi sziget, Lampedusa polgármestere. Ezért az ott működő regisztrációs központ (hot spot) bezárását kérte az olasz belügyminisztériumtól arra hivatkozva, hogy a migránsok veszélyeztetik a közbiztonságot - írta az olasz sajtó vasárnap.
A szigetet június óta vezető Salvatore Martello a hétvégén tartotta első sajtótájékoztatóját, és a Lampedusán található regisztrációs központ bezárását sürgette.
A polgármester kijelentette: a hot spot "semmire nem jó", csak Lampedusát veszélyezteti.
Salvatore Martello elmondta, hogy a központban jelenleg 180 tunéziai él, akik szabadon elhagyhatják a tábort.
Bűnöznek, lopnak, a presszókba járnak berúgni, az utcán a nőket molesztálják"
- mondta a mintegy 6 ezer lakosú sziget polgármestere.

Tehát egy 180 fős csoport tart rettegésben egy 6 ezer fős közösséget.

Miért ? Mert a 6 ezer fő 99 %-ban betartja a törvényeket, a 180 fő viszont szarik rájuk.....

MACISAJT 2017.09.17. 12:25:42

"2004-ben csatlakoztunk egy meglévő szövetségi rendszerhez. Nem alapítóként.
Ahogy ezt régen mondták, a tagsággal jogok és kötelezettségek járnak. Tudtuk. Vállaltuk."

Valóban?
Akkor linkeld-vagy bárki-légy szíves azt a részt a csatlakozási szerződésből, amelyben vállaltuk hogy valamikor, bármikor illegális migránsok befogadására leszünk kötelezhetőek.
Vagy: azt a részt ahol egyedüliként az EU tagországok között, egyedül minket kényszeríthetnek a dupla(tripla) identitású soros-egyetem működési csalásainak elviselésére.
Vagy: azt a részt, ahol leírják hogy a külföldről finanszírozott "civil szervezetek" működéséről kell majd kussoljunk, különben szankciók lesznek.

Én -eddig- úgy tudtam hogy az EU egyenlő országok társulása.
Ehhez képest azt látom hogy az államháztartási hiány kőbe vésett szabályaira egyesek magasról tesznek, azt látom hogy az eladósodási ráta némely országoknál az egeket verdesi, másokat meg feléért fenyegetnek pénzmegvonásokkal,ma azt látom hogy országokat( köztük EU országokat!) támadó amerikai spekulánsokat köszöntenek ünnepélyesen Brüsszelben az EU vezetői..szóval azt látom hogy egyes államok-éppen azokból amelyekből a Magyarországot támadják- fittyet hánynak az EU szabályainak.

Nézem verhofstadtot és az ő Belgiumát ahol megbukott. Egy komplett EU szerződések elleni vádirat.
Nézem pittelát és az ő Olaszországát. Nücsak ki és honnan beszél.
Nézem schulz martint és az ő Németországot, ahol a volt kancellár a Gazprom feje, az Északi Áramlat pedig jó.
Nézem junckert és engelt és az ő Luxemburgjukat, egy komplett adócsalásra épült operett hercegséget.
Nézem lunaceket és az ő Ausztriáját, és elképzelem mi lenne ha Magyarországon csalnák el úgy a választásokat, ahogyan azt Ausztriában nemrég megtették.
Soroljam még?

És ezek feszítik keresztre(sic) Magyarországot. Azt a Magyarországot ahol politikai stabilitás van, amelyik kimászott a gyurcsányi, IMF, bajnais aknamezőről, amelyik gazdaságilag stabil, amelyik fejlődik.
Korrupció? Vádak azok vannak, de ha egy OLAF előkerül a négyes metróval akkor rögtön azzal jönnek hogy igen de a Mészáros Lőrinc...

Na ne már.

Midnight Run 2017.09.17. 12:26:34

@Helga Beauty Salon:az auslandert mondani nem éppen úri viselkedésre váll, ebben teljesen igazad van.

Másrészt bárkinek érezheted magadat, büszke szittya magyarnak, vagy akárminek, attól egy német állampolgár szemében te egy külföldi vagyis Ausländer vagy.

Janossz 2017.09.17. 12:26:35

@MACISAJT: Szerencsétlen Mackó!
Lehazugozol, majd igazat adsz? Magadnál vagy?
Személyesen ismerek több, már nyugdíjasként áttelepült románia magyart, aki ilyen "megállapított" nyugdíjat élvez. Az én befizetéseimből, senki nem küld nekik csekket Bukarestből.
És akkor most a tapasztalataimnak higgyek, vagy egy Macskajancsy 2,0 trollnak, aki lehazugoz?
Az egyezmény szerint új, "magyar" nyugdíjat kell megállapítania számára a hazai társadalombiztosításnak, mégpedig a következő módon: "/…/ a megfelelő képzettséggel rendelkező és a nyugellátás megállapítása időpontjában a fogadó állam hasonló tevékenységet folytató dolgozója szakmai átlagkeresete alapján /…/ a nyugdíj alapját képező átlagkeresetként azt a keresetet kell figyelembe venni, amit a hasonló munkakörben, megfelelő képesítéssel a Magyarországon foglalkoztatottak átlagosan elértek a nyugdíj megállapítása időpontjában." Az így kiszámított összeget ettől kezdve a magyar nyugdíjbiztosító köteles folyósítani.

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 12:34:00

@MACISAJT: Na nemán copyhülye Szabó Márk und Brummi...heheee..
" Brumm Brumi
2017.05.21. 15:14:31
@Janossz: "2004-ben csatlakoztunk egy meglévő szövetségi rendszerhez. Nem alapítóként.
Ahogy ezt régen mondták, a tagsággal jogok és kötelezettségek járnak. Tudtuk. Vállaltuk."

Valóban?
Akkor linkeld-vagy bárki-légy szíves azt a részt a csatlakozási szerződésből, amelyben vállaltuk hogy illegális migránsok befogadására leszünk kötelezhetőek.
Vagy: azt a részt ahol egyedüliként az EU tagországok között, egyedül minket kényszeríthetnek a dupla(tripla) identitású soros-egyetem működési csalásainak elviselésére.
Vagy: azt a részt, ahol leírják hogy a külföldről finanszírozott "civil szervezetek" működéséről kell majd kussoljunk, különben szankciók lesznek.

Én -eddig- úgy tudtam hogy az EU egyenlő országok társulása.
Ehhez képest azt látom hogy az államháztartási hiány kőbe vésett szabályaira egyesek magasról tesznek, azt látom hogy az eladósodási ráta némely országoknál az egeket verdesi, másokat meg felééért fenyegetnek pénzmegvonásokkal,m azt látom hogy országokat( köztük EU országokat!) támadó amerikai spekulánsokat köszöntenek ünnepélyesen az EU vezetői..szóval azt látom hogy egyes államok-éppen azokból amelyekből a Magyarországot támadják- fittyet hánynak az EU szabályainak.

Nézem verhofstadtot és az ő Belgiumát ahol megbukott. Egy komplett EU szerződések elleni vádirat.
Nézem pittelát és az ő Olaszországát. Nücsak ki és honnan beszél.
Nézem schulz martint és az ő Németországot, ahol a volt kancellár a Gazprom feje, az Északi Áramlat pedig jó.
Nézem junckert és engelt és az ő Luxemburgjukat, egy komplett adócsalásra épült operett hercegséget.
Nézem lunaceket és az ő Ausztriáját, és elképzelem mi lenne ha Magyarországon csalnák el úgy a választásokat, ahogyan azt Ausztriában nemrég megtették.
Soroljam még?

És ezek feszítik keresztre(sic) Magyarországot. Azt a Magyarországot ahol politikai stabilitás van, amelyik kimászott a gyurcsányi, IMF, bajnais aknamezőről, amelyik gazdaságilag stabil, amelyik fejlődik.
Korrupció? Vádak azok vannak, de ha egy OLAF előkerül a négyes metróval akkor igen de a Mészáros Lőrinc...

Na ne már.
tarski.blog.hu/2017/05/20/keresztre_feszites

John Nethem 2017.09.17. 12:35:23

@Janossz:

No de elkérted a papírjait is a személyes ismerőseidnek --- jó lenne mind a mind a 100 ezerét !! :-) - hogy mi alapján is kapja ezt ?

Kedden mutasd be nekünk. Fogadóóra 14.00-15.15 között.

Helga Beauty Salon. 2017.09.17. 12:40:07

Jól törölgetik it a kommenteket! Ettől lesz igazatok azt hiszitek? Szánalmassss!

Midnight Run 2017.09.17. 12:42:28

@MACISAJT: sajnos nincs igazad. Maximum annyit tehettünk, hogy lobbiztunk volna egy másik megoldásért, vagy kilépünk az unióból. Mondjuk az utóbbi nem reális.

Mondjuk én a németek helyében felajánlanám a magyaroknak meg a lengyeleknek, hogy átvállalom egymillió eurós fejpénzért az a pár migránst. Ha ennyire kötik az ebet a karóhoz....

MACISAJT 2017.09.17. 12:52:07

@Janossz: "Lehazugozol, majd igazat adsz? Magadnál vagy?
Személyesen ismerek több, már nyugdíjasként áttelepült románia magyart, aki ilyen "megállapított" nyugdíjat élvez. "

Hogyne, hülye úr, hogyne..:P
Csak két dolgot "felejtesz" el:
1. hogy 2006 november 1-től új megállapodás született Románia és Magyarország között, hogy
a nyugdíj-meghatározás az adott országban eltöltött szolgálati idő és járulékbefizetések alapján történik.
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20060919ujmagyarroman.html

2. 2007. január 1-jén Románia EU-s csatlakozásával ez a megállapodás is érvényét vesztette, helyette precízen szabályozza az Európai Unió a kifizetésük módját is. A lényeg: az a biztosító fizet, ahol szolgálati időt szerzett – s minden egyébben is megfelel a nyugdíj-megállapítás szabályainak – az illető. Így valakinek akár két-három országból is utalnak nyugdíjat.

Vagyis nem a magyar állam/adófizetők állják a cechet, hanem azok az országok ahol az illető szolgálati időt szerzett .

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 12:54:40

@MACISAJT: De zavar copyhülye Szabó Márk hehee..mert hol az idézőjel,vagy link?

Innen loptad mint Snittpali hehee..
Kettős állampolgárság: ki fizeti a számlát? - Medical Online
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/kettos_allampolgarsag__ki_fizeti_a_szamlat_
A valóságban 1./ Nemcsak ukrán, hanem orosz állampolgároknak is "jár" a MO-i potyanyugdíj!!!...
Nem kell hozzá magyar állampolgárság!....
www.onyf.hu/hu/uegyintezes/nemzetk%C3%B6zi-%C3%BCgyint%C3%A9z%C3%A9si-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3k/158-k%C3%A9toldal%C3%BA-egyezm%C3%A9nyek/806-t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3-az-1963-%C3%A9vi-16-t%C3%B6rv%C3%A9nyerej%C5%B1-rendelettel-kihirdetett,-a-magyar-n%C3%A9pk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g-%C3%A9s-a-szovjet-szocialista-k%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gok-sz%C3%B6vets%C3%A9ge-k%C3%B6z%C3%B6tt,-a-szoci%C3%A1lis-ell%C3%A1t%C3%A1s-ter%C3%BClet%C3%A9n-val%C3%B3-egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s-t%C3%A1rgy%C3%A1ban,-budapesten,-az-1962-december-20-%C3%A1n-k%C3%B6t%C3%B6tt-egyezm.html
A kérelem előterjesztésével egyidejűleg célszerű csatolni az alábbi okmányokat, vagy azok hitelesített másolatát:

- állampolgárságot, magyarországi lakóhelyet igazoló okmányt,
- szovjet munkakönyvet,
- szovjet nyugdíj folyósításának megszűnéséről kiállított igazolást
(nyugdíjas áttelepült személy esetén),
- szovjet nyugdíjas igazolványt (nyugdíjasként áttelepült személy esetén),
- hozzátartozói nyugdíj esetén a halotti anyakönyvi kivonatot, továbbá
- özvegyi nyugdíjigényhez a házassági anyakönyvi kivonatot,
- árvaellátáshoz
- a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint
- szükség esetén az iskolalátogatási igazolást is csatolni kell.
2./ Az orosz és ukrán állampolgárságú nyugdíjasoknak csak le kell mondaniuk az ottani nyugdíjukról (ami átlagosan 30 ezer forint), MO-on be kell jelentkezni egy lakcímre (a határmenti falvakban bármelyik családhoz be tudnak jelentkezni párezer forintért cserébe), és kell hozzá egy MO-i bankszámlaszám.... Ennyi kell hozzá, hogy benyújthasság a Nyugdíjhivatalba a nyugdíjkérelmüket, és ezután a bankszámlájukra utalva kapják a potyanyugdíjat (többségében 130-150 ezer forintokat havonta)....
3./ A Nyugdíjhivatal iratai szerint ezek az orosz és ukrán nyugdíjasok MO-on élnek, holott dehogyis!!!.... Kamu-lakcímeken vannak bejelentkezve, a nyugdíjuk pedig MO-i bankszámlára vannak utalva... Az elhunyt orosz és ukrán nyugdíjasok száma is ismeretlen a magyar Nyugdíjhivatal előtt, mivel nem köteles a család a magyar hivataloknak jelenteni az elhunyt hozzátartozójukat!...
HIVATALOSAN valóban csak annak "jár" a potyanyugdíj, akik életvitelszerűen itt élnek MO-on... Csakhogy ezt nem tudja ellenőrizni a Nyugdíjhivatal, nekik ez nem is dolguk... Nekik el kell fogadni a lakcímkártyát, amit az okmányiroda adott ki...
Az okmányiroda (illetve a helyi önkormányzat) dolga lenne leellenőrízni, hogy a bejelentkező mennyire életvitelszerűen él a bejelentett lakcímen!...
De az okmányiroda (illetve önkormányzat) milyen jogon ellenőrízgesse az embereket?!... Ezzel az erővel minden házat, lakást hetente végigjárhatnának, ki lakik ott, mennyi időt tölt a lakásban, stb...

Elárulom, pl az én egyik szomszédom (és felesége) 15 éve él az USA-ban, csak 1-2 hétre szoktak MO-ra jönni évente, mégis állandóra vannak bejelentkezve MO-on, mintha életvitelszerűen itt élnének... Pedig nem...
Köztudott, hogy az orosz és ukrán potyanyugdíjasok havi 1-2 ezer forintért bárhová be tudnak jelentkezni állandóra a határmenti kisfalvakban!...
Ukrajnában komplett ügyvédi irodák profi módon intézik a mo-i potyanyugdíjak ügyintézését, nekik bejáratott partnereik is vannak itt mo-on, ahová be tudnak jelentkezni az ügyfeleik...
Igen rendelkeznek Magyarországi lakcimmel, a nyugdij folyósítása pedig bankon keresztül történik Magyarországon belül. Csak át kell jönni valamelyik hozzátartozónak és már veheti is fel kártyán a nyugdijat.Ki lepődik meg? Ott is és Erdélybenis szavazhatnak a halottak a Fideszre, s akkor miért nem kaphatnának nyugdíjat?

Janossz 2017.09.17. 12:57:28

@John Nethem: Tizenéve hivatalosan 30 000 volt azok száma, akik soha, egy percet nem voltak itthon állásban. Azóta a kettős állampolgársággal csak felpöröghetett a létszám. Ld. még: Ukrajna.
A becslés, talán a demencia nem gátol benne téged, hogy egy napig visszaemlékezz, az öt évnél kevesebb szolgálati idővel rendelkezőkre vonatkozott.

új felhasználó 2017.09.17. 12:59:09

@John Nethem:
Lampedusa előző polgármesternőjéből világsztárt csináltak, még az egyik magyar csatornának is adott interjút. Hogy milyen jók a migrincsek, mennyire kell őket segíteni, nem úgy mint az Orbán és a többi libbant blabla

Aztán most elzavarták azt a boszorkát, és egyszeriben kiderül hogy minden pont fordítva igaz, és az új polgimester kéri a migrincstábor bezárását

Isten malmai lassan azért csak-csak őrölnek. Most már csak a többi migrincspátyolgatót kell leváltani és elzavarni

Itt van a kép a migrincspátyolgató boszorkáról. Ennek még a legkiéhezettebb migrincsektől sincs mit tartania, ahogy kinéz

www.facebook.com/GiusiNicoliniSindacoDiLampedusaELinosa/

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 13:07:00

@MACISAJT: Szabókám te kis rövidpöcsszindrómás a Népszabiból x az x-en kibaszott takonynáci troll...hehee...
Csak magyarországi állandó lakcím kell hozzá
Egyre vonzóbb a magyarországi nyugdíj
2015. április 22., 10:34, 745. szám

Már az idén jelentős számú nyugdíjas kérte a nyugdíjával kapcsolatos dokumentumok kiadását, és nyugdíja folyósításának megszüntetését Ukrajnában, ők javarészt Magyarországra telepedtek át. Utánajártunk, hogy ukrán állampolgárok milyen feltétellel kaphatnak nyugdíjat Magyarországon.
www.karpataljalap.net/?q=2015/04/22/csak-magyarorszagi-allando-lakcim-kell-hozza

Tovább névvel vállalva.
Pálné Kákonyi · University of Pécs
Nem szeretek ilyen dolgokba bonyolodni, de a tisztánlátás miatt most én is hozzászólok. Abban válóban igaza van az Országos Nyugdíjfolyósítónak, hogy Ukrajna területére nem fizet, az azonban már NEM IGAZ, hogy csak az életvitel szerüen itt élők kapják!!! Higgyék el tudom, én is onnan jöttem közel 40 évvel ezelőtt. Sorolni is sok lenne azok névsorát, akiket én ismerek, hogy csak egy bejelentett lakcím kellett és már kapták innen az ellátást.Ott le kell mondaniuk a nyugdíjról és működik .Mindez a dolgozó, adózó magyar állampolgárok terhére! Ezt nem lett volna szabad , szerintem csak az tarthatja a markát, aki ide adózott, adózik, fizeteti a járulékot. Iszonyú sok pénzt visznek el ezek az emberek, nem beszélve az itt igénybe vett egészségügyi ellátásukról./ Csak megjegyzem, hogy az Ukrajnához közeli kórházakban akár 20-30 évvel ezelőtt is kezeltek kintieket általában magyar állampolgár nevén! / Miért is kevés a magyar nyugdíjalap? A válasz egy része az elmondottakban rejlik, de ez még nem minden!! Miután nagy csinnadrattával a 44%. adókulcsot lecsökkentették,kevesebb lett a saját nyugdíjalapba befizetett összeg is,de jött a szociális hozzájárulás,mely pénznek az útját nem lehet lekövetni. Ez egy megbocsáthatatlan bűn azok részéről, akik ezt hagyták, mert ennek sosem lesz vége!! Mi lesz a fiataljainkkal,(?) mert jó esetben, reméljük így lesz, ők is szeretnénék nyugdíjat kapni abban az országban ahol élnek, melyért dolgoznak.

24.hu/fn/penzugy/2017/02/20/utanajartunk-hany-halott-utan-vesznek-fel-magyar-nyugdijat-ukrajnaban/

MACISAJT 2017.09.17. 13:09:55

@Midnight Run: "baromi kár ezen rúgdalozni. Pontosan tudja mindenki, kire vonatkozik a célzás. "

Ja persze,:-P

Ha előbb az összes bal- és/vagy hiszterolibsi orgánum címoldalát elárasztják a "Merkel_ujbol_megfenyegette_a_magyar_kormanyt") vagy "Merkel a pénzcsapok elzárásával fenyegette Orbánt" vagy "Merkel üzent Orbánnak: nem maradhat következmények nélkül " címek...
és tételesen bizonyítom hogy ez nem egyéb mint ordas hazugság...

akkor jön az hogy kár ezen rúgdalózni..Meg hogy mindenki tudja hogy a célzás(sic) kire vonatkozik..:P

Ha csak úgy nem.
Muhaha

Janossz 2017.09.17. 13:17:00

@MACISAJT: Te tényleg nem vagy százas.
" 2007. január 1-jén Románia EU-s csatlakozásával ez a megállapodás is érvényét vesztette, helyette precízen szabályozza az Európai Unió a kifizetésük módját is. A lényeg: az a biztosító fizet, ahol szolgálati időt szerzett – s minden egyébben is megfelel a nyugdíj-megállapítás szabályainak – az illető. Így valakinek akár két-három országból is utalnak nyugdíjat."
És szerinted az EU visszamenőleges joghatállyal alkot törvényeket?
A 2006 előtt megállapított mosolydíjak érvényüket vesztették ezzel? Vagy mind kihaltak azóta? Nagyon helyes, hogy módosult a rendszer, de a lényegen, hogy tele a rendszer potyautassal, csak enyhít kissé, de nem változtat.

Ahogy ezt a horgászt elnézem, kár volt neked ebbe az utcába bemenni.:-)

Midnight Run 2017.09.17. 13:28:16

@új felhasználó: gondolom belefáradtak a hullák kihalászásában. Van ez így. A helyzet tényleg abszúrd és szomorú.

MACISAJT 2017.09.17. 13:34:23

@Janossz: "Ahogy ezt a horgászt elnézem"

Nesze vazze, fene a gusztusodat, ha már mindenáron elmebetegeket akarsz nézegetni:

hu.netlog.com/czippelferenc/photo

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 13:38:43

@MACISAJT: Mindig széles mosoly szalad körbe az arcomon amikor egy seggbuta takonynáci bértroll feldobja a saját szarát ,aztán az vezérimádattól bambán tátott szájjal aláll hehee Szabókán vedd fel a szaros inged..
Nyugdíj: elmeszelt az Ab egy passzust.
2017. szeptember 13. Az Alkotmánybíróság (Ab) a nyugdíjszabályok egyikét ellentétesnek találta az alaptörvénnyel és megsemmisítette. Alighanem sokaknak lenne tippjük arra, melyik lehet ez, de tévednek. Egy Ukrajnából áttelepült nyugdíjasnak adtak igazat. Az indoklás adhatna reményt egyéb lépésekre is, de ez a mostani rendszerben szinte kizártnak tekinthető.

Az Alkotmánybíróság a Kúria által kezdeményezett eljárásban úgy döntött, hogy a nyugdíjtörvény végrehajtásáról szóló rendelet egyik előírása alaptörvény-ellenes. A passzust megsemmisítették, és kimondták, egyetlen folyamatban lévő ügyben sem alkalmazható. A határozatot (ami teljes terjedelmében itt olvasható) már a Magyar Közlönyben is közzétették.

www.azenpenzem.hu/cikkek/nyugdij-elmeszelt-az-ab-egy-passzust/4332/

A VÁLTOZÁS LÉNYEGE:
"Eva Blanar Nem kristálytiszta nekem, hogy mit is törölt el az AB (nem fogok bányászni utána), de ez egészen vad eredményre is vezethet.
Ha ugyanis nincsenek feltételek beépítve (ha az utolsó munkahely számít, semmi más), akkor bizony az is elképzelhető, hogy a külföldi nyugdíjas-jelölt felveteti magát a sógorral vagy szomszéddal "informatikus" vagy "programozó" minőségben, akár néhány hónappal a korhatár betöltése előtt. A nyugdíja viszont a magyarországi nyugdíjas informatikusok átlagához igazodik.

az én pénzem
az én pénzem Igen, pontosan ennek nyitottak most teret."

taga20 2017.09.17. 13:41:52

@a nagy hohoohooo: te, ezek a tetvek a minisztériumban vasárnap is melóznak?:)))

John Nethem 2017.09.17. 13:43:19

@új felhasználó:

ÉS UNESCO-békedíjat is kapott a migránsok befogadásáért. Most ő is elismerte, hogy Tunéziából folyamatosan érkeznek migránsok, akik gazdasági bevándorlóknak számítanak, ezért vissza kell toloncolni őket.

Janossz 2017.09.17. 13:44:35

@MACISAJT: Te még ezt sem érted. A kommentjeit nézem el a tiéid mellett...Nem egy liga az agyatok valahogy.

Janossz 2017.09.17. 13:46:00

@taga20: Van új Kusturica film? Ez valami promó?

taga20 2017.09.17. 13:48:49

@Janossz: á dehogy! ez csak a csúti bákter:))))

John Nethem 2017.09.17. 14:09:00

Orbán és társai esélytelenek - a gyarmatosítás már megtörtént
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hogyan gyarmatosította a nyugati tőke Kelet-Közép-Európát? Nem egy mélymagyar hírportál, hanem a Bloomberg publicistája adta ezt a címet írásának. Szerinte a régióban hatalomra került nacionalista politikusok már elkéstek: nincs esélyük országuk függetlenségének helyreállítására.

Hamarosan újabb kelet-közép-európai ország kerülhet populista kormány irányítása alá, miután Csehországban az októberi választások előtt a közvélemény-kutatások szerint óriási fölénnyel vezeti a népszerűségi listákat az ANO, a nacionalista, dúsgazdag Adrej Babis üzletember pártja.

Ezzel a közép-európai ország csatlakozik Lengyelországhoz, Magyarországhoz és Szlovákiához, amelyek élén populista politikai erők állnak. Így aztán egy valami állhat csak útjába a régió radikalizálódásának: a nyugat-európai tőke - kezdi cikkét Leonid Bershidsky, a Bloomberg Berlinben dolgozó publicistája.

Külföldi kézben lévő országok

A nyugati befektetések olyan fontos szerepet játszanak ezeknek az országoknak a gazdaságában, hogy a nacionalista politikusok a gyarmatosító vadkapitalizmus áldozatainak állíthatják be társadalmaikat szemben az EU hivatalos ideológiájával, amely szerint az unió egyenrangú államok grandiózus gazdasági-politikai integrációja.

Bershidsky idézi Filip Novokmet, Thomas Piketty és Gabriel Zucman megjegyzését, miszerint a régió nemzetei "külföldi kézben lévő országok". Miután a külföldi befektetők meghatározott uniós tagállamokból, elsősorban Németországból érkeznek, a helyzet kezd hasonlítani ahhoz, ami a nagy országokat jellemzi: a prosperáló centrum kezében vannak a periférián lévő térségek.

A szerzőhármas szerint ez eltorzítja az egyenlőtlenségi mutatókat is. Az ezekben az országokban keletkező jövedelem és vagyon jelentős részét külföldiek tartják a kezükben, ami nem jelenik meg a nemzeti statisztikában, így a valóságosnál kisebbnek látszanak a belső társadalmi különbségek.

Orbán Viktor magyar kormányfő megtette ezt, majd a nyomába lépve a radikális jobboldali lengyel vezetés is, ahogy a Babis vezette cseh kormány is szívózhat. Orbán azonban arra is példát mutat, hogy az itteni vezetők nem kockáztathatják a külföldi tőke jelentősebb kivonulását, mert az a hatalmukat aláásó gazdasági bajokat eredményezne - állítja a Bloomberg publicistája.

Ugyanez a helyzet az EU befolyásának visszautasításával (mondván: Nem leszünk gyarmat!). Az uniós támogatások elvesztése hasonló bajokhoz vezethet, hiába tartja túlzottnak, akár gyarmatosítónak e társadalmak tagjainak egy része a nyugati cégek és az európai intézmények jelenlétét országukban.

Nagy színjáték

Semmi kétség, hogy a nacionalista retorika alapján a szavazók egy része elhiszi, hogy vezetőik függetlenek, ám ennek semmi köze a valósághoz. A régió politikusai két dolgot tehetnek: beérik egy látszat rebellióval nagyon hülye hazai támogatóik megvezetése céljából vagy komolyan szembe fordulnak a kézzel, amelytől enni kapnak, ami az országaik gazdaságát tápláló befektetések elpárolgásával járna.

Ez láthatóan nem igazán valós alternatíva. Kelet-Közép-Európának az az érdeke, hogy az európai integráció bajnoka legyen, ahogy korábban az uniós csatlakozás élharcosa volt. Bershidsky szerint egy idő után érdektelen lesz, melyik országban van egy-egy cég központja, mert Európának közös költségvetése lesz és a gazdasági kohézió elkerülhetetlenné válik.

A nacionalizmusnak lehetnek még pillanatai, de már lekésett arról, hogy keresztbe feküdjön ennek az integrációnak. A régió országai túl hosszú ideje nyitottak a külföldi befektetők előtt, túl nagy mértékben elvesztették az ellenőrzést saját gazdasági jövőjük felett ahhoz, hogy megőrizzék a politikai kontrollt ügyeik irányítása felett. Az EU nemzetállaminak önállósága hasonlatossá válik a helyhatóságok önállóságához.

www.bloomberg.com/view/articles/2017-09-12/how-western-capital-colonized-eastern-europe

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 14:16:51

@taga20: Természetesen, és ezennel nyílt pályázatot írok ki "Stirlitz" kódnévvel. Bárki résztvehet, aki tudja a soknevű troll legalább egy fedőnevét. Na lássuk:
kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ekekeke (validált)
mundzuk, zavaros Brumi ,,dizavul (nem validált) állítólag Navracsics minisztériumában használták Szabó Márk.

John Nethem 2017.09.17. 14:28:44

@a nagy hohoohooo:

"..hogy csak az életvitel szerüen itt élők kapják!!! Higgyék el tudom, én is onnan jöttem közel 40 évvel ezelőtt. Sorolni is sok lenne azok névsorát, akiket én ismerek, hogy csak egy bejelentett lakcím kellett és már kapták innen az ellátást.Ott l.."

HA hatékony lenne az ellenőrzés, akkor nem kaphatnák meg.
Simán az örnkormányzat feladat is lenne az életvitelszerű ottlakás ellenőrzése...

De ugye még az itthoni földönfutó polgár sem tudja, hogy hivatalosan be kellene jelentenie, ha adott napnál hosszabban eltávozik a lakóhelyéről, vagy főleg külföldre....

Ez az, amikor egy alapból jóhiszemű rendszert megcsapolnak.
Sokkal erőteljesebb ellenőrzésnek kellene lennie, és a csalókkal szemben keményebb büntetés. ( Plusz nyilván a lecsapolt pénz visszafizetése...)

John Nethem 2017.09.17. 14:38:54

Pánik a Brexit miatt: máris káoszt okozott a kelet-európaiak hiánya
---------------------------------------------------------------------------------------
Még meg sem történt Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból, de már most komoly hiány mutatkozik a kelet-európai munkaerőből a gyümölcsszedésnél. Angliában sok gazdaságnál 90 százalékban kelet-európaiak szüretelnek.
Már most érzékelik a Brexit hátrányait az angol gazdák, pedig még ki sem vált az EU-ból Nagy-Britannia. Egyre nagyobb hiány van ugyanis a kelet-európai munkaerőből, akiket általában a gyümölcsszedésnél alkalmaznak az angol gazdálkodók - írja a euronews.com alapján az agrarszektor.hu.
Komoly problémát jelent, ha nem szedik le időben a fákról a gyümölcsöket. Az érett termés a fákon vagy földre esve megrohad, ez pedig nagy veszteséget jelent a gazdaságoknak. Számos termelő panaszkodik is a kézi munkaerő hiányára, a Brexit miatt ugyanis már most 15 ezer munkavállaló hiányzik országszerte. Az ilyen jellegű kézi munka ugyanis nem vonzó a briteknek, és nem hajlandók elvégezni azt.
Több kelet-európai munkás is aggodalmának adott hangot, mivel a Brexit miatt nagy a bizonytalanság, miközben a font árfolyamának esésével a munka sem annyira vonzó, így kevésbééri meg Angliába jönniük.
Számos angliai gazdaság azt állítja, hogy kézi munkájuk több mint 90 százalékát kelet-európaiak végzik, és a kormánynak olyan megállapodást kellene kötnie, amely biztosíték arra, hogy a jövőben is fogadják majd az Egyesült Királyságban a kelet-európaiakat a Brexit után.

www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/panik_a_brexit_miatt_a_fakon_rohadnak_meg_a_gyumolcsok.8779.html

a nagy hohoohooo 2017.09.17. 14:41:26

@John Nethem: Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee "ellenőrzés?.....dehisz évekkel ezelőtt figyelmeztették ,hogy mire megy ez a játék:
"Korózs Lajos:

A magyar fél 1962-63-ban kötött szerződéseket a volt szocialista országokkal a "szociális biztonságról" melynek része volt a nyugdíjügyek rendezése is. De attól számítva, hogy hazánk az unió tagja lett, élesen elváltak a dolgok. Na, ebből adódóan lehetnek egyesek félretájékoztatva, hiszen, mi is történt? A csatlakozásnak eleve alapfeltétele volt, hogy a korábbi szerződéseknek meg kell szűnniük, ezért a csehszlovák, lengyel szerződések felmondására és egyben az új szerződés megkötésére egyszerre került sor, hiszen - még egyszer mondom - ezekkel az országokkal egyszerre csatlakoztunk az unióhoz és a csatlakozásnak ez kötelező feltétele volt. Viszont a románok még tovább élvezték a magyar nyugdíj előnyeit, mert velük a szerződés felbontására értelemszerűen később, 2005-ben került sor. Ennek hátrányát már akkor éreztük, és jól felfogott érdekből mi sietettük a szerződés mielőbbi megszüntetését, hiszen az addig ideáramló kérelmezők nagy száma, a vele járó kifizetések nagysága lassan tarthatatlanná vált.

Read more: offforever.blog.hu/2012/12/11/hogy_kap_a_hatarontuli_magyar_magyar_nyugdijat#ixzz4swIzn3zz

Korózs Lajos:

Hogy jutottunk ide? A Bajnai-kormány a választások után készen adta át a felmondásra szánt dokumentumokat. Ezt itt mindenki elolvashatja! Ez talán elég bizonyíték lehet arra, hogy nem rajtunk múlt ennek a lehetetlen helyzetnek a felszámolása. Nem értjük, hogy Orbánék közel három éve miért nem mondják fel ezt a szerződést. Illetve tudjuk: itt a Fidesz-hatalom bebetonozása folyik a magyar adófizetők pénzén! És itt még arra is fontos a figyelmét mindenkinek felhívni, amit az olvasó levelében is állít,- tényleg, és egyáltalán, mit keres a jobbik Ukrajnában? Valójában melyik jobboldali pártot fogja segíteni ez a nagy osztogatás a magyar adófizetők pénzéből?!

Read more: offforever.blog.hu/2012/12/11/hogy_kap_a_hatarontuli_magyar_magyar_nyugdijat

Nyomortelepy 2017.09.17. 14:50:53

@John Nethem:
Ezt orbán már sokkal régebben belátta, ezért alkalmazta (sikerrel) a kölcsönös zsarolás módszerét az egyoldalú zsarolással szemben (amiről lényegében a cikk szól). A hazai tőke felzárkóztatása is része lehet ennek a stratégiának

taga20 2017.09.17. 14:57:32

@Nyomortelepy: és neked mészaros a hazai tőke?

édesfaszom!

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2017.09.17. 17:57:10

@a nagy hohoohooo: Bocika úgy látom megint nyitvahagyta valamelyik túlértelmes a istállóajtót ...hehee Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni ... Aztakurva hehee.....Fel kellene mérni, hogy birka és te közötted ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért folyó versenyt ...nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?...Ugye elgondolkodtál azon, hogy hozzászólásod a fejedben lévő sötétség visszaigazolása? Igyekezz fiú! Ismertesd magad minél szélesebb körben! ...Mé'mindig a leghülyébbeket vezénylik ki trollkodni?......Szerencsétlen szellemi korlátolt csak röhögni lehet rajtad hehee...tanujj tinó...Széles mosollyal nyugtázom,hogy fingod sincs a témához,a dolgokhoz, helyből olyan hülyék vagytok mint más nekifutásból, a szellemi színvonalatok a bányászbéka segge alatt van, szóval az sem érdekel ha agyvérzést kaptok,..hehee...
Na, kábé ilyen hiteles minden amit
mondanak... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt ...Az apád faszát szerencsétlen...Mi lenne, ha az ilyeneknek emberi agyvelőt juttatnának a fejébe?
A teste kilökné.

Nyomortelepy 2017.09.17. 18:05:36

@John Nethem:
Minden migrincssimogató ezt csinálja, amikor a zemberek megelégelik őket. Taktikai visszavonulót fúj, de igazából nem vonul vissza, hanem a háttérből próbálja folytatni Európa tönkretételét. Merkelre és erre a boszorkányra is igaz, sőt még Soros bácsi is A KÖTELEZŐ KVÓTA ELLENZŐJE LETT, miután Juncker bevezette az ő utasítására

John Nethem 2017.09.18. 10:41:07

Egy dán állampolgárságú, tunéziai származású nő a brüsszeli repülőtéren: nem volt hajlandó levenni a teljes arcát elfedő nikábját. Mivel a hatóságok így nem tudták ellenőrizni a személyazonosságát, kitoloncolták Belgiumból.

Az al Dzsazíra hírtelevízió honlapjának tudósítása szerint az esetről beszámolt a belga menekültügyi miniszter, Theo Francken is, aki elmondta, hogy a nőnek vissza kellett utaznia Tunéziába. Az ügyről tájékoztatták dán kollégáikat is.

A szélsőséges muszlimok igyekeznek ebből elvi kérdést csinálni, de az egyre több európai országban bevezetésre kerülő tiltás nemcsak a burkára és a nikábra vonatkozik. A növekvő terrorveszély miatt közterületen (főleg egy repülőtéren) sem muszlimnak, sem más vallásúnak, legyen akár férfi, akár nő nem szabad felismerhetetlenné tennie magát például símaszk vagy bukósisak indokolatlan viselésével sem. Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2014-ben kimondta, hogy nem sérti a vallás szabad gyakorlásának jogát, ha valahol betiltják az arcot takaró női viseletet.
süti beállítások módosítása