B1 blogcsalád



Magyar-holland háború a láthatáron. Mindjárt jön a hadüzenet

Visszahívta Szijjártó a nagykövetet egy interjú miatt

2017. augusztus 25. - jdesi

Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztón jelentette be, hogy hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. A külügyminiszter úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával.

A külügyminiszter erre az 168 órában megjelent interjúra rágott be: 

nagykovet.jpg

Fotó 168 óra.

Lampé Ágnes interjújában többek között a következőke mondta

Gajus Scheltema

:távozó nagykövet.

 

Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban. A francia és a többi nagykövetnek az Állítsuk meg Brüsszelt! plakát azért furcsa, mert olyan szervezetet támad, amelyet egyebek mellett épp az önök országának segítésére hoztak létre. Ráadásul az önökre rótt 1300 menekült befogadásáról még csak nem is Brüsszel, hanem az Európai Tanács, illetve a tagállamok döntöttek. Ez az egész olcsó propaganda. És ezt a legtöbb magyar tudja.

Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert. Miközben az elmaradt térségek támogatását folytatni kell, ez a szolidaritás. Magyarország gazdaságilag még mindig hátrébb áll, mint Nyugat-Európa, tehát segítenünk kell. De úgy, hogy a magyar és a holland emberek is elégedettek legyenek. Sokkal átláthatóbbá, elszámoltathatóbbá, ellenőrizhetőbbé kell tenni a rendszert. A pénz jelenleg a helyi kormányokhoz folyik, és azt csinálnak vele, amit akarnak, ezen változtatni kell.

. Hollandiában mi mindig a kompromisszumot keressük: legyen egy kicsi ebből, egy kicsi abból is. A kormánykoalícióban négy-öt párt van, mindegyik enged valamennyit. Lehet, hogy hónapokig húzódnak az egyeztetések, de végül megtaláljuk a kompromisszumot. Itt viszont csak pró és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk. Klasszikus marxista világlátás.

De valószínűleg igazából ez ütötte ki a biztosítékot:

– Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9512778438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.25. 10:31:32

Le a kalappal Szíjjártó előtt. Eddig gyávának hittem, de lám mégse az.

FCUK10 2017.08.25. 10:35:22

a hollandoknak csak addig nagy a pofájuk, amíg Brüsszelben hullanak az emberek és nem náluk. vagy Spanyolországban. vagy Londonban. vagy bárhol máshol.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.08.25. 11:12:36

Szeretném megjegyezni, hogy a holland követ nem a magyarokról, a nemzetről mondott kritikát, hanem a habonyi baromságok abszurditására, veszélyességére mutatott rá. Szíjjártó nem az ország jó hírét védte meg, hanem az ország prosztó propagandistáját.

Remete 2017.08.25. 11:30:25

Szánalmas kocsmai izmozás! Ez megy nekünk semmi más. Nyomunkban a nevetségesség és megvetés.

morpho 2017.08.25. 13:37:24

@maxval bircaman:
Szijjártó tényleg kurva bátor gyerek. Megcsinálta, amit mondtak neki. Nagy ötlet volt!

ulpius66 2017.08.25. 13:42:58

Mi sem természetesebb, mint hogy ezek a magyargyűlölő, hazaáruló szemétládák egyből a hollandok oldalára állnak Magyarországgal, a magyarokkal szemben!
(élükön a Dési Janival....)

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.08.25. 14:29:03

@ulpius66: Sajnos manapság a hollandok inkább a magyarok oldalán állnak, mint aktuális vezetőink. Ha eddig nem esett volna le, az, hogy nemzeti, meg, hogy keresztény az egy politikai termék. Húzószó, aminek marketing szempontokon kívül semmi jelentősége nincs. Tedd csak próbára hőseidet, vajon az orosz maffia, vagy a magyar választó érdekei az előbrevalóak. Kérdezd meg hány magyar embert ér kár, kellemetlenség, csak, hogy Putyin ismét tisztára törölhesse a cipőjét Viktorral?
És elismétlem, nem a magyarokat érte kritika, csak a tapló Habonyt, meg a propagandáját. Ez a hal a fejétől bűzlik, patkánység továbbpasszolni a kiritikát lefelé.

Bambano 2017.08.25. 14:30:41

"Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.": ez azt jelenti, hogy a magyar kormány iszlám dzsihádista elvek szerint működik.

szerintem ezért kiverni a balhét nem annyira indokolatlan. függetlenül attól, hogy tényleg úgy működik :P

morpho 2017.08.25. 14:55:08

@Bambano: Nem. Azt mondja az ember, hogy a szélsőségességből/nek kreálnak ellenséget.

Bambano 2017.08.25. 15:00:59

@morpho: mellébeszélés. te azt mondod, ki a célszemély, én meg azt, mi a módszer.

az "ugyanolyan elv" kifejezés azt jelenti, hogy a módszer, a gondolkodás ugyanaz, amikor ellenséget kreálnak. tehát a magyar kormány a távozó holland nagykövet szerint szélsőséges iszlám elveket vall.

Bambano 2017.08.25. 15:19:59

érdekes módon a holland külügyminiszter is azt gondolja, amit én:
"Bert Koenders most a holland sajtónak a minisztertanács előtt reagált a magyar kormány lépésére. Szerinte „nyilvánvaló, hogy nincs kapcsolat a terror és a magyar kormány tettei között"." (index.hu)

morpho 2017.08.25. 15:20:53

@Bambano: Nem. Ha bele akarod magyarázni, akkor hajrá! Az atombomba és az atomerőmű is a maghasadás elvén működik. Aztán mégsem ugyanaz. Vagy igen?

Bambano 2017.08.25. 15:34:22

@morpho: én nem akarok belemagyarázni semmit, pláne úgy, hogy a holland reakció is az, amit én mondtam. nincs mit belemagyarázni.

sajnos ellenzéki oldalon is megy a félretájékoztatás meg az oldalfüggő vélemény ellentmondást nem tűrő sulykolása, amitől az egész hatástalanná válik. ha a b1 blog korrekten tájékoztatna, az jelentős hatást fejtene ki az olvasók között, mert egyébként ez a kormány bőven ad muníciót arra, hogy csesztessék. csak néha túlmegy a lendület, és amikor véletlenül vak tyúk is talál szemet alapon a kormánynak nagyritkán igaza van, akkor is lehúzzák. ettől lesz hiteltelen.

metax 2017.08.25. 16:19:47

Szijj ártó, szargyártó Szijjártó.

Proud Mary 2017.08.25. 16:24:55

már miért sértődött volna meg? szánalmasok vagytok. majd ha ti lesztek kormányon, akkor ismét pucsíthattok és nyújthatjátok a hülye buksitokat simire.

Attilajukkaja 2017.08.25. 16:28:24

Leirná valaki fonetikusan, hogyan kell ejteni a nagykövet nevét?

@Tompahawk:
"a holland követ nem a magyarokról, a nemzetről mondott kritikát, hanem a habonyi baromságok abszurditására, veszélyességére mutatott rá"
Pontosan!!!!

@metax:
"Szijj ártó"
:o))))

metax 2017.08.25. 16:30:45

A távozó holland nagykövetnek teljesen igaza van.

A magyar kormány idestova 7 éve terrorizálja saját népét. Folyamatosan erőszakot követ el rajta. Az állampolgáraira rak több tucat új adónemet, megfosztja őket egy sor jogos juttatástól és kifosztja őket, elrabolja a nép tulajdonát, javait.

Emellett az ország lakosságára és a nemzetközi politikára is súlyos biztonsági kockázatot jelent az orbáni rezsim, hiszen letelepedési kötvénnyel a zsebükben szabadon özönlenek be a ruszki és közel-keleti keresztapák az országba, hogy itthonról intézhessék piszkos ügyeiket, és akár itthonról támogassák a terrorizmust. A holland nagykövet ugyan nem erre gondolt, de a magyar kormány éppen ezért joggal nevezhető terroristának, vagy inkább terroristák cinkosának.

Andy73 2017.08.25. 16:30:56

"Magyar-holland háború a láthatáron. Mindjárt jön a hadüzenet"

Mi van? Ugye csak viccelni akar ez a jdesi? Nem kellene, mert annál azért komolyabb az ügy.

"De valószínűleg igazából ez ütötte ki a biztosítékot:"

Nem valószínűleg, hanem egészen biztosan. Ezt Szíjjártó is lenyilatkozta. És nagyon helyesen tette, amit csinált. Ez a hangnem nem megengedhető még egy holland dipomatának sem.
A balos blogger szerint persze nyilván az volt a jó külpolitika, amikor a román külügyminiszterrel Tianon alkalmából koccintott a baloldali magyar kormányfő.

morpho 2017.08.25. 16:33:28

@Bambano: Hogy jön ide bármilyen "ellenzéki oldal" pláne, hogy nincs is olyan. Van viszont a hazudozó magyar kormány. A tereléseidhez álmos vagyok. Bocs.
@Proud Mary: Ugyan már pubi.

Andy73 2017.08.25. 16:34:45

@Andy73: Vagy a román miniszterelnökkel - most már mindegy, az az időszak már elmúlt a magyar külpolitikában, csak a bloggereik maradtak még itt.

Attilajukkaja 2017.08.25. 16:37:05

@Bambano:
"ez azt jelenti, hogy a magyar kormány iszlám dzsihádista elvek szerint működik"
Én ezt úgy értelmezem, hogy a frusztrált magyar kormány sem tesz különbséget ellenség és nem ellenség között: inkább mindenkit annak tekint, mindenki ellen fellép, ezzel szédíti a lakosságot. Egy fundamentalista iszlám harcosnak nem számít, kit robbant fel, ha azt mondják neki. Nálunk sem számít, hogy egy menekült valódi háború vagy más elől menekül: mindenkire rásütik a potenciális terrorista bélyeget, és ezzel riogatják az állampolgárokat. A civil szervezeteket is megbélyegzik mint Soros-bérenceket, mindenféle bizonyíték nélkül. A konkurens Jobbikot pedig le Simicska-csicskázzák. Erre gondolt a holland nagykövet.

morpho 2017.08.25. 16:37:51

@Andy73: A magyar kormánnyt rég bojkottálja az EU, köztük Hollandia is. Orbánt nem fogadja senki, csak ha le kell baszni.

Attilajukkaja 2017.08.25. 16:42:34

@Andy73:
"Ez a hangnem nem megengedhető még egy holland dipomatának sem."
Te már hallottad Szijj-ártó elvtársat másokat elküldeni a p..ába? Az a hangnem mikor volt megengedhető?

Sexual Harassment Panda 2017.08.25. 16:44:32

@morpho: akkor sem fogadunk be jihadista álmenekülteket

Attilajukkaja 2017.08.25. 16:46:16

@Sexual Harassment Panda:
"akkor sem fogadunk be jihadista álmenekülteket"
Azokat ne is! De mi van a menekültek többségével?

anyadmajma 2017.08.25. 16:48:52

@Andy73: a bolsevik hazaáruló bandád szerint meg aki igazat mond, az rohadtellenségmigráncbarátsorosbérenc.
Aki telibehazudja a pofádat, az meg ugye a királycsávó.

Sexual Harassment Panda 2017.08.25. 16:49:55

@Attilajukkaja: Magyarország szomszédos országai közül hol van háború?

Attilajukkaja 2017.08.25. 16:51:38

@Sexual Harassment Panda:
Mit számít, hogy hol van háború? Amúgy Ukrajnában.

élveteg 2017.08.25. 17:00:48

"Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? "

Miért ? Nem ez folyik mindenféle mondvacsinált indokokkal hosszú hosszú ideje ?

Singerkém 2017.08.25. 17:06:45

"Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban. "

Bizony. Szerintem sincs. Mi pedig keményen hozzájárulunk az olcsó, kiszipolyozható munkaerőnkkel a nyugati államok gazdagodásához.

morpho 2017.08.25. 17:11:15

@Sexual Harassment Panda: Ne fogadjatok be!
@Singerkém: Nem kötelező hozzájárulni és a munkaerő is fogytán.

BiG74 Bodri 2017.08.25. 17:23:21

@Bambano:
Elmondták sok helyen és sokan, hogy nem azt jelenti, hogy a magyar kurmány dzsihádista, hanem azt, hogy ez neked láthatóan kurvára magas.

Bambano 2017.08.25. 17:32:04

@Attilajukkaja: "A civil szervezeteket is megbélyegzik mint Soros-bérenceket, mindenféle bizonyíték nélkül. A konkurens Jobbikot pedig le Simicska-csicskázzák. Erre gondolt a holland nagykövet. ": miért, nem azok? a valódi kérdés nem az, hogy soros finanszírozza-e őket, hanem az, hogy ez miért baj? ennyire kis nyiszlett lenne ez a ner, hogy egy vénember egy kis aprópénzzel érdemi akadályt tud gördíteni eléjük?

még mindig az a problémám, hogy mindkét oldal csak a szélsőséget emlegeti folyton. hogy nem látni egyetlen posztot se, ahol normális hangnemben, objektíven közvetítenék a valóságot. a balos médiában minden hírben van egy síró gyerek, lehetőleg kisebbségi. a jobbos médiát meg ne is firtassuk, az már akkor is hazudik, ha nem írnak le egy betűt se.

@morpho: te azóta utálsz engem, hogy nem voltam hajlandó kritikátlanul, gondolkodásmentesen beállni a szélsőséges liberális marhaságaid mögé. jobb, ha rádöbbensz: ezzel a stílussal sokkal többet ártasz az ellenzéknek, mint a kormánynak. ja, és továbbra sem fogom benyelni kritika nélkül egyik oldal maszlagját se.

taga20 2017.08.25. 17:32:16

@Proud Mary: a geci meg putyin evtárs előtt pucsit. gondolom avval semmi gondod nincs, te anyaszomorító!

Attilajukkaja 2017.08.25. 17:33:13

A Szent István hívőket emlékeztetem, hogy a királynak volt egy hires levele a fiához tele intelmekkel, amiről talán az általános iskolában is hallottak már:

"VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL
A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák."

Ha valaki ezt ósdinak tekinti, az nekem nem jöjjön A szent-istváni-úttal a brüsszelivel szemben! Köszönöm!

atomic power 1986DucaDuca 2017.08.25. 17:34:24

Egy diplomatának nagyon megfontoltan, precízen kell nyilatkozni, ellenkező esetben úgy jár, mint a holland nagykövet. Nem véletlen, hogy a politikusok a fontos beszédeket inkább olvassák, kisebb a félremagyarázás lehetősége.

Ezért van az, hogy részleteiben sem érthető, nem logikus a nagykövet állítása:

- a globalizáció veszteseiről beszél, akik a fanatikus vallásosság felé fordulnak, mert ez biztonságérzetet ad nekik;

Itt az a kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Szerintem korábban voltak vallási fanatikusok, mint globalizáció vesztesek. Az, hogy ez mennyire biztonságérzet, azt eldönti, hogy ebből a "biztonságérzetből" követik el a legvéresebb terrorcselekményeket. Aki biztonságban érzi magát az elkövet ilyet?

- nem derül ki, hogy mi az az elv, amit a magyar kormány is követ

A magyar kormány esetében mi az, aminek a vesztese? A globalizációnak? Szintén? Egy kormány nem lehet a globalizációnak a vesztese, legfeljebb egy ország, társadalmi csoport, osztály. Akkor mire gondolhatott a nagykövet? Mi alapján "kreál" a magyar kormány ellenséget? Nem sántít a párhuzam?

Ha már párhuzamot állít fel, akkor alaposan magyarázza azt meg, mert ez így csak arra volt jó, hogy lejárassa magát.

Azzal egyetértek, hogy az iszlám fanatikusoknak kreált ellenségképük van, de a magyar kormánynak az ellenfelei valódiak.

Bambano 2017.08.25. 17:34:31

@BiG74 Bodri: teljesen mindegy, hogy hányan mondták el a bérrettegők közül, hogy mit jelent az a mondat. az a mondat akkor is marhaság volt, egy nagykövet szájába nem való. és már a holland külügyminiszter is exkuzálta magát miatta.

ezt a kormányt naponta 100x lehetne csesztetni olyan dolgokkal, amik igazak. tehát téma bőven van, nem kell félni, hogy munka nélkül marad a siserehad.

taga20 2017.08.25. 17:36:51

@Bambano: ""Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.": ez azt jelenti, hogy a magyar kormány iszlám dzsihádista elvek szerint működik.

szerintem ezért kiverni a balhét nem annyira indokolatlan. függetlenül attól, hogy tényleg úgy működik :P"

aki egy kommentben ennyi hülyeséget összehord, az mire számít?

taga20 2017.08.25. 17:42:17

@atomic power 1986DucaDuca: ember, kicsit elment melletted a világ. vége a piszi világnak, aminek a geci és bandája kurvára örült.
ez az erdogánok, duterték, trámpok világa. ebbe a világban érzi jól magát ez a retardált szíjgyártó is. persze, ha a pofájukba nyomják a valóvilágot, akkor sírnak, mint a fürdőskurvák!

szerintem kibaszott éles volt a holland, de telibe találta ezt a szemét bandát, azé vonyítanak.

Attilajukkaja 2017.08.25. 17:42:43

@Bambano:
"miért, nem azok?"
Vagy azok, vagy nem.

"a valódi kérdés nem az, hogy soros finanszírozza-e őket, hanem az, hogy ez miért baj?"
Egyetértek!!!!

"nem látni egyetlen posztot se, ahol normális hangnemben, objektíven közvetítenék a valóságot."
Mert nincs rá igény. Ha egy ilyen poszt megjelenik, a kutyát sem érdekli. Ilyen a felpörgetett közhangulat.
Ja, és a nemzetközi helyzet is fokozódik! :o)))

Jakab.gipsz 2017.08.25. 17:44:15

Pontosan ez a kétértelmű süketelős szöveg az amin minden normális ember kiakad. Olvassuk el újra figyelmesen !

"– Autósmerénylet bárhol történhet, a legtöbb a Közel-Keleten. És akkor most bombázzuk le a Közel-Keletet? Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány."

Demokrácia export címén lebombáztátok a közel keletet és észak Afrikát.
Megtörtént ?

Ötven ezer iraki gyermek halála megtörtént, igen megtörtént (M. Albright azt jósolta megérné) és megérte?

A globalizációnak pedig csak vesztesei lehetnek, mitől nyertes az akinek a hazájában rendkívüli állapot és rendőr-állam van, békés polgárok helyett?

És ezt nem a magyarok kreálták, hanem a nyugat.

Tehát milyen alapon oktat ki bennünket, ez az ütődött, diplomata?

A jobb sorsra méltó holland nép pedig ne félkegyelmű liberálist, küldjön követségbe, akiknek mind ezt köszönhetjük, hanem olyant, aki hallott már egyet és mást Kierkegaard-ról.

Nem ugrunk utánatok a kútba, és ez baj?

Ki fog akkor onnan kihúzni benneteket ?

BiG74 Bodri 2017.08.25. 17:46:38

@Bambano:
A mondat nem volt marhaság, teljesen érthető, és értjük is. A nagykövet tényleg érthetetlen módon vállalta ezt a megnyilatkozást, de ez nem változtat az igazságtartalmon. Tény az is, hogy a kis ártó vezette tárca munkatársai szerint, ez az utsó csepp lett felhasználva a felháborodásra, mert már máshol bökte a szemüket. Ergo, ha csak ennyi lett volna a számláján ma nem állnánk hadba a hollandokkal.

Singerkém 2017.08.25. 17:47:38

@morpho: Lehet, hogy nem kötelező, de eddig hozzájárultunk. Úgy hogy nem kell kutyába lemenni azért, mert kapunk pénzt az EU-tól. Megfizetjük mi azt másképpen.

Attilajukkaja 2017.08.25. 17:47:43

@atomic power 1986DucaDuca:
"Egy diplomatának nagyon megfontoltan, precízen kell nyilatkozni, ellenkező esetben úgy jár, mint a holland nagykövet. "
Nagyon egyetértek! Ezt lennél szíves megírni a Szijj-ártó nevű futszállosnak is? Mert ő még nem hallott róla. Köszönöm!

Attilajukkaja 2017.08.25. 17:49:13

@BiG74 Bodri:
"ha csak ennyi lett volna a számláján ma nem állnánk hadba a hollandokkal.2
Valóban! :o)

Attilajukkaja 2017.08.25. 17:50:26

@Singerkém:
"nem kell kutyába lemenni azért, mert kapunk pénzt az EU-tól. Megfizetjük mi azt másképpen."
Például hogyan?

Singerkém 2017.08.25. 17:51:52

@Attilajukkaja: Olvass vissza. De ha lusta vagy, akkor idézem magam:

"
Bizony. Szerintem sincs. Mi pedig keményen hozzájárulunk az olcsó, kiszipolyozható munkaerőnkkel a nyugati államok gazdagodásához. "

chrisred 2017.08.25. 17:53:04

@atomic power 1986DucaDuca: Aki megfontoltan, diplomatikusan nyilatkozik, arra meg rásütik a PC bélyeget. Orbán egyik vesszőparipája, hogy ő nyíltan kimondja azt, amit gondol. Most őszinteségért őszinteséget kapott cserébe. Az agyhalott Szíjjártó meg izomból rámozdult, igazolva azt, hogy a magyar kormány tényleg nem visel el a sajátján kívül más véleményt.

morpho 2017.08.25. 17:55:33

@Bambano: Nem igazán emlékszem a problémádra. Ellenzék meg nincs. Nem utálok senkit, nem szoktam. Viszont te narancskullancsnak álcázod magad és eddig elég jól sikerült.
@Singerkém: Igazad van. Ki is lehet lépni. Amúgy sem kellett vona felvenni Magyarországot, semmi keresnivalónk nincs ott.

chrisred 2017.08.25. 17:56:07

@Singerkém: A munkánkkal megkeresett pénz nagyobb fele megy az államkasszába, szóval a határon belül is találhatunk szipolyozókat.

chrisred 2017.08.25. 17:59:36

@Singerkém: Azt a pénzt sajnálatos módon nem mi, adófizetők kapjuk, hanem a mészáros-pénztáros, a királyi vő meg a slepp többi tagja.

Singerkém 2017.08.25. 18:01:16

@chrisred: Ja. És? Attól még kifele is megy, nem?

Attilajukkaja 2017.08.25. 18:03:12

@Singerkém:
"a lusta vagy, akkor idézem magam"
Ezt köszönöm.

"Mi pedig keményen hozzájárulunk az olcsó, kiszipolyozható munkaerőnkkel a nyugati államok gazdagodásához"
A gond ezzel az, hogy örömmel tesszük. Ha megvonnák tőlünk a lehetőséget, mi lennénk a leginkább kiborulva.
Viszont a mindenkori kormány sara az, hogy csak kétkezi munkásokat biztosít, hogy a magyar emberek dolgozhassanak. A digitalizáció, az innováció, a tanulás mind háttérbe szorul. Pedig Magyarországon az emberi forrásokon kívül nem sok forrás van. Ezen kellene dolgoznia az EMMI-nek, nem holmi keresztényi üldöztetésen meg más hülyeségeken.
Orbán nem tud eleget tenni a modern kor kihívásainak, ezért reménytelenül leszakadunk a Mag Európától. A fals nacionalizmus évtizedekre visszavet minket Európán belül. Nagyon rossz ezt látni, .... de még lenne visszaút.

Singerkém 2017.08.25. 18:06:20

@Attilajukkaja: Az a tény, hogy nekünk szükségünk van az EU segítségére, még nem jelenti azt, hogy az EU nem használja ki ezt mocskosul.

"Viszont a mindenkori kormány sara az, hogy csak kétkezi munkásokat biztosít, hogy a magyar emberek dolgozhassanak."

Van más lehetősége? Ha taníttatja az embereket, akkor meg elmennek nyugatra, mert itt mégoly tehetséges és nagylelkű kormány sem tud annyit adni nekik, mint két országgal arrébb. Látod ez a másik módja annak, ahogy kihasználják a helyzetünket.

Singerkém 2017.08.25. 18:08:39

@Attilajukkaja: "Orbán nem tud eleget tenni a modern kor kihívásainak, ezért reménytelenül leszakadunk a Mag Európától. A fals nacionalizmus évtizedekre visszavet minket Európán belül. Nagyon rossz ezt látni, .... de még lenne visszaút."

Orbán így csinálja, az előzőek meg úgy csinálták, hogy kinyalták a nyugatiak seggét.
Mindkét módszernek ugyanaz lesz a vége. A volt keleti blokk államait kihasználják.
És lehet jönni azzal, hogy Csehországban meg Szlovákiában jobb a helyzet, mint nálunk, azok az államok ugyanúgy ki vannak használva - hiszen ők sem közelítik meg a nyugati színvonalat és nem is fogják soha.

atomic power 1986DucaDuca 2017.08.25. 18:14:56

@chrisred:

"Aki megfontoltan, diplomatikusan nyilatkozik, arra meg rásütik a PC bélyeget."

Precízen is kell nyilatkozni. Meg kell tudni azt védeni is. Ha meg nem tudja megvédeni, akkor inkább ne nyilatkozzon. A PC mentes beszéd az nem egyenlő azzal, hogy bizonyítékok nélkül bármit állíthatunk. Még akkor is ha azt őszintén gondoljuk és akkor is ha az a véleményünk.

Hohó60 2017.08.25. 18:26:49

A "csoport" nem a globalizáció vesztese, hanem terméke. Az amerikai internácik szándékosan rombolták le a térség működő államait, higy ezálral létrejöjjön az ISIS. Ezért a bűncsekekményért mégfelelni kell Clintonnének és bűntársainak.

Itt meg egy olyan holkand intetnáci idióta mentegetése folyik, aki képes volt akkora baromságot kimondani, hogy a "csoport" tagjai a szélsőségesség fele fordultak, MERT EZ AD NEKIK BIZTONSÁGOT.

Noooormááális????

chrisred 2017.08.25. 18:32:22

@atomic power 1986DucaDuca: Jó meglátás. Éppen ezért szánalmas kormány kommunikációja évek óta, ami csak bizonyítatlan állításokra épül. A legalja a Kúria ítélete volt tavaly, ami egyenesen kimondta, hogy a kormány népszavazási kampányszövegei nem tényállítások, ezért nem is kell bizonyítani azokat.

chrisred 2017.08.25. 18:34:05

@Singerkém: Nem kell a kormánynak nagylelkűnek lennie, mert nem a saját pénzét adja.

atomic power 1986DucaDuca 2017.08.25. 18:44:31

@chrisred: "Éppen ezért szánalmas kormány kommunikációja évek óta, ami csak bizonyítatlan állításokra épül."

A holland nagykövet kommunikációjáról volt szó, nem a kormányéról és végképp nem
a Kúriáéról.

morpho 2017.08.25. 18:44:43

@Hohó60: Másik haverodat Semjén Zsótit koppintotta....

taga20 2017.08.25. 18:49:01

@atomic power 1986DucaDuca: visszanyalt a fagyi fityeszdroid?

a holland szerintem korrekt volt, csak elmondta mit műveltek évek óta.
mi a faszér vonyítasz, mint szijjas, meg tompika?

chrisred 2017.08.25. 18:55:23

@atomic power 1986DucaDuca: Hogy te mit tartasz fontosnak, az a te dolgod. Szerintem meg a holland diplomáciai testület tagjainak értékelése a holland adófizetőkre tartozik, mert ők állják a fizetésüket.

Singerkém 2017.08.25. 19:06:36

@chrisred: A tehetségest gondolom észre sem vetted. Érdemben persze nem írtál semmit.

Singerkém 2017.08.25. 19:10:58

@morpho: Egy szóval nem mondtam, hogy ki kell lépni. Szokásod szerint azt hiszed, hogy fekete és fehér van csak a világon.

taga20 2017.08.25. 19:12:25

@Singerkém: te tényleg ekkora barom vagy, vagy csak fested magad?

Singerkém 2017.08.25. 19:13:40

@taga20: Örülök, hogy érvekkel vitatkozol. Egyébként pontosan miből gondolod, hogy barom vagyok?

Nzoltan 2017.08.25. 19:18:54

@Attilajukkaja: Viszont a mindenkori kormány sara az, hogy csak kétkezi munkásokat biztosít, hogy a magyar emberek dolgozhassanak.

Ez baromság. Senki nem áll a tanulni vágyók elé. Csak könnyebb picsogni mint a tudásért görnyedni.

taga20 2017.08.25. 19:23:52

@Singerkém: "Orbán így csinálja, az előzőek meg úgy csinálták, hogy kinyalták a nyugatiak seggét.
Mindkét módszernek ugyanaz lesz a vége. "

most az ilyen baromsággal, szerinted mi a bánatot lehet vitatkozni?

atomic power 1986DucaDuca 2017.08.25. 19:29:47

@chrisred:

"Szerintem meg a holland diplomáciai testület tagjainak értékelése a holland adófizetőkre tartozik, mert ők állják a fizetésüket."

Azért a fogadó országnak is van beleszólása a nagykövet "értékelésébe".

Gondolok a fogadó állam egyetértési jogára:

„agrément”-et, fogadó nyilatkozatot állít ki. Ha ezt megtagadja, az illető nem mehet oda nagykövetnek. Az „agrément” lehetőséget ad afogadó országnak, hogy egyet nem értését kifejezze.

Singerkém 2017.08.25. 19:37:43

@taga20: Miért szerinted mennyivel jobb, ha a kormány benyal? Ugyanúgy kihasználnak.
Vagy akkor úgy kérdezem, a Gyurcsány Feri, aki a nyugatnak nyalt, az arab focistákat meg leterroristázta, az mennyivel volt zseniálisabb diplomata, mint a Szíjjártó? :-)

taga20 2017.08.25. 19:37:56

@atomic power 1986DucaDuca: szerintem, a fityeszmaffia pofájába lett baszva, hogy szarrá lopják az országot. erre ezen besértődtek.

szerintem told arrébb a binyiglit droid, legalább felcsútig!

taga20 2017.08.25. 19:42:44

@Singerkém: te csak nyalásban tucc gondolkodni? ki nyalt be kinek?

ja, hogy a geci mélytorkozza putyinkágébésevtársat és ez téged zavar, azt megértem!:)))

Singerkém 2017.08.25. 19:50:43

@taga20: Hát máshogy is nevezhetem, de hogy csont nélkül beszoptak minden ukázt ami jött, az tény. Ahogy Viktor a keletiekkel. Ennyi. Ha nem értesz egyet megértem, viszont ha barmozol, azzal nem sokra mész, legfeljebb kiröhöglek.

Bambano 2017.08.25. 20:12:32

no, most hogy a kormánypártinak nem annyira nevezhető indexen megjelent a hír, hogy a holland külügyminiszter hivatalosan elhatárolódott a kijelentéstől, a bérrettegés megalapozatlanná vált.

de nyilván minden sorosbérenc blognak le kellett hozni, hogy hadat üzenünk hollandiának... rotfl, komolytalanokká váltatok.

taga20 2017.08.25. 20:21:17

@Bambano: haver, leszophatod a gecit ezerszer, akkor is a pofátokba dobta ez a kedves holland ember, hogy gecik vagytok.

kenegetheted ide oda, de akinek van egy kis esze, az átlát rajtad droid!

BiG74 Bodri 2017.08.25. 20:23:21

@Bambano:
Most mikor végre lefeszegettem a falról őseim csorba szablyáját, akkor is lesz háború, ha egyedül rontok a gaz holkandokra!

Bambano 2017.08.25. 20:33:26

@taga20: az enyémbe nem. ráadásul amit mondott, az nettó hülyeség.

ráadás-ráadásul én bazira szarul érezném magam, ha egy ilyen nyikhaj, mint szíjjártó, feltörölte volna velem a flasztert, mint ahogy a nagykövettel megtette. szerintem ez a legcikibb pontja a történetnek.

taga20 2017.08.25. 20:39:59

@Bambano: amit mondott, minden pontja ül.

ráadásul szíjgyártó, maksz a medencéjét tudja feltörölni, amit mi vettünk neki!

úgy vonyít ez a szerencsétlen fasz, mint tegnap este a geci.

ez a redvás maffia egy papírtigris!

morpho 2017.08.25. 21:09:08

@Singerkém: Tényleg nem. Én mondtam, hogy ha valakinek a szájába szarunk, akkor talán nem közös szövetségben kéne gondolkodni....

2017.08.26. 06:46:33

A bördiszműves megharagudott, mert elmondták neki, hogy a mások által befizetett pénzt ellopja. Hát ez nagy bátorságra vall.
De ha nem jön a zeus píz, akkor petike is éhen döglik, mert nem lesz miből lopni ! A sok munka az pedig fárasztó és nekik, fideszes lakájoknak, büdös. Nem kicsit nagyon nagyon .

petike ! Nem az országnak mondták hogy lop, hanem a csúti dakota pohos-potrohos kormánynak. Igy hát jobb csendben maradni, mert ebből bukta is lehet. Narancsos.
Tudod, akinek nm inge nem veszi magára. Ha magadra vetted, viseld, te pojáca.

Attilajukkaja 2017.08.26. 13:53:32

@Nzoltan:
"Ez baromság. Senki nem áll a tanulni vágyók elé. Csak könnyebb picsogni mint a tudásért görnyedni."
Aki a másik lebarmozásával kezdi, az annyit is ér.
Tanulni pedig lehet, csak nem mindegy mit és milyen színvonalon. Ez a kormány ellene van a magas-szintű képzésnek. A tankötelezettséget leszállította, gimnáziumokat bezáratott, az egyetemeket alig támogatja (kivéve a sajátjaikat), a CEU ellen politikai hadjáratot folytat. A szakmunkásképzést szorgalmazza, míg a kormánycsemeték a "hanyatló" nyugat legdrágább iskoláiba járnak. Nyugati cégek azért nem telepítenek ide több üzemet, mert nincs elég magyar szakképzett munkaerő. Folytassam a "picsogást"?

Attilajukkaja 2017.08.26. 14:04:34

@Singerkém:
"Orbán így csinálja, az előzőek meg úgy csinálták, hogy kinyalták a nyugatiak seggét. Mindkét módszernek ugyanaz lesz a vége."
Azt kétlem! Orbán most is nyalja Putyin seggét, a lányát mégis Svájcba küldi taníttatni. Mert pontosan tudja, merről várható a valódi haladás.

"A volt keleti blokk államait kihasználják."
Csak nem mindegy, hogyan!!!!!! Az EU nélkül sehol sem lennénk.

"Van más lehetősége? Ha taníttatja az embereket, akkor meg elmennek nyugatra, mert itt mégoly tehetséges és nagylelkű kormány sem tud annyit adni nekik, mint két országgal arrébb."
Valóban. De az emberek nem csak a pénz miatt mennek el, hanem a kilátástalanság, kiszámíthatatlanság miatt is, illetve szakmai tapasztalatszerzésből. Aki csak össze akarja szedni magát anyagilag, az 3-5 év múlva visszajön. Ezzel nem is lenne semmi baj.

"Látod ez a másik módja annak, ahogy kihasználják a helyzetünket."
Egyben a másik módja annak, hogy a magyarok pénzre, szakértelemre tegyenek szert.

Singerkém 2017.08.26. 17:35:26

@Attilajukkaja: "Csak nem mindegy, hogyan!!!!!! Az EU nélkül sehol sem lennénk."

Valóban, igazad van. Viszont a kihasználás attól még kihasználás.

"Valóban. De az emberek nem csak a pénz miatt mennek el, hanem a kilátástalanság, kiszámíthatatlanság miatt is, illetve szakmai tapasztalatszerzésből. Aki csak össze akarja szedni magát anyagilag, az 3-5 év múlva visszajön. Ezzel nem is lenne semmi baj. "

A kilátástalanság, kiszámíthatatlanság mind a pénz szinonímái.
Akik kimennek, azok nagy százaléka a pénzért megy, az csak duma, hogy nem bírja itthon a politikai légkört. Ha nem bírja, nem kell foglalkozni vele.

"Egyben a másik módja annak, hogy a magyarok pénzre, szakértelemre tegyenek szert. "
Amint feljebb írtam, a kihasználás attól még kihasználás marad.

Attilajukkaja 2017.08.26. 18:08:23

@Singerkém:
"Viszont a kihasználás attól még kihasználás."
A mi hülyeségünk, ha mi nem voltunk elég okosak, hogy kihasználjuk ezt at egyedi lehetőséget. Hagytuk magunkat kihasználni? Megérdemeljük!!

"A kilátástalanság, kiszámíthatatlanság mind a pénz szinonímái."
Ezt vitatom. A politikai stabilitás, a munkahelyi szervezettség és a munkamorál is nagyon fontos. Ha keveset fizetnek, de normálisak a munkakörülmények, vannak kilátásaim, akkor nem menekülök fejvesztve egy országból.

"Akik kimennek, azok nagy százaléka a pénzért megy, az csak duma, hogy nem bírja itthon a politikai légkört. "
Szerencse, hogy ilyet nem is mondtam. Nem a politikai légkőrről van szó, hanem az itthoni kilátásokról. A pénzért, szakmai tapasztalatokért megy ki egy csomó magyar, de a politika által meghatározott kilátástalanság miatt nem is jön haza.

"Amint feljebb írtam, a kihasználás attól még kihasználás marad."
Téged már kihasználtak az itthoni fizetésed ötszöröséért vagy tízszereséért? Engem már igen.:o))

Singerkém 2017.08.27. 07:03:59

@Attilajukkaja:

"A mi hülyeségünk, ha mi nem voltunk elég okosak, hogy kihasználjuk ezt at egyedi lehetőséget. Hagytuk magunkat kihasználni? Megérdemeljük!!"

Ezek szerint a komplett keleti blokk hülye..

"Ha keveset fizetnek, de normálisak a munkakörülmények, vannak kilátásaim, akkor nem menekülök fejvesztve egy országból."

Ha keveset fizetnek, azt semmilyen munkakörülmény nem fogja kompenzálni, mert hiába érzed jól magad, nem tudsz megélni. Hogy autós példával éljek, Enzo Ferrarit idézem: "a löket-térfogatot nem pótolja semmi."

"A pénzért, szakmai tapasztalatokért megy ki egy csomó magyar, de a politika által meghatározott kilátástalanság miatt nem is jön haza. "

Szerintem meg hazajön, hacsak nem volt itthon is tökegyedül, mert egyszerűen hiányzik neki az otthon. Vagy akkor miért írogat magyar fórumokra mindenki külföldről is? Ha annyira jó kint, akkor miért nem asszimilálódik teljesen? Azért mert hiányzik neki az otthon (kevés kivételtől eltekintve).

"Téged már kihasználtak az itthoni fizetésed ötszöröséért vagy tízszereséért? Engem már igen.:o)) "

Aha. A felnőtt életem nagy részét (18 év) Itthon töltöttem, de mivel az osztrák határtól 6 km-re lakom, már fősulis koromban jártam át dolgozgatni ezt-azt és 10 hónapig egyfolytában is voltam a sógoroknál.

De mi most nem erről beszélünk, hanem arról, hogy az országot hogyan használják ki a fejlettebbek.
süti beállítások módosítása