B1 blogcsalád



Ez a diktatúra: nem érvényes a jog, ha nem tetszik a Fidesznek

2017. augusztus 06. - ashwood

802a9daf23bff040c546f525d4bd22bc_xl.jpgA törvényeket mindenkinek be kell tartania – fröcsögik, amikor épp bunkósbotként forgatják az általuk meghozott jogszabályokat. De ha a jog éppen nem tetszik nekik, hát magasról pottyantanak rá. Megtehetik, mert hagyjuk.

A Fidesz 4 esete a joggal:

1, Civilek elleni törvény

A józan ész és a kilátásba - azóta már folyamatba - helyezett uniós retorziók ellenére Orbán és csapata csak keresztül verte a civil szervezeteket megbélyegző törvényt a parlamenten. (Az első eredmény: külföldről finanszírozott szervezetté lett a Magyar Vöröskereszt. Gratulálunk.) Amikor pedig tiltakozásul jelezte néhány érintett: polgári engedetlenség keretében nem tartják be a törvény által rájuk rótt kötelezettséget, azonnal jött "a törvény mindenkire kötelező" kórus. Ezzel perszer nehéz vitatkozni: bármilyen minőségű is a jog, valóban mindenkire érvényes - a polgári engedetlenségbe épp ezért tartozik bele az ellenállás jogi következményeinek tudatos vállalása is.

2, Lex-CEU

A CEU-t ellehetetlenítő törvényről annyi szó esett eddig már, hogy bele se megyünk a részletekbe. Annyit érdemes felidézni, amennyit Lázár János mondott a jogszabály keletkezésének okairól: ameddig el nem indult a Soros elleni kampány, remekül megvoltak az egyetemmel is. Köszönjük, hogy kimondta. A hivatalos magyarázat természetesen úgy szólt: a törvényeket mindenkinek, így a CEU-nak is be kell tartania. (Azt hagyjuk is, hogy ekkor épp egy olyan törvényre hivatkoztak, amely akkor még meg sem született.) Abban pedig biztosak lehetünk, hogy szeptemberben a CEU nem vehet majd fel új hallgatókat.

3, 1294 menekült befogadásának elutasítása

A menekült-kvótát Magyarország - Szlovákia példáján felbátorodva - megtámadta az uniós bíróságon. A tét 1294 menekült kérelmének magyar elbírálása. (A kormánypropaganda hazugságaival szemben szó sincs automatikus befogadási kötelezettségről.) A bíróság várhatóan ősz vége felé hozza meg határozatát. De mindegy is, mit, hisz Orbán személyesen és többször is kijelentette: ha nekünk nem kedvező az ítélet, nem tartjuk be. Tehát a törvény itt már messze nem érvényes mindenkire egyaránt. Ha Viktornak nem tetszik a jog betűje - és ez esetben meg sem tudja változtatni -, hát épp pottyant rá magasról, mintsem saját szavait magára is érvényesnek tartsa. Kényelmesebb ez így.

4, Tündérliget

Nagyon hasonló a helyzet a Migration Aid kezdeményezésével, az oltalmazotti státuszt kapó családok nyaraltatásával kapcsolatban is. A szervezet nyilvánosan bejelentette, hogy a Balaton mellett egy magántelken segítene egyszerre 2-3 családnak, legfeljebb 10-12 embernek pihenni, regenerálódni az átélt megpróbáltatásokat követően.

Nézzük részletesebben az üggyel kapcsolatos jogi helyzetet:

– oltalmazott státuszt elnyerő menekültekről van szó. Ez - a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint, amely egyébként megadta ezt a státuszt, azt jelenti, hogy: "a külföldi oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal számos támogatást és segítséget nyújt az oltalmazott státuszt megszerző személyeknek, annak érdekében, hogy az elismert személy minél hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba." A Migration Aid épp ebben, a "minél hamarabb beilleszkedésben" kíván segíteni.

– a szervezet egy magánszemélytől kapott használatra egy telket. Bizonyára itt létre is jött a megfelelő jogi aktus, szerződésben rögzítették az átadás minden csínját és bínját, a magyar jognak megfelelően.

– a Migration Aid nem nyári tábort szervez, amire a legkülönb, közegészségügytől kezdve adózási jogszabályok érvényesek, hanem vendégül lát náhány családot az említett telken. Olyanokat, akiket ők akarnak meghívni. Sajátukként kezelhetik a területet, ott bárkit vendégül láthatnak. Senki nem jelenti be, ha nyaralójában vendégeket fogad, nem kér engedélyt ehhez a polgármestertől.

Vagyis minden a magyar törvények maximális betartása mellett történik.

Ehhez képest:

– Manninger Jenő, zalai országgyűlési képviselő már minden lehetséges eszköz bevetését ígéri, hogy az akciót megakadályozza,

– a Pesti Srácok nyaloncportál szerint rendőrök járőröznek a lehetséges településeken, hogy megakadályozzák a nyaraltatást

– a korábban említettnél sokkal magasabbról ejtenek arra, hogy a bevándorlási hivatal maga adta meg az oltalmazott státuszt és az érintettek minden jogszabályi kötelmüknek eleget tesznek.

Mert nem tetszik a Fidesznek. Nem illeszkedik a gyűlöletkeltő kampányukba. És ha a jog nem illeszkedik a terveikbe, hát tesznek rá.

Mert hagyjuk.

 

(Fotó: a Bevándorlási Menekültügyi Hivatal honlapjáról.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7812723170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobAlice 2017.08.07. 13:08:20

@prevent: Most komolyan azzal vagánykodsz, hogy kire gerjedsz? Ezt te vitának nevezed? Érv ez bármire?
Nem csoda, hogy fideszbirka vagy.

Netuddki. 2017.08.07. 13:11:50

@Mérnork: "Szerintetek ez a 4 ponty érdekel bárkit is a saját kis balfék szekértáborotokon kívül?"

Ha nem érdekel, minek kommenteled?

BobAlice 2017.08.07. 13:13:35

@6.Lenin: Ha ezek migránsok, akkkor a Magyar Állam miért adott nekik önszántából menedéket?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 13:15:13

@BobAlice:

Röhejesek a Soros csicskák..
Személyeskednek ha a migránsseggnyaló horda kudarcot vall.. :DD

Nyomortelepy 2017.08.07. 13:17:32

Ennek az írásnak az lett volna a korrekt cím: nem érvényes a jog, ha nem tetszik a Gyuri bácsinak. Már a felsőoktatási törvény meghekkelésével bizonyította ezt ("Kedves Bálint", stb), most a magánhadseregét igyekszik fegyvertelen békés civileknek beállítani

A migrincseit meg vigye üdülni a birtokára, hely van elég és az úszómedence se hiányzik ahogy látom:

virtualglobetrotting.com/map/george-soros-house/view/google/

Senki A. 2017.08.07. 13:21:15

@prevent: egy kicsit zavarban vagyok.
ha nem a regisztráció a "megbélyegzés", amit azért a kamarák ismeretében kétkedve fogadnék továbbra is, akkor a "szöveg", ami igazságtartalommal kell (?) bírjon, miért???? világosíts meg, kérlek
ha ennyire nyitottak és transzparensek az NGO-k akkor ez csak egy plusz adminiztrációs teher, és pont
ha meg nem.....

Kedves prevent!

Mit szólnál hozzá, ha minden nap, mondjuk az M1 televízióban, reggel 7-kor, be kellene jelentened, hogy "Én, prevent, a tegnapi napon megint nem loptam semmit". Ami valószínűleg igaz is lenne.

Remélem repesnél a boldogságtól!

6.Lenin 2017.08.07. 13:24:15

@BobAlice:

A környéken lakók, a turisták, betelepülni szándékozókat ez nem nagyon izgatná, inkább a migráns mivoltuk, meg a miattuk kialakult helyzet az Eu-ban

1 koncertre, fesztiválra focimeccsre már csak a katonaság, különleges szolgálatok, harckocsik , felfegyverzett járőrök is hozzátartoznak.

Ezeket látják következményként az emberek.
Kinek hiányzik az ilyesmi?
(a szarkeverőkön kívül)

hillman. 2017.08.07. 13:28:19

Dinnyekartell volt már. Hát a Kaya Ibrahim. Székház ügy, pártfinanszirozás.
A törvényre ezek már korábban is szartak. Mindezek tudtával választották öket.

A cime nem az volt, hogy migránsozo homokozo, hanem : Ez a diktatúra: nem érvényes a jog, ha nem tetszik a Fidesznek.

2017.08.07. 13:31:40

fröcsögnek a fideSSnácik már megint. :D

halaloszto 2017.08.07. 13:41:15

@prevent: ahhoz mit szólnál, ha ellened tüntetnének a szomszédok, amikor nyaralni mész a családoddal? joguk megvan hozzá.

6.Lenin 2017.08.07. 13:43:18

@hullajelölt88:

Szerinted az fröcsögés, hogy lassan egy sima városnézés kötelező tartozéka lesz a hullazsák? Minden járókelőnek kötelezően hordani kell majd magánál?

HorseFucker 2017.08.07. 13:44:24

Összefoglalom a lényeget :
1. Hülyeszilárd bassza szájba a kurva anyját !
2. Geciorbánc bassza szájba a kurva anyját !
3.Minden kommentelő bassza szájba a kurva anyját !
:D :D :D

6.Lenin 2017.08.07. 13:47:15

@halaloszto:

-Anyukám, lemegyek az Aldiba sört venni.
-Rendben. A végrendeletedet megírtad? Ne felejtsd aláírni, másként nem lesz érvényes, de ha lehet, gyere inkább haza élve.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.08.07. 14:05:11

@HorseFucker: Az első kettő érthető. De a kommentelők mit ártottak neked?

seol 2017.08.07. 14:10:20

@6.Lenin:

A fenébe, már megint megöltek mindenkit a migránsok?

Fura, amikor ezrével lőttetek árokba embereket, nem panaszkodtál.

6.Lenin 2017.08.07. 14:20:57

@seol:

Nem öltek meg mindenkit, de a jelenlétük ezt a gondolatot váltja ki az emberekből-sajnos-mert a mindennapi hírekből ez jön le, hogy összefüggés van.

A posztnak is ez a lényege - a fotó nem véletlen.
Ebbe kell(ene) beletörődnünk, hogy ez már mindennapos megszokott dolog lesz.

morpho 2017.08.07. 14:31:25

@6.Lenin: Ócska narancskullancs! Te miért hazudozol hullazsákról, meg végrendeletről, mikor Magyarország Orbán szerint a világ legbiztonságosabb országa! Egyébként ebben egyetértünk. Te meg itt kelted a hangulatot!

Indriq 2017.08.07. 14:35:18

@6.Lenin: gondolom rettegsz amikor kilépsz az utcára... sőt... kapualjtól kapualjig csúszol, mert FÉLSZ.... valszeg az állandó félelemtől hogy egy migráns lelő beleőrültél :)

6.Lenin 2017.08.07. 14:37:48

@morpho:

Én csak azon gondolkodtam el, hogy miért is nem szeretnének néhányan migránsokat a környezetük közelében látni. Mások, miért szeretnék, ha mégis lennének, főleg amikor bizonyos ágazat kezd sikeres lenni, és egyre többen látják, valóban az egyik legbiztonságosabb ország vagyunk.

Aztán látják az RTL Klubon a sok késelést, robbantást, meg azt, hogy sörért már csak tankkal érdemes menni, meg golyóálló mellényben.

De a jelek szerint ezeket nem csak én látom így. Kevés kivétellel ellentétben.

6.Lenin 2017.08.07. 14:41:02

@Indriq:

Én még nem, de nem is szeretnék. Tőlünk nyugatabbra már én is félnék, csak úgy sétálgatni, koncertre menni. Utálom, ha katonákat, harckocsikat kéne kerülgetnem a sétáló utcákban.

2017.08.07. 14:42:46

@6.Lenin: " és egyre többen látják, valóban az egyik legbiztonságosabb ország vagyunk."

Ez így nettó hazugság, de legalább ékes bizonyítéka, hogy milyen könnyen átmossák az emberek agyát.

Nézz meg bármilyen komolyan vehető bűnügyi statisztikát (és nem azt, amikor a magyar rendőrség azért harmadolja meg az uzsorabűncselekmények számát, mert nem indítanak újonnan nyomozást...) az általad szörnyűségesnek elkönyvelt Németországból, Svédországból, Franciaországból és tőlünk és megláthatod, hogy mennyivel biztonságosabb ott élni, mint nálunk.

A gyilkossági ráta, az önbevalláson alapuló viktimizációs arány, a 100.000 lakosra jutó börtönlakók száma, az életükkel elégedettek aránya - mind-mind Nyugaton a legjobb, keletre haladva pedig egyre rosszabb.

Persze ennek az ellenkezőjét könnyű elhitetni azzal, aki életének 45 évéből még 45 napot se töltött külföldön...

2017.08.07. 14:46:03

@6.Lenin: Utálom, ha katonákat, harckocsikat kéne kerülgetnem a sétáló utcákban.

Ugye nincs sok pénzed szórakozni járni? A harckocsis katonák utcára küldése a TEK szokása minden közepes fajsúlyú rendezvény kapcsán.

Sok nyugati turistával vagyok kapcsolatban munkám kapcsán, többször kérdezték riadva, hogy mit jelent ez, mert ők nem ehhez vannak szokva.

morpho 2017.08.07. 14:50:14

@6.Lenin: Magyarországon hol vannak a migránsok tömegei? Megnézném őket. Ha meg nincsenek, akkor te csak hangulatot keltesz. Az 51-es körzetben mizu? Roswellben volt a héten ufóboncolás? Tőlünk nyugatabbra vagyok éppen. Senki nem fél, nyugodtan mennek az emberek koncertre. Te meg Magyarországon hazudozol, tolod a kormánypropagandát és a konteókat! Gyalázat amit művelsz! Az megvan, hogy Soros buckalakókat telepít az Dagobah rendszerből Ugandába Magyarországon keresztül?? Tűrhetjük mi ezt szerinted?

6.Lenin 2017.08.07. 14:54:06

Adjon már nekem valaki választ arra, hogy miért az a demokrácia, ha nekem, ha idegen országba szeretnék menni, mindenféle ellenőrzésen kell átesnem, rendelkeznem kell(ene) mindenféle igazolással, biztosítással, okmánnyal, valutával és csak a kijelölt helyeken tehetem meg ezeket?

Mások meg bárhol, mindenféle ellenőrzés nélkül jöhetnek-mehetnek, sőt nekem ezt még támogatnom is kéne.

Miattam jönnek? Miért nekem kéne mások jólétét biztosítani? Miért én harcoljak az ő jogaikért itt? Miért nem ők teszik ezt az otthonukban? Annak ellenére, hogy nekik az tulajdonképpen tetszett is esetleg, csak másoknak nem tetszett
Ez lenne az igazi demokrácia?

6.Lenin 2017.08.07. 14:58:44

@Hód Alajos:

Miért kéne külföldre mennem? Naponta 100 csatornán ilyeneket tolnak a pofánkba.
A nyugati turisták kérdezték , hogy miért vannak fegyveres járőrök az utcákon egy nemzetközi esemény idején?
B+, mért vagy 2 percnél többet a UV sugárzásnak kitéve.

morpho 2017.08.07. 14:58:44

@6.Lenin: Ne hergeld magad! Most nem ez a legfontosabb. Oszama Bin Laden harmadik unokahúga lepaktált Sorossal és megölték valaki anyját. Most meg olajsejkeket akar betelepíteni a Rózsadombra! Azonnal mozgósítani kell a narancskullancs hadsereget, mert a haza veszélyben. Leninkullancs! Maga tudja a legjobban megszervezni a védekezést, mert maga a legokosabb! A hzának szüksége van önre! Nehogy Soros nevessen a végén!

BéLóg 2017.08.07. 15:01:10

Ne hazudj az 1294 menekültről, hiszen MINDENKI megmondta, hogy kötelező befogadási kvóta NINCS!

Mivel bőven elég egyetlen állítás cáfolata ahhoz, hogy a gondolatmeneted EGÉSZÉBEN észrevegyük a hazugságot és a csalást, itt máris megbuktál!

Kötelező betelepítési kvóta, mint azt MINDENKI tudja, NINCSEN!
:-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-):-) :-)

morpho 2017.08.07. 15:04:08

@6.Lenin: Leninkullancs! Maga rég járhatott idegen országban. Manapság már nem úgy van, mikor még ön Albániában járt Enver Hodzsa szülőházát megtekinteni. Már egy évtizede nem kell a magyar állampolgároknak átesni semmin. Az EU-ban papírok és ellenőrzés nélkül lehet utazni. Sőt Lenin elvtárs bizonyára nem tudja, de már az USA-ba is vízum nélkül utazik a magyar. (kivéve Orbán kitiltott stábját) Kitartás Leninkullancs, harcoljunk együtt a Soros -terv ellen Rezsisziszivel! Szorgos népünk győzni fog!

BéLóg 2017.08.07. 15:04:52

@Hód Alajos: Mennyiért hazudozol, mondd? Nálunk a TEK akkor van kint, ha valami orbitális esemény van, Nyugaton meg minden nap.
@morpho: Hol vannak? Hát a KERÍTÉS mögött a JÓ oldalon. Tudod ha neked van egy telked, akkor én megkérdezhetem, mijafaxtól félsz hogy tüskés kerítést építesz köréje, hát "hol vannak a tolvajok?" akik miatt te ezt teszed?
Miért zárod, mondd a lakásod ajtaját, hát "holvannak a tolvajok?" akik miatt így teszel?
Seggfej.

morpho 2017.08.07. 15:05:31

@BéLóg: "Kötelező betelepítési kvóta, mint azt MINDENKI tudja, NINCSEN!"

Valóban nincsen. Az van, hogy 1294 ember menedékkérelmét Magyarországon bírálnák el. Ez szerinted betelepítési kvóta?

morpho 2017.08.07. 15:07:03

@BéLóg: Ha nincsenek Magyarországon menekültek, akkor miért félünk tőlük?

6.Lenin 2017.08.07. 15:07:16

@morpho:

Láttad a Keleti pu környékét, amikor még voltak? Gondolod, hogy sokaknak hiányzik az az állapot?

Ez nem menekült kérdés. Ez valami más. Ha neked hiányzik, költözz Bécsbe, de igyekezz mert lehet, hogy már ott sem tart sokáig, vagy Olaszországba.

Kik bombáznak Szíriában? Kik fosztották ki Afrikát?
Csaknem a demokratikus nyugati barátaink?

chrisred 2017.08.07. 15:10:47

@6.Lenin: Nem kell támogatnod. Bele kell törődnöd, mint bármilyen más hatósági tevékenységbe.

morpho 2017.08.07. 15:11:53

@6.Lenin: 2015-ben volt a menekült válság! Láttad Budapestet 1945-ben hogy nézett ki?
Szíriában most leginkább az oroszok háborúznak. Tudod, az a Putyin nevű. Lehet, hogy a barátunk, de hogy nem nyugati és nem demokratikus, az tuti! Te miért keltesz itt hangulatot? Láttad, hogy a Hoth rendszerben nincsen élet? Ezt te elhiszed?? Én nem!

chrisred 2017.08.07. 15:12:01

@6.Lenin: Szíriában az illiberális keleti barátaink bombáznak. (Többek között.)

Behajtó70 2017.08.07. 15:20:27

Mivel nem tudtok egyetérteni a nemzeti minimummal, ezért ellenetek semmi sem tilos, és minden megengedett! (A haza védelme, a család tisztelete, a magyarság szeretete). Nektek ezeknél minden többet ér: a melegek jogai, a muszlimok jogai, a menekültek jogai, a mormonok jogai, a bálnák jogai......de a mi értekeinket ti nem tisztelitek, naponta gyalázzátok. A nacik kutyafaxa voltak hozzátok képest.

Hát ezért!

morpho 2017.08.07. 15:24:45

@Behajtó70: Olyan nincs, hogy ezek egymás mellett is jól megvannak? Az elképzelhetetlen? Muszáj kirekeszteni mindig? Tényleg?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:26:01

@morpho: @chrisred:

Marhaság.

Szíriában a Clinton-Soros garnitúra által kiképzett és felfegyverzett ellenzéknek nevezett terroristák bombáznak elsősorban, és ők ölik halomra az embereket is.

Trump győzelme után, (Clinton bukása) három hónappal, már mind az ISIS és Al-Kaida szolgálatába szegődött kivétel nélkül, hisz már nem volt értelme, hogy tovább játszák Soros által kirótt szerepet a terroristák.

nemecsekerno_007 2017.08.07. 15:26:55

@Behajtó70: "Nektek ezeknél minden többet ér....."

... és ha ezeket megkapják, akkor minden rendben van, akár a szemünket is kilophatják, lásd.: privatizáció...

Ezek a 21. századi üveggyöngyök :)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:28:13

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Videó:
orientalista.hu/blog-post/nap-videoja-a-nyugati-tamogatottsagu-szir-ellenzek-egyesul-az-al-kaidaval/
A nyugati támogatottságú szír ellenzék egyesül az Al-Kaidával

A Kelet-Goutha régiót megszállva tartó Dzsaish Al-Iszlam hivatalosan is az Al-Kaida terrorhálózat részévé vált.

A Damaszkusz tartomány KeletGhoutai részein harcoló iszlamista szélsőséges szervezet szóvivője videóüzenetben jelentette be, hogy a Dzsaish Al-Iszlam félreteszi a korábbi nézetkülönbségeket és készen áll erőit egyesíteni a Liwa Dzsund Al-Rahmannal és A Nuszra Fronttal (Al-Kaida szíriai ága).

A nyugat által mérséklet ellenzéki szervezetet több ország is úgy ismeri el mint a szír nép törvényes képviselőjét. Az Európai Unió több országa, az Egyesült Államok, Törökokrszág és az öbölmenti arab államok, diplomáciai kapcsolatot ápolnak a Dzsaish Al-Islammal (Iszlám Hadsereg), és anyagi illetve fegyveres utánpotlással támogatják a terrorszervezet akcióit Szíriában.

morpho 2017.08.07. 15:32:05

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Azt tudod, hogy ha a klingonok megszállják Romániát, nekünk lőttek? Még szerencse, hogy a dothrakiak velünk vannak és ők kizabálják a Soros-Clinton tengely velejét! Ja és Orbán Viktor is velünk van! A magyarság együtt! Most már csak a besenyőkkel kéne kezdeni valamit, akik betörtek Vereckénél! Isten remélem velünk van. (Bár ő sem ér rá most. A Jupiter-Osiris páros komoly ellentámadásba indult!

morpho 2017.08.07. 15:33:19

@nemecsekerno_007: Az ezeket mindig megkapják ezek! Kemény!

n3spr3ss0 2017.08.07. 15:33:37

@Shakespeare Emilke: Amint Kúró Dórától hallom, 6 elemis analfabéta vagy. Be is nyalsz mindent, viszont lehet hogy mégsem fogsz szavazni.

6.Lenin 2017.08.07. 15:34:15

@morpho:

Most , ma van, mai problémákkal. Miért most szeretnél foglalkozni a tatárjárás okozta elnéptelenedés gondjaival?
Mi köze a mai magyar állapotoknak a II.Világháborúhoz, vagy az előtt lévő korszakokhoz, de ha már, A Dicsőséges Tanácsköztársaságot miért nem említed, ha már tömeggyilkosokat emlegetsz?

morpho 2017.08.07. 15:37:41

@6.Lenin: Mi köze 2017-nek 2015-höz? Könnyebb hazudozni, ha összemosd? Miért kell hazudozni nemlétező menekültekről és nemlétező Soros-tervről? Miért jó neked, ha ezekkel hülyítik a magyar lakosságot? Ki profitál ebből?? Kinek jó ez? Hol vannak a menekültek??? Merre találom őket?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:38:35

@morpho:

Cuki ahogy a tényeket tagadod:

2015:
sorkoz.blog.hu/2015/10/07/kikbol_all_a_mersekelt_ellenzek_sziriaban
A Washington Post az első orosz légicsapások után azonnal méltatlankodni kezdett, hogy a rakoncátlan ruszkik az ISIS helyett a mérsékelt felkelők, az iszlamista Ahrar al-Sham, illetve az al-Kaida span Nusra Front embereit porlasztják.

A szíriai mérsékelt ellenzék meghatározásában Joe Biden segített, amikor azt találta mondani, hogy a törökök, szaúdiak, és egyéb öböl mentiek bárkit hajlandóak támogatni aki Aszad ellen fegyvert fog. Beleértve az al-Kaidát, és az al-Nuszrát is.

Akárki, aki pénzért hajlandó harcolni Aszad ellen.

--------

2017:
orientalista.hu/blog-post/nap-videoja-a-nyugati-tamogatottsagu-szir-ellenzek-egyesul-az-al-kaidaval/
A nyugati támogatottságú szír ellenzék egyesül az Al-Kaidával

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:39:52

@morpho:

"Nem létező Soros terv"

Te anyádat is letagadnád jó pénzért ugyi ?

www.origo.hu/itthon/20170514-soros-gyorgy-tudja-mi-a-megoldas-europanak-a-migranskrizisre-uj-adokat-kell-bevezetni.html

Szinte észrevétlen maradt a nyilvánosság előtt az az írás, amelyet Soros György milliárdos jegyzett még tavaly áprilisban.
Pedig a nagylelkű tőzsdeguru egészen durva elképzeléseket tárt az olvasók elé arról, ő hogyan oldaná meg az Európát célzó bevándorlást.
Szerinte az egyetlen lehetőség az, ha az unió felvesz 110 milliárd eurónyi hitelt, amelyet aztán új adók kivetéséből fizetne vissza. Növelné az áfát, megsarcolná az üzemanyagok árát, de még a turizmus nyakába is pluszterhet rakna. És hogy mindezt ki állná? Természetesen az európai állampolgárok. Soros szerint ez remek terv, mivel évi félmillió menekült beengedése nélkül Európának nem lesz jövője.

6.Lenin 2017.08.07. 15:41:40

@chrisred:

Igen?
Te miért nem törődsz bele, hogy most Orbán van hatalmon és az ő törvényei vonatkoznak mindenkire?
És a törvények miért csak rám vonatkoznak, másokra nem?

Különben én másként oldottam volna meg ezt a problémát.
Megegyeztem volna a déli államokkal és külön vonatokkal-megállás nélkül mindenkit elvinnék az osztrák, német határra és átdobálnám a "menekülteket", itt vannak csókolgassátok őket. Azt te is tudod, hogy ennek semmi köze a meneküléshez.
Kíváncsi lennek a reakciójukra.

morpho 2017.08.07. 15:43:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Hiába hazudozol pubi! Én kizárólag Jango Fettnek hiszek! Tegnap 100 millió piréz származású wookiet akart betelepíteni a Kelenföldi Pályaudvar kettes vágánya mellé! Erre Jushain Bolt kikapott százon! Most mi a fasz lesz??

bonsalty 2017.08.07. 15:45:40

Az beleférhet, hogy a kollektív bűnösség elvén egy vélt terrorista teljes családi házát dózerrel lerombolják vagy talán mégsem... Az országok eltérően gyakorolják a demokráciát, mely függ a környezeti tényezőktől is. Ez szerintem a demokrácia és kétharmad adta lehetőségek hiányossága nem a diktatúra határvonalai. Pusztán hatalomgyakorlás és figyelemelterelés. Itt van pl ez a Soros, amely egy kirakati báb a jelenlegi kormányzatnak. A CEU megalapítása pozitív dolog volt részeről, ezt ne vitassuk, de a font bedöntése pedig nem. Vajon tollat ragadott e a demokrácia féltésben e blog írója, akkor amikor a font bedölt? Ez lenne az az open society, amit a CEU képvisel? Nyilván nem. Ezt képmutatást aknázta ki a Habony gépezet, ahol a lex ceu, migráns nyaraltatás elleni szarrágás csak egy szimbólum. Az NGO arca mögé bújt gazdasági világ elit elleni harc szimbóluma narancsba csomagolva. Persze valójában nincs tényleges harc, csak propaganda, amelyre bedölt a blogger. Orbán ezt addig fogja tudni eljátszani, míg ez a baloldali képmutatás meg nem szűnik. Feleslegesen izzad a cikkíró, hogy mártírokat keressen, a diktatúra itt akkor lesz, ha már nem olvashatok ilyen bloggokat és már egy párt szerepel a szavazatlapokon. Nem várom ezt a napot, de ha tovább folytatjuk a száztizenötödik farkaskiáltást és a baloldal továbbra is a teljes harmadik világot itt akarja letelepíteni és nyaraltatni, akkor hamarosan ez is eljön.

morpho 2017.08.07. 15:46:33

@6.Lenin: "külön vonatokkal-megállás nélkül mindenkit elvinnék az osztrák, német határra és átdobálnám a "menekülteket"

Orbán pont ezt csinálta, azzal a különbséggel, hogy nem mindenki kapott vonatot, ezért volt aki gyalog ment az M1-esen Ausztria felé. 2015-ben volt, csak a miheztartás végett.
Minden kívánságod így teljesüljön narancskullancs! Téged amúgy a Holdról lőttek át, hogy ennyire lemaradtál? Az osztrákokat meg kérdezd meg, mit szóltak hozzá?

6.Lenin 2017.08.07. 15:48:32

@morpho:

" Merre találom őket? "
Oda szeretnék vinni őket nyaralni. Mit gondolsz a helyiek, vagy a fejlődő turizmus is rajongani fog értük?
Ott lesznek, gondolom 1re többen, aztán lesznek síoktatások is télen, vagy halászverseny migránsoknak a befagyott Balatonon, stb.

Az miért nem demokratikus, hogy a helyiek valamiből nem kérnek, amit ők rossznak ítélnek? Miért te szeretnél helyettük dönteni a belvárosból?

Én meg csak megpróbálom megfejteni, hogy vajon miért is nem szeretnék, ha ott lennének. Én nem akarok helyettük dönteni. Ha nekik hiányzik, fogadjanak be akit csak akarnak.

morpho 2017.08.07. 15:50:43

@bonsalty: Az a baj, hogy a diktatúrának semmi köze ahhoz, hogy olvasol-e ilyen blogokat. Egy ilyen blog súlytalan a kétmilliós narancskolóniához képest. Ráadásul a sajtó fajsúlyos részét azért irtják ám rendesen. (köztévé, origo, tv2, népszabadság, keresk. rádiók)

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:51:07

@morpho:

Hazudsz.

Az osztrákok voltak azok, akik a vonatokról leszedették a magyar rendőrség segítségét kérve a migránsokat.

Ahogyan most is ők védik elsősorban a határaikat a muszlim honfoglalóktól, hisz az eredeti Soros terv, miszerint Magyarországot elárasztja a kullancsokkal kudarcot vallott:

index.hu/kulfold/2017/07/12/menekult_migrans_olaszorszag_aradat_problema/
...
A helyzetre az osztrákok is reagáltak, a védelmi minisztérium páncélozott járműveket indított az olasz határ felé, a védelmi miniszter pedig arról beszélt, hogy az osztrák hadsereg „támogató műveleti tevékenységére” számít az olasz határon, és összesen 750 katona áll készen határvédelmi feladatokra.
...
Svájc is megerősítette a déli határát, a franciák is kutyákkal és drónokkal őrzik az olasz határt az összegyűlt migránsok ellen Ventimigliánál, az „olasz mini-Calais-nál
...
És ha ez nem lenne elég baj az olaszoknak, közben az afrikai bevándorlók kőkemény maffiát építettek maguknak, írja a Newsweek. A Fekete Fejsze nevű, nigériaiakból álló szervezetet 2016-ban felszámolták a hatóságok, de máris a helyükbe léptek a Vikingek.
Ők a Cosa Nostrával összejátszva az elkeseredett menekülteket próbálják behúzni a „családba”, illetve jó bizniszt csinálnak a menekültcsempészettel és a szexmunkáshálózat működtetésével.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 15:52:18

@morpho:

Helyes..

A magadfajta haazaáruló agyhalottak létszámát csökkenteni kell.
Nincs szükség Soros Gyuri előszopóira.

morpho 2017.08.07. 15:56:32

@6.Lenin: Egyrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy egy magántelken ki nyaral és ki nem. Engem például a te jelenléted kurvára zavar azt mégis túlteszem magam rajta nagy nehezen. Főleg amióta behazudtad, hogy elhúzol innen! Na mindegy, mert az egész nem lényeg. Az, hogy te náci vagy, az jobban zavar. Ember és ember közt a nácik tesznek különbséget börszin/vallás alapján. Most egy kicsit virtuálisan lehánytalak, vedd úgy!

Viszont megpróbálom még egyszer. Merre vannak a magyarországra veszélyes migránsok??? Ha nem tudod megmondani, mostantól minden szavadat hazugságnak tekintem. A nicknevedet is! :)

6.Lenin 2017.08.07. 15:57:17

@morpho:

Volt is ordibálás, meg határlezárás német és osztrák részről. Orbán helyett én nem álltam volna le vele.
Igen akkor nem számított, hogy fagyban, esőben a szabadban voltak a kedves menekültek.

Ez nem menekült kérdés, ez kemény politikai zsarolás. Teljesen másról szól.
Nem kell itt hangulatot kelteni.

morpho 2017.08.07. 15:57:53

@Ballib cenzúrázók réme 25: Attól, hogy velem személyeskedsz, még nem létezel. Ne told még jobban, már így is vérciki!

chrisred 2017.08.07. 15:58:53

@6.Lenin: Miből gondolod, hogy nem törődöm bele?

morpho 2017.08.07. 15:58:58

@6.Lenin: Attól, hogy mellébeszélsz nem érzékenyülök el narancskullancs!

chrisred 2017.08.07. 16:00:29

@Ballib cenzúrázók réme 25: Azt hiszem, a bombázás mint katonai kifejezés értelmezésénél támadt zavar az erőben, ifjú padavan.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.08.07. 16:01:02

@morpho:

Ugyanmár.
Soros jól fizet az előszopásért is ne hagyd abba.
Elvégre nehéz lehet, dokumentált találkozókat, kiszivárgott levelezés létezését naponta tagadni, ahogyan azt te teszed.

6.Lenin 2017.08.07. 16:05:57

@morpho:

" Egyrészt senkinek semmi köze hozzá, hogy egy magántelken ki nyaral és ki nem. "

Igen? Ezt még te sem gondolhatod komolyan.

Mi a véleményed rólam, az érdektelen, nem is érdekel. Mit tekintesz hazugságnak, mit nem, az a te dolgod. Az sem érdekel.

Nem tudod cáfolni?
Miért az én hibám?

Szerencsére fasiszta diktatúra van, és szabadon leírhatom a véleményem.
Ha nem tetszik, zárjál ki megint.

morpho 2017.08.07. 16:07:00

@Ballib cenzúrázók réme 25: Bocs, de ha te így szoktad, az nem tartozik rám. Pláne, hogy nem létezel.

morpho 2017.08.07. 16:07:58

@Ballib cenzúrázók réme 25: Azt egyébként honnan tudod, hogy Soros jól fizet az előszopásért?

morpho 2017.08.07. 16:09:01

@6.Lenin: Ez handabanda. Te átmész Fonyódon a kempingbe és megnézed, hogy ki van a szomszéd sátorban?

6.Lenin 2017.08.07. 16:11:07

@chrisred:

Néha elolvasom, miket is írsz. Semmi kifogásom ellene, akár elfogadod, akár nem. Magánügy.
Én meg nem tudok elfogadni olyasmit, hogy bizonyos törvények csak rám vonatkoznak, másra nem. Nem tartom demokratikusnak, ha valaki ezt mégis annak tarja, az köcsög szerintem. Sem elfogadni, sem beletörődni nem fogok. Ezért is jár a pofám, itt is.

morpho 2017.08.07. 16:11:59

@6.Lenin: Oszt melyik az a"törvény" ami csak rád vonatkozik konteós narancskullancs?

6.Lenin 2017.08.07. 16:23:44

@morpho:

Szándékosan csúsztatsz? Nem erről írtam eddig.

Naponta jönnek a hírek a neten is a migránsokkal összefüggő erőszakos
cselekményekről. Nyilván kialakul egy rossz előítéletesség az emberekben, mert talán arra is képes sok ember, hogy el tudná képzelni, ő menekültként miként is viselkedne.

Melyik törvény írja elő, hogy lehetnek olyan emberek, akik mindenféle okmány nélkül egy ellenséges (hiszen azért bombázzuk őket) országból bármilyen ellenőrzés nélkül, bárhol, bármikor beléphetnek egy másik ellenséges (vallás) ország területére ?
Bármikor utazhatom az USA-ba? Bárhol beléphetek? Bármi nélkül?
Pedig barátok is vagyunk, meg szövetségesek.
Csak ha elkapnak annyit kellene mondani a mocskos cigány elől menekülök?
Kanadából, Norvégiából miért cseszték ki a mi drága cigányainkat?
Nem barátok?

morpho 2017.08.07. 16:33:56

@6.Lenin: Mert más beutazni és más betelepülni. Ugye tudod mi a különbség?

Magyarországon vannak migránsokkal kapcsolatos erőszakos cselekmények? Mikor? Hol?

Indriq 2017.08.07. 16:36:11

@6.Lenin: akkor te egy bérrettegő vagy és tuti nem vagy férfi :)
Vannak halásos növények a természetben,rettegsz már? :)
Létezik halálos sugárzás,rettegsz már? :)

6.Lenin 2017.08.07. 16:41:46

@morpho:

Az a néhány turista se meghalni ment Londonba, vagy Párizsba. A gyilkosok közül se letelepedni akartak csak odamentek gyilkolni.Ez így félrevezető.

"Magyarországon vannak migránsokkal kapcsolatos erőszakos cselekmények? Mikor? Hol? "

Miért nincs? Mert itt nincsenek? Miért nincsenek?

Lennének olyanok, akik szeretnék, ha lennének? Ha lennének, akkor se lenne?

6.Lenin 2017.08.07. 16:46:26

@Indriq:

Vannak egyszerűbb módszerek is.

Nem eszem gyilkos galócát, mert tudom, hogy az miként néz ki.
Nem járok fürödni atomreaktorba.
Nem engedek a lakásba ismeretlen embereket.

Neked ez új?
Miért nem költözöl értelmes emberek közé?
De mind1, ha neked így jó.

morpho 2017.08.07. 16:55:41

@6.Lenin: Nem érdekel mi volt Londonban, leszarom mi volt Párizsban, Mexikóvárosban, Los Angelesben, Kairóban, Islamabdban! Ezt mind leszarom. Magyar példát mondjál!! Ami megalapozza a kormányzati kamukommunikációt! Ilyet nem tudsz! Csak hazudozol! Ócska narancskullancs! Ócska hazaáruló! Te mi a faszt keresel itt? Egyszer már elhúztál! Idejársz hazudozni, meg kamurettegni! Milyen ócska ember vagy te? Mekkora nagy rakás szar?

6.Lenin 2017.08.07. 16:59:14

@Indriq:

Elővigyázatos, óvatos, megfontolt, és lehet kissé előítéletes, ha sok rossz előjelet lát naponta az ember maga körül.

Utoljára az óvodában rettegtem a rézfaszú baglyoktól, de kiderült, hogy nem is léteznek. Akkor átvertek velük.
Ha látnék legalább 1et, talán most is rettegnék tőlük, olyan rosszakat mondtak akkor róluk.
Vagy a tv-ben naponta látnám, hogy máshol mit csinálnak.

6.Lenin 2017.08.07. 17:05:51

@morpho:

Engem érdekel, mert szeretnék oda utazni, vagy a gyerekeim, unokáim.

Nálunk miért nincs? Mert nincsenek? Miért nincsenek?
Ha lennének, akkor nem lenne?

Máshol miért van? Mert ott annak? Miért annak ott? Ott miért csinálják?
Ezt ajánlja valaki nekik a menekültek használati utasításában?

Ideges vagy? Inkább a kérdéseimre válaszoljál, vagy zárjál ki megint, az a te érved.

Indriq 2017.08.07. 17:06:04

@6.Lenin: most akkor rettegsz a migránsoktól vagy nem, döntsd már el,a szabad világ sorsa rajtad múlik.
( nem bírom abbahagyni a röhögést, ha arra gondolok, hogy kint az utcán olyan kommandós módban, rejtőzködve osonsz és ha meglátsz egy migánst becsinálsz és üvöltözve menekülsz :) )

6.Lenin 2017.08.07. 17:39:26

@Indriq:

Járok erdőbe sétálni, kirándulni és mégsem eszem nyersen gyilkos galócát.

Kedvenc kajám a gyrostál, araboktól, vagy néhány török étel, törököktől.
Akik ezt árulják nem a kertek alatt jöttek, nem tízezrével.
Bár lehet, hogy közülük is gyilkolt valaki (félrelépet az egyik feleség a tízből).

Nem állítottam sehol, hogy minden migránsnak nevezett valaki egyben gyilkos is.
De sok, szinte mindennapos esemény, élőítéletessé, óvatossá teszi az embereket.

Te se lax olyan lakásban, ahol ajtó ablak tárva nyitva, és véletlenül 5000 embert találsz a spájzban, még meg sem lepődsz, hogy mi a faszt keresnek ott.

Jogosnak tartom, hogy óvatosak azok, akik megkérdezése nélkül a településükre akarnak hozni ismeretlen számú, ismeretlen embert. Jogosnak tartom a tiltakozásukat. Meg kell győzni őket, hogy alaptalan, és valaki vállalja is a felelősséget, ha történne valami.

Most fogadok veled, ha megtörténne a nyaraltatás, a nyugat turisták messze el fogják kerülni azokat a településeket.
Lehet, hogy inkább ez a valódi cél. A többi csak duma, kamu. Tönkretenni a fejlődő turizmust, amit annak is köszönhetünk, nálunk nem fordulnak elő erőszakos gyilkosságok, migráns háttérrel. Miért nem oda viszik, ahol kevésbé látogatott külföldi turisták által? Vagy távolabb lakott területektől?

morpho 2017.08.07. 17:39:38

@6.Lenin: Én nem tudlak innen kizárni, pont olyan kommentelő vagyok mint te, csak sokkal okosabb. Amúgy sem vagyok a kizárósdi híve, csak nácik esetében tudom elképzelni. Néha súrolod amúgy, de ez nem az én dolgom.
Magyarországon nincsenek menekültek, nincsenek merényletek, nincsen semmi, csak Orbán Viktor. Aki Magyarországra téved, az azonnal továbbmegy. A kormány hülyíti a hozzád hasonló ostobákat, hogy veszély van. Nincs. Itt nincs.
Nyugat Európában mindig is voltak merényletek és lesznek is. Az iszlám szélsőségesek célja felpiszkálni a hozzád hasonló kirekesztőket, hogy társadalmi szinten gyűlöljék a menekülteket. Az fundamentalisták mindenhol hülyék. Trágya emberek. Pont mint te! Hazudoznak, pont mint te! Árkokat ásnak. Pont mint te! A gazembere muszlimok neked csinálják a műsort. Egyébként a nyugati társadalmak még így sem ijedtek meg annyira. Most Drezdában vagyok. Itt is van vagy két nagy menekültszálló. A városban béke van és nyugalom. Azt tudod, hogy az elmúlt két évben két európai féreg Breivitz és Lubitz több embert gyilkolt le, mint ahányan terrortámadásban meghaltak?
Te egyébként nem utazol sehova soha! Otthon ülsz és rettegsz a "migráncsoktól".

morpho 2017.08.07. 17:42:42

@6.Lenin: Nem talál a spejzban 5000 embert! A többi is csak duma, kamu! Kiderült, hogy nincsenek Magyarországon menekültek. Akkor most minek kell megint előjönni ezzel? A végtelenségig ragaszkodsz valamihez, ami simán nem igaz! Nem unod még narancskullancs? Én már kurvára! Téged is, a hülye plakátokat is, meg rezsisziszit is! Egy konteót próbáltok Magyarországra kényszeríteni! Gyalázatos!!!!

6.Lenin 2017.08.07. 17:59:07

@morpho:

Persze, hogy nem talál 5000 idegent a spájzban, mert 3 drb biztonsági zár van az ajtón, meg vasrács, meg 1 pici lyukacska, ha csengetnek belenéz, hogy ki a fasz az.

Mit játszod az értetlent.

Még mindig nem válaszoltás a kérdéseimre.

Tényleg az lenne a megoldás, hogy tíz-száz ezrek jönnének erdőn-mezőn, ezrek sétálnának az autópályákon, ismeretlen helyről, ismeretlen céllal, mi meg csak bámulnánk ezt, mint vak a pornófilmet?

Indriq 2017.08.07. 18:10:11

@6.Lenin: f*szság az egész amit mondasz. ennyi erővel a szomszédod is lehet gyilkos.
Amikor itt a fesztivál szezon, volt, sound, sziget (meg tudja mi van még ilyenkor) megkérdezed az idelátogatókat hogy vállalják-e a felelősséget? (nem, mert vállalniuk kell, TÖRVÉNY). Megkérdezed a fesztivál közelében lakókat, hogy akarják-e ezt az egészet? (a sziget indulásánál volt az óbudaiak hisztije, mégse zárták be)
Azért akarod a migránsoktól elvenni/megvonni/stb.. mert gyűlölöd őket (amihez jogod van) és ezt persze nem mered érvként leírni, helyette hebegsz-habogsz és hazudozol.
ovi megkérdezte a népet a letelepedési kötvénnyel ideérkezőkről? nem, mert a pénz dominál annál a patkánynál.
Az zavar, hogy a migránsok meg akarják dugni a nőnemű rokonaid? az a kínai/arab aki ideérkezik 1 millió dollárral, szét is k*rja a fél női lakosságot, csak ismét az dominál, hogy gyűlölöd a migránsokat és szereted a pénzt.

"Lehet, hogy inkább ez a valódi cél. A többi csak duma, kamu. Tönkretenni a fejlődő turizmust, amit annak is köszönhetünk, nálunk nem fordulnak elő erőszakos gyilkosságok, migráns háttérrel. "
Ez mi bazzz? te komolyan azt hiszed, hogy az alapítványok (csak és kizárólag a soros által pénzeltek) egy összeesküvésben vesznek részt, hogy a magyarok kárára dolgozzanak? Elnézést, de te nem a rezsibiztos malac vagy? :)

morpho 2017.08.07. 18:20:42

@6.Lenin: Neked nincsenek kérdéseid. Az egész lényed egy hazugság. Hol vannak a meneküktek? Ki fenyegeti Magyarországot. Nálam nem jön be, hogy szerepcserét játszol. Itt te állítasz egy ótvar hazugságot. Hatszor kérdeztem meg, hogy hol vannak Magyarordzágon migráncsok. Képtelen vagy válaszolni egx ilyen kurva egyszerű kérdésre te nyomoronc! Hát mekkora egy szardarab vagy te?!

BobAlice 2017.08.07. 18:27:24

@6.Lenin: Szóval azt mondod, hogy az Állam hibázott, mikor beengedte őket? Azaz a kormány nem támasztott elég szigorú feltételeket?

6.Lenin 2017.08.07. 18:47:53

@morpho:

Miért nincsenek Indriq spájzában idegenek?
Mert bezárkózik, biztonsági zárral, ráccsal.
Miért, rajta kívül mindenki gyilkos?

Mind a 7 milliárd ember?
Nyilván nem, de az ismeretlenek közt lehetnek gyilkosok is. NEM ISMERI ŐKET. Óvatos.

Mondtam(írtam), hogy a rólam kialakított véleményed nem érdekel, kár erőlködnöd.
Nagyon túllihegtük ezt a témát.

Nem hiszem, hogy csak én lennék ezen a véleményen, vagy a nyugat polgárokat is már képes Orbán félrevezetni?

@BobAlice:

Senki nem dönthet a helyiek beleegyezése nélkül ilyen kérdésekben, ha van ellenvélemény is.
Szerintem.

Mellesleg meg talán teljesen feleslegesen "vitázunk" ezen, néhány évtized múlva-ha most nem találjuk meg a valódi megoldást-majd az ide özönlő tíz-száz milliókat már nem lesz aki meg tudná állítani. Eldől ez a kérdés a beleegyezésünk nélkül is.
Amikor majd átbillen a mérleg (létszámban) nem is igen fogja érdekelni a többséget, hogy mit is szeretnénk mi.

morpho 2017.08.07. 18:50:29

@6.Lenin: Figyeld ezt a mondatot! Magyarországra nem jön senki! A magyarok is elmennek.

6.Lenin 2017.08.07. 19:10:40

@morpho:

Ellenőrizetlenül kevesen, hivatalosan igen. Holland, német, finn, osztrák nyuggerek.
Magyarok is mennek, igen, uniós állampolgárok vagyunk. Haza is jönnek. Én is elmentem, 6,5 év múltán visszajöttem. Ismerek másokat is, akik 1-2 év után visszajöttek, olyant is, akik még kint vannak, vagy ott is maradnak. Az okokról is elbeszélgettem néhánnyal.

És?

morpho 2017.08.07. 19:33:32

@6.Lenin: Ugyan már narancskullancs. Ez komolytalan. Elmeroggyantakkal nem. Bocs.

prevent 2017.08.08. 09:31:15

@halaloszto: na megint egy istenbarma
ha én nyaralni megyek, akkor van nálam útlevél, és nem illegálisan próbálom átlépni a határt
na itt látok egy árnyalatnyi különbséget

halaloszto 2017.08.08. 09:38:37

@prevent: nekik meg van magyar személyi igazolványuk. ez tény. persze lehet nem elhinni, szíved joga.

prevent 2017.08.08. 10:03:08

@halaloszto: h hogyne

életszerű, hogy van, és az embercsempészek meg csak hoszteszek, csak hogy komfortosabb legyen

halaloszto 2017.08.08. 10:07:55

@prevent: a hírben szereplő személyes Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A magyar államtól kapták.

6.Lenin 2017.08.08. 13:48:35

@halaloszto:

Ami eddig pontosan tudható, hogy ez a szervezet, valahonnan hoz, néhány migránst, valahová a Balaton partjára üdültetni. Valakik ezt Ausztriából, vagy Németországból támogatják azzal, hogy felajánlják számukra az üdülőjüket. Ennyit.

Miért a Balaton mellé (külföldiek által leglátogatottabb, akik csak annyit tudhatnak majd, hogy migránsok valahonnan)? Miért nem Ausztriában, Németországban üdültetik őket? Hány turnus lesz, hány fővel?

Nem lenne ezzel semmi gond, de a migráns megnevezésnek (főleg nyugaton) nagyon rossz mellékíze van. Nem ritkaság ott sem az ellenük való tüntetés, ha valahová be szeretnék telepíteni őket, akár ideiglenesen is.

prevent 2017.08.08. 14:59:10

@halaloszto: látod ez a tipikus esete a 3- és 4. pont összemosásának.
tőlem nyaralhatnak, de most tényleg - miért pont itt?
a napokban volt szerendcsém(?) egy gyermekotthonban találkozni hátrányos helyzető kissrácokkal. nem találtam tömegekben sorakozni civil szervezeteket. talán, mert nem annyira populáris velük is törődni?

Hajdú Peter 2017.08.11. 02:00:22

Ez a libsik ujabb provokacioja.
Allitolag ebbol a fasiszta diktaturabol mar 8 eve mindenki menekul, meg a magyarok is.
Erre idejon valaki allitolagos halalos veszelybol, haborubol, es itt a nacizmus meg a holokauszt kellos kozepen nyaralgat ? NORMALIS ? ?
Mi ez valami arab katasztrofa turizmus ?
süti beállítások módosítása