B1 blogcsalád



Akárcsak Orbán, Hitler is levetette a gyűlölet-plakátokat az olimpia előtt

2017. július 13. - Mr Flynn Rider

Kevesen tudják, de Hitler is megpróbálta az országát befogadónak és kedvesnek feltüntetni az 1936-os olimpia előtt. Pedig a Nünbergi Törvények akkor már egy éve életbe léptek.

 nyt-hitler-ioc-olympics-1935.jpg

6 millió ártatlan zsidót, homoszexuálist, fogyatékos embert, vagy éppen cigányt irtott ki a náci Németország a II. világháború időszakában. Mindez az 1935-ös Nünbergi Törvényekkel kezdődött, amely gyakorlatilag megfosztotta a németországi zsidókat a jogaiktól. Egy évvel később a náci Németország olimpiát rendezett, az elsőt, amiről felvétel készült. Érthető módon Hitler szerette volna, ha az olimpikonok és az egész világ előtt jó színben tűnik fel az országa, ezért levetette a gyűlöletre buzdító propagandát az utcákról.

Akárcsak tegnap Orbán Viktor.

Ahogy mi is megírtuk, a vizes vb az egyik ok arra, hogy leszedjék a kormányzati tájékoztatásnak beállított gyűlöletkeltést és zsidózást.

Ugyanez történt körülbelül 80 évvel ezelőtt is: egy csomó ország kis híján bojkottálta a berlini olimpiát, Hitler pedig gyorsan lépett és úgy döntött, hogy a 49 országból érkező olimpikonoknak egy olyan ország képét mutatja meg, amelyik befogadó és szerethető. Még az Olimpiai Bizottság elnökének is megígérte, hogy a zsidóellenes, gyűlöletre uszító plakátokat leveteti az olimpia idejére. A vendégek és a tudósítók pedig azzal a képpel távoztak Berlinből, hogy egy kellemes hely, mit sem sejtve arról, hogy pár évvel később milliók ugyanez a rendszer milliókat küld a halálba a származásuk, a bőrszínük, vagy a vallásuk alapján.

Ismerős? Csak helyettesítse be: a zsidók helyett a muszlimok, a migráncsok, akikkel szemben ugyanez a propaganda megy évek óta.

Mivel a migráncsok se jönnek mindig, a gyűlölet pedig mindig jól jön a kormánynak, most éppen a zsidó származású Soros György van soron. Tudja, a zsidó karvalytőkés, aki a migráncsokat tervezi tömegesen betelepíteni az országba… 

A turistáknak fogalmuk sem volt arról a nácik az olimpia idejére levették a zsidóellenes plakátokat, illetve arról sem, hogy 1936 július 16-án körülbelül 800 cigányt tartóztattak le és rendőri őrizet alatt Marzahnba, Berlin mellé szállították őket egy táborba. Csak azért, mert cigányok voltak.

További információk erről a korszakról, a berlini olimpiáról az Egyesült Államok Holokauszt Múzeum honlapján olvashatók, angolul.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr412661483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indeksz ízisz al kajda mind CIA projekt 2017.07.13. 17:15:42

Zseniális párhuzam.

A milliónyi, Nyugat által kiképzett "mérsékelt fegyveres lázadókkal", terroristákkal, katonakorú iszlámista férfival valamint 15 évnyi amerikai olajháború minden szennyét Európára eresztő, Dzsordzs Szarosz papátokért mindenképp ki kell állni.

Elvégre nem lesz fizetés, ha nincs egy kis nácizás, antiszemitázás.

Mellesleg Netanjahu izraeli miniszterelnök is kiállt a magyar kormány mellett, szóval ez megint:
dupla öngól.

Consuela NO NO 2017.07.13. 17:49:05

sőt, az AS meg az SS is tépkedett plakátokat, és az együtt nevű gittegylet fizetett bérrettegői is tépkednek plakátokat!!

Consuela NO NO 2017.07.13. 20:51:44

@morpho: jogos, későn vettem észre pajti

FCUK7 2017.07.13. 22:25:22

Az a jó a b1-ben, hogy mindig megmondja a tutit. Az mindegy, hogy a zsidók szerintem sem antiszemita a kampány az öreg ellen :)

FCUK7 2017.07.13. 22:26:04

... szerint sem. Na.

gmihaly621 2017.07.13. 23:45:18

Zöldi László Médianaplója nem tolta ennyire túl ezt a párhuzamot. Amúgy pedig vak is mondta: majd meglátjuk. Mellesleg a Mazsihisz bizonyos húzásai sem túl kóserek. S. urat pedig nem kellett volna néhai Spéter Erzsébethez hasonlóan túlfényezni, még ha nagyságrendekkel több pénzt is áldozott nyitott társadalmi utópiájának (?) a megvalósítására.

Csaba Szikora 2017.07.14. 08:31:08

Na ez teljesen rendben van így.

rovid 2017.07.14. 09:37:20

épp tegnap irogattam valamelyik oldalon, hogy Hitler, Göbbels és Mengele országa lettünk! és lőn ujabb párhuzam! és mint ahogy a cikk írja: ott is TÖRVÉNYEKKEL kezdődött!

Anna Kisfaludiné Baán 2017.07.14. 13:21:30

ezt nevezik újságírásnak? ez mindennek az alja!

Hofipisti 2017.07.14. 18:23:01

Kedves Anna Kisfaludiné Baán! Bizony igaz, amit ír. A történelmi tények az alapok, az alap pedig (rend szerint ) "...mindennek az alja!"
Csak egy a különbség. A németek, akiktől a múlt század borzalmai kiindultak, majd beterítették szinte az egész világot, vették a bátorságot arra, hogy leszámoljanak saját cselekedeteikkel. Mi, a hős magyar nemzet még odáig sem jutott, hogy tisztázza ugyanazon korszak szerepvállalásait, nem beszélve arról, hogy mi vagyunk szinte az egyetlen ország az egykor dicső Varsói Szerződés országai közül, akik nem hozták nyilvánosságra az ügynöklistát, de más módon sem tisztázták az azt követő aligha dicsőséges időszak együttműködői "szereposztását". Mindezen persze nem lehet csodálkozni, hiszen ritkán szoktak döntéshozók maguk elleni jogszabályokat alkotni. Nálunk hiába járja a kutya - szalonna mondás.

19540511 2017.07.17. 18:48:50

@indeksz ízisz al kajda mind CIA projekt: Szia Birka! Új nevet választottál? A régi már nagyon ciki volt?! A pocsék stílusod és a ciki szöveged nem változott, ez megnyugtató.
süti beállítások módosítása