B1 blogcsalád



Becsicskult az MSZP a lex-csicskától, de Botka helyre rakta a pártot

2017. június 20. - ashwood

17472000_65a565f0401fa2f7c99eb6ea40b8b00d_wm.jpgAhogy lehetőség kínálkozott rá, az MSZP-ben azonnal a régi reflexek győztek: minimális, azonnali előnyért minden elvüket feláldozták volna. Botka ezúttal visszarángatta pártját a hülyeség széléről.

Minden jel arra utal, hogy a szocialista párt semmit nem tanult az elmúlt húsz évben. Amint valaki megvillantja előttük pozíciójuk minimális javításának elvi eshetőségét, azonnal a földre – pontosabban a pillanatra - szegezik a tekintetüket, és csorgó nyállal rohannak, akár saját sírjukba is. Pontosan így reagáltak a Fidesz legutóbbi – amúgy meglehetősen kétségbe esett – húzására is a lex-csicska ügyében.

Az állam- és kormánypárt annyira retteg Simicska plakáthelyeitől - általánosságban bosszújától -, hogy bármit megtenne ellehetetlenítése érdekében. Ehhez azonban egy ellenzéki párt, vagy csak néhány tagjának kollaborációjára lenne szükség. A mézesmadzagot a lakájmédia napok óta kenegeti: a többi ellenzéki párt esélyeit csökkenti, ha a Jobbik előnyösebb helyzetből fut neki a kampánynak. (Naná, hisz a Jobbik nem a kormányt akarja leváltani, hanem a baloldali ellenzéket - logikus.) Az érvrendszer faék egyszerűségű, de hát ez is a célja: éknek lenni, ékkénk verődni az egységes, ellenzéki szembenállásba. Ki más jelentkezne erre a szerepre, mint a szocialisták?

Okuk több is van:

1, rengeteg eszükkel beszopták a Fidesz bölcs érveit: ha rosszabb a Jobbiknak, nekik automatikusan jobb. (Hiszen a szocialisták sem a kormányt akarják leváltani, hanem a Jobbikot - logikus.)

2, Akár másfél pillanatra is kellemetlenséget okozhatnak a Fidesznek azzal, hogy kizárják a kampányból a CÖF-öt.

Bölcs meglátások. Biztosak vagyunk abban, hogy a kabinetnek legalább három percig kellene gondolkoznia azon, miként vesse be csatlós "civil" erőit a kampányban. A cöfösöknek pedig még ennyi sem kéne ahhoz, hogy eldöntsék, mire költik az államtól kapott százmilliókat. Ezért a három percért tényleg érdemes beállni a Fidesz-KDNP-MSZP koalícióba. Röpke győzelem, de annál édesebb. Az eredmény pedig maximálisan igazolja majd az ötlet gazdáit - természetes a kormányoldalon: a szocialistákra a kampány kezdetén rásül a Fidesz-kollaboráns bélyeg, amit aztán vakargathatnak, ahogy csak akarna, addig sem foglalkoznak semmi konstruktív dologgal.

Virtigli, szocialista balfékség ez.

A történetben valójában két meglepő elem van csupán:

1, Botka színre lépése, aki a fent vázolt, nem épp agysebészeti bonyolultságú logikai láncot viszonylag gyorsan átlátta,

2, és az, hogy a párt vezető testületei belátták miniszterelnök-jelöltjük igazát. (Ugyan ez néhány napja, Czeglédy Csaba ügyében meghaladta szellemi képességeiket.)

A harmadik lépés, amely konkrétan sokkolóan hatna, az lenne, ha a pénteki, kierőszakolt újraszavazáson a szocialista frakció teljes létszámban felvonulna és nemmel szavazna a lex-csicskára. Ha ez utóbbi is sikerül, felcsillanhat a reménye annak, hogy az MSZP ezúttal érdemben vesz részt az országgyűlési választások kampányában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8412609177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Margó Kőrösy 2017.06.20. 17:31:07

Botka helyében az ingatagokat(=jellemteleneket)kivágnám a pártból, örökre. ezek az árulók juttatták az mszp-t erre a szintre, + a szilikati

FCUK6 2017.06.20. 18:33:45

@Margó Kőrösy: ebben az esetben senki nem maradna a pártban, csak a selejt.

sinus67 2017.06.20. 21:57:41

Attól még nem valami vaskos üzenet a válaszrók felé, hogy:
Fizessenek a gazdagok!
Gyurcsány nélkül....

Ennél többre nem tellik? Akkora bénák, hogy már fáj! Hazudós Feri meg lelevelezi! Ész megáll!

morph on deer 2017.06.20. 22:55:48

"Hiszen a szocialisták sem a kormányt akarják leváltani, hanem a Jobbikot - logikus."

Ami logikus az az, hogy egyiket sem!

Ők köszönik szépen jól elvannak, Botkástól, mindenestől a "legnagyobb baloldali párt" szerepében - amelyikkel ugye "szót is lehet érteni", ha az érdekeik úgy kívánják.

Most az egyetlen céljuk az összes többi kissebb és demokrata párt, pártocska, pártocskácska, (+Rózsi néni, a takarítónő) bekebelezése, tulajdonképpen akármilyen módszerrel, hogy a legnagyobb "ellenzéki" párt lehessenek, és visszaálljon a dolgok "természetes" rendje!

Erről szól ma az MSZP, semmi másról!

Ugyanis abban a science fiction-ba illő esetben, ha valóban kormányt akarnának buktatni, sőt! Rendszert is akarnának váltani, akkor már hónapok óta tárgyalnának ezerrel, mindenkivel, a szűzkurvás finnyáskodások nélkül!
(Gyengébbeknek: "itt ne, most ne, azt ne", stb)

De mint tudjuk ehelyett parancsok és kinyilatkoztatások formájában kommunikálnak, világosan értésére adva mindenkinek, hogy eszük ágában sincs megválni orbán viktortól és a kényelmes második helytől, mindjárt utána...

Ja, és mindenért a Gyurcsány a hibás, az összes korábbi-, jelenlegi- és eljövendő MSZP-s balfaszságot is beleértve, senki más! Logikus, nem?

Margó Kőrösy 2017.06.20. 23:30:04

@FCUK6: nem az áruló/megalkuvó/opportunista a selejt? eddig így tudtam

Pop40 2017.06.21. 06:14:59

@Margó Kőrösy:

Egyetértek.

Akik rábólintottak erre az alkura, takarodjanak.
süti beállítások módosítása